Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 510

Nyt myydään aitoa Iittalaa. ✨
Kirpputorin löytöjä, osa 510

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 23 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mustanpuhuva makkara 27.2.2024 0:23
   Tulos: +205 (207 ääntä)
   Kannattaa aina epäillyttävissä myyntitilanteissa kertoa potentiaaliselle huijarille, että joku on alueella ja olisi valmiina hakemaan X tuotteen ja maksamaan vaikka käteisellä.

   Lainaa

  2. Nirso maahinen 27.2.2024 0:32
   Tulos: +121 (123 ääntä)
   No Miialla sentään on tuote mutta nähtävästi kiire saada rahaa kun 46€ sitten kelpaakin hyvin. Jennin kauppakaveriin ei tosiaan ole luottamista. Kaikenlaista huijaria sitä onkin.

   Lainaa

  3. Messevä lihapulla 27.2.2024 1:17
   Tulos: +135 (137 ääntä)
   Nirso maahinen: No Miialla sentään on tuote mutta nähtävästi kiire saada rahaa kun 46€ sitten kelpaakin hyvin. Jennin kauppakaveriin ei tosiaan ole luottamista. Kaikenlaista huijaria sitä onkin.
   Niin, paitsi miksi kukaan ostaisi Miialta, kun voi vaan mennä kauppaan ja ostaa samalla hinnalla.

   Lainaa

  4. Vihreä luovuttaja 27.2.2024 2:09
   Tulos: -31 (59 ääntä)
   Messevä lihapulla: Niin, paitsi miksi kukaan ostaisi Miialta, kun voi vaan mennä kauppaan ja ostaa samalla hinnalla.
   Hieno valmis lahjaopaketti 😁. Jos Nina ei olisi pilannut niin olisi voinut saadakin myydyksi.

   Lainaa

  5. Tiheä guava 27.2.2024 5:10
   Tulos: +180 (182 ääntä)
   Korkeintaan 200 e tai ylikin

   Lainaa

  6. Kilokalori 27.2.2024 7:50
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Facebookin marketplace on pelkkä tuollaisten "tavara onkin varattu" -tyhjää myyvien huijareiden paikka. Ja pelkkiä huijariostajia myös, ne "asun Ivalossa joten tilaisin tavaralle kuljetuksen maksan kaikki kulut". Ostajan voi estää heti kun sanoo että hän maksaa kaikki kuljetuskulut. Yhtä ajankuluksi trollasin kun sanoi asuvansa Oulussa. Kerroin että ajelen sinne illalla ja voin tuoda tavaran ovelle sovitettavaksi (kengät). Ai että sitä kiertelyn ja kaartelun määrää millä yritti edelleen saada "kuriirin" kyytiin ostokset! Vinkki fb huijarin bongaamiseen: suomenkielinen nimi, väittää opiskelevansa/asuvansa Suomessa, mutta ei ainottakaan suomalaista ystävää. Kaikki ystävät itäeurooppalaisia.

   Lainaa

  7. Tulos: -25 (69 ääntä)
   Miia on aivan selvästi joku vähän simppelimpi tapaus, kehitysvammainen tms. erityinen. Ei tuosta kirjoitustyylistä tule mikään rahanahneusviba, vaan just vähän yksinkertainen.

   Lainaa

  8. Pahviton noita 27.2.2024 9:57
   Tulos: +44 (60 ääntä)
   Mimmi: Miia on aivan selvästi joku vähän simppelimpi tapaus, kehitysvammainen tms. erityinen. Ei tuosta kirjoitustyylistä tule mikään rahanahneusviba, vaan just vähän yksinkertainen.
   Jotkut ihan fiksutkin kirjoittaa ihan miten sattui. Ei kannata liian nopeesti päätellä, eikä luottaa sokeasti omiin ihmistuntemusvaistoihinsa. 
   Monta kertaa elämässä tullut vastaan tätä ihmistyyppiä, joka julistaa olevansa hyvä ihmistuntija, mutta itseasiassa on vaan jääräpäisesti väärässä muista ihmisistä eikä tietenkään ikinä myöntäisi. 
   En nyt sano että olisit sellainen, mutta älä ole. 

   Lainaa

  9. Pahviton noita 27.2.2024 10:01
   Tulos: +7 (25 ääntä)
   No okei, nyt kun luin uudestaan, saatat olla oikeassakin. Mutta saatat olla väärässäkin, voi se olla esim. joku hemmoteltu kiittämätön kakarakin.

   Lainaa

  10. Vyölaukkuun pukeutunut puuma 27.2.2024 11:08
   Tulos: +38 (50 ääntä)
   Kilokalori: Ostajan voi estää heti kun sanoo että hän maksaa kaikki kuljetuskulut.
   Meinaatko nyt siis että puhuu jostain rahtifirmasta ja valmis maksamaan niiden kulut? Koska eihän siinä oo mitään ihmeellistä jos postin/matkahuollon kulut maksaa, eiks se oo aivan normaali käytäntö, että postikulut menee ostajalle, jos ei toisin tingitä? :D Samalla logiikalla Woltti kuski jättää sulle tilauksen tuomatta vähän pidemmän matkan päästä ku kattoo "ei perkele täähän on valmis maksamaan pari euroa enemmän että saa just nää tuotteet tuolta muutaman kilsan päästä, pakko olla huijari"

   Lainaa

  11. rottanpää 27.2.2024 16:41
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Kilokalori: Facebookin marketplace on pelkkä tuollaisten "tavara onkin varattu" -tyhjää myyvien huijareiden paikka. Ja pelkkiä huijariostajia myös, ne "asun Ivalossa joten tilaisin tavaralle kuljetuksen maksan kaikki kulut". Ostajan voi estää heti kun sanoo että hän maksaa kaikki kuljetuskulut. Yhtä ajankuluksi trollasin kun [...]
   Miten nää ostajahuijarit oikein toimii? Mitä ne siis yrittää saada aikaan? Kun tuotteen + toimituksen maksaminen ennen lähetystä on normikäytäntö, niin mitä vaihtoehtoa ne yrittävät ja miten?

   Lainaa

  12. Altis kantojuhta 27.2.2024 20:07
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   rottanpää: Miten nää ostajahuijarit oikein toimii? Mitä ne siis yrittää saada aikaan? Kun tuotteen + toimituksen maksaminen ennen lähetystä on normikäytäntö, niin mitä vaihtoehtoa ne yrittävät ja miten?
   Tulee mieleen ainoastaan joku "kirjaudu tälle sivulle, niin tulee kuriiri hakemaan" -tyyppinen huijaus, jossa kalastellaan kortin tietoja.

   Lainaa

  13. Pilkullinen liiteri 27.2.2024 23:03
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   rottanpää: Miten nää ostajahuijarit oikein toimii? Mitä ne siis yrittää saada aikaan? Kun tuotteen + toimituksen maksaminen ennen lähetystä on normikäytäntö, niin mitä vaihtoehtoa ne yrittävät ja miten?
   Viestittelin kerran useamman päivän ajan yhden sellaisen kanssa huvikseni. Laitan tähän muutaman viestin nähtäväksi kuvaamaan heidän toimintatapaansa. Olen siis myymässä 80 e huonekalua, mutta ostaja asuu Turussa ja on hyvin kiireinen. Alkulämmittelyn jälkeen:
   "Ok haluaisin tulla, mutta olisin hyvin kiireinen työ, joten haluaisin lähettää UPS postman kotiisi antaa sinulle rahaa käteisellä ja sitten annat heille tavaroita, jotta he voivat lähettää sen minulle kotiin"
   Myöhemmin: "Tänään kello 20 alkaen postinkantaja tulee luoksesi tavaroiden rahojen kanssa Okey"
   Monen monta viestiä myöhemmin lopulta ollaan muka sopimassa, että UPS hakee tavaran luotani: "OK, toimituskulut ovat minun kustannuksellani, mutta kirjekuorella on vakuutuskulut, jotka sinun on maksettava, mutta älä huoli, lisään sen alkuperäiseen summaan.Okey"
   Sain viestittelyä venytettyä vielä seuraavalle päivälle ja annoin hänen rimpuilla koukussa. Lopulta kerroin, että tuttavani onkin tulossa Turkuun ja tuo tavaran, eikä tarvitse edes maksaa kuljetuksesta... Oli hyvin raivoissaan eikä edes peitellyt sitä 😄
   Pähkinänkuoressa: maksa ensin 100 euron vakuutusmaksu kuljetukselle, saat linkin dähköpostitse, sitten UPS tuo sinulle käteistä.

   Lainaa

  14. Roisi sorsa 28.2.2024 7:32
   Tulos: +15 (31 ääntä)
   Ei vaaleanpunaista, koska pojalle tulossa?? Olikohan nyt varmasti pojalta kysytty, vaaleanpunainen on trendannut muutaman vuoden nuorten miesten kuplassa.

   Lainaa

  15. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Mustanpuhuva makkara: Kannattaa aina epäillyttävissä myyntitilanteissa kertoa potentiaaliselle huijarille, että joku on alueella ja olisi valmiina hakemaan X tuotteen ja maksamaan vaikka käteisellä.
   Mut jos se ei ookaan huijari, joudun perumaan juuri antamani lupauksen noutaa tavarat viipymättä käteisellä.
   Saattaa jäädä luu käteen.
   Ja toisaalta jos myyjä ei ole huijari, mut ei ole juuri silloin paikalla luovuttamassa tuotteita, onko hän silti huijari tämän testin ansiosta?

   Lainaa

  16. Tulos: +28 (34 ääntä)
   rottanpää: Miten nää ostajahuijarit oikein toimii? Mitä ne siis yrittää saada aikaan? Kun tuotteen + toimituksen maksaminen ennen lähetystä on normikäytäntö, niin mitä vaihtoehtoa ne yrittävät ja miten?
   Multa pyydettiin taidetta tilaustyönä (jota siis myyn), oli tosin ulkomaille eikä edes esittänyt suomalaista. No annoin sille Paypalin tiedot mihin voi maksaa, kyselin normaalisti lisätietoja ja hän vastaili. Vähän tuli shadyt vibat mutta ei mulla myyjänä ole mitään hävittävää (paitsi vähän aikaa), ja ei kannata sanoa potentiaaliselle ostajalle ei. Suostui hintaan ja väitti maksaneensa, sanoin et alan työskentelemään kun näen rahan olevan perillä. No sit tuli sähköpostia jostain paypal.gmail osoitteesta, jossa väitettiin että mun Paypalissa on muka joku siirtokatto jonka takia tämä ostaja ei voi maksaa 400€ ja saan siirtokaton pois kun maksan 200€. Ja ystävällinen ostaja otti tietty samalla yhteyttä ja kertoi saaneensa saman ilmoituksen, ja kun vastasin ettei PayPalissa ole tuollaista siirtokattoa eikä se pyytele maksuja sähköpostissa, hän tarjoutui maksamaan minulle 600€, kunhan palautan hänelle 200€ myöhemmin. 🙄
   Ensimmäinen yritysasiakkaani, rakastan somea. ✌️

   Lainaa

  17. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Pilkullinen liiteri: Viestittelin kerran useamman päivän ajan yhden sellaisen kanssa huvikseni. Laitan tähän muutaman viestin nähtäväksi kuvaamaan heidän toimintatapaansa. Olen siis myymässä 80 e huonekalua, mutta ostaja asuu Turussa ja on hyvin kiireinen. Alkulämmittelyn jälkeen: "Ok haluaisin tulla, mutta olisin hyvin kiireinen työ, [...]
   Ei voi olla totta että tuollainen on kannattavaa puuhaa. On niin vaikea uskoa että niin monet ihmiset voivat mennä tuollaiseen huijaukseen että tuota kannattaisi ammatikseen harjoittaa. Uskoni ihmiskuntaan on jälleen koetuksella.

   Lainaa

  18. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Akrasia: Mut jos se ei ookaan huijari, joudun perumaan juuri antamani lupauksen noutaa tavarat viipymättä käteisellä.Saattaa jäädä luu käteen. Ja toisaalta jos myyjä ei ole huijari, mut ei ole juuri silloin paikalla luovuttamassa tuotteita, onko hän silti huijari tämän testin ansiosta?
   Se täytyy tehdä hieman toisella tapaa. Eli kysyy osoitetta että voi katsoa onko sille suunnalle kaverilla lähipäivinä kulkua että voisi hakea tavaran pois jos aikataulut natsaa. Tässä vaiheessa voi siis vielä järkevästi perustellen sanoa että kulkua ei sille suunnalle ole ja kysyä onnistuuko postitus. Mikäli sitä osoitetta ei saa tai tuote on "sattumalta" mennytkin kaupaksi niin voi sitten jatkaa vastaavan tuotteen etsimistä sellaiselta jolla se saattaa oikeasti ollakin olemassa. 
   Hyvä huijari voi osata välttää kiinnijäämisen näissäkin tilanteissa mutta yksinkertaisimmat yksilöt mitä suurin osa noista kusettajista on karsiutuu tällä metodilla. Itse käytän nettiostoksissa sellaista metodia että älä osta postituksella kalliimpaa tuotetta kuin mitä olet valmis mahdollisesti häviämään huijarille. Eli jos 100e on sinulle iso raha niin älä riskeeraa niin ison rahan häviötä siksi että voit säästää pari kymppiä.

   Lainaa

  19. Myyty tonttu 28.2.2024 13:33
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Pluri: Ei voi olla totta että tuollainen on kannattavaa puuhaa. On niin vaikea uskoa että niin monet ihmiset voivat mennä tuollaiseen huijaukseen että tuota kannattaisi ammatikseen harjoittaa. Uskoni ihmiskuntaan on jälleen koetuksella.
   Eihän sillä tarvitse tienata kuin joku 600 € kuukaudessa, niin elää jo hyvin esim. Nigeriassa. Tähän riittää kuukaudessa yksi länsimaalainen uhri, jonka korttitietoihin pääsee käsiksi.

   Lainaa

  20. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Myyty tonttu: Eihän sillä tarvitse tienata kuin joku 600 € kuukaudessa, niin elää jo hyvin esim. Nigeriassa. Tähän riittää kuukaudessa yksi länsimaalainen uhri, jonka korttitietoihin pääsee käsiksi.
   Silti. Minä ihmettelen sitä että miten sellaisen löytää edes kerran kuukaudessa koska huijaus on niin ilmiselvä että olettaisin tuollaiseen haksahtavan olevan joko valmiiksi täysin kynitty tai edunvalvonnan alainen ehkä jopa molempia.

   Lainaa

  21. Korkea kameli 29.2.2024 8:53
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Nimi: Multa pyydettiin taidetta tilaustyönä (jota siis myyn), oli tosin ulkomaille eikä edes esittänyt suomalaista. No annoin sille Paypalin tiedot mihin voi maksaa, kyselin normaalisti lisätietoja ja hän vastaili. Vähän tuli shadyt vibat mutta ei mulla myyjänä ole mitään hävittävää (paitsi vähän aikaa), ja ei kannata [...]
   Paypal.gmail 😂

   Lainaa

  22. Tulos: +7 (9 ääntä)
   "On vielä paketissa" Niin. Paketilla yleensä arvoa jos se on kaupan oma sinetöity pakkaus, eikä joku oma lahjapussiviritelmä.

   Lainaa

  23. Kopioitu Metsätonttu 5.3.2024 20:31
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Vaimo voitti tuollaisen samanlaisen Iitalan setin jossain lehtiarvonnasta joku vuosi sitten. Ollut koristeena vitriinikaapissa. Eipä sillä paljon arvoa näemmä ole. Ehkä joskus tulevaisuudessa arvo nousee?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: air force 1, haku, hinta, iittala, kengät, kirppari, kirppis, kirpputori, messenger, nouto, vapaana, yksityisviesti, yv