Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 106

Sirpa on huolestunut terveydestäsi.
Mitä tänään syötäisiin? Osa 106

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ystävien kesken ampiainen 30.1.2024 0:04
   Tulos: +244 (248 ääntä)
   Kansanterveys!

   Lainaa

  2. Alin kettu 30.1.2024 0:28
   Tulos: +124 (170 ääntä)
   Juuri tuollaisten Sirpojen iloksi, jemmaan lemmikkipupujen kasvikset kassalla pakatessa kassiin ja kannan omat limsat, suklaat ja sipsit ylpeästi kädessä. Jostain syystä vatsalaukkuni, sappirakko ja haima eivät välitä lainkaan, missä järjestyksessä ruoat nautin, vaan työntävät kaiken vauhdilla läpi.

   Lainaa

  3. Hiuspantoja myyvä majava 30.1.2024 0:33
   Tulos: +261 (263 ääntä)
   En kyllä ole itse häävi kokki ettei sinällään pitäisi muita arvostella, mutta onhan tuo Paulan tuotos aika hirveä sörsseli 🤢.

   Lainaa

  4. Reseptivapaa satuhahmo 30.1.2024 0:52
   Tulos: +192 (206 ääntä)
   Safka näyttää siltä, että se on kerran yritetty syödä ja nyt se on taas lautasella.

   Lainaa

  5. Tulos: +28 (68 ääntä)
   Että ihan suolahapot ja haima? :) Sirpa vaikuttaa tympeältä ihmiseltä, ja FB kokit tympeältä ryhmältä. Siis samaa mieltä, että kreisin näköistä ruokaa, mutta kenen mielestä on hyvä idea lätkiä perään jotain "en ymmärrä miksi julkaiset näin rumaa ruokaa" -kommentteja? Mikä sen kommentin anti on tarkoitus olla ja kenelle?

   Lainaa

  6. Tulos: +234 (248 ääntä)
   No on joo todella yllättävää että kauppakeskuksessa ei syödä "kunnon ruokaa" vaan lähinnä pikaruokaa. Seuraavaksi Sirpa voisi mennä havainnoimaan vaikka niihin kauppakeskuksen vaatekauppoihin kuinka ihmiset ei osta kuin uusia vaatteita, eikä ollenkaan käytettyjä, näin tää maailma tuhoutuu!

   Lainaa

  7. Tulos: -37 (65 ääntä)
   Alin kettu: Juuri tuollaisten Sirpojen iloksi, jemmaan lemmikkipupujen kasvikset kassalla pakatessa kassiin ja kannan omat limsat, suklaat ja sipsit ylpeästi kädessä. Jostain syystä vatsalaukkuni, sappirakko ja haima eivät välitä lainkaan, missä järjestyksessä ruoat nautin, vaan työntävät kaiken vauhdilla läpi.
   Kyllä se keho kertoo kun ei enää jaksa, sillon on vähän myöhäistä mutta muista kiittää sitä että se osasi olla valittamattakin vaikka voi huonosti.

   Lainaa

  8. Tulos: -117 (221 ääntä)
   Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?

   Lainaa

  9. Itseasiassa 30.1.2024 6:53
   Tulos: +76 (76 ääntä)
   Hiuspantoja myyvä majava: En kyllä ole itse häävi kokki ettei sinällään pitäisi muita arvostella, mutta onhan tuo Paulan tuotos aika hirveä sörsseli 🤢.
   Olis edes kertonut, mitä se "ja vaikka mitä" -osuus on, niin tuo olisi voinut olla ehkä edes vähän mielenkiintoinen. Mutta ei, makaronia ja makkaraa, ihan ennen kuulumatonta.

   Lainaa

  10. Itseasiassa 30.1.2024 6:58
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Saako sieltä ostoskeskuksen ravintoloista edes muuta ruokaa, kuin Sirpan luettelemat? Kyllä tietysti jostain salaatteja, mutta kokemuksesta ei niitä viitsi tilailla, kun eivät yleensä ole hirveän hyviä. Vaikka eipä tuossa ole päätä eikä häntää, kun nuo ruuat ovat kuulemma monta kertaa makeampia kuin sokeri. What!?

   Lainaa

  11. Loikoileva fretti 30.1.2024 7:04
   Tulos: +108 (150 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   Niinpä! Minunkin painoindeksini on hieman alle tavanomaisen! Ja lihastakin on enemmän kuin yleensä ikäiselläni. Ei mikään ihme, että olen sitä mieltä, että jokainen vartalo voi olla kaunis ja hyvinvoiva. Terveys mitataan jossakin muussa kuin koossa.

   Lainaa

  12. Jämtti makkara 30.1.2024 7:11
   Tulos: +74 (74 ääntä)
   Vai että suolahapot lähtee liikkeelle...

   Lainaa

  13. Arkkienkeli 30.1.2024 7:35
   Tulos: -17 (55 ääntä)
   Kuvassa on ilmeisesti se surullisen kuuluisa nistipasta.

   Lainaa

  14. Varoittava kissa 30.1.2024 7:47
   Tulos: +20 (42 ääntä)
   Itseasiassa: Saako sieltä ostoskeskuksen ravintoloista edes muuta ruokaa, kuin Sirpan luettelemat? Kyllä tietysti jostain salaatteja, mutta kokemuksesta ei niitä viitsi tilailla, kun eivät yleensä ole hirveän hyviä. Vaikka eipä tuossa ole päätä eikä häntää, kun nuo ruuat ovat kuulemma monta kertaa makeampia kuin sokeri. What!?
   Sirpa on sitä vanhaa kansaa, jolle on jankutettu vain että sokeri paha ja lihottaa. Ja koska roskaruoka on epäterveellistä, niin Sirpan logiikalla se tarkoittaa että siinä on enemmän sokeria ja kun tietenkin jos sokeria on enemmän niin se sokerin makuhan silloin moninkertaistuu eli siitä ruuasta tulee makeampaa kuin sokeri!

   Lainaa

  15. Vastarannan kiiski 30.1.2024 8:29
   Tulos: -87 (137 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   Juu ja samat kehopositiiviset käyvät nyt paukuttamassa miinuksia 😂
   Mut kun mä haluun ja mulla on oikeus…
   Sitten niitä kannetaan kuuden ensihoitajan voimin ambulanssiin kun sydän tai jokin muu sisäelin leikkaa kiinni.
   Mutta kaikki addiktiot perutuvat ensisijaisesti itselleen valehteluun. 

   Lainaa

  16. Koskematon taistelija 30.1.2024 8:40
   Tulos: +69 (75 ääntä)
   Loikoileva fretti: Niinpä! Minunkin painoindeksini on hieman alle tavanomaisen! Ja lihastakin on enemmän kuin yleensä ikäiselläni. Ei mikään ihme, että olen sitä mieltä, että jokainen vartalo voi olla kaunis ja hyvinvoiva. Terveys mitataan jossakin muussa kuin koossa.
   Kauneutta on mahdoton mitata. Varsinkaan koko ei ole siihen mittari. Terveyttä kyllä voidaan jossain määrin mitata painolla. Toki runsas lihasmassa saa painoindeksin näyttämään häränpyllyä. Yleisessä tiedossa kuitenkin on että niin runsas yli- kuin alipainokin on terveydelle vaarallista.

   Lainaa

  17. Chilipää 30.1.2024 8:54
   Tulos: -93 (151 ääntä)
   Tuo on kyllä ihme homma ja surullista miten moni nainen ei edelleenkään kykene selvittämään yksinkertaisia asioita laihtumisesta Ensin lihottavat itseään vuosia, ja sitten jotenkin kuvitellaan että läski lähtee jollain ihmeen kaalidietillä missä ollaan syömättä viikkoja, jolloin tietenkin luovutetaan ja sitten seuraava ihmedietti Tyhmiä ihmisiä vaan taitavat olla Oikeasti laihtuminen on helppoa: Muutetaan ruokavaliota niin, että syödään VÄHÄN vähemmän kuin kulutetaan, ja vaikka tunnin kävely 3-5x viikossa Näin laihtuu pikkuhiljaa ilman mitään kikkoja eikä tule huonolla itsekurilla varustetuille niin suurta kiusausta repsahtaa Alkoholi pois, juomana 90% ajasta vettä, normaalia ruokaa, herkkuja max kerran viikkoon maltilla = varmasti laihtuu Läskit on vaan tyhmiä ja laiskoja, ei riitä äly tajuamaan että 6-24kk ja homma olisi kunnossa, sen sijaan että yritetään ihmediettiä toisen perään 20 vuotta Elintavat pitää muuttaa pysyvästi, eikä jojoilla.

   Lainaa

  18. Punasteleva sankari 30.1.2024 9:02
   Tulos: -57 (99 ääntä)
   Onhan se sirpa oikeassa ettei sitä laihdu kun vaan sipsiä mättää. Liikalihavista suurinosa on tilanteessaan vain itsehillinnän puutteen takia

   Lainaa

  19. Punasteleva sankari 30.1.2024 9:04
   Tulos: -69 (99 ääntä)
   Loikoileva fretti: Niinpä! Minunkin painoindeksini on hieman alle tavanomaisen! Ja lihastakin on enemmän kuin yleensä ikäiselläni. Ei mikään ihme, että olen sitä mieltä, että jokainen vartalo voi olla kaunis ja hyvinvoiva. Terveys mitataan jossakin muussa kuin koossa.
   Harvemmin kehopositiivisilla on lihasta eikä läski tee voimakkaaksi

   Lainaa

  20. Punasteleva sankari 30.1.2024 9:04
   Tulos: -35 (61 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   Ja etanolipositiivisilla punottaa posket

   Lainaa

  21. Säpevä alligaattori 30.1.2024 9:18
   Tulos: -87 (123 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   Olemme. Kehopositiivisuus on vain laiskojen läskien keksimä termi jolnka varjolla ei tarvitse potea niin huonoa omaatuntoa läskiydestä.

   Lainaa

  22. Grillattu pohatta 30.1.2024 9:25
   Tulos: +146 (164 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   En ole huomannut, kiitos kysymästä. Itselläni on suonikohjujen takia rumat jalat, enkä aiemmin kehdannut mennä uimahalliin / uimarannalle enkä käyttää lyhyitä housuja helteelläkään. Kehopositiivisen ajattelun myötä olen lopettanut jalkojeni häpeämisen ja sen miettimisen, mitä muut ajattelee. Olen normaalipainoinen, by the way. Mites sinä, hyödyttäisikö sinua luopua tuosta läskifobiastasi?

   Lainaa

  23. Jauhopussista löytynyt leijona 30.1.2024 9:57
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Itseasiassa: Olis edes kertonut, mitä se "ja vaikka mitä" -osuus on, niin tuo olisi voinut olla ehkä edes vähän mielenkiintoinen. Mutta ei, makaronia ja makkaraa, ihan ennen kuulumatonta.
   Niin eikös ton ryhmän idea ole jakaa ne reseptit että miten lopputuloksiin päästään. Todellakin kiinnostaisi mitä kaikkea tonne on saatu sullottua kun ei liman seasta kaikkea tunnista 😆

   Lainaa

  24. Tulos: +62 (70 ääntä)
   Arkkienkeli: Kuvassa on ilmeisesti se surullisen kuuluisa nistipasta.
   *Nistipata
   Se on se kuuluisa mättö, ja siihen tulee makaronia ja jauhelihaa. Pelkästään.

   Lainaa

  25. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
     Nojoo, vähän laihanpuoleinen taidan olla, mutta eiköhän meitä joka kokoa ole. Saisin painaa pari kiloa enemmän, lihasmassaa puuttuu -olen sairastellut koko talven joten sali on pitkälti vaihtunut sängyssä potemiseen. Sellainenhan on tosi epäterveellistä, salin puute on tarpeeksi paha, mutta vuodepotilaana jos viihtyy niin tällä menolla kaadun ja rikon lonkkani ennen kuuttakymmentä. Silti, koska olen hoikka, niin eivät nuo maaiman Sirpat koskaan tule kyselemään että mites se rouvan kehonkoostumus, ei tuollaisella kuules pitkälle pötkitä, oletkos osteoporoosista kuullut! Vaikka se tässä terveydelle relevanttia olisi. 
     Kehopositiivisuutta se on sekin, että kun tästä nousen hankin uuden saliohjeman ja alan taas: kehoni on palvellut toimiani hyvin (kauneudesta en tiedä, mutta sehän on makuasia -tuntuu ainakin tarpeeksi hyvin kelvanneen), ja ansaitsee parempaa kuin murtuneen lonkan. Miten kukaan motivoituisi pitämään kehostaan huolta, jos ei edes pidä siitä?

   Lainaa

  26. Itseasiassa 30.1.2024 10:30
   Tulos: +88 (100 ääntä)
   Chilipää: Tuo on kyllä ihme homma ja surullista miten moni nainen ei edelleenkään kykene selvittämään yksinkertaisia asioita laihtumisesta Ensin lihottavat itseään vuosia, ja sitten jotenkin kuvitellaan että läski lähtee jollain ihmeen kaalidietillä missä ollaan syömättä viikkoja, jolloin tietenkin luovutetaan ja sitten [...]
   Kiitos tästä ohjeesta. Joka ei muuten mulla toiminut ilman lääkitystä kilpirauhasen vajaatoimintaan. Mun ystävällä tarvittiin lääkitys, jotta suoliston bakteerikanta normalisoituisi ja kehon kylläisyyden säätely toimisi. Niitä todellisia sairauksia ja kehon toiminnallisia ongelmia on olemassa. Vaikka tää sun kommentti oli taas yks surullinen trollaus.

   Lainaa

  27. Pohjaanpalanut leopardi 30.1.2024 11:11
   Tulos: +119 (135 ääntä)
   Tämäkin kommenttiosio osoittaa sen että kehopositiivisuutta tarvitaan edelleen kovasti, sillä sen tarkoitusta ei edes haluta yrittää ymmärtää. Jos nälviminen, naureskelu, haukkuminen ja toisen kehon kommentointi olisi tehokasta, meillä ei olisi yhtään lihavaa ihmistä tässä maassa.

   Lainaa

  28. Tulos: +63 (71 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Olemme. Kehopositiivisuus on vain laiskojen läskien keksimä termi jolnka varjolla ei tarvitse potea niin huonoa omaatuntoa läskiydestä.
   Vanhuudesta tulee sulle kyllä vaikeeta kun vihaat kehoasi jo nyt noin paljon 😞 Kannattaa yrittää luoda positiivisempaa ja armeliaampaa asennetta omaa kehoa kohtaan. 
   (Oletan että olet normaalipainoinen kun on varaa muille huudella - mikä kuulemma tarkoittaa sitä ettet ajattele kehopositiivisesti.)

   Lainaa

  29. Tulos: +93 (105 ääntä)
   No jopas on ilkeetä porukkaa liikenteessä täällä kommenttiosiossa. Niin, että jos jonkun toisen ruuansulatus ei toimi kuten oma, niin ikänä ei saa herkutella? Tai jos saa niin ei ainakaan enempää kuin mitä itse tekee mieli? Käsilläänhän oppii kans kuka vaan seisomaan, kun tunnin päivässä harjoittelee joka päivä. Ei väliä onko käsissä jotain sairauksia tai tasapainottelu hankalaa, kyllä pystyy kun minäkin pystyin. Ihan tekopyhää kans nurista jostain kansanterveydestä. Ei minullekaan kukaan inissyt mitään omatoimisesta aiheuttamisesta tai "kato nyt vielä jatkatkin sitä" kun sain urheiluvamman ja sen jälkeen palasin kilpaurheilun pariin. Missään muussa asiassa ei toiset ihmiset puutu tuntemattomien terveyteen kuin lihavuudessa. Liikalihavuus altistaa sairauksille, ja on hyvä, että sairauksia ehkäistään, mutta niitä ei ehkäistä spekuloimalla vieraan (tai edes tutun) terveydentilaa, terveysriskejä, heidän ruokavaliotaan tai muita tapoja. On normaalia huolestua jos tutun ihmisen keho muuttuu nopeasti, oli se sitten voimakas lihominen tai laihtuminen, ja kehottaa käymään lääkärissä, mutta kaikki muu tuon jälkeen kuuluu vain kyseisen henkilön ja lääkärin välille. Riskit ja jonkun terveellisyys ei ole silmäiltävissä maallikolle. Kehopositiivisuudesta märiseminenkin on ihan kummallista puuhaa. Vaikea uskoa, että jos joku sanoo "hei mitä jos me ei vihattaisikaan itseämme" menee niin lujaa tunteisiin. Kehopositiivisuuden kautta ihmiset saattaisivatkin jopa pitää parempaa huolta siitä ainoasta kehostaan lähtemällä lenkille tms, sen sijaan, että lukittautuvat kotiinsa häpeämään ja vihaamaan itseään. Mutta, syyllistämällähän se muutos tehdään eikö vain? Ihminen ei myöskään laihdu, vihasi tai rakasti hän itseään, joten vaikka muutosta ei yrittäisi, ei sillä ole mitään tekemistä sen kAnSaNtErVeYdEn kanssa jos joku ei vihaakaan itseään yhtä paljon kuin lihavakammoiset vihaavat heitä.

   Lainaa

  30. Tulos: -70 (84 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   No kun ne on just sellasia mähryjä. Kun lakkaa välittämästä läskeistään niin se on sitä positiivista. Mä alan ympäristöpositiiviseksi ja runttaan kaikki kotitalouden jätteet samaan sekajäteastiaan paristoista lähtien.

   Lainaa

  31. Primööri poro 30.1.2024 11:59
   Tulos: -17 (43 ääntä)
   Oikeassahan Sirpa on, suurin osa ihmistä alkaa olemaan ylipainoisia. Minäkin olen reilusti ylipainoinen.

   Lainaa

  32. It's a deal 30.1.2024 12:40
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Akrasia: *Nistipata Se on se kuuluisa mättö, ja siihen tulee makaronia ja jauhelihaa. Pelkästään.
   Kausiluontoista, resepti ei ole kiveen hakattu, vaan alkukuusta siinä voi olla myös herne-maissi-paprikaa.

   Lainaa

  33. Simppeli sarvikuono 30.1.2024 13:56
   Tulos: +16 (38 ääntä)
   Punasteleva sankari: Harvemmin kehopositiivisilla on lihasta eikä läski tee voimakkaaksi
   Aika monella ylipainoisella varmasti on enemmän voimaa kuin sinulla.

   Lainaa

  34. Simppeli sarvikuono 30.1.2024 14:05
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   bleb: No jopas on ilkeetä porukkaa liikenteessä täällä kommenttiosiossa. Niin, että jos jonkun toisen ruuansulatus ei toimi kuten oma, niin ikänä ei saa herkutella? Tai jos saa niin ei ainakaan enempää kuin mitä itse tekee mieli? Käsilläänhän oppii kans kuka vaan seisomaan, kun tunnin päivässä [...]
   Ja yksi suurimmista syistä nykyisten 30-50-vuotiaiden lihavuuteen naisilla on se, että he ovat saaneet olla varpaillaan koostaan jo lapsuudesta. Heidän äitinsä olivat ikuisella dieetillä ja alkoivat jo pienelle puhumaan, miten tuota pullaa ei kannattaisi ottaa ym. Osa nykyisistä on saanut kierteen katkaistua, osa ei. 
   Miehillä lihavuus liittyy enemmänkin alkoholiin ja kulutuksen vähentymiseen. Parikymppiset tissuttelevat vähemmän, mutta kuilu liikkuvien ja liikkumattomien välillä on suurempi.
   Totta kai syypäitä ovat myös kotiinkuljetukset ja kokkausajanpuute. Mutta eivät nämä ole yksinkertaisia, yksilön aiheuttamia syitä. Vaikeaa tässä tekee se, että ratkaisut ovat kuitenkin yksilöjen käsissä.
   Jokainen voi muuttaa täysin elämänsä yhdessä yössä ja miettiä sitten, onko helppoa. Muutamat haukut ja irvailut siihen sitten perään, kun kymmenennettä kertaa kokeilet.
   T. Normaalipainoinen kovalla työllä

   Lainaa

  35. Viitoitettu muovipussi 30.1.2024 14:20
   Tulos: -42 (58 ääntä)
   Pohjaanpalanut leopardi: Tämäkin kommenttiosio osoittaa sen että kehopositiivisuutta tarvitaan edelleen kovasti, sillä sen tarkoitusta ei edes haluta yrittää ymmärtää. Jos nälviminen, naureskelu, haukkuminen ja toisen kehon kommentointi olisi tehokasta, meillä ei olisi yhtään lihavaa ihmistä tässä maassa.
   Vähän kun antaa sipsuja ja kehujja niin se vasta auttaa

   Lainaa

  36. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Oon aika velho tekemään samanlaisia ihan helvetin hyvän makuisia mutta karsean näköisiä mössöjä kuin Paula. Mutta pitää silti sanoa että ruuan ulkonäkö on puoli ruokaa ja en välttämättä halua edes kokeilla muiden valmistmaia sleeper-gourmeita.

   Lainaa

  37. Arveluttava vadelma 30.1.2024 14:49
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Akrasia: *NistipataSe on se kuuluisa mättö, ja siihen tulee makaronia ja jauhelihaa. Pelkästään.
   Mä laitan rahatilanteen salliessa sekaan vähän hemapaa, mutta mä tykkäänkin herkutella.

   Lainaa

  38. Makaaberi kalkkuna 30.1.2024 15:05
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Reseptivapaa satuhahmo: Safka näyttää siltä, että se on kerran yritetty syödä ja nyt se on taas lautasella.
   Mä siivosin juuri lattialta tuommoisen. Meillä on kissoja.

   Lainaa

  39. Kiva perhonen 30.1.2024 16:09
   Tulos: +57 (67 ääntä)
   Chilipää: Tuo on kyllä ihme homma ja surullista miten moni nainen ei edelleenkään kykene selvittämään yksinkertaisia asioita laihtumisesta Ensin lihottavat itseään vuosia, ja sitten jotenkin kuvitellaan että läski lähtee jollain ihmeen kaalidietillä missä ollaan syömättä viikkoja, jolloin tietenkin luovutetaan ja sitten [...]
   Nämä tämmöiset kommentit ovat syy sille, että kehopositiivisuusilmiö on syntynyt.

   Lainaa

  40. Intiimi peura 30.1.2024 19:07
   Tulos: -16 (18 ääntä)
   Millähän tavalla se sirpan profiilikuva tähän liittyy?

   Lainaa

  41. Spekuloiva norsu 30.1.2024 19:17
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Intiimi peura: Millähän tavalla se sirpan profiilikuva tähän liittyy?
   Kommentoi kyllä muita mutta piiloutuu itse anonyymisti eikä anna muiden kommentoida itseään. Pahimmillaan joku pian tunnistaa kaupungilla.

   Lainaa

  42. Estynyt kotka 30.1.2024 20:09
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ruotsinlaivan buffetissako tuo Sirpa istuu muita vahtimassa?

   Lainaa

  43. Jänteikäs järvisieni 30.1.2024 20:11
   Tulos: +47 (59 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   Minusta on aika lapsellista arvostella muita ihmisiä ulkonäön perusteella. Eiköhän se kerro itse arvostelijasta enemmän kuin arvostelun kohteesta.

   Lainaa

  44. Johdoitettu pähkinä 31.1.2024 0:57
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Itse rankasta ylipainosta alle 100kg päässeenä voin sanoa, ettei ollut mikään helppo saavutus. Haastavaa siinä teki nimenomaan monien sellaisten halveksunta ja ylimielisyys, jotka kuvitteli olevansa parempia kuin minä, kun heidän lähtökohtansa saattoivat olla erilaiset. Omalla kohdalla painoa alkoi tulla, kun olin niin rankasti koulukiusattu, että aloin lohtusyömään. Ollessani 20-vuotias ja reilusti yli 100kg, isäni pyysi minulta anteeksi sitä, ettei osannut puuttua. Tiedän että teini-vuosinani isäni halusi kannustaa minua ja kuvitelkaa mitä tuo rakastava isä teki, hän alkoi minun kanssani syömään terveelisesti. Hän muutti omaa ruokavaliotaan minun vuokseni. Valitettavasti hänellä meni se fanaattiseksi ja lopulta oli yhtä helvettiä, kun aamun ensimmäinen ja illan viimeinen lause isältäni oli: "Käypä puntarilla." Tiedän, että hän teki sen rakkaudesta. Edelleenkin vartalo on pyöreä, mutta olen päässyt yli siitä. En enää inhoa itseäni, rakastan itseäni juuri sellaisena kuin minä olen. Moni lihava, niinkuin minä, ei edes käy joka päivä tai joka viikko jossain ulkona syömässä. Itsekin ostan kotiin ruokaa ja valmistan terveellisempää koti ruokaa, mutta parin kuukauden välein sallin itseni käydä ulkona syömässä, jos siltä tuntuu. Se joka minut näkee, näkee luultavasti lihavan ihmisen, jota arvostella ja haukkua mielin määrin, mutta hän ei näe sitä, että olen onnistunut pudottamaan 50kg ja pitämään painoni kurissa.

   Lainaa

  45. Aineeton karpalo 31.1.2024 8:22
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   Ootteko huomanneet, että rasismia vastaan puhuvat on tosi usein muita kuin valkoisia? Tai miten feministit on yleensä naisia? 🤯

   Lainaa

  46. Kurja pomelo 31.1.2024 10:20
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Tulkki: Oletteko huomanneet että kehopositiiviset eivät ole normaalipainoisia?
   Minä arastelin pitkään hymyilemistä isojen ja vinojen etuhampaiden takia enkä käyttänyt hameita, jotta jalat eivät näyttäisi entistä lyhyemmiltä.
   Kehopositiivisuus tarkoitti minulla sitä, että lopetin murehtimisen tällaisesta. Voin hymyillä kaikki hampaat näkyvillä, ja voin käyttää kauniita mekkoja. 
   Ja kyllä. Olen hoikka. 

   Lainaa

  47. Väärä appelsiini 31.1.2024 11:09
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Vastarannan kiiski: Juu ja samat kehopositiiviset käyvät nyt paukuttamassa miinuksia 😂 Mut kun mä haluun ja mulla on oikeus… Sitten niitä kannetaan kuuden ensihoitajan voimin ambulanssiin kun sydän tai jokin muu sisäelin leikkaa kiinni. Mutta kaikki addiktiot perutuvat ensisijaisesti itselleen valehteluun. 
   Haluun ja mulla on oikeus? Ihmisoikeuksiin ja siihen, ettei syrjitä? Niin on. Sitä on kehopositiivisuus, liike, joka yrittää saada kaikki kehot saman arvoisiksi. Ei esimerkiksi lihavuuden terveyshaittojen kieltämistä. Onko jotenkin erikoista, että hoikat, joita EI syrjitä jokapäiväisessä elämässä, eivät yhtä paljon kuuluta aiheesta? Vaikka väärässä tietysti olette, on paljonkin normaalipainoisia, jotka kannattavat liikettä.

   Lainaa

  48. Vanhahko marsu 31.1.2024 12:35
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Suolahapot lähtevät liikkeelle ja ruoka alkaa sulamaan.. Peruna, riisi

   Lainaa

  49. Armas pöllö 31.1.2024 16:12
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Aineeton karpalo: Ootteko huomanneet, että rasismia vastaan puhuvat on tosi usein muita kuin valkoisia?
   Ei. Tosi usein rasismia vastaan puhuvat sellaiset, joilla ei ole aavistustakaan miltä tuntuu olla sellaisen kohteena.

   Lainaa

  50. Valvomaton ahma 31.1.2024 16:12
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   Itselleni on iän myötä kertynyt kehopositiivisuutta vyötärölle.

   Lainaa

  51. Voittoisa omena 31.1.2024 16:19
   Tulos: -43 (55 ääntä)
   Kommenttien miinuksia katsoessa huomaa kyllä ketkä tätä sivustoa pääasiassa käyttävät, liikalihavat naiset jotka ei kestä kuulla totuutta siitä, että lihavuus ei ole kaunista ja laihduttaminen on helppoa. Ylös, ulos ja lenkille siitä!

   Lainaa

  52. Johdoitettu pähkinä 31.1.2024 22:44
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Voittoisa omena: Kommenttien miinuksia katsoessa huomaa kyllä ketkä tätä sivustoa pääasiassa käyttävät, liikalihavat naiset jotka ei kestä kuulla totuutta siitä, että lihavuus ei ole kaunista ja laihduttaminen on helppoa. Ylös, ulos ja lenkille siitä!
   Kauneus lähtee sydämestä, jos kohtelee muita ylimielisesti ja ala-arvoisesti, edes hoikka vartalo ei saa sinua näyttämään kauniilta tai komealta.  Se kuinka me kohtelemme toisiamme ja kuinka me puhumme toisista, määrittää todellisen kauneutemme. ♥

   Lainaa

  53. Johdoton hirmulisko 1.2.2024 8:27
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Armas pöllö: Ei. Tosi usein rasismia vastaan puhuvat sellaiset, joilla ei ole aavistustakaan miltä tuntuu olla sellaisen kohteena.
   Sehän on vain positiivista, jos ongelmaa vastustavat nekin, joita se ei ehkä henkilökohtaisesti kosketa.

   Lainaa

  54. Väärä appelsiini 1.2.2024 11:07
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Voittoisa omena: Kommenttien miinuksia katsoessa huomaa kyllä ketkä tätä sivustoa pääasiassa käyttävät, liikalihavat naiset jotka ei kestä kuulla totuutta siitä, että lihavuus ei ole kaunista ja laihduttaminen on helppoa. Ylös, ulos ja lenkille siitä!
   Jos tämä olisi totta, meillä ei olisi tätä lihavuusongelmaa. Ymmärtänet tämän "paradoksin" siis. Tai ehkä se vaatisi jonkinlaista sivistystä

   Lainaa

  55. Jouheva pohatta 1.2.2024 11:07
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Johdoitettu pähkinä: Kauneus lähtee sydämestä, jos kohtelee muita ylimielisesti ja ala-arvoisesti, edes hoikka vartalo ei saa sinua näyttämään kauniilta tai komealta.  Se kuinka me kohtelemme toisiamme ja kuinka me puhumme toisista, määrittää todellisen kauneutemme. ♥
   Lisäisin tähän vielä, että tutkitusti laihduttaminen ei auta laihtumaan, vaan pidemmällä aikavälillä lihottaa entisestään. Ulkonäön solvaaminen ja ylipainosta kiusaaminen taas aiheuttaa painetta laihduttaa, ergo: solvaaminen ja kiusaaminen aiheuttavat lihomista ja pahentavat kansanterveysongelmaa. Positiivinen lähestymistapa olisi siis tässäkin asiassa huomattavasti järkevämpi valinta, olettaen että toisten ulkonäön kommentoijan todellinen tarkoitusperä on jokin muu kuin oman pahan olon purkaminen muita solvaamalla ja kiusaamalla.

   Lainaa

  56. Säteilevä unikeko 1.2.2024 11:18
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Sekään ei ole terveellistä, että olet kuullut kommentointia ja vähättelyä vuosikausia, koska olet lihava. Opettaja yllättyy ääneen kun lihava taipuukin samaan kuin normaalipainoinen. Ja kyllä, olen lihava, enkä puolusta sitä, tiedän mikä olen, tiedän miltä näytän, osaan myös itse katsoa peilistä, ilman että sitä kukaan muu minulle kertoo. Olen aina ollut ylipainoinen, mutta pahimpaan aikaan ja suurimpaan ylipainoon oli osittainen syykin, suolistosairaus ja lääkitys ja siinä siihen vielä mielenterveyden ongelmat. Siitä paino tippunut reilusti ja vähemmän terveellisellä tavalla, silloinen lääkitys aiheutti pahaa pahoinvointia ja jätin senkin takia syömättä, kun en saanut ruokaa alas. Kehosta hävisi painoa paljon tällä "dieetillä". Kun lääkkeet lopetettiin ja opettelin syömään taas, niin ensin paino tottakai nousi, vähän, mutta kun keho heräsi, alkoi paino tippua hiljalleen, sen jälkeen rauhottui suolistosairaus ja sitten tippui taas paino. Nyt en enää jaksa stressata, olen opetellut hyväksymään itseni näin, jos paino tippuu, hyvä, jos se nousee niin sitten tehdään muutoksia, eikä itseä enää päästetä siihen kuntoon mitä oli. Peilikuva raahaa perässä, edelleen tunnen itseni yhtä isoksi kuin olin joskus, hämmentävää huomata aina vaan uudelleen et hei, minullahan on kunnon vyötärö. Näin pitkällä kirjoituksella yritän sanoa, että en ihannoi lihavuutta, olen siitä kärsiny monella eri tavalla vuosikausia, minulle kehopositiivisuus on sitä, että tällä hetkellä hyväksyn itseni juuri näin ja voin olla ja tehdä häpeämättä. Ja tiedostan kyllä itse miltä näytän, ei sitä minulle eikä varmasti monelle muullekaan tarvitse sanoa ääneen ja etenkään ilkeästi.

   Lainaa

  57. Marjaisa hai 1.2.2024 12:52
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Voittoisa omena: Kommenttien miinuksia katsoessa huomaa kyllä ketkä tätä sivustoa pääasiassa käyttävät, liikalihavat naiset jotka ei kestä kuulla totuutta siitä, että lihavuus ei ole kaunista ja laihduttaminen on helppoa. Ylös, ulos ja lenkille siitä!
   Miksi naiset? Eikös nimenomaan suomalaisista miehistä ole selvästi suurempi osa niitä liikalihavia? Ehkä he käyvät miinustelemassa.

   Lainaa

  58. Okei kiivi 1.2.2024 17:32
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Johdoton hirmulisko: Sehän on vain positiivista, jos ongelmaa vastustavat nekin, joita se ei ehkä henkilökohtaisesti kosketa.
   Niinhän tuossa lainaamassasi viestissä tosiaan kirjoitettiinkin.

   Lainaa

  59. Renkaaton noita 2.2.2024 16:26
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Voittoisa omena: Kommenttien miinuksia katsoessa huomaa kyllä ketkä tätä sivustoa pääasiassa käyttävät, liikalihavat naiset jotka ei kestä kuulla totuutta siitä, että lihavuus ei ole kaunista ja laihduttaminen on helppoa. Ylös, ulos ja lenkille siitä!
   Miinustin.
   T. Alipainoinen ja kyllä, silti ruma - laihuus tai lihavuus ei kerro kauneudesta mitään - nainen, jolla on painonnousua vaikeuttavia ominaisuuksia/sairauksia.
   Kokemuksesta voin kertoa, ettei painoon vaikuttaminen ole ollenkaan helppoa, vaikka teidän positiivisuudesta mielensäpahoittajien elämä sitä onkin.❤️

   Lainaa

  60. Välttävä keiju 3.2.2024 22:02
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mutta koska kansanterveys!!! Ja HAIMA, ei saa unohtaa jälkiruokaa ja haimaa tässä.

   Lainaa

  61. Pystysuora flamingo 14.2.2024 16:35
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Voittoisa omena: Kommenttien miinuksia katsoessa huomaa kyllä ketkä tätä sivustoa pääasiassa käyttävät, liikalihavat naiset jotka ei kestä kuulla totuutta siitä, että lihavuus ei ole kaunista ja laihduttaminen on helppoa. Ylös, ulos ja lenkille siitä!
   Mistähän nämä sankarit tietävät miltä miinustelijat tai "kehopositiiviset" näyttää? Toinen kyseli, onko muut huomanneet että kehopositiivisuudesta puhuvat vain ylipainoiset. Miten se huomataan? Saatteko tekstin mukana jotain yliluonnollisia auroja jotka kertoo kirjoittajan tai miinustelijan kehonkoostumuksen?
   Itse olen normaalipainoinen, rakastan liikuntaa ja olen aivan ehdottomasti kehopositiivisuuden puolella. Mollaamalla, kiusaamalla ja ahdistelemalla ei saada yhtään positiivista muutosta kenekään terveyteen tai sitä kautta kansanterveyteen. Kiusaamisen uhrit ovat vaarassa sairastua esimerkiksi masennukseen, joka tunnetusti helpottaa terveellisten elintapojen ylläpitoa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kansanterveys, kotikokki, kuva, laihduttaa, oksennus, painonhallinta, ruoka, ruokavalio, ylipaino