Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 645

Tiesitkö tätä Ikean kalusteista?
Sekalaisia, osa 645

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Terhakka vesimeloni 1.2.2024 0:15
   Tulos: +362 (374 ääntä)
   Niin miten ne Ikean kalusteet tehdään? Suunnittelija piirtelee tietokoneella mallin, tehdas tekee osat ja paketoi ne pahvilaatikkoon ohjeiden ja kuusiokoloavaimen kanssa, ja lopuksi asiakas sitten kasaa. Ei siinä puuseppää mahdu kuvioon.

   Lainaa

  2. Tulos: +182 (274 ääntä)
   Siis nyt on päässyt 15v vanha paska vitsikiertoviesti feissarimokiin. Sivun ylläpito voisi mennä jääkaapin taakse muutamaksi viikoksi.

   Lainaa

  3. Huvittava vuohi 1.2.2024 0:35
   Tulos: +226 (234 ääntä)
   Onhan se vähän surullista, että joku uskoo tuollaisia videoita. Tanjan kaltaisia on vieläpä yllättävän paljon. Ja heitä vielä hyväksikäyttää Ano Turtiaisen ja Juha Ahvion kaltaiset idiootit.

   Lainaa

  4. Tekevä ilonpilaaja 1.2.2024 2:36
   Tulos: +129 (131 ääntä)
   Jotenkin ei vaan lakkaa yllättämästä miten edelleen löytyy tommosia "miksi kukaan netissä valehtelisi" tyyppejä, jotka nielee täysin kaiken mitä vaikka juutuubissa tulee vastaan, kun "onhan siitä video!"..

   Lainaa

  5. Tulos: +140 (146 ääntä)
   Äärettömän vanha nainen 🤣🤣

   Lainaa

  6. Itserakas haltija 1.2.2024 8:21
   Tulos: +56 (92 ääntä)
   Ville: Siis nyt on päässyt 15v vanha paska vitsikiertoviesti feissarimokiin. Sivun ylläpito voisi mennä jääkaapin taakse muutamaksi viikoksi.
   Varmasti ymmärrät kun kerran tänne olet päätynyt, että luet nyt feissarimokien ns. takasivua, jonka idea on siinä, että täällä juuri äänestetään mokat, jotka on tarpeeksi hyviä "jatkoon" eli etusivulle. Jos haluat valmiiksi pureskellut mokat, lue pelkästään niitä etusivun mokia. Miten muuten edes ajattelit tuollaisen etukäteismoderoinnin toimivan, ajattelitko että feissarimokat tiimillä on automaattisesti juuri sinun huumorintajua vastaava huumorintaju ja osaavat laittaa juuri ne mitkä sinun mielestä olisi hauskoja? Entä sitten jos ne valitut ei olekaan valtaosan mielestä silti hauskoja? Jos juuri tämä moka ei kolahtanut, paina sitä alapeukkua siellä mokan alla niin saat säästettyä muut tältä kauhealta vääryydeltä.

   Lainaa

  7. Puuseppä 1.2.2024 8:44
   Tulos: +74 (74 ääntä)
   Tunnen yhden puusepän, joka on ollut ikeassa töissä (asui Ruotsissa silloin). En kyllä tiiä, mikä oli tehtävänkuva siellä, mutta ymmärtääkseni liittyi kyllä puutöihin.

   Lainaa

  8. Jamppanen 1.2.2024 8:49
   Tulos: +36 (46 ääntä)
   Juu ei tee puuseppä Ikean kalusteita... Kerran kysyin puusepältä ihan sisälle lehtiovea että mitä maksaisi, niin siinä tuhannen euron kieppeillä.

   Lainaa

  9. Toj Karin 1.2.2024 8:52
   Tulos: +50 (76 ääntä)
   Aika harva ikean pöytä tai mikään muukaan on tehty massiivipuusta, vaan sahanpurun ja epoksin sekoituksesta. Oikea ammattiaan arvostava puuseppä ei koske liimapuuhun pitkällä tikullakaan. Ja nekin mitä on tehty oikeasta puusta on lähtöisin tuotesuunnitelijan ja insinöörin kynästä ja koneistajan ohjelmoiman cnc-koneen liukuhihnalta. Ei tarvita puuseppiä siihen hommaan.

   Lainaa

  10. Ketsupilta haiseva omena 1.2.2024 8:59
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Toj Karin: Aika harva ikean pöytä tai mikään muukaan on tehty massiivipuusta, vaan sahanpurun ja epoksin sekoituksesta. Oikea ammattiaan arvostava puuseppä ei koske liimapuuhun pitkällä tikullakaan. Ja nekin mitä on tehty oikeasta puusta on lähtöisin tuotesuunnitelijan ja insinöörin kynästä ja [...]
   On siellä Ikeassa aika paljonkin ihan puusta tehtyä kalustetta. Massiiviksi kehuvat, mutta joskus näyttää heppoiselta heidän massiivipuu kyllä, puuta jokatapauksessa (esim. koko Hemnes-sarja). Toki sitä sahanpurupahvia suurin osa kalusteista siellä ja onttoakin vielä.

   Lainaa

  11. Vissi pelikaani 1.2.2024 9:06
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Puuseppä: Tunnen yhden puusepän, joka on ollut ikeassa töissä (asui Ruotsissa silloin). En kyllä tiiä, mikä oli tehtävänkuva siellä, mutta ymmärtääkseni liittyi kyllä puutöihin.
   Ehkä se kasaa niitä näyttelyesineitä ettei myyjien tarvi äheltää niiden kanssa.

   Lainaa

  12. Kirpeä ahven 1.2.2024 9:09
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Terhakka vesimeloni: Niin miten ne Ikean kalusteet tehdään? Suunnittelija piirtelee tietokoneella mallin, tehdas tekee osat ja paketoi ne pahvilaatikkoon ohjeiden ja kuusiokoloavaimen kanssa, ja lopuksi asiakas sitten kasaa. Ei siinä puuseppää mahdu kuvioon.
   Ikeaa kalusteita kun haukutaan usein, niin positiivista niissä sentään on, että monet niistä ovat kuitenkin oikeaa puuta. Samaan hintaan ei muualta usein löydy kuin lastulevystä/pahvista/melamiinista tms. kasattuja härpäkkeitä. En silti omaan kotiini niitä halua.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 1.2.2024 9:40
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Puuseppä: Tunnen yhden puusepän, joka on ollut ikeassa töissä (asui Ruotsissa silloin). En kyllä tiiä, mikä oli tehtävänkuva siellä, mutta ymmärtääkseni liittyi kyllä puutöihin.
   On siellä ainakin aikoinaan myyty ihan Ruotsissa valmistettuja huonekaluja. Sitten taisi käydä niin että Ingvar Kamprad keksi ensin halpuuttaa huonekaluja sillä, että asiakkaat kasaavat ne itse, niin kuljetus on helpompaa postimyyntinä ja ylipäänsä tuotteet ovat edullisempia. Muut Ruotsin huonekalumyyjät eivät tästä uudesta ideasta pitäneet ja huonekaluvalmistajat eivät sen jälkeen enää toimittaneet tavaraa IKEAlle. Ingvar keksi silloin ulkoistaa tuotannon muihin maihin, Euroopasta löytyi silloin Ruotsiin verraten edullista tuotantoa, joten IKEAn huonekalut halpenevat entisestään. Eli muiden yrittäjien yritys kampittaa IKEA meni vähän puihin. Tällaista opin kun kävin katsomassa musikaalin IKEAsta, parasta siinä oli tanssit valtavien kuusiokoloavaimien kanssa.

   Lainaa

  14. Ystävien kesken laama 1.2.2024 9:42
   Tulos: +63 (63 ääntä)
   Puusepän nimike on ehkä kokenut vuosien saatossa muutoksen. Isälläni oli jossain kohtaa tämä titteli, mutta ihan koneenkäyttäjä hän käytännössä oli. Puuteollisuudessa toki. Samaa hommaa oli tehty aiemmin käsin. Homma oli modernistunut vuosien mittaan, mutta työn nimike oli pysynyt samana. Tästäkään huolimatta en ihan tuota Timon purkausta ymmärrä. Kyllä useimmat mieltää, että puusepän tekemä tarkoittaa käsin tehtyä.

   Lainaa

  15. Ilmaapitävä lihapulla 1.2.2024 9:46
   Tulos: +84 (84 ääntä)
   Puuseppä: Tunnen yhden puusepän, joka on ollut ikeassa töissä (asui Ruotsissa silloin). En kyllä tiiä, mikä oli tehtävänkuva siellä, mutta ymmärtääkseni liittyi kyllä puutöihin.
   Minäkin olen ollut Ikeassa töissä :) Useimmissa tavarataloissa työskentelee tosiaan puuseppä-nimikkeellä henkilö, jonka tehtävänkuvaan kuuluu mm. mallikotien ja muiden esillepanojen rakentaminen yhdessä muun visualistitiimin kanssa. Niissä on lopulta yllättävän paljon nikkaroimista, kun pitää tehdä väliseiniä yms. Myynnissä olevien tuotteiden valmistuksen kanssa puusepällä ei ole mitään tekemistä. 
   Ja toisin kuin eräs toinen kommentoija arveli, puuseppä ei myöskään kokoa huonekalujen mallikappaleita, vaan se on myyjien (tai mallikoteja rakennettaessa visualistitiimin) tehtävä. 

   Lainaa

  16. munuaiset kermakastikkeessa 1.2.2024 10:18
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   Terhakka vesimeloni: Niin miten ne Ikean kalusteet tehdään? Suunnittelija piirtelee tietokoneella mallin, tehdas tekee osat ja paketoi ne pahvilaatikkoon ohjeiden ja kuusiokoloavaimen kanssa, ja lopuksi asiakas sitten kasaa. Ei siinä puuseppää mahdu kuvioon.
   Ootko joskus nähnyt täysautomaattisen huonekalutehtaan, jossa ei ole ihmisiä töissä? Veikkaan, että noissa itäisissä maissa on hyvinkin paljon puuseppiä töissä IKEAn tehtailla ja alihankintayrityksissä.
   Eri asia sitten, onko levyn ja soiron lykkääminen työstökoneeseen nimenomaan sitä  puusepäntyötä, johon heillä on koulutus.

   Lainaa

  17. Kilokalori 1.2.2024 10:23
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Timo yrittää ostaa jotain antiikkilipastoa torista, vedoten että samanlainen maksaa ikeassa 49,90.

   Lainaa

  18. Syötävä marsu 1.2.2024 11:03
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Ville: Siis nyt on päässyt 15v vanha paska vitsikiertoviesti feissarimokiin. Sivun ylläpito voisi mennä jääkaapin taakse muutamaksi viikoksi.
   Niin koska sinä olet sen ennen nähnyt tarkoittaa, että muutkin ovat?
   Itse en ollut ennen kuullut ja ihan hauska juttu oli.

   Lainaa

  19. Kitkerä patsas 1.2.2024 11:07
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Itseasiassa: On siellä ainakin aikoinaan myyty ihan Ruotsissa valmistettuja huonekaluja. Sitten taisi käydä niin että Ingvar Kamprad keksi ensin halpuuttaa huonekaluja sillä, että asiakkaat kasaavat ne itse, niin kuljetus on helpompaa postimyyntinä ja ylipäänsä tuotteet ovat edullisempia. Muut Ruotsin huonekalumyyjät eivät tästä [...]
   Olen yhdeltä ammatiltani puuseppä ja jos pistäisin verstaan pystyyn (olisi unelmatyö) ja kehittelisin oman tuotesarjan, kovin moni ei niitä ostaisi oikealla hinnalla, koska "ikeasta saa halvemmalla". Nykyaikana puhdasta ja perinteistä käsityötä ei arvosteta eikä oikeaa hintaa haluta maksaa, koska aina jostakin ketjusta saa tehotuotettua halvemmalla.  Voi kun ihmiset arvostaisi käsintehtyä niin villasukissa, leivonnaisissa, koriste-esineissä, puutöissä jne. Se vaatii taitoa ja aikaa ja omalle työlleen täytyy laskea myös hinta. Ja lisäksi, tehotuotettu kaluste on monesti kertakäyttötavaraa, mutta oikeasta puusta tehtyä laadukasta huonekalua pystyy entisöimään ja korjaamaan.

   Lainaa

  20. Kuiva riesa 1.2.2024 11:07
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Itseasiassa: On siellä ainakin aikoinaan myyty ihan Ruotsissa valmistettuja huonekaluja. Sitten taisi käydä niin että Ingvar Kamprad keksi ensin halpuuttaa huonekaluja sillä, että asiakkaat kasaavat ne itse, niin kuljetus on helpompaa postimyyntinä ja ylipäänsä tuotteet ovat edullisempia. Muut Ruotsin huonekalumyyjät eivät tästä [...]
   Jaa’a, uskoisko tuota. Kuulostaa vähän joltain kuvankiillotukselta. Saattaahan se toki olla tottakin, mutta voipi olla ettei olekaan. Voi myös olla että Ikea ei tarjonnut mitenkään järkeviä summia niille ruotsalaisille formoille, mutta ei sitä sentään kannata kertoa.

   Lainaa

  21. Kirpeä ahven 1.2.2024 12:24
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Itseasiassa: On siellä ainakin aikoinaan myyty ihan Ruotsissa valmistettuja huonekaluja. Sitten taisi käydä niin että Ingvar Kamprad keksi ensin halpuuttaa huonekaluja sillä, että asiakkaat kasaavat ne itse, niin kuljetus on helpompaa postimyyntinä ja ylipäänsä tuotteet ovat edullisempia. Muut Ruotsin huonekalumyyjät eivät tästä [...]
   Ikea on suomalaisen Tornatorin ohella yksi suurimmista metsänomistajasta Romaniassa. Omista metsistä saa ostettua puun ja valmistaa Euroopan halvimmalla työvoimalla paikan päällä tuotteet?

   Lainaa

  22. Itseasiassa 1.2.2024 13:33
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kitkerä patsas: Olen yhdeltä ammatiltani puuseppä ja jos pistäisin verstaan pystyyn (olisi unelmatyö) ja kehittelisin oman tuotesarjan, kovin moni ei niitä ostaisi oikealla hinnalla, koska "ikeasta saa halvemmalla". Nykyaikana puhdasta ja perinteistä käsityötä ei arvosteta eikä oikeaa hintaa haluta maksaa, koska aina jostakin [...]
   Tuossa kerroin vain Ikean tarinaa, mutta on meitäkin jotka arvostavat muuta kuin massatuotettua tavaraa. Meillä on kotona puusepällä entisöityjä tai muuten muokattuja huonekaluja ja yksi on menossa sinne. Parasta siinä on hyvä palvelu ja yksilölliset tuotteet. Pian meillä on tulossa muutto, joten on nyt jo suunniteltu mistä haettaisiin uutta keittiön pöytää. Sohva on tuossa suomalaisvalmisteinen. On tässä lähiaikoina omat kengät vierailleet suutarilla ja hain just ompelijalta 5 vaatetta korjauksien ja myokkauksien jälkeen takaisin. Vaikka tuotteet maksavat, niin korjattavuus säästää rahaa jatkossa. Eikä meillä mitään varakkaita olla, mutta ollaan päätetty tehdä valintoja, eikä ne tähän mennessä ole kaduttaneet.

   Lainaa

  23. toni määttänen 1.2.2024 14:13
   Tulos: -23 (31 ääntä)
   Ville: Siis nyt on päässyt 15v vanha paska vitsikiertoviesti feissarimokiin. Sivun ylläpito voisi mennä jääkaapin taakse muutamaksi viikoksi.
   Olin just kirjoittamassa, että taas ylläpito antaa ittsestään hienon kuvan kun tollasia julkaisee.

   Lainaa

  24. Vehmas kotieläin 1.2.2024 17:49
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Tuo tikanheitto ei kuulosta ihanteelliselta tavalta valita lomakohdetta maailmankartalta, vaikka kartalle osuisikin, koska niin suuri osa Maan pinta-alasta on vettä... se tuli tuosta jutusta ekana mieleen.

   Lainaa

  25. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kai toi puusepän tekemä on vähän sama kuin arkkitehdin suunnittelema.

   Lainaa

  26. Alikehittynyt apina 1.2.2024 18:01
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Ystävien kesken laama: Puusepän nimike on ehkä kokenut vuosien saatossa muutoksen. Isälläni oli jossain kohtaa tämä titteli, mutta ihan koneenkäyttäjä hän käytännössä oli. Puuteollisuudessa toki. Samaa hommaa oli tehty aiemmin käsin. Homma oli modernistunut vuosien mittaan, mutta työn nimike oli pysynyt samana. [...]
   Sama se on alalla kuin alalla. Metsurit ei välttämättä moottorisahaan koske vaan ajaa motolla pitkin metsiä ja automatiikkakin hoitaa tukin teon. Ehkä näitä oikeasti vielä käsin tekeviä pitäisikin kutsua artesaanipuusepiksi tai -metsureiksi. Ja käy muillekin aloille. Niinhän ne on pienpanimojen oluetkin nykyisin artesaanioluita. Käsityöläiskulttuuria. Toiset panee olutta käsityönä, toiset painaa isossa panimossa nappuloita ohjaamossa ja käy välillä seuraamassa prosessia.

   Lainaa

  27. Mietteetön kultakala 1.2.2024 19:09
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Ilmaapitävä lihapulla: Minäkin olen ollut Ikeassa töissä 😊 Useimmissa tavarataloissa työskentelee tosiaan puuseppä-nimikkeellä henkilö, jonka tehtävänkuvaan kuuluu mm. mallikotien ja muiden esillepanojen rakentaminen yhdessä muun visualistitiimin kanssa. Niissä on lopulta yllättävän paljon nikkaroimista, kun pitää tehdä väliseiniä yms. [...]
   Taas oppi uutta täältä, kiitos :-)

   Lainaa

  28. Nenätön maksamato 1.2.2024 19:15
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kitkerä patsas: Olen yhdeltä ammatiltani puuseppä ja jos pistäisin verstaan pystyyn (olisi unelmatyö) ja kehittelisin oman tuotesarjan, kovin moni ei niitä ostaisi oikealla hinnalla, koska "ikeasta saa halvemmalla". Nykyaikana puhdasta ja perinteistä käsityötä ei arvosteta eikä oikeaa hintaa haluta maksaa, koska aina jostakin [...]
   Toisaalta eipä ne puusepäntuotteiden markkinat ole ennenkään olleet valtavat, kun samaa lipastoa on käytetty 50-100 vuotta. Todennäköisesti nykyään nettimarkkinoinnin myötä jopa helpompi saada tuotteitaan kaupaksi hyvään hintaan kuin ennen.

   Lainaa

  29. Tulos: +54 (54 ääntä)
   Ville: Siis nyt on päässyt 15v vanha paska vitsikiertoviesti feissarimokiin. Sivun ylläpito voisi mennä jääkaapin taakse muutamaksi viikoksi.
   toni määttänen: Olin just kirjoittamassa, että taas ylläpito antaa ittsestään hienon kuvan kun tollasia julkaisee.
   Nöyrin anteeksipyyntömme jääkaapin takaa. 🫣

   Lainaa

  30. Pilkkopimeä joutsen 1.2.2024 20:50
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Vehmas kotieläin: Tuo tikanheitto ei kuulosta ihanteelliselta tavalta valita lomakohdetta maailmankartalta, vaikka kartalle osuisikin, koska niin suuri osa Maan pinta-alasta on vettä... se tuli tuosta jutusta ekana mieleen.
   Mä taas mietin et tähtäisin Japaniin ja kuitenkin osuisin Pohjois-Koreaan tms.

   Lainaa

  31. Lattiaton ananas 2.2.2024 9:38
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Toj Karin: Aika harva ikean pöytä tai mikään muukaan on tehty massiivipuusta, vaan sahanpurun ja epoksin sekoituksesta. Oikea ammattiaan arvostava puuseppä ei koske liimapuuhun pitkällä tikullakaan. Ja nekin mitä on tehty oikeasta puusta on lähtöisin tuotesuunnitelijan ja insinöörin kynästä ja [...]
   En tiedä oliko muutama vuosi sitten Ikean kalusteet ns. "huonompilaatuisesta" materiaalista, vai onko koko väite täysin hatusta vedetty. Koska vähintään puolet niiden kalusteista on ihan oikeasta puusta valmistettuja nykyään. Melkein uskaltaisin väittää että kyseessä on jonkin "kilpailijan" liikkeelle laskema huhu mikä elää vieläkin. Ostin Jyskistä joskus 12v sitten yöpöydän, lastulevyä 45€. Nykyään samanlainen, eri värinen mutta lastulevystä kasattu yöpöytä 120€. Jos taas etsit Ikeasta samalla hinnalla yöpöydän niin saat ns. "oikeasta puusta" kasatun, ja jos haluat lastulevystä tehdyn niin hinta tippuu puolella. Sotka on oikeastaan ihan samanlainen. Jos miettii näitä "halpakauppoja" niin Ikea ei kyllä varsinaisesti kuulu siihen kategoriaan, ainakaan enää. Ei se välttämättä ole mitään älyttömän laadukasta puuta mitä ne käyttää Ikealla mutta ei se myöskään ole pelkkää lastulevyä. Sotka ja niiden huimat "kaikki tuotteet vähintään miinus 50%!*...............(*ei koske 'aina edullinen' tuotteita jotka kattavat 80% myymälämme tuotteista) alennusmyynnit..

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (15 ääntä)
   munuaiset kermakastikkeessa: Ootko joskus nähnyt täysautomaattisen huonekalutehtaan, jossa ei ole ihmisiä töissä? Veikkaan, että noissa itäisissä maissa on hyvinkin paljon puuseppiä töissä IKEAn tehtailla ja alihankintayrityksissä.Eri asia sitten, onko levyn ja soiron lykkääminen työstökoneeseen nimenomaan sitä  puusepäntyötä, johon heillä on koulutus.
   Ei se vielä tee ihmisestä puuseppää jos tiliotteessa lukee työnantajan kohdalla "huonekalutehdas".
   Kävin jo joskus aikojen alussa tyyliin 1992 tsekkaamassa uuden automatisoidun huonekalutehtaan Unkarissa ja homma toimi niin että paikalliset minimipalkkajonnet nostelivat puunrunkoja liukuhihnalle toisessa päässä pytinkiä ja toiselta liukuhihnalta valmiita pakattuja huonekalulaatikoita rekan lavalle toisessa päädyssä. Eipä ollut yhtä ainoaa puuseppää kilometrin säteellä ja tehtaan sisälläkin vain muutama saksalainen insinööri ja huoltomies koneita rassaamassa ja koneiden nippelivarastoa täydentämässä.

   Lainaa

  33. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Olin tyhmä ja luulin että Pia oli onnistunut heittämään tikan täsmälleen Suomen kohtaan sen kaupungin ylle missä ne parhaillaan asuu.

   Lainaa

  34. Oikeustajuton vuohi 2.2.2024 15:28
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Iso Hoo: Ei se vielä tee ihmisestä puuseppää jos tiliotteessa lukee työnantajan kohdalla "huonekalutehdas".Kävin jo joskus aikojen alussa tyyliin 1992 tsekkaamassa uuden automatisoidun huonekalutehtaan Unkarissa ja homma toimi niin että paikalliset minimipalkkajonnet nostelivat puunrunkoja liukuhihnalle toisessa päässä [...]
   Saattaa siellä joku kokoonpanija olla. 
   Mutta kyllä jokunen kotimainen kalustetehdas tekee kuitenkin ihan kuranttia tavaraa, vaikkei ne nyt mitään puusepäntuotteita olekaan. 

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Ystävien kesken laama: Puusepän nimike on ehkä kokenut vuosien saatossa muutoksen. Isälläni oli jossain kohtaa tämä titteli, mutta ihan koneenkäyttäjä hän käytännössä oli. Puuteollisuudessa toki. Samaa hommaa oli tehty aiemmin käsin. Homma oli modernistunut vuosien mittaan, mutta työn nimike oli pysynyt samana. [...]
   Mun isä on ihan oikea vanhan ajan puuseppä, ja vaikka palkkatyöuransa teki enimmäkseen kirvesmiehen hommissa, intohimonsa oli huonekalujen tekeminen ja vanhojen korjaaminen. Minulla on monta täysin uniikkia huonekalua hänen tekemänään, ja ainakin sadalla täysin vieraalla hänen tekemiään lasten kalusteita, joita aikanaan harrastuksena teki (muut möivät, mm. siskoni netissä). Vanhempieni kodissa useimmat yksityiskohdat ovat täysin puuta. 
   Palkkatyössään isä korjasi taloja ja rakensi verantoja, portaita ja kattoja ja huolsi olemassaolevaa. Täällä lähialueella ei ole montaakaan julkista rakennusta, johon isä ei olisi jotain tehnyt (ja yksityisiäkin kymmeniä).
   Halvalla isä aina työnsä möi, tuskin tarvikkeiden hinnalla. Sen verran on hyvän tavaran arvostus laskenut, että kehtasivat tinkiäkin, kun oli kalliimpaa kuin huonekaluliikkeessä. Sinne sitten, jos ei mittatilauksesta ole varaa maksaa...

   Lainaa

  36. Intiimi peura 2.2.2024 16:38
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Ville: Siis nyt on päässyt 15v vanha paska vitsikiertoviesti feissarimokiin. Sivun ylläpito voisi mennä jääkaapin taakse muutamaksi viikoksi.
   En mä ylläpitoa tästä haukkuisi, ei kaikki ole kuullut kaikkia vitsejä. Piia sen sijaan kertoo sitä omanaan, Piia ansaitsee haukut.

   Lainaa

  37. Simppeli sarvikuono 3.2.2024 11:00
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Rastas: Mun isä on ihan oikea vanhan ajan puuseppä, ja vaikka palkkatyöuransa teki enimmäkseen kirvesmiehen hommissa, intohimonsa oli huonekalujen tekeminen ja vanhojen korjaaminen. Minulla on monta täysin uniikkia huonekalua hänen tekemänään, ja ainakin sadalla täysin vieraalla hänen tekemiään lasten kalusteita, joita [...]
   Ikävää, että siskosi myytiin netissä. :(

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Lattiaton ananas: En tiedä oliko muutama vuosi sitten Ikean kalusteet ns. "huonompilaatuisesta" materiaalista, vai onko koko väite täysin hatusta vedetty. Koska vähintään puolet niiden kalusteista on ihan oikeasta puusta valmistettuja nykyään. Melkein uskaltaisin väittää että kyseessä on jonkin "kilpailijan" liikkeelle laskema huhu [...]
   Ikea on kyllä panostanut puisiin kalusteisiin huomattavasti enemmän kuin alkuaikoina. En osaa sanoa missä vaiheessa muutos on tapahtunut tai millä vauhdilla. 
   Mutta tuon oman maineensa Ikea on kyllä luonut ihan itse. Se tulee siitä miten paska pahvisia kalusteita on purkaa ja kasata ensimmäisen kerran jälkeen uudestaan niin että osat eivät hajoa ja miten köykäisiä kalusteet on siirtää kasattuna ja säilyttää ehjänä.
   Onhan niiden pahvikalusteidenkin laatu parantunut vuosien mittaan. Muunmuassa nykyään niissä käytetään usein muovisia inserttejä ruuvien reijissä että kierteet ei mene paskaksi ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Mutta sitä ansaittua mainehaittaa on aika vaikea karistaa kokonaan ennen kuin ihmiset jotka sen joutuivat kokemaan alkavat kuolemaan vanhuuttaan ja siihen menee vielä ainakin kaksi tai kolme sukupolvea.

   Lainaa

  39. Esteetön maito 4.2.2024 0:20
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Toj Karin: Ikea on kyllä panostanut puisiin kalusteisiin huomattavasti enemmän kuin alkuaikoina. En osaa sanoa missä vaiheessa muutos on tapahtunut tai millä vauhdilla.  Mutta tuon oman maineensa Ikea on kyllä luonut ihan itse. Se tulee siitä miten paska pahvisia kalusteita on purkaa ja kasata ensimmäisen kerran jälkeen [...]
   Kyllä tee-se-itse mööpeleiden kasaamisessa aina sen verran työtä on ollut ettei ole mieleenkään tullut lähteä mitään purkamaan paitsi jos on rikki ja tarkoitus roskiin heittää. Tässäkin ne ikean sahanpuruliimaepoksipuppurakennelmat toki erottautuvat, helpostihan ne hajoavat.

   Lainaa

  40. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Eveliinan pomo on niin äärettömän vanha nainen että jopa minä rukoilen hänen selviämisensä puolesta, kaikilla osaamillani kielillä

   Lainaa

  41. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tekevä ilonpilaaja: Jotenkin ei vaan lakkaa yllättämästä miten edelleen löytyy tommosia "miksi kukaan netissä valehtelisi" tyyppejä, jotka nielee täysin kaiken mitä vaikka juutuubissa tulee vastaan, kun "onhan siitä video!"..
   Juuh, youtubessa on näitä "omg täs on video miten joku henkilö välähtää liikennekamerassa, kun se teleporttaa ja pelastaa toisen ihmisen jäämästä auton alle, ja kävelee pois!! Kato ny, hidastettuna näkyy teleporttaus!! Todiste enkeleistä!! 😍"
   Juuh, elikkä.

   Lainaa

  42. Nuutunut paimen 14.2.2024 13:40
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Toj Karin: Aika harva ikean pöytä tai mikään muukaan on tehty massiivipuusta, vaan sahanpurun ja epoksin sekoituksesta. Oikea ammattiaan arvostava puuseppä ei koske liimapuuhun pitkällä tikullakaan. Ja nekin mitä on tehty oikeasta puusta on lähtöisin tuotesuunnitelijan ja insinöörin kynästä ja [...]
   Tämän takia suosinkin antiikkia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: elokuva, huonekalut, huuto, ikea, joululahja, kalusteet, kartta, kirjoitusvirhe, matka, puuseppä, reikä helvettiin, tikka, vanha, youtube