Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tietoturva kunnossa

Jostain syystä kaikki eivät näe tässä mitään epäilyttävää.
Tietoturva kunnossa

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 52 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tilava talitiainen 26.12.2023 0:23
      Tulos: +357 (361 ääntä)
      Joo-o, eipä tuohon ole paljoa lisättävää (paitsi pankin palvelu- ja siirtomaksut, sekä vakuus 200e, kiitos).

      Lainaa

    2. Laskuvarjoton patsas 26.12.2023 0:32
      Tulos: +545 (555 ääntä)
      Hyvin yksinkertainen muistisääntö: Jos pankin lähettämässä viestissä on linkki, jonka kautta pääset verkkopankkiin, se ei ole pankin lähettämä viesti eikä linkin kautta pääse verkkopankkiin.

      Lainaa

    3. Pahamaineinen sirkka 26.12.2023 0:41
      Tulos: +417 (427 ääntä)
      Jos saat lainatarjouksen firmalta, jolta et ole pyytänyt lainatarjousta, se on huijaus.

      Lainaa

    4. Viiksikäs viikinki 26.12.2023 0:57
      Tulos: -163 (217 ääntä)
      Laundry machine gave up the spirit. Irresistable urge to travel. Kids with growing needs. Car change. Valitettavasti tuo alin kuvakaappaus voisi olla ihan oikeankin (pienen) ulkomaalaisen pankin tms. sivuilta. Joskus ennen brexitiä asioin firman puolesta eräässä brittipankissa, joka yritti olla helposti lähestyttävä asiakkailleen kaikista EU-maista, mikä käytännössä tarkoitti, että nettisivut oli käännetty Google Translatorilla kaikille EU-maiden kielille. Ainakin suomeksi ja ruotsiksi jälki oli juuri niin mielenkiintoista kuin voisi odottaakin, mutta ihan asiallinen pankki se kuitenkin oli. Järkeä siis kannattaa käyttää, mutta pelkkä paska suomennos ei automaattisesti tarkoita huijausta.

      Lainaa

    5. Taskulämmin papaija 26.12.2023 1:37
      Tulos: +225 (233 ääntä)
      Viiksikäs viikinki: Laundry machine gave up the spirit. Irresistable urge to travel. Kids with growing needs. Car change. Valitettavasti tuo alin kuvakaappaus voisi olla ihan oikeankin (pienen) ulkomaalaisen pankin tms. sivuilta. Joskus ennen brexitiä asioin firman puolesta eräässä brittipankissa, joka yritti [...]
      No kyllä se 99% tapauksista tarkoittaa.

      Lainaa

    6. Tulos: +216 (332 ääntä)
      Oikeasti, ihmisen joka menee noin huonoon ei pitäisi saada olla vastuussa omista rahoistaan. Tiedän että täysin epäsuosittu mielipide joten kivittäkää vaan vapaasti, mutta tätä mieltä minä olen. Olisi kaikille osapuolille parempi niin.

      Lainaa

    7. Ravinteeton maksamakkara 26.12.2023 5:25
      Tulos: +258 (304 ääntä)
      Juomari: Oikeasti, ihmisen joka menee noin huonoon ei pitäisi saada olla vastuussa omista rahoistaan. Tiedän että täysin epäsuosittu mielipide joten kivittäkää vaan vapaasti, mutta tätä mieltä minä olen. Olisi kaikille osapuolille parempi niin.
      Virheiden peittely, uhrien syyllistäminen ja häpeän kulttuuri lisäävät typerien virheiden määrää, eivät vähennä.
      Jokainen tekee typeriä virheitä elämänsä aikana.
      Jos virheen voi myöntää, siitä voi oppia, ja jos virheestä kertoo muille, muutkin voivat oppia tekemättä samaa virhettä itse.
      Jos virheen myöntämisestä rangaistaan, kuten ehdotit, virheitä aletaan peitellä, niihin ei puututa, niitä ei korjata, eikä niistä opita mitään.

      Lainaa

    8. Tulos: -134 (170 ääntä)
      "Onko turvallinen avata" On!!! Kukaan ei vie rahojasi ellet ITSE anna heille välineitä! Saatana kun ottaa päähän noi "Älä avaa!!!"- pelottelut. Itse usein huvikseni klikkailen niin pitkälle kunnes aletaan kyselemään niitä tunnuksia tai pyydetään kortin tietoja. Mun mielestä on väärin pelotella ihmisiä turhaan tollasilla viesteillä, koska ne alkaa pelkäämään jo sitä itse viestiä. Yks ei uskaltanu käyttää kännykällä verkkopankkia enää kun oli saanu tollasen sähköpostihuijauksen ja sitä oli peloteltu just tollasella "Älä vaan avaa!!!!"- tyylillä.

      Lainaa

    9. Pysyvä jääkarhu 26.12.2023 8:18
      Tulos: +132 (160 ääntä)
      jukkapalmu: "Onko turvallinen avata" On!!! Kukaan ei vie rahojasi ellet ITSE anna heille välineitä! Saatana kun ottaa päähän noi "Älä avaa!!!"- pelottelut. Itse usein huvikseni klikkailen niin pitkälle kunnes aletaan kyselemään niitä tunnuksia tai pyydetään kortin tietoja. Mun mielestä on väärin [...]
      Et taida olla ihan laakson terävin muumi?

      Lainaa

    10. Ruutukartta 26.12.2023 9:35
      Tulos: +133 (141 ääntä)
      Aina kun näitä näkee, miettii että kuka näihin vielä menee. Vaikka olen itse tosi epäileväinen, kerran oli lähellä etten haksahatanut. Valveutuneellakin voi olla heikko hetki, jolloin arviointikyky pettää. Arvostan että ihmiset tulevat näiden kanssa esiin, että tieto leviää.

      Lainaa

    11. Tulos: +57 (63 ääntä)
      Luotto- ja palvelutarjouksemme sisältöineen kävisi jo melkein modernista runoudesta

      Lainaa

    12. Satulaton mandariini 26.12.2023 11:58
      Tulos: +164 (170 ääntä)
      jukkapalmu: "Onko turvallinen avata" On!!! Kukaan ei vie rahojasi ellet ITSE anna heille välineitä! Saatana kun ottaa päähän noi "Älä avaa!!!"- pelottelut. Itse usein huvikseni klikkailen niin pitkälle kunnes aletaan kyselemään niitä tunnuksia tai pyydetään kortin tietoja. Mun mielestä on väärin [...]
      Klikkaamalla linkkiä lähettäjä saa vahvistuksen, että sähköpostiosoitteesi on olemassa ja viesti on mennyt roskapostisuodatuksen läpi.
      Lisäksi ajoittain liikkuu nollapäivähaavoittuvuuksiin perustuvia viestejä, jolloin pelkästään linkin klikkaamisesta voi olla haittaa. 

      Lainaa

    13. Tulos: +70 (80 ääntä)
      On eri asia haksahtaa johonkin nettikauppaan jossa myydään vaikka jotain suomalaisia design-vaatteita "huimilla alennuksilla" (parinsadan euron huppari viidellä kympillä esimerkiksi) kuin haksahtaa siihen että "pankki" johon et ole ollut yhteydessä ikinä haluaa tarjota sinulle luoton jota et ole pyytänyt ja sen myöntämiseksi sinun pitää maksaa niille muutama satanen. Verkkokauppahuijaukset ymmärrän koska jos niiden eteen haluaa nähdä kunnolla vaivaa niin ikävä kyllä ne näyttää aika oikeilta. Mutta sitten nämä "maksa meille kolme sataa niin myönnämme sinulle viiden tonnin lainan ilman korkoja".. Siis joo, yleensä näihin menee ne keski-ikäiset ja sitä vanhemmat tai todella hyväuskoiset parikymppiset eikä sille voi mitään mutta en vaan ymmärrä miten joku voi luottaa tuollaiseen.

      Lainaa

    14. Tulos: +9 (39 ääntä)
      Olis voinut kirjoittaa tuohon edelliseen mutta annan erillisen esimerkin niistä verkkokaupoista. Muutama vuosi sitten etsin pariin tietokoneeseen virtalähteitä ja harmittelin kun ne mitä halusin maksoi reilu viisikymppiä kappale kaikkialla euroopassa ja jenkeissä. Sitten huomasin Kiinalaisen verkkokaupan joka mainosti olevansa valtuutettu jälleenmyyjä muunmuassa näille tuotteille. Sattumoisin alennukset menossa (taisi olla kiinalaisen uudenvuoden aikoihin kaikenlisäksi) ja parilla kympillä saisi molemmat. Sivuilla oli valmistajan "myöntämät leimat", oli kaikki tiedot ihan prikulleen samat, verkkokauppa käytti pelkkää englantia, paypal kävi. Googletin arvosteluja ja niitä löytyi, suurin osa positiivisia. Tilasin sitten sillä mentaliteetilla että "kaikkihan nämä kuitenkin tehdään siellä joten ehkä niillä on siksikin halvempaa". Tuotteet tuli parissa viikossa, mikä on nopeammin kuin muutamassa suomessa toimivassa verkkokaupassa... Pakkaukset oli ihan prikulleen oikean näköisiä, virtalähteet kans. Ei siinä, en ehtinyt niitä laittaa kiinni mihinkään kun joku kaveri kysyi että tuliko niissä muuten niitä valmistajan QR-koodeja tai jotain semmoisia "varmistamme tuotteen aitouden" kortteja. Eipä tullut. Otin yhteyttä suomalaisiin jälleenmyyjiin ja kyselin pitäisikö paketissa olla sellainen "sertifikaatti" ja jos ei ole niin mitäs sitten. Oli sitten vissiin piraatteja. En uskaltanut ikinä pistää niitä koneeseen kiinni koska onhan se vähän ikävää jos syttyy tuleen tai jotain. Se vaiva mitä joku oli nähnyt sen takia että saa revittyä joltain onnettomalta länsimaalaiselta muutaman kympin (vähän vajaa viisikymppiä postikuluineen minulta). Varmasti oli käytetty vähintään kymmeniä tunteja sen verkkokaupan luomiseen kun siellä oli kymmeniä tuotteita ja mitä muutamaa selasin niin kaikissa tiedot oikein, ei rikkinäistä englantia ja vissiin feikkejä arvosteluja eri alustoilla.

      Lainaa

    15. Rajoittunut ankka 26.12.2023 12:53
      Tulos: +105 (121 ääntä)
      jukkapalmu: "Onko turvallinen avata" On!!! Kukaan ei vie rahojasi ellet ITSE anna heille välineitä! Saatana kun ottaa päähän noi "Älä avaa!!!"- pelottelut. Itse usein huvikseni klikkailen niin pitkälle kunnes aletaan kyselemään niitä tunnuksia tai pyydetään kortin tietoja. Mun mielestä on väärin [...]
      Huvittavaa sinunlaiset ihmiset jotka kuvittelee olevansa oikeassa ja jotain rohkeita neroja jotka tietää mitä tekee.
      Ei, niitä EI kannata klikkailla ihan vaan sen takia, että et saavuta MITÄÄN niitä klikkailemalla, mutta aina on riski että jossain ohjelmistossa/käyttöjärjestelmässä on jokin paikkaamaton aukko, johon menet klikkailemalla antamaan pääsyn.
      Esim sinä "fiksuna" menet klikkailemaan että "öhöhöhöhöh kun muita pelottaa, minä uskallan höhöhö" ja edessäsi on nappi "jatketaanko?" jota painat. mutta eihän napeissa tarvitse lukea mitä ne oikeasti tekee, siinä sitten asentelet jotain soopaa koneelle.
      Joten on 100 % paras sääntö, että et klikkaa mitään epämääräistä IKINÄ. 
      Tietysti saa klikkailla jos haluaa, mutta joskus se osuu omaan nilkkaan ja on joku kiristysohjelma koneella, katsos kun ei ne tunnusten menetykset ole se ainut riski.
      Olet oikeasti varmaan jonkin verran vähä-älyinen kun tuollaista soopaa tänne suollat.

      Lainaa

    16. Uneton meduusa 26.12.2023 13:16
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      Viiksikäs viikinki: Laundry machine gave up the spirit. Irresistable urge to travel. Kids with growing needs. Car change. Valitettavasti tuo alin kuvakaappaus voisi olla ihan oikeankin (pienen) ulkomaalaisen pankin tms. sivuilta. Joskus ennen brexitiä asioin firman puolesta eräässä brittipankissa, joka yritti [...]
      Gave up the ghost, todennäköisemmin

      Lainaa

    17. Tulos: +4 (22 ääntä)
      Juomari: Oikeasti, ihmisen joka menee noin huonoon ei pitäisi saada olla vastuussa omista rahoistaan. Tiedän että täysin epäsuosittu mielipide joten kivittäkää vaan vapaasti, mutta tätä mieltä minä olen. Olisi kaikille osapuolille parempi niin.
      No et kyllä ihan väärässä ole. Korkeintaan viikkorahat antaa.

      Lainaa

    18. Tulos: +59 (77 ääntä)
      Ravinteeton maksamakkara: Virheiden peittely, uhrien syyllistäminen ja häpeän kulttuuri lisäävät typerien virheiden määrää, eivät vähennä. Jokainen tekee typeriä virheitä elämänsä aikana. Jos virheen voi myöntää, siitä voi oppia, ja jos virheestä kertoo muille, muutkin voivat oppia tekemättä samaa virhettä itse. Jos virheen myöntämisestä [...]
      Tämä niin paljon. En ole koskaan käsittänyt sitä miten ihmiset syyllistävät yhria ja kuvittelevat siitä seuraavan mitään hyvää. Meinaa mennä usko ihmiskuntaan kun näkee sen kommentin olevan vieläkin reilusti plussalla vaikka kirjoitit siihen todella hyvän vastineen. Mutta se kuvastaa hyvin sitä samaa ilmiötä kuin nykyaikainen populismi-politiikka teko joka suurelta osin perustuu pelkkään paskan puhumiseen muista sen sijaan että tekisi asioille oikeasti jotain.

      Lainaa

    19. Tulos: +18 (52 ääntä)
      Ravinteeton maksamakkara: Virheiden peittely, uhrien syyllistäminen ja häpeän kulttuuri lisäävät typerien virheiden määrää, eivät vähennä. Jokainen tekee typeriä virheitä elämänsä aikana. Jos virheen voi myöntää, siitä voi oppia, ja jos virheestä kertoo muille, muutkin voivat oppia tekemättä samaa virhettä itse. Jos virheen myöntämisestä [...]
      Ymmärtäisin pointtisi, jos näitä tapauksia olisi ollut tähänpäivään  mennessä vain muutamia. Vaan kun ei ole. Melkein viikoittain saa lukea, kun joku Pentti ja Pirkko antoi tonneittan rahaa yhtiölle/pankille, mitä ei ole edes olemassa. Toki me kaikki virheitä teemme, mutta kun tota samaa toistetaan vuodesta toiseen, niin ei ymmärrys enää riitä.

      Lainaa

    20. Taskulämmin papaija 26.12.2023 14:16
      Tulos: +52 (56 ääntä)
      Rajoittunut ankka: Huvittavaa sinunlaiset ihmiset jotka kuvittelee olevansa oikeassa ja jotain rohkeita neroja jotka tietää mitä tekee. Ei, niitä EI kannata klikkailla ihan vaan sen takia, että et saavuta MITÄÄN niitä klikkailemalla, mutta aina on riski että jossain ohjelmistossa/käyttöjärjestelmässä on jokin paikkaamaton aukko, johon [...]
      Tosiaan joskus virukset on naamioitu tai ansoitettu hyvin ovelasti. Riitti, kun kerran yritin avata kansiota, niin koneelle asentui bitcoin-kaivuri. Pelkän kansion klikkaus riitti.

      Lainaa

    21. Gluteeniton hyönteinen 26.12.2023 14:20
      Tulos: +47 (51 ääntä)
      ”Pesukone, joka on luopunut haamusta” :D Tulee mieleen se parin viikon (?) takainen moka, missä pyydettiin esirukoilua jotta pesukone puhdistaisi tekstiilit Jeesuksen nimeen tai jotain. Ilmeisesti haamuton pesukone olisi ollut tarpeen, ja nyt löytyi mistä sellaisen saisi, epäilyttävältä lainaluottovippipalvelulta!

      Lainaa

    22. Luonnoton flamingo 26.12.2023 14:47
      Tulos: +44 (46 ääntä)
      Gluteeniton hyönteinen: ”Pesukone, joka on luopunut haamusta” :D
      Ei se pesukone pese hyvin jos sen haamu (sielu?) on kadonnut. Pyörittää vaan laiskasti ja elämänhalun menettäneenä. Töräyttää pesuaineet kerrasta läpi viemariin eikä jaksa lämmittää vettä. Sitä en sitten tiedä onko pesukonekorjaajilla varaosana saatavilla?

      Lainaa

    23. Voittamaton hirmulisko 26.12.2023 16:03
      Tulos: +54 (58 ääntä)
      Jos haet lainaa, niin rahaa pitäisi tulla sinulle. Vasta kun olet saanut lainan alkaa rahaliikenne lainaajalle päin.

      Lainaa

    24. Tulos: -64 (72 ääntä)
      Pysyvä jääkarhu: Et taida olla ihan laakson terävin muumi?
      Mitä ihmettä? Onko suakin peloteltu ettei saa avata?

      Lainaa

    25. Tulos: +22 (34 ääntä)
      Ravinteeton maksamakkara: Virheiden peittely, uhrien syyllistäminen ja häpeän kulttuuri lisäävät typerien virheiden määrää, eivät vähennä. Jokainen tekee typeriä virheitä elämänsä aikana. Jos virheen voi myöntää, siitä voi oppia, ja jos virheestä kertoo muille, muutkin voivat oppia tekemättä samaa virhettä itse. Jos virheen myöntämisestä [...]
      Onko se rangaistus jos on edunvalvoja sellaisella ihmisellä joka muutoin siirtelee rahansa huijauksiin ja sitten on sitä kautta ongelmissa? Itse olen aina ajatellut että mukava juttu sellaiselle jolla ei muuten riitä varat peruselämiseen tai ei saa laskuja maksetuksi.

      Lainaa

    26. Sitoutumaton kirsikka 26.12.2023 20:26
      Tulos: +28 (38 ääntä)
      Mun mielestä on aivan käsittämättömän empatiakyvytön ajattelutapa, että pitäisi vaan antaa ihmisten tehdä tyhmyyksiä ja toimia sitten varoittavana esimerkkinä muille. Ihan kuin se olisi ennenkään toiminut? Jatkuvasti joku menee lankaan noihin huijauksiin, ja yksikin huijattu on liikaa. Jokaisen ihmisen kärsimys on merkittävä. Yhtäkään huijausta enempää ei saisi päästä tapahtumaan. Nää jotka kommenttiosiossa vastaa edunvalvoja-ehdotukseen, että "uhreja ei saa syyllistää" - sen toteaminen, että kaikki ihmiset eivät omaa henkistä kapasiteettia pitääkseen huolta omaisuudestaan, ei ole syyllistämistä. Entisaikaan tällaiset ihmiset olisivat kuolleet nälkään, kun ensin sinisilmäisenä antaneet kaiken pois paidan nappeja myöten. Nykypäivänäkään ei ole juuri mitään turvaa huijatuksi tulleille. Jos menetät tyhmyyttäsi koko omaisuutesi, niin se on yhtä kuin loppuelämä Kelan luukulla. Ei varmaan juuri kukaan ole saanut omaisuuttaan takaisin, eli toisin sanoen pikaisesti tehty tyhmä päätös ja koko elämä on pilalla. Ihmisiä täytyy voida suojella tällaiselta helpommin. Muiden ihmisten asettamaminen "varoittaviksi esimerkeiksi" on julmaa ja hyödytöntä, kuten on jo nähty.

      Lainaa

    27. Itseasiassa 26.12.2023 22:21
      Tulos: +41 (41 ääntä)
      Nimi: Luotto- ja palvelutarjouksemme sisältöineen kävisi jo melkein modernista runoudesta
      Eikö toi oo Kiira Korven runokirjasta?
      Tämä ainakin on:
      Näin painajaista että hän / aikoi hankkia itselleen / 100 000 euron / arvoisen kellon. / Yritin peitellä / hänen / ahneuttaan.

      Lainaa

    28. Terävä rätti 26.12.2023 23:52
      Tulos: +14 (16 ääntä)
      Pysyvä jääkarhu: Et taida olla ihan laakson terävin muumi?
      Tai kanootin kartturi-inkkari

      Lainaa

    29. Astmasta kärsivä majava 27.12.2023 0:25
      Tulos: +25 (29 ääntä)
      Mihin tarvii lainaa jos on varaa pyyhkiä viidelläsadalla persettä..

      Lainaa

    30. Patamusta pussieläin 27.12.2023 1:27
      Tulos: +40 (40 ääntä)
      Itseasiassa: Eikö toi oo Kiira Korven runokirjasta? Tämä ainakin on: Näin painajaista että hän / aikoi hankkia itselleen / 100 000 euron / arvoisen kellon. / Yritin peitellä / hänen / ahneuttaan.
      Taide on taidetta. Mutta. Totta on se, että harva on / hyvä / monessa lajissa. Kiira luisteli hyvin mutta runoudesta / voi olla  monta / mieltä. Sel8nteen Teme oli kova / jätkä kaukalossa / mutta ei ihan yhtä terävä / ajatusten Tonava.

      Lainaa

    31. Muodoton timantti 27.12.2023 5:16
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      Astmasta kärsivä majava: Mihin tarvii lainaa jos on varaa pyyhkiä viidelläsadalla persettä..
      Ei tarvitse pientä lainaa.

      Lainaa

    32. Rusehtava pupu 27.12.2023 5:46
      Tulos: +12 (20 ääntä)
      Koito pulu: Olis voinut kirjoittaa tuohon edelliseen mutta annan erillisen esimerkin niistä verkkokaupoista. Muutama vuosi sitten etsin pariin tietokoneeseen virtalähteitä ja harmittelin kun ne mitä halusin maksoi reilu viisikymppiä kappale kaikkialla euroopassa ja jenkeissä. Sitten huomasin Kiinalaisen [...]
      En kyllä pitäisi tuota samassa kategoriassa näiden rahahuijausten kanssa. Huijaustahan oli vain se, että väitettiin tuotteiden olevan alkuperäistarvikkeita. Todennäköisesti olisi ihan toimivaa tavaraa ollut, vaikka leimat puuttui.

      Lainaa

    33. Veneetön huonekalu 27.12.2023 6:31
      Tulos: +26 (28 ääntä)
      Laskuvarjoton patsas: Hyvin yksinkertainen muistisääntö: Jos pankin lähettämässä viestissä on linkki, jonka kautta pääset verkkopankkiin, se ei ole pankin lähettämä viesti eikä linkin kautta pääse verkkopankkiin.
      Sama koskee myös viestejä joiden lähettäjä on omavero mutta sähköpostiosoite joku outo ja tulee ilmoitus veronpalautuksesta tai lukemattomasta viestistä. Oikeissa verottajan viesteissä ei ole koskaan mitään linkkiä.

      Lainaa

    34. Tahaton maahinen 27.12.2023 7:08
      Tulos: -16 (24 ääntä)
      Pysyvä jääkarhu: Et taida olla ihan laakson terävin muumi?
      Et taida osata ajatella?

      Lainaa

    35. Toivoton kultakala 27.12.2023 8:11
      Tulos: -5 (7 ääntä)
      Uneton meduusa: Gave up the ghost, todennäköisemmin
      Öö, ei?

      Lainaa

    36. Toivoton kultakala 27.12.2023 8:12
      Tulos: +2 (16 ääntä)
      jukkapalmu: "Onko turvallinen avata" On!!! Kukaan ei vie rahojasi ellet ITSE anna heille välineitä! Saatana kun ottaa päähän noi "Älä avaa!!!"- pelottelut. Itse usein huvikseni klikkailen niin pitkälle kunnes aletaan kyselemään niitä tunnuksia tai pyydetään kortin tietoja. Mun mielestä on väärin [...]
      Siinä oot ihan oikeassa, että jotkut pelkää koko vitin sähköpostia.

      Lainaa

    37. Harjaton ahma 27.12.2023 9:18
      Tulos: -17 (25 ääntä)
      Noin tyhmät ihmiset ansaitsevat menettää rahansa

      Lainaa

    38. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Toivoton kultakala: Siinä oot ihan oikeassa, että jotkut pelkää koko vitin sähköpostia.
      Jos käyttäjä ei ole kovin sinut tietotekniikan kanssa niin hän on saattanut helpottaa elämäänsä aktivoimalla makrojen automaattisen suorituksen tai kuvien tai bannereiden automaattisen lataamisen. Siinä tapauksessa (vaikka vaara onkin epätodennäkoinen) kannattaa pelätä viestien avaamista.

      Lainaa

    39. Nuutunut kivi 27.12.2023 11:44
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Luonnoton flamingo: Ei se pesukone pese hyvin jos sen haamu (sielu?) on kadonnut. Pyörittää vaan laiskasti ja elämänhalun menettäneenä. Töräyttää pesuaineet kerrasta läpi viemariin eikä jaksa lämmittää vettä. Sitä en sitten tiedä onko pesukonekorjaajilla varaosana saatavilla?
      Onkohan toi sama asia, kuin sininen savu,  millä koneet toimii?

      Lainaa

    40. Nuutunut kivi 27.12.2023 11:47
      Tulos: +17 (17 ääntä)
      Sitoutumaton kirsikka: Mun mielestä on aivan käsittämättömän empatiakyvytön ajattelutapa, että pitäisi vaan antaa ihmisten tehdä tyhmyyksiä ja toimia sitten varoittavana esimerkkinä muille. Ihan kuin se olisi ennenkään toiminut? Jatkuvasti joku menee lankaan noihin huijauksiin, ja yksikin huijattu on liikaa. [...]
      Paljonko saa tötöillä ennenkuin määrätään edunvalvoja? Kerrasta poikki? Joku rahasumma? Ihan vaan varmuuden vuoksi? Ja sitten itketään sääntö Suomea.

      Lainaa

    41. Työteliäs flamingo 27.12.2023 12:00
      Tulos: +24 (24 ääntä)
      Viiksikäs viikinki: Laundry machine gave up the spirit. Irresistable urge to travel. Kids with growing needs. Car change. Valitettavasti tuo alin kuvakaappaus voisi olla ihan oikeankin (pienen) ulkomaalaisen pankin tms. sivuilta. Joskus ennen brexitiä asioin firman puolesta eräässä brittipankissa, joka yritti [...]
      HIrveä luottamus ei ole sellaisen pankin vakavaraisuuteen ja toimintaan, jolla ei ole vara käännöstyöhön asiakashankinnassaan.

      Lainaa

    42. Riskaabeli raadonsyöjä 28.12.2023 2:11
      Tulos: +9 (9 ääntä)
      Nuutunut kivi: Paljonko saa tötöillä ennenkuin määrätään edunvalvoja? Kerrasta poikki? Joku rahasumma? Ihan vaan varmuuden vuoksi? Ja sitten itketään sääntö Suomea.
      Käräjäoikeuden päätöksellä, ja on oltava todella hyvät perustelut. Esim. lääkärin lausunto kyvyttömyydestä huolehtia asioistaan vaikkapa psykoosin tai dementian takia. Ihmisen itsemääräämissuoja on hirveän vahva lissa. Jos töhöilee silkkaa sinisilmäisyyttään, joutuu ihan itse rämpimään sieltä allikosta pois, tai ehkä Kela ja tuttavat sitten auttavat.
      Romanssihuijauksiin liittyy monesti rahanpesua, jota uhri ei tajua, ja kyllähän siitä tuomion saa, vaikka olisikin hölmöillyt rakkauden huumassa. Tai Sunny Car Centerin rahoitushuijareiden uhrina. Omiin nimiin menee. Jokaisella on oikeus olla tyhmä, mutta ei se käräjillä juuri auta.
      Monesti mua säälittää huijatut ikäihmiset, joita jälkikasvu ei mitenkään voi estää menettämästä koko omaisuuttaan ja velkaantumaan päälle. Ehkä muutaman vuoden päästä todetaan se Altzheimerin tauti, joka typeryydet aiheutti, mutta ei se enää auta, rahat meni jo, edunvalvoja saa keskittyä Kelan toimeentulotukihakemuksiin ja ulosoton kanssa vääntämiseen.

      Lainaa

    43. Kouluttamaton muurahainen 28.12.2023 7:49
      Tulos: +16 (16 ääntä)
      Sitoutumaton kirsikka: Mun mielestä on aivan käsittämättömän empatiakyvytön ajattelutapa, että pitäisi vaan antaa ihmisten tehdä tyhmyyksiä ja toimia sitten varoittavana esimerkkinä muille. Ihan kuin se olisi ennenkään toiminut? Jatkuvasti joku menee lankaan noihin huijauksiin, ja yksikin huijattu on liikaa. [...]
      Mitä sinä sitten ehdotat? Suurin osa oppii yhdestä virheestään, jos tyymyyttään sellaisen tekee. Eli silloin hänen määräämisensä edunvalvontaan virheen jälkeen on kohtuutonta. Ei riitä, että menettää osan omaisuudestaan huijarille, menettää vielä loput jonkin edunvalvonnan taakse, eli oma rahankäyttö jää täysin toisen armoille. Vai olisiko parempi estää ne ennakkotapaukset ja jokainen huijaus sillä, että kaikilta vietäisiin oikeus oman rahan käyttöön ennaltaehkäisevästi? Jos vaikka olisi jokin tekoäly, joka huolehtisi siitä, ettei kukaan koskaan käytä rahojaan mitenkään typerästi (tekoälyn näkökannasta). Vaikka olenkin sitä mieltä, että on paljon ihmisiä, joille tämä olisi tarpeen, en silti sitä kannata. Minusta on aika empatiakyvytön ajattelutapa, että ihmisiltä vietäisiin tuosta vain oikeus huolehtia omista asioistaan. Tietenkin joskus se on paikallaan (siitä päättää lääkärit ym.), mutta ei yhden virheen takia. Jos jokainen virhe johtaisi edunvalvontaan, ei kukaan uskaltaisi sanoa, että häntä on huijattu. Silloin he vasta olisivat yksin ongelmiensa kanssa.

      Lainaa

    44. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Laskuvarjoton patsas: Hyvin yksinkertainen muistisääntö: Jos pankin lähettämässä viestissä on linkki, jonka kautta pääset verkkopankkiin, se ei ole pankin lähettämä viesti eikä linkin kautta pääse verkkopankkiin.
      Paitsi jos se on Postin viesti. Ei sitäkään pidä klikata, mutta idiootit Postilla laittavat linkin.

      Lainaa

    45. Särötön hedelmä 29.12.2023 8:49
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Ravinteeton maksamakkara: Virheiden peittely, uhrien syyllistäminen ja häpeän kulttuuri lisäävät typerien virheiden määrää, eivät vähennä. Jokainen tekee typeriä virheitä elämänsä aikana. Jos virheen voi myöntää, siitä voi oppia, ja jos virheestä kertoo muille, muutkin voivat oppia tekemättä samaa virhettä itse. Jos virheen myöntämisestä [...]
      Kuule, kun nää ihmiset ketkä tekee näin tyhmiä virheitä niin usein eivät osaa edes oppia niistä virheistä. Usein se risti tulee sukulaisten kannettavaksi kun heiltä pyydetään rahaa elämiseen kun omat rahat on mennyt näihin huijauksiin. Kyllä vaan kannatan että isommalla kädellä saisi olla tätä holhouksen alaiseksi laittamista kun sitä tarvitaan.

      Lainaa

    46. Särötön hedelmä 29.12.2023 8:54
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Koito pulu: Olis voinut kirjoittaa tuohon edelliseen mutta annan erillisen esimerkin niistä verkkokaupoista. Muutama vuosi sitten etsin pariin tietokoneeseen virtalähteitä ja harmittelin kun ne mitä halusin maksoi reilu viisikymppiä kappale kaikkialla euroopassa ja jenkeissä. Sitten huomasin Kiinalaisen [...]
      Ei tosiaan kannata tilata Kiinasta itse mitään sähkölaitteita. Olet silloin itse laitteen maahantuoja ja vastuussa sen turvallisuudesta. Jos jotain tapahtuu niin siinäpä onkin vakuutusyhtiölle selitettävää. Korvauksia on varmasti vaikea saada. Hengen menetyksistä puhumattakaan.

      Lainaa

    47. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Ei ole yhtään myötätuntoa näihin aivan vesiselkeisiin huijauksiin kasahtaviin, mutta siinä vaiheessa kun nämä vastaavat hölmöt hankkivat kaikesta esillä olevasta tiedosta ja varoituksista huolimatta pentutehdaskoiria ja -kissoja niistä tunnetuimmista tehtaista ja trokareista ja ihmettelevät mites nyt näin kävi, niin vetutuskäyrä kyllä nousee.

      Lainaa

    48. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Toivoton kultakala: Siinä oot ihan oikeassa, että jotkut pelkää koko vitin sähköpostia.
      Ja jotkut puhelimeen vastaamista. Kun se voi olla huijaussoitto!

      Lainaa

    49. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Rajoittunut ankka: Huvittavaa sinunlaiset ihmiset jotka kuvittelee olevansa oikeassa ja jotain rohkeita neroja jotka tietää mitä tekee. Ei, niitä EI kannata klikkailla ihan vaan sen takia, että et saavuta MITÄÄN niitä klikkailemalla, mutta aina on riski että jossain ohjelmistossa/käyttöjärjestelmässä on jokin paikkaamaton aukko, johon [...]
      Joo, itse en ainakaan luota ATK-taitoihini niin paljon että voisin päihittää jonkun ammattihakkerin oveluudessa. Parempi vaan kun ei pelleile tollaisten viestien kanssa yhtään! 
      Olihan tossa taas syksyn mittaan varoituksia että joku tekstiviestihuijaus oli liikkeellä. En muista minkä pankin nimellä se kiersi, mutta jos erehdyt painamaan sitä linkkiä niin sieltä jää joku kanava auki (tms? 😅) jolla hakkeri pääsee myöhemmin sun kodin kaikkiin laitteisiin, kun menet kotona puhelimella nettiin. 

      Lainaa

    50. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Sais olla olemassa jotain ilmaisia ja jokaiselle pakollisia "näin et menetä rahojasi huijareille" kansalaiskursseja.

      Lainaa

    51. Koito metsämarja 11.1.2024 0:55
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Linda: Sais olla olemassa jotain ilmaisia ja jokaiselle pakollisia "näin et menetä rahojasi huijareille" kansalaiskursseja.
      Sitten joku järjestää tuollaisen kurssin, haluaa maksun etukäteen ja kurssia ei sitten olekaan 😆. Oppia kantapään kautta.

      Lainaa

    52. Pähee kyyhky 26.1.2024 18:29
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Ravinteeton maksamakkara: Virheiden peittely, uhrien syyllistäminen ja häpeän kulttuuri lisäävät typerien virheiden määrää, eivät vähennä. Jokainen tekee typeriä virheitä elämänsä aikana. Jos virheen voi myöntää, siitä voi oppia, ja jos virheestä kertoo muille, muutkin voivat oppia tekemättä samaa virhettä itse. Jos virheen myöntämisestä [...]
      Mutta tuollainen virhe johtuu liian alhaisesta älykkyydestä, jotta kykenisi toimimaan itsenäisesti tässä yhteiskunnassa. Jos ymmärrys on niin hukassa, että antaa rahansa noin selkeään huijaukseen, niin pitäisi ehkä oikeasti olla se edunvalvoja. Seuraavaksi kirjoitusvirheet on korjattu tekoälyllä ja se lainahakemus pyydetäänkin vahvistamaan verkkopankkitunnuksilla ja tyhjennetään koko tili, jos ei osaa verrata koodeja.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: huijaus, laina, nordea, pankit, pankki, sähköposti, tietoturva, viesti