Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pelottavimmat pukit

Kaikkien aikojen pelottavimmat joulupukit.
Pelottavimmat pukit

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kujeileva apina 26.12.2023 0:11
   Tulos: +206 (246 ääntä)
   Ja ihmiset ihmettelee tosissaan, miksi mä en oo jouluihmisiä ja miksi oon lapsesta asti kärsinyt kauheesta joulupukkikammosta. Nämä kuvat varmasti antavat sille selityksen. Leevin rekvisiitta on kyllä hyvin tehty ja mielestäni kivan näköinen. 👍🏻

   Lainaa

  2. Tilava talitiainen 26.12.2023 0:17
   Tulos: +149 (155 ääntä)
   Oi niitä aikoja kun pukki tilattiin lähikaupan ilmoitustaululta löydetyistä puhelinnumeroista arpoen ja elettiin vielä kultaista aikakautta ennen kuin raittiudesta tuli myyntivaltti. Nykylapset eivät pääse kokemaan sitä sukupolvikokemusta, kun nuuttipukkikin oli vähemmän pelottava ja huuruinen. Tai no, ainakin tässä on yritystä...

   Lainaa

  3. Kimeä persikka 26.12.2023 0:19
   Tulos: +144 (202 ääntä)
   Jos aikuisia pakotettaisiin tuntemattoman aikuisen syliin, nousisi haloo. Kuitenkin ok nakata omat lapset sinne pukin syliin ihan vaan koska se mukamas kuuluu asiaan.

   Lainaa

  4. Tulos: +206 (218 ääntä)
   Kimeä persikka: Jos aikuisia pakotettaisiin tuntemattoman aikuisen syliin, nousisi haloo. Kuitenkin ok nakata omat lapset sinne pukin syliin ihan vaan koska se mukamas kuuluu asiaan.
   Ja otetaan kuvia kauhuissaan huutavista lapsista, jotka ei moisesta asiaan kuulumisesta mitään tiedä - vain pelottavasta vieraasta, joka pitää kiinni eikä äiti tai isi auta.

   Lainaa

  5. Tulos: +95 (111 ääntä)
   Tohon vaippaan ei mahtuis enää pisaraakaan pissaa.

   Lainaa

  6. Jeesus Putlerilainen 26.12.2023 1:25
   Tulos: +51 (115 ääntä)
   Mä ihmettelen lähinnä sitä että joku menee kaverinsa kuvan jakamaan johonkin ryhmään. Aika törkeää.

   Lainaa

  7. perseensusi 26.12.2023 1:56
   Tulos: +188 (200 ääntä)
   Jeesus Putlerilainen: Mä ihmettelen lähinnä sitä että joku menee kaverinsa kuvan jakamaan johonkin ryhmään. Aika törkeää.
   Ei se ole kaverin. Aivan varmasti internetin syövereissä jo vuosia kiertänyt kuva. En tajua, mitä ihmiset saavat siitä, että jakavat näitä muka ominaan tai ”kaverin puolesta”.

   Lainaa

  8. Kauhea kesyaasi 26.12.2023 3:26
   Tulos: +3 (65 ääntä)
   Huh, onneksi meille ei uskoteltu mitään joulupukkisatua. Olisin jo pienenä ollut tosi kiusaantunut, jos meille olisi ängennyt joku naamioitunut äijä. Lapsuuden joulujen taikaa joulupukittomuus ei silti vähentänyt.

   Lainaa

  9. Maksuunpantu maahinen 26.12.2023 6:51
   Tulos: -34 (118 ääntä)
   Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu

   Lainaa

  10. Tulos: +83 (93 ääntä)
   "Kaverin lapsuuden joulukuva" herätti heti epäilykset enkä ollut väärässä: https://www.google.com/search?sca_esv=593691520&tbs=simg:CAQSlgIJV1qkQVyilZ8aigILEKjU2AQaBAg_1CEMMCxCwjKcIGjsKOQgEEhSiF48dwQ3ePIkKnA3iJtsiqB_11OBobfZzBoS6SoQOt0-lkpkkYvKdw2PEsCNloAVeiIAUwBAwLEI6u_1ggaCgoICAESBLdDlXgMCxCd7cEJGpwBCh8KC3NhbnRhIGNsYXVz2qWI9gMMCgovbS8wMjdnNnd0Ch8KDWNocmlzdG1hcyBkYXnapYj2AwoKCC9tLzAxdnEzCh8KDGZ1ciBjbG90aGluZ9qliPYDCwoJL20vMDdjOTdiChYKA2JvedqliPYDCwoJL20vMDFibDd2Ch8KC2Nvc3R1bWUgaGF02qWI9gMMCgovbS8waGdzNTRfDA&sxsrf=AM9HkKlC9DY2xRnVca_evzEz8Qsx9lyf3Q:1703567781730&q=fear+of+santa+claus&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwis_-vDrKyDAxXzHBAIHRirCjIQ2A4oAHoECAcQAg&biw=1920&bih=1039&dpr=1

   Lainaa

  11. Luikas lehmä 26.12.2023 7:21
   Tulos: +86 (98 ääntä)
   Eniten pelottaa vanhemmat, jotka mieluummin pahimmillaan aiheuttavat lapsilleen traumoja vaan että saisi kivan kuvan pukin kanssa muistoksi…

   Lainaa

  12. Hanakka hedelmä 26.12.2023 8:37
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   Sannan ”kaverin” kuva on suoraan netistä napattu, vuosia jo kiertänyt. Noloa.

   Lainaa

  13. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Kujeileva apina: Ja ihmiset ihmettelee tosissaan, miksi mä en oo jouluihmisiä ja miksi oon lapsesta asti kärsinyt kauheesta joulupukkikammosta. Nämä kuvat varmasti antavat sille selityksen. Leevin rekvisiitta on kyllä hyvin tehty ja mielestäni kivan näköinen. 👍🏻
   Jos ei saa aidon näköistä naamaria niin sitten sen pitää olla just tuommoinen. Pehmeällä ja kivalla tapaa epäuskottava, ei kiitos neljää korvaa tms. Ei ole joulu munkaan juttu. Ei kammoja tai vihaa mutta en vaan ymmärrä sitä kauheaa hössötystä ja häslinkiä. Joulu on olevinaan rauhoittumisen aikaa mutta eipä se siltä näytä kun katselee ympärilleen.

   Lainaa

  14. Kuurosokea mestari 26.12.2023 10:09
   Tulos: +82 (90 ääntä)
   Lapsena itkin sohvan alla ja äiti repi nilkoista pois, piti itkua pidätellen laulaa joulupukille. En omille lapsille voisi tuollaista tehdä. Jäi traumoja.

   Lainaa

  15. Tulos: +45 (65 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu
   Suurimmalle osalle ei jää traumoja vaan mukavia muistoja, kun vanhemmat on järjestäneet lapsilleen kivoja ja vähän taianomaisia juttuja, kuten vaikka hammaskeijun tuomat rahat tyynyn alla.
   Juuri puhuttiin ukon kanssa, ettei me edes muisteta milloin tajuttiin totuus eikä se silloin tuntunut miltään shokilta myöskään.
   Luikas lehmä: Eniten pelottaa vanhemmat, jotka mieluummin pahimmillaan aiheuttavat lapsilleen traumoja vaan että saisi kivan kuvan pukin kanssa muistoksi…
   Jep, kivan...

   Lainaa

  16. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Miks tällänen kasa jotain vuoden 2018 joulujulkasuja 😅

   Lainaa

  17. Hyökkäävä liitu 26.12.2023 12:45
   Tulos: +20 (38 ääntä)
   Toivottavasti kuvan lasten vanhemmat ovat maksaneet lastensa terapian. Itse en pakottaisi lasta edes tuttujen aikuisten syliin saati sitten lapsille vieraan aikuisen. Itse totesin että sellaista perinnettä on turha vaalia mikä pelottaa lasta ja kerroimme että lasten setä se oli pukkipuvussa.(emme uskotelleet että pukki on totra, lapsi halusi itse kovasti joulupukin, joka sitten pelottikin)

   Lainaa

  18. Tulos: +20 (40 ääntä)
   Akrasia: Suurimmalle osalle ei jää traumoja vaan mukavia muistoja, kun vanhemmat on järjestäneet lapsilleen kivoja ja vähän taianomaisia juttuja, kuten vaikka hammaskeijun tuomat rahat tyynyn alla.Juuri puhuttiin ukon kanssa, ettei me edes muisteta milloin tajuttiin totuus eikä se silloin tuntunut miltään shokilta myöskään. Jep, kivan...
   Itse en ole koskaan uskonut joulupukkiin. Tai siis varhaisin muisto on kun olin komevuotias ja tunnistin äidin pukiksi. Olen silti ollut aina mukana siinä pelissä ja näytellyt uskovani koska luulin aina että niin kuuluu tehdä. Ilmeisen hyvin olin näytellytkin, koska kukaan ei usko etten uskonut joulupukkiin, mutta todellisuudessa se oli pelkkää sosiaalista maskaamista.

   Lainaa

  19. Tulos: -30 (52 ääntä)
   Kimeä persikka: Jos aikuisia pakotettaisiin tuntemattoman aikuisen syliin, nousisi haloo. Kuitenkin ok nakata omat lapset sinne pukin syliin ihan vaan koska se mukamas kuuluu asiaan.
   Nojoo. Kaikesta voi nostaa metelin ja pahoittaa mielensä.

   Lainaa

  20. Kujeileva apina 26.12.2023 13:44
   Tulos: +5 (49 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu
   Jep. Kyllä sitä opetetaan, että valehtelu on rumaa, mutta sitten Joulupukki on se poikkeus josta saa valehdella. Oon miettiny ihan samaa.
   Kauhea kesyaasi: Huh, onneksi meille ei uskoteltu mitään joulupukkisatua. Olisin jo pienenä ollut tosi kiusaantunut, jos meille olisi ängennyt joku naamioitunut äijä. Lapsuuden joulujen taikaa joulupukittomuus ei silti vähentänyt.
   Ei meilläkää uskoteltu.
   Miun joulupukkikammo ei tosin juonna juuriaan näistä jouluhömpötyksistä, vaan minulla on masklofobia, joka siis tarkoittaa että mä kammoan maskotteja ja turreja, mutta mulla se fobian astuessa elämääni, se valitettavasti laajentui joulupukkeihinkin.😔
   Muistan ku olin 11 ja mentiin kauppaan, kaupanovella tuli joulupukki vastaan ja sain kauhean paniikkikohtauksen ja pakenin automme tavarakonttiin piiloon.
   Kaikki kammo puhkesi vain siksi, että ollessani lapsi, yksi maskottiasuinen ei kunnioittanut rajojani vaan lähestyi minua, vaikka yritin kaikin tavoin paeta ja piiloutua sitä. 😔

   Lainaa

  21. Söötti oppilas 26.12.2023 14:39
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Onhan ne naamarit kehittyneet, samoin asusteet muutenkin. Kohtuullisen edullisesti saa tommoisen valkoinen parta + silmälasit -naamarin ja asusteet on pääasiassa punaisia nuttuja missä valkoista. Ja tietty punainen hiippalakki. Näyttää mahdollisimman paljon sarjakuvien ja jouluelokuvien kiiltokuvapukilta ettei sinällään pelottava. Mutta ylipäätänsä satunnainen hahmo yhtäkkiä koputtelemassa ovelle ja säkkien kanssa sisälle voi olla aika jännä paikka. Eteenkin jos etukäteen on peloteltu pukilla että jos ei käyttäydy niin ei tuo lahjoja. Tosiaan ennen ne naamarit oli kauheita kokonaaman muovia missä pienet silmänreiät. Vaatteet mitä lie ruskeita pilkkihaalareita. Lähempänä vanhojen suomalaisten tarinoiden ei-niin-mukavia pukkeja.

   Lainaa

  22. Kahvaton mansikka 26.12.2023 14:43
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Omat kokemukset ihan siistin "Coka-Cola"-pukinpuvun alta tukee kyllä sitä, että pienet lapset pelkää ja vähän isommat osaa jo suhtautua vähän rennommin vaikkakin hyvin varautuneesti. 1-2 vuotiaat saattaa jopa itkeä, eivät todellakaan tule syliin eikä laula pukille. 3-4 vuotiaasta sitten laulu saattaa onnistua kun äiti laulaa mukana ja sylissä saattaa uskaltaa käydä mutta joskus vasta sen jälkeen kun lahjoja on jaettu ja sillä tilanne saatu vähän rentoutumaan. Nuoremmatkin saattavat innostua siitä lahjanjakovaiheesta että toiset uskaltaa hakea pukin kädestä lahjan mutta joillekin se pitää äidin tai isän ojentaa siitä välistä. Todennäköisesti lasten paras hetki on se kun lahjat on jaettu ja saa saatella pukin ulos kotoa 😆

   Lainaa

  23. Nurja jyrsijä 26.12.2023 20:25
   Tulos: 0 (36 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu
   Leikkiä se on. Yhteinen leikki jota leikitään kautta länsimaiden. Niin että isot valkopartaiset sedät osaa somasti jutella pienille lapsille pukkina myös kesäkuussa uimarannalla. Kiva asia.

   Lainaa

  24. Käärinliinaton kenguru 26.12.2023 21:02
   Tulos: -8 (28 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu
   Samaa mieltä. Ei minun lapsuuden joulujani ainakaan pilannut se, etten uskonut pukkiin, päinvastoin, rakastin joulua. Ja olisin järkyttynyt jos olisin kuullut että vanhempani ovat valehdelleet. Siinä olisi luottamus mennyt.

   Lainaa

  25. Mittava sankari 26.12.2023 21:14
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Itse olin monta vuotta epäillyt, että joulupukki ei ollut olemassa ja sitä aikuisilta tivasin, vakuuttivat kuitenkin kerta toisensa jälkeen, että aito on. Se oli kauheaa, sillä pelkäsin joulupukkia kuollakseni ja jouluvideoilla minä olen se joka parku olohuoneen pöydän alla ja kieltäytyi sanomasta pukille kiitos. Muistan vieläkin sen helpotuksen tunteen kun äiti lopulta antoi periksi ja myönsi, että pukki oli satua. Tämän jälkeen joulut sujuivat sopuisasti, koska pikkuveljien vuoksi olin leikissä mukana, eikä tarvinnut pelätä. Olisin kyllä suonut, että vanhemmat olisivat vähän aikaisemmin antaneet periksi, niin ei olis ollut joulut niin kauheaa jännittämistä, ja kun minä en selkeästi siitä nauttinut, enkä kokenut joulun ihanaa taikaa

   Lainaa

  26. Hemmoteltu viikuna 26.12.2023 22:08
   Tulos: +46 (54 ääntä)
   En ymmärrä tätä jokavuotista kinastelua joulupukista ja valehtelusta. Joulupukki on leikki, jossa aikuiset ovat mukana. Ainakin niin sen kuuluisi olla. Tällaiseksi sen itsekin ymmärsin lapsena ja parhaani mukaan olin leikissä mukana. En muista aikaa, jolloin olisin oikeasti joulupukkiin uskonut, mutta se oli vuoden hauskin leikki. Joillekin aikuisille leikki ja mielikuvitus tuntuvat olevan vieraita konsepteja, osataan vain puhua totta tai valehdella.

   Lainaa

  27. Itseasiassa 26.12.2023 22:13
   Tulos: +9 (25 ääntä)
   Kimeä persikka: Jos aikuisia pakotettaisiin tuntemattoman aikuisen syliin, nousisi haloo. Kuitenkin ok nakata omat lapset sinne pukin syliin ihan vaan koska se mukamas kuuluu asiaan.
   Lapsille vielä opetetaan, ettei keneenkään saa koskea ilman lupaa ja vierailta ihmisiltä ei saa ottaa karkkia. Ja sitten istutaankin vieraan sedän sylissä lahjoja vastaan.
   Onneksi meidän suvussa ei koskaan ole oltu (fyysisesti) läheisiä, joten ei tarvinnut koskaan istua pukin sylissä, pukki kun oli aina joku sukulainen. 

   Lainaa

  28. Johdoitettu pähkinä 27.12.2023 1:07
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Hemmoteltu viikuna: En ymmärrä tätä jokavuotista kinastelua joulupukista ja valehtelusta. Joulupukki on leikki, jossa aikuiset ovat mukana. Ainakin niin sen kuuluisi olla. Tällaiseksi sen itsekin ymmärsin lapsena ja parhaani mukaan olin leikissä mukana. En muista aikaa, jolloin olisin oikeasti joulupukkiin [...]
   Tokihan se on kiva, että aikuiset osallistuu leikkiin kerran vuodessa, mutta kun katsoo esim. tuota kuvaa missä lapset ovat kauhuissaan (niitä on netissä enemmänkin), niin tuo leikki ei näytä olevan lapsista kauhean hauskaa ja eikös joulun nimenomaan kuuluisi olla hauskaa. Minulla itselläni on hyvin vilkas mielikuvitus, mä leikin paljon sukulaislasten ja tuttavien lasten kanssa, silloin kun oon heidän kanssaan ja moni vanhempi on lapsiltaan kuullut juttuja, mihin seikkailuihin mä heitä oon mielikuvitukseni kanssa vienyt, jotta aikuiset on saanut keskustella rauhassa ja oon sit omilta perheenjäseniltäni kuullut, kuinka nää vanhemmat on kehunut mua siitä, kun heidän lapsillaan oli ollut hurjan kiva ilta mun kanssa. Kun aikuinen leikkii lapsen kanssa, on se osallistuminen kyllä tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on se, että tämä lapsi voi leikin aikana luottaa siihen, että on täysin turvassa, eikä hän joudu pelkäämään.  Aikuisen on osattava lukea lasta ja jos lapsi osoittaa selkeästi, että lapsi pelkää nyt tätä leikkimielistä satusetää, niin silloin lapsen rajoja on kunnioitettava. Mulla ainakin särkee sydäntä, nähdä lasten kasvoilla valtavaa kauhua, joka johtuu vaan siitä, että vanhemmat halus osoittaa pientä leikkimielisyyttä.

   Lainaa

  29. Sovelias järvisieni 27.12.2023 4:57
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu
   Jep ja kun joulupukki ei ole edes ainut asia. Monista asioista valehdellaan, niin kyllä itteä hävetti kauheesti, kun sain vanhempana lapsena tietää, ettei joulupukkia, hammaskeijua ym ole olemassa. Mulle ei kerrottu ikinä ettei oo totta niin sitte nolotti kauheesti ja pilkattiin, kun tajusin 😅
   Mutta vaikka kristinuskoaki on pienestä pitäen tuputettu, niin jostain syystä silti uskoin ennemmin joulupukkiin kun jumalaan. 😂 Samanlaista valehtelua ja lapsille tuputtamista molemmat.

   Lainaa

  30. Tahaton maahinen 27.12.2023 7:03
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   Hallelujaa! Joulun ihme on tapahtunut! Traumcity on poissa.

   Lainaa

  31. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Joulupukki, hammaskeiju, pääsiäispupu ovat satuolentoja, osana juhlapyhän taikaa. Meidän lapsille on aina kerrottu, että kyse on satuolennosta, ja silti lapset haluavat uskoa. Tänä joulunakin 8v sanoi, että oli sääli kun ei tapahtunut mitään taianomaista, lahjasäkki vain ilmestyi ovelle eikä esim. tonttu jättänyt suklaatonttua sänkyyn kuten pari vuotta aiemmin. Kerran on pukki vieraillut kotona ja sitä muistelevat edelleen ihmetellen - kaikki perheenjäsenet olivat paikalla joten pakkohan sen oli olla oikea! Kauppakeskuspukit eivät ole oikeita, kaikkihan se tietää, mutta jossain on se oikea pukki johon uskominen on maaginen kokemus. Minulle on kerrottu että pukki asuu Korvatunturilla ja joku on hänet siellä tavannutkin. Kuka minä olen pukin olemassaoloa kieltämään. Keijuista ja pupuista nyt puhumattakaan, voihan niitäkin olla vaikka ei itse piilottamani yllätykset niihin liitykään. Olen näidenkin suhteen agnostikko ;)

   Lainaa

  32. Ratsastanut persoona 27.12.2023 9:03
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Jeesus Putlerilainen: Mä ihmettelen lähinnä sitä että joku menee kaverinsa kuvan jakamaan johonkin ryhmään. Aika törkeää.
   Tää kuva on kiertänyt interwebsin jo kolme kertaa ja takaisin.

   Lainaa

  33. Kunnioitettava sotilas 27.12.2023 9:33
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Jeesus Putlerilainen: Mä ihmettelen lähinnä sitä että joku menee kaverinsa kuvan jakamaan johonkin ryhmään. Aika törkeää.
   Netistä ladattu "kaverin kuva"

   Lainaa

  34. Nuutunut kivi 27.12.2023 11:23
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Maijun pukinnaamarissa neljä korvaa on vähiten kammottava asia.

   Lainaa

  35. Tahraton seepra 27.12.2023 12:40
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu
   Lapsille valehdellaan jatkuvasti muutenkin. Kuuluu kasvatukseen. "Nyt jos et tee sitä ja tätä niin sitten käy niin ja näin!" Eikä kuitenkaan käy mitenkään.

   Lainaa

  36. Hemmoteltu viikuna 27.12.2023 18:42
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Johdoitettu pähkinä: Tokihan se on kiva, että aikuiset osallistuu leikkiin kerran vuodessa, mutta kun katsoo esim. tuota kuvaa missä lapset ovat kauhuissaan (niitä on netissä enemmänkin), niin tuo leikki ei näytä olevan lapsista kauhean hauskaa ja eikös joulun nimenomaan kuuluisi olla hauskaa. Minulla itselläni on hyvin vilkas [...]
   Totta kai, tämä puoli asiasta sisältyi alkuperäiseen kommenttiini siinä missä se toinenkin. Jos lapsi joutuu aattona pelkäämään, on menty leikin sijaan valehtelun puolelle. Pelko ja ahdistus eivät kuulu leikkeihin, sopivassa määrin hyvänlaatuista jännitystä voi kuulua. 
   Mutta se, että jotkut vanhemmat eivät osaa lukea lastensa tunnetiloja ja heittäytyä leikkiin mukaan oikealla tavalla ei tarkoita, että koko jpulupukki

   Lainaa

  37. Hemmoteltu viikuna 27.12.2023 18:46
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Hemmoteltu viikuna: Totta kai, tämä puoli asiasta sisältyi alkuperäiseen kommenttiini siinä missä se toinenkin. Jos lapsi joutuu aattona pelkäämään, on menty leikin sijaan valehtelun puolelle. Pelko ja ahdistus eivät kuulu leikkeihin, sopivassa määrin hyvänlaatuista jännitystä voi kuulua.  Mutta se, että jotkut vanhemmat eivät osaa [...]
   Oho, lähti ajoissa. Siis ei tarkoita, että koko joulupukki olisi lähtökohtaisesti kyseenalainen ja traumatisoiva konsepti ja olisi jotenkin huonoa vanhemmuutta kertoa lapselle joulupukkisatua ja leikkiä mukana.

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Nimi: Miks tällänen kasa jotain vuoden 2018 joulujulkasuja 😅
   Mä olen myös hämmentynyt tästä. Varsinkin kun noi kuvat on netistä kaivettuja 😳

   Lainaa

  39. Runneltu hai 27.12.2023 22:49
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Johdoitettu pähkinä: Tokihan se on kiva, että aikuiset osallistuu leikkiin kerran vuodessa, mutta kun katsoo esim. tuota kuvaa missä lapset ovat kauhuissaan (niitä on netissä enemmänkin), niin tuo leikki ei näytä olevan lapsista kauhean hauskaa ja eikös joulun nimenomaan kuuluisi olla hauskaa. Minulla itselläni on hyvin vilkas [...]
   Aika alentuva lähtökohta, "kiva kun kerran vuodessa aikuinen osallistuu leikkiin". Voisiko kuitenkin olla mahdollista että monet vanhemmat leikkivät muulloinkin lastensa kanssa, ja jouluna on lisäksi koko läntisen maailman yhteinen leikki? Vai estääkö joulupukki kaikki muut leikit? 
   Siinä olet toki oikeassa, että leikin kuuluu olla hauskaa tai hyvällä tavalla jännittävää, ja jos se ei joulupukin tapauksessa sitä ole niin vanhempien on syytä puuttua asiaan ja lisäksi miettiä mitä tehdään toisin ensi vuonna. Joulupukkihan voi muun maailman tavoin käydä vaikka salaa tuomassa lahjat, jos joulun taikaa halutaan luoda ilman oikeasti vierailevaa pukkia.
   Omassa lapsuudessani pukkia näytteli useimmiten isäni. Kerran pukkina toimi isoisä, ja silloin muistan tunnistaneeni hänet. Tähän oivallukseen ei ainakaan minulla liity mitään petetyksi tulemisen tunteita eikä luottamuksen murenemista vanhempiin. Kyllähän lasten elämään kuuluu kaikenlaisia leikkejä ja satuhahmoja, ja kasvamiseen kuuluu se että alkaa hahmottaa toden ja sadun rajat paremmin. Meillä pukki kävi perheen yhteisenä leikkinä ainakin siihen asti kun olimme veljeni kanssa yläasteella ellei peräti lukiossa. Viimeisinä vuosina vaihdeltiin sitä kuka pukkia näytteli.

   Lainaa

  40. Riskaabeli raadonsyöjä 28.12.2023 1:47
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Tilava talitiainen: Oi niitä aikoja kun pukki tilattiin lähikaupan ilmoitustaululta löydetyistä puhelinnumeroista arpoen ja elettiin vielä kultaista aikakautta ennen kuin raittiudesta tuli myyntivaltti. Nykylapset eivät pääse kokemaan sitä sukupolvikokemusta, kun nuuttipukkikin oli vähemmän pelottava ja huuruinen. Tai no, ainakin tässä on yritystä...
   Vieläköhän kukaan mainostaa pukkipalvelujaan aloittamalla "raitis, autoileva joulupukki" x)

   Lainaa

  41. Käärinliinaton kuguaari 28.12.2023 8:17
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu
   Meillä joulupukki on ollut aina yhtä aito kuin lapsen mielikuvituskaverit. Lapsi kyllä tietää, että eivät ole oikeita, mutta haluaa leikkiä kuin olisi. Ja jouluna aikuiset leikkii mukana. Harmi vain, että aikuiset jo tietää kuka on ostanut mitäkin  toisilleen, niin on hieman vaikeampaa kuvitella orjatonttuja skenaarioon mukaan.

   Lainaa

  42. Neulottu ilonpilaaja 28.12.2023 8:31
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Sovelias järvisieni: Jep ja kun joulupukki ei ole edes ainut asia. Monista asioista valehdellaan, niin kyllä itteä hävetti kauheesti, kun sain vanhempana lapsena tietää, ettei joulupukkia, hammaskeijua ym ole olemassa. Mulle ei kerrottu ikinä ettei oo totta niin sitte nolotti kauheesti ja pilkattiin, kun tajusin 😅 Mutta vaikka [...]
   Traumatisoivat pukit saa enemmän plussaa kuin tää? Tottahan tuo on että kaikki jumalat on ihan samanlaisia satuja. Näkyy vain uponneen joillekin paremmin kuin esim hammaskeiju.

   Lainaa

  43. Suomalainen 28.12.2023 15:46
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ihmetyttää tuo Helin tapa aloittaa lauseet välimerkeillä. Näyttää todella häiritsevältä.

   Lainaa

  44. Valittava hirmulisko 30.12.2023 13:43
   Tulos: +1 (1 ääni)
   perseensusi: Ei se ole kaverin. Aivan varmasti internetin syövereissä jo vuosia kiertänyt kuva. En tajua, mitä ihmiset saavat siitä, että jakavat näitä muka ominaan tai ”kaverin puolesta”.
   Ellei kaveri ole esim. tää tyyppi https://www.instagram.com/d21enterprises/

   Lainaa

  45. Suosittu orja 30.12.2023 19:55
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Jeesus Putlerilainen: Mä ihmettelen lähinnä sitä että joku menee kaverinsa kuvan jakamaan johonkin ryhmään. Aika törkeää.
   Se mikään kaverin oma kuva ole. Pöllitty https://kaestiers.wordpress.com/tag/santa-claus-is-coming-to-town/

   Lainaa

  46. Mainio kettu 31.12.2023 6:25
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Lapsettomana aikuisena en käsitä, miksi lapsille valehdellaan systemaattisesti siitä, että joulupukki olisi olemassa. Mikä pointti on saada lapsi uskomaan asiaan, joka ei ole totta ja lapsi saa kasvaessaan tietää, että hänelle on valehdeltu
   Mulla ei ole tästä varsinaista mielipidettä, mutta tää on musta kiinnostava aihe. Jossain törmäsin tutkimukseen, jonka mukaan muistaakseni noin neljännes (ei välttämättä ollut just tämä määrä, mutta muistan että kohtuullisen iso joka tapauksessa, muttei missään nimessä enemmistö) lapsista koki todella tulleensa petetyksi vanhempiensa toimesta, kun selvisi, että vanhemmat ovat valehdelleet ja pukkia ei olekaan. 
   Tässä pukkileikissä on myös sellainen mielenkiintoinen yhteiskunnallinen kulma, että miten lapset käsittelevät sen, että joillekin [usein varakkaammista perheistä tuleville] lapsille pukki antaa aina enemmän lahjoja, kuin toisille [usein köyhemmistä perheistä tuleville] lapsille. Kyllähän muksut meinaa keskenään päiväkodissa ja koulussa puhuvat siitä, mitä kaikkea lahjaksi saivat. Ja aina tämä ei edes kytkeydy perheen varakkuuteen, jotkut vanhemmat vain ostaa muksulleen enempi lahjoja; muutama vuosi sitten siskon muksu oli jouluna kysynyt äidiltään, onko hän ollut tuhma, koska serkku sai niin paljon enemmän lahjoja kuin hän. 
   Että ei tää pukkiasia ole musta mitenkään yksiselitteinen. Usein musta myös tuntuu, et pukin vierailu on aikuisille paljon hauskempi tapahtuma kun lapsille, mitä olen itse niin lapsena kuin aikuisena ollut paikalla kun pukki vieraili. Uskon, että joulun voi tehdä lapselle taianomaiseksi myös muutoin kun pukin avulla, ja että joulun ilo lapselle ylipäätään on paljon muutakin kuin joulupukki. 
   Mutta sanon nyt vielä, etten minä tuota perinnettä paheksu. Olen vain sitä mieltä, ettei se ole täysin ongelmaton. 

   Lainaa

  47. Häiritsevä kilpikonna 3.1.2024 21:57
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Mainio kettu: Mulla ei ole tästä varsinaista mielipidettä, mutta tää on musta kiinnostava aihe. Jossain törmäsin tutkimukseen, jonka mukaan muistaakseni noin neljännes (ei välttämättä ollut just tämä määrä, mutta muistan että kohtuullisen iso joka tapauksessa, muttei missään nimessä enemmistö) lapsista koki todella tulleensa [...]
   Minun mielestäni ehdottomasti Isoin ongelma on tuo, että rikkaat lapset uskoo olevansa hyviä ja muutenkin heikomassa asemassa olevat sitten jotenkin huonoja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: joulu, joulupukit, joulupukki, karmiva, kauhea, kuva, naamari, parta, pelottava, ruma