Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 643

Mitä Suomen laki sanoo kinkusta?
Sekalaisia, osa 643

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pinkki gaselli 28.12.2023 0:07
   Tulos: +90 (104 ääntä)
   Kiitos Maria vinkistä. Eipä ole tullut mieleen mutta ehkäpä tuolla voi sitten ensi jouluna pelotella sukulaisia 🎅🏻.

   Lainaa

  2. Säädötön alokas 28.12.2023 0:23
   Tulos: +300 (336 ääntä)
   En kyllä ollut tietoinen, että Suomen laki määrää esimerkiksi pahoinpitelystä tuomitun läheiset pahoinpideltäväksi. Silmä-silmästä kuopattiin juurikin siksi, että se veti sivullisia ja syyttömiä pahoihin asioihin. R*iskaaja ei esimerkiksi saanut tuomiota, vaan r*iskaajan lapselle tai vaimolle tai siskolle tehtiin sama aluperäisen uhrin perheen toimesta.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 28.12.2023 0:28
   Tulos: +237 (237 ääntä)
   Google väittää, että papaijan siementen syöminen on joku vanhan kansan konsti sisäloisten häätöön, mikä selittänee Jaanan julkaisun. Henk. koht. kylläkin pitäisin ihan apteekissa käymistä helpompana ja luotettavampana konstina kuin sitä, että alkaisin arpoa, paljonko siemeniä koiralle pitää syöttää jotta madot pysyvät loitolla.

   Lainaa

  4. Satulaton mandariini 28.12.2023 0:37
   Tulos: +300 (300 ääntä)
   …oikeustieteellinen periaate, ✨joka ei ole käytössä Suomessa✨

   Lainaa

  5. Juoppo hamsteri 28.12.2023 0:47
   Tulos: +281 (283 ääntä)
   Joo meillekin opetettiin ysärillä koulussa, että on ollut joskus olemassa tällänen Hammurabin laki. Opetettiin siis että se oli jossain lähi-idän suunnalla ja kauan ennen ajanlaskun alkua.

   Lainaa

  6. Tulos: +106 (140 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Joo meillekin opetettiin ysärillä koulussa, että on ollut joskus olemassa tällänen Hammurabin laki. Opetettiin siis että se oli jossain lähi-idän suunnalla ja kauan ennen ajanlaskun alkua.
   Ai se oli Hammurabi. Minä aina kuvittelin, että se oli jonkun suomalaisen Hannu Rapin laki. Hyvä, että selvisi.

   Lainaa

  7. Paperiton hämähäkki 28.12.2023 1:04
   Tulos: +255 (257 ääntä)
   Saija: Ai se oli Hammurabi. Minä aina kuvittelin, että se oli jonkun suomalaisen Hannu Rapin laki. Hyvä, että selvisi.
   Hannu Karpon laki. Se jota on sorrettu viranomaisten toimesta saa joulukinkun.

   Lainaa

  8. Riskaabeli raadonsyöjä 28.12.2023 1:42
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Maria: avantouinnin jälkeen 20 asteen pakkasella. Voi veljet!

   Lainaa

  9. Tulos: +100 (110 ääntä)
   Mua jotenkin aina rasittaa... lukea tekstiä, jossa... tungetaan ne kuuluisat kolme pilkkua... ilman mitään syytä. Silti toi "nyt suut:🤐 nauratti ihan liikaa.

   Lainaa

  10. Kastunut mato 28.12.2023 4:13
   Tulos: +64 (64 ääntä)
   mut mitä tää saijan keksimä uus suomen laki sanois sitte noista arin kinkuista, kun ei niitä näköjään olla jouluna syömässä 🤔 pitääkö siltikin laittaa omat kintut likoon jos syö niitä keväällä....

   Lainaa

  11. Maksuunpantu maahinen 28.12.2023 5:10
   Tulos: +119 (119 ääntä)
   On se laki muuttunut monilta osin aika paljonkin 90-luvulta mutta Saija on tainnut käydä koulunsa jollain muulla 90-luvulla kuin 1990-luvulla

   Lainaa

  12. Itseasiassa 28.12.2023 9:14
   Tulos: +78 (78 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Joo meillekin opetettiin ysärillä koulussa, että on ollut joskus olemassa tällänen Hammurabin laki. Opetettiin siis että se oli jossain lähi-idän suunnalla ja kauan ennen ajanlaskun alkua.
   Mä muistan sen vaan Olipa kerran ihmisestä. Olishan se mielenkiintoista, jos vaikka näpistäisit kaupasta ja kauppias tulisi sun kotiin pyörimään ja ottamaan tavaraa samalla mitalla.

   Lainaa

  13. Sietämätön avokado 28.12.2023 9:19
   Tulos: +153 (153 ääntä)
   Miten pihalla täytyy olla Suomen asioista ylipäänsä jos kuvittelee että meillä on voimassa joku "silmä silmästä" periaate rikoslaissa. Mitähän muuta hienoa Saija on "oppinut koulussa" kultaisella 90-luvulla?

   Lainaa

  14. Itseasiassa 28.12.2023 9:20
   Tulos: +84 (88 ääntä)
   Säädötön alokas: En kyllä ollut tietoinen, että Suomen laki määrää esimerkiksi pahoinpitelystä tuomitun läheiset pahoinpideltäväksi. Silmä-silmästä kuopattiin juurikin siksi, että se veti sivullisia ja syyttömiä pahoihin asioihin. R*iskaaja ei esimerkiksi saanut tuomiota, vaan r*iskaajan lapselle tai [...]
   Ei oikeasti ole edes kauaa, kun Suomessa raiskauksen (nais)uhrin nimeä ei edes kirjoitettu tuomiokirjoihin, vaan hänen holhoojansa, yleensä isä tai aviomies. Tämä siksi kun miehen omaisuutta oli turmeltu, joten se holhooja oli se kärsivä henkilö ja hänelle piti korvata vahingot. Näin ainakin vielä 1600-luvulla, muistaakseni vielä seuraavallakin vuosisadalla. Mm. näistä syistä naisista tiedetään vähemmän historiasta kuin miehistä.

   Lainaa

  15. Suonensisäinen lokki 28.12.2023 9:25
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Joo meillekin opetettiin ysärillä koulussa, että on ollut joskus olemassa tällänen Hammurabin laki. Opetettiin siis että se oli jossain lähi-idän suunnalla ja kauan ennen ajanlaskun alkua.
   Se mainitaan myös Raamatussa ja jos ev. lut. Uskontotunneilla on istunut niin siellä sen on kuullut. Silmä silmästä, hammas hampaasta.
   Gandhi myös käytti laisahdusta ja laittoi mutoon "eye for an eye makes the whole world blind"

   Lainaa

  16. Pyyntihinnasta tinkivä vuohi 28.12.2023 9:32
   Tulos: +93 (93 ääntä)
   Oonko ainoa, joka jäi miettimään noiden kinkkujen hintaa? 58 euron edestä kinkkuja ja niitä on 58 kg eli siis maksoivatko ne vain euron kilo? Oliko tämä joku joulunjälkeinen supertarjous?

   Lainaa

  17. Epäröivä maksamato 28.12.2023 10:11
   Tulos: -21 (41 ääntä)
   Paperiton hämähäkki: Hannu Karpon laki. Se jota on sorrettu viranomaisten toimesta saa joulukinkun.
   Muuten yläpeukalo, mutta koska Hannu Karpon laki ohjelman perusteella on enemmänkin: ”Ensin asiaasi joristaan televisiossa epämääräisesti, yksityiskohtia kertomatta jättäen ja viranomaisten toiminnasta hämärä kuva antaen, ja sitten annetaan kinkun (vai poropaisti?)”, niin alapeukalo.

   Lainaa

  18. Altis kantojuhta 28.12.2023 10:52
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Joo meillekin opetettiin ysärillä koulussa, että on ollut joskus olemassa tällänen Hammurabin laki. Opetettiin siis että se oli jossain lähi-idän suunnalla ja kauan ennen ajanlaskun alkua.
   Ehkä Saija kävikon koulun viime 1930 vuotta sitten, noin vuonna 90.

   Lainaa

  19. Seko taikuri 28.12.2023 11:11
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Epäröivä maksamato: Muuten yläpeukalo, mutta koska Hannu Karpon laki ohjelman perusteella on enemmänkin: ”Ensin asiaasi joristaan televisiossa epämääräisesti, yksityiskohtia kertomatta jättäen ja viranomaisten toiminnasta hämärä kuva antaen, ja sitten annetaan kinkun (vai poropaisti?)”, niin alapeukalo.
   Niin saattoi siellä olla jotain paistejakin. Eikä niitä vissiin aina ollut. Osa tapauksista lienee vähän epäselviä mihin viranomainen ei voinut vastata, mutta osa taas asioita jotka viranomainen olisi voinut ihan itse korjata, kuten invalidin pysäköiminen invapaikalle mistä silti sai sakot. Ja ei kaikki olleet virkavallan väärinkäyttöä vaan on siellä saatettu valittaa jostain kaivoksestakin mikä turmelee naapurin maat, tiet ja vaikka mitä. No tavallaan sekin virkavallan ongelma kun ei ole kaivoslupaa estetty vaikka on valitettu. Siinä se kinkku - tai paisti - lämmittää kun kuorma-autoralli tuhoaa pihatien 😁.

   Lainaa

  20. Mäntylahti-Piiras 28.12.2023 11:40
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Säädötön alokas: En kyllä ollut tietoinen, että Suomen laki määrää esimerkiksi pahoinpitelystä tuomitun läheiset pahoinpideltäväksi. Silmä-silmästä kuopattiin juurikin siksi, että se veti sivullisia ja syyttömiä pahoihin asioihin. R*iskaaja ei esimerkiksi saanut tuomiota, vaan r*iskaajan lapselle tai [...]
   Babylonissa itseasiassa raiskauksen uhri taidettiin sitoa ja heittää jokeen & raiskaaja sai jonkun muun rangaistuksen

   Lainaa

  21. Vedessäelävä katkarapu 28.12.2023 11:50
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Ihanan runomaisesti Saija on tuon lakiehdotuksen muotoillut. Lakeja ei tosin ole kirjoitettu tuohon tyyliin vähään aikaan, mikä tukee teoriaa siitä, että Saija on käynyt koulunsa mahdollisesti alkuperäisellä 90-luvulla.

   Lainaa

  22. Aimo mestari 28.12.2023 13:29
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: Babylonissa itseasiassa raiskauksen uhri taidettiin sitoa ja heittää jokeen & raiskaaja sai jonkun muun rangaistuksen
   Se on kuitenkin kaikkein uskomattominta, että Saudi-Arabiassa on vastaava meno vielä tänä, ja näin uuden vuoden kynnyksellä on valitettavasti todettava, että myös ensi vuonna. 
   Afghanistanin nykytilaa en tarkkaan tunne, mutta eikö lie siellä vähintään yhtä hullua. 

   Lainaa

  23. Aurattu ahma 28.12.2023 14:15
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Jaanalle voin vastata viimeiseen kysymykseen että kilossa on aina 1000 grammaa.

   Lainaa

  24. It's a deal 28.12.2023 14:49
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: Babylonissa itseasiassa raiskauksen uhri taidettiin sitoa ja heittää jokeen & raiskaaja sai jonkun muun rangaistuksen
   Toisen miehen vaimon raiskannut mies tapettiin ja nainen päästettiin vapaaksi, kumpaakin kuitenkin syytettiin "aviomiehen omaisuuden luvattomasta käytöstä". 
   Jos vaimon katsottiin olleen suostuvainen, silloin köytettiin ja pistettiin vesistöön, ellei aviomies tätä vastustanut.

   Lainaa

  25. Nuutunut kivi 28.12.2023 23:01
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Saijan laki: kankku kinkusta.

   Lainaa

  26. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Satulaton mandariini: …oikeustieteellinen periaate, ✨joka ei ole käytössä Suomessa✨
   Silmä silmästä, hammas hampaasta on sanontana peräisin raamatusta ja Hammurabin laki on tietysti samantyyppinen, mutta enemmänkin kostoon perustuvalla pohjalla. Voisi kyllä Saija vähän päivittää tietojaan oikeustieteellisistä periaatteeista. Voi olla, että mimmillä on tarttunut koulusta päähän tietoja sieltä sun täältä, mutta niitä ei ole kytketty mihinkään aikakauteen. Epäilemättä varmaan miettii vieläkin, että paiserutto on nykyisin pahin vitsaus ja kirkko harrastaa väärin ajattelevien polttamista rovioilla.

   Lainaa

  27. Hiukseton metsämarja 29.12.2023 6:54
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   It's a deal: Toisen miehen vaimon raiskannut mies tapettiin ja nainen päästettiin vapaaksi, kumpaakin kuitenkin syytettiin "aviomiehen omaisuuden luvattomasta käytöstä".  Jos vaimon katsottiin olleen suostuvainen, silloin köytettiin ja pistettiin vesistöön, ellei aviomies tätä vastustanut.
     Ihme aviomies joka ei vastusta, ei vaimoja puissa kasva. Jos syntyvyys on about 50/50 ja onhan se, niin kullekin on yksi.Jos kauheasti aletaan naisia vesistöön laittamaan, niin sitten ei ole sitäkään -ja raiskauksissahan on se pieni ongelma että todistajia harvemmin on, joten todista nyt siinä sitten että *et* ollut suostuvainen -jos joku käskee veitsi kurkulla olla huutamatta niin ei siinä moni huuda.   Kiinahan yhden lapsen politiikalla sai aikaiseksi, että on kokonainen sukupolvi miehiä joilla ei ole mitään mahdollisuutta päästä naimisiin; tyttölapsia tuli liian vähän, kun ne abortoitiin tai hylättiin. Vanhemmat tietysti ajattelivat, että kun on vanhimman pojan velvollisuus elättää vanhat vanhempansa, pitää olla se poika. Sitä eivät tulleet ajatelleeksi että kun tällainen tulee tavaksi, lastenlapsia sitten ei ole.   Fun fact: Kiinalainen feminismi eteni kiitämällä, koska edistyneemmät vanhemmat pitivät sen tytön jos se pääsi syntymään, ja kasvattivat sen "poikana" (eli sijoittivat paljon parempaan uraan valmistavaan koulutukseen kuin vaimoksi aiotuille tytöille, koska tästä tytöstä aiottiin sitä elättäjää pojan asemasta). Nyt ne tytöt kyllä aikovat elättää vanhempansa, mutta eivät aio vaimoiksi, koska kiinalaiseen avioliittoon kuuluu miehen tahtoon alistuminen ja appivanhempien palveleminen, ja kuka jolla on omat koulutus ja omat tulot nyt niin tekisi.Varsinkin kun on omat vanhemmat elätettävänä jo.

   Lainaa

  28. Tulos: +16 (34 ääntä)
   MerryXmas: Silmä silmästä, hammas hampaasta on sanontana peräisin raamatusta ja Hammurabin laki on tietysti samantyyppinen, mutta enemmänkin kostoon perustuvalla pohjalla. Voisi kyllä Saija vähän päivittää tietojaan oikeustieteellisistä periaatteeista. Voi olla, että mimmillä on tarttunut koulusta päähän tietoja sieltä sun [...]
   Suomessakin on valtiontukemia kristillisiä kouluja, joissa raamattua luetaan lakina. Eduskunnassakin ties mitä räsäsiä, joiden mielestä raamatun sana ohittaa Suomen lait.

   Lainaa

  29. Tinkimätön unikeko 29.12.2023 9:14
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Säädötön alokas: En kyllä ollut tietoinen, että Suomen laki määrää esimerkiksi pahoinpitelystä tuomitun läheiset pahoinpideltäväksi. Silmä-silmästä kuopattiin juurikin siksi, että se veti sivullisia ja syyttömiä pahoihin asioihin. R*iskaaja ei esimerkiksi saanut tuomiota, vaan r*iskaajan lapselle tai [...]
   Se sana on raiskaus, ja toivoisin ettei tämä jenkkityylinen sanakirjasta löytyvien sanojen sensurointi leviäisi myös tänne, vaan saataisiin edelleen kirjoittaa ns. ”oikeat” sanat kokonaisina.

   Lainaa

  30. Tulos: -3 (41 ääntä)
   Itseasiassa: Ei oikeasti ole edes kauaa, kun Suomessa raiskauksen (nais)uhrin nimeä ei edes kirjoitettu tuomiokirjoihin, vaan hänen holhoojansa, yleensä isä tai aviomies. Tämä siksi kun miehen omaisuutta oli turmeltu, joten se holhooja oli se kärsivä henkilö ja hänelle piti korvata vahingot. Näin ainakin vielä 1600-luvulla, [...]
   Sinä: "Ei ole kauaa..." Myös sinä: "yli 300 vuotta sitten..." Kyllä mä väittäisin että 300 vuotta ihmisen ja yhteiskunnan kehityksessä mitattuna on aike helvetin pitkä aika.

   Lainaa

  31. Laineeton ananas 31.12.2023 5:58
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Tornipöllö: Google väittää, että papaijan siementen syöminen on joku vanhan kansan konsti sisäloisten häätöön, mikä selittänee Jaanan julkaisun. Henk. koht. kylläkin pitäisin ihan apteekissa käymistä helpompana ja luotettavampana konstina kuin sitä, että alkaisin arpoa, paljonko siemeniä koiralle pitää syöttää jotta madot pysyvät loitolla.
   Ei juma kiitos tästä! Piti ihan uudestaan mennä lukeen moka tän kommentin jälkeen, ja sithän siitä pystyi jopa tajuamaan että mitä haetaan! Kyllä poikkeuksellisen huono ulosanti Jaanalla. Mutta toki hän myös hoitaa koiran loisongelmaa papaijan siemenillä, että eihän sitä voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.

   Lainaa

  32. Edistynyt pussieläin 31.12.2023 9:26
   Tulos: +3 (19 ääntä)
   Satulaton mandariini: …oikeustieteellinen periaate, ✨joka ei ole käytössä Suomessa✨
   Persut ja krisut on alkeellisia, ne haluavat Talio-periaatteen meillekin. Kunhan voivat itse jatkossakin asettua lain yläpuolelle

   Lainaa

  33. Primööri metsämarja 2.1.2024 9:53
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Saija todistaa miksi lakimiehiä tarvitaan... Todella moni lukee laista, oikeuskirjallisuudesta, artikkeleista tai mistä vaan googlen tulossivulta vain ne itseään palvelevat lauseet ja ummistavat silmänsä kaikelta muulta. Sitten ölistään "öööö no LAISSA sanotaan näin!!321311"

   Lainaa

  34. Tiedoton kolibri 15.1.2024 12:03
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Itseasiassa: Mä muistan sen vaan Olipa kerran ihmisestä. Olishan se mielenkiintoista, jos vaikka näpistäisit kaupasta ja kauppias tulisi sun kotiin pyörimään ja ottamaan tavaraa samalla mitalla.
   Mielenkiintoista toki, mutta näinhän Hammurabin laki ei mennyt.
   Varkaalta katkaistiin käsi, koska sillä kädellä oli varastanut. Oletan, että raiskaustapauksissa tekijän perhe oli kyllä turvassa ja sen sijaan raiskaajaltakin katkaistiin tekoväline.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hammas hampaasta, joulu, joulukinkku, kinkku, kinkut, kulkuset, kuva, laki, oikeus, periaate, sairaanhoitajat, silmä silmästä, talio, tarjous