Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 83

Tein jotain, mitä en olisi koskaan uskonut tekeväni.
Rakkaat naapurit, osa 83

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +244 (246 ääntä)
   Arvostan sitä että myös ensimmäinen moka näistä on luokiteltu "avautumiseksi".

   Lainaa

  2. Siveä hiiri 7.12.2023 2:06
   Tulos: +125 (159 ääntä)
   Nyt oli hyvää settiä. Pylly-Tia vilautti yläkerran käyrälle (pitikö olla kyylälle?), Pikkari-Eeva virittää heippalapuilla suhdetta ja Imuri-Janilla psykoosit tulilla 😁

   Lainaa

  3. Karsas simpanssi 7.12.2023 2:56
   Tulos: -63 (69 ääntä)
   Tia juttu ollut täällä aieminkin tai sitten sanatarkasti kopiotu?

   Lainaa

  4. Raihnas kissa 7.12.2023 7:43
   Tulos: -36 (150 ääntä)
   Aika pienestä Tialla mennyt hermo, jos tämä "käyrä" vain tuijottaa, eikä tee muuta. Itse en edes tiedä tuijottaako naapurit minua pihalla liikkuessani vai ei, kun en katso heidän ikkunoihin. Perus kerrostalo-/rivitaloelämää. Eri asia sitten jos "käyrä" alkaa jotain valittamaan pihalla kulkemisesta. Tai jos alasti ikkunassaan esiintyy.

   Lainaa

  5. Ääkkönen 7.12.2023 7:43
   Tulos: +269 (273 ääntä)
   Eeva voisi käydä varauskirjasta katsomassa kuka hänen jälkeen on tullut pyykille. Selviäisi kenen kanssa keskustelee.

   Lainaa

  6. Tulos: +95 (113 ääntä)
   Onhan se ihminen voinut olla siellä ikkunassa jo ennen Tian kaupasta tuloa ja katsellut jotain ihan muuta kuin Tia, ei sitä kauempaa näe mihin joku katsoo ja helposti voi näyttää että katsoo juuri sinuun vaikka katsoo yli jonnekkin taivaarantaan tms.

   Lainaa

  7. Pliisu hanki (Kivi, eri koneella) 7.12.2023 8:14
   Tulos: -18 (66 ääntä)
   Raihnas kissa: Aika pienestä Tialla mennyt hermo, jos tämä "käyrä" vain tuijottaa, eikä tee muuta. Itse en edes tiedä tuijottaako naapurit minua pihalla liikkuessani vai ei, kun en katso heidän ikkunoihin. Perus kerrostalo-/rivitaloelämää. Eri asia sitten jos "käyrä" alkaa jotain valittamaan pihalla kulkemisesta. Tai jos alasti ikkunassaan esiintyy.
     No alastihan juuri omassa kodissaan saa olla, oli siinä ikkunoita tai ei. Useimmissa kodeissa taitaa olla. Vai oletatko, että kääriydyn kylpymattoon, jos kävin suihkussa ja pitää pyyhe hakea komerosta kun unohtui, tai jotain? Ulos tai sisään ikkunoista sen sijaan ei kyylätä.

   Lainaa

  8. Harva päärynä 7.12.2023 8:33
   Tulos: -33 (45 ääntä)
   Tuo Tian juttu on vanha ku taivas. Tai sitten kyylille (tässä tapauksessa käyrille) pyllistely on varsin yleistä touhua.

   Lainaa

  9. Tulos: +88 (100 ääntä)
   Raihnas kissa: Aika pienestä Tialla mennyt hermo, jos tämä "käyrä" vain tuijottaa, eikä tee muuta. Itse en edes tiedä tuijottaako naapurit minua pihalla liikkuessani vai ei, kun en katso heidän ikkunoihin. Perus kerrostalo-/rivitaloelämää. Eri asia sitten jos "käyrä" alkaa jotain valittamaan pihalla kulkemisesta. Tai jos alasti ikkunassaan esiintyy.
   En tiiä miksi niin paljon miinusta, eiköhän ikkunoista saa katsella ja mielellään kannattaakin, ennemmin kun seiniä. Itse vain aina vilkuttaisin iloisesti takaisin.

   Lainaa

  10. Kovalentti oravainen 7.12.2023 9:18
   Tulos: +87 (109 ääntä)
   Jamppanen: En tiiä miksi niin paljon miinusta, eiköhän ikkunoista saa katsella ja mielellään kannattaakin, ennemmin kun seiniä. Itse vain aina vilkuttaisin iloisesti takaisin.
   Itsekeskeinen kuvittelee että häntä katsellaan. Mä vahtaan pihapuun tinttejä ja punatulkkuja ja mitä vain mitä haluan.
   Ikkunoista nimenomaan saa katsella ulos, muttei sisälle.
   Ja usein kuvaankin, koska ulkona on julkista tilaa. Minkä siellä teet (pyllistät) on julkisesti tehty 

   Lainaa

  11. Meluisa aprikoosi 7.12.2023 9:33
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   Hyvä Tia! vastaa modernin ajan suomalaiseen tapakulttuuriin perinteisemmällä perisuomalaisella tapakulttuurilla. Tämä on sitä kommunikoinnin leveliä joihin verbaalisesti ei vain pysty. mahtavaa!

   Lainaa

  12. Kaikuva orava 7.12.2023 9:40
   Tulos: +70 (108 ääntä)
   Jotenkin en nyt usko Tian juttuun ollenkaan. Oletetaan että Tia pyllisti kerrostalon pihalla. Käyrä oli yläkerrassa, eli ainakin toisessa kerroksessa. Aika syvään on saanut kumartaa että perse on ollut käyrään päin ja vielä käsillä olevinaan levitellyt. Tuskin sieltä yläkerrasta on sitä reikää nähnyt, kun loppujen lopuksi pitäisi olla aika kaukana rakennuksesta että saa sen perseensä edes toisen kerroksen ikkunaan päin, ylempiin pitää olla vielä kauempana. Lisäksi en usko kenenkään aikuisen, mieleltään suht terveen, itseään kunnioittavan, selvin päin ja käytöstapoja ja hieman arvokkuutta omaavan ihmisen tekevän noin. Tai kirjoittelevan siitä julkisesti kuin jostain urotyöstä. Tia voisi pitää nuo unensa ja fantasiansa ihan oman päänsä sisällä.

   Lainaa

  13. Sitoutumaton kirsikka 7.12.2023 11:02
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Meluisa aprikoosi: Hyvä Tia! vastaa modernin ajan suomalaiseen tapakulttuuriin perinteisemmällä perisuomalaisella tapakulttuurilla. Tämä on sitä kommunikoinnin leveliä joihin verbaalisesti ei vain pysty. mahtavaa!
   Eiköhän kyylääminen ole kautta aikain ollut (yleensä vanhojen ja tylsistyneiden) ihmisten hupia, en kutsuisi sitä moderniksi vaikka asuinolosuhteet ovat vaihtuneet

   Lainaa

  14. Raihnas kissa 7.12.2023 11:09
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Pliisu hanki (Kivi, eri koneella):   No alastihan juuri omassa kodissaan saa olla, oli siinä ikkunoita tai ei. Useimmissa kodeissa taitaa olla. Vai oletatko, että kääriydyn kylpymattoon, jos kävin suihkussa ja pitää pyyhe hakea komerosta kun unohtui, tai jotain? Ulos tai sisään ikkunoista sen sijaan ei kyylätä.
   Tottakai kodissaan saa olla alasti halutessaan. Kirjoitinkin että "esiintyy ikkunassa alasti", joka on täysin eri asia.

   Lainaa

  15. Väärä appelsiini 7.12.2023 11:41
   Tulos: +61 (85 ääntä)
   Kenellä menee 3 tuntia 65 neliön imurointiin? Saahan sitä siis imuroida vaikka koko päivän, mutta saman kokoisen kämpän imuroin itse puolessa tunnissa max. No, ehkä tähän sisältyy seinien, ikkunalautojen, ilmanvaihtokanavien yms. imurointi myös

   Lainaa

  16. Paljonpuhuva etana 7.12.2023 11:49
   Tulos: +83 (87 ääntä)
   Väärä appelsiini: Kenellä menee 3 tuntia 65 neliön imurointiin? Saahan sitä siis imuroida vaikka koko päivän, mutta saman kokoisen kämpän imuroin itse puolessa tunnissa max. No, ehkä tähän sisältyy seinien, ikkunalautojen, ilmanvaihtokanavien yms. imurointi myös
   Se on se psykoosi, silloin voi käydä noinkin.

   Lainaa

  17. Obeesi aasi 7.12.2023 11:53
   Tulos: +14 (60 ääntä)
   Kovalentti oravainen: Itsekeskeinen kuvittelee että häntä katsellaan. Mä vahtaan pihapuun tinttejä ja punatulkkuja ja mitä vain mitä haluan. Ikkunoista nimenomaan saa katsella ulos, muttei sisälle. Ja usein kuvaankin, koska ulkona on julkista tilaa. Minkä siellä teet (pyllistät) on julkisesti tehty 
   Itse voisin kyllä vilkaista Tiian pyllyä jos tolleen väkisin esittelee ettei voi olla näkemättäkään. En kuitenkaan kehtaisi vastata samalla mitalla ikkunasta koska setämiehille se ei ole soveliasta.

   Lainaa

  18. Valkea kultakala 7.12.2023 11:54
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Janin jutusta pitää tietää, että juttu on Kerrostalokyttääjät-ryhmässä, missä päivää ennen oli toisen ihmisen postaus siitä kuinka joku naapuri imuroi 65 neliön asuntoa kolmatta tuntia ja kyselee, mitä pitäisi tehdä.

   Lainaa

  19. Rusehtava matelija 7.12.2023 14:34
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   Kyllä mua ehkä heippa-lappua enemmän ahdistaisi se että mun pikkarit on koko päivän roikkuneet ovenkahvassa. On saattaneet naapurit vähän ihmetellä.

   Lainaa

  20. Peseytymätön persoona 7.12.2023 14:47
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Rusehtava matelija: Kyllä mua ehkä heippa-lappua enemmän ahdistaisi se että mun pikkarit on koko päivän roikkuneet ovenkahvassa. On saattaneet naapurit vähän ihmetellä.
   Eikös se ollut joskus älä häiritse -merkki kämppikselle opiskelija-asunnoissa? Kai se toimii kelle vaan 😆

   Lainaa

  21. Ynseä seuraeläin 7.12.2023 14:48
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Obeesi aasi: Itse voisin kyllä vilkaista Tiian pyllyä jos tolleen väkisin esittelee ettei voi olla näkemättäkään. En kuitenkaan kehtaisi vastata samalla mitalla ikkunasta koska setämiehille se ei ole soveliasta.
   Hah, sattumalta seuraavalla sivulla tästäkin esimerkki. Joo ei kikkiä ikkunaan vaikka pihalla näkyisi pyllyjä.

   Lainaa

  22. Katala kalkkuna 7.12.2023 16:00
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Missä Eeva käy keskustelua jos ei tiedä kenen kanssa juttelee? Jättääkö hän omaan oveensa vastauslapun josta mysteeriheppu käy sen aina noukkimassa? Kuulostaa vähän oudolta

   Lainaa

  23. Avaimeton paprika 7.12.2023 22:14
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Katala kalkkuna: Missä Eeva käy keskustelua jos ei tiedä kenen kanssa juttelee? Jättääkö hän omaan oveensa vastauslapun josta mysteeriheppu käy sen aina noukkimassa? Kuulostaa vähän oudolta
   Mä tulkitsisin, että Eeva on käynyt katsomassa pyykkivuorolistasta lappuilukaverinsa sukunimen ja asunnon voidakseen vastata, mutta ei tiedä hänestä sen enempää.

   Lainaa

  24. rottanpää 8.12.2023 15:25
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Mun mielestäni pyykkitypaetikettiin kuuluu se, että unohtuneet vaatteet jätetään sinne helposti löydettäville.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 8.12.2023 16:03
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Peseytymätön persoona: Eikös se ollut joskus älä häiritse -merkki kämppikselle opiskelija-asunnoissa? Kai se toimii kelle vaan 😆
   Ei niitä tarvinnut, soluissa oli sen verran ohuet seinät.

   Lainaa

  26. Loskasta märkä hanhi 9.12.2023 2:24
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Pliisu hanki (Kivi, eri koneella):   No alastihan juuri omassa kodissaan saa olla, oli siinä ikkunoita tai ei. Useimmissa kodeissa taitaa olla. Vai oletatko, että kääriydyn kylpymattoon, jos kävin suihkussa ja pitää pyyhe hakea komerosta kun unohtui, tai jotain? Ulos tai sisään ikkunoista sen sijaan ei kyylätä.
   saa olla alasti, mutta ei esitellä itseään siinä nimenomaisessa tarkoituksessa.

   Lainaa

  27. Ilmava lepakko 9.12.2023 10:00
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Siveä hiiri: Nyt oli hyvää settiä. Pylly-Tia vilautti yläkerran käyrälle (pitikö olla kyylälle?), Pikkari-Eeva virittää heippalapuilla suhdetta ja Imuri-Janilla psykoosit tulilla 😁
   Käyrä=änkyrä?

   Lainaa

  28. Lääkitetty nuija 10.12.2023 17:32
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Ilmava lepakko: Käyrä=änkyrä?
   Käyrä=vanhus eli selkä mutkalla reuman tai jonkun muun vuoksi

   Lainaa

  29. Luonteva flamingo 10.12.2023 20:30
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tuosta persejutusta tuli mieleen oma kokemuksemme muutaman viikon takaa. Olimme ajamassa Tampereen reunamilla, kun tien ylitti edessämme teini-ikäinen henkilö joka vaikutti omaavan enimmäkseen maskuliinisia ulkonäköpiirteitä. Hän meni punaisia päin ja olimme hänestä varmasti ainakin 15 metrin päässä, mutta ilmeisesti mieheni olisi pitänyt hänen mielestään silti hidastaa, koska henkilö lähti ensin juoksemaan loppumatkan (tälle ei todellakaan olisi ollut tarvetta) ja kun osuimme hänen kohdalleen, hän laski housunsa ja näytti meille persettä. Paria vuotta aiemmin vanhemmalta rouvashenkilöltä vaikuttanut ihminen oli ilmeisesti tulossa suojatielle mutta hän oli vielä pitkälti kevyenliikenteenväylän puolella, emmekä olisi ehtineet antaa hänelle tietä kuin paniikkijarruttamalla jos niinkään ja hän ilmaisi meille tuohtumuksensa näyttämällä keskisormea. Tampere on mukava kaupunki. 😆

   Lainaa

  30. Harhaton aasi 11.12.2023 15:24
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Jamppanen: En tiiä miksi niin paljon miinusta, eiköhän ikkunoista saa katsella ja mielellään kannattaakin, ennemmin kun seiniä. Itse vain aina vilkuttaisin iloisesti takaisin.
   En näe mitenkään mahdottomana, että itsellänikin joskus vain keittäisi yli, jos olisi tuollainen kyttääjä, joka aina kulkiessa triggeröityisi singahtamaan ikkunaan ja kurkistelemaan verhonraosta jonkun kulkua. Ehkä se on jotain passiivisaggressiivisuutta (joskus vain kiehuu herkästi yli sietokyvyn joku henkilö ja haluaa näpäyttää). Eihän tuo nyt ehkä mitään aikuismaista käytöstä ole, mutta eipä tässä nyt kukaan täysin aina onnistu kanssakäymisissään muiden kanssa. Tunteenhallinta on joskus parempi, joskus huonompi. Saattaisin tosin olla liian häveliäs ihan persettä näyttämään, ehkä tuollaisessa tilanteessa lähinnä irvistäisin tai jotain.
   Kyllä sen muuten monissa tapauksissa tietää ihan tarkasti, kurkistiko pää taas verhojen välistä kyttäämään ihmisten kulkua taloon ja talosta, vai sattuiko vain ikkunaan punatulkkuja ihastelemaan.

   Lainaa

  31. Hurja maksamakkara 11.12.2023 15:43
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Väärä appelsiini: Kenellä menee 3 tuntia 65 neliön imurointiin? Saahan sitä siis imuroida vaikka koko päivän, mutta saman kokoisen kämpän imuroin itse puolessa tunnissa max. No, ehkä tähän sisältyy seinien, ikkunalautojen, ilmanvaihtokanavien yms. imurointi myös
   Minulla. Vähintään. Ei tosin ihan yhtä soittoa ole imuri huutamassa, mutta voi kyllä sanoa, että imuroimisurakkaan menee tunteja. Ja kyllä, imuroin lattian lisäksi pienellä putkella listojen päältä, kulmat, nurkat, ikkunalaudat (käsittelemätöntä puuta), mahdollisesti kesällä ikkunanvälit, patterintaustat, ilmanvaihtoputken suut, komeroiden pohjalattiat, liukuovien urat, tuolinjalkojen pohjaan tarttuneet villakoirat, sänkyjen rakoset ja sohvan raot ja sohvatyynyjen alta. Kaikkea ei yhdellä kerralla, mutta useita noista kerrallaan. Sälekaihtimia minulla ei ole. Lisäksi aikaa (imuri tauolla hetken) vie se, että kun imuroin huone kerrallaan, ennen imurointia siirrän huoneesta irtotavaraa painavimpia huonekaluja lukuun ottamatta viereiseen huoneeseen. Siis matot, tuolit, yöpöydät sekä mahdolliset ”seilaavat tavarat”, kuten lasten lelukoreja ja eteisestä kengät ja laukut. Isoja huonekaluja siirrän vain huoneen sisällä laidasta toiseen (sohvat, sängyt, pöydät). Kirjahyllyt ja sähköpöydät eivät siirry. Kuulostaako älyttömältä ja neuroottiselta? Ei se mitään, minä olen täysin sinut tämän tavan kanssa, enkä odota keneltäkään muulta muuta kuin mitä itse haluavat ja katsovat tarpeelliseksi. Peace & out.

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Paljonpuhuva etana: Se on se psykoosi, silloin voi käydä noinkin.
   Miksei mulla tullut spykoosissa imuroitua. Mä kattelin ikkunasta näkyykö kyttiä tms ja kuulin et joku kutsuu mua vaikkei ketään ollut lähelläkään. Jäi siivoukset vähemmälle ni ois ollut kiva jos ois ollut sekaisin niin että siitä olisi ollut edes jotain "hyötyä". Eikä sekään ollut kiva kun tuntui että ihon alla on jotain ötököitä. No ei se kivaa ole varmaan vaikka sitten imuroisikin sen psykoosin takia. Hoitoon  mars ja päihteet vähemmälle niin kyllä se siitä helpottaa.

   Lainaa

  33. Onanoiva Oinonen 18.12.2023 2:44
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Minä näin. Notaarina voin vahvistaa että Tialla on varsin hurmaava maissireikä.

   Lainaa

  34. Työtätekevä hamsteri 18.12.2023 10:01
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Hurja maksamakkara: Minulla. Vähintään. Ei tosin ihan yhtä soittoa ole imuri huutamassa, mutta voi kyllä sanoa, että imuroimisurakkaan menee tunteja. Ja kyllä, imuroin lattian lisäksi pienellä putkella listojen päältä, kulmat, nurkat, ikkunalaudat (käsittelemätöntä puuta), mahdollisesti kesällä ikkunanvälit, patterintaustat, [...]
   Tämä. Otin aikaa kerran lastenhuoneessa. 2 muksua, pienehkö tila, pari sänkyä, kaappi, leluja. Meni 1,5h, että sain kaiken imuroitua. Tämä sisälsi sen, että siirsin sänkyjä ja nostin taakse pudonneet pikkusälät, irrotin sängynaluslaatikot ja keräsin sieltä löytyneet legot jne pois ja imuroin myös patjat.
   Varsinainen lattian imurointi ei veisi aikaa vaan tuo pikkusälän kerääminen, pölyjen imurointi niistä ja paikoilleen laittaminen. 

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: heippalappu, imuroida, kyylä, naapurit, pyllistää, pyykit, pyykkitupa