Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Verojen vääryys

Hoitaja maksaa palkastaan 41 % veroja. Miksi?
Verojen vääryys

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +362 (374 ääntä)
   Sari vaikuttaa hieman leipääntyneeltä ja tästä johtuen voipi olla yhtä äksy töissä asiakkaitaan kohtaan. Pitäis pitää itsestään huolta että jaksaa muista huolehtia ja tämä ei taida toteutua. Yksi keikkatyö vähemmän ja enemmän omaa aikaa tekis varmaan ihmeitä hermoille. Tai sit se on vaan luonnostaan nihkeä tyyppi ja väärällä alalla.

   Lainaa

  2. Tulos: +288 (318 ääntä)
   Miten ihmeessä mulla menee veroja vain 28%? Mennyt jo monta vuotta. Ai niin, koska osaat laskea tuloni koko vuodelle ja ilmoittaa oikean summan verokorttia tilatessa.

   Lainaa

  3. Ylittämätön karjalanpiirakka 7.11.2023 0:24
   Tulos: +199 (229 ääntä)
   Eiköhän Sari vielä tuollakin vero% ole "saamapuolella", varsinkin jos 4 lapsen koulutukset ym on veroista kustannettu. Lapseton saman verran veroja maksava voikin jo melkein todeta että ei veroilleen välttämättä vastinetta saa ellei paljon sairasta tms.

   Lainaa

  4. Murrettu sotilas 7.11.2023 0:28
   Tulos: -196 (334 ääntä)
   Näin se progressiivinen verotus toimii. Mitä enempi tienaat, sitä jyrkemmin veroprosentti nousee. Tasaverolla kannattaisikin tienata lisää koska prosentti pysyisi samana. Jotkut puolueethan rakastaa verottaa ja paljon. Tästäkin huomaa että jo 4 tonnin palkasta saa maksaa reilusti eikä se ole vielä edes paperiduunarin palkka. Jotkut toiset puoleet ajaa veronalennuksia. Kannattaa vaaliuurnalla miettiä mikä vaikutus sillä on omaan veroprosenttiin.

   Lainaa

  5. Järkyttävä unikeko 7.11.2023 0:32
   Tulos: -86 (130 ääntä)
   Ville: Miten ihmeessä mulla menee veroja vain 28%? Mennyt jo monta vuotta. Ai niin, koska osaat laskea tuloni koko vuodelle ja ilmoittaa oikean summan verokorttia tilatessa.
   Miten ihmeessä minulla menee veroja 43%? Mennyt jo monta vuotta. 
   En ymmärrä…

   Lainaa

  6. Luetettava lisko 7.11.2023 1:19
   Tulos: +58 (118 ääntä)
   Naistenhuone special? Vähän niinkuin special olympics? 🙄

   Lainaa

  7. Hunnuton norppa 7.11.2023 1:53
   Tulos: +163 (187 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Eiköhän Sari vielä tuollakin vero% ole "saamapuolella", varsinkin jos 4 lapsen koulutukset ym on veroista kustannettu. Lapseton saman verran veroja maksava voikin jo melkein todeta että ei veroilleen välttämättä vastinetta saa ellei paljon sairasta tms.
   Aika harva yksityishenkilö ylipäätään on nettomaksaja, kun melkoinen siivu verotuloista tulee yrityksiltä.
   Ja tietysti jos huomioidaan kaikki, mitä verovaroilla tehdään (infra, koulutus, terveydenhuolto, poliisi, palokunta, Puolustusvoimat, jne), kukaan ei ole nettomaksaja. Kaikki hyötyvät valtiosta enemmän kuin siitä maksavat.

   Lainaa

  8. Näpsäkkä minkki 7.11.2023 2:00
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Murrettu sotilas: Näin se progressiivinen verotus toimii. Mitä enempi tienaat, sitä jyrkemmin veroprosentti nousee. Tasaverolla kannattaisikin tienata lisää koska prosentti pysyisi samana. Jotkut puolueethan rakastaa verottaa ja paljon. Tästäkin huomaa että jo 4 tonnin palkasta saa maksaa reilusti eikä se ole [...]
   Niin, harva tuota progressiota ymmärtää.

   Lainaa

  9. Subwooferilla höystetty ananas 7.11.2023 2:22
   Tulos: +132 (134 ääntä)
   Itekki vähän kusin ja maksan ny 30% veroo duunari palkastani, vituttaahan se mutta oma moka :D

   Lainaa

  10. Tulos: +36 (60 ääntä)
   Mahtaakohan Sarin palkka tulla julkisista verovaroista? No mutta, turhaan hän silti mesoaa, olihan kyseessä oma virhe.

   Lainaa

  11. Heijastuva bataatti 7.11.2023 3:48
   Tulos: +101 (101 ääntä)
   Mulla menee harrastusluontoisessa sivutyössäni, josta tulee n. 600/kk, 42%. Saisin sen pienemmäksi nostamalla päätyön prosenttia. Lisäksi se on vähän yläkantissa siltä varalta että teen arvioitua enemmän, ettei sitten loppuvuodesta nouse 60%:iin. Saapahan valtio minulta vähäksi aikaa lainaa.

   Lainaa

  12. Surkuhupaisa minkki 7.11.2023 4:37
   Tulos: -22 (48 ääntä)
   Sari tekee siis max. kaksi vapaapäivää per kuukausi vapaapäiviä. Mutta milloin opettelisi kirjoittamaan sujuvasti?

   Lainaa

  13. Surkuhupaisa minkki 7.11.2023 4:38
   Tulos: -18 (32 ääntä)
   Siis PITÄÄ max. kaksi vapaapäivää kuukaudessa vapaapäiviä.

   Lainaa

  14. Hyvä minkki 7.11.2023 6:36
   Tulos: -72 (82 ääntä)
   Ville: Miten ihmeessä mulla menee veroja vain 28%? Mennyt jo monta vuotta. Ai niin, koska osaat laskea tuloni koko vuodelle ja ilmoittaa oikean summan verokorttia tilatessa.
   Miksi tilaat verokortin?

   Lainaa

  15. Soitettava delfiini 7.11.2023 6:43
   Tulos: +118 (130 ääntä)
   Murrettu sotilas: Näin se progressiivinen verotus toimii. Mitä enempi tienaat, sitä jyrkemmin veroprosentti nousee. Tasaverolla kannattaisikin tienata lisää koska prosentti pysyisi samana. Jotkut puolueethan rakastaa verottaa ja paljon. Tästäkin huomaa että jo 4 tonnin palkasta saa maksaa reilusti eikä se ole [...]
   Outoa miten mulle jää vähän reilu 4000 euron palkasta n. 3000 käteen. Veroprosenttini on 22%. Sari on todennäköisesti täyttänyt verokorttinsa väärin tai jättänyt sen korjaamatta, jonka takia hänellä menee verot lisäprosentilla.

   Lainaa

  16. Häikäilemätön myyrä 7.11.2023 6:50
   Tulos: -102 (106 ääntä)
   Ville: Miten ihmeessä mulla menee veroja vain 28%? Mennyt jo monta vuotta. Ai niin, koska osaat laskea tuloni koko vuodelle ja ilmoittaa oikean summan verokorttia tilatessa.
   Jos palkkasi on 4000€/kk paikkeilla, maksat nyt veroa noin 50% palkasta. Itse et sitä huomaa, koska olet maksanut osan ennakkoon jo alkuvuodesta, siis lainannut verottajalle rahaa 0% korolla. Jos pitäisit nyt loppuvuoden vapaata, saisit ne rahat takaisin veronpalautuksina.

   Lainaa

  17. Hurja kultakala 7.11.2023 6:51
   Tulos: -74 (86 ääntä)
   Soitettava delfiini: Outoa miten mulle jää vähän reilu 4000 euron palkasta n. 3000 käteen. Veroprosenttini on 22%.
   On kyllä kieltämättä outoa jos veroprosentti on 22 ja silti lähtee yli 25%

   Lainaa

  18. Kirpeä ahven 7.11.2023 6:56
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Ville: Miten ihmeessä mulla menee veroja vain 28%? Mennyt jo monta vuotta. Ai niin, koska osaat laskea tuloni koko vuodelle ja ilmoittaa oikean summan verokorttia tilatessa.
   Se tulojen laskeminen on varmasti aika paljon helpompaa jos suurinpiirtein tietää koko vuoden työt ja palkan etukäteen. Monella alalla työvuorojen jakautuminen, viikonlopputyöt, provisiopalkkaus, bonukset, verottomat korvaukset, lomautukset yms. voi heittää lopullista vuosipalkkaa aika paljonkin. Omassa työssä ei noista tarvitse huolehtia kuin verotomien/verollisten korvausten ja mahdollisen vuosibonuksen vaikutuksesta palkkoihin. Silti viime vuonna tuli 1600 euroa mätkyjä ja tänä vuonna palautusta 1200. Tämän vuoden tulot varmaan menee liian korkealla prosentilla myös, kun ei pystynyt htään arvioimaan ennen lokakuun loppua paljonko pystyy loppuvuodesta vanhempainvapaita pitämään.

   Lainaa

  19. Täysi peruna 7.11.2023 7:23
   Tulos: +108 (112 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: Jos palkkasi on 4000€/kk paikkeilla, maksat nyt veroa noin 50% palkasta. Itse et sitä huomaa, koska olet maksanut osan ennakkoon jo alkuvuodesta, siis lainannut verottajalle rahaa 0% korolla. Jos pitäisit nyt loppuvuoden vapaata, saisit ne rahat takaisin veronpalautuksina.
   Et ymmärrä verotusta näköjään lainkaan :D Millä logiikalla tai matikalla päädyt 50 %? Tuolla tulolla maksaa veroa n. 33 %.
   Ei Suomen verotusjärjestelmä ole ihan noin monimutkainen, että siitä kannattaisi tehdä mystistä mörköä jolla harhauttaa ja pelotella muita, kerta netistä löytyy ihan laskurikin johon syötät kk-tulot ja se syöttää ulos veroprosenting.

   Lainaa

  20. Peruuttamaton riikinkukko 7.11.2023 7:31
   Tulos: +80 (88 ääntä)
   Hurja kultakala: On kyllä kieltämättä outoa jos veroprosentti on 22 ja silti lähtee yli 25%
   Oletko kuullut palkan sivukuluista?

   Lainaa

  21. Tulos: +132 (136 ääntä)
   Murrettu sotilas: Näin se progressiivinen verotus toimii. Mitä enempi tienaat, sitä jyrkemmin veroprosentti nousee. Tasaverolla kannattaisikin tienata lisää koska prosentti pysyisi samana. Jotkut puolueethan rakastaa verottaa ja paljon. Tästäkin huomaa että jo 4 tonnin palkasta saa maksaa reilusti eikä se ole [...]
   Myös progressiivinen vero toimii niin  että mitä enemmän tienaat, sitä enemmän käteen jää. Veroasteen noustessa käteen ei jää koskaan vähemmän kuin pienemmällä veroasteella, koska sitä suurempaa ei lasketa koko verosta, vaan ainoastaan yli menevästä osasta.  Jos vero olisi 10% 1000 asti ja siitä ylöspäin 20%, 1000€ tienatessa käteen jäisi 900€. Jos sinun palkka nousisi 1010 euroon, käteen jäisi silloin 908€. Uskomattoman moni kuvittelee että käteen jäisi silloin vain 808€, kun ei ymmärrä miten progressiivinen vero oikeasti toimii.

   Lainaa

  22. Taltioitu päärynä 7.11.2023 7:33
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Hurja kultakala: On kyllä kieltämättä outoa jos veroprosentti on 22 ja silti lähtee yli 25%
   Palkasta lähtee muitakin kuluja kuin verot.

   Lainaa

  23. Suosittu orja 7.11.2023 8:05
   Tulos: -85 (111 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Oletko kuullut palkan sivukuluista?
   Olen, tosin en tiedä miksi nostat ne tässä yhteydessä esiin, kun
   A) ne eivät ole veroja.
   B) ne ovat työnantajalle aiheutuvia kuluja, eivät työntekijän palkasta vähennettäviä.

   Lainaa

  24. Yöpyvä matelija 7.11.2023 8:18
   Tulos: +52 (60 ääntä)
   Yllättävän monella aikuisella tuntuu olevan ihan hukassa miten verotus toimii Suomessa. Sarillekin saattaa tulla yllätyksenä että ei varmasti ole kovin montaa jos ainoatakaan työtöntä neljän lapsen huoltajaa joka saa soskusta/kelasta kaksitonnia kuussa. Nimenomaan työtöntä joka vain istuu kotonaan. Sen sijaan prostituutiolla aika varmasti tienaisi huomattavasti enemmän kuin 2000€/kk. Riippuen tietysti siitä miten usein on asiakkaita ja mitä tekee. Tutkimustarkoituksessa olen joskus käynyt hintoja katselemassa erinäisillä sivustoilla ja yleensä puoli tuntia on 500€.

   Lainaa

  25. Osittainen minkki 7.11.2023 8:19
   Tulos: -39 (65 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Oletko kuullut palkan sivukuluista?
   Palkan sivukulut ovat työnantajalle aiheutuvia lisäkuluja, eivät palkansaajalle.
   Mikä ikinä onkaan sinun bruttopalkkasi, työnantajasi maksaa sen lisäksi n. 30% lisää esimerkiksi työeläkemaksuina sekä sairaus- ja muina vakuutusmaksuina.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 7.11.2023 8:21
   Tulos: +111 (117 ääntä)
   Onko nää sohvalla verovaroja imevät ainoita joilla on aikaa ajatella? Sarilla ja muilla työnsankareilla on liian kiire elättää aivan kaikki muut. Voitaisiin jo lopettaa puhumasta niistä kotona makaavista loisista. Mun tuntemat pitkäaikaistyöttömät ovat järjestäen liian sairaita töihin. Osalla syynä mielenterveysongelmat, joihin ei saa mitään tarpeeksi hyvää diagnoosia tai edes hoitoa. Osa odottaa fyysisten sairauksien vuoksi sairauseläkettä, jonka saamiseen menee kaikilla järjestäen vuosikausia. Jos sitä edes saa. Ei ikuinen rahapula ja tilanteen selvittely ole mikään palkinto, se on näille ihmisille jatkuvaa kidutusta.

   Lainaa

  27. Kaksipitkä hyeena 7.11.2023 8:29
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Yöpyvä matelija: Sen sijaan prostituutiolla aika varmasti tienaisi huomattavasti enemmän kuin 2000€/kk. Riippuen tietysti siitä miten usein on asiakkaita ja mitä tekee. Tutkimustarkoituksessa olen joskus käynyt hintoja katselemassa erinäisillä sivustoilla ja yleensä puoli tuntia on 500€.
   Missä ihmeessä olet vertaillut hintoja? Puoli tuntia suomalaiselta palveluntarjoajalta maksaa Suomessa n. 100 - 150 €. Ja suomalaiset veloittavat keskimäärin enemmän kuin ulkomaalaiset.

   Lainaa

  28. Kyllästynyt iskä 7.11.2023 8:47
   Tulos: -14 (28 ääntä)
   Olipa yllättävää että naistenhuone sieltä älynväläysten takaa löytyy..

   Lainaa

  29. Kirkas etana 7.11.2023 9:04
   Tulos: -66 (112 ääntä)
   Murrettu sotilas: Näin se progressiivinen verotus toimii. Mitä enempi tienaat, sitä jyrkemmin veroprosentti nousee. Tasaverolla kannattaisikin tienata lisää koska prosentti pysyisi samana. Jotkut puolueethan rakastaa verottaa ja paljon. Tästäkin huomaa että jo 4 tonnin palkasta saa maksaa reilusti eikä se ole [...]
   Täällä ei kannata yrittää kertoa totuuksia. Kommenteista huomannut että kirjoittelijat aika lailla vasenta laitaa. Moka sekin, vaikkei yhtään hauska.

   Lainaa

  30. Koskeva puuma 7.11.2023 9:57
   Tulos: -18 (74 ääntä)
   Toj Karin: Myös progressiivinen vero toimii niin  että mitä enemmän tienaat, sitä enemmän käteen jää. Veroasteen noustessa käteen ei jää koskaan vähemmän kuin pienemmällä veroasteella, koska sitä suurempaa ei lasketa koko verosta, vaan ainoastaan yli menevästä osasta.  Jos vero olisi 10% 1000 asti ja siitä ylöspäin 20%, 1000€ [...]
   Kyllä, saa enemmän mutta suhteessa ei hyödy niin paljon kuin voisi tasaverolla. Ja tasavero ei siis ole sama summa rahaa vaan sama prosentti palkasta tuloista riippumatta. Esimerkiksi 20% tasaverolla 1000:sta menee veroa 200€ ja käteen jäisi ilman sivukulujen palkansaajan osuutta 800€. 2000:lla käteen jäisi 1600€. 4000 antaisi 3200€. Tuossa tuntuisikin kivalle saada enemmän palkkaa ja tehdä ennemmän töitä. Todellisuudessa 4000:sta käteen jää ehkä 2700€. Ja edelleenkin, tuossa maksetaan koko ajan myös enempi veroa ettei tossa yhteiskuntaa pumpata. Tonnista 200 ja 4 tonnista 800. Näin siihen työntekoon kannustettaisiin. Progressio kuitenkin nostaa koko ajan veroprosenttia kohti maksimia 60%. Siksihän oikeasti hyvin toimeentulevat, esim. lääkärit, ottavatkin rahat firmoilleen ja nostavat sieltä osinkoina huomattavasti pienemmällä prosentilla. Tuohon ei tavallinen palkansaaja pysty.

   Lainaa

  31. Soittamaton pomelo 7.11.2023 10:02
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Hunnuton norppa: Aika harva yksityishenkilö ylipäätään on nettomaksaja, kun melkoinen siivu verotuloista tulee yrityksiltä. Ja tietysti jos huomioidaan kaikki, mitä verovaroilla tehdään (infra, koulutus, terveydenhuolto, poliisi, palokunta, Puolustusvoimat, jne), kukaan ei ole nettomaksaja. Kaikki hyötyvät valtiosta enemmän kuin siitä maksavat.
   Melkoinen siivu tulee yksityisiltä ihmisiltä, jotka maksavat arvonlisäveroa jokaisesta ostoksestaan! Lisäksi he maksavat tuloveronsa.

   Lainaa

  32. Tulos: +72 (88 ääntä)
   Murrettu sotilas: Näin se progressiivinen verotus toimii. Mitä enempi tienaat, sitä jyrkemmin veroprosentti nousee. Tasaverolla kannattaisikin tienata lisää koska prosentti pysyisi samana. Jotkut puolueethan rakastaa verottaa ja paljon. Tästäkin huomaa että jo 4 tonnin palkasta saa maksaa reilusti eikä se ole [...]
     Tätä aina ihmettelen, että oikeisto luulee, että korkeamman verotuksen puolustajat haluavat verottaa ihan ilkeyttään, tai kateuttaan ehkä, koska Suomessa järjestään vihataan menestyjiä. 
     Kun ei se niin mene. Valtion pyörittämiseen tarvitaan rahaa, ja se raha on otettava jostain. Köyhiä verotetaan kyllä, turhan rankasti mielestäni, koska köyhien rahastaminen on aika turhaa puuhaa, kun ei heillä ole rahaa. Rahaa voi ottaa hyödyllisimmin jostain, missä sitä on. 
     Kukaan ei maksa verojaan ihan vain maksamisen ilosta. Viimeksi olin iloinen että asun hyvinvointivaltiossa, kun luin naisesta joka ei asunut, ja hän kertoi sairaalalle haluavansa synnyttää luomuna ideologisista syistä. Vale se oli, oikeasti ei vain kehdannut kertoa sairaalalle, ettei vakuutus kata kivunlievitystä -kun ei se ole välttämätöntä -joten varaa ei ollut. Omakin synnytykseni meni niin päin helvettiä kuin voi, ja siinä kipupiikkiä venaillessani olin kyllä pahuksen kiitollinen, että ei tarvitse miettiä onko minulla siihen mahdollisesti varaa, ja paljonko vakuutus mahtaa kattaa,  tai olisin ollut jos olisin tullut asiaa ajatelleeksi. Oma työterveydenhuoltoni kun on aika bare bones, ja kattaa vain työhön liittyvät tilanteet, mitä synnyttäminen harvemmin on. 
     Se, miten asiat pitäisi hoitaa, on poliittinen kysymys. Se tosiasia, että mikään ei ole ilmaista, ja raha ei tule seinästä, ei ole. Varmasti kaikki puolueet ilahtuisivat jos Suomesta löytyisi vaikka öljyä a'la Norja, niin että rahaa tosiaan tulisi jostain ihan noin vain.

   Lainaa

  33. Kidukseton seuraeläin 7.11.2023 10:08
   Tulos: +87 (95 ääntä)
   Kirkas etana: Täällä ei kannata yrittää kertoa totuuksia. Kommenteista huomannut että kirjoittelijat aika lailla vasenta laitaa. Moka sekin, vaikkei yhtään hauska.
   Totuuksia on turha yrittää kertoa ihmiselle, joka väittää että progressiivinen verotus tarkoittaa että suuremmasta palkasta jää vähemmän käteen kuin pienemmästä. Mikään määrä (äärimmäisen helposti tarkistettavaa) faktaa kun ei muuta uskovaisen mieltä. Valitettavasti tähän uskovaisuuteen kuuluu myös hinku huudella väärinkäsityksiään kaikkialla.

   Lainaa

  34. Koherentti satuhahmo 7.11.2023 10:09
   Tulos: +97 (109 ääntä)
   Viimevuosina on yleistynyt työttömien syyllistäminen. On ihan oikeasti olemassa iso joukko ihmisiä, jotka eivät vain saa mitään työtä. Hakevat ja hakevat ja aina jää tyhjä käteen. On aika ulostetta, että heitä vielä syyllistetään. Varmasti tuntevat olonsa jo ihan tarpeeksi huonoksi.

   Lainaa

  35. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Osittainen minkki: Palkan sivukulut ovat työnantajalle aiheutuvia lisäkuluja, eivät palkansaajalle. Mikä ikinä onkaan sinun bruttopalkkasi, työnantajasi maksaa sen lisäksi n. 30% lisää esimerkiksi työeläkemaksuina sekä sairaus- ja muina vakuutusmaksuina.
   Tyel maksu 7,15 % ja tvm 1,5 % peritään työntekijältä palkasta. Et ole kovin tarkasti tainnut palkkalaskelmia katsoa?

   Lainaa

  36. Lavea viinirypäle 7.11.2023 10:54
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Osittainen minkki: Palkan sivukulut ovat työnantajalle aiheutuvia lisäkuluja, eivät palkansaajalle. Mikä ikinä onkaan sinun bruttopalkkasi, työnantajasi maksaa sen lisäksi n. 30% lisää esimerkiksi työeläkemaksuina sekä sairaus- ja muina vakuutusmaksuina.
   byn: Tyel maksu 7,15 % ja tvm 1,5 % peritään työntekijältä palkasta. Et ole kovin tarkasti tainnut palkkalaskelmia katsoa?
   Lisäksi kaikki sivukulut ovat tavallaan piiloveroja työntekijälle, koska ei niitä maksuja olisi ilman sitä työntekijää. Palkasta ne on pois.

   Lainaa

  37. Tunteeton sorsa 7.11.2023 10:57
   Tulos: -28 (48 ääntä)
   Lavea viinirypäle: Lisäksi kaikki sivukulut ovat tavallaan piiloveroja työntekijälle, koska ei niitä maksuja olisi ilman sitä työntekijää. Palkasta ne on pois.
   Ihan tarkoituksella. Kansa nousisi helpommin barrikadeille, jos palkkalaskelmasta näkisi yhdellä vilkaisulla todellinen veroprosentti. Mutta kun veroja ja maksuja ripottelee sinne tänne, hämärtyy se yhteiskunnan hintalappu.

   Lainaa

  38. Sopiva roska 7.11.2023 11:16
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Tunteeton sorsa: Ihan tarkoituksella. Kansa nousisi helpommin barrikadeille, jos palkkalaskelmasta näkisi yhdellä vilkaisulla todellinen veroprosentti. Mutta kun veroja ja maksuja ripottelee sinne tänne, hämärtyy se yhteiskunnan hintalappu.
   Ehkä tämä on vierasta heikkolahjaisille, jotka eivät osaa prosenttilaskuja.

   Lainaa

  39. Kirkas etana 7.11.2023 11:31
   Tulos: -31 (41 ääntä)
   Kidukseton seuraeläin: Totuuksia on turha yrittää kertoa ihmiselle, joka väittää että progressiivinen verotus tarkoittaa että suuremmasta palkasta jää vähemmän käteen kuin pienemmästä. Mikään määrä (äärimmäisen helposti tarkistettavaa) faktaa kun ei muuta uskovaisen mieltä. Valitettavasti tähän uskovaisuuteen kuuluu myös hinku huudella väärinkäsityksiään kaikkialla.
   Ja näin olin väittänyt? Suomessa marginaali vero% (googlaa) maailman kovimpia. Ainahan lisätöiden teko kannattaa, mutta kovin huonosti. Tienaamasi lisä eurot kun nostavat myös aiemmin tienaamiesi eurojen veroprosenttia. Tämä tuntuu ikävästi tuntipalkalla tekevillä, kun myyt aikaasi ylitöissä halvemmalla kuin normaalisti. Siis mikäli et ole ennakoinut mahdollisia ylitöitä verokortilla. 
   Tämä on suuressa kuvassa ongelma, koska ihmisiä ei kiinnosta tehdä ja tuottaa enemmän. Nykyisin nosta lisätienestini osinkoina, mutta törmään ongelmaan usein työntekijöiden kanssa. Pitäisi maksaa ylityöt pimeänä ettei prosentit nouse. Siihen en ole vielä kannattavaa keinoa löytänyt. Lisääkään ei voi palkata, kun lisätyön tarve on satunnaista ja ammattihenkilöitä ei odota kortistossa rivissä.
   Lopputulemana tämä on omalle ja monille muille yrityksille kasvun este.

   Lainaa

  40. Itseasiassa 7.11.2023 11:35
   Tulos: +65 (99 ääntä)
   Kirkas etana: Täällä ei kannata yrittää kertoa totuuksia. Kommenteista huomannut että kirjoittelijat aika lailla vasenta laitaa. Moka sekin, vaikkei yhtään hauska.
   Jos itse on äärioikealla, niin suunnasta kyllä kaikki muut todella ovat vasemmalla.

   Lainaa

  41. Ottava kirahvi 7.11.2023 11:50
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Murrettu sotilas: Näin se progressiivinen verotus toimii. Mitä enempi tienaat, sitä jyrkemmin veroprosentti nousee. Tasaverolla kannattaisikin tienata lisää koska prosentti pysyisi samana. Jotkut puolueethan rakastaa verottaa ja paljon. Tästäkin huomaa että jo 4 tonnin palkasta saa maksaa reilusti eikä se ole [...]
   Tästä huomaa lähinnä sen, että Sari on tosiaan joutunut loppuvuodeksi hilaamaan prosentin. Normaali määrä 4k palkasta tuo ei ole.

   Lainaa

  42. Maaton lihapulla 7.11.2023 11:55
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Hunnuton norppa: Aika harva yksityishenkilö ylipäätään on nettomaksaja, kun melkoinen siivu verotuloista tulee yrityksiltä. Ja tietysti jos huomioidaan kaikki, mitä verovaroilla tehdään (infra, koulutus, terveydenhuolto, poliisi, palokunta, Puolustusvoimat, jne), kukaan ei ole nettomaksaja. Kaikki hyötyvät valtiosta enemmän kuin siitä maksavat.
   Taisi olla taikarajana ihmiset, joiden palkka on yli 4000€/kk. Nämä muuttuvat maksajiksi täytettyään 40v
   Mutta alle 4000€/kk tuloilla, ihminen pysyy koko ikänsä verojen saajana.

   Lainaa

  43. Tulos: +79 (81 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Eiköhän Sari vielä tuollakin vero% ole "saamapuolella", varsinkin jos 4 lapsen koulutukset ym on veroista kustannettu. Lapseton saman verran veroja maksava voikin jo melkein todeta että ei veroilleen välttämättä vastinetta saa ellei paljon sairasta tms.
   No jaa, kyllä mä ainakin lapsettomana ihan mielelläni autan pitämään Suomen koulutuksen ilmaisena (=lukukausimaksuttomana) sillä että maksan veroja. Vaikka en omia lapsia haluakaan, ansaitsee silti jokainen lapsi tasapuoliset mahdollisuudet koulutukseen sekä vähintään yleissivistävät perusopinnot.

   Lainaa

  44. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Murrettu sotilas: Näin se progressiivinen verotus toimii. Mitä enempi tienaat, sitä jyrkemmin veroprosentti nousee. Tasaverolla kannattaisikin tienata lisää koska prosentti pysyisi samana. Jotkut puolueethan rakastaa verottaa ja paljon. Tästäkin huomaa että jo 4 tonnin palkasta saa maksaa reilusti eikä se ole [...]
   Tässä ei ole oikeasti kyse veron lopullisesta määrästä vaan ennakonpidätyksestä. Ei progressiivinen verotus sitä tarkoita että liian pieni pidätys alkuvuodesta kostautuu loppuvuodesta suurempana prosenttina. Sitäpaitsi progression ja marginaaliveron vaikutus kokonaisveroon on sitä pienempi mitä suuremmat vuositulot. Jos tulot nousee 30.000->40.000, kokonaisvero nousee n 5 pros.yks. Jos tulot nousee 90.000->100.000, nousu on vain 2 pros.yks.

   Lainaa

  45. Täysi peruna 7.11.2023 13:02
   Tulos: +53 (77 ääntä)
   Kirkas etana: Täällä ei kannata yrittää kertoa totuuksia. Kommenteista huomannut että kirjoittelijat aika lailla vasenta laitaa. Moka sekin, vaikkei yhtään hauska.
   Heti kun tajuaa olevansa väärässä on hyvä ruveta ulisemaan vasureista.

   Lainaa

  46. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Eikö sitä freelance- verokorttia ole enää?

   Lainaa

  47. Lommoton liitu 7.11.2023 15:48
   Tulos: +13 (35 ääntä)
   Koskeva puuma: Kyllä, saa enemmän mutta suhteessa ei hyödy niin paljon kuin voisi tasaverolla. Ja tasavero ei siis ole sama summa rahaa vaan sama prosentti palkasta tuloista riippumatta. Esimerkiksi 20% tasaverolla 1000:sta menee veroa 200€ ja käteen jäisi ilman sivukulujen palkansaajan osuutta 800€. 2000:lla käteen jäisi 1600€. [...]
   Olet oikeassa. Progression yläraja pitäisi poistaa ja siirtää kaikki tulo verotettavaksi samalla progressiolla. Erilaiset vähennykset voisi myös poistaa. Tämä yksinkertaistaisi verotusta ja vähentäisi kikkailun mahdollisuutta, jolloin tasapuolisuus toteutuisi nykyistä paremmin.
   Tasaveroa sen sijaan ei kannata kukaan järki-ihminen paitsi ahneet kokoomusloiset.

   Lainaa

  48. Arkkienkeli 7.11.2023 16:12
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Jos oikeinkirjoitus hoitoalalla on tuo, niin en yhtään ihmettele ongelmia. Minulta leikattiin vasen jalka Oulusssa, vaikka oikean jalan nilkka oli murtunut trukin ajettua päälle. Aika huomnattavasti näkyi, koska jalka oli kipsissä.

   Lainaa

  49. Tulos: -42 (54 ääntä)
   Koherentti satuhahmo: Viimevuosina on yleistynyt työttömien syyllistäminen. On ihan oikeasti olemassa iso joukko ihmisiä, jotka eivät vain saa mitään työtä. Hakevat ja hakevat ja aina jää tyhjä käteen. On aika ulostetta, että heitä vielä syyllistetään. Varmasti tuntevat olonsa jo ihan tarpeeksi huonoksi.
   siinä vaiheessa varmaan kannattaa katsoa peiliin ja miettiä mitä tekee itse väärin, miksi se oma työhakemus menee sinne pinkan pohjalle tai kouluttautua sellaisiin hommiin missä töitä on.

   Lainaa

  50. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Maaton lihapulla: Taisi olla taikarajana ihmiset, joiden palkka on yli 4000€/kk. Nämä muuttuvat maksajiksi täytettyään 40vMutta alle 4000€/kk tuloilla, ihminen pysyy koko ikänsä verojen saajana.
   ja paskat, ootko yhtään miettiny minkä verran ihmiset kokonaisuudessaan maksaa veroja? se palkasta maksettava osuus kun ei ole koko totuus.

   Lainaa

  51. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Luetettava lisko: Naistenhuone special? Vähän niinkuin special olympics? 🙄
   Se ryhmä perustettiin siksi aikaa, kun alkuperäinen Naistenhuone oli pitkään pois käytöstö Facen tarkistusten vuoksi.

   Lainaa

  52. Epäkypsä pingviini 8.11.2023 6:53
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   byn: Tyel maksu 7,15 % ja tvm 1,5 % peritään työntekijältä palkasta. Et ole kovin tarkasti tainnut palkkalaskelmia katsoa?
   Tässähän ne sivukulut. Tyel vielä nousi joku vuosi sitten, oliko se Sipilän kikyn aikaan?
   Erikseen on toki työnantajan osuus mutta se ei näy palkansaajalle eikä osa palkkaa.

   Lainaa

  53. Epäkypsä pingviini 8.11.2023 6:56
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Puluparka: Se ryhmä perustettiin siksi aikaa, kun alkuperäinen Naistenhuone oli pitkään pois käytöstö Facen tarkistusten vuoksi.
   Mitä, onko NH joutunut erikoistarkastukseen? 😆

   Lainaa

  54. Epäkypsä pingviini 8.11.2023 7:03
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Tylsimys: Tässä ei ole oikeasti kyse veron lopullisesta määrästä vaan ennakonpidätyksestä. Ei progressiivinen verotus sitä tarkoita että liian pieni pidätys alkuvuodesta kostautuu loppuvuodesta suurempana prosenttina. Sitäpaitsi progression ja marginaaliveron vaikutus kokonaisveroon on sitä pienempi mitä suuremmat vuositulot. [...]
   Sun esimerkissä palkka nousee ekassa 33% ja toisessa vain 11%. Laske toki myös jälkimmäinen 33% nousulla. Eli 90000 -> 120000.

   Lainaa

  55. Näköalaton hauki 8.11.2023 7:44
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kivi:   Tätä aina ihmettelen, että oikeisto luulee, että korkeamman verotuksen puolustajat haluavat verottaa ihan ilkeyttään, tai kateuttaan ehkä, koska Suomessa järjestään vihataan menestyjiä.   Kun ei se niin mene. Valtion pyörittämiseen tarvitaan rahaa, ja se raha on otettava jostain. Köyhiä verotetaan kyllä, turhan [...]
   Niin, Suomen Lapistahan löytyi miljardien arvoinen akkumineraaliesiintymä, mutta sekin myydään/vuokrataan jollekin veroparatiisiin rekisteröidylle firmalle, joten Suomeen siitä arvosta valuu ehkä 10% ja lopuksi lasku siivous- ja luonnonennallistamistöistä on enemmän kuin tänne jäävä osuus ja sekin jätetään Suomen maksettavaksi.

   Lainaa

  56. Konstikas panda 8.11.2023 10:03
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Soitettava delfiini: Outoa miten mulle jää vähän reilu 4000 euron palkasta n. 3000 käteen. Veroprosenttini on 22%. Sari on todennäköisesti täyttänyt verokorttinsa väärin tai jättänyt sen korjaamatta, jonka takia hänellä menee verot lisäprosentilla.
   Tässä on kyllä pakko olla hyvät työmatkavähennykset tai kotitalousvähennykset tms. laskettuna jo mukaan. Mulla meinaan jää 5000 euron palkasta tuo sama reilu 3000 käteen ennen noita vähennyksiä.

   Lainaa

  57. Ponne Jarkka 8.11.2023 11:06
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Mulla verokorttiin merkitty muistaakseni 22% tai 23% mutta pidätytän 25% niin saan mukavasti veronpalautusta (HUOM! Ei ole ilmaista lainaa valtiolle koska tuosta maksetaan korkoa). En kuitenkaan saa tuota erotusta säästettyä kuukausittain.

   Lainaa

  58. moka-addikti 8.11.2023 16:44
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Kirkas etana: Ja näin olin väittänyt? Suomessa marginaali vero% (googlaa) maailman kovimpia. Ainahan lisätöiden teko kannattaa, mutta kovin huonosti. Tienaamasi lisä eurot kun nostavat myös aiemmin tienaamiesi eurojen veroprosenttia. Tämä tuntuu ikävästi tuntipalkalla tekevillä, kun myyt aikaasi ylitöissä halvemmalla kuin [...]
   Tulee mieleen, että oisko jotain muita tapoja motivoida työntekijöitä kuin raha? Tai anna niille osa palkasta firman osakkeina? Ymmärtääkseni suurin osa työntekijöistä ei oo tommosia Sareja, jotka on vaan rahan takii töissä, vaan työstä saa esim. tärkeitä merkityksellisyyden tunteita.  Lisäksi joku mainitsi täällä verovähennykset, joista tosiaan pääsee vasta todenteolla nauttimaan, kun sitä verotettavaa tuloa kertyy tarpeeksi. Eli marginaaliveroa harva maksaa oikeasti, koska suurin osa palkansaajista osaa edes sen verran ns. verosuunnitella.

   Lainaa

  59. Kasuaali jääkarhu 8.11.2023 22:51
   Tulos: +24 (50 ääntä)
   Kirkas etana: Täällä ei kannata yrittää kertoa totuuksia. Kommenteista huomannut että kirjoittelijat aika lailla vasenta laitaa. Moka sekin, vaikkei yhtään hauska.
   Veroprogressio on totta. Se ei tosiaan näytä kelpaavan, aika rajusti miinusta sulle ja siihen mitä kommentoit. Päätelmäsi on lienee oikea - siis vasen laita ja nettosaajat. Siellä ei paljoa arvosteta niitä jotka tämän kaiken kustantaa omalla työnteolla ja haluaisi saada enemmän kuin he, joille kustantavat veroista kaikki tuet. Kommunismi ja sosialismi on todettu jo ihan p*skoiksi että turhaa sinne kannattaa kenenkään haikailla. Ei ollu neukkulakaan vasurin taivas.

   Lainaa

  60. Koemaistettu appelsiini 9.11.2023 8:14
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ponne Jarkka: Mulla verokorttiin merkitty muistaakseni 22% tai 23% mutta pidätytän 25% niin saan mukavasti veronpalautusta (HUOM! Ei ole ilmaista lainaa valtiolle koska tuosta maksetaan korkoa). En kuitenkaan saa tuota erotusta säästettyä kuukausittain.
   Verottajan tänä vuonna maksama palautuskorko onkin peräti 0,5 %...

   Lainaa

  61. Tulos: +1 (1 ääni)
   Sari Kyllähän se vituttaa kun EI YMMÄRRÄ

   Lainaa

  62. Koemaistettu appelsiini 9.11.2023 8:21
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Konstikas panda: Tässä on kyllä pakko olla hyvät työmatkavähennykset tai kotitalousvähennykset tms. laskettuna jo mukaan. Mulla meinaan jää 5000 euron palkasta tuo sama reilu 3000 käteen ennen noita vähennyksiä.
   Tai sitten hänen kotikuntansa verottaa kevyemmin.

   Lainaa

  63. Tulos: +3 (5 ääntä)
   >Summa summarum. Tämän ketjun vastausten mukaan minun on kannattavempaa jäädä 4 lapsen kanssa kotiin, kuin ansaita itse rahaa. Tähän täytyy sanoa että Sari hyvä, ei ne liian vähän maksetut verot mihinkään häviä. Jos et paikkaa niitä tänä vuonna niin kyllä ne verorästit tulee sitten ensi vuonna jäännösverona sulle naamaan eikä niitä varmaan ole yhtään sen kivempi maksella sitten kun et ole tienannu niitä lisärahoja millä ne verot vois maksaa. 4 lapsen kanssa kotiin jääminen nyt ei ratkaise sun ongelmaa millään lailla.

   Lainaa

  64. Kidukseton seuraeläin 9.11.2023 13:56
   Tulos: +3 (17 ääntä)
   Kasuaali jääkarhu: Veroprogressio on totta. Se ei tosiaan näytä kelpaavan, aika rajusti miinusta sulle ja siihen mitä kommentoit. Päätelmäsi on lienee oikea - siis vasen laita ja nettosaajat. Siellä ei paljoa arvosteta niitä jotka tämän kaiken kustantaa omalla työnteolla ja haluaisi saada enemmän kuin he, joille kustantavat veroista [...]
   Tai sitten vasemmalla laidalla tajutaan talouden toiminta paremmin ja teidän säälittävät volinat alapeukutetaan syystä. Kukaan oikeiston edustaja ei ole saanut selitettyä miten se rikkaiden rikastuttaminen ja firmojen verohelpotukset noin niinkuin reaalimaailmassa parantaa yhtään mitään valtiontalouden kannalta, päinvastoin on 50 vuoden ajalta tutkimuksia Thatcherismin vaikutuksista kokonaistaloutta kurjistavasti. Progressiivinen verotus ottaa suhteellisesti enemmän siltä, jonka palkka on isompi, tätä ei kukaan ole kieltänytkään. Sen sijaan itku siitä miten enemmän tienaavalle jäisi vähemmän käteen verojen jälkeen on jotain säälittävää propagandaa johon uskoo vain hyödylliset idiootit.

   Lainaa

  65. Suomalainen 9.11.2023 16:40
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Sarille tiedoksi: "kannattavempaa" ei ole sana.

   Lainaa

  66. Suomalainen 9.11.2023 16:41
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Nobodylle myös tiedoksi: "kannattavempaa" ei ole sana.

   Lainaa

  67. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Soitettava delfiini: Outoa miten mulle jää vähän reilu 4000 euron palkasta n. 3000 käteen. Veroprosenttini on 22%. Sari on todennäköisesti täyttänyt verokorttinsa väärin tai jättänyt sen korjaamatta, jonka takia hänellä menee verot lisäprosentilla.
   Aika moni olettaa että työpaikka niitä jotenkin automaattisesti korjailee ilman että tarvisi itse toimittaa muutosverokorttia tai ilmoittaa mitään. Oma lafka ei maksele sellaisesta palikasta palkkaohjelmaan, eikä ole mikään aiempikaan työnantaja näin tehnyt. Nyt on sitten lokakuusta lähtien kiukuteltu kun kukaan ei ole tietoinen että prosentti on vaihtunut jo elokuussa. Niin, jollet kerro palkanlaskijalle, hän ei voi siitä tietää...
   Jännästi saan itse aina palautuksia kun lasken jo alkuvuonna prosenttini yläkanttiin. Eipä ole koskaan tarvinnut murehtia meneekö lisäprosenteille.

   Lainaa

  68. Radikaali gaselli 13.11.2023 11:24
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Kidukseton seuraeläin: Sen sijaan itku siitä miten enemmän tienaavalle jäisi vähemmän käteen verojen jälkeen on jotain säälittävää propagandaa johon uskoo vain hyödylliset idiootit.
   Tätähän kukaan ei ole väittänytkään. Se että palkka nousee nostaa myös veroprosenttia eli siitä palkankorotuksesta ei saa käteen niin paljon, kuin saisi jos prosentti pysyisi samana. 3000 palkkaan 300 korotus ei tarkoita että käteenjäävä palkka nousisi 10% vaan se on vähemmän koska progressio syö. Jos veroprosentti pysyisi samana niin 10% palkankorotus tarkoittaisi myös nettona 10%. Tottakai se palkankorotus on silti plussaa ettei tulot vähene sen takia mutta korotus ei tunnu välttämättä missään jos nettona saa vain 5%.

   Lainaa

  69. Tulos: 0 (0 ääntä)
   jukkapalmu: Eikö sitä freelance- verokorttia ole enää?
   Ei, on vain yksi tuloraja kaikille työnantajille.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hoitajat, hoitoala, palkka, työt, töissä, veronmaksajat, veroprosentti, verot, verotus