Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 110

On aika suivaantua huopatossuista.
Mielensäpahoittajat, osa 110

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 51 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tornipöllö 7.11.2023 0:13
      Tulos: +247 (325 ääntä)
      Onko toi alin joku ilmainen näkötesti? Itse en saa tuosta huoratossuja kuin silmiä siristämällä.

      Lainaa

    2. Tulos: +378 (386 ääntä)
      Miten musta tuntuu ettei Susanna tilaa noita tossuja vaikka miten hänen tahtonsa mukaan muokattaisiin mainosta.

      Lainaa

    3. Paidaton lammas 7.11.2023 0:24
      Tulos: +191 (197 ääntä)
      Sitähän saa ostaa vaikka koko lehden täyteen mainoksia jos pinkkaa löytyy. Lehti vaan kiittää tuotosta. Mainoksetkin voivat olla lehtijuttumuodossa mutta ei ne ole lehtitoimittajien tekemiä, vaan mainostoimisto ja puolueaktiivit siellä on takana. Nykyisin niissä pitää lukeakin "mainos" ettei joku erehdy luulemaan faktaksi. Vaalilupauksia ne on tulitikkurasiasta Hesarin etusivuun ja TV-mainokseen. Rahalla saa. Nollabudjetilla ollaan sitten Tiktokissa.

      Lainaa

    4. Internetitön mato 7.11.2023 0:24
      Tulos: +212 (222 ääntä)
      Itsekin luin ensimmäisellä vilkaisulla huoratossut, mutta en ymmärrä miksi mainosta pitäisi sen takia muuttaa, vikahan oli mun mielikuvituksessa, ei mainoksessa

      Lainaa

    5. Uneton meduusa 7.11.2023 0:32
      Tulos: +347 (371 ääntä)
      Jooh. Sara Forsbergin Instagram-päivityksen kommenttiosio tarjosi myös melkoisia myötähäpeähetkiä. "Mihin tämä maailma menee!! Tätä nykyaikaa!!! Eikö tälle erikoisuuden tavoittelulle näy loppua!!!1" Siinähän menisi kokonaisia sekunteja jos esim. tsekkaisi intersukupuolinen-sanan merkityksen ennen kuin heittäytyy öyhöämään. Ja niin joo, miksihän intersukupuolisuus vaikuttaa "uudelta" asialta - no siksi, että vuosikymmeniä asia vaiettiin kuoliaaksi. Mihin kuului mm. "normalisoivat" leikkaushoidot vauvoille ja lapsille heiltä kysymättä, joskus heille valehdellen aikuiseksi asti. Mutta niin, sehän olikin vain normaalia asiallista välttämätöntä lääketieteellistä hoitoa, joka ei ketään liikuttanut tai ketään kiinnostanut kyseenalaistaa...

      Lainaa

    6. Pelkkä preeriasusi 7.11.2023 0:33
      Tulos: +246 (258 ääntä)
      Ihanaa että Sara jakoi tarinansa, varmasti auttaa monia asian kanssa kamppailevia!

      Lainaa

    7. Käyrä hirmulisko 7.11.2023 0:35
      Tulos: -268 (298 ääntä)
      Ihme friikkejä nykyään joka puolella. Mihin tämä maailma on menossa? Putte on oikeassa. Eurooppa on gayrooppa.

      Lainaa

    8. Tulos: +207 (223 ääntä)
      Käyrä hirmulisko: Ihme friikkejä nykyään joka puolella. Mihin tämä maailma on menossa? Putte on oikeassa. Eurooppa on gayrooppa.
      Sinä ja Putte olette öyhöttäviä idiootteja 😊
      "Intersukupuolisuus tarkoittaa sitä, että henkilöllä on luontaisesti sekä miehen että naisen sukupuolisia ominaisuuksia. Intersukupuolisuus kattaa suuren joukon erilaisia poikkeamia, joissa sukupuolielimet ovat ristiriidassa sukupuolikromosomien määrittämän sukupuolen kanssa. Intersukupuolisuus ei ole välttämättä syntymässä silmin havaittavissa vaan voi ilmetä esimerkiksi murrosiässä, kun tytölle ei tule kuukautisia."

      Lainaa

    9. Renkaaton noita 7.11.2023 0:52
      Tulos: +123 (137 ääntä)
      Huolestuttaa Jarin saamien tykkäysten määrä...

      Lainaa

    10. Piikikäs patsas 7.11.2023 1:09
      Tulos: +143 (161 ääntä)
      Käyrä hirmulisko: Ihme friikkejä nykyään joka puolella. Mihin tämä maailma on menossa? Putte on oikeassa. Eurooppa on gayrooppa.
      Eipä tarvinnut kauan odottaa ensimmäisen ylilautalaisen kommenttia.

      Lainaa

    11. Sovelias järvisieni 7.11.2023 1:31
      Tulos: +231 (243 ääntä)
      Käyrä hirmulisko: Ihme friikkejä nykyään joka puolella. Mihin tämä maailma on menossa? Putte on oikeassa. Eurooppa on gayrooppa.
      Aika vanha juttu toi intersukupuolisuus. Niin vanha, että kreikkalaisilla on siitä jumalakin, Hermafroditus. Että jos antiikin kreikassa on jo pidetty intersukupuolista jumalana, niin kertoo aika paljon siitä, miten ahdasmielisiä nykyään ihmiset ovat. Ja vieraantuneet erilaisuudesta.

      Lainaa

    12. Armoton stalkkeri 7.11.2023 3:11
      Tulos: -81 (91 ääntä)
      Tornipöllö: Onko toi alin joku ilmainen näkötesti? Itse en saa tuosta huoratossuja kuin silmiä siristämällä.
      Hyvä et sun ei tarvi hankkia silmälaseja. Jokaisen lukihäiriöisen varmasti kannattaa nyt mennä ja tilata silmälasit, kun ei tätä näkötestiä läpäissyt, jonka pöllö tarkoilla silmillään huomasi heti.

      Lainaa

    13. Naulitseva lepakko 7.11.2023 3:16
      Tulos: -57 (71 ääntä)
      Internetitön mato: Itsekin luin ensimmäisellä vilkaisulla huoratossut, mutta en ymmärrä miksi mainosta pitäisi sen takia muuttaa, vikahan oli mun mielikuvituksessa, ei mainoksessa
      Onko vika mielikuvituksessa, jos on lukihäiriö? Onko vika mielikuvituksessa, jos graafikko ei jaksa suunnitella? EI. Kyllä vika on siellä graafikon päässä ja jos ei jakseta panostaa mainokseen kahta minuuttia, että katottais se läpi, niin ehkä ei tuo mielikuvaa, että tämä on luotettava firma, joka myy laatua. Miksi siis tehdä se mainos kunnolla? En sitten tiedä.

      Lainaa

    14. Tulos: +44 (56 ääntä)
      Tornipöllö: Onko toi alin joku ilmainen näkötesti? Itse en saa tuosta huoratossuja kuin silmiä siristämällä.
      hihan valoisa linja tekee peestä ärrän

      Lainaa

    15. Tulos: -63 (73 ääntä)
      Akrasia: Sinä ja Putte olette öyhöttäviä idiootteja 😊 "Intersukupuolisuus tarkoittaa sitä, että henkilöllä on luontaisesti sekä miehen että naisen sukupuolisia ominaisuuksia. Intersukupuolisuus kattaa suuren joukon erilaisia poikkeamia, joissa sukupuolielimet ovat ristiriidassa sukupuolikromosomien määrittämän sukupuolen [...]
      Ja sinä olet sellainen joka luulee että trolli on öyhöttävä idiootti.

      Lainaa

    16. Lila herne 7.11.2023 7:13
      Tulos: +143 (153 ääntä)
      "ultratkaa rauhassa munasarjojanne mut ei niistä välttämättä tarvitse kertoa koko maapallolle" Todennäköisesti "cancel-kulttuurista" uliseminen alkaa kuitenkin vasta sitten, kun joku pyytää Jaria käyttäytymään paremmin ja olemaan vähemmän ahdasmielinen.

      Lainaa

    17. Kahen kilon kalori 7.11.2023 7:15
      Tulos: +35 (39 ääntä)
      Renkaaton noita: Huolestuttaa Jarin saamien tykkäysten määrä...
      Monta tykkäystä sillä sitten on? Toki yksikin on jo vähän huolestuttava.

      Lainaa

    18. Osa-aikainen soturi 7.11.2023 7:47
      Tulos: -149 (171 ääntä)
      Ymmärrän kyllä Jarin näkökannan. Kaikki saavat olla mitä halajavat ja se ei ole keltään pois jos joku on jotain, mutta ehkä siitä ei tarvitse tehdä isompaa numeroa. Sehän se koko asian ydin on: Jos jostakin halutaan tehdä normaalia, ei siihen pitäisi tarvita erikoista reaktiota. Suomalaisittain pelkkä nyökkäys tai hiljaisuus olisi sopiva vastaus; ja sen jälkeen omat hommat jatkuisi, koska ei tällaiset seikat pitäisi vaikuttaa kehenkään ulkopuoliseen.

      Lainaa

    19. Tulos: +127 (139 ääntä)
      Nää Jarit vois painua jonnekin helvetin perseeseen. Mulle ei ole ikinä mennyt jakeluun miten aikuiset ihmiset voi oksentaa mitään tuollaista pihalle ja olla vielä ylpeitä siitä. Joskus kauan sitten tietämättömyys ja käytöstapojen puute ei ollut ylpeilyn aihen. Nykyään on hyvä jos selviää yhden kokonaisen päivän törmäämättä Jarin kaltaisiin järkijättöihin. Pienemmässä määrin samaa paskaa Sini ja Susanna.

      Lainaa

    20. Tulos: +146 (154 ääntä)
      Osa-aikainen soturi: Ymmärrän kyllä Jarin näkökannan. Kaikki saavat olla mitä halajavat ja se ei ole keltään pois jos joku on jotain, mutta ehkä siitä ei tarvitse tehdä isompaa numeroa. Sehän se koko asian ydin on: Jos jostakin halutaan tehdä normaalia, ei siihen pitäisi tarvita erikoista reaktiota. Suomalaisittain pelkkä nyökkäys tai [...]
        On hyvä tietää, että on olemassa sellainen ominaisuus kuin interseksuaalisuus. Se kun ennen vaiettiin kuoliaaksi, joten jos sattui intersukupuolisen vanhemmaksi, niin oli ihan että mit v-ttua täällä tapahtuu. Lääkärit usein selittivät vanhemmille, että kirurgialla intersukupuolinen lapsi pitää "korjata", esim mikropeniksellinen poika leikata tytöksi, tai penikseltä näyttävä iso klitoris "korjata" irti että tyttö näyttää tarpeeksi tytöltä. Ihan kuin siihen olisi mitään tarvetta, kuka helvetin pervo kulkee ympäriinsä mittailemassa pikkutyttöjen klitoriksia? 
        Tämä oli tietenkin hirveä idea -pienistä pojista, jotka olisivat voineet olla ihan normaaleja isiä, tuli hedelmättömiä, hormonilääkitystä tarvitsevia, ja hämmentyneitä ja pienistä tytöistä, no, mitä mieltä olemme klitoriksen poistamisesta kun se tehdään muiden kulttuurien toimesta? Aivan oikein, termi on FGM, female genital _mutilation_. 
        Nyt olemme onneksi tilanteessa, jossa tuore vanhempi, kuullessaan lääkärin esityksen että leikataanpas vauvastasi osia irti ei-lääketieteellisestä syystä, ihan vain että näyttäisi normaalilta, on tarpeeksi tiedostava esittääkseen että lääkäri hyppää kaivoon, interseksuaalisuutta esiintyy, ei se haittaa. Tämä on hyvä tietää. 
        (Oikeasti, sama konservatiiviporukka jota häiritsee vain laillinen, ei siis lääketieteellinen sukupuolen _korjaus_ teini-ikäisille, ovat samalla olleen tekemässä ihan kirurgisia sukupuolen _vaihdoksia_ vauvoille jotka eivät ole sellaisia pyytäneet. Kun sukupuolen normaaliuden vaatimus menee siihen että aletaan leikellä vauvoja, niin tosiaan on menty liian pitkälle). 
        (Mitä noihin "huoratossuihin" tulee, niin onhan tuo hiha vähän hassusti, mutta tylsää saa olla elämä että viitsii pahastua. Ja omassa päässäni on valmiina konsepti "huopatossut" mutta en tiedä mitä hittoa on "huoratossut", joten luin tuon automaattisesti niin kuin mainostaja tarkoittikin, kunnes muuta esitettiin). 

      Lainaa

    21. Lahjakas muurahainen 7.11.2023 8:27
      Tulos: +115 (123 ääntä)
      Nämä Jarit on kyllä niin täyttä ihmispaskaa. Tietää kyseessä olevasta asiasta 0% ja silti pitää päästä suoltamaan sitä omaa agendaa.

      Lainaa

    22. Itseasiassa 7.11.2023 8:29
      Tulos: +38 (42 ääntä)
      Armoton stalkkeri: Hyvä et sun ei tarvi hankkia silmälaseja. Jokaisen lukihäiriöisen varmasti kannattaa nyt mennä ja tilata silmälasit, kun ei tätä näkötestiä läpäissyt, jonka pöllö tarkoilla silmillään huomasi heti.
      En mä ainakaan lukenut sitä väärin,vaikka lukihäiriö onkin. Näöntarkastuksessa ei todettu tarvetta laseille, joten ei kai niihin tarvitse turhaan pistää rahoja?

      Lainaa

    23. Itseasiassa 7.11.2023 8:33
      Tulos: +70 (78 ääntä)
      Top fan Jarilta puuttui tuosta vain maininta agendasta. Sen varjolla kun halutaan kuulemma väkisin tuputtaa jareille nykyään kaikennäköistä.

      Lainaa

    24. Tulos: +76 (82 ääntä)
      Mahtavaa Sara!!!!Ei ole helppo päätös myöntää julkisesti moinen asia, arvostan. Ja no itse ainakin pidän häntä tämän tiedonkin jälkeen kaauniina nuorena naisena.

      Lainaa

    25. It's a deal 7.11.2023 10:15
      Tulos: +48 (52 ääntä)
      Internetitön mato: Itsekin luin ensimmäisellä vilkaisulla huoratossut, mutta en ymmärrä miksi mainosta pitäisi sen takia muuttaa, vikahan oli mun mielikuvituksessa, ei mainoksessa
      Tuossa ei mainita sitä kuvitteellista lasta, joka lukisi sen väärin, ja fiktiiviset seuraukset olisivat katastrofaaliset. "Ajatelkaa jos...!"

      Lainaa

    26. Työkyvytön karjalanpiirakka 7.11.2023 10:16
      Tulos: +57 (65 ääntä)
      Osa-aikainen soturi: Ymmärrän kyllä Jarin näkökannan. Kaikki saavat olla mitä halajavat ja se ei ole keltään pois jos joku on jotain, mutta ehkä siitä ei tarvitse tehdä isompaa numeroa. Sehän se koko asian ydin on: Jos jostakin halutaan tehdä normaalia, ei siihen pitäisi tarvita erikoista reaktiota. Suomalaisittain pelkkä nyökkäys tai [...]
      Eli poistetaan kaikki julkkikset koska Jari ei tykkää. 
      Minä en pidä sinusta joten voisitko häipyä täältä.

      Lainaa

    27. Säälittävä apina 7.11.2023 10:35
      Tulos: +101 (109 ääntä)
      Nämä woken huutelijat ulisevat, kuinka lumihiutaleet pahoittavat mielensä kaikesta, tajuamatta, että he nimenomaan ovat itse niitä mielensäpahoittajia.

      Lainaa

    28. Subwooferilla höystetty muurahainen 7.11.2023 10:36
      Tulos: +93 (99 ääntä)
      Käyrä hirmulisko: Ihme friikkejä nykyään joka puolella. Mihin tämä maailma on menossa? Putte on oikeassa. Eurooppa on gayrooppa.
      Aina voit muuttaa Venäjälle, jos siellä on asiat paremmin.

      Lainaa

    29. Pimeä marsu 7.11.2023 10:47
      Tulos: +107 (113 ääntä)
      Osa-aikainen soturi: Ymmärrän kyllä Jarin näkökannan. Kaikki saavat olla mitä halajavat ja se ei ole keltään pois jos joku on jotain, mutta ehkä siitä ei tarvitse tehdä isompaa numeroa. Sehän se koko asian ydin on: Jos jostakin halutaan tehdä normaalia, ei siihen pitäisi tarvita erikoista reaktiota. Suomalaisittain pelkkä nyökkäys tai [...]
      On tärkeää, että asioista puhutaan jotta ne normalisoituisivat. Esimerkiksi monet kuukautisiin liittyvät asiat on olleet niin tabuja, et jengi on hävenny hiljaa esim. massiivisia vuotoja ja jäätäviä kipuja olettaen sen olevan normaalia. Kun tietoisuus on lisääntynyt, että toisinkin voisi olla, niin ihmiset on saaneet apua siihen, että sun syntymäsukupuoli invalidisoi sut muutamaks päiväksi joka kuukausi.

      Lainaa

    30. Säteilevä unikeko 7.11.2023 11:00
      Tulos: +35 (51 ääntä)
      Ja nää samat ihmiset, jotka lukee huoratossut, ovat varmaan myös niitä jotka ovat jokaisessa mainoksessa mukana kilpailussa. Jota siis ei ole. Piti kahdesti katsoa mainos ennen kuin huomasin mistä mahdollisesti saadaan huoratossut.

      Lainaa

    31. Pieni sonni 7.11.2023 11:23
      Tulos: -2 (20 ääntä)
      Naulitseva lepakko: Onko vika mielikuvituksessa, jos on lukihäiriö? Onko vika mielikuvituksessa, jos graafikko ei jaksa suunnitella? EI. Kyllä vika on siellä graafikon päässä ja jos ei jakseta panostaa mainokseen kahta minuuttia, että katottais se läpi, niin ehkä ei tuo mielikuvaa, että tämä on luotettava firma, joka myy laatua. Miksi siis tehdä se mainos kunnolla? En sitten tiedä.
      Uliuli. Ihmisessä vika, jos ensin tulee mieleen huora eikä huopa. Kuitenkin molemmat yleisiä kotimaisia sanoja. Ymmärtäisin kommenttisi, jos kyseessä olisi jokin esim. uudempi tai vähemmän käytössä oleva lainasana.

      Lainaa

    32. Reseptivapaa Dinosaurus 7.11.2023 12:22
      Tulos: +71 (73 ääntä)
      Miten voi jollekin tulla vielä yllätyksenä se, että lehdissä myydään mainostilaa metritavarana ja että niitä saa kuka tahansa sieltä ostaa? Joskus polttarikällinä ostettiin porukalla paikallislehdestä sivu ja keräiltiin siihen leikkimieliset toivotukset ja laitettiin mukaan hassu lapsuudenkuva tulevasta sulhasesta. Kantabaarissa oli sitten "sattumalta" lehti auki juuri siltä sivulta, kun mentiin juomien kanssa pöytään.

      Lainaa

    33. Arkkienkeli 7.11.2023 15:38
      Tulos: +32 (38 ääntä)
      Nämä henkilöt ovat hyvin tunnettuja täällä Merilapissa. Jani Kemistä toitottaa NASA:n julkaisuissa huonolla englannilla maapallon olevan litteä ja Rika Haaparannalta selittää ihan samaa pas*kaa.

      Lainaa

    34. Arkkienkeli 7.11.2023 16:05
      Tulos: +15 (29 ääntä)
      Susanna & Sini ovat persuja ja jonka kanssa kukaan normaalijärkinen mies/nainen ei halua olla missään tekemisissä. Yllättävää kyllä, osaavat kirjoittaa.

      Lainaa

    35. Pilaantunut hirmulisko 7.11.2023 17:28
      Tulos: +34 (36 ääntä)
      Muusta en tiedä, mutta onpa kivan näköiset huoratossut. Taidan tilata!

      Lainaa

    36. rottanpää 7.11.2023 17:33
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      Tornipöllö: Onko toi alin joku ilmainen näkötesti? Itse en saa tuosta huoratossuja kuin silmiä siristämällä.
      Ehkä. Luin itsekin "huoratossut", ja mulla ei kyllä nyt ole mun laseja/piilareita päässä!

      Lainaa

    37. Uneton meduusa 7.11.2023 19:31
      Tulos: +61 (67 ääntä)
      Osa-aikainen soturi: Ymmärrän kyllä Jarin näkökannan. Kaikki saavat olla mitä halajavat ja se ei ole keltään pois jos joku on jotain, mutta ehkä siitä ei tarvitse tehdä isompaa numeroa. Sehän se koko asian ydin on: Jos jostakin halutaan tehdä normaalia, ei siihen pitäisi tarvita erikoista reaktiota. Suomalaisittain pelkkä nyökkäys tai [...]
      Niin miksi nyt yleensä mistään puhutaan koskaan mitään missään.
      Suut tukkoon ja ei kirjoiteta mediassa eikä somessa enää mitään. Ei varsinkaan mistään kehoon tai terveyteen liittyvästä, hyihyi, noloa ja syntiä.
      PS. Kivi ja Pimeä marsu, kiitokset molemmille hyvistä kommenteista.

      Lainaa

    38. Naposteltava koala 7.11.2023 20:03
      Tulos: +70 (76 ääntä)
      Ja siis intersukupuolisten vauvojen ja lasten esteettinen leikkely (eli ei siis pakottavista terveydellisistä syistä tapahtuva) oli todellisuutta Suomessa ainakin vielä muutama vuosi sitten. Osa lääkäreistä kieltäytyy tekemästä näitä, mutta osan mielestä on ok silpoa lasten genitaaleja, koska ne näyttää "epätyypillisiltä". Tätä saatetaan jopa tuputtaa vanhemmille lähes pakollisena lapsen tasapainoiselle kehitykselle. Leikkauksista saattaa traumojen lisäksi seurata paljon terveydellisiä ongelmia (osa täysin samoja kuin naisten ympärileikkauksessa). Lisäksi, jos lapsi isompana kokee tarvitsevansa korjaavia oman sukupuoli-identiteettinsä mukaisia toimenpiteitä, saattaa lapsuuden silpomisesta tullut arpikudos ja muu kudosten vaurioittaminen vaikeuttaa tai estää korjaavaa kirurgiaa. Intersukupuolisuus on vaiettu ja väärinymmärretty asia, mutta ei mitenkään erityisen harvinaista. Aika harva ihminen tietää varmaksi omat kromosominsa. Ei nää oikeasti ole kovin vaikeita asioita käsittää. Ja jos ei jotain asiaa ymmärrä, niin sekin on ok mutta sen takia ei tarvitse kenenkään kimppuun hyökätä tai halventaa ketään. Sukupuolten ja sukupuoli-ilmaisun moninaisuus on maailmaa rikastava asia, eikä häiritse ketään, joka ei tahallaan oma-alotteisesti siitä häiriinny. Feminiiniset ja maskuliiniset asiatkin vaihtelevat aikakaudesta, kulttuurista ja kontekstista riippuen paljon. Ei ole montaa sataa vuotta siitä, kun Euroopassa miehet käyttivät korkeakorkoisia kenkiä, jotka korostivat lakojen lihkasikkuutta.

      Lainaa

    39. Takimmaisempi hamsteri 7.11.2023 20:26
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Tiedoksi Alholle, että jos alatte valmistaa oikeasti huoratossuja, ostan useamman parin.

      Lainaa

    40. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Tornipöllö: Onko toi alin joku ilmainen näkötesti? Itse en saa tuosta huoratossuja kuin silmiä siristämällä.
      Oisko tuo käsi menee alaviistoon Pn alla?

      Lainaa

    41. Epäkypsä pingviini 8.11.2023 7:07
      Tulos: +15 (19 ääntä)
      Piikikäs patsas: Eipä tarvinnut kauan odottaa ensimmäisen ylilautalaisen kommenttia.
      Joo, sen muuttuminen maksulliseksi näkyy täälläkin.

      Lainaa

    42. Uneton meduusa 8.11.2023 10:23
      Tulos: +41 (47 ääntä)
      Pieni kommentti vielä - joitain varmaan ihmetyttää se, että LGBT+-lyhenteisiin usein liitetään I intersukupuolisuuden mukaan. Jareille tämä onkin varmasti sitä kaaameaa oman identiteettinsä ja agendansa muille tuputtamista, mutta: vuosikymmeniä intersukupuolisten ihmisten kohtelu on ollut kertakaikkisen ala-arvoista. On täysin oikein, kohtuullista ja tarpeellista, että intersukupuolisuudelle vaaditaan tasa-arvoa. Erityisen murheellista asiasta tekee sen, että kohtelu on kohdistunut tyypillisesti pikkulapsiin. Voi vain kuvitella, miltä tuntuu saada vaikka aikuisena selville, että lapsena sinulta on viety vaikkapa kohtu tai kivekset tai ulkoinen sukuelin. Jotkut ovatkin halunneet tämän jälkeen määrittää sukupuolensa uudelleen, mutta tehtyjä hoitoja ei useinkaan saada tekemättömiksi. (osa intersukupuolisista toki on kuin Sara F. eli joskus intersukupuolisuus ilmenee vasta murrosiässä tai sattumalta) Samaan aikaan kun monet paheksuvat esim. transihmisten lääketieteellisiä hoitoja, kaikenlaista turhaa ja haitallista hyväksytään surutta, kunhan sille vain on lääketieteen siunaus ja "näin nyt on aina tehty". Eipä hoitojen, jopa peruuttamattomien, tarpeellisuutta aina kyseenalaisteta, tai ajatella vaikkapa lapsen itsemääräämisoikeutta. Nojoo, nyt jo toistelen samaa, mitä muutkin ovat jo tuoneet täällä kommenteissa esille. Kolahtaa vain kovaa tämä aihe, kun tätä intersukupuolisten ala-arvoista kohtelua ja asemaa itse pohti jo 20 vuotta sitten, kun aihe oli vielä pitkälti kuoliaaksi vaiettu.

      Lainaa

    43. Kaasuttava pohatta 8.11.2023 18:05
      Tulos: -36 (60 ääntä)
      Uneton meduusa: Pieni kommentti vielä - joitain varmaan ihmetyttää se, että LGBT+-lyhenteisiin usein liitetään I intersukupuolisuuden mukaan. Jareille tämä onkin varmasti sitä kaaameaa oman identiteettinsä ja agendansa muille tuputtamista, mutta: vuosikymmeniä intersukupuolisten ihmisten kohtelu on ollut kertakaikkisen ala-arvoista. [...]
      Blaa blaaa blaaaa. Et sitten pidempään jaksanut saarnata? Tylsää.

      Lainaa

    44. Renkaaton noita 8.11.2023 22:41
      Tulos: +21 (27 ääntä)
      Uneton meduusa: Pieni kommentti vielä - joitain varmaan ihmetyttää se, että LGBT+-lyhenteisiin usein liitetään I intersukupuolisuuden mukaan. Jareille tämä onkin varmasti sitä kaaameaa oman identiteettinsä ja agendansa muille tuputtamista, mutta: vuosikymmeniä intersukupuolisten ihmisten kohtelu on ollut kertakaikkisen ala-arvoista. [...]
      Kaiken lisäksi se intersukupuolisuus ei aina tarkoita edes niitä ulkoisia poikkeuksia genitaaleissa saati kromosomipoikkeuksia, vaan voi esiintyä esimerkiksi hormonien epätyypillisyytenä - kaiken kaikkiaan intersukupuolisuus jaetaan noin 30 eri tyyppiin, eikä kaikkia syitä sille edes tiedetä.

      Lainaa

    45. Höyli sirkka 8.11.2023 22:45
      Tulos: +19 (25 ääntä)
      Pelkkä preeriasusi: Ihanaa että Sara jakoi tarinansa, varmasti auttaa monia asian kanssa kamppailevia!
      Paitsi Jaria, jota näköjään ahdistaa omakin munasarjattomuus. Tai munattomuus. Hys, ei puhuta mistään kun jarit ahdistuu.

      Lainaa

    46. Ekstrovertti kurkku 8.11.2023 22:58
      Tulos: -36 (50 ääntä)
      Renkaaton noita: Kaiken lisäksi se intersukupuolisuus ei aina tarkoita edes niitä ulkoisia poikkeuksia genitaaleissa saati kromosomipoikkeuksia, vaan voi esiintyä esimerkiksi hormonien epätyypillisyytenä - kaiken kaikkiaan intersukupuolisuus jaetaan noin 30 eri tyyppiin, eikä kaikkia syitä sille edes tiedetä.Intersex variation | healthdirect
      Buhahaaaa teitä wokeja. Ja sukupuolia on satoja? Mistä ihmeestä tuollainen mielenhäiriö tulee?

      Lainaa

    47. Arvaamaton arkkitehti 9.11.2023 11:30
      Tulos: +35 (37 ääntä)
      Ekstrovertti kurkku: Buhahaaaa teitä wokeja. Ja sukupuolia on satoja? Mistä ihmeestä tuollainen mielenhäiriö tulee?
      Mistä vetäisit tuon "sukupuolia on satoja"? 
      Lainaamassasi kommentissa pohdittiin intersukupuolisuuden eri variantteja, jotka ovat biologisia faktoja. Vähän niin kuin esimerkiksi hiusten väri: voidaan todeta henkilön olevan ruskeatukkainen, mutta sitten lisäksi ruskeatukkaisissakin on värieroja. On vaaleanruskeaa, tummanruskeaa, hiekanruskea, jne.
      Lainaamastasi kommentista oli woketus kaukana. 

      Lainaa

    48. Tumma myyrä 9.11.2023 15:36
      Tulos: +29 (33 ääntä)
      Ekstrovertti kurkku: Buhahaaaa teitä wokeja. Ja sukupuolia on satoja? Mistä ihmeestä tuollainen mielenhäiriö tulee?
      Biologia on wokea? Jaaaahas.

      Lainaa

    49. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Onko tuo Jan sama kielipuoli aivokääpiö, kuin pystyynkuolleiden runkkujen Kanariansaari-ryhmässä? Minä ainakin äänestäisin Alabama Mustafaa, mikäli olisin äkäinen sekä luku- ja kirjoitustaidoton Lapin juntti kuten Jan.

      Lainaa

    50. Muoviton piirroshahmo 19.11.2023 10:43
      Tulos: -17 (19 ääntä)
      Nainen. Mies. Aika helppoahan tämä on.

      Lainaa

    51. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Internetitön mato: Itsekin luin ensimmäisellä vilkaisulla huoratossut, mutta en ymmärrä miksi mainosta pitäisi sen takia muuttaa, vikahan oli mun mielikuvituksessa, ei mainoksessa
      Sama homma. Veikkaan, että ittellä asiaan vaikutti mielikuvituksen lisäksi hieman se, että tuo hiha sattuu kulkemaan suunnilleen R-kirjaimen "väkäsen"(mikä P-kirjaimesta uupuu) suuntaan. Nopsaan kun katsoo niin siitä voi jotenkin saada ärrän mieleen. Tarkemmin katsottuna ei tietenkään enää näytä siltä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: huopatossut, intersukupuolinen, intersukupuolisuus, kuva, lehti, mainos, sara forsberg, vasemmisto, vasemmistoliitto