Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 499

Halusin vain myydä kahvinkeittimeni...
 Kirpputorin löytöjä, osa 499

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Internetitön mato 7.11.2023 0:21
   Tulos: +436 (438 ääntä)
   Joillain on kuvitelma että kaikki missä on Muumi, on arvokkaampaa kuin kulta.

   Lainaa

  2. Työteliäs peruna 7.11.2023 0:34
   Tulos: +232 (256 ääntä)
   Internetitön mato: Joillain on kuvitelma että kaikki missä on Muumi, on arvokkaampaa kuin kulta.
   Tää on semmoinen Suomi-erikoisuus. Toinen missä nimi ylittää järjen on jotkin Alvar Aallon suunnittelemat mutta vuosien varrella rapistuneet ja toimimattomiksi osoittautuneet arkkitehtuurin "helmet". Niitä ei ole varaa korjata, niitä ei voi hyötykäyttää mihinkään mutta purkaakaan ei saa koska Aalto. Ne ovat automaattisesti suojelukohteita, ihan sama mitä pömpeleitä ne on. Toki osahan on toimivia, ovat hienoja ja ikonisia, mutta ei kaikki. Ei se Alvarkaan mikään Midas ollut. Kuten ei kaikki mihin Muumi-tarra liimataan ole automaattisesti 10x hintainen.

   Lainaa

  3. Ruokahaluton nuija 7.11.2023 1:06
   Tulos: +465 (471 ääntä)
   Kaurismäen Aki tekisi tuosta täyspitkän elokuvan. Siihen mahtuisi monenlaista kahvinkeittimen tuijottelua, kuskaamista eri julkisilla ja pitkät pätkät junan ikkunasta maisemaa, lopulta minimidialogilla kohteeseen, koekeitto ja lopulta tietty keitin ei kelpaa joten takaisin samalla kaavalla. Lähellä kotia jokin raggarijengi ryöstää keittiminen ja särkee pannun asfalttiin ja päähenkilö naama ruvella vain katsoo että siinä se meni. The End.

   Lainaa

  4. Laadukas kurkku 7.11.2023 1:23
   Tulos: +331 (335 ääntä)
   Ruokahaluton nuija: Kaurismäen Aki tekisi tuosta täyspitkän elokuvan. Siihen mahtuisi monenlaista kahvinkeittimen tuijottelua, kuskaamista eri julkisilla ja pitkät pätkät junan ikkunasta maisemaa, lopulta minimidialogilla kohteeseen, koekeitto ja lopulta tietty keitin ei kelpaa joten takaisin samalla kaavalla. [...]
   Tää oli niin hyvä et melkein tuntuu ku oisin nähny ton leffan.

   Lainaa

  5. Näpsäkkä minkki 7.11.2023 1:57
   Tulos: +210 (216 ääntä)
   Ruokahaluton nuija: Kaurismäen Aki tekisi tuosta täyspitkän elokuvan. Siihen mahtuisi monenlaista kahvinkeittimen tuijottelua, kuskaamista eri julkisilla ja pitkät pätkät junan ikkunasta maisemaa, lopulta minimidialogilla kohteeseen, koekeitto ja lopulta tietty keitin ei kelpaa joten takaisin samalla kaavalla. [...]
   Kati Outinen pitää saada johonkin pieneen rooliin. Vaikka kohteessa laukaisee pihaa ja osoittaa toiseen rappuun missä mahdollinen ostaja asuu. Puhetta ei tarvi.

   Lainaa

  6. Pirteä peto 7.11.2023 6:33
   Tulos: -55 (63 ääntä)
   Työteliäs peruna: Tää on semmoinen Suomi-erikoisuus.
   Paitsi että ei ole.

   Lainaa

  7. Kilokalori 7.11.2023 6:50
   Tulos: +114 (134 ääntä)
   Hieman enemmän viime aikoina torikauppaa tehneenä, olen oppinut: kun ihminen kysyy lisäkuvia tai lisätietoja, hän ei ole ostamassa tuotetta. Hän on renkaanpotkija joka etsii syytä, miksi juuri tämä tuote ei sovikaan hänelle. Sama tinkijät; he eivät ole ostamassa vaan miettivät olisiko tämä melko kiva tuote silti sopiva, joten kokeilevat saisiko sen vähän halvemmalla. Lisäkuvien pyytäjille ja tinkijöille vastaaminen on 97% kerroista turhaa ajanhukkaa. Ja nuo "kulkeutuisiko tämä paikkaan x" ostajat ihan samaa sakkia. Heitä tuote ei kiinnosta niin paljoa, että postikuluja maksaisivat.

   Lainaa

  8. Aito Tunkkaaja 7.11.2023 7:04
   Tulos: +157 (159 ääntä)
   Joillakin nettikirppismyyjillä on hiukan hakusessa mitä "käyttämätön" tarkoittaa. "Muutaman kerran käytetty käyttämätön vaate".

   Lainaa

  9. Tukintolvana 7.11.2023 7:11
   Tulos: +159 (161 ääntä)
   Ketjun Kaurismäki-keskustelu on kyllä täyttä kultaa. Kiitos kanssakommentoijat!

   Lainaa

  10. Täysi peruna 7.11.2023 7:14
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Pirteä peto: Paitsi että ei ole.
   Paitsi että on.

   Lainaa

  11. Tulos: +66 (80 ääntä)
   Pirteä peto: Paitsi että ei ole.
   Kerroppa missä muualla Muumi-asioita tai Aallon juttuja pidetään ylihintaisina kansallisaarteina, kuin Suomessa?

   Lainaa

  12. Peruuttamaton riikinkukko 7.11.2023 7:27
   Tulos: -39 (75 ääntä)
   Työteliäs peruna: Tää on semmoinen Suomi-erikoisuus. Toinen missä nimi ylittää järjen on jotkin Alvar Aallon suunnittelemat mutta vuosien varrella rapistuneet ja toimimattomiksi osoittautuneet arkkitehtuurin "helmet". Niitä ei ole varaa korjata, niitä ei voi hyötykäyttää mihinkään mutta purkaakaan ei saa koska Aalto. Ne ovat [...]
   Sibelius kuuluu samaan sakkiin. On säveltänyt hienojakin teoksia, mutta osa on kyllä ihan silkkaa kokeellista paskaa. Mutta koska Sibelius, niin se on sit hienoa ja ylevää.

   Lainaa

  13. Tinkimätön unikeko 7.11.2023 7:45
   Tulos: +122 (124 ääntä)
   Näpsäkkä minkki: Kati Outinen pitää saada johonkin pieneen rooliin. Vaikka kohteessa laukaisee pihaa ja osoittaa toiseen rappuun missä mahdollinen ostaja asuu. Puhetta ei tarvi.
   Uskomattoman hedelmällinen Kaurismäki-ketju. Kiitos näistä mielikuvista osallistujille. Tuon saisi levitykseen Areenaan ihan koska tahansa. Ja katsoisin.

   Lainaa

  14. Hyppelevä pingviini 7.11.2023 8:04
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Internetitön mato: Joillain on kuvitelma että kaikki missä on Muumi, on arvokkaampaa kuin kulta.
   Varsinkin silloin jos ei löydy kuvia netistä

   Lainaa

  15. Itseasiassa 7.11.2023 8:06
   Tulos: +106 (106 ääntä)
   Ettei Muumi-hupparia ole kokeiltu pestä. Siinä kuitenkin tuo helma on jo kuprulla, joten ainakin sitä on käytetty urakalla. Olis nyt ollu edes reilu ja ilmoittanut mattomyyjien tapaan, että pesu jää ostajalle.

   Lainaa

  16. Vastarannan kiiski 7.11.2023 9:10
   Tulos: +101 (103 ääntä)
   Mulle ei vaan aukea, että myydään tavaraa jos jonkinlaista, mutta sitä ei malteta pestä tai puhdistaa, vaan kuvataan se rujoimmillaan. Asenne kertoo minusta omistajastaan lähtökohtaisesti aika paljon.

   Lainaa

  17. Tulos: +111 (115 ääntä)
   Ruokahaluton nuija: Kaurismäen Aki tekisi tuosta täyspitkän elokuvan. Siihen mahtuisi monenlaista kahvinkeittimen tuijottelua, kuskaamista eri julkisilla ja pitkät pätkät junan ikkunasta maisemaa, lopulta minimidialogilla kohteeseen, koekeitto ja lopulta tietty keitin ei kelpaa joten takaisin samalla kaavalla. [...]
   Sinussa on ainesta seuraavaksi Kaurismäeksi. Lähes valmis synopsis. Puuttuu enää se traagisia vaiheita sisältävä rakkaustarina. Ja kun Kaurismäki-genressä on aina onnellinen loppu, tämäkin filmi voisi päättyä siihen että kahvinkeittimen menettänyt löytäisi katuojasta elämänsä rakkauden jonka ainoa omaisuus on toimiva kahvinkeitin jonka varaan he rakentavat tulevaisuutensa.

   Lainaa

  18. Taantuva sika 7.11.2023 9:45
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Ruokahaluton nuija: Kaurismäen Aki tekisi tuosta täyspitkän elokuvan. Siihen mahtuisi monenlaista kahvinkeittimen tuijottelua, kuskaamista eri julkisilla ja pitkät pätkät junan ikkunasta maisemaa, lopulta minimidialogilla kohteeseen, koekeitto ja lopulta tietty keitin ei kelpaa joten takaisin samalla kaavalla. [...]
   Jos haluaa nykyaikaan sijoittuvan niin myyjä toki tuskastelee internetin kanssa, saa ilmoituksen viimein faceryhmään, kukaan ei tietty kommentoi pariin päivään (kello vaan raksuttaa, kommenttikenttä ammottaa tyhjyyttään) kunnes ensimmäinen renkaanpotkija kommentoi jotain tyhmää (mitkä ruukaa päätyä tänne). Siihen myyjä tupisee hiljaa "voi perkele" ja laittaa tietokoneen kiinni. Pariin päivään ei tapahdu mitään ja sitten rohkaistuu uudelleen katsomaan ja siellä on YV AV ja pyyntö koekeitosta. Jos ei ihan noin moderni että tietokoneita ja kaikkea niin sitten perinteinen lehti-ilmoitus ja monta päivää odotusta eka puheluun (pyöritettävällä valintataululla oleva lankapuhelin), missä sama "perkele" tilanne. Ja lopulta onnistuu kun koekeittäjän vastaus tuleekin kirjeenä kerrostalon postiluukusta. Ehkä tuo moderni säväys vaikka muuten olisi perusankeaa ja vanhemman tyyppiset vaatteet vois olla kiva.

   Lainaa

  19. It's a deal 7.11.2023 10:29
   Tulos: +76 (82 ääntä)
   Näpsäkkä minkki: Kati Outinen pitää saada johonkin pieneen rooliin. Vaikka kohteessa lakaisee pihaa ja osoittaa toiseen rappuun missä mahdollinen ostaja asuu. Puhetta ei tarvi.
   Koska Matti Pellonpäätä ei saada siihen koekeittokohtaukseen ketjupolttamaan vaiti seitsemäksi minuutiksi, roolittaisin siihen Kai Lehtisen.
   Plot twistinä hän toteaisi maistettuaan: "Hyvää sumppia", ja vastapuoli toteaisi: "Niinpä."
   Minulla on tästä jo Mandela-efekti.

   Lainaa

  20. Näköjään bataatti 7.11.2023 11:34
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Työteliäs peruna: Tää on semmoinen Suomi-erikoisuus. Toinen missä nimi ylittää järjen on jotkin Alvar Aallon suunnittelemat mutta vuosien varrella rapistuneet ja toimimattomiksi osoittautuneet arkkitehtuurin "helmet". Niitä ei ole varaa korjata, niitä ei voi hyötykäyttää mihinkään mutta purkaakaan ei saa koska Aalto. Ne ovat [...]
   Tää on kaikki mitä Aalto on tehnyt Seinäjoella.

   Lainaa

  21. Melkoisen pähkinä 7.11.2023 12:28
   Tulos: -3 (53 ääntä)
   Kilokalori: Hieman enemmän viime aikoina torikauppaa tehneenä, olen oppinut: kun ihminen kysyy lisäkuvia tai lisätietoja, hän ei ole ostamassa tuotetta. Hän on renkaanpotkija joka etsii syytä, miksi juuri tämä tuote ei sovikaan hänelle. Sama tinkijät; he eivät ole ostamassa vaan miettivät olisiko tämä melko kiva tuote silti [...]
   Taidat puhua nyt vaan naisista tai sit kyselijät on ihan vaan opastamassa myyjää. Nimittäin kun ite nyt oon selaillut ATK tuotteiden kirppareita missä on jotain nuorta pojankloppia myymässä tavaraa, niin eivät tosiaan osaa edes ottaa kuvaa tietokoneestaan tai kertoa kunnolla sen tietoja ja aina saa olla kysymässä näitä itsestään selviä asioita, että olis ilmotuksessa edes perusasiat kunnossa. Toinen on sit autoja myyvät amikset jotka laittaa sen 20 kuvaa autosta eri maisemissa kuvattuna jollain perunalla ja ehkä yks parempi kuva kaverin kameralla, mutta kaikki kuvattu auton samasta etukulmasta ja yleensä vielä pystykuvia että hyvä ku on saanu koko autoa edes kuvaan. Ei mitään kuvaa takapäästä, sisustasta (paitsi ehkä itse asennetusta subbarista tai ledivalosoittimesta) tai välttämättä jakseta kertoa tuleeko mukana kahet renkaat jne. vaan kaikki tää kuitataan lauseella: "Lisätiedot tuu YV". Uusin mihin törmäsin oli jopa yks mopon kuvalla varustettu profiili ku halus hieroa kauppoja snapchatissä :D :D :D

   Lainaa

  22. Hupaisa päärynä 7.11.2023 13:53
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Kilokalori: Hieman enemmän viime aikoina torikauppaa tehneenä, olen oppinut: kun ihminen kysyy lisäkuvia tai lisätietoja, hän ei ole ostamassa tuotetta. Hän on renkaanpotkija joka etsii syytä, miksi juuri tämä tuote ei sovikaan hänelle. Sama tinkijät; he eivät ole ostamassa vaan miettivät olisiko tämä melko kiva tuote silti [...]
   Sanoisin, että tämä riippuu alkuperäisen myynti-ilmoituksen yksityiskohdista. Jos puuttuu esim. hyvät kuvat, tavaran merkki/malli tai huonekalujen ja isompien tavaroiden mitat, on mielestäni ihan aiheellista kysyä yksityiskohtia.

   Lainaa

  23. Pulmaton lehmä 7.11.2023 15:22
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Tylsimys: Sinussa on ainesta seuraavaksi Kaurismäeksi. Lähes valmis synopsis. Puuttuu enää se traagisia vaiheita sisältävä rakkaustarina. Ja kun Kaurismäki-genressä on aina onnellinen loppu, tämäkin filmi voisi päättyä siihen että kahvinkeittimen menettänyt löytäisi katuojasta elämänsä rakkauden jonka ainoa omaisuus on toimiva kahvinkeitin jonka varaan he rakentavat tulevaisuutensa.
   Tämä ja vielä tuo Kai Lehtinen -kohtaus. Sehän ois voinu päähenkilöltä jäädä vaikka joku esine sinne koekeittoreissulle ja Kati Outinen lähtee seuraamaan, matkan päästä toki, kahvinkeitinkauppiasta bussiin, junaan jne. Näkee ryöstön kauempaa ja jahka raggarit lähtee särjettyään kahvipannun menee auttamaan. Ei turhia puheita. Kädestä kiinni ja melkein pieni hymy käy miehen kasvoilla.
   Täähän on parempaa kuin AI kun kaikki tuo tarinaan lisäjuonta ja nyansseja.

   Lainaa

  24. Värikäs järvisieni 7.11.2023 17:44
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Laadukas kurkku: Tää oli niin hyvä et melkein tuntuu ku oisin nähny ton leffan.
   Luulen, että tästä syntyy kollektiivinen valemuisto.

   Lainaa

  25. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Mikäs sitten leffalle nimeksi? Kahvipannuostaja?

   Lainaa

  26. Tulos: -22 (32 ääntä)
   Tukintolvana: Ketjun Kaurismäki-keskustelu on kyllä täyttä kultaa. Kiitos kanssakommentoijat!
   Jos ei ole nähnyt Kaurismäki leffoja vaan tyylin aku ankka versiot niin osuu täysin

   Lainaa

  27. Esteetön maito 8.11.2023 3:32
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Hupaisa päärynä: Sanoisin, että tämä riippuu alkuperäisen myynti-ilmoituksen yksityiskohdista. Jos puuttuu esim. hyvät kuvat, tavaran merkki/malli tai huonekalujen ja isompien tavaroiden mitat, on mielestäni ihan aiheellista kysyä yksityiskohtia.
   Jotain mittoja tjms voi toki rehellisestikkin joutua kysymään koska eihän se tule mieleen myyjälle jonka ei tarvitse tavaraa lastata autoonsa, mutta jos ilmoituksesta puuttuu kunnon kuvat tai oleellisia perustietoja niinkun tavaran merkki ja sen sijaan on joku "lisätiedot yv:llä" oletan kyseessä olevan vähintään sellainen low key kusetus että tarkoitus on löytää joku, joka ei henkilökohtaisen kontaktin jälkeen kehtaa enää kieltäytyä ostamasta. Taktiikka vähän niinkuin puhelinmyyjillä. Ei kukaan normaalisti halua joka kysyjälle yksi kerrallaan selittää samoja asioita kun ilmoitukseenkin ne voisi laittaa.

   Lainaa

  28. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Aito Tunkkaaja: Joillakin nettikirppismyyjillä on hiukan hakusessa mitä "käyttämätön" tarkoittaa. "Muutaman kerran käytetty käyttämätön vaate".
   En käytä tavaraa tällä hetkellä --> se ei ole minulla käytössä --> käyttämätön.
   Johtunee siis siitä, etteivät ihmiset enää nykyään ymmärrä sanojen merkityksiä.
   Lukekaa kirjoja.

   Lainaa

  29. Mustikkalaama 8.11.2023 15:48
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Toj Karin: Kerroppa missä muualla Muumi-asioita tai Aallon juttuja pidetään ylihintaisina kansallisaarteina, kuin Suomessa?
   Japanissa on muumit kans aika hyvissä hinnoissa

   Lainaa

  30. Vastapuikea meduusa 9.11.2023 15:43
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Näpsäkkä minkki: Kati Outinen pitää saada johonkin pieneen rooliin. Vaikka kohteessa laukaisee pihaa ja osoittaa toiseen rappuun missä mahdollinen ostaja asuu. Puhetta ei tarvi.
   Kuka sitä nyt elokuvissa puhumaan

   Lainaa

  31. Särötön hedelmä 9.11.2023 17:50
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Itseasiassa: Ettei Muumi-hupparia ole kokeiltu pestä. Siinä kuitenkin tuo helma on jo kuprulla, joten ainakin sitä on käytetty urakalla. Olis nyt ollu edes reilu ja ilmoittanut mattomyyjien tapaan, että pesu jää ostajalle.
   Ihan selkeästi se huppari on pesty, ja saattaa olla, että jopa useampaan kertaan. Yleensä tuollaista kuprua ei tule ihan ensipesun jälkeen. Vai onko sitten niin huonolaatuinen materiaali. Joka tapauksessa, on aivan selkeästi ollut käytössä.

   Lainaa

  32. Parantava gaselli 10.11.2023 8:14
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Melkoisen pähkinä: Taidat puhua nyt vaan naisista tai sit kyselijät on ihan vaan opastamassa myyjää. Nimittäin kun ite nyt oon selaillut ATK tuotteiden kirppareita missä on jotain nuorta pojankloppia myymässä tavaraa, niin eivät tosiaan osaa edes ottaa kuvaa tietokoneestaan tai kertoa kunnolla sen tietoja ja aina saa olla kysymässä [...]
   Vain naiset ovat tyhmiä ja miehet sitten ovat avuliaita. Shelvä

   Lainaa

  33. It's a deal 10.11.2023 13:59
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Bob HoBo: Jos ei ole nähnyt Kaurismäki leffoja vaan tyylin aku ankka versiot niin osuu täysin
   Jos joku tekee loistavan elokuvan metodilla "Palkaksi saatte kaljaa ja sämpylöitä, käsikirjoitusta en teille kerro ja hommanne on kävellä Helsingin läpi", olisi täysin kohtuutonta jättää sen kuolemanvakavasti ottaminen katsojan vastuulle.

   Lainaa

  34. Silmitön kenguru 13.11.2023 11:36
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Ruokahaluton nuija: Kaurismäen Aki tekisi tuosta täyspitkän elokuvan. Siihen mahtuisi monenlaista kahvinkeittimen tuijottelua, kuskaamista eri julkisilla ja pitkät pätkät junan ikkunasta maisemaa, lopulta minimidialogilla kohteeseen, koekeitto ja lopulta tietty keitin ei kelpaa joten takaisin samalla kaavalla. [...]
   mutta! Yksi raggareista jää jälkeen taputtelemaan päähenkilöä olalle. Toteavat yhdessä, että maailma on paska paikka. Raggari kutsuu päähenkilön mukaan ryyppäämään, mistä tämä kieltäytyy kohteliasti, mutta vaivautuneesti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hinta, huppari, kahvinkeitin, kirppari, kirppis, kirpputori, koekahvit, kuva, muumit, muumiämpäri, paita, pikku myy, sanko, tahra