Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 82

Saako verhot auki nukkua?
Rakkaat naapurit, osa 82

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kaatuileva apina 14.11.2023 0:11
   Tulos: +548 (560 ääntä)
   Olisi kai Kia voinut katsoa sitä pienemmällä äänenvoimakkuudella niin ei kuulu alakertaan?

   Lainaa

  2. Katuvaloissa tanssiva tomaatti 14.11.2023 0:21
   Tulos: +445 (459 ääntä)
   Siis naapurilleko on ongelma se, että kuulee juonipaljastuksia? Ei se, että ylipäätään kuulee, mitä yläkerran naapuri katsoo? Kyllä mulla menisi hermot jos joutuisin kuuntelemaan naapurin sarjamaratoneja, ihan sama onko kyseessä Bridgerton vai Muumit.

   Lainaa

  3. Napiton maksamakkara 14.11.2023 0:34
   Tulos: -61 (187 ääntä)
   Kyllä siinä nyt huumeiden väärinkäyttäjän kunniaa loukataan pahasti, jos joku kutsuu narkiksi. Omanlaisensa n-sana sekin.

   Lainaa

  4. Varattu pupu 14.11.2023 0:46
   Tulos: +455 (461 ääntä)
   Kia, naapurisi ilmoitti sarkastisesti, että volyymi ppienemmälle.

   Lainaa

  5. Vehmas manaatti 14.11.2023 0:51
   Tulos: -43 (159 ääntä)
   Pitäisi sanoa poliittisesti korrektisti "päihdekuntoutuja". Kuntoutuu tai ei.

   Lainaa

  6. Tulos: +176 (202 ääntä)
   Ne on muuten sälekaihtimet.

   Lainaa

  7. Horjahtava omena 14.11.2023 1:49
   Tulos: -43 (79 ääntä)
   Irvikisu: Ne on muuten sälekaihtimet.
   Järkytys on suuri. Varsinkin kun kaihtimia kämppään vaihtamaan tullut asentajakin puhui säteistä eikä säleistä.

   Lainaa

  8. Paranormaali apina 14.11.2023 2:22
   Tulos: +133 (305 ääntä)
   Kyllä narkki on ikävä sana. Se luo mielikuvan epäinhimillisestä ja ihmisarvottomasta olennosta. Kukaan ei tänne synny ja totea, että jes isona alan käyttämään päihteitä ja asumaan ojassa. Monilla elämä on heitellyt ja aineisiin on turvauduttu turruttamaan oloa. Mutta he ovat silti ihmisiä. Jonkun lapsia. Joidenkin vanhempia tai sisaruksia. Heillä on oma tarinansa. Kuntoutukseen hakeutuminen ei ole helppoa stigman takia. Myöskin päihde ja mt puoli juoksuttaa ihan älyttömällä tavalla. Ei saa hoitoa kummastakaan jos on molemmat ja usein nämä kulkevat käsi kädessä. Tästä aiheesta oli juuri enemmän puhetta kun Miki Luukkonen teki itsemurhan. Kun hoitoa on vaikea saada. Päihdepuoli ei tule kuntoon kun mieli ei parane, mutta mieltä ei pääse parantamaan ennenkuin päihteet on poissa. Ja kehä pyörii. Toiset eivät hae apua, toiset yrittävät. Osa paranee, osa on liian syvällä ja kokee, ettei ulospääsyä ole. Olkaamme armollisempia kanssaihmisiä kohtaan. Ei lyödä lyötyjä.

   Lainaa

  9. Kujeileva apina 14.11.2023 3:58
   Tulos: +201 (207 ääntä)
   Kia, käytä kuulokkeita. Ne on kätevät eikä maksa paljoa. Itsekin käytän kuulokkeita ja voi kattoa niin isolla kuin haluaa, tosin mä käytän kuulokkeita just siks, että mulla on kuulo-ongelmia ja tarviin volyymia enemmän ja kuulokkeiden avulla mä voin kuunnella sopivalla volyymilla ilman, että naapurit häiriintyy. Suosittelen. 😊

   Lainaa

  10. Kirkas pelikaani 14.11.2023 6:44
   Tulos: -107 (195 ääntä)
   Paranormaali apina: Kyllä narkki on ikävä sana. Se luo mielikuvan epäinhimillisestä ja ihmisarvottomasta olennosta.
   Eli täysin oikea ja totuudenmukainen sana.

   Lainaa

  11. Höyli sirkka 14.11.2023 7:09
   Tulos: -52 (72 ääntä)
   Katuvaloissa tanssiva tomaatti: Siis naapurilleko on ongelma se, että kuulee juonipaljastuksia? Ei se, että ylipäätään kuulee, mitä yläkerran naapuri katsoo? Kyllä mulla menisi hermot jos joutuisin kuuntelemaan naapurin sarjamaratoneja, ihan sama onko kyseessä Bridgerton vai Muumit.
   Sehän se ongelma nimenomaan oli. Et raida olla yhtään terävämpi kun 
   Kirkas pelikaani: Eli täysin oikea ja totuudenmukainen sana.
   Tollopersu. Se on täysin oikea sana kuvaamaan sinua.
   Narkkaamunen on typerää, mutta riippuvuus on sairaus. 

   Lainaa

  12. Ontto lintu 14.11.2023 7:24
   Tulos: +82 (90 ääntä)
   Mulla ei ees ole verhoja makuuhuoneessa ja asun kerrostalossa. Nyt alko pelottaa että ilmestyy sädekaihdinpoliisi ovelle

   Lainaa

  13. Riskaabeli raadonsyöjä 14.11.2023 7:45
   Tulos: -52 (74 ääntä)
   Paranormaali apina: Kyllä narkki on ikävä sana. Se luo mielikuvan epäinhimillisestä ja ihmisarvottomasta olennosta. Kukaan ei tänne synny ja totea, että jes isona alan käyttämään päihteitä ja asumaan ojassa. Monilla elämä on heitellyt ja aineisiin on turvauduttu turruttamaan oloa. Mutta he ovat silti ihmisiä. [...]
   Miki Liukkonen?
   On olemassa myös ihan narkkareiksi tai ns. viihdekäyttäjiksi identifioituvia ihmisiä. Ei kiva sana. Mut jotkut on valinneet tiensä. Omaiseni muun muassa, ei siis edes halua lopettaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +34 (80 ääntä)
   Napiton maksamakkara: Kyllä siinä nyt huumeiden väärinkäyttäjän kunniaa loukataan pahasti, jos joku kutsuu narkiksi. Omanlaisensa n-sana sekin.
   Sinäkin tunnet huumeiden käyttäjiä, mutta et vain tiedä sitä. Voit vaan arvata miksi et tiedä.

   Lainaa

  15. Tulos: -87 (167 ääntä)
   Paranormaali apina: Kyllä narkki on ikävä sana. Se luo mielikuvan epäinhimillisestä ja ihmisarvottomasta olennosta. Kukaan ei tänne synny ja totea, että jes isona alan käyttämään päihteitä ja asumaan ojassa. Monilla elämä on heitellyt ja aineisiin on turvauduttu turruttamaan oloa. Mutta he ovat silti ihmisiä. [...]
   Kyllä ihminen ihan itse päättää alkaa käyttämään päihteitä, vaikka jokainen tietää, että niistä ei ole yhtään mitään hyötyä, missään elämän tilanteessa. Esim päihteet eivät auta pahanolon turruttamiseta, vaan päin vastoin. Ne pahentavat pahaa oloa.
   Ei kukaan tai mikään ole syy sille, että alkaa käyttämään päihteitä. Se on ihan oma valinta. Tietenkin tekosyitä sitten keksitään vaikka kuinka, kun tajutaan, että nyt olen narkki ja haluaa päihteistä eroon. Haetaan siis sääliä, ei muuta.

   Lainaa

  16. Tulos: -23 (29 ääntä)
   Kaikenlaisia se maailma elättääkin, esim. tuota Kiaa...

   Lainaa

  17. Levoton mato 14.11.2023 9:18
   Tulos: +70 (96 ääntä)
   Paranormaali apina: Kyllä narkki on ikävä sana. Se luo mielikuvan epäinhimillisestä ja ihmisarvottomasta olennosta. Kukaan ei tänne synny ja totea, että jes isona alan käyttämään päihteitä ja asumaan ojassa. Monilla elämä on heitellyt ja aineisiin on turvauduttu turruttamaan oloa. Mutta he ovat silti ihmisiä. [...]
   Ja tähän liittyen vielä se, että sitä mielenterveyttä usein hoidetaan huumausaineisiin luokiteltavilla lääkkeillä. Voit siis addiktoitua lääkkeisiin ja tulla päihderiippuvaiseksi käyttäessäsi lääkärin määräämiä lääkkeitä mielenterveyden hoitoon.

   Lainaa

  18. Tulos: +151 (159 ääntä)
   Sam: Kyllä ihminen ihan itse päättää alkaa käyttämään päihteitä, vaikka jokainen tietää, että niistä ei ole yhtään mitään hyötyä, missään elämän tilanteessa. Esim päihteet eivät auta pahanolon turruttamiseta, vaan päin vastoin. Ne pahentavat pahaa oloa.Ei kukaan tai mikään ole syy sille, että alkaa käyttämään päihteitä. [...]
   Moi,
   Olen noin 15 vuotta käyttänyt aktiivisesti päihteitä ja nyt reilu vuoden raittiina, edelleen kuntoutuksessa (somaattisten vaivojen takia, mm. maksan vajaatoiminta).
   On paikkansa pitävää, että jokainen tekee omat päätöksensä päihteiden käytön aloittamisesta. Sen verran korjaan, että monet päihteet helpottavat oloa hetkellisesti, mutta sen jälkeen ollaan jo koukussa ja menossa kovaan alamäkeen, kohti pohjaa. Jos toinen vaihtoehto on itsetuhoiset ajatukset, on tilanne usein haastava ja vaikeaa valita oikeaa polkua.
   Tiedän, että olen käyttänyt yhteiskunnan resursseja ja varoja. Olen myös maksanut toistakymmentä vuotta tuloveroja ja aion maksaa edelleen, kun olen saanut itseni takaisin työkuntoon. Silti minua ei haittaa, että minua kutsutaan alkoholistiksi tai narkkariksi. Toki joku voi siitäkin ottaa herneen nenään, mutta kokemuksieni mukaan kyse on silloin aktiivisesta päihderiippuvuudesta, ihmisestä, joka ei ole vielä edes itselleen myöntänyt ongelmaa. Kun raittiutta on takana ja itsetunto kohonnut, voi AA- ja/tai NA-ryhmässä käyttää edellä mainittuja sanoja ilman, että kukaan niistä loukkaantuu. Ainakaan kovin usein.
   En myöskään hae sääliä. Riittää, että minua kohdellaan ihmisenä muiden joukossa. Omasta mielestäni olen tavanomainen kansalainen, jota elämä on vain koetellut. Syitä päihteiden käytön aloittamiselle on monia. Kaikki koulukiusaamisesta vanhempien eroon ovat edesauttaneet tuota valintaa. En ole vielä siinä pisteessä, että pystyisin analysoimaan tarkemmin, mistä kaikki alkoi, mutta kun ahdistaa ja mikään ei kiinnosta, on kynnys paljon pienempi päästä hetkeksi parempaan oloon. Oli se kuinka typerää tahansa. Ne eivät ole tekosyitä, vaan ihan oikeita syitä.
   Terveisin:
   Kuntoutuva päihderiippuvainen

   Lainaa

  19. Pulssiton sotilas 14.11.2023 10:40
   Tulos: +43 (55 ääntä)
   Horjahtava omena: Järkytys on suuri. Varsinkin kun kaihtimia kämppään vaihtamaan tullut asentajakin puhui säteistä eikä säleistä.
   Ihan loogista. 
   Ne on tarkoitettu säteitä kaihtavalle. 

   Lainaa

  20. Vähennetty marsu 14.11.2023 10:48
   Tulos: +28 (46 ääntä)
   Horjahtava omena: Järkytys on suuri. Varsinkin kun kaihtimia kämppään vaihtamaan tullut asentajakin puhui säteistä eikä säleistä.
   Ne on sälekaihtimet, trust me. T: Ikkunamyyjänä toiminut jo reilu 12v

   Lainaa

  21. It's a deal 14.11.2023 11:03
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Vähennetty marsu: Ne on sälekaihtimet, trust me. T: Ikkunamyyjänä toiminut jo reilu 12v
   Ammattilaisten mielipiteet nyt 1-1, tarvitsemme isomman otannan päättääksemme kehen luottaa. Tämä siksi, että kaikkein luotettavin lähde Google Fight antaa tällä hetkellä kaikelle tuloksen 0-0.

   Lainaa

  22. Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö 14.11.2023 11:14
   Tulos: +38 (78 ääntä)
   Sam: Kyllä ihminen ihan itse päättää alkaa käyttämään päihteitä, vaikka jokainen tietää, että niistä ei ole yhtään mitään hyötyä, missään elämän tilanteessa. Esim päihteet eivät auta pahanolon turruttamiseta, vaan päin vastoin. Ne pahentavat pahaa oloa.Ei kukaan tai mikään ole syy sille, että alkaa käyttämään päihteitä. [...]
   Myös viinan juominen on narkkaamista. Viina on huume siinä missä heroiinikin. Eli kaikkeni juovat suomalaiset ovat narkkareita. Juopoilla on vaan laki puolellan. Mieti sitä seuraavan kerran, kun ryyppäät sun kaverien kanssa, jos sulla edes sellaisia on.

   Lainaa

  23. Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö 14.11.2023 11:16
   Tulos: -3 (55 ääntä)
   Kirkas pelikaani: Eli täysin oikea ja totuudenmukainen sana.
   Kas, olet empatiakyvytön kääpiö. Toivottavasti elämä potkii sut katuojaan, ja joudut siten itse ko. fasistimielipiteen uhriksi. Paskaa päivää sinulle.

   Lainaa

  24. Horjahtava omena 14.11.2023 11:42
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   It's a deal: Ammattilaisten mielipiteet nyt 1-1, tarvitsemme isomman otannan päättääksemme kehen luottaa. Tämä siksi, että kaikkein luotettavin lähde Google Fight antaa tällä hetkellä kaikelle tuloksen 0-0.
   Myönnän että itse olen, ja kuinka remppaa tehnyt henkilö olivat väärässä.
   Kyseessä tosiaan on "sälekaihdin:

   Lainaa

  25. Kouluttamaton muurahainen 14.11.2023 12:19
   Tulos: -17 (33 ääntä)
   Sam: Kyllä ihminen ihan itse päättää alkaa käyttämään päihteitä, vaikka jokainen tietää, että niistä ei ole yhtään mitään hyötyä, missään elämän tilanteessa. Esim päihteet eivät auta pahanolon turruttamiseta, vaan päin vastoin. Ne pahentavat pahaa oloa.Ei kukaan tai mikään ole syy sille, että alkaa käyttämään päihteitä. [...]
   Suurimmaksi osaksi tietenkin näin. Mutta ei se nyt ihan jokaiseen päde. Radikaalina esimerkkinä sanottakoon vaikka vauva, joka syntyy jo valmiiksi huumeriippuvaisena äitinsä raskaudenaikaisen käytön takia. Jos vauvaa ei ulkopuolisten toimesta vieroiteta jo sairaalassa (mikä voi tapahtua, mikäli siellä ei tiedetä äidin päihteiden käytöstä), vanhemmat usein rauhoittavat vauvaa päihteillä myös syntymän jälkeen. Ja sitten se sama lapsi saakin karkkipäiväkarkkien sijasta huumeita alakouluiässä. Kaikkien lähtökohdat nyt vaan eivät ole samoja. Tietenkin aikuinen tai aikuisuutta lähestyvä tekee omat päätöksensä ihan omasta vapaasta tahdostaan, useimmiten huumeiden käyttö aloitetaan silloin. Toisaalta jokainen meistä tekee joskus virheitä, toiset isompia, toiset pienempiä. Toiset tyhmempiä, toiset vähemmän typeriä.

   Lainaa

  26. Vähennetty marsu 14.11.2023 12:34
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   It's a deal: Ammattilaisten mielipiteet nyt 1-1, tarvitsemme isomman otannan päättääksemme kehen luottaa. Tämä siksi, että kaikkein luotettavin lähde Google Fight antaa tällä hetkellä kaikelle tuloksen 0-0.
   Ymmärrän perustelun täysin. Googleen ihan jos kirjoittaa sädekaihdin niin ei anna kuin vauva.fi ja muita kiistapalstoja. Sillä nimellä ei myöskään yksi nettikauppa myy näitä auringon vihollisia, jokaisella firmalla tätä tuotetta myydään ainostaan sälekaihdin nimellä.

   Lainaa

  27. Tulos: -16 (42 ääntä)
   Höyli sirkka: Sehän se ongelma nimenomaan oli. Et raida olla yhtään terävämpi kun  Tollopersu. Se on täysin oikea sana kuvaamaan sinua.Narkkaamunen on typerää, mutta riippuvuus on sairaus. 
   Sairaus jonka ainoa parannuskeino on lakata olemasta narkki. Ja ensimmäinen askel sillä tiellä on tajuta/myöntää olevansa narkki. Jos haluaa auttaa lähimmäistään, kannattaa lopettaa asioiden sievistely.

   Lainaa

  28. Rikki meni, sanoi paprika 14.11.2023 14:21
   Tulos: +17 (33 ääntä)
   Vehmas manaatti: Pitäisi sanoa poliittisesti korrektisti "päihdekuntoutuja". Kuntoutuu tai ei.
   Tämä ihmisten leimaaminen saisi loppua. Rasittaa lukea tällaista aivovapaata paskaa. Päihdekuntoutuja on päihdekuntoutuja vain silloin kun se on kuntoutumassa päihteiden käytöstä. Ei ihme että kultalusikka perseessä syntyneet Reino-Marjatat itkevät jos heidän asuinalueelleen rakennetetaan hoitolaistoksia tätä "narkkiroskaa" varten, koska näköjään ihan sama miten pitkä tutkinto on takana niin ei ole aavistustakaan siitä mitä "päihdekuntoutuja" sanana tarkoittaa. Kunnon valkoroskaa kyllä

   Lainaa

  29. Äreä patsas 14.11.2023 14:33
   Tulos: -19 (29 ääntä)
   Levoton mato: Ja tähän liittyen vielä se, että sitä mielenterveyttä usein hoidetaan huumausaineisiin luokiteltavilla lääkkeillä. Voit siis addiktoitua lääkkeisiin ja tulla päihderiippuvaiseksi käyttäessäsi lääkärin määräämiä lääkkeitä mielenterveyden hoitoon.
   Jos niitä käyttää annettujen ohjeiden mukaisesti niin lääkkeistä toki riippuen aika harvassa sairaudessa lääkkeet ovat mitenkään erityisen huumaavia. Toki niihin voi tulla riippuvaiseksi mutta jos lääkkeet eivät ole huumaavia oikein käytettynä niin eihän sitä voi sanoa "päihderiippuvuudeksi".

   Lainaa

  30. It's a deal 14.11.2023 15:46
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Vähennetty marsu: Ymmärrän perustelun täysin. Googleen ihan jos kirjoittaa sädekaihdin niin ei anna kuin vauva.fi ja muita kiistapalstoja. Sillä nimellä ei myöskään yksi nettikauppa myy näitä auringon vihollisia, jokaisella firmalla tätä tuotetta myydään ainostaan sälekaihdin nimellä.
   Kokeilin nimenomaan tuota ja ensimmäiset hakutulokset nähdessäni länttäsin kämmenillä näppäimistöä niin, että varmasti osuu Ctrl+w tai Alt+F4.

   Lainaa

  31. Alentuva hirmulisko 14.11.2023 17:33
   Tulos: -22 (50 ääntä)
   Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö: Myös viinan juominen on narkkaamista.
   Väärin.
   Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö: Viina on huume siinä missä heroiinikin.
   Taas väärin.
   Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö: Eli kaikkeni juovat suomalaiset ovat narkkareita.
   Edelleen menee metsään.
   Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö:   Juopoilla on vaan laki puolellan..
   Juu ei mennyt tämäkään arvaus oikein.
   Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö: Mieti sitä seuraavan kerran, kun ryyppäät sun kaverien kanssa, jos sulla edes sellaisia on.
   Aika vähän jäi mietittävää kun jättää nuo sinun pieleen menneet arvailut pois.

   Lainaa

  32. Nidottu puuma 14.11.2023 19:44
   Tulos: +25 (43 ääntä)
   Alentuva hirmulisko: Väärin. Taas väärin. Edelleen menee metsään. Juu ei mennyt tämäkään arvaus oikein. Aika vähän jäi mietittävää kun jättää nuo sinun pieleen menneet arvailut pois.
   Hyvin perusteltu hei! Viinan ja heroiinin erottaa vain laillinen status, mikäli kieltolaki olisi voimassa, olisivat molemmat huumeita.

   Lainaa

  33. Höhlä unikeko 14.11.2023 19:47
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Sam: Kyllä ihminen ihan itse päättää alkaa käyttämään päihteitä, vaikka jokainen tietää, että niistä ei ole yhtään mitään hyötyä, missään elämän tilanteessa. Esim päihteet eivät auta pahanolon turruttamiseta, vaan päin vastoin. Ne pahentavat pahaa oloa.Ei kukaan tai mikään ole syy sille, että alkaa käyttämään päihteitä. [...]
   Olet sitten vain valinnut olla ymmärtämättä?Tuossa satumaailmassa on varmaan mukava elää, käteviä tekosyitä jättää ikävät ihmiset myötätunnon ulkopuolelle.

   Lainaa

  34. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Oli sana tai kuntoutumisen taso mikä hyvänsä, varkaus on varkaus. Ei rapussa lojuvat tavarat mitään vapaata riistaa ole, ellei siinä ole jotain lappua, missä asia selvästi kerrotaan. Henkilökohtaisesti en ole edes kauhean kiinnostunut siitä, onko syyllinen yhteiskunta vai ihminen, paskassa tilanteessa olevaa ei silti tarvitse ruveta sen alemmas lyömään.

   Lainaa

  35. Napiton maksamakkara 14.11.2023 22:38
   Tulos: -15 (33 ääntä)
   Toj Karin: Sinäkin tunnet huumeiden käyttäjiä, mutta et vain tiedä sitä. Voit vaan arvata miksi et tiedä.
   Voi, kuule. Tunnen käyttäjiä ja valitettavasti useampi entinen kaveri on myös kuollut huumeiden takia joko suoraan tai välillisesti. 
   Surkeita ihmiskohtaloita, mutta en heitä silti säälimään ala. Olisi voinut myös valita toisin, kuten minä ja moni kaveri teki. 

   Lainaa

  36. Siveetön herukka 14.11.2023 22:43
   Tulos: +33 (41 ääntä)
   Rikki meni, sanoi paprika: Tämä ihmisten leimaaminen saisi loppua. Rasittaa lukea tällaista aivovapaata paskaa. Päihdekuntoutuja on päihdekuntoutuja vain silloin kun se on kuntoutumassa päihteiden käytöstä. Ei ihme että kultalusikka perseessä syntyneet Reino-Marjatat itkevät jos heidän asuinalueelleen rakennetetaan hoitolaistoksia tätä [...]
   Eihän se mitään leimaa, päinvastoin, paljon kivempi sana kuin narkki ja kertoo että päihteistä yritetään kuntoutua. Monilla se ei onnistu mutta jokainen onnistunut on hyvä asia. Enempikin voisi noita kuntoutuksia olla mutta yhteiskunnalta loppuu lompakko kesken. En ole nimbyilijä mutta ehkä koulun tai päiväkodin viereen ei kannata rakentaa kuntoutumisyksikköä. Mutta muutenhan sillä ei ole väliä. Ei-päihdeongelmallisten kanssa samoissa kerrostaloissahan nuo asustelee, saavat vain päivittäin ohjausta ja ohjelmaa. Hyviä juttuja siis.

   Lainaa

  37. Mallikas kilpikonna 15.11.2023 0:11
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Sam: Kyllä ihminen ihan itse päättää alkaa käyttämään päihteitä, vaikka jokainen tietää, että niistä ei ole yhtään mitään hyötyä, missään elämän tilanteessa. Esim päihteet eivät auta pahanolon turruttamiseta, vaan päin vastoin. Ne pahentavat pahaa oloa.Ei kukaan tai mikään ole syy sille, että alkaa käyttämään päihteitä. [...]
   En ole koskaan käyttänyt laittomia huumausaineita turruttaakseni pahaa oloa. Ihan aina olen käyttänyt niitä lisätäkseni hyvää oloa. Nuorempana tuli käytettyä amfetamiinia ja kokaiinia juhliessa. Nykyisin on mukava bajauttaa pieni sätkä työviikon jälkeen, mikäli vaimo ja lapset ovat reissussa.
   Kas, en ole katuojaan päätynyt. Aikuisikäni olen töissä käynyt, kuten tuhannet muutkin huumeiden käyttäjät. Ongelmatapaukset tulevat herkemmin esiin kun kyse on laittomista päihteistä.
   Kuningas alkoholilla on tullut joskus murheita siirrettyä. Ei tosiaan auta pitemmän päälle. Seuraavana päivänä ongelmat krapulan kanssa edessä.

   Lainaa

  38. Tulos: +11 (23 ääntä)
   Sam: Kyllä ihminen ihan itse päättää alkaa käyttämään päihteitä, vaikka jokainen tietää, että niistä ei ole yhtään mitään hyötyä, missään elämän tilanteessa. Esim päihteet eivät auta pahanolon turruttamiseta, vaan päin vastoin. Ne pahentavat pahaa oloa.Ei kukaan tai mikään ole syy sille, että alkaa käyttämään päihteitä. [...]
   Jos et ole käyttänyt päihteitä niin miten voit tietää tuollaisia asioita joita ei edes tutkimukset tue? Jokainen joka on käyttänyt itselleen sopivaa/sopivia päihteitä sopivan annoksen tietää että poistavat pahan olon varsin hyvin. Toki pitkäaikaiskäytön ongelmat monissa päihteissä kääntää tuon asian kuvaamasi kaltaiseksi. Ilman tietoa eli omakohtaista kokemusta päihteistä tai asiaan perehtymistä edes auttavasti ei kannata huudella. Jo yläkoulun valistuksessa kerrottiin alkeita sen verran että tuollaista paskaa en kehtaisi suoltaa. Tietysti jos ei ymmärrä eroa oman ajatuksenvirran ja totuuden välillä asia on erikseen. Silloin lääkärikin usein saattaa tarjota aineita joita toiset myös päihdeaineena käyttää.

   Lainaa

  39. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Äreä patsas: Jos niitä käyttää annettujen ohjeiden mukaisesti niin lääkkeistä toki riippuen aika harvassa sairaudessa lääkkeet ovat mitenkään erityisen huumaavia. Toki niihin voi tulla riippuvaiseksi mutta jos lääkkeet eivät ole huumaavia oikein käytettynä niin eihän sitä voi sanoa "päihderiippuvuudeksi".
   Siis jos käytät päihdyttävää ainetta johon tulet riippuvaiseksi niin et voi kutsua sitä päihderiippuvuudeksi? Mitä jos toinen henkilö jolle lääkäri ei ole määrännyt ainetta tulee siitä riippuvaiseksi niin miksi se olisi päihderiippuvainen mutta toinen ei? Vai onko mielestäsi reseptilääkkeet sellaisia joita ei voi päihteiksi laskea. Mainittakoon nyt esimerkkinä vaikka rauhoittavat, opiaatit ja kannabis. Nyt pyydän kiltisti avaamaan lisää että mikä logiikka tässä on takana koska oli hämmentävin kommentti hetkeen.

   Lainaa

  40. Kouluttamaton haisunäätä 15.11.2023 6:51
   Tulos: -29 (35 ääntä)
   Nidottu puuma: mikäli kieltolaki olisi voimassa, olisivat molemmat huumeita.
   Ööö... kieltolaki ON huumeiden osalta voimassa. Kielto ei koske alkoholia, koska se ei ole huume. Pösilö.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Tekee mieli hakata päätä seinään joka kerta kun näen jonkun kutsuvan sälekaihtimia sädekaihtimiksi.

   Lainaa

  42. Antelias orja 15.11.2023 13:37
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Kouluttamaton haisunäätä: Ööö... kieltolaki ON huumeiden osalta voimassa. Kielto ei koske alkoholia, koska se ei ole huume. Pösilö.
   No nyt on osuva nimimerkki. Jos ei ymmärrä, missä yhteydessä sanaa "kieltolaki" pääosin käytetään, on ainakin historiantunnit jääneet väliin.
   Pikainen kertaus: Suomessa yritettiin viime vuosisadan alkupuolella hillitä päihteiden haittavaikutuksia kieltämällä alkoholin myynti, tuonti ja valmistaminen. (Myös muualla maailmalla laki on ollut laajasti, joissain maissa on edelleen käytössä.) Ikävä kyllä kieltolaki ei muuttanutkaan Suomea onnelaksi, jossa puukkotappelut jäivät taakse ja miehet eivät enää ajaneet vaimoa ja lapsia lumihankeen. Päinvastoin syntyi uusi rikollisuuden laji hyvinkin väkivaltaisine lieveilmiöineen. Siksi päädyttiin luopumaan kieltolaista ja säädettiin laki valtion alkoholimonopolista.
   Kuulostaako tutulta? Annan vinkin. Tällä hetkellä huumausaineiden valmistus, tuonti, myynti ja myös käyttö on Suomessa kielletty. Sen vaikutus näkyy pääosin negatiivisesti, sillä käyttäjät eivät uskalla hakea apua, huumekaupan piiristä on vaikea päästä irti ja siihen liittyy suuri osa suomalaisesta ja kansainvälisestä väkivaltarikollisuudesta. Lisäksi yhteiskunta ei saa lainkaan verohyötyä, toisin kuin alkoholista, kattamaan huumeidenkäytöstä aiheutuvia kustannuksia.
   Toisin sanoen, alkoholi on vähintään yhtä iso ongelma kuin huumeet. Voisiko olla niin, että jos huumeiden myynti laillistettaisiin valtion monopolilla, huumerikollisuus vähenisi, ongelmiin saisi nopeammin apua eivätkä ne pääsisi syvenemään kaikessa hiljaisuudessa? 
   Terveisin 95-prosenttinen absolutisti. Kulutan nimittäin jonkin verran kofeiinia, lähinnä teen muodossa, mutta en saa siitä sen paremmin virtaa kuin vieroitusoireitakaan. Päihteeksi se silti määritellään.

   Lainaa

  43. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Napiton maksamakkara: Voi, kuule. Tunnen käyttäjiä ja valitettavasti useampi entinen kaveri on myös kuollut huumeiden takia joko suoraan tai välillisesti. Surkeita ihmiskohtaloita, mutta en heitä silti säälimään ala. Olisi voinut myös valita toisin, kuten minä ja moni kaveri teki. 
   No, auttoiko syyllistäminen, vainoaminen, rangaistukset ja kaikin puolin yleisesti vihamielinen asenne heitä kohtaan yhtään parantamaan omaa tilannettaan? Ai ei auttanut? Kuka olisikaan arvannut. Ja sä haluat silti jatkaa samaa paskaa vaikka tässä vaiheessa sun pitäisi jo ymmärtää ettei se toimi.

   Lainaa

  44. Kitsas gerbiili 16.11.2023 6:42
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Onpas vajaa tapaus tuo eka. :DD Toiseen taas voisi tokaista, että nistejä ei kuuluisi päästää asumaan kuin tarkasti valvottuihin laitoksiin. Viimeinen taas, huutaisin naapurille, että vittuako kuuntelee minun kattomisia. Saa nimittäin aika tarkkaan kuunnella, että saa kunnolla selvää mitä sieltä kuuluu, tai melkosen kovalla volyymilla. Toki, itsellä muutenkin bluetooth kuulokkeet päässä suurimmanosan aikaa, niin eipä juuri naapureille kuulu, ei ainakaan pitäisi.

   Lainaa

  45. Napiton maksamakkara 16.11.2023 9:00
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Toj Karin: No, auttoiko syyllistäminen, vainoaminen, rangaistukset ja kaikin puolin yleisesti vihamielinen asenne heitä kohtaan yhtään parantamaan omaa tilannettaan? Ai ei auttanut? Kuka olisikaan arvannut. Ja sä haluat silti jatkaa samaa paskaa vaikka tässä vaiheessa sun pitäisi jo ymmärtää ettei se toimi.
   Säälin vastakohta on syyllistäminen, vainoaminen ja vihamielisyys, niinkö? 
   Meinaat että pitäisi vaan päätä silittää ja antaa polkupyörät ym. ihan vapaaehtoisesti, ettei vaan rasitu niitä varastaessa. 
   Ei niitä huumeita kukaan ole väkisin suuhun työntänyt, eikä kaikilla minun tuntemilla käyttäjillä ole taustalle ns. vaikeaa lapsuutta. 

   Lainaa

  46. Säteilevä unikeko 16.11.2023 10:45
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Itselläni ja lähipiirilläni ei valitettavasti ole kauhean hyviä kokemuksia huumeidenkäyttäjistä naapurina, yksi yritti hirttäytyä parvekkeelta alasti, onneksi epäonnistuen, toinen veti kirveellä oveen ja autoon, yks kulkee veitsen kanssa rappukäytävässä sekä sen ulkopuolella.. vaikka alkoholinkäyttäjät ovat rasittavia naapureita nekin, niin koen kumminkin ne huomattavasti vähemmän pelottavaksi, ainakin naapureina..

   Lainaa

  47. Onnekas robotti 16.11.2023 14:34
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö: Kas, olet empatiakyvytön kääpiö. Toivottavasti elämä potkii sut katuojaan, ja joudut siten itse ko. fasistimielipiteen uhriksi. Paskaa päivää sinulle.
   Näköjään kahdesta empatiakyvyttömyydestä ei tule summana empatiakykyä. Kuka olisi voinut arvata.

   Lainaa

  48. Onnekas robotti 16.11.2023 14:42
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Kouluttamaton haisunäätä: Ööö... kieltolaki ON huumeiden osalta voimassa. Kielto ei koske alkoholia, koska se ei ole huume. Pösilö.
   "Huume" termi tarkoittaa laitonta päihdettä, ei mitään muuta. Alkoholi ei ole huume, koska se on tällä hetkellä laillinen päihde. Mikäli heroiini laillistettaisiin, se ei olisi enää huume myöskään. Sana ""huume" ei kerro mitään päihteen vaarallisuudesta tai vaarattomuudesta, haitoista, käyttötavoista tai riippuvuuspotentiaalista. Se kertoo vain ja ainoastaan päihteen laillisesta asemasta Suomessa. 
   Kannattaa selvittää termit ensin itselle, ja sitten vasta muille. 

   Lainaa

  49. Onnekas robotti 16.11.2023 14:43
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Säteilevä unikeko: Itselläni ja lähipiirilläni ei valitettavasti ole kauhean hyviä kokemuksia huumeidenkäyttäjistä naapurina, yksi yritti hirttäytyä parvekkeelta alasti, onneksi epäonnistuen, toinen veti kirveellä oveen ja autoon, yks kulkee veitsen kanssa rappukäytävässä sekä sen ulkopuolella.. vaikka [...]
   Te tuskin tunnistatte niitä huumeidenkäyttäjiä lähipiirissänne, joille huumeet eivät ole ongelma.

   Lainaa

  50. Napiton maksamakkara 16.11.2023 16:09
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Onnekas robotti: Te tuskin tunnistatte niitä huumeidenkäyttäjiä lähipiirissänne, joille huumeet eivät ole ongelma.
   Huumeet on aina ongelma, jos puhutaan muista kuin miedoista huumeista.

   Lainaa

  51. Neuvoihin kyllästynyt hirmulisko 16.11.2023 19:52
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Napiton maksamakkara: Huumeet on aina ongelma, jos puhutaan muista kuin miedoista huumeista.
   Enpä tiedä, tunsin erään subunkäyttäjän, jolle asia ei ollut sinänsä ongelma, kun osasi olla ihmisiksi muuten, tosin ongelma ehkä siinä mielessä kun jokapäivä tarvi annoksen, muttei kuitenkaan rötöstellyt. Toisinaan myös otti piriä. Nykyään kuollut, jonkun tulehduksen sai.

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Napiton maksamakkara: Säälin vastakohta on syyllistäminen, vainoaminen ja vihamielisyys, niinkö? Meinaat että pitäisi vaan päätä silittää ja antaa polkupyörät ym. ihan vapaaehtoisesti, ettei vaan rasitu niitä varastaessa. Ei niitä huumeita kukaan ole väkisin suuhun työntänyt, eikä kaikilla minun tuntemilla käyttäjillä ole taustalle ns. vaikeaa lapsuutta. 
   Hauskaa. Ensin syytät minua virheellisestä vertauksesta ja heti perään teet sitä itse puhumalla pään silittelystä. EIpä tässä muuta tarvitse sanoa sinun argumentointikyvyistä. :D

   Lainaa

  53. rottanpää 17.11.2023 14:19
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Kirkas pelikaani: Eli täysin oikea ja totuudenmukainen sana.
   Ootpas kuvottava ihminen.

   Lainaa

  54. Lamoava soturi 19.11.2023 0:24
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Paranormaali apina: Kyllä narkki on ikävä sana. Se luo mielikuvan epäinhimillisestä ja ihmisarvottomasta olennosta. Kukaan ei tänne synny ja totea, että jes isona alan käyttämään päihteitä ja asumaan ojassa. Monilla elämä on heitellyt ja aineisiin on turvauduttu turruttamaan oloa. Mutta he ovat silti ihmisiä. [...]
   Voi luoja että jotkut jaksaa itkeä slangisanoista 🤣 Huumeidenkäyttäjä, narkomaani, narkkari, narkki. Täysin normaali sana.
   SäLekaihdinkysymys oli järkyttävän tyhmä. MITÄ tollasen ihmisen päässä liikkuu?!
   Kia on Asperger.

   Lainaa

  55. Ompeleeton tiikeri 19.11.2023 10:39
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Napiton maksamakkara: Huumeet on aina ongelma
   Korjasin oikeaksi.

   Lainaa

  56. Vatkattu omena 19.11.2023 14:37
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Vehmas manaatti: Pitäisi sanoa poliittisesti korrektisti "päihdekuntoutuja". Kuntoutuu tai ei.
   Tätähän sosiaalialan ammattilaisetkin käyttää. Eli se on ihan oikea sana tähän käyttötarkoitukseen

   Lainaa

  57. Idioottivarma mandariini 22.11.2023 14:25
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Niin, kannatta katsoa missä asu. Narkeja ei kaikkialle hyväksytäkään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bridgerton, juonipaljastus, kerrostalo, kirpputori, kuva, narkki, netflix, nukkua, sarja, sälekaihtimet, varastaa, verhot auki