Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 440

Sosiaalisen median voima: Facebook-kuva auttaa ratkaisevasti lentoturmatutkinnassa.
Kuvakooste, osa 440

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Punerva sankari 9.11.2023 0:06
   Tulos: +94 (136 ääntä)
   Sitä jäin pohtimaan, että miten tuo verho lopulta korjattiin. Joko se on uusi tai sitten se käännettiin ympäri. 🤔🤔

   Lainaa

  2. Tulos: +36 (76 ääntä)
   Punerva sankari: Sitä jäin pohtimaan, että miten tuo verho lopulta korjattiin. Joko se on uusi tai sitten se käännettiin ympäri. 🤔🤔
   Kyllä se on korjattu. Zoomaa niin näkyy sauma. S

   Lainaa

  3. Tulos: -10 (22 ääntä)
   Äh, pirun nakkisormet. Miten toteutettu ei hajuakaan.

   Lainaa

  4. Johdoitettu pähkinä 9.11.2023 0:21
   Tulos: +35 (61 ääntä)
   Punerva sankari: Sitä jäin pohtimaan, että miten tuo verho lopulta korjattiin. Joko se on uusi tai sitten se käännettiin ympäri. 🤔🤔
   Voisko se olla toisin päin, koska muistuttaa samaa kuosia olevan kuin aiempikin, mutta kuvio on selkeämpi. 🤔

   Lainaa

  5. Uneton meduusa 9.11.2023 0:51
   Tulos: +75 (85 ääntä)
   Punerva sankari: Sitä jäin pohtimaan, että miten tuo verho lopulta korjattiin. Joko se on uusi tai sitten se käännettiin ympäri. 🤔🤔
   Kavennettu (ja keskitetty uudestaan). Kuten näkyy, reuna ei enää tule ihan kahvaan kiinni.

   Lainaa

  6. Mieletön pussieläin 9.11.2023 1:24
   Tulos: +106 (108 ääntä)
   Museon suljetun oven luona käymisestä varmaankin veloitetaan, koska kuluuhan siinä piha kun siinä porukka käy kääntymässä. Ja pirut kuitenkin kurkistelevat ikkunasta 😆

   Lainaa

  7. Sarvekas maahinen 9.11.2023 3:28
   Tulos: +131 (135 ääntä)
   On muuten siististi korjattu verho. Olis muuten hyvä taito kaikille osata korjata vaikkapa vaatteita ja huonekaluja, eikä aina heittää pois ja ostaa uutta.

   Lainaa

  8. Rutiköyhä tomaatti 9.11.2023 7:51
   Tulos: +37 (53 ääntä)
   Höpö: Kyllä se on korjattu. Zoomaa niin näkyy sauma. S
   Sitä vaan tulin ihmettelemään miksi tätä kommenttia on miinustettu, kun selvästi näkyy tuossa viimeisessä kuvassa korjattu kohta - ainakin jos koneella kattelee, kännykällä ei varmaankaan.
   Mitä tulee tuohon "selkeämpään kuvioon" niin se johtuu ihan kuvakulmasta ja miten valo osuu verhon tekstuuriin.

   Lainaa

  9. Itseasiassa 9.11.2023 8:27
   Tulos: +88 (90 ääntä)
   Sarvekas maahinen: On muuten siististi korjattu verho. Olis muuten hyvä taito kaikille osata korjata vaikkapa vaatteita ja huonekaluja, eikä aina heittää pois ja ostaa uutta.
   Ruvettiin viime vuonna urakalla korjaamaan hajonneita tavaroita ja pistettiin ylös aina suorituksen jälkeen. Vuodessa korjattiin tai korjautettiin noin 40 tavaraa kahden aikuisen taloudessa. Näihin siis ei laskettu huoltoa, esim. kenkien plankkausta, mutta suutarilla kävi molempien kenkiä. Korjattu myös taloustavaroita, vaatteita, joku huonekalukin. Aika paljon säästyi rahaa, vaivaahan tuosta on ja jotkut vaatii vähän osaamista. Ja kyllä nykyään kaupoissa myytävä tavara on ihan luokatonta.

   Lainaa

  10. Arkkienkeli 9.11.2023 8:31
   Tulos: -34 (36 ääntä)
   "täna"? Ja takaisin peruskouluun, Helmi.

   Lainaa

  11. Tuomittu lammas 9.11.2023 10:06
   Tulos: +18 (44 ääntä)
   Rutiköyhä tomaatti: Sitä vaan tulin ihmettelemään miksi tätä kommenttia on miinustettu, kun selvästi näkyy tuossa viimeisessä kuvassa korjattu kohta - ainakin jos koneella kattelee, kännykällä ei varmaankaan.Mitä tulee tuohon "selkeämpään kuvioon" niin se johtuu ihan kuvakulmasta ja miten valo osuu verhon tekstuuriin.
   Minusta pikemmin mennyt siitä vähän ruttuun sormien välissä. Minunkin veikkaus on että kavennettu reilä pois ja keskitetty verho uudestaan, se olis kaikkein yksinkertasinta ja eka kuvassa näkyy että leveyttä riittää.

   Lainaa

  12. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Itseasiassa: Ruvettiin viime vuonna urakalla korjaamaan hajonneita tavaroita ja pistettiin ylös aina suorituksen jälkeen. Vuodessa korjattiin tai korjautettiin noin 40 tavaraa kahden aikuisen taloudessa. Näihin siis ei laskettu huoltoa, esim. kenkien plankkausta, mutta suutarilla kävi molempien kenkiä. Korjattu myös [...]
     No, riippuu mistä ostaa. Kyllä esim. Varustelekan housuja saa pitää aika apinan raivolla ennen kuin ne kuluvat rikki. Mieheni ei muuta pidäkään (itse pidän kesällä mekkoa jos on kuuma). Kun ne sitten lopulta kuluvat niin, ettei todella ole mitään tehtävissä, leikkaan napit irti ennen kuin kierrätän lumpun, jotta toisia saman tyypin housuja korjatessa on oikeanlaisia nappeja (joskus ne tippuvat niin, ettei huomaa, ja katoavat). Haalistumisen korjaa vetämällä koko setin mustan väripaketin kanssa koneessa. Sieltä saa myös valmiita oikeanmuotoisia paikkoja haarakiilan korjaamiseen, kun se kuluu (kuulostaa siltä, että koko ajan saa olla korjaamassa, mutta enempi 1-2 vuosittainen projekti se on. (En ole Varystelekan leivissä, en mainostajana enkä muuna). 
     Samsoniten reppuni on vuodelta 1995, vanhempani ostivat sen kun lähdin riparille. Se on ollut kaikkea mahdollista reppureissaajan rinkasta päivittäiseen ostoskassiin, ja vaikka epäilemättä nyt sen korjauttamisessa alkaa jo olla kysymys tunnearvosta, niin vetskari uusittiin ja taas siinä kantaa viikon safkat. Vaippakassinakin palveli. Oletan, että eräänä päivänä kannan siinä vaatteeni palvelutaloon (tai joku kantaa, jos olen palvelutaloa vailla). 

   Lainaa

  13. Uhattu siili 9.11.2023 12:19
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Sarvekas maahinen: On muuten siististi korjattu verho. Olis muuten hyvä taito kaikille osata korjata vaikkapa vaatteita ja huonekaluja, eikä aina heittää pois ja ostaa uutta.
   Niin olisi! Ainakaan silloin kun olin peruskoulussa, niin ei meille opetettu ollenkaan vaatteiden korjaamista tai huoltoa. Eli napin ompelun ym. aivan perusasiat olen joutunut opettelemaan itse myöhemmin... Ei käyty läpi eri materiaaleja, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei tai oikeastaan mitään muutakaan oikeasti hyödyllistä. Virkattiin patalappuja sitäkin enemmän

   Lainaa

  14. Kiltti tyttö 9.11.2023 13:11
   Tulos: -1 (37 ääntä)
   Ihan selvästi teipattu (tms.) pois leikattu pala takaisin paikalleen. Entisen reiän kohdalla on juuri reiän muotoiset hennot ääriviivat. Millä perunalla osa kommentoijista lukee feissarimokia, kun ei erota tätä kuvasta?

   Lainaa

  15. Lähteetön ahven 9.11.2023 13:31
   Tulos: -26 (32 ääntä)
   Itseasiassa: Ruvettiin viime vuonna urakalla korjaamaan hajonneita tavaroita ja pistettiin ylös aina suorituksen jälkeen. Vuodessa korjattiin tai korjautettiin noin 40 tavaraa kahden aikuisen taloudessa. Näihin siis ei laskettu huoltoa, esim. kenkien plankkausta, mutta suutarilla kävi molempien kenkiä. Korjattu myös [...]
   No jos ostaa sitä halvinta tavaraa niin tottakai se on huonoa :D Itse ostan sen verran laadukkaita vaatteita että ne ei mene rikki useammassakaan vuodessa. Sama pätee kenkiin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin, elektroniikasta astioihin. En nyt väheksy yhtään teidän näkemäänne vaivaa mutta en todellakaan allekirjoita väitettä siitä että kaikki nykyään valmistettava tavara olisi huonoa. Ei ole kertaakaan tarvinnut ostaa uusia vaatteita siksi että ne olisi hajonneet käytössä.

   Lainaa

  16. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Lähteetön ahven: No jos ostaa sitä halvinta tavaraa niin tottakai se on huonoa :D Itse ostan sen verran laadukkaita vaatteita että ne ei mene rikki useammassakaan vuodessa. Sama pätee kenkiin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin, elektroniikasta astioihin. En nyt väheksy yhtään teidän näkemäänne vaivaa mutta en todellakaan allekirjoita [...]
   Mulla on edelleen jotain 15 vuotta vanhoja halpakauppojen rääsyjä, jotka on ihan reiättömiä ja suunnilleen saman näköisiä kuin ostaessa. Sitten on myös esim. 50€ verkkarihousut, jotka kului puhki reilussa vuodessa (jos muuten joku tietää mistä saa oikeasti paksuja ja hyvälaatuisia verkkareita niin kertokaa) Väitän kyllä vahvasti, että myös tavaroiden laatu on mennyt alaspäin, vaikka rahaa laittamalla voi saada jotain hyvääkin.

   Lainaa

  17. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Lähteetön ahven: No jos ostaa sitä halvinta tavaraa niin tottakai se on huonoa :D Itse ostan sen verran laadukkaita vaatteita että ne ei mene rikki useammassakaan vuodessa. Sama pätee kenkiin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin, elektroniikasta astioihin. En nyt väheksy yhtään teidän näkemäänne vaivaa mutta en todellakaan allekirjoita [...]
   Eikö se ole jo ihan yleistietoa, että monesti kalliit merkkikengät tehdään ihan samoilla hikipajoilla ja vaan tyyliin nauhoitetaan Euroopassa, että saadaan kiva Made in Italy -tarra ja yksi nolla lisää läiskäistyä hintaan? Sitten kun vielä se Varusteleka-laatu saataisiin useamman tyylisiin vaatteisiin, olisi bueno. Itse kyllä ostan nykyään lähinnä käytettynä vaatteeni, harmittaa kuluminen vähemmän ja toisaalta sitä toivoo, että jos joku vintagekappale on kestänyt pari vuosikymmentä, se kestää mulla vielä hetken. Kenkien ostaminen käytettynä on usein vähän turhan riskialtista, varsinkin ellei pääse sovittamaan.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 9.11.2023 21:01
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kivi:   No, riippuu mistä ostaa. Kyllä esim. Varustelekan housuja saa pitää aika apinan raivolla ennen kuin ne kuluvat rikki. Mieheni ei muuta pidäkään (itse pidän kesällä mekkoa jos on kuuma). Kun ne sitten lopulta kuluvat niin, ettei todella ole mitään tehtävissä, leikkaan napit irti ennen kuin kierrätän lumpun, jotta [...]
   Varustelekan vaatteista on ollut korjattavana ainakin merinohuppari ja farkkuja. Mulla kävi myös sekä Jalaksen että Sievin kengät suutarilla, ekat kyllä ovat jo 10 vuotta vanhat. Mutta joihinkin tuoteisiin on vaikea vaikuttaa, kaupoista kyllä voi lopulta löytää laadukkaan, jos jaksaa käyttää aikaa niiden löytämiseen. Ja paljon on kierrätettyä, joten silloinkin voi tulla yllätyksiä.

   Lainaa

  19. Timmi makkara 9.11.2023 21:54
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Uhattu siili: Niin olisi! Ainakaan silloin kun olin peruskoulussa, niin ei meille opetettu ollenkaan vaatteiden korjaamista tai huoltoa. Eli napin ompelun ym. aivan perusasiat olen joutunut opettelemaan itse myöhemmin... Ei käyty läpi eri materiaaleja, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei tai oikeastaan mitään muutakaan oikeasti hyödyllistä. Virkattiin patalappuja sitäkin enemmän
   Ilmeisesti eroa sitten opettajissa. Mulle peruskoulun rättikässässä opetettiin kyllä kaikenlaista korjausompeluakin, napinompelut. nepparinlaitot, vetoketjun vaihdot. Oon nykyisin vaan niin laiska hoitamaan noita itse, että olen ulkoistanut tehtävät alan ammattilaiselle. Samalla työllistän hänet :)

   Lainaa

  20. Vehmas kotieläin 9.11.2023 23:43
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Uhattu siili: Niin olisi! Ainakaan silloin kun olin peruskoulussa, niin ei meille opetettu ollenkaan vaatteiden korjaamista tai huoltoa. Eli napin ompelun ym. aivan perusasiat olen joutunut opettelemaan itse myöhemmin... Ei käyty läpi eri materiaaleja, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei tai oikeastaan mitään muutakaan oikeasti hyödyllistä. Virkattiin patalappuja sitäkin enemmän
   Ihmettelin tätä samaa juuri äsken villasukkia parsiessa. Aika harva lopulta ainakaan merkittävää osaa vaatteistaan tekee itse, mutta jokaiselta menee joskus vaate rikki. Luulisi tekstiilien korjaamistaitojen opetuksen kuuluvan ilman muuta käsitöiden opetussuunnitelmaan. Myöskään esim. puisten huonekalujen pikkufiksailujen opettaminen ei olisi huono idea. Lisäksi tämmöinen opetus muodostaisi myös samalla hyvää sisältöä ekologiseen / ympäristökasvatukseen.

   Lainaa

  21. Viriili seppä 10.11.2023 6:35
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   just: Eikö se ole jo ihan yleistietoa, että monesti kalliit merkkikengät tehdään ihan samoilla hikipajoilla ja vaan tyyliin nauhoitetaan Euroopassa, että saadaan kiva Made in Italy -tarra ja yksi nolla lisää läiskäistyä hintaan?
   Ei ole. Tämän asian tietää vain kaltaisesi "Suuren Salaisuuden Vartijat" koska jos asia olisi kuten väität, sinulla olisi esittää lähde sille.

   Lainaa

  22. Parantava gaselli 10.11.2023 8:55
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Uhattu siili: Niin olisi! Ainakaan silloin kun olin peruskoulussa, niin ei meille opetettu ollenkaan vaatteiden korjaamista tai huoltoa. Eli napin ompelun ym. aivan perusasiat olen joutunut opettelemaan itse myöhemmin... Ei käyty läpi eri materiaaleja, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei tai oikeastaan mitään muutakaan oikeasti hyödyllistä. Virkattiin patalappuja sitäkin enemmän
   En muista virkanneeni patalappua - ensinnäkin se tulisi tehdä 100 % villasta eikä sekoitelangasta, ja ainakaan meillä ei hirveästi vyötteellisiä lankakeriä ollut. Virkannut olen kyllä, ja neulonut. Ommellessa kauluspaitaa ja housuja tuli opittua monta asiaa, joita voi hyödyntää vaatteiden korjaamisen lisäksi niiden muokkaamiseen. 
   Käsityö kyllä kiinnosti kotonakin.

   Lainaa

  23. Uneton meduusa 10.11.2023 17:09
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Uhattu siili: Niin olisi! Ainakaan silloin kun olin peruskoulussa, niin ei meille opetettu ollenkaan vaatteiden korjaamista tai huoltoa. Eli napin ompelun ym. aivan perusasiat olen joutunut opettelemaan itse myöhemmin... Ei käyty läpi eri materiaaleja, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei tai oikeastaan mitään muutakaan oikeasti hyödyllistä. Virkattiin patalappuja sitäkin enemmän
   Mietin jotain samansuuntaista teknisissä käsitöissä (joissa olin toivoton tumpelo). Muistan sahanneeni puusta kuvioita ja rakentaneeni jonkun saapasrengin tms., mutta hyödyllisempiä taitoja olisi ehkä olleet ne kaikenlaiset pikku korjaustyöt, mitä kotona normaalisti tehdään? Toki joitain rajoituksia asettaa sähköisten työkalujen käyttö vs. oppilaiden nuori ikä.

   Lainaa

  24. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Kanit on saatanasta

   Lainaa

  25. Virkeä dinosaurus 12.11.2023 4:41
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Tuomittu lammas: Minusta pikemmin mennyt siitä vähän ruttuun sormien välissä. Minunkin veikkaus on että kavennettu reilä pois ja keskitetty verho uudestaan, se olis kaikkein yksinkertasinta ja eka kuvassa näkyy että leveyttä riittää.
   Eihän siinä mitään veikkausta tarvita, kun leikatun alueen ääriviivat näkyvät tuossa viimeisessä kuvassa!

   Lainaa

  26. Takimmaisempi kesyaasi 12.11.2023 7:46
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Lähteetön ahven: No jos ostaa sitä halvinta tavaraa niin tottakai se on huonoa :D Itse ostan sen verran laadukkaita vaatteita että ne ei mene rikki useammassakaan vuodessa. Sama pätee kenkiin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin, elektroniikasta astioihin. En nyt väheksy yhtään teidän näkemäänne vaivaa mutta en todellakaan allekirjoita [...]
   "Ei ole kertaakaan tarvinnut ostaa uusia vaatteita siksi että ne olisi hajonneet käytössä" Paljonko sulla oikein on vaatteita ja miksi ostat uusia, jos laadukkaat ei oo mennyt miksikään käytössä?

   Lainaa

  27. Moottoroitu kivi 12.11.2023 8:34
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Lähteetön ahven: No jos ostaa sitä halvinta tavaraa niin tottakai se on huonoa :D Itse ostan sen verran laadukkaita vaatteita että ne ei mene rikki useammassakaan vuodessa. Sama pätee kenkiin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin, elektroniikasta astioihin. En nyt väheksy yhtään teidän näkemäänne vaivaa mutta en todellakaan allekirjoita [...]
     Sitten ostat liikaa tavaraa, jos _mikään_ ei hajoa käytössä. Itse ostan vain sen minkä tarvitsen, ja esim. hyvien kenkien elinikä on siinä vuosikymmen, olettaen että niitä käyttää varsin intensiivisesti, mutta huoltaa, ja kun omat taidot loppuvat, vie huoltoon. Jossain vaiheessa ihan mikä tahansa hiutuu läpi. (Sain käydä läpi äitini vaatekomeron kun hän kuoli, ja paljon oli vuosikymmeniä vanhaa ihan priimaa. Mutta niinhän siinä käy, jos omistaa esim. 42 yöpaitaa. Jos omistaa kaksi, kuten minä, yksi käyttöön ja toinen pesuun, jossain vaiheessa ne kuluvat puhki.). 
     Toki esineet kuten lipastot kai lopulta hajoavat, mutta eivät minun elinaikanani. 

   Lainaa

  28. Kouluttamaton muurahainen 13.11.2023 6:31
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Viriili seppä: Ei ole. Tämän asian tietää vain kaltaisesi "Suuren Salaisuuden Vartijat" koska jos asia olisi kuten väität, sinulla olisi esittää lähde sille.
   Saisiko lähteen tälle sinun väitteellesi?

   Lainaa

  29. rottanpää 13.11.2023 19:04
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Lähteetön ahven: No jos ostaa sitä halvinta tavaraa niin tottakai se on huonoa :D Itse ostan sen verran laadukkaita vaatteita että ne ei mene rikki useammassakaan vuodessa. Sama pätee kenkiin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin, elektroniikasta astioihin. En nyt väheksy yhtään teidän näkemäänne vaivaa mutta en todellakaan allekirjoita [...]
   Tässä tuskin oli pointtina se, että *kaikki* vaatteet olisivat nykyään huonolaatuisia vaan se, että vaatteet ovat *keskimäärin* huonolaatuisia. Siis vaatteet, joita ostetaan suosituimmista, kätevimmistä ja/tai halvimmista kaupoista ovat keskimäärin huomattavasti huonompilaatuisia nykyään kuin ennen.

   Lainaa

  30. Höyli sirkka 14.11.2023 7:16
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Uhattu siili: Niin olisi! Ainakaan silloin kun olin peruskoulussa, niin ei meille opetettu ollenkaan vaatteiden korjaamista tai huoltoa. Eli napin ompelun ym. aivan perusasiat olen joutunut opettelemaan itse myöhemmin... Ei käyty läpi eri materiaaleja, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei tai oikeastaan mitään muutakaan oikeasti hyödyllistä. Virkattiin patalappuja sitäkin enemmän
   Kaikkea ei tarvitse opettaa kun opettelee itse. Netti on täynnä tutoriaaleja.
   Käsityönopettajia ei palkata kun ei opetustunnit riitä. Siksi epäpätevät opettavat kässää. Se on sitten yhtä saatanan patalappua, jota ope ei usein itsekään osaa tehdä.
   Mutta virkkaaminenkin on hyvä taito. Viimeksi hyödynsin kaikki vanhat lakanat repimällä ne suikaleeksi, josta virkkasin pyöreitä mattoja. Ohje löytyi Lankavan sivuilta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kanit, korjata, kuva, leikata, lento-onnettomuus, lentokone, museo, nuukuudenmuseo, nuukuurenmuseo, nuukuus, ovi, rullaverhot, tutkinta, verhot