Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uskottava huijaus

Julkinen haaste huijareille: Kirjoita yksi uskottava lause suomeksi.
Uskottava huijaus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kaatuileva apina 14.11.2023 0:18
   Tulos: +301 (315 ääntä)
   Pitäisköhän noiden huijareiden syödä noita ADHD-pillereitä niin ei tulisi noin lennokkaita ja epärealistisen iloisia viestejä? Ei noihin suomalaiset haksahda kovin helposti.

   Lainaa

  2. Napiton maksamakkara 14.11.2023 0:31
   Tulos: +90 (138 ääntä)
   Kyllä vaan ADHD-lääkkeet kelpaa. Kaveri ei enää käytä omiaan, niin yksi tuttu ”viihdekäyttäjä” halusi väkisin ostaa ne.

   Lainaa

  3. Toiveikas hämähäkki 14.11.2023 0:34
   Tulos: +371 (379 ääntä)
   Hei, matkalaukku oli täynnä kirjaimellisesti paskasia vaatteita. Lisäksi huomasin 3 päivää myöhemmin luteet. Kaikki tämä vain kahdella eurolla!

   Lainaa

  4. Vessapaperiton hedelmä 14.11.2023 0:45
   Tulos: -74 (168 ääntä)
   Sääliksi käy niitä jotka "pimeästi" adhd-lääkkeitä ostaa, ellei heillä adhd:ta ole. Useampia tutkimuksia on tehty ja yleisesti vaikuttaa, että placebovaikutus on se suurin vaikutus. Mahdolliset haittavaikutukset ja sekakäytön seurauksetnon kuitenkin ihan todelliset.

   Lainaa

  5. Suojaton sateenvarjo 14.11.2023 0:47
   Tulos: +517 (523 ääntä)
   "Vannon elämäni nimeen, että yritän ymmärtää itseäni" on kyllä erinomaisen diippi mietelause.

   Lainaa

  6. Pysäyttävä gorilla 14.11.2023 2:00
   Tulos: +210 (218 ääntä)
   Viime viikolla tuli vastaan mainos, jossa "Posti" kauppasi jakamattomia paketteja parilla eurolla. Kaikenlaista tavaraa ja kommenteissa tyytyväisiä asiakkaita kuten Lentokentän postauksissa.

   Lainaa

  7. Vessapaperiton hedelmä 14.11.2023 3:17
   Tulos: -106 (134 ääntä)
   Mikähän tuossa aiemmassa kommentissani pistää miinustamaan? Jos johtuu kirjoitustyylistä tai muusta sellaisesta niin hieno homma. Tai ihan vaan trollaamisen ilosta. Faktat lääkkeiden vaikutuksista kuitenkin on mitä on, riippumatta tykkäyksistä.

   Lainaa

  8. Kujeileva apina 14.11.2023 3:52
   Tulos: +144 (152 ääntä)
   Mulle tuli kerran vastaan joku, että posti myi noutamattomia paketteja pikkusummaan, missä oli "laatutavaraa", sanonpa vaan, että se joka on maksanut tai tilannut laskulla jotain monen sadan euron elektroniikka, tuskin jättäisi pakettiaan noutamatta. Sama pätee luultavasti myös "kadonneisiin" matkatavaroihin. Kannattaa muistaa, että jos joku tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen se on myös sitä.🙏🏻

   Lainaa

  9. Tulos: +102 (142 ääntä)
   Tuleekohan koskaan aikaa, jolloin tollaset huijaukset vaan loppuu koska ihmiset lopettavat tyhmäilyn. Veikkaan että nykyään nuoret ovat fiksumpia nettiasioissa kun 15 vuotta sitten. Usein idiootin lapsi opettaa äidilleen, että se on huijaus.

   Lainaa

  10. Katuvaloissa tanssiva kuormaeläin 14.11.2023 6:22
   Tulos: +176 (180 ääntä)
   jukkapalmu: Tuleekohan koskaan aikaa, jolloin tollaset huijaukset vaan loppuu koska ihmiset lopettavat tyhmäilyn. Veikkaan että nykyään nuoret ovat fiksumpia nettiasioissa kun 15 vuotta sitten. Usein idiootin lapsi opettaa äidilleen, että se on huijaus.
   Mitä seurannu nuorisoa tiktokis niin ei huijaukset tuu ikinä loppumaan.

   Lainaa

  11. Höyli sirkka 14.11.2023 7:05
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Kaatuileva apina: Pitäisköhän noiden huijareiden syödä noita ADHD-pillereitä niin ei tulisi noin lennokkaita ja epärealistisen iloisia viestejä? Ei noihin suomalaiset haksahda kovin helposti.
   Noihin haksahtaa toivottu kohderyhmä eli kaikkein tolloimmat.

   Lainaa

  12. Tyyppivika maksamato 14.11.2023 7:36
   Tulos: -17 (61 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Mikähän tuossa aiemmassa kommentissani pistää miinustamaan? Jos johtuu kirjoitustyylistä tai muusta sellaisesta niin hieno homma. Tai ihan vaan trollaamisen ilosta. Faktat lääkkeiden vaikutuksista kuitenkin on mitä on, riippumatta tykkäyksistä.
   Mietin ihan samaa! Ei oo pitkä aika kun viimeksi luin tutkimuksen siitä miten ADHD-lääkkeet vaikuttaa ajatteluun heikentävästi. Mitään lääkettä ei pitäisi käyttää ilman oikeaa syytä, sillä kaikilla aineilla on haittavaikutuksensa.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 14.11.2023 7:44
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Kujeileva apina: Mulle tuli kerran vastaan joku, että posti myi noutamattomia paketteja pikkusummaan, missä oli "laatutavaraa", sanonpa vaan, että se joka on maksanut tai tilannut laskulla jotain monen sadan euron elektroniikka, tuskin jättäisi pakettiaan noutamatta. Sama pätee luultavasti myös "kadonneisiin" [...]
   Matkalaukuista kuitenkin voi saada matkavakuutuksesta takaisin. Postilta korkeintaan geneerisen 20 €.
   En tuohon matkalaukkuhuijaukseen ole törmännyt, mutta paljonko mainostaminen maksaa Facessa kun sitä käyttävät jo huojaritkin? Nähtävästi pari eurosia tulee riittävästi yhdelle Sponsoroitu-tagille.

   Lainaa

  14. Itseasiassa 14.11.2023 7:45
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Katuvaloissa tanssiva kuormaeläin: Mitä seurannu nuorisoa tiktokis niin ei huijaukset tuu ikinä loppumaan.
   No, aina on se lauma joka haluaa pikavoittoja ja toivoa paremmasta.

   Lainaa

  15. Tulos: +36 (46 ääntä)
   jukkapalmu: Tuleekohan koskaan aikaa, jolloin tollaset huijaukset vaan loppuu koska ihmiset lopettavat tyhmäilyn. Veikkaan että nykyään nuoret ovat fiksumpia nettiasioissa kun 15 vuotta sitten. Usein idiootin lapsi opettaa äidilleen, että se on huijaus.
   Ei tule. Tällaisia huijauksia on niin halpaa tehdä että voitolle pääsee jo muutamilla uhreilla ja loppu on puhdasta voittoa. Ulkomailla tämä on ollut arkipäivää  vuosikymmeniä, mutta näköjään viimevuosina alkanut näköjään suomen kielikin taipua niin hyvin että määrä noussut täällä massiivisesti. Ajan kanssa tämä vain tulee pahenemaan.

   Lainaa

  16. Säädytön lehmä 14.11.2023 8:24
   Tulos: +81 (101 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Mikähän tuossa aiemmassa kommentissani pistää miinustamaan? Jos johtuu kirjoitustyylistä tai muusta sellaisesta niin hieno homma. Tai ihan vaan trollaamisen ilosta. Faktat lääkkeiden vaikutuksista kuitenkin on mitä on, riippumatta tykkäyksistä.
   Tervetuloa seuraamaan placebon vaikutuksia viikoksi - kahdeksi! Majoitan sut erittäin mielelläni. Voidaan viikon lääkkeiden syömättömyyden jälkeen keskustella uudestaan niistä ADHD-lääkkeiden placebovaikutuksista. ☺️

   Lainaa

  17. Varakas muurahainen 14.11.2023 8:38
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Nämä "vain kahdella eurolla" milloin mistäkin tarjoukset on silkkaa huijausta. Ikävä kyllä moni menee höperyyttään lankaan ja itkee myöhemmin pankkitunnustensa perään.

   Lainaa

  18. Tulos: +95 (109 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Mikähän tuossa aiemmassa kommentissani pistää miinustamaan? Jos johtuu kirjoitustyylistä tai muusta sellaisesta niin hieno homma. Tai ihan vaan trollaamisen ilosta. Faktat lääkkeiden vaikutuksista kuitenkin on mitä on, riippumatta tykkäyksistä.
   Varmaan se, että väheksyt ihmisten vaivoja ja ongelmia toteamalla käytännössä, että ne poistuu asennetta muuttamalla. Sulta puuttuu myös lähde, missä kerrotaan, että adhd-lääkkeiden teho perustuu placebo-vaikutukseen.

   Lainaa

  19. Tulos: +76 (86 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Sääliksi käy niitä jotka "pimeästi" adhd-lääkkeitä ostaa, ellei heillä adhd:ta ole. Useampia tutkimuksia on tehty ja yleisesti vaikuttaa, että placebovaikutus on se suurin vaikutus. Mahdolliset haittavaikutukset ja sekakäytön seurauksetnon kuitenkin ihan todelliset.
   Kyllå ADHD lääkkeet vaikuttaa ihan jokaisella, kyseessä ei ole lumevaikutus. Haittavaikutukset ovat mahdollisia totta kai. Kuitenkin lääkkeistä saatu hyöty saattaa olla pienempi, jos keskittymisen kanssa ei normaalisti ole haasteita, mutta se ei tarkoita, että lääkkeellä ei olisi vaikutusta.

   Lainaa

  20. Parantava gaselli 14.11.2023 9:42
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   jukkapalmu: Tuleekohan koskaan aikaa, jolloin tollaset huijaukset vaan loppuu koska ihmiset lopettavat tyhmäilyn. Veikkaan että nykyään nuoret ovat fiksumpia nettiasioissa kun 15 vuotta sitten. Usein idiootin lapsi opettaa äidilleen, että se on huijaus.
   Fiksu opettaa, vähemmän fiksu ei. Somet on täynnä kyselyitä ihan tavallisista, vuosikausia toimineista nettikaupoista, että onkohan Tämä LuOtEtTaVa, etenkin nuorempien toimesta. Hyvä toki, että kysyvät, mutta harvassa nuo epäilijät kuitenkin - ja osoitus vain surkeista lukutaidoista.

   Lainaa

  21. Vessapaperiton hedelmä 14.11.2023 10:22
   Tulos: -73 (83 ääntä)
   byn: Kyllå ADHD lääkkeet vaikuttaa ihan jokaisella, kyseessä ei ole lumevaikutus. Haittavaikutukset ovat mahdollisia totta kai. Kuitenkin lääkkeistä saatu hyöty saattaa olla pienempi, jos keskittymisen kanssa ei normaalisti ole haasteita, mutta se ei tarkoita, että lääkkeellä ei olisi vaikutusta.
   Jännä juttu että tämä vaikutus ei sitten tieteellisissä tutkimuksissa näy.

   Lainaa

  22. Painuva sonni 14.11.2023 10:30
   Tulos: +83 (93 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Jännä juttu että tämä vaikutus ei sitten tieteellisissä tutkimuksissa näy.
   Onko nää tieteelliset tutkimukset nyt tässä huoneessa meidän kanssa?

   Lainaa

  23. Pöpi pingviini 14.11.2023 10:30
   Tulos: +10 (28 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tervetuloa seuraamaan placebon vaikutuksia viikoksi - kahdeksi! Majoitan sut erittäin mielelläni. Voidaan viikon lääkkeiden syömättömyyden jälkeen keskustella uudestaan niistä ADHD-lääkkeiden placebovaikutuksista. ☺️
   Et nyt ihan tainnut lukea kommentteja ajatuksella, mikä ilmeisesti selittää myös sen alkuperäisen kommentin miinustelun. 😄

   Lainaa

  24. Vessapaperiton hedelmä 14.11.2023 10:32
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Mimmi: Varmaan se, että väheksyt ihmisten vaivoja ja ongelmia toteamalla käytännössä, että ne poistuu asennetta muuttamalla. Sulta puuttuu myös lähde, missä kerrotaan, että adhd-lääkkeiden teho perustuu placebo-vaikutukseen.
   Voi prkl siis tarkoitin vaikutusta ihmisiin joilla ei ole adhd:ta! Kiitos vastauksesta, en tajunnut yhtään että se on noin ymmärrettävissä. Hyvä sitten että miinukselka.

   Lainaa

  25. Vessapaperiton hedelmä 14.11.2023 10:36
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tervetuloa seuraamaan placebon vaikutuksia viikoksi - kahdeksi! Majoitan sut erittäin mielelläni. Voidaan viikon lääkkeiden syömättömyyden jälkeen keskustella uudestaan niistä ADHD-lääkkeiden placebovaikutuksista. ☺️
   Sullekin erikseen kiitos ja pahoittelut: tarkoitin adhd-lääkkeen vaikutusta sellaiseen, jolla ei ole adhd:tä.

   Lainaa

  26. Elinkelpoinen piirroshahmo 14.11.2023 11:04
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Niin siis kaikkiin ADHD-lääkkeet vaikuttaa, mutta jos toiminnanohjaus ei ole vajaateholla, niin se tosiaan toimii korkeintaan huonommin, kun lääkkeet lyövät kierrokset yli. Eli nyt kun meille lopulta selvisi, mitä vessapaperiton hedelmä yritti sanoa, niin olen samansuuntaista mieltä ihan tutkimustuloksiin perustuen. Välillisesti muut kuin oikeat ADHD-diagnosoidut voivat toki saada lääkkeestä "iloa" sitä kautta kun nukkuminen estyy ja väsymys vähenee - onhan kyseessä amfetamiinijohdannainen. Ehkä joku kokee tärinän, ruokahaluttomuuden, heliumin tunteen päässä yms. viittaamaan myös siihen, että "nyt tapahtuu jotain" ja plaseboefekti voimistuu entisestään. Itse en ikinä ottaisi näitä närästyksiä, kuvottavaa oloa ja mahakipua, päänsärkyjä, sydämentykytystä, hengenahdistusta yms ikinä itselleni huvin vuoksi, saati maksaisi siitä. Mutta ainoa keino saada esim. töitä (tai yhtään mitään) tehtyä on ottaa lääkkeet, niin näitä nyt syödään kun ei oikein muuta voi.

   Lainaa

  27. Uneton meduusa 14.11.2023 11:33
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Hesarissa on juuri artikkeli näistä matkatavaramyyntihuijauksista. Kommenteissa pari ihmistä kertoi jo raportoineensa näitä postauksia ja mainoksia Facebookille/Metalle, samoin kuin "Postin" vastaavia, ja Facebook ei ota postauksia alas, koskapa nämä "eivät riko yhteisösääntöjä". No, sama kokemus itsellänikin sellaistenkin huijausilmoituksien raportoinnissa, joista näkee vaikka silmät kiinni, että huijauksia ovat (tai että ne rikkovat paikallista _lakia_, hiiteen Facebookin "yhteisösäännöt"). Osa ongelmaa on myös se, että ilmoituksissa täytyy valita tietty kategoria, millä tavalla postaus rikkoo sääntöjä (kategorioista puuttuu paljon relevantteja, ja/tai monien ilmoittaminen on tehty hyvin hankalaksi). Ja toisaalta se, ettei mukaan pysty liittämään viestiä, jossa selittäisi, _miksi_ postaus rikkoo sääntöjä. Edes muutama avainsana tekoälyn tulkittavaksi voisi selkeyttää asiaa...

   Lainaa

  28. Kiltti tyttö 14.11.2023 11:46
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Osa ADHD-lääkkeistä on amfetamiinijohdannaisia. Ei niitä nistit siksi osta tai pölli, että haluaisivat ylivilkkausoireensa kuriin, äly hoi :D

   Lainaa

  29. It's a deal 14.11.2023 11:50
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   ADHD-lääkkeet taatusti heikentävät ajattelukykyä, ja sen tyhmentymisen huomaa hyvin pian. Se johtuu siitä, että kun ajatukset kulkevat jonossa, eivätkä kolme rinnakkain, tuntee käyvänsä tosi hitailla. Kun alat kotikadullasi näkemään kymmenen vuoden jälkeen kokonaisia uusia rakennuksia, joiden noteeraamiseen sinulla ei nyt vaan ole ollut aikaa aiemmin, tunne on massiivinen. Valitettavasti itselläni sivuvaikutukset estivät työnteon monellakin tapaa ja hoitosuhteen katkettua pitäisi käydä yleislääkärillä ja mielenterveyshoitajalla nähdäkseen psykiatrin ehkä kesällä saadakseen ehkä oikeita lääkkeitä. Ei vaan jaksa tai ehdi, eläkkeelle jäädessä voi sitten taas ihailla arkkitehtuuria ja luontoa.

   Lainaa

  30. Kapeahko konna 14.11.2023 12:06
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Itseasiassa: Matkalaukuista kuitenkin voi saada matkavakuutuksesta takaisin. Postilta korkeintaan geneerisen 20 €. En tuohon matkalaukkuhuijaukseen ole törmännyt, mutta paljonko mainostaminen maksaa Facessa kun sitä käyttävät jo huojaritkin? Nähtävästi pari eurosia tulee riittävästi yhdelle Sponsoroitu-tagille.
   Veikkaisin, että tässä ei tavoitella sitä paria euroa, vaan korttitietoja, jotta voidaan sitten veloittaa suurempikin summa.

   Lainaa

  31. It's a deal 14.11.2023 12:23
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Tänään opin, että Amazon ihan oikeasti myy verkkosivuillaan toimittamatta jääneitä lähetyksiä.

   Lainaa

  32. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Mitä veikkaatte, ovatko "Robinin" huijausviestit oikean ihmisen kirjoittamia vai AI:lla tuotettuja?

   Lainaa

  33. Esteetön maito 14.11.2023 16:17
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Vuohi: Mitä veikkaatte, ovatko "Robinin" huijausviestit oikean ihmisen kirjoittamia vai AI:lla tuotettuja?
   Ihmisen. Tekoäly ei hermostuisi ja unohtaisi isoja alkukirjaimia.

   Lainaa

  34. Hiilineutraali piikkisika 14.11.2023 16:30
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   It's a deal: ADHD-lääkkeet taatusti heikentävät ajattelukykyä, ja sen tyhmentymisen huomaa hyvin pian. Se johtuu siitä, että kun ajatukset kulkevat jonossa, eivätkä kolme rinnakkain, tuntee käyvänsä tosi hitailla. Kun alat kotikadullasi näkemään kymmenen vuoden jälkeen kokonaisia uusia rakennuksia, [...]
   No eivät "taatusti" heikennä. Jos sinulla heikentää, niin ei puolillakaan muista. Tuo termi on aika hassu käyttää vain oman kokemuksen perusteella. 
    Hassua, jos sinä tyhmennyt. Ajatusten "jonossa kulkeminen", jos se niin halutaan ilmaista, aiheuttaa esim. minulle vain sen, että muistan tehdä hommat ennen deadlineä, jopa aiemmin kuin juuri ennen sitä, muistan, mihin tavaran jätin ja kykenen pysähtymään niin pitkäksi aikaa, että tavarat menevät useammin paikoilleen, eivätkä unohdu hukkateille. Lääkkeet auttavat tarttumaan epämiellyttäviin työtehtäviin ja kotitöihin, joita en ilman saa hoidettua. Yhtä kirkkaasti päättelen ja ajattelen kuin ennenkin, enkä takuulla ole yhtään tyhmempi, huolimattomuusvirheetkin vähenevät, kun ehtii pysyä perässä siinä, mitä tekee. 
   Minun kotikatuni talot eivät ole lisääntyneet. Ehkä sinun pitäisi kokeilla toista lääkettä, jos tyhmennyt? 

   Lainaa

  35. Laakeriton viinirypäle 14.11.2023 16:30
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Sullekin erikseen kiitos ja pahoittelut: tarkoitin adhd-lääkkeen vaikutusta sellaiseen, jolla ei ole adhd:tä.
   Näyttäisi olevan concerta ja vyvanse. Meinaat, että lisdexamfetamiinilla tai metyylifenidaatilla ei saa päätä sekasin?

   Lainaa

  36. Alentuva hirmulisko 14.11.2023 17:26
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Varakas muurahainen: Nämä "vain kahdella eurolla" milloin mistäkin tarjoukset on silkkaa huijausta. Ikävä kyllä moni menee höperyyttään lankaan ja itkee myöhemmin pankkitunnustensa perään.
   Onko noin? Kerro lisää!

   Lainaa

  37. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Esteetön maito: Ihmisen. Tekoäly ei hermostuisi ja unohtaisi isoja alkukirjaimia.
   Riippuu siitä millä materiaalilla se on koulutettu. Jos lähdemateriaalissa on virheitä sitten ne siirtyvät myös tekoälyn kielenkäyttöön.

   Lainaa

  38. Estoton mäyrä 14.11.2023 20:46
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kaatuileva apina: Pitäisköhän noiden huijareiden syödä noita ADHD-pillereitä niin ei tulisi noin lennokkaita ja epärealistisen iloisia viestejä? Ei noihin suomalaiset haksahda kovin helposti.
   Ainoa ihmetys on, että Facebook kerää rahat tästä lystistä myymällä mainostilaa huijareille vuodesta toiseen. Vasta lukuiste valitusten jälkeen mahdollisesti poistaa ao. mainoksen, kun uudet on jo tulilla.

   Lainaa

  39. Estoton mäyrä 14.11.2023 20:59
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Uneton meduusa: Hesarissa on juuri artikkeli näistä matkatavaramyyntihuijauksista. Kommenteissa pari ihmistä kertoi jo raportoineensa näitä postauksia ja mainoksia Facebookille/Metalle, samoin kuin "Postin" vastaavia, ja Facebook ei ota postauksia alas, koskapa nämä "eivät riko yhteisösääntöjä". No, sama [...]
   Facebook ottaa provikat rikollisilta.

   Lainaa

  40. Tulos: +14 (14 ääntä)
   jukkapalmu: Tuleekohan koskaan aikaa, jolloin tollaset huijaukset vaan loppuu koska ihmiset lopettavat tyhmäilyn. Veikkaan että nykyään nuoret ovat fiksumpia nettiasioissa kun 15 vuotta sitten. Usein idiootin lapsi opettaa äidilleen, että se on huijaus.
     Idioottien sukulainen on nyt yrittänyt selittää viikkotolkulla, että se Facen "täten kiellän Facea käyttämästä tietojani mihinkään, blaa blaa blaa" on, no, kiertokirje jonka tapaisiin viimeksi lankesimme 9-vuotiaina. Reaktio on ollut sen verran jäätävää, että annan olla, ei kai siitä haittaakaan ole. 
     Tykkää tästä ja laita seinällesi tai joudut syömään etanan koska jotain.

   Lainaa

  41. Työntyvä undulaatti 15.11.2023 6:14
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Sääliksi käy niitä jotka "pimeästi" adhd-lääkkeitä ostaa, ellei heillä adhd:ta ole. Useampia tutkimuksia on tehty ja yleisesti vaikuttaa, että placebovaikutus on se suurin vaikutus. Mahdolliset haittavaikutukset ja sekakäytön seurauksetnon kuitenkin ihan todelliset.
   Siis väität nyt, että nuo amfetamiinijohdannaiset stimulantit eivät millään tapaa vaikuta ihmisiin, joilla ei ole ADHD:ta? Siinä missä ADHD:ta sairastavaa nuo auttavat keskittymään ja ehkä jopa rauhoittavat ajatustenjuoksua, muilla nuo nimenomaan ”nopeuttavat” menoa. Siksi niitä väärinkäytetään, siinä missä sitä amfetamiiniakin. Kovasti kiinnostaisi lukea edes yksi näistä lukuisista tutkimuksista joihin viittaat. Se, että sanoo ”faktojen olevan mitä ovat” ja vetoaa tehtyihin tutkimuksiin on aika se ja tuo jos ei ole näytöksi niitä tutkimuksia lähteistää. Sen verran jäi tämä hämmentämään että täytynee itse yrittää moisia tutkimuksia löytää. Senkin vielä sanon, että jos kyse on yhdestä tehdystä tutkimuksesta, josta on artikkeli jossain Hesarin tiede-osiossa, niin en sille vielä suurta painoarvoa antaisi.

   Lainaa

  42. Uskottava simpanssi 15.11.2023 6:48
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Työntyvä undulaatti: jos kyse on yhdestä tehdystä tutkimuksesta, josta on artikkeli jossain Hesarin tiede-osiossa, niin en sille vielä suurta painoarvoa antaisi.
   ... paitsi jos se tukee juuri sinun arvailujasi.

   Lainaa

  43. Lihaton kurkku 15.11.2023 10:30
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Elinkelpoinen piirroshahmo: Niin siis kaikkiin ADHD-lääkkeet vaikuttaa, mutta jos toiminnanohjaus ei ole vajaateholla, niin se tosiaan toimii korkeintaan huonommin, kun lääkkeet lyövät kierrokset yli. Eli nyt kun meille lopulta selvisi, mitä vessapaperiton hedelmä yritti sanoa, niin olen samansuuntaista mieltä ihan [...]
   Plot twist, ehkä joku haluaa niitä katukaupasta koska sillä on adhd, mutta jostain syystä ei saa lääkitystä?

   Lainaa

  44. It's a deal 15.11.2023 11:28
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Hiilineutraali piikkisika: No eivät "taatusti" heikennä. Jos sinulla heikentää, niin ei puolillakaan muista. Tuo termi on aika hassu käyttää vain oman kokemuksen perusteella. 
   Koska en syö niitä lääkkeitä, muotoilin asian huonosti, anteeksi. Puhuin omasta kokemuksestani, kun se flipperi päässä hiljenee. Ei sitä osaa kuvailla, mutta maailma hidastuu, ja se on vain hyvä asia. Kaikki hoitui paljon paremmin, mutta vuosikymmenten härväyksen jälkeen oli erittäin outo olo, kun ajatusten laatu korvasi määrää.
   Jos sinä olet ilman lääkitystäkin huomioinut ympäristösi normaalisti, se ei tarkoita, että se pätisi kaikkiin, se on sinun todellisuutesi. Miten minä sen koin ja mitä sanaa tunteesta käytän taas on minun.
   Jos vatsani ja yöuneni eivät menisi pilalle, söisin niitä edelleen.

   Lainaa

  45. Virraton ankka 15.11.2023 17:30
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Facebookissa on paljon näitä huijaussivustoja joissa myydään esim. Postin nimissä jakamattomia elektroniikkapaketteja. Sitten kun ilmiannat sen Facebookille, niin sieltä tulee vastaus, että ei ole huijaussivusto. VMP.

   Lainaa

  46. Välttämätön piirroshahmo 15.11.2023 19:33
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   jukkapalmu: Tuleekohan koskaan aikaa, jolloin tollaset huijaukset vaan loppuu koska ihmiset lopettavat tyhmäilyn. Veikkaan että nykyään nuoret ovat fiksumpia nettiasioissa kun 15 vuotta sitten. Usein idiootin lapsi opettaa äidilleen, että se on huijaus.
   Ihailtavaa positiivisuutta. Mä olen itse enemmän idioluution kannattajia.

   Lainaa

  47. Joukkoon kuulumaton oliivi 16.11.2023 0:32
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Höyli sirkka: Noihin haksahtaa toivottu kohderyhmä eli kaikkein tolloimmat.
   Ikävä kyllä jotkut käyttää jopa ADHD lääkkeitä väärin. 
   Siksi niitä ihmiset jotka oikeasti tarvitsee eivät todellakaan helposti niitä saa. Ei riitä että on ADHD diagnoosi. 

   Lainaa

  48. Joukkoon kuulumaton oliivi 16.11.2023 0:49
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Tyyppivika maksamato: Mietin ihan samaa! Ei oo pitkä aika kun viimeksi luin tutkimuksen siitä miten ADHD-lääkkeet vaikuttaa ajatteluun heikentävästi. Mitään lääkettä ei pitäisi käyttää ilman oikeaa syytä, sillä kaikilla aineilla on haittavaikutuksensa.
   Ihmiset jotka käyttävät ADHD lääkkeitä väärin eivät tajua, että juuri heidän takia niitä ei aina saa, vaikka lääkäri on diagnosoinut ADHD ja ADHD sotkee elämän kun aivot eivät toimi samalla tavalla kuin heillä joilla ei ole ADHD. 
   ADHD on epämiellyttävä asia ja kun koko elämä on vain sähläämistä niin se on hyvin rankkaa...
   ADHD lääke voisi auttaa keskittymään ja saamaan tunteet ja ylivilkkaus hallintaan, mutta koska sitä pidetään huumaavana lääkkeenä ni sitä ei aina saa, vaikka tarvetta olisi.
   ADHD tekee elämästä hankalampaa kun ei pysty keskittyy kunnolla mihinkään. 
   Aikuisten ADHD hoito on ihan retuperällä, kun edes lääkärit eivät ole yhtä mieltä. 
   Jos ADHD huomataan jo lapsena ni siihen pystytään jo lapsen kehittyessä kiinnittämään huomiota ja lapsi voi saada tukea ja apua saadakseen normaalin aikuisuuden.
   Mutta jos ADHD todetaan vasta aikuisena niin ongelmat on jo paljon pahempia, koska koko elämän on joutunut kestää sen, että epäonnistuu kaikessa ja se on tuhonu itsetunnon ja kaiken ja vaikuttanut siihen, että ihmissuhteet eivät ole onnistuneet.
   Ei silloin kukaan tajunnut, että en minä tyhmä ole vaikka epäonnistuin ja enkä minä oppinut kaikkea sitä ihmissuhde taitoa kuin muut. Ihmiset eivät ymmärtäneet, että en tahallaan ollut sellainen, mutta silloin koko asiaa ei vaan ymmärretty, ettei kaikkien aivot toimi normaalisti. 

   Lainaa

  49. Joukkoon kuulumaton oliivi 16.11.2023 0:58
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tervetuloa seuraamaan placebon vaikutuksia viikoksi - kahdeksi! Majoitan sut erittäin mielelläni. Voidaan viikon lääkkeiden syömättömyyden jälkeen keskustella uudestaan niistä ADHD-lääkkeiden placebovaikutuksista. ☺️
   Hän tarkoitti niitä ihmisiä, joilla ei ole ADHD.
   Terveet eivät tarvitse ADHD, mutta me joiden aivot on rikki me tarvittaisiin, mutta kaikki ei saa, vaikka on lääkärin ADHD diagnoosi. 
   Aikuisten kohdalla lääkärit eivät ole yhtä mieltä asiasta, koska yleensä ADHD lapsena, mutta miten olisi minulle voinu lapsena ADHD diagnoosi tehdä, kun koko asiaa ei edes lääkärit tienny, että joidenkin aivot voi olla rikki, mutta lääketiede on onneksi menny eteenpäin. 
   Onneks nyky lasten, jotka kärsii ADHD ei tarvitse kulkea samaa polkua, kun minun. He voivat vielä saada normaalin aikuisuuden ja normaali elämän ja he pystyy muuttaa omaa tulevaisuutta, mutta minun on aikuisena todella vaikeaa saada aivot ehjäksi.

   Lainaa

  50. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kiltti tyttö: Osa ADHD-lääkkeistä on amfetamiinijohdannaisia. Ei niitä nistit siksi osta tai pölli, että haluaisivat ylivilkkausoireensa kuriin, äly hoi 😁
   No itseasiassa ADHD:lla ja päihdeongelmilla on valtavasti päällekkäisyyttä ja jopa 25%:lla vangeista on ADHD. Joten erittäin todennäköisesti valtaosa "nisteistä" juurikin itselääkitsee hoitamatonta ADHD:ta.

   Lainaa

  51. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Aoeae: No itseasiassa ADHD:lla ja päihdeongelmilla on valtavasti päällekkäisyyttä ja jopa 25%:lla vangeista on ADHD. Joten erittäin todennäköisesti valtaosa "nisteistä" juurikin itselääkitsee hoitamatonta ADHD:ta.
   Tämäpä juuri. Ja oikein lääkitty ADHD ehkäisee merkittävästi päihderiippuvuuksia.

   Lainaa

  52. Televisioton hanhi 16.11.2023 11:37
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Mikähän tuossa aiemmassa kommentissani pistää miinustamaan? Jos johtuu kirjoitustyylistä tai muusta sellaisesta niin hieno homma. Tai ihan vaan trollaamisen ilosta. Faktat lääkkeiden vaikutuksista kuitenkin on mitä on, riippumatta tykkäyksistä.
   Koska siitä puuttuu faktat. Muuten se oli aikalailla samaa soopaa kuin muutkin bessewisserit kirjoittaa.

   Lainaa

  53. Onnekas robotti 16.11.2023 14:19
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Vessapaperiton hedelmä: Jännä juttu että tämä vaikutus ei sitten tieteellisissä tutkimuksissa näy.
   Samaa ihmettelen, metamfetamiinin vaikutuskin on tutkimusten mukaan vain placeboa. (/end of sarcasm)

   Lainaa

  54. rottanpää 17.11.2023 14:09
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   jukkapalmu: Tuleekohan koskaan aikaa, jolloin tollaset huijaukset vaan loppuu koska ihmiset lopettavat tyhmäilyn. Veikkaan että nykyään nuoret ovat fiksumpia nettiasioissa kun 15 vuotta sitten. Usein idiootin lapsi opettaa äidilleen, että se on huijaus.
   Musta välillä tuntuu, että tää nettityhmyys on taas kääntynyt nousuun. Usein milleniaalit opettaa suurta ikäluokkaa, mutta nyt viime vuosina oon nähnyt paljon Z-sukupolven ihmisiä, jotka tuntuu olevan netissä ihan yhtä hyväuskoisia kuin suuret ikäluokatkin. Tai ei ehkä aina hyväuskoisia, mutta medialukutaito on todella surkeaa.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (6 ääntä)
   rottanpää: Musta välillä tuntuu, että tää nettityhmyys on taas kääntynyt nousuun. Usein milleniaalit opettaa suurta ikäluokkaa, mutta nyt viime vuosina oon nähnyt paljon Z-sukupolven ihmisiä, jotka tuntuu olevan netissä ihan yhtä hyväuskoisia kuin suuret ikäluokatkin. Tai ei ehkä aina hyväuskoisia, mutta medialukutaito on todella surkeaa.
   Lukutaito ylipäätään alati heikkenee. Vaikuttaa suoraan medialukutaitoonkin.

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (1 ääni)
   Aikamoinen haaskalintu saa olla jos oikeesti haluis alkaa penkoo vieraiden ihmisten laukkuja.

   Lainaa

  57. Tulos: 0 (0 ääntä)
   jukkapalmu: Tuleekohan koskaan aikaa, jolloin tollaset huijaukset vaan loppuu koska ihmiset lopettavat tyhmäilyn. Veikkaan että nykyään nuoret ovat fiksumpia nettiasioissa kun 15 vuotta sitten. Usein idiootin lapsi opettaa äidilleen, että se on huijaus.
   No mut sehän on itseasiassa päinvastoin. Nuoriso ei erota näitä, mut boomerit ja millenniaalit etc on paljon varovaisempia sisälukutaito parempi. Ihan tutkittu juttu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: adhd, airpods, helsinki-vantaa, huijarit, huijaus, ipad, kadonneet, kaveripyyntö, kuva, lentokenttä, lääket, lääkkeet, lääkäri, matkalaukku, matkatavarat