Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 58

Miettikää, ihmiset, mitä kaaosta järjestätte!
Koiranomistajat, osa 58

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 84 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sorea preeriasusi 21.11.2023 0:24
   Tulos: -224 (424 ääntä)
   Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.

   Lainaa

  2. Itselatautuva alpakka 21.11.2023 0:24
   Tulos: +298 (304 ääntä)
   Siinähän istuu hyvätapaisesti löytökoira etupenkillä. Toivottavasti omistaja löytyi. Ja harvemmin ne koirat läkähtyy autoon Suomessa talvella ilta-aikaan.

   Lainaa

  3. perseensusi 21.11.2023 0:42
   Tulos: +442 (506 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
   Jätät sen koirakärryn ottamatta. Ongelma on osaltasi ratkaistu. Kiitos kommentistasi ja heippa!

   Lainaa

  4. Marsun aivastus 21.11.2023 0:47
   Tulos: +205 (209 ääntä)
   Marsun pieru olikin uutta, ilmeisesti kallista lystiä.

   Lainaa

  5. Napiton maksamakkara 21.11.2023 3:33
   Tulos: -124 (152 ääntä)
   On ollut kyllä harvinaisen paska eläinlääkäri, jos on joutunut 600€ edestä tekemään tutkimuksia selvittääkseen selkäjumin.

   Lainaa

  6. Viritetty patsas 21.11.2023 6:48
   Tulos: +249 (261 ääntä)
   Napiton maksamakkara: On ollut kyllä harvinaisen paska eläinlääkäri, jos on joutunut 600€ edestä tekemään tutkimuksia selvittääkseen selkäjumin.
   Ihan vaan tiedoksesi, että eläinlääkärissä maksaa nykypäivänä pelkkä tervehtiminenkin jo monta sataa.

   Lainaa

  7. Vastapuikea meduusa 21.11.2023 6:52
   Tulos: +136 (174 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
   Koirakärryssä on viltti, pieni koira voi makoilla siinä kun omistaja hakee muutaman ostoksen. Viltti näkyy kuvassa ja kärry on selvästi merkitty. Koiran tassut eivät ole ihmisten kengänpohjia paskasemmat ja tässä tapauksessa vain toiset sotkevat kaupan tiloja.

   Lainaa

  8. Höyli sirkka 21.11.2023 6:57
   Tulos: +137 (167 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
   Ei ne ole sun elintarvikkeita vaan sen koiran omistajan. Luuletko ettei ne hänellä kotona kontaminoidu (mietipä, mitä kannat kengänpohjisdasi kotiisi, jos hygienia huolettaa)
   Sun ei pidä käyttää koirakärryjä, ellei niissä istu sun koira.

   Lainaa

  9. Pahviton kantojuhta 21.11.2023 7:30
   Tulos: +70 (84 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
   Kannattaa ostaa elintarvikkeet pakattuina

   Lainaa

  10. Tulos: +87 (113 ääntä)
   Napiton maksamakkara: On ollut kyllä harvinaisen paska eläinlääkäri, jos on joutunut 600€ edestä tekemään tutkimuksia selvittääkseen selkäjumin.
   Eläinlääkärien (ketjuliikkeet) rahastus toimii näin: menet valittamaan asiaa x. Eläinlääkäri tutkii kaikki mahdolliset syyt, jotka sellaista vaivaa voi aiheuttaa. Eikä aloita siitä selkeimmästä. Suurimmalla osalla on eläinvakuutus, joka korvaa tätä rahastusta noin puolet, joten omistajaa ei haittaa vaikka maksaa mitä. "Onneksi on vakuutus!"
   Maksoin aikanaan yli 600e vanhan kissani vehnäallergian (ilmeni ripulina) toteamisesta. Kaikki verikokeet ja muut ottivat, kuvasivat mahan röntgenillä ja jollain magneettikuvaskannerilla. Mitään ei löytynyt, lopuksi eläinlääkäri totesi että voisimme kokeilla viljatonta ruokaa kotona. Se auttoi. Olisi tietty voinut sanoa heti ensin, mutta eläinlääkäri ei saa rahaa jos se ei testaa jotain afrikkalaista kissavirusta verestä 60e labrakokeilla.
   Olen huomannut: kannattaa mennä pienen paikkakunnan eläinlääkärille, missä ei ole röntgeneitä eikä omaa labraa. Vaikka ajaa 100km. Tällöin eläinlääkäri tutkii eläimen huolellisesti, eikä vaan lätkäise 13 verikoetta varuiksi.

   Lainaa

  11. Jauhopussista löytynyt konna 21.11.2023 7:51
   Tulos: -16 (168 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
   Ymmärsit oikein. Ostokset ja koira ovat samassa kärryssä. Olen nähnyt koiran purevan ostoksia rikki kärryssä joten piti siivota lattialle tippuneet kaurahiutaleet, hyppäävän kärrystä alas kaupassa ja pissaavan lattialle sekä päästelevän pieruja kaupassa. 
   Ps. En välitä koiran omistajien alapeukuista. Koirat eivät kuulu kauppaan.

   Lainaa

  12. Housuton seppä 21.11.2023 8:08
   Tulos: +76 (124 ääntä)
   Jauhopussista löytynyt konna: Ymmärsit oikein. Ostokset ja koira ovat samassa kärryssä. Olen nähnyt koiran purevan ostoksia rikki kärryssä joten piti siivota lattialle tippuneet kaurahiutaleet, hyppäävän kärrystä alas kaupassa ja pissaavan lattialle sekä päästelevän pieruja kaupassa. Ps. En välitä koiran omistajien alapeukuista. Koirat eivät kuulu kauppaan.
   Ai kauhee, ihan ovat piereskelleet kaupassa :D

   Lainaa

  13. Tulos: +112 (122 ääntä)
   Napiton maksamakkara: On ollut kyllä harvinaisen paska eläinlääkäri, jos on joutunut 600€ edestä tekemään tutkimuksia selvittääkseen selkäjumin.
   Kait ymmärrät, että niissä tutkimuksissa ei vain selvitetä, että koiralla on selkä kipeänä, vaan pyritään myös selvittämään, miksi selkä on kipeänä ja varmistamaan, ettei kivun syynä ole mitään, mikä pahenee hoitamattomana. Kivun syy voi olla itsestään paraneva lihaskramppi, mutta se voi olla myös vaikka murtuma, välilevyn pullistuma tai kasvain.
   Mietipä sitä huudon määrä, mikä seuraisi, jos eläinlääkäri jättäisi kuvat ottamatta ja lähettäisi kärsivän koiran kotiin kuolemaan syöpään saatesanoilla "kyllä se menee ajan kanssa ohi...".

   Lainaa

  14. Suonensisäinen lokki 21.11.2023 8:19
   Tulos: +46 (58 ääntä)
   -x-x-: Kait ymmärrät, että niissä tutkimuksissa ei vain selvitetä, että koiralla on selkä kipeänä, vaan pyritään myös selvittämään, miksi selkä on kipeänä ja varmistamaan, ettei kivun syynä ole mitään, mikä pahenee hoitamattomana. Kivun syy voi olla itsestään paraneva lihaskramppi, mutta se voi olla myös vaikka murtuma, [...]
   Huoh. Kyllä yksityiset (osa) määrää niitä turhia kokeita ihan vaan sen rahastamisen vuoksi. Niinhän se on myös yksityisillä ihmislääkäriasemilla. Se on bisnes. Mahdollisimman laajalla tutkimuksella aina,jotta saa laskuttaa.
   Meillä onneksi pääsee pieneläinten kanssa myös kunnalliselle. Viimeksi jouduin kissan kanssa käymään klinikalla eli yksityisellä ja kyllähän sen 15min tutkimus ja tulehduskipulääke sen 150€ vei.

   Lainaa

  15. Tulos: +68 (100 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
   Ei sun tarvitse ymmärtää. Sä voit vaan ottaa sen ostoskärryn jossa ei lue isolla KOIRAKÄRRY. Eli siis ne kaikki muut kärryt paitsi tuo yksi.

   Lainaa

  16. Sorea preeriasusi 21.11.2023 8:40
   Tulos: -53 (125 ääntä)
   Höyli sirkka: Ei ne ole sun elintarvikkeita vaan sen koiran omistajan. Luuletko ettei ne hänellä kotona kontaminoidu (mietipä, mitä kannat kengänpohjisdasi kotiisi, jos hygienia huolettaa)Sun ei pidä käyttää koirakärryjä, ellei niissä istu sun koira.
   En laita jääkaappiin kenkiäni, jätän ne eteiseen ja pesen kädet. Sit siirryn keittiöön ostosten kanssa. 
   Koirakärryläinen saattaa palauttaa kärrystä ostoksia hyllyyn, jos ei otakaan, asettaa ne samalle kassahihnalle kuin minäkin. 
   Joo, on pieni ongelma. Mutta jotenkin alleviivaa sitä, että mitään rajaa koirille ei näemmä enää yhteiskunnassa ole tarkoituskaan asettaa. 
   Myös toriravintolassa viime kesänä penkillä istui koira. Samalla penkillä, johon myöhemmin istui joku tietämätön onneton. 

   Lainaa

  17. Sorea preeriasusi 21.11.2023 8:42
   Tulos: -91 (103 ääntä)
   Kilokalori: Eläinlääkärien (ketjuliikkeet) rahastus toimii näin: menet valittamaan asiaa x. Eläinlääkäri tutkii kaikki mahdolliset syyt, jotka sellaista vaivaa voi aiheuttaa. Eikä aloita siitä selkeimmästä. Suurimmalla osalla on eläinvakuutus, joka korvaa tätä rahastusta noin puolet, joten omistajaa ei haittaa vaikka maksaa [...]
   Lemmikkien hoito kunnallisella eläinlääkärillä pitäis lopettaa kokonaan. Ei yhteiskunnalla sellaiseen ole varaa, koska ihmisetkin jää hoitamatta.

   Lainaa

  18. Kouluttamaton muurahainen 21.11.2023 8:51
   Tulos: +47 (85 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Joo, on pieni ongelma. Mutta jotenkin alleviivaa sitä, että mitään rajaa koirille ei näemmä enää yhteiskunnassa ole tarkoituskaan asettaa.i [...]
   En ota kantaa muuhun, mutta mainitsen, että Suomessa on varmaan maailman tiukimmat koirasäännöt. Missä tahansa muualla (myönnän, en ole käynyt ihan kaikkialla) koirat saavat kulkea vapaana edes jossain, saavat olla toreilla omistajansa kanssa tai ilman, jne. Onko se hyvä vai huono, en ota kantaa, mutta ettei koirille ole mitään rajaa... Koirien elämää rajoitetaan koko ajan enemmän ja enemmän yhteiskunnan taholta. Jos jotkut yksityiset kaupat päättävät toisin, se on aika pieni myönnytys kaikkien rajoitusten keskellä.

   Lainaa

  19. Sorea preeriasusi 21.11.2023 8:55
   Tulos: -54 (92 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Huoh. Kyllä yksityiset (osa) määrää niitä turhia kokeita ihan vaan sen rahastamisen vuoksi. Niinhän se on myös yksityisillä ihmislääkäriasemilla. Se on bisnes. Mahdollisimman laajalla tutkimuksella aina,jotta saa laskuttaa. Meillä onneksi pääsee pieneläinten kanssa myös kunnalliselle. Viimeksi jouduin kissan kanssa [...]
   Bisnestähän se on koiran elämä alusta loppuun. Nytkin tuolla naapurissa vikisee yksinäisyyttään yksi uhri. 
   Kasvattaja, koiranruoantuottajat ja muu lemmikkibisnes ovat nauttijoita, neljältä kotiin tuleva lässyttäjä on maksaja. Me muut ja oikea luonto ovat kärsijöitä tässä kuviossa. 
   Paskaa joka puolella, ja viis ympäristöstä, kun koirille pitää tuottaa lihaa ja tehdä leluja ja kuskata ympäriinsä. 
   Koirien elimistössä muhii vaarallisia bakteereja. 
   Mut tää on kaikki hyväksyttävä, koska liian moni on tähän seonnut. 
   Ennen koiria oli lähinnä maaseudulla, ja kaupungissa vain oikeasti harrastuneilla, ei juurikaan kerrostaloissa. 
   Toj Karin: Ei sun tarvitse ymmärtää. Sä voit vaan ottaa sen ostoskärryn jossa ei lue isolla KOIRAKÄRRY. Eli siis ne kaikki muut kärryt paitsi tuo yksi.
   Kyllä mun tarvitsee tietää, yltääkö mahdollinen superbakteerin kantaja kuolaamaan tomaateille kaupan vihannesosastolla vai ei. Ihan sama kenen kärrystä se sen toimittaa.

   Lainaa

  20. Halukas etana 21.11.2023 9:29
   Tulos: +55 (83 ääntä)
   Sorea preeriasusi: En laita jääkaappiin kenkiäni, jätän ne eteiseen ja pesen kädet. Sit siirryn keittiöön ostosten kanssa.  Koirakärryläinen saattaa palauttaa kärrystä ostoksia hyllyyn, jos ei otakaan, asettaa ne samalle kassahihnalle kuin minäkin.  Joo, on pieni ongelma. Mutta jotenkin alleviivaa sitä, että mitään rajaa koirille ei [...]
   Mäkin oon saattanut istua maassa ja sen jälkeen samoilla housuilla torikahvilan penkillä ja julkisissa. Ei sitä penkkiä ole tarkoitus nuolla. 
   Lemmikit tutkitusti parantavat vastustuskykyä. Nykyisin suurinosa ihmisistä elää ylihygieenisesti, niin lemmikin ulkoa tuomat bakteerit tekee vastustuskyvylle vaan hyvää. 
   Vastuullinen koiranomistaja ei aiheuta koiran kanssa kaupassa suurempaa häiriötä kun vastuullinen vanhempi lapsensa kanssa. Vastuuttomat tapaukset ovatkin sitten aivan oma lukunsa, eikä silloin edes tarvita koiraa tai lasta sotkemaan ja koskemaan mm. paistopistetuotteisiin paljain käsin. Tomaatit sentään voi pestä. 

   Lainaa

  21. Halukas etana 21.11.2023 9:31
   Tulos: -54 (62 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Lemmikkien hoito kunnallisella eläinlääkärillä pitäis lopettaa kokonaan. Ei yhteiskunnalla sellaiseen ole varaa, koska ihmisetkin jää hoitamatta.
   Ei ne eläinlääkärit auta hoitojonoihin 😂 Kunnallinen eläinlääkäri on kyllä omituinen konsepti, sen voisi lakkauttaa kokonaan.

   Lainaa

  22. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Huoh. Kyllä yksityiset (osa) määrää niitä turhia kokeita ihan vaan sen rahastamisen vuoksi. Niinhän se on myös yksityisillä ihmislääkäriasemilla. Se on bisnes. Mahdollisimman laajalla tutkimuksella aina,jotta saa laskuttaa. Meillä onneksi pääsee pieneläinten kanssa myös kunnalliselle. Viimeksi jouduin kissan kanssa [...]
   Kait ymmärrät, että siitä kokeesta ei voi tietää onko se "turha", ennen kuin tulokset tulevat? Miksi viet lemmikin eläinlääkärille, jos et halua sitä tutkittavan? Vai oletko sitä mieltä, että on hyvää terveydenhoitoa (ihmisellä tai eläimellä), että lääkäri toteaa tutkimatta, että syö kuukausi buranaa ja tule takaisin, jos ei mene ohi? Terveyskeskukset toimivat pääsääntöisesti tuolla jälkimmäisellä mallilla ja tuntuu, että ihmiset eivät ole kovin tyytyväisiä siihen.

   Lainaa

  23. Rehevä simpanssi 21.11.2023 9:50
   Tulos: -33 (61 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Lemmikkien hoito kunnallisella eläinlääkärillä pitäis lopettaa kokonaan. Ei yhteiskunnalla sellaiseen ole varaa, koska ihmisetkin jää hoitamatta.
   Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä, jolla on varaa pitää montaa isoa (tai pientä) koiraa (juu monella tuttavapiirissä on) pitää olla varaa hoidattaa ne ilman yhteiskunnan tukea.

   Lainaa

  24. Karu undulaatti 21.11.2023 9:54
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Napiton maksamakkara: On ollut kyllä harvinaisen paska eläinlääkäri, jos on joutunut 600€ edestä tekemään tutkimuksia selvittääkseen selkäjumin.
   Helposti ne ihmistutkimuksetkin maksais saman verran, mutta kun ihmisten tutkiminen on Suomessa lähes ilmaista julkisella puolella, vain murto-osa jää tutkittavan maksettavaksi (ellei nyt oteta veroja lukuun). Jos vain saat lääkärin tutkimaan..

   Lainaa

  25. Häikäilemätön hyönteinen 21.11.2023 9:56
   Tulos: -4 (78 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: En ota kantaa muuhun, mutta mainitsen, että Suomessa on varmaan maailman tiukimmat koirasäännöt. Missä tahansa muualla (myönnän, en ole käynyt ihan kaikkialla) koirat saavat kulkea vapaana edes jossain, saavat olla toreilla omistajansa kanssa tai ilman, jne. Onko se hyvä vai huono, en ota kantaa, mutta ettei koirille [...]
   Miksi ihmeessä haluaisit koiria toreille ilman omistajaa? Vapaana juoksentelevat koirat aiheuttavat ongelmia muualla maailmassa ja myös Suomessa, jossa sen sentään pitäisi olla lähtökohtaisesti kiellettyä. 
   "Koirien elämää rajoitetaan koko ajan enemmän ja enemmän yhteiskunnan taholta." No tämä nyt on niin törkeä valhe, että äitisikin varmaan häpeää sinua. Kymmenen vuotta sitten koirat eivät olleet tervetulleita busseihin, ravintoloihin tai kauppoihin. Nyt ei edes tarvitse pyytää lupaa tuoda koiraa bussiin, löytyy koirakärryllisiä kauppoja ja koiraystävättömiä ravintoloita joutuu oikeastaan jo etsimään.
   Koirapelkoisena toivon, ettei koirille tule yhtään enempää vapauksia. Jokaista huomaavaista koiranomistajaa kohden on jo tarpeeksi monta itsekeskeistä koiranomistajaa, jotka hädin tuskin noudattavat nykyisiäkään sääntöjä

   Lainaa

  26. Tolerantti hyttynen 21.11.2023 9:57
   Tulos: +31 (47 ääntä)
   Halukas etana: Ei ne eläinlääkärit auta hoitojonoihin 😂 Kunnallinen eläinlääkäri on kyllä omituinen konsepti, sen voisi lakkauttaa kokonaan.
   Raha auttaa, ja siitä on hyvinvointialueilla huutava pula! 
   Mutta toisaalta julkiset eläinlääkäripalvelut ei todellakaan ole tuotantoeläimille turha konsepti. 
   Ja vaikka kuinka kiukuttaisi ajatus tuotantoeläimistä, niin toistaiseksi ne on Suomen huoltovarmuuden kannalta välttämättömiä. Labralihaa odotellessa. 
   Ja siis jos nyt joku tarjoaa vegaaniutta vaihtoehdoksi, niin Suomessa ei papusadot ole varmoja, ja tuotannon yhtäkkinen muuttaminen olisi riskialtista. 
   Huoltovarmuus tarkoittaa sitä, että meillä on omasta takaa ruokaa. 
   T. Enimmäkseen muuta kuin eläinperäistä, mutta realiteetit kunnossa

   Lainaa

  27. Laihahko puuma 21.11.2023 9:59
   Tulos: -27 (41 ääntä)
   Jos koira on rodultaan pottu niin saattaa paska käpälillä lähmiä muittenkin ostokset

   Lainaa

  28. Hatara hylje 21.11.2023 10:10
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Lemmikkien hoito kunnallisella eläinlääkärillä pitäis lopettaa kokonaan. Ei yhteiskunnalla sellaiseen ole varaa, koska ihmisetkin jää hoitamatta.
   Kunnallisella eläinlääkärillä pieneläinten hoidosta yhteiskunta maksaa lähinnä tilat, ja monissa paikoissa lemmikkien omistajilta laskutetaan klinikkamaksu tästä syystä. Jos vastaanotolla on esim. röntgen- tai ultraäänilaitteita, niistä laskutetaan asiakkailta laitemaksut. Asiakkaat maksavat subventoimattoman summan eläimen hoidosta eläinlääkärille.
   Kuntien eläinlääkärit saavat tyypillisesti kunnalta palkkaa n. 2000-3000 euroa + lisät (päivystyskorvaukset). Eläinlääkärin tulonmuodostuksessa tämä peruspalkka on n. 20-40 % lopullisesta kuukausiansiosta. Kuntien eläinlääkäreiden tärkein tehtävä on tuotantoeläinten hoito, ja tuotantoeläimet menevät aina lemmikkieläinten ohi hoitojonoissa. Nykyään monissa kunnissa tuotantoeläimet eivät riitä kattamaan eläinlääkäreiden työpäivää, joten jos pieneläinpuoli poistettaisiin, olisi kunnilla entistä haastavampaa saada eläinlääkäreitä töihin, kun tulotaso ja työn monipuolisuus romahtaisivat.
   Kunnallinen eläinlääkintähuolto on säädetty laissa. Valitettavasti tässäkin laissa on porsaanreikä eli palvelun hankkiminen yksityisiltä palveluntarjoajilta. Mielestäni se on väärin, että monilta pieniltä paikkakunnilta on lakkautettu pieneläinpäivystys (eli eläinlääkäri hoitaa päivystysaikaan vain suureläimiä), ja palvelu on ostettu "läheisen" kaupungin Evidensia-eläinsairaalalta (jonne voi olla matkaa satoja kilometrejä). Kunta joutuu maksamaan Evidensialle, ja Evidensia vie asiakkailtaan huomattavasti suuremman määrän rahaa kuin kunnaneläinlääkäri. Toki Evidensiassa hoidon taso on täysin eri luokkaa kuin mitä kunnaneläinlääkäri pystyy tuotantoeläinten välissä tekemään, mutta se on asiakkaalle nykyään monessa paikassa ainoa vaihtoehto. Tämä systeemi tuntuu mädältä, vaikka muuten kannatan kyllä kunnaneläinlääkärijärjestelmää.

   Lainaa

  29. Sinkitty jänis 21.11.2023 10:35
   Tulos: -15 (63 ääntä)
   Toj Karin: Ei sun tarvitse ymmärtää. Sä voit vaan ottaa sen ostoskärryn jossa ei lue isolla KOIRAKÄRRY. Eli siis ne kaikki muut kärryt paitsi tuo yksi.
   Mihin ne koirakärryyn laitetut ostokset päätyvät? Kassahihnalle. Ihan samalle kassalle kuin muidenkin asiakkaiden tuotteet.

   Lainaa

  30. Tulos: +42 (70 ääntä)
   Jauhopussista löytynyt konna: Ymmärsit oikein. Ostokset ja koira ovat samassa kärryssä. Olen nähnyt koiran purevan ostoksia rikki kärryssä joten piti siivota lattialle tippuneet kaurahiutaleet, hyppäävän kärrystä alas kaupassa ja pissaavan lattialle sekä päästelevän pieruja kaupassa. Ps. En välitä koiran omistajien alapeukuista. Koirat eivät kuulu kauppaan.
   Mä oon nähnyt ihan perus ihmisasiakkaiden tekevän tota aivan samaa. Lisäksi varastellaan, heitellään tuotteita, möykätään työntekijöille ja muille asiakkaille ja käyttäydytään typerästi.
   Nothing new under the sun. Ottaisin asiakkaaksi ennemmin koiran kuin käytöstavattoman ihmisääliön.

   Lainaa

  31. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Mä käytin mun toisen kissan lääkärillä kun se ei oikeen syönyt. Verikokeen ottaminen osoittautui niin vaikeaksi että päätettiin nukuttaa se. Samalla pysty kattomaan suun ja hampaat ym. Kassalla 420€ ja diagnoosi: Kissa on ihan terve eikä ole edes alipainoinen. No saipahan tietää että on kaikki kunnossa :)

   Lainaa

  32. Kirpeä ahven 21.11.2023 11:06
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Viritetty patsas: Ihan vaan tiedoksesi, että eläinlääkärissä maksaa nykypäivänä pelkkä tervehtiminenkin jo monta sataa.
   Täällä Savossa kissan leikkaus taisi olla 140 euroa jotain kaikkinensa. Sirutus 80 euroa. Ei minusta paha?

   Lainaa

  33. Lukutaidoton minkki 21.11.2023 11:30
   Tulos: -7 (53 ääntä)
   Halukas etana: Mäkin oon saattanut istua maassa ja sen jälkeen samoilla housuilla torikahvilan penkillä ja julkisissa. Ei sitä penkkiä ole tarkoitus nuolla.  Lemmikit tutkitusti parantavat vastustuskykyä. Nykyisin suurinosa ihmisistä elää ylihygieenisesti, niin lemmikin ulkoa tuomat bakteerit tekee vastustuskyvylle vaan [...]
   Oikea luontosuhde ja oikeat, monipuoliset metsäluonnon bakteerit tekee ihmisille hyvää. 
   Ei kai perus-koiran läsnäolokaan varsinaisesti pahaa tee, mutta haitat on niin isot suhteessa hyötyihin, että suosittelen kyllä ihan muunlaista mikrobialtistusta koiran sijaan. 
   Mut ei, koiran paska ja kuola on se muoto, jossa sitä kaupungeissa on nykyään tarjolla. Menepä mihin tahansa kaupunkimetsään nauttimaan siitä luonnosta, niin koiranpaskaa on kengänpohjat täynnä. 

   Lainaa

  34. Öljytty taistelija 21.11.2023 11:45
   Tulos: -3 (47 ääntä)
   Halukas etana: Mäkin oon saattanut istua maassa ja sen jälkeen samoilla housuilla torikahvilan penkillä ja julkisissa. Ei sitä penkkiä ole tarkoitus nuolla.  Lemmikit tutkitusti parantavat vastustuskykyä. Nykyisin suurinosa ihmisistä elää ylihygieenisesti, niin lemmikin ulkoa tuomat bakteerit tekee vastustuskyvylle vaan [...]
   Olet varmaan vähän katsonut mihin istut. 
   Koirat taas esimerkiksi ihan vaan lämpimikseen mm. syövät toisten koirien ulosteita. 
   Ja sitten sillä samalla kunnolla valutetaan eritteitä torikahvilan pöytään. Juu, oikein söpöä on. 
   Ja terveellistä. (Kyllä minä vastustuskykyäni osaan kasvattaa ilman sinun koirasi bakteerejakin. Kukaan vastuullinen lääkäri (elukka- tai ihmis-) ei suosittele, että koirien omistajat antavat koiran nuolla naamaa. Nämä koiran kitaeritteet pitäisi kyllä pitää kaukana ravintolapöydästä. 

   Lainaa

  35. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Halukas etana: Ei ne eläinlääkärit auta hoitojonoihin 😂
   Sehän se olisikin kiva jos hoitojonoja purkamaan laitettaisiin eläinlääkäreitä. Voisi potilaat olla ihmeissään. Vaikka lääkäri kuin lääkäri niin erikoistumisella on aika paljon väliä.

   Lainaa

  36. Hatara hylje 21.11.2023 12:11
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Kirpeä ahven: Täällä Savossa kissan leikkaus taisi olla 140 euroa jotain kaikkinensa. Sirutus 80 euroa. Ei minusta paha?
   Kunnaneläinlääkärit (ja monet pienet eläinlääkäriasemat) tekevät tiettyjä toimenpiteitä (sirutukset, rokotukset, kissojen leikkuut) käytännössä tarvikkeiden hinnalla populaatioterveyssyistä. Eli tästä 140 eurosta verojen jälkeen ei eläinlääkärille käteen jää montaa kymppiä. Lisäksi esim. anestesia ja sen valvonta on täysin eri luokkaa kuin eläinsairaaloissa ja isoilla klinikoilla.

   Lainaa

  37. Kahjo hyeena 21.11.2023 12:16
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kirpeä ahven: Täällä Savossa kissan leikkaus taisi olla 140 euroa jotain kaikkinensa. Sirutus 80 euroa. Ei minusta paha?
   Tuo nyt on vähän sama kun sanoisi auton huoltamisen olevan halpaa kun öljynvaihdon saa satasella. Savossa vaikutan minäkin ja olen joutunut aina maksamaan satoja euroja kissojen hoidoista ja tutkimuksista, ja en edes kehtaa sanoa mitä päivystysaikana olen joutunut maksamaan...

   Lainaa

  38. Nidottu puuma 21.11.2023 12:40
   Tulos: -9 (33 ääntä)
   Öljytty taistelija: Olet varmaan vähän katsonut mihin istut.  Koirat taas esimerkiksi ihan vaan lämpimikseen mm. syövät toisten koirien ulosteita.  Ja sitten sillä samalla kunnolla valutetaan eritteitä torikahvilan pöytään. Juu, oikein söpöä on.  Ja terveellistä. (Kyllä minä vastustuskykyäni osaan kasvattaa ilman sinun koirasi [...]
   Koiran suussa on vähemmän haitallisia bakteereja, kuin ihmisen suussa.

   Lainaa

  39. Pöpi pingviini 21.11.2023 12:44
   Tulos: +7 (33 ääntä)
   Nidottu puuma: Koiran suussa on vähemmän haitallisia bakteereja, kuin ihmisen suussa.
   Tää on kyllä muuten totta. Tilastollisesti taitaa edelleen ihmisen purema olla kaikista maailman eläimistä tappavin - jos sellaisen onnistuu saamaan, kannattaa aika nopsaan juosta päivystykseen antibiootteja hakemaan.

   Lainaa

  40. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Tavallaan ihan söpö idea toi koirakärry, mutta itsekin koiraihmisenä en näe isoa tarvetta noille. Toki jos on hyväkäytöksinen koira että osaa olla nätisti, ja tarpeeksi pieni että siihen viereen mahtuu ostoksetkin niin miksipä ei.. Ehkä siinä vaiheessa on oikeasti hyötyä jos on vaikka vanha koira (tai omistaja) joka hätääntyy liikaa ilman toista? 🤔 tai sitten jos on pelko että koira saatetaan varastaa jos sen jättää ulos.

   Lainaa

  41. Kouluttamaton muurahainen 21.11.2023 13:19
   Tulos: -1 (33 ääntä)
   Häikäilemätön hyönteinen: Miksi ihmeessä haluaisit koiria toreille ilman omistajaa? Vapaana juoksentelevat koirat aiheuttavat ongelmia muualla maailmassa ja myös Suomessa, jossa sen sentään pitäisi olla lähtökohtaisesti kiellettyä.  "Koirien elämää rajoitetaan koko ajan enemmän ja enemmän yhteiskunnan taholta." No tämä nyt on niin törkeä [...]
   Minä nimenomaan sanoin kahteen (2) kertaan, että en ota kantaa siihen, onko asia hyvä vai huono. En ymmärrä, miten viestistäni voi päätellä, että haluan koiria toreille. Sanoin vain, että monissa maissa niin on. Tämä on fakta, ei kannanotto. Et edelleenkään tiedä, mitä mieltä olen asiasta, koska en ole sitä sanonut, enkä sano. YHTEISKUNNAN taholta rajoitetaan. Yksityiset ammatinharjoittajat saavat onneksi vielä hieman vaikuttaa asiakaskuntaansa. Koira saa tulla bussiin (on saanut jo 10 vuotta sitten, olen silloin kuljettanut koiria niissä), mikäli kukaan muu matkustaja ei kiellä sitä, joten seuraavan kerran, kun olet bussissa, mihin koira on tulossa, voit vain sanoa, että olet allerginen ja niin jää koira omistajineen laiturille. Sinun oikeus on tässä suurempi kuin koiran. Koskaan en ole tavannut ravintolaa, minne saisi viedä eläimiä, poislukien terassit, joissa niitä joskus on. Koskaan en ole nähnyt koirakärryä kaupassa puhumattakaan, että koiraa. Eh sano, ettei niitä olisi, mutta minä en ole tavannut. Ei niitä kovin montaa taida olla, koska olen käynyt aika monessa kaupassa ja ravintolassa. En tiedä, missä liikut, jos joudut oikein etsimään koiravihamielisiä paikkoja. Miksi ihmeessä jokaisen yrityksen pitäisi ajatella juuri sinua päättäessään, keitä haluaa palvella? Koirakammosi voisi olla huomattavasti vähäisempi, jos olisit tottunut vapaana oleviin koiriin. Paljon vähemmän kammoisia on niissä maissa, missä koirat liikkuvat vapaana. Lisäksi koirat olisivat turvallisempia, kun olisivat tottuneet liikkumaan vapaina ja tottuneet erilaisiin tilanteisiin. Kun normaalisti aina kiinni pidetty koira vahingossa pääsee vapaaksi, se on sille uusi tilanne, mihin jotkut (harvat) koirat saattavat suhtautua aggressiivisesti. Pitäisikö näin mielestäni olla? En kerro. Sinä et tiedä. Edelleenkin, EN OTA KANTAA siihen, onko koirien rajoittaminen hyvä vai huono juttu. En sano mielipidettäni. Ehkä minulla on sellainen, ehkä ei. En tiedä, miten voisin sanoa tämän selvemmin, kun et näköjään ymmärrä sitä ensimmäisestäkään viestistä. Se ei ollut kannanotto, joten älä tee minun puolestani päätöksiä siitä, mitä minä ajattelen.

   Lainaa

  42. Haalea oppilas 21.11.2023 13:22
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Nidottu puuma: Koiran suussa on vähemmän haitallisia bakteereja, kuin ihmisen suussa.
   Entäs laatu? 
   En nyt tässä kehota ihmistenkin suita liiallisesti nuoleskelemaan, mutta kyllä ihmisten välinen suutelu on terveellisempää. 
   Huolehtikaa nyt kuitenkin edes siitä, että reissaavat koirat eivät kanna sitä ekinokokkia Suomeen. Tykkään metsämarjoja kerätä ja syödä. Siinä on luontosuhdetta astetta enemmän verrattuna luonnosta vieraantuneen koiran kanssa sohvalla nuoleskeluun. 

   Lainaa

  43. Napiton maksamakkara 21.11.2023 13:22
   Tulos: -2 (18 ääntä)
   -x-x-: Kait ymmärrät, että niissä tutkimuksissa ei vain selvitetä, että koiralla on selkä kipeänä, vaan pyritään myös selvittämään, miksi selkä on kipeänä ja varmistamaan, ettei kivun syynä ole mitään, mikä pahenee hoitamattomana. Kivun syy voi olla itsestään paraneva lihaskramppi, mutta se voi olla myös vaikka murtuma, [...]
   Itsellä on ollut koiria (mm. noutajia ja ajokoiria) viimeiset 20 vuotta, joten ymmärrän asiasta aika paljon. Koiran selkälihasjumit ovat suhteellisen yleisiä vaivoja. Ja olen edelleen sitä mieltä, että on ollut erityisen huono lääkäri jos sen asian selvittämiseen on joutunut tekemään 600€ edestä tutkimuksia. Vaikka olisi joutunut ottamaan kuvatkin.

   Lainaa

  44. Uutettu herukka 21.11.2023 13:29
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Kylläpäs oli uuvuttavat kommentit.

   Lainaa

  45. Meluisa aprikoosi 21.11.2023 13:29
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Itselatautuva alpakka: Siinähän istuu hyvätapaisesti löytökoira etupenkillä. Toivottavasti omistaja löytyi. Ja harvemmin ne koirat läkähtyy autoon Suomessa talvella ilta-aikaan.
   tuo on kyllä hauska kun joillain ihmisillä jäänyt levy päälle tuon autoon läkähtymisen kanssa. muistakin jutuista voisi tehdä samanlaisen että aina varmistaa. esim. aina kun joku menee autolla johonkin niin voisi varmistaa että olihan kaikilla turvavyöt? vaikka ei liity itse asiaan mitenkään.

   Lainaa

  46. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Kunnaneläinlääkäri on pikkukunnissa se, joka ainoana viranomaisena ja usein myös ainoana henkilönä valvoo tuotantoeläinten eläinsuojelulain mukaista kohtelua. Lisäksi tekee esim. lintujen epäillyt influenssatestit. Jos joka pikkupossu, minkki ja kana pitäisi viedä 400e/käynti Evidensiaan sen sijaan että edullisempi kunnaneläinlääkäri ajaa autolla paikalle katsomaan, niin jokainen voi kuvitella moniko tuotantoeläin saisi ikinä yhtään minkäänlaista hoitoa. Kunnaneläinlääkäri myös päättää viranomaisena esim. huonosti hoidettujen eläinten lopettamisesta ja voi pyytää poliisia turvaamaan viranomaistyötä, jos omistaja ei ole yhteistyöhaluinen. Ilman kunnaneläinlääkäri-systeemiä tuotantoeläimillä menisi todella paljon huonommin kuin nyt. Sinnehän kuolisivat karsinan perälle. Lisäksi vähävaraisilla ihmisillä kumminkin on eläimiä, joten on ihan hyvä että näilläkin ihmisillä on mahdollisuus esim. leikkauttaa kissansa suht järkevään hintaan. Eli älkää hyvät ihmiset kateuksissanne toivoko kunnaneläinlääkärien lopettamista. Se on monen tuotantoeläimen ainoa toivo saada hoitoa.

   Lainaa

  47. Laatuisa hyeena 21.11.2023 13:39
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Minä nimenomaan sanoin kahteen (2) kertaan, että en ota kantaa siihen, onko asia hyvä vai huono. En ymmärrä, miten viestistäni voi päätellä, että haluan koiria toreille. Sanoin vain, että monissa maissa niin on. Tämä on fakta, ei kannanotto. Et edelleenkään tiedä, mitä mieltä olen asiasta, koska en ole sitä sanonut, [...]
   Sen verran on todettava, ettei koiran pitäminen vapaana tee siitä koirasta turvallista muille, vaan päin vastoin. Harhakäsitys on toki yleinen. Jostain syystä usein viitataan "ulkomaihin joissa koirat saavat ulkoilla vapaina". Kuitenkin tilastot kertovat muuta: "There were 21,918 dog attacks in England and Wales in 2022, compared with 16,394 in 2018. This type of offence, defined by the police as out-of-control dogs causing injury, has increased by 5,524 offences during the provided time period."
   https://www.statista.com/statistics/297447/dog-bite-victims-occurances-in-england/
   Tampereella on Kaupin seudulla nimenomaan vapaana jatkuvasti ollut koira on hyökännyt muiden (kytkettynä ulkoilevien) koirien kimppuun ja tunkeutunut ihan yksityispihoille asti. Kuukausi sitten vapaana usein ulkoileva koira juoksi suoraa oman, kiltin mutta hihnassa viettinsä takia ulkoilevan koirani kimppuun ja puri ja riepotti tätä ilmassa ennen kuin sain lyötyä hyökkääjää tarpeeksi kovaa päähän jotta se irrotti otteensa.
   Irti eli ns vapaana pitäminen ei ratkaise ongelmia, joita vapaana pidetyt koirat aiheuttavat. Vapaana ulkoiluttamisen lisääminen ei poista ongelmaa jonka se alunperinkin aiheuttaa.

   Lainaa

  48. Kaikuva orava 21.11.2023 15:32
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Onpas söpö tuo alin koiruli.

   Lainaa

  49. Kärkäs mato 21.11.2023 15:45
   Tulos: +25 (43 ääntä)
   Kaupassa työskentelevänä on hankala uskoa, että koirien sisäänpääsy kärryissä olisi suurin hygieniariski. Olen nähnyt esim. ihmisten syövän puolet hedelmästä ja heittävän loput takaisin hyllyyn, heittelevän lattialta vaikka mitä tavaroita hedelmälaarien/paistopistetuotteiden sekaan, pyörittelevän hedelmiä kirjaimellisesti kusisilla käsillä ja laittavan takaisin myyntiin, jne. Tietysti me puututaan tilanteeseen jos nähdään ja otetaan pois myynnistä lähmityt tuotteet, mutta uskoisin että suurin osa aiemman kaltaisista asioista tapahtuu kun kukaan ei ole näkemässä. Tietäen mitä kaikkea ihmiset pvat saattaneet niille tomaateille tehdä, se että koira mahdollisesti pääsisi nuuhkimaan niitä ei enää kuulosta kovin pahalta.

   Lainaa

  50. Tekevä ilonpilaaja 21.11.2023 15:54
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Housuton seppä: Ai kauhee, ihan ovat piereskelleet kaupassa 😁
   Onneksi koirattomat ihmiset eivät paukuttele missään! :D

   Lainaa

  51. Norja stalkkeri 21.11.2023 15:55
   Tulos: +19 (43 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Bisnestähän se on koiran elämä alusta loppuun. Nytkin tuolla naapurissa vikisee yksinäisyyttään yksi uhri.  Kasvattaja, koiranruoantuottajat ja muu lemmikkibisnes ovat nauttijoita, neljältä kotiin tuleva lässyttäjä on maksaja. Me muut ja oikea luonto ovat kärsijöitä tässä kuviossa.  Paskaa joka puolella, ja viis [...]
   Uskaltaisin väittää että pikkulapset kantavat "superbakteereja" huomattavasti enemmän kuin ainutkaan koira, ja ne kyllä yltävät aivastelemaan ja yskimään tomaattihyllyille ja ihan kaikille muillekin kun kärryissä istuvat. Jostain syystä tämä FAKTA ei vaan nostata samalla tavalla vihaisia ihmisiä someen raivoamaan, mutta auta armias jos yhdessä ruokakaupassa on yksi ostoskärry johon joku onneton voi nostaa yhden koiran mukaansa ruokaostoksille. Jumaliste sitten on mustasta surmasta lähtien kaikki taudit liikkeellä siinä kaupassa. Jostain syystä nämä lemmikkijutut on sellaisia että ihan tolkunkin ihmisiltä katoaa se viimeinen järjenhiven kun vedetään kierrokset nollasta sataan nolla pilkku nolla yhdessä sekunnissa.

   Lainaa

  52. Löyhä kauris 21.11.2023 16:07
   Tulos: +6 (36 ääntä)
   Norja stalkkeri: Uskaltaisin väittää että pikkulapset kantavat "superbakteereja" huomattavasti enemmän kuin ainutkaan koira, ja ne kyllä yltävät aivastelemaan ja yskimään tomaattihyllyille ja ihan kaikille muillekin kun kärryissä istuvat. Jostain syystä tämä FAKTA ei vaan nostata samalla tavalla vihaisia ihmisiä someen raivoamaan, [...]
   Totta. Kyllä ihmisetkin kantaa antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja. 
   Mutta eihän se ole mikään peruste ottaa sellaisia lisäksi vielä koiran elimistöstä. 
   Koiran ei ole pakko päästä kauppaan, ihmisen on. 
   Mitä ihmeen saivartelua ja whataboutismia tämä koiraihmisten elämä oikein on? 
   Olkaa koiraihmisiä itseksenne, älkää pakottako siihen hullutukseen muitakin. 
   Alkaen siitä, että kerätkää ne ulosteet, päättyen siihen, että älkää tuoko niitä koiria ihmisille tarkoitettuihin julkisiin tiloihin. 
   Ps. Lapsista kasvaa veronmaksajia. 

   Lainaa

  53. Tulematon uni 21.11.2023 16:15
   Tulos: +23 (33 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
   Jos nyt yhtään viitsisitte asiaan perehtyä niin siinä koirakärryssä on erillinen kori, johon ostokset laitetaan. Koira kärryyn, ostokset koriin. Mikä tässä on niin vaikeaa ja kamalaa?

   Lainaa

  54. Häikäilemätön myyrä 21.11.2023 16:28
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Viritetty patsas: Ihan vaan tiedoksesi, että eläinlääkärissä maksaa nykypäivänä pelkkä tervehtiminenkin jo monta sataa.
   Jos et tervehdi takaisin, eivät voi veloittaa tervehtimisestä, tätä ne eivät kuitenkaan kerro. Tieto löytyy yleisistä sopimusehdoista.

   Lainaa

  55. Tunnistamaton riesa 21.11.2023 17:08
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Marsun aivastus: Marsun pieru olikin uutta, ilmeisesti kallista lystiä.
   Voi se joskus olla se marsun aivastuskin kallista, ainakin jos laatikkotolkulla vetää ja pöljäilee.

   Lainaa

  56. Tunnistamaton riesa 21.11.2023 17:09
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Tekevä ilonpilaaja: Onneksi koirattomat ihmiset eivät paukuttele missään! 😁
   Ainakaan ei voi laittaa koiran syyksi 😁

   Lainaa

  57. Tymäkkä mandariini 21.11.2023 17:47
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Haalea oppilas: Entäs laatu?  En nyt tässä kehota ihmistenkin suita liiallisesti nuoleskelemaan, mutta kyllä ihmisten välinen suutelu on terveellisempää.  Huolehtikaa nyt kuitenkin edes siitä, että reissaavat koirat eivät kanna sitä ekinokokkia Suomeen. Tykkään metsämarjoja kerätä ja syödä. Siinä on luontosuhdetta astetta enemmän [...]
   Ei, ihmisen suutelu nimenomaan ei ole terveellisempää. Ihmiseen tarttuvia bakteereja löytyy maailmassa eniten, yllätys yllätys, ihmisestä. Koska se on niiden luontainen elinympäristö. 
   (En mä silti koiran peffaa halua pussata).

   Lainaa

  58. Pöhlä sonni 21.11.2023 18:03
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Tymäkkä mandariini: Ei, ihmisen suutelu nimenomaan ei ole terveellisempää. Ihmiseen tarttuvia bakteereja löytyy maailmassa eniten, yllätys yllätys, ihmisestä. Koska se on niiden luontainen elinympäristö.  (En mä silti koiran peffaa halua pussata).
   Oletuksena nyt on sellaisen henkilön suuteleminen, joka on tuttu kumppani, ja jolla ei ole mitään tartuntatauteja. 
   Nimenomaan ihmisen suuteleminen auttaa vahvistamaan ihmisen vastustuskykyä.

   Lainaa

  59. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kilokalori: Eläinlääkärien (ketjuliikkeet) rahastus toimii näin: menet valittamaan asiaa x. Eläinlääkäri tutkii kaikki mahdolliset syyt, jotka sellaista vaivaa voi aiheuttaa. Eikä aloita siitä selkeimmästä. Suurimmalla osalla on eläinvakuutus, joka korvaa tätä rahastusta noin puolet, joten omistajaa ei haittaa vaikka maksaa [...]
   Toisaalta vakavat syyt on ihan järkevää sulkea pois jo alussa, koska sitten, jos joku piilevä terveysongelma pääsee oikein pahaksi, sen hoito maksaa moninkertaisen määrän tutkimuksiin verrattuna. Vatsaongelmia voi aiheuttaa myös esim. suolitukos, joka voi olla päivien sisällä kohtalokas, jos oireet sopii siihenkin, ei kannata kuvantamisen kanssa vitkutella, että jos kuitenkin korjaantuisi ruokavaliolla. Tietenkään en tiedä, onko näin ollut juuri sinun kissasi kanssa ja aivan varmasti eläinlääkäreissä on myös rahastusta samalla tavalla kuin kaikissa muissakin yksityisissä yrityksissä, mutta aika usein kuulee valitusta oikeasti järkevistäkin tutkimuksista, jotka pahimman sattuessa voi säästää niin rahaa kuin kärsimystäkin.

   Lainaa

  60. Nuutunut kivi 21.11.2023 22:29
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   -x-x-: Kait ymmärrät, että niissä tutkimuksissa ei vain selvitetä, että koiralla on selkä kipeänä, vaan pyritään myös selvittämään, miksi selkä on kipeänä ja varmistamaan, ettei kivun syynä ole mitään, mikä pahenee hoitamattomana. Kivun syy voi olla itsestään paraneva lihaskramppi, mutta se voi olla myös vaikka murtuma, [...]
   -Mietipä sitä huudon määrä, mikä seuraisi, jos eläinlääkäri jättäisi kuvat ottamatta ja lähettäisi kärsivän koiran kotiin kuolemaan syöpään saatesanoilla "kyllä se menee ajan kanssa ohi...".-
   Tätähän tehdään ihmisille jatkuvasti. 

   Lainaa

  61. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Kilokalori: Eläinlääkärien (ketjuliikkeet) rahastus toimii näin: menet valittamaan asiaa x. Eläinlääkäri tutkii kaikki mahdolliset syyt, jotka sellaista vaivaa voi aiheuttaa. Eikä aloita siitä selkeimmästä. Suurimmalla osalla on eläinvakuutus, joka korvaa tätä rahastusta noin puolet, joten omistajaa ei haittaa vaikka maksaa [...]
   Enpä nyt tiedä, niiden kunnallisten pätevyydessä on eroja. Minulla on koira, joka pelkää kuollaakseen toimenpiteitä, esim. verikoetta ja kunnallisella kesti yli tunti ottaa näyte (voitte vaan kuvitella miltä tämä tuntui koirasta, jonka stressi vaan kiihtyi). Ajan suosiolla sen 100km ja maksan lisää noin 100€, että ottavat näytteen kymmenessä minuutissa kaupungissa ketjulääkärissä. Lisäksi niiltä kunnallisilta puuttuu tosiaan monet laitteet, että kaikkiin tutkimuksiin (jotka joskus ovat oikeasti tarpeellisia!), ei vaan pääse. 
   Mielestäni toimivin tapa on ollut kysellä itse muilta eläintenomistajilta mahdollisia diagnooseja oirekuvan perusteella, sitten mennä tarpeeksi päteväksi tiedetylle eläinlääkärille ja vaatia hoidonkartoituksen aloitus niillä tutkimuksilla, jotka itse kokee aiheelliseksi (jos siis ei ole mikään henkeä akuutisti uhkaava vaiva). Tällä taktiikalla jopa oikeasti hoidettu oman koirani kilpirauhasongelmat kuntoon, ja sen kanssa oli juostu about 6 vuotta kaikenmaailman ketjuilla ja kunnallisilla varmaan yli tuhannen euron edestä, eikä kenelläkään vaan tullut mieleen ottaa niitä kilpparikokeita, jotka eivät ole mitenkään harvinaisia tai erityisen kalliita tutkimuksia. 

   Lainaa

  62. Lamoava simpanssi 22.11.2023 6:42
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Nimi: Enpä nyt tiedä, niiden kunnallisten pätevyydessä on eroja. Minulla on koira, joka pelkää kuollaakseen toimenpiteitä, esim. verikoetta ja kunnallisella kesti yli tunti ottaa näyte (voitte vaan kuvitella miltä tämä tuntui koirasta, jonka stressi vaan kiihtyi). Ajan suosiolla sen 100km ja maksan lisää noin 100€, että [...]
   Koiran voi lopettaa ja ottaa uuden.

   Lainaa

  63. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Vastapuikea meduusa: Koirakärryssä on viltti, pieni koira voi makoilla siinä kun omistaja hakee muutaman ostoksen. Viltti näkyy kuvassa ja kärry on selvästi merkitty. Koiran tassut eivät ole ihmisten kengänpohjia paskasemmat ja tässä tapauksessa vain toiset sotkevat kaupan tiloja.
   En tiedä onko sitten ihmisten seisoskelu kärryissä sekään oikein. Toki tuossa yhdet erikseen merkityt kärryt. Omalta osaltaan tuossa selitystä K-kaupan korkeammille hinnoille, koska erilaista kuluja aiheuttavaa toimintaa tekevät.

   Lainaa

  64. Tervaamaton aprikoosi 22.11.2023 8:48
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   perseensusi: Jätät sen koirakärryn ottamatta. Ongelma on osaltasi ratkaistu. Kiitos kommentistasi ja heippa!
   Kyllä ne tuotteet siitäkin kärrystä taitaa päätyä liukuhihnalle, ja sitä kautta jokaisen kaupan asiakkaan tuotteisiin. Eli aika typerä idea tuo loppujen lopuksi on.

   Lainaa

  65. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
     Kuten muutkin jo ehtivät sanoa, niin mikä on lukutaidossa vikana jos ottaa _koirakärryn_ jossa lukee koirakärry, ja sitten ihmettelee jos siinä on ollut koira?
     Pahempaa ovat ihan normikärryt joissa on lapsille paikka -omani opettelee potalle vasta, ja pissaa tulee aika jännissä paikoissa. (Siivosin eilen museon lattian. Kuulun kuitenkin niihin vanhempiin, joilla on laukussa desiä ja paperirulla, ja kun vahinko sattuu, siivoan itse enkä jätä niiden ongelmaksi, joilla oli järkeä olla lisääntymättä). 
     Jos otat normikärryn jossa on lapsi-istuin, voin taata että joku on siihen kuolannut ja pissinyt. Ja kaikki vanhemmat eivät ole minä, desipurkki aina valmiina.

   Lainaa

  66. Esteetön maito 22.11.2023 10:27
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   No kuratassuista, piereskelystä ja tomaattien nuuskimisesta on tietty hauska kinata, mutta oikeasti jotkut on allergisia eikä siihen auta että koira istui ihan nätisti tai että sitä koirakärryä ei tarvi ottaa. Ihan hyvästä syystä ei koiria päästetä joka paikkaan.

   Lainaa

  67. Kiittämätön sohvaperuna 22.11.2023 20:00
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Haloo Tampereen Puskararion jäsenet! Eikö kellään ole tietoa siitä, miten kävi tuossa supersöpön löytökoiran tapauksessa? Kahlasin kaikki pahan mielen riitaisat kommentit läpi vain sen takia, että löytäisin lisätietoa koiran kohtalosta, mutta turhaan. Poikkeuksellisen negatiiviset kommentit oli tällä kertaa. Joskus kommentit on jopa hauskempia kuin mokat, mutta nyt jäi vaan paha maku suuhun. :(

   Lainaa

  68. Timmi makkara 22.11.2023 22:53
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Hatara hylje: Kunnallisella eläinlääkärillä pieneläinten hoidosta yhteiskunta maksaa lähinnä tilat, ja monissa paikoissa lemmikkien omistajilta laskutetaan klinikkamaksu tästä syystä. Jos vastaanotolla on esim. röntgen- tai ultraäänilaitteita, niistä laskutetaan asiakkailta laitemaksut. Asiakkaat maksavat subventoimattoman summan [...]
   Lisäksi se kunnaneläinlääkäri toimii kunnan elintarviketurvallisuuden tarkastajana ja valvojana ja eläinsuojelun ylimpänä tahona. Eli jos paikkaliseen pizzeriaan tehdään keittiöön tarkastus, niin tarkastajana on hyvinkin usein kunnaneläinlääkäri.

   Lainaa

  69. Särytön herkkuruoka 23.11.2023 5:55
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Nämä "koira läkähtyy autoon"-hysteerikot ovat kyllä ihan älyttömiä ja tekevät lämpimänä vuodenaikana yksin koiran kanssa pitkän matkan liikkumisen lähes mahottomaksi. Esimerkiksi viime kesänä ollessani Ikean parkkipaikalla, joku valitti koirasta autossa. Oli jo soittanut häkeenkin. Yksi Ikean myyjä tuli sitten urputtamaan. Ehdotin, että haetaan mittalaitteet, mitataan auton lämpötila ja ennustetaan Navierin-Stokesin yhtälöillä tulevaa lämpötilaa. Ei kelvannut, alkoi vain sössättämään, miten on vain viestintuoja. Pyysin kyseistä pelleä hakemaan esimiehensä paikalle. Josko hänellä olisi enemmän järkeä keskustella asiasta. Ei suostunut. Se oli minulle ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun kävin koiran kanssa pitkällä matkalla WC:ssä kauppakeskuksessa. Seuraavalla matkalla minulla oli autokylmälaukku, jossa oli ruokani ja tarpeet hoidettiin bussipysäkeillä puskapissinä. No, ainoa asia, josta kesällä saa koiran kanssa multa enää rahaa tienvarsien liikkeet, on polttoaine.

   Lainaa

  70. Rappeuttava lokki 23.11.2023 9:08
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Sorea preeriasusi: En laita jääkaappiin kenkiäni, jätän ne eteiseen ja pesen kädet. Sit siirryn keittiöön ostosten kanssa.  Koirakärryläinen saattaa palauttaa kärrystä ostoksia hyllyyn, jos ei otakaan, asettaa ne samalle kassahihnalle kuin minäkin.  Joo, on pieni ongelma. Mutta jotenkin alleviivaa sitä, että mitään rajaa koirille ei [...]
   Lapset seisoo jatkuvasti ostoskärreissä. Lapset seisoo usein penkeillä ja ravintoloiden sohvilla. Kengät jalassa. Kerääntyykö vähemmän moskaa lasten kenkiin, jolloin ei haittaa?

   Lainaa

  71. Rappeuttava lokki 23.11.2023 9:15
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kärkäs mato: Kaupassa työskentelevänä on hankala uskoa, että koirien sisäänpääsy kärryissä olisi suurin hygieniariski. Olen nähnyt esim. ihmisten syövän puolet hedelmästä ja heittävän loput takaisin hyllyyn, heittelevän lattialta vaikka mitä tavaroita hedelmälaarien/paistopistetuotteiden sekaan, [...]
   Kommenttini taisi kadota.
   Mutta siis kauppahommalisäystä.
   Edelleen lapset seisovat ostoskärreissä. Ihan kengät jalassa. 
   Ja lapsia sitten ravintolan istuimilla kengät jalassa hyppimässä. 
   Mutta kai se sitten on ok 

   Lainaa

  72. Parantava gaselli 23.11.2023 9:27
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Sorea preeriasusi: En laita jääkaappiin kenkiäni, jätän ne eteiseen ja pesen kädet. Sit siirryn keittiöön ostosten kanssa.  Koirakärryläinen saattaa palauttaa kärrystä ostoksia hyllyyn, jos ei otakaan, asettaa ne samalle kassahihnalle kuin minäkin.  Joo, on pieni ongelma. Mutta jotenkin alleviivaa sitä, että mitään rajaa koirille ei [...]
   Toivottavasti et koskaan näe niitä perässä raahattavia, pyörällä kulkevia koreja, jotka kuitenkin pinotaan...

   Lainaa

  73. Parantava gaselli 23.11.2023 9:37
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Öljytty taistelija: Olet varmaan vähän katsonut mihin istut.  Koirat taas esimerkiksi ihan vaan lämpimikseen mm. syövät toisten koirien ulosteita.  Ja sitten sillä samalla kunnolla valutetaan eritteitä torikahvilan pöytään. Juu, oikein söpöä on.  Ja terveellistä. (Kyllä minä vastustuskykyäni osaan kasvattaa ilman sinun koirasi [...]
   Kuinka kertoa, että et tiedä mitään koirista...
   Juu, en näe koirakärryille tarvetta minäkään, mutta kiva idea. Koirat karttavat toistensa ulosteita. Sen sijaan ihmisen paska metsässä kiinnostaa.
   Kuinka usein käyt siis nauttimassa kaupunkimetsästä? Itse käyn päivittäin ja useasti päivän aikana. En ole astunut kertaakaan koiran paskaan.
   Ei tarvi tykätä koirista ja saa pelätäkin. Kuitenkin turha olkiukkoilu on kaikkien energian haaskausta.

   Lainaa

  74. Tulos: +1 (1 ääni)
   Sorea preeriasusi: Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa kärryssä kuljetetaan koiraa (ja ehkä myös ostoksia)? Kiva, että koirien tassuista kaikki mitä niihin nyt kuvitella saattaa tarttuvan, pääsee tekemisiin elintarvikkeiden kanssa. En jaksa oikein ihan kaikkia koiraihmisten kotkotuksia ymmärtää.
   tuossahan on pyyhe koiran alla missä ongelma? Toiseksi nakkeletko sinä ne ostokset sinne penkille tai lattialle pussista kun saavut autoon?

   Lainaa

  75. rottanpää 23.11.2023 14:23
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Sorea preeriasusi: En laita jääkaappiin kenkiäni, jätän ne eteiseen ja pesen kädet. Sit siirryn keittiöön ostosten kanssa.  Koirakärryläinen saattaa palauttaa kärrystä ostoksia hyllyyn, jos ei otakaan, asettaa ne samalle kassahihnalle kuin minäkin.  Joo, on pieni ongelma. Mutta jotenkin alleviivaa sitä, että mitään rajaa koirille ei [...]
   Aivan kuin ne koiran tassut olisivat jotenkin huolestuttava kontaminaation lähde. Kyllä se suurin terveysriski on ihmisten kädet. Jos olet mies, oletko koskaan huomannut, etteivät edes kätensä "pesevät" miehet lähes koskaan oikeasti pese käsiään vessassa? Kastelevat vain. Jotkut ottavat jopa saippuaa, mutta eivät sittenkään PESE käsiään, huuhtelevat vain muutaman hassun sekunnin. Jos käsien pesu edes vessassa ei onnistu, niin en tohdi uskoa käsihygienian olevan senkään vertaa kunnossa ennen kauppaan astumista. Käsidesiäkään ei tunnuta muistavan käyttää enää niin hyvin kuin koronan alussa.
   Pointtina siis se, että jos elintarvikkeiden puhtaus huolettaa, niin huomion kiinnittäminen johonkin koirakärryihin sen takia on vähän sama kuin se, jos muovinkulutuksesta huolestunut murehtisi sitä, että kelakortti on muovia. Pisara meressä. Rottienkin ulosteet säilyketölkeillä on varmaan suurempi pöpöjen lähde.

   Lainaa

  76. Vieno kolibri 23.11.2023 19:50
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   rottanpää: Aivan kuin ne koiran tassut olisivat jotenkin huolestuttava kontaminaation lähde. Kyllä se suurin terveysriski on ihmisten kädet. Jos olet mies, oletko koskaan huomannut, etteivät edes kätensä "pesevät" miehet lähes koskaan oikeasti pese käsiään vessassa? Kastelevat vain. Jotkut ottavat jopa saippuaa, mutta eivät [...]
   Sössönsöö ja sössönsöö. Whataboutismilla vaan eteenpäin. "Koira saa olla ostoskärryssä, koska jotkut miehet vain kastelevat kätensä vessassa."

   Lainaa

  77. Pulmaton noita 24.11.2023 13:34
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   perseensusi: Jätät sen koirakärryn ottamatta. Ongelma on osaltasi ratkaistu. Kiitos kommentistasi ja heippa!
   Tämä. Ja mayhem vältetty.

   Lainaa

  78. Pulmaton noita 24.11.2023 13:35
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Parantava gaselli: Toivottavasti et koskaan näe niitä perässä raahattavia, pyörällä kulkevia koreja, jotka kuitenkin pinotaan...
   Ne renkaat kerää kyllä hirvittävän määrän sontaa, hyvä kun enää pyörivät. Tosiaan nehän pinotaan että se siitä hygieniasta.

   Lainaa

  79. Uuno rätti 25.11.2023 23:17
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Parantava gaselli: Kuinka kertoa, että et tiedä mitään koirista... Juu, en näe koirakärryille tarvetta minäkään, mutta kiva idea. Koirat karttavat toistensa ulosteita. Sen sijaan ihmisen paska metsässä kiinnostaa. Kuinka usein käyt siis nauttimassa kaupunkimetsästä? Itse käyn päivittäin ja useasti päivän aikana. En ole astunut [...]
   Olen nähnyt omin silmin koiran syövän toisen koiran paskaa. Tai saattoihan se olla omaansakin? Mene ja tiedä. 
   Ja kaupunkimetsässä käyminen ainakin täällä päin johtaa säännöllisesti koiran paskaan astumiseen. Valitettavasti nytkin lenkkarissani on paskaa, jonka toki omaa hölmöyttäni huomasin vasta, kun kenkä oli oli kaapissa ja koiran uloste ehtinyt kuivua. 

   Lainaa

  80. Aivasteleva kirjohylje 26.11.2023 14:23
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Uuno rätti: Olen nähnyt omin silmin koiran syövän toisen koiran paskaa. Tai saattoihan se olla omaansakin? Mene ja tiedä.  Ja kaupunkimetsässä käyminen ainakin täällä päin johtaa säännöllisesti koiran paskaan astumiseen. Valitettavasti nytkin lenkkarissani on paskaa, jonka toki omaa hölmöyttäni huomasin vasta, kun kenkä oli oli kaapissa ja koiran uloste ehtinyt kuivua. 
   Jos ei usko, niin kannattaa ajatella talvikautta ja niitä kapeita polkuja, joita ei aurata. Siellä sitä on polun varret väärällään. 
   Käytännössä, jos minä haluan ulkoilla ilman hermojen kiristymistä jatkuvasta koiran ulosteissa tarpomisessa, niin pitäisi varmaan aina ajaa jonnekin kauas. Mut kalliiksi tulisi, veisi aikaa, ja tulisi turhia päästöjä. 
   Että mitä jos vain koiran omistajat tulkitsisivat järjellä sitä järjestyslakia ja keräisivät kaikkialla tiiviisti asutuilla alueilla ne koiran jätökset? 

   Lainaa

  81. Neulottu ilonpilaaja 27.11.2023 11:10
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Sinkitty jänis: Mihin ne koirakärryyn laitetut ostokset päätyvät? Kassahihnalle. Ihan samalle kassalle kuin muidenkin asiakkaiden tuotteet.
   Ihan samalle hihnalle tulee myös romut sellaisilta ihmisiltä, jotka ei viitsi käsiään pestä vessakäynnin jälkeen. Jos alat bakteerikammoiseksi, niin tee se sit kunnolla.

   Lainaa

  82. Siirretty mandariini 27.11.2023 20:19
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Neulottu ilonpilaaja: Ihan samalle hihnalle tulee myös romut sellaisilta ihmisiltä, jotka ei viitsi käsiään pestä vessakäynnin jälkeen. Jos alat bakteerikammoiseksi, niin tee se sit kunnolla.
   Taas pettämätöntä logiikkaa: "Koska joku ihminen ei ehkä pese käsiään vessassa, niin "koirakärrystä" saa laittaa paskaisia esineitä kaupan liukuhihnalle." Tuskin edes tajuat kuinka tyhmä olet.

   Lainaa

  83. Runneltu hai 28.11.2023 22:47
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Siirretty mandariini: Taas pettämätöntä logiikkaa: "Koska joku ihminen ei ehkä pese käsiään vessassa, niin "koirakärrystä" saa laittaa paskaisia esineitä kaupan liukuhihnalle." Tuskin edes tajuat kuinka tyhmä olet.
   Tämä sinun koirahysteriasi tuntuu jotenkin kummalliselta. Jos koirat tosiaan olisivat noin valtava terveysriski että koiran lähellä olleiden elintarvikkeiden oltua ostoshihnalla sen kautta kaikki hihnalla käyneet elintarvikkeet saastuisivat, niin eihän koiria olisi kenelläkään koska kaikki koiranomistjat perheineen olisivat jo menehtyneet näihin superbakteereihin?
   Mietipä kuinka moneen ovenkahvaan olet koskenut kotisi ulkopuolella - jokaiseen niistä on sinua ennen voinut koskea koiranomistaja (tai peräti kissan; niiden ulosteistahan ihmiseen voi oikeasti tarttua toksoplasma-niminen alkueläin). Kuten moni muukin on tässä jo kertonut, niin kaupassa myytävä ruokakaan ei ole steriiliä, oli kaupassa koiria tai ei. Joka tapauksessa kaikki mikä myydään ilman pakkausta kannattaa pestä tai kuoria ennen käyttöä, ja aika moni pakattukin asia. Toki jos yhtään lohduttaa niin niitä kassahihnoja kyllä myös pyyhitään säännöllisesti. 
   Eikä tässä ole kyse whataboutismista vaan suhteellisuudentajusta. En itsekään toivo koiria joka paikkaan. On myös ihan ok olla toivomatta niitä kauppaan, mutta eksklusiivisesti koiriin kohdistuva pöpöhysteria on aika erikoinen syy siihen. Ymmärtäisin paremmin ihan vaikka sen, ettet vain pidä koirista.

   Lainaa

  84. Intravenoosi lepakko 29.11.2023 6:46
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Runneltu hai: Tämä sinun koirahysteriasi tuntuu jotenkin kummalliselta. Jos koirat tosiaan olisivat noin valtava terveysriski että koiran lähellä olleiden elintarvikkeiden oltua ostoshihnalla sen kautta kaikki hihnalla käyneet elintarvikkeet saastuisivat, niin eihän koiria olisi kenelläkään koska kaikki koiranomistjat perheineen [...]
   Kommenttisi ovat tyyppiesimerkkijä whataboutismista ja siksi myös täysin arvottömia argumentteja. Niistä paistaa myös eskaritasoinen, lapsellinen ajatus siitä että kaksi väärää on yhteensä yksi hyvä. Eli kun yksi asia on huono, niin toinenkin voi sitten olla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, eläinlääkärit, helle, ikkuna, ilmavaivat, kaupassa, kauppa, koirakärryt, koirat, kuuma, kuva, pakkanen