Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 501

Joku huijari yrittää maksaa ostoksensa.
Kirpputorin löytöjä, osa 501

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Internetitön mato 30.11.2023 0:08
   Tulos: +235 (281 ääntä)
   Miten tuo takin maksu sitten hoituu jos ei tilille voi laittaa? Varmaan samalla tyylillä kuin korusetin maksu, eli teleporttaamalla

   Lainaa

  2. Tarkka marja 30.11.2023 0:17
   Tulos: +220 (222 ääntä)
   Internetitön mato: Miten tuo takin maksu sitten hoituu jos ei tilille voi laittaa? Varmaan samalla tyylillä kuin korusetin maksu, eli teleporttaamalla
   "rahat postiin kirjekuoressa,kiitoos"

   Lainaa

  3. Tulos: +112 (124 ääntä)
   Internetitön mato: Miten tuo takin maksu sitten hoituu jos ei tilille voi laittaa? Varmaan samalla tyylillä kuin korusetin maksu, eli teleporttaamalla
   Sepustus oli vähän sekava, miss ymmärsin, että pitäisi lähettää käteistä kirjeenä.

   Lainaa

  4. Napiton maksamakkara 30.11.2023 0:18
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Internetitön mato: Miten tuo takin maksu sitten hoituu jos ei tilille voi laittaa? Varmaan samalla tyylillä kuin korusetin maksu, eli teleporttaamalla
   Eikös siinä sanota, että kirjeessä pitäisi rahat laittaa. Eli ilmeisesti postista. Vähän kyllä epäselvästi Olga itseään ilmaisee.

   Lainaa

  5. Napiton maksamakkara 30.11.2023 0:19
   Tulos: +187 (189 ääntä)
   Helin kannattanee ihan suosiolla pysyä ihan niillä perinteisillä kirpputoreilla.

   Lainaa

  6. Jalkineeton kiivi 30.11.2023 0:53
   Tulos: +224 (226 ääntä)
   Heli ei kyllä saa tolla menolla paljoa kauppaa tehtyä jos edes etukäteen rahat tilille -metodi ei kelpaa? Siinähän on vain ostajalla riski ettei myyjä lähetäkään tuotetta, eli vain Heli itse voisi huijata.

   Lainaa

  7. Byrokratiayhteiskunnan kyylä 30.11.2023 1:48
   Tulos: -33 (119 ääntä)
   Aina sitä pitää löytää keinoja Kelan ja verottajan harhauttamiseksi. Toisaalta lahjatakin myynti käteisellä ei liene pahin rikos mutta kai siitäkin kiinni jäädessä jäädytetään tuet pariksi kuukaudeksi.

   Lainaa

  8. Tulos: +65 (71 ääntä)
   Byrokratiayhteiskunnan kyylä: Aina sitä pitää löytää keinoja Kelan ja verottajan harhauttamiseksi. Toisaalta lahjatakin myynti käteisellä ei liene pahin rikos mutta kai siitäkin kiinni jäädessä jäädytetään tuet pariksi kuukaudeksi.
   Mun tietääkseni Kela ei edes ota huomioon alle 50€ siirtoja tuissa, että olisi se kai voinut pyytää 49€ ja päästä helpommalla, mutta vaikuttaa vähän hämärältä tuo kuvio muutenkin. Tosin hänhän ei ole HUIJARI tai ainakin huijaa vaan Kelaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +75 (77 ääntä)
   Kelan sivujen mukaan ois voinut pyytää sen tasan 50€ jota ei huomioida sen ollessa vähäinen avustus, mutta en tiiä, ehkä se myy noita nahkatakkeja montakin kuukaudessa.

   Lainaa

  10. Itseasiassa 30.11.2023 5:41
   Tulos: +49 (71 ääntä)
   Tarkka marja: "rahat postiin kirjekuoressa,kiitoos"
   Vieläpä hyvä kun postissa on kiellettyä lähettää käteistä rahaa.

   Lainaa

  11. Liittoutumaton pussieläin 30.11.2023 5:51
   Tulos: +71 (75 ääntä)
   Ennenvanhaan tapettiin muistivihkolla, nykyään näkyy riittävän pelkkä sovellus. Näin se kehitys kehittyy t: Kira

   Lainaa

  12. Tulos: +16 (44 ääntä)
   Itseasiassa: Vieläpä hyvä kun postissa on kiellettyä lähettää käteistä rahaa.
     Joo, mutta Posti ei saa avata kirjeitä, joten miten ne ovat ajatelleet sen estää?  Itse olen lähettänyt -käsiin oli jäänyt vanhoja puntia, ne eivät kelpaa vaihdettavaksi enää. Mutta Briteissä ne voi vielä vaihtaa pankissa uusiksi punniksi, joten laitoin kortin väliin ja lähetin brittikaverilleni. Mitä muuta olisi pitänyt tehdä -heittää sata puntaa roskiin, vai lähteä sinne sitä vaihtamaan, mikä olisi maksanut hiukka enemmän kuin sata puntaa? Pahintahan mitä voi tapahtua, on, että ne katoavat, mikä on yhdentekevää jos ne joka tapauksessa Britannian ulkopuolella ovat vain roskapaperia. 
     Posti yrittää tuolla vain kommunikoida "emme voi taata, ettei joku syyhki lähetyksiä jos arvelee sen arvokkaaksi". Mikä ei ole yllätys -pyysin kerran kasan tärkeitä papereita lähetettäväksi Amsterdamiin, kun asuin sielä silloin. Vanhempani lähettivät, kirjattuna kirjeenä toki. Ei koskaan saapunut. Posti siihen "joo, Schipholin kentällä varastetaan paljon kirjattuja kirjeitä, kun ajattelevat että niissä olisi rahaa". Ei muuta, edes pahoittelua. Eikä korvausta, kun erilaiset todistukset eivät ole minkään arvoisia, niiden hakemisessa uudelleen vain on hitonmoinen vaiva.

   Lainaa

  13. Tulos: +67 (71 ääntä)
   No jopas. En tiennytkään, että jos annan jollekulle tilinumeroni, tämä osaa siitä väärentää tiliotteeni. Okei. Pari juttua tuli mieleeni; A) Mitä ihmettä kukaan tekisi tiliotteellani ja B) Eikö Heli oli koskaan enne antanut tilinumeroaan kenellekään? Vaikka työnantajalle, Kelaan, ystävälleen, vuokralaiselleen...

   Lainaa

  14. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Itseasiassa: Vieläpä hyvä kun postissa on kiellettyä lähettää käteistä rahaa.
   Ei ole. Posti tekee rahalähetyksiä ja Postin sivuilta löytyy ohjeetkin kuinka se tehdään.
   https://www.posti.fi/fi/henkiloille/kirjeet-ja-postipalvelut/laheta-kirje-tai-kortti/arvokasta-tai-kiireellista-lahetettavaa

   Lainaa

  15. Vastarannan kiiski 30.11.2023 8:13
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Heli on keksinyt maailman varmimman tavan myydä tavaroita etänä, ilman huijatuksi tulemista. Hienoa

   Lainaa

  16. Tulos: -2 (20 ääntä)
   Lähes kaikki osaa väärentää netissä olevaa tekstiä. Klikkaa vaan oikealla napilla kohtaa ja valitsee "Tarkasta" jonka jälkeen voi kirjottaa mihin vaan mitä vaan. Sitten screenshot ja valmis.

   Lainaa

  17. Tulos: -14 (32 ääntä)
   Nimi: Kelan sivujen mukaan ois voinut pyytää sen tasan 50€ jota ei huomioida sen ollessa vähäinen avustus, mutta en tiiä, ehkä se myy noita nahkatakkeja montakin kuukaudessa.
   Oon eläny sen verran pumpulissa ettei Kela ole tuttu, mutta siis Kela saa/voi nähdä mitä sun pankkitilillä tapahtuu?! Näkeekö ne kaikki tilit vai vaan sen mihin ne maksaa niitä avustusrahoja?

   Lainaa

  18. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Helille vinkkinä että myynti-ilmoituksiin kannattaa laittaa väärät yhteystiedot niin huijari ei voi edes ottaa yhteyttä. Esim tekaistun fb-profiilin kautta voi tehdä huijarisuojattuja ilmoituksia.

   Lainaa

  19. Maalaileva viinirypäle 30.11.2023 9:47
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Toj Karin: Ei ole. Posti tekee rahalähetyksiä ja Postin sivuilta löytyy ohjeetkin kuinka se tehdään. posti.fi/fi/henkiloille/kirjeet-ja-postipalvelut/laheta-kirje-tai-kortti/arvokasta-tai-kiireellista-lahetettavaa
   Jos pilkkua jynssää niin ei ole kiellettyä mutta maksaa reilu 30e tommoinen vakuutettu kirje. Eli sillä ei juurikaan kannata mitään pikkurahaa lähettää tai postikulut vie ison osan. Ehkä jotain arvoesineitä tai oikeasti useita satasia jos pitää olla kahisevaa eikä tilisiirto onnistu.
   Hintaero normaaliin parin euron postimerkkiin on siis huomattava. En näkisi että moni tuota kaupanteossa hinnan takia käyttäisi.

   Lainaa

  20. Itseasiassa 30.11.2023 9:56
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Toj Karin: Ei ole. Posti tekee rahalähetyksiä ja Postin sivuilta löytyy ohjeetkin kuinka se tehdään. posti.fi/fi/henkiloille/kirjeet-ja-postipalvelut/laheta-kirje-tai-kortti/arvokasta-tai-kiireellista-lahetettavaa
   Totta, perus kirjeeseen niitä ei saa laittaa https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/tiedotteet/20160526_onnittelukirjeisiin_ei_rahaa

   Lainaa

  21. Maustamaton vesimeloni 30.11.2023 10:20
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   jukkapalmu: Oon eläny sen verran pumpulissa ettei Kela ole tuttu, mutta siis Kela saa/voi nähdä mitä sun pankkitilillä tapahtuu?! Näkeekö ne kaikki tilit vai vaan sen mihin ne maksaa niitä avustusrahoja?
   Kelat ja sossut saa nähdä kaiken rahaliikenteen jotta vakuuttuvat siitä, että olet oikeasti persaukinen etkä saa tukia muualta. Muutenhan noita voisi kusettaa ja hakea avustuksia joka paikasta ja tilillä voisi pyöriä vaikka minkälaista rahaliikennettä. Sinällään siis ok ja paikallaan mutta aiheuttaa sitten tuota kiertoa käteisellä tai kavereiden tilien kautta siirtoja.

   Lainaa

  22. Maustamaton vesimeloni 30.11.2023 10:24
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Kivi:   Joo, mutta Posti ei saa avata kirjeitä, joten miten ne ovat ajatelleet sen estää?  Itse olen lähettänyt -käsiin oli jäänyt vanhoja puntia, ne eivät kelpaa vaihdettavaksi enää. Mutta Briteissä ne voi vielä vaihtaa pankissa uusiksi punniksi, joten laitoin kortin väliin ja lähetin brittikaverilleni. Mitä muuta olisi [...]
   Ei saa avata mutta jos ne katoaa niin se on voivoi. Semmosenhan voi helposti napata vaikka lajittelukeskuksen työntekijä. Eikös takavuosina ollutkin joku joka jemmasi posteja kotiin ja keräsi rahat taskuunsa? Tuo vakuutettu rahakirje, joka siis maksaa useita kymppejä, hoitaa homman niin että se on seurannassa ja jos sille tapahtuu jotain, niin postin vakuutus korvaa. Kirjattu kirje ei sitä tee, siinä vain saadaan kuittaus vastaanottajalta mikäli se pääsee perille. Kirjaamisen ideana saada varma tieto että vastaanottaja saavutettu, jos sitä johonkin tarvitsee todistaa. Sen katoaminen on kans voivoi.

   Lainaa

  23. Toipuva haisunäätä 30.11.2023 10:53
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   jukkapalmu: Oon eläny sen verran pumpulissa ettei Kela ole tuttu, mutta siis Kela saa/voi nähdä mitä sun pankkitilillä tapahtuu?! Näkeekö ne kaikki tilit vai vaan sen mihin ne maksaa niitä avustusrahoja?
   Ei ne suoraan mitään tapahtumia näe, mutta hakemuksen yhteydessä täytyy toimittaa parin viimeisen kuukauden tiliotteet. Sen ilmeisesti saavat suoraan tietona, missä pankeissa kenelläkin on tilejä. Ainakin meiltä penättiin jossain kohtaa jopa Veikkaus-tilin tapahtumatietoja, minkä olemassaoloa ei itse edes muistettu.

   Lainaa

  24. It's a deal 30.11.2023 11:05
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   jukkapalmu: Oon eläny sen verran pumpulissa ettei Kela ole tuttu, mutta siis Kela saa/voi nähdä mitä sun pankkitilillä tapahtuu?! Näkeekö ne kaikki tilit vai vaan sen mihin ne maksaa niitä avustusrahoja?
   Osan tuista edellytyksenä on, että toimittaa niille tiliotteensa. Osassa taas riittää, että antaa luvan tarkistaa palkkatietonsa tulorekisteristä.

   Lainaa

  25. Jurpo greippi 30.11.2023 11:16
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   jukkapalmu: Oon eläny sen verran pumpulissa ettei Kela ole tuttu, mutta siis Kela saa/voi nähdä mitä sun pankkitilillä tapahtuu?! Näkeekö ne kaikki tilit vai vaan sen mihin ne maksaa niitä avustusrahoja?
   Ei asumistukea tai muuta vastaavaa perushommaa hakiessa Kelalle tarvitse tilitapahtumia selvitellä. Toimeentulotuki sen sijaan on viimesijainen tuki, joka on tarkoitettu ainoastaan sellaisille tuensaajille, joilla on akuutti tarve avulle jokapäiväisiin menoihin. Toimeentulotuesta vähennetään kaikki tulot, lahjat yms., eli Kela vaatii tiliotteet.

   Lainaa

  26. Kiltti tyttö 30.11.2023 11:50
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Takki ovh yli 90e oli lahja, mutta hintaa ei tiedossa?

   Lainaa

  27. Hiekoittamaton avokado 30.11.2023 13:51
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Byrokratiayhteiskunnan kyylä: Aina sitä pitää löytää keinoja Kelan ja verottajan harhauttamiseksi. Toisaalta lahjatakin myynti käteisellä ei liene pahin rikos mutta kai siitäkin kiinni jäädessä jäädytetään tuet pariksi kuukaudeksi.
   Ei siitä nyt herranjumala mitään tukia jäädytetä. Viiskymppiä on se raja minkä saa tienata kuussa ilman että vaikuttaa tuloihin, kaikki mikä menee yli vähennetään seuraavan kuun tuloista, mutta ei niitä kiinnosta jos saat käteisellä muutaman kympin. Eihän sitä voi valvoa mitenkään. Kaikki noi elämänkertansa julkaisseet moottoripyöräjengiläiset ja muut vastaavat pellet aivan avoimesti ovat myöntäneet nostaneensa toimeentulotukea Suomessa asuessaan, samalla kun ovat ajelleet uusilla mersuilla ja asuneet usean sadan tonnin omistusasunnoissa. Mutta kun tulot koostuu lähinnä käteisestä niin eihän Kela mahda mitään, perustoimeentulotuki kuuluu jokaiselle kansalaiselle.

   Lainaa

  28. Esteetön maito 30.11.2023 14:14
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   jukkapalmu: Lähes kaikki osaa väärentää netissä olevaa tekstiä. Klikkaa vaan oikealla napilla kohtaa ja valitsee "Tarkasta" jonka jälkeen voi kirjottaa mihin vaan mitä vaan. Sitten screenshot ja valmis.
   No ei tasan osaa. Sanoisin että aika harva osaa tuota. Lisäksi suurin osa ihmisistä käyttää nykyään nettiä mobiililaitteella, joissa ei edes ole oikeaa nappia.

   Lainaa

  29. Tekevä ilonpilaaja 30.11.2023 18:57
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   En ole itsekään Kelan toimintaan perehtynyt, mutta ei kai kirppismyynnit tukiin vaikuta? Jos ei siis ammattimaisessa mittakaavassa myy. Selvityksiä varmasti voivat pyytää.

   Lainaa

  30. Nuutunut kivi 30.11.2023 21:12
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tietääkö joku, miten tuossa Helin tapauksessa kävi?

   Lainaa

  31. Mieto riesa 1.12.2023 0:08
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Tekevä ilonpilaaja: En ole itsekään Kelan toimintaan perehtynyt, mutta ei kai kirppismyynnit tukiin vaikuta? Jos ei siis ammattimaisessa mittakaavassa myy. Selvityksiä varmasti voivat pyytää.
   Vaikuttaa toimeentulotukeen jos menee yli viidenkymmenen euron kuussa ja näkyy tilillä.

   Lainaa

  32. Loikoileva fretti 1.12.2023 7:12
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kiltti tyttö: Takki ovh yli 90e oli lahja, mutta hintaa ei tiedossa?
   Niin, ohjevähittäishinta 90 euroa näkyy esimerkiksi jonkin verkkokaupan sivuilla, mutta Olga ei tiedä paljonko takin lahjana antanut on siitä maksanut, koska takki on voinut olla vaikkapa tarjouksessa.

   Lainaa

  33. jukkapalmu 1.12.2023 9:22
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Maustamaton vesimeloni: Kelat ja sossut saa nähdä kaiken rahaliikenteen jotta vakuuttuvat siitä, että olet oikeasti persaukinen etkä saa tukia muualta. Muutenhan noita voisi kusettaa ja hakea avustuksia joka paikasta ja tilillä voisi pyöriä vaikka minkälaista rahaliikennettä. Sinällään siis ok ja paikallaan mutta aiheuttaa sitten tuota kiertoa käteisellä tai kavereiden tilien kautta siirtoja.
   Kiitos. Oon ajatellutkin noin kun oon ostanu joskus jotain ja myyjä on pyytäny käteisellä "Koska Kela"

   Lainaa

  34. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Luottamusta herättää kun myynti-ilmoituksessa sanotaan ihan kenenkään kysymättä ”en ole huijari” 😄

   Lainaa

  35. Eronnut karhu 1.12.2023 20:08
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Byrokratiayhteiskunnan kyylä: Aina sitä pitää löytää keinoja Kelan ja verottajan harhauttamiseksi. Toisaalta lahjatakin myynti käteisellä ei liene pahin rikos mutta kai siitäkin kiinni jäädessä jäädytetään tuet pariksi kuukaudeksi.
   Niin, me kaikkihan (veronmaksajat) tuokin kusetus maksetaan. Ja ilmeisesti se on meille ok. Miksi me edes on valittu päättäjät säätämään tommosia lakeja että Kelan pitää kytätä tuloja? Riittäisi vähemmän virkahenkilöitä kun ei tarvisi kaikkea tarkistaa. Luotetaan vain hakijoiden rehellisyyteen. Me itsehän niitä ollaan.

   Lainaa

  36. Määrätty maksamato 1.12.2023 20:27
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   jukkapalmu: Oon eläny sen verran pumpulissa ettei Kela ole tuttu, mutta siis Kela saa/voi nähdä mitä sun pankkitilillä tapahtuu?! Näkeekö ne kaikki tilit vai vaan sen mihin ne maksaa niitä avustusrahoja?
   Viimesijaisten etuuksien kohdalla Kela vaatii saada tiliotteesi nähtäväksi, jotta voidaan varmentaa, että viinesikaiselle tuelle on todellista tarvetta.

   Lainaa

  37. Pliisu hanki (Kivi, eri koneella) 4.12.2023 10:12
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Maustamaton vesimeloni: Ei saa avata mutta jos ne katoaa niin se on voivoi. Semmosenhan voi helposti napata vaikka lajittelukeskuksen työntekijä. Eikös takavuosina ollutkin joku joka jemmasi posteja kotiin ja keräsi rahat taskuunsa? Tuo vakuutettu rahakirje, joka siis maksaa useita kymppejä, hoitaa homman niin että se on seurannassa ja jos [...]
     No, ehkä sitten vain minä, jonka mielestä "joo, suurin osa kirjatuista kirjeistä varastetaan Schipholissa" olisi jotain, mille voisi vaikka tehdä jotain. Puntiani en olisi surrut jos ne olisivat kadonneet -tavallinen kortti, en viitsi maksaa palvelusta jota en kuitenkaan saa -,mutta "arvotonta" tavaraa -eihän minun aikani ja hakemusteni myöhästyminen ole teknisesti minkään arvoista -ei voi vakuuttaa. Ehkä Posti voisi vain sanoa "joo ei ole aikomustakaan saada toimitustasi perille"?   Parhaillaan kiistelen perintätoimiston kanssa 12 eurosta. Postin pitäisi saada postini tänne about viikossa, siitä on ihan maksettu. Kesti 12 viikkoa että lasku saapui, eikä sen lähettäjä voinut mistään tietää etten ole sitä, tai sen kavereita, 12 viikkoa kaikille, saanut, joten perintään meni.   Ei ehkä kannattaisi olla Posti jos ei saa postia perille?

   Lainaa

  38. Sievä sika 4.12.2023 11:50
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Olen tehnyt tuhansia kauppoja ostajana niin huutonetissä kuin torissa ja yleensä aina etukäteen maksanut. Vastaan on tullut ainoastaan yksi huijari ja sitten pari, joiden kanssa ollut vääntöä pitkittyneestä postituksesta tms., mutta kaupat kuitenkin lopulta toteutuneet. Muuten sujuvasti aina mennyt kaupat. Vastikaan kuitenkin yritin ostaa Helin kaltaiselta ihmiseltä tuotteen, josta maksan etukäteen kaikki kulut hänen tililleen ja erikseen vielä mainitsin, että lähettää tuotteen luonnollisesti vasta kun raha näkyy hänen tilillä. Tämä ei käynyt, kun myyjää oli huijattu sillä tapa niin monesti, mutta mobilepay käy? Yritin muutamankin kerran selittää, että minuahan tällä tapaa voi helposti huijata jättämällä lähettämättä tuote ja minä menetän rahat eikä toisin päin, mutta myyjä ei oikein tuntunut ymmärtävän, vaan jankkasi sitä, että maksun voi huijata. En tosin ymmärtänyt, että miten voi huijata rahat näkymään toisen tilillä.. Koska minulla ei ollut mobilepayta enkä jaksanut enää yrittää ratakiskostakaan vääntää, niin jäi kaupat tekemättä.

   Lainaa

  39. Kovalentti oravainen 5.12.2023 8:18
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Internetitön mato: Miten tuo takin maksu sitten hoituu jos ei tilille voi laittaa? Varmaan samalla tyylillä kuin korusetin maksu, eli teleporttaamalla
   Keskity ja lue uudestaan.

   Lainaa

  40. Rypistynyt vaatekappale 8.12.2023 22:15
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   jukkapalmu: Lähes kaikki osaa väärentää netissä olevaa tekstiä. Klikkaa vaan oikealla napilla kohtaa ja valitsee "Tarkasta" jonka jälkeen voi kirjottaa mihin vaan mitä vaan. Sitten screenshot ja valmis.
   Se on valikossa nimellä "Tarkista". Jokaisen tietokoneen käyttäjän pitäisi osata tämä. Ei tosin liity yhteenkään mokista.

   Lainaa

  41. Hartiakas haltija 14.1.2024 8:22
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nuutunut kivi: Tietääkö joku, miten tuossa Helin tapauksessa kävi?
   Sehän oli jo kertoessaan vanha juttu.
   Helin tilille ei huijarit laita rahaa noin vain.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aito, aito nahka, huijarit, huijaus, kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, käteinen, only, sovellus, takki, tappaa, tilisiirto