Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 439

Minulla ei ole mitään salattavaa.
Kuvakooste, osa 439

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pullea sarvikuono 26.10.2023 0:22
   Tulos: +389 (413 ääntä)
   "Antennin" leikkaaminen on klassikko ja ihan oikein foliohatuille. Oppivatkohan ensimmäisestä renkaasta vai saksivatko lopuistakin?

   Lainaa

  2. Ikkunasta kurkisteleva peto 26.10.2023 0:22
   Tulos: +323 (349 ääntä)
   Kävin juuri poistamassa nuo GPS-sirut renkaista. Tein myös naapurille hyvän palvelun ja poistin hänenkin renkaista sirut. Huomenna voikin ajaa aamulla töihin vailla huolen häilää.

   Lainaa

  3. Ikkunasta kurkisteleva peto 26.10.2023 0:26
   Tulos: +201 (225 ääntä)
   Ikkunasta kurkisteleva peto: Kävin juuri poistamassa nuo GPS-sirut renkaista. Tein myös naapurille hyvän palvelun ja poistin hänenkin renkaista sirut. Huomenna voikin ajaa aamulla töihin vailla huolen häilää.
   Sain juuri myös toisen elämää helpottavan vinkin. Kuulemma puhelimen säröille menneen näytön voi korjata laittamalla sen mikroaaltouuniin 10 sekunniksi täydellä teholla. Mahtavaa, menenpä heti kokeilemaan. On sitten aamulla työmatkalla ehjä puhelinkin mukana.

   Lainaa

  4. Kutsumaton pöllö 26.10.2023 0:58
   Tulos: +103 (111 ääntä)
   Voi, Petri, Petri.

   Lainaa

  5. Sekoileva hylje 26.10.2023 1:35
   Tulos: +218 (234 ääntä)
   "Onko sinun elämäsi sitten niin tärkeää, että..." Kyllä. Jokainen elämä on niin tärkeää, että meillä on perusoikeuksia.

   Lainaa

  6. Tukkeutunut taistelija 26.10.2023 2:56
   Tulos: +156 (164 ääntä)
   Naurahdin Lauran 2 euron norsulle. Mukava jos osaa itse ottaa huumorilla, jotkut ei pysty.

   Lainaa

  7. Selvittämätön meduusa 26.10.2023 3:07
   Tulos: +194 (198 ääntä)
   Pullea sarvikuono: "Antennin" leikkaaminen on klassikko ja ihan oikein foliohatuille. Oppivatkohan ensimmäisestä renkaasta vai saksivatko lopuistakin?
   Se että rengas vuotaa tyhjiin, on hallituksen laittana systeemi, joka estää antennin poistamisen.

   Lainaa

  8. Tulos: +103 (111 ääntä)
   Pullea sarvikuono: "Antennin" leikkaaminen on klassikko ja ihan oikein foliohatuille. Oppivatkohan ensimmäisestä renkaasta vai saksivatko lopuistakin?
   Tietokoneistakin löytyy system32 kansio jolla seurataan koneella tehtyjä asioita. Kansion pystyy kyllä poistamaan jos ei halua ulkopuolista valvontaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Selvittämätön meduusa: Se että rengas vuotaa tyhjiin, on hallituksen laittana systeemi, joka estää antennin poistamisen.
   Jos ton antennin leikkaa niin se kyllä mossahtaa päin näköä eikä vuoda hissukseen tyhjiin.

   Lainaa

  10. Itseasiassa 26.10.2023 8:14
   Tulos: +52 (60 ääntä)
   Ikkunasta kurkisteleva peto: Sain juuri myös toisen elämää helpottavan vinkin. Kuulemma puhelimen säröille menneen näytön voi korjata laittamalla sen mikroaaltouuniin 10 sekunniksi täydellä teholla. Mahtavaa, menenpä heti kokeilemaan. On sitten aamulla työmatkalla ehjä puhelinkin mukana.
   Näyttää Gigantti olevan vain rahastaja, kun ei tätä mulle kertonut. Ens kerralla säästyy pitkä penni ja jeni!

   Lainaa

  11. Tulos: +124 (132 ääntä)
   Pisuaari: pinta-ala, jolle miehen virtsa leviää yleisessä käymälässä.

   Lainaa

  12. Iso unikeko 26.10.2023 10:51
   Tulos: -70 (82 ääntä)
   Sekoileva hylje: "Onko sinun elämäsi sitten niin tärkeää, että..." Kyllä. Jokainen elämä on niin tärkeää, että meillä on perusoikeuksia.
   Mutta jos päätettäsiin, että poliiseilla ollisi laillinen oikeus seurata kaikkien liikkeitä 24/7 niin mihin leiriin kuuluisit? Suurin osa määkisi vain eteenpäin koska jotenkin suomalaiset heti nöyristyvät auktoriteetin edessä. Heti kuuluu että "aa, okei, no en mä sitten viitsi.."

   Lainaa

  13. It's a deal 26.10.2023 11:30
   Tulos: +22 (56 ääntä)
   Olisi kiinnostavaa tietää, miksi osa ihmisistä on niin vahvasti totaalivalvonnan kannalla. Ajattelevatko he, että maailmasta tulisi turvallisempi, kun mysteereitä olisi vähemmän vai että siitä tulisi mielenkiintoisempi, kun koko ajan puitaisiin missä kukakin on ollut ja miksi?

   Lainaa

  14. It's a deal 26.10.2023 12:39
   Tulos: +80 (88 ääntä)
   Tulkki: Tietokoneistakin löytyy system32 kansio jolla seurataan koneella tehtyjä asioita. Kansion pystyy kyllä poistamaan jos ei halua ulkopuolista valvontaa.
   Löysin sen, oli vähän hankalassa paikassa, ikään kuin piilossa. Jos poistan sen heti, ei kai siitä koidu mitään muita onge

   Lainaa

  15. Itseasiassa 26.10.2023 12:43
   Tulos: +51 (65 ääntä)
   It's a deal: Olisi kiinnostavaa tietää, miksi osa ihmisistä on niin vahvasti totaalivalvonnan kannalla. Ajattelevatko he, että maailmasta tulisi turvallisempi, kun mysteereitä olisi vähemmän vai että siitä tulisi mielenkiintoisempi, kun koko ajan puitaisiin missä kukakin on ollut ja miksi?
   Jostain syystä varmaan ajattelevat valvonnan koskevan muita, eikä itseään. Vähän kun ollaan jakelemassa joka asiaan somessa kovempia rangaistuksia ilman riittäviä perusteita, jokainen voi omalla kohdallaan miettiä haluaisiko oikeasti vaikka kolmannesta näpistyksestä 10 vuotta linnaa. Ja auttaisiko se todella yhteiskuntaa tai ihmistä itseään käsittelemään tekonsa, jos rangaistus ei ole suhteessa siihen tekoon.

   Lainaa

  16. Nesteytetty ylioppilas 26.10.2023 14:12
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Petri rakastaisi asua Kiinassa.

   Lainaa

  17. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Nyt oli jännä käänne tämä Petrin asenne.

   Lainaa

  18. Jäkälänpeittämä soturi 26.10.2023 14:21
   Tulos: +42 (52 ääntä)
   Iso unikeko: Mutta jos päätettäsiin, että poliiseilla ollisi laillinen oikeus seurata kaikkien liikkeitä 24/7 niin mihin leiriin kuuluisit? Suurin osa määkisi vain eteenpäin koska jotenkin suomalaiset heti nöyristyvät auktoriteetin edessä. Heti kuuluu että "aa, okei, no en mä sitten viitsi.."
   Aika turhaa arpoa tällaisia kun se rikkoisi Suomen perustuslakia (EU:sta puhumattakaan). Mutta jos nyt lähdetään tälle science-fiction tai Orwel -linjalle niin mistä päättelet että suurin osa suomalaisista muka vain kiltisti hyväksyisi tällaisen asian? Tämmöiset toimii lähinnä maissa joiden kansalaiset ovat tottuneet tottelemaan orjallisesti hallitsijoiden päätöksiä, ja se vaatii tietynlaista aivopesuakin. Kiinassahan tämä on melkeinpä todellisuutta, valtiolla on lupa seurata kansalaistensa tekemisiä ja niin se tekeekin. Jos kuulut johonkin tiettyyn vähemmistöön tai olet jonkinasteinen kansalaisaktivisti niin kaikki tekemisesi tallennetaan ja niitä seurataan aktiivisesti. Henkilökohtaisesti mun on todella vaikea ellei mahdoton kuvitella että tällainen menisi läpi suomalaisille.

   Lainaa

  19. Tulos: +18 (28 ääntä)
   PK: Pisuaari: pinta-ala, jolle miehen virtsa leviää yleisessä käymälässä.
   En muista enää mikä baari se oli, mutta kävin aikanaan yhdessä missä puolet lattiasta oli peitetty metalliritilällä mitä käytetään usein esim. ulkoportaissa, ja sen alla oli allas. Ja seinä tottakai myös vuorattu pellillä josta kusi valuu tähän altaaseen. Ihan helvetin hyvä keksintö vessan siisteyden kannalta.

   Lainaa

  20. Korvamerkitty monni 26.10.2023 16:35
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Tulkki: Tietokoneistakin löytyy system32 kansio jolla seurataan koneella tehtyjä asioita. Kansion pystyy kyllä poistamaan jos ei halua ulkopuolista valvontaa.
   Mun Linuxista ei löydy. Tosin olen kuullut että "rm -rf /" tarkoittaisi että read manual really fast ja sitä kannattaisi käyttää kun on rootina sisällä.

   Lainaa

  21. Selvittämätön meduusa 26.10.2023 18:53
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Toj Karin: En muista enää mikä baari se oli, mutta kävin aikanaan yhdessä missä puolet lattiasta oli peitetty metalliritilällä mitä käytetään usein esim. ulkoportaissa, ja sen alla oli allas. Ja seinä tottakai myös vuorattu pellillä josta kusi valuu tähän altaaseen. Ihan helvetin hyvä keksintö vessan siisteyden kannalta.
   Näin päässäni Silent Hill vessan.

   Lainaa

  22. Puhastettu orava 26.10.2023 19:49
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Tulkki: Jos ton antennin leikkaa niin se kyllä mossahtaa päin näköä eikä vuoda hissukseen tyhjiin.
   Aina parempi. Tuntuupahan jossain kun seuranta päättyy 😆

   Lainaa

  23. Vitsikäs hirmulisko 26.10.2023 19:53
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kannattaa muuten poistaa kaikki mahdolliset ulkonevat antennit joka paikasta, varmuuden vuoksi.

   Lainaa

  24. Sekoileva joutsen 27.10.2023 0:47
   Tulos: -23 (31 ääntä)
   Pullea sarvikuono: "Antennin" leikkaaminen on klassikko ja ihan oikein foliohatuille. Oppivatkohan ensimmäisestä renkaasta vai saksivatko lopuistakin?
   Mistä ihmeestä kumpuaa viha jotain eri tavalla ajattelevia ihmisryhmiä kohtaan? Tämäkin saanut hetkessä hirveästi tykkäyksiä. Ei mua ainakaan vois vähempää kiinnostaa jos joku ajattelee toisin ku ite. No, pakko se sisällä oleva viha kai on johonkin kanavoida mutta mitä jos alkaisit käymään vaikka mummojumpassa, vois helpottaa ahdistusta :)

   Lainaa

  25. Horjahtava lintu 27.10.2023 2:47
   Tulos: +12 (34 ääntä)
   It's a deal: Olisi kiinnostavaa tietää, miksi osa ihmisistä on niin vahvasti totaalivalvonnan kannalla. Ajattelevatko he, että maailmasta tulisi turvallisempi, kun mysteereitä olisi vähemmän vai että siitä tulisi mielenkiintoisempi, kun koko ajan puitaisiin missä kukakin on ollut ja miksi?
   Olisi myös kiinnostavaa tietää, miksi esim. Teppo 50v, flatearth-ryhmissä kunnostautunut pitkäaikaistyötön kuvittelee, että valtiota kiinnostaa, millä pokesivulla hän päivittäin näpyttää? Tai että jos Teppo kuitenkin etsisi pimeästä verkosta pomminteko-ohjeita, al qaidan liittymissivustoa tai kyseenalaisia lasten kuvia, niin eiköhän se valvonta ole osunut silloin ihan nappiin, ja sekös sitä Teppoa tässä valvonnassa sitten ärsyttääkin?

   Lainaa

  26. Raju alpakka 27.10.2023 6:36
   Tulos: -28 (40 ääntä)
   Korvamerkitty monni: Mun Linuxista ei löydy. Tosin olen kuullut että "rm -rf /" tarkoittaisi että read manual really fast ja sitä kannattaisi käyttää kun on rootina sisällä.
   Ja tuliko hieman näpytettyä nänniä kun kirjoitit tuon pätemisviestin?

   Lainaa

  27. Kouluttamaton muurahainen 27.10.2023 7:27
   Tulos: +6 (26 ääntä)
   Horjahtava lintu: Olisi myös kiinnostavaa tietää, miksi esim. Teppo 50v, flatearth-ryhmissä kunnostautunut pitkäaikaistyötön kuvittelee, että valtiota kiinnostaa, millä pokesivulla hän päivittäin näpyttää? Tai että jos Teppo kuitenkin etsisi pimeästä verkosta pomminteko-ohjeita, al qaidan liittymissivustoa tai kyseenalaisia lasten [...]
   Tätä minäkin vähän ihmettelen. Minun elämäni ainakin on niin tylsää (kuvittelen useimmilla muillakin olevan), ettei ketään tuntematonta voi kiinnostaa yhtään, missä minä milloinkin olen ja mitä teen. Toisaalta siinä ei ole myöskään mitään salattavaa kenellekään. (Jos salattavaa olisi esimerkiksi puolisolle, niin sehän ei haittaisi, koska eihän se ole puoliso, joka minua seuraa.) Ihan sama siis. Jos joutuisin vastatuksin raiskaajan, tappajan tai ihan vain ryöstäjän kanssa, olisin erittäin onnellinen, mikäli tekijä olisi helppoa löytää ja tunnistaa jonkin sirun avulla. Jos dementikko eksyy, lapsi joutuu hyväksikäytön uhriksi tai kaapataan, teini karkaa kotoaan tai vakavasti sairas tuupertuu metsään, olisi avun saaminen huomattavasti helpompaa, mikäli hänen seurantansa onnistuisi. Noin yleisesti ottaen siis koen, että seurannasta voisi olla enemmän hyötyä kuin haittaa, mutta minä assosioinkin itseni enemmän uhrin kuin tekijän puolelle. Minusta on pieni ongelma, jos joku pystyy selvittämään, koska olen käynyt kaupassa, sikäli kuin se jotain kiinnostaisi, jos vastapainona lapseni (tai kenenkään muunkaan lapset) vähemmän todennäköisesti joutuisivat vakavan rikoksen uhriksi. Mutta nämä ovat ensimmäisiä ajatuksia aiheesta. Jos seuranta olisi todellisesti tulossa tai vaihtoehto, niin pohtisin asiaa hieman pidempään ja monipuolisemmin ennen kuin päättäisin, mille puolelle kääntyisin asiassa.

   Lainaa

  28. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Itseasiassa: Jostain syystä varmaan ajattelevat valvonnan koskevan muita, eikä itseään. Vähän kun ollaan jakelemassa joka asiaan somessa kovempia rangaistuksia ilman riittäviä perusteita, jokainen voi omalla kohdallaan miettiä haluaisiko oikeasti vaikka kolmannesta näpistyksestä 10 vuotta linnaa. Ja auttaisiko se todella [...]
     No en tiedä, se tuntuu menevän toisinkin päin: ilmeisesti lainsäätäjä kuvittelee, että väkivaltarikokset ovat sellaista huonomman väen puuhaa joka ei heitä koske, ja varmaan roskaväen naiset ovat ihan tottuneet siihen että heitä raiskataan tms. Ei paremman väen asuinalueilla mitään rikollisia ole. En oikein muuten voi käsittää väkivaltarikosten seuraamuksia, tai paremminkin niiden puutetta. Toisaalta huumerikoksista tulee ihan älyttömiä tuomioita toiseen suuntaan: ei huumehia kukaan kenenkään kurkusta väkisin alas kaada, eikä niitä lasten viikkorahoilla osteta. Onko vika siinä, että valtion olisi pitänyt saada verotulonsa Alkosta, kansalaisen koskemattomuudella niin väliä? Miksi huumeiden myynnistä tulee vuositolkulla oikeaa linnaa, ja raiskauksesta ehdollista? (Näpistyksistä olen ihan samaa mieltä, sosiaalityöntekijälle siinä pitäisi soittaa, ei ole elämänhallinta kunnossa). 
     Horjahtava Lintu: Miksikö valtiota kiinnostaisi Teppo 50 v? Koska Tepolla 50v on äänioikeus, siinä kuin kaikilla muillakin. Sopivista naruista vetämällä voidaan vaikuttaa siihen, miten tämä äänioikeuttaan käyttää vai käyttääkö ollenkaan, ensin vain pitää selvittää, mitä ne narut ovat. Ja kuka sanoi, että se valtio joka on kiinnostunut, on oma valtiomme. Vaikka eihän meitä salaa tarvitse valvoa, me teemme sen ihan itse.

   Lainaa

  29. Tukkeutunut taistelija 27.10.2023 11:33
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Vitsikäs hirmulisko: Kannattaa muuten poistaa kaikki mahdolliset ulkonevat antennit joka paikasta, varmuuden vuoksi.
   Omakin "antenni"? 🙅🏻‍♂️

   Lainaa

  30. Onnekas robotti 27.10.2023 13:34
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   It's a deal: Olisi kiinnostavaa tietää, miksi osa ihmisistä on niin vahvasti totaalivalvonnan kannalla. Ajattelevatko he, että maailmasta tulisi turvallisempi, kun mysteereitä olisi vähemmän vai että siitä tulisi mielenkiintoisempi, kun koko ajan puitaisiin missä kukakin on ollut ja miksi?
   Ja miten nämä ihmiset ovat varmoja siitä, että jos totaalivalvonta sallittaisiin, ettei sitä koskaan tulevaisuudessa tultaisi käyttämään epäeettisesti? Se, että Suomessa on perinteisesti ollut edes jonkinlainen moraalinen ja eettinen käsitys päätöksenteossa, ei ole mitenkään kiveenhakattua. Kuten tulemme varmasti ihan lähiaikoina huomaamaankin. Poliisihan haluaisi jo nytkin päästä lainkuuliaisten ihmisten matkustusasiakirjaa varten luovuttamiin biometrisiin tunnisteisiin käsiksi, vaikka silloin, kun nämä lainkuuliaiset ihmiset ovat tunnisteensa antaneet, he eivät ole antaneet suostumustaan niiden mihinkään muuhun käyttöön.

   Lainaa

  31. Onnekas robotti 27.10.2023 13:41
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Horjahtava lintu: Olisi myös kiinnostavaa tietää, miksi esim. Teppo 50v, flatearth-ryhmissä kunnostautunut pitkäaikaistyötön kuvittelee, että valtiota kiinnostaa, millä pokesivulla hän päivittäin näpyttää? Tai että jos Teppo kuitenkin etsisi pimeästä verkosta pomminteko-ohjeita, al qaidan liittymissivustoa tai kyseenalaisia lasten [...]
   Teppo, vaikka onkin 50v flatearth-ryhmissä kunnostautunut pitkäaikaistyötön, tietää, että totalitaristisista valvontakeinoista on hyvin lyhyt ja helppo tie poliittisen mielipiteenvapauden sortamiseen. Esimerkkinä nyt vaikka Kiina.

   Lainaa

  32. Tulos: +8 (22 ääntä)
   Jäkälänpeittämä soturi: Aika turhaa arpoa tällaisia kun se rikkoisi Suomen perustuslakia (EU:sta puhumattakaan). Mutta jos nyt lähdetään tälle science-fiction tai Orwel -linjalle niin mistä päättelet että suurin osa suomalaisista muka vain kiltisti hyväksyisi tällaisen asian? Tämmöiset toimii lähinnä maissa joiden kansalaiset ovat [...]
   En todellakaan ole mikään koronapaasaaja mutta siinä tilanteessa aidosti ihmetytti että se oli lähes kaikille ok käytännössä paljastaa omia terveystietoja päästäkseen esim. ravintolaan. Itselläkin koronapassi kyllä oli kun oman työn suorittaminen sitä käytännössä vaati mutta näin sen isona yhteiskunnallisena epäkohtana että ihmiset jaotellaan tuolla tavalla. Tottakai syy oli ymmärrettävä mutta tässä kohtaa rajoitettiin ihmisen yksilönvapautta siten että en voinut meidän yhteiskunnassa koskaan kuvitellakaan että asiat menisi tähän pisteeseen. Kaikki ovat varmasti tämän kuulleet mutta aika pienestä se alkoi natsienkin yhteiskunnasta kun ruvettiin merkein erottelemaan "sairaat ja likaiset" muusta yhteiskunnasta. Jos historiasta ei opita niin se toistaa itseään.
   Tuo asia ja sisärajojen sulkemiset olivat minulle suuri järkytys. Otin piikit kun olin tutustunut asiaan riittävästi enkä ole siitä asiasta huolissani mutta siitä olen ettei keskiveroihminen kyseenalaista yhtään sitä ettei tyhjässä ravintolassa voi syödä ainoana asiakkaana jos ei ole esittää todistusta sairastetusta sairaudesta tai otetuista rokotteista. Ei siis tarvitse todistaa edes olevansa terve vaan riittää että muut ehdot täyttyy vaikka hyvin nopeasti todettiin että rokotettu voi olla yhtäkailla kantaja.
   En ole aloittaja mutta näiden syiden vuoksi uskon että se olisi suurimmalle osalle vain olankohautusjuttu korkeintaan pienen jupinan säestämänä. Hyvänä esimerkkinä myös minä joka kantaa älypuhelinta mukanaan jatkuvasti jonka liikkeiden seuraaminen ei ole osaavalle ongelma eikä mikään. Nämä asiat on vain pakko hyväksyä jos haluaa elää nykyisenlaisessa yhteiskunnassa. Ainoastaan luotto siihen että olen niin vähäpätöinen kärpäsenpaska tässä maailmassa että ketään ei kiinnosta antaa minulle hyvät yöunet (joskus).
   Toivon että en kuulosta foliohatulta mutta olen analyyttinen ihminen joka pohtii kaikkia elämään liittyviä asioita ja arvostan myös sitä että voimme elää vapaassa yhteiskunnassa ilman turhaa valvontaa. Toivon todella että näin on myös jatkossa. Esim. Veikkaus haluaa tietää joka kerta kun laitan kolikon automaattiin ja minä en ymmärrä syytä että miksi. Toki tuo asia on oma etuni kun ei ole tarvinnut vuosiin laittaa sitä euroakaan koneeseen vaikka pelaaminen ei mikään ongelma ollutkaan.

   Lainaa

  33. Selvittämätön meduusa 28.10.2023 14:01
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Sekoileva joutsen: Mistä ihmeestä kumpuaa viha jotain eri tavalla ajattelevia ihmisryhmiä kohtaan? Tämäkin saanut hetkessä hirveästi tykkäyksiä. Ei mua ainakaan vois vähempää kiinnostaa jos joku ajattelee toisin ku ite. No, pakko se sisällä oleva viha kai on johonkin kanavoida mutta mitä jos alkaisit käymään vaikka mummojumpassa, vois helpottaa ahdistusta 😊
   Saa sitä toki ajatella eritavalla. Mutta jos ihminen yrittää tinahattu päässä väittää ja levittää harhojaan totuutena, jopa politiikassa asti, niin silloin ei ole enää yksittäisen ihmisen asioista.

   Lainaa

  34. Lommoton liitu 28.10.2023 15:06
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   It's a deal: Löysin sen, oli vähän hankalassa paikassa, ikään kuin piilossa. Jos poistan sen heti, ei kai siitä koidu mitään muita onge
   En tiedä miten nykyisillä Windowseilla, mutta joskus wanhaan hyvään 3.1 tai 95 aikaan pystyi command promptista deletoimaan koko C:\ sisällön ilman että sitä huomasi ennen seuraavaa käynnistyskertaa. Nimim. hupsista keikkaa

   Lainaa

  35. (Heht)aaripyssy 28.10.2023 20:28
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   PK: Pisuaari: pinta-ala, jolle miehen virtsa leviää yleisessä käymälässä.
   Vaatii taitoa ja isoa rakkoa suihkia koko aarille, mutta pakko myöntää, ettei pisuneliö aina kyllä riittäisi.

   Lainaa

  36. Tahditon muovipussi 28.10.2023 20:31
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Horjahtava lintu: Olisi myös kiinnostavaa tietää, miksi esim. Teppo 50v, flatearth-ryhmissä kunnostautunut pitkäaikaistyötön kuvittelee, että valtiota kiinnostaa, millä pokesivulla hän päivittäin näpyttää? Tai että jos Teppo kuitenkin etsisi pimeästä verkosta pomminteko-ohjeita, al qaidan liittymissivustoa tai kyseenalaisia lasten [...]
   Tais osua moneen Teppoon miinuksista päätellen.

   Lainaa

  37. Ontto raparperi 29.10.2023 0:23
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Pluri: En todellakaan ole mikään koronapaasaaja mutta siinä tilanteessa aidosti ihmetytti että se oli lähes kaikille ok käytännössä paljastaa omia terveystietoja päästäkseen esim. ravintolaan. Itselläkin koronapassi kyllä oli kun oman työn suorittaminen sitä käytännössä vaati mutta näin sen isona yhteiskunnallisena [...]
   Koronapassi oli tietysti siinä mielessä vähän epäonnistunut, että rokote taisi korkeintaan vähentää tartuttamista, ei estää sitä kokonaan, joten sen käyttö tuossa tarkoituksessa oli vähän epätoivoista. 
   Mutta sitähän korona-aika päättäjille ja viranomaisille oli. Jatkuvaa tasapainoilua yhteiskunnan auki ja taudin kurissa pitämisen välillä. 
   Koronapassi oli enemmän ravintolatoiminnan mahdollistaja kuin taudin leviämisen estäjä. Samalla se osaltaan kannusti rokottautumaan, ja se tiesi vähemmän kuormitusta terveydenhuollolle. Sitähän koko hommalla ajettiin takaa, ettei terveydenhuollon kantokyky menisi kokonaan, jos liian moni sairastuu yhtä aikaa (aina tietty prosentti sairastuu vakavasti.)
   Mutta tietyssä mielessä tuollainen itsemääräämisoikeuden korostaminen on myös uhka yhteiskunnalle, jos se kohdistuu toimiin, jotka ovat hyvin tehokkaita esimerkiksi vaarallisen tartuntataudin torjunnassa. 
   Ihmisoikeuksista juuri ravintoloissa asioiminen ei ole ihan kaikkein perustavanlaatuisin. Sitä ennen tulevat oikeus elämään ja terveyteen, ja ne oli siellä vaakakupissa toisella puolella, noin moraalisesti katsoen. 

   Lainaa

  38. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Ontto raparperi: Koronapassi oli tietysti siinä mielessä vähän epäonnistunut, että rokote taisi korkeintaan vähentää tartuttamista, ei estää sitä kokonaan, joten sen käyttö tuossa tarkoituksessa oli vähän epätoivoista.  Mutta sitähän korona-aika päättäjille ja viranomaisille oli. Jatkuvaa tasapainoilua yhteiskunnan auki ja taudin [...]
   Olet kommentissasi oikeassa mutta itselleni itsemääräämisoikeus on erittäin tärkeä asia ja sen rajoittamiseen täytyy olla erittäin painavat syyt. Lisäksi ihmisten eriarvoistaminen terveyssyistä on kyllä niin äärimmäinen toimi jota ei mielestäni pitäisi käyttää koskaan. Mielestäni tuossakin tilanteessa olisi pitänyt antaa yksilölle vapaus ottaa riski sairastumisesta. Ymmärrän että tietenkään kaikki eivät ajattele samalla tavalla ja se on ok kunhan toimet pysyvät järkevissä rajoissa. Vastauksessani käyttämä korona oli vain esimerkki joka osoitti mielestäni selkeästi miksi jotkut ajattelee että ihmiset alentuisivat helposti kovienkin toimien alle.

   Lainaa

  39. Haihtuva gerbiili 30.10.2023 17:08
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Pluri: Olet kommentissasi oikeassa mutta itselleni itsemääräämisoikeus on erittäin tärkeä asia ja sen rajoittamiseen täytyy olla erittäin painavat syyt. Lisäksi ihmisten eriarvoistaminen terveyssyistä on kyllä niin äärimmäinen toimi jota ei mielestäni pitäisi käyttää koskaan. Mielestäni tuossakin tilanteessa olisi pitänyt [...]
   Yksilön käsiin annettavassa vallassa sairastua vapaasti tartuntatautiin on muutama perustavanlaatuinen ongelma: 
   1. Yksilö ei voi ennalta tietää sairastuuko vakavasti. Vakavasti sairastuvien suhteellinen osuus kaikista on kutakuinkin asiantuntijoiden tiedossa, joten se terveydenhuollon kuormitus taas vaikuttaa siihen, miten paljon tautia on pyrittävä pitämään kurissa. Tämä toimisi vain, jos sitoutuisi olemaan ottamatta hoitoa vastaan, mutta sellainen etukäteissitoumus ei liene laillinen, joten tätä ei voi huomioida (mieli voi muuttua!). 
   2. Kun on kyseessä tartuntatauti, niin sairastuttuaan vapaasti liikkuva ei yleensä vielä tiedä sairastuneensa, kun jo tartuttaa muita. Tämä lisää taudin esiintymistä ja tartuntariskiä julkisilla paikoilla, työpaikoilla, kouluissa jne, ja siten rajoittaa muiden vapauksia ja oikeuksia, koska yhteiskunnassa on hankalaa tai mahdotonta olla osasena, jos täytyy olla täydessä karanteenissa. Moni työikäinen on itse tai läheinen on vakavan taudin riskiryhmään kuuluva. Silti pitäisi käydä töissä ja kaupassa, ainakin jonkun perheestä. 

   Lainaa

  40. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Pluri: Olet kommentissasi oikeassa mutta itselleni itsemääräämisoikeus on erittäin tärkeä asia ja sen rajoittamiseen täytyy olla erittäin painavat syyt. Lisäksi ihmisten eriarvoistaminen terveyssyistä on kyllä niin äärimmäinen toimi jota ei mielestäni pitäisi käyttää koskaan. Mielestäni tuossakin tilanteessa olisi pitänyt [...]
    _Tarttuva_ tauti. Niin kauan kuin elämme yhteiskunnassa laumaeläiminä, päätöksemme vaikuttavat muihin myös. Voin kestää vaikkapa sen, että verorahoja menee syöpiin jotka olisi voinut estää terveellisin elämäntavoin, harva meistä on niin kauhean täydellinen, saatamme itsekin tarvita sympatiaa jos joku tapa ei mennyt ihan kuiten Strömsössä. 
     Voit tietysti päättää, että rajoitetaan liikaa, ja muuttaa metsän keskelle. Olkoot siitä iloa, enkä ole ironinen. Mutta jos esim. lapseni ei pääse vauvakerhoon, muskariin, tai oikeastaan minnekään moneen vuoteen, koska kaikki on kiinni, niin koska ollaan tilassa, jossa mielestäsi omat oikeutesi eivät ole tärkeämpiä kuin muiden oikeudet? Kannatan ilman muuta oikeuksia noin yleensä, ja useimmiten etuoikeutettujen itku siitä kun "mitään ei enää saa sanoa", on oire siitä, ettei erota etuoikeutta oikeudesta. Mutta jossain vaiheessa on se raja, jossa pitää käyttäytyä prososiaalisesti tai ryhtyä Linkolaksi. Itse olin työni puolesta paljon opiskelijoiden kanssa tekemisissä, ja heille oli todella raskasta, että fuksivuonna peruttiin kaikki.
     Pitää olla painavat syyt, mutta se, että porukalla hajoaa pää, on erittäin painava syy. Miten ei ole eriarvoistamista terveyden perusteella se, että jotkut kestävät eristysahdistusta, jotkut eivät?

   Lainaa

  41. Neulottu ilonpilaaja 31.10.2023 6:20
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Itseasiassa: Jostain syystä varmaan ajattelevat valvonnan koskevan muita, eikä itseään. Vähän kun ollaan jakelemassa joka asiaan somessa kovempia rangaistuksia ilman riittäviä perusteita, jokainen voi omalla kohdallaan miettiä haluaisiko oikeasti vaikka kolmannesta näpistyksestä 10 vuotta linnaa. Ja auttaisiko se todella [...]
   Harmi kun se meneekin noin päin. Anastamisesta saa kovemman rangaistuksen kuin väkivallasta, murhasta tai raiskauksesta. Semmosia saastoja silitetään vaan päähän ja valitellaan vaikeaa lapsuutta. Pedofiileista puhumattakaan. Siperiaan ne pitäis lähettää eikä ehdolliseen.

   Lainaa

  42. Höyli sirkka 31.10.2023 8:09
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Iso unikeko: Mutta jos päätettäsiin, että poliiseilla ollisi laillinen oikeus seurata kaikkien liikkeitä 24/7 niin mihin leiriin kuuluisit? Suurin osa määkisi vain eteenpäin koska jotenkin suomalaiset heti nöyristyvät auktoriteetin edessä. Heti kuuluu että "aa, okei, no en mä sitten viitsi.."
   Mitäpä jos päätettäisiin, että vainoharhaiset nettiin määkijät pantaisiin kaikki pakkohoitoon?

   Lainaa

  43. Liinaton gorilla 31.10.2023 21:30
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Korvamerkitty monni: Mun Linuxista ei löydy. Tosin olen kuullut että "rm -rf /" tarkoittaisi että read manual really fast ja sitä kannattaisi käyttää kun on rootina sisällä.
   Vuonna 2003 'rm'- komentoon (GNU) lisättiin ominaisuus, että tuota komentoa ei voi ajaa, ellei anna lisäoptiota  "--no-preserve-root".
   Tarkoitus ei ollut estää järjestelmän itsetuhoa (koska veitsi on hyvä vain jos se on terävä), vaan suojata kirjoitusvirheiltä tyyliin:
   rm -rf / tmp/foobar
   (Huomaa välilyönti väärässä paikassa!)

   Lainaa

  44. Oliivinvihreä marsu 3.11.2023 7:04
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Liinaton gorilla: Vuonna 2003 'rm'- komentoon (GNU) lisättiin ominaisuus, että tuota komentoa ei voi ajaa, ellei anna lisäoptiota  "--no-preserve-root". Tarkoitus ei ollut estää järjestelmän itsetuhoa (koska veitsi on hyvä vain jos se on terävä), vaan suojata kirjoitusvirheiltä tyyliin:rm -rf / tmp/foobar(Huomaa välilyönti väärässä paikassa!)
   Nypytitkö hieman nänniäsi kun kirjoitit tuon pätemisviestin?

   Lainaa

  45. Korkeahko maksamakkara 11.4.2024 16:31
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jäkälänpeittämä soturi: Aika turhaa arpoa tällaisia kun se rikkoisi Suomen perustuslakia (EU:sta puhumattakaan). Mutta jos nyt lähdetään tälle science-fiction tai Orwel -linjalle niin mistä päättelet että suurin osa suomalaisista muka vain kiltisti hyväksyisi tällaisen asian? Tämmöiset toimii lähinnä maissa joiden kansalaiset ovat [...]
   Kyllä Suomessa enemmistö kannatti - osa aika fanaattisestikin - myös perustuslain vastaisia koronarajoituksia, räikeimpänä esimerkkinä täysin tuulesta temmattu Uudenmaan eristys.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 5g, banaani, chiquita, gps, jäljitin, kuva, lappu, lavuaari, renkaat, siru, vessa, wc