Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 50

Palautetta ambulanssin ensihoitajille.
Puskaradio suhisee, osa 50

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 78 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Passeli vihannes 26.10.2023 0:11
   Tulos: +681 (689 ääntä)
   Miten ihmiset kehtaa oikeasti soittaa tollasesta paskasta hätäkeskukseen ja vielä olettaa että ambulanssi vie päivystykseen. Nää ihmiset voisi herätä todellisuuteen pikkuhiljaa

   Lainaa

  2. Kujeileva apina 26.10.2023 0:14
   Tulos: +361 (363 ääntä)
   😵‍💫 Mullaki irtos kerran varpaankynsi, minä päädyin laittamaan meseviestin jalkahoitajalle, joka antoi toimintaohjeet, eikä tarvinnut lääkäriä. Missä ihmisten tilannetaju on? 🤔

   Lainaa

  3. Tietty pulu 26.10.2023 0:17
   Tulos: +421 (427 ääntä)
   Ihmiset kuormittaa hätäkeskusta ja ensihoitoa soittamalla VARPAAN KYNNESTÄ? Ja vielä valittaa kun ei pääse päivystykseen. Anna mun kaikki kestää

   Lainaa

  4. Suutarin lapset ja kengät 26.10.2023 0:29
   Tulos: +221 (233 ääntä)
   Laura ei nimestään huolimatta vastaa valonnopeudella. Liekkö jäänyt kuidunvetäjältä itseltään liittymä kytkemättä.

   Lainaa

  5. Internetitön mato 26.10.2023 0:30
   Tulos: +316 (322 ääntä)
   Eihän tuo vaadi välttämättä lääkäriä/hoitajaa ollenkaan, jos haluaa mennä näyttämään niin eiköhän vaikka taksi olis oikeampi kyyti, eikä ambulanssi. Käy sääliksi ensihoitajia jotka joutuu kaiken stressin ja kiireen keskellä käymään katsomassa jotain helkutin kynttä, jollain voi olla oikeasti hätä samaan aikaan

   Lainaa

  6. Terävä kissa 26.10.2023 1:54
   Tulos: -263 (279 ääntä)
   Eivätkö ensihoitajat olisi kuitenkin voineet kääriä sen varpaan kuntoon, kun tulivat asiaa jo paikan päälle ihmettelemään? Hieman tylyltä vaikuttaa.

   Lainaa

  7. Itämainen orja 26.10.2023 2:04
   Tulos: +207 (211 ääntä)
   Terävä kissa: Eivätkö ensihoitajat olisi kuitenkin voineet kääriä sen varpaan kuntoon, kun tulivat asiaa jo paikan päälle ihmettelemään? Hieman tylyltä vaikuttaa.
   Ehkä siellä on jo seuraavaa, enemmän kiireellistä, keikkaa jonossa. Tämä kynsipotilas voisi saada itsekin tuon pakettiin puhelinohjeiden mukaan kuten yllä jo kommentoitu. Tai sitten joku kuskaa akuuttiin missä saa jonkun tunnin odotella. Jos ei itse voi ajaa tolla jalalla niin joku muu taloudesta tai taksi.

   Lainaa

  8. Tukkeutunut taistelija 26.10.2023 3:03
   Tulos: +109 (113 ääntä)
   Maalaiskylässä havaittu hevosen kakkaa, huhhuh menee hurjaksi elämä. Varmaan jonkun navettakin haisee ja pellolta tulee paskanhajua. Muuttaisitte kaupunkiin? Tosin siellä on sitten koirankakat harmina. Ja muut ihmiset. Ei ole helppoa 🤷

   Lainaa

  9. Selvittämätön meduusa 26.10.2023 3:10
   Tulos: +148 (150 ääntä)
   Ai haatana... kirpaisi tuo kuva. Mutta tosiaan ei tuo nyt ihan ambulanssikyydin arvoinen asia ole. Silläaikaa kun joltain on kynsi irti ja lanssi on sitä tilannetta tarkastamassa, niin jollain saattaa olla rannevaltimo auki.

   Lainaa

  10. Lajittelematon pupu 26.10.2023 4:04
   Tulos: +100 (110 ääntä)
   Tietty pulu: Ihmiset kuormittaa hätäkeskusta ja ensihoitoa soittamalla VARPAAN KYNNESTÄ? Ja vielä valittaa kun ei pääse päivystykseen. Anna mun kaikki kestää
   Soittavatpa semmoisesta myöskin päivystysapuun ja sit haukkuvat v***un h****ksi kun ohje ei olekaan mennä lääkäriin..

   Lainaa

  11. Letittämätön sitruuna 26.10.2023 4:11
   Tulos: +226 (228 ääntä)
   Passeli vihannes: Miten ihmiset kehtaa oikeasti soittaa tollasesta paskasta hätäkeskukseen ja vielä olettaa että ambulanssi vie päivystykseen. Nää ihmiset voisi herätä todellisuuteen pikkuhiljaa
   Mitähän Mia lie tarinoinut soittaessaan häkeen, että sille ylipäätään on lähetetty ambulanssi varpaankynnen takia?

   Lainaa

  12. Jalostettu perhonen 26.10.2023 4:13
   Tulos: +217 (223 ääntä)
   Terävä kissa: Eivätkö ensihoitajat olisi kuitenkin voineet kääriä sen varpaan kuntoon, kun tulivat asiaa jo paikan päälle ihmettelemään? Hieman tylyltä vaikuttaa.
   Ne ensihoitajat ei ole mitään sinun henkilökohtaisia sairaanhoitajia jotka voi tilata kotiin ilmaiselle kotikäynnille hoitamaan milloin mitäkin pikkuvikaa ja haavaa. Ihan oikein toimivat.

   Lainaa

  13. Tulos: -7 (43 ääntä)
   Hyvä, että toi kynnen kuva oli piilotettuna, ko tiedän et esimerkiksi nimimerkki Tukintolvana ei voi tollasta katsoa :D Sitä inhottaa irtokynnet, mut ei soittais hänkää lanssia itelleen takia.

   Lainaa

  14. Tietty pulu 26.10.2023 4:39
   Tulos: +141 (145 ääntä)
   Terävä kissa: Eivätkö ensihoitajat olisi kuitenkin voineet kääriä sen varpaan kuntoon, kun tulivat asiaa jo paikan päälle ihmettelemään? Hieman tylyltä vaikuttaa.
   Ensihoito ei ole mikään terveyskeskus pyörillä jota voi soitella apuu pikkuasioiden takia. He on kirjaimellisesti ENSIhoitajia jotka hoitavat vakavia saiarstumisia ja vammaautumisia eivätkä Pirkko-Liisojen kynsikipuja.  Toivottavasti sietäisi soittaja hävetä vai onko kenties itse kädetön kun ei voi omaa varpaan kynttänsä sitoa.

   Lainaa

  15. Tunnoton paprika 26.10.2023 6:31
   Tulos: +70 (78 ääntä)
   Jalostettu perhonen: Ne ensihoitajat ei ole mitään sinun henkilökohtaisia sairaanhoitajia jotka voi tilata kotiin ilmaiselle kotikäynnille hoitamaan milloin mitäkin pikkuvikaa ja haavaa. Ihan oikein toimivat.
   Eikä oo ilmnaista. Sitten seuraavaks itketään laskua. Jotkut tilaa lanssin kun on aihetta mennä lääkäriin vaikka tietävät että taksi riittäisi. kun luulee että se on ilmaista.  Mitta itse asiassa taksi on halvempi.

   Lainaa

  16. Valehtelematon tuhatjalkainen 26.10.2023 6:32
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Terävä kissa: Eivätkö ensihoitajat olisi kuitenkin voineet kääriä sen varpaan kuntoon, kun tulivat asiaa jo paikan päälle ihmettelemään? Hieman tylyltä vaikuttaa.
   Ja Mia soittaisi seuraavankin kerran hätänumeroon, kun menee tikku sormeen tai muuta yhtä "vakavaa".

   Lainaa

  17. Tulos: -4 (46 ääntä)
   Mihin irronneessa kynnessä tarvitsee mitään neuvoja? Itse ole oma-aloitteisesti irronneen kynteni hoitanut n 13-vuotiaana.

   Lainaa

  18. Suonensisäinen lokki 26.10.2023 6:40
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Tietty pulu: Ihmiset kuormittaa hätäkeskusta ja ensihoitoa soittamalla VARPAAN KYNNESTÄ? Ja vielä valittaa kun ei pääse päivystykseen. Anna mun kaikki kestää
   Jotku soittaa lanssin ku on ihan perus oksennustaudissa...

   Lainaa

  19. Aikailematon tiikeri 26.10.2023 6:57
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Tuo kynsi näyttää niin paksulle, että joko siinä on paha sieni tai kamala geelikynsi. Eli en ihmettele, että lähti! Ihmiset, älkää laittako varpaisiin geelikynsiä. Siellä alla muhii kaikki ja sienen tajuaa vasta kun koko kynsi irtoaa.

   Lainaa

  20. Rahkeeton matelija 26.10.2023 8:18
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Karseeltahan noi tuntuu, mutta näyttää (ja sattuu) pahemmin kuin on. Voi sen toki päivystyksessäkin käydä siistimässä jos ei itse saa, mutta aika hyvin joutuu jonottaa. Omani kanssa lapsena vaan asettelin miten meni, ja pyysin apuja desinfioimaan.

   Lainaa

  21. Itseasiassa 26.10.2023 8:29
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Tunnoton paprika: Eikä oo ilmnaista. Sitten seuraavaks itketään laskua. Jotkut tilaa lanssin kun on aihetta mennä lääkäriin vaikka tietävät että taksi riittäisi. kun luulee että se on ilmaista.  Mitta itse asiassa taksi on halvempi.
   Se varmaan riippuu kuinka kaukaa sairaalasta on saapumassa hootoon. Itselläni taksi olisi kotoa halvempi, koska asun parin kilometrin päässä sairaalasta. Ambulanssin omavastuu on kaikille 25 €, joten kauempaa tullessa se taksin hinta nousee, mutta ambulanssin ei. Eikä edes voi päättää tuleeko se tarve kotona vai jossain muualla.

   Lainaa

  22. Tietty pulu 26.10.2023 8:51
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Itseasiassa: Se varmaan riippuu kuinka kaukaa sairaalasta on saapumassa hootoon. Itselläni taksi olisi kotoa halvempi, koska asun parin kilometrin päässä sairaalasta. Ambulanssin omavastuu on kaikille 25 €, joten kauempaa tullessa se taksin hinta nousee, mutta ambulanssin ei. Eikä edes voi päättää tuleeko se tarve kotona vai jossain muualla.
   Olkoon vaan, mutta ambulanssia ei ensinnäkään ”tilata” mistään, se ei ole mikään taksi. Toiseksi, se että ensihoito tulee paikalla ja arvioi tilanteen ei tarkoita että he vie sairaalaan. Jos ihminen on siinä kunnossa että omalla kyydillä tai kela-taksilla voi mennä niin silloin menevät lähtökohtaisesti sillä ja se on sitten ihmisten henkilökohtainen voivoi jos eivät voi taksia maksaa. Ensihoito ei ole mitään hyväntekeväisyyttä kuten ei palokunta, poliisi tai sairaalakaan. Kaikista näistä maksetaan veroeuroina

   Lainaa

  23. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Ei kommentoitavaa mitä muut eivät olisi sanoneet jo (ei lanssia soiteta jos tassuillaan pysyy. Itse jos en osaa arvioida soitan 116 117 ja teen mitä ne sanovat, siksihän se on). Halusin vain arvostaa ylläpitoa että laittoivat kuvan sisältövaroitukseen, koska syön tässä lounasta. Tehkää näin jatkossakin :)

   Lainaa

  24. Sarvekas maahinen 26.10.2023 9:01
   Tulos: +22 (54 ääntä)
   Anteeksi nyt vaan, mutta p aska ei kuulu kadulle. Ei koiran, hevosen ihmisen eikä norsun.

   Lainaa

  25. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Kujeileva apina: 😵‍💫 Mullaki irtos kerran varpaankynsi, minä päädyin laittamaan meseviestin jalkahoitajalle, joka antoi toimintaohjeet, eikä tarvinnut lääkäriä. Missä ihmisten tilannetaju on? 🤔
   Ihan mielenkiinnosta, miten tuossa kannattaa toimia jos irtoaa kynsi? Tuntuis jotenkin väärältä vaan asetella se takaisin siihen 😬

   Lainaa

  26. Konstikas panda 26.10.2023 9:19
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Itseasiassa: Se varmaan riippuu kuinka kaukaa sairaalasta on saapumassa hootoon. Itselläni taksi olisi kotoa halvempi, koska asun parin kilometrin päässä sairaalasta. Ambulanssin omavastuu on kaikille 25 €, joten kauempaa tullessa se taksin hinta nousee, mutta ambulanssin ei. Eikä edes voi päättää tuleeko se tarve kotona vai jossain muualla.
   Jos on asialliset perusteet mennä sinne päivystykseen taksilla (eli julkisten käyttö ei ole vaihtoehto), niin sen saman kelakorvauksen saa myös taksimatkasta ja omavastuuta jää se sama 25€. Itse asiassa sen saa myös julkisten käytöstä, mutta niissä harvemmin menee tuo omavastuuraja rikki. Jotkut pidemmät erikoissairaanhoidon reissut ovat sellaisia, mutta niissä taas aika usein vaiva on sitä luokkaa tai matkanpidentymät/odotusajat paukkuvat että tulee jo oikeus taksin käyttöön. Ambulanssin käyttöön ei ole siis mitään rahallista syytä olemassa. Todella paljon kuulee tätä valitusta että "ambulanssi kävi pihassa toteamassa että pitää mennä taksilla ja jouduin menemään taksilla". Jos sillä taksilla kerta perille pääsi, niin silloin on ihan oma vika että meni ensin ylipäänsä soittelemaan sitä ambulanssia, sillä taksia noissa tulisikin ensisijaisesti käyttää (julkisten jälkeen).

   Lainaa

  27. Konstikas panda 26.10.2023 9:21
   Tulos: -8 (26 ääntä)
   Tietty pulu: Olkoon vaan, mutta ambulanssia ei ensinnäkään ”tilata” mistään, se ei ole mikään taksi. Toiseksi, se että ensihoito tulee paikalla ja arvioi tilanteen ei tarkoita että he vie sairaalaan. Jos ihminen on siinä kunnossa että omalla kyydillä tai kela-taksilla voi mennä niin silloin menevät lähtökohtaisesti sillä ja se on [...]
   En tosin ymmärrä että miten voisi olla tilanne, ettei pysty taksia maksamaan, mutta ambulanssin pystyisi. Sama 25€ se maksaa meni kummalla hyvänsä.

   Lainaa

  28. Työtätekevä norsu 26.10.2023 9:35
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Valokuitunen kuulostaa Carunalta.

   Lainaa

  29. Mukava maksamakkara 26.10.2023 9:43
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   Sarvekas maahinen: Anteeksi nyt vaan, mutta p aska ei kuulu kadulle. Ei koiran, hevosen ihmisen eikä norsun.
   Hevosen paska on siitä kiva että se on lähinnä heinää ja menee todella nopeasti rikki ja häviää. Itse menen mönkijällä myöhemmin siivoamaan jätökset ojaan jos hevonen on paskonut jonkun pihalle, mutta joku kylätie? Eiköhän jokainen maalla asuva pärjää. Se häviää parissa päivässä. Kaikesta ei tarvitse suivaantua.

   Lainaa

  30. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Laura: Ihan mielenkiinnosta, miten tuossa kannattaa toimia jos irtoaa kynsi? Tuntuis jotenkin väärältä vaan asetella se takaisin siihen 😬
   Sit se aikanaan siitä irtoaa luonnollisesti, ja uusi kasvaa tilalle. Ei tarvi lääkäriä ollenkaan.

   Lainaa

  31. Pyyntihinnasta tinkivä vuohi 26.10.2023 9:46
   Tulos: +31 (41 ääntä)
   Konstikas panda: En tosin ymmärrä että miten voisi olla tilanne, ettei pysty taksia maksamaan, mutta ambulanssin pystyisi. Sama 25€ se maksaa meni kummalla hyvänsä.
   Varmaan niin, että taksi pitää maksaa heti, mutta ambulanssista tulee lasku kotiin. Jos ei ole rahaa sillä hetkellä, ei voi maksaa taksia.

   Lainaa

  32. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Mulla irtosi sormesta kynnen lisäksi koko pää, luu näkyi siinä keskellä, huuhtelin puhtaalla vedellä ja laitoin harson päälle ja ajoin terkkariin. Jättää ne lanssit niille ketkä oikeesti tarvii!

   Lainaa

  33. Ummikko albatrossi 26.10.2023 9:57
   Tulos: +4 (22 ääntä)
   Voi Sari raukkaa. Hevosenpaska maaseudulla kuuluu maisemointiin, mutta läjä paskaa kaupungin vilkkaimmalla kadulla on haitaksi ja mitä isommasta otuksesta se tulee, sitä enemmän siitä on haittaa.

   Lainaa

  34. Terävä kissa 26.10.2023 10:21
   Tulos: -111 (119 ääntä)
   Jalostettu perhonen: Ne ensihoitajat ei ole mitään sinun henkilökohtaisia sairaanhoitajia jotka voi tilata kotiin ilmaiselle kotikäynnille hoitamaan milloin mitäkin pikkuvikaa ja haavaa. Ihan oikein toimivat.
   Mutta kun tässä on selvästi käynyt väärinkäsitys. Inhimillisempää olisi ollut hoitaa se kuntoon ja kertoa Mialle, että ensi kerralla tällaisista asioista ei soiteta ambulanssia. Mutta eihän näin tietysti voi toimia, kun kyseessä ovat kaikesta valittavat "hoitajat", jotka eivät tee mitään ilman palkankorotusta. Silti heitä pitäisi arvostaa vain koska ovat olemassa.

   Lainaa

  35. Solmuton seepra 26.10.2023 10:45
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Hevosen paska on siitä kiva että se on lähinnä heinää ja menee todella nopeasti rikki ja häviää. Itse menen mönkijällä myöhemmin siivoamaan jätökset ojaan jos hevonen on paskonut jonkun pihalle, mutta joku kylätie? Eiköhän jokainen maalla asuva pärjää. Se häviää parissa päivässä. Kaikesta ei tarvitse suivaantua.
   Itse asun Helsingissä Mannerheimintiellä, ja täällä on usein iso läjä hevosen paskaa keskellä jalkakäytävää. Poliisihevosten jäljiltä, arvelen. Jopa täällä kaupungissakin pärjätään sen kanssa, joten luulisi että maallakin.

   Lainaa

  36. Tulos: +73 (75 ääntä)
   Terävä kissa: Mutta kun tässä on selvästi käynyt väärinkäsitys. Inhimillisempää olisi ollut hoitaa se kuntoon ja kertoa Mialle, että ensi kerralla tällaisista asioista ei soiteta ambulanssia. Mutta eihän näin tietysti voi toimia, kun kyseessä ovat kaikesta valittavat "hoitajat", jotka eivät tee mitään ilman palkankorotusta. Silti heitä pitäisi arvostaa vain koska ovat olemassa.
   Valitettavasti vaan niissä oikeasti ambulanssia vaativissa keisseissä jonkun hoidon lopputulos tai henkiinjäänti voi oikeasti olla tosi lyhyistä ajoista kiinni. Se on ihan hyvä, että ensihoitajat on mahdollisimman nopeasti liikenteessä tai lähtövalmiudessa eikä niin, että ilmoitus oikeasta tilanteesta tulee kesken jonkun varpaan sitomisen. Ja kuten aiemminkin joku sanoi, niillä voi olla jo tuossa kohtaa jonossa seuraava odottamassa.

   Lainaa

  37. Terävä kissa 26.10.2023 11:00
   Tulos: -59 (67 ääntä)
   just: Valitettavasti vaan niissä oikeasti ambulanssia vaativissa keisseissä jonkun hoidon lopputulos tai henkiinjäänti voi oikeasti olla tosi lyhyistä ajoista kiinni. Se on ihan hyvä, että ensihoitajat on mahdollisimman nopeasti liikenteessä tai lähtövalmiudessa eikä niin, että ilmoitus oikeasta tilanteesta tulee kesken [...]
   Jotenkin en nyt usko tätä. Kyllä 60-luvulla olisi varmasti toimittu niin, että hoitajat vähän naureskelevat siinä, että tämä ei rouva hyvä ole ambulanssin asia, samalla kun sitovat sen kiinni. Jos olisi tullut kesken soitto muualle, niin olisi todettu rouvalle että nyt on oikea hätä jollain, hoidapas itse tämä loppuun. Ja pillit päällä etiäpäin. Mutkatonta ja inhimillistä.

   Lainaa

  38. Höyli sirkka 26.10.2023 11:01
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Suutarin lapset ja kengät: Laura ei nimestään huolimatta vastaa valonnopeudella. Liekkö jäänyt kuidunvetäjältä itseltään liittymä kytkemättä.
   Järvenpäässä on oltu Laura Valokuitusen terrorin uhreina kohta 8 kuukautta.

   Lainaa

  39. Tulos: +30 (42 ääntä)
   Konstikas panda: En tosin ymmärrä että miten voisi olla tilanne, ettei pysty taksia maksamaan, mutta ambulanssin pystyisi. Sama 25€ se maksaa meni kummalla hyvänsä.
   Taksi pitäisi mielellään maksaa heti ja ambulanssista saa laskun. Kas kun kaikilla ei välttämättä ole sitä 25 euroa niin vieraalta kun se ehkä sinusta tuntuu. Simple as that.

   Lainaa

  40. Meluisa aprikoosi 26.10.2023 11:17
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   harrastamistani joukkuelajeista johtuen itselläkin on varpaankynsi irronnut muutamaan otteeseen. eipä oo tullut mieleen soittaa ambulanssia :D:D

   Lainaa

  41. Konstikas panda 26.10.2023 11:32
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Terävä kissa: Mutta kun tässä on selvästi käynyt väärinkäsitys. Inhimillisempää olisi ollut hoitaa se kuntoon ja kertoa Mialle, että ensi kerralla tällaisista asioista ei soiteta ambulanssia. Mutta eihän näin tietysti voi toimia, kun kyseessä ovat kaikesta valittavat "hoitajat", jotka eivät tee mitään ilman palkankorotusta. Silti heitä pitäisi arvostaa vain koska ovat olemassa.
   Villi veikkaus, että Mialle on joskus näin käynytkin. Tuon tyyppiset ihmiset eivät vaan ota tosissaan sitä jälkimmäistä osaa lauseesta "Minä nyt tämän kerran voin tehdä tämän, mutta jatkossa tulisi hoitaa muulla tapaa". Itse asiassa käyttävät tätä vain oikeuttaakseen sen virheellisen toimintansa koska "on onnistunut ennenkin". Ei näihin tapauksiin auta kuin ihan täysi nollatoleranssi. Sekin vaihtelevasti ja yrittäjiä kyllä riittää. Tarpeeksi moni "Mia" kun jatkaa lanssien turhaa kuormittamista, niin alkaa se väkisinkin näkyä viiveenä oikeasti avun tarpeessa oleville.

   Lainaa

  42. Terävä kissa 26.10.2023 11:58
   Tulos: -68 (72 ääntä)
   Konstikas panda: Villi veikkaus, että Mialle on joskus näin käynytkin. Tuon tyyppiset ihmiset eivät vaan ota tosissaan sitä jälkimmäistä osaa lauseesta "Minä nyt tämän kerran voin tehdä tämän, mutta jatkossa tulisi hoitaa muulla tapaa". Itse asiassa käyttävät tätä vain oikeuttaakseen sen virheellisen toimintansa koska "on onnistunut [...]
   Oletko koskaan ajatellut, että maailma olisi piirun verran parempi paikka, jos lopetettaisiin turha niuhotus ja katsottaisiin asioita inhimillisemmin ja tapauskohtaisesti? Että ehkä ensi kerralla Mialle ei sitten heruisikaan samanlaista sympatiaa hoitajilta, mutta Mian käytöksen ei tulisi vaikuttaa siihen, miten Marjaa kohdellaan. Sana "nollatoleranssi" kertoo sinusta paljon.

   Lainaa

  43. Moitteeton henkilö 26.10.2023 12:45
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Joka kerta (3) kun olen joutunut soittamaan häkeen, niin olen selittänyt tilanteen ja sieltä on sitten sen perusteella lähetetty ambulanssi. Jokaisella kerralla lisäksi ambulanssista on matkalla soitettu tilanteesta vielä kertaalleen. Joten kyllä tämä Mia on saanut dramatisoitua tilanteen aika hyvin jopa kahteen kertaan. Yhden kerran soittivat minulle ambulanssista, että ovat tulossa ja heti perään toisen kerran, että heille tuli kiireellisempi tehtävä ja meille on tilattu toinen auto ja että sieltä soittavat vielä uudelleen.

   Lainaa

  44. Itseasiassa 26.10.2023 12:53
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Tietty pulu: Olkoon vaan, mutta ambulanssia ei ensinnäkään ”tilata” mistään, se ei ole mikään taksi. Toiseksi, se että ensihoito tulee paikalla ja arvioi tilanteen ei tarkoita että he vie sairaalaan. Jos ihminen on siinä kunnossa että omalla kyydillä tai kela-taksilla voi mennä niin silloin menevät lähtökohtaisesti sillä ja se on [...]
   Niin, puhuin hinnasta. En syistä jotka siihen kuskaamiseen johtavat. Aiempi kirjoittaja kun meinadi taksin olevan aina halvempi, mikä kuta ei vain pidä paikkaansa. Ne kerrat kun oleb itse soittanut ambulanssin tai ole sillä itse mennyt, ei kukaan paikan päällä ole voinut liikuttaa tai hoitaa kuskausta tarvitsevaa henkilöä, joten ei ole tullut turhaan tuhlattua resursseja. En tiedä miksi se hoidontarpeenarviointi on nykyään monille niin vaikeaa, ehkä pelko tai yleistynyt kärsittämyys. Nykyään voi kuitenkin soittaa päivystysapuun, jos ei ole hirveän vakavasta asiasta kyse ja ei osaa itse arvioida tilannetta tai hoitaa sitä.

   Lainaa

  45. Kodikas hedelmä 26.10.2023 13:23
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Internetitön mato: Eihän tuo vaadi välttämättä lääkäriä/hoitajaa ollenkaan, jos haluaa mennä näyttämään niin eiköhän vaikka taksi olis oikeampi kyyti, eikä ambulanssi. Käy sääliksi ensihoitajia jotka joutuu kaiken stressin ja kiireen keskellä käymään katsomassa jotain helkutin kynttä, jollain voi olla oikeasti hätä samaan aikaan
   Luulisi että tuo olisi sanottu sieltä häkestä. 
   Miksi ihmeessä hätäkeskuspäivystäjä on lähettänyt ambulanssin irronneen varpaankynnen takia?! 

   Lainaa

  46. Selvittämätön meduusa 26.10.2023 13:38
   Tulos: +36 (46 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Jotku soittaa lanssin ku on ihan perus oksennustaudissa...
   No siis jos oksennustauti on vakava ja neste- ja ravintohukan oireet alkaneet ilmetä vakavana, niin silloin normi oksennustautikin voi olla ambulanssin vakava asia

   Lainaa

  47. Tärkeähkö noita 26.10.2023 14:26
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Passeli vihannes: Miten ihmiset kehtaa oikeasti soittaa tollasesta paskasta hätäkeskukseen ja vielä olettaa että ambulanssi vie päivystykseen. Nää ihmiset voisi herätä todellisuuteen pikkuhiljaa
   Ihan oikeasti voisi harkita laskuttamista näissä tapauksissa. Voisi saada vähän perspektiiviä kun saisi kahdensadan euron laskun turhasta käynnistä.

   Lainaa

  48. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Kujeileva apina: 😵‍💫 Mullaki irtos kerran varpaankynsi, minä päädyin laittamaan meseviestin jalkahoitajalle, joka antoi toimintaohjeet, eikä tarvinnut lääkäriä. Missä ihmisten tilannetaju on? 🤔
   Mitä ihmettä? Missä on muka noin hyvä palvelu?

   Lainaa

  49. Autio sateenvarjo 26.10.2023 14:30
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Täytyy nyt sanoa, että ihmiset kuormittavat sekä ensihoitoa että päivystystä niin paljon turhilla soitoilla ja käynneillä. Itse työntekijänä olen myös huomannut, että ne valittavat kaikkein eniten, joilla ei ole mitään hätää. Lisäksi hoitoon hakeudutaan asioista, jotka ennen olisi maalaisjärjellä hoidettu kotona. Ensihoidossa ja päivystyksessä ei saa palvelua, vaan hoitoa sen mukaan mitä tarvitsee siinä tilanteessa. Resurssit ovat rajalliset ja ne pitää käyttää kiireellisyys- ja tärkeysjärjestyksessä.

   Lainaa

  50. Kodikas hedelmä 26.10.2023 15:06
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Tärkeähkö noita: Ihan oikeasti voisi harkita laskuttamista näissä tapauksissa. Voisi saada vähän perspektiiviä kun saisi kahdensadan euron laskun turhasta käynnistä.
   Turhista soitoista häkeen pmsaisikin olla jotain seurauksia, mutta eikös se ole hätäkeskuspäivystäjän vastuulla että hän lähettää ambulanssin turhaan? Joillain ihmisillä on vaikeaa saada ambulanssia vaikka olisi oikea tarve, ja joillekin sitten lähetetään ambulanssi ihan ilman syytä...
   Tosin pistää miettimään, oliko ensihoitajat oikeasti edes käyneeyät paikalla vai oliko ihan keksitty juttu? En halua epäillä että toinen valehtelisi, mutta tosi paljon ihmetyttää että ambulanssi lähetetty irronneen varpaankynnen takia... Jos tämä tapaus on totta niin häken päivystäjälle jotain lisäkoulutusta asap.

   Lainaa

  51. Nuutunut kivi 26.10.2023 16:47
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Jos hevosenjätökset ahdistaa, ei ainakaan Helsinkiin kannata maalta muuttaa.

   Lainaa

  52. Nuutunut kivi 26.10.2023 16:49
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Kivi: Ei kommentoitavaa mitä muut eivät olisi sanoneet jo (ei lanssia soiteta jos tassuillaan pysyy. Itse jos en osaa arvioida soitan 116 117 ja teen mitä ne sanovat, siksihän se on). Halusin vain arvostaa ylläpitoa että laittoivat kuvan sisältövaroitukseen, koska syön tässä lounasta. Tehkää näin jatkossakin 😊
   Kiitos tästä numerotiedosta.

   Lainaa

  53. Kaikkitietävä ahven 26.10.2023 17:41
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Hevosen paska on siitä kiva että se on lähinnä heinää ja menee todella nopeasti rikki ja häviää. Itse menen mönkijällä myöhemmin siivoamaan jätökset ojaan jos hevonen on paskonut jonkun pihalle, mutta joku kylätie? Eiköhän jokainen maalla asuva pärjää. Se häviää parissa päivässä. Kaikesta ei tarvitse suivaantua.
   Joo, mutta tuo ei kyllä näytä kylätieltä. Asfaltoitu jalkakäytävä taajamassa. Ihmiset valittavat koirien jätöksistä, miksi ei siis huomattavasti suuremmasta määrästä hevosen tuotetta? En haluaisi tuota kenkieni pohjaan.

   Lainaa

  54. Tukintolvana 26.10.2023 20:06
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Zippo: Hyvä, että toi kynnen kuva oli piilotettuna, ko tiedän et esimerkiksi nimimerkki Tukintolvana ei voi tollasta katsoa 😁 Sitä inhottaa irtokynnet, mut ei soittais hänkää lanssia itelleen takia.
   Minulta on itse asiassa lähtenyt varpaankynsi kerran. Nykäistiin irti ja laitettiin laastaria päälle. Hyvin toimii varvas edelleen. Ei olisi mieleenkään tullut mennä sairaalaan.
   Ja kyllä, arvostan kuvan piilotusta. Kaikenlaiset goret menee, mutta irtohampaat ja -kynnet ei todellakaan.

   Lainaa

  55. Ansaitsematon henkilö 26.10.2023 22:29
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Terävä kissa: Mutta kun tässä on selvästi käynyt väärinkäsitys. Inhimillisempää olisi ollut hoitaa se kuntoon ja kertoa Mialle, että ensi kerralla tällaisista asioista ei soiteta ambulanssia. Mutta eihän näin tietysti voi toimia, kun kyseessä ovat kaikesta valittavat "hoitajat", jotka eivät tee mitään ilman palkankorotusta. Silti heitä pitäisi arvostaa vain koska ovat olemassa.
   Juu, samalla voisivat muutenkin vähän autella, kun siinä nyt kerran ovat. ”No ei nyt oikeasti ollut kaulavaltimo auki, mutta kun siinä kerran olette, ni voisitteko vähän autella siivoilussa ja hieroa hartioita?”

   Lainaa

  56. Tulos: 0 (14 ääntä)
   Mun kumppanilta irtos sormi kokonaan eikä edes sillon soittanu ampulanssia vaan meni autokyydissä päivystykseen, sitte on taas näitä Mian kaltaisia ihmisiä. Itelle käyny kans noin mutta ei kyllä tullu mieleenkään et ampulanssia tarvis.

   Lainaa

  57. Kujeileva apina 27.10.2023 2:12
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Laura: Ihan mielenkiinnosta, miten tuossa kannattaa toimia jos irtoaa kynsi? Tuntuis jotenkin väärältä vaan asetella se takaisin siihen 😬
   Mulle ohjeistettiin, puhdistamaan sitä ja ja käyttää hoitavaa salvaa tms. Ja laastarilla suojaa. Itsellä se ei kokonaa  irronnut joten joka päivä putsasin ja haavateipillä tuin sitä loppukynttä, ettei revennyt irti enempää. Pari päivää oli tosi kipee, mutta sit loppuaika meni hyvin ja kolmisen viikkoa käytin haavateippiä tukemaan kynttä. 🙏🏻

   Lainaa

  58. Kujeileva apina 27.10.2023 2:14
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Toj Karin: Mitä ihmettä? Missä on muka noin hyvä palvelu?
   Mä en pidä tätä mitenkään ees outona. Mutta tää jalkahoitaja keltä kysyin toimii Kotkassa. Kyllä mä uskoisin, että kuka tahansa jalkahoitaja on valmis tuollaisessa vastaamaan, jos kysyy. 🙏🏻

   Lainaa

  59. Kouluttamaton muurahainen 27.10.2023 7:41
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Ummikko albatrossi: Voi Sari raukkaa. Hevosenpaska maaseudulla kuuluu maisemointiin, mutta läjä paskaa kaupungin vilkkaimmalla kadulla on haitaksi ja mitä isommasta otuksesta se tulee, sitä enemmän siitä on haittaa.
   Jos viittaat siihen, että hevosen paska olisi haitallisempaa kuin koiran, niin se ei ole totta. Hevosen paska sisältää lähinnä heinää, kuten joku jo sanoikin, koiran paska on täynnä kaikenlaisia sekasyöjän ulosteille tyypillisiä bakteereita. Toisin sanoen koiran paskat ympäriinsä ovat terveysriski, hevosen paska ei niinkään. Lakihan ei edellytä hevosen paskan keräämistä, se puhuu vain koiran paskasta.

   Lainaa

  60. Luodinkestävä kotieläin 27.10.2023 7:42
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Jos kynsi irtoaa, todennäköisesti tärkeimmät toimenpiteet tehdään vasta kun se uusi alkaa kasvaa tilalle. Ei vaadi edes päivystystä yleensä.

   Lainaa

  61. Kouluttamaton muurahainen 27.10.2023 7:44
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Terävä kissa: Mutta kun tässä on selvästi käynyt väärinkäsitys. Inhimillisempää olisi ollut hoitaa se kuntoon ja kertoa Mialle, että ensi kerralla tällaisista asioista ei soiteta ambulanssia. Mutta eihän näin tietysti voi toimia, kun kyseessä ovat kaikesta valittavat "hoitajat", jotka eivät tee mitään ilman palkankorotusta. Silti heitä pitäisi arvostaa vain koska ovat olemassa.
   Olisiko se silloinkin inhimillisempää, jos sinä olisit jonossa odottamassa ambulanssia tuskaisena jonkin isomman vaivan vuoksi? Aika usein ambulansseilla on jonoa jo valmiiksi, joten olisi kiva, jos ensihoitajat tulisivat paikalle suhteellisen nopeasti sen sijaan, että desinfioivat jonkun varmaankynsiä.

   Lainaa

  62. Esiintyvä salaatti 27.10.2023 11:39
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Meillä Valokuitunen katkaisi sähkö- ja kuparikaapelit. Sähköt korjattiin parissa tunnissa mutta kupariverkosta saikin soitella monta päivää useampaan paikkaan. Lopulta perjantai-iltana tuli ystävällinen työmies sitä korjaamaan, sanoi että eihän sitä ihmisiä voi ilman nettiä viikonlopuksi jättää. Valokuitu saatiin käyttöön vasta muutaman viikon päästä.

   Lainaa

  63. Onnekas robotti 27.10.2023 13:47
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kujeileva apina: 😵‍💫 Mullaki irtos kerran varpaankynsi, minä päädyin laittamaan meseviestin jalkahoitajalle, joka antoi toimintaohjeet, eikä tarvinnut lääkäriä. Missä ihmisten tilannetaju on? 🤔
   Mullakin kerran, perkeleellisen osuman seurauksena, irtosi varpaankynsi, mutta ei tullut mieleenkään edes ottaa yhteyttä kehenkään asian tiimoilta. Olen vielä elossa, ja kynsikin on kasvanut takaisin.

   Lainaa

  64. Onnekas robotti 27.10.2023 13:48
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Terävä kissa: Eivätkö ensihoitajat olisi kuitenkin voineet kääriä sen varpaan kuntoon, kun tulivat asiaa jo paikan päälle ihmettelemään? Hieman tylyltä vaikuttaa.
   Eikö kynnen teloja voinut kääriä varvastaan kuntoon itse? Kai hänellä oli sormet vielä tallella.

   Lainaa

  65. Onnekas robotti 27.10.2023 13:57
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Höpö: Taksi pitäisi mielellään maksaa heti ja ambulanssista saa laskun. Kas kun kaikilla ei välttämättä ole sitä 25 euroa niin vieraalta kun se ehkä sinusta tuntuu. Simple as that.
   Tämä on epäilemättä totta, mutta silloin ratkaisu on joku muu, kuin jatkaa ambulanssin väärinkäyttöä muiden ihmisten terveyden ja hengen kustannuksella.

   Lainaa

  66. Paineeton kurkku 27.10.2023 20:23
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Ei kai kukaan oikeasti soita häkeen irronneen kynnen vuoksi?

   Lainaa

  67. Puuton alpakka 28.10.2023 11:01
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Pyyntihinnasta tinkivä vuohi: Varmaan niin, että taksi pitää maksaa heti, mutta ambulanssista tulee lasku kotiin. Jos ei ole rahaa sillä hetkellä, ei voi maksaa taksia.
   Nyt kun tiedätte tämän, niin mitäs jos jokainen ottaisi seuraavasta palkasta, josta ei tarvitse maksaa ambulanssilaskua, sen 25 euroa sivuun siltä varalta, että tarvitsee taksia lääkäriin jossain vaiheessa. Ei sen luulisi olevan mahdotonta, oli miten pienituloinen tahansa. Jos on, niin silloinhan sitä ambulanssiakaan ei pysty maksamaan. Sen taksirahan voi tarvittaessa säästää vaikka osissa, joten kertamaksu on halvempi kuin ambulanssissa.

   Lainaa

  68. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Tietty pulu: Olkoon vaan, mutta ambulanssia ei ensinnäkään ”tilata” mistään, se ei ole mikään taksi. Toiseksi, se että ensihoito tulee paikalla ja arvioi tilanteen ei tarkoita että he vie sairaalaan. Jos ihminen on siinä kunnossa että omalla kyydillä tai kela-taksilla voi mennä niin silloin menevät lähtökohtaisesti sillä ja se on [...]
   Kelataksin hinta on jokapaikasta sama 25e eli sama omavastuu kuin ambulanssilla. Kelataksilla pääset aina sairaalaan samaan hintaan oli se matka miten lyhyt tai pitkä tahansa

   Lainaa

  69. Ontto raparperi 29.10.2023 0:27
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Jos viittaat siihen, että hevosen paska olisi haitallisempaa kuin koiran, niin se ei ole totta. Hevosen paska sisältää lähinnä heinää, kuten joku jo sanoikin, koiran paska on täynnä kaikenlaisia sekasyöjän ulosteille tyypillisiä bakteereita. Toisin sanoen koiran paskat ympäriinsä ovat terveysriski, hevosen paska ei [...]
   Tämä on kyllä tärkeä juttu! 
   Koiran paskaa on kaupungeissa kaikki paikat täynnä, se on oikeasti haitallista, ja silti riittävän moni ei valita. 
   Sen sijaan koirien (omistajien) oikeuksia ajetaan hyvin hanakasti milloin missäkin asiassa lisää ja lisää sallien. 
   Hevosenkikkareilla on muuten kysyntää lannoitteena. Koiranpaskaa ei kukaan halua! 

   Lainaa

  70. Hanakka kolibri 29.10.2023 10:30
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Paineeton kurkku: Ei kai kukaan oikeasti soita häkeen irronneen kynnen vuoksi?
   No mitäs luulet.

   Lainaa

  71. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Onnekas robotti: Tämä on epäilemättä totta, mutta silloin ratkaisu on joku muu, kuin jatkaa ambulanssin väärinkäyttöä muiden ihmisten terveyden ja hengen kustannuksella.
   No tietenkään sinne ei lähdetä muutenkaan hupiin päivystykseen  mutta jos päästävä on niin minkäs teet. Tietysti voi yrittää taksiakin saada laskulla mutta onnistuuko se, se onkin sitten eri asia. Järkevää olisi yrittää itse hoitaa kyyditys mutta jos olet lompakko tyhjänä esimerkiksi kätesi murtanut ja puoliso on päihtynyt eikä muualtakaan löydy jelppiä soittaisin kyllä häkeen. Jos keksivät paremman vaihtoehdon, hyvä, ja siellä ne tietävät miten toimia. Kunhan selostaa tilanteen totuuden mukaisesti, toisin kuin tämä kyntensä murjonut sankari mitä ilmeisimmin. Mikäs täällä kehän sisäpuolella kun julkisillakin pääsee käytännössä 24/7 mutta jossain pöndellä ehkei. Kouluissakin voisi kaikesta päätellen käydä näitä juttuja enemmän läpi kun tuntuu olevan vaikeaa se hoidontarpeen arviointi ja yleinen kädettömyys paistaa vahvana kun lukee häkeen tulevista pilipali puheluista.

   Lainaa

  72. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Konstikas panda: En tosin ymmärrä että miten voisi olla tilanne, ettei pysty taksia maksamaan, mutta ambulanssin pystyisi. Sama 25€ se maksaa meni kummalla hyvänsä.
   Esimerkiksi siten että sinulla ei ole nyt juuri tuota 25e mutta saat sen myöhemmin ja sitten maksat sen ambulanssista tulleen laskun. Taksia ei välttämättä laskulle saa.

   Lainaa

  73. Nuutunut kivi 29.10.2023 21:55
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Mqma: Kelataksin hinta on jokapaikasta sama 25e eli sama omavastuu kuin ambulanssilla. Kelataksilla pääset aina sairaalaan samaan hintaan oli se matka miten lyhyt tai pitkä tahansa
   Ja sairaalasta kotiin. Puoliso sairastui matkalla ja jäi sairaalaan. Tulin kotiin ja sairastuin itse, enkä päässyt hakemaan. Kelataksi toi kotiin, vähän alle 200 km, 25 €.

   Lainaa

  74. Luonteva flamingo 30.10.2023 17:10
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Selvittämätön meduusa: Ai haatana... kirpaisi tuo kuva. Mutta tosiaan ei tuo nyt ihan ambulanssikyydin arvoinen asia ole. Silläaikaa kun joltain on kynsi irti ja lanssi on sitä tilannetta tarkastamassa, niin jollain saattaa olla rannevaltimo auki.
   Mulla kerran oli kirjaimellisesti valtimo auki, tosin vain sormesta, ei sentään ranteesta. Mutta verta tuli aika julmasti ja siinä tilanteessa ei kyllä yhtään ilahduttanut kuulla että ambulanssi pääsee paikalle aikaisintaan ehkä tunnin päästä jos silloinkaan. Itse olin paniikissa ja mieheni töissä ja ainoat naapurit kännissä. Mies soitti mulle lopulta taksin ja pääsin tuon tunnin matkan 16 eurolla (tästä on jo monta vuotta aikaa), koska taksikuski arveli sen hyväksyttävän Kelakyydiksi ja näinhän siinä kävi. En kyllä käsitä millä runoilijantaidoilla Mia on saanut hommattua ambulanssin paikalle asti pelkästään irronneen kynnen vuoksi.

   Lainaa

  75. Neulottu ilonpilaaja 31.10.2023 9:10
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Pyyntihinnasta tinkivä vuohi: Varmaan niin, että taksi pitää maksaa heti, mutta ambulanssista tulee lasku kotiin. Jos ei ole rahaa sillä hetkellä, ei voi maksaa taksia.
   Oispa ihana oottaa kotona vaikka sydänkohtauksen kanssa kun lanssi kuljettaa irronnutta kynttä sairaalalle. Tommosille vois laittaa häirinnästä laskua, niin loppuu tuo naurettava rutina

   Lainaa

  76. Vaakasuora piimä 31.10.2023 22:08
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kerran mökillä yks kaveri päätti soittaa 112 pahan krapulan takia..

   Lainaa

  77. Myöhä krokotiili 4.11.2023 13:29
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pluri: Esimerkiksi siten että sinulla ei ole nyt juuri tuota 25e mutta saat sen myöhemmin ja sitten maksat sen ambulanssista tulleen laskun. Taksia ei välttämättä laskulle saa.
   Kyllä sen taksinkin saa laskulle. Paitsi ehkä tilanteissa, joissa olet ennestään jo velkaa kylän jokaiselle taksikuskille

   Lainaa

  78. Letittämätön banaani 21.11.2023 10:04
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kaikkitietävä ahven: Joo, mutta tuo ei kyllä näytä kylätieltä. Asfaltoitu jalkakäytävä taajamassa. Ihmiset valittavat koirien jätöksistä, miksi ei siis huomattavasti suuremmasta määrästä hevosen tuotetta? En haluaisi tuota kenkieni pohjaan.
   Hevosenkakka kengänpohjassa on muuten huomattavasti vähemmän ärsyttävä kuin koirankakka. Irtoaa helpommin kun ei ole sellaista tahmaa, yleensä riittää johonkin ruohoon hinkkaus ja haju ei ole läheskään yhtä paha. Koirankakan hajuhan tuntuu jäävän kiinni vaikka näkyvä tuotos on jo poissa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ambulanssi, hevosenlanta, kuva, kynsi, päivystys, valokuitu, valokuitunen, varpaankynsi, veteli