Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 98

Miksei Italiassa puhuta suomea?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 98

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pohjaton haltija 31.10.2023 0:12
   Tulos: +355 (357 ääntä)
   Toni sitten jumiutui fossiiliin tietämättä edes mitä se tarkoittaa 🤷‍♀️

   Lainaa

  2. Tornipöllö 31.10.2023 0:14
   Tulos: +333 (339 ääntä)
   Kyllä ainakin mun muistaakseni ihmisiä on ollut olemassa vähän kauemmin kuin 2025 vuotta.

   Lainaa

  3. Gluteeniton hyönteinen 31.10.2023 0:15
   Tulos: +214 (236 ääntä)
   Voi Salla, ideologisten idioottien kanssa väittely on pulushakkia. Keskustelun kyllä kruunasi tuo boomerihuumorihuispaus.jpg, joka absurdiudessaan on jonkinasteinen taideteos. Tehdas, tuo laitos joka muuttaa kaiken ilmastotuhoajaksi toimien sähköllä joka on fossiilista energiaa. Ja samat sankarit huutaa, kuinka vihervassarimarxistit luulee ruoan tulevan kaupasta ja sähkön seinästä, hölmöt suvakit. Onneksi elämäm kolun ympäri opin tunneilla (huom. ei lampaille) selviää asian todellinen laita!

   Lainaa

  4. Pikkutarkka vuohi 31.10.2023 1:11
   Tulos: +15 (37 ääntä)
   Petrin pastaan tekisi mieli vastata eräällä kirosanoja sisältävällä hiirimeemillä 🐭

   Lainaa

  5. Selvittämätön meduusa 31.10.2023 1:21
   Tulos: +74 (88 ääntä)
   Turha oikein postata tänne mitään kommenttiosiota, joka on ilmastoa tai luonnonsuojelua koskevan uutisen alla. Ne ovat yhtä mokaa koko kommenttikentät, kun tietyt ihmiset siellä mekastamassa

   Lainaa

  6. Tulos: -27 (39 ääntä)
   RUMMO HEHE, RUMMO.

   Lainaa

  7. Kivenkova mustikka 31.10.2023 2:54
   Tulos: -121 (149 ääntä)
   Gluteeniton hyönteinen: Voi Salla, ideologisten idioottien kanssa väittely on pulushakkia. Keskustelun kyllä kruunasi tuo boomerihuumorihuispaus.jpg, joka absurdiudessaan on jonkinasteinen taideteos. Tehdas, tuo laitos joka muuttaa kaiken ilmastotuhoajaksi toimien sähköllä joka on fossiilista energiaa. Ja samat [...]
   Menikö tunteisiin? Älä tukehdu siihen hyönteisleipään

   Lainaa

  8. Tulos: +76 (122 ääntä)
   Kivenkova mustikka: Menikö tunteisiin? Älä tukehdu siihen hyönteisleipään
   Olen syönyt paahdettuja heinäsirkkoja jotka olivat oikein hyviä, enkä tukehtunut. Hyönteiset ovat ihan hyvää ravintoa. Lihan hinta tulee väistämättä nousemaan pilviin joten kannattaisi opetella jo

   Lainaa

  9. Tulos: +74 (94 ääntä)
   Mie olen maistanut ja leiponut hyönteisleipää. Molemmissa oli sirkkajauhoa seassa ja se antoi leipään rukiisen maun josta pidin.

   Lainaa

  10. Kirkas etana 31.10.2023 5:58
   Tulos: +46 (60 ääntä)
   Zippo: Mie olen maistanut ja leiponut hyönteisleipää. Molemmissa oli sirkkajauhoa seassa ja se antoi leipään rukiisen maun josta pidin.
   Sirkkaleipä on kyllä hyvää, mutta itse suosin rukiisen maun lähteenä ruista.

   Lainaa

  11. Kylän kaunein majava 31.10.2023 6:06
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Gluteeniton hyönteinen: Voi Salla, ideologisten idioottien kanssa väittely on pulushakkia. Keskustelun kyllä kruunasi tuo boomerihuumorihuispaus.jpg, joka absurdiudessaan on jonkinasteinen taideteos. Tehdas, tuo laitos joka muuttaa kaiken ilmastotuhoajaksi toimien sähköllä joka on fossiilista energiaa. Ja samat [...]
   😁 Jep!

   Lainaa

  12. Tulos: +69 (75 ääntä)
   Tornipöllö: Kyllä ainakin mun muistaakseni ihmisiä on ollut olemassa vähän kauemmin kuin 2025 vuotta.
   Tuohon kuvaan onkin loistavasti kiteytetty Sepon kaltaisten ihmisten sivistymättömyys.

   Lainaa

  13. Viskoosi avokado 31.10.2023 7:50
   Tulos: -70 (140 ääntä)
   Onhan se välillä kyllä aika huvittavaa kuunnella näitä itseään vihreinä pitäviä. Kun vastaukset on tasoa, että suljetaan vain tehtaat ja kiellettää polttoaine, niin maailma pelastuu. Sitten nämä itse samaiset vihreät lentää etelän lämpöön tai jonnekin aasiaan "etsimään sisäistä itseään". Tälläkin hetkellä telkkarissa tulee sellainen ohjelma kuin amazing race, missä mukana pari politiikkoa, jotka oli viime hallitus kaudella niin huolissaan ilmastosta, mutta nyt viihde ohjelman vuoksi lentävät ympäri maailmaa. Ai niin mutta nehän sanoi, että ei heidän lentäminen ole pahasta.

   Lainaa

  14. Höyli sirkka 31.10.2023 8:05
   Tulos: +35 (63 ääntä)
   Kivenkova mustikka: Menikö tunteisiin? Älä tukehdu siihen hyönteisleipään
   Tukehdu sinä fossiiliin, setämies

   Lainaa

  15. Harjaton ahma 31.10.2023 8:13
   Tulos: -29 (45 ääntä)
   Ei tuo Rummo ole sen kummempaa kuin Myllyn Paraskaan

   Lainaa

  16. Räväkkä jänis 31.10.2023 9:12
   Tulos: -4 (66 ääntä)
   Siis oon kyllä nyt vähän Petrin puolella tässä. Kyllä minusta ulkomaalaisissa elintarvikkeissa pitäisi lähtökohtaisesti olla vaikka tarralla suomeksi perustiedot, kuten pastalla keittoaika.

   Lainaa

  17. Tulos: +116 (120 ääntä)
   Räväkkä jänis: Siis oon kyllä nyt vähän Petrin puolella tässä. Kyllä minusta ulkomaalaisissa elintarvikkeissa pitäisi lähtökohtaisesti olla vaikka tarralla suomeksi perustiedot, kuten pastalla keittoaika.
   Niissä täytyykin olla ja tuossakin on. Piti vaan päästä öyhöttämään, kun isolla lukee italiaksi.

   Lainaa

  18. Vika katkarapu 31.10.2023 9:31
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Seppo ei vissiin ole ihan hirveästi tuohon historiaan viitsinyt perehtyä. Vai onko hän näitä "alienit rakensivat pyramidit" tyyppejä? Tosin sitten pitäisi myös sanoa että alienit rakensivat Rooman ja Kreikan valtakunnat, niistäkin kun on vähän pitempi aika kuin 2025 vuotta. Puhumattakaan muista maailman sivilisaatioista.

   Lainaa

  19. karvaton peruna 31.10.2023 9:37
   Tulos: -41 (53 ääntä)
   Miten nuotio on "energiatehokkuuteltaan aika huono"? Eikö se melko hyvin muuta puuhun sitoutuneen kemiallisen energian lämmöksi? Jos prosessissa on tarve esim. kuumentaa jotain, millä tavalla puusta saadaan energia paremmin käyttöön kuin polttamalla? Valistakaa minua!

   Lainaa

  20. Tunnoton panda 31.10.2023 10:34
   Tulos: -65 (79 ääntä)
   Typerä pöyristyä siitä, että asiakas haluaa tuotteen kielellä, jota hän ymmärtää. Sellaisen tarjoaminen on asiakkaan kunnioittamista. Olen nähnyt noita Rummoja myytävän Suomessakin. Siksi ihan hyvin voidaan kysyä, katoaako asiakkaalta arvokasta tietoa, jos hän ei osaa italiaa. Ja toisaalta, miksi Rummo-yhtiö ei kunnioita asiakasta.

   Lainaa

  21. Tulos: -13 (43 ääntä)
   Bans: Olen syönyt paahdettuja heinäsirkkoja jotka olivat oikein hyviä, enkä tukehtunut. Hyönteiset ovat ihan hyvää ravintoa. Lihan hinta tulee väistämättä nousemaan pilviin joten kannattaisi opetella jo
   Nouskoot pilviin, en silti syö sirkkoja.

   Lainaa

  22. Avautuva salaatti 31.10.2023 11:12
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Hehkutin italialaiset, mitä ne kuvittelee olevansa? Muka niin fiininä italiaa vääntävät, bellissimo fantastico formaggio vaan itellesi. Miksi suomen kieli ei kelpaa? Ollaan niin olevinaan...

   Lainaa

  23. Huoltovapaa persoona 31.10.2023 11:35
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Jo liitukauden dinosaurukset käyttivät fossiilisilla polltoaineilla tuotettua sähköä. Siellä ne velociraptorit rakensi hiilivoimaloita, ja tyrannosaurus rexit pumppasi öljyä, kun eivät pienillä käsillään voineet lapioida hiiltä.

   Lainaa

  24. Viimi seuraeläin 31.10.2023 11:42
   Tulos: +61 (77 ääntä)
   Minua lähinnä ihmetyttää, miksi monille "öyhöttäjille" ajatus hyönteisten syömisestä on niin kauhistuttavaa, ihan kuin se olisi jokin uusi pelottava salaliitto. Hyönteisiä on käytetty ruoassa eri kulttuureissa ympäri maailmaa ihan antiikin ajoista lähtien, siinä ei ole mitään erikoista tai uutta.

   Lainaa

  25. Tulos: +37 (45 ääntä)
   FM-tiimille tiedoksi, se on "Miksi Italiassa puhutaan suomea?" eikä "Miksi Italiassa puhutaan Suomea?" Suomen kielessä kielten nimet kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella.

   Lainaa

  26. Tulos: +30 (46 ääntä)
   Tunnoton panda: Typerä pöyristyä siitä, että asiakas haluaa tuotteen kielellä, jota hän ymmärtää. Sellaisen tarjoaminen on asiakkaan kunnioittamista. Olen nähnyt noita Rummoja myytävän Suomessakin. Siksi ihan hyvin voidaan kysyä, katoaako asiakkaalta arvokasta tietoa, jos hän ei osaa italiaa. Ja toisaalta, miksi Rummo-yhtiö ei kunnioita asiakasta.
   Eli sinun mielestäsi italialaisen yhtiön Italiassa valmistamien tuotteiden pakkauksessa pitäisi olla tekstit suomeksi koska niitä saatetaan viedä Suomeen myytäviksi? Miksei saman tien kaikilla muillakin maailman kielillä? Entä jos suomalaisia makaroneja viedään Italiaan myytäviksi? Pitäisikö niissä olla tekstit italiaksi vai pitäisikö kaikkien italialaisten mennä suomen kielen kurssille?

   Lainaa

  27. Tulos: +68 (72 ääntä)
   foo: FM-tiimille tiedoksi, se on "Miksi Italiassa puhutaan suomea?" eikä "Miksi Italiassa puhutaan Suomea?" Suomen kielessä kielten nimet kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella.
   Oho. 😱 Korjattu välittömästi.

   Lainaa

  28. Suopa kultakala 31.10.2023 11:56
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   karvaton peruna: Miten nuotio on "energiatehokkuuteltaan aika huono"? Eikö se melko hyvin muuta puuhun sitoutuneen kemiallisen energian lämmöksi? Jos prosessissa on tarve esim. kuumentaa jotain, millä tavalla puusta saadaan energia paremmin käyttöön kuin polttamalla? Valistakaa minua!
   Jos tarkoitus on vain lämmittää ympärillä olevaa ilmaa, niin nuotion energiatehokkuus on kyllä hyvä. Postauksessa puhuttiin kuitenkin ruoanlaitosta. Nuotion energiasta suurin osa menee ympäristöön ja hyvin pieni osa siinä olevaan kattilaan/makkaraan/mihinlie. Kotona esimerkiksi induktioliedellä on ylivertainen energiatehokkuus (vaikka otettaisiin huomioon häviöt sähkön tuotannossa ja siirrossa), tehtaissa on sitten vielä tehokkaampia laitteita.

   Lainaa

  29. Lakattu vadelma 31.10.2023 11:57
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   foo: Eli sinun mielestäsi italialaisen yhtiön Italiassa valmistamien tuotteiden pakkauksessa pitäisi olla tekstit suomeksi koska niitä saatetaan viedä Suomeen myytäviksi? Miksei saman tien kaikilla muillakin maailman kielillä? Entä jos suomalaisia makaroneja viedään Italiaan myytäviksi? Pitäisikö niissä olla tekstit italiaksi vai pitäisikö kaikkien italialaisten mennä suomen kielen kurssille?
   Tunnoton panda: Typerä pöyristyä siitä, että asiakas haluaa tuotteen kielellä, jota hän ymmärtää. Sellaisen tarjoaminen on asiakkaan kunnioittamista. Olen nähnyt noita Rummoja myytävän Suomessakin. Siksi ihan hyvin voidaan kysyä, katoaako asiakkaalta arvokasta tietoa, jos hän ei osaa italiaa. Ja toisaalta, miksi Rummo-yhtiö ei kunnioita asiakasta.
   Kaikissa Suomessa myytävissä tuotteissa pitää olla olennaiset tiedot suomeksi. Jollei ole painettu pakkaukseen, kuten joissain ylikansallisissa Pringles-purkeissa, päälle lätkäistään tarra. Sen tarran kiinnittää esim. tukussa ahertava työntekijä, kuten minä vuonna 2011.
   Se, että Rummon pakkaussuunnittelu perustuu italian kieleen, on vain kaunista. Ja sivistävää.

   Lainaa

  30. Suopa kultakala 31.10.2023 11:59
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   Tunnoton panda: Typerä pöyristyä siitä, että asiakas haluaa tuotteen kielellä, jota hän ymmärtää. Sellaisen tarjoaminen on asiakkaan kunnioittamista. Olen nähnyt noita Rummoja myytävän Suomessakin. Siksi ihan hyvin voidaan kysyä, katoaako asiakkaalta arvokasta tietoa, jos hän ei osaa italiaa. Ja toisaalta, miksi Rummo-yhtiö ei kunnioita asiakasta.
   Kaapissani on kolmea erilaista Rummon pastaa ja kaikissa niissä näytti olevan valmistusohjeet myös suomen kielellä. Typerä pöyristyä siitä, että italialaisessa tuotteessa suomenkielinen teksti ei ole kaikkein isoimmalla.

   Lainaa

  31. Häikäilemätön hyönteinen 31.10.2023 12:14
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Itse asiassa Suomessa myytävissä elintarvikkeissa pitää olla suomenkielinen tuoteseloste. Samoin Suomessa myytävissä tuotteissa pitää olla suomenkielinen käyttöohje (jos sellainen puuttuu tai on törkeän huonolla suomella kirjoitettu, on oikeutettu perumaan kaupat, Kuningaskuluttaja aikoinaan opetti). Eli uskoisin, että Rummon paketista löytyy pikkupräntillä nuo ohjeet joko painettuna pakettiin tai tarrana.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 31.10.2023 12:27
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   Viimi seuraeläin: Minua lähinnä ihmetyttää, miksi monille "öyhöttäjille" ajatus hyönteisten syömisestä on niin kauhistuttavaa, ihan kuin se olisi jokin uusi pelottava salaliitto. Hyönteisiä on käytetty ruoassa eri kulttuureissa ympäri maailmaa ihan antiikin ajoista lähtien, siinä ei ole mitään erikoista tai uutta.
   Tuolla järkyteltiin myös hiivan syömistä. Luulen että niistä jokainen kuitenkin juo kaljaa, joten mitä vikaa olisi nauttia sitä hiivaa vähän terveellisemmässä muodossa?
   Oon maistanut hyönteisleipää, eipä se eronnut muista. Mutta hyönteiset suklaakuorrutteella olivat hyviä. 

   Lainaa

  33. It's a deal 31.10.2023 13:00
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Piti ottaa oikein sanakirja esiin, että pystyy kokkaamaan. "8 minuti" on suomeksi "puolisen varttia ja siitä tovi".

   Lainaa

  34. Kumma paprika 31.10.2023 13:25
   Tulos: +40 (48 ääntä)
   Viskoosi avokado: Onhan se välillä kyllä aika huvittavaa kuunnella näitä itseään vihreinä pitäviä. Kun vastaukset on tasoa, että suljetaan vain tehtaat ja kiellettää polttoaine, niin maailma pelastuu. Sitten nämä itse samaiset vihreät lentää etelän lämpöön tai jonnekin aasiaan "etsimään sisäistä [...]
   Onhan se välillä kyllä aika huvittavaa kuunnellä näitä itseään fiksuina pitäviä. Kun ulostulot on tasoa olkiukko ja kjeh räh, tyhmä vihervassari. Sitten nämä itse samaiset fiksut eivät edes ymmärrä perusasioita aiheesta, josta keskustelevat, tai möyhöttävät keskenään jossain internetin "fiksujen osastolla".
   Jos sinusta ilmastokatastrofin ratkaisu on sulkea tehtaat tai kieltää polttoaine, niin saat olla sitä mieltä. Annathan kuitenkin asioista jotakin ymmärtäville työrauhan ja mene nurkkaan leikkimään olkiukoillasi. Samalla voit ihmetellä, miksei kukaan ota sinua vakavasti.

   Lainaa

  35. Vinkeä sika 31.10.2023 13:26
   Tulos: +16 (34 ääntä)
   En toisaalta ymmärrä tuota argumenttia, että hyönteisiä pitää alkaa sisällyttää ruokavalioon koska liha on kallista. Luulisi että olisi helpompaa korvata liha kasviksilla kuin hyönteisillä, sillä rehut sentään kuuluvat jo nyt suomalaisten ruokavalioon eikä tarvitse suostutella hyönteisiin tottumatonta kansaa syömään aamupalaksi heinäsirkkoja. Miksi niitä eläimiä on pakko väkisin saada syödä?

   Lainaa

  36. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Vinkeä sika: En toisaalta ymmärrä tuota argumenttia, että hyönteisiä pitää alkaa sisällyttää ruokavalioon koska liha on kallista. Luulisi että olisi helpompaa korvata liha kasviksilla kuin hyönteisillä, sillä rehut sentään kuuluvat jo nyt suomalaisten ruokavalioon eikä tarvitse suostutella hyönteisiin [...]
   Palkokasvit tai pähkinät eivät käy kaikille allergioiden tai muiden yliherkkyyksien vuoksi. Itse kyllä mieluummin syön herneitä kuin sirkkoja, mutta hyvähän se on, että on vaihtoehtoja eri tarpeisiin ja makuihin.

   Lainaa

  37. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Vinkeä sika: En toisaalta ymmärrä tuota argumenttia, että hyönteisiä pitää alkaa sisällyttää ruokavalioon koska liha on kallista. Luulisi että olisi helpompaa korvata liha kasviksilla kuin hyönteisillä, sillä rehut sentään kuuluvat jo nyt suomalaisten ruokavalioon eikä tarvitse suostutella hyönteisiin [...]
     Ei miksikään, ei minun. Mutta nykyisin saa myös hyönteispohjaista kissan- ja koiranruokaa (vähän saa hakea, yleistä ei ole, mutta olemassa on. Löysin merkin Yora, ainakin Briteistä saa tilata). Koska seuraeläimemme, kissat varsinkaan, eivät väänny vegaaneiksi, niin kyllä eläinproteiinilla tilausta on. Miksi pitää pitää lihaa syöviä lemmikkejä, ei se ekologista ole sekään? No suhtaudunkin aika varautuneesti niiden pennuttamiseen, mutta maailma on jo niin täynnä seuraeläimiä, että eivät ne lopu vaikka leikkauttaisit kaikki käsiisi tulevat. Ja sitten on tietysti opaskoirat, hiirikissat ja muut jotka eivät ole turhakkeita. Omatkin kissani ovat ansainneet jonkinlaisia ekologisia kannuksia kun ei ole tuholaismyrkkyjä tarvittu -rotat pelästyvät pois, kärpäset ja muut öttiäiset menevät suoraan parempiin suihin. 
     Sitten on tietysti sekin, että valinnanvara on aina hyvästä: jotkut ovat allergisia soijalle ja joillain menee vatsa sekaisin kaikista palkokasveista, hekin tarvitsevat proteiininsa. Mitä juustoon tulee, en minä sitä tarvitse millään teorialla, hyvin menee ilmankin, mutta vuusto maistuu, no juustohkolta. Kyllä sitä leivällä syö, mutta olisi kiva jos saisi juustotarjotin-tasoa sotkematta koko hiilijalanjälkeään -ihan vain koska olisi kiva. 
     Amazing Racesta en tarpeeksi tiedä ollakseni mitään mieltä, en seuraa tosi-tv'tä, mutta jos tosiaan ryntäillään ympäri pitkin pikanopeudella viihteen vuoksi, niin ei sitä oikein voi puolustaa. Ei, oli asialla kuka tahansa. Jos näin vihreäksi itseään väittävältä, niin arvostelukyky petti.
     Asiat ovat monimutkaisia -ei voi sanoa, että yleinen yritys olla vihreämpi on täysin invalidoitu ellei ole suorilta jaloilta ryhtynyt pyhimykseksi. Se olisi vähän sama, kuin sanoisin, että voin yhtä hyvin lyödä miestäni leipäveitsellä kuin tivahtaa hänelle, ei hän pidä kummastakaan. Aste-eroja. Aina voi yrittää olla vähäsen parempi -toki voisi olla tiuskimattakin, mutta jos aloitetaan siitä, ettei ainakaan leipäveistä?

   Lainaa

  38. Tulos: +18 (20 ääntä)
   karvaton peruna: Miten nuotio on "energiatehokkuuteltaan aika huono"? Eikö se melko hyvin muuta puuhun sitoutuneen kemiallisen energian lämmöksi? Jos prosessissa on tarve esim. kuumentaa jotain, millä tavalla puusta saadaan energia paremmin käyttöön kuin polttamalla? Valistakaa minua!
   Polttopuiden sisältämästä energiasta vain pieni murto-osa menee itse keittoastian ja sitä kautta ruuan lämmitykseen. Suurin osa energiasta säteilee suoraan ympäristöön sekä lämpönä että valona, puhumattakaan siitä että kaikki nuotiosta nouseva savu on palamatonta materiaalia joka ei tuota lämpöä. Pelkästään polttamalla puut suljetussa tilassa kuten uunissa tai grillissä, saadaan lämmöstä kerättyä huomattavasti suurempi osa itse ruuan laittoon. SELVENNYS: Puhuin siis avoimessa nuotiossa polttamisesta ennen kuin vertasin sitä suljettuun tulipesään.

   Lainaa

  39. Tulos: -18 (30 ääntä)
   EIkö noi ruokakaikkailut ole kokeiltu jo? Se sirkkaleipäkin on jo kauan aikaa sitten kuopattu vaikka piti olla niin uutta ja hienoa.

   Lainaa

  40. Lommoton liitu 31.10.2023 14:54
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Viimi seuraeläin: Minua lähinnä ihmetyttää, miksi monille "öyhöttäjille" ajatus hyönteisten syömisestä on niin kauhistuttavaa, ihan kuin se olisi jokin uusi pelottava salaliitto. Hyönteisiä on käytetty ruoassa eri kulttuureissa ympäri maailmaa ihan antiikin ajoista lähtien, siinä ei ole mitään erikoista tai uutta.
   Suomalaiselle maistuu vain torakkasuklaa

   Lainaa

  41. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Pohjaton haltija: Toni sitten jumiutui fossiiliin tietämättä edes mitä se tarkoittaa 🤷‍♀️
   Esittää oikeastaan pähkinänkuoressa näitten ilmastokiistäjien koko tietopohjan, johon tietysti liittyy kiinteästi se että yhtään sen enempää ei haluta tietääkään. Ja näitten kanssa sitten pitäisi yrittää käydä jonkinlaista asiallista keskustelua?

   Lainaa

  42. Elämätön mango 31.10.2023 16:35
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   Paahdetut sirkat olivat hyviä, kun kerran pääsi maistamaan. Rakenne oli aikalailla sama kuin riisimurolla. Maku mieto hyvä, vähän kuin paahdettu maapähkinä ilman suolaa.

   Lainaa

  43. Raaka oppilas 31.10.2023 17:41
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Viimi seuraeläin: Minua lähinnä ihmetyttää, miksi monille "öyhöttäjille" ajatus hyönteisten syömisestä on niin kauhistuttavaa, ihan kuin se olisi jokin uusi pelottava salaliitto. Hyönteisiä on käytetty ruoassa eri kulttuureissa ympäri maailmaa ihan antiikin ajoista lähtien, siinä ei ole mitään erikoista tai uutta.
   Luulen, että vastauksen avain löytyy tekstisi kohdasta "...eri kulttuureissa..." 😁

   Lainaa

  44. Tulos: -8 (12 ääntä)
   karvaton peruna: Miten nuotio on "energiatehokkuuteltaan aika huono"? Eikö se melko hyvin muuta puuhun sitoutuneen kemiallisen energian lämmöksi? Jos prosessissa on tarve esim. kuumentaa jotain, millä tavalla puusta saadaan energia paremmin käyttöön kuin polttamalla? Valistakaa minua!
   Yrität päteä ja kuulostaa viisaalta mutta annat isestäsi paljon tyhmemmän henkilön kuvan kuin osaat edes kuvitella. Kyllä nuotio on energiatehokkuudeltaan ehkä huonoin vaihtoehto puun polttamisessa jos sapuskaa väsää mutten aio edes yrittää selittää miksi kun ei ole edes koulussa perusteetkaan jääneet päähän niin eipä olisi mitään hyötyä tästäkään luennosta.

   Lainaa

  45. Tulos: +2 (6 ääntä)
   jukkapalmu: EIkö noi ruokakaikkailut ole kokeiltu jo? Se sirkkaleipäkin on jo kauan aikaa sitten kuopattu vaikka piti olla niin uutta ja hienoa.
     Kyllä paahdettuja sirkkoja myydään edelleen, ainakin viime kesän festareilla näki. Kaipa ne ovat kuin mikä tahansa ruokalanseeraus -kaikki kokeilunhaluiset tai uudesta tykkäävät kokeilevat kun ne lanseerataan, ja sille aika pienelle osalle, jotka tykkäävät itse tuotteesta, jää käyttöön? Niinhän kaikkien uusien makujen ja muden kohdalla käy?

   Lainaa

  46. Selvittämätön meduusa 1.11.2023 14:42
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   jukkapalmu: EIkö noi ruokakaikkailut ole kokeiltu jo? Se sirkkaleipäkin on jo kauan aikaa sitten kuopattu vaikka piti olla niin uutta ja hienoa.
   Kyllä meillä ainakin kampuksella oli usein sirkkoja muun ruuan lisäksi.
   Outo tuo vähättelevä "uutta ja hienoa -lisäys.
   Minusta harmi, että sirkat eivät lyöneet suuresti läpi. Epäsuosittu mielipide ehkä, mutta, esim jos pitäisi valita paistettuje n muikkujen ja sirkkojen välillä, valitsisin jälkimmäisen

   Lainaa

  47. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Eikö tämä setämies rupea olemaan väsynyttä. Vähän ku menikö niinku strömsöössä.

   Lainaa

  48. Onnekas robotti 2.11.2023 13:41
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   just: Palkokasvit tai pähkinät eivät käy kaikille allergioiden tai muiden yliherkkyyksien vuoksi. Itse kyllä mieluummin syön herneitä kuin sirkkoja, mutta hyvähän se on, että on vaihtoehtoja eri tarpeisiin ja makuihin.
   Kaikki kasvikset ja vihannekset eivät suinkaan ole palkokasveja. Yllätys voi toki olla, että niistäkin saa proteiinia riittävän määrän.

   Lainaa

  49. Kivulias kyyhky 2.11.2023 22:39
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Kumma paprika: Onhan se välillä kyllä aika huvittavaa kuunnellä näitä itseään fiksuina pitäviä. Kun ulostulot on tasoa olkiukko ja kjeh räh, tyhmä vihervassari. Sitten nämä itse samaiset fiksut eivät edes ymmärrä perusasioita aiheesta, josta keskustelevat, tai möyhöttävät keskenään jossain internetin "fiksujen osastolla". Jos [...]
   Annetaan työrauha vihreille eli rauha tukkia Mannerheimintie. Paitsi taitaa olla taas se aika vuodesta kun liian kylmä sää, että pelastetaan maailmaa taas kun on lämpimämpää. Miten se oli viime vuonna pohjoisessa, kun peruivat ilmastonmuutokseen liittyvän marssin, koska oli liian kylmä. Ironista.

   Lainaa

  50. Tuoksuton bataatti 3.11.2023 7:03
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kivulias kyyhky:   peruivat ilmastonmuutokseen liittyvän marssin, koska oli liian kylmä. Ironista.
   Siinä on ironiaa ainoastaan niille, jotka yhä edelleen kuvittelevat jonkun muutaman päivän paikallissään tarkoittavan ilmaston lämpötilaa ja sen muutoksia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: energia, fossiili, ilmasto, italia, kuva, nuotio, pasta, peruna, ruoka, ruokavalio, sähkö, tuli