Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 56

Koirarekisteri on yksi iso vitsi.
Koiranomistajat, osa 56

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 37 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Säväyttävä susi 31.10.2023 0:27
      Tulos: +196 (208 ääntä)
      Niin ei Katja sentään kymppiä maksais että pääsee RuVi:n rekisteriä trollaamaan. Siltä varalta että joku on valmis maksamaan tuota huvista kympin voi vaan toivoa, että joku RuVi:lla katsoo nuo läpi ettei nyt ihan kaikki kelpaa. Jeesus siruttajana on kyllä aika eksoottinen eläinlääkäri.

      Lainaa

    2. Pikkutarkka vuohi 31.10.2023 0:57
      Tulos: +112 (140 ääntä)
      Salla jauhotti Teresan, WTF 😁

      Lainaa

    3. Järkevä herukka 31.10.2023 2:57
      Tulos: -11 (131 ääntä)
      Yhtäkään hyvää syytä en ole kuullut koko rekisterille. Jälleen yksi piilovero.

      Lainaa

    4. Kaveriton lokki 31.10.2023 5:49
      Tulos: +135 (173 ääntä)
      Aivan älytön koko rekisteri. Kennelliittoon rekisteröidyt pitää maksaa kahteen rekisteriin ja ei tämä mitään pentutehtailua estä, päin vastoin. Nyt myydään "rekisteröityjä" sekarotuisia pentuja hirveällä hinnalla eikä kukaan ole sieltä katsomassa että monetko pennut ne sille nartulle on.

      Lainaa

    5. Peittyvä pelikaani 31.10.2023 6:03
      Tulos: +73 (95 ääntä)
      Erika tuntee olonsa varmasti tosi tärkeäksi yhteiskunnalle.

      Lainaa

    6. Tajuton lammas 31.10.2023 6:24
      Tulos: -11 (73 ääntä)
      Järkevä herukka: Yhtäkään hyvää syytä en ole kuullut koko rekisterille. Jälleen yksi piilovero.
      Luulisi pentutehtailun estämisen/vähenemisen olevan yksi hyvä syy rekisterin olemassaololle. Toki se on eri asia ilmoittavatko ihmiset asianmukaiset tiedot rekisteriin.

      Lainaa

    7. Tulos: +129 (143 ääntä)
      Tajuton lammas: Luulisi pentutehtailun estämisen/vähenemisen olevan yksi hyvä syy rekisterin olemassaololle. Toki se on eri asia ilmoittavatko ihmiset asianmukaiset tiedot rekisteriin.
      Ikävä kyllä tuo rekisteri vaan lisää pentutehtailua. 
      Nyt ovat myyntipalstat täynnä rekisteröityjä pentuja. Kukaan kun ei valvo tuota rekisteriä, sinne voi todellakin rekisteröidä ihan mitä vaan.

      Lainaa

    8. Ahne sateenvarjo 31.10.2023 7:27
      Tulos: -11 (69 ääntä)
      Mistäköhän ihmiset kuvittelee, että tämä rekisteri tarkastaisi tietojen todenperäisyyden?! Kun sellaista paikkaa ei ole toistaiseksi ollut olemassa, mikä on vähän niinku syykin koko rekisterin perustamiselle🤷

      Lainaa

    9. Litimärkä konna 31.10.2023 7:44
      Tulos: +98 (104 ääntä)
      Ahne sateenvarjo: Mistäköhän ihmiset kuvittelee, että tämä rekisteri tarkastaisi tietojen todenperäisyyden?! Kun sellaista paikkaa ei ole toistaiseksi ollut olemassa, mikä on vähän niinku syykin koko rekisterin perustamiselle🤷
      Mutta siis en nyt ymmärrä, että miten se rekisteri sitten muuttaa tilannetta jos voi jauhaa sen saman keksityn roskan sinne kuin jauhaisi ostajalle suoraan. Miten sieltä rekisteristä nyt sitten jatkossakaan voi varmistaa tiedon todenperäisyyttä jos siellä on mitä sattuu keksittyä tietoa kaiken muun seassa edelleen?

      Lainaa

    10. Vastarannan kiiski 31.10.2023 8:18
      Tulos: -3 (27 ääntä)
      Oman elämänsä poliisi Erika voisi jalkautua Tampereelle pysäköinninvalvonnan palvelukseen. Täällä riittää näitä lakia ja sääntöjä omiin tarkoituksiinsa tulkitsevia päällepäsmäreitä vaikka kuinka (Aamulehteen säännöllisesti kirjoittelevasta ylimmästä valvontaviranomaisesta lähtien) ja varmasti joukkoon mahtuu lisää aktiiveja.

      Lainaa

    11. Ei mitenkään 31.10.2023 8:33
      Tulos: +30 (38 ääntä)
      Litimärkä konna: Mutta siis en nyt ymmärrä, että miten se rekisteri sitten muuttaa tilannetta jos voi jauhaa sen saman keksityn roskan sinne kuin jauhaisi ostajalle suoraan. Miten sieltä rekisteristä nyt sitten jatkossakaan voi varmistaa tiedon todenperäisyyttä jos siellä on mitä sattuu keksittyä tietoa kaiken muun seassa edelleen?
      Ei mitenkään, pointti oli nyt se että nykyään ne sekarotuset on "rekisteröityjä", kun ennen ne oli vaan sekarotusia.

      Lainaa

    12. Varoittava myyrä 31.10.2023 9:15
      Tulos: +68 (70 ääntä)
      Säväyttävä susi: Niin ei Katja sentään kymppiä maksais että pääsee RuVi:n rekisteriä trollaamaan. Siltä varalta että joku on valmis maksamaan tuota huvista kympin voi vaan toivoa, että joku RuVi:lla katsoo nuo läpi ettei nyt ihan kaikki kelpaa. Jeesus siruttajana on kyllä aika eksoottinen eläinlääkäri.
      No siis vastahan tästä uutisoitiin ainakin Savon Sanomissa, että ei näitä kukaan tarkista mitenkään. Ei RuVi:lla ole ketään joka näitä kävisi läpi. Sieltä on jo nyt paljastunut useita tapauksia joissa koiranomistaja on mennyt rekisteröimään koiraansa mutta se onkin jo rekisterissä jonkun toisen tiedoilla. Kahdeksalla miljoonalla luodaan rekisteröintijärjestelmä johon jokaisen koiranomistajan on rekisteröitävä lemmikkinsä, mutta siinä luotetaan täysin ihmisten rehellisyyteen eikä valvota millään tavalla että kukaan laittaa oikeita tietoja siihen.

      Lainaa

    13. Häikäilemätön hyönteinen 31.10.2023 9:35
      Tulos: -29 (51 ääntä)
      Juhalla varmasti oli maanomistajan lupa koiransa irtipitämiseen. Ehkä tästä nyt otti opikseen, ettei koiraa pidetä irti retkeilyreiteillä.

      Lainaa

    14. Maksuunpantu maahinen 31.10.2023 9:44
      Tulos: +37 (41 ääntä)
      Pikku Myy: Ikävä kyllä tuo rekisteri vaan lisää pentutehtailua. Nyt ovat myyntipalstat täynnä rekisteröityjä pentuja. Kukaan kun ei valvo tuota rekisteriä, sinne voi todellakin rekisteröidä ihan mitä vaan.
      Toria kun vilkaisee niin siellä jo näkee tämän. RuVille pennut on rekattu mutta rotukoiratkaan ei ole kennelliiton rekisterissä, yllätys yllätys. Ilmoituksia, kun selailee, huomaa myös sen, että "pennut on puhdasrotuisia" mutta yllättäen rotua ei kuitenkaan mainita lainkaan

      Lainaa

    15. Vakuudeton raadonsyöjä 31.10.2023 10:14
      Tulos: +45 (51 ääntä)
      Häikäilemätön hyönteinen: Juhalla varmasti oli maanomistajan lupa koiransa irtipitämiseen. Ehkä tästä nyt otti opikseen, ettei koiraa pidetä irti retkeilyreiteillä.
      Fredi-setteri ei ollut patikkaretkellä vaan metsästysreissulla. Tästä keissistä oli juttua iltalehdissäkin.

      Lainaa

    16. Säädytön lehmä 31.10.2023 11:00
      Tulos: +14 (36 ääntä)
      Kaveriton lokki: Aivan älytön koko rekisteri. Kennelliittoon rekisteröidyt pitää maksaa kahteen rekisteriin ja ei tämä mitään pentutehtailua estä, päin vastoin. Nyt myydään "rekisteröityjä" sekarotuisia pentuja hirveällä hinnalla eikä kukaan ole sieltä katsomassa että monetko pennut ne sille nartulle on.
      Kennelliittohan ei ole minkään sortin virallinen rekisteri, eikä sillä ole minkään sortin lainvoimaa. Se on vain yhdistyksen ylläpitämä lista, johon voi halutessaan koiransa ilmoittaa tai olla ilmoittamatta.

      Lainaa

    17. Tulos: -17 (23 ääntä)
      Iloisen näköinen punkkari koidra. Mun koira ei kyllä tolleen hypännyt joten tämä ei ole totta. Onko Suomi? Näyttäkää oikea kartta. Jos sattuu tietämään pentutehtailijoita voisi asiasta ilmoittaa viranomaisille. Mistä muualta ne sen tiedon saisi. Vakampiakin juttuja jää selvittämättä kun ei resurssit riitä niin tuskinpa on varaa palkata ketään aktiivisesti moisia etsimään. Pentutehtailu rekisteri vois olla kätevä mutta eipä onnistu koska oikeudet jne mutta aina saa fantasioida.

      Lainaa

    18. Esteetön maito 31.10.2023 12:54
      Tulos: +22 (28 ääntä)
      Varoittava myyrä: No siis vastahan tästä uutisoitiin ainakin Savon Sanomissa, että ei näitä kukaan tarkista mitenkään. Ei RuVi:lla ole ketään joka näitä kävisi läpi. Sieltä on jo nyt paljastunut useita tapauksia joissa koiranomistaja on mennyt rekisteröimään koiraansa mutta se onkin jo rekisterissä jonkun toisen tiedoilla. [...]
      Niin ja se rekisteröintikin on vain lainausmerkeissä "pakollista" kun sitäkään ei kukaan valvo. Käytännössä koko rekisteri on siis vain automaatti johon voi käydä tunkemassa kympin jos huvittaa, ja automaatti sanoo kiitos.

      Lainaa

    19. It's a deal 31.10.2023 13:31
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Koiraranta kuvattu, betonilla tavataan, jahka se avataan!

      Lainaa

    20. Likempi muurahainen 31.10.2023 14:15
      Tulos: -11 (29 ääntä)
      Omasta mielestä rekisteri on silti hyvä vaikka ihmiset trollaa. Jos on asiallinen toimija, rekisteröinnissä on tuskin häikkää. Sen sijaan ongelmatapauksissa siihen voi referoida ja se johtaa jäljille muihin mahdollisiin epäkohtiin.

      Lainaa

    21. Nukkainen liitu 31.10.2023 14:29
      Tulos: +70 (76 ääntä)
      Rekisterin täyttö olisi pitänyt aloittaa eri tavalla: sirutuksen yhteydessä lääkäri ilmoittaa pennun rekisteriin ja sitä kautta rekisterin sisältö olisi ajan kasvanut luotettavaksi. Nyt sinne pääsee kuka vain kertomaan mitä vain.

      Lainaa

    22. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Nukkainen liitu: Rekisterin täyttö olisi pitänyt aloittaa eri tavalla: sirutuksen yhteydessä lääkäri ilmoittaa pennun rekisteriin ja sitä kautta rekisterin sisältö olisi ajan kasvanut luotettavaksi. Nyt sinne pääsee kuka vain kertomaan mitä vain.
         Onko todella näin? (Menen tästä googlaamaan, mutta jos, niin härreguud). Koko jutun ideahan olisi, että eläimet ovat kunnolla rokotettuja ja niiden alkuperä selvitettävissä -jos kuka tahansa voi ilmoittaa, niin se siitä sitten. Miten muka eläin voisi olla kunnolla rokotettu jos se ei ole eläinlääkärin kanssa tekemisissä, ja jos on, niin miksei pitäisi olla ilmeistä, että eläinlääkäri ilmoittaa? Pitähään lemmikin passiinkin olla lääkärin leima ja sirun numero, ei "minä sanon että se on tuo sama" riitä ollenkaan.

      Lainaa

    23. Tulos: -32 (38 ääntä)
      En ole rasisti, mutta kaikki sekarotuiset ovat tehtailtuja pentuja.

      Lainaa

    24. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Likempi muurahainen: Omasta mielestä rekisteri on silti hyvä vaikka ihmiset trollaa. Jos on asiallinen toimija, rekisteröinnissä on tuskin häikkää. Sen sijaan ongelmatapauksissa siihen voi referoida ja se johtaa jäljille muihin mahdollisiin epäkohtiin.
      Rekisteri joka tuo hyötyä käytännössä ainoastaan pentutehtailuun on mielestäsi hyvä asia? Taidan tietää mistä ainakin osa tienesteistäsi tulee.

      Lainaa

    25. Välkky riikinkukko 31.10.2023 21:02
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Maksuunpantu maahinen: Toria kun vilkaisee niin siellä jo näkee tämän. RuVille pennut on rekattu mutta rotukoiratkaan ei ole kennelliiton rekisterissä, yllätys yllätys. Ilmoituksia, kun selailee, huomaa myös sen, että "pennut on puhdasrotuisia" mutta yllättäen rotua ei kuitenkaan mainita lainkaan
      Kennelliiton rekisterissä ei ole mitään virallista. Sama kuin "rekisteröisi" koiransa Pihtiputaan rekkuset ry:n listoille. Lisäksi sielläkin on lukemattomia koiria väärillä tiedoilla. Eikä se ole edes laitonta. En väitä, ettei RuVin rekisterissä olisi puutteita, varmasti on. Mutta ei Koiranet ole yhtään sen pätevämpi, totuudenmukaisempi tai virallisempi.

      Lainaa

    26. Korskea sohvaperuna 31.10.2023 23:17
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Kivi:    Onko todella näin? (Menen tästä googlaamaan, mutta jos, niin härreguud). Koko jutun ideahan olisi, että eläimet ovat kunnolla rokotettuja ja niiden alkuperä selvitettävissä -jos kuka tahansa voi ilmoittaa, niin se siitä sitten. Miten muka eläin voisi olla kunnolla rokotettu jos se ei ole eläinlääkärin kanssa [...]
      Näin se on. Onhan siellä vahva tunnistautuminen mutta minkäänlaista tietojen oikeellisuuden tarkistusta ei tehdä jollei ole vahva epäily, käytännössä ilmianto tai jonkin virallisen valvonnan yhteydessä.

      Lainaa

    27. Ahne sateenvarjo 1.11.2023 0:28
      Tulos: +14 (20 ääntä)
      Ihan turhaa marinaa tämä ruokaviraston rekisterin mollaaminen. Kymppi on koiranpidon kustannuksissa ihan mitätön raha. Jostainhan se on lähdettävä liikkeelle tämän asian kanssa. Ja nyt se on ollut verrattain edullinen ja vapaaehtoisuuteen perustuva tietojen kerääminen. Ei siitä minunkaan mielestä nykyisellään mitään hyötyä ole, mutta ymmärtääkseni sen on tarkoitus kehittyä johonkin suuntaan siitä tulevaisuudessa. Ja tori on täynnä niitä ilmoituksia "rekisteröidyistä" sekarotuisista siksi, että tori vaatii ilmoittamaan ruokavirastoon rekisteröinnin, jotta ilmoitus julkaistaan. Koska se on laki.

      Lainaa

    28. Raksu salaatti 1.11.2023 6:37
      Tulos: -2 (8 ääntä)
      Pluri: Rekisteri joka tuo hyötyä käytännössä ainoastaan pentutehtailuun on mielestäsi hyvä asia? Taidan tietää mistä ainakin osa tienesteistäsi tulee.
      Höpö höpö. Perehdy asiaan äläkä kilju joutavia.

      Lainaa

    29. totuuden_torvi 1.11.2023 10:15
      Tulos: -8 (12 ääntä)
      Kaveriton lokki: Aivan älytön koko rekisteri. Kennelliittoon rekisteröidyt pitää maksaa kahteen rekisteriin ja ei tämä mitään pentutehtailua estä, päin vastoin. Nyt myydään "rekisteröityjä" sekarotuisia pentuja hirveällä hinnalla eikä kukaan ole sieltä katsomassa että monetko pennut ne sille nartulle on.
      Nyt siistimpää kielenkäyttöä! Täällä ei kukaan sano toista nartuksi ja jos sanookin niin on ite.

      Lainaa

    30. Pimeä marsu 1.11.2023 13:07
      Tulos: -8 (16 ääntä)
      Itse asiassa vanhuuteen kuoleminen eläimillä ei ole mahdollista niinkuin ei ihmisilläkään. Vanhuus voi aiheuttaa vaivoja jotka johtavat kuolemaan, mutta kuolinsyy ei ikinä ole oikeasti vanhuus.

      Lainaa

    31. Pimeä marsu 1.11.2023 13:15
      Tulos: 0 (4 ääntä)
      Tajuton lammas: Luulisi pentutehtailun estämisen/vähenemisen olevan yksi hyvä syy rekisterin olemassaololle. Toki se on eri asia ilmoittavatko ihmiset asianmukaiset tiedot rekisteriin.
      Itse asiassa tää voi jopa altistaa siihen, kun pentutehtailijat voi myydä taas asteen halvemmalla pentuja kun kaikki koiranomistajat ei välitä tai edes tiedä näiden rekisterien olemassaolosta.

      Lainaa

    32. Valvomaton dinosaurus 1.11.2023 14:16
      Tulos: +18 (30 ääntä)
      Aina, kun tulee uusia lakeja, niin ihmiset alkavat huutaa, että ihan turhaa, kun ei tätä kukaan valvo. Ei nopeusrajoituksiakaan kukaan valvo muuta kuin pistokoemaisesti. Mutta silti ne ovat olemassa ja monessa tapauksessa estävät ylilyöntejä. Rekisteri on nyt luotu, sen käyttö on aloitettu ja itse ainakin toivon, että joku päivä se olisi niin hienosti integroitu koirien pitoon, että se ihan todistetusti ehkäisisi pentutehtailua. Toistaiseksi rekisteri vaikuttaa karvalakkimallilta, mutta itse ainakin eläintenystävänä maksan mielelläni kympin siitä, että jotakin on alettu edes yrittää!

      Lainaa

    33. Onnekas robotti 2.11.2023 13:20
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Säväyttävä susi: Niin ei Katja sentään kymppiä maksais että pääsee RuVi:n rekisteriä trollaamaan. Siltä varalta että joku on valmis maksamaan tuota huvista kympin voi vaan toivoa, että joku RuVi:lla katsoo nuo läpi ettei nyt ihan kaikki kelpaa. Jeesus siruttajana on kyllä aika eksoottinen eläinlääkäri.
      Meinaatko, että Ruokavirastossa on resursseja käydä läpi kaikki koirarekisterin ilmoitukset? Taitaa tosiaan toiveeksi jäädä.

      Lainaa

    34. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Säväyttävä susi: Niin ei Katja sentään kymppiä maksais että pääsee RuVi:n rekisteriä trollaamaan. Siltä varalta että joku on valmis maksamaan tuota huvista kympin voi vaan toivoa, että joku RuVi:lla katsoo nuo läpi ettei nyt ihan kaikki kelpaa. Jeesus siruttajana on kyllä aika eksoottinen eläinlääkäri.
      Onko ne meksikolaiset sitten niin eksoottisia...

      Lainaa

    35. Kypsynyt kana 8.11.2023 20:22
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Me teetettiin pennut nartullamme vuoden alussa. Pennut rekisteröitiin Kennelliittoon ja tuonne ruokavirastolle. Kennelliitto kysyi emän tiedot, eläinlääkäri kirjasi sirut ym, uroksen omistaja hyväksyi pentueen jne. Näin saatiin pennut Kennelliiton rekisteriin. Lisäksi yksi lähti ulkomaille, joten sai export pedigreen. Taas ruokavirasto.. Kysyi koiran nimen, siruttaja ja sirun numeron. Ei edes vanhempien tietoja tai näiden siruja! Miten tuo voi vähentää pentutehtailua, jos edes sukutietoja ei tarvita 🙄 Sitten pentujen siirtyessä uusille omistajille tehtiin siitä siirto. Paitsi ulkomaille menneestä piti itse ilmoittaa, että "muutti ulkomaille". Ihan naurettava rekisteri. Olisivat ottaneet Kennelliiton rekisterin pakolliseksi. Sinne saa fix-rekisteriin koiran kuin koiran.

      Lainaa

    36. Lystikäs soturi 13.11.2023 19:40
      Tulos: -3 (3 ääntä)
      Nukkainen liitu: Rekisterin täyttö olisi pitänyt aloittaa eri tavalla: sirutuksen yhteydessä lääkäri ilmoittaa pennun rekisteriin ja sitä kautta rekisterin sisältö olisi ajan kasvanut luotettavaksi. Nyt sinne pääsee kuka vain kertomaan mitä vain.
      Tällä hetkellähän rekisterin tarkoitus on tallentaa myyjien ja ostajien vahvalla tunnistautumisella varmennetut henkilöllisyydet. Eläinlääkäri ei pysty tätä tekemään, eikä eläinlääkärilläkään ole sen parempaa tapaa varmistua esim. koiran syntymäajasta kuin luottaa omistajan sanaan. Lisäksi, Suomessa on jo nyt pulaa eläinlääkäreistä ilman sellaisia uusia velvollisuuksiakin. Joskus tämän mittaluokan  asioiden kehittämisen voi aloittaa hieman pienemmillä resursseilla ja tyytyä epätäydellisen.

      Lainaa

    37. Arka lihapiirakka 14.1.2024 16:43
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Lapsellista että aikuiset ihmiset ulisee koirarekisteristä 🤡

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kadonnut, karannut, koirarekisteri, löydetty, poliisit, rikos, rikosilmoitus, ruokavirasto, stephen king