Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 120

Suomalaiset kaupassa: Omituiset ostokset, joita häpeilemme.
Kohtaamisia kaupoilla, osa 120

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 99 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vahvistettu siili 3.10.2023 0:18
   Tulos: +377 (407 ääntä)
   Myönnän että halusin kerran ostaa kaksi (puolikasta) subia ihan itelleni. Sen toisen täytteet olin kirjoittanu "muistilapulle" ja luin ne siitä.

   Lainaa

  2. Altis greippi 3.10.2023 0:19
   Tulos: +241 (249 ääntä)
   Toihan on näppärä tuo lahjakassi-idea. Ei tarvi edes keksiä tarinaa ja valehdella, ittellehän ne on lahjoja 😁.

   Lainaa

  3. Todisteeton seuraeläin 3.10.2023 0:21
   Tulos: +418 (450 ääntä)
   Miksi joku kysyisi kaupassa että Vad heter du?

   Lainaa

  4. Pölynimuriton neuvonantaja 3.10.2023 0:22
   Tulos: +205 (249 ääntä)
   Miksi kaupassa edes kysytään (todennäköisesti, tuskin se eka sana oikeasti "jag" on) "Vad heter du?" eli asiakkaan nimeä? Paperithan voi aina tarkastaa. No ehkä enempi hämmentää miten yliopiston käynyt ei osaa ruotsia edes sen vertaa mitä peruskoulun ensimmäisellä ruotsintunnilla opetetaan?

   Lainaa

  5. Normaali sitruuna 3.10.2023 0:57
   Tulos: +354 (358 ääntä)
   Ei todellakaan kiinnosta mitä muut kaupasta ostaa tai oikeastaan mitä ne edes ajattelee, joten ostan mitä huvittaa ilman häpeää.

   Lainaa

  6. Globaali kyyhky 3.10.2023 0:59
   Tulos: +324 (326 ääntä)
   Aika hurjaa, että ihmiset tuolla lailla häpeää jotain ruokailua ja rupeaa oikein näyttelemään. En siis väitä etteikö itseä joskus vähän nolota marketin kassalla jos ostan vain roskaruokaa tms, mutta en tee asialle sen kummemmin mitään vaan maksan ja kävelen ulos kuin muutenkin. En yleensä lähde esityslinjalle kuin pakon edessä, sehän vasta olisi hirveetä jos tollaisesta jäisi kiinni. :D

   Lainaa

  7. Suojaton sateenvarjo 3.10.2023 1:06
   Tulos: -71 (105 ääntä)
   Kaupassa sanottiin Jag heter Du eli kirjaimellisesti Minä olen nimeltäni Sinä. Kyseessä on vanha ruotsalainen sanonta, jonka merkitys on kutakuinkin "olemme kaikki ihmisiä"...

   Lainaa

  8. Tulos: -43 (79 ääntä)
   Pölynimuriton neuvonantaja: Miksi kaupassa edes kysytään (todennäköisesti, tuskin se eka sana oikeasti "jag" on) "Vad heter du?" eli asiakkaan nimeä? Paperithan voi aina tarkastaa. No ehkä enempi hämmentää miten yliopiston käynyt ei osaa ruotsia edes sen vertaa mitä peruskoulun ensimmäisellä ruotsintunnilla opetetaan?
   Fraasi on todennäköisesti "Är det bra så?" eli tuleeko muuta.

   Lainaa

  9. Veikeä hamsteri 3.10.2023 1:34
   Tulos: +159 (171 ääntä)
   Onkohan Pinjalla puhelin varuilta äänettömällä. Olisi aika hulvatonta, jos kesken "puheluesityksen" puhelin alkaisikin soimaan.

   Lainaa

  10. Kimeä persikka 3.10.2023 1:53
   Tulos: +267 (285 ääntä)
   Todella surullista kuinka vääristynyt kuva herkkuja ja alkoholia kohtaan joillain on, että pitää keksiä huijauksia. KETÄÄN EI KIINNOSTA SIELLÄ KAUPASSA MITÄ OSTAT!

   Lainaa

  11. Harteeton peto 3.10.2023 2:11
   Tulos: +38 (84 ääntä)
   Pölynimuriton neuvonantaja: Miksi kaupassa edes kysytään (todennäköisesti, tuskin se eka sana oikeasti "jag" on) "Vad heter du?" eli asiakkaan nimeä? Paperithan voi aina tarkastaa. No ehkä enempi hämmentää miten yliopiston käynyt ei osaa ruotsia edes sen vertaa mitä peruskoulun ensimmäisellä ruotsintunnilla opetetaan?
   Jos Kari on käynyt edes peruskoulun loppuun, niin olen hämmästynyt. Kyllähän ruotsin opiskelu aloitetaan jo seiskalla, vai miten nykyään? Lukioon asti hänellä tuskin on ollut asiaa (yliopistosta puhumattakaan).

   Lainaa

  12. Syötävä pesusieni 3.10.2023 7:01
   Tulos: +113 (133 ääntä)
   Veikeä hamsteri: Onkohan Pinjalla puhelin varuilta äänettömällä. Olisi aika hulvatonta, jos kesken "puheluesityksen" puhelin alkaisikin soimaan.
   Pakko mainita tähän, että mulle kävi joskus toisessa tilanteessa niin, että puhelin alkoi soimaan kesken esityksen. Vastasin vaan, että "Ai sammuko se puhelu kesken? ihmettelinkin kun mitään ei kuulunut". Kaveri toisessa päässä oli tietysti ihmeissään, niin valehtelin sitten sillekin vielä puhuneeni toista puhelua ensin.

   Lainaa

  13. Tulos: +76 (142 ääntä)
   Kimeä persikka: Todella surullista kuinka vääristynyt kuva herkkuja ja alkoholia kohtaan joillain on, että pitää keksiä huijauksia. KETÄÄN EI KIINNOSTA SIELLÄ KAUPASSA MITÄ OSTAT!
   Todennäköisesti näitä ihmisiä hävettää karkkiensa tai alkoholinsa osto, koska he itse tietävät, että se on heille ongelma. Tuskin ihminen, jolla on alkoholin käyttö täysin hanskassa kokee tarvetta esittää, että se viinipullo ei ole hänelle.

   Lainaa

  14. Alaosaton roska 3.10.2023 7:41
   Tulos: +123 (129 ääntä)
   En nyt tiedä kuinka pienet lapset tuon kaljamokan äidillä on ollut mukana, mutta itselläni kun on tuollainen vasta kävelemään oppinut, joka osoittelee kaikkea ja hokee "kato, kato" niin hänelle tulee selostettua kaupassakin ummet ja lammet ostoksista ja niiden väreistä lähtien ihan kaikki. En kylläkään osta kaljaa, mutta jos ostaisin, niin voisin hyvin kuvitella juttelevani juuri jotain tuollaista.

   Lainaa

  15. Kouluttamaton muurahainen 3.10.2023 7:42
   Tulos: +153 (155 ääntä)
   Hassu ajatus, että kaikki toiset ihmiset automaattisesti kuvittelisivat, ettei kukaan osta ruokaa tai herkkuja useammalle ihmiselle kuin itselleen, mikäli siitä ei ole erikseen annettu merkkejä. Jos joku ostaa kaksi ateriaa Subwaysta mukaansa, niin lähtöoletukseni olisi, että toinen menee jollekin muulle. Jos nyt yleensä ajattelisin koko asiaa. Jos sinä näet jonkun satunnaisen ihmisen ostavan vaikka kaksi ateriaa Hesestä tai kaksi pussia karkkia, niin ajattelisitko automaattisesti hänen syövän molemmat itse (mitä sitten vaikka söisikin), hänen vievän toisen jollekin muulle vai kiinnittäisitkö huomiota koko tapahtumaan lainkaan?

   Lainaa

  16. Rajoittunut hamsteri 3.10.2023 8:02
   Tulos: -33 (51 ääntä)
   Jos Kari on käynyt liikuntatieteellisen ja on kovassakin kunnossa, eiköhän sieltä ois naista lähtenyt mukaan. Väärä kieli vaan.

   Lainaa

  17. Kirkas etana 3.10.2023 8:17
   Tulos: +70 (80 ääntä)
   -x-x-: Todennäköisesti näitä ihmisiä hävettää karkkiensa tai alkoholinsa osto, koska he itse tietävät, että se on heille ongelma. Tuskin ihminen, jolla on alkoholin käyttö täysin hanskassa kokee tarvetta esittää, että se viinipullo ei ole hänelle.
   Eipä aivan näinkään. Vanhemmalla väellä on tapana käydä naapurikunnassa ostamassa terävät, ettei vaan tutut näe että naukku maistuu. Näitä reissuja on isovanhemmillani pari kertaa vuodessa ja sieltä ei montaa pulloa kassiin sujahda.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 3.10.2023 8:45
   Tulos: +110 (114 ääntä)
   Kimeä persikka: Todella surullista kuinka vääristynyt kuva herkkuja ja alkoholia kohtaan joillain on, että pitää keksiä huijauksia. KETÄÄN EI KIINNOSTA SIELLÄ KAUPASSA MITÄ OSTAT!
   Oon kuullut äideiltä aika monta tarinaa, kun ovat saaneet ihan kommentteja muilta ihmisiltä, kun ovat ostaneet edes yhden siiderin lasten ollessa mukana. Yleensä todella nuoria äitejä, jotka saavat kuulemma muutenkin "neuvoja" vierailta ihmisiltä. Joskus itse lykin yhdessä huvipuistossa mun siskon lapsia rattaissa ja muistan kuinka useampi vanhempi nainen ei edes peitellyt, kun tuijotti mua ja näitä lapsia halveksuvasti. Olin itse ehkä joku 20-vuotias. Ihmettelin tätä siskolle, niin hän sanoi sen olevan ihan normaalia, nähtävästi pitää nuorille äideille osoittaa heidän olevan jotenkin epäonnistuneita.

   Lainaa

  19. Itseasiassa 3.10.2023 8:47
   Tulos: +54 (86 ääntä)
   Kenen mielestä maksalaatikko on vain koirien ruokaa!? Vastustan!!!

   Lainaa

  20. Lihava Tiikeri 3.10.2023 8:53
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Normaali sitruuna: Ei todellakaan kiinnosta mitä muut kaupasta ostaa tai oikeastaan mitä ne edes ajattelee, joten ostan mitä huvittaa ilman häpeää.
   Niimpä. Joskus on joku jostain tullut natisemaan niin olen kysynyt, että miksi se ostoskorin sisältö häiritsee niin kovasti kun en minä hänelle ole ostoksia tekemässä.

   Lainaa

  21. Polyamorinen satuhahmo 3.10.2023 9:33
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Rajoittunut hamsteri: Jos Kari on käynyt liikuntatieteellisen ja on kovassakin kunnossa, eiköhän sieltä ois naista lähtenyt mukaan. Väärä kieli vaan.
   Kielimuuri! Kartsalta meni nyt tilaisuus ohi.

   Lainaa

  22. Polyamorinen satuhahmo 3.10.2023 9:36
   Tulos: +39 (51 ääntä)
   Harteeton peto: Jos Kari on käynyt edes peruskoulun loppuun, niin olen hämmästynyt. Kyllähän ruotsin opiskelu aloitetaan jo seiskalla, vai miten nykyään? Lukioon asti hänellä tuskin on ollut asiaa (yliopistosta puhumattakaan).
   Joo ei tuo kirjoitustyyli ja noin tollona oleminen ruotsin kielen suhteen, vielä kun asuu Lohjalla, jossa sitä puhutaan ihan yleisesti, oikein nyt tue tarinaa. Ruotsi taidetaan aloittaa nykyään jo alakoulun puolella.

   Lainaa

  23. Luodinkestävä lihapiirakka 3.10.2023 9:51
   Tulos: +101 (103 ääntä)
   Itsekin olen kokenut ostoshäpeää, kun masentuneena tuli ostettua kaupasta melkein pelkkiä herkkuja. Pakko oli vaihdella kauppoja, kun hävetti. Kuvittelin kaikkien arvostelevan. Nyt terveenä sitä ostaa, mitä haluaa häpeilemättä!

   Lainaa

  24. Apua tarvitseva raparperi 3.10.2023 10:08
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   -x-x-: Todennäköisesti näitä ihmisiä hävettää karkkiensa tai alkoholinsa osto, koska he itse tietävät, että se on heille ongelma. Tuskin ihminen, jolla on alkoholin käyttö täysin hanskassa kokee tarvetta esittää, että se viinipullo ei ole hänelle.
   Tuntuu olevan just päinvastoin, että ne jotka harvemmin sitä alkoholia ostaa, niin tuntuu niin hävettävän. Itte ei oo kiinnostanu, kun tulee tuota alkoholia haettua joka toinen päivä.

   Lainaa

  25. Lyhyt hämähäkki 3.10.2023 10:13
   Tulos: +6 (72 ääntä)
   Itseasiassa: Kenen mielestä maksalaatikko on vain koirien ruokaa!? Vastustan!!!
   Minä taas jäin miettimään, miksi he sitten ostivat maksalaatikkoa, jos sitä koiraa ei ollut. Meni hetki ennen kuin muistin, että jotkut (ihmiset) syövät sitä myös. 😅

   Lainaa

  26. Kohtuuton fretti 3.10.2023 10:34
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   Minulta ei juuri koskaan kysytä henkkareita kaupassa, paitsi sen yhden kerran kun työnsin lastani ostoskärryssä ja vein kassalle hirveän kasan ruokaostoksia + pienen paketin olutta. Olin 35.

   Lainaa

  27. totuuden_torvi 3.10.2023 10:38
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Globaali kyyhky: Aika hurjaa, että ihmiset tuolla lailla häpeää jotain ruokailua ja rupeaa oikein näyttelemään. En siis väitä etteikö itseä joskus vähän nolota marketin kassalla jos ostan vain roskaruokaa tms, mutta en tee asialle sen kummemmin mitään vaan maksan ja kävelen ulos kuin muutenkin. En yleensä lähde esityslinjalle kuin pakon edessä, sehän vasta olisi hirveetä jos tollaisesta jäisi kiinni. 😁
   Esim. puhut muka kovaan ääneen puhelimeen ja kyselet, mitä kaikkea syntistä kärryyn pitikään kerätä niin se puhelin alkaa soimaan kesken kaiken, kun et ole laittanu äänettömälle.

   Lainaa

  28. totuuden_torvi 3.10.2023 10:41
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Syötävä pesusieni: Pakko mainita tähän, että mulle kävi joskus toisessa tilanteessa niin, että puhelin alkoi soimaan kesken esityksen. Vastasin vaan, että "Ai sammuko se puhelu kesken? ihmettelinkin kun mitään ei kuulunut". Kaveri toisessa päässä oli tietysti ihmeissään, niin valehtelin sitten sillekin vielä puhuneeni toista puhelua ensin.
   Hups nyt kirjoitin vastaavan kommentin turhaan, kun täällä en ensin lukenut kaikkia jo julkaistuja Hyvä pelastus sulla tilanteessa xD

   Lainaa

  29. Esteetön maito 3.10.2023 10:43
   Tulos: +59 (69 ääntä)
   Itseasiassa: Oon kuullut äideiltä aika monta tarinaa, kun ovat saaneet ihan kommentteja muilta ihmisiltä, kun ovat ostaneet edes yhden siiderin lasten ollessa mukana. Yleensä todella nuoria äitejä, jotka saavat kuulemma muutenkin "neuvoja" vierailta ihmisiltä. Joskus itse lykin yhdessä huvipuistossa mun siskon lapsia rattaissa ja [...]
   Ja sitten ihmetellään, miksi tässä maassa syntyvyys on pohjamudissa.

   Lainaa

  30. Transrasvaton hirvi 3.10.2023 10:45
   Tulos: +25 (59 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Niimpä. Joskus on joku jostain tullut natisemaan niin olen kysynyt, että miksi se ostoskorin sisältö häiritsee niin kovasti kun en minä hänelle ole ostoksia tekemässä.
   Niinpä, kantasana on niin, ei niim.

   Lainaa

  31. Esteetön maito 3.10.2023 10:46
   Tulos: +2 (54 ääntä)
   Polyamorinen satuhahmo: Joo ei tuo kirjoitustyyli ja noin tollona oleminen ruotsin kielen suhteen, vielä kun asuu Lohjalla, jossa sitä puhutaan ihan yleisesti, oikein nyt tue tarinaa. Ruotsi taidetaan aloittaa nykyään jo alakoulun puolella.
   Moni ei pakkoruotsista mitään koulun jälkeen muista, jos ei yhtään kiinnosta. Se käydään vain istumassa kun hallitus käskee.

   Lainaa

  32. Sukkahousuton karpalo 3.10.2023 10:56
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Minä olen törmännyt siihen, että kyllä alkoa uskaltaa ostaa kaupasta, mutta ei voi palauttaa tyhjiä pulloja kauppaan, ettei ihmiset pidä juoppona. Huvittavinta vielä, että tyyppi kävi aina samassa pikkukaupassa. Varmasti siellä myyjät tunsi jo nimeltä ja olivat nähneet että melkein harva se päivä kantoi kaljakeissiä kotiin.

   Lainaa

  33. Kukkea ahma 3.10.2023 11:13
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   -x-x-: Todennäköisesti näitä ihmisiä hävettää karkkiensa tai alkoholinsa osto, koska he itse tietävät, että se on heille ongelma. Tuskin ihminen, jolla on alkoholin käyttö täysin hanskassa kokee tarvetta esittää, että se viinipullo ei ole hänelle.
   Omalla kohdalla on ainakin kyse syvään juurtuneesta asenteesta, eli siitä, että kunnon äidithän eivät muka juo alkoholia. Vaikka tiedän, että tietenkin voivat juoda, ja silti olla ihan kunnon kansalaisia. Ainoa ongelma alkoholin kanssa itsellä on juuri se, että en kehtaa sitä saunasiideriä kerran kuussa ostaa, jos lapset ovat mukana.

   Lainaa

  34. Vihanta karjalanpiirakka 3.10.2023 11:29
   Tulos: -54 (82 ääntä)
   Kukkea ahma: Ainoa ongelma alkoholin kanssa itsellä on juuri se, että en kehtaa sitä saunasiideriä kerran kuussa ostaa, jos lapset ovat mukana.
   Et kehtaa sitä "yhtä" "saunasiideriä" ostaa "kerran kuussa"?
   Joo joo 😉

   Lainaa

  35. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Itseäkin aina välillä hävettää kaupassa kun tulee ostettua niin paljon valmisruokaa ja herkkuja oman jaksamisen takia, mutta en sentään ole alkanut mitään stunttia vetämään kaupassa. Toisaalta ehkä siksi kun sosiaalinen ahdistus on suurempaa kuin mitä ruokien mahdollisesta tuomitsemisesta tuleva ahdistus on.

   Lainaa

  36. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Olikohan Puoli seiskassa vai missä just juttua, miten ihmiset tuntee ostoshäpeää esim. intiimituotteista, alkoholista jne. Mutta ehkä yllättävin kategoria oli pitkulaiset tuotteet. Siis että jengi oikeesti nolostelee ostaessaan esim. kurkkuja ja banaaneja, koska ne näyttää dildoilta! Apua. No mut jos ostat kurkun kans liukkaria ja jesaria ni ehkä sit joku saattaa kiinnittää huomiota.

   Lainaa

  37. Itseasiassa 3.10.2023 12:08
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Mimmi: Olikohan Puoli seiskassa vai missä just juttua, miten ihmiset tuntee ostoshäpeää esim. intiimituotteista, alkoholista jne. Mutta ehkä yllättävin kategoria oli pitkulaiset tuotteet. Siis että jengi oikeesti nolostelee ostaessaan esim. kurkkuja ja banaaneja, koska ne näyttää dildoilta! Apua. No [...]
   Jos jättää kondomit ostamatta, niin ei pitäis olla hätää ainakaan banaanien kanssa. Suosikin Honey&Bees-palstalla aikoinasn opetettiin, ettei banaania värkkiin ilman suojaa, kun kuoressa on värkkiin sopimattomia aineita.

   Lainaa

  38. Punnittu kettu 3.10.2023 12:11
   Tulos: +39 (63 ääntä)
   Mitä ehmettiä? :D :D :D Kuin joku voi oikeesti luulla, että ketään kiinnostaa sun karkkiostokset ja vieläpä jotain perus pussia valitessa, ei jössös ku on itsekeskeistä tai vaan vajaata porukkaa. Jos mä kauppareissulla huomaan että irttarit on alennuksessa, ni se on samantien kori sivuun ja n.kilon verran mässyä pussiin, eikä tulis mieleenkään huudella, että "nyt on köyhälläkin varaa ostaa veljenpojalle vähän hyvettiä", ei ku minä säästän omaa rahaa itteäni varten ja saan kunnon ähkyn illemmalla, miks sitä pitäs hävetä? :D

   Lainaa

  39. Tulos: +25 (41 ääntä)
   Sen nimi on Du. Ja toiseen: Arvatkaa miten vituttaa kun ostaa ittelleen kaikkia herkkuja niin sitten joutuu ostamaan ilmapallot, serpentiinit, onnittelukortit, ja muut lastenjuhlakamat että kehtaa mennä kassalle :D

   Lainaa

  40. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Mimmi: Olikohan Puoli seiskassa vai missä just juttua, miten ihmiset tuntee ostoshäpeää esim. intiimituotteista, alkoholista jne. Mutta ehkä yllättävin kategoria oli pitkulaiset tuotteet. Siis että jengi oikeesti nolostelee ostaessaan esim. kurkkuja ja banaaneja, koska ne näyttää dildoilta! Apua. No [...]
   Mä oon kuullu miehistä ketkä ei kehtaa ostaa tamponeja ja muita vastaavia naistentuotteita :D

   Lainaa

  41. Tulos: -13 (25 ääntä)
   Itseasiassa: Kenen mielestä maksalaatikko on vain koirien ruokaa!? Vastustan!!!
   Riippu mikä. Saarioisten perinteinen on ihmisruokaa, muut on koirille :)

   Lainaa

  42. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Vahvistettu siili: Myönnän että halusin kerran ostaa kaksi (puolikasta) subia ihan itelleni. Sen toisen täytteet olin kirjoittanu "muistilapulle" ja luin ne siitä.
   Ai, enpä ollut ajatellut että tästäkin pitäisi jotain häpeää tuntea kun ne myy ihan niitä kokonaisiakin. 😳 Otan aina kokonaisen kun sen toisen puolen voi laittaa jääkaappiin ja syödä myöhemminkin.

   Lainaa

  43. Muukalais marsu 3.10.2023 12:37
   Tulos: -9 (39 ääntä)
   Pölynimuriton neuvonantaja: Miksi kaupassa edes kysytään (todennäköisesti, tuskin se eka sana oikeasti "jag" on) "Vad heter du?" eli asiakkaan nimeä? Paperithan voi aina tarkastaa. No ehkä enempi hämmentää miten yliopiston käynyt ei osaa ruotsia edes sen vertaa mitä peruskoulun ensimmäisellä ruotsintunnilla opetetaan?
   Kaikille ei ole kielten opiskelu ollenkaan helppoa eikä ne vaan tartu päähän. Itsellä on muutamakin tutkinto yliopistotasolla ja pakko myöntää että en osaa tuon vertaakaan ruotsia.

   Lainaa

  44. Tulos: +7 (33 ääntä)
   jukkapalmu: Mä oon kuullu miehistä ketkä ei kehtaa ostaa tamponeja ja muita vastaavia naistentuotteita 😁
   ite en kehtaa aikuisena naisena. Aina piilotan muiden ostosten alle. Olen 35v. En tiedä mistä tää johtuu.

   Lainaa

  45. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Joskus se ostoshäpeä iskee vieläkin, vaikka ei enää niin pahasti kuin esim teininä (varmaan koska siinä iässä kaikki ihmiset luulee että heitä tuijotetaan koko ajan, vaikka oikeesti ketään ei kiinnosta) Mutta siitä pääsee yli sillä että kysyy itseltään: ”Luettelepa viime kauppareissulla edessä olleen ihmisen ostokset?” Niinpä. Et muista koska et edes huomannut. 🤷‍♀️

   Lainaa

  46. Riitaisa makkara 3.10.2023 13:42
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Tuon ”koiralle maksalaatikkoa” -hämäykswn heikkous on se, että ei niitä tuntemattomia sun syömiset kiinnosta. Ne taas, jotka tuntee sut, eli saattaisi ehkä olla jotain pienen pientä merkitystä tietävätkö he ruokavaliostasi, tietää, ettei koiraa ole. Täysin turhaa, niin turhaa.

   Lainaa

  47. Tulos: +19 (33 ääntä)
   Kimeä persikka: Todella surullista kuinka vääristynyt kuva herkkuja ja alkoholia kohtaan joillain on, että pitää keksiä huijauksia. KETÄÄN EI KIINNOSTA SIELLÄ KAUPASSA MITÄ OSTAT!
   Äläpä yleistä, mua ainaki kiinnostaa 😁
   Saatan ehkä liiaksikin tutkailla muiden ostoksia, toivottavasti kukaan ei oo pahastunu, mut (yleensä) ajattelen vain hyvällä: "ai nuilla on ihana herkkupäivä tulossa, ehkä leffailta. Ai hei tolla on tota tuotetta, pitäis itsekin pitkästä aikaa tehdä tosta ruokaa!" jne 😅

   Lainaa

  48. Kihara ylioppilas 3.10.2023 14:56
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Pölynimuriton neuvonantaja: Miksi kaupassa edes kysytään (todennäköisesti, tuskin se eka sana oikeasti "jag" on) "Vad heter du?" eli asiakkaan nimeä? Paperithan voi aina tarkastaa. No ehkä enempi hämmentää miten yliopiston käynyt ei osaa ruotsia edes sen vertaa mitä peruskoulun ensimmäisellä ruotsintunnilla opetetaan?
   En tiedä montako vuotta sillä on siitä yliopistosta, mutta kieliä pitää käyttää että ne pysyy mielessä ja jos ei ole tilanteita joissa tarvitsee niin hyvin äkkiä unohtuu. Itse osaan laskea kymmeneen ja pari random lausetta mutta esimerkiksi kuullunymmärtäminen on niin heikkoa että jos joku jotain kysyy tai alkaa selittämään niin on pakko sanoa ruotsiksi että en valitettavasti ymmärrä. Oon siis viimeksi vajaa 8v sitten opiskellut liiketaloutta mutta just tällä hetkellä en kyllä muista ammattisanastoa yhtään. Nimimerkki on täysin satunnainen, en ole ylioppilas..

   Lainaa

  49. It's a deal 3.10.2023 15:04
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Angst: Äläpä yleistä, mua ainaki kiinnostaa 😁Saatan ehkä liiaksikin tutkailla muiden ostoksia, toivottavasti kukaan ei oo pahastunu, mut (yleensä) ajattelen vain hyvällä: "ai nuilla on ihana herkkupäivä tulossa, ehkä leffailta. Ai hei tolla on tota tuotetta, pitäis itsekin pitkästä aikaa tehdä tosta ruokaa!" jne 😅
   Kassajonossa voi kuluttaa aikaa yrittämällä keksiä ruokalajeja toisten ostosyhdistelmistä, Kokkisodan mielikuvitusversio.

   Lainaa

  50. Väistämätön vesinokkaeläin 3.10.2023 15:06
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Tuttu oli muutama vuosi sitten erään pienen pitäjän ainoan koulun rehtorina. Ei voinut ostaa saunakaljoja kylän ainoasta kaupasta vaan joutui ajamaan toiseen pitäjään koska ekan kerran jälkeen oli lähtenyt jotain palautetta esimiehille oppilaiden vanhemmilta.. Olisi aika rasittava ammatti.

   Lainaa

  51. Lahjakas kotieläin 3.10.2023 15:18
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Toisaalta haluaisin uskoa että ketään ei kiinnosta mitä ostan kaupasta tai miltä näytän. Toisaalta kokemus on opettanut että kyllä ihmiset vaan kommentoi molempia.

   Lainaa

  52. Kammottava luumu 3.10.2023 16:04
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Äitini ajaa aina peräkyliltä kaupungin Prismaan palauttamaan pullot ettei kotikylän väki luule juopoksi! Tyyliin kerran kuussa kauhee kasa pulloja... Eiköhän ne menis pienissä erissä lähikauppaankin, mutta kun! Voidaan juopoksi leimata. (Itsehän en tätä nolostelua harrasta, ostan kaupasta mitä huvittaa, jos jollain menee tunteisiin niin sitte menee.)

   Lainaa

  53. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Enemmän tuomitsisin einesmaksalaatikon syöttämistä koiralle kuin itselleen.

   Lainaa

  54. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Psykoterapian tarve maassamme näyttää yhtymättömältä.

   Lainaa

  55. Vallaton lintu 3.10.2023 16:58
   Tulos: +34 (54 ääntä)
   Kihara ylioppilas: En tiedä montako vuotta sillä on siitä yliopistosta, mutta kieliä pitää käyttää että ne pysyy mielessä ja jos ei ole tilanteita joissa tarvitsee niin hyvin äkkiä unohtuu. Itse osaan laskea kymmeneen ja pari random lausetta mutta esimerkiksi kuullunymmärtäminen on niin heikkoa että jos joku jotain kysyy tai alkaa [...]
   Vad heter du on niin perus että rinnastuu pyörällä ajamisen oppimiseen. Ei ruotsia tarvi käyttää että ihan ne perusasiat tajuaa. Itsekin just sanoit että osaat sanoa ettet osaa ruotsia 👍. Se on jo paljon enemmän. Nimim. Oma ruotsi kutonen, käyttöä aika nolla, jotain jäi päähän kuitenkin että olisin Lohjalla kassalla selvinnyt ja nyt ehkä treffeillä 😆

   Lainaa

  56. Maanalainen satuhahmo 3.10.2023 17:32
   Tulos: -13 (39 ääntä)
   Vallaton lintu: Vad heter du on niin perus että rinnastuu pyörällä ajamisen oppimiseen. Ei ruotsia tarvi käyttää että ihan ne perusasiat tajuaa. Itsekin just sanoit että osaat sanoa ettet osaa ruotsia 👍. Se on jo paljon enemmän. Nimim. Oma ruotsi kutonen, käyttöä aika nolla, jotain jäi päähän kuitenkin että olisin Lohjalla kassalla selvinnyt ja nyt ehkä treffeillä 😆
   Ainoastaan pakkoruotsia yläasteella (+ täysin muistista kadonneet kaksi kurssia lukiossa) käyneenä osaan sanoa juuri ja juuri ”Jag heter Homo-Peter”. Turha kieli, jota en ole ikinä mihinkään tarvinnut, ja johon tuhlatun ajan olisin mieluummin käyttänyt hyödyksi opiskellen omalle alalle hyödyllisiä taitoja tai vaikka jotakin muuta, hyödyllisempää kieltä.
   Se, että on joskus päässyt jostakin kielikurssista juuri ja juuri läpi, ei kerro yhtikäs mitään siitä, osaako sitä kieltä oikeasti ja varsinkaan vielä vuosien jälkeen.

   Lainaa

  57. Huippuälykäs herukka 3.10.2023 17:38
   Tulos: +47 (53 ääntä)
   Esteetön maito: Ja sitten ihmetellään, miksi tässä maassa syntyvyys on pohjamudissa.
   Olen ite 35v ja rehellisesti koen, että elämäni aikana Suomelle ei ole tarjottu positiivista tulevaisuuskuvaa julkisessa keskustelussa. Päinvastoin: Palvelut heikkenee, eriarvoisuus kasvaa, lapset mt-oireilee, työelämä kovenee, luonto köyhtyy, ilmastokriisi etenee ja vähintään joka toinen vaalikausi näitä kehityskulkuja halutaan pahentaa, joka toinen saatetaan painaa kevyesti jarrua. En ihmettele, ettei tänne haluta tehdä uusia ihmisiä, jos oman elämän mittainen kokemus on, että heillä tulee menemään huonommin kuin itselläni.

   Lainaa

  58. Kenkku ampiainen 3.10.2023 17:39
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Suojaton sateenvarjo: Kaupassa sanottiin Jag heter Du eli kirjaimellisesti Minä olen nimeltäni Sinä. Kyseessä on vanha ruotsalainen sanonta, jonka merkitys on kutakuinkin "olemme kaikki ihmisiä"...
   Reggae piireissäkin puhutaan, että I and I, eli minä ja minun sieluni sut siinä kohta ihmisenä. Tässä vanhassa Lohjalaisessa sanonnassa on kanssa tämmönen henkinen sanoma, niinkuin Sateenvarjo tässä juuri sanoikin. Minä olen sinä - sinä olet minä. Sielut kohtaa, kaupassa.

   Lainaa

  59. Kenkku ampiainen 3.10.2023 17:43
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Nimi: Ai, enpä ollut ajatellut että tästäkin pitäisi jotain häpeää tuntea kun ne myy ihan niitä kokonaisiakin. 😳 Otan aina kokonaisen kun sen toisen puolen voi laittaa jääkaappiin ja syödä myöhemminkin.
   Kyllä tilasin yksinään aina kaksi pizzaa kun silloin ei tarvinnut maksaa kuljetusmaksua. Laitoin toisen, useimmiten,  pakkaseen. Ei hävettänyt yhtään.

   Lainaa

  60. Kenkku ampiainen 3.10.2023 17:45
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Veikeä hamsteri: Onkohan Pinjalla puhelin varuilta äänettömällä. Olisi aika hulvatonta, jos kesken "puheluesityksen" puhelin alkaisikin soimaan.
   Näitä oli silloin 90 luvulla kun kännykät yleistyivät. Tai ainakin urbaanilegendat tiesivät näin kertoa  itsekin kerran todistin kun pukumies jutteli puhelimeen kovaäänisesti ja se tosiaan alkoi soida yhtäkkiä. Oi niitä aikoja.

   Lainaa

  61. Kalarikas pingviini 3.10.2023 18:08
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   Vahvistettu siili: Myönnän että halusin kerran ostaa kaksi (puolikasta) subia ihan itelleni. Sen toisen täytteet olin kirjoittanu "muistilapulle" ja luin ne siitä.
   Me ostetaan kumppanin kanssa aina kokonaiset, sit jää se toinen puolikas vielä myöhemmin syötäväksi. Mutta. Ihan kauheeta on se, et meillä on ihan todella samanlainen maku. Ne helkkarin patongit on lähes identtiset. Aina hävettää ihan helvetisti (kun usein yksin haen ne meille), et luuleekohan toi nyt et ostan itselleni kaks 30 senttistä subia.

   Lainaa

  62. Kalarikas pingviini 3.10.2023 18:21
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Harteeton peto: Jos Kari on käynyt edes peruskoulun loppuun, niin olen hämmästynyt. Kyllähän ruotsin opiskelu aloitetaan jo seiskalla, vai miten nykyään? Lukioon asti hänellä tuskin on ollut asiaa (yliopistosta puhumattakaan).
   Niin se vaan meikäläinenkin opiskelee yliopistossa vaikka oma ruotsin kielen taso aivan ala-arvoinen. Lukiostakin jotenkin selvis, vaikka kokeet piti aina uusia ja läpi sit lopulta pääsi vaikka yhdessäkin kokeen kirjoitelmassa aurinko hiihti eikä paistanut. Nyt käynnissä tuo yliopiston pakollinen ruotsinkurssi ja helvetisti on tehtävä töitä, kun ei sillon aiemmin koskaan viitsinyt tehdä. Ja silti jännittää ihan pirusti että mitä tuosta tulee.

   Lainaa

  63. Epärelevantti patsas 3.10.2023 19:12
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   Kalarikas pingviini: Niin se vaan meikäläinenkin opiskelee yliopistossa vaikka oma ruotsin kielen taso aivan ala-arvoinen. Lukiostakin jotenkin selvis, vaikka kokeet piti aina uusia ja läpi sit lopulta pääsi vaikka yhdessäkin kokeen kirjoitelmassa aurinko hiihti eikä paistanut. Nyt käynnissä tuo yliopiston pakollinen ruotsinkurssi ja [...]
   Hyvä siitä tulee. Tai ainakin hyväksytty. Ei se mitään rakettitiedettä ole 😆

   Lainaa

  64. Munamies/Mursu 3.10.2023 19:18
   Tulos: +29 (43 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Reggae piireissäkin puhutaan, että I and I, eli minä ja minun sieluni sut siinä kohta ihmisenä. Tässä vanhassa Lohjalaisessa sanonnassa on kanssa tämmönen henkinen sanoma, niinkuin Sateenvarjo tässä juuri sanoikin. Minä olen sinä - sinä olet minä. Sielut kohtaa, kaupassa.
   Taidettu nauttia reggeatupakkaa kun jutut menee tolle tasolle. Minä olen hän kuin hän on minä kuin sinä olet hän ja porsaita oomme kaikki. Minä olen munamies, minä olen munamies, minä olen mursu!

   Lainaa

  65. Kykenevä kirjohylje 3.10.2023 21:02
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Eihän ollut rusinoita siinä maksalaatikossa? Koiralle ei saa antaa rusinoita.

   Lainaa

  66. Hemmoteltu viikuna 3.10.2023 21:27
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Kykenevä kirjohylje: Eihän ollut rusinoita siinä maksalaatikossa? Koiralle ei saa antaa rusinoita.
   Mielikuvituskoira niistä tuskin saa edes mielikuvitusmyrkytystä.

   Lainaa

  67. Mäntylahti-Piiras 3.10.2023 22:12
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Karila erittäin hyvä kysymys; oli kyseessä sitten sitten "ja heter du" tai "jag heter du", mitä kettua se myyjä oikein yritti sanoa?

   Lainaa

  68. Mäntylahti-Piiras 3.10.2023 22:17
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Pölynimuriton neuvonantaja: Miksi kaupassa edes kysytään (todennäköisesti, tuskin se eka sana oikeasti "jag" on) "Vad heter du?" eli asiakkaan nimeä? Paperithan voi aina tarkastaa. No ehkä enempi hämmentää miten yliopiston käynyt ei osaa ruotsia edes sen vertaa mitä peruskoulun ensimmäisellä ruotsintunnilla opetetaan?
   olettaen että Kari uskoo kuulleensa kysymyksen oikein, eihän "ja heter du" tai vaihtoehtoisesti "jag heter du" ole järkevä lause EDES ruotsinkielisten keskuudessa, joten jos Kari tosiaan uskoo kuulleensa oikein niin eihän tuossa tilanteessa voi muuta kuin ihmetellä että ketä vittua tuo nyt yritti sanoa.

   Lainaa

  69. Sähkötön jänis 3.10.2023 23:24
   Tulos: +27 (39 ääntä)
   Kykenevä kirjohylje: Eihän ollut rusinoita siinä maksalaatikossa? Koiralle ei saa antaa rusinoita.
   Ei, eikä ihmisille maksalaatikkoa. Parempi soittaa sekä Amnestyyn että Animaliaan.

   Lainaa

  70. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kimeä persikka: Todella surullista kuinka vääristynyt kuva herkkuja ja alkoholia kohtaan joillain on, että pitää keksiä huijauksia. KETÄÄN EI KIINNOSTA SIELLÄ KAUPASSA MITÄ OSTAT!
     No en tiedä. Vanhassa asuinpaikassani oli aina kauppa-aikanani sama kassa ja alkoihan se ahdistaa. Jos ostin kahvia, karkkia, ja energiajuomia niin "onnea tenttiin", totesi kassa. Kun sitten ostin seuraavalla viikolla kaljaa ja sipsejä, "miten meni?". Onneksi kun ostin raskaustestin, ei sanonut mitään. 
     Nykyisin nyppii lähinnä, että haen vihannekseni osin torilta, ja osin saan ilmaiseksi kaverilta, jonka vanhemmilla on farmi. Tofut ja muut haen etnokaupoista, halvempaa. Joten Lidlin myyjä, jos on tullut asiaa ajatelleeksi, luullee, että elän tiskiaineella ja kahvilla.

   Lainaa

  71. Kumea lepakko 4.10.2023 6:30
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Kykenevä kirjohylje: Eihän ollut rusinoita siinä maksalaatikossa? Koiralle ei saa antaa rusinoita.
   Jos koira ei ole lukenut sitä että rusinat on sille vaarallisia, niin ne eivät ole.

   Lainaa

  72. Ainoa undulaatti 4.10.2023 6:33
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Kammottava luumu: Äitini ajaa aina peräkyliltä kaupungin Prismaan palauttamaan pullot ettei kotikylän väki luule juopoksi! Tyyliin kerran kuussa kauhee kasa pulloja... Eiköhän ne menis pienissä erissä lähikauppaankin, mutta kun! Voidaan juopoksi leimata. (Itsehän en tätä nolostelua harrasta, ostan kaupasta [...]
   Niin niin. "Kaverin" puolesta vaan kirjoittelet.

   Lainaa

  73. Hontelo kantojuhta 4.10.2023 6:36
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Niimpä. Joskus on joku jostain tullut natisemaan niin olen kysynyt, että miksi se ostoskorin sisältö häiritsee niin kovasti kun en minä hänelle ole ostoksia tekemässä.
   Just. Ja koko junanvaunullinen matkustajia taputti.

   Lainaa

  74. Suova vihannes 4.10.2023 6:38
   Tulos: -35 (37 ääntä)
   Itseasiassa: Oon kuullut äideiltä aika monta tarinaa, kun ovat saaneet ihan kommentteja muilta ihmisiltä, kun ovat ostaneet edes yhden siiderin lasten ollessa mukana. Yleensä todella nuoria äitejä, jotka saavat kuulemma muutenkin "neuvoja" vierailta ihmisiltä. Joskus itse lykin yhdessä huvipuistossa mun siskon lapsia rattaissa ja [...]
   Hieno satu.

   Lainaa

  75. Tulos: +14 (14 ääntä)
   totuuden_torvi: Esim. puhut muka kovaan ääneen puhelimeen ja kyselet, mitä kaikkea syntistä kärryyn pitikään kerätä niin se puhelin alkaa soimaan kesken kaiken, kun et ole laittanu äänettömälle.
   Mutsi on parturi ja se kertoi että kun kännykät vasta rupesivat yleistymään niin joku juppi länkytti kännyynsä kuinka nyt pitää ostaa sitä ja myydä tätä osaketta. Kunnes se luuri soi kesken tän teatterin. Ei kuulemma sitä juippia enää näkynyt asiakkaana.

   Lainaa

  76. Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö 4.10.2023 10:42
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Mitä helvettiä nyt taas on tällainen ostoshäpeä? Pitäkää huoli omista asioista älkääkä arvostelko muita. Ostan seuraavaksi ihan tahallaan kondomin ja kurkun lasten edessä, jotta joku herkkä yliajattelija saa kuukaudeksi siitä ahdistuksen.

   Lainaa

  77. Esteetön maito 4.10.2023 11:51
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Näitä oli silloin 90 luvulla kun kännykät yleistyivät. Tai ainakin urbaanilegendat tiesivät näin kertoa  itsekin kerran todistin kun pukumies jutteli puhelimeen kovaäänisesti ja se tosiaan alkoi soida yhtäkkiä. Oi niitä aikoja.
   Ei ole urbaanilegenda. Jossain Nokialaisessa muistan olleen jopa toiminnon varta vasten valepuheluiden lavastamiseen.

   Lainaa

  78. Kokomusta lisko 4.10.2023 11:59
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Kirkas etana: Eipä aivan näinkään. Vanhemmalla väellä on tapana käydä naapurikunnassa ostamassa terävät, ettei vaan tutut näe että naukku maistuu. Näitä reissuja on isovanhemmillani pari kertaa vuodessa ja sieltä ei montaa pulloa kassiin sujahda.
   Joo enkä yhtään ihmettele. Varsinkin jotkut eläkeläiset, joilla on vähän liikaa aikaa, saattavat olla yllättävän kiinnostuneita toisten ihmisten ostoksista (ja elämästä). Kerran jouduin todistamaan tilannetta, jossa iäkäs sukulaiseni näki naapurinsa tulevan Alkosta. Kyllä alkoi sellainen spekulointi että oksat pois. "Mitähän mahtoi ostaa? Itselleenkö osti vai ostattaakohan naapurin aikuinen poika viinansa isällään, jos siltä pojalta on elämänhallinta pettänyt ja rahat loppu."

   Lainaa

  79. Kiittämätön sohvaperuna 4.10.2023 12:06
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Tunnistan häpeä-ilmiön kaupassa. Herkkuja ostaessa (esim. yksi suklaalevy), ostan yleensä reiluummin herkkuja, siten että näyttäisi siltä että mulla on jotkut isommat bileet tulossa.

   Lainaa

  80. Kiittämätön sohvaperuna 4.10.2023 12:14
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kauppahäpeään tuli lisäksi myös tällainen juttu mieleen. Aikanaan join aika paljon makuvissyjä, kun muuten hanavesi jotenkin tökki. Ex poikaystävän kanssa kun palauteltiin pulloja Prisman palautuspisteellä, niin häntä hävetti ihan tolkuttmasti, että ne olivat vissypulloja. Kuulemma olisi pitänyt olla mieluiten kaljaa, sitten lonkeroa tai siideriä, ylipäätään paras ja ei-häpeällisin palautuspullo olisi ollut alkoholia. Toiseksi paras vaihtoehto olisi ollut energiajuomat ja sitten limsat tai lantringit. Vesi oli hänelle jotain kamalan noloa, en vieläkään ymmärrä miksi. Hänellä oli itseasiassa paljon muitakin omituisia nolouden aiheita niin kaupoissa kuin muuallakin. Esim. vessapaperin ostaminen oli hänestä noloa ja korvasi sen talouspaperilla ja nenäliinoilla. Sai siitä putket jatkuvasti tukkoon, mutta ei muuttanut toimintaansa.

   Lainaa

  81. Järeä ylioppilas 4.10.2023 12:37
   Tulos: -7 (21 ääntä)
   Onpas täällä monta ruotsinkielentaitoisia, mutta ilmeisesti ne taidot sitten jäävätkin siihen, kun ei riitä taitoa ymmärtää muita kanssaeläjiä.😄 Onhan se ihmeellistä, miten toiset ihmiset ovat hyviä joissakin asioissa ja toiset toisissa asioissa - mutta kaikkien ilmeisesti pitäisi olla hyviä ruotsissa, vaikkei se mikään pakollinen taito Suomessa tai ulkomailla olekaan ja vaikkei sitä olisi ikinä opiskellutkaan. Tai vaikka olisikin opiskellut, mutta viimeksi joskus 90-luvulla.

   Lainaa

  82. Säikeetön dinosaurus 4.10.2023 16:20
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Esteetön maito: Ei ole urbaanilegenda. Jossain Nokialaisessa muistan olleen jopa toiminnon varta vasten valepuheluiden lavastamiseen.
   No höpö höpö.

   Lainaa

  83. Epäkypsä etana 4.10.2023 18:55
   Tulos: -8 (18 ääntä)
   Pakko myöntää, muistin "vad heter du?" Tarkoittavan "Kuinka vanha olet" En ihmettele, kuinka sain vapautuksen ruotsista riittämättömän lähtötason vuoksi.

   Lainaa

  84. Raastettu minkki 4.10.2023 20:11
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Kammottava luumu: Äitini ajaa aina peräkyliltä kaupungin Prismaan palauttamaan pullot ettei kotikylän väki luule juopoksi! Tyyliin kerran kuussa kauhee kasa pulloja... Eiköhän ne menis pienissä erissä lähikauppaankin, mutta kun! Voidaan juopoksi leimata. (Itsehän en tätä nolostelua harrasta, ostan kaupasta [...]
   Nykyisin isommissa kaupoissa on semmoisia pullonpalautusmyllyjä joihin menee jätesäkillinen kerralla muovipulloja ja tölkkejä. Lasia sinne ei saa laittaa. Parissa minuutissa pyörittää ja voi täydentää seuraavasta säkistä. Erittäin näppärää. 5 min, 50 euroa. Sen takia jo kannattaakin säästää pantit ja viedä harvakseltaan kuin että veisi pikkupusseja käsinladottavaksi. Ehkä mutsisi käyttää sellaista? Eikä hävetä kun näyttää että on ollu bileet 😆

   Lainaa

  85. Parrakas valas 4.10.2023 20:47
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Jemelius: ite en kehtaa aikuisena naisena. Aina piilotan muiden ostosten alle. Olen 35v. En tiedä mistä tää johtuu.
   Ratkaisuehdotus: Kerää ja piippaa ostokset itse kasseihin ja maksa itsepalvelukassalla. Tarjolla ainakin Prismoissa. Harvakseltaan saattavat kolme tuotetta skannata pistokokeena mutta ruukaavat ottaa siitä aika päältä. Muut kaupassa ei näe sun kauppakassien sisältöä ja kassoja ei kiinnosta eikä ne jaksa muistella.

   Lainaa

  86. Kuivakka maahinen 4.10.2023 23:08
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Punnittu kettu: Mitä ehmettiä? 😁 😁 😁 Kuin joku voi oikeesti luulla, että ketään kiinnostaa sun karkkiostokset ja vieläpä jotain perus pussia valitessa, ei jössös ku on itsekeskeistä tai vaan vajaata porukkaa. Jos mä kauppareissulla huomaan että irttarit on alennuksessa, ni se on samantien kori sivuun ja n.kilon verran mässyä [...]
   Ehmetti sentäs! Keksitkö nimimerkin itse vai valitsiko kone sen? Sattuipa nimittäin osumaan hyvin tohon sun viestiin.🤣

   Lainaa

  87. Kuivakka maahinen 5.10.2023 0:36
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Kiittämätön sohvaperuna: Kauppahäpeään tuli lisäksi myös tällainen juttu mieleen. Aikanaan join aika paljon makuvissyjä, kun muuten hanavesi jotenkin tökki. Ex poikaystävän kanssa kun palauteltiin pulloja Prisman palautuspisteellä, niin häntä hävetti ihan tolkuttmasti, että ne olivat vissypulloja. Kuulemma olisi [...]
   Onnea, että tää veijari on eksä!

   Lainaa

  88. Rahkeeton harakka 5.10.2023 7:03
   Tulos: -21 (27 ääntä)
   Raastettu minkki: Nykyisin isommissa kaupoissa on semmoisia pullonpalautusmyllyjä joihin menee jätesäkillinen kerralla muovipulloja ja tölkkejä. Lasia sinne ei saa laittaa. Parissa minuutissa pyörittää ja voi täydentää seuraavasta säkistä. Erittäin näppärää. 5 min, 50 euroa. Sen takia jo kannattaakin säästää pantit ja viedä [...]
   Ai että on mukavaa säästellä kätesäkillistä jotain tyhjiä tölkkejä kodissaan.

   Lainaa

  89. Punnittu leopardi 5.10.2023 11:18
   Tulos: +16 (24 ääntä)
   Rahkeeton harakka: Ai että on mukavaa säästellä kätesäkillistä jotain tyhjiä tölkkejä kodissaan.
   Säilyy hyvin (ulko)varastossa.

   Lainaa

  90. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Meille ei osteta mitään herkkuja, koska parempi puolisko on laihdutuskuurilla (niinpä! mutta mitäpä sitä ei tekisi välttääkseen riidan). Tulee usein katseltua muiden herkkuostoksia kateellisena.

   Lainaa

  91. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Yläasteikäisenä jäin kavereille kiinni mielikuvitustyttöystävästä, kun ”puhuin hänen kanssaan puhelimessa”, ja puhelin alkoikin soida. Vielä paremmat naurut sai kaverit siitä, kun törkeät alapääpuheet (”mitä sinulle teen kun taas nähdään”) vaihtui siihen, kun kakara kuuntelee äitinsä läksytystä nöyränä poikana korvat punottaen.

   Lainaa

  92. Komea koala 5.10.2023 14:53
   Tulos: +6 (22 ääntä)
   Mielestäni saunakaljat isälle ei ole yhtään sen hyväksyttävämpää kuin äidille, jos perheessä on pieniä lapsia.

   Lainaa

  93. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Kun 19 vuotta sitten odotin esikoistani, katsoi yks tuntematon mummu asiakseen käydä mun ostoskärryjen sisällön läpi. Maksalaatikosta tuli sanomista, ei saa raskaana syödä! Olin nuori ja menin aivan lukkoon niin utopistisesta tilanteesta. En saanu edes sanottua, että tiesin kyllä, ettei maksaa saa vetää liikaa ja se loota sitäpaitsi oli miehelleni.

   Lainaa

  94. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Sekin on hyvä et ottaa kaks pussia ja lappaa kaikki hävettävät halppis mätöt ja muut ostokset sinne toiseen pussiin, ihan kuin ne olis menossa jollekin toiselle esim. mummolla tuliaisina vanhainkotiin 🤫😂 Parempi kun nakkaa vielä jonkun kortin sinne sekaan.

   Lainaa

  95. Irvokas fretti 6.10.2023 19:03
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Harvemmin tulee tunnettua häpeää, vaikka monesti ostoskorissa on valmisruokia ja herkkuja ja alkoholia paljonkin. Muutaman kerran sitten taas on tullut omituinen häpeä, kun on tajunnut, että ei saakeli, kaikki mun ostokset on saman värisiä! :D Esim. Extra-tuotteet on monesti puna-valkoisia ja siihen vielä jotain punaleima-emmentalia, ketsuppia, paprikaa ja lakua missä punainen pussi. Sininen on toinen väri, millä saa helposti täytettyä korin. Sit jos ei oo tavarat vielä ehtineet hihnalle asti, niin tilanteen voi vielä pelastaa, mutta hihnalla jo ollessaan enää korkeintaan jollain heräteostoksella siitä kassan läheltä :D

   Lainaa

  96. Sairaslomasta nauttiva hedelmä 7.10.2023 22:23
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Minua jostain syystä hävettää jos ruokakauppaostokset muodostavat jonkin kokonaisuuden. Esim. laskiaisen aikaan en voi ostaa pullanleivonta-aineita, kermaa ja hilloa kaikkia samalla kassalla. Harmittaa, kun kassan työntekijä ajattelee että jahas, laskiaispullan tekoon. Ja arvostelee että mantelimassaa sen pitäisi olla. Sanoo kuitenkin että "En myy nyt hilloa sinulle ellet ota mantelimassaa myös." Tai en kestä ostaaa pizzajauhoja, mozzarellaa ja tomaattikastiketta. Lisääpä siihen jokin ananaspurkki ja heti kassatyöntekijä arvostelee, sopiiko se pizzaan vai ei. Tai vähintään pitää ostaa lisäksi terveellisiä kasviksia, ettei jää vaikutelmaa että syön vain epäterveellisestä ruokaa. Tai jos paikallislehdessä on ollut kiva resepti, niin ei millään kehtaa ostaa juuri niitä aineksia. Itsepalvelukassat on hyvä keksintö.

   Lainaa

  97. Eloton maahinen 8.10.2023 9:24
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Säikeetön dinosaurus: No höpö höpö.
   https://yle.fi/a/3-5302603
   Oli myös vanhoissa puhelimissa. Mulle tuli joskus outoja puheluja ja ihmettelin sitä. Oli toi ominaisuus lipsahtanut päälle. 🙈 

   Lainaa

  98. Puseroton jääkarhu 8.10.2023 11:26
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Eloton maahinen: yle.fi/a/3-5302603 Oli myös vanhoissa puhelimissa. Mulle tuli joskus outoja puheluja ja ihmettelin sitä. Oli toi ominaisuus lipsahtanut päälle. 🙈 
   Juu ei ole.

   Lainaa

  99. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Itseasiassa: Jos jättää kondomit ostamatta, niin ei pitäis olla hätää ainakaan banaanien kanssa. Suosikin Honey&Bees-palstalla aikoinasn opetettiin, ettei banaania värkkiin ilman suojaa, kun kuoressa on värkkiin sopimattomia aineita.
     Miksi helvetissä sisäänsä pitäisi tunkea vihanneksia ja hedelmiä, kun kaupasta saa ihan käyttökelpoisia dildoja? 
     Mitä tuohon "nuoret äidit ja siideri" juttuun tulee, jonka Itseasiassa kertoi, kyllä minä sen ainakin uskon. Jostain syystä  äitiys on asia, johon pitää saada puuttua, ihmiset katsovat oikeudekseen puuttua, ja tietysti vasta äidiksi tullut, ensikertalainen varsinkin, sellaisesta ahdistuu. Jos joku kommentoisi ostoskoriani muuten epäasiallisesti, esittäisin, että voisivat vaikkapa pitää turpansa kiinni. Mutta jos huonoksi äidiksi sanotaan, niin kyllä se ensin kirpaisee. Kunnes oppii muilta äideiltä, että teki mitä tahansa niin jollekin ei kelpaa.
     (Eikö muuten muilla ole tapana katsella muiden koreja ajankuluksi? Kyllähän se nyt on hassua, jos joku ostaa vaikka ison keittiöveitsen, varasan, valkaisuainetta, tosi vahvoja jätesäkkejä, ja köyttä. Ta jonkun muun yhdistelmän, mistä tulee mieleen luoda jonkinlainen tarina, siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Ero on vain siinä, että ei saa tuijottaa, ja pitää muistaa, että tarina on omaa mielikuvitusta eikä kuulu muiden ihmisten jakamaan todellisuuteen, eli suu suppuun). 

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alko, foodora, herkut, hävetä, karkit, kaupassa, kauppa, lasten kanssa, lasu, maksalaatikko, ostaa, ruoka, ruotsi, tilaus, vad heter du, valmisruoka, wolt, yksin