Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Avuton autoilija, osa 53

Poliisit puuttuvat auton katsastukseen ja katuvat.
Avuton autoilija, osa 53

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Huolestunut roska 19.10.2023 0:36
   Tulos: +290 (374 ääntä)
   Nää keskelle kevyen liikenteen väylää parkkeeratut skuutit ovat vaarallisia meille pyöräilijöille, varsinkin nyt kun alkaa olla pimeää. Mut joo, muutto mies, ensihoitaja tai palomies joka ei osaa paiskata noita helvetinkoneita päin seinää pois tieltään, on väärällä alalla.

   Lainaa

  2. Sivistynyt nektariini 19.10.2023 0:38
   Tulos: +245 (263 ääntä)
   Teuvo ei taida olla ainakaan kantoapuna muutossa jos ei tuota skoottia tuosta jaksa siirtää sivuun. Hätätilassa myöskään ambulanssi tai paloauto ei paljoa hidastele tai välitä esteestä, invataksin kuljettajakin todennäköisesti paiskaisi skootin helvettiin.

   Lainaa

  3. Varpaaton hylje 19.10.2023 1:10
   Tulos: -152 (202 ääntä)
   Minusta skuutti on olosuhteisiin nähden ihan ok. Normaalisti ne tuppaa olemaan levällään joko ajoradalla, parkkipaikoilla tai kerrostalon ulko-oven edessä. Tai sit ne liipottaa kaksi teiniä ohjaksissa sinne, tänne ja vähän tonne.

   Lainaa

  4. Ääretön preeriasusi 19.10.2023 1:12
   Tulos: +212 (222 ääntä)
   Piritan mies taitaa muistaa ens kerralla katsastuksen paremmin. Eikä edes poliisien ja sakkojen vaan rouvan suuttumisen pelossa 😆

   Lainaa

  5. Taidokas haltija 19.10.2023 1:30
   Tulos: +213 (237 ääntä)
   Eikös se ole blokata? Tuo plokkaaminen sitten sitä kun baarissa kerätään tuoppeja?

   Lainaa

  6. Kirkas etana 19.10.2023 1:43
   Tulos: +95 (101 ääntä)
   Unohtunut katsastus ei aiheuta kuin rikesakon. Verot maksamatta tai vakuutukseton, niin lähtee kilvet. Toki jos on jo aiemmin huomautettu katsastuksen puutteesta saattaa kilvetkin lähteä.

   Lainaa

  7. Tulos: -73 (133 ääntä)
   Taidokas haltija: Eikös se ole blokata? Tuo plokkaaminen sitten sitä kun baarissa kerätään tuoppeja?
   Kyllä baarityöntekijäkin blokkaa, eikä plokkaa.

   Lainaa

  8. Vaiheikas norsu 19.10.2023 1:53
   Tulos: -87 (161 ääntä)
   Huolestunut roska: Nää keskelle kevyen liikenteen väylää parkkeeratut skuutit ovat vaarallisia meille pyöräilijöille, varsinkin nyt kun alkaa olla pimeää. Mut joo, muutto mies, ensihoitaja tai palomies joka ei osaa paiskata noita helvetinkoneita päin seinää pois tieltään, on väärällä alalla.
   Mites ois vaikka valot ja tilannenopeus pyöräillessä?

   Lainaa

  9. Kypsentämätön oppilas 19.10.2023 1:57
   Tulos: +213 (223 ääntä)
   Spaddu: Kyllä baarityöntekijäkin blokkaa, eikä plokkaa.
   Plokkari
   Ravintolatyöntekijä, joka kerää tyhjät lasit, tuopit ja vastaavat pöydistä, tyhjentää tuhkakupit ja ehkä myös siivoaa.
   Sana tulee ruotsinkielisestä verbistä plocka eli poimia tai noukkia.
   Usein käytetään virheellistä muotoa blokkaria. Virheellistä siksi, koska block tarkoittaa estää, joka ei ole plokkarin tehtävä.

   Lainaa

  10. Paistettu alokas 19.10.2023 1:58
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Mitenköhän pitkään volkkarin katto kestää pesukoneen painoa, kun ei ole edes kattotelineitä? Saattaa pysyä ainoastaan sen ansiosta, että alapuolella ei ole paljoa ilmaa.

   Lainaa

  11. Moraaliton karjalanpiirakka 19.10.2023 2:26
   Tulos: +67 (95 ääntä)
   Sivistynyt nektariini: Teuvo ei taida olla ainakaan kantoapuna muutossa jos ei tuota skoottia tuosta jaksa siirtää sivuun. Hätätilassa myöskään ambulanssi tai paloauto ei paljoa hidastele tai välitä esteestä, invataksin kuljettajakin todennäköisesti paiskaisi skootin helvettiin.
   Ne on yllättävän veemmäisiä siirtää käsin.

   Lainaa

  12. Tulos: +43 (61 ääntä)
   En usko, että kukaan voi ajaa invataksia, ambulanssia tai ammattimuuttoautoa, jos skuutin siirtäminen on jokin ongelma. Ei se nyt oikeasti kovin vaikeaa tai raskasta ole. Minä siirtelen noita harva se päivä ihan vain hyvesignaloinnin merkeissä, ja Luoja tietää, etten ole näppärä enkä vahva. That said, perseestähän tuommoinen pysäköinti on. Kunnolla ne skuutit, nuoriso. Ja vanhemmat tädit ja sedät.

   Lainaa

  13. Sipulinhajuinen aasi 19.10.2023 4:04
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Eniten skuuteissa ärsyttää ne lahopäät ajajat

   Lainaa

  14. Tahdistamaton viikinki 19.10.2023 5:28
   Tulos: +67 (97 ääntä)
   On vain ajan kysymys milloin nuo vuokraskuutit kielletään ja hyvä niin. Ovat ihan liian haastavia käyttäjilleen.

   Lainaa

  15. Syövyttävä flamingo 19.10.2023 5:51
   Tulos: +191 (195 ääntä)
   Vaikka invataksin kuljettajana osaan ja pystyn kyllä siirtämään skuutit ja pyörät sivumpaan, niin ei se tee asiasta yhtään vähemmän ärsyttävää.

   Lainaa

  16. Pennitön kolibri 19.10.2023 6:16
   Tulos: +35 (79 ääntä)
   Vaiheikas norsu: Mites ois vaikka valot ja tilannenopeus pyöräillessä?
   Miten ois vaikka romukoppaan nämä kaikki patteriperkeleet.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 19.10.2023 8:16
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Moraaliton karjalanpiirakka: Ne on yllättävän veemmäisiä siirtää käsin.
   Varsinkin kun nuo jarruttaa, kun eivät ole käytössä. Ei hirveän montaa metriä viitsi siirrellä, mitä joutuu aika ajoin tekemään meidänkin pihassa, kun skuutteja on välillä keskellä parkkista.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 19.10.2023 8:23
   Tulos: +84 (90 ääntä)
   Tahdistamaton viikinki: On vain ajan kysymys milloin nuo vuokraskuutit kielletään ja hyvä niin. Ovat ihan liian haastavia käyttäjilleen.
   Itse toivoisin että käyttäjät oppisivat tai edes ne vuokraajat rajoittaisivat niiden käyttöä. Joku kertakin näin että joku jätti keskelle jalkakäytävää (jossa sillä ei saa ajaa) skuutin poikittain, otti kuvan ja jatkoi matkaa. Jos joku vuokraajalla olisi edes vähän selaamassa niitä kuvia, niin vastaavia tilanteita löytyy varmasti paljon ja hyvin voisi rajoittaa vuokrausoikeutta. Vähän kun noita olisi, niin alkaisi jo sana kulkea, että sääntöjen rikkomisesta oikeasti rangaistaan, mikä jo itsessään vähentäisi ongelmia.
   Itse olin aika kiitollinen skuuteista, kun ne tulivat. Mulla on pitkäaikainen terveysongelma, jonka vuoksi en esim. aina voinut olla varma jaksanko esim. lenkillä kävellä takaisin tai jos menen johonkin urheilupaikkaan, niin loppuuko kunto kesken. Huomattavasti kivempi ja halvempi tulla tarvittaessa skuutilla kotia, ettei aina tarvitse ottaa taksia. Mä oon se joka tuolla kantaa muuten vaan mukana pyöräilykypärää juuri tämän vuoksi, muhun on sattunut jo iha tarpeeksi, joten vältetään edes kallonmurtumat. 

   Lainaa

  19. Säädytön lehmmä 19.10.2023 8:39
   Tulos: -19 (73 ääntä)
   Huolestunut roska: Nää keskelle kevyen liikenteen väylää parkkeeratut skuutit ovat vaarallisia meille pyöräilijöille, varsinkin nyt kun alkaa olla pimeää. Mut joo, muutto mies, ensihoitaja tai palomies joka ei osaa paiskata noita helvetinkoneita päin seinää pois tieltään, on väärällä alalla.
   Polkupyörissä pitää lain mukaan olla edessä ja takana valot pimeällä. Kannattaa vaihtaa ne strobot jatkuvasti palavaan ja oikeaoppisesti suunnattuun lamppuun, niin näkee eteensä. 
   Tahdistamaton viikinki: On vain ajan kysymys milloin nuo vuokraskuutit kielletään ja hyvä niin. Ovat ihan liian haastavia käyttäjilleen.
   Itseasiassa noihin sähköpotkulautoihin kohdistuu ihan järjetön määrä ilkivaltaa, henkilöiltä jotka ei niitä koskaan ole käyttänyt; Viskellään vesistöihin, potkitaan kumoon yksittäisiä tai rivissä olevia lautoja, siirretään keskelle kulku- tai ajoväyliä lautoja, jotka on oikeaoppisesti parkkeerattu paikkaan jossa se ei ketään häiritse tai aiheuta vaaratilannetta.

   Lainaa

  20. Tulos: +39 (45 ääntä)
   Sivistynyt nektariini: Teuvo ei taida olla ainakaan kantoapuna muutossa jos ei tuota skoottia tuosta jaksa siirtää sivuun. Hätätilassa myöskään ambulanssi tai paloauto ei paljoa hidastele tai välitä esteestä, invataksin kuljettajakin todennäköisesti paiskaisi skootin helvettiin.
   Ongelmaksi muodostuu ambulanssin kohdalla se, että potkulauta jää helposti Sprinterin alustaan kiinni. Ei välttämättä onnistu matkan jatkaminen siten. 
   Paloautolla on helpompaa, johtuen mm. auton massasta. Uskon, että mikäli ajaa vain kylmästi härveliä päin, niin skuutti menee tuhannen päreiksi ja matkan teko jatkuu.

   Lainaa

  21. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 19.10.2023 9:00
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Kirkas etana: Unohtunut katsastus ei aiheuta kuin rikesakon. Verot maksamatta tai vakuutukseton, niin lähtee kilvet. Toki jos on jo aiemmin huomautettu katsastuksen puutteesta saattaa kilvetkin lähteä.
   En jaksa etsiä lakipykäliä tähän, että pitäisikö näin olla. Joku vuosi sitten minut pysäyttäneet poliisit olivat kyllä viemässä kilpiäkin ja saisin ne lunastaa sitten katsastuksen jälkeen maksua vastaan. Oli sen verran uusi auto että oli vain joka toinen vuosi katsastus, mutta edellinen oli jäänyt väliin epähuomiossa. Olin viimeisillään raskaana (kyynel silmässä, että miten me päästään synnärille jos ei autoa) ja pysäytys oli käytännössä kotikadun varrella, joten auto heti parkkiin ja selvisin vain sakoilla. Mutta poliisisetä kyllä oli aika jämynä, että ei ollut mikään pikkurike.

   Lainaa

  22. Yötön myyrä 19.10.2023 9:10
   Tulos: -52 (64 ääntä)
   Jämynä? Jälleenmyyjänä...?

   Lainaa

  23. Toimiva metsämarja 19.10.2023 9:56
   Tulos: -8 (38 ääntä)
   Piritan mies, sano Piritalle, että jos hän haluaa käyttää autoa, hän huolehtii myös siitä.

   Lainaa

  24. Tulos: +44 (52 ääntä)
   Sipulinhajuinen aasi: Eniten skuuteissa ärsyttää ne lahopäät ajajat
   No eihän niissä muuta vikaa olekaan kun ne käyttäjät.

   Lainaa

  25. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Kypsentämätön oppilas: Plokkari Ravintolatyöntekijä, joka kerää tyhjät lasit, tuopit ja vastaavat pöydistä, tyhjentää tuhkakupit ja ehkä myös siivoaa.Sana tulee ruotsinkielisestä verbistä plocka eli poimia tai noukkia. Usein käytetään virheellistä muotoa blokkaria. Virheellistä siksi, koska block tarkoittaa estää, joka ei ole plokkarin tehtävä.
   Kiitti. Järkkärinä ollessani itsekin ihmettelin miksi nuo puhuu blokkaamisesta, kun sehän on mun tehtävä. Kuullut kyllä molemmat monta kertaa, mutta itse käyttänyt myös blokkausta koska se oli eka minkä kuulin ja en ole kuullut mitään perusteluja miksi toinen olisi parempi. Nyt vasta kuulin ekaa kertaa järkeen käyvät perustelut asialle.

   Lainaa

  26. Tulos: +93 (93 ääntä)
   Huolestunut roska: Nää keskelle kevyen liikenteen väylää parkkeeratut skuutit ovat vaarallisia meille pyöräilijöille, varsinkin nyt kun alkaa olla pimeää. Mut joo, muutto mies, ensihoitaja tai palomies joka ei osaa paiskata noita helvetinkoneita päin seinää pois tieltään, on väärällä alalla.
   Eivätköhän osaa, mutta usein kys. työntekijöillä on aika kovakin kiire. Esimerkiksi aivoverenkierron häiriöissä jokainen sekunti merkitsee, eli sen skuutin raahaamiseen tieltä menee ihan turhaa aikaa. Parkkeeratkaa ne oikein.

   Lainaa

  27. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Ranska kielsi nuo vuokraskuutit täysin, vai oliko pelkkä Pariisi tms. Kuinka päin vaan mutta hattua nostan sille päätökselle.

   Lainaa

  28. It's a deal 19.10.2023 12:44
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Tuon kuvan skuutin pystyy onneksi kiertämään nurmikkoa käyttäen, jos on hälytysajolla kiire, joten hengenvaaraa ei synny. Muuten kylläkin klassisen Mikki Hiiri-lapun arvoinen pysäköinti.

   Lainaa

  29. Höyli sirkka 19.10.2023 12:48
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Huolestunut roska: Nää keskelle kevyen liikenteen väylää parkkeeratut skuutit ovat vaarallisia meille pyöräilijöille, varsinkin nyt kun alkaa olla pimeää. Mut joo, muutto mies, ensihoitaja tai palomies joka ei osaa paiskata noita helvetinkoneita päin seinää pois tieltään, on väärällä alalla.
   Ne on kyllä painavia. Siirtelin juhannusaamun lenkilläni noita kadulta ja jalkakäytäviltä tien oheen muistaakseni 9 kpl. Ilmeissti käyttäjät on fyysisesti todella heikkoja.

   Lainaa

  30. Söpö tonttu 19.10.2023 13:01
   Tulos: -4 (34 ääntä)
   Ääretön preeriasusi: Piritan mies taitaa muistaa ens kerralla katsastuksen paremmin. Eikä edes poliisien ja sakkojen vaan rouvan suuttumisen pelossa 😆
   Piritta voisi myös itse auton käyttäjänä huolehtia asioista, eikä syyttää miestään.
   Toivottavasti tuo kokemus opettaa.

   Lainaa

  31. Tulos: -23 (37 ääntä)
   Huolestunut roska: Nää keskelle kevyen liikenteen väylää parkkeeratut skuutit ovat vaarallisia meille pyöräilijöille, varsinkin nyt kun alkaa olla pimeää. Mut joo, muutto mies, ensihoitaja tai palomies joka ei osaa paiskata noita helvetinkoneita päin seinää pois tieltään, on väärällä alalla.
   hidasta, saatat nähdäkkin jotain.

   Lainaa

  32. Lommoton liitu 19.10.2023 15:45
   Tulos: -28 (42 ääntä)
   Säädytön lehmmä: Polkupyörissä pitää lain mukaan olla edessä ja takana valot pimeällä. Kannattaa vaihtaa ne strobot jatkuvasti palavaan ja oikeaoppisesti suunnattuun lamppuun, niin näkee eteensä.  Itseasiassa noihin sähköpotkulautoihin kohdistuu ihan järjetön määrä ilkivaltaa, henkilöiltä jotka ei niitä koskaan ole käyttänyt; [...]
   Hyvä vinkki, jonka kuulin joltain kaverilta, on ostaa musta tussi ja aina ohi mennessään sotkea se QR-koodi. Estää tehokkaasti laitteen käytön ja antaa signaalin operaattoreille mikä on kannattavaa bisnestä.
   Pitääkin käydä tussikaupoilla.

   Lainaa

  33. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Säädytön lehmmä: Itseasiassa noihin sähköpotkulautoihin kohdistuu ihan järjetön määrä ilkivaltaa, henkilöiltä jotka ei niitä koskaan ole käyttänyt;
   Mistä sinä tiedät, että ketkä niitä heittelee ja kaatelee ja varsinkin sen, että he eivät ole koskaan niitä käyttäneet?

   Lainaa

  34. Tulos: -33 (61 ääntä)
   Huolestunut roska: Nää keskelle kevyen liikenteen väylää parkkeeratut skuutit ovat vaarallisia meille pyöräilijöille, varsinkin nyt kun alkaa olla pimeää. Mut joo, muutto mies, ensihoitaja tai palomies joka ei osaa paiskata noita helvetinkoneita päin seinää pois tieltään, on väärällä alalla.
   Pyöräilijä, joka ei osaa katsoa eteensä pyöräillessään, on väärällä kulkuvälineellä liikenteessä.

   Lainaa

  35. Ikääntyvä paarma 19.10.2023 18:34
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   Mustakuu: Pyöräilijä, joka ei osaa katsoa eteensä pyöräillessään, on väärällä kulkuvälineellä liikenteessä.
   Pyörätielle tai muualle turhia esteitä jättävä molopää on silti enemmän väärässä. Sitä et voi mitenkään selittää pyöräilijän viaksi. Ainut hyvä puoli noissa pitkin teitä lojuvissa laudoissa on se, että ne saadaan nopeammin pois mitä enemmän molopäät perseilee niillä.

   Lainaa

  36. Vastuuton pupu 19.10.2023 19:42
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Itseasiassa: Itse toivoisin että käyttäjät oppisivat tai edes ne vuokraajat rajoittaisivat niiden käyttöä. Joku kertakin näin että joku jätti keskelle jalkakäytävää (jossa sillä ei saa ajaa) skuutin poikittain, otti kuvan ja jatkoi matkaa. Jos joku vuokraajalla olisi edes vähän selaamassa niitä kuvia, niin vastaavia tilanteita [...]
   Mä olen myös kiitollinen skuuteista, ja osaan ajaa sekä pysäköidä asianmukaisesti. Kypäräkin aina päässä, ja huomaan, että olen tässä kaupungissa ainoa, joka sellaista käyttää. 
   Vaikka monen tekee mieli tehdä räsäset ja kieltää kaikki, niin mielestäni päästäisiin jo pitkälle, jos vuokraskuuteissa olisi 18v ikäraja (vahva tunnistautuminen sovellukseen), kypäräpakko, ja hurjastelun välttämiseksi matkaperusteinen laskutus aikaperusteisen sijaan. Näitä olisi ainakin syytä kokeilla ennen kieltämistä. 

   Lainaa

  37. Vastuuton pupu 19.10.2023 19:44
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Lommoton liitu: Hyvä vinkki, jonka kuulin joltain kaverilta, on ostaa musta tussi ja aina ohi mennessään sotkea se QR-koodi. Estää tehokkaasti laitteen käytön ja antaa signaalin operaattoreille mikä on kannattavaa bisnestä. Pitääkin käydä tussikaupoilla.
   Ei sitä koodia välttämättä tarvita, ajamaan pääsee ilmankin. Ainakin Tierillä.

   Lainaa

  38. Tyytyväinen aprikoosi 20.10.2023 10:03
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Söpö tonttu: Piritta voisi myös itse auton käyttäjänä huolehtia asioista, eikä syyttää miestään.Toivottavasti tuo kokemus opettaa.
   Piritta kertoi, että mies tuli vaihtamaan auton. Eli olikohan mies liikkeellä Pirittan katsastetulla autolla ja jättänyt tämän käyttöön oman katsastamattoman autonsa.

   Lainaa

  39. Televisioitu norppa 20.10.2023 13:12
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Moraaliton karjalanpiirakka: Ne on yllättävän veemmäisiä siirtää käsin.
   Joo ei ne semmoisia kevyitä lastenskuutteja ole ja renkaissa jarrut päällä, mutta normaalivoimilla voi pari metriä siirtää.

   Lainaa

  40. Säädytön lehmmä 20.10.2023 13:50
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Koko hanhi: Mistä sinä tiedät, että ketkä niitä heittelee ja kaatelee ja varsinkin sen, että he eivät ole koskaan niitä käyttäneet?
   Vaikka ihan siitä, että nähnyt ihan itse tälläisiä tapauksia. Mistäkö tiedän ettei henkilö ole itse juuri ajanut laudalla? Koska olen hetkeä aiemmin sen laudan itse asianmukaisesti parkeerannut. Kesällä oli myös muutama uutinen, joissa kerrottiin toisen auton seuranneen lautafirman pakettiautoa, joka yöaikaan kävi lautoja poimimassa ja siirtelemässä riveihin. Kun lautafirman paku poistunut, on tästä toisesta autosta käynyt henkilö potkimassa sen koko lautarivin kumoon.

   Lainaa

  41. Taukoamaton tonttu 20.10.2023 16:34
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Huolestunut roska: Nää keskelle kevyen liikenteen väylää parkkeeratut skuutit ovat vaarallisia meille pyöräilijöille, varsinkin nyt kun alkaa olla pimeää. Mut joo, muutto mies, ensihoitaja tai palomies joka ei osaa paiskata noita helvetinkoneita päin seinää pois tieltään, on väärällä alalla.
   Niitä ei tarvitse paiskoa päin seinää. Ne nimittäläin syttyvät herkästi palamaan ja seinän lähellä sytyttävät ehkä seinänkin samalla. 
   Paiskotut ja siten ehkä vaurioituneet akut syttyvät herkästi. 
   Alkupaloa on mahdoton sammuttaa, ainoa toimiva tapa on upottaa akku veteen, mutta palavaa akkua ei voi siirtää, koska se palaa todella kuumana ja savuttaa todella myrkyllisiä kaasuja. 
   Ja kyllä nuo härpäkkeet on rumia ja joutavia muutenkin. 
   Odotan, että muutkin kaupungit seuraavat Helsingin esimerkkiä, ja lautoja varten tulee kiinteät pysäköintialueet, joiden ulkopuolelle niiden pysäköinti olisi täysin kiellettyä. 

   Lainaa

  42. Taukoamaton tonttu 20.10.2023 16:41
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Lantsi: Eivätköhän osaa, mutta usein kys. työntekijöillä on aika kovakin kiire. Esimerkiksi aivoverenkierron häiriöissä jokainen sekunti merkitsee, eli sen skuutin raahaamiseen tieltä menee ihan turhaa aikaa. Parkkeeratkaa ne oikein.
   Mutta mikä on oikein? Nykyään sitä ei olekaan, koska ne ei kuulu tonteille, eikä yleisillä alueillakaan ole nyt niille varattua tilaa. Kaupunkisuunnittelu ei ole osannut ottaa tällaista massasuosion saavaa liikkumismuotoa huomioon, ja siksi kai ne ovat niin iso ongelma. 
   Kaupungeilta toivoisin jämäkkyyttä tässä. Jos Pariisin-malli, eli täyskielto, tuntuu liian ankaralta, niin ainakin niiden pysäköintiä varten pitäisi operaattoreiden vuokrata ihan rahalla kaupungeilta rajatut parkkialueet. Ja sitten lautafirmojen pitäisi velvoittaa käyttäjät pysäköimään niille alueille, sakon uhalla tietenkin. 
   Homma toimii kaupunkipyörien kanssa. Kyllä sen pitäisi skuuttienkin kanssa toimia ihan samoin. 

   Lainaa

  43. Steriili nektariini 20.10.2023 17:12
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Säädytön lehmmä: Vaikka ihan siitä, että nähnyt ihan itse tälläisiä tapauksia. Mistäkö tiedän ettei henkilö ole itse juuri ajanut laudalla? Koska olen hetkeä aiemmin sen laudan itse asianmukaisesti parkeerannut. Kesällä oli myös muutama uutinen, joissa kerrottiin toisen auton seuranneen lautafirman pakettiautoa, joka yöaikaan kävi [...]
   :) "Itseasiassa noihin sähköpotkulautoihin kohdistuu ihan järjetön määrä ilkivaltaa, henkilöiltä jotka ei niitä koskaan ole käyttänyt;"

   Lainaa

  44. Taukoamaton tonttu 20.10.2023 18:46
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kyöpeli: En usko, että kukaan voi ajaa invataksia, ambulanssia tai ammattimuuttoautoa, jos skuutin siirtäminen on jokin ongelma. Ei se nyt oikeasti kovin vaikeaa tai raskasta ole. Minä siirtelen noita harva se päivä ihan vain hyvesignaloinnin merkeissä, ja Luoja tietää, etten ole näppärä enkä [...]
   Mukavaa sitten palavan kämpän parvekkeella venailla paloautoa, joka pysähtyy matkalla kolme-neljä kertaa siirtämään skuutteja edestä. 
   Henri: Ongelmaksi muodostuu ambulanssin kohdalla se, että potkulauta jää helposti Sprinterin alustaan kiinni. Ei välttämättä onnistu matkan jatkaminen siten.  Paloautolla on helpompaa, johtuen mm. auton massasta. Uskon, että mikäli ajaa vain kylmästi härveliä päin, niin skuutti menee tuhannen päreiksi ja matkan teko jatkuu.
   Ja hyvinvointialueiden talous kyntää muutenkin, ei siihen tarvita sitä lisäksi, että niitä erikoisvalmisteisia ambulanssi-Sprintereitä korjaillaan jatkuvasti, ja kyllähän se skuutti nyt tuhoja auton alustaan tekisi. Ei ne mitään panssarivaunuja ole. 
   Sitä paitsi sähköskuutin akku voi vaikka räjähtää, jos se rikkoontuu. Kiva sitten soitell ambulanssille ambulanssia. Miten sen alkuperäisen lanssintarvitsijan käy? 

   Lainaa

  45. Aurattu ahma 20.10.2023 20:12
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Joensuussa on kyllä pakkaamisen lisäksi osattu parkkeeratakin mallikkaasti, ihan molemmat kuvan autot onnistunu melkein

   Lainaa

  46. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Kirkas etana: Unohtunut katsastus ei aiheuta kuin rikesakon. Verot maksamatta tai vakuutukseton, niin lähtee kilvet. Toki jos on jo aiemmin huomautettu katsastuksen puutteesta saattaa kilvetkin lähteä.
   Ei suinkaan Kirkas Etana ole vilauttanut maitorauhasia konstaapeleille jos on noin onnellisesti päässyt käymään - koska eipä katsastamattomalla autolla ajamisesta yleensä pelkällä hymyilyllä saati rikesakolla selvitä. Meille kaikille muille katsastamatta jättäminen kyllä johtaa ajokieltoon ja kilpien menetykseen jollei ole tyyliin pari viikkoa vasta leima pitkällä ja hemmetinmoiset puhelahjat. ;-)

   Lainaa

  47. Kaveriton lokki 21.10.2023 18:51
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Nuo minne sattuu jätetyt skuutit on näkövammaisille iso ongelma. Esim.koiran kanssa kulkiessa koira väistää noita ja joskus se väistää niitä esim. ajoradalle ja silloin ihminen on vaarassa jäädä auton alle. Ei ne vammattomille mikään ongelma yleensä ole, mutta kun muitakin täällä tallailee... Heitä ei jostain syystä oteta koskaan huomioon.

   Lainaa

  48. Esteetön maito 22.10.2023 0:35
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Koko hanhi: Mistä sinä tiedät, että ketkä niitä heittelee ja kaatelee ja varsinkin sen, että he eivät ole koskaan niitä käyttäneet?
   Ihmiset jotka käyttävät niitä haluavat niitä olevan käytettävissä jatkossakin. Vihaajat toimintaa yrittävät pilata ilkivallallaan. Täälläkin niitä näkyy olevan.

   Lainaa

  49. Kauhea viikinki 22.10.2023 10:41
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Esteetön maito: Ihmiset jotka käyttävät niitä haluavat niitä olevan käytettävissä jatkossakin. Vihaajat toimintaa yrittävät pilata ilkivallallaan. Täälläkin niitä näkyy olevan.
   Höpö höpö. Ei skuuttien käyttäjien äly riitä noin pitkään johdantoon.

   Lainaa

  50. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Iso Hoo: Ei suinkaan Kirkas Etana ole vilauttanut maitorauhasia konstaapeleille jos on noin onnellisesti päässyt käymään - koska eipä katsastamattomalla autolla ajamisesta yleensä pelkällä hymyilyllä saati rikesakolla selvitä. Meille kaikille muille katsastamatta jättäminen kyllä johtaa ajokieltoon ja kilpien menetykseen [...]
   Höpsis. Itselläni oli lähes vuoden myöhässä katsastus, koska olimme sopineet, että puoliso huolehtii moiset. Poliisiauto saatteli lähimmälle katsastusasemalle hoitamaan asian, enkä saanut edes sakkoja.

   Lainaa

  51. Rikas kilpikonna 23.10.2023 12:30
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Taukoamaton tonttu: Niitä ei tarvitse paiskoa päin seinää. Ne nimittäläin syttyvät herkästi palamaan ja seinän lähellä sytyttävät ehkä seinänkin samalla.  Paiskotut ja siten ehkä vaurioituneet akut syttyvät herkästi.  Alkupaloa on mahdoton sammuttaa, ainoa toimiva tapa on upottaa akku veteen, mutta palavaa akkua ei voi siirtää, koska se [...]
   No se paiskominen vaatii enempi voimaa kuin pieni siirtäminen pois vaaranpaikalta. Käy voimailusta.

   Lainaa

  52. Epäilevä delfiini 24.10.2023 0:35
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Rikas kilpikonna: No se paiskominen vaatii enempi voimaa kuin pieni siirtäminen pois vaaranpaikalta. Käy voimailusta.
   Ei narukäsille 😆

   Lainaa

  53. Peittynyt henkilö 24.10.2023 19:27
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kielinero: Höpsis. Itselläni oli lähes vuoden myöhässä katsastus, koska olimme sopineet, että puoliso huolehtii moiset. Poliisiauto saatteli lähimmälle katsastusasemalle hoitamaan asian, enkä saanut edes sakkoja.
   Itsellä poliisi soitti perään ja ilmoitti et katottiin tossa liikenteessä ettet oo katsastanu autoos viimeseen puoleen vuoteen, jos viittisit tehdä asialle jotain, kiitos. Vähän oli päässy unohtuun kun kahden vuoden välein katsastukset vielä, mut heti v.lopun jälkeen käytin näytillä.

   Lainaa

  54. Neulottu ilonpilaaja 25.10.2023 6:27
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Sanmperi: Ranska kielsi nuo vuokraskuutit täysin, vai oliko pelkkä Pariisi tms. Kuinka päin vaan mutta hattua nostan sille päätökselle.
   Ei sinne sekaan skuutit mahtuisikaan. Sekopäiset turistit pysäyttää ja vaarantaa liikennettä ihan tarpeeksi. Tuli huomattua kun kävi itse siellä. Hemmetin junttia juosta autotielle, jotta saa kuvattua itsensä riemukaaren edessä yms. Kuvittele siis samat ääliöt skuutin tai minkään renkailla kulkevan päälle...

   Lainaa

  55. Neulottu ilonpilaaja 25.10.2023 6:36
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Lommoton liitu: Hyvä vinkki, jonka kuulin joltain kaverilta, on ostaa musta tussi ja aina ohi mennessään sotkea se QR-koodi. Estää tehokkaasti laitteen käytön ja antaa signaalin operaattoreille mikä on kannattavaa bisnestä. Pitääkin käydä tussikaupoilla.
   Tässä hyvä esimerkki ilkivallasta tyypiltä, joka ei lautoja käytä. Kattokaapa peiliin oikeesti.

   Lainaa

  56. Äänetön papaija 25.10.2023 16:20
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Voisko joku plokata (poimia) skuutin, ettei se blokkais (tukkisi) tietä.

   Lainaa

  57. Leveähkö kesyhanhi 25.10.2023 22:19
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Neulottu ilonpilaaja: Tässä hyvä esimerkki ilkivallasta tyypiltä, joka ei lautoja käytä. Kattokaapa peiliin oikeesti.
   Tottakai ilkivalta on väärin. 
   Hedelmällistä olisi tajuta kuitenkin myös lautojen käyttäjänä, että ei jätä niitä mihin sattuu ja myöskin ajaa niillä vastuullisesti (olen meinannut jäädä jo pari kertaa alle, kun nurkan takaa suhahdetaan eteen, ja kerran skuutti meinasi kurvata itse alle äkkiarvaamatta ja kovaa), niin niiden käyttäminen ei herättäisi niin paljoa närää, että se joissakin yksilöissä provosoi esiin tällaista tihutyötä. 
   Ja lautafirmojen pitäisi tuntea vastuunsa. Ja heitähän tuollainen tuhmuus eniten rankaisee.
   En kannusta ilkivaltaan enkä toisten omaisuuden vahingoittamiseen, mutta en myöskään pidä oikeutettuna sitä, että tehdään liikevoittoa sotkemalla yhteiset kadut ja tukkimalla kulkuväylät ja antamalla alaikäisille ja humalaisille ihmisille liian vaarallinen ja nopea kulkuneuvo alle! 

   Lainaa

  58. Veikeä hyönteinen 4.11.2023 8:05
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ärsyttää tuollaiset Janitat ja Jukat ja muut kaltaisensa, joiden on pakko tulla joka kriittiseen postaukseen rääpimään päätään. Nykyään ei saisi edes peräänkuuluttaa hyviä käytöstapoja ilman, että nämä tulee ulisemaan "mielensäpahoittaja hanki elämä lollol" ja "on jollain murheet". Jos ei miellytä, nassu kiinni ja seuraavaan postaukseen.

   Lainaa

  59. Alushousuton appelsiini 12.11.2023 12:30
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Tuollainen akka lähtisi kyllä nopeasti vaihtoon jos ei osaa katsastaa autoaan ajallaan ja sitten kehtaa vielä miehelleen asiasta käydä kiukuttelemaan

   Lainaa

  60. Häiritsevä kilpikonna 20.1.2024 7:19
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Minulla ei ole autoa, niin ei ole tarvinnut katsastusasioita miettiä. Nyt jäi kiinnostamaan, että mistä poliisi tietää katsastamattomat autot, monelle kommentoijalle osunut tilanne kohdalle? Onko joku rekisterikilpiskanneri?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: autot, katsastus, kuva, pakattu, poliisit, scootit, skuutit