Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 122

Jaanalle ei ryttyillä tai pirahtaa!
Vanhempainilta, osa 122

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tornipöllö 28.9.2023 0:10
   Tulos: +486 (494 ääntä)
   Ensin ajattelin, että nimettömän jäsenen mies olisi jotenkin asentanut turvaistuimen takaluukkuun siten, että siellä oli lapsi kyydissä, mikä selittäisi aloittajan tuohtumuksen. Mutta ilmeisesti hän onkin suutuksissaan siitä, että... istuinta on yksinkertaisesti kuljetettu takaluukussa ja nyt se on jotenkin käyttökelvoton? Onko turvaistuimilla useinkin tapana mennä kokonaan pilalle siitä, että niitä kuljetetaan auton takakontissa?

   Lainaa

  2. Rauhaton mansikka 28.9.2023 0:29
   Tulos: +313 (315 ääntä)
   Jaana feikkinimellä vaatii nimitietoja muilta uskottavuuden takia? Sitä paitsi tuossahan on ihan selvä tapaus että jonkun lapsi soittelee pilapuheluita. Vaikkakin anonyymisti ilmoitettu niin aina kivempi noin kuin että olisi poliisiasia.

   Lainaa

  3. Armelias kana 28.9.2023 0:47
   Tulos: +206 (208 ääntä)
   Tornipöllö: Onko turvaistuimilla useinkin tapana mennä kokonaan pilalle siitä, että niitä kuljetetaan auton takakontissa?
   Ei ne mene miksikään ellei ajeta rallia ja istuin pääsee poukkoilemaan. Tuossahan vielä korostettiin että istuin pysyy paikallaan. Vihreä nimetön hermoilee turhasta.

   Lainaa

  4. Suojaton sateenvarjo 28.9.2023 1:19
   Tulos: -138 (184 ääntä)
   Turvaistuimista kysyvä pyytää mielipiteitä, ja lopussa kertoo omansa kirjoittamalla "itse sitä mieltä, ettei ole, mutta hän ei usko." Tarkkaan ottaenhan tuo tarkoittaa, ettei kirjoittajan mies usko kirjoittajan olevan sitä mieltä. No tuo oli saivartelua, mutta monet puhuvat nykyään yksiselitteisistä kyllä tai ei -asioista mielipiteinä. Mikä on kovin ärsyttävää. Olen sitä mieltä, että Schrödingerin kissa elää!

   Lainaa

  5. Kujeileva apina 28.9.2023 1:21
   Tulos: +213 (215 ääntä)
   Joskus asiasta on vain sanottava nimettömästi, varsinkin jos on kyse vanhempien kasvatus velvollisuudesta. Lapset ja nuoret on vanhemmille tosi arka paikka ja siitä voi nousta jos minkälainen myrsky. Varsinkin, jos tunnistaa oman muksunsa, esim. puhelinnumeron viimeisistä numeroista. 😅

   Lainaa

  6. Käyttämätön taistelija 28.9.2023 3:02
   Tulos: +165 (167 ääntä)
   Kujeileva apina: Joskus asiasta on vain sanottava nimettömästi, varsinkin jos on kyse vanhempien kasvatus velvollisuudesta. Lapset ja nuoret on vanhemmille tosi arka paikka ja siitä voi nousta jos minkälainen myrsky. Varsinkin, jos tunnistaa oman muksunsa, esim. puhelinnumeron viimeisistä numeroista. 😅
   Näinpä. Jaanakin onnistui nostamaan myrskyn ihan kuin olisi osunut. Tai sitten se vaan on luonteeltaan tommoinen kommentoija joka ei edes liity mihinkään mitenkään. Ainakin tuntuu olevan pihalla että "mitä soittoja?" Toisaalta myöntää että poikansa puolesta on taisteltu että historiaa näyttäisi olevan pojan tekosten tiimoilta.

   Lainaa

  7. Horjahtava lintu 28.9.2023 4:05
   Tulos: +182 (186 ääntä)
   Onko ihmiset nykyään niin hemmetin uteliaita ja kostonhimoisia, että tää nimetön tiedustelu jotenkin ylitsepääsemättömästi häiritsee? Myös fbeen työpaikkaryhmissä jengi kyselee nimettömänä työpaikkakiusaamisesta, työpaikan vaihdosta ja muista arkaluontoisista asioista, joissa on ihan ymmärrettävää, että kysellään nimettömänä, ja aina on joku vaatimassa nimeä tietoon. Tulee vaan heti mieleen, et ollaanko monen kymmenen tuhannen ihmisen ryhmissä niin vainoharhaisia, et "toi on varmasti se mun työpaikan Ritva, joka syyttää just mua nyt työpaikkakiusaamisesta, vaikkei mitään nimiä tässä käytetty.." siinä on kyllä kalikka kalahtanut ja koira älähtänyt, tulee heti mieleen et ne nimen vaatijat on just niitä syyllisiä kyseiseen toimintaan.

   Lainaa

  8. Suojaisa delfiini 28.9.2023 4:09
   Tulos: +122 (142 ääntä)
   Noissa turvaistuinryhmissä on kyllä niin fanaattista porukkaa, että ei yllätä "nimettömän jäsenen" kysymys. Jengi on tekemässä välillä jotain lasua jos lapsella on talvivaatteet päällä kun istuu turvaistuimessa, tai jos kuljetat lasta KMS eli kasvot menosuuntaan niin oot suunnilleen lapsesi murhaaja.

   Lainaa

  9. Uupunut muurahainen 28.9.2023 5:10
   Tulos: +152 (154 ääntä)
   Ite oon myös ravintolassa töissä ja sinne soitellaan vähän väliä pilapuheluita. Yleensä soittavat tuntemattomasta numerosta, mutta jos ovat erehtyneet jättämään numeronsa näkyviin, niin numero menee estoon. Ei tartte sit soittaa enää oikeellakaan asialla.

   Lainaa

  10. Tulos: +34 (68 ääntä)
   Omenat ja porkkanat pitäisi kieltää alaikäisiltä tai vähintään alle 15-vuotiailta, niin kansanterveys lähtisi nousuun.

   Lainaa

  11. Yliherkkä lihapulla 28.9.2023 6:42
   Tulos: +22 (54 ääntä)
   Tornipöllö: Ensin ajattelin, että nimettömän jäsenen mies olisi jotenkin asentanut turvaistuimen takaluukkuun siten, että siellä oli lapsi kyydissä, mikä selittäisi aloittajan tuohtumuksen. Mutta ilmeisesti hän onkin suutuksissaan siitä, että... istuinta on yksinkertaisesti kuljetettu takaluukussa ja nyt [...]
   Tuokin on kuin ihmeenkaupalla onnistunut jälkikasvua tekemään. Ei siihen tietty älyä tarvitse...

   Lainaa

  12. Säälittävä apina 28.9.2023 10:04
   Tulos: +84 (88 ääntä)
   Luin ensiksi, että isä olisi kuljettanut lasta sieltä takakontissa, kunnes luin uudelleen. Terapiaan se istuin on ainakin vietävä, eihän se tuollaisesta voi selvitä.

   Lainaa

  13. Kiiltävä kauris 28.9.2023 10:43
   Tulos: -157 (163 ääntä)
   Uupunut muurahainen: Ite oon myös ravintolassa töissä ja sinne soitellaan vähän väliä pilapuheluita. Yleensä soittavat tuntemattomasta numerosta, mutta jos ovat erehtyneet jättämään numeronsa näkyviin, niin numero menee estoon. Ei tartte sit soittaa enää oikeellakaan asialla.
   Kohtelette maksavia asiakkaita näin?! 😮

   Lainaa

  14. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Tornipöllö: Ensin ajattelin, että nimettömän jäsenen mies olisi jotenkin asentanut turvaistuimen takaluukkuun siten, että siellä oli lapsi kyydissä, mikä selittäisi aloittajan tuohtumuksen. Mutta ilmeisesti hän onkin suutuksissaan siitä, että... istuinta on yksinkertaisesti kuljetettu takaluukussa ja nyt [...]
   Toivottavasti ei! kun on hyvin eri-ikäisiä lapsia niin pitäisi vissiin olla kaksi autoa että voisi kuskata autollisen teinejä laittamatta taaperon istuinta takakonttiin.

   Lainaa

  15. Säteilevä unikeko 28.9.2023 11:01
   Tulos: +135 (139 ääntä)
   Kiiltävä kauris: Kohtelette maksavia asiakkaita näin?! 😮
   Jos kyseessä on jatkuva pilapuhelurumba ko. numerosta, niin tuskin siellä maksavaa asiakasta on. Se kyllä estää niitä maksavia asiakkaita soittamasta, jos linja on varattu jonkun pilapuhelua soittavan apinan takia.

   Lainaa

  16. Tulos: +101 (103 ääntä)
   Jos turvaistuin ei kestä edes takakontissa paikallaan kuljetusta, miten siihen uskaltaa lapsen istuttaa?

   Lainaa

  17. Tajuton lehmä 28.9.2023 11:58
   Tulos: +82 (84 ääntä)
   Kiiltävä kauris: Kohtelette maksavia asiakkaita näin?! 😮
   Sehän ei ole maksava asiakas ennen kuin on oikeasti ostanut. Se, että jättää prospektin puheluun vastaamatta ei ole mitenkään kiellettyä. Ja ehkä olisi kannattanut miettiä ennen niitä pilapuheluita....

   Lainaa

  18. Tulos: +47 (53 ääntä)
   Leijona yksinhuoltaja? Ok. 🦁❤️👶 Aika hyvin onnistuu FB:n käyttö leijonalta, vaikka on ne isot käpälät.

   Lainaa

  19. Tulos: +100 (104 ääntä)
   Onko kaikki turvaistuimet siis lähtökohtaisesti käyttökelvottomia, kun jo tehtaalta ne kuljetetaan kauppoihin rekalla tms?

   Lainaa

  20. Seniili eläin 28.9.2023 12:05
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Laura: Leijona yksinhuoltaja? Ok. 🦁❤️👶 Aika hyvin onnistuu FB:n käyttö leijonalta, vaikka on ne isot käpälät.
   Puheentunnistus. Tai siis ärjynnän.

   Lainaa

  21. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Käyttämätön taistelija: Näinpä. Jaanakin onnistui nostamaan myrskyn ihan kuin olisi osunut. Tai sitten se vaan on luonteeltaan tommoinen kommentoija joka ei edes liity mihinkään mitenkään. Ainakin tuntuu olevan pihalla että "mitä soittoja?" Toisaalta myöntää että poikansa puolesta on taisteltu että historiaa näyttäisi olevan pojan tekosten tiimoilta.
   Onhan se voinut taistella pojan puolestakin vaikkei tämä olisi mitään tehnyt, jos poika on esim. ollut kiusattu. Sellaisesta monesti seuraa myös se kosto.

   Lainaa

  22. Esteetön maito 28.9.2023 12:34
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Uupunut muurahainen: Ite oon myös ravintolassa töissä ja sinne soitellaan vähän väliä pilapuheluita. Yleensä soittavat tuntemattomasta numerosta, mutta jos ovat erehtyneet jättämään numeronsa näkyviin, niin numero menee estoon. Ei tartte sit soittaa enää oikeellakaan asialla.
   Joo ihmettelin myös jos ne pilapuhelut tulee numeron kanssa miksi ei vaan laita sitä estoon facessa huhuilun sijaan.

   Lainaa

  23. It's a deal 28.9.2023 12:57
   Tulos: +40 (46 ääntä)
   Laura: Onko kaikki turvaistuimet siis lähtökohtaisesti käyttökelvottomia, kun jo tehtaalta ne kuljetetaan kauppoihin rekalla tms?
   Ilmeisesti alkuperäispakkauksessa ne vielä selviävät, mutta sitten niistä tulee kertakäyttöisiä. Se on kallis rasti aina, kun tiputat sellaisen kädestäsi vaikka lattialle, ei niitä ole luotu kestämään kolhuja. Tässä on nyt markkinat pehmustetuille metallilaatikoille, joissa istuinta tulee kuljettaa.

   Lainaa

  24. Itseasiassa 28.9.2023 13:11
   Tulos: +80 (80 ääntä)
   Kiiltävä kauris: Kohtelette maksavia asiakkaita näin?! 😮
   Mä kun luulin että pilapuhelu on sellainen jossa raha ei just liiku sinne ravintolaan. Mutta haluatko avata vähän lisää tätä asiaa?

   Lainaa

  25. Välitön sitruuna 28.9.2023 14:24
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Selvästi oli hyvä idea postata nimettömänä, vaikuttaa siltä että Jaana tunnisti numeron. Tuntuu olevan juuri sellainen vanhempi joka ei usko lapsensa voivan tehdä mitään väärää, syy on aina muissa. Tiedä minkälaista paskaa olisi tullut niskaan. Suurin osa näistä on täysiä sekopäitä muutenkin.

   Lainaa

  26. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Kaikkea sitä tyhmät miehet keksiikin. Että lapsen turvaistuin takaluukkuun vain siksi että kaverit mahtuu kyytiin. Kyllä se on niin että kavereiden kyyditsemiseen on oltava oma auto. Sanoohan sen järkikin että pilalle se istuin takaluukussa menee. Tuossa tilanteessa ainoa vastuullinen vaihtoehto on vaihtaa sekä mies että auto ja tietenkin myös turvaistuin ja lapsi.

   Lainaa

  27. Kujeileva apina 28.9.2023 15:43
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Rupesin pohtimaan, että jos on estänyt jonkun numeron, niin pystyykö tästä numerosta saamaan puhelun jos soittaja on laittanut numeron pois näkyviltä? 🤔

   Lainaa

  28. Tulos: -4 (42 ääntä)
   Röökiä olen pari hassua kertaa hakenut junnuille mutta kaljaa en todellakaan. Se on pilannut niin monen elämän, omani myös, ettei pysty ymmärtää miksi joku hakee. Onhan sitä itsekin hakijoita skidinä käyttänyt mutta näin jälkikäteen välillä miettinyt että kuka saatana hakee 13v junnuille Alkosta viinaa. Paras oli kun metriksellä tuli tyyppi sanoo et hei toi gimma kaipais bupree. No mähän eka kelasin et jee rahaa luvassa mut sitten kun ne näytti sen tytön ni jäi subut myymättä. Kävin kysyy paljon oot vanha ja se vastas ihan rehdisti 13v. No joku nilkki sille myy mutta itse en halua edistää toisten pahaa oloa. Aikuiselle kenet tiedän saatan poistaakin kun ovat jo koukussa ja tietävät mitä tekevät mutta antaa lasten olla lapsia mahd pitkään. Läppäähän Tero heittää mutta pieni totuuden siemen sen heitossa on. Ennen oli paremmin, no vitut ollut. Kunhan nyt tyhmyyttäni täällä höpöttelen mutta näin kiteytettynä, ÄLKÄÄ HAKEKO SKIDEILLE MIDII!!! Ehkä karkkia jos äippä antaa luvan.

   Lainaa

  29. Rajoittunut hamsteri 28.9.2023 17:32
   Tulos: +3 (19 ääntä)
   Naurattaa kun näiden samojen vauhkonimettömien muksut saa luistellessaan jättipaksun pipon päähän ja kypärän niin, että se ehkä suojaa takaraivoa kuhmulta, mutta naama ja otsa kyllä hajoaa jos piltti lentää eripäin. Puhumattakaan miten ne kohta vetävät kolmipäänä sähköpotkulaudalla tiellä.

   Lainaa

  30. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 28.9.2023 19:06
   Tulos: +10 (40 ääntä)
   Suojaisa delfiini: Noissa turvaistuinryhmissä on kyllä niin fanaattista porukkaa, että ei yllätä "nimettömän jäsenen" kysymys. Jengi on tekemässä välillä jotain lasua jos lapsella on talvivaatteet päällä kun istuu turvaistuimessa, tai jos kuljetat lasta KMS eli kasvot menosuuntaan niin oot suunnilleen lapsesi murhaaja.
   No, jos sinä yksivuotiaan laitat tieten tahtoen autoon katse meno suuntaan, vaarallisessa istuimessa tai jopa ilman istuinta, ymmärtäen että kolarin tullen niskat menee poikki, niin aika välinpitämätön pitää olla, vaikkei ihan murhaaja olisikaan. Vaikka se todennäköisyys kuolonkolarille on pieni, se on silti helpompi ennaltaehkäistä kuin jälkeenpäin miettiä, kuinka pienellä se ainokainen olisi hengissä pysynyt. 
   Tuossa ryhmässä ohjataan suosituksen mukaisiin istuimiin, ja jos sellaista ei halua ideologisista syistä hommata niin parempi pysyä pois ryhmästä. Kysyjille löytyy kyllä apua ja olen itse saanut paljon apua ryhmältä. Huonoista istuimista on lähtenyt turvatesteissä jopa vyöt irti asennettaessa, eipä sellainen lelu paljoa suojaa lasta. Kaikkea ei voi tietää ja siksi tällainen tietopankki on tosi tärkeä.
   Istuimissa on myös samankaltainen juttu kuin pyöräilykypärissä. Lattialle pudotettu (tai muuten isomman kolhun saanut) istuin, ei välttämättä suojaa kolarin tullen samoin kuin ehjä istuin. Mutta turha huoli oli hyvin paikallaan pysyvän istuimen kuljetuksesta.

   Lainaa

  31. Kenkku ampiainen 28.9.2023 19:40
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Laura: Onko kaikki turvaistuimet siis lähtökohtaisesti käyttökelvottomia, kun jo tehtaalta ne kuljetetaan kauppoihin rekalla tms?
   Ne on kuplamuovissa kuljetettu.

   Lainaa

  32. Kenkku ampiainen 28.9.2023 19:45
   Tulos: +4 (30 ääntä)
   Höpö: Röökiä olen pari hassua kertaa hakenut junnuille mutta kaljaa en todellakaan. Se on pilannut niin monen elämän, omani myös, ettei pysty ymmärtää miksi joku hakee. Onhan sitä itsekin hakijoita skidinä käyttänyt mutta näin jälkikäteen välillä miettinyt että kuka saatana hakee 13v junnuille [...]
   Itsehän tein sellaisen ratkaisun raitistuttuani, etten hae kenellekään, edes aikuisille, alkoholia mihinkään tarpeeseen. Erehdyksessä lahjaksi tulleet pullotkin menee viemäriin.
   On meinaan sellainen riippuvuutta aiheuttava huume, etten soisi kenenkään sitä käyttävän enkä sen käyttöä tue. 

   Lainaa

  33. Kielevä koira 28.9.2023 20:41
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Säälittävä apina: Luin ensiksi, että isä olisi kuljettanut lasta sieltä takakontissa, kunnes luin uudelleen. Terapiaan se istuin on ainakin vietävä, eihän se tuollaisesta voi selvitä.
   Ensin mietin, kenen takakonttiin on istuin työnnetty. Istuimet eivät ole suunniteltu aikuisen painolle.

   Lainaa

  34. Samuli Putro 28.9.2023 22:23
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: No, jos sinä yksivuotiaan laitat tieten tahtoen autoon katse meno suuntaan, vaarallisessa istuimessa tai jopa ilman istuinta, ymmärtäen että kolarin tullen niskat menee poikki, niin aika välinpitämätön pitää olla, vaikkei ihan murhaaja olisikaan. Vaikka se todennäköisyys kuolonkolarille on pieni, se on silti helpompi [...]
   No missä iässä tai lapsen koossa vaihdetaan KMS? Itse olen nähnyt 6-vuotiaan ei-KMS-tyylisesti ja 5-vuotiaan KMS. Tottakai vauvat on ei-KMS.

   Lainaa

  35. Sointumaton pomelo 28.9.2023 22:34
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Ne on kuplamuovissa kuljetettu.
   Ei todellakaan ole.

   Lainaa

  36. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Mietin vaan että miten se anonyymi julkaisu estää henkilöllisyyden selviämisen tässä tapauksessa tai estää koston? Kun vanhempi tunnistaa lapsensa numeron ja läksyttää tätä pilapuheluista, saa piltti tietää ravintolan omistajan "vasikoineen". Vai kuka tässä oli kostamassa?

   Lainaa

  37. Muikea Mastodontti 29.9.2023 4:05
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Suojaisa delfiini: Noissa turvaistuinryhmissä on kyllä niin fanaattista porukkaa, että ei yllätä "nimettömän jäsenen" kysymys. Jengi on tekemässä välillä jotain lasua jos lapsella on talvivaatteet päällä kun istuu turvaistuimessa, tai jos kuljetat lasta KMS eli kasvot menosuuntaan niin oot suunnilleen lapsesi murhaaja.
   Facebook – Pistää päät sekaisin jo v.sta 2006

   Lainaa

  38. Nuutunut kyyhky 29.9.2023 6:42
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: No, jos sinä yksivuotiaan laitat tieten tahtoen autoon katse meno suuntaan, vaarallisessa istuimessa tai jopa ilman istuinta, ymmärtäen että kolarin tullen niskat menee poikki, niin aika välinpitämätön pitää olla, vaikkei ihan murhaaja olisikaan. Vaikka se todennäköisyys kuolonkolarille on pieni, se on silti helpompi [...]
   Tuossa ryhmässä paasataan omasta ideologiasta muka turvallisuuden nimissä.

   Lainaa

  39. Eloton maahinen 29.9.2023 7:57
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Kujeileva apina: Rupesin pohtimaan, että jos on estänyt jonkun numeron, niin pystyykö tästä numerosta saamaan puhelun jos soittaja on laittanut numeron pois näkyviltä? 🤔
   Ei pysty.

   Lainaa

  40. Mittaamattoman arvokas marsu 29.9.2023 8:28
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: No, jos sinä yksivuotiaan laitat tieten tahtoen autoon katse meno suuntaan, vaarallisessa istuimessa tai jopa ilman istuinta, ymmärtäen että kolarin tullen niskat menee poikki, niin aika välinpitämätön pitää olla, vaikkei ihan murhaaja olisikaan. Vaikka se todennäköisyys kuolonkolarille on pieni, se on silti helpompi [...]
   Siis tässä turvaistuin ryhmässä kyllä alkaa olemaan sellaisia fanaattisen ääriuskontoryhmän tunnusmerkkejä. Tässä taas yksi esimerkki. Vähänkin jos kritisoit tai rikot SUOSITUKSIA, niin leimataan lasten niskan poikkkaajaksi ja lainrikkojaksi. 
   Laki sanoo, että alle 135cm lapsi on kuljetettava autossa ce-merkityssä turvaistuimessa. Sitten on näitä suosituksia. Sydänliittokin taitaa suositella harrastamaan hikiliikuntaa, syömään puolikiloa kasviksia ja nukkumaan 8h yöunet.
   Nimimerkki. Aina lapsensa lain mukaisissa ja testit hyväksytyissä istumissa, mutta ei aina suositusten mukaisesti, kuljettanut vanhempi.

   Lainaa

  41. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Itsehän tein sellaisen ratkaisun raitistuttuani, etten hae kenellekään, edes aikuisille, alkoholia mihinkään tarpeeseen. Erehdyksessä lahjaksi tulleet pullotkin menee viemäriin. On meinaan sellainen riippuvuutta aiheuttava huume, etten soisi kenenkään sitä käyttävän enkä sen käyttöä tue. 
   Mä oon vetänyt elämäni aikana kaikkea paitsi metadonia, ja sekin vain koska olen koko ajan ollut kyllästetty buprella niin ei voi, ja kaiken olen lopettanut paitsi viinan. Okei röökaan myös mutta pointtini on että muut  kyllä on jääneet mutta kuningas alkoholin kanssa on tekemistä. Kovasti yritän kyllä lopettaa niin vois taas mennä duuniin eikä vaan lorvia kuratölkki kädessä. Just eilen mutsi kysyi että kaipaanko koskaan niitä aikoja kun vielä kama maistui. Ja pakko myöntää että olihan se kivaa alussa mutta kuten usein käy  niin jossain kohti se lakkasi olemasta hauskaa ja rupes olee pakollista. Koulussa kyllä kerrottiin että eka hashishpiikki tappaa mutta kun kävi ilmi ettei se pidä paikkaansa niin miksi uskoa niiden höpinöitä heroiinista, ja hupsis, sitten ollaankin syvissä vesissä ennen kuin edes huomaa. Siihenkään ei nimittäin ihan äkkiä jää oikeasti koukkuun mutta se koukku on paha. No onneksi nykyiset nuoret vähenevissä määrin dokaa ja röökaa. Ps ganja lailliseksi jotta se olisi kontrollissa eikä kauppaa pyörittäisi Igor Venäjältä tai Hassan Marokosta vaan Oy narko ab.

   Lainaa

  42. Eloton alligaattori 29.9.2023 12:20
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kielevä koira: Ensin mietin, kenen takakonttiin on istuin työnnetty. Istuimet eivät ole suunniteltu aikuisen painolle.
   Harvan aikuisen perseelle ne on edes sopivia.

   Lainaa

  43. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Suojaton sateenvarjo: Turvaistuimista kysyvä pyytää mielipiteitä, ja lopussa kertoo omansa kirjoittamalla "itse sitä mieltä, ettei ole, mutta hän ei usko." Tarkkaan ottaenhan tuo tarkoittaa, ettei kirjoittajan mies usko kirjoittajan olevan sitä mieltä. No tuo oli saivartelua, mutta monet puhuvat nykyään [...]
   Tuohan on mielipide, kun ei itse ole varma että meneekö se rikki mutta uskoo Se menevän.

   Lainaa

  44. Peittynyt pulu 29.9.2023 13:05
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Legenda: Tuohan on mielipide, kun ei itse ole varma että meneekö se rikki mutta uskoo Se menevän.
   Jotkut uskoo joulupukkiinkin muttei se siitä totta tee.

   Lainaa

  45. Viimi eläin 29.9.2023 17:44
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Samuli Putro: No missä iässä tai lapsen koossa vaihdetaan KMS? Itse olen nähnyt 6-vuotiaan ei-KMS-tyylisesti ja 5-vuotiaan KMS. Tottakai vauvat on ei-KMS.
   Laki velvoittaa että lapsen on käytettävä turvalaitetta autossa matkustaessaan, kunnes hän on 135 cm pitkä. Liikenneturva suosittelee, että lapsi istuu asianmukaisessa turvalaitteessa 150 cm pitkäksi asti ja selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa niin pitkään kuin mahdollista, kutenkin vähintään nelivuotiaaksi saakka.
   Samuli Putro: No missä iässä tai lapsen koossa vaihdetaan KMS? Itse olen nähnyt 6-vuotiaan ei-KMS-tyylisesti ja 5-vuotiaan KMS. Tottakai vauvat on ei-KMS.
   Laki velvoittaa  (Avautuu uuteen ikkunaan), että lapsen on käytettävä turvalaitetta autossa matkustaessaan, kunnes hän on 135 cm pitkä. Liikenneturva suosittelee, että lapsi istuu asianmukaisessa turvalaitteessa 150 cm pitkäksi asti ja selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa niin pitkään kuin mahdollista, kutenkin vähintään nelivuotiaaksi saakka.
   En oo tossa ryhmässä, enkä mielestäni fanaattinen, mutta totesin KMS -ikärajan tärkeyden henkilökohtaisesti, kun olimme kesällä ulkomailla liikenteessä vuokra-autolla. Vuokra-autoon oli ennakkoon varattu istuin, mutta vasta paikan päällä selvisi ettei heillä ollut muuta kuin kasvot menosuuntaan olevaa mallia. Firman mukaan istuin täytti sen (EU)maan lainsäädännön, enkä siinä tilanteessa lähtenyt kyseenalaistamaan ja vääntämään. Juuri kolme vuotta täyttänyt lapsemme siis matkusti ekaa kertaa kasvot menosuuntaan ja oli ymmärrettävästi erittäin iloinen asiasta, kunnes tuli se odottamaton äkkijarrutus. Onneksi tämä sattui kaupunkialueella ja pienessä vauhdissa, joten kaula ei sentään aivan katkennut, mutta venähti ja oli kauan kipeä. Sen pituinen se, jatkossa mennään Suomen lain mukaan, tai ei mennä ollenkaan. Toki tämäkin on yksittäinen tapaus, mutta jostain ne suosituksetkin on kuitenkin repäisty.

   Lainaa

  46. Nuutunut kivi 29.9.2023 23:00
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Viimi eläin: Laki velvoittaa että lapsen on käytettävä turvalaitetta autossa matkustaessaan, kunnes hän on 135 cm pitkä. Liikenneturva suosittelee, että lapsi istuu asianmukaisessa turvalaitteessa 150 cm pitkäksi asti ja selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa niin pitkään kuin mahdollista, kutenkin vähintään [...]
   Mitä sitten, kun lapsi matkustaa selkämenosuuntaan ja joku täräyttää sun perään, ei niin hiljaista vauhtia? Samallalailla se niska venähtää. Omaan ajoon pystyy vaikuttamaan , muiden ei.

   Lainaa

  47. Säälittävä apina 29.9.2023 23:43
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Viimi eläin: Laki velvoittaa että lapsen on käytettävä turvalaitetta autossa matkustaessaan, kunnes hän on 135 cm pitkä. Liikenneturva suosittelee, että lapsi istuu asianmukaisessa turvalaitteessa 150 cm pitkäksi asti ja selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa niin pitkään kuin mahdollista, kutenkin vähintään [...]
   150cm pituussuositukseen voisi kyllä lisätä jonkun iän. Itse olen täysi-ikäinen, mutta vain 156cm pitkä ja tuntuisi vähän hassulta, että joutuisin istumaan turvaistuimessa, jos sattuisinkin olemaan muutaman sentin lyhyempi.

   Lainaa

  48. Satuloitu peura 30.9.2023 2:46
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Nuutunut kivi: Mitä sitten, kun lapsi matkustaa selkämenosuuntaan ja joku täräyttää sun perään, ei niin hiljaista vauhtia? Samallalailla se niska venähtää. Omaan ajoon pystyy vaikuttamaan , muiden ei.
   Ilmeisesti istuimen pitäisi olla poikittain ja takapenkin vuorattu kuplamuovilla.

   Lainaa

  49. Suojaisa delfiini 30.9.2023 5:28
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: No, jos sinä yksivuotiaan laitat tieten tahtoen autoon katse meno suuntaan, vaarallisessa istuimessa tai jopa ilman istuinta, ymmärtäen että kolarin tullen niskat menee poikki, niin aika välinpitämätön pitää olla, vaikkei ihan murhaaja olisikaan. Vaikka se todennäköisyys kuolonkolarille on pieni, se on silti helpompi [...]
   Mun esimerkit oli aika kaukana näistä sun esimerkeistä. Menee uskottavuus, kun vedetään noin överiksi. Että siitä se fanaattisiksi haukkuminen on ansaittu.

   Lainaa

  50. Sukaton lammas 30.9.2023 8:31
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Laura: Onko kaikki turvaistuimet siis lähtökohtaisesti käyttökelvottomia, kun jo tehtaalta ne kuljetetaan kauppoihin rekalla tms?
   Tätä mietin itsekin. Luuleeko kyseinen henkilö että ne valmistetaan siellä kaupan takahuoneessa silkkihansikkaat kädessä ja kääritään pumpuliin odottamaan asiakkaita?

   Lainaa

  51. Muikea Mastodontti 30.9.2023 11:18
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Säälittävä apina: 150cm pituussuositukseen voisi kyllä lisätä jonkun iän. Itse olen täysi-ikäinen, mutta vain 156cm pitkä ja tuntuisi vähän hassulta, että joutuisin istumaan turvaistuimessa, jos sattuisinkin olemaan muutaman sentin lyhyempi.
   Ysärin alussa laki oli vielä niin että <12v piti istua takapenkillä. Turvaistuinsäädöksiä tuskin oli samaan tapaan kuin nykyään cm-määrien kanssa. 
   Itse olin jo 9veenä keskiverto 12v ikäisen pituinen ja istuskelin tyytyväisenä etupenkillä faijan autossa. 
   Kertaakaan ei virkavalta huomauttanut asiasta niiden 3 vuoden aikana

   Lainaa

  52. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 30.9.2023 16:07
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Nuutunut kivi: Mitä sitten, kun lapsi matkustaa selkämenosuuntaan ja joku täräyttää sun perään, ei niin hiljaista vauhtia? Samallalailla se niska venähtää. Omaan ajoon pystyy vaikuttamaan , muiden ei.
   Itseasiassa tästä on tuoreita tutkimustuloksia, että myös peräänajossa lapsen niskat saa pienemmän rasituksen. Ja muutama iso kuolonkolari Euroopassa on uutisoitu, missä peräänajosta on turvaistuimessa selkä menosuuntaan selvitty hengissä. Itseasiassa minun sukulaisen lapsi selvisi vammoitta, kun rekka ajoi punaisissa valoissa lunastukseen menneen auton perään,60km/h. 
   Onneksi venähtäneen niskankin kanssa pärjää, katkenneen kanssa on vaikeuksia enemmän. Moni lapsi, joka saisi ilman sakkoja istua katse menosuuntaan, ei todellisuudessa kestä ison vauhdin kolaria sillä pää on niin raskas edelleen suhteessa vartaloon. En ole omasta mielestäni fanaatikko, kukanenkin saa tehdä päätöksen vaarantaa lapsen henki teoreettisesti vaikka itselläni ei ole siihen kanttia. Laillistahan se todellakin on.
    Mutta en tykkää siitä, että sitten mollataan fanaattiseksi siksi, että ryhmässä missä suurin osa on kysymässä vilpittömästi neuvoa turvaistuinviidakossa, ei saisi kertoa niitä turvallisimpia istuimia. Koska yllätys, kaikki turvalaitteet mitä myydään, ei tosiaan läpäise edes yksinkertaisempia turvatarkastuksia ja olisi ikävä joutua se huomaamaan sitten, kun siitä pienestä peräänajokolarista jääkin elinikäinen vamma. Siksi aiemmin suosittelin sellaisia ihmisiä poistumaan mielummin ryhmästä, kuin inttämään vastaan siitä, että kuinka itsekin on ollut autossa ilman turvavöitä kaksivuotiaana.

   Lainaa

  53. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Itseasiassa tästä on tuoreita tutkimustuloksia, että myös peräänajossa lapsen niskat saa pienemmän rasituksen. Ja muutama iso kuolonkolari Euroopassa on uutisoitu, missä peräänajosta on turvaistuimessa selkä menosuuntaan selvitty hengissä. Itseasiassa minun sukulaisen lapsi selvisi vammoitta, kun rekka ajoi [...]
   Ehkä jos tilaat jostain ulkomailta. Suomeen tuottavat joutuu testit käymään läpi.

   Lainaa

  54. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Höpö: Mä oon vetänyt elämäni aikana kaikkea paitsi metadonia, ja sekin vain koska olen koko ajan ollut kyllästetty buprella niin ei voi, ja kaiken olen lopettanut paitsi viinan. Okei röökaan myös mutta pointtini on että muut  kyllä on jääneet mutta kuningas alkoholin kanssa on tekemistä. Kovasti yritän kyllä lopettaa niin [...]
     No ihan noin pitkälle en ole onnistunut menemään, mutta voin kyllä yhtyä mielipiteeseen, että laittomien kemikaalien (ainakin niiden, joita itse tunnen, piikitettävistä en tiedä) lopettaminen on verrattain helppoa. Osa kaveripiiristä vaihtoon ja avot, sellaista on vaikea ottaa mitä ei missään ole. 
     Mutta alkoa vältellessään pitää muistaa ulkoa päivittäistavarakaupan hyllytkin, ja sittenkin kävelee johonkin tarjoukseen missä uusin ananassiideri on siirretty oikein näkyville mainosmielessä. Eikö alkoa voisi pitää Alkossa, että ne, joilla on hyvät syyt olla sitä juomatta, pääsisivät vähän helpommalla? Ja kulttuuri on kanssa mahdoton: alkuraskauden aikana en halunnut kertoa kaikille raskaudesta, joten ulkoilu oli kroonista vänkäämistä: "No ota nyt yks!" "No en ota". "Mikset?" "Nokun en, ei ole pakko!!!". Jos ei halua juoda, pitää paljastaa aika yksityisiä terveystietoja (olen raskaana, kuiva alkoholisti tai muuta sellaista), omistaa auto jota aikoo ajaa, tai muuten vängätä kaiken aikaa. Olen törmännyt baariin, jossa yhden drinkin ostaminen oli pakollista (auringonlaskubaari, ja halusin sen auringonlaskun, siksi olin siellä) ja alkoholitonta ei tahtonut löytyä ei millään. Vasta kun julistin, allcapseilla, "olen #¤%&/U raskaana!!!" jostain löytyi joku kälynen Fanta. (Kuivausaikoinani en tietenkään voinut käydä minkäänlaisessa baarissa, mutta siinä vaiheessa kun odotin lasta, kuivaus oli jo valmis ja saatoin olla holillisissa ympäristöissä siitä kummemmin hermostumatta. Niin kauan kuin muutakin saa, tietty).
     Onneksi muutin maahan, jossa kasvissyöjä = buddhisti, eivätkä hekään juo, joten kasvisravintoloiden listalla on vain mehua. Elämä tuli kertaheitolla helpommaksi (tosin nyt ne luulevat että olen buddhisti, mutta ei kai se mitään). 

   Lainaa

  55. Kumma paprika 2.10.2023 21:09
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kiiltävä kauris: Kohtelette maksavia asiakkaita näin?! 😮
   Pilapuhelun soittaja ei ole maksava eikä asiakas.

   Lainaa

  56. Laikukas banaani 3.10.2023 6:58
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Kumma paprika: Pilapuhelun soittaja ei ole maksava eikä asiakas.
   Lues uudelleen ja ymmärrä lukemasi.

   Lainaa

  57. Itkevä piimä 3.10.2023 9:03
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Ysärin alussa laki oli vielä niin että <12v piti istua takapenkillä. Turvaistuinsäädöksiä tuskin oli samaan tapaan kuin nykyään cm-määrien kanssa.  Itse olin jo 9veenä keskiverto 12v ikäisen pituinen ja istuskelin tyytyväisenä etupenkillä faijan autossa. Kertaakaan ei virkavalta huomauttanut asiasta niiden 3 vuoden aikana
   Eiköhän se silloinkin ollut suositus, ei laki.

   Lainaa

  58. Kompetentti metsämarja 28.10.2023 22:09
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Säälittävä apina: 150cm pituussuositukseen voisi kyllä lisätä jonkun iän. Itse olen täysi-ikäinen, mutta vain 156cm pitkä ja tuntuisi vähän hassulta, että joutuisin istumaan turvaistuimessa, jos sattuisinkin olemaan muutaman sentin lyhyempi.
   Näin 158-senttisenä pohdin samaa, ko noita suosituksia luin. Minun olis niitten mukaan pitäny käyttää turvaistuinta vielä yläasteikäsenä...

   Lainaa

  59. Letittämätön banaani 14.11.2023 13:11
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kompetentti metsämarja: Näin 158-senttisenä pohdin samaa, ko noita suosituksia luin. Minun olis niitten mukaan pitäny käyttää turvaistuinta vielä yläasteikäsenä...
   Ei olisi pitänyt, kun kyseessä on suositus, ei laki.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: energiajuomat, leijona, nimetön, nuoriso, pilapuhelu, puhelinnumero, soitto, takakontissa, turvaistuin, uskottavuus, yh-äiti