Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 278

Kyllä saa olla onnellinen, että on syntynyt Suomeen! Vai saako?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 278

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 112 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sateenkaareva greippi 26.9.2023 0:17
   Tulos: +608 (718 ääntä)
   Minä en vain käsitä tuota oikeiston öyhölogiikkaa varsinkin lääkäri- ja lääkekorvauksissa... Nimenomaan se systeemi on, jotta myös vähävaraisilla olisi oikeus elämään. Minä maksan onnellisena veroni, ja olen valmis maksamaan vaikka vielä enemmän, jos se tarkoittaa, että itselleninikin olisi sama apu systeemiltä, kuin nykyisille tukea tarvitseville. Jos sitä siis joku päivä tulen tarviamaan oikeasti.

   Lainaa

  2. Maanalainen satuhahmo 26.9.2023 0:18
   Tulos: +234 (262 ääntä)
   En varsinaisesti tykkää toistaa itseäni, mutta ne lääkkeet tosiaan toimii vain, jos ne otetaan, lääkärin ohjeiden mukaisesti tottakai… Saralla tuntuu olevan joku pakkomielle Jasminin lääkitykseen, niin ehkäpä pikku reissu lääkärille tekisi ihan terää?

   Lainaa

  3. Sotilasarvoltaan hylje 26.9.2023 0:20
   Tulos: +408 (432 ääntä)
   Todennäköisesti Jasmin pysyy hengissä noilla lääkkeillä vaikkei niillä työkykyä palautetakaan. No, tuskinpa se Saraa kiinnostaa.

   Lainaa

  4. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 26.9.2023 0:36
   Tulos: +393 (415 ääntä)
   Olen tehnyt lapsesta asti töitä ja maksanut ilolla veroni silloisesta siivoojan palkasta ja sittemmin korkeakoulusta ammattiin valmistuneena vähän isommasta palkastani. Olisin myös valmis maksamaan enemmän veroja, mikäli niillä varmistettaisiin kaikille riittävä toimeentulo ja tuen saanti. Olen tullut tulokseen, etten selvästikään vielä tienaa tarpeeksi. Näköjään siinä vaiheessa kun rahaa itselle kertyy enemmän kun pystyy kuluttamaan ja kohtuullisesti pahan päivän varalle säästämään, iskee myös pihiys. Ehdin olla työelämässä yli 35 vuotta kunnes jouduin saamapuolelle. Vaikea vammautuminen vei työkyvyn, onneksi tilapäisesti, mutta olin kyllä kiitollinen että yhteiskunta minulle antoi kohtalaisen toimeentulon. Kuitenkin käytännössä minut pelasti parisuhde, muuten olisin joutunut myymään asuntoni, autoni ja todennäköisesti muuttamaan vanhempien nurkkiin sillä vastoin luuloja tässä sairastamishommissa ei kyllä pääse rikastumaan muiden kustannuksella. Tiukoilla oltiin siitä huolimatta, mutta selvittiin. Tämä kokemus sai ymmärtämään vielä paremmin, miten tärkeää on että elämässä säilyy toivo ja usko parempaan, eikä ylenpalttinen huoli tulevaisuudesta estänyt toipumista.

   Lainaa

  5. Tornipöllö 26.9.2023 0:40
   Tulos: +308 (318 ääntä)
   Sotilasarvoltaan hylje: Todennäköisesti Jasmin pysyy hengissä noilla lääkkeillä vaikkei niillä työkykyä palautetakaan. No, tuskinpa se Saraa kiinnostaa.
   Googlen mukaan kuitissa näkyvä Hyqvia on primaarin immuunipuutoksen hoitoon käytetty lääke, eli siis suomeksi sanottuna ilman lääkitystä immuunijärjestelmä ei toimi oikein ja ihminen on hyvin altis tulehduksille ja muulle mukavalle.
   Saran mielestä Jasminin kuuluisi siis jättää lääkkeet apteekkiin ja vain oppia olemaan sen kanssa, että hänen kehonsa on käytännössä puolustuskyvytön useita tauteja sun muita vastaan, ja siihen päälle vielä kuka ties mihin vaivaan tuo useamman tonnin lääke on. Ihanan empaattinen tyyppi kyllä.

   Lainaa

  6. Rampa hiiri 26.9.2023 0:52
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Maanalainen satuhahmo: En varsinaisesti tykkää toistaa itseäni, mutta ne lääkkeet tosiaan toimii vain, jos ne otetaan, lääkärin ohjeiden mukaisesti tottakai… Saralla tuntuu olevan joku pakkomielle Jasminin lääkitykseen, niin ehkäpä pikku reissu lääkärille tekisi ihan terää?
   Sarahan pääsisi myös saamapuolelle kun jonkinlainen peruskorvaus niistäkin lääkkeistä tulisi. Pelkkää voittoa siis kaikille? Sarasta tulisi enempi symppis, tai ainakin vähemmän vänkäävä, ja naamakin vääntyisi iloon kun Kela korvaa 😆

   Lainaa

  7. Pelkkä preeriasusi 26.9.2023 1:16
   Tulos: +280 (314 ääntä)
   Oksettaa Saran kaltaiset ihmiset 😅 mua ei oikeesti kiinnosta jos joku vaikka pelaa fortnitea kotona mun verorahoilla kunhan se ihminen ei ole kadulla kärsimässä

   Lainaa

  8. Konstikas panda 26.9.2023 1:43
   Tulos: -51 (79 ääntä)
   Itsekin menin aikanaan lainaamaan vanhalle koulukaverille kympin kun olin kotipaikkakunnalla käymässä. Meni sitten juomaan itsensä hengiltä ennen kuin seuraavan kerran eksyin samoille seuduille. Eniten jäi ärsyttämään menetetty kymppi. Ei sitä oikein perikunnaltakaan kehdannut mennä perimään. Ei siellä tosin varmaan sitä kymppiä olisi ollut vaikka olisi kehdannutkin.

   Lainaa

  9. Arvoton undulaatti 26.9.2023 1:56
   Tulos: +306 (318 ääntä)
   Kommentit täällä loi toivoa kanssaeläjistä. Itse olen työkyvytön ja sanoisin, että ttt-tuella kituuttaminen ei ole mitään hauskaa tai mielialaa kohentavaa ja tulevat leikkaukset kauhistuttaa. Etenkin kun on kaavailtu, ettei tt-tuki enää kattaisi lääkkeitä. Lääkkeeni ovat kuussa 150-190e joten jäisin ilman lääkkeitä tai ruokaa, sillä nykyinen tuki kattaa juuri vuokran, ruuan ja muun tarpeellisen. Jos myös terveydenhoitomaksut leikataan, sekä tt-tukea leikataan muutenkin, en tiedä miten täällä olisi tarkoitus pärjätä.Tulevaisuus pelottaa, mutta oli mukava huomata täältä kommenteista, ettei kaikki ole talikon kanssa huutamassa että mene laiska paska töihin mitä on saanut joka tuutista lukea. On muutenkin huono olla kun sattuu ja ei kykene normaaliin elämään. En minä ainakaan haluaisi maata kotona vaan olla terve. Tuntuu, että tämä unohtuu monilta ettei tämä tosiaan ole suurimmalle osalle vaan mitään "nokun ei huvita".

   Lainaa

  10. Tulos: +60 (86 ääntä)
   Sateenkaareva greippi: Minä en vain käsitä tuota oikeiston öyhölogiikkaa varsinkin lääkäri- ja lääkekorvauksissa... Nimenomaan se systeemi on, jotta myös vähävaraisilla olisi oikeus elämään. Minä maksan onnellisena veroni, ja olen valmis maksamaan vaikka vielä enemmän, jos se tarkoittaa, että itselleninikin olisi [...]
   Työttömyyskorvauksista maksetaan 20 prossaa veroa.

   Lainaa

  11. Reseptivapaa Dinosaurus 26.9.2023 2:37
   Tulos: +178 (196 ääntä)
   Sara ja kaltaisensa ovat syy maailman pahuudelle. Luonto on joskus julma ja elämä armoton, mutta pahuutta löytyy vain tuollaisista ihmisistä. T. Oikein mielellään himpun verran keskivertoa korkeampaa veroprosenttia makseleva.

   Lainaa

  12. Tulos: +159 (169 ääntä)
   Arvoton undulaatti: Kommentit täällä loi toivoa kanssaeläjistä. [...]
   Samaa mieltä. Kärsin vaikeista mielenterveysongelmista ja huolimatta jo 5 vuotta kestäneestä hoitosuhteesta en ole vieläkään kykenevä työelämään. Kelalle ei kuntoutusrahan perusteeksi kelpaa sosiaalitoimiston myöntämä sosiaalinen kuntoutus, joten roikun työkkärin listoilla työkyvyttömyydestäni huolimatta. Mukava lukea että näistä talikoilla sohijoista huolimatta on vielä ihmisiä jotka ovat valmiita vilpittömästi tukemaan meitä heikommassa asemassa olevia.

   Lainaa

  13. Tulos: +162 (174 ääntä)
   Lisäisin edelliseen vielä, että kun sitten joku kaunis kuntoudun työkykyiseksi, maksan ilomielin veroja tukeakseni jonkun toisen matkaa samaan pisteeseen. Ehkä sen ymmärtäminen vaatii sen, että on itse kokenut ja/tai nähnyt mitä se heikoimman sijassa oleminen on.

   Lainaa

  14. Tulos: +91 (101 ääntä)
   Katson yhtä fiktiivistä sarjaa, jossa on Saran lailla ajattelevia ihmisiä. Ko. sarja on dystopia, jossa valta on natseilla.

   Lainaa

  15. Sujuva ilonpilaaja 26.9.2023 4:48
   Tulos: +64 (100 ääntä)
   Maksaa se työtönkin veroja tuistaan...

   Lainaa

  16. Tulos: +122 (144 ääntä)
   Kerrankin joku on aidon kiitollinen saamastaan suuresta tuesta niin sekään ei Saralle riitä. Ilmeisesti häntä olisi pitänyt kiittää henkilökohtaisesti koska hänellä on Ilmeisesti niin suuret tulot että niistä maksetaan veroa huomattavasti enemmän kuin keskimäärin. Yleensä nämä minun verorahat-itkijät ovat kuitenkin niitä jotka tienaa n.1600e/kk ja ovat lopulta itse elämänsä aikana enemmän saamapuolella kuin maksajina. Minkähänlaisia asuntoja ekan jutun kommaaja kuvittelee saavansa 25000e?

   Lainaa

  17. Tulos: +98 (124 ääntä)
   Sujuva ilonpilaaja: Maksaa se työtönkin veroja tuistaan...
   Niin maksaa, ja se on valtion puolelta melko typerää. 
   1)valtio antaa ihmiselle rahaa elämistä varten
   2) valtio ottaa siitä 20% veroa
   3) valtio maksaa tästä suurimman osan veronpalautuksina korkoineen takaisin saajalle
   Järkevämpää olisi antaa tuet verottomana, ja vaikka sen 20% pienempänä, niin säästyisi aika paljon työtunteja verottajalta, ja ne korot myös. Tässä nyt vaan siirretään rahaa parin oman taskun kautta kuitenkin alkuperäiselle saajalle.

   Lainaa

  18. Häikäilemätön myyrä 26.9.2023 5:53
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Useat perintätoimistot ottavat myös yksityishenkilöiltä toimeksantoja. Toinen vaihtoehto on haastehakemus tuomioistuimeen ja sitä kautta saatavan vienti ulosottoon. Rikosilmoitus ei asiassa auta, koska kyseessä ei ole rikos.

   Lainaa

  19. Epätavallinen tyyny 26.9.2023 5:56
   Tulos: +182 (196 ääntä)
   Sotilasarvoltaan hylje: Todennäköisesti Jasmin pysyy hengissä noilla lääkkeillä vaikkei niillä työkykyä palautetakaan. No, tuskinpa se Saraa kiinnostaa.
   Oikeasti huolettaa miten kylmiä ja itsekeskeisiä suomalaisista on tullut. Ihannoidaan Amerikan mallia missä köyhimmät ei kaikki saa hoitoa ja edes useamman työn palkka ei riitä elämiseen. Unohdetaan sopivasti että siellä myös kukoistaa rikollisuus koska ihmisten toivottomuus on niin suurta. Heikoimmista huolehtiminen takaa meille kaikille yhteiskuntarauhan.

   Lainaa

  20. Kilokalori 26.9.2023 7:06
   Tulos: +68 (98 ääntä)
   Paljonkohan Sara maksaa veroja vuodessa? Nyt se laskelma näkyviin. Todennäköisesti kuitenkin joku 1200e/kk tienaava persu, joka just nippa nappa maksaa omat kulunsa siihen mennessä kun jää eläkkeelle. Nimittäin gaussin käyrällä suurin osa veronmaksajista maksaa about omat kulunsa, nettosaajia ja -maksajia vain ääripäissä.

   Lainaa

  21. Tajuton lammas 26.9.2023 7:08
   Tulos: +14 (30 ääntä)
   Jimbo: Niin maksaa, ja ae on valtion puolelta melko typerää. 1)valtio antaa ihmiselle rahaa elämistä varten2) valtio ottaa siitä 20% veroa3) valtio maksaa tästä suurimman osan veronpalautuksina korkoineen takaisin saajalle Järkevämpää olisi antaa tuet verottomana, ja vaikka sen 20% pienempänä, niin säästyisi aika paljon [...]
   Tuo sun 3. kohta ei pidä paikkaansa. Ilman palkkatuloja valtionverotuksessa ja kunnallisverotuksessa ei tule työtulovähennyksiä, joista muodostuisi palautettavaa. Lisäksi sairauspäivärahalla elävät maksavat korotettua sairausvakuutusmaksua, joka on alhaisempi palkkatyössä käyvällä. 
   Oman kokemuksen mukaan todellinen veroprosentti päivärahojen minimisummia saavalle on 18,5, jolloin veronpalautukset ovat +-0 euroa. Vuositulot etuudesta vastaa tällöin ~9600 euroa.  Noin 25000 euroa vuodessa palkkatuloa tienaava henkilö maksaa veroja vähemmän (v. 2023 veroprosentti arviolta 18,1%) kuin 15000 euroa vuodessa vähemmän sosiaalietuuksia saava. 

   Lainaa

  22. Säpevä alligaattori 26.9.2023 7:15
   Tulos: -101 (139 ääntä)
   Pelkkä preeriasusi: Oksettaa Saran kaltaiset ihmiset 😅 mua ei oikeesti kiinnosta jos joku vaikka pelaa fortnitea kotona mun verorahoilla kunhan se ihminen ei ole kadulla kärsimässä
   Tällaisia (ja myös niitä "maksan mielelläni lisää veroja") kirjoittelee yleensä ne jotka vähiten niitä veroja maksavat. Tai saattaa niitä kirjoitella parempituloinenkin, mutta ei se oikeasti halua maksaa enempää veroja.

   Lainaa

  23. Laajahko sakaali 26.9.2023 7:29
   Tulos: +164 (170 ääntä)
   "Jos sä et edes pysy työkuntoisena näin kalliilla lääkkeillä niin mitä niillä tekee?" ??? No vaikka pysyy hengissä? Vai onko ihmisen elämä muka täysin tarpeeton, mikäli ei pysty töitä tekemään?

   Lainaa

  24. Vihertävä orava 26.9.2023 7:40
   Tulos: -100 (152 ääntä)
   Sateenkaareva greippi: Minä en vain käsitä tuota oikeiston öyhölogiikkaa varsinkin lääkäri- ja lääkekorvauksissa... Nimenomaan se systeemi on, jotta myös vähävaraisilla olisi oikeus elämään. Minä maksan onnellisena veroni, ja olen valmis maksamaan vaikka vielä enemmän, jos se tarkoittaa, että itselleninikin olisi [...]
   Oikeisto paha ja vasemmisto hyvä, kyllä kyllä.
   Edellinen hallitus olikin sitten malliesimerkki? Muuten vaan rahaa paloi kunnolla ja silti kaiken sen jälkeen köyhät köyhtyi eikä terveydenhuollossa saatu tehtyä kuin todella kallis sote uudistus, että eliitti sai uusia suojatyöpaikkoja. Vasemmiston öyhölogiikka, että yksityinen terveydenhuolto on pahasta ja kaikki laitettava jonottaan julkiselle puolelle, jonka sitten itse vielä tekevät tehottomaksi. Huvittavinta onkin että nämä vasemmisto eliitti itse on siellä yksityisellä valtion piikkiin. Ja vasemmisto öyhölogiikka on vieläpä tämä verotetaan rikkaita enemmän, niin sillä kaikki ratkeaa. Suomessa kun onkin niitä niin rikkaita niin paljon, että voivat paikata näitä muutaman miljardin lisä kuluja joita edellinen hallitus lisäsi.
   Että ihan sama kuinka paljon syyttää isoa pahaa oikeistoa tai ns. köyhien puolustajia (puhe tasolla) vasemmistoa, niin kyllä verorahat kasvavalla tahdilla valuvat hukkaan.

   Lainaa

  25. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Tajuton lammas: Tuo sun 3. kohta ei pidä paikkaansa. Ilman palkkatuloja valtionverotuksessa ja kunnallisverotuksessa ei tule työtulovähennyksiä, joista muodostuisi palautettavaa. Lisäksi sairauspäivärahalla elävät maksavat korotettua sairausvakuutusmaksua, joka on alhaisempi palkkatyössä käyvällä.  Oman kokemuksen mukaan todellinen [...]
   Kyllä minä vähän palautuksia sain kun itse olin työttömänä. Ja nyt n.35k€ vuosiansioilla maksan veroa vähemmän kuin tuista, 13,5% eikä minulla ole edes vähennyksiä kuin työmatkasta joka ei ole edes pitkä.

   Lainaa

  26. Minä itte 26.9.2023 7:43
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Eiköhän se Jasminkin maksa veroja tuloistaan siinä missä Sara elättää meidät kaikki joskus verorahoja tarvinneet.

   Lainaa

  27. Arkkienkeli 26.9.2023 8:19
   Tulos: +80 (92 ääntä)
   Jahans, että semmoinen Sara. Työssä käyvätkin saavat oikeutetusti lääkekorvauksen elintärkeistä lääkkeistä. Kuten esimerkiksi ykköstyypin diabeetikot insuliinistä. Just hain seuraavan kolmen kuukauden annokset ja omavastuun vuoksi tarvitsi maksaa 9€, eikä noin 1500€. Jos tämä Sara tulisi minulle toitottamaan tuota öyhötystä, niin kysyisin; "Jos sinä olit paras siittiö isäsi kasseista, niin kuinka helvetin tyhmiä ne muut sitten olisivat olleet?".

   Lainaa

  28. Arkkienkeli 26.9.2023 8:23
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kyöpeli: Katson yhtä fiktiivistä sarjaa, jossa on Saran lailla ajattelevia ihmisiä. Ko. sarja on dystopia, jossa valta on natseilla.
   High Castle Amazon Primeltä?

   Lainaa

  29. Tyydyttynyt maksamato 26.9.2023 8:23
   Tulos: +87 (89 ääntä)
   S-ryhmällä tosiaan tiukoilla ehdoilla pidetään huoli siitä, että suurin osa työntekijöistä ei pääsisi nauttimaan hyvistä S-pankin henkilökuntaeduista. Luottokortin ja asuntolainan ehdot on semmoiset, että kaupan työntekijä ei niitä pysty saamaan. Tämä tuli selväksi aikoinaan kun S-ryhmällä olin itse töissä. S-pankki oli ainoa pankki mistä ei lainatarjousta saatu. Eipä siinä muuten mitään, mutta henkilökuntaetuun oikeutettuna olisi saanut tosi edullisen lainan.

   Lainaa

  30. Arkkienkeli 26.9.2023 8:26
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Sujuva ilonpilaaja: Maksaa se työtönkin veroja tuistaan...
   Aivan oikein. Kelan päivärahasta (770€) menee 24% veroja. Jännä kyllä ansiosidonnaisesta menee ihan normaalin palkkatulon veroprosentin mukaan, eli 2500€ vain 10.5%.

   Lainaa

  31. Sökö delfiini 26.9.2023 9:01
   Tulos: -16 (50 ääntä)
   Vihertävä orava: Oikeisto paha ja vasemmisto hyvä, kyllä kyllä. Edellinen hallitus olikin sitten malliesimerkki? Muuten vaan rahaa paloi kunnolla ja silti kaiken sen jälkeen köyhät köyhtyi eikä terveydenhuollossa saatu tehtyä kuin todella kallis sote uudistus, että eliitti sai uusia suojatyöpaikkoja. Vasemmiston öyhölogiikka, että [...]
   SDP:hän siellä viimeeksi päsmäröi eikä vasemmisto.

   Lainaa

  32. Tuuhea ampiainen 26.9.2023 9:02
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Arkkienkeli: Jahans, että semmoinen Sara. Työssä käyvätkin saavat oikeutetusti lääkekorvauksen elintärkeistä lääkkeistä. Kuten esimerkiksi ykköstyypin diabeetikot insuliinistä. Just hain seuraavan kolmen kuukauden annokset ja omavastuun vuoksi tarvitsi maksaa 9€, eikä noin 1500€. Jos tämä Sara tulisi minulle toitottamaan tuota [...]
   Ei se siittiö yksin ihmisestä vielä tyhmää tee. Muuten olen olen samaa mieltä kanssasi.

   Lainaa

  33. Tulos: +141 (145 ääntä)
   En ole koskaan tajunnut tuon Saran kaltaisia ihmisiä, jotka on kateellisia toisen saaman lääkkeen, hoidon tms. takia. Jos ihmisellä on noin kallis lääkitys kuin Jasminilla, niin sehän yleensä tarkoittaa sitä, että tällä henkilöllä on jokin sellainen sairaus, jota en itselleni haluaisi. En, vaikka saisin sikakalliit lääkkeet ilmaiseksi. Jasminkin olisi varmasti mieluummin terve. Sitä paitsi, Jasminhan osoitti kiitollisuutensa jo ekassa virkkeessä, kun sanoi olevansa onnellinen siitä, että on syntynyt Suomeen. Sara voisi opetella empatiaa.

   Lainaa

  34. Piparjuuri 26.9.2023 9:16
   Tulos: +114 (124 ääntä)
   Ai että kun alkoi vihastuttaa Saran kylmyys. Oikein malliesimerkki ihmisestä, joka epäilemättä tukee nykyhallituksen äärimmäisen epäempaattista ja tunnekylmää politiikkaa. Jossei muiden ihmisten henki ja elämä kiinnosta, niin voisi edes miettiä, että vakava sairastuminen ja työkyvyttömyys voi sattua myös omalle kohdalle. Ja että miten mukavaa on asua yhteiskunnassa, jossa ei tarvitse lukittautua turva-aitojen taakse ase kourassa, kun huonommassa asemassa olevien ei tarvitse turvautua rikollisuuteen.

   Lainaa

  35. Varottava jääkarhu 26.9.2023 9:29
   Tulos: -21 (59 ääntä)
   Sökö delfiini: SDP:hän siellä viimeeksi päsmäröi eikä vasemmisto.
   Demarit, Vasemmistoliitto ja nykyisin Vihreätkin lasketaan poliittisella kartalla vasemmistoon. Kepukin kumarteli kovasti siihen suuntaan.

   Lainaa

  36. Jäätynyt sakaali 26.9.2023 9:38
   Tulos: -37 (55 ääntä)
   Itsellä ollut periaatteena että jos joku pyytää paria kymppiä "lainaan" ei tartte toista kertaa enää olla yhteydessä. Varsinkin jos lainaus kysely tulee perjantai-sunnuntai välisenä aikana. Raha on selkeästi menossa viinaan/päihteisiin ja sellaista en rahoita.

   Lainaa

  37. Innoton satuhahmo 26.9.2023 9:44
   Tulos: -30 (40 ääntä)
   Sanmperi: Työttömyyskorvauksista maksetaan 20 prossaa veroa.
   Sen saa verokortilla nollille, sillä tuet eivät riitä edes alimpaan veroprosenttiin.

   Lainaa

  38. Imelä käärme 26.9.2023 9:50
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Jimbo: Niin maksaa, ja se on valtion puolelta melko typerää. 1)valtio antaa ihmiselle rahaa elämistä varten2) valtio ottaa siitä 20% veroa3) valtio maksaa tästä suurimman osan veronpalautuksina korkoineen takaisin saajalle Järkevämpää olisi antaa tuet verottomana, ja vaikka sen 20% pienempänä, niin säästyisi aika paljon [...]
   Muuten oikein, mut se veronpalautuksina saatava summa ei todellakaan ole. "suurin osa" siitä maksetusta veromäärästä.

   Lainaa

  39. Avautuva salaatti 26.9.2023 9:54
   Tulos: +94 (100 ääntä)
   Nojaa, mieluummin minä verorahoillani kustannan vähävaraiseten lääkkeet, kuin hyvätuloisten, jotka pystyisivät ihan palkallaan ne lääkkeet maksamaan. Suomi pitäisi jakaa kahtia ja toiselle puolelle asuttaa me SoSiAlIsTiT ja toiselle Amerikan mallin kannattajat. Ei heidän tarvitsisi käyttää verovarojaan kaikenmaailman sairaiden ja työttömien holhoamiseen. Vaan miten sitten suu pantaisiin, kun itse halvaantuu kolarissa ja päätyy työkyvyttömäksi? Tai sairastuu syöpään? Hyvillä mielin tietysti maksavat satojen tuhansien eurojen hoidot vailla palkkatuloja :) eihän heille nyt mitään kustannettaisi verovaroista, hehän ovat pahnanpohjimmaista, lopullisesti työkyvyttömiä. Kuolkoot pois jos ei hoitoon ole varaa, mokomat turhakkeet. Olen hyvätuloinen, mutta en ole sitä aina ollut. Ehkä siksi ei vituta yhtään maksaa veroja, että saadaan ylläpidettyä inhimillinen, kaikista välittävä yhteiskunta. On kykenevien velvollisuus kannatella niitä jotka siihen eivät itse pysty. Jos se ei nappaa, aina saa muuttaa esimerkiksi sinne ihailemaansa Amerikkaan. Jos ei muiden ihmisten hyvinvointi kiinnosta, niin vähintään siksi pitäisi kannattaa hyvinvointivaltion järjestelmää, että itse saattaa joskus olla työkyvyttömänä siellä saamapuolella.

   Lainaa

  40. Aallokas siili 26.9.2023 9:59
   Tulos: +73 (77 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Tällaisia (ja myös niitä "maksan mielelläni lisää veroja") kirjoittelee yleensä ne jotka vähiten niitä veroja maksavat. Tai saattaa niitä kirjoitella parempituloinenkin, mutta ei se oikeasti halua maksaa enempää veroja.
   Minä olen keskituloinen ja iloinen veronmaksaja. Maksamieni verojen lisäksi olen useamman hyväntekeväisyysjärjestön kuukausilahjoittaja, eli maksan sitä kautta vapaaehtoista lisäveroa.
   Sikäli täällä on moni kommentoija oikeassa, että minullakin on kokemusta köyhemmistä ajoista ja erilaisten tukien varassa elämisestä. Nyt, kun en ole enää pariin vuosikymmeneen tarvinnut juurikaan tukea (lapsilisiä ja lääkekorvauksia lukuunottamatta), olen ylpeä siitä, että maksan veroja n. kolmanneksen tuloistani. Toivon, että niistä suurin osa käytetään minua heikommassa asemassa olevien ihmisten auttamiseen.

   Lainaa

  41. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Jimbo: Niin maksaa, ja se on valtion puolelta melko typerää. 1)valtio antaa ihmiselle rahaa elämistä varten2) valtio ottaa siitä 20% veroa3) valtio maksaa tästä suurimman osan veronpalautuksina korkoineen takaisin saajalle Järkevämpää olisi antaa tuet verottomana, ja vaikka sen 20% pienempänä, niin säästyisi aika paljon [...]
   Tervetuloa nykyaikaan, jossa ennakonpidätysten pidättäminen on aika pitkälti automatisoitu prosessi. Prosenttien muutokset ovat manuaalityötä, mutta ei siinäkään montaa sekuntia mene.

   Lainaa

  42. Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö 26.9.2023 10:01
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kyöpeli: Katson yhtä fiktiivistä sarjaa, jossa on Saran lailla ajattelevia ihmisiä. Ko. sarja on dystopia, jossa valta on natseilla.
   Man in the High Castle?

   Lainaa

  43. Oikea kyyhky 26.9.2023 10:12
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Kylläpä on kusipää kaveri, kun meni kuolemaan. Olisi nyt ensin ne velkansa maksanut

   Lainaa

  44. Surumielinen sitruuna 26.9.2023 10:33
   Tulos: +63 (73 ääntä)
   Vihertävä orava: Oikeisto paha ja vasemmisto hyvä, kyllä kyllä. Edellinen hallitus olikin sitten malliesimerkki? Muuten vaan rahaa paloi kunnolla ja silti kaiken sen jälkeen köyhät köyhtyi eikä terveydenhuollossa saatu tehtyä kuin todella kallis sote uudistus, että eliitti sai uusia suojatyöpaikkoja. Vasemmiston öyhölogiikka, että [...]
   Joo, vaikkapa koronatuet oli yksi syy miksi velkaa otettiin. Pidettiin aika monta firmaa niillä pystyssä pahimman yli. Ja tuo logiikka millä yksityinen olisi halvempi palveluntuottaja kuin julkinen ei ole ikinä mennyt minun ymmärrykseen. Jos molemmat palvelut laitettaisiin samalle viivalle ja vaaditaan sama henkilöstömäärä, raportointi, hallinto yms. byrokratia ja yksityiselle vielä 15 pinnaa voittomarginaalia päälle niin kumman luulisit olevan halvempaa? Siitä olen samaa mieltä että julkisella puolella on paljon siivottavaa jotta saadaan henkilökunta tekemään sitä työtä missä heistä on eniten hyötyä.

   Lainaa

  45. Valittu mestari 26.9.2023 10:34
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Laajahko sakaali: "Jos sä et edes pysy työkuntoisena näin kalliilla lääkkeillä niin mitä niillä tekee?" ??? No vaikka pysyy hengissä? Vai onko ihmisen elämä muka täysin tarpeeton, mikäli ei pysty töitä tekemään?
   Tuotahan monet paskoissa duunissa olevat hokee, ettei pidä saada ruokaa ellei tee työtä. Itse tienaisin keskivertoa paremmin, jos pystyisin työtä tekemään.

   Lainaa

  46. Litteä roska 26.9.2023 10:39
   Tulos: +79 (81 ääntä)
   Jasmin: oon niin kiitollinen kun meillä on Suomessa tää systeemi jotta voin elää Sara: olisit kiitollinen! Ai oot työkyvytön? Hyi, kuole turha ihminen!

   Lainaa

  47. Valittu mestari 26.9.2023 10:40
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   "HyQvia on annettava infuusiona ihon alle." Ei ole tosiaan sellainen lääke jota kukaan käyttäisi vain huvin vuoksi.

   Lainaa

  48. Esteetön maito 26.9.2023 10:43
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Jasminin kuitin ainoa epäkohta on se, että ylikansallisten lääkeyhtiöiden annetaan rahastaa tuollaisia summia ihmisten kärsimyksellä. Vähemmän onnellisissa maissa ihmiset kuolee kun ei ole kelaa maksamassa.

   Lainaa

  49. Ontto lihapiirakka 26.9.2023 10:55
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Jännästi se verottaja toimii. Työttömyyden jälkeen töihin siirtyessä veroprosentti laski pari %-yksikköä kun sai niitä ansiotulovähennyksiä ja muita. Enpä kyllä koskaan ole valittanut veroprosentista, kai se minunkin lapsuus, koulu ja opiskelu on muiden veroilla kustannettu ja nykyisin maksan veroja kaikesta mutta saan hyödyntää mm. tieinfrastruktuuria ilman tietulleja.

   Lainaa

  50. Säteilevä unikeko 26.9.2023 11:02
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Itselläni on kalliit lääkkeet ja 100% korvaus. Ilman sitä, en voisi niitä ostaa. Sain vajaa vuosi sitten MS-taudin diagnoosin ja ennestään on jo suolistosairauden diagnoosi ja lääkkeet takaa sen, ainakin vielä, että pystyn edes osittain tekemään töitä. En tiedä antaako kunto koskaan myöten tehdä täyttä päivää, ilman että siitä kärsii koko muu elämä. Viime kevään olin töissä täysipäiväisesti ja koska MS aiheuttaa tällä hetkellä todella kovaa väsymystä, oli työn tekeminen tuskaa ja töiden jälkeen en yksinkertaisesti jaksanut nähdä ketään tai lähteä mihinkään. Kaupassakin käynti on äärimmäinen suoritus, eikä viikonloppu riitä palautumiseen. Mainittakoon, että tällä hetkellä teen myös fyysisesti raskasta siivoustyötä, sekin puhtaasti rahan takia, sillä jopa sieltä tienaa enemmän, koska tunteja on enemmän tarjolla kuin esimerkiksi myyjän työssä. Sitä en tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, osapäivätyö olisi mikä sopisi ja niitähän olisi tarjolla, mutta nykyisen hallituksen suunnitelmat ei siihen kannusta. Tulevaisuus on auki kaikilta osin ja se tällä hetkellä pelottaa aivan helvetisti. Mielelläni teen töitä, se pitää mielenkin virkeämpänä, mutta en tiedä pystynkö koskaan tekemään täyttä päivää ilman, että oma jaksaminen siitä kärsii.

   Lainaa

  51. Vanha etana 26.9.2023 11:11
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Kyöpeli: Katson yhtä fiktiivistä sarjaa, jossa on Saran lailla ajattelevia ihmisiä. Ko. sarja on dystopia, jossa valta on natseilla.
   Katselen yhtä maata, jossa on Saran lailla ajattelevia ihmisiä. Ko. Maa on Yhdysvallat.

   Lainaa

  52. sivstysporvari 26.9.2023 11:35
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Sara on kokoomusnuori.

   Lainaa

  53. Hinaava stalkkeri 26.9.2023 11:38
   Tulos: -42 (64 ääntä)
   Sateenkaareva greippi: Minä en vain käsitä tuota oikeiston öyhölogiikkaa varsinkin lääkäri- ja lääkekorvauksissa... Nimenomaan se systeemi on, jotta myös vähävaraisilla olisi oikeus elämään. Minä maksan onnellisena veroni, ja olen valmis maksamaan vaikka vielä enemmän, jos se tarkoittaa, että itselleninikin olisi [...]
   Ei sun tarvi odottaa, että valtio kerää sinulta enemmän veroja. Tuolla on kaikenlaisia organisaatioita jotka auttaa vähävaraisia. Sinne vaan laittamaan rahaa vaikka tili tyhjäksi jos siltä tuntuu. Vai kuulutko niihin jotka puhuu kovasti kuinka pyhiä olisivat auttamaan muita, mutta loppupeleissä ei tee mitään.

   Lainaa

  54. Vihervä pussieläin 26.9.2023 11:54
   Tulos: +19 (39 ääntä)
   Surumielinen sitruuna: Joo, vaikkapa koronatuet oli yksi syy miksi velkaa otettiin. Pidettiin aika monta firmaa niillä pystyssä pahimman yli. Ja tuo logiikka millä yksityinen olisi halvempi palveluntuottaja kuin julkinen ei ole ikinä mennyt minun ymmärrykseen. Jos molemmat palvelut laitettaisiin samalle viivalle ja vaaditaan sama [...]
   Koronatuet on jo useaan otteeseen todettu epäonnistuneen. Ne jaettiin sokeasti ja moni oikeasti tukea tarvinut ei niitä edes saanut ja vuorostaan moni varakas yritys vuorostaan sai tukia vaikka ei ollut mitään tarvetta. Eikä kyseessä ollut mitään pieniä summia mitä nämä varakkaat yritykset sai. Samoin moni artisti sai koronatukia, kun samaan aikaan tulot olivat satoja tuhansia koronasta huolimatta. Korona tuki oli ideana hyvä, mutta toteutus oli täysin epäonnistunut ja kallis. Ei niitä turhia jaettuja tukia enää takaisin saada, paitsi kansa sen maksaa nyt sitten muuta kautta.
   Ja firmojen pelastaminen ei myöskään pidä paikkansa. Ehkä jokunen yritys pelastui, mutta nythän uutiset huutaa että konkurssien määrä on kasvanut. Eli siirrettiin vain konkurssi aaltoa sen parin vuoden verran velka rahalla, mutta kun korona tuki loppui, niin loppui näiden "pelastettujen" yrityksien toiminta.
   Ei yksityinen ole varmasti halvempi, mutta selväksi on tullut, että yksityistä tarvitaan julkisen tueksi. Julkinen ei tällä hetkellä pysty vastaamaan kysyntään ja mielummin halutaan väki jonottamaan vaivojen kanssa viikkoja ja kuukausia julkiselle. Tästä tietenkin kärsii yksi ryhmä ja se on juuri vähävaraiset. Ne joilla varaa menee kyllä yksityiselle, mutta ikävä kyllä muilla jää vaan jäljelle jonotuksessa kituaminen ja toivoa että joskus pääsee hoitoon.
   Julkinen sektori pitäisi yksinkertaisesti rakentaa alhaalta ylös uudestaan. On outoa, että se imee kokoajan enemmän varoja, mutta samaan aikaan palvelut kutistuu ja heikkenee.

   Lainaa

  55. Sumea varis 26.9.2023 12:25
   Tulos: -22 (60 ääntä)
   Kuulun tällä hetkellä ns. nettoveronmaksajiin, tuloistani menee veroa noin kolmasosa (jippii stna). Toki, verotuoloilla on myös maksettu minun koulutus, kiitos siitä. Olen laskenut, että olen koulutuksen "kuitannut" takaisin parin vuoden päästä. Muuten olen ollut pääosin terve, enkä ole tarvinnut ikinä mitään kalliita lääkkeitä ym. Tämäkään ei ole itsestäänselvyys ja tiedostan sen. Vaikka kireä progressiivinen verotus on aika perseestä toisinaan, on minulle ok että niitä rahoja käytetään hyvinvointivaltioon, esim. lääkkeiden kustannuksiin. Sen sijaan, kyllä mua kiinnostaa miksi joku vain maleksii kotona pelaamassa fortnitea, kun voisi olla hyvin töissäkin, edes osa-aikaisesti tai kotoa käsin. Sen sijaan, mihin oma ymmärrys verojen käytöstä ei ihan veny, on esim. että muunnoin eräällä keskustelufoorumilla joku toimeentulon piiriin kuuluva valitteli, kun sossu ei kustanna hänelle 1000€ sänkyä, kun selkää niin kolottaa aamuisin. Ilmeisesti vain x€ sängyn. Kyllä siinä sai vähän silmiä pyöritellä, kun ei monella työssäkäyvälläkään ole 1000€ sänkyyn varaa, ei edes sen arvoiseen sänkyyn, mihin tämä ko. henkilö sai toimeentulotukea. Ehkä jotain on perustavanlaatuisesti pielessä jos valtio kustantaa esim. toimeentulon piirissä olevalle hyvän ja kalliin sängyn ja pelit ja rensselit, kun samaan aikaan työssäkäyvän pitää säästää niistä ankarasti verotettavista tuloista. mutta ei välttämättä ole silti varaa vastaavaan. Meni vähän ohi aiheen, mutta kaikkinensa on varmasti hyvä miettiä nykyistä tukisysteemiä. Toimeentulotuen pitäisi kattaa nimenomaan toimeentulo, ei mitään ylimääräistä, koska sen on tarkoitus olla lyhyen aikavälin väliaikainen tuki.

   Lainaa

  56. Puhuva herukka 26.9.2023 12:37
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Vihervä pussieläin: Koronatuet on jo useaan otteeseen todettu epäonnistuneen. Ne jaettiin sokeasti ja moni oikeasti tukea tarvinut ei niitä edes saanut ja vuorostaan moni varakas yritys vuorostaan sai tukia vaikka ei ollut mitään tarvetta. Eikä kyseessä ollut mitään pieniä summia mitä nämä varakkaat yritykset sai. Samoin moni artisti [...]
   Julkinen ei pysty vastaamaan kysyntään, koska yksityinen puoli imee osaavimman työvoiman tarjoamalla parempaa palkkaa. Yksityisen puolen potilaat ovat myös keskimäärin vähemmän sairaita, mikä lisää houkuttelevuutta työpaikkana. 
   Nurinkurisesti siis kokeneimmat lääkärit ja hoitajat päätyvät yksityiselle hoitamaan niitä helpoimpia potilaita, kun taas julkisella puolella (keskimäärin) kokemattomammat joutuvat hoitamaan hankalimmat tapaukset. 

   Lainaa

  57. Tulos: +38 (48 ääntä)
   Epätavallinen tyyny: Oikeasti huolettaa miten kylmiä ja itsekeskeisiä suomalaisista on tullut. Ihannoidaan Amerikan mallia missä köyhimmät ei kaikki saa hoitoa ja edes useamman työn palkka ei riitä elämiseen. Unohdetaan sopivasti että siellä myös kukoistaa rikollisuus koska ihmisten toivottomuus on niin suurta. Heikoimmista huolehtiminen takaa meille kaikille yhteiskuntarauhan.
   Ei mutta katsos kun se rikollisuus johtuu tietty maahanmuuttajista ja huumeista 🙄 ai niin, ja seksuaali- ja muiden vähemmistöjen agendasta! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

   Lainaa

  58. Kiltti tyttö 26.9.2023 13:33
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Juuri harmittelin, kun ennakonpidätys uusimmasta palkastani oli taas yli tuhat euroa, olisi ollut käyttöä sillekin rahalle. Tosin ei yhtä tärkeää käyttöä kuin immuniteettia ylläpitävän lääkkeen ostaminen. Ei enää harmita niin paljon.

   Lainaa

  59. Tulos: +55 (65 ääntä)
   Hinaava stalkkeri: Ei sun tarvi odottaa, että valtio kerää sinulta enemmän veroja. Tuolla on kaikenlaisia organisaatioita jotka auttaa vähävaraisia. Sinne vaan laittamaan rahaa vaikka tili tyhjäksi jos siltä tuntuu. Vai kuulutko niihin jotka puhuu kovasti kuinka pyhiä olisivat auttamaan muita, mutta loppupeleissä ei tee mitään.
   Meinaatko siis että Suomeenkin se Amerikan meininki, missä yksityishenkilöt joutuu netissä kerjäämään tuntemattomilta rahaa sairaalakuluihin? GoFundMe vaan tännekin Kelan tilalle ja rikkaiden armosta saat elää, mikäli someen laitettu nyyhkytarina on tarpeeksi vakuuttava?

   Lainaa

  60. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Vihertävä orava: Oikeisto paha ja vasemmisto hyvä, kyllä kyllä. Edellinen hallitus olikin sitten malliesimerkki? Muuten vaan rahaa paloi kunnolla ja silti kaiken sen jälkeen köyhät köyhtyi eikä terveydenhuollossa saatu tehtyä kuin todella kallis sote uudistus, että eliitti sai uusia suojatyöpaikkoja. Vasemmiston öyhölogiikka, että [...]
   Eipä nykyinenkään hallitus nyt suoranaisesti köyhien puolella ole. Ja budjettiesityksen mukaan nykyhallitus on ottamassa velkaa ensi vuonna 11,5 miljardia (https://yle.fi/a/74-20051122)
   Ja esim Kokoomuksestahan ei tietenkään löydy sitä valtion kustannuksella yksityisellä käyvää eliittiä - eikä niitä rikkaita, joiden verotusta voisi kiristää.

   Lainaa

  61. Reseptivapaa Dinosaurus 26.9.2023 13:54
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Tällaisia (ja myös niitä "maksan mielelläni lisää veroja") kirjoittelee yleensä ne jotka vähiten niitä veroja maksavat. Tai saattaa niitä kirjoitella parempituloinenkin, mutta ei se oikeasti halua maksaa enempää veroja.
   Et taida kovinkaan montaa parempituloista ihmistä tuntea muutoin, kuin päällisin puolin. Mitäpä luulet, mitä ne vähän parempituloisemmat, kuten esimerkiksi lääkärit, kirurgit, yliopistojen ja korkeakoulujen opettajat, poliisipäälliköt ja muut, jotka ovat ensisijaisesti hakeutuneet aloilleen auttaakseen muita, ovat mieltä tästä asiasta? Ei se SDP ole mitenkään sattumalta ollut pääministeripuolue useampaan kertaan.
   Sitä paitsi onhan siitä vähän väliä jos jonkinlaista juttua ja uutista, että ne pienituloisimmat ja heikoimmin koulutetut äänestävät nimenomaan oikeistopopulistisia puolueita, jotka ajavat verojen leikkaamista. Tai ainakin sanovat ajavansa, mutta todellisuudessa verohelpotuksia ja muita etuja on luvassa vain niille hyväosaisille. Pienituloisille on luvassa raippaa ja kurjistuttamista.
   Amerikan malli on siitä petollinen, että systeemi toimii täsmälleen niin, kuin sen on suunniteltu toimivan ja erinomaisesti toimiikin. Sen tarkoitus ei vain ole pitää huolta maan kansalaisista, vaan rikastuttaa ja suojata pientä eliittijoukkoa kaikkien muiden kustannuksella. Nyt täälläkin on tietyissä piireissä huomattu sen systeemin toimivuus ja sitä myötä alettu kaivaa sen varjolla maata kotimaisen hyvinvointivaltion alta. Ahneet ja itsekkäät kun eivät harmillisesti ole pelkästään jenkkien yksinoikeus.

   Lainaa

  62. Vanhahko krokotiili 26.9.2023 13:58
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   No toivotaan että Sarakin tulee kipeäksi oikein kunnolla, niin pääsee hänkin saamapuolelle sitten. Tietenkään en toivoisi sairauksia kenellekään, mutta Saran logiikalla hän varmasti ilahtuisi. Työkyvyttömyyskin varmasti plussaa.

   Lainaa

  63. Säpevä alligaattori 26.9.2023 14:17
   Tulos: -24 (46 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Et taida kovinkaan montaa parempituloista ihmistä tuntea muutoin, kuin päällisin puolin. Mitäpä luulet, mitä ne vähän parempituloisemmat, kuten esimerkiksi lääkärit, kirurgit, yliopistojen ja korkeakoulujen opettajat, poliisipäälliköt ja muut, jotka ovat ensisijaisesti hakeutuneet aloilleen auttaakseen muita, ovat [...]
   "mitä ne vähän parempituloisemmat, kuten esimerkiksi lääkärit, kirurgit, yliopistojen ja korkeakoulujen opettajat, poliisipäälliköt ja muut, jotka ovat ensisijaisesti hakeutuneet aloilleen auttaakseen muita, ovat mieltä tästä asiasta?" Eiköhän noistakin suurin osa ole ihan oman urakehityksensä vuoksi tuonne kouluttautunut, eikä jonkun mystisen maailmanparantamisen takia. Aika harva taitaa olla käyttämättä esimerkiksi verovähennyksiä ansiotuloistaan jos niitä on mahdollista saada. Muistathan sinäkin ensi veroehdotuksesta raksia kaikki vähennykset pois. Ja kun nykymenoa katsoo, veronmaksuhalukkuuteni vähenee entisestään. Valtion pikkudirikat käyttäytyvät verovaroilla kuin miljonäärit, lentelevät ykkösluokassa, firman kortilla ostellaan mitä sattuu etc. Tiet alkaa olemaan kehitysmaatasolla, ja ainoa järkevä auto on iso nelivetomaasturi isoilla renkailla. Sairaanhoito (se maailman paras, kuulemma) on käytännössä jo kuopattu. Rahat menee taas tehottoman byrokratian pyörittämiseen. Suomella menisi ihan hyvin jopa maltillisemmalla verotuksella, jos saataisiin julkisen puolen holtiton tuhlailu kuriin.

   Lainaa

  64. Tulos: -10 (18 ääntä)
   Hyvä frendi lainaa 50€ ja katoo. Ei paha eikä haittaa. 500 niin pesari saa käyttöä. Okei ehkä viidestä hödestä ei mutta tonnista rupee jo tapahtuu. Mä vihaan väkivaltaa ja kun on ollut ottavanakin osapuolena ilman syytä niin asenne on skidisti muuttunut. Ja kaikki ei puhu puhuttua kieltä mutta kipua ymmärtää tyhmempikin. Heikolla hetkellä mietin et joku rassaan kundia kun ei velkojaan hoida ja sit mä lähden istuu ni ehkä se loma tekis hyvää. Tai sit hyppään mötön tai junan alle. No onneksi yksi silloin vielä uusi tuttavuus sai tietää ja puhutti ympäri. Et sellainen iloinen tarina liittyen tohon kyselyyn. Ja kandee varoo just sen takia että raha saattaa tuhota ystävyyden helposti. Se sankari ketä kelasin kiilata ei ees ollut pahasti putoomassa mulle mutta sen asenne ja mun paskaelämän

   Lainaa

  65. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Tilanne tulehdutti, no meidän välit, ja mun kuupan. Toivottavasti muilla raha hommelit ei mene ikinä noin päin bebaa.

   Lainaa

  66. Epätavallinen tyyny 26.9.2023 15:26
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Tällaisia (ja myös niitä "maksan mielelläni lisää veroja") kirjoittelee yleensä ne jotka vähiten niitä veroja maksavat. Tai saattaa niitä kirjoitella parempituloinenkin, mutta ei se oikeasti halua maksaa enempää veroja.
   Mikä on se maaginen raja jonka jälkeen saa sanoa että maksaa mielellään veroja?

   Lainaa

  67. Varaukseton hedelmä 26.9.2023 17:29
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Tyydyttynyt maksamato: S-ryhmällä tosiaan tiukoilla ehdoilla pidetään huoli siitä, että suurin osa työntekijöistä ei pääsisi nauttimaan hyvistä S-pankin henkilökuntaeduista. Luottokortin ja asuntolainan ehdot on semmoiset, että kaupan työntekijä ei niitä pysty saamaan. Tämä tuli selväksi aikoinaan kun S-ryhmällä [...]
   Mikä siellä on niin paha ehto ettei oma väki pääse asiakkaaksi?

   Lainaa

  68. Kankea rätti 26.9.2023 17:34
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Toivottavasti sara ei lue tätä. Mun syöpäleikkaus ja sen jälkeiset sytohoidot maksoi jotain 30-40t€, josta itse maksoin about 15€ ja nekin oli vain muutaman erikoislääkärin käyntimaksut. Tosin asuin silloin Eestissä ja kävin siellä töissä.

   Lainaa

  69. Itseasiassa 26.9.2023 17:34
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Vihervä pussieläin: Koronatuet on jo useaan otteeseen todettu epäonnistuneen. Ne jaettiin sokeasti ja moni oikeasti tukea tarvinut ei niitä edes saanut ja vuorostaan moni varakas yritys vuorostaan sai tukia vaikka ei ollut mitään tarvetta. Eikä kyseessä ollut mitään pieniä summia mitä nämä varakkaat yritykset sai. Samoin moni artisti [...]
   Konkurssiaaltoon on vaikuttanut sota ja talouskriisi, jotka ovat nostaneet kaiken hintoja. Koronasta pääsi tukien avulla monet yritykset yli, eikä saatu sellaista työttömyyspommia kun 90-luvun lamassa, mutta viime vuosina on paska osunut liian monta kertaa tuulettimeen.

   Lainaa

  70. Tulos: +47 (53 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Tällaisia (ja myös niitä "maksan mielelläni lisää veroja") kirjoittelee yleensä ne jotka vähiten niitä veroja maksavat. Tai saattaa niitä kirjoitella parempituloinenkin, mutta ei se oikeasti halua maksaa enempää veroja.
   Kukaan ei haluamalla halua maksaa veroja, mutta hyvin moni meistä MIELUUMMIN maksaa veroja kuin antaa kanssaihmistensä kärsiä tarpeettomasti. Itseäni ei rehellisesti sanottuna kiinnosta pätkän vertaa, jos joukossa onkin joku yksittäinen systeemin kusettaja, jos se takaa sen, että kukaan ei joudu kadulle terveyden, mielenterveyden tai muuten huonojen lähtökohtien vuoksi.

   Lainaa

  71. Itseasiassa 26.9.2023 17:41
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Taisin tänä vuonna loppukeväästä mennä lääkkeissä omavastuurajan yli ja elokuussa ei tarvinnut enää maksaa sairaalassa käynnistäkään. Kiitos hyvinvointivaltion, että minutkin hoidetaan ja ei tarvitse ihan kaikkia maksaa itse. Osa lääkkeistä ei ole Kela-korvattavia, vaikka välttämättömiä hoitoon ja niistä olen maksanut jo muutaman satasen. Onneksi tilanteeni pitäisi olla väliaikainen ja moni hoitaja, lääkäri ja fyssari on antanut parastaan. Varmasti ole saama puolella, vaikka töissä olenkin käynyt lähes kokoajan.

   Lainaa

  72. Häveliäs näätä 26.9.2023 17:42
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Jimbo: Niin maksaa, ja se on valtion puolelta melko typerää. 1)valtio antaa ihmiselle rahaa elämistä varten2) valtio ottaa siitä 20% veroa3) valtio maksaa tästä suurimman osan veronpalautuksina korkoineen takaisin saajalle Järkevämpää olisi antaa tuet verottomana, ja vaikka sen 20% pienempänä, niin säästyisi aika paljon [...]
   Ja sitten kun ne veronpalautukset työttömälle tulee, lähtee pois toimeentulotuki moneksi kuukaudeksi ja sen mukana Kelan maksusitoumus apteekkiin. Lääkkeet maksaa pahimmillaan 100-150 euroa kuussa, joten siinä sitten kitkuttelet kolme neljä kuukautta ja jätät pari lääkettä pois, että riittää raha ruokaankin. Lääkkeiden poisjättäminen huonontaa terveydentilaa ja siten vaikuttaa osaltaan työkyvyttömyyteen.

   Lainaa

  73. Peiton alla piileksivä susi 26.9.2023 17:43
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   just: Kukaan ei haluamalla halua maksaa veroja, mutta hyvin moni meistä MIELUUMMIN maksaa veroja kuin antaa kanssaihmistensä kärsiä tarpeettomasti. Itseäni ei rehellisesti sanottuna kiinnosta pätkän vertaa, jos joukossa onkin joku yksittäinen systeemin kusettaja, jos se takaa sen, että kukaan ei joudu kadulle terveyden, mielenterveyden tai muuten huonojen lähtökohtien vuoksi.
   Samaa mieltä. 
   Työttömyystuet, sossutuet, ja kela yms. tuet on yks kärpäsen paska budjetissa verrattuna siihen miten paljon tää valtio työntää turhaan paskaan sitä rahaa. 

   Lainaa

  74. Itseasiassa 26.9.2023 17:46
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Mietin missä itselläni menisi raja että en lainaisi rahaa, mutta summat ovat olleet onneksi aika pieniä. Isoin summa on tullut, kun piti lähteä reissuun, varaukset oli tehty mun luottokortilla ja kaverin piti hoitaa kuljetus. No, se kuljetus katosi sen verran lähellä lähtöä, että perumisen jälkeen ei saanut enää maksettuja rahoja takaisin ja näin kaveri jäi mulle pari sataa auki. Kaveri myös katosi johonkin, mutta samoihin aikoihin alkoi kuulua niin kummallisia juttuja sen touhuista, että on parempi Ola olematta tekemisissä ihan oman hyvinvoinnin ja turvallisuuden vuoksi. Se parisataa sai mennä oppirahoihin ja riittää varmaan sellaiseksi summaksi, ettei tuo ihminen mistään ilmestykään, koska tuskin on nykyään haluja tai rahaa niitä maksaa.

   Lainaa

  75. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Oon aina maksanut velat pois ennen kuolemaani.

   Lainaa

  76. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Laura: Meinaatko siis että Suomeenkin se Amerikan meininki, missä yksityishenkilöt joutuu netissä kerjäämään tuntemattomilta rahaa sairaalakuluihin? GoFundMe vaan tännekin Kelan tilalle ja rikkaiden armosta saat elää, mikäli someen laitettu nyyhkytarina on tarpeeksi vakuuttava?
   Varmaan tarkoitti sitä, kun moni täälläkin olisi valmis (tai ainakin väittää olevansa) maksamaan vielä enemmän veroja, niin mikäänhän ei estä ketään laittamasta hyväntekeväisyysjärjestöille ym. rahaa, jos kokee ettei itseä vielä veroteta tarpeeksi

   Lainaa

  77. Surumielinen sitruuna 26.9.2023 18:58
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Vihervä pussieläin: Koronatuet on jo useaan otteeseen todettu epäonnistuneen. Ne jaettiin sokeasti ja moni oikeasti tukea tarvinut ei niitä edes saanut ja vuorostaan moni varakas yritys vuorostaan sai tukia vaikka ei ollut mitään tarvetta. Eikä kyseessä ollut mitään pieniä summia mitä nämä varakkaat yritykset sai. Samoin moni artisti [...]
   Tuossa alempana jo vastattiinkin mutta lisään että vasemmisto tuskin halusi näitä yritysten koronatukia maksaa, mutta maksoipa vaan. Markkinatalouden sääntöjen mukaan olisi koronan ja sodan aiheuttama häiriö pitänyt käydä pohjamutien kautta niin kuin 90-luvun alussa.

   Lainaa

  78. Surumielinen sitruuna 26.9.2023 19:06
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Puhuva herukka: Julkinen ei pysty vastaamaan kysyntään, koska yksityinen puoli imee osaavimman työvoiman tarjoamalla parempaa palkkaa. Yksityisen puolen potilaat ovat myös keskimäärin vähemmän sairaita, mikä lisää houkuttelevuutta työpaikkana.  Nurinkurisesti siis kokeneimmat lääkärit ja hoitajat päätyvät yksityiselle hoitamaan [...]
   Yksityisen puolen resurssit tarjota parempaa palkkaa kasvavat koska julkiselta puolelta virtaa rahaa sinne. Edelleen, julkisen puolen ja yksityisen puolen koko palvelun tuottamisprosessit pitää saada samojen kriteerien alle. Nykymenolla julkinen puoli kurjistuu automaattisesti koko ajan koska rahaa siirtyy sieltä yksityisen puolen palveluiden ostamiseen. Ja en tosiaan tarkoita että yksityisen puolen byrokratia pitäisi paisuttaa nykyisen julkisen puolen tasoiseksi.

   Lainaa

  79. Pelkkä preeriasusi 26.9.2023 19:25
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Tällaisia (ja myös niitä "maksan mielelläni lisää veroja") kirjoittelee yleensä ne jotka vähiten niitä veroja maksavat. Tai saattaa niitä kirjoitella parempituloinenkin, mutta ei se oikeasti halua maksaa enempää veroja.
   Hauska kommentti koska satun tekemään asiantuntijatyötä jossa tienaan jo nyt (alle 30v) enemmän kuin keskiverto suomalainen :D satun vaan tulemaan vähävaraisesta taustasta, joten olen säilyttänyt empatiakykyni ja aion aina säilyttääkin. En olisi tässä ilman muiden verovaroja. Mulle merkkaa paljon se, että yhteiskunnassa kaikki saa samat mahdollisuudet ja että ihmiset ei joudu kärsimään taustansa vuoksi.

   Lainaa

  80. Johdoitettu pähkinä 26.9.2023 19:56
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Eräs tuttuni, teki kymmeniä vuosia pitkää työpäivää. Sitten hän sairastui vakavasti, hän joutuu yhdestä yhdestä 3kk lääkkestä maksamaan niin monta satasta, että hän joutuu jo kuukausia etukäteen laittamaan sivuun rahaa, jotta hän saa vuodessa sen yhden annossatsin lääkettä apteekista (onneksi maksukatto täyttyy tuosta yhdestä ostosta) ja hänen sairautensa on niin vakava, että jos hän unohtaa lääkkeen kotia, niin hänen on jopa 200 kilometrin päästä palattava takaisin hakemaan se. Sairastaminen on pirun ikävää, mutta monissa maissa jos sairastat, menetät kotisi ja käytännössä kaiken, kun hoidat sairauttasi. Ja sitten tulee joku Sara, joka irvailee sille, että toinen on työkyvytön ja sairas ihminen. Uskaltaisin veikata, että työkyvytön ihminen valitsisi paljon mieluummin sen, että voisi olla täysin terve.

   Lainaa

  81. Rajoittunut hamsteri 26.9.2023 20:44
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Rampa hiiri: Sarahan pääsisi myös saamapuolelle kun jonkinlainen peruskorvaus niistäkin lääkkeistä tulisi. Pelkkää voittoa siis kaikille? Sarasta tulisi enempi symppis, tai ainakin vähemmän vänkäävä, ja naamakin vääntyisi iloon kun Kela korvaa 😆
   Ei välttämättä. Omavastuusumma on aika iso nykyään. En itse ole saanut enää mitään korvauksia sen isomman uudistuksen jälkeen, koska lääkkeeni ovat niin halpoja.
   Kuten joku yllä sanoikin, jonkun pitäisi tähän lääkemonopoliin puuttua.

   Lainaa

  82. Rajoittunut hamsteri 26.9.2023 20:45
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Sumea varis: Kuulun tällä hetkellä ns. nettoveronmaksajiin, tuloistani menee veroa noin kolmasosa (jippii stna). Toki, verotuoloilla on myös maksettu minun koulutus, kiitos siitä. Olen laskenut, että olen koulutuksen "kuitannut" takaisin parin vuoden päästä. Muuten olen ollut pääosin terve, enkä ole [...]
   Millä ja miten olet tämän laskenut?

   Lainaa

  83. Sisarukseton maahinen 26.9.2023 21:04
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Häveliäs näätä: Ja sitten kun ne veronpalautukset työttömälle tulee, lähtee pois toimeentulotuki moneksi kuukaudeksi ja sen mukana Kelan maksusitoumus apteekkiin. Lääkkeet maksaa pahimmillaan 100-150 euroa kuussa, joten siinä sitten kitkuttelet kolme neljä kuukautta ja jätät pari lääkettä pois, että riittää raha ruokaankin. [...]
   Jos saat veronpalautuksia tai muuta tuloa, sun toimeentulotuki vähenee just sen verran mitä saatkin. Jossain tapauksissa vähemmänkin. Käytännössä sulla on siis vähintään saman verran rahaa. Jos tuhlaat ne niin ettet saa lääkkeitäsi ostettua, niin siinäpähän kärsit. Ihan on omasta tyhmyydestä kiinni tuo.

   Lainaa

  84. Lämmin satuhahmo 26.9.2023 21:07
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Sumea varis: Kuulun tällä hetkellä ns. nettoveronmaksajiin, tuloistani menee veroa noin kolmasosa (jippii stna). Toki, verotuoloilla on myös maksettu minun koulutus, kiitos siitä. Olen laskenut, että olen koulutuksen "kuitannut" takaisin parin vuoden päästä. Muuten olen ollut pääosin terve, enkä ole [...]
   Niitä Fortniten pelaajia ei oikein haluta mihinkään töihin niin kauan kun on tarjolla heitäkin, jotka haluavat tehdä töitä. Valitettava ja itseään ruokkiva tilanne, mutta niin se menee.

   Lainaa

  85. Yököttävä kultakala 26.9.2023 21:19
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tajuton lammas: Tuo sun 3. kohta ei pidä paikkaansa. Ilman palkkatuloja valtionverotuksessa ja kunnallisverotuksessa ei tule työtulovähennyksiä, joista muodostuisi palautettavaa. Lisäksi sairauspäivärahalla elävät maksavat korotettua sairausvakuutusmaksua, joka on alhaisempi palkkatyössä käyvällä.  Oman kokemuksen mukaan todellinen [...]
   En tiedä veroasioista juuri mitään, mutta näiden reilun kolmen vuoden aikana joina olen ollut kuntoutumassa työelämää kohti (työmarkkinatuella) olen saanut veronpalautuksia yli 300e joka vuosi. Veroprosentti on vakio, ja se on se ns. alin mahdollinen.

   Lainaa

  86. Häveliäs näätä 26.9.2023 21:33
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Sisarukseton maahinen: Jos saat veronpalautuksia tai muuta tuloa, sun toimeentulotuki vähenee just sen verran mitä saatkin. Jossain tapauksissa vähemmänkin. Käytännössä sulla on siis vähintään saman verran rahaa. Jos tuhlaat ne niin ettet saa lääkkeitäsi ostettua, niin siinäpähän kärsit. Ihan on omasta tyhmyydestä kiinni tuo.
   Luitko kommenttini kokonaan? Menetän Kelan maksusitoumuksen apteekkiin, jota ei veronpalautuksissa oteta huomioon. Joudun siis maksamaan 100-150 euroa enemmän toimeentulotuettomina kuukausina kuin silloin kun se on voimassa. En käytä rahoja mihinkään muuhun kuin välttämättömyyksiin, eivätkä ne silti meinaa edes toimeentulotuen kera riittää.

   Lainaa

  87. Haudattu krokotiili 26.9.2023 21:35
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Sumea varis: Kuulun tällä hetkellä ns. nettoveronmaksajiin, tuloistani menee veroa noin kolmasosa (jippii stna). Toki, verotuoloilla on myös maksettu minun koulutus, kiitos siitä. Olen laskenut, että olen koulutuksen "kuitannut" takaisin parin vuoden päästä. Muuten olen ollut pääosin terve, enkä ole [...]
   Uskon karman lakiin. Empatiakyvyttömyys on sairaus, ja siitä sairaudesta parannutaan vain kun itse joudutaan samaan tilanteeseen. Köyhyys ei ole kivaa mutta se voisi tehdä joillekin ihmisille hyvää. Saisi vähän perspektiiviä. 
   Jos oletetaan että asut yksin ja sinulle jää vuokran jälkeen 250€ käyttörahaa loppukuuksi, jolla pitää kuitata kaikki laskut (sähkön ja vakuutukset kuuluvat toimeentulotuen piiriin, niitä ei tarvitse itse maksaa) ja ruoka niin uskoisin että kolmen kuukauden jälkeen tajuat että ei se ehkä ihan kivaa olekaan. Mutta samalla varmasti ymmärrät olla tyytyväinen siitä että on olemassa jokin järjestelmä joka pitää huolen siitä että et joudu kadulle.

   Lainaa

  88. Höhlä hirvi 26.9.2023 23:06
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Arkkienkeli: Aivan oikein. Kelan päivärahasta (770€) menee 24% veroja. Jännä kyllä ansiosidonnaisesta menee ihan normaalin palkkatulon veroprosentin mukaan, eli 2500€ vain 10.5%.
   Etuuksien verotus ei mene suoraan palkanvero% mukaan. Ansiosidonnaisen verotus on vähintään 25 % ellei toimita muutosverokorttia koskien etuutta. Jos toimitat muutosverokortin koskien palkkaa, jossa veroprosentti on alle 25 nostaa työttömyyskassa veroprosentin verottajan ohjeen mukaisesti 25 %.

   Lainaa

  89. Tulos: +15 (29 ääntä)
   Kaikille joita vituttaa työttömät ja työkyvyttömät kotona pelaamassa Fortnitea niillä hurjilla tuilla: tekin voitte valita saman elämäntyylin jos niin hirveästi käy kateeksi! Tarpeeksi huonoilla elämäntavoilla saatte varmaan jonkun sairaudenkin tai pahimmassa tapauksessa voitte sahata jalan irti niin pääsette nauttimaan lähes ilmaisista luxus-lääkkeistäkin. Ja ihan turha mussuttaa ettei kela kuitenkaan maksaisi teille mitään kun on säästöjä ja muita omaisuuksia, se kuuluu asiaan, että ne myydään/kulutetaan ensin. 😊

   Lainaa

  90. Armelias kana 27.9.2023 2:02
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Rajoittunut hamsteri: Ei välttämättä. Omavastuusumma on aika iso nykyään. En itse ole saanut enää mitään korvauksia sen isomman uudistuksen jälkeen, koska lääkkeeni ovat niin halpoja. Kuten joku yllä sanoikin, jonkun pitäisi tähän lääkemonopoliin puuttua.
   Totta jos lääkkeet ovat edullisia. Vanhat eli semmoiset joista on rinnakkaisvalmisteita saattavat olla ihan muutaman euron hintaisia per 3 kk Kela-jakso. Jos selviää noin vähällä niin vuosiraja ei ylity. Mutta annappas olla jos seassa on jotain uudempia lääkkeitä niin ne voi olla 50-300e 3 kk annos. Niissä jo peruskorvaus on aika kiva, saati jos saisi erikoiskorvattavuuden - jopa sen maksimin. Mutta kaikki sairaudet eivät ole tasavertaisia, osaan saa 100% korvattavuuden, osaan sen matalimman. Tässä jos kyseessä olisi saada Sarasta ihminen riittänee jotkin mielialalääkkeet jotka lienee hintahaitarin alapäässä.

   Lainaa

  91. Sumea varis 27.9.2023 9:31
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Haudattu krokotiili: Uskon karman lakiin. Empatiakyvyttömyys on sairaus, ja siitä sairaudesta parannutaan vain kun itse joudutaan samaan tilanteeseen. Köyhyys ei ole kivaa mutta se voisi tehdä joillekin ihmisille hyvää. Saisi vähän perspektiiviä.  Jos oletetaan että asut yksin ja sinulle jää vuokran jälkeen 250€ käyttörahaa loppukuuksi, [...]
   Miten se, että mielestäni tukisysteemiä pitäisi tarkastella kokonaisuutena liittyy empatiakyvyttömyyteen? Kuulostaa siltä, ettet tiedä mitä empatiakyvykkyyys tarkoittaa. Sanoin, jos osaat sisäistää lukemasi, että mielestäni on ihan ookoo että veroja käytetään terveyteen ja esim. lääkekorvauksiin, koulutukseen jne. Pidemmällä tähtäimellä nämä kuitenkin vievät yhteiskuntaa eteenpäin. Et tiedä mitään minun taustoista tai menneisyydestä ja vaikka se ei oikeastaan sinulle kuulukkaan, voin sanoa etten ole mikään kultalusikka perseessä syntynyt onnellisten tähtien alla, vaan köyhästä duunariperheestä maaseudulta. On siis pitänyt ihan itse pitänyt kouluttautua ja yrittää nostaa elintasoaan. Joten kyllä, tiedän myös mitä on elämä köyhänä ja milestäni on hyvä ja oikein, että yhteiskunta auttaa tarvittaessa. Ilmeisesti te ketkä vouhkaatte oikeistolaisuudesta ja elitismistä ja siitä kuinka itsekästä se on, kun kaikkia meitä ehkä kiinnostaisi enää maksaa yhtään enempää veroja itse ansaitusta palkasta, niin sorrutte samalla putkinäköisyyteen ja asioiden musta-valkoistamiseen. Toki, onhan se helpompi vetää yhtäläisyydet, että jos et halua maksaa enemmän veroja ja esim. kritisoit tukijärjestelmää ja yhteiskunnan byrokraattisuutta, niin se on yhtä kun olet empatiakyvytön itsekäs oikeistolaispaska ja oikeastaan natsikin. Jos yritetään nyt objektiivisesti miettiä, vaikka se osalle teistä vasemmisto-oletettu -öyhöttäjistä onkin täysin ennenkuulumatonta, niin ei tämä hyvinvointiyhteiskunta tule pyörimään tällä tavalla että veroja vaan nostetaan ja nostetaan, mutta se mihin ne verot menevät tai miten verot käytettäisiin kaikkien hyväksi, ei tarkastella ikinä kriittisesti. Etenkin huomioiden että hyvin todennäköisesti veronmaksajien määrä tippuu tulevaisuudessa, joka vaikuttaa myös kulutukseen ja siten arvonlisäveroon jne. Ja kyllä, tiedän että veroja maksetaan paljon muustakin kun ansiotuloista, enkä ole väittänytkään etteikö kaikki osallistuisi verojen maksuun.

   Lainaa

  92. Sumea varis 27.9.2023 9:34
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Lämmin satuhahmo: Niitä Fortniten pelaajia ei oikein haluta mihinkään töihin niin kauan kun on tarjolla heitäkin, jotka haluavat tehdä töitä. Valitettava ja itseään ruokkiva tilanne, mutta niin se menee.
   No näinhän se on, sen takia mielestäni työnteon pitäisi aina olla kannattavampaa kun pelkkä Fortniten pelailu

   Lainaa

  93. Sumea varis 27.9.2023 9:39
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Rajoittunut hamsteri: Millä ja miten olet tämän laskenut?
   Tässä on esimerkki millä voi lähteä laskemaan, monta vuotta oot milläkin asteella ollut  + tähän päälle toki mahdolliset opintotuet, asumislisät, opiskelija-alet 
   (jos KELAn sponssaama) ym. 
   https://yle.fi/aihe/a/20-10002414
   Aika iso pottihan siitä tulee ja arvostan, ettei vanhempieni ole pitänyt tuollaisia summia maksaa silloin. 

   Lainaa

  94. Laiha pupu 27.9.2023 9:42
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Nimi: Kaikille joita vituttaa työttömät ja työkyvyttömät kotona pelaamassa Fortnitea niillä hurjilla tuilla: tekin voitte valita saman elämäntyylin jos niin hirveästi käy kateeksi! Tarpeeksi huonoilla elämäntavoilla saatte varmaan jonkun sairaudenkin tai pahimmassa tapauksessa voitte sahata jalan irti niin pääsette [...]
   Se, että etujen väärinkäyttöä pitää tuomittavana, ei ole kateutta. Sara nyt vaan ei ymmärrä, että tukien varassa eläminen ei aina ole niiden väärinkäyttöä.

   Lainaa

  95. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Sumea varis: Kuulun tällä hetkellä ns. nettoveronmaksajiin, tuloistani menee veroa noin kolmasosa (jippii stna). Toki, verotuoloilla on myös maksettu minun koulutus, kiitos siitä. Olen laskenut, että olen koulutuksen "kuitannut" takaisin parin vuoden päästä. Muuten olen ollut pääosin terve, enkä ole [...]
   Oletkohan nyt ihan varma tuosta nettoveronmaksajuudesta - Suomessa vain harva on nettoveronmaksaja, ja kolmasosan verotuksella on hyvin todennäköistä että näin ei ole. Kenties jonakin yksittäisenä aikana saattaa hetkellisesti olla nettoveronmaksaja, mutta se tasaantuu viimeistään eläkeiässä kun siirtyy saamapuolelle, tai jos sattuu saamaan esim. syövän, joiden kalliit hoidot vievät myös nopeasti saamapuolelle.
   ”Tilastokeskuksen tulorakennetilastosta [sic] selviää, että vain 30 prosenttia kotitalouksista maksaa nettomääräisesti veroja. Se tarkoittaa sitä, että ainoastaan kolme eniten tienaavaa kotitaloutta kymmenestä maksaa enemmän veroja kuin saa tulonsiirtoina. Muiden kohdalla tilanne on joko lähellä nollaa tai päinvastainen.”
   https://www.stat.fi/tietotrendit/blogit/2015/saama-vai-maksupuolella/
   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005157574.html
   Itse maksan myös n. kolmasosan tuloistani veroa (tosin en Suomessa, mutta Euroopassa kuitenkin), ja olen ns. iloinen veronmaksaja. Asun paljon mieluummin yhteiskunnassa, jossa ihmisistä pidetään huolta verorahoillani, kuin jossakin missä on kurjuutta ja joudun maksamaan vähemmän veroja. Vaikka nyt sitten joku yksittäinen ihminen tahallaan hyväksikäyttäisi systeemiä (olen myös yhden tällaisen ihmisen tuntenut). Olen asunut myös Yhdysvalloissa isossa kaupungissa, jossa kurjuus, köyhyys, ja kodittomuus ovat vahvasti näkyvillä ja läsnä arjessa, eikä päivääkään mene, ettei joku tulisi pyytämään rahaa, ja se on yksinkertaisesti kammottavaa. Mieluusti maksaisin enemmänkin veroja, jos sillä saisi nykyistä paremman sosiaaliturvan ihmisille (joihin saattaa myös itse koska tahansa kuulua - kuten sanottu, työttömyys tai sairastuminen voi sattua kenelle vain).
   Rikeä hai: Varmaan tarkoitti sitä, kun moni täälläkin olisi valmis (tai ainakin väittää olevansa) maksamaan vielä enemmän veroja, niin mikäänhän ei estä ketään laittamasta hyväntekeväisyysjärjestöille ym. rahaa, jos kokee ettei itseä vielä veroteta tarpeeksi
   Olen kyllä myös usean hyväntekeväisyysjärjestön kuukausilahjoittaja, kuten varmasti moni muukin, joka välittää muista ihmisistä, eläimistä, tai planeettamme tilasta. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin verojen maksu - vaikka ne rahat menevät hyvään tarkoitukseen, eivät ne vaikuta yhteiskuntarakenteeseen tai yhteiskunnan palveluiden saatavuuteen samalla tavalla kuin verotulot.

   Lainaa

  96. Sumea varis 27.9.2023 13:04
   Tulos: -11 (17 ääntä)
   Piparjuuri: Oletkohan nyt ihan varma tuosta nettoveronmaksajuudesta - Suomessa vain harva on nettoveronmaksaja, ja kolmasosan verotuksella on hyvin todennäköistä että näin ei ole. Kenties jonakin yksittäisenä aikana saattaa hetkellisesti olla nettoveronmaksaja, mutta se tasaantuu viimeistään eläkeiässä kun siirtyy saamapuolelle, [...]
   Kyllä, olen varma että olen ns. nettoveronmaksaja. Sitähän ei välttävättä veroprosentti kerro suoraan, oletko ns. saaja vai maksupuolella ja kyllä katsoin myös linkkaamasi jutut. Ja n. 1/3 kotitalouksista on tuon juttusi mukaan arviolta nettoveronmaksajia, eli ei se mitään harvinaista ole. Miksi siis epäilet sitä? Kiva, että olet iloinen veronmaksaja. Minäkin olen tiettyyn pisteeseen asti, mutta systeemin hyväksikäyttäjät eivät kuulu iloisen veronmaksamiseni piiriin, enkä ymmärrä miksi pitäisikään? Voithan ehdottaa verohallinnolle, että halukkaat voivat maksaa halutessaan lisäveroja, saavat palkinnoksi vaikka kiillotetun sädekehän postissa.

   Lainaa

  97. Kenkku ampiainen 27.9.2023 14:04
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Itseasiassa: Mietin missä itselläni menisi raja että en lainaisi rahaa, mutta summat ovat olleet onneksi aika pieniä. Isoin summa on tullut, kun piti lähteä reissuun, varaukset oli tehty mun luottokortilla ja kaverin piti hoitaa kuljetus. No, se kuljetus katosi sen verran lähellä lähtöä, että perumisen [...]
   Rahaa pitää lainata vain sen verran kun on varaa hävitä.

   Lainaa

  98. Kaakeloitu simpanssi 27.9.2023 14:11
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Jimbo: Niin maksaa, ja se on valtion puolelta melko typerää. 1)valtio antaa ihmiselle rahaa elämistä varten2) valtio ottaa siitä 20% veroa3) valtio maksaa tästä suurimman osan veronpalautuksina korkoineen takaisin saajalle Järkevämpää olisi antaa tuet verottomana, ja vaikka sen 20% pienempänä, niin säästyisi aika paljon [...]
   Se on sen takia, että jos työtön pääseekin töihin, niin aiemmin nousee veroprosentti. Kun yhteenlaskettuja tuloja on tarpeeksi vuoden aikana.

   Lainaa

  99. Ylläoleva muovipussi 27.9.2023 23:26
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   S-ryhmä on muuten tarjonnut aina hinta-laatusuhteeltaan hyviä palveluita mutta tuo lainapolitiikka on kyllä farssi. Mullakin selittämättä vedettiin asuntolainan alustava (tiedän, ei ollut sitova, mutta silti ilman selityksiä) lupaus pois eikä selitetty miksi. kaikki muut pankit lupasivat kosolti lainaa.

   Lainaa

  100. Läpivedoton varis 28.9.2023 6:55
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Nimi: Kaikille joita vituttaa työttömät ja työkyvyttömät kotona pelaamassa Fortnitea niillä hurjilla tuilla: tekin voitte valita saman elämäntyylin jos niin hirveästi käy kateeksi! Tarpeeksi huonoilla elämäntavoilla saatte varmaan jonkun sairaudenkin tai pahimmassa tapauksessa voitte sahata jalan irti niin pääsette [...]
   Kuka puhui kateudesta?

   Lainaa

  101. Hillitty ankka 28.9.2023 9:04
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Sujuva ilonpilaaja: Maksaa se työtönkin veroja tuistaan...
   Kyllä, mutta oikeastaan ei. Verovaroista maksetut tuet ovat negatiivista veronmaksua, vaikka niistä osan joutuisikin yhteiskunnalle palauttamaan.

   Lainaa

  102. Hillitty ankka 28.9.2023 9:07
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Surumielinen sitruuna: Joo, vaikkapa koronatuet oli yksi syy miksi velkaa otettiin. Pidettiin aika monta firmaa niillä pystyssä pahimman yli. Ja tuo logiikka millä yksityinen olisi halvempi palveluntuottaja kuin julkinen ei ole ikinä mennyt minun ymmärrykseen. Jos molemmat palvelut laitettaisiin samalle viivalle ja vaaditaan sama [...]
   Yksityisen puolen henkilöstö, hallinto- yms. byrokratia jne. ei ole olemassa ainoastaan sitä julkiselle puolelle tarjottavaa palvelua varten.

   Lainaa

  103. Satasen velka 28.9.2023 10:46
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Lauran kakskymppisestä tuli mieleen tämä Jean Pierre Kuselan laulu Lääketieteen opiskelijan epätoivo: https://youtu.be/O94YMmK_XsU?si=V4s_f7yQOjH2TohA

   Lainaa

  104. Viiriäinen 28.9.2023 13:03
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Hoitsuna tuli ekana mieleen tosta viiden tonnin lääkkeestä joku syöpälääke, ne on ihan tajuttoman kalliita. Hyqvia ei oo itsessään tullut vielä vastaan, mutta mutta se näyttää tosiaan olevan immuunipuolustuslääke. Varsinkin jonkun kovan solunsalpaajakuurin jälkeen kestää pitkään ennen kuin oma immuunipuolustus palaa sellaiselle tasolle, että flunssa ei johda suoraan sairaalahoitoon. Ja siis kuka tietää, voihan olla että tää lääke on ainoa asia joka antaa Jasminin elää kotona, eikä sairaalassa steriilissä eristyksessä. Niin hienoa myötätuntoa Saralta. Ja jos raha painaa, niin kyllä siitä sairaalassaolosta tulee aina paljon enemmän niitä verokuluja.

   Lainaa

  105. Absurdi sateenvarjo 28.9.2023 15:04
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Villi veikkaus että niillä lääkkeillä pysyy hengissä. Tuskin niitä huvikseen popsitaan.

   Lainaa

  106. Rajoittunut hamsteri 28.9.2023 17:16
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Sumea varis: Tässä on esimerkki millä voi lähteä laskemaan, monta vuotta oot milläkin asteella ollut  + tähän päälle toki mahdolliset opintotuet, asumislisät, opiskelija-alet (jos KELAn sponssaama) ym.  yle.fi/aihe/a/20-10002414 Aika iso pottihan siitä tulee ja arvostan, ettei vanhempieni ole pitänyt tuollaisia summia maksaa silloin. 
   Niin, sanoitkin, että olet kohta saanut "maksettua" koulutuksesi takaisin. Nettoveronmaksajuuteen kuitenkin vaikuttaa paljon kaikki muu: infra nyt alkuun.

   Lainaa

  107. Hupaisa päärynä 28.9.2023 20:12
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Arvoton undulaatti: Kommentit täällä loi toivoa kanssaeläjistä. Itse olen työkyvytön ja sanoisin, että ttt-tuella kituuttaminen ei ole mitään hauskaa tai mielialaa kohentavaa ja tulevat leikkaukset kauhistuttaa. Etenkin kun on kaavailtu, ettei tt-tuki enää kattaisi lääkkeitä. Lääkkeeni ovat kuussa 150-190e joten [...]
   Joo, sama täällä. Uutisia on tosi vaikee lukea viime aikoina kun joka puolella puhutaan vain leikkauksista ja oma tulevaisuus on niin epävarma, juuri ja juuri pärjäillyt nykyisellään. Ei ainakaan paranna omaa mielentilaa.

   Lainaa

  108. Läpimärkä alligaattori 29.9.2023 15:10
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Selvisikö se koskaan mikä niissä S-pankin ehdoissa on nimenomaan ketjussa työskenteleville niin hankalat ettei oma väki saa lainaa? Vai onko siinä se, että kun on jo S-ketjun talutushihnassa niin S-pankki haluaa haalia uusia asiakkaita jatkeeksi? Muissa pankeissahan omalle henkilökunnalle nimenomaan annetaan lainaa ja etuisuuksia mielellään.

   Lainaa

  109. Höyli sirkka 29.9.2023 16:01
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Sateenkaareva greippi: Minä en vain käsitä tuota oikeiston öyhölogiikkaa varsinkin lääkäri- ja lääkekorvauksissa... Nimenomaan se systeemi on, jotta myös vähävaraisilla olisi oikeus elämään. Minä maksan onnellisena veroni, ja olen valmis maksamaan vaikka vielä enemmän, jos se tarkoittaa, että itselleninikin olisi [...]
   Ja kaiken lisäkai se öyhöoikeisto on työttömin puolue tässä maassa. Lisäksi matalimmin koulutettu ja rikollisin, eli aiheuttaa enemmän kuluja yhteiskunnalle kuin muiden puolueiden äänestäjät.
   Yksi Tynkkysen ideologinen käräjöinti aiheuttaa satojen tuhansien kulut yhteiskunnalle ja näitä periaatteesta käräjöijiä löytyy puolueesta pilvin pimein. 
   Muutama persueliitin ukko unohti taannoin kokonaan maksaa veronsa, nimittäin Hakkarainen ja Wallin.

   Lainaa

  110. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Viiriäinen: Hoitsuna tuli ekana mieleen tosta viiden tonnin lääkkeestä joku syöpälääke, ne on ihan tajuttoman kalliita. Hyqvia ei oo itsessään tullut vielä vastaan, mutta mutta se näyttää tosiaan olevan immuunipuolustuslääke. Varsinkin jonkun kovan solunsalpaajakuurin jälkeen kestää pitkään ennen kuin [...]
   Immunoglobuliinit ovat järjettömän hintaisia. Sairastuin vakavasti ja minut pelastanut lääke oli immunoglobuliini. Katsoessani tukiryhmän postauksia, jossa rapakon takana asuvat vertaiset itkivät, kun vakuutusyhtiö ei hyväksynyt lääkitystä, joka USA:ssa olisi maksanut 100 000 dollaria kuukaudessa, olin todella kiitollinen Suomen järjestelmästä. Ensinnäkään täällä immunoglobuliini ei maksa edes täydellä hinnalla niin järjettömiä (jokainen voi googlettaa vaikka Nanogam, Octagam, Gamunex). Siihen päälle sairaalakulut. Ite sain IvIG:in hintaan 11,40€/päivä. 
   Olen todella kiitollinen jokaiselle veronmaksajalle ja verenluovuttajalle (immunoglobuliini valmistetaan verenluovuttajien verestä). Nyt olen loppusuoralla toipumisestani ja pääsen pian palaamaan hoitajan työhöni. 
   Kiitos muuten todella monelle kommentoijalle, palautitte uskoni ihmiskuntaan. <3

   Lainaa

  111. Saatanan vajaaälyinen lehmä 30.9.2023 10:15
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Sara on kyllä aika hämmentävän oloinen ihmisperse asenteensa kanssa.

   Lainaa

  112. Kompetentti metsämarja 21.11.2023 22:20
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Moujou: Lisäisin edelliseen vielä, että kun sitten joku kaunis kuntoudun työkykyiseksi, maksan ilomielin veroja tukeakseni jonkun toisen matkaa samaan pisteeseen. Ehkä sen ymmärtäminen vaatii sen, että on itse kokenut ja/tai nähnyt mitä se heikoimman sijassa oleminen on.
   Kun ei edes vaadi. Itse olen kasvanu hyvätulosessa kokoomuslaisessa perheessä ja tiedän, että vanhemmat jeesais kyllä talouellisesti, jos tulis oikein tiukka paikka. Silti pystyn aivan hyvin ymmärtämään, että kaikilla ei ole niin ja kyllä yhteisön kuuluu jäseniään kannatella. Kukaan meistä ei pärjää yksin, eikä ihmisen arvoa mitata rahassa. En ymmärrä miten tämä on niin monelle jotenki niin vaikeaa käsittää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asuntolaina, kaveri, kela, korvaus, kuolema, kuva, laina, lääkkeet, raha, rikosilmoitus, s-ryhmä, velat, velka, verot

 • Uusimmat

 • Kategoriat