Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 277

Luotatko imetyksen voimaan?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 277

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pesty hämähäkki 14.9.2023 0:18
   Tulos: +747 (773 ääntä)
   Paras rillipään kosto olisi mennä terapiaan, jos vielä kaksi vuosikymmentä myöhemmin suunnittelee jäynää teini-ihastukselleen. Tietenkin jää pari lomamatkaa välistä, jos ei pakastimessa ole riittävästi setelirullia.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 14.9.2023 0:21
   Tulos: +119 (153 ääntä)
   Tunnustan, että jos joskus yritän googlettaa vastausta johonkin ongelmaan eikä sopivaa ratkaisua meinaa löytyä millään, niin saatan kirjoittaa hakukenttään jotain hyvin tuon tapaista, tyyliin jos alkuperäinen hakusana on "tietokone ei toimi" niin kahdenkymmenen toimimattoman ratkaisun jälkeen se muuttuukin muotoon "VITTUSAATANA TIETOKONE EI TOIMI PERKELE". Ei se tietenkään asiaa auta, mutta saapahan vähän purettua kiukkua. Facebookiin en kuitenkaan ole vielä eksynyt rähisemään epäonnistuneen googlailun takia.

   Lainaa

  3. Kurantti puhveli 14.9.2023 0:21
   Tulos: +249 (269 ääntä)
   Ei mene nimettömällä keltaisella hyvin jos vielä 19 vuoden päästä on katkera.

   Lainaa

  4. Typerä neuvonantaja 14.9.2023 0:22
   Tulos: -74 (198 ääntä)
   Mikä vika raskausmokassa? Ihan hyvä varmistaa, itsekin miettisin että kumpi on pahempi tossa kohtaa, jälkiehkäisy vai mahdollinen abortti, kun molemmat on aika tujuja lääkkeitä.

   Lainaa

  5. Nasta nuija 14.9.2023 0:27
   Tulos: +188 (304 ääntä)
   Typerä neuvonantaja: Mikä vika raskausmokassa? Ihan hyvä varmistaa, itsekin miettisin että kumpi on pahempi tossa kohtaa, jälkiehkäisy vai mahdollinen abortti, kun molemmat on aika tujuja lääkkeitä.
   Olisiko nyt vaikka se, että arveli imettämisen toimivan ehkäisynä?

   Lainaa

  6. Uneton meduusa 14.9.2023 1:01
   Tulos: +142 (230 ääntä)
   Nasta nuija: Olisiko nyt vaikka se, että arveli imettämisen toimivan ehkäisynä?
   Eiköhän kysyjä miettinyt todennäköisyyksiä -
   1) Kovin pian synnytyksen jälkeen kuukautiset eivät välttämättä ole alkaneet
   2) Täysimetys usein lykkää kuukautisten alkua ja vähentää todennäköisyyttä tulla raskaaksi (osittainen imetys ei valitettavasti niinkään)
   3) Yhdyntä ei normaalistikaan automaattisesti johda raskauteen
   Eli ilmeisesti henkilö halusi tietää, onko riski nyt niin iso, että on järkevää ja välttämätöntä hakea jälkiehkäisy, kärsiä mahdolliset sivuvaikutukset ja mahdollisesti jättää imetys (en tiedä, vaikuttaako jälkiehkäisy imetykseen). Aina on helppo jälkiviisastella, että miksi henkilö alun perinkään otti riskin, mutta kun ihmiset nyt ovat vaan ihmisiä, ja arviointivirheitä sattuu siinä hetken huumassa.

   Lainaa

  7. Tulos: +72 (250 ääntä)
   Mutta lääketieteellinen fakta on, että imetys toimii ehkäisynä. Esim. Terveyskirjasto-sivustolta voi tästä lukea, samoin Duodecim-lehdestä. Toki se ei ole 100-prosenttisen varma ehkäisy, se ei toimi loputtomiin, ja imetyksen pitäisi olla täysimetystä, joten mokan henkilö lienee syystä huolissaan. Toisaalta hänen vauvansa on niin pieni, että hedelmällisyys on tuossa kohdassa vielä joka tapauksessa matala luonnostaan. Vähän vaivaannuttavaa, että jengi naureskelee tällaisille vain siksi, kun ei itse tiedä asiasta eikä viitsi googlata.

   Lainaa

  8. Sopimaton mestari 14.9.2023 1:18
   Tulos: +55 (83 ääntä)
   Eikö äitiyspakkauksen mukanakin tule kortsuja? Jos siis hetken huuma yllätti eikä ole huomannut varustautua kauppareissulla.

   Lainaa

  9. Risa vesimeloni 14.9.2023 1:31
   Tulos: +17 (159 ääntä)
   Vai että harrastivat yhdyntää. Itse harrastan vesijuoksua.

   Lainaa

  10. Letittämätön sitruuna 14.9.2023 1:44
   Tulos: -94 (114 ääntä)
   Siis hänellä on 3kk ikäinen vauva, mut se ei oo heidän? 🤔

   Lainaa

  11. Synnytystalkoot 14.9.2023 1:44
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Sopimaton mestari: Eikö äitiyspakkauksen mukanakin tule kortsuja? Jos siis hetken huuma yllätti eikä ole huomannut varustautua kauppareissulla.
   Tämän vuoden pakkauksessa ei enää tullut.

   Lainaa

  12. Kursailematon peura 14.9.2023 2:15
   Tulos: +105 (127 ääntä)
   Nasta nuija: Olisiko nyt vaikka se, että arveli imettämisen toimivan ehkäisynä?
   Ehkä vähän TMI mutta itse synnytin yli vuosi sitten eikä mulla oo vieläkään tullut kuukautiset takaisin, kiitos ton tissiä rakastavan taaperon.

   Lainaa

  13. Sipulinhajuinen aasi 14.9.2023 2:18
   Tulos: -28 (50 ääntä)
   Risa vesimeloni: Vai että harrastivat yhdyntää. Itse harrastan vesijuoksua.
   Ja aikamoinen narri vapaa-ajalla

   Lainaa

  14. Rallikuski 14.9.2023 6:31
   Tulos: -41 (55 ääntä)
   Sopimaton mestari: Eikö äitiyspakkauksen mukanakin tule kortsuja? Jos siis hetken huuma yllätti eikä ole huomannut varustautua kauppareissulla.
   Joku seppo täällä selvästi kommentoimassa joka saa piirakkaa vaan kerran vuodessa jos sitäkään. Se on vähän niin että kortsut on vähän niinku kuutautissuojat ettei ne koskaan oel mukana kun pitäisi tai loppuvat kesken…

   Lainaa

  15. Kolea norppa 14.9.2023 6:48
   Tulos: -46 (46 ääntä)
   Ihme inceleitä.

   Lainaa

  16. Arkkienkeli 14.9.2023 7:22
   Tulos: -57 (93 ääntä)
   Herranjumala! Kaikki ne voivat lapsia saadakin, vaikka kielitaito ja älykkyys ovat lähellä nollaa.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 14.9.2023 8:12
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Letittämätön sitruuna: Siis hänellä on 3kk ikäinen vauva, mut se ei oo heidän? 🤔
   Suurella todennäköisyydellä on heidän yhteinen, mutta tiedän pari tapaista, joissa on alettu seurustella raskauden aikana. Yhdestä tapauksesta en tiedä miten suhde jatkui, mutta toisessa nainen kertoi rehellisesti olevansa raskaana ja mies osallistui sitten perheeseen. Tietääkseni homma toimi ihan hyvin.

   Lainaa

  18. Tulos: -14 (122 ääntä)
   Risa vesimeloni: Vai että harrastivat yhdyntää. Itse harrastan vesijuoksua.
   Sun harrastus häviää 6-0.

   Lainaa

  19. Kyllästynyt iskä. 14.9.2023 8:54
   Tulos: -57 (77 ääntä)
   Siinä sitä taas elämäänsä pettyneet katkerat naiset miettii kostoa lapsuuden entiselle ihastukselle. Mitä jos keksisitte jotain parempaa tekemistä, opetelkaa vaikka ompelemaan jotain.

   Lainaa

  20. Tulos: -53 (97 ääntä)
   Kyöpeli: Mutta lääketieteellinen fakta on, että imetys toimii ehkäisynä. Esim. Terveyskirjasto-sivustolta voi tästä lukea, samoin Duodecim-lehdestä. Toki se ei ole 100-prosenttisen varma ehkäisy, se ei toimi loputtomiin, ja imetyksen pitäisi olla täysimetystä, joten mokan henkilö lienee syystä [...]
   Vielä vaivaannuttavampaa on se että ihmiset jotka eivät osaa lukea, alkavat pätemään. Terveyskirjaso-sivulla ei sanota että sitä voi käyttää ehkäisykeinona.  Määritelmällisesti ehkläisykeino on aktiivinen toimenpide jonka primääritarkoitus on ehkäistä raskaaksi tulemista. Imettämisen tarkoitus ei ole ehkäistä raskautta, vaan pitää huolta vauvasta. Imettämisen kutsuminen ehkäisykeinoksi on vähän sama kuin kutsuisi alaraajahalvausta, pään katkaisua tai ihan pelkästään viinalla itsensä kyvyttömäksi juomista ehkäisykeinoksi. Kaikilla näillä on sama vaikutus ehkäisyn kannalta, mutta vaatii melkoista mentaaliakrobatiaa kutsuakseen niitä ehkäisykeinoiksi. Se miten Terveyskirjasto-sivuilla aihetta käsitellään on samanlainen kuin mistä tahansa terveyteen liittyvästä asiasta minkä voi vaikuttaa kykyyn aiheuttaa raskaus tai tulla raskaaksi. Kohdunkaulan- tai kivessyövästä puhuminen raskauden näkökulmasta ei tarkoita että nämä ovat ehkäisykeinoja.  Ja joo, vaikka et suoraan sanonutkaan sanaa ehkäisykeino tai -väline, se oli mitä sinä tarkoitit. Pään katkaisullakin on ehkäisevä vaikutus, mutta en jaksa uskoa edes sinun tarkoittaneen mitään sellaista. Mutta imetys  on kuitenkin sama asia; terveydellinen sivuvaikutus. Ei keino suorittaa ehkäisyä.

   Lainaa

  21. Mieleenpainuva viinirypäle 14.9.2023 9:03
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Kurantti puhveli: Ei mene nimettömällä keltaisella hyvin jos vielä 19 vuoden päästä on katkera.
   Ehkä siihen liittyi silloin jotain suurempaakin kiusaamisdraamaa 🤔 Jotenkin tuntuu että ei ole nyt koko tarina tässä.

   Lainaa

  22. Säpevä alligaattori 14.9.2023 9:06
   Tulos: +45 (59 ääntä)
   Nasta nuija: Olisiko nyt vaikka se, että arveli imettämisen toimivan ehkäisynä?
   Mikäli uutta raskautta ei ole toiveissa, ehkäisyä kannattaa käyttää ensimmäisestä yhdynnästä lähtien. Imetyksen aikana munasarjojen toiminta ei yleensä käynnisty, eikä raskaus voi alkaa tai kuukautiset käynnistyä. Näin ollen imetys voi toimia ehkäisynä.

   Lainaa

  23. Valvomaton dinosaurus 14.9.2023 9:12
   Tulos: +90 (96 ääntä)
   Mieleenpainuva viinirypäle: Ehkä siihen liittyi silloin jotain suurempaakin kiusaamisdraamaa 🤔 Jotenkin tuntuu että ei ole nyt koko tarina tässä.
   Kiusaaminen on ihan suurinta paskaa, mutta vaikka se olisi ollut millaista, niin kyllä ihmiselle itselleen tekisi hyvää päästä kostoajatuksista eroon 20 vuodessa. Anteeksi ei tarvitse antaa, mutta elämää pitää pystyä jatkamaan ilman, että kiusaajan hyvin tavanomaiset elämäntapahtumat aiheuttavat ahdistusta tai koston suunnittelua.

   Lainaa

  24. Mieleenpainuva viinirypäle 14.9.2023 9:34
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Valvomaton dinosaurus: Kiusaaminen on ihan suurinta paskaa, mutta vaikka se olisi ollut millaista, niin kyllä ihmiselle itselleen tekisi hyvää päästä kostoajatuksista eroon 20 vuodessa. Anteeksi ei tarvitse antaa, mutta elämää pitää pystyä jatkamaan ilman, että kiusaajan hyvin tavanomaiset elämäntapahtumat aiheuttavat ahdistusta tai koston suunnittelua.
   Toden totta! En ole tässä koston kannalla, mietin vaan että ehkäpä kostoa ei tässä suunnitellakaan aivan heppoisin perustein.

   Lainaa

  25. Eilinen eläin 14.9.2023 9:58
   Tulos: +86 (88 ääntä)
   Tylsimys: Sun harrastus häviää 6-0.
   Se on vähän yhdistelmä siitä mistä kukin tykkää ja mitä harrastuksia on mahdollisuuksien rajoissa eli mitä saa. Vesijuoksun jälkeen ei tarvitse ainakaan hankkia raskaustestejä.

   Lainaa

  26. Eleetön hedelmä 14.9.2023 10:01
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Viikon vinkki: Levonorgestreeliä sisältävää jälkiehkäisyä (kauppaniminä Norlevo, Levodonna tai Postinor) voi käyttää imetyksen aikana.

   Lainaa

  27. Eilinen eläin 14.9.2023 10:01
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Synnytystalkoot: Tämän vuoden pakkauksessa ei enää tullut.
   Ohhoh. Ilmeisestikin hallinnon tahtotila on nimimerkkisi mukaista.

   Lainaa

  28. Tervetullut appelsiini 14.9.2023 11:41
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Ja samaan aikaan vanha lääkäri saattaa sanoa painokkaadti, että on mahdotonta tulla raskaaksi 6 kk synnytyksestä, jos täysimettää. Ja lääkärin väitteestä huolimatta syntyy 1v 1 kk edellisen syntymästä toinen, täysiaikainen vauva täysimetetyn taaperon kaveriksi.

   Lainaa

  29. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Rallikuski: Joku seppo täällä selvästi kommentoimassa joka saa piirakkaa vaan kerran vuodessa jos sitäkään. Se on vähän niin että kortsut on vähän niinku kuutautissuojat ettei ne koskaan oel mukana kun pitäisi tai loppuvat kesken…
     Ei ole tarvetta "saada piirakkaa", mutta kuka tahansa joka harrastaa enemmän seksiä pitää helposti saatavilla suuren määrän kortsuja, jotka on myös otettu etukäteen pois siitä kirotusta muovikääreestä joka on sen pahvipaketin ympärillä, koska tosi kivaa alkaa yrittää saada sitä auki ja etsiä saksia, jos suuresti haluaisi jo päästä asiaan. (Itse kondomin kääreeseen ei tietenkään käytetä saksia, jos joku ei sitä tiennyt). Samantyyppisestä syystä niitä pitää olla paljon: jos yksi menee rikki, tai vaikka kaksi, niin houkutus jatkaa silti kun muuten oli hauskaa voisi olla tolkun ihmisellekin liian suuri. Siksipä niitä pitää olla varakappale ja varakappaleen varakappale. 
     Mitä tuohon kostoon tulee, voin itsekin koulukiusattuna sanoa että anteeksi en anna. Rajansa kaikella. Ja olisi varmasti vielä pahempaa, jos kiusaaja olisi kaksinaamaisesti onnistunut narraamaan sänkyyn. Mutta siksipä en todellakaan tiedä kiusaajieni perhetapahtumista, aviosäädystä, tai mistään muustakaan. Menkööt helvettiin, minä puksutan onnellisena eteenpäin. Suosittelisin kaikille muillekin ettei kannata tietää, ja jos kylä on niin pieni että sitä on vaikea välttää, muuta pois. (Ikävän parisuhde-eron jälkeen -tulin oikein rumasti petetyksi -jotkut yhteiset tuttavani luulivat, että saisin lohtua siitä, että kertoisivat miten huonosti eksällä nyt meni, ja miten suhde sen pettäjäkumppanin kanssa oli ihan katastrofi. Ei. En halua tietää edes sitä. En halua tietää yhtään mitään, älkää kertoko. Se on ainut tapa olla sekoamatta). 

   Lainaa

  30. It's a deal 14.9.2023 12:32
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Antaisin raskauden todennäköisyydeksi 7%. Parempaa arvausta ei ole, mutta toivottavasti tuosta on apua.

   Lainaa

  31. Tulos: +37 (57 ääntä)
   En luottaisi mihinkään. Imetyksen käyttäminen ehkäisynä kuulostaa suunnilleen yhtä älykkäältä kuin ”pull-out menetelmä”. Kyllä synnyttänyt voi tulla uudelleen raskaaksi vaikka imettäisi - ei ehkä maailman yleisin skenaario, mutta mahdollista silti. Niin kauan kuin siittiöllä ja munasolulla on esteetön pääsy toistensa luo, raskaus on mahdollinen.

   Lainaa

  32. Kenkku ampiainen 14.9.2023 14:16
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kyöpeli: Mutta lääketieteellinen fakta on, että imetys toimii ehkäisynä. Esim. Terveyskirjasto-sivustolta voi tästä lukea, samoin Duodecim-lehdestä. Toki se ei ole 100-prosenttisen varma ehkäisy, se ei toimi loputtomiin, ja imetyksen pitäisi olla täysimetystä, joten mokan henkilö lienee syystä [...]
   Juuri näin. Muutama vuosi takaperin oli radio Suomessa lääkäri kertomassa tätä imetyksen tuomaa suojaa faktana ja unohtu mainita, että ei ole ihan 100% varma ehkäisykeino. Silloin hieman huvitti, että onkohan tämäkin yksi keino saada lisää veronmaksajia Suomeen, kun oli juuri lapsiluvun vähäisyys ollut tapetilla.

   Lainaa

  33. Mietteliäs konna 14.9.2023 14:32
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Nasta nuija: Olisiko nyt vaikka se, että arveli imettämisen toimivan ehkäisynä?
   Imetys kyllä toimii ehkäisynä, mutta siihen liittyy aika monta reunaehtoa, joiden kaikkien täytyy täyttyä. Tässä jo yksi aika kriittinen puute on se, että imetys on osittaista. (LAM-metodiksi kutsutaan, ja sen toimivuus pohjautuu ihan tieteelliseen näyttöön, mutta tosiaan tässä tapauksessa alkeellisimmatkaan kriteerit ei täyttyneet, joten suojaamaton seksi ei ehkä ollut päivän paras ajatus, jos uusi vauva ei ole toiveissa.)

   Lainaa

  34. Karsea matelija 14.9.2023 15:20
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Rallikuski: Joku seppo täällä selvästi kommentoimassa joka saa piirakkaa vaan kerran vuodessa jos sitäkään. Se on vähän niin että kortsut on vähän niinku kuutautissuojat ettei ne koskaan oel mukana kun pitäisi tai loppuvat kesken…
   Ja sitten ihmetellään kun sukupuolitautitartunnat on kovassa nousussa. 
   Kova äiä ei osta tarpeeks kortsuja ku mitä välii vaikka joku tippuri tuleeki

   Lainaa

  35. Ikkunasta kurkisteleva fretti 14.9.2023 15:46
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Tervetullut appelsiini: Ja samaan aikaan vanha lääkäri saattaa sanoa painokkaadti, että on mahdotonta tulla raskaaksi 6 kk synnytyksestä, jos täysimettää. Ja lääkärin väitteestä huolimatta syntyy 1v 1 kk edellisen syntymästä toinen, täysiaikainen vauva täysimetetyn taaperon kaveriksi.
   Joo, ei ole mahdotonta. Mulla ja pikkusisaruksella on ikäeroa 10 kk ja 3 vko. Eikä pikkusisarus edes syntynyt keskosena.

   Lainaa

  36. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Karsea matelija: Ja sitten ihmetellään kun sukupuolitautitartunnat on kovassa nousussa.  Kova äiä ei osta tarpeeks kortsuja ku mitä välii vaikka joku tippuri tuleeki
     Jep, ei kortsut paljoa maksa. Niitä pitäisi olla käsilaukussa, makuuhuoneen laatikossa, repussa, tai vaikka kulhossa pöydällä. Tai kaikkea edellämainittua. Kuten sanottu, ihminen joka olis kovasti kinnostunut saamaan aikaiseksi jotain juuri nyt ei välttämättä lähde käymään kaupassa, jos huomaa loppuneen, vaikka olisi muuten miten järkevä, ja tämä pitää ennakoida silloin kun _on_ järkevä.
     Kuukautissuojat ovat vähän eri asia -tukolla vessapaperia pärjää kunnes ehtii kioskille, ja kollegaltakin voi lainata siteen -jos vahinko tapahtuu, täytyy laittaa housut pesukoneeseen. Ehkä jopa värjätä tai heittää pois. Se on vähän eri kertaluokan ongelma kuin tauti tai herrasiunaa lapsi (vaikka on toki järkevää pitää niitäkin hiukan laukussa, siltä varalta, että kollega tarvitsee lainaksi ellei muuten). 

   Lainaa

  37. Kuohitsematon sakaali 14.9.2023 20:20
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Kyöpeli: Mutta lääketieteellinen fakta on, että imetys toimii ehkäisynä. Esim. Terveyskirjasto-sivustolta voi tästä lukea, samoin Duodecim-lehdestä. Toki se ei ole 100-prosenttisen varma ehkäisy, se ei toimi loputtomiin, ja imetyksen pitäisi olla täysimetystä, joten mokan henkilö lienee syystä [...]
   Voin omasta kokemuksesta kertoa ettei imetys toimi ehkäisykeinona. Yksi kerta riitti.

   Lainaa

  38. Coitus Int 15.9.2023 0:46
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Laura: En luottaisi mihinkään. Imetyksen käyttäminen ehkäisynä kuulostaa suunnilleen yhtä älykkäältä kuin ”pull-out menetelmä”. Kyllä synnyttänyt voi tulla uudelleen raskaaksi vaikka imettäisi - ei ehkä maailman yleisin skenaario, mutta mahdollista silti. Niin kauan kuin siittiöllä ja munasolulla on esteetön pääsy toistensa luo, raskaus on mahdollinen.
   Kolmantena "varmat päivät". Noita kolmea "menetelmää" kun yhdistelee kivasti niin kyllä lapsia "siunaantuu".

   Lainaa

  39. Tulos: -4 (24 ääntä)
   Toj Karin: Vielä vaivaannuttavampaa on se että ihmiset jotka eivät osaa lukea, alkavat pätemään. Terveyskirjaso-sivulla ei sanota että sitä voi käyttää ehkäisykeinona.  Määritelmällisesti ehkläisykeino on aktiivinen toimenpide jonka primääritarkoitus on ehkäistä raskaaksi tulemista. Imettämisen tarkoitus ei ole ehkäistä [...]
   No tämä nyt on vähän semantiikkaa ja ihmisen kehon toimintojen andropomorfisoimista, mutta kyllä imetystä voi kutsua ehkäisykeinoksi. 
   Siinä luonto pyrkii estämään ihmisen lisääntymisen liian nopeaan tahtiiin niin, että nainen ei tulisi raskaaksi silloin, kun hänellä on vielä pieni vauva hoidettavana. Jokainen varmaankin ymmärtää, että sylivauvan hoitaminen 8 kk raskaana on melko haastavaa. Erityisesti, jos se tapahtuu luolamiesolosuhteissa, joten  on aivan luonnollista, että kehoon on syntynyt mekanismeja, jotka pyrkivät ehkäisemään tällaisia tilanteita.  

   Lainaa

  40. Hyväksyttävä sarvikuono 15.9.2023 9:52
   Tulos: +11 (25 ääntä)
   Mietteliäs konna: Imetys kyllä toimii ehkäisynä, mutta siihen liittyy aika monta reunaehtoa [...]
   Voisko se toimia sillä tavalla ehkäisynä, että on on se lapsi siinä tissillä, niin just silloin ei ole yhdyntäharrastuksen aika? 🤔

   Lainaa

  41. En ole gynekologi mutta voi valaista 15.9.2023 19:04
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Nasta nuija: Olisiko nyt vaikka se, että arveli imettämisen toimivan ehkäisynä?
   Itse ainakin lääkiksessä opin että imetys vähentää uuden raskauden todennäköisyyttä vaikuttamalla hormonitoimintaan. Myös lääkäriseura Dudoecimin Terveyskirjasto-palvelusta on tämä tieto kaikkien luettavissa.

   Lainaa

  42. Väsymätön koira 17.9.2023 13:08
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   Uneton meduusa: Eiköhän kysyjä miettinyt todennäköisyyksiä - 1) Kovin pian synnytyksen jälkeen kuukautiset eivät välttämättä ole alkaneet2) Täysimetys usein lykkää kuukautisten alkua ja vähentää todennäköisyyttä tulla raskaaksi (osittainen imetys ei valitettavasti niinkään)3) Yhdyntä ei normaalistikaan automaattisesti johda [...]
   Tosin tutkitusti myös synnytys vähentää naisten älykkyysosamääärää hetkellisesti, eli voi olla myös näitä aivopieruja.
   Siitä huolimatta, kyllä vastuullisen, aikuisen ihmisen olettaisi huolehtivan ehkäisystä, jos se uusi jälkikasvu tuolla tahdilla ei kiinnosta.

   Lainaa

  43. Johdoitettu pähkinä 18.9.2023 1:47
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Mikään ehkäisy menetelmä ei ole 100% varma. Yksi sukulainen oli kokeillut monia ehkäisymenetelmiä ja mikään niistä ei toiminut. Hänen ei melkein tarvinnut kuin haistaa miehen pöksyjä, kun hän oli raskaana. Hän pyysi jopa toisiksi viimeisen lapsensa jälkeen, joka syntyi vuoden alussa, sterilisaatiota, koska lapsiluku oli täynnä ja ikääkin oli sen verran, ettei olisi ollut sekään este. Mutta niin vain saman vuoden loppupuolella tuli vielä iltatähtikin.

   Lainaa

  44. Kujeilematon alligaattori 18.9.2023 17:46
   Tulos: -1 (15 ääntä)
   Johdoitettu pähkinä: Mikään ehkäisy menetelmä ei ole 100% varma. Yksi sukulainen oli kokeillut monia ehkäisymenetelmiä ja mikään niistä ei toiminut. Hänen ei melkein tarvinnut kuin haistaa miehen pöksyjä, kun hän oli raskaana. Hän pyysi jopa toisiksi viimeisen lapsensa jälkeen, joka syntyi vuoden alussa, [...]
   Jos on *noin herkkää* ettei edes sterilisaatio toimi, niin pitäis harrastaa muuta kuin emätinyhdyntää. Tai miehenkin pitäisi olla steriloitu, tuplakumilla ja ittellä kaikki pessaarit, kierukat, hormonilaastarit, pillerit ja muut.

   Lainaa

  45. Johdoitettu pähkinä 19.9.2023 1:58
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kujeilematon alligaattori: Jos on *noin herkkää* ettei edes sterilisaatio toimi, niin pitäis harrastaa muuta kuin emätinyhdyntää. Tai miehenkin pitäisi olla steriloitu, tuplakumilla ja ittellä kaikki pessaarit, kierukat, hormonilaastarit, pillerit ja muut.
   Mä ihmettelin aluksi, että miksi miehet pitäs sterilisoida, jos naisen kohdalla ehkäisy ei auta. Sit mä luin oman viestini ja huomasin, että "aaa, että multa puuttui yksi tärkeä olennainen maininta" eli tää sukulainen tuli viimeisen kohdalla raskaaksi siksi, että hän ei saanut sterilisaatiota.  Mutta hän sai sterilisaation sitten vihdoinkin, eikä ole sen jälkeen saanut lapsia.  Ja näin rakkaat lukijat pääsemme toteamaan taas kerran, että jos et sano jotain yhtä pienen pientä asiaa, voi siitä herätä aivan vääriä johtopäätöksiä. 😆

   Lainaa

  46. Johdoitettu pähkinä 19.9.2023 1:59
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Mun pitäs todellakin lopettaa kirjottaminen tähän aikaan yöstä. 😆 Eli nuorimmaisen jälkeen hän sai lopulta toivomansa sterilisaation ja ei ole sen jälkeen tullut raskaaksi. 😆

   Lainaa

  47. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Johdoitettu pähkinä: Mun pitäs todellakin lopettaa kirjottaminen tähän aikaan yöstä. 😆 Eli nuorimmaisen jälkeen hän sai lopulta toivomansa sterilisaation ja ei ole sen jälkeen tullut raskaaksi. 😆
     Niin, se on ihme, että ehkäisyä on niin vaikea saada. Nuorena kokeilin hormoneita ja havaitsin että ne _todella_ eivät sovi (gyne kehotti yrittämään uutta ja taas uutta merkkiä. Jokaista 3-6 kuukautta kerrallaan kunnes löytyy sopiva. Ai siis saisin käyttää kirjoitusvuoden ja opiskelihakuvuoden tai -vuodet (eihän silloin tiennyt jos pääsee heti tai ei) olemalla hormonaalinen hermoraunio, jotta senaikainen poikaystävä saisi panna paljaalla? Enpä usko. Gynen mielestä se oli välttämätöntä, koska miehet tarvitsevat sellaista, ja tajusin, että ilmeisesti gyne oli sekaisin (koko elämän koulutusvalinnat vai teini-iän poikaystävä, siis mahdollisesti, jos hän olisi kusipää eikä ymmärtäisi? Justjoo. Nojaa, poikaystävä ymmärsi kyllä). 
     Irto- ja vähemmän vakavat suhteet kondomeilla tietysti joka tapauksessa. Ja sitten sen, josta tulisi aviomieheni, kanssa totesimme että tämä on nyt niin vakavaa että mitä tässä ehkäisemään, tulkoot vauva jos tulee. Ei tullut, ennen kuin tosi myöhään.
     Eli koko ikäni vedin joko ilman mitään tai kondomin kanssa, joten asiasta ei tullut asiaa. Oli sitten hämmästyttävää miten synnyttänyt, 40 täyttänyt nainen ei saa edes kuparikierukkaa, ei sitten millään. Onnistui lopulta, mutta puolisen vuotta sitä sai tapella. Pysyvämpi ehkäisy on suurperheen äideille, alle 25-vuotiaille, ja opiskelijoille. Naimisissa oleva aikuinen nainen jolla ei ole ihan järisyttäviä elämänhallinnan ongelmia on _velvollinen_ tekemään ainakin toisen, sopivalla väliajalla. (Ihmettelen joskus tämän souvin jälkeen, moniko toinen lapsi on todella toivottu, ja moniko ilmaantui, koska pikkulapsen äiti ei jaksanut taistella ehkäisyään pomminvarmaksi, eikä sitä oikein ole mielentilassa aborttiinkaan jos on juuri silmät tähtinä ihastellut kaksisenttistä esikoista ultrassa).

   Lainaa

  48. Nuutunut kivi 19.9.2023 21:33
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kivi:   Jep, ei kortsut paljoa maksa. Niitä pitäisi olla käsilaukussa, makuuhuoneen laatikossa, repussa, tai vaikka kulhossa pöydällä. Tai kaikkea edellämainittua. Kuten sanottu, ihminen joka olis kovasti kinnostunut saamaan aikaiseksi jotain juuri nyt ei välttämättä lähde käymään kaupassa, jos huomaa loppuneen, vaikka [...]
   Lapsi käsilaukussa jos kollega sattuisi tarvitsemaan?

   Lainaa

  49. Leivätön raataja 23.9.2023 13:55
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Johdoitettu pähkinä: Mun pitäs todellakin lopettaa kirjottaminen
   Nii-i

   Lainaa

  50. Järeä ahven 1.10.2023 18:37
   Tulos: +1 (1 ääni)
   En saanut työkokeilupaikkaan ala/yläasteella rikosrekisteriotetta, koska hommaksi oli alunperin kirjattu it-puolen hommat pääosin ja opetuksen avustaminen toissijaiseksi. Piti kirjoittaa koko soppari uusiksi niin että mainittiin päätoiminen lasten kanssa työskentely.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: av, bileet, emoij, hymiö, häät, imetys, kirppari, kirppis, kirpputori, kosto, käsi ylös, morsian, nuori, rikosrekisteriote, tarra, varaus, varoittaa, yv