Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 81

Nainen kävelee siksakkia ja mumisee. Internet loukkaantuu.
Luontoilta, osa 81

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ymmärretty bataatti 19.9.2023 0:45
   Tulos: +405 (421 ääntä)
   Mitäs tuo "varhoja" nyt sitten tarkoitti?

   Lainaa

  2. Lukutaidoton hiiri 19.9.2023 0:47
   Tulos: +102 (118 ääntä)
   Se joka kuuseen kurkottaa, se Katajaan kapsahtaa.

   Lainaa

  3. Nauhoitettu kala 19.9.2023 1:01
   Tulos: +118 (144 ääntä)
   Mä olen maanteillä pyöräillessä pysähtynyt tönimään mm. siilin ja supikoiranpoikasen pois tieltä autojen alta. Vapaana kulkeville kissoille huudan vihaisesti että mene pois, et tuu tänne.

   Lainaa

  4. Primööri kuormaeläin 19.9.2023 1:10
   Tulos: -267 (307 ääntä)
   Tuosta kyltistä on nähtävästi OLET-sanan viimeinen T rapautunut tai rapsuteltu pois eli alunperin ei ole kehoitus vaan toteamus. Hauska niin tai näin. Otaniemestä löytäjät löytää.

   Lainaa

  5. Tohtori Watson 19.9.2023 1:41
   Tulos: +162 (204 ääntä)
   Primööri kuormaeläin: Tuosta kyltistä on nähtävästi OLET-sanan viimeinen T rapautunut tai rapsuteltu pois eli alunperin ei ole kehoitus vaan toteamus. Hauska niin tai näin. Otaniemestä löytäjät löytää.
   Kappas, kuuluisa ummetusta poteva salapoolisi!

   Lainaa

  6. Painostettu sohvaperuna 19.9.2023 1:50
   Tulos: +77 (137 ääntä)
   Adhd-ihmiset kutsuu itseään usein oravaksi, ja olen seurannut ko. teemaa paljon viime aikoina, niin ei käynyt mielessäkään että kyse olisi ollut oikeasta oravasta, ja olin ihan mukana tässä mt-diagnoosissa 🙈

   Lainaa

  7. Motivoiva hamsteri 19.9.2023 1:57
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Onneksi Hannan kuvake oli kakanvärinen :)

   Lainaa

  8. Leikkaava puimuri 19.9.2023 2:02
   Tulos: +79 (79 ääntä)
   Ymmärretty bataatti: Mitäs tuo "varhoja" nyt sitten tarkoitti?
   Täytyipä Googletella aavistuksen pohjalta ja tässä tarkoitettaneen tieuraa https://www.ratkojat.fi/hae/varho

   Lainaa

  9. Leikkaava puimuri 19.9.2023 2:05
   Tulos: +12 (32 ääntä)
   Leikkaava puimuri: Täytyipä Googletella aavistuksen pohjalta ja tässä tarkoitettaneen tieuraa ratkojat.fi/hae/varho
   Itse itseäni lainaten... tai saattaa viitata tien ulkopuolella kulkeviin polku-uriin

   Lainaa

  10. Talokas koira 19.9.2023 2:18
   Tulos: +93 (97 ääntä)
   Leikkaava puimuri: Itse itseäni lainaten... tai saattaa viitata tien ulkopuolella kulkeviin polku-uriin
   Arvasin kuitenkin että koskee tiellä olevia uria. Useampi kyllä tajuais jos olis käytetty termiä ura, ikinä kuullutkaan varhoista. Maastopoluilla yleensä suositaan että käytetään samaa, niin vain yksi kohta kuluu eikä kaikki kasvillisuus.

   Lainaa

  11. Yliampuva sakaali 19.9.2023 5:24
   Tulos: +97 (121 ääntä)
   Primööri kuormaeläin: Tuosta kyltistä on nähtävästi OLET-sanan viimeinen T rapautunut tai rapsuteltu pois eli alunperin ei ole kehoitus vaan toteamus. Hauska niin tai näin. Otaniemestä löytäjät löytää.
   Kiitos kun selvensit kyltin tarkoituksen, kukaan ei olisi muuten tajunnut.

   Lainaa

  12. Rockositio 19.9.2023 8:21
   Tulos: +154 (158 ääntä)
   Ei se nuotion sammutus kestä kuin pikkuhetken. Vaikka kuinka ei olisi ennen levinnytkään niin riittää se 1. kerta. Luonnossaliikkuiseen pitäisi pikkuhiljaa alkaa miettimään jotain metsäkorttia ennenkuin meillä on puut naulailtu täyteen mukavia kylttejä tai poltettu.

   Lainaa

  13. Tulos: +59 (75 ääntä)
   Painostettu sohvaperuna: Adhd-ihmiset kutsuu itseään usein oravaksi, ja olen seurannut ko. teemaa paljon viime aikoina, niin ei käynyt mielessäkään että kyse olisi ollut oikeasta oravasta, ja olin ihan mukana tässä mt-diagnoosissa 🙈
   En oo koskaan kuullut adhd-ihmisen kutsuvan itseään oravaksi.

   Lainaa

  14. Räkäpää 19.9.2023 9:29
   Tulos: +85 (87 ääntä)
   Rockositio: Ei se nuotion sammutus kestä kuin pikkuhetken. Vaikka kuinka ei olisi ennen levinnytkään niin riittää se 1. kerta. Luonnossaliikkuiseen pitäisi pikkuhiljaa alkaa miettimään jotain metsäkorttia ennenkuin meillä on puut naulailtu täyteen mukavia kylttejä tai poltettu.
   Sitten porukka "sammuttaa" sen potkimalla pitkin metsää, katsoo yhä savuavaa maapohjaa ja hiilloksia pitkin aluskasvustoa ja lähtee tyytyväisenä jatkamaan matkaa. Näitä on nähty -.-

   Lainaa

  15. Tulos: +73 (75 ääntä)
   Omaan mäntyynsä saa hakata nauloja. Muiden puut on jätettävä rauhaan. Vaikkei se mänty siitä kärsisikään, naula voi vaikuttaa mäntypuun jälleenmyyntiarvoon ja/tai pilata sahanterän.

   Lainaa

  16. Tulos: +142 (146 ääntä)
   MIKSI joku jättäisi nuotion sammuttamatta?

   Lainaa

  17. Peruuttamaton riikinkukko 19.9.2023 11:06
   Tulos: -11 (33 ääntä)
   Toj Karin: En oo koskaan kuullut adhd-ihmisen kutsuvan itseään oravaksi.
   Se on ihan yleistä, mutta ehkä enemmän sisäpiirin juttu.

   Lainaa

  18. Kahju maksamato 19.9.2023 11:19
   Tulos: +54 (78 ääntä)
   S: MIKSI joku jättäisi nuotion sammuttamatta?
   Luonnossa oleva nuotio on ehkä syytä sammuttaa ettei lähde maapohjan kautta leviämään. Sen sijaan muuratuilla/rakennetuilla grillipaikoilla (kaivonrengas penkit ympärillä jne.) eteenkin talvella näkee että tulet tai hiillos on jätetty seuraavia maastoliikkujia ajatellen. Mukava ylläri saapua paikalle makkarat repussa kun tuli on jo valmiina.

   Lainaa

  19. Itseasiassa 19.9.2023 11:23
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   S: MIKSI joku jättäisi nuotion sammuttamatta?
   En tiedä, mutta viime vuosina on tullut sammutettua jätettyjä nuotioita tai jäätyä odottelemaan niiden sammumista mm. leirintäalueilla, yleisillä laavuilla ja luonnonsuojelualueilla. Usein on tehty vielä kunnon roihu, eli laitettu palamaan käytännössä kaikki mikä on mahtunut. Typeryyttä, ilkeyttä ja laiskuutta? Näitä jää jälkeen myös vanhemmilta ihmisiltä, joiden pitäisi jo ymmärtää jotain tulenkäytöstä.

   Lainaa

  20. Tulos: +52 (56 ääntä)
   Talokas koira: Arvasin kuitenkin että koskee tiellä olevia uria. Useampi kyllä tajuais jos olis käytetty termiä ura, ikinä kuullutkaan varhoista. Maastopoluilla yleensä suositaan että käytetään samaa, niin vain yksi kohta kuluu eikä kaikki kasvillisuus.
   Joo, merkillinen paikka käyttää murresanoja (vai mitä wanhaa suomea tuo nyt sitten onkaan) 🤔 itse olisin ainakin todennäköisesti ajanut niitä uria pitkin, samalla kun ihmettelen mitä toi kyltti tarkoittaa 😅

   Lainaa

  21. Tulos: +99 (103 ääntä)
   Itseasiassa: En tiedä, mutta viime vuosina on tullut sammutettua jätettyjä nuotioita tai jäätyä odottelemaan niiden sammumista mm. leirintäalueilla, yleisillä laavuilla ja luonnonsuojelualueilla. Usein on tehty vielä kunnon roihu, eli laitettu palamaan käytännössä kaikki mikä on mahtunut. Typeryyttä, ilkeyttä ja laiskuutta? Näitä [...]
   Kummallista. itsellä on tyyliin jostain tarhasta tai viimeistään ala-asteelta muistikuva että on opetettu ”avotulta ei IKINÄ jätetä vahtimatta”. Luulin että kaikilla on tää sama mutta ilmeisesti ei.

   Lainaa

  22. Tulos: +49 (61 ääntä)
   Meni kyllä ihan ohi toi oravan ”tarina” 🤔

   Lainaa

  23. Puolisuppea menninkäinen 19.9.2023 13:19
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Se on ihan yleistä, mutta ehkä enemmän sisäpiirin juttu.
   Eli yleistä vain siellä sisäpiirissä?

   Lainaa

  24. Intolerantti hylje 19.9.2023 18:30
   Tulos: -37 (39 ääntä)
   Talokas koira: Arvasin kuitenkin että koskee tiellä olevia uria. Useampi kyllä tajuais jos olis käytetty termiä ura, ikinä kuullutkaan varhoista. Maastopoluilla yleensä suositaan että käytetään samaa, niin vain yksi kohta kuluu eikä kaikki kasvillisuus.
   Useampi tajuaisi kun viitsisi hetken miettiä tekstiä. Mitähän sillä voisi tarkoittaa jos siinä lukee älä aja, ennen sitä varhoja sanaa.

   Lainaa

  25. Hemmoteltu viikuna 19.9.2023 19:08
   Tulos: +53 (61 ääntä)
   Kahju maksamato: Luonnossa oleva nuotio on ehkä syytä sammuttaa ettei lähde maapohjan kautta leviämään. Sen sijaan muuratuilla/rakennetuilla grillipaikoilla (kaivonrengas penkit ympärillä jne.) eteenkin talvella näkee että tulet tai hiillos on jätetty seuraavia maastoliikkujia ajatellen. Mukava ylläri saapua paikalle makkarat repussa kun tuli on jo valmiina.
   Rakennetulla nuotiopaikalla oleva nuotiokin on lähes aina syytä sammuttaa. Jos syy jättää nuotio palamaan on "sitä näkee" ja "minä kun muutkin", niin silloin ei ole riittävää tietotaitoa asian arvioimiseen ja silloin se nuotio pitää sammuttaa. Maapohjan kautta leviäminen ei ole ainoa riski. Kyllä se seuraava osaa tulet tehdä tai jos ei osaa, on syytäkin harjoitella.

   Lainaa

  26. Meikattu järvisieni 19.9.2023 19:39
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Intolerantti hylje: Useampi tajuaisi kun viitsisi hetken miettiä tekstiä. Mitähän sillä voisi tarkoittaa jos siinä lukee älä aja, ennen sitä varhoja sanaa.
   Sillähän voi tarkoittaa melkein mitä tahansa. Tajuaisit kyllä jos viitsisit hetken miettiä tekstiä.. Esimerkiksi "älä aja samoja reittejä", reittikin on täysin eri asia kuin ura.
   Mitä tulee nuotioon niin vasta kesällä oli läheisellä järvellä sijaitsevalla autiolla saarella joku käynyt pitämässä nuotiota edellisenä päivänä, ja seuraavana päivänä oli maapohja tulessa melkein koko saaren mitalta. Oli meinaan aika villin näköistä kun liekit leimahteli välillä kuivaa (puolikasvuista) mäntyä pitkin melkein latvaan asti. Onneksi oli saari.

   Lainaa

  27. Intolerantti hylje 19.9.2023 21:02
   Tulos: -38 (40 ääntä)
   Meikattu järvisieni: Sillähän voi tarkoittaa melkein mitä tahansa. Tajuaisit kyllä jos viitsisit hetken miettiä tekstiä.. Esimerkiksi "älä aja samoja reittejä", reittikin on täysin eri asia kuin ura. Mitä tulee nuotioon niin vasta kesällä oli läheisellä järvellä sijaitsevalla autiolla saarella joku käynyt pitämässä nuotiota edellisenä [...]
   Ja sä kun viitsit miettiä mikä omassa tekstissäs on pielessä niin tajuat alkuperäisenkin tekstin. Sori ei nyt sun pilkkas osunu nilkkaan tällä kertaa.

   Lainaa

  28. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Intolerantti hylje: Useampi tajuaisi kun viitsisi hetken miettiä tekstiä. Mitähän sillä voisi tarkoittaa jos siinä lukee älä aja, ennen sitä varhoja sanaa.
   No kyllähän tuollainen lause voi jatkua kieliopillisesti käytännössä miten vaan ja asiayhteydessä (kyltti metsässä olevassa puussa) on ainakin itselleni vaikea ymmärtää mitä haetaan jos viimeisen sanan joutuu arvaamaan itse. Peukuista päätellen sinä olet ainoa joka osaa hetken mietittyään päätellä miten lause jatkuu vaikka siitä puuttuisi viimeinen sana. Kokeillaan käytännössä. Jatka lausetta. Sinä olet _________.

   Lainaa

  29. Pureva eläin 20.9.2023 1:12
   Tulos: +29 (47 ääntä)
   Hemmoteltu viikuna: Rakennetulla nuotiopaikalla oleva nuotiokin on lähes aina syytä sammuttaa. Jos syy jättää nuotio palamaan on "sitä näkee" ja "minä kun muutkin", niin silloin ei ole riittävää tietotaitoa asian arvioimiseen ja silloin se nuotio pitää sammuttaa. Maapohjan kautta leviäminen ei ole ainoa riski. Kyllä se seuraava osaa tulet tehdä tai jos ei osaa, on syytäkin harjoitella.
   Pakkasta, puoli metriä lunta, maa ja kasvillisuus jäässä ja ainoa palava materiaali 100 metrin säteellä on ne halot liiterissä. Itse ainakin antaisin palaa. Kivahan se on muidenkin retkeilijöiden siinä lämmitellä. Tai syksyllä tihkusade ja kaikki paikat märkänä. Eli vastaisin itse että voimakkaasti olosuhteista riippuen jos on semmoinen varta vasten rakennettu nuotiopaikka.

   Lainaa

  30. Ansaitsematon poro 20.9.2023 6:54
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Se on ihan yleistä, mutta ehkä enemmän sisäpiirin juttu.
   Yleistä on se, että muut ihmiset kutsuvat adhd-ihmisiä oraviksi, joka on vittuilua. Jos joku harva adhd-ihminen joskus itseironisesti vitsillä kutsuu itseään oravaksi, niin ei se tarkoita sitä että adhd-ihmisiä saa nimitellä oraviksi tai vaikka heinäsirkoiksi, niinkuin yksi somesepittäjä tässä yksi päivä teki.

   Lainaa

  31. Tulos: -34 (36 ääntä)
   Meikattu järvisieni: joku käynyt pitämässä nuotiota edellisenä päivänä, ja seuraavana päivänä oli maapohja tulessa melkein koko saaren mitalta. Oli meinaan aika villin näköistä kun liekit leimahteli välillä kuivaa (puolikasvuista) mäntyä pitkin melkein latvaan asti. Onneksi oli saari.[...]
   Jooo ja sitten sä heräsit.

   Lainaa

  32. Edukas lammas 20.9.2023 9:02
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Puolisuppea menninkäinen: Eli yleistä vain siellä sisäpiirissä?
   Pään sisäisessä piirissä?

   Lainaa

  33. Selkeä majava 20.9.2023 9:56
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Tylsimys: Omaan mäntyynsä saa hakata nauloja. Muiden puut on jätettävä rauhaan. Vaikkei se mänty siitä kärsisikään, naula voi vaikuttaa mäntypuun jälleenmyyntiarvoon ja/tai pilata sahanterän.
   Kyllä kärsii. T. Peter Wohlleben

   Lainaa

  34. Hemmoteltu viikuna 20.9.2023 14:01
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Pureva eläin: Pakkasta, puoli metriä lunta, maa ja kasvillisuus jäässä ja ainoa palava materiaali 100 metrin säteellä on ne halot liiterissä. Itse ainakin antaisin palaa. Kivahan se on muidenkin retkeilijöiden siinä lämmitellä. Tai syksyllä tihkusade ja kaikki paikat märkänä. Eli vastaisin itse että voimakkaasti olosuhteista riippuen jos on semmoinen varta vasten rakennettu nuotiopaikka.
   Sanoinkin, että lähes aina. Aika harvoin tilanne on juuri tuo, jonka kuvasit. Huomattavasti yleisemmin nuotioita jätetään palamaan vastuuttomasti, kun ei osata oikeasti arvioida sitä, voiko nuotion jättää palamaan vai ei. Sellaisen ihmisen, joka ei osaa takuuvarmasti ja tilannekohtaisesti kaikki riskit huomioiden asiaa arvioida, ei pitäisi jättää tulta vartioimatta yhtään minnekään.

   Lainaa

  35. Tyhjä metso 20.9.2023 17:23
   Tulos: -17 (21 ääntä)
   Ehdottomasti paras syy jättää nuotio palamaan on että joku ärsyttävä besserwisser on tullut huomauttamaan sammuttamisesta.

   Lainaa

  36. Pureva eläin 20.9.2023 17:50
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Hemmoteltu viikuna: [..] Sellaisen ihmisen, joka ei osaa takuuvarmasti ja tilannekohtaisesti kaikki riskit huomioiden asiaa arvioida, ei pitäisi jättää tulta vartioimatta yhtään minnekään.
   Ja vielä parempi jos sellainen ihminen ei sitä tulta sytyttäisi alunperinkään. Jonkinlainen tulityökurssi tai alkusammutuskoulutus pitäisi olla pakollinen kaikille jotka aikovat harrastaa tulentekoa. Palaisi vähemmän metsää. Toisaalta monesti nekin lähtee tupakantumpista tai työkoneesta.

   Lainaa

  37. Nopsa tyyny 21.9.2023 6:38
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Tyhjä metso: Ehdottomasti paras syy jättää nuotio palamaan on että joku ärsyttävä besserwisser on tullut huomauttamaan sammuttamisesta.
   Kyllä! Nimittäin jos on eskarilainen tai sillä tasolla. Silloin oli tosi kivaa tehdä just päinvastoin kuin mitä viisaammat opettivat.

   Lainaa

  38. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Muista oravista en tiedä mutta välillä kyllä kauniisti sanottuna ketuttaa kuin pientä oravaa.

   Lainaa

  39. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Tohtori Watson: Kappas, kuuluisa ummetusta poteva salapoolisi!
   Onneksi ei kielipoliisi. Muuten olisi voinut huomata, että kehoitus ei ole oikea sana.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: avotuli, kataja, kuva, kyltti, luonto, mielenterveys, mänty, naula, olet tässä, orava, puu, sammuttaa, tuli, älä aja samoja varhoja