Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 38

Miten tässä näin kävi? Kun myyjä vaatii asunnostaan pienempää hintaa.
Johan on asuntomarkkinat! Osa 38

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sateenkaareva greippi 26.9.2023 0:08
   Tulos: +368 (392 ääntä)
   Reijolla on tuossa pointti takana. Kela katsoo esimerkiksi toimeentulotukea hakiessa mahdollisen kämppiksen kumppaniksi, vaikka tällä ei olisi mitään tekemistä tai "elatusvastuuta" toisesta.

   Lainaa

  2. Maanalainen satuhahmo 26.9.2023 0:09
   Tulos: +93 (113 ääntä)
   Pirre - nyt ne lääkkeet.

   Lainaa

  3. Retro stalkkeri 26.9.2023 0:16
   Tulos: +212 (224 ääntä)
   Maanalainen satuhahmo: Pirre - nyt ne lääkkeet.
   Pirrellä on varmasti vahva lääkitys. Ei välttämättä lääkärin määräämän reseptin mukainen.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 26.9.2023 0:19
   Tulos: -87 (131 ääntä)
   Ajattelin ensin, että Paulilla on parempi olla viimeisiään vetelevä näppäimistö, jolla kirjoittaessa on pakko vähän improvisoida kirjainten suhteen koska useampi näppäin on sanonut sopimuksensa irti. Sitten huomasin että hänen kommenteissaan on kirjaimia, joita ehkä voisi joutua tuolla sillisalaatilla korvaamaan (esim. k ja s, joiden puuttuessa c:n ja x:n käyttö voisi olla anteeksiannettavaa), ja tajusin että ei perkele, sehän kirjoittaa ihan vaan huvikseen tuolla lailla.

   Lainaa

  5. Sotilasarvoltaan hylje 26.9.2023 0:35
   Tulos: +144 (148 ääntä)
   Kun Katia itse tietää parhaiten niin miksi palkata välittäjää ollenkaan? Säästää siinäkin rahaa.

   Lainaa

  6. Sotilasarvoltaan hylje 26.9.2023 0:38
   Tulos: +233 (235 ääntä)
   Tornipöllö: Ajattelin ensin, että Paulilla on parempi olla viimeisiään vetelevä näppäimistö, jolla kirjoittaessa on pakko vähän improvisoida kirjainten suhteen koska useampi näppäin on sanonut sopimuksensa irti. Sitten huomasin että hänen kommenteissaan on kirjaimia, joita ehkä voisi joutua tuolla sillisalaatilla korvaamaan [...]
   Paul tais innostua Katian x:n käytöstä ja korotti panoksia c:llä, w:llä ja z:lla 🙄

   Lainaa

  7. Pieni koala 26.9.2023 1:29
   Tulos: +189 (193 ääntä)
   Katia sai asunnon ilmaiseksi perintönä tädiltään, valitti siitäkin koska kyllähän hänelle olisi kuulunut parempi asunto. Hänen postauksensa ryhmässä ovat aina juuri ylläolevan kaltaisia elitistisiä valitusvirsi z, x ja c-kirjaimilla väritettyinä

   Lainaa

  8. Tulos: +161 (167 ääntä)
   Sateenkaareva greippi: Reijolla on tuossa pointti takana. Kela katsoo esimerkiksi toimeentulotukea hakiessa mahdollisen kämppiksen kumppaniksi, vaikka tällä ei olisi mitään tekemistä tai "elatusvastuuta" toisesta.
   Jossain vaiheessa ne teki tuota jatkuvasti, olivat naittaneet jonkun sisarusparinkin josta oli takavuosina juttua lehdissä kun tekivät tuollaisia päätöksiä jatkuvasti.

   Lainaa

  9. Tulos: +56 (64 ääntä)
   Tahtoisin kuollakseni nähdä Pirren profiilin.

   Lainaa

  10. Kiilloton vuohi 26.9.2023 2:50
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Sotilasarvoltaan hylje: Paul tais innostua Katian x:n käytöstä ja korotti panoksia c:llä, w:llä ja z:lla 🙄
   https://www.feissarimokat.com/2012/07/epatoivoisesti-nuorekas/

   Lainaa

  11. Nätti puhveli 26.9.2023 3:08
   Tulos: +211 (215 ääntä)
   Mutta eikö Pirre tuossa tarjoa yösijaa, eikä etsi asuntoa? Jotenkin sekava.. 🤔

   Lainaa

  12. Tunnoton paprika 26.9.2023 6:26
   Tulos: +87 (93 ääntä)
   Sanmperi: Jossain vaiheessa ne teki tuota jatkuvasti, olivat naittaneet jonkun sisarusparinkin josta oli takavuosina juttua lehdissä kun tekivät tuollaisia päätöksiä jatkuvasti.
   Kerran oli juttu että oli tehty pari sellaisistakin, jotka eivät asuneet edes samassa asunnossa mutta olivat vanhan pienen muutaman asunnon puutalon katsoneet yhdeksi asunnoksi.

   Lainaa

  13. Tulos: +88 (90 ääntä)
   Nätti puhveli: Mutta eikö Pirre tuossa tarjoa yösijaa, eikä etsi asuntoa? Jotenkin sekava.. 🤔
   Näin mäkin sen kirjotuksesta ymmärsin

   Lainaa

  14. Kirkas etana 26.9.2023 9:09
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Sotilasarvoltaan hylje: Kun Katia itse tietää parhaiten niin miksi palkata välittäjää ollenkaan? Säästää siinäkin rahaa.
   Välittäjät usein arvioivat yläkanttiin, että saavat toimeksiannon. Sitten odotellaan pari kuukautta ja todetaan että hintaa pitää tiputtaa.

   Lainaa

  15. Varottava jääkarhu 26.9.2023 9:22
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Vai tarjoaa Forenom tommoisiakin palveluita 🤔

   Lainaa

  16. Jäätynyt sakaali 26.9.2023 9:30
   Tulos: -17 (29 ääntä)
   Maanalainen satuhahmo: Pirre - nyt ne lääkkeet.
   Hauskaa ja samalla niin säälittävää kun nämä oman elämän pirret luulevat olevansa täysin toiminta kykyisiä ja luulevat että sitä ei muut huomaisi xD

   Lainaa

  17. It's a deal 26.9.2023 10:52
   Tulos: +97 (103 ääntä)
   Paul: "Agricolan jälceen alcoi kielen rappio, cawerit."

   Lainaa

  18. Rapea gorilla 26.9.2023 15:34
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Paul kanavoi vahvasti J. Tilsan sarjakuvien kieltä Esim. https://kulttuuritoimitus.fi/wp-content/uploads/Tilsa7-980x835.jpg Ja albumista Ketsuppi on punaista, Supermauno (2003) taivutetaan "ketsuppi" sanaa seuraavasti: Ketsuppi Keghzuppi Keczuppi Kechuppi X-huppi Kepchutti Ceth-snuppi CEZUP (ketsuppipullon teksti) KECHUP (ketsuppipullon teksti) Getsuppi Käzuppi CHETBÜK (ketsuppipullon teksti) Ceh-uppi C-huppi GETSHUP (ketsuppipullon teksti) Kuzzuppi KEZUP (ketsuppipullon teksti) Äthuppi ECHUP (ketsuppipullon teksti) Qtsuppi KETCHUP (ketsuppipullon teksti) Chetsuppi KETCHUPPA (ketsuppipullon teksti) Ketchooppi Käächuppi Gäzheeba

   Lainaa

  19. Itseasiassa 26.9.2023 16:48
   Tulos: +84 (86 ääntä)
   Sanmperi: Jossain vaiheessa ne teki tuota jatkuvasti, olivat naittaneet jonkun sisarusparinkin josta oli takavuosina juttua lehdissä kun tekivät tuollaisia päätöksiä jatkuvasti.
   Mä tiedän serkukset, jotka seurustelivat keskenään, mutta eivät Kelan mukaan olleet parisuhteessa läheisen sukulaisuuden vuoksi. Mutta sen sijaan Kela oli laskenut kaksi eri huoneissa nukkuvaa miestä avopuolisoiksi. Haluaisin nähdä sen arvan, jolla näitä heitellään.

   Lainaa

  20. Neuloutuva sohvaperuna 26.9.2023 17:08
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Sateenkaareva greippi: Reijolla on tuossa pointti takana. Kela katsoo esimerkiksi toimeentulotukea hakiessa mahdollisen kämppiksen kumppaniksi, vaikka tällä ei olisi mitään tekemistä tai "elatusvastuuta" toisesta.
   Termi on tietääkseni "ruokakunta", ja kämppikset voi tältä välttyä mm. tekemällä omat vuokrasopimukset molemmille. Siten jos yksi kämppiksistä muuttaa ulos niin toinen ei ole velvollinen maksamaan molempien vuokraa, jolloin molemmat voivat saada ainakin oman asumistuen. Aina tää ei kuitenkaan riitä jostain syystä.

   Lainaa

  21. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Opiskelija-asuntoyhtoöt onneksi lähtökohtaisesti tekee soluasuntojen asukkaille omat vuokrasopimuksensa, joten ns. virallisten soluasuntojen kanssa on vähemmän säätöä Kelan kanssa kuin peruskaverikämppien.

   Lainaa

  22. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Tunnoton paprika: Kerran oli juttu että oli tehty pari sellaisistakin, jotka eivät asuneet edes samassa asunnossa mutta olivat vanhan pienen muutaman asunnon puutalon katsoneet yhdeksi asunnoksi.
   Jos sillä on sama osoite ettei ole eritelty asuntoja A, B tai as.1, as.2 jne., niin kyllähän se samaksi todetaan. Jos taas on erillinen niin virhe vahvasti Kelan päässä.

   Lainaa

  23. Kankea rätti 26.9.2023 17:20
   Tulos: -23 (23 ääntä)
   Oletan että ekassa on kyseessä kuutio asunto, niin kyllä siinä silloin on 145t€ ylimääräistä hinnassa. Ja melko varmasti on alle sadan neliön kämppä.

   Lainaa

  24. Varaukseton hedelmä 26.9.2023 17:22
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Itseasiassa: Mä tiedän serkukset, jotka seurustelivat keskenään, mutta eivät Kelan mukaan olleet parisuhteessa läheisen sukulaisuuden vuoksi. Mutta sen sijaan Kela oli laskenut kaksi eri huoneissa nukkuvaa miestä avopuolisoiksi. Haluaisin nähdä sen arvan, jolla näitä heitellään.
   Ai saakeli miten tonne pääsee töihin? Kuulostaa että työpäivät on hauskoja kun saa kollegoiden kans noppailla päätöksiä 😆

   Lainaa

  25. Itseasiassa 26.9.2023 18:00
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Neuloutuva sohvaperuna: Termi on tietääkseni "ruokakunta", ja kämppikset voi tältä välttyä mm. tekemällä omat vuokrasopimukset molemmille. Siten jos yksi kämppiksistä muuttaa ulos niin toinen ei ole velvollinen maksamaan molempien vuokraa, jolloin molemmat voivat saada ainakin oman asumistuen. Aina tää ei kuitenkaan riitä jostain syystä.
   Kaikki vuokranantajat eivät suostu erilliisiin sopimuksiin juuri tästä syystä. Olen itsekin asunut kämppisten kanssa ja oli pakko olla yhteinen vuokrasopimus. Onneksi Kelaan saatiin erilliset ruokakunnat, mutta nämäkin ovat varmaan taas tapauskohtaisia.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 26.9.2023 18:04
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Varaukseton hedelmä: Ai saakeli miten tonne pääsee töihin? Kuulostaa että työpäivät on hauskoja kun saa kollegoiden kans noppailla päätöksiä 😆
   Mä taas ajattelin sellaista paperikirppua, linnunnokkaa tai ennustuskonetta joita väkerrettin lapsena 😀 (en muista nimeä, noi löytyi Googlella) . Sinne voisi sitten laittaa johonkin kohtiin random vastauksia ja käydä pyytämässä työkaveria sanomaan jonkun numeron.

   Lainaa

  27. Sukkahousuton karpalo 26.9.2023 20:32
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Itseasiassa: Mä tiedän serkukset, jotka seurustelivat keskenään, mutta eivät Kelan mukaan olleet parisuhteessa läheisen sukulaisuuden vuoksi. Mutta sen sijaan Kela oli laskenut kaksi eri huoneissa nukkuvaa miestä avopuolisoiksi. Haluaisin nähdä sen arvan, jolla näitä heitellään.
   Mun sisko ja veli vuokrasivat omakotitalon yläkerran, molemmille omat kämpät siinä. Kelan mielestä olivat tietty aviopari, kun oli sama sukunimikin.

   Lainaa

  28. Nuutunut kivi 26.9.2023 20:41
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Tyttärellisesi?

   Lainaa

  29. Vaatelias karjalanpiirakka 27.9.2023 1:27
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Varaukseton hedelmä: Ai saakeli miten tonne pääsee töihin? Kuulostaa että työpäivät on hauskoja kun saa kollegoiden kans noppailla päätöksiä 😆
   Sitten kun asiakas valittaa ja toimittaa kasan lisätodisteita niin eipä tarvi, eikä varmaan saakaan, käsitellä samaa keisiä. Eli menee kollegalle ja taas saapi nauraa. Satunnaisesti välissä tehdään kunnollakin hommia toki ja viimeistään toisella tai kolmannella valituskierroksella hyväksytään liitteet ja selvitykset. Ei sitä nyt kuitenkaan mulkku saa olla 😁

   Lainaa

  30. Ylipitkä lepakko 27.9.2023 6:40
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Tornipöllö: Ajattelin ensin, että Paulilla on parempi olla viimeisiään vetelevä näppäimistö, jolla kirjoittaessa on pakko vähän improvisoida kirjainten suhteen koska useampi näppäin on sanonut sopimuksensa irti. Sitten huomasin että hänen kommenteissaan on kirjaimia, joita ehkä voisi joutua tuolla sillisalaatilla korvaamaan [...]
   Ei vaan Paul kettuilee Katialle parodioimalla tämän kirjoitustyyliä, vetäen sen tarkoituksella vähän överiksi. Tuossa Katian postauksessa ei nyt tällä kertaa ollut kuin yksi x, mutta hänellä on tapana kirjoittaa noin jatkuvasti.

   Lainaa

  31. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Varaukseton hedelmä: Ai saakeli miten tonne pääsee töihin? Kuulostaa että työpäivät on hauskoja kun saa kollegoiden kans noppailla päätöksiä 😆
   Sellaiset DnD-nopat käytössä ja joku itse tehty pelilauta? 😄 ja sitten jotain ansoja että jos heität tässä kohtaa violetilla nopalla kuutosen, niin lohikäärme hyökkää 🐉

   Lainaa

  32. It's a deal 27.9.2023 11:53
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Laura: Sellaiset DnD-nopat käytössä ja joku itse tehty pelilauta? 😄 ja sitten jotain ansoja että jos heität tässä kohtaa violetilla nopalla kuutosen, niin lohikäärme hyökkää 🐉
   Ja lohikäärmeen nimi on "Takaisinperintä".

   Lainaa

  33. Puhdas kookos 27.9.2023 13:54
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Sateenkaareva greippi: Reijolla on tuossa pointti takana. Kela katsoo esimerkiksi toimeentulotukea hakiessa mahdollisen kämppiksen kumppaniksi, vaikka tällä ei olisi mitään tekemistä tai "elatusvastuuta" toisesta.
   Kyllä. Olen itse asunut aikuisena veljeni kanssa kämppiksinä, mutta kelan mielestä olimme pariskunta.

   Lainaa

  34. Täysi peruna 27.9.2023 14:18
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Laura: Sellaiset DnD-nopat käytössä ja joku itse tehty pelilauta? 😄 ja sitten jotain ansoja että jos heität tässä kohtaa violetilla nopalla kuutosen, niin lohikäärme hyökkää 🐉
   "DnD"-nopat, eli ihan tuttavallisemmin vain "nopat". Toki joillakin peleillä on omat noppansa, mutta DnD:llä ei.

   Lainaa

  35. Tilattava leopardi 28.9.2023 1:00
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   It's a deal: Ja lohikäärmeen nimi on "Takaisinperintä".
   Noniin alkaa olla pelikonsepti kasassa. Kiva koko perheen lautapeli "Kela". Osa pelaajista on Kelassa töissä ja osa koittaa selviytyä pelilaudan läpi Kelan tuilla. Tärkeintä on koittaa vältellä takaisinperintää, mikä voi yllättää missä kohtaa vain. "Sattuma"-ruudusta voit saada veronpalautusta mutta seuraavan kerran kun menet "Kuukausi vaihtuu" -ruudun kautta uudelle kierrokselle saatat menettää maksusitoumuksen, ja joudut maksamaan "Apteekki"-ruutuun osuessasi omalla rahalla.

   Lainaa

  36. Kalju simpanssi 28.9.2023 6:51
   Tulos: -14 (16 ääntä)
   Ylipitkä lepakko: Ei vaan Paul kettuilee Katialle parodioimalla tämän kirjoitustyyliä, vetäen sen tarkoituksella vähän överiksi. Tuossa Katian postauksessa ei nyt tällä kertaa ollut kuin yksi x, mutta hänellä on tapana kirjoittaa noin jatkuvasti.
   Esittämällä tyhmää tekee vain itsensä tyhmäksi, ei muuta.

   Lainaa

  37. Sula pomelo 29.9.2023 0:05
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Katiakin on seikkaillut fm:ssä aiemmin. Uskomatonta, että tällaisia voi edes olla! https://www.feissarimokat.com/2022/07/johan-on-asuntomarkkinat-osa-27/

   Lainaa

  38. Läpimärkä alligaattori 29.9.2023 15:05
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Sula pomelo: Katiakin on seikkaillut fm:ssä aiemmin. Uskomatonta, että tällaisia voi edes olla! feissarimokat.com/2022/07/johan-on-asuntomarkkinat-osa-27
   Ohhoh. Tuoltahan se tausta tälle löytyi. Matematiikka ei todellakaan ole Katian vahvin puoli. Ilmaista rahaahan se on tienannut ja kohta tulee lisää vaikka Katialle riittäisi vähempikin. Aiemman perusteella on todellakin parempi että Katia palkkaa välittäjän!

   Lainaa

  39. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Vaatelias karjalanpiirakka: Sitten kun asiakas valittaa ja toimittaa kasan lisätodisteita niin eipä tarvi, eikä varmaan saakaan, käsitellä samaa keisiä. Eli menee kollegalle ja taas saapi nauraa. Satunnaisesti välissä tehdään kunnollakin hommia toki ja viimeistään toisella tai kolmannella valituskierroksella hyväksytään liitteet ja selvitykset. Ei sitä nyt kuitenkaan mulkku saa olla 😁
   Mulla on sama sukunimi kuin vuokranantajalla niin asuin sitten vanhempien luona Kelan mukaan. About vuoden juoksin siellä selvittämässä samaa erhettä joka toinen kuukausi kunnes yksi työntekijä sanoi että pitää laittaa paperit johonkin oikaisukeskukseen tms ja siellä sitten selvittää asian. No kolme kuukautta myöhemmin menin kysymään että mikä kestää kun tein kuten käskettiin kuitenkin niin se totesi vaan et ei sinne saa lähettää herranjumala siinä voi kestää yli puolivuotta että käsittelevät asian. Eipä siinä onneksi ymmärtäväinen vuokranantaja sekä ruokajonot lähellä niin hengissä pysyi. Ja todellakin olen tyytyväinen että ylipäätään sain tukea että pysyi katto pään päällä ja koiralle sain kaiken tarvittavan ostettua. Jossain toisessa maassa mä istuisin vankilassa koska olisin ryöstänyt jonkun/jonkin tms fiksua tai eläisin teltassa metsässä. Mutta, ja iso mutta, tuntuu usein että ne tekee tekemällä itselleen työtä tekemällä paskoja päätöksiä. Sitten voidaan pitää pullakahvi palsuja ja pyytää toimittamaan se sama veropäätös paperisena minkä näkevät tietokoneella suoraan. Mut hei kaikilla on tekemistä, ne vaan saa siitä liksaa ja mä venaan räntäsateessa maski naamalla jonossa muiden loisten kanssa että päästään miettimään mites se asumistuki tässä kuussa meneekään. Kansalaispalkka tms vähemmän byrokraattinen systeemi veisi vähemmän työaikaa niiltäkin. Ja systeeminväärinkäyttäjiä löytyy aina. Tuskin niitä paljon puhuttuja poliittisesti työttömiä, vai mitä urpoja olikaan, kovin montaa löytyy. Pitäisi kai jotenkin kannustaa töihin eikä polkea syvemmälle suohon jengiä niin olisi kiva. Itsellä ainakin pahassa jamassa ollessani oli outoa käyttää energiansa paperien kanssa pyöritellessä eikä kuntoutuksessa tms. Tarkkaan en muista mutta yli puolitoista vuotta siinä meni selvittää lopullisesti etten asu vanhempien luona. Jee. Sellainen avautuminen tällä kertaa, eikä varmaan ekaa kertaa täälläkään.

   Lainaa

  40. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Tilattava leopardi: Noniin alkaa olla pelikonsepti kasassa. Kiva koko perheen lautapeli "Kela". Osa pelaajista on Kelassa töissä ja osa koittaa selviytyä pelilaudan läpi Kelan tuilla. Tärkeintä on koittaa vältellä takaisinperintää, mikä voi yllättää missä kohtaa vain. "Sattuma"-ruudusta voit saada veronpalautusta mutta seuraavan kerran [...]
   Just muistelin kaverin kanssa että joku vuosi Oodissa oli jotkut päihdepäivät tms ja siellä sitten oli eri instanssit esittäytymässä ja oli eri puhujia ja muuta kivaa. No yks sosionomi opiskelija kehitteli elämänpeliä. Jokainen sai joko arvotun kortin tai pelata omilla spekseillään ja pelihän alkaa syntymästä. Jos synnyt länsimaassa ota askel eteenpäin ja jos Afrikassa niin taaksepäin. Seuraavalla kierroksella askel eteenpäin jos vanhemmat ovat korkeasti koulutettuja taakse jos olet orpo. Jne jne mutta mikään ei ollut omia valintoja vaan asioita mihin et voi vaikuttaa. Sitten noin kahdenkymmenen rundin jälkeen katottiin miten paljon toiset on saaneet etumatkaa tekemättä itse mitään ja miten paljon toiset olivat jääneet jälkeen tai peräti peruuttaneet lähtötilanteesta. Itse voitin kun pelasin annetulla kortilla ja oikeassa elämässä mä olen aikamoisella takamatkalla yrittämässä saada muita kiinni, vaikkakin mulla on itse aiheutettua damagea myös,mutta täytyy sanoa että se oli aika silmiä avaava kokemus itselle. Vaikka eihän siinä mitään uutta tietoa tullut mutta varsinkin muutama kenet tunsin jotenkuten ja pelasivat "omillaan" ja niiden näki ottavan taka-askelia osui ja upposi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alivuokraus, asuntokaupat, hinta, jälleenvuokraus, liian kallis, naapurit, opiskelija-asunto, opiskelijat, parisuhde, soluasunto