Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Totuus valkenee

Tänään sain tietää, että olen aina ollut väärässä.
Totuus valkenee

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Lypsylämmin stalkkeri 4.7.2023 0:19
   Tulos: -56 (116 ääntä)
   Miksen löytänyt googlettamalla tietoa tuosta, että lukit eivät olisi hämähäkkejä?

   Lainaa

  2. Pöhkö stalkkeri 4.7.2023 0:26
   Tulos: +24 (130 ääntä)
   Hämmentävämpää oli kun selvisi että sitä manattua Näkkiä myydään kaupassa? Sultanin kanssa samassa hyllyssä. Myöhemmin toki selvisi käyttötarkoitus ja vanhempien pashapuhe.

   Lainaa

  3. googlepro 4.7.2023 0:31
   Tulos: +200 (204 ääntä)
   Lypsylämmin stalkkeri: Miksen löytänyt googlettamalla tietoa tuosta, että lukit eivät olisi hämähäkkejä?
   Hieman oli hämmentävä juttu mutta löytyhän se vastaus: lukit on siis kyllä hämähäkkieläimiä (yksi hämähäkkieläinten lahko), muttei sitten kuitenkaan varsinaisia hämähäkkejä, joilla on kaksiosainen vartalo, kun lukeilla yksiosainen.

   Lainaa

  4. Pandariini 4.7.2023 0:37
   Tulos: +180 (180 ääntä)
   Onko Noora sitten sylkenyt tomaatinsiemenet pois aina esim. salaatteja syödessään? :D

   Lainaa

  5. Kaakeloitu kotieläin 4.7.2023 1:00
   Tulos: -33 (109 ääntä)
   Pandariini: Onko Noora sitten sylkenyt tomaatinsiemenet pois aina esim. salaatteja syödessään? 😁
   Minä poistan tomaateista (ja muistakin hedelmistä) aina siemenet. Tomaatteja oikeastaan välttelen, koska menee hankalaksi. En toki samasta syystä kuin Noora 😂 vaan kun ällöttää siemenet. Ja joo, en tarvitse saarnaa, saan asiasta jo tarpeeksi 💩:aa niskaan normielämässä 😅

   Lainaa

  6. Kujeileva apina 4.7.2023 1:12
   Tulos: +88 (106 ääntä)
   Mun äiti sanoi mulle joskus aikanaan, että sen mummo oli sanonut: "Kissaa ei saa sormella paijata leuan alta. Se ei nosta päätään siksi että nauttii vaan siksi, että koittaa saada henkeä." Olen 35-vuotias ja mä en tiedä vieläkään onko tämä väite totta. 🙊

   Lainaa

  7. Moottoroitu mandariini 4.7.2023 1:26
   Tulos: +64 (128 ääntä)
   En ole tosikko, mutta välillä vain mietin, miten ihmiset välttyvät tiedolta nykyään, kun kaikki tieto on parin peukalon näpäytyksen päässä. Miten joku, joka pukeutuu vaatteisiin, voi välttyä siltä tiedolta, että joissain vaatteissa on hihat?

   Lainaa

  8. Uhkea taikuri 4.7.2023 1:32
   Tulos: +65 (105 ääntä)
   Moottoroitu mandariini: En ole tosikko, mutta välillä vain mietin, miten ihmiset välttyvät tiedolta nykyään, kun kaikki tieto on parin peukalon näpäytyksen päässä. Miten joku, joka pukeutuu vaatteisiin, voi välttyä siltä tiedolta, että joissain vaatteissa on hihat?
   Ne oli hiat. Puhekieltä/murretta.

   Lainaa

  9. Kolea sammakko 4.7.2023 1:40
   Tulos: -51 (89 ääntä)
   Onkohan Noora koskaan pelännyt tulevansa raskaaksi, jos nielee siemenet?

   Lainaa

  10. Ohimenevä keiju 4.7.2023 2:58
   Tulos: +64 (82 ääntä)
   Lypsylämmin stalkkeri: Miksen löytänyt googlettamalla tietoa tuosta, että lukit eivät olisi hämähäkkejä?
   Lukit ovat kyllä hämähäkkieläimiä, kuten mm. skorpionit, mutta kuten mm, skorpionit ne muodostavat oman lahkonsa eli lukit. Kuten ihminen kuuluu ihmisapinoihin niin kuin vaikkapa oranki, mutta ei ole apina.

   Lainaa

  11. jukkapalmu 4.7.2023 4:59
   Tulos: +142 (150 ääntä)
   Kujeileva apina: Mun äiti sanoi mulle joskus aikanaan, että sen mummo oli sanonut: "Kissaa ei saa sormella paijata leuan alta. Se ei nosta päätään siksi että nauttii vaan siksi, että koittaa saada henkeä." Olen 35-vuotias ja mä en tiedä vieläkään onko tämä väite totta. 🙊
   Mä tiedän: Ei ole.

   Lainaa

  12. jukkapalmu 4.7.2023 5:01
   Tulos: +105 (115 ääntä)
   Avokkaisiin kun on omanlaisensa sukat olemassa niin tavutin sen päässäni aina "avo- kassukat" eikä "avokas-sukat" (Väliviivat vaan kertoo ajatuksen) Ei siinä mitään. Aina kun sellasia näin niin ne oli avokassukoita ja sillä hyvä ennenkun sitten oikeesti 10 vuotta myöhemmin "mind blown"

   Lainaa

  13. jukkapalmu 4.7.2023 5:03
   Tulos: +208 (216 ääntä)
   Tinder oli kanssa aika mieltä laajentava sovelluksen nimi kun sen joskus pari vuotta sitten tajusin, että miten nerokas se on. Tinder (Sytyke) vaatii tulitikun (Match) että tulee se tuli joka on siinä logossa.

   Lainaa

  14. Mukava Norppa 4.7.2023 5:14
   Tulos: +84 (90 ääntä)
   Kolea sammakko: Onkohan Noora koskaan pelännyt tulevansa raskaaksi, jos nielee siemenet?
   Mun kanssa samalla kurssilla oli aikanaan ihan aikuinen äiti-ihminen, joka niin tosissaan luuli näin, että kysyi biologian opettajalta, eikö vain olekin oikeassa, kun me muut väitettiin vastaan. Mua on aina jaksanut ihmetyttää, miten lapsen vatsassaan kasvattanut henkilö voi mitenkään uskoa näin.

   Lainaa

  15. Mukava Norppa 4.7.2023 5:16
   Tulos: +119 (123 ääntä)
   jukkapalmu: Tinder oli kanssa aika mieltä laajentava sovelluksen nimi kun sen joskus pari vuotta sitten tajusin, että miten nerokas se on. Tinder (Sytyke) vaatii tulitikun (Match) että tulee se tuli joka on siinä logossa.
   Mä en ollu tajunnu tätä! 😲

   Lainaa

  16. Tulos: +119 (127 ääntä)
   Kujeileva apina: Mun äiti sanoi mulle joskus aikanaan, että sen mummo oli sanonut: "Kissaa ei saa sormella paijata leuan alta. Se ei nosta päätään siksi että nauttii vaan siksi, että koittaa saada henkeä." Olen 35-vuotias ja mä en tiedä vieläkään onko tämä väite totta. 🙊
   Ei ole. Kisu nostaa päätään että rapsuttaja pääsee paremmin käsiksi.
   Funfact: kisuilla on päänseudulla leuassa, poskissa ja otsassa rauhasia joista tulee kisun omaa hajua. Siksi he puskevat asioita noilla kohdilla. 
   Kisuista on myös ihanaa jos rapsuttava käsi tuoksuu heiltä itseltään (eli tuttu ja turvallinen) ja siksi vaikka poskirapsut ovat niin bueno heistä.

   Lainaa

  17. Ytimekäs kobra 4.7.2023 6:35
   Tulos: +108 (112 ääntä)
   Miksiköhän aikuiset kertoi (ainakin minun lapsuudessani) tuota siementarinaa? Pelkäsin lapsena pitkään että korvistani alkaa kasvaa piikikkäitä ruusuja, kun niitä marjoja oltiin menty syömään. Muissa tarinoissa on opettavainen taustasyy, jotta lapset ei tippuisi kaivoon tai tulisi kyyn puremaksi. Marjojen/siementen syömiseen en tätä keksi.

   Lainaa

  18. Asiaton mango 4.7.2023 7:13
   Tulos: -78 (94 ääntä)
   Vähän aikaa sitten opin, että velkoja ei tarvitse maksaa takaisin.

   Lainaa

  19. Peruuttamaton riikinkukko 4.7.2023 7:31
   Tulos: -28 (54 ääntä)
   Ytimekäs kobra: Miksiköhän aikuiset kertoi (ainakin minun lapsuudessani) tuota siementarinaa? Pelkäsin lapsena pitkään että korvistani alkaa kasvaa piikikkäitä ruusuja, kun niitä marjoja oltiin menty syömään. Muissa tarinoissa on opettavainen taustasyy, jotta lapset ei tippuisi kaivoon tai tulisi kyyn puremaksi. Marjojen/siementen syömiseen en tätä keksi.
   Mulle tuota sanottiin paprikasta (söim sitä niin paljon kuin sain). Sen kohdalla tavallaan ymmärrän, koska paprikan siemenet sisältää kapsaisiinia.

   Lainaa

  20. Hyökkäävä liitu 4.7.2023 7:43
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   jukkapalmu: Avokkaisiin kun on omanlaisensa sukat olemassa niin tavutin sen päässäni aina "avo- kassukat" eikä "avokas-sukat" (Väliviivat vaan kertoo ajatuksen) Ei siinä mitään. Aina kun sellasia näin niin ne oli avokassukoita ja sillä hyvä ennenkun sitten oikeesti 10 vuotta myöhemmin "mind blown"
   Itse taas luulin että kalvosinnapit on kalvo-sinnappeja. Voi sitä päivää kun aivoissa tapahtui 'ahaa-elämys'.

   Lainaa

  21. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Mulle tuota sanottiin paprikasta (söim sitä niin paljon kuin sain). Sen kohdalla tavallaan ymmärrän, koska paprikan siemenet sisältää kapsaisiinia.
   Normipaprikan siemenet eivät sisällä kapsaisiinia ja vaikka sisältäisivätkin, mitä se haittaisi Ei se ole myrkyllistä.

   Lainaa

  22. Sisällötön lammas 4.7.2023 8:37
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Ohimenevä keiju: Lukit ovat kyllä hämähäkkieläimiä, kuten mm. skorpionit, mutta kuten mm, skorpionit ne muodostavat oman lahkonsa eli lukit. Kuten ihminen kuuluu ihmisapinoihin niin kuin vaikkapa oranki, mutta ei ole apina.
   Tarkoitit varmaan "kädellisiä"

   Lainaa

  23. Aatteeton kivi 4.7.2023 8:45
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Ytimekäs kobra: Miksiköhän aikuiset kertoi (ainakin minun lapsuudessani) tuota siementarinaa? Pelkäsin lapsena pitkään että korvistani alkaa kasvaa piikikkäitä ruusuja, kun niitä marjoja oltiin menty syömään. Muissa tarinoissa on opettavainen taustasyy, jotta lapset ei tippuisi kaivoon tai tulisi kyyn puremaksi. Marjojen/siementen syömiseen en tätä keksi.
   Itse luin jostain jonkun kiertotarinan siitä kun joku oli lapselle sanonut että jos nielee omenan siemenen niin siitä kasvaa "aataminomena" ja se lapsi oli uskonut sen, ja ihan huvikseen käytin samaa tarinaa kun silloinen n. 8-vuotias pikkusisko kysyi mistä aataminomena syntyy (meillä yli 10v ikäeroa). Ei se edes sanonut muuta kuin "ahaa" niin ajattelin että ei mennyt läpi, mutta sitten kuitenkin kun se oli about 18 ohimennen tuli puheeksi ja sanoi että uskoi monta vuotta että se oli totta :D

   Lainaa

  24. Tulos: +45 (45 ääntä)
   jukkapalmu: Tinder oli kanssa aika mieltä laajentava sovelluksen nimi kun sen joskus pari vuotta sitten tajusin, että miten nerokas se on. Tinder (Sytyke) vaatii tulitikun (Match) että tulee se tuli joka on siinä logossa.
   Ja se tuli on siinä logossa kun puhutaan rakkauden liekeistä ja tämmösistä. Minustakin nerokas sanaleikki joka toimii vaikkei käyttäjä ymmärtäisikään sitä.

   Lainaa

  25. Tulos: -33 (49 ääntä)
   Pöhkö stalkkeri: Hämmentävämpää oli kun selvisi että sitä manattua Näkkiä myydään kaupassa? Sultanin kanssa samassa hyllyssä. Myöhemmin toki selvisi käyttötarkoitus ja vanhempien pashapuhe.
   Mua peloteltiin pienenä sillä, että sulttaani tulee hakemaan, jos katsoo kaivoon.

   Lainaa

  26. Tunkunen kirsikka 4.7.2023 10:36
   Tulos: +91 (95 ääntä)
   Jos jotain näistä oppii niin sen, että lapsia ei pitäisi k*settaa p*skapuheella. Tai ainakin pitäisi kertoa että vitsivitsi. Onneksi nykyään on vanhempia jotka kertovat asiat oikein, esim. miksi veden äärellä on vaarallista ilman näkkipuheita.

   Lainaa

  27. Itseasiassa 4.7.2023 10:36
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Olin aika vanha kun tajusin mitä paikan Asevelikylä nimi tarkoittaa. Aiemmin sen oli sanonut tyyliin yhtenä pötkönä. Ehkä tuohon tajuamiseen tarvitsi vähän historian opiskelua. Samalla taisi kyllä valjeta vähän lisää, nimittäin se paikkahan on täynnä rintamamiestaloja...

   Lainaa

  28. Laaja peura 4.7.2023 11:03
   Tulos: +18 (30 ääntä)
   Luulin pienenä että sanonta kuuluu "vastoin päin" enkä "päin vastoin". Hämmennyin kun joku korjasi että se kuuluu sanoa "päin vastoin" ja menin ihan sekaisin. Käytän edelleen sanontaa "vastoin päin". Ja menin taas sekaisin tätä itse kirjoittamaani lukiessa. L

   Lainaa

  29. It's a deal 4.7.2023 11:15
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Luulin aikoinaan, että "Hyvää päivää, kirvesvartta!" tarkoittaa sitä, että joitakin ihmisiä pitäisi kalauttaa heti tavattaessa.

   Lainaa

  30. Tohlo hedelmä 4.7.2023 11:33
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   Luulin yläkouluikäiseksi että mm. eli muunmuassa on mummolassa. Se kuulosti ihan siltä ja jossain vaiheessa aloin epäilemään tätä mutten uskaltanut kysyä keneltäkään kunnes joskus yläkoulussa kirjassa luki ilman tuota lyhennettä se muunmuassa niin hautasin naamani kirjaan

   Lainaa

  31. Itseasiassa 4.7.2023 11:47
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Tohlo hedelmä: Luulin yläkouluikäiseksi että mm. eli muunmuassa on mummolassa. Se kuulosti ihan siltä ja jossain vaiheessa aloin epäilemään tätä mutten uskaltanut kysyä keneltäkään kunnes joskus yläkoulussa kirjassa luki ilman tuota lyhennettä se muunmuassa niin hautasin naamani kirjaan
   Sen lisäksi siihen kuuluu välilyönti: muun muassa

   Lainaa

  32. Ponneton hauki 4.7.2023 12:21
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Pitkään luulin että Anjovis on joku vastaava kuin kapris tms. No vaikka tiennyt jo 20 vuotta että se on kala niin silti ensimmäisenä tulee mieleen aina toi joku kasvi

   Lainaa

  33. Sairas vesimeloni 4.7.2023 12:28
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   It's a deal: Luulin aikoinaan, että "Hyvää päivää, kirvesvartta!" tarkoittaa sitä, että joitakin ihmisiä pitäisi kalauttaa heti tavattaessa.
   .....mitäs se sitten tarkoittaa? :o

   Lainaa

  34. Soitettava lisko 4.7.2023 12:33
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Siemenet eivät idä mahahapoissa, mutta keuhkoissa on vähemmän vihamielisen olosuhteet ja siellä voi itääkin. Toki varsin huonoa tuuria vaatii, että saa hönkäistyä siemenen keuhkoihin asti. Joskus 2000-luvulla eräs venäläismies pääsi uutisiin, kun hänen toisessa keuhkossaan oli alkanut itää kuusi. Lääkärit luulivat sitä ensin kasvaimeksi, mutta ihan tunnistettava puu sieltä löytyi. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000114783.html

   Lainaa

  35. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Sisällötön lammas: Tarkoitit varmaan "kädellisiä"
   Mennäänpä ihan yksityiskohtiin tässä. Kädelliset (Primates) on eläintieteen termeillä lahko. Yksi tähän lahkoon kuuluvista heimoista on isot ihmisapinat (Hominidae). Tässä vaiheessa mukana ovat niin ihmiset kuin orangitkin. Isot ihmisapinat jaetaan alaheimoihin Ponginae ja Homininae. Orangit kuuluvat edelliseen, kaikki muut isot ihmisapinat, ihminen mukaanluettuna, jälkimmäiseen. "Apina" ei ole varsinaisesti eläintieteen termi, se ei viittaa mihinkään yksittäiseen ryhmään vaan on yhteisnimitys useille eri heimoille. Tavallisessa puhekielessä sillä ymmärretään tarkoitettavan kaikkia näihin heimoihin kuuluvia eläimiä paitsi ihmisiä, mutta tällainen mielivaltainen jaottelu jossa yksi laji jätetään perusteettomasti pois on epätieteellistä.

   Lainaa

  36. Kujeileva apina 4.7.2023 13:43
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   jukkapalmu: Mä tiedän: Ei ole.
   Kiitos 😁 nyt mun ei tarvii enää elää epätietoisuudessa 💗

   Lainaa

  37. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Kaakeloitu kotieläin: Minä poistan tomaateista (ja muistakin hedelmistä) aina siemenet. Tomaatteja oikeastaan välttelen, koska menee hankalaksi. En toki samasta syystä kuin Noora 😂 vaan kun ällöttää siemenet. Ja joo, en tarvitse saarnaa, saan asiasta jo tarpeeksi 💩:aa niskaan normielämässä 😅
   Tomaatti on kasvitieteellisesti luokiteltuna marja.

   Lainaa

  38. Tulos: +2 (16 ääntä)
   jukkapalmu: Tinder oli kanssa aika mieltä laajentava sovelluksen nimi kun sen joskus pari vuotta sitten tajusin, että miten nerokas se on. Tinder (Sytyke) vaatii tulitikun (Match) että tulee se tuli joka on siinä logossa.
   Tinderin merkityksen ymmärsin heti koska "rakkaus on kuumaa", mutta nyt vasta tajusin sinun kommentista tuon toisen osan. Tuo käärmejuttu perustuu luultavasti todellisuuteen, mutta saanut vähän väritystä pintaan matkan varella. Käärmeet saattavat kouristella todella voimakkaasti kuollessaan johonkin sairauteen, ja sen vaikutuksesta hyppiä maassa. Ne myös voivat purra itseään ja alkaa myös kouristella.  En nyt jaksa muistaa oliko syynä noille sairaus, oma tai toisen myrkky tai peräti kuuma asfaltti/kivi, mutta tuota itsensä puremista ja kouristelua tapahtuu.

   Lainaa

  39. Tulos: -10 (38 ääntä)
   Tunkunen kirsikka: Jos jotain näistä oppii niin sen, että lapsia ei pitäisi k*settaa p*skapuheella. Tai ainakin pitäisi kertoa että vitsivitsi. Onneksi nykyään on vanhempia jotka kertovat asiat oikein, esim. miksi veden äärellä on vaarallista ilman näkkipuheita.
   Se oli sitä aikaa se. Tuskinpa kovinkaan moni lapsi, jos yksikään, vielä vanhempana uskoi noihin pelotteisiin. Enkä hetkeäkään epäile, etteikö noilla jutuilla olisi voinut olla jotain tekemistä sen kanssa, ettei lapsi esim. pudonnut kaivoon kun ei uskaltanut kurkata sinne. Tai mennyt yksin metsään haahuilemaan, kun tiedä mikä mörkö sieltä vastaan tulee. Mitä näitten nykypäivän pentujen toilailuja katselee, niin ei tekis yhtään pahaa heittää niille jotain jäätävää legendaa. En edes ihmettelis, jos vielä uskoisivatkin.

   Lainaa

  40. It's a deal 4.7.2023 15:12
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Sairas vesimeloni: .....mitäs se sitten tarkoittaa? 😲
   Kielitoimiston sanakirjan (1. osa, A - K, 2006) mukaan sanontaa käytetään "kysymykseen sopimattomasta vastauksesta, vastauksen kiertämisestä, (tahallisesta) väärinymmärtämisestä tms.". Sillä siis tarkoitetaan, että keskustelijat puhuvat tahallaan tai tarkoittamattaan eri asioista: kun toinen puhuja toivottaa hyvää päivää, toinen kertoo veistävänsä kirvesvartta.
   Tarinan alkuperä siis se, että vastaaja olettaa automaattisesti toisen kysyvän, mitä hän veistää, eikä edes kuuntele.
   Samaa kategoriaa kuin "Toinen puhuu aidasta, toinen aidan seipäästä."

   Lainaa

  41. Tulos: +36 (44 ääntä)
   Tajusin vasta eilen (32 vuotiaana) että sankoin joukoin -sanonnassa eka sana tulee sanasta SANKKA eikä SANKO. Aattelin jotenkin, että jos tulee paljon jotain, niin ne tuodaan ihan sankoilla paikalle vs. Sataa niinku saavista kaataen 😅

   Lainaa

  42. Tulos: -21 (53 ääntä)
   Sanko: Tajusin vasta eilen (32 vuotiaana) että sankoin joukoin -sanonnassa eka sana tulee sanasta SANKKA eikä SANKO. Aattelin jotenkin, että jos tulee paljon jotain, niin ne tuodaan ihan sankoilla paikalle vs. Sataa niinku saavista kaataen 😅
   Et kai sä nyt ihan tosissasi luule että sanko taipuu muotoon sankolla?

   Lainaa

  43. Virtaava näyttelijä 4.7.2023 17:50
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Ytimekäs kobra: Miksiköhän aikuiset kertoi (ainakin minun lapsuudessani) tuota siementarinaa? Pelkäsin lapsena pitkään että korvistani alkaa kasvaa piikikkäitä ruusuja, kun niitä marjoja oltiin menty syömään. Muissa tarinoissa on opettavainen taustasyy, jotta lapset ei tippuisi kaivoon tai tulisi kyyn puremaksi. Marjojen/siementen syömiseen en tätä keksi.
   Hmm, näistäköhön tarinoista alkoi se, että minusta tuli kehon muuntautumiseen liittyvän kauhun ystävä? Lapsena kuvittelin, kuinka puu kasvaisi vatsastani toisinaan mahan läpi, toisinaan kurkusta ylös, ja pidin sitä ihmeellisenä juttuna joka varmaan sitten on joku päivä edessä ja kaunis osa luomakunnan kiertoa. Sitten pienestä pitäen The Fly ja Alienit tuntuivat vain siisteiltä, enkä edes tajunnut että katsojankin oli tarkoitus kammoksua hirviöitä tylsien ihmishamojen mukana.

   Lainaa

  44. Nuutunut kivi 4.7.2023 17:59
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Moottoroitu mandariini: En ole tosikko, mutta välillä vain mietin, miten ihmiset välttyvät tiedolta nykyään, kun kaikki tieto on parin peukalon näpäytyksen päässä. Miten joku, joka pukeutuu vaatteisiin, voi välttyä siltä tiedolta, että joissain vaatteissa on hihat?
   Jos tietää tai 'tietää' jonkin asian, ei sitä tule helposti kyseenalaistettua. Eiköhän meillä kaikilla ole omat sokeatpisteemme.

   Lainaa

  45. Nuutunut kivi 4.7.2023 18:01
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Mukava Norppa: Mun kanssa samalla kurssilla oli aikanaan ihan aikuinen äiti-ihminen, joka niin tosissaan luuli näin, että kysyi biologian opettajalta, eikö vain olekin oikeassa, kun me muut väitettiin vastaan. Mua on aina jaksanut ihmetyttää, miten lapsen vatsassaan kasvattanut henkilö voi mitenkään uskoa näin.
   Mikäli tämä äiti-ihminen tosiaan kasvatti lapsen vatsassaan, en yhtään ihmettele moista luuloa.

   Lainaa

  46. Nuutunut kivi 4.7.2023 18:03
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Ytimekäs kobra: Miksiköhän aikuiset kertoi (ainakin minun lapsuudessani) tuota siementarinaa? Pelkäsin lapsena pitkään että korvistani alkaa kasvaa piikikkäitä ruusuja, kun niitä marjoja oltiin menty syömään. Muissa tarinoissa on opettavainen taustasyy, jotta lapset ei tippuisi kaivoon tai tulisi kyyn puremaksi. Marjojen/siementen syömiseen en tätä keksi.
   Liittyyköhän noi siemenet umpisuoleen? Itse muistan, että varoitettiin purkan nielemisestä, kun se menee umpisuoleen ja tulehduttaa sen.

   Lainaa

  47. Taittumaton ylioppilas 4.7.2023 21:31
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Mulla kesti aika kauan tajuta että mikä ihme on Oscarin naissivuosa ja miessivuosa (lue: naissi-vuosa ja miessi-vuosa). Ehkä 30 v tajusin, että se on nais-sivuosa..

   Lainaa

  48. Surumielinen mäyrä 4.7.2023 23:47
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Moottoroitu mandariini: En ole tosikko, mutta välillä vain mietin, miten ihmiset välttyvät tiedolta nykyään, kun kaikki tieto on parin peukalon näpäytyksen päässä. Miten joku, joka pukeutuu vaatteisiin, voi välttyä siltä tiedolta, että joissain vaatteissa on hihat?
   En minä ainakaan googlaa joka päivä kaikkia asioita, joita olen joskus kuullut/pidän totena, enkä niitä kaikkia voi muistelemalla muistaa. Jossain vaiheessa sitä vaan tulee vastaan jotain itsestään selvää ja tajuaa, että se onkin noin, eikä niin kuin olen aina luullut. Kuten hianen/ hihainen. Eiköhän näin käy kaikille joskus, varmasti sinullekin, vaikket sitä somessa jaa.

   Lainaa

  49. Heitettävä riepu 5.7.2023 0:09
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Moottoroitu mandariini: En ole tosikko, mutta välillä vain mietin, miten ihmiset välttyvät tiedolta nykyään, kun kaikki tieto on parin peukalon näpäytyksen päässä. Miten joku, joka pukeutuu vaatteisiin, voi välttyä siltä tiedolta, että joissain vaatteissa on hihat?
   En minä ainakaan helposti ole löytänyt kaikkiin miettimiini asioihin vastausta googlesta. Esim. että missä sudet nukkuvat. Tuskin joka päivä/yö samassa paikassa.
   Peruuttamaton riikinkukko: Mulle tuota sanottiin paprikasta (söim sitä niin paljon kuin sain). Sen kohdalla tavallaan ymmärrän, koska paprikan siemenet sisältää kapsaisiinia.
   Minä luulin pitkään että paprikan siemenet ovat myrkyllisiä ja edelleen perkaan ne pois salaateista jos niitä on jäänyt.

   Lainaa

  50. Laatuisa henkilö 5.7.2023 8:21
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Lypsylämmin stalkkeri: Miksen löytänyt googlettamalla tietoa tuosta, että lukit eivät olisi hämähäkkejä?
   Varmaan siksi että olet täyspösilö, ensinmäinen hakutulos. 
   Lukit on hämähäkkieläimiin kuuluva lahko, josta tunnetaan toistaiseksi yli 6 400 lajia, joista Suomessa esiintyy 14. Lukit ovat täysin vaarattomia ihmisille. Yleisin ja tunnetuin on seinälukki, joka tulee usein asuntoihin iltamyöhään. Niitä näkee usein valkoseinäisten rakennusten seinissä. Wikipedia
   Pääjakso: Niveljalkaiset Arthropoda

   Lainaa

  51. Esiintyvä käärme 5.7.2023 10:34
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Pluri: Et kai sä nyt ihan tosissasi luule että sanko taipuu muotoon sankolla?
   Oletko kuullut murteista?

   Lainaa

  52. Vaikea sitruuna 5.7.2023 12:13
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Ponneton hauki: Pitkään luulin että Anjovis on joku vastaava kuin kapris tms. No vaikka tiennyt jo 20 vuotta että se on kala niin silti ensimmäisenä tulee mieleen aina toi joku kasvi
   Itse luulin vuosi, että anjovis on nimitys pienille salami-makkaroille.

   Lainaa

  53. Vaikea sitruuna 5.7.2023 12:15
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Nuutunut kivi: Liittyyköhän noi siemenet umpisuoleen? Itse muistan, että varoitettiin purkan nielemisestä, kun se menee umpisuoleen ja tulehduttaa sen.
   Purkan nielemisen kieltäminen on kanssa täysin myyttiin perustuva. Purkka tulee kyllä ulos luonnollisesti yhtä nopeasti, kuin muukin ruoka.

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Nuutunut kivi: Liittyyköhän noi siemenet umpisuoleen? Itse muistan, että varoitettiin purkan nielemisestä, kun se menee umpisuoleen ja tulehduttaa sen.
   Minun äitini itseasiassa kertoi, että hänen umpisuolentulehduksensa johtui tomaatin siemenistä, joten olen sitten sitä kuumotellut koko ikäni kun en ole niitä siemeniä vältellyt.

   Lainaa

  55. Sairas vesimeloni 6.7.2023 8:53
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Mulle uskoteltiin pienenä, että lunta ei pidä syödä, koska siinä on toukkia. Toukkia?? Mitä hiton toukkia?! Miksi tämmöstä piti uskotella, ärsyttävää. Tässä oli mukana jopa ala-asteen opettaja.

   Lainaa

  56. Pistävä leijona 6.7.2023 11:41
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Sairas vesimeloni: Mulle uskoteltiin pienenä, että lunta ei pidä syödä, koska siinä on toukkia. Toukkia?? Mitä hiton toukkia?! Miksi tämmöstä piti uskotella, ärsyttävää. Tässä oli mukana jopa ala-asteen opettaja.
   Sulla tässä käynyt nyt päinvastoin. Olet saanut oikeaa tietoa, jonka myöhemmin olet luulotellut vääräksi. 🤣 Toki lumessa elää muitakin ötököitä kuin vain toukkia. 
   https://yle.fi/a/3-5495232

   Lainaa

  57. Pistävä leijona 6.7.2023 11:46
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Vaikea sitruuna: Purkan nielemisen kieltäminen on kanssa täysin myyttiin perustuva. Purkka tulee kyllä ulos luonnollisesti yhtä nopeasti, kuin muukin ruoka.
   "Kunhan vain purkan popsiminen pysyy satunnaisena: vuonna 1998 tehdyn tutkimuksen mukaan lapset, jotka nielivät 5-7 purukumia päivässä, alkoivat kärsiä suolitukoksista ja ummetuksesta.
   Aina purukumin nielaiseminen ei kuitenkaan ole ongelmatonta. Esimerkiksi Crohnin tauti tai divertikuliitti eli paksusuolen upmipussien tulehdus voivat ahtauttaa suolistoa, minkä vuoksi purkan sulamattomat osat eivät välttämättä pääsekään kulkemaan sen läpi sujuvasti. Heille nielaistu purukumi voi aiheuttaa esimerkiksi vatsakipuja, ummetusta ja muita ikäviä vaivoja."
   https://www.iltalehti.fi/terveys/a/2015112420718834

   Lainaa

  58. rottanpää 6.7.2023 17:52
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Virtaava näyttelijä: Hmm, näistäköhön tarinoista alkoi se, että minusta tuli kehon muuntautumiseen liittyvän kauhun ystävä? Lapsena kuvittelin, kuinka puu kasvaisi vatsastani toisinaan mahan läpi, toisinaan kurkusta ylös, ja pidin sitä ihmeellisenä juttuna joka varmaan sitten on joku päivä edessä ja kaunis osa luomakunnan kiertoa. Sitten [...]
   Tai ehkä sun mielenkiinto vain sattui ensimmäisenä ilmentymään tällä tavalla, koska nämä olivat niitä ensimmäisiä ko. mielenkiintoa kutittelivia tarinoita. 🤔 Koska jos tarinat itsessään vaikutti mielenkiinnon heräämiseen, niin luulisi tämän mielenkiinnon olevan yleistä ihan jo mainstream-tasollakin, kun niin moni kuuli näitä tarinoita lapsena.

   Lainaa

  59. rottanpää 6.7.2023 18:04
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Ytimekäs kobra: Miksiköhän aikuiset kertoi (ainakin minun lapsuudessani) tuota siementarinaa? Pelkäsin lapsena pitkään että korvistani alkaa kasvaa piikikkäitä ruusuja, kun niitä marjoja oltiin menty syömään. Muissa tarinoissa on opettavainen taustasyy, jotta lapset ei tippuisi kaivoon tai tulisi kyyn puremaksi. Marjojen/siementen syömiseen en tätä keksi.
   Mulla tuli mieleen, että ehkä niillä on (alunperin) pyritty estämään myrkyllisten marjojen (tai siemenkotien, esim. omenan, jossa on vatsassa syanidia vapauttavaa amygdaliinia) syöminen, kun lapsi on vielä liian nuori tuntemaan syötäviä marjoja myrkyllisistä. Lapsi, joka on tarpeeksi vanha osaamaan marjat, on sitten jo ehkä tarpeeksi vanha hoksaamaan, ettei tarinat olekaan totta.
   Toinen syy on sitten varmaan ihan vain pelkkä viihdyke. Monille aikuisille on varmaankin hauskaa vähän juksata lapsia, eikä tarkoituksena siis ole mikään pelottelu. Oman pappani muistan kerran juksanneen klassikkovitsillä, että tiessä olisi mutkia sen takia, että pitkä tie mahtuisi lyhylle välille. Sitä en kyllä enää muista, että uskoinko. 

   Lainaa

  60. rottanpää 6.7.2023 18:08
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Pistävä leijona: Sulla tässä käynyt nyt päinvastoin. Olet saanut oikeaa tietoa, jonka myöhemmin olet luulotellut vääräksi. 🤣 Toki lumessa elää muitakin ötököitä kuin vain toukkia.  yle.fi/a/3-5495232
   Toisaalta, eivät ne selkärangattomat varmaan mitään haittaa tee, joten siinä mielessä lumen syönnin kiellon perustaminen niihin on vähän kummallista. Ennemmin kertoisin lapsille miten paljon eläinten ulosteita ja ilmansaasteita siinä on.

   Lainaa

  61. Tulos: +3 (5 ääntä)
   En muista koska olisin viimeksi nauranut niin kovaa kun tolle Tonin mummon käärmevanne-jutulle xD naapurit luulee et oon tullu hulluksi...

   Lainaa

  62. Levoton mato 8.7.2023 13:04
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   rottanpää: Toisaalta, eivät ne selkärangattomat varmaan mitään haittaa tee, joten siinä mielessä lumen syönnin kiellon perustaminen niihin on vähän kummallista. Ennemmin kertoisin lapsille miten paljon eläinten ulosteita ja ilmansaasteita siinä on.
   Mun veli sai jonkun tulehduksen syötyään lunta. Naama turposi palloksi ja lääkäri epäili sikotautia. Ei ollut sikotauti. En muista tarkemmin, mutta veljen syömästä lumesta oli joku bakteeri päässyt aiheuttamaan tulehduksen.

   Lainaa

  63. Arvaamaton gaselli 9.7.2023 7:07
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Uhkea taikuri: Ne oli hiat. Puhekieltä/murretta.
   Juurikin näin. Hiaton meillä, hihaton teillä. Sama asia, eri murre.

   Lainaa

  64. Timmi makkara 10.7.2023 21:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   -x-x-: Normipaprikan siemenet eivät sisällä kapsaisiinia ja vaikka sisältäisivätkin, mitä se haittaisi Ei se ole myrkyllistä.
   Eikä muidenkaan paprikoiden SIEMENET sisällä kapsaisiinia. Siemensäie sen sijaan on hyvinkin kapsaisiinipitoinen, riippuen tietysti lajista ja lajikkeesta.

   Lainaa

  65. moka-addikti 24.8.2023 14:38
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ponneton hauki: Pitkään luulin että Anjovis on joku vastaava kuin kapris tms. No vaikka tiennyt jo 20 vuotta että se on kala niin silti ensimmäisenä tulee mieleen aina toi joku kasvi
   Mä taas opin joskus 30-vuotiaana, että anjovis ei oo kala, vaan tapa säilöä kalaa. Meressä ei siis ui anjoviksia, vaan ne on esim. sardelleja.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nooralle vielä tiedoksi, että tomaatti ei ole puu vaan köynnös. The more you know!

   Lainaa

  67. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tohlo hedelmä: Luulin yläkouluikäiseksi että mm. eli muunmuassa on mummolassa. Se kuulosti ihan siltä ja jossain vaiheessa aloin epäilemään tätä mutten uskaltanut kysyä keneltäkään kunnes joskus yläkoulussa kirjassa luki ilman tuota lyhennettä se muunmuassa niin hautasin naamani kirjaan
   Mäkin kuulin sen lapsena "mummoassa".

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hihat, jousi, kaivo, koiranpennut, käärme, luonto, näkki, siemenet, siivillä, siivilä, urbaanilegenda, vanne