Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 267

Suomalaiset eivät osaa käyttäytyä salilla.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 267

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 81 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Poksahtava papukaija 1.8.2023 0:22
   Tulos: +105 (151 ääntä)
   Samaistun Tytin mieheen. Vastaisin itsekin samanlaisella kierrepallolla :D

   Lainaa

  2. Johdoitettu pähkinä 1.8.2023 0:24
   Tulos: +292 (298 ääntä)
   Anni, voin vastata kysymykseen, että ilmeisesti ainakin hiustenvärjääjää arvostaa oman kotinsa siisteyttä jollain tasolla, sillä on halunnut hoitaa hiustenvärjäyksen jossain muualla ja näin välttää siivouksen. Se, että hän ei sitten arvosta muita ihmisiä pätkääkään, on sitten asia erikseen.

   Lainaa

  3. Mädäntynyt muovipussi 1.8.2023 0:59
   Tulos: +428 (454 ääntä)
   Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita perheenjäseniään sen vertaa että jaksaisivat nähdä vähän vaivaa?

   Lainaa

  4. Heitettävä ahven 1.8.2023 1:49
   Tulos: +142 (172 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   En tunnista itseäni kummastakaan. Tänään sain tehtäväksi ostaa maksamakkaraa ja lauantaimakkaraa. Tarkistin lähtiessä jääkaapista mitä merkkiä ja mallia jämäpaketit olivat ja toin samanlaiset. Yksinkertainen tehtävä onnistui. Jos pitäisi esim. leipomistarvikkeita kakkuun hakea niin siinä vain kestäisi pidempään, kun pitää kaikenlaista erikoisempaa etsiä semmoisilta hyllyiltä missä ei tule muuten käytyä. Voi ne oikeanlaiset kirsikat, kreemit, kermat ja muut olla joskus hankalia.

   Lainaa

  5. Alin mango 1.8.2023 2:44
   Tulos: +224 (236 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   Weaponized incompetence.

   Lainaa

  6. Tulos: -9 (147 ääntä)
   En tiedä olenko asian kanssa yksin mutta en jotenkin osaa sanoa mitään tuollaisiin kysymyksiin joita Tytti, ja ilmeisesti muutenkin kauniimpi puolisko väestöstä viljelee. Mihin rakastuit minussa? Mistä pidät eniten minussa? Ei osaa vastata tuollaisiin. Vissiin meidän miesten aivot oikeasti toimii eri taajuuksilla. Juu vahva yleistys tiedän eikä tarvitse siitä avautua. Kiitos. Kaupassa sentään osaan kyllä käydä.

   Lainaa

  7. Tulos: +238 (246 ääntä)
   Jotkut ihmiset ei halua tehdä itse mitään, ja kun tarpeeks monta kertaa tekee päin persettä, ei pyydetä enää.

   Lainaa

  8. Sähköistetty papaija 1.8.2023 5:10
   Tulos: +80 (108 ääntä)
   Minä lähetin exän kauppaan hakemaan kuusi purkkia vauvojen hedelmäsosetta täytekakkua varten. Tuli takaisin kuuden hillopurkin kanssa. Kuusi hillopurkkia oli opiskelijatalouteen iso lovi, vitutti. Hänen lapsensa sitten 15 vuotta myöhemmin saivat pääsiäisen tienoilla tehtäväksi tuoda pashaa monta purkkia. Kaupassa heräsivät miettimään että mitäs se pasha onkaan. Tytär tiesi että se on venäläistä jugurttia. Koska yhdessäkään purkissa ei lukenut että venäläistä jugurttia, päätti poika että viedään tuota kreikkalaista jugurttia. Ei vituttanut, oli varaa kuuteen kreikkalaiseen jugurttiin.

   Lainaa

  9. Tukintolvana 1.8.2023 5:37
   Tulos: +126 (128 ääntä)
   Ei hätää Susanna, en minäkään tajunnut. Tulen kanssasi vuorille.

   Lainaa

  10. Puuton alpakka 1.8.2023 7:03
   Tulos: +101 (129 ääntä)
   Höpö: En tiedä olenko asian kanssa yksin mutta en jotenkin osaa sanoa mitään tuollaisiin kysymyksiin joita Tytti, ja ilmeisesti muutenkin kauniimpi puolisko väestöstä viljelee. Mihin rakastuit minussa? Mistä pidät eniten minussa? Ei osaa vastata tuollaisiin. Vissiin meidän miesten aivot oikeasti [...]
   Milläköhän perusteella se "rumempi puolisko" väestöstä valitsee kumppaninsa. Älä vastaa, en luultavasti halua tietää. Paras tapa saada kumppani epävarmaksi on sanoa, ettei tiedä, miksi tämän kanssa on.

   Lainaa

  11. Tulos: -64 (116 ääntä)
   Poksahtava papukaija: Samaistun Tytin mieheen. Vastaisin itsekin samanlaisella kierrepallolla 😁
   Eihän tuollaiseen tunteilla ladattuun kysymykseen oikein voi vastata muulla kun vitsillä. Harva mies osaa silmät kiiluen ruveta lainaamaan jotain Shakespeareakaan siihen.

   Lainaa

  12. Kenkku ampiainen 1.8.2023 7:59
   Tulos: +117 (119 ääntä)
   Kuntosalista tuli mieleen kun kerran Sokoksen vessassa oli eräs rouva vaalentamassa hiuksiaan. Kyllä silloinkin ihmetytti ettei parempaa paikkaa ollut löytänyt. Nyt tajusin että taisi olla ko. kaupasta ns. nyysitty tuote.

   Lainaa

  13. Tulos: +79 (85 ääntä)
   Johdoitettu pähkinä: Anni, voin vastata kysymykseen, että ilmeisesti ainakin hiustenvärjääjää arvostaa oman kotinsa siisteyttä jollain tasolla, sillä on halunnut hoitaa hiustenvärjäyksen jossain muualla ja näin välttää siivouksen. Se, että hän ei sitten arvosta muita ihmisiä pätkääkään, on sitten asia erikseen.
   Nämä samaiset henkilöt sheivaavat itsensä uimahallissa :D

   Lainaa

  14. Impotentti kurkku 1.8.2023 8:19
   Tulos: +129 (133 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   Tai miksei vaan voi kysyä apua myyjältä?

   Lainaa

  15. Upea persoona 1.8.2023 8:31
   Tulos: +77 (85 ääntä)
   Impotentti kurkku: Tai miksei vaan voi kysyä apua myyjältä?
   Silloin paljastaisi, että yleissivistyksessä on iso aukko ja on huono ihminen eikä kuuluisi julkiselle paikalle ilman avustajaa. Ja mitä se kauppiaskin kuvittelisi...

   Lainaa

  16. Pikimusta kultakala 1.8.2023 8:36
   Tulos: +15 (55 ääntä)
   Heitettävä ahven: En tunnista itseäni kummastakaan. Tänään sain tehtäväksi ostaa maksamakkaraa ja lauantaimakkaraa. Tarkistin lähtiessä jääkaapista mitä merkkiä ja mallia jämäpaketit olivat ja toin samanlaiset. Yksinkertainen tehtävä onnistui. Jos pitäisi esim. leipomistarvikkeita kakkuun hakea niin siinä vain kestäisi pidempään, kun [...]
   Sä oot se rare unicorn muiden joukossa, onko vinkkiä antaa mistä vois mahdollisesti löytää lajitovereita?

   Lainaa

  17. Pikimusta kultakala 1.8.2023 8:45
   Tulos: +55 (77 ääntä)
   Meissä naisissa on myös niitä, jotka pyytävät tiettyä tuomaan tiettyä tuotetta kaupasta ja loukkantuvat/pettyvät pahemman kerran, jos kotiin tuotu tuote on väärä. Ottamatta kantaa onko käytösmalli hyväksyttävä, selvisin itse näiltä pettymyksiltä siten, että pistin ex-miehelle screenshotin kyseisestä tuotteesta.

   Lainaa

  18. Säteilevä unikeko 1.8.2023 9:04
   Tulos: +39 (61 ääntä)
   Oma mies onneksi selviää kaupasta ilman kömmähdyksiä, itsellä taas on, että kauppalappu on pakollinen, koska muuten unohtuu puolet ainakin. Ja yhden tutun mies ei pysty tuomaan, kuin maksimissaan kolme asiaa kerralla kaupasta, ei usko kauppalappuihin, eikä varmaan tajua tarkastaa viestejäkään jos sellaisen välityksellä on pyydetty. Mutta yhtään enempään kuin kolmeen ei kykene, jos listalla on useampi, niin joutuu varautumaan siihen, että ne on sitten satunnaisia tuotteita mitä sieltä tulee. Jotkut ihmiset vaan on.. mukava kaveri siltikin vaikka kaupassa käynti ontuukin 😁

   Lainaa

  19. Huolestuttava hampurilainen 1.8.2023 9:14
   Tulos: -54 (126 ääntä)
   En ymmärrä miksei saisi kusta suihkussa? Sinne viemäriin se menee, ja huuhtoutuu varsin isolla vesimäärällä. Kotonakin kusen suihkussa jos kusettaa.

   Lainaa

  20. Konsonoiva sirkka 1.8.2023 9:16
   Tulos: +90 (96 ääntä)
   Pikimusta kultakala: Sä oot se rare unicorn muiden joukossa, onko vinkkiä antaa mistä vois mahdollisesti löytää lajitovereita?
   Mun mies tuo kaupasta aina mitä pyydän. Tosin laitan sille puhelimella netistä haetut kuvat tuotteista. Muutenkin nykyään enää, kun voi soittaa ja kysyä, luulis olevan jopa vähän hankalaa mennä ihan pieleen. Joten kallistun myös ”kun tekee huonosti niin ei enää pyydetä” -tahallisuuden kannalle.

   Lainaa

  21. Konsonoiva sirkka 1.8.2023 9:24
   Tulos: +120 (136 ääntä)
   Höpö: En tiedä olenko asian kanssa yksin mutta en jotenkin osaa sanoa mitään tuollaisiin kysymyksiin joita Tytti, ja ilmeisesti muutenkin kauniimpi puolisko väestöstä viljelee. Mihin rakastuit minussa? Mistä pidät eniten minussa? Ei osaa vastata tuollaisiin. Vissiin meidän miesten aivot oikeasti [...]
   Vinkiksi sulle ja muille, jotka kokevat samoin: Kannattaa oikeasti joku kerta ihan pyytämättä miettiä läpi mistä jutuista erityisesti tykkää kumppanissa, mihin sattui hänessä ihastumaan/rakastumaan jne, niin osaa sitten vastata kun kysytään. Tai jopa kertoa kysymättä. Puoliso ilahtuu aivan varmasti, eikä tee itellekään huonoa miettiä välillä valintojaan ihan kunnolla läpi. 
   Jos ei yrityksistä huolimatta keksi mitään, kannattaa vaikka etsiä netistä muiden vastauksia ja miettiä sopiiko tämä vastaus meihin tai minun tunteisiini puolisostani. 

   Lainaa

  22. Tulos: +107 (123 ääntä)
   Nuo "awww voi toista kun on ihan pihalla" aikuisten ihmisten paapojat tekevät itselleen (ja mahdollisille tulevaisuuden kumppaneille) ihan hirveän karhunpalveluksen. Tietysti on niitä jotka räjähtelevät siitä kun raejuusto on väärää merkkiä, mutta jos raejuuston sijaan tuleekin mozzarellaa niin ihan aiheesta ärsyttää. Jos ei saa millään pysymään ostoslistaa päässä niin sitten kirjoitetaan ne ylös, ja tarkasti. "Jugurtti" ei riitä jos sieltä tulee sitten mitä tahansa ja taaperolle kelpaa vain joku tietty maku. Pitäisi kyllä olla ihan helvetin hyvännäköinen kumppani, tai vahtoehtoisesti hyvin hyödyllinen ja avulias jossain muussa kotiaskareessa, että tuollaista jaksaisi katsella. Kyse ei voi olla muusta kuin tahalleen väärin tekemisestä tai viitseliäisyydestä, sillä jostain kumman syystä ne omat suosikkituotteet usein pysyvät vakiona, eikä niissäkään lajikkeet tai merkit kierrä. Liian monta miespuoleista ystävää kärsii myös likasokeudesta ja taidottomuudesta siivota. Itsekin kyllä kun kotona sitä ei opetettu, ja sen kanssa on edelleen hankalaa. On kuitenkin peruskohteliaisuutta omaa rakasta ihmistä kohtaan voida antaa hänellekin mielenrauhaa arjen ylläpidossa.

   Lainaa

  23. Himmeä norppa 1.8.2023 9:28
   Tulos: -4 (38 ääntä)
   Mun mies unohtaa nykyään kaiken kun astuu kauppaan. Syön aina kipeenä valmisriisipuuroa, mies aina niitå minulle tuo, kun oon kipee. Ollaan oltu yhdessä 10v. Tänä vuonna taas kipeenä pyysin riisipuuroa. Hän toi riisipuuroriisiä xD

   Lainaa

  24. Narusta roikkuva ahven 1.8.2023 9:58
   Tulos: +146 (152 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   Miehenä tuntuu todella turhauttavalta kuulla että on olemassa ihmisiä jotka tarvitsevat kuvalliset ja kirjalliset ohjeet että osaavat tuoda pari yksinkertaista asiaa kaupasta (eri asia jos sanottaisiin vaikka "kakkutarvikkeet"), mutta en enää ihmettele asiaa kun tuttava on naimisissa sellaisen miehen kanssa joka ei osaa tehdä yhtään mitään. Ei osaa käydä kaupassa, ei osaa laittaa ruokaa, ei osaa syöttää/leikkiä/vahtia lapsiaan, ei osaa siivota, ei osaa tiskata, ei osaa viedä roskia. Rakkaus on sokea mutta en ikinä pystyisi seurustelemaan saatika perustamaan perhettä niin avuttoman ja hyödyttömän ihmisen kanssa.. En ihmettelisi jos saisin kuulla ettei herra osaa edes solmia kengännauhojaan. Lähemmäksi 40v mies, joka kaikenlisäksi on työtön. Eli hänellä olisi aikaa tehdä kaikkia edellämainittuja asioita, tai ainakin opetella. Mutta ei. Eikä siis ole mitään kehitysvammaa, ihan perusterve keski-ikäinen mies joka vain pelaa tietokoneella kaiket illat ja yöt samalla kun vaimo käy töissä, hoitaa lapset, hoitaa kodin, käy kaupassa ja tekee ruoat.

   Lainaa

  25. Hameeseen pukeutuva monni 1.8.2023 9:59
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Onpa mukava, että keskustelu on ainakin vielä pysynyt asiallisena ja ystävällisenä ilman ”miehet nyt vaan on…” tai ”naiset aina…” trolleja. Kommenttipalstat on usein niin raskaita, että ihan helpotus lukea mukavaa keskustelua 🤗

   Lainaa

  26. Tulos: +49 (61 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   Kun joutuu tekemään ruokaa puolisolle ja lapsille ja käymään kaupassa, näin miehenä minua hieman hämmentää ylipäätään se tilanne, että miehet voivat olla nykyisin niin kädettömiä kuin näissä kertomuksissa. Eli epäilyttää. Voi olla, että kertomukset koskevat suurin piirtein sukupuuttoon kuolemassa olevaa ihmislajia, eli miehiä, joiden äiti on vetänyt niille sukat jalkaan vielä armeija-aikaan ja nyörittänyt kengät umpisolmuun, kun Petterillä ei ole vielä ihan taito hyppysissä, vaikka meneekin jo ensimmäiseen työpaikkaansa, jota äiti hallinnoi etänä.

   Lainaa

  27. Suopa kilpikonna 1.8.2023 10:26
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Hei Susanna, älä välitä! Minäkään en tajunnut mankkajuttua!

   Lainaa

  28. Suopa kilpikonna 1.8.2023 10:33
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   Kun pikkuserkkuni keskonen oli vielä pieni ja oli talviaika, suostuin käymään heille kaupassa, sillä lapsi oli vielä liian pieni altistaa kylmälle. 
   Sain katua... En tajunnut, miten jokaisen tuotteen pitikin aina olla jotain paremman väen merkkiä, joka olikin myös aina se lopussa oleva. Jouduin kysymään aina henkilökunnalta ym., kun niitä normaaleja makaroneja, leipiä ym. olisi ollut hyllyn täydeltä, mutta en nähnyt kysyttyä tuotetta. 
   Saan yhä kauhunväreitä niistä NAN-vauvanruokakorvikkeista. Jauhetta pyysi koska riittoisampi, mutta purkeissa luki kaikki mahdollinen muu paitsi sisällön olomuoto. Siinä sitten avuttomasti ravistelin purkkia korvanjuurella kuullakseni, lutiseeko sisältö kertoen nesteestä vai ei.

   Lainaa

  29. It's a deal 1.8.2023 10:49
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Itseäni ärsyttäisi ostaa jotain väärää, joka voisi mennä hukkaan ja aiheuttaa uuden kauppareissun, joten pelaan varman päälle. Valmistaja, tuotteen nimi ja pakkauskoko muistiin, ja jos vielä on epävarmuustekijöitä, kuvan tarkistaminen netistä. Hukkaan tai lahjoitukseksi se menisi siksi, etten kehtaisi palauttaa ja myöntää olevani yksinkertainen.

   Lainaa

  30. Tulos: -39 (69 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   Mun mies ei ole avuton, hän ei vaan hoksaa. Eli tavallaan välinpitämätön, mutta ei ilkeyttään. Ei vaan ole silmää tai ajatusta yksityiskohdille. Ja lukee ostoslistaa huolimattomasti, esim. "kotimaisia" sana hyppäsi hänen silmissään toiselle riville ja tuli aika kalliiksi suippopaprikat (versus kurkku).

   Lainaa

  31. Räkäpää 1.8.2023 11:12
   Tulos: +3 (51 ääntä)
   Höpö: En tiedä olenko asian kanssa yksin mutta en jotenkin osaa sanoa mitään tuollaisiin kysymyksiin joita Tytti, ja ilmeisesti muutenkin kauniimpi puolisko väestöstä viljelee. Mihin rakastuit minussa? Mistä pidät eniten minussa? Ei osaa vastata tuollaisiin. Vissiin meidän miesten aivot oikeasti [...]
   Eipä sitä oikeasti itsekään ihan puhtaasti tiedä että mikä tarkalleen oli joka veti. Vaimon kanssa kun sattui pyörimään samoissa piireissä nuorena ja hän sattui olemaan mukava ihminen, joka vielä kiinnostui takaisin. Siinäpä se. Tämä akka on ihan hyvä ja näköjään pysyvä. Ei hyvää tarvitse vaihtaa. Tässä tosiaan ei yleistetä ihmisiä, vaan tuodaan esille se, että olen ilmeisesti häiriintynyt aika ison osan mielestä. Minun ajatuksia ei yleisesti pidetä kovin romanttisina.

   Lainaa

  32. Riehakas pussieläin 1.8.2023 11:16
   Tulos: +93 (97 ääntä)
   Minä tunsin aikoinaan naimisissa olevan miehen, joka kotona söi aina keitetyt perunat kuorineen, koska ei viitsinyt kuoria niitä. Kun tuo pariskunta vieraili miehen äidin luona, äiti kuori pojalleen perunat valmiiksi. Huom. ei siis kuorinut perunoita ennen keittämistä, vaan kuori vain ne poikansa (aikuisen, naimisissa olevan miehen!) lautasella olevat perunat.

   Lainaa

  33. Jäätynyt sakaali 1.8.2023 11:31
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   Sama homma, mutta näitä kyllä löytyy myös käsittämätön määrä vastakkaisen sukupuolen edustajistakin.

   Lainaa

  34. Päihtynyt hai 1.8.2023 12:03
   Tulos: -71 (91 ääntä)
   Tulkki: Nämä samaiset henkilöt sheivaavat itsensä uimahallissa 😁
   Minä sheivasin kerran uimahallissa, kun palasin pitkältä vaellukselta helteellä ihmisten ilmoille. Oli kotiin vielä 700 km ja monta päivää, ei ihan silti napannut tunturipurossa hoitaa (ei sillä, että sheivauskamppeet muutenkaan olisi rinkassa painona, ihan autossa odottivat ja puroille takaisin olis ollut matkaa). Kyllä silloin hävetti, mutta pakko mikä pakko. 
   Toivon, että ne muutkin, jotka sheivaavat uimahallissa, tekevät sen vain pakon edessä. 

   Lainaa

  35. Pelkäämätön pupu 1.8.2023 13:22
   Tulos: +105 (125 ääntä)
   Päihtynyt hai: Minä sheivasin kerran uimahallissa, kun palasin pitkältä vaellukselta helteellä ihmisten ilmoille. Oli kotiin vielä 700 km ja monta päivää, ei ihan silti napannut tunturipurossa hoitaa (ei sillä, että sheivauskamppeet muutenkaan olisi rinkassa painona, ihan autossa odottivat ja puroille takaisin olis ollut matkaa). [...]
   Eihän karvojen ajelu ole mitenkään pakollista, monet eivät ajele lainkaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Konsonoiva sirkka: Vinkiksi sulle ja muille, jotka kokevat samoin: Kannattaa oikeasti joku kerta ihan pyytämättä miettiä läpi mistä jutuista erityisesti tykkää kumppanissa, mihin sattui hänessä ihastumaan/rakastumaan jne, niin osaa sitten vastata kun kysytään. Tai jopa kertoa kysymättä. Puoliso ilahtuu aivan varmasti, eikä tee [...]
   Toihan olis ihana kuulla ihan vaan tavallisen arjen keskellä! 😍 pitkän työpäivän jälkeen toinen sanoo jotain tyyliin ”Sun kanssa on niin helppo olla ja saat mut nauramaan” - aaw! 🥰 (painanpa tämän idean mieleeni, sitten jos taas joskus löytyy kumppani. Noin ”pienillä” eleillä on iso merkitys)

   Lainaa

  37. Valkea mango 1.8.2023 14:18
   Tulos: +18 (36 ääntä)
   Narusta roikkuva ahven: Miehenä tuntuu todella turhauttavalta kuulla että on olemassa ihmisiä jotka tarvitsevat kuvalliset ja kirjalliset ohjeet että osaavat tuoda pari yksinkertaista asiaa kaupasta (eri asia jos sanottaisiin vaikka "kakkutarvikkeet"), mutta en enää ihmettele asiaa kun tuttava on naimisissa sellaisen miehen kanssa joka ei [...]
   Tunnen tällaisen (tämän?) ihmisen ja samat sanat, hitto vie: en ikinä pystyisi seurustelemaan saatika perustamaan perhettä niin avuttoman ja hyödyttömän ihmisen kanssa! Olen tosin vähän eri mieltä tuon "rakkaus on sokea"-jutun kanssa. Ehkä olen kyyninen. Enemmän tuollaisen ihmisen valitseminen ja hänen kanssaan oleminen liittyy opittuihin käytösmalleihin ja oman itsensä arvostamiseen. Eroaminen vaatii rohkeutta ja uskoa siihen, että pärjää yksin ja/tai joku muukin voisi joskus rakastaa sinua.
   No, lisäksi tunnustan, että itse olen lähtökohtaisesti hyödytön ihminen. En tiedä miksi, mutta kodinhoitotaidot eivät vain ole koskaan tarttuneet minuun. Ehkä niitä ei riittävästi opetettu lapsuudessa. Ja jotenkin pääni on hieman sellainen, että siellä ei vaan jotkut oleelliset käytännönjutut viihdy, vaikka olen ihan kouluja käynyt ja töissä pärjäävä ihminen. Esim. viimeksi kaupassa ollessa minun piti soittaa puolisolle, että onko se siis tämä parsa, jota pitää tuoda, kun en löytänyt mistään listassa lukevaa parsakaalia...
   Luistan joskus kotihommista viivyttelemällä toimeen tarttumista, koska tiedän puolisoni hoitavan ne, jos ne eivät tule muuten hoidetuiksi. Vihaan välillä itseäni saamattomuuteni takia, mutta toisaalta joissain jutuissa puolisoni on valinnut itselleen mieluisen tavan hoitaa asioita, kun minulle mieluisampi olisi ollut helpompi. Ja jos asuisin yksin tai olisin yh, hyödyntäisin enemmän ravintola- ja siivouspalveluita. Mutta.... Yritän kuitenkin. Olen jopa oppinut kokkaamaan perusruokia. Ja lastenhoidosta en tahdo luistaa (vaikka joskus tahtoisinkin), koska en halua olla se toissijainen vanhempi.
   Mutta Ahvenelle: Jätä se mies. Tai siis käske kaveriasi jättämään se mies. Eikö yksinkin olisi parempi?

   Lainaa

  38. Itseasiassa 1.8.2023 15:23
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Joo o: Eihän tuollaiseen tunteilla ladattuun kysymykseen oikein voi vastata muulla kun vitsillä. Harva mies osaa silmät kiiluen ruveta lainaamaan jotain Shakespeareakaan siihen.
   Aika harva nainenkaan haluaa mitään lainattu runoutta. Riittää kun on oma itsensä, eikä lähde turhaan vitsailemaan asialla. Mun mies kertoi ihan itse, että muistaa kiinnittäneensä muhun huomiota, kun mussa oli ollut elämäniloa. Itse muistan ensi tapaamisesta, että miehen ulkonäössä joku vetosi, sellainen komea ja hauskannäköinen.

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (45 ääntä)
   Riehakas pussieläin: Minä tunsin aikoinaan naimisissa olevan miehen, joka kotona söi aina keitetyt perunat kuorineen, koska ei viitsinyt kuoria niitä. Kun tuo pariskunta vieraili miehen äidin luona, äiti kuori pojalleen perunat valmiiksi. Huom. ei siis kuorinut perunoita ennen keittämistä, vaan kuori vain ne [...]
   Meidän koko perhe syö perunat kuorineen, koska kuoressa ja kuoren välissä se hyvyys eli ravintoaineet piilee. Toki ostetaan sen tyypin pottuja että kuori on ohut jne. Perunat toki pestään mutta ei kuorita. Alkuun isä aina kuori omansa kun kävivät meillä syömässä mutta sittemmin on tottunut kuorellisiin perunoihin.

   Lainaa

  40. Itseasiassa 1.8.2023 15:27
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Pikimusta kultakala: Sä oot se rare unicorn muiden joukossa, onko vinkkiä antaa mistä vois mahdollisesti löytää lajitovereita?
   Kyllä niitä löytyy. Tietysti on hyvä, jos pystyy itse joustamasn tai on tarpeeksi selkeä. Meillä jos laittaa kauppalistaan, että tuo 4 jogurttia, niin kumpikin tietää, mikä on sellaisia että molemmat syövät mielellään (eli kiinnostunut edes tuon verran kanssa ihmisestä). Jos taas on joku erityistarve, tekee siis mieli just jotain tiettyä tai pitää olla juuri oikea tuote tai koko ruuanlaittoon, niin ilmoitetaan tarkasti. Ei ikinä ongelmia.

   Lainaa

  41. Säädytön lehmä 1.8.2023 15:43
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Heitettävä ahven: En tunnista itseäni kummastakaan. Tänään sain tehtäväksi ostaa maksamakkaraa ja lauantaimakkaraa. Tarkistin lähtiessä jääkaapista mitä merkkiä ja mallia jämäpaketit olivat ja toin samanlaiset. Yksinkertainen tehtävä onnistui. Jos pitäisi esim. leipomistarvikkeita kakkuun hakea niin siinä vain kestäisi pidempään, kun [...]
   Villi veikkaus, että osaat myös soittaa tai laittaa viestiä mikäli oikeaa tuotetta ei löydy/on loppu. TämäKIN on ylivoimaisen vaikeaa monelle, sukupuolesta riippumatta. 🙄

   Lainaa

  42. Kyllästynyt hauki 1.8.2023 15:44
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Päihtynyt hai: Minä sheivasin kerran uimahallissa, kun palasin pitkältä vaellukselta helteellä ihmisten ilmoille. Oli kotiin vielä 700 km ja monta päivää, ei ihan silti napannut tunturipurossa hoitaa (ei sillä, että sheivauskamppeet muutenkaan olisi rinkassa painona, ihan autossa odottivat ja puroille takaisin olis ollut matkaa). [...]
   Sheivasit mitä?
   Yleensä ei ole kyllä pakko sheivata yhtään mitään. Jos jotain, niin miespuolisen ihmisen päätä ja naamaa.

   Lainaa

  43. Kyllästynyt hauki 1.8.2023 15:46
   Tulos: +27 (43 ääntä)
   Räkäpää: Eipä sitä oikeasti itsekään ihan puhtaasti tiedä että mikä tarkalleen oli joka veti. Vaimon kanssa kun sattui pyörimään samoissa piireissä nuorena ja hän sattui olemaan mukava ihminen, joka vielä kiinnostui takaisin. Siinäpä se. Tämä akka on ihan hyvä ja näköjään pysyvä. Ei hyvää tarvitse vaihtaa. Tässä tosiaan ei [...]
   Mahdarkohan olla kokenut rakastumista ollenkaan?
   Mimmi: Mun mies ei ole avuton, hän ei vaan hoksaa. Eli tavallaan välinpitämätön, mutta ei ilkeyttään. Ei vaan ole silmää tai ajatusta yksityiskohdille. Ja lukee ostoslistaa huolimattomasti, esim. "kotimaisia" sana hyppäsi hänen silmissään toiselle riville ja tuli aika kalliiksi suippopaprikat (versus kurkku).
   En ikinä jaksais tollasta ihmistä. Tuntemattomanakin ottaa jo nuppiin todella pahasti. Itse kun ajattelen tahtomattani liikaa, näen kaiken, kuulen kaiken, ajattelen kaikkea enkä saa aivoja sammuksiin, rasauttaa kovasti kun joku pystyy olemaan tuollainen. 
   On nimittäin raskasta.

   Lainaa

  44. Itseasiassa 1.8.2023 15:47
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Huolestuttava hampurilainen: En ymmärrä miksei saisi kusta suihkussa? Sinne viemäriin se menee, ja huuhtoutuu varsin isolla vesimäärällä. Kotonakin kusen suihkussa jos kusettaa.
   Joskus se kusi ei vain osu lähellekään vettä, joten makaa sitten kaikkien ilona siellä lattialla. Yksi vaihtoehto on kuseminen juuri sellaiseen kaivoon, jossa ei vesi juuri kulje, joten siellä se sitten seisoo ja alkaa haista. Kotonaan voi rauhassa kusta, mutta muut ihmiset pitää huomioida jaetussa tilassa.
   Vähän kuulostaa, että nuo salin ongelmat aiheuttavat yksi tai enintään muutama ihminen. Tietysti sotkeminen tarttuu, jos on roskia niin ihmiset alkavat roskata enemmän. Mutta noiden ongelmatapausten poistaminen tekisi hyvää muille kävijöille, kun ei tarvitsisi ärsyyntyä heidän sotkemisesta. 
   Itse aikoinaan kävin salilla, jonka pukuhuoneessa oli yksi pukukaappi ylitse muiden (joo, oli vähän huonosti suunniteltu tila, tämä oli penkin, peilin ja vessan vieressä). Otin kaapin aina kun se vain oli vapaana, kunnes se ei enää ikinä ollutkaan. Kerran sitten näin kun joku sen oven aukaisi, ja kappas siellähän oli varasto hygieniatuotteita sun muuta, joten hän oli ominut sen itselleen. Kävin jäpäyttämässä tuon ja seuraavalla kerralla sain taas itse käyttää kaappia. Joten ilmiantamaan kusijat/hiustenvärjäävät/nuuskaajat ja muut sikaikijat, olette kuitenkin maksaneet palvelusta. 

   Lainaa

  45. Tulos: +19 (35 ääntä)
   MerryXmas: Kun joutuu tekemään ruokaa puolisolle ja lapsille ja käymään kaupassa, näin miehenä minua hieman hämmentää ylipäätään se tilanne, että miehet voivat olla nykyisin niin kädettömiä kuin näissä kertomuksissa. Eli epäilyttää. Voi olla, että kertomukset koskevat suurin piirtein sukupuuttoon kuolemassa olevaa ihmislajia, [...]
     Mieheni on tehnyt näitä kauppamokia kyllä viljalti, eikä hän ole mitenkään kädetön. Vika on enempi siinä, että itse olen sitä lajia, joka luulee, että muut osaavat lukea ajatuksiani. Se on luonnevirhe josta taistelen eroon. Jos esim. pyydän "tuo jugurttia" ja saan vaniljajugurttia, niin mistä ihmeestä kukaan olisi voinut tietää, että inhoan vaniljajugurttia, jos ei ole tullut puheeksi? _Minulle_ se on täysin ilmeistä, vaniljajugurttihan on äklöä, fakta, joten kaikkihan sen tietävät! ...eikun. Eli tosi usein sattui alkuvaiheessa, että sanoin "kiltti tuo jauhoa, teen sämpylöitä", ja mies joka ei leivo, tuo jotain ihan mahdotonta, koska ei tiedä millaisia jauhoja sämpyläreseptiini käytetään, eikä leipomattomana ole edes ajatellut, että niitä voisi olla erilaisia. -Mies harrastaa aasialaisten ruokien laittoa, enkä puutu talouden riisiostoksiin, koska varmasti hankkisin väärää sorttia. 
     Ja vaikka "weaponized incompetence" on juttu, niin on sekin, ettei halua tehdä mitään jos aina saa kuulla tekevänsä väärin. 
    Itse olen myös aika outo taloudenhoitaja, ja se kävi suuresti eksäni hermoille. "Miksi pöydällä on likainen lautanen?" "Mikä lautanen?" "Tuo tuossa nenäsi edessä? Et olisi vienyt keittiöön edes?" -Hän oli aivan vakuuttunut, että teen sen tahallani. Mieheni ymmärtää, että jos keskityn vaikkapa esseen kirjoittamiseen (tai edes Feissarimokiin), en näe koko lautasta vaikka se olisi sylissäni. Jos alan siivota, parin tunnin päästä olenkin sitten neuroottisena puhdistamassa kirjahyllyjen alustoja, koska nyt olen kiinnittänyt siihen huomioni.

   Lainaa

  46. Tulos: -8 (22 ääntä)
   Itseasiassa: Aika harva nainenkaan haluaa mitään lainattu runoutta. Riittää kun on oma itsensä, eikä lähde turhaan vitsailemaan asialla. Mun mies kertoi ihan itse, että muistaa kiinnittäneensä muhun huomiota, kun mussa oli ollut elämäniloa. Itse muistan ensi tapaamisesta, että miehen ulkonäössä joku vetosi, sellainen komea ja hauskannäköinen.
   Toki ymmärrän. Mutta jos kysymys on tunneansa, niin mielestäni on syytä koittaa keventää tunnelmaa mieluummin, kuin että lähtisi mukaan siihen. Kannattaa hienovaraisesti ohjata keskustelu pois aiheista, mitkä ehkä aiheuttavat toiselle tuskaa. Ja sitten, ilman pyyntöä myöhemmin kertoa mistä pitää puolisossaan. Näin se on aidompaa ja varmasti myös paljon tyydyttävämpää molemmille osapuolille. Riippuu tosi paljon tilanteesta ja ihmisistä, että millainen on viisas tapa mihinkin tilanteeseen.

   Lainaa

  47. Levoton raparperi 1.8.2023 18:33
   Tulos: -56 (72 ääntä)
   Mädäntynyt muovipussi: Itseni on vaikea käsittää näitä tarinoita miespuolisista kumppaneista, jotka ilmeisesti ovat ihan avuttomia joutuessaan yksin kauppaan. Onko he tosiaan niin tottuneita siihen, että joku naispuoleinen henkilö (äiti/puoliso) taloudessa tavallisesti hoitaa kauppa-asiat, vai eivätkö he kunnioita [...]
   Kyse ei ole kauppaan "joutumisesta" vaan siitä mitä sieltä pitää tuoda. Jos ei tiedä mistään helvatan mangososeista mitään, niin sitten ei tiedä. Sama kun laittaisi autojen suhteen avuttoman naisen varaosakauppaan ja hekottelisi sille sitten somessa. "Höh höh... ei tiennyt että eri autoihin on eri osat... toi väärät puslat ja rissat... höh höh höö... Naisvauva...."

   Lainaa

  48. Kyllästynyt hauki 1.8.2023 19:41
   Tulos: +54 (68 ääntä)
   Levoton raparperi: Kyse ei ole kauppaan "joutumisesta" vaan siitä mitä sieltä pitää tuoda. Jos ei tiedä mistään helvatan mangososeista mitään, niin sitten ei tiedä. Sama kun laittaisi autojen suhteen avuttoman naisen varaosakauppaan ja hekottelisi sille sitten somessa. "Höh höh... ei tiennyt että eri autoihin on eri osat... toi väärät puslat ja rissat... höh höh höö... Naisvauva...."
   Joo niinpä, täsmälleen sama. Naiset ei tarvi autoja ollenkaan ja miehet ei tarvi ruokaa.

   Lainaa

  49. Tulos: +69 (71 ääntä)
   Levoton raparperi: Kyse ei ole kauppaan "joutumisesta" vaan siitä mitä sieltä pitää tuoda. Jos ei tiedä mistään helvatan mangososeista mitään, niin sitten ei tiedä. Sama kun laittaisi autojen suhteen avuttoman naisen varaosakauppaan ja hekottelisi sille sitten somessa. "Höh höh... ei tiennyt että eri autoihin on eri osat... toi väärät puslat ja rissat... höh höh höö... Naisvauva...."
   Jos ei tiedä mistään helvatan mangososeista tai auton osista mitään, mutta on lähetetty sellaisia ostamaan, niin kannattaa kysyä.

   Lainaa

  50. rottanpää 1.8.2023 20:15
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Akrasia: Jotkut ihmiset ei halua tehdä itse mitään, ja kun tarpeeks monta kertaa tekee päin persettä, ei pyydetä enää.
   Jos kuvitellaan, että ylipäätään katselisin tällaista yksilöä rinnallani (pitääkin koputtaa puuta, rakastuminen voi saada vaikka mitä kummallista aikaan), niin ainakin toivon, etten antaisi näissä tilanteissa periksi. Jos mies tuo hiivaleipää hiivan sijaan, minä lähetän miehen uudestaan kauppaan.

   Lainaa

  51. Tulos: -26 (32 ääntä)
   Onpa jotenkin negatiivisesti latautunut kommenttiosio täällä.
   Laura: Jos ei tiedä mistään helvatan mangososeista tai auton osista mitään, mutta on lähetetty sellaisia ostamaan, niin kannattaa kysyä.
   Ja sitten kun kuitenkin tuo väärät venttiilit, niin voi mennä Suomeen höhöttelemään?

   Lainaa

  52. Säikky pohatta 2.8.2023 7:12
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Ei näissä voi olla kyse kuin tahallisesta avuttomuudesta, jotta ei tarvitse kaupassa käydä. Olen aivan varma, että näistäkin yksilöistä 100 %:a osaisi tuoda oikeat tarvikkeet, jos motivaattori olisi sopiva. Osalla voisi toimia uudelleen kauppaan lähettäminen, mutta tyhmimmät vaatisivat kunnon turpasaunan. T: mies, joka osaa käydä kaupassa kuin kaupassa. Jos en jotain asiaa ymmärrä, minulla on suu,josta tulee ulos suomenkielen sanoja, joilla voin kysyä asiaa myyjältä

   Lainaa

  53. Mäntylahti-Piiras 2.8.2023 7:31
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   hetki olis kyllä menny että yhdistän sanan "mankka" magnesiumiin ellei olisi mainittu että sitä tarkoitetaan, olenko mä ysärillä eläneenä liian vanha pääsemään yli omasta ja muiden dinosaurusten kielestä vai missä on vika?

   Lainaa

  54. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 2.8.2023 9:07
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Levoton raparperi: Kyse ei ole kauppaan "joutumisesta" vaan siitä mitä sieltä pitää tuoda. Jos ei tiedä mistään helvatan mangososeista mitään, niin sitten ei tiedä. Sama kun laittaisi autojen suhteen avuttoman naisen varaosakauppaan ja hekottelisi sille sitten somessa. "Höh höh... ei tiennyt että eri autoihin on eri osat... toi väärät puslat ja rissat... höh höh höö... Naisvauva...."
   Vauvailu tällaisissa arjen perusasioissa ei vaan oikein ole ok, oli sukupuoli mikä hyvänsä. Yleensä puolison kanssa käydään kaupassa tekemässä ostoksia vaikka vuosien ajan ja käytetään kotona ko. tuotteita. Siksi tällaisissa perustarvikkeissa en ymmärrä, kun esimerkiksi mies joutuu yksin kauppaan hän ei muka tajua, että voi ei ole sama asia kuin margariini, tuoreet mansikat ei tule pakastimesta tai konetiskiaineella ei pestä käsin astioita. Nykyään vielä on puhelimet, joilla voi soittaa kotiin, että tarkoititko tätä tuotetta tai voi googlettaa mikä on pomelo. Ja kuten sanottu, henkilökunta vielä osaa todennäköisesti neuvoa oikeaan hyllyväliin asti. 
   Itse naisena olen mennyt auton varaosakauppaan ja ostanut ihan oikeita tuotteita, vaikken ole asiantuntija. Ei tulisi mieleenkään mennä ja valita summanmutikassa tuote X, vaikka pyydettiin tuomaan Y.  Auton ohjekirja ja google auttaa ja varaosaliikkeessä yleensä saakin oikean mallisen polttimon/tuulilasipyyhkijän/sulakkeen ilmoittamalla auton rekisterinumeron tai auton merkin ja valmistusvuoden. Vaivaa se voi vaatia, mutta uuden oppiminen ei ole koskaan turhaa ja minä itse myös ajan sitä autoa, joten pidän vähän niin kuin oletuksena, että ne hommat pitää osata hoitaa. 
   Vinkki, K-ruokasovelluksessa saa tehtyä ostoslistan talouden kesken jaettavaksi ja sinne saa valittua just ne oikeat tuotteet, mitä haluaa ja ihan kuvan kera.

   Lainaa

  55. Pekka Kana 2.8.2023 9:31
   Tulos: -25 (33 ääntä)
   Yli nelikymppisenä miehenä täytyy todeta, että en kyllä minäkään osaisi kovin hyvin oikeita juttuja kaupasta ostaa. Koko aikuisikäni eineksiä syöneenä ei sitä osaisi ostaa mitään, edes puolivalmisteita. Ja ei, en osaa laittaa ruokaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Vauvailu tällaisissa arjen perusasioissa ei vaan oikein ole ok, oli sukupuoli mikä hyvänsä. Yleensä puolison kanssa käydään kaupassa tekemässä ostoksia vaikka vuosien ajan ja käytetään kotona ko. tuotteita. Siksi tällaisissa perustarvikkeissa en ymmärrä, kun esimerkiksi mies joutuu yksin kauppaan hän ei muka tajua, [...]
   Tämä herättää itsessä hiukan vastustusta sen takia, kun koen, että tällaisten asioiden osaaminen opetetaan jo peruskoulussa köksän tunnilla, joten melkein mahdotonta olla osaamatta ja tuntuu uskomattomilta tarinoita. Ja nyt sitten luen täällä juttuja, joissa annetaan olettaa, että suurin osa(?) miehistä mukamas ei osaa tällaisia asioita edes sillä tasolla, että osaisivat lukea suomeksi tuotteen nimen, mutta silti ovat jotenkin päätyneet vuosien pituiseen parisuhteeseen ja avioliittoon samalla kun itse olen ollut sinkkuna koko elämäni, vaikka osaan tarvittaessa tehdä ruokaa, kattaa pöydän ja viikata pyykit, toki ei poikamieskämpässä niitä kukaan tule koskaan katsomaan, mutta nämä ovat opetettuja asioita käsittääkseni kaikille. Toki ei kai rakastuessaan kukaan tuollaisia pohdi, mutta kuitenkin. Lisäksi ärsyttää tällaiset minun kaltaiseni miehet täällä pätemässä sitä kuinka osaavat ostaa juustoa kaupasta, mutta meni jo. 😂

   Lainaa

  57. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Näissä jutuissa ei ikinä tiiä, onko nuo miehet vaan niin avuttomia idiootteja etteivät osaa edes käydä kaupassa, vai tahallaanko ne mokailee ettei jatkossa pyydettäisi käymään kaupassa. Kumpikaan ajatus ei ole kovin kiva, mielummin pitäisin miehiä itsenäisesti pärjäävinä aikuisina ihmisinä jotka haluavat olla kumppanilleen enemmän hyödyksi kuin vaivaksi, mutta näitä juttuja tulee vastaan. Myönnän, minäkin oon täyslaho ja mulla on usein vaikeuksia muistaa mitä kaikkea pitikään ostaa, mutta sitä varten on nerokas keksintö nimeltä kauppalista. Jos ei tiedä mistä tai minkä näköistä asiaa etsiä, voi kysyä, ja laittaa vaikka googlen kuvahakuun vielä.

   Lainaa

  58. Loistelias lokki 2.8.2023 23:46
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Joo o: [...] mutta nämä ovat opetettuja asioita käsittääkseni kaikille. [...]
   Sen verran täältä sivusta huutelen, että ei välttämättä. Itelle (naisihmiselle) opetettiin kotona lähinnä miten lämmitetään eineksiä. Äitee kyllä teki kotihommia ihan normaalisti, mutta siivoukset sun muut hoidettiin silloin kun me lapset oltiin kotoa poissa. Paljon joutui opettelemaan asioita itse kun muutti aikuisena omilleen. Pikkusisko opettelee edelleen. Ei ny välttis ruoanlaittoa ja kaupassakäyntiä, mut normaaleja kotitöitä muuten.

   Lainaa

  59. Kurja pomelo 2.8.2023 23:56
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Muistan itse tapauksen, kun teini-ikäinen sisko-kulta lähetettiin kauppaan vehnäjauhoja hakemaan. Tuli takaisin perunajauhojen kanssa. Ja kun sisko lähti kakun tekemistä sitten yrittämään, korjasi jälleen vehnäjauhot perunajauhoilla. "Jauhoa sekin on". Ei muuten ollut kovin hyvä kakku.

   Lainaa

  60. Kyllästynyt hauki 3.8.2023 7:46
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kurja pomelo: Muistan itse tapauksen, kun teini-ikäinen sisko-kulta lähetettiin kauppaan vehnäjauhoja hakemaan. Tuli takaisin perunajauhojen kanssa. Ja kun sisko lähti kakun tekemistä sitten yrittämään, korjasi jälleen vehnäjauhot perunajauhoilla. "Jauhoa sekin on". Ei muuten ollut kovin hyvä kakku.
   Perunajauhoilla saa oikein oivan kääretorttu-/täytekakkupohjan.

   Lainaa

  61. Reseptivapaa Dinosaurus 3.8.2023 9:56
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Narusta roikkuva ahven: Miehenä tuntuu todella turhauttavalta kuulla että on olemassa ihmisiä jotka tarvitsevat kuvalliset ja kirjalliset ohjeet että osaavat tuoda pari yksinkertaista asiaa kaupasta (eri asia jos sanottaisiin vaikka "kakkutarvikkeet"), mutta en enää ihmettele asiaa kun tuttava on naimisissa sellaisen miehen kanssa joka ei [...]
   Hämmentää joka kerta, kun kuulee perusterveestä aikuisesta ihmisestä, jolla ei ole elämisen perustaitoja hallussa edes välttävästi. Terveydelliset syyt sitten erikseen, esimerkiksi vaikka joku neurologiajuttu on ihan ymmärrettävä syy kaivata apua jollain elämän osa-alueella! 
   Mutta mitähän varten tuntuu järjestään olevan pelkkää miesväkeä nuo kädettömät vätykset, jotka eivät osaa mitään kotiaskareita, vaikka kotona hekin asuvat? Käsittämätöntä. Luulisi sen olevan miehenä jonkin moinen kunnia-asia pystyä huolehtimaan itsestään ja kodistaan ilman äitiä tai äidin korviketta hyysäämässä!
   Kauppajutuista muistui mieleen hauska tarina! Lukihäiriöinen velipoika toi joskus joulukiireiden keskellä kolmen piparitaikinan sijasta kolme pakettia piirakkataikinaa, kun olivat pakastealtaassa vierekkäin. Veli oli nopeasti vain lukaissut etiketistä ensimmäiset kirjaimet ja jatkanut äkkiä matkaa. Meni kyllä hetken sadateltuaan ihan oma-aloitteisesti takaisin kauppaan hakemaan oikeat taikinat ja toi samalla pakastemustikoita, niin saatiin ne piirakkataikinatkin suvun joulupöytään. Nykyisin pakastetaikinaan leivottu mustikkapiirakka on suvun yhteinen hauska jouluperinne!

   Lainaa

  62. Raudaton keiju 3.8.2023 10:15
   Tulos: -25 (33 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Hämmentää joka kerta, kun kuulee perusterveestä aikuisesta ihmisestä, jolla ei ole elämisen perustaitoja hallussa edes välttävästi. Terveydelliset syyt sitten erikseen, esimerkiksi vaikka joku neurologiajuttu on ihan ymmärrettävä syy kaivata apua jollain elämän osa-alueella!  Mutta mitähän varten tuntuu järjestään [...]
   Miehelle on kunnia-asia että hän ei lähde naisensa mokia ruotimaan mihinkään someen. Naiselle on kunnia-asia nolata miehensä ja korottaa itseään jollain tuollaisella. Kaukosäätimen paristoluukku, televisio-ohjelman tallentaminen, ristipäämeisseli, lauta, balanssi, sarana, jakoavain ja moni muu täysin arkipäiväinen käsite voi kuitenkin olla täysin tuntematon asia samalle naiselle, joka postaa someen, kuinka mies osti vääriä tamponeja vaikka olisi pitänyt tietää että mitkä on oikeita. Poikkeuksiakin toki on, puolin ja toisin.

   Lainaa

  63. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Loistelias lokki: Sen verran täältä sivusta huutelen, että ei välttämättä. Itelle (naisihmiselle) opetettiin kotona lähinnä miten lämmitetään eineksiä. Äitee kyllä teki kotihommia ihan normaalisti, mutta siivoukset sun muut hoidettiin silloin kun me lapset oltiin kotoa poissa. Paljon joutui opettelemaan asioita itse kun muutti [...]
   Mitenkäs ne köksän tunnit peruskoulussa sitten? Meillä ainakin tehtiin ruokaa siellä ja taisi olla jotain pyykkien viikkausta myös ainakin yhden tunnin aikana jasotkut piti tietenkin aina siivota lopuksi. Luulin, että tämä on kaikissa kouluissa.

   Lainaa

  64. Nuutunut kivi 3.8.2023 20:19
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Tukintolvana: Ei hätää Susanna, en minäkään tajunnut. Tulen kanssasi vuorille.
   Hei kato, tää on uusinta uutta. Jauhemankka, lisää vain vesi ja muovaa mieleiseksesi.

   Lainaa

  65. Nuutunut kivi 3.8.2023 20:21
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Jasminin exälle annettakoon anteeksi, hiivaa on välillä hiton vaikea löytää vaikka tietää mistä etsiä. Onneksi nykyään monissa kaupossa on erikseen kylttin: HIIVA.

   Lainaa

  66. Naatti maahinen 4.8.2023 0:35
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Joo o: Mitenkäs ne köksän tunnit peruskoulussa sitten? Meillä ainakin tehtiin ruokaa siellä ja taisi olla jotain pyykkien viikkausta myös ainakin yhden tunnin aikana jasotkut piti tietenkin aina siivota lopuksi. Luulin, että tämä on kaikissa kouluissa.
   Ei ollut minulla ainakaan koskaan köksän tunnilla mitään vaatteiden viikkausta. Omat ruokasotkut tietenkin siivottiin.

   Lainaa

  67. Kiva vesinokkaeläin 4.8.2023 7:29
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Joo o: Mitenkäs ne köksän tunnit peruskoulussa sitten? Meillä ainakin tehtiin ruokaa siellä ja taisi olla jotain pyykkien viikkausta myös ainakin yhden tunnin aikana jasotkut piti tietenkin aina siivota lopuksi. Luulin, että tämä on kaikissa kouluissa.
   Tehtiin siellä myös tuulihattuja, mutta en ihan heti näin 20 vuoden jälkeen osaa niitä tehdä.
   Kodinhoitoa oli kirjan loppusivuilla, en muista mitään.
   Ihan kaikkea ei koululle vii sysätä, vaikka sitä nykyään vaaditaankin. Kotona lapset hommiin, etenkin pojat.

   Lainaa

  68. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mummini oli pyytänyt pappaa tuomaan kaupasta nenäliinapaketin, pappa oli tuonut maxi-kokoisia pikkuhousunsuojia.

   Lainaa

  69. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Naatti maahinen: Ei ollut minulla ainakaan koskaan köksän tunnilla mitään vaatteiden viikkausta. Omat ruokasotkut tietenkin siivottiin.
   En tiedä missä erikoiskoilussa sitten olin. Meillä piti mankeloidakin. Vaatteita ei viikattu, mutta lakanoiden viikkaus käytiin läpi. Muistan myös että käytiin läpi jotain pesulappujen ohjeita. Kaikkea sitä tulee mieleen, kun vähän aikaa muistelee. Tästä on kyllä itselläkin paljon aikaa.

   Lainaa

  70. Keveä tonttu 6.8.2023 10:14
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Säteilevä unikeko: Oma mies onneksi selviää kaupasta ilman kömmähdyksiä, itsellä taas on, että kauppalappu on pakollinen, koska muuten unohtuu puolet ainakin. Ja yhden tutun mies ei pysty tuomaan, kuin maksimissaan kolme asiaa kerralla kaupasta, ei usko kauppalappuihin, eikä varmaan tajua tarkastaa viestejäkään [...]
   Ja sitten ihmetellään kun syntyvyys vähenee, vaikka olis tämmösiäkin avuttomia helmiä tarjolla isäehdokkaiksi. Varmasti hoitaisivat oman osuutensa vanhemmuudesta - kolme asiaa kerrallaan max ja naiset hoitakoon loput kun ei nyt vaan millään pysty enempää.

   Lainaa

  71. Lajiteltu sohvaperuna 8.8.2023 1:04
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Suopa kilpikonna: Kun pikkuserkkuni keskonen oli vielä pieni ja oli talviaika, suostuin käymään heille kaupassa, sillä lapsi oli vielä liian pieni altistaa kylmälle. Sain katua... En tajunnut, miten jokaisen tuotteen pitikin aina olla jotain paremman väen merkkiä, joka olikin myös aina se lopussa oleva. Jouduin kysymään aina [...]
   Se korvike voikin olla yllättävän tarkkaa, jos vauvalla on vatsavaivoja. Jauhe on paljon kevyempää kuin nestemäinen, siitä vois päätellä.

   Lainaa

  72. Lajiteltu sohvaperuna 8.8.2023 1:06
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Huolestuttava hampurilainen: En ymmärrä miksei saisi kusta suihkussa? Sinne viemäriin se menee, ja huuhtoutuu varsin isolla vesimäärällä. Kotonakin kusen suihkussa jos kusettaa.
   Jos viemäri vetää huonosti, se kusi sitten kans haisee. Ja kustaanko seinälle

   Lainaa

  73. Lajiteltu sohvaperuna 8.8.2023 1:11
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Päihtynyt hai: Minä sheivasin kerran uimahallissa, kun palasin pitkältä vaellukselta helteellä ihmisten ilmoille. Oli kotiin vielä 700 km ja monta päivää, ei ihan silti napannut tunturipurossa hoitaa (ei sillä, että sheivauskamppeet muutenkaan olisi rinkassa painona, ihan autossa odottivat ja puroille takaisin olis ollut matkaa). [...]
   Ei ole mitään pakkoa sheivata, paitsi tämä vastenmielinen kulttuuri, jossa naisten pitää olla aina tiptop ja miehet saa olla mitä mörrejä huvittaa.

   Lainaa

  74. Lajiteltu sohvaperuna 8.8.2023 1:22
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kurja pomelo: Muistan itse tapauksen, kun teini-ikäinen sisko-kulta lähetettiin kauppaan vehnäjauhoja hakemaan. Tuli takaisin perunajauhojen kanssa. Ja kun sisko lähti kakun tekemistä sitten yrittämään, korjasi jälleen vehnäjauhot perunajauhoilla. "Jauhoa sekin on". Ei muuten ollut kovin hyvä kakku.
   Itseasiassa sen pitäisi onnistua ihan hyvin perunajauhoillakin, jossain muualla tuli moka. Ei yllättävää, jos ei ole ennen tehnyt.

   Lainaa

  75. Tapetoitu tiikeri 8.8.2023 12:31
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Nuutunut kivi: Jasminin exälle annettakoon anteeksi, hiivaa on välillä hiton vaikea löytää vaikka tietää mistä etsiä. Onneksi nykyään monissa kaupossa on erikseen kylttin: HIIVA.
   Juuri täsmälleen noin. Kuivahiivan löytää yleensä leivontahyllystä, mutta se perinteinen tuorehiiva on oikeasti vaikea löytää, jos ei tiedä, missä se on tai sitä ei ole merkitty. Kaupassa voi olla 30-40 metriä kylmähyllyä maidoille sun muille, joiden sekaan hiiva yleensä piilotetaan ja siitä hyllystä pitäisi sitten löytää yleensä yhdeltä hyllyltä se 20 cm leveä hiivalaatikko. Kyllä, olen itse etsinyt, enkä löytänyt. Piti kysyä henkilökunnalta.

   Lainaa

  76. Viisas krokotiili 8.8.2023 17:37
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Lilja: Mummini oli pyytänyt pappaa tuomaan kaupasta nenäliinapaketin, pappa oli tuonut maxi-kokoisia pikkuhousunsuojia.
   Pappa lienee pikkuhousunsuojahaistelijatyyppiä.

   Lainaa

  77. Postuumi aprikoosi 8.8.2023 17:39
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Tapetoitu tiikeri: Juuri täsmälleen noin. Kuivahiivan löytää yleensä leivontahyllystä, mutta se perinteinen tuorehiiva on oikeasti vaikea löytää, jos ei tiedä, missä se on tai sitä ei ole merkitty. Kaupassa voi olla 30-40 metriä kylmähyllyä maidoille sun muille, joiden sekaan hiiva yleensä piilotetaan ja siitä hyllystä pitäisi sitten [...]
   Jos nainen ei löydä jotain, niin se on lähinnä kaupan vika, mutta jos mies ei löydä niin MIESVAUVA!!! JÄTÄ SE!!!!???

   Lainaa

  78. Kujeileva apina 10.8.2023 1:48
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Päihtynyt hai: Minä sheivasin kerran uimahallissa, kun palasin pitkältä vaellukselta helteellä ihmisten ilmoille. Oli kotiin vielä 700 km ja monta päivää, ei ihan silti napannut tunturipurossa hoitaa (ei sillä, että sheivauskamppeet muutenkaan olisi rinkassa painona, ihan autossa odottivat ja puroille takaisin olis ollut matkaa). [...]
   Mikään laki ei velvoita sheivaamaan. Se lienee ainoastaan mukavuuskysymys ja on erittäin epämukavaa joutua todistamaan jonkun ventovieraan sheivausta julkisella paikalla, saatikka joutua siivoamaan sellaisen henkilön jälkiä. 🤢

   Lainaa

  79. Suhteutettu maahinen 13.8.2023 9:46
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Päihtynyt hai: Minä sheivasin kerran uimahallissa, kun palasin pitkältä vaellukselta helteellä ihmisten ilmoille. Oli kotiin vielä 700 km ja monta päivää, ei ihan silti napannut tunturipurossa hoitaa (ei sillä, että sheivauskamppeet muutenkaan olisi rinkassa painona, ihan autossa odottivat ja puroille takaisin olis ollut matkaa). [...]
   Oliko hiiva vai kuivahiiva?

   Lainaa

  80. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Hämmentää joka kerta, kun kuulee perusterveestä aikuisesta ihmisestä, jolla ei ole elämisen perustaitoja hallussa edes välttävästi. Terveydelliset syyt sitten erikseen, esimerkiksi vaikka joku neurologiajuttu on ihan ymmärrettävä syy kaivata apua jollain elämän osa-alueella!  Mutta mitähän varten tuntuu järjestään [...]
     Hämmenny sitten. Itse kävin ylä-astetta laman aikana, ja vaikka meillä oli "periaatteessa" köksää, harvoin siellä opetusta tai opettajaa oli. Lähinnä kuului asiaan, että kovikset heittelivät meitä muita millä nyt käteen sattui epämiellyttävällä aineella (kenkälankki, sipuli, kaikki käy). 
     Vanhempani erosivat hyperriitaisasti, ja isäni piti meidät, vaikkei oikeastaan halunnut lapsia, äitiä kiusatakseen (parempituloinen saa paremman asianajajan). Kasvoin noutoruoalla, ja siivouskoulutus oli "mene tiistaisin kaveriesi kanssa johonkin, mihin tahansa, että pysyt siivoojan tieltä pois". 
     Toki voin myöntää että kasvatukseni oli kelvottomasta päästä, mutta näinkin voi saada aikaiseksi 18-vuotiaan joka on kyllä hyväksytty yliopistolle opiskelemaan ilman neuroerityisyyttä, muttei osaa edes kananmunaa keittää, kirjaimellisesti. 
     Opettelin ruoanlaiton hitaasti ja hankalan kautta, onneksi opiskeluajan miespuolinen kämppikseni ja muutama varhaisista poikaystävistäni olivat hyviä kokkeja ja kärsivällisiä opastajia. Nyt osaan itsekin -leivon mielelläni, osaan hortoilla, sienestää ja marjastaa -mutta jos pho-nuudelikeittoa tarvitaan, pyydän suosiolla mieheni hätiin. Ei kukaan kaikkea osaa, ja suhtaudun skeptisesti heihin, jotka ajattelevat, että se, ettei osaa juuri sitä mitä minä osaan, tarkoittaa ettei osaa mitään.

   Lainaa

  81. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Minäkään en tajunnut mankkaa, ennen kuin se väännettiin rautalangasta. Kyllä se ensimmäinen mielikuva oli olalla kannettava radio... Isäni on myös tuota "lähetä kauppaan ja lue isämeirä" -sorttia. Hän on tosin meillä se, joka tekee ruoat (äidin bravuuri on pastan keittäminen) ja tietää mitä ITSE on aikeissa ostaa. Mutta jos häntä pyytää tuomaan jotain, sieltä voi tulla ihan mitä vain. Viimeksi kun äiti pyysi hakemaan OBoyn kaakaota, hän toi Pirkkaa; ja minä puolestani haeskelin normaalia ketsuppia, niin hänelle tarttui mukaan Hot Ketchup jota hän ei itsekään pystynyt syömään... isä kun ei koskaan lue etikettejä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hiusten värjääminen, hiusväri, jogurtti, kaupassa, kauppa, kuntosali, mankka, pomelo