Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 66

Kun molemmat taskut on tarkistettu, kannattaa suosiolla avata Puskaradio.
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 66

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Rockositio 20.7.2023 0:40
   Tulos: -48 (62 ääntä)
   En kommentoi.

   Lainaa

  2. Mauri mursu 20.7.2023 0:47
   Tulos: +133 (135 ääntä)
   Mikrot välillä häviää

   Lainaa

  3. Ehompi peto 20.7.2023 0:49
   Tulos: +165 (167 ääntä)
   Kaikkea sitä ihmisille tapahtuu kun mikrokin hukassa reissun jäljiltä.

   Lainaa

  4. Hilluva posliini 20.7.2023 0:51
   Tulos: -83 (111 ääntä)
   Helvetin turkulaiset busseinensa.

   Lainaa

  5. Kykenemätön kirahvi 20.7.2023 1:22
   Tulos: +120 (128 ääntä)
   Mitähän ihmettä Tampereella tapahtuu? Ois kiva tietää miten voi hukata mikronsa ja oliko tuo Katrin bongaama mikro juuri Jussilta hävinnyt. Vai onkohan mikron hukkaaminen yleisempääkin?

   Lainaa

  6. Pisteliäs peura 20.7.2023 2:24
   Tulos: +137 (145 ääntä)
   Siitä vaan kokeilemaan naapurustoon kaukosäätimen kanssa että kenen autotallinovi avautuu. Sillähän se selviää :D

   Lainaa

  7. Kreisi liitu 20.7.2023 3:22
   Tulos: +125 (151 ääntä)
   Koittakaapa joskus laittaa bussikortti kenkään ja testatkaa miten monta askelta tarvii ottaa että huomaa kengässä olevan jotain sinne kuulumatonta. Jos vastaus on yli 2, kannattaa tarkistaa jalkojen tila.

   Lainaa

  8. Mieluisa majava 20.7.2023 8:41
   Tulos: -15 (47 ääntä)
   Kreisi liitu: Koittakaapa joskus laittaa bussikortti kenkään ja testatkaa miten monta askelta tarvii ottaa että huomaa kengässä olevan jotain sinne kuulumatonta. Jos vastaus on yli 2, kannattaa tarkistaa jalkojen tila.
   Kai tiedät, että valtaosa suomalaisista kulkee aivan kamalissa kengissä. Varmaan yhdenkin kauppakierroksen jälkeen jalat ovat jo turtuneet kaikkeen.

   Lainaa

  9. totuuden_torvi 20.7.2023 8:56
   Tulos: +88 (88 ääntä)
   Mauri mursu: Mikrot välillä häviää
   Harmittaa aina, kun niin käy, mutta pakko vain tottua.

   Lainaa

  10. Tulos: -16 (58 ääntä)
   Mieluisa majava: Kai tiedät, että valtaosa suomalaisista kulkee aivan kamalissa kengissä. Varmaan yhdenkin kauppakierroksen jälkeen jalat ovat jo turtuneet kaikkeen.
   Samaa olin tulossa sanomaan. Vaihdettuani paljasjalkakenkiin tajusin, että tosiaan ei sitä tarvikaan kärsiä puristavista kengistä ja kipeistä jaloista. Mutta useimmat kenen kanssa aiheesta juttelen, eivät ymmärrä ollenkaan ongelmaa, ei kuulemma satu ikinä vaikka miten liian kapeat (normi)kengät olisi.

   Lainaa

  11. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 20.7.2023 10:41
   Tulos: -21 (43 ääntä)
   Mimmi: Samaa olin tulossa sanomaan. Vaihdettuani paljasjalkakenkiin tajusin, että tosiaan ei sitä tarvikaan kärsiä puristavista kengistä ja kipeistä jaloista. Mutta useimmat kenen kanssa aiheesta juttelen, eivät ymmärrä ollenkaan ongelmaa, ei kuulemma satu ikinä vaikka miten liian kapeat (normi)kengät olisi.
   Olen itsekin pj-käännynnäinen ja koitan messuta kivuttomien jalkojen ilosanomaa muille. Ihmeen vastahankaisia ovat ihmiset, menevät mielummin viisikymppisinä vaivasenluuleikkaukseen, siitä ilosta että saa survoa varpaansa liian ahtaisiin kenkiin, jotka näyttää hyvältä.

   Lainaa

  12. Tulos: -2 (30 ääntä)
   Annika on penkkirosmo. Ikkunan vieressä tyhjää, mutta istuu käytävän puolella.

   Lainaa

  13. Kiltti makkara 20.7.2023 13:32
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Mä jäin odottamaan sitä, että Nina tajuaa lapsen löytäneen heidän oman kaukosäätimen.

   Lainaa

  14. Ainoa dinosaurus 20.7.2023 13:33
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Tuttavalta hävisi työkone merkkiä Kramer. Oli ajellut sillä maistissa ojaan. Sattuuhan näitä.

   Lainaa

  15. Saappaaton delfiini 20.7.2023 13:43
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Mimmi: Samaa olin tulossa sanomaan. Vaihdettuani paljasjalkakenkiin tajusin, että tosiaan ei sitä tarvikaan kärsiä puristavista kengistä ja kipeistä jaloista. Mutta useimmat kenen kanssa aiheesta juttelen, eivät ymmärrä ollenkaan ongelmaa, ei kuulemma satu ikinä vaikka miten liian kapeat (normi)kengät olisi.
   Useimmat varmasti ymmärtävät aika pian ajattelukyvyn kehityttyä, että kenkien ei kuulu aiheuttaa kipua, ja hankkivat itselleen sopivia kenkiä. Itselläkin on harvinaisen hölmön muotoinen jalkaterä, mikä sulkee valikoimasta pois paljon vaihtoehtoja, mutta en mä ilman kenkiä tai kivuissa ole joutunut kulkemaan. Tosin on mullakin parit kengät jotka on tosi epämukavat mutta hyvännäköiset, mutta en laita niitä kenkiä paikkoihin joissa pitää olla paljon jaloillaan. Paljasjalkakengät on tosiaan hyvä vaihtoehto jos on jalkaongelmia, mutta niiden tuputtaminen ihmisille jotka sanoo että heidän jalat ei satu on aika ärsyttävää.

   Lainaa

  16. Synkkä aprikoosi 20.7.2023 15:01
   Tulos: +75 (75 ääntä)
   Mimmi: Samaa olin tulossa sanomaan. Vaihdettuani paljasjalkakenkiin tajusin, että tosiaan ei sitä tarvikaan kärsiä puristavista kengistä ja kipeistä jaloista. Mutta useimmat kenen kanssa aiheesta juttelen, eivät ymmärrä ollenkaan ongelmaa, ei kuulemma satu ikinä vaikka miten liian kapeat (normi)kengät olisi.
   Joo ja ei. Olen samaa mieltä siitä, että suurin osa normikengistä on liian kapeita, niin etteivät varpaat pääse kunnolla levittymään niin kuin paljain jaloin kävellessä tai paljasjalkakengissä. Mutta valitettavasti pj-kengät eivät kaikille sovi - itse pidin paljasjalkakenkiä puolisen vuotta, ja vaikka pidin niitä leveyden puolesta todella mukavina (minulla on ylileveä jalka ja leveät varpaat, ja hankaluuksia löytää hyviä kenkiä), ja nautin siitä miten varpailla oli tilaa levittyä ja askellus muuttui paremmaksi, niin ohuet pohjat lopulta aiheuttivat minulle kivuliian plantaarifaskiitin, jota sitten parantelin seuraavat puoli vuotta :( Sen jälkeen luin aiheesta tutkimuksia, joiden mukaan paljasjalkakengät lisäävät vammojen riskiä yli 85-kiloisilla (painoindeksistä riippumatta), johon ryhmään yli satakiloisena kuulun. Jospa vain jossain myytäisiin paljasjalkakengän muotoisia leveitä kenkiä, joissa olisi paksummat pohjat, mutta kun pj "ideologiaan" kuuluu, että maakontakti on saatava, niin ei sellaisia tunnu löytyvän. Kipuilen siis edelleen hyvien kenkien löytymisen kanssa. /avautuminen

   Lainaa

  17. Tulos: -9 (27 ääntä)
   Vähä epätodellista et dösäkortti olikin kengässä. Voi olla huomion hakua tai sit vaan jotain tapahtunut. En vaan käsitä miten. Selvennyksenä nii kuljen itse bussilla joka päivä ja laitan kortin aina lompakkoon ja sitten taskuun leimauksen jälkeen.

   Lainaa

  18. pesty oppilas 20.7.2023 18:49
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Synkkä aprikoosi: Joo ja ei. Olen samaa mieltä siitä, että suurin osa normikengistä on liian kapeita, niin etteivät varpaat pääse kunnolla levittymään niin kuin paljain jaloin kävellessä tai paljasjalkakengissä. Mutta valitettavasti pj-kengät eivät kaikille sovi - itse pidin paljasjalkakenkiä puolisen vuotta, ja vaikka pidin niitä [...]
   suutari tekee juuri sellaiset kengät kun haluaa. Maksaa, mutta laadukkaina ja oikein hoidettuina kestää sitten myös

   Lainaa

  19. Säädytön lehmä 20.7.2023 20:37
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Olen itsekin pj-käännynnäinen ja koitan messuta kivuttomien jalkojen ilosanomaa muille. Ihmeen vastahankaisia ovat ihmiset, menevät mielummin viisikymppisinä vaivasenluuleikkaukseen, siitä ilosta että saa survoa varpaansa liian ahtaisiin kenkiin, jotka näyttää hyvältä.
   Ei ne pj-kengät sentään ihmeisiin kykene. Yleensä niitä tuputetaan juuri sellaisiin vaivoihin, joiden kanssa ne ei todellakaan ole hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi madaltuneeseen/romahtaneeseen holvikaareen.

   Lainaa

  20. Synkkä aprikoosi 20.7.2023 22:09
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   pesty oppilas: suutari tekee juuri sellaiset kengät kun haluaa. Maksaa, mutta laadukkaina ja oikein hoidettuina kestää sitten myös
   Olen kyllä miettinyt asiaa. Olen suutareilla käynyt korjauttamassa kenkiä, ja isäni muokkautti saappaista lyhytvartiset kengät, mutta on sellainen käsitys ettei suurin osa suutareista alusta asti kenkiä tekisi...? Tosin varmaan ainakin jotkut tekevät, pitäisi kyllä tutkia asiaa enemmänkin. Hyvät kengät olisivat kuitenkin hintansa arvoiset.

   Lainaa

  21. Kumma paprika 21.7.2023 3:10
   Tulos: -69 (71 ääntä)
   Annika maksoi bussin pankkikortilla, vaan bussia ei voi vielä maksaa pankkikortilla. Toistaiseksi pankkikortilla voi maksaa ratikan länsimetrosta. Mutta hyvä yritys.

   Lainaa

  22. Tulos: +73 (73 ääntä)
   Kumma paprika: Annika maksoi bussin pankkikortilla, vaan bussia ei voi vielä maksaa pankkikortilla. Toistaiseksi pankkikortilla voi maksaa ratikan länsimetrosta. Mutta hyvä yritys.
   Niin. Koska bussejahan ei kulje missään muualla Suomessa kuin Helsingissä.

   Lainaa

  23. Blondi hylje 21.7.2023 5:35
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   juu: Annika on penkkirosmo. Ikkunan vieressä tyhjää, mutta istuu käytävän puolella.
   Sama kai se on kummalla penkillä istuu, koko rivihän on jo varattu joka tapauksessa! Vai väitätkö, että joku psykopaatti istuu missään julkisessa kulkuvälineessä toisen viereen?!

   Lainaa

  24. jukkapalmu 21.7.2023 7:42
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Katoin kauan että mikä paise sillä on nilkassa, mutta sehän on oikean jalan polvi :D

   Lainaa

  25. Arvoton soturi 21.7.2023 9:19
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Synkkä aprikoosi: Joo ja ei. Olen samaa mieltä siitä, että suurin osa normikengistä on liian kapeita, niin etteivät varpaat pääse kunnolla levittymään niin kuin paljain jaloin kävellessä tai paljasjalkakengissä. Mutta valitettavasti pj-kengät eivät kaikille sovi - itse pidin paljasjalkakenkiä puolisen vuotta, ja vaikka pidin niitä [...]
   Minäkin käytän paljasjalkakenkiä, mutta pohja on usein liian ohut kovalla asfaltilla kävelyyn. Tiedostan, että syy löytyy vääränlaisesta askellustyylistäni, jota en näin omin päin osaa korjatakaan. Ihan eri juttu joka tapauksessa kulkea paljasjalkakengillä metsäpolulla kuin kaupungilla. 
   Olen lisännyt joihinkin pj-kenkiini geelipohjallisen, ja se on tuonut huomattavaa helpotusta. Facebookin Paljasjalkakengät (keskustelu) -ryhmässä on silloin tällöin kysymyksiä juuri tästä pohjan paksuudesta ja tarpeesta saada kenkään enemmän vaimennusta. Sieltä voisi löytyä vinkkejä. Esimerkiksi Altran juoksukenkiä on usein suositeltu. Niistä ei ole itselläni kokemusta.
   Minulla on pj-kenkien lisäksi Kybun-merkkiset kengät, joissa on todella paksu, mutta silti kivan joustava pohja, jolla tulee rullaava askellus. Kengät on suunniteltu plantaatifaskiitin hoitoon. Ne on megakalliit kengät, mallista riippuen yli tai alle 300 euroa, mutta vinkkaanpa kuitenkin.
   Aluksi minäkin olin ehdottomampi, että pj-kengät on niin ihanat, että ikinä en muita käytä. Nyt noin kuuden vuoden jälkeen ajatusmaailma on joustavampi. Ja kenties jalat ruvenneet pitkän ajan päästä vasta sanomaan, että tolla kävelytekniikalla ei enää asfaltilla ohuilla pohjalla kuljeta.

   Lainaa

  26. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Olen itseasiassa tehnyt saman kuin Annika, mutta paniikkietsiessä löysin lipun ennen bussiin astumista. En kyllä tiedä mikä älynväläys oli tunkea bussikortti juuri noin samalla lailla lenkkareihin, mutta sieltä se löytyi. Kaipa se on joku luontainen halu kokeilumielessä työntää mitä sattuu minne sattuu kun siinä toisessakin mokassa oli joku työntänyt kenkänsä postin automaattiin. Ja niille jotka väittävät ettei korttia voi olla huomaamatta; ei voikaan, mutta vain aluksi. Siinä tapahtuu se rannekelloefekti, että keho tottuu esineen olevan kiinni ihossa ja lakkaa kiinnittämästä siihen huomiota (ellei esine tuota esim. kipua), joten itsekin tuli käveltyä pitkäkin matka bussikortti kengässä. Jos kengät ovat joustavat ja mukavat päällä, ne venyvät tuollaisen bussikortin muotoon helpostikin.

   Lainaa

  27. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Jollain oli jäänyt vähän aikaa sitten satamaan kahvinkeitin...

   Lainaa

  28. Synkkä aprikoosi 21.7.2023 14:35
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Arvoton soturi: Minäkin käytän paljasjalkakenkiä, mutta pohja on usein liian ohut kovalla asfaltilla kävelyyn. Tiedostan, että syy löytyy vääränlaisesta askellustyylistäni, jota en näin omin päin osaa korjatakaan. Ihan eri juttu joka tapauksessa kulkea paljasjalkakengillä metsäpolulla kuin kaupungilla.  Olen lisännyt joihinkin [...]
   Pitääpä tsekata tuo Kybun ja Altra. Kiitos vinkeistä! Pohjallisia olen kokeillut paljasjalkakengissä, mutta kun normaalikenkiin tarkoitetut pohjalliset eivät ole yhtä leveitä kuin pj-kengät, niin ärsyttävästi varpaat ja osa jalan keskiosasta jäävät repsottamaan pohjallisen yli. Vaikeaa tämä elämä epästandardijalkaisena :' )

   Lainaa

  29. Myrskyisä alligaattori 22.7.2023 1:24
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Synkkä aprikoosi: Joo ja ei. Olen samaa mieltä siitä, että suurin osa normikengistä on liian kapeita, niin etteivät varpaat pääse kunnolla levittymään niin kuin paljain jaloin kävellessä tai paljasjalkakengissä. Mutta valitettavasti pj-kengät eivät kaikille sovi - itse pidin paljasjalkakenkiä puolisen vuotta, ja vaikka pidin niitä [...]
   En jaksa lukee kommenttei pitemmälle et joko sulle on kerrottu, mut on niitä. Kulkee tuttavallisesti nimellä kompromissikengät. Leveä varvastila, paksu ja/tai jäykkä ja/tai muotoiltu pohja. Jotkin ns. viralliset paljasjalkakengät myös on paksumpipohjaisia kuin toiset superohuet.

   Lainaa

  30. Itseasiassa 22.7.2023 10:27
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kumma paprika: Annika maksoi bussin pankkikortilla, vaan bussia ei voi vielä maksaa pankkikortilla. Toistaiseksi pankkikortilla voi maksaa ratikan länsimetrosta. Mutta hyvä yritys.
   Me molemmat näköjään asutaan Annikan kanssa eri kaupungissa, mutta meillä voi kyllä bussin maksaa pankkikortilla. On itseasiassa niin halpa, ettei edes kannata ostaa sarjalippuja, jos kulkee julkisella harvemmin.

   Lainaa

  31. Helpottunut kärpänen 22.7.2023 11:01
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Ainakin Tampereella voi, maksaa pankkikortin lähimaksulla, sekä bussimatkan ja ratikka matkan, niin oon itse tehnyt jos bussi kortti jäänyt kotiin tai matkat sieltä loppuneet.

   Lainaa

  32. Saappaaton delfiini 22.7.2023 17:14
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Kumma paprika: Annika maksoi bussin pankkikortilla, vaan bussia ei voi vielä maksaa pankkikortilla. Toistaiseksi pankkikortilla voi maksaa ratikan länsimetrosta. Mutta hyvä yritys.
   Bussikortti on näkyvistä kirjaimista päätellen Fölin eli Turun joukkoliikenteen kortti. Pankkikortilla on saanut maksettua bussimatkan täällä sivistyksen kehdossa jo vuosia. Mutta hyvä yritys.

   Lainaa

  33. Parantumaton kuormaeläin 23.7.2023 12:17
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Naketin: Vähä epätodellista et dösäkortti olikin kengässä. Voi olla huomion hakua tai sit vaan jotain tapahtunut. En vaan käsitä miten. Selvennyksenä nii kuljen itse bussilla joka päivä ja laitan kortin aina lompakkoon ja sitten taskuun leimauksen jälkeen.
   Mulla ei ole lompakkoa, eikä monissakaan naisten vaatteissa ole taskuja, joten välillä tulee tungettua kengän ja/tai sukan varteen pikkutavaroita, kuten pankkikortteja, avaimia, tai sujahtaapa sinne sopivasti joskus vaikkapa puhelinkin. 🤣 Pikkarit ja rintsikat toimivat myös hyvin säilytystilana, jos sattuu olemaan vaikkapa varvastossut jalassa. 😁
   Kannattaa huomioida täällä kommentoidessa, että vaikka jokin asia on itselle epätavallista, se voi olla toiselle ihan tavallista. 😂
   PS. Tulin ajatelleeksi, että onkohan olemassa kenkiä, joissa on taskut. Googlasin, ja kyllä löytyy! 😃 Pitää varmaan hankkia sellaiset.

   Lainaa

  34. Sateeton hyttynen 25.7.2023 13:47
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Eikö pääkaupunkiseudulla voi _vieläkään_ maksaa pankkikortilla busseissa?? Käsittämätöntä.

   Lainaa

  35. Tasoitettu karpalo 25.7.2023 14:16
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Myrskyisä alligaattori: En jaksa lukee kommenttei pitemmälle et joko sulle on kerrottu, mut on niitä. Kulkee tuttavallisesti nimellä kompromissikengät. Leveä varvastila, paksu ja/tai jäykkä ja/tai muotoiltu pohja. Jotkin ns. viralliset paljasjalkakengät myös on paksumpipohjaisia kuin toiset superohuet.
   Mitkä hel*etin VIRALLISET paljasjalkakengät?

   Lainaa

  36. Letittämätön kyyhky 26.7.2023 17:41
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Mimmi: Samaa olin tulossa sanomaan. Vaihdettuani paljasjalkakenkiin tajusin, että tosiaan ei sitä tarvikaan kärsiä puristavista kengistä ja kipeistä jaloista. Mutta useimmat kenen kanssa aiheesta juttelen, eivät ymmärrä ollenkaan ongelmaa, ei kuulemma satu ikinä vaikka miten liian kapeat (normi)kengät olisi.
   Ei kaikilla ole leveälestistä jalkaa. Itselläni on, joten kuljen kengissä, joissa on väljyyttä. Esimerkiksi Hokalla on wide-mallisto, samoin kun monilla muilla kenkämerkeillä. Miehelläni on taas todella kapea jalka, ja hänelle sopii kapeat peruskengät. Samoin lapsellani on niin kapea jalka, että pj-kenkä jättää liikaa tilaa, eikä hän voi sietää niitä. Joten jospa annettaisiin ihmisten kulkea sellaisissa kengissä kun juuri heille sopii, jokaisella on kuitenkin omanlainen jalka eikä todellakaan kaikille sovi paljasjalkakengät.

   Lainaa

  37. Lässy kameli 8.8.2023 18:23
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kumma paprika: Annika maksoi bussin pankkikortilla, vaan bussia ei voi vielä maksaa pankkikortilla. Toistaiseksi pankkikortilla voi maksaa ratikan länsimetrosta. Mutta hyvä yritys.
   Kyllä Lahdessa esimerkiksi voi maksaa kortilla ja jopa käteisellä matkan.

   Lainaa

  38. Runneltu hai 12.8.2023 0:26
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Synkkä aprikoosi: Pitääpä tsekata tuo Kybun ja Altra. Kiitos vinkeistä! Pohjallisia olen kokeillut paljasjalkakengissä, mutta kun normaalikenkiin tarkoitetut pohjalliset eivät ole yhtä leveitä kuin pj-kengät, niin ärsyttävästi varpaat ja osa jalan keskiosasta jäävät repsottamaan pohjallisen yli. Vaikeaa tämä elämä epästandardijalkaisena :' )
   Groundies-merkillä on joitakin pj-kenkiä myös hiukan paksummalla pohjalla (silti varmaankin tavallista kenkää ohuempi), ja heillä on valikoimassa heidän kenkiin sopivia pohjallisia joilla vaimennusta saa lisää. Plussana Groundiesin kengät näyttää ihan normi popoilta eikä yhtään terveyskengiltä. Kannattaa kokeilla!

   Lainaa

  39. Mieletön paarma 12.8.2023 10:07
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Letittämätön kyyhky: Ei kaikilla ole leveälestistä jalkaa. Itselläni on, joten kuljen kengissä, joissa on väljyyttä. Esimerkiksi Hokalla on wide-mallisto, samoin kun monilla muilla kenkämerkeillä. Miehelläni on taas todella kapea jalka, ja hänelle sopii kapeat peruskengät. Samoin lapsellani on niin kapea jalka, että pj-kenkä jättää [...]
   Tärkeä tieto.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussikortti, kadonnut, kaukosäädin, kaveri, kuva, löytötavarat, mikro