Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ystävyys koetuksella, osa 2

Ystävä kieltää kinkun – mutta kuka on tarinan pahis?
Ystävyys koetuksella, osa 2

Edellisessä osassa ystävyyttä koeteltiin asettamalla ansa.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 85 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kämänen viinirypäle 20.6.2023 0:07
   Tulos: -381 (781 ääntä)
   Jos on rahat niin tiukilla että leikkelesiivuja pitää laskeskella, kannattaako rahoja pistää mökkireissun järjestämiseen?

   Lainaa

  2. Meikitön aprikoosi 20.6.2023 0:08
   Tulos: +1178 (1286 ääntä)
   Kyllä Niina sinä olet tässä se kusipää.

   Lainaa

  3. Talvehtiva kirjohylje 20.6.2023 0:10
   Tulos: +606 (942 ääntä)
   Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?

   Lainaa

  4. Joukkoon kuulumaton päärynä 20.6.2023 0:11
   Tulos: +1217 (1253 ääntä)
   Olet kusipää. Jos kaverilla on rahat noin loppu niin anna sille rahaa tai vie sitä ruokaa mennessäsi.

   Lainaa

  5. Vuodatettu eläin 20.6.2023 0:21
   Tulos: +859 (889 ääntä)
   Olet kusipää. Jos olisit oikea ystävä, miin tää jekkukekku on törkeä varsinkin kun tiedät hänen rahatilanteen, anna mieluummin kuin vie häneltä..

   Lainaa

  6. Symppis makkara 20.6.2023 0:22
   Tulos: +691 (715 ääntä)
   Niina olet ahne ja aika paska tyyppi. Osta jo ite leikkeleesi ja lakkaa ahmimasta muiden "läpällä"

   Lainaa

  7. Kivulias matelija 20.6.2023 0:37
   Tulos: +800 (822 ääntä)
   Hauskempi läppä olisi ollut ujuttaa kaverin pakaaseihin ylimääräinen leikkelepaketti. Joten Niina, olit nyt se pissapää. Vahinkoja sattuu, mutta ne voi ihan vaan myöntää ja pyrkiä vaikka auttamaan kaveria aralla aiheella kettuilun sijaan.

   Lainaa

  8. Pullea ämpäri 20.6.2023 0:38
   Tulos: +271 (273 ääntä)
   Kivulias matelija: Hauskempi läppä olisi ollut ujuttaa kaverin pakaaseihin ylimääräinen leikkelepaketti. Joten Niina, olit nyt se pissapää. Vahinkoja sattuu, mutta ne voi ihan vaan myöntää ja pyrkiä vaikka auttamaan kaveria aralla aiheella kettuilun sijaan.
   Jääkaappi täyteen leikkeleitä.

   Lainaa

  9. Savolainen 20.6.2023 0:44
   Tulos: +248 (248 ääntä)
   Joukkoon kuulumaton päärynä: Olet kusipää. Jos kaverilla on rahat noin loppu niin anna sille rahaa tai vie sitä ruokaa mennessäsi.
   Kirjaimellisesti vei ruoan mennessään

   Lainaa

  10. Tulos: +309 (329 ääntä)
   Pullea ämpäri: Jääkaappi täyteen leikkeleitä.
     Eivät ne säily. Mutta kysymykseen "kuka järjestää mökkeilyä jos rahat noin tiukalla" niin vastaus -kuka tahansa joka osaa säästää ne rahat, niin että hankkii vain sellaisen, mitä *todella* haluaa, vaikkapa sen kivan viikonlopun kaverien kanssa. Ruoka ei todellakaan ole ilmaista, ei nykyisin varsinkaan, ja itsekin ostan Lidlistä, torilta ja etnokaupoista, että sitten saan sen kivan, mitä oikeasti haluan. Kaikkeen ei ole varaa kuin Bill Gatesilla.
     Ja tietysti jos mennään muiden mökille, niin tuodaan jotain kivaa. Mekin olemme menossa juhannukseksi, ja vaikka he ovat moneen kertaan varakkaampia kuin me, ainakin mökistä päätellen, niin totta kai tuodaan juotavaa ja ruokakori, kuka haluaa olla lokki? Vaikka tuo, että ottaa, kun on pyydetty olemaan ottamatta, useasti, ei oikein ole lokkeilua vaan varkautta jo. 
     Niina, olet kusipää, tyyliin "kusin sohvaasi, hahaa mikä vitsi". Pyydä anteeksi ja hanki kaunis ruokakori anteeksipyynnöksi, niin jos (ex)ystäväsi on kiltti saat anteeksi. Ehkä. 

   Lainaa

  11. Lämmin tomaatti 20.6.2023 1:11
   Tulos: -3 (207 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Mä laitan yhdelle leipäsiivulle 3 kpl ohuenohuita leikkeleitä.

   Lainaa

  12. Heilahteleva kana 20.6.2023 1:12
   Tulos: +178 (246 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Kaksi per leipä. En koe olevani epänormaali.

   Lainaa

  13. Musta maksamakkara 20.6.2023 1:56
   Tulos: +613 (623 ääntä)
   Miksei Niina alunperin tarjoutunut ostamaan uutta pakettia syömänsä tilalle? Rahaongelmista saattaa olla kauhean häpeällistä kertoa, varsinkin, jos on kavereita, joiden ymmärrys riittää sanomaan ”kaupasta saa lisää”, joten aika ignorantti mulkku saa olla, jos ei ensimmäisestä riidasta mitään oppinut.

   Lainaa

  14. Tulos: +260 (272 ääntä)
   Kyllä, olet kuspää Niina. Olisin minäkin laittanut sut estoon.

   Lainaa

  15. Pistävä matelija 20.6.2023 2:07
   Tulos: +337 (345 ääntä)
   Kyllä, olet kusipää. Itse olin juuri viikonlopun veljen luona, matalapalkka-alalla työskentelevänä en itsekään kieri rahoissa, mutta veli on opiskelija joten totta helvetissä maksoin vähän ekstraa ruoasta, koska tiedäthän, ei tarvitse olla itsekäs persläpi jos toisen tilanne on kuitenkin huonompi kuin oma.

   Lainaa

  16. Tulos: +317 (323 ääntä)
   Itsehän olisin jo varmaan ekan tilanteen jälkeen ostanut kaverille pari pakettia niitä leikkeleitä, jos oma rahatilanne sen sallii.

   Lainaa

  17. Lämmin kuormaeläin 20.6.2023 2:38
   Tulos: +425 (437 ääntä)
   Frendi selkeästi huonosta rahatilanteesta huolimatta majoittaa ja järkkää kavereille kivoja juttuja kuten mökkeilyä. Sit frendinä Niinan kaltanen rotta.

   Lainaa

  18. Pystysuora alligaattori 20.6.2023 5:07
   Tulos: +420 (424 ääntä)
   "vedin läpällä kaverin safkat ja kun se suuttu niin pöllin loputkin, olenko minä kusipää?" No en *ttu tiiä.

   Lainaa

  19. Ikuinen alpakka 20.6.2023 5:22
   Tulos: +348 (356 ääntä)
   Leikkele on tosi kallista. Jos asenne on "kaupasta saa lisää", ehkä voisi itse ostaa kaverille lisää sitä leikkelettä. Tiukka rahatilanne on stressaavaa joten ei ihme jos pinna kiristyy tuollaisesta asenteesta kaverilta.

   Lainaa

  20. Hinnakas oppilas 20.6.2023 5:39
   Tulos: +197 (199 ääntä)
   Niina, jis et edes vienyt mitään mennessäsi molemmilla kerroilla, sanoisin että silloin olet triplakusipää.

   Lainaa

  21. Siivoton varis 20.6.2023 5:48
   Tulos: +87 (93 ääntä)
   Niina on totaali**lkku.

   Lainaa

  22. Perso maksamakkara 20.6.2023 7:19
   Tulos: -27 (99 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Mä laitan yhdelle leipäsiivulle 3 kpl ohuenohuita leikkeleitä.
   Kolme on se optimi. Vähempää ei maista ja enempi on jo liikaa. Paitsi lounaspatongissa jossa pitää olla puolisen pakettia leikkeleita.

   Lainaa

  23. Eriskummallinen näätä 20.6.2023 7:25
   Tulos: +148 (156 ääntä)
   Toivottavasti Niina näkee tämän ja tajuaa kuinka paska ihminen on.

   Lainaa

  24. Tulos: +167 (171 ääntä)
   Niina taitaa kuulua siihen ihmislajiin joka saa kiksinsä syömällä ja juomalla aina jonkun toisen piikkiin. Nämä tyypit on just niitä jotka rohmuavat heti aamutuimaan mökkireissun päätteeksi kaiken ylijäämän omiin kasseihinsa "ettei vaan mene hukkaan". Nyt kävi niin että sikailuun reagoitiin ja hätäpäissään oli pakko yrittää sepittää klassinen "it's just a prank" -meriselitys kasvojen pelastamiseksi. Kukaan ei ole niin tyhmä, että luulee varkauden menevän vitsinä läpi (varsinkin kun kaveri on vielä vihainen siitä edellisestä kerrasta).

   Lainaa

  25. Tulos: +189 (191 ääntä)
   Niinan kertomuksesta ei käy ilmi, ilmaisiko kaveri tosiaan itseään kyllin selkeästi ennen nukkumaanmenoa, ja millä mitalla aloitti raivoamisen aamulla. Joka tapauksessa, jos leikkeleongelma tuli oikeasti yllätyksenä, niin oikea ratkaisu olisi ollut hyvittää leikkeleiden hinta, eikä syyllistää kaveria pihiydestä... Jos Niina on vastannut kaverille, että oletpa niuho ja kaupasta saa lisää, niin en ihmettele jos siinä vaiheessa hermostui. Joten laitan nyt alapeukun ainoastaan Niinalle.

   Lainaa

  26. Vastarannan kiiski 20.6.2023 7:54
   Tulos: +124 (130 ääntä)
   Kaveri järjestää näille yöpymisen omassa kämpässään tai mökkiviikonlopun ja loiset tulee paikalle niin, etttä kaikki menee järjestäjän pussista. Sitten vielä kiusataan kaiken päätteeksi. Yleensä jos tarvii toislta kysellä, että kuka onkaan se kusipää, vastaus löytyy peilistä. Se moraalinen kompassi ja oikeudentaju ovat usein kadoksissa ja parhaiten näkyy vaan oma napa. Niinan ex-kaverille pointsit, että karsii negatiivisia ihmisiä elämästään.

   Lainaa

  27. Räkäpää 20.6.2023 8:04
   Tulos: -32 (48 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Massakautena molemmat. Lisäksi kananmunia jnejnejne.

   Lainaa

  28. Tulos: +53 (117 ääntä)
   Ei nyt oikein ollut voittajia tässä tarinassa. Niinan käytös oli tietenkin törkeää, mutta ei se kaverikaan täysin fiksusti toiminut. Jos minulle tulisi yövieraita, joille en aio tarjota aamupalaa, niin kertoisin sen kyllä selvästi ja hyvissä ajoin etukäteen, että he sitten osaavat tuoda aamiaistarpeita tullessaan. Kyllä minua ainakin vieraana ärsyttäisi raahautua heti aamusta kauppaan, jos isäntä/emäntä olisi vasta yöllä ilmoittanut, että aamupalaa ei sitten saa ottaa jääkaapista.

   Lainaa

  29. Eka pussieläin 20.6.2023 8:18
   Tulos: -1 (31 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   meinasin sanoa että minä, mutta en mäkään kyl aamupalaksi syö kuutta. iltapalaksi saatan syödä jos on illalla ollut treenit.

   Lainaa

  30. Lokaali ananas 20.6.2023 8:21
   Tulos: -221 (233 ääntä)
   Melkoinen kyrpä tuo leikkeleniuhottaja. :D Kannattaisko käyttää ne rahat siihen elämiseen eikä varailla mökkejä kavereille. Niina teki oikein.

   Lainaa

  31. Lokaali ananas 20.6.2023 8:22
   Tulos: -94 (126 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Normaalit ihmiset laittavat vähintään kaksi leikkelettä leivälle. Perseaukiset niuhottajat varmaan sen puolikkaan?

   Lainaa

  32. Tulos: +110 (114 ääntä)
   Se leikkele on vielä todennäköisesti sitä arjen pientä luksusta. Itse esim. opiskelijana en tinkinyt Oivariinista, kun margariinit on niin pahoja (paitsi nykyään yks tietty merkki). Vaikka kalliilta se niillä rahoilla tuntuikin. Leikkelettä en raskinut ostaa melkein ikinä, joten olisi kyllä kuulunut kummia jos joku olisi semmoiset rohmunnut.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 20.6.2023 8:37
   Tulos: +143 (147 ääntä)
   Kämänen viinirypäle: Jos on rahat niin tiukilla että leikkelesiivuja pitää laskeskella, kannattaako rahoja pistää mökkireissun järjestämiseen?
   Vaikka on köyhä, niin kyllä pitää välillä olla oikeus irrotella. Vanhempien mökille nyt ei tarvitse paljon muuta kuin ruokaa ja matkarahat, ellei halua jotain erikoista panostaa. Rahapula aiheuttaa myös stressiä, joten tervettä välillä tehdä jotain kivaa, jotta saa muutakin ajateltavaa. 
   Niinana en olisi mennyt tuolle juuri tuon kaverin vanhempien omistamalle mökille, ennen kun edellinen riita on sovittu. Niina kuulostaa vain itsekkäältä lokilta.

   Lainaa

  34. Tyven pussieläin 20.6.2023 8:40
   Tulos: +71 (75 ääntä)
   Ei voi mitään, rahat on toukalla.

   Lainaa

  35. Aikaisempi simpanssi 20.6.2023 8:54
   Tulos: -80 (104 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Kuka laskee jotain leikkeleitä? Niitä laitetaan sellainen sopiva nippu.

   Lainaa

  36. Uhkarohkea ilonpilaaja 20.6.2023 8:54
   Tulos: -61 (95 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Normaalit, toimeentulevat ihmiset.

   Lainaa

  37. Valvomaton kiivi 20.6.2023 9:00
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Niinan kaverit on onnelisii jos pääsee tollasesta kuspäästä eroon! Toivottavasti jatkossa kavereina vaan muita lokkeja.

   Lainaa

  38. Ravinteeton haisunäätä 20.6.2023 9:02
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Riippuu paljon leivästä ja myös leikkeleen paksuudesta.

   Lainaa

  39. Saatanan vajaaälyinen lehmä 20.6.2023 9:40
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Kyllä, Niina, olet se kusipää.

   Lainaa

  40. Dorka alpakka 20.6.2023 9:44
   Tulos: +124 (124 ääntä)
   Niina, vie kaverilles anteeksipyynnöksi vaikka ruokakassi tai lahjakortti ruokakauppaan, kun oot pyynnöistä huolimatta porsastellu toisen ruuat. Ja pyydä anteeksi.

   Lainaa

  41. Itseasiassa 20.6.2023 9:46
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Valvomaton kiivi: Niinan kaverit on onnelisii jos pääsee tollasesta kuspäästä eroon! Toivottavasti jatkossa kavereina vaan muita lokkeja.
   Kyllä tällainen lokki löytää aina uuden hyväksikäytettävän. Itselläni aikakin on ollut kova koulu päästä näistä eroon. Lokkeilu ei ala heti ja yleensä pikkujutuilla ja kasvaa ajan myötä. Sitten kun jo tunnisti materiaalisen hyväksikäytön, niin piti seuraavaksikin päästä eroon niistä henkisistä hyväksikäyttäjistä. Suomalaisilla on paljon läheisriippuvuutta, johon kuuluu molempia osapuolia. Siis niitä, jotka ottavat enemmän kuin antavat ja niitä jotka antavat enemmän kuin ottavat. Niinan kaltainen ihminen perustelee jotenkin itselleen päässään, miksi hänellä on oikeus lokkeilla ja toinen osapuoli todennäköisesti on taas ongelmissa, koska ei osaa ajoissa laittaa rajoja ja sitten tilanne eskalloituu, kun niitä rahoja on ylitetty kriittisessä kohdassa (tällä kertaa raha).

   Lainaa

  42. Luodinkestävä lihapiirakka 20.6.2023 9:54
   Tulos: -62 (84 ääntä)
   Tässä voi olla takana muutakin, esim. kaverilla on syömishäiriö. Siksi laskee tarkkaan kaikki ruuat ja järkyttyy niiden käyttämisestä. Minulla oli nimittäin joskus sellainen ystävä, joka ahdistui myös muiden syömisestä, kun hän itse söi vain 700 kcal päivässä. Silloin tuommonen ruokien varastelu voi tuntua maailman isoimmalta asialta ja Niinan olisi pitänyt se ymmärtää!

   Lainaa

  43. Lenko kiivi 20.6.2023 10:01
   Tulos: +26 (76 ääntä)
   Tulin vain kertomaan, että olen hämmentynyt ihmisten leikkeleensyöntitavoista. Olen aina laittanut leivälle vain yhden leikkelesiivun. Myös juustoa yksi viipale per leipä, ison valmisviipaleen puolitan.

   Lainaa

  44. Valoton omena 20.6.2023 10:46
   Tulos: +149 (151 ääntä)
   "Varastin kaverilta ruokaa sen jälkeen kun se oli kertonut että rahatilanne on todella heikko. En tiedä miksi se suuttui, kaupasta saa lisää" Luojan kiitos ei ole tuollaisia kusipäitä kavereina.

   Lainaa

  45. Sumea undulaatti 20.6.2023 10:51
   Tulos: +20 (46 ääntä)
   Uhkarohkea ilonpilaaja: Normaalit, toimeentulevat ihmiset.
   Max. 2 leikkelettä per leipä, salaattia, kurkkua, tomaattia ja juustoa. Korkeintaan kolme leipää. Pitää olla kyllä aikamoinen possu vedellä puolet leikkelepaketista ja leipäpussista pelkäksi aamupalaksi. Ennemmin suosittelisin vaikka kaurapuuroa ja 1-2 leipäpalasta niin täyttäisi yhtä hyvin ellei paremminkin.

   Lainaa

  46. Tulos: +99 (105 ääntä)
   Huomaa hyvin, että osalla ei ole ollut koskaan tiukkaa. Kalliita ja ekologisesti kuluttavia leivänpäällisiä voi tietty syödä säästeliäästi myös ekologisista syistä, terveyssyistä ja ylipäänsä kohtuuden nimissä. Joka tapauksessa eka homma saattoi olla väärinkäsitys ja vain perus huonoja tapoja siihen asti kun Niina alkoi viisastella, miten uusia saa kaupasta ja mitä ihmettä tässä nillitetään. Vaikka ei olisi kuullut kieltoa ei varmasti ole saanut kutsua ”jääkaapista saa ottaa mitä tahansa”. Tossa kohtaa oikea ratkaisu olisi ollut pahoitella ja ostaa uusi leikkelepaketti. Vahvasti myös tulee olo, että Niinalle leikkelepaketin hinta ei ole iso raha jos kaveri ostaa ja hän porsastelee, mutta on iso raha, jos hänen itse pitäisi se ostaa ja (kauhistus!) antaa kaverille.

   Lainaa

  47. Tulos: +86 (88 ääntä)
   Mörkö: Itsehän olisin jo varmaan ekan tilanteen jälkeen ostanut kaverille pari pakettia niitä leikkeleitä, jos oma rahatilanne sen sallii.
   Todellakin! Ja ihan häpeissäni pyydellyt anteeksi, kyllä nimittäin nolottais tajuta että on toisen vähästä ruoasta ahneena syönyt 🙁 En voi käsittää tota ajatusmaailmaa että ensin a) aletaan kinaamaan ja syyttämään toista pihiksi. Varsinkin jos ollaan toisen kotona kylässä ja hänen jääkaapilla käyty!
   ja b) seuraavalla tapaamisella varastetaan kokonainen paketti ruokaa ja kuvitellaan että se on kenenkään mielestä hauskaa. 😡😤

   Lainaa

  48. Lämmin tomaatti 20.6.2023 12:30
   Tulos: +7 (45 ääntä)
   Nuo ohuenohuet on nimensä mukaisesti todella ohuita. Kolme sellaista ei vastaa edes yhden perinteisen leikkeleen paksuutta. Joten kyllä, laitan kolme siivua, samoin mies. Hyvin kestää 300 g paketti siinä viikon tai vähän yli kahdella. Ja Niina oli luonnollisesti kusipää.

   Lainaa

  49. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Heilahteleva kana: Kaksi per leipä. En koe olevani epänormaali.
   Olettaen että leikkeleet on about sen leivän kokoisia kuten yleensä, eikä pienempiä kuten vaikka meetwurstit usein on, kaksi on vielä normaalia. Kolme on rajoilla; ohuen ohuia ihan ok mutta kunnon lihaleikkeleitä ei enää. Neljä on jo puhdasta  sielun mustuutta.

   Lainaa

  50. Onnekas robotti 20.6.2023 13:52
   Tulos: +84 (84 ääntä)
   Vaikka Niinan mielestä ystävän heikko rahatilanne on loistava vitsailun aihe, niin Niina ei tainnut tulla ajatelleeksi, että ystävää se ei naurata. Niinan kannattaisi, korvaavien leikkeleiden lahjoittamisen jälkeen, harjoitella empatiakykyä.

   Lainaa

  51. Ennakkoluuloton lohikäärme 20.6.2023 16:14
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Kotona syön laitan juuri niin monta viipaletta kuin mieli tekee. Tosin en osta leikkeleitä kovin usein, koska se on turhan kallista, joten ne harvoin ostetut ovat juurikin herkutteluun. Jos olen kylässä ja on annettu lupa leikkeleiden käyttöön, laitan yhden viipaleet.

   Lainaa

  52. Tulos: -34 (78 ääntä)
   Auts, elän vissiin eri todellisuudessa tai kulttuurissa kuin muut täällä... Siis ei, ei ollut mikään fiksu veto Ninalta - vaikka näen huumorin, niin pitää olla poikkeuksellisen roisi tyyppi että osaisi tuolle nauraa - mutta kaveri vaikuttaa tosi kiusalliselta tyypiltä myös. Minusta tuntuu nololta ja sopimattomalta käytökseltä kieltää kavereita käyttämästä tavallisia aamupalatarpeita, jos on heidät yöksi kutsunut. Tai varsinkaan suuttua, jos joku ei ole kieltoa kuullut tai muistanut ja ottaa kuitenkin jotain. Omien ystävieni ja sukulaisteni kanssa normi on, että tavalliseen vieraanvaraisuuteen kuuluu kahvi ja jokin tuollainen pieni syötävä, samalla lailla kuin ei tarvitse kysyä lupaa käyttääkseen vessapaperia tai käsisaippuaa. Jos on kyse isommasta reissusta kuten mökkeily, tai sama henkilö emännöi usein, silloin asiallista on muiden tarjota rahaa, tuoda jotain tuliaisena tai mökkireissun tapauksessa yksi maksaa ja jaetaan Mobile Paylla. Jos oikeasti rahatilanne on tiukka, voi laittaa vaikka etukäteen "omantunnon kipon", johon toisen pistävät kolikoita pikkukuluja varten. Mutta kieltäminen ja riiteleminen on mautonta. En usko, että itse olisin noin saidan ihmisen kaveri. Kyse ei ole siitä, paljonko on tai ei ole rahaa. Jos tarvitaan rahaa, voi pyytää, hyvässä hengessä. Olen itsekin pyytänyt, ja kokemusta on kyllä siitä, että saadakseen maitoa ostettua pitää viedä pullot kauppaan. Mutta en käyttäydy noin.

   Lainaa

  53. Nuutunut kivi 20.6.2023 17:31
   Tulos: +67 (67 ääntä)
   -x-x-: Ei nyt oikein ollut voittajia tässä tarinassa. Niinan käytös oli tietenkin törkeää, mutta ei se kaverikaan täysin fiksusti toiminut. Jos minulle tulisi yövieraita, joille en aio tarjota aamupalaa, niin kertoisin sen kyllä selvästi ja hyvissä ajoin etukäteen, että he sitten osaavat tuoda [...]
   Itse ajattelin, että majoitus oli baari-illan jälkeen, hiukan ex-tempore. Eivät siis olleet ehtineet keskustella säännöistä.

   Lainaa

  54. Tulos: +62 (62 ääntä)
   Jos ei ole, kuten muutaman hyvän ystävän kanssa itsellä on, lupaa syödä kaapista mitä haluan, kysyn aina luvan. Onko tämä nyt jotenkin vaikeaa käsittää.

   Lainaa

  55. Tulos: -4 (32 ääntä)
   Nuutunut kivi: Itse ajattelin, että majoitus oli baari-illan jälkeen, hiukan ex-tempore. Eivät siis olleet ehtineet keskustella säännöistä.
   No, jos sinne kämpille on könytty kännissä aamuyön tunteina, niin en ehkä olettaisi vieraiden muistavan kaikkia ohjeistuksia.

   Lainaa

  56. Viisto ilves 20.6.2023 20:40
   Tulos: -46 (48 ääntä)
   Kuka laskee leikkeleitä? Hyi helvetti. Yököttää jo ajatus kuinka monta kertaa se paketti on näpelöity läpi. En tiedä Niinasta mutta itse en olisi syönyt siellä edes luvan kanssa jos tuon olisin tiennyt.

   Lainaa

  57. Luha päärynä 20.6.2023 20:40
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   -x-x-: Ei nyt oikein ollut voittajia tässä tarinassa. Niinan käytös oli tietenkin törkeää, mutta ei se kaverikaan täysin fiksusti toiminut. Jos minulle tulisi yövieraita, joille en aio tarjota aamupalaa, niin kertoisin sen kyllä selvästi ja hyvissä ajoin etukäteen, että he sitten osaavat tuoda [...]
   Julkaisussahan sanottiin että muroja oli tarjolla aamupalaksi.

   Lainaa

  58. Lajittelematon herne 20.6.2023 22:00
   Tulos: -37 (43 ääntä)
   Ei jumalauta 🙄 Eivät tainneet kauhean läheisiä ystäviä olla, jos tohon toveruus kaatuu. Tsemppiä molemmille! Elämää jatkuu, leikkeleiden kanssa tai ilman ♥️

   Lainaa

  59. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Valoton omena: "Varastin kaverilta ruokaa sen jälkeen kun se oli kertonut että rahatilanne on todella heikko. En tiedä miksi se suuttui, kaupasta saa lisää" Luojan kiitos ei ole tuollaisia kusipäitä kavereina.
   Aamen.

   Lainaa

  60. Tulos: -19 (21 ääntä)
   Meikitön aprikoosi: Kyllä Niina sinä olet tässä se kusipää.
   Samaa mieltä. Niina, olet kusipää ja sellaisena todennäköisesti myös kuolet. Hautajaisissa ne ystävät, joita kohtaan olet käyttäytynyt kuin kusipää, tulevat ja virtsaavat haudallesi. Ja heittelevät ehkä leikkelemakkaroita kaveriksi arkun päälle. Niina. Elämäsi on pelkkä pierunhajuinen vitsi.

   Lainaa

  61. Tulos: +32 (32 ääntä)
   On joillakin nähtävästi hankala ymmärtää että raha voi olla tiukilla syystä tai toisesta ja jo se yksikin leikkele voi jollekin olla tärkeä. Ei leivälle aina ole muuta kuin se yksi ainoa leikkele pahimmillaan. Jos on menossa toiselle ihmisille kylään niin ei kyllä muutenkaan omin luvin ole kohteliasta mennä syömään toisten ruokia. Hyviin tapoihin myös kuuluu tuoda omat eväät jos on yhtään pidempi aika kuten että ollaan yötä tai jos mennään mökkivieraaksi. Joten kyllä Nina, voi katsoa ihan peiliin tällä kertaa.

   Lainaa

  62. Tohlo aasi 21.6.2023 7:33
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Lajittelematon herne: Ei jumalauta 🙄 Eivät tainneet kauhean läheisiä ystäviä olla, jos tohon toveruus kaatuu. Tsemppiä molemmille! Elämää jatkuu, leikkeleiden kanssa tai ilman ♥️
   Läheisenkin ystävän kanssa voi ystävyys loppua, jos ei osaa itsereflektiota ja pyytää anteeksi. Tässä selkeästi Niina ei osannut millään tavalla asettua ystävänsä asemaan vaan sortui ensin vähättelemään ystävänsä tilannetta ja lopuksi tekemääm pilaa asialla. En ihmettele yhtään, jos ystävyys katkeaa. Ja jos jollekin on epäselvää, kyse ei ole pohjimmiltaan niistä leikkeleistä.

   Lainaa

  63. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Hain popparit siinä kohtaa kun oltiin vanhempien mökillä.

   Lainaa

  64. Kouluttamaton muurahainen 21.6.2023 9:58
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Ovatko murot maidon kanssa halvempia kuin leikkeleet? En itse osta kumpaakaan, joten en tiedä, mutta jotenkin tuntuisi, että suunnilleen samoissa hinnoissa mennään. Oli miten vaan, niin eihän tämä tietenkään poista sitä, että toisten ruokia ei ilman lupaa syödä. Jos niin epähuomiossa tapahtuu, kuten ilmeisesti ensimmäisellä kerralla, niin sitten korvataan. Ei sillä, vaikka toinen olisi noin törppö, niin ei siitä raivaria kannata saada tai riitaa tehdä.

   Lainaa

  65. Velaton pulu 21.6.2023 10:25
   Tulos: -41 (43 ääntä)
   Ei millään pahalla, mutta jos on noin tiukkaa, niin on ehkä aika jättää ne leikkeleet kokonaan ostamatta… just saying. 😊

   Lainaa

  66. Velaton pulu 21.6.2023 10:54
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Ovatko murot maidon kanssa halvempia kuin leikkeleet? En itse osta kumpaakaan, joten en tiedä, mutta jotenkin tuntuisi, että suunnilleen samoissa hinnoissa mennään. [...]
   500 g Cornflakes + litra maitoa = 3,65 €. 
   Jos kolme ihmistä syö, niin muroista menee ehkä puolet ja maidosta 80 %. 
   Yhteensä: 2,15 €
   Leivän kanssa vedetään helposti se sama määrä maitoa. Loput riippuu leivän ja leivänpäällisten hinnasta ja laadusta, jotka vaihtelevat hurjasti. Tosin muroissakin on suuria eroja, mutta veikkaan, että voileivät tulevat keskimäärin kalliimmiksi ja yllyttävät herkutteluun. 

   Lainaa

  67. Paineistettu paprika 21.6.2023 13:30
   Tulos: -21 (21 ääntä)
   Menis töihi

   Lainaa

  68. Hurskas lintu 21.6.2023 17:09
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   No, vähän outo tilanne. Mielestäni ei kannata ihan pienestä motkottaa. Asia olisi voitu ratkaista sillä, että majoittaja olisi sanonut, että tuokaa ruokaa tullessanne. Minusta sen täytyy olla ymmärrettävää. Mulla on ollut aikoja, jolloin rahat ovat olleet vähissä. En silti nostaisi meteliä muutamasta voileivästä. Ymmärrän silti, että joskus rahan vähyys voi olla hyvin stressaavaa. Olen itsekin joutunut perumaan sosiaalisia menoja sen takia. Ja muiden täytyy ymmärtää sekin. Tilanne tuskin oli uusi. Majoittujat olisivat voineet omatoimisestikin tuoda ruoat.

   Lainaa

  69. Kutsuttu seppä 21.6.2023 17:53
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Kämänen viinirypäle: Jos on rahat niin tiukilla että leikkelesiivuja pitää laskeskella, kannattaako rahoja pistää mökkireissun järjestämiseen?
   Tämä! Mun sisko on ympäri kyliä velkaa, mutta kummallisesti ostellaan koko ajan jotain ja käydään siellä sun täällä. Velkojen takaisinmaksu vaan unohtuu siinä ostelukiimassa.

   Lainaa

  70. Ainoa dinosaurus 21.6.2023 17:57
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Kämänen viinirypäle: Jos on rahat niin tiukilla että leikkelesiivuja pitää laskeskella, kannattaako rahoja pistää mökkireissun järjestämiseen?
   Köyhällä ei sais olla varaa edes siihen? Haista paska.

   Lainaa

  71. Sanoiko joku herukka 21.6.2023 21:13
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   irkku: On joillakin nähtävästi hankala ymmärtää että raha voi olla tiukilla syystä tai toisesta ja jo se yksikin leikkele voi jollekin olla tärkeä. Ei leivälle aina ole muuta kuin se yksi ainoa leikkele pahimmillaan. Jos on menossa toiselle ihmisille kylään niin ei kyllä muutenkaan omin luvin ole [...]
   Kyllä minä loukkaannun, jos joku ottaa omat eväät mukaan, kun tulee meille kylään. Mutta olen huomannut, ettei minun mennessäni kylään ihan jokainen vieraanvaraisuudestani nauttinut tarjoa minulle palaakaan edes usean tunnin vierailulla, jonne olen tullut kaukaa. Olen vähän kulmia kohotellen käynyt nakkikioskilla vierailun jälkeen, mutta en siitä voi pahastua kuitenkaan. Vierailusäännöt ovat murtoksessa, ennen tarjottiin ja nykyisin tuntuu, että omat eväät pitäisi änkeä kaikkien samaan jääkaappiin.

   Lainaa

  72. Läpäisemätön simpanssi 21.6.2023 23:00
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Niina on ihan hirveä ihminen. Vai että "kaupasta saa lisää", no tuskin saa jos rahat ovat niin tiukilla että joutuu laskemaan montako leikkelettä on pakkauksessa. Kuusi leikkelesiivua on myös prosentuaalisesti aika paljon lähes missä tahansa leikkelepakkauksessa. Toisen taloudellisesta tilanteesta ei kuulu tehdä mitään sisäpiirivitsiä. En tajua kuka muutenkaan syö kylässä mitään kaapeista, ellei ole selvästi erikseen sanottu että kaikkea saa ottaa. Vaikka kaveri olisi miljonääri on hänellä silti oikeus kieltää vieraita käymästä kaapeillaan.

   Lainaa

  73. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Lokaali ananas: Melkoinen kyrpä tuo leikkeleniuhottaja. 😁 Kannattaisko käyttää ne rahat siihen elämiseen eikä varailla mökkejä kavereille. Niina teki oikein.
   Luetun ymmärtäminen 0. Se mökki oli Niinan kaverin VANHEMPIEN mökki. Ei mikään helvetin vuokramökki

   Lainaa

  74. Kypsynyt kana 23.6.2023 11:48
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Hyvä insideläppä olisi ollut käydä kaupan kautta ja antaa kaverille sellainen leikkelepaketti...

   Lainaa

  75. Nuutunut kivi 23.6.2023 14:13
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Viisto ilves: Kuka laskee leikkeleitä? Hyi helvetti. Yököttää jo ajatus kuinka monta kertaa se paketti on näpelöity läpi. En tiedä Niinasta mutta itse en olisi syönyt siellä edes luvan kanssa jos tuon olisin tiennyt.
   Olisko kuitenkin leivänpäältä ne leikkeleet laskettu.

   Lainaa

  76. Kujeileva apina 25.6.2023 3:17
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Muistan kun teininä kävin siskoni ja hänen silloisen miehensä luona. Mies piti minulle saarnan, että leivälle saisi ottaa vain 2 juustosiivua. Katsoin kahta ruisleipäsiivuani, joilla oli kummallakin vain yksi siivu. N.2kuukautta myöhemmin sisko ja miehensä tulivat vanhempiemme luo. Ruokapöydässä katsoin kun lankoni höyläsi yhdelle leivälle 8 siivua juustoa! Sanoin: "Otit sitten pari siivua juustoa leivälle." Hän vain mutisi jotain epämääräistä ja otti toisellekin leivälle 8 siivua juustoa. Siinä vaiheessa kukaan muu ei ollut vielä tullut pöydön ääreen, sillä pistin vielä viimeisiä juttuja tarjolle. Kysyin häneltä: "Oletko pannut merkille, että meitä on täällä sinun lisäksesi 7 muutakin ihmistä?" Ei vastannut mitään vaan hotkittuaan poistui pöydän äärestä, sanomatta kiitos. 🫥

   Lainaa

  77. Kujeileva apina 25.6.2023 3:22
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Itse sanon aina vieraille, että kahvit ja kahvinkeitin, sillä me ei juoda itse kahvia. Ja jos toivoo jotain tiettyä syötävää, niin sit saa hankkia itse. Muuten saa syödä kaikkea mitä meiltä löytyy. Eikä se oo ollut ongelma kellekään. 🙏🏻

   Lainaa

  78. Kujeileva apina 25.6.2023 3:24
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kujeileva apina: Itse sanon aina vieraille, että kahvit ja kahvinkeitin, sillä me ei juoda itse kahvia. Ja jos toivoo jotain tiettyä syötävää, niin sit saa hankkia itse. Muuten saa syödä kaikkea mitä meiltä löytyy. Eikä se oo ollut ongelma kellekään. 🙏🏻
   Sanon siis, että kahvit ja kahvinkeitin on tuotava itse, sillä me ei juoda itse kahvia.😅 Pieni lukihäiriö ei aina huomaa puuttuvia sanoja tai virheitä. 🙏🏻

   Lainaa

  79. Räjähdysaltis riesa 25.6.2023 4:34
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Samassa tarinassa kerrot että kaverin rahatilanne on huono, ja kinkut vedettyäsi toteat: "kaupasta saa lisää". Minäkin estän sinut nyt.

   Lainaa

  80. Kirpeä ahven 25.6.2023 18:52
   Tulos: -17 (21 ääntä)
   Millainen arvomaailma on ihmisellä joka vitsii tuollaista vihanpitoa pitää jostain leikkeleistä? Ymmärrän kyllä että raha voi olla tiukilla, mutta itse kyllä mieluummin tyytyisin kuivaan leipään ja veteen, kuin alkaisin vieraille nillittää jostain leikeleen syönnistä. Mielestäni tuo on aika säälittävää. Tuollaiset ihmiset tavallaan ansaitsevatkin olla yksinäisiä.

   Lainaa

  81. Lomaileva panda 27.6.2023 9:02
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Kyllä niitä 3-4 siivua menee, vaikka en rikas olekaan

   Lainaa

  82. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kuka laittaa leivälle niin monta leikkelesiivua ja syö aamulla voileipiä..? Mutta Niinan jekun olisi voinut jättää tekemättä ottaen huomioon kaverin rahatilanteen. Ja oliko aiheellista mennä toisen jääkaapille ilman lupaa?

   Lainaa

  83. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Niina, nimenomaan sinä oot kusipää. Jos ruoka on ilmaista niin vie ihmeessä frendille kassillinen, sillä kaupasta sitä vaan saa!

   Lainaa

  84. Järjetön mango 27.8.2023 17:29
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jos itse olisin tämä kyläilevä kaveri niin olisin vaikka pari kymppiä antanut rahaa kerran rahat niin tiukalla ovat

   Lainaa

  85. Tulos: +1 (1 ääni)
   Talvehtiva kirjohylje: Kuka syö aamupalaksi kuusi leipää, tai vaihtoehtoisesti laittaa leivälle enemmän ku yhden leikkeleen?
   Olen itse perso ruisleivälle, mutta en minäkään syö noin paljoa kerralla... aamulla menee kaksi palaa (ja useampi kuin yksi leikkele, jos ne leikkeleet on pieniä... normaalikokoisia menee vain yksi).
   Mutta kyllä tää Niina on kusipää, kuka menee viemään kaverin jääkaapista ruokaa kysymättä lupaa ensin?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aamupala, esto, kaverit, kinkku, leikkele, leipä, maito, murot, mökki, rahatilanne, riita, tiukka, voileipä, ystävät