Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suomalaiset Espanjassa, osa 2

Suomalainen jumissa Espanjassa: "Kaikki oljenkorret käytetty."
Suomalaiset Espanjassa, osa 2

Edellisessä osassa kyseenalaistettiin mm. espanjalaisten kielitaitoa.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mukava maksamakkara 13.6.2023 0:09
   Tulos: +339 (373 ääntä)
   Hauskasti noi alkoholistit on aina ihan ällikällä lyötyjä kun joku kehtaa vihjata että ne olisi kännissä. Näköjään se pitää paikkansa myös silloin kun ne alkoholistit vetää stooreja hatusta.

   Lainaa

  2. Epämukava hampurilainen 13.6.2023 0:32
   Tulos: -48 (114 ääntä)
   Jollain lailla kuitenkin arvostan Jonnan luovuutta ja mielikuvitusta.

   Lainaa

  3. Tulos: +93 (175 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Hauskasti noi alkoholistit on aina ihan ällikällä lyötyjä kun joku kehtaa vihjata että ne olisi kännissä. Näköjään se pitää paikkansa myös silloin kun ne alkoholistit vetää stooreja hatusta.
   Kaikki alkoholistit ei ole sekoilevia idioottipaskapäitä, jotka tappelee, valehtelee ja pummii. 

   Lainaa

  4. Lukutaidoton hiiri 13.6.2023 1:48
   Tulos: +45 (67 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Hauskasti noi alkoholistit on aina ihan ällikällä lyötyjä kun joku kehtaa vihjata että ne olisi kännissä. Näköjään se pitää paikkansa myös silloin kun ne alkoholistit vetää stooreja hatusta.
   Ei pidä paikkaansa, ei ole hatusta vedetty stoori.
   T:Jonnan hattu

   Lainaa

  5. Tulos: +64 (120 ääntä)
   Akrasia: Kaikki alkoholistit ei ole sekoilevia idioottipaskapäitä, jotka tappelee, valehtelee ja pummii. 
   Tuo on ihan totta ja siitä ei keskustella ylipäätänsä riittävästi mielestäni että mikä se todellinen tilanne on. Totuus on se että yhteiskunta ei pyörisi ilman alkoholisteja kovinkaan hyvin sillä heitä on työelämässä kaikilla osa-alueilla ja tietynkaltaisessa perusduunissa keskimääräisesti yllättävän iso osa on alkoholisteja mikäli tarkastellaan mittareilla mitä meillä nykyään käytössä on. Osa vetää pitkät viikonloput ja osa vielä tisauttelee viikollakin mutta painavat duunia siinä kuin muutkin. Useimmat elävät asiallisesti aiheuttamatta ulkopuolisille mitään haittaa mutta pitkässä juoksussa kuormittavat itseään fyysisesti ja läheisiään henkisesti. Terveydenhuolto ei nykymuodossaan kykene tekemään mitään noille ongelmille mutta kuten on todettu niin taloudellisesti (yhteiskunnan kannalta) järkevintä on antaa asian olla nykyisellä raiteellaan koska eliniänodote on pienempi ja eläkkeisiin ei mene siten rahaa vastaavaa siivua kuin terveellisen elämäntavan eläneisiin suhteutettuna verotuloihin mitä alkoholismi tuottaa. En ole ihan varma onko tätä varten tehty spesifikoitua tutkimusta mutta toimenpiteistä tai niiden olemattomuudesta päätellen summat on selkeät.

   Lainaa

  6. heimosenkeimo 13.6.2023 2:25
   Tulos: -36 (76 ääntä)
   Huhhuh, nistit on kyllä röyhkeitä.

   Lainaa

  7. Miehevä sonni 13.6.2023 6:36
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Onko Jonna ESPANJASSA?

   Lainaa

  8. Ääkkönen 13.6.2023 7:07
   Tulos: -26 (124 ääntä)
   Pluri: Tuo on ihan totta ja siitä ei keskustella ylipäätänsä riittävästi mielestäni että mikä se todellinen tilanne on. Totuus on se että yhteiskunta ei pyörisi ilman alkoholisteja kovinkaan hyvin sillä heitä on työelämässä kaikilla osa-alueilla ja tietynkaltaisessa perusduunissa keskimääräisesti yllättävän iso osa on [...]
   Hah, onko hullumpaa kuultu. Eli mielestäsi alkoholistit ovat yhteiskuntaa kannatteleva voimavara. Kaiken tutkimustiedon mukaan alkoholin tuomat välilliset ja välittömät haitat ovat huomattavasti hyötyjä suuremmat. Ihan kuin töissä sinnittelevät alkoholistit lopettaisivat työnteon, mikäli selättäisivät onngelmansa. Ennemminkin kävisi päinvastoin.

   Lainaa

  9. Tulos: +64 (64 ääntä)
   Akrasia: Kaikki alkoholistit ei ole sekoilevia idioottipaskapäitä, jotka tappelee, valehtelee ja pummii. 
   Eikä jokainen, joka on joskus humalassa ja saa päähänsä ns. Kuningasidean, ole alkoholisti.

   Lainaa

  10. Tulos: +2 (16 ääntä)
   Ei ole mitään monoliittiä alkoholistit. Ei mitään muutakaan ryhmää. Tietty jotkut asiat pätevät useampiin ja jotkut harvoihin mutta aina särähtää jotenkin korvaan tuollainen ryhmä x aina sitä ja tätä. Näin asiaa ei varmaan pitäisi lukeakaan ja tiedostan ongelman sekä yritän työstää sitä. No tässäkään ei tavallaan ole voittajia, kannattaa kirjoittaa mahdollisimman selkeästi jotta tulee ymmärretyksi eikä sitten tarvitse korjailla mitä tarkoitti ja mitä ei. Mutta mutta,sitten tulee helposti tuhannen sanan essee siitä kuinka Höpö käytti monoliitti sanaa hassusti kun saman asian ajaisi toteamus että, HV ite oot! Kuten netikettiin kuuluu Viljon mielestä.

   Lainaa

  11. Tulos: +130 (144 ääntä)
   Ääkkönen: Hah, onko hullumpaa kuultu. Eli mielestäsi alkoholistit ovat yhteiskuntaa kannatteleva voimavara. Kaiken tutkimustiedon mukaan alkoholin tuomat välilliset ja välittömät haitat ovat huomattavasti hyötyjä suuremmat. Ihan kuin töissä sinnittelevät alkoholistit lopettaisivat työnteon, mikäli selättäisivät onngelmansa. Ennemminkin kävisi päinvastoin.
   Eiköhän tässä pointti ollut se, että iso osa alkoholisteista on tavallisia työssä käyviä ihmisiä, joilla on merkittävä rooli työelämässä. Kaikki ei suinkaan notku puistossa viinapullo kädessä. Työt voidaan hoitaa moitteetta tai jopa kehujen kera, mutta kun kotiin pääsee niin korkki narahtaa ja paetaan arkea.
   Alkoholismi on sairaus, ei synonyymi pultsarille tai sille, että on kännissä sekoillut. 

   Lainaa

  12. Siveetön monni 13.6.2023 8:53
   Tulos: -13 (87 ääntä)
   justjoo: Eiköhän tässä pointti ollut se, että iso osa alkoholisteista on tavallisia työssä käyviä ihmisiä, joilla on merkittävä rooli työelämässä. Kaikki ei suinkaan notku puistossa viinapullo kädessä. Työt voidaan hoitaa moitteetta tai jopa kehujen kera, mutta kun kotiin pääsee niin korkki narahtaa ja paetaan arkea. Alkoholismi on sairaus, ei synonyymi pultsarille tai sille, että on kännissä sekoillut. 
   Ei tässä niin sanota: "Totuus on se että yhteiskunta ei pyörisi ilman alkoholisteja kovinkaan hyvin" Kyllä pyörisi. Yhteiskunta pyörisi paremmin ilman alkoholisteja.

   Lainaa

  13. Tummanpuhuva riikinkukko 13.6.2023 9:06
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Siveetön monni: Ei tässä niin sanota: "Totuus on se että yhteiskunta ei pyörisi ilman alkoholisteja kovinkaan hyvin" Kyllä pyörisi. Yhteiskunta pyörisi paremmin ilman alkoholisteja.
   Tässä skenaariossa annettiin kaksi vaihtoehtoa: 
   1) Nykyiset alkoholistit käyvät töissä kuten aina ennenkin 
   2) Nykyiset alkoholistit lähtisivät ennemmin puiston penkille töiden sijasta
   Jos alkoholisteja ei olisi ollenkaan, yhtään ainutta, niin tottakai yhteiskunta pyörisi paremmin. Täysin itsestäänselvyys. Mutta se ei nyt tosiaan ollut se aihe tässä koska alkoholisteja on ja tulee todennäköisesti aina olemaankin.

   Lainaa

  14. Tulos: +71 (77 ääntä)
   Mitenkähän Jonna pyysi Espanjan lentoasemalla puhallutusta? "Blow me" ja ihmettelee ettei päässyt sisään?

   Lainaa

  15. Tulos: +75 (75 ääntä)
   ”Oletko koskaan käynyt Espanjassa?” Oon käyny Pasilan Triplassa, ilmeisesti se lasketaan?

   Lainaa

  16. Itseasiassa 13.6.2023 12:09
   Tulos: +56 (66 ääntä)
   Pluri: Tuo on ihan totta ja siitä ei keskustella ylipäätänsä riittävästi mielestäni että mikä se todellinen tilanne on. Totuus on se että yhteiskunta ei pyörisi ilman alkoholisteja kovinkaan hyvin sillä heitä on työelämässä kaikilla osa-alueilla ja tietynkaltaisessa perusduunissa keskimääräisesti yllättävän iso osa on [...]
   Kyllä musta tuli huomattavasti parempi työntekijä, kun lopetin ylettömän juomisen ja selvitin ne henkiset ja psyykkiset ongelmat jotka johtivat siihen juomiseen. Näissä muuten pystyi terveydenhuolto auttamaan, mutta jos ei itse kykene ja halua apua, niin ei siitä annetusta avusta ole mitään hyötyä. Elämä on paljon mukavampaa, kun kaikki aika ei tarvitse odottaa milloin pääsee seuraavan kerran käyttämään päihteitä ja vielä yrittää peitellä sitä ongelmaa muilta.

   Lainaa

  17. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Pluri: Tuo on ihan totta ja siitä ei keskustella ylipäätänsä riittävästi mielestäni että mikä se todellinen tilanne on. Totuus on se että yhteiskunta ei pyörisi ilman alkoholisteja kovinkaan hyvin sillä heitä on työelämässä kaikilla osa-alueilla ja tietynkaltaisessa perusduunissa keskimääräisesti yllättävän iso osa on [...]
   Niin paras veronmaksaja olisi ihminen, joka käyttäisi reilusti alkoholia ja polttaisi tupakkaa ja tekisi paljon töitä. Mieluiten lapseton. Hän kuitenkin hoitaa työnsä hyvin eikä sekoile vapaa-ajallakaan kuormittaen virkavaltaa. Terveys kestää eläkeikään asti, jolloin hän ensimmäisenä eläkepäivänä lähtee suoraan saappaat jalassa kuormittamatta eläkejärjestelmää tai terveyden hoitoa.
   Harvoin se kuitenkaan ihan näin taitaa olla. Ja vaikka menisikin niin onhan tuo aika surullista. 

   Lainaa

  18. Itseasiassa 13.6.2023 12:19
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Hauskasti noi alkoholistit on aina ihan ällikällä lyötyjä kun joku kehtaa vihjata että ne olisi kännissä. Näköjään se pitää paikkansa myös silloin kun ne alkoholistit vetää stooreja hatusta.
   Mä olisin kyllä ällikällä lyöty, jos joku ei päästäisi mua Espanjassa lentokoneeseen, kun oon Pasilassa kännissä. Mutta ehkä Jonna on astetta kovempi muija kun mä.

   Lainaa

  19. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Ääkkönen: Hah, onko hullumpaa kuultu. Eli mielestäsi alkoholistit ovat yhteiskuntaa kannatteleva voimavara. Kaiken tutkimustiedon mukaan alkoholin tuomat välilliset ja välittömät haitat ovat huomattavasti hyötyjä suuremmat. Ihan kuin töissä sinnittelevät alkoholistit lopettaisivat työnteon, mikäli selättäisivät onngelmansa. Ennemminkin kävisi päinvastoin.
   Kun päässä on vain kaksi aivosolua, kaikki minkä ymmärtäminen vaatii kolmea tai useampaa aivosolua kuulostaa varmasti hullulta.  Siinä ei sanottu että alkoholISMI olisi yhteiskunnan voimavara, vaan töitä tekevät ihmiset jotka sattuvat olemaan alkoholisteja. Kaksi täysin eri asiaa. Jos joka ikinen työtä tekevä alkoholisti lopettaisi hommat, yhteiskunta hajkoaisi hyvin äkkiä sillä heitä on niin paljon ja niin monissa yhteiskunnan pyörittämiseen vaadittavissa tärkeissä ammateissa.  Siinä ei millään tavalla väitetty että alkoholismin haitat olisivat pienemmät kuin hyödyt. Siinä ei itseasiassa edes väitetty että alkoholismista olisi minkäänlaista hyötyä, kuten sillä olkiukolla mitä vastaan tappelet. Myöskään tyhmyydestä ei ole mitään hyötyä, mutta todella iso ja merkittävä osa suomalaisista työtä tekevistä ihmisistä on yhtä tyhmiä kuin sinä, eivätkä osaa lukea kunnolla saatika ymmärrä mitään lukemaansa. Silti työtä tekevät idiootit on tärkeitä.

   Lainaa

  20. Tulos: +46 (46 ääntä)
   Pasila, Malaga, mitä näitä nyt on

   Lainaa

  21. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Itseasiassa: Kyllä musta tuli huomattavasti parempi työntekijä, kun lopetin ylettömän juomisen ja selvitin ne henkiset ja psyykkiset ongelmat jotka johtivat siihen juomiseen. Näissä muuten pystyi terveydenhuolto auttamaan, mutta jos ei itse kykene ja halua apua, niin ei siitä annetusta avusta ole mitään hyötyä. Elämä on paljon [...]
   Mahtavaa että pääsit vaikeasta elämänvaiheesta eteenpäin! 😮👏Kuulostaa tosiaan melko stressaavalta toi päihteiden orjana eläminen. 😔

   Lainaa

  22. Mitä mä Malagas? 13.6.2023 17:43
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Aloin kuulemaan biisinpätkää "Mitä mä Malagas? / Viihdyn hiton hyvin himas" ihan uudella näkökulmalla.

   Lainaa

  23. Nuutunut kivi 13.6.2023 17:45
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Huutistelen?

   Lainaa

  24. Sinnikäs jyrsijä 13.6.2023 17:53
   Tulos: -21 (29 ääntä)
   Nuutunut kivi: Huutistelen?
   Veikkaisin, että tulee sanasta huutis (huutokauppa). Miten sitten liittyy aiheeseen, en tiedä.

   Lainaa

  25. Mahtava seepra 13.6.2023 18:37
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   En ole käynyt Triplassa vielä mutta ilmeisesti pienissä - tai suuremmissakin - soseissa meininki on kuin Malagassa :D Tuostahan olisi hauska nähdä video miltä se koneeseen pyrkiminen on näyttänyt ja millainen on aspan ilme. Ja vielä minkä aspan, lipputoimiston tai R-kioskin? Vai vieläkö niitä Ärriä edes on?

   Lainaa

  26. Toipuva haisunäätä 13.6.2023 18:56
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Nuutunut kivi: Huutistelen?
   Huutonauran

   Lainaa

  27. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Sinnikäs jyrsijä: Veikkaisin, että tulee sanasta huutis (huutokauppa). Miten sitten liittyy aiheeseen, en tiedä.
   Älä veikkaa.

   Lainaa

  28. vieläkin se toinen aave 13.6.2023 23:43
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Voisin vähän kukkaron nyörejä höllentää että Jonnalle saataisiin lippu Espanjaan.

   Lainaa

  29. Kuollut kenguru 13.6.2023 23:58
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Ite otin joskus liikaa ketipinoria ja pääsin Amerikkaan.

   Lainaa

  30. Ravinteeton haisunäätä 14.6.2023 8:24
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   Pluri: Tuo on ihan totta ja siitä ei keskustella ylipäätänsä riittävästi mielestäni että mikä se todellinen tilanne on. Totuus on se että yhteiskunta ei pyörisi ilman alkoholisteja kovinkaan hyvin sillä heitä on työelämässä kaikilla osa-alueilla ja tietynkaltaisessa perusduunissa keskimääräisesti yllättävän iso osa on [...]
   Kyllä se yhteiskunta pyörisi hyvin myös ilman alkoholisteja, jos he vain raitistuisivat. Yhteiskunta ei tarvitse alkoholisteja mihinkään.

   Lainaa

  31. Kelvoton lepakko 14.6.2023 9:15
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Nuutunut kivi: Huutistelen?
   Huutis=huuto.net Jotkut käyttävät samaa sanaa tarkoittamaan "huutonaurua."

   Lainaa

  32. Tulenarka valas 14.6.2023 9:18
   Tulos: -11 (25 ääntä)
   Tummanpuhuva riikinkukko: Tässä skenaariossa annettiin kaksi vaihtoehtoa: 1) Nykyiset alkoholistit käyvät töissä kuten aina ennenkin 2) Nykyiset alkoholistit lähtisivät ennemmin puiston penkille töiden sijasta Jos alkoholisteja ei olisi ollenkaan, yhtään ainutta, niin tottakai yhteiskunta pyörisi paremmin. Täysin itsestäänselvyys. Mutta se ei [...]
   Kuten lainauksessa jo mainittiinkin, väite oli että "Totuus on se että yhteiskunta ei pyörisi ilman alkoholisteja kovinkaan hyvin" Se, mitä vaihtoehtoja sen jälkeen muka annetaan, ei liity tuohon väitteeseen mitenkään. Ja tuo väite on aivan täyttä paskaa.

   Lainaa

  33. Tulos: -10 (10 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Hauskasti noi alkoholistit on aina ihan ällikällä lyötyjä kun joku kehtaa vihjata että ne olisi kännissä. Näköjään se pitää paikkansa myös silloin kun ne alkoholistit vetää stooreja hatusta.
   Tiedän erään pahasti alkoholisoituneen ihmisen jolla oli todettu "rintasyöp" joka kuitenkin saatiin parannettua yhdellä piikillä. Hänellä on ain allergisia näppyjä ym koska kananmuna. 

   Lainaa

  34. Viisto ilves 14.6.2023 18:07
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Ravinteeton haisunäätä: Kyllä se yhteiskunta pyörisi hyvin myös ilman alkoholisteja, jos he vain raitistuisivat. Yhteiskunta ei tarvitse alkoholisteja mihinkään.
   Riippuu tulkinnasta. Osa tulkitsee "ilman alkoholisteja" tarkoittavan, että kyseisiä ihmisiä ei olisi olemassakaan, osa taas että he eivät olisi alkoholisteja. Kaksi hyvin eri asiaa.

   Lainaa

  35. Itserakas pingviini 15.6.2023 16:43
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Akrasia: Kaikki alkoholistit ei ole sekoilevia idioottipaskapäitä, jotka tappelee, valehtelee ja pummii. 
   Ja jotkut vain keskittyy olennaiseen. Heitä on moneen junaan.

   Lainaa

  36. Kallistunut maksamato 15.6.2023 22:21
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Laura: ”Oletko koskaan käynyt Espanjassa?” Oon käyny Pasilan Triplassa, ilmeisesti se lasketaan?
   Suomen Mallorca

   Lainaa

  37. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Viisto ilves: Riippuu tulkinnasta. Osa tulkitsee "ilman alkoholisteja" tarkoittavan, että kyseisiä ihmisiä ei olisi olemassakaan, osa taas että he eivät olisi alkoholisteja. Kaksi hyvin eri asiaa.
    Niin, siinä luki "ilman alkoholisteja", ei "ilman alkoholismia". Kaikki olisi paremmin, jos kukaan ei kärsisi alkoholismista, mutta jos kaikki alkoholistit kerättäisiin leirille Tikkurilaan, heidän perheidensä ja työpaikkojensa tulisi aivan valtaosassa tapauksista heitä ikävä. Aika harva loppupeleissä juo perheensä ja duuninsa, likomärkä systeemimme ei vain pysty tunnistamaan toimintakykyisiä alkoholisteja. Sen sijaan varmaan kaikki alkoholistien läheiset toivovat, että kaikki alkoholi kerättäisiiin ja poltettaisiin vaikka biokaasuksi busseihin, mutta alkoholistit itse jätettäisiin olemaan.

   Lainaa

  38. Viljava huonekalu 18.6.2023 22:59
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Huutista, kun seuraavaan mokaan siirtyessä tuli mainos 99 euron lentolipuista Malagaan

   Lainaa

  39. Tulos: +1 (1 ääni)
   Akrasia: Kaikki alkoholistit ei ole sekoilevia idioottipaskapäitä, jotka tappelee, valehtelee ja pummii. 
   Case in point, meidän entinen naapuri. Asuttiin lähemmäs 30 vuotta erään vanhemman miehen naapurissa - mies ja vaimo kummatkin opettajia ja alkoholisteja. Pariskunnan mies oli kiltti kuin mikä ja kännissä enemmän säälittävä tapaus kuin idiootti... itkeskeli ja oli tunteellinen, ja antoi selväpäisenä minulle pari kertaa matikan tukiopetusta (ei ollut edes oman koulun opettaja). Kerran hän sitten soitti meille viinapäissään ja itkeskeli sitä, että "onpa se teidän tyttö fiksu!".

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: espanja, hyväntekeväisyys, lennot, lento, liput, malaga, pasila, raha

 • Uusimmat

 • Kategoriat