Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Foliohattu kiristää, osa 26

Askelvero tulee – oletko valmis?
Foliohattu kiristää, osa 26

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kohtuuton tomaatti 29.6.2023 0:07
   Tulos: +420 (462 ääntä)
   Raamattu taisi kieltää myös sekoitekankaiden käytön vaatteissa, mutta jotenkin musta tuntuu että Elinan vaatekaappi ei sitä sääntöä noudata. Mutta eihän sillä ole mitään väliä kun just se osa Raamatusta ei sovi omaan agendaan.

   Lainaa

  2. Mister Mistres 29.6.2023 0:08
   Tulos: +47 (93 ääntä)
   Pala helvetissä Anneli

   Lainaa

  3. Komea tiikeri 29.6.2023 0:29
   Tulos: +258 (284 ääntä)
   Miten niin ottaisitko? Nyt ei foliohattu noudata omaa agendaa. Eikös se siru heidän mielestään injektoitu jo koronapiikissä ja moneen kertaan, eli peli on jo menetetty, mitä tuota suotta enää kyselemään. Ei ole johdonmukaisuus näissä vahvinta alaa.

   Lainaa

  4. Moitteeton henkilö 29.6.2023 0:35
   Tulos: +214 (218 ääntä)
   Entäs me pyörätuolilla liikkuvat? Miten meidän askeleita seurataan?

   Lainaa

  5. Laajahko haltija 29.6.2023 0:42
   Tulos: +167 (171 ääntä)
   Jaahas, nyt jäi sitten kiinnostamaan se armeijalla käytössä uusi teknologia mikä Tiialla aiheuttaa tykytyksiä. On se oltava aika huikeata kamaa, jos tämä nykyinen nanosiruteknologia on jo 30 vuotta vanhaa.

   Lainaa

  6. Pedon merkki 29.6.2023 0:44
   Tulos: +197 (203 ääntä)
   Ennustiko raamattu ihan tosissaan mikrosirut jo 2000 vuotta sitten?

   Lainaa

  7. Tyylikäs herukka 29.6.2023 1:13
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Mitä.

   Lainaa

  8. Sateenkaareva kirahvi 29.6.2023 2:37
   Tulos: +156 (166 ääntä)
   Pedon merkki: Ennustiko raamattu ihan tosissaan mikrosirut jo 2000 vuotta sitten?
   Mä haluaisin myös tietää tän kyseisen kohdan Raamatusta, kerran luin koko kirjan läpi, mutta nyt ei kyllä muistu mikrosirukohta mieleen..

   Lainaa

  9. Piparjuuri 29.6.2023 3:04
   Tulos: +231 (235 ääntä)
   Tunnen erään henkilön, jonka äiti on ollut lähes koko elämänsä vakavasti halvaantunut polion jäljiltä. On nykyään jo aika vanha, ja kärsii edelleen kivuista asian vuoksi. Ai että miten vituttaa rokotevastaiset, jotka vapaaehtoisesti laittaisivat lapset kärsimään turhaan. Facebook-feedissäni WHO aina välillä mainostaa tuhkarokkorokotuksen tärkeyttä, ja sielläkin kommenttikenttä täynnä näitä -.-

   Lainaa

  10. Äksy roska 29.6.2023 3:38
   Tulos: +109 (109 ääntä)
   Moitteeton henkilö: Entäs me pyörätuolilla liikkuvat? Miten meidän askeleita seurataan?
   Teidän verotus voisi olla saman tyyppinen kuin autoilla, muttei kilometreistä vaan metreistä.

   Lainaa

  11. Kastunut mato 29.6.2023 4:41
   Tulos: +188 (190 ääntä)
   mulla meni nyt vähänniinku ohi et miks ihmeessä niistä askelista pitäis verottaa

   Lainaa

  12. Tulos: +85 (91 ääntä)
   Kastunut mato: mulla meni nyt vähänniinku ohi et miks ihmeessä niistä askelista pitäis verottaa
   Katos kun kansa on aktivoitunut huolestuttavasti, harrastavat liikuntaa ja käyvät töissä etc. Kyllä pitää sellainen rvarakkaan kansanosan riehunta saada minimiin ja väki sohvalle makaamaan. Ja jos joku haluaa ihan väkisin kyseistä toimintaa harjoittaa, niin maksakoon. Voi, meillä on vielä paljon asioita, mitä ei ole keksitty verottaa!

   Lainaa

  13. Tukintolvana 29.6.2023 5:37
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Moitteeton henkilö: Entäs me pyörätuolilla liikkuvat? Miten meidän askeleita seurataan?
   Ja rollan kanssa kulkevat. Ei vissiin saada mitään verokevennystä ellei oltaisi rikkaita.

   Lainaa

  14. Tulos: +51 (63 ääntä)
   Pedon merkki: Ennustiko raamattu ihan tosissaan mikrosirut jo 2000 vuotta sitten?
   Ei tietenkään. Sielä puhutaan ihmisistä, jotka ottavat pedon merkin oikeaan käteen ja otsaan ja sitten palvovat petoa. Kuka tai mikä peto on, niin sitä ei kerrota, mutta viisas osaa laskea pedon luvun ja se luku on 666. Tuttu Iron Maidenin biisistä.

   Lainaa

  15. Tulos: +53 (59 ääntä)
   Minua jaksaa ihmetyttää miten hyvin keisari Neron vastainen propaganda jaksaa vielä nykyään!

   Lainaa

  16. Kykenemätön lammas 29.6.2023 6:17
   Tulos: -37 (45 ääntä)
   Kohtuuton tomaatti: Raamattu taisi kieltää myös sekoitekankaiden käytön vaatteissa, mutta jotenkin musta tuntuu että Elinan vaatekaappi ei sitä sääntöä noudata. Mutta eihän sillä ole mitään väliä kun just se osa Raamatusta ei sovi omaan agendaan.
   Missä kohtaa puhutaan sekoitekankaista? En löydä googlella niin tarvitsen apua.

   Lainaa

  17. Huvipuistohullu 29.6.2023 6:34
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Rupes muuten menemään veroja, jos on Puuradalla ja siellä on kaks junaa 😂

   Lainaa

  18. Suonensisäinen lokki 29.6.2023 6:36
   Tulos: +103 (105 ääntä)
   Piparjuuri: Tunnen erään henkilön, jonka äiti on ollut lähes koko elämänsä vakavasti halvaantunut polion jäljiltä. On nykyään jo aika vanha, ja kärsii edelleen kivuista asian vuoksi. Ai että miten vituttaa rokotevastaiset, jotka vapaaehtoisesti laittaisivat lapset kärsimään turhaan. Facebook-feedissäni [...]
   On se jännään kun itse ei ole elänyt aikaa ku se polio on jyllännyt niin kuvitellaan että keksitty, äitini kans puhuu lapsuudestaan ja polion.sairastaneista vaikka ite siltä säästyi.
   Näitä idiootteja ei voi edes sivistää, kun kaikki on heidän mukaan lavastettu tai keksitty.
   Vaikkei saisi tovoa kenellekkään pahaa niin joskus salaa toivoo että saisivatpa taudin. Voisi sitten sanoa että älä keksi omiasi.
   Helppoa on Suomessa huudella, kun ei ole pahemmin tauteja kiertämässä, hygienia huipussaan ja ruokaa aekä terveydenhuolto on. 

   Lainaa

  19. Melkoisen seepra 29.6.2023 6:53
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Minä luulin ensin, ennenkuin ehdin oikeasti kunnolla lukea, että Carlos halusi antaa veronalennuksia per askel, eli mitä aktiivisempi niin sitä vähemmän veroja ja kotona makoilua ja oletettavasti myös terveydenhuoltokuluja.

   Lainaa

  20. Tulos: +108 (110 ääntä)
   Kykenemätön lammas: Missä kohtaa puhutaan sekoitekankaista? En löydä googlella niin tarvitsen apua.
   3. Mooseksen kirja, luku 19:19
   Noudata näitä minun lakejani. Älä anna karjassasi kahden erilaisen eläimen pariutua keskenään. Älä kylvä samaan peltoon kahta erilaista siementä. Älä pue yllesi vaatekappaletta, joka on kudottu kahdesta erilaisesta langasta.
   5. Mooseksen kirja, luku 22:11
   Älä käytä vaatteita, jotka on kudottu kahdesta eri lankalajista, villasta ja pellavasta.
   Mooseksen laissa lukee kyllä vähän kaikenlaista. Mm. tämä:
   5. Moos. 25:11-12 Jos kaksi miestä tappelee keskenään ja alakynnessä olevan vaimo yrittää auttaa miestään tarttumalla tämän vastustajaa sukupuolielimistä, naista ei saa sääliä, vaan hänen kätensä on lyötävä ranteesta poikki.

   Lainaa

  21. Sekoileva maito 29.6.2023 6:55
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Kykenemätön lammas: Missä kohtaa puhutaan sekoitekankaista? En löydä googlella niin tarvitsen apua.
   "Älä käytä vaatteita, jotka on kudottu kahdesta eri lankalajista, villasta ja pellavasta"
   5. Mooseksen kirja

   Lainaa

  22. Tuottelias ahma 29.6.2023 7:03
   Tulos: +108 (110 ääntä)
   "5. Moos. 25:11-12 Jos kaksi miestä tappelee keskenään ja alakynnessä olevan vaimo yrittää auttaa miestään tarttumalla tämän vastustajaa sukupuolielimistä, naista ei saa sääliä, vaan hänen kätensä on lyötävä ranteesta poikki." Tällainen tapahtuma ilmeisesti on käynyt tappelun tiimellyksessä ja toinen hävinnyt sen tuloksena ja vaatinut uutta lakia :D

   Lainaa

  23. Taltioitu mato 29.6.2023 7:59
   Tulos: +82 (86 ääntä)
   Tuottelias ahma: "5. Moos. 25:11-12 Jos kaksi miestä tappelee keskenään ja alakynnessä olevan vaimo yrittää auttaa miestään tarttumalla tämän vastustajaa sukupuolielimistä, naista ei saa sääliä, vaan hänen kätensä on lyötävä ranteesta poikki." Tällainen tapahtuma ilmeisesti on käynyt tappelun tiimellyksessä ja toinen hävinnyt sen tuloksena ja vaatinut uutta lakia 😁
   Taisi Mooses hävitä kyseisen tappelun.

   Lainaa

  24. Sisällötön lammas 29.6.2023 8:20
   Tulos: +117 (121 ääntä)
   Kyllähän sen kaikki tietää että koronapiikki on aiheuttanut poliota jo viimeiset kolmesataa vuotta. Selviää kun tutkii mitkä on polion juurisyyt.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 29.6.2023 8:34
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Melkoisen seepra: Minä luulin ensin, ennenkuin ehdin oikeasti kunnolla lukea, että Carlos halusi antaa veronalennuksia per askel, eli mitä aktiivisempi niin sitä vähemmän veroja ja kotona makoilua ja oletettavasti myös terveydenhuoltokuluja.
   Mä kans mietin, että eikö lihasvoimin kulkemisella pitäisi saada rahaa takaisin päin. Carlos ei tarkenna, mikä tämä tilanne on jossa veroa pitäisi alkaa maksamaan, mutta hyvä veikkaus että hänen mielestään pitäisi olla jotenkin tasa-arvoisempaa autoilun kanssa.

   Lainaa

  26. Eka pussieläin 29.6.2023 9:43
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   nuo foliohatut on niin sairasta porukkaa että harvassa asiassa tulee yhtä ristiriitaiset tunteet kun näitä lukiessa. hämmennys (onko oikeasti joku noin tyhmä?) inho (vittu mikä idiootti) sääli (ei tuollakaan oo hyvin asiat mennyt kun siitä on tullut noin yksinkertainen) huvitus (onhan se nyt parhaimmillaan hauskaa kuinka sairaalla tavalla ihmisen mielikuvitus voi toimia) pelko (mihin demokratia menisi jos yli 50% ihmisistä olisi näin tyhmiä) suru (mikä yhteiskunnassa on vikana kun näin tyhmiä ihmisiä löytyy) ole hyvä ja jatka listaa

   Lainaa

  27. Tohlo hedelmä 29.6.2023 10:15
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Moitteeton henkilö: Entäs me pyörätuolilla liikkuvat? Miten meidän askeleita seurataan?
   Puoli kierrosta / 1 askel? Tai sitte se on vaan selitys näide mukaan...

   Lainaa

  28. It's a deal 29.6.2023 10:23
   Tulos: +68 (72 ääntä)
   "Voi vaan miettiä..." "Mietipä sitä!" "Olen tässä miettinyt..." Kun miettiminen vaan ei ole se sinun juttusi, mutta teet sitä pakonomaisesti kaiken päivää. Ja pidät ihan pimeiden Youtube -videoiden katsomista ajatteluna.

   Lainaa

  29. Epäjalo ilonpilaaja 29.6.2023 10:47
   Tulos: +19 (51 ääntä)
   Kyöpeli: 3. Mooseksen kirja, luku 19:19Noudata näitä minun lakejani. Älä anna karjassasi kahden erilaisen eläimen pariutua keskenään. Älä kylvä samaan peltoon kahta erilaista siementä. Älä pue yllesi vaatekappaletta, joka on kudottu kahdesta erilaisesta langasta. 5. Mooseksen kirja, luku 22:11Älä käytä vaatteita, jotka on [...]
   Tiedän, että kaikki rakastavat paskoa Tooraa, mutta tuo laki sekoitekankaista oli oikeasti ihan fiksu juttu, ja meillä on nykyisessäkin suomalaisessa yhteiskunnassa vastaava laki voimassa.
   Tuohon aikaan vaatteet olivat tietysti hyvin erilaisia kuin meillä nykyään. Yleensä vaatteet valmistettiin vain yhdestä kangaskuidusta, mutta ylipapin virkapuku oli valmistettu sekoitekankaasta. Tämä virkapuku oli tietysti varattu ainoastaan ylipapin käyttöön, ja muut eivät saaneet käyttää samanlaista vaatetta. Samaten nyky-Suomessa on ihan juridisessa laissa kielletty esiintyä virkamiehenä, jos ei oikeasti ole sellainen. Toki naamiaisiin saa varmaan laittaa päälleen esim. poliisin virka-asua muistuttavan puvun, mutta on kiellettyä pyrkiä hämäämään toisia luulemaan sinua poliisiksi, jos et ole poliisi. Eli ei saa mennä koputtelemaan oville poliisin virka-asussa, eikä ajella ympäriinsä poliisi-tekstillä maalatulla autolla. Kaikki varmasti ymmärtävät, miksi.

   Lainaa

  30. Minäätiölä 29.6.2023 12:03
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Mitään... mahtaisiko Siru tykätä otsassa merkistä, Epäilen.

   Lainaa

  31. Häijy kobra 29.6.2023 12:05
   Tulos: -19 (19 ääntä)
   Annetaanko se poliorokote nykyisin nenään, vai eikö kuva ja kuvateksti muuten vain ole ihan synkassa keskenään?

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Moitteeton henkilö: Entäs me pyörätuolilla liikkuvat? Miten meidän askeleita seurataan?
   Verotuksen pohjana pidetään reipasta 8kmh kävelynopeutta, jonka mukaan verot otetaan tuntimaksuna. Tämä tarkoittaa sitä että jos rullaat eteenpäin hitaasti, maksat enemmän, jos rullaat nopeammin kuin 8kmh, pääset halvemmalla kuin keskimääräinen kävelijä. Sähkömopoilla kulkeviin sovelletaan moottoriajoneuvoille suunnattua taulukkoa.

   Lainaa

  33. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Häijy kobra: Annetaanko se poliorokote nykyisin nenään, vai eikö kuva ja kuvateksti muuten vain ole ihan synkassa keskenään?
   Kyllä, joitakin rokotteita on nykyään saatavilla nenäsumutteen muodossa.

   Lainaa

  34. Tulos: -59 (61 ääntä)
   Kohtuuton tomaatti: Raamattu taisi kieltää myös sekoitekankaiden käytön vaatteissa, mutta jotenkin musta tuntuu että Elinan vaatekaappi ei sitä sääntöä noudata. Mutta eihän sillä ole mitään väliä kun just se osa Raamatusta ei sovi omaan agendaan.
   Eikä kiellä. Lukisit edes kerran itse, niin ei tarvis lukea näitä mutu-juttuja.

   Lainaa

  35. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Komea tiikeri: Miten niin ottaisitko? Nyt ei foliohattu noudata omaa agendaa. Eikös se siru heidän mielestään injektoitu jo koronapiikissä ja moneen kertaan, eli peli on jo menetetty, mitä tuota suotta enää kyselemään. Ei ole johdonmukaisuus näissä vahvinta alaa.
     Oletettavasti he eivät ottaneet koronapiikkiä, sehän ei ollut pakollista. Nämä teorisoivat, että jos olisi. 
     Mutta nauran täällä soikeana tuolle Moosekselle, joka hävisi tappelun. Siinä olisin halunnut olla kärpäsenä katossa, kun sitten tuohtuneena kiipesi vuorelleen uudestaan ja tuli alas "noin ei prkl saa tehdä!!!" -lisäyksen kanssa.

   Lainaa

  36. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Kyllä ihmiskunta on hävinnyt tämän sodan. Tarkoitan nyt sodan tyhmyyttä vastaan. Kansalaistieteilijät ovat parhaita tutkijoita. Rehellinen lopputulos syntyy, kun selvittää itse. Googlaamalla. Tuoreimpien selvitysten mukaan ihmiskunta on alkanut muuttua tyhmemmäksi. Sen kyllä huomaa. Minnekähän tässä vielä päädytään? Sadan vuoden päästä ihmisapinat ovat viisaampia kuin ihminen, jolle älyllistä osaamista edustaa oman ulosteen syöminen aamun ja illoin.

   Lainaa

  37. Uusiutumaton ilves 29.6.2023 19:12
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   MerryXmas: Kyllä ihmiskunta on hävinnyt tämän sodan. Tarkoitan nyt sodan tyhmyyttä vastaan. Kansalaistieteilijät ovat parhaita tutkijoita. Rehellinen lopputulos syntyy, kun selvittää itse. Googlaamalla. Tuoreimpien selvitysten mukaan ihmiskunta on alkanut muuttua tyhmemmäksi. Sen kyllä huomaa. [...]
   Tätähän se idioluutio on. Idiootit lisääntyy enemmän kuin älykkäät joten idioottien määrä suhteessa älykkäisiin lisääntyy koko ajan.

   Lainaa

  38. Arkkienkeli 29.6.2023 20:27
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Mikrosirut 20-30 vuotta vanhoja keksintöjä? Millähän se mun Commodore 64 toimi 80-luvulla, pienillä pygmeillä?

   Lainaa

  39. Nuutunut kivi 29.6.2023 21:22
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Mitä ovat Carloksen mainitsemat karjarautatiet?

   Lainaa

  40. Nuutunut kivi 29.6.2023 21:26
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   Kivi:   Oletettavasti he eivät ottaneet koronapiikkiä, sehän ei ollut pakollista. Nämä teorisoivat, että jos olisi.   Mutta nauran täällä soikeana tuolle Moosekselle, joka hävisi tappelun. Siinä olisin halunnut olla kärpäsenä katossa, kun sitten tuohtuneena kiipesi vuorelleen uudestaan ja tuli alas "noin ei prkl saa tehdä!!!" -lisäyksen kanssa.
   Kymmenen käskyä ja Mooseksen lait on eri asia. Kymmenen käskyä on kymmenen käskyä. Mooseksen lait on enemmän kokoelma käskyjen tulkintaan ja yleiseen elämiseen ja kanssakäymiseen liittyviä asioita ja perinnäissääntöjä/tapoja.

   Lainaa

  41. Pyöreä tonttu 29.6.2023 22:36
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Eka pussieläin: nuo foliohatut on niin sairasta porukkaa että harvassa asiassa tulee yhtä ristiriitaiset tunteet kun näitä lukiessa. hämmennys (onko oikeasti joku noin tyhmä?) inho (vittu mikä idiootti) sääli (ei tuollakaan oo hyvin asiat mennyt kun siitä on tullut noin yksinkertainen) huvitus (onhan se nyt [...]
   Kunnioitus (suomalaista yhteiskuntaa kohtaan) että tällaisetkin tahvot on saatu pysymään hengissä aikuisiälle ja opetettua kirjoittamaan

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Epäjalo ilonpilaaja: Tiedän, että kaikki rakastavat paskoa Tooraa, mutta tuo laki sekoitekankaista oli oikeasti ihan fiksu juttu, ja meillä on nykyisessäkin suomalaisessa yhteiskunnassa vastaava laki voimassa. Tuohon aikaan vaatteet olivat tietysti hyvin erilaisia kuin meillä nykyään. Yleensä vaatteet valmistettiin vain yhdestä [...]
   Onko sinulla lähdettä väitteelle, että ylipapin asu olisi tehty sekoitekankaasta? Muistan, että Mooseksen kirjoissa kuvailtiin pyhiä esineitä ja toimituksia varsin yksityiskohtaisesti, mutta mieleeni ei jäänyt, että sekoitekangasta olisi mainittu mitenkään muuten kuin noissa yllä lainatuissa kielloissa. Lisäksi samassa asiayhteydessä kielletään myös erilajisten eläinten parittelun salliminen ja eri viljojen kasvattaminen sekaisin samassa pellossa, millä tuskin oli perusteena ylipapin jäljittelyn kieltäminen. Pappien ei tarvinnut käsittääkseni edes viljellä maata eikä hoitaa karjaa, koska he saivat elatuksensa tavalliselta kansalta. Pyhän suitsukkeen reseptin kohdalla puolestaan kiellettiin ankarasti sen valmistaminen ja käyttö maallisiin tarkoituksiin.

   Lainaa

  43. Pölypussiton sika 30.6.2023 5:43
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Melkoisen seepra: Minä luulin ensin, ennenkuin ehdin oikeasti kunnolla lukea, että Carlos halusi antaa veronalennuksia per askel, eli mitä aktiivisempi niin sitä vähemmän veroja ja kotona makoilua ja oletettavasti myös terveydenhuoltokuluja.
   Siis tämähän kuulostaa jo liian fiksulta. Kannatan, ihan vain koska voisi lieveilmiönä aiheuttaa lennokkaita veronkiertoyrityksiä. Haluan istua siinä oikeussalissa jossa joku istuu syytettynä askelmittarin kiinnittämisestä johonkin heiluriin tai HotWheelsiin :D

   Lainaa

  44. Epäjalo ilonpilaaja 30.6.2023 8:01
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Tane: Onko sinulla lähdettä väitteelle, että ylipapin asu olisi tehty sekoitekankaasta? Muistan, että Mooseksen kirjoissa kuvailtiin pyhiä esineitä ja toimituksia varsin yksityiskohtaisesti, mutta mieleeni ei jäänyt, että sekoitekangasta olisi mainittu mitenkään muuten kuin noissa yllä lainatuissa kielloissa. Lisäksi [...]
   Mooseksen laki kokonaisuudessaan koskee paljon muutakin kuin vain uskonnollista johtajuutta. Esimerkiksi ruokailuun ja peltotöihin liittyvät lait eivät mitenkään liity siihen, vaikka joku muu laki liittyisikin.
   Nämä kolme nimenomaista kohtaa kertovat siitä, miten ei tule sekoittaa sellaista, mitä ei ole tarkoitettu sekoitettavaksi.
   Kahden eri siemenen sekoittaminen voi olla kiellettyä kahdesta eri syystä. Ensinnäkin, kielto koskee hyötykasveja ja rikkaruohoja. "Älä viljele rikkaruohoja samassa pellossa hyötykasvien kanssa". Tästä oli Raamatun puolella joku vertauksellinen tarinakin, miten ikävä lopputulos tällaisella viljelyllä oli. Toisekseen on muistettava, että tämä on ajalta ennen evoluution ymmärtämistä. Tietenkään ei ole ollut sopivaa ottaa sitä riskiä, että kaksi eri lajin kasvia voisivat lisääntyä keskenään uudeksi kasviksi, koska se olisi juutalaisittain epäkunnioittavaa Jumalaa kohtaan. Jumala on katsos jo luonut kaikki kasvit täydellisiksi, niin mitäs parannettavaa ihmisellä siihen olisi. (Lue: Ihmiset pelkäsivät, että risteyttämällä kaksi kasvia he saisivat paskan sadon jotain mutanttiruokaa, ja siitä eteenpäin kaikki ruoka tulisi olemaan paskaa kun tulevien vuosien sadot joutuisi kylvämään niistä paskoista risteytyssiemenistä).
   Sitten taas kahden eri eläinlajin keskenään sekoittaminen. Jälleen, tämä on ajalta ennen evoluution ymmärtämistä. Eläinlajien risteyttäminen olisi ensinnäkin julmaa. Jälkeläisestä olisi sen aikaisen ymmärryksen mukaan voinut syntyä vaikeasti vammainen sekasikiö, jonka elämä on pelkkää kärsimystä, ja lisäksi risteyttäminen voisi olla julmaa myös emoa kohtaan, mikäli se esim. olisi siittävää eläintä pienikokoisempi laji. Toinen ongelma liittyy juutalaisiin ruokalakeihin. Eihän siitä tulisi yhtään mitään, jos risteyttäisi keskenään vaikka vuohen (saa syödä) ja hevosen (ei saa syödä). Tämä on osa suurempaa lakikokonaisuutta, jossa puhdasta ei saa sekoittaa saastuneeseen.
   Ja englanninkielinen lähde tuohon villan ja pellavan sekoittamisen tulkintaan: https://en.wikipedia.org/wiki/Shatnez

   Lainaa

  45. Karvas kuormaeläin 30.6.2023 10:14
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Tiedän kyllä että rokotevastaisuus on juttu mutta SILTI en käsitä näitä kiihkouskovaisia: siis korona ei ole se paha asia joka "raamatussa ennustettiin"? Vaan se rokote on? Mitä helkkaria?

   Lainaa

  46. Altis kantojuhta 30.6.2023 13:10
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Kyöpeli: 3. Mooseksen kirja, luku 19:19Noudata näitä minun lakejani. Älä anna karjassasi kahden erilaisen eläimen pariutua keskenään. Älä kylvä samaan peltoon kahta erilaista siementä. Älä pue yllesi vaatekappaletta, joka on kudottu kahdesta erilaisesta langasta. 5. Mooseksen kirja, luku 22:11Älä käytä vaatteita, jotka on [...]
   Ja nuo laithan oli tarkoitettu sen ajan juutalaisille. Konteksti auttaa tässäkin.

   Lainaa

  47. Muoviin hukkuva delfiini 30.6.2023 15:10
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Altis kantojuhta: Ja nuo laithan oli tarkoitettu sen ajan juutalaisille. Konteksti auttaa tässäkin.
   Samasta ne kristityt edelleen poimii omaan näkemykseen sopivia kohtia. Kristittyjen olisi pitänyt laittaa VT roskiin ja jättää se juutalaisille ja pohjata oma usko pelkästään UT:hen. Nyt siellä on kaksi erilaista osaa mistä voi oman fiiliksen mukaan poimia jotain kohtia ja jättää toisia kohtia huomioimatta koska "tulkinta". Ilmankos noita liikkeitä on niin monenlaisia. Ja päälle voi toki keksiä alkoholin, meikkaamisen, television, ehkäisyn ja muiden kieltoa.

   Lainaa

  48. Keljuilematon majava 30.6.2023 15:58
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Ilmestyskirja 13:16-18, vuoden -33/-38 käännös: "Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, 17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. 18 Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi." Tykkäsin joskus Omeneista, niin tämä Raamatunkohta tuli tutuksi. :)

   Lainaa

  49. Sukkahousuton karpalo 30.6.2023 18:45
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Jännä miten ne poliorokotteet aiheuttavat poliota rokottamattomissa ipanoissa. Vai toimiiko tämä kuten denialistien koronarokotekin, että säteilee ympäriinsä ja tartuttaa kaikki muutkin?

   Lainaa

  50. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Kohtuuton tomaatti: Raamattu taisi kieltää myös sekoitekankaiden käytön vaatteissa, mutta jotenkin musta tuntuu että Elinan vaatekaappi ei sitä sääntöä noudata. Mutta eihän sillä ole mitään väliä kun just se osa Raamatusta ei sovi omaan agendaan.
   Suomen lakikin kieltää poliisiksi pukeutumisen. Raamatussa kuvaillaan ylimmäisen papin puku niin, että se on tehty sekoitekankaasta. Eli ohje on ettei kukaan muu kuin ylimmäinen pappi pukeudu niinkuin ylimmäinen pappi. Toivottavasti tämä selvensi asiaa. :)

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Arkkienkeli: Mikrosirut 20-30 vuotta vanhoja keksintöjä? Millähän se mun Commodore 64 toimi 80-luvulla, pienillä pygmeillä?
   Niillä juuri. Siihenhän sai ohjelmankin jolla nämä pikku-ukot sai näkyviin. https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Computer_People

   Lainaa

  52. Moottoriton kana 2.7.2023 0:53
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Karvas kuormaeläin: Tiedän kyllä että rokotevastaisuus on juttu mutta SILTI en käsitä näitä kiihkouskovaisia: siis korona ei ole se paha asia joka "raamatussa ennustettiin"? Vaan se rokote on? Mitä helkkaria?
   Näissä ei aina ole se järjellinen logiikka käytössä.

   Lainaa

  53. Freesi haisunäätä 4.7.2023 1:31
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   HELVETIN PERKELE NÄITÄ HÖRHÖJÄ JOTKA USKOVAT KAIKENMAAILMAN SATUIHIN! LATAAMOON KAIKKI, JUMALISTE JA TYÖLEIRILLE TEKEMÄÄN JOTAIN YLEISHYÖDYLLISTÄ, RUOKAPALKALLA. Anteeksi ranskani.

   Lainaa

  54. Freesi haisunäätä 4.7.2023 1:53
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Freesi haisunäätä: HELVETIN PERKELE NÄITÄ HÖRHÖJÄ JOTKA USKOVAT KAIKENMAAILMAN SATUIHIN! LATAAMOON KAIKKI, JUMALISTE JA TYÖLEIRILLE TEKEMÄÄN JOTAIN YLEISHYÖDYLLISTÄ, RUOKAPALKALLA. Anteeksi ranskani.
   NIIN JA SIINÄ EHKÄ UNOHTUS HÖRHÖILYTKIN. Kiitos ja anteeksi jatkokommentista.

   Lainaa

  55. Ilmiselvä sonni 4.7.2023 11:15
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Miksi Jumala on aina niin surkea kaikkitietävä ettei ikinä osaa antaa tarkkoja ennustuksia tarkoilla termeillä? Pedonmerkki voi olla ihan mitä vain. Eikä ennustuksilla ole ikinä deadlinea, jotta tietäisi milloin ennustus on vanhentunut, vaan aikaikkuna voi olla jopa 2000 vuotta. Siinä ajassa kerkee tapahtumaan vaikka mitä.

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kastunut mato: mulla meni nyt vähänniinku ohi et miks ihmeessä niistä askelista pitäis verottaa
   Ensin Carlos keksii uhkakuvan ja sittne huolestuu uhkakuvasta. Kun salaliittoteoriat ei enää riitä, niin pitää keksiö omia.
   Polio löydetty Wikin mukaan 1789, joten olisi kiva kuulla ne polion juurisyyt lannoitteiden myötä.

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (1 ääni)
   Eka pussieläin: nuo foliohatut on niin sairasta porukkaa että harvassa asiassa tulee yhtä ristiriitaiset tunteet kun näitä lukiessa. hämmennys (onko oikeasti joku noin tyhmä?) inho (vittu mikä idiootti) sääli (ei tuollakaan oo hyvin asiat mennyt kun siitä on tullut noin yksinkertainen) huvitus (onhan se nyt [...]
   Hyvä lista. Ajattele, että nämä ihmiset saavat äänestää, pelottavaa. Voisko kaikki foliotartunnan saaneet perustaa vaikka jonkun oman valtion, joka "ei kuseta kansalaisiaan". Kai jostain joku erämaa löytyisi.

   Lainaa

  58. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Sam: Ei tietenkään. Sielä puhutaan ihmisistä, jotka ottavat pedon merkin oikeaan käteen ja otsaan ja sitten palvovat petoa. Kuka tai mikä peto on, niin sitä ei kerrota, mutta viisas osaa laskea pedon luvun ja se luku on 666. Tuttu Iron Maidenin biisistä.
   Noni. Eli ottaa sitten sen mikrosirun vasempaan käteen - tai vaikka reiteen, niin pelastuu Saatanalta? 😄 ei hyvää päivää mikä kultti 🤦‍♀️ ja että on ihmisiä jotka oikeasti uskoo tohon

   Lainaa

  59. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nämä Katjat sun muut huutelijat eivät ole tainneet tajuta, että he ovat lapsena saaneet jo sen poliorokotuksen. Plus tuberkuloosirokotuksen, kurkkumätärokotuksen ja mitä näitä nyt on. Itseltäkin löytyy kaikki noista, täydet sarjat. Ihmiset saattavat ilmoittaa "En halua näitä myrkkypiikkejä!", mutta olet saanut ne jo aikoja sitten... turha huudella. Maito on kaatunut jo.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: askelmittari, askelvero, mikrosiru, polio, rokote, rokottaa, rokotus, seurata, unicef