Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 36

Hammaslääkäri kotikäyntinä?
Puskaradio suhisee, osa 36

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Rautias hampurilainen 9.5.2023 0:13
   Tulos: +227 (245 ääntä)
   No mutta Kuopiossahan homma meni oikein. Kuopankaivaja-Kari teki työtehtävänsä, samoin kuopan täyttäjä-Tomi. Ei siis lorvimista, mitä se olisi ollut jos eivät olisi tehneet mitään kun taimi-Timo oli saikulla. Esimies-Esa kiittää. Hänkin teki oman työtehtävänsä ja vahti alaisiaan tekemässä töitään.

   Lainaa

  2. Sukka hai 9.5.2023 0:13
   Tulos: +143 (157 ääntä)
   Maurin vitsi on vanhempi kuin internet! :D

   Lainaa

  3. Tulos: +120 (124 ääntä)
   Onhan toi kuopan täyttö siinä mielessä ymmärrettävää, että jos joku siihen tipahtaa, niin syyte siitä rapsahtaa.

   Lainaa

  4. Kivulias matelija 9.5.2023 0:31
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Sukka hai: Maurin vitsi on vanhempi kuin internet! 😁
   Mulla melkoisen varmasti on ikivanha vitsikirja, josta tuo löytyy.

   Lainaa

  5. Lannistumaton mandariini 9.5.2023 0:34
   Tulos: +65 (73 ääntä)
   Taivas on ihan vähän vanhempi kuin Maurin vitsi.

   Lainaa

  6. Tulos: +146 (152 ääntä)
   Miksi lie-muotoa näkee vain väärin käytettynä? Miksi?

   Lainaa

  7. Tulos: +96 (96 ääntä)
   Tee työtä joka on arvoitus.

   Lainaa

  8. Välttämätön albatrossi 9.5.2023 1:13
   Tulos: -12 (22 ääntä)
   Mikäs siinä kaupungin työtä tehdessä

   Lainaa

  9. Kujeileva apina 9.5.2023 1:27
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Onks kukaan tossa Raahe ryhmässä? Utelias kun oon niin kiinnostais tietää, mitä kamalaa Terhi löysi.

   Lainaa

  10. Tulos: +77 (77 ääntä)
   Kujeileva apina: Onks kukaan tossa Raahe ryhmässä? Utelias kun oon niin kiinnostais tietää, mitä kamalaa Terhi löysi.
   Hetkinen, kuva kuului kyllä pakettiin… täytyy lisätä se vielä. 😅

   Lainaa

  11. Entinen äikänmaikka 9.5.2023 2:56
   Tulos: +28 (52 ääntä)
   Hattu: Miksi lie-muotoa näkee vain väärin käytettynä? Miksi?
   Siksi, että ihmiset eivät enää välitä eivätkä nämä pikku kusimutterit opettele asioita, kun heille ystävällisesti asian opettaja esittelee ja opettaa. Kyllähän kaikki nyt tajuu, mitä mä tarkotan, mitävälii???

   Lainaa

  12. Tulos: +70 (82 ääntä)
   Päivi, ei hämeenlinna varmastikkaan voi tehdä kotikäyntejä, mutta hammaslääkäri voi.

   Lainaa

  13. Pyylevä sonni 9.5.2023 6:40
   Tulos: -21 (37 ääntä)
   Miksi Lari alkoi inisemään asiasta joka ei hänelle kuulunut? Ja kuvittelee ilmeisesti olleensa kovinkin näppärä, kun lähetti vielä kuvankin tänne.

   Lainaa

  14. Täpärä majava 9.5.2023 8:36
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Napael: Onhan toi kuopan täyttö siinä mielessä ymmärrettävää, että jos joku siihen tipahtaa, niin syyte siitä rapsahtaa.
   No tässähän se koko idean ydin on, mutta jostain syystä on niin vanha ja silti ajaton vitsi, että kaupungin työntekijät on kaikki aivokuolleita ja tekee kaiken vaan huonosti ja hitaasti ihan aina kun ei niillä oo parempaakaan tekemistä, niin eihän sitä kukaan ajattele, että oikeasti noihin toimiin voisi olla ihan järkevä syy. Olen erään kaupungin virassa ja voi hyvä jumala niitä valituspuheluita joskus, kun on vedetty aivan älyttömiä johtopäätöksiä jostain, mitä kaupungin työntekijät on jossain tehneet. Aina se ensimmäinen lähtökohtainen oletus on, että tehdään pelkästään tahallaan tai vahingossa mitä sattuu, missä ei ole mitään järkeä ja ainahan tietty he jotka jonkun tilanteen näki niin vain tietävät paremmin mikä siinä oli taustalla.

   Lainaa

  15. Kepeä perhonen 9.5.2023 9:19
   Tulos: -9 (37 ääntä)
   Pyylevä sonni: Miksi Lari alkoi inisemään asiasta joka ei hänelle kuulunut? Ja kuvittelee ilmeisesti olleensa kovinkin näppärä, kun lähetti vielä kuvankin tänne.
   Lari aloitti vahvasti, ja lopetti heikosti.
   Päivi aloitti heikosti, ja lopetti vahvasti.
   Voittajaksi täytyy valita se, joka ymmärtää heikkoutensa.

   Lainaa

  16. Valittu mestari 9.5.2023 9:33
   Tulos: +57 (73 ääntä)
   Päivi uhriutui esimerkillisesti vaikka kommentoi pilkallisesti asiaa, josta ei tiennyt yhtään mitään.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 9.5.2023 9:39
   Tulos: +26 (44 ääntä)
   Mä oon nähnyt ainakin puusepän ja parturin, joilla oli kamppeita lattiassa kiinni. Silti ovat tehneet töitä ihmisten kodeissa. Pitääpä kertoa terveisiä Päiviltä, että lopettavat tuollaiset, kun ti niitä tavaroita voi kenenkään kotiin viedä.

   Lainaa

  18. Tulos: -18 (38 ääntä)
   Sukka hai: Maurin vitsi on vanhempi kuin internet! 😁
   Meinaatko, että kun joku ihminen on kerran kokenut jotain, niin ikinä enää sen jälkeen toinen ihminen ei voi kokea samaa?  
   Ystäväni oli 10 vuotta sitten maansiirtohommissa kaupungilla ja kyllä, meno oli juuri niin kliseisen tehotonta kuin vitseissä kerrotaan. Ukot olivat esimmäiset 2 tuntia kahvilla, työskentelivät sauraavan tunnin, ja taas kahvilla tunnin. 

   Lainaa

  19. Kouluttamaton muurahainen 9.5.2023 10:32
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Mammutti: Meinaatko, että kun joku ihminen on kerran kokenut jotain, niin ikinä enää sen jälkeen toinen ihminen ei voi kokea samaa?   Ystäväni oli 10 vuotta sitten maansiirtohommissa kaupungilla ja kyllä, meno oli juuri niin kliseisen tehotonta kuin vitseissä kerrotaan. Ukot olivat esimmäiset 2 tuntia kahvilla, työskentelivät sauraavan tunnin, ja taas kahvilla tunnin. 
   Meinaat, että miehet mieluummin kaivaisivat ja täyttäisivät kuoppia kuin viettäisivät senkin ajan kahvilla, kun tietävät, ettei työllä ole mitään merkitystä?

   Lainaa

  20. Piiritetty gerbiili 9.5.2023 11:04
   Tulos: +38 (48 ääntä)
   En ole ikinä ymmärtänyt itsemurhalla vitsailun hauskuutta.

   Lainaa

  21. Kepeä perhonen 9.5.2023 11:20
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Piiritetty gerbiili: En ole ikinä ymmärtänyt itsemurhalla vitsailun hauskuutta.
   Väärän maailmanlopunprofetian vuoksi itsensä joukkoitsemurhanneet jälleensyntyivät ihan muina miehinä.
   Siinä, täydellinen itsemurhavitsi.

   Lainaa

  22. Esiintyvä käärme 9.5.2023 11:54
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Sinällään ymmärrän Päivin hämmentyneen passiivisaggressiivisuuden, että kunnallisella puolellahan vedotaan just tuommoisiin "ei pysty" -sääntöihin. Aikanaan meillä oli yhtaikaa kolmen lapsen oikomishoidot menossa, ja suomalaisittain suurehkossa kaupungissa oikomiset on keskitetty tiettyyn hammashoitolaan. Meillä sattui olemaan silloin matkaa kyseiseen hoitolaan noin 50 km, ja kaupunki vieläpä toimi niin, että saman alueen lasten tarkastuksia pyrittiin pitämään samoina päivinä. Hyvin usein tarkastus meni niin, että lapsi istui tuoliin, avasi suunsa ja hammashoitaja kurkisti peilillä miltä näyttää, siinä kaikki. Me vanhemmat yritettiin joukkovoimalla ehdottaa, että voiskohan tän hoitaa niin, että oikomishoitaja tulisi käymään meidän kylän hammashoitolassa, sen sijaan että kymmenen perheen vanhemmat ottaa puoli päivää vapaata töistä ajaakseen työpaikalta kotikylän koululle hakemaan lapsen, käyttää sen sitten 50 km päässä avaamassa suun hammashoitajalle, palauttaa taas takaisin koululle ja palaa töihin. Mutta tällainen ei kuulemma ollut mahdollista, koska oikomishoitoon tarvittavia välineitä ei ole muissa hammashoitoloissa. \_o_/ Ei tietenkään passannut sekään, että jos siinä peilillä kurkistamisessa 1/10 näkyy jotain, mihin tarvitaan oikomisvälineitä, varattaisiin sitten aika sinne 50km päähän. Koska ilmeisesti yhden hammashoitajan aika ja polttoaine maksaa enemmän kuin kymmenen huoltajan.

   Lainaa

  23. Tymäkkä mandariini 9.5.2023 12:32
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Hattu: Miksi lie-muotoa näkee vain väärin käytettynä? Miksi?
   Miksi lie?

   Lainaa

  24. Hämärä maahinen 9.5.2023 13:54
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Rautias hampurilainen: No mutta Kuopiossahan homma meni oikein. Kuopankaivaja-Kari teki työtehtävänsä, samoin kuopan täyttäjä-Tomi. Ei siis lorvimista, mitä se olisi ollut jos eivät olisi tehneet mitään kun taimi-Timo oli saikulla. Esimies-Esa kiittää. Hänkin teki oman työtehtävänsä ja vahti alaisiaan tekemässä töitään.
   Aikanaan olin kaupungilla kesätöissä. Siirryin pyörällä kohteesta toiseen koska olin alaikäinen, ja tähän tietysti kului aikaa. Pitkän prosessin jälkeen sain luvan pitää tauot lähellä kohdetta omasta pyynnöstäni. Tuntui tyhmältä pyöräillä edes takas tehden välillä 10 minuuttia töitä. Luvan ehtona oli toki etten missään näkyvillä pidä taukoa etten vaan näytä laiskalta. 
    Jossain vaiheessa sitten pääsin auton kyytiin ja eri töihin. No sitten jatkui se että tehtiin 30 min töitä ja 30 min ajeltiin ensin kohteeseen ja sieltä takaisin 30 min. Ja tauot oli siihen aikaan kuin ne on. Eli vaikka olisi 10-15 minuuttia ruohoa leikattavana kohteessa niin ei muuta kuin ensin tauolle välissä. Sitten paluu hoitamaan työ loppuun ja sitten parhaimmillaan 40 min ajoa seuraavaan paikkaan joka oli eri suunnassa. Noh siellä ei nyt ollut järkevää edes aloittaa mutta käytiinpähän katsomassa miltä näyttää. Oli varsin turhauttavaa kun itsellä olisi intoa riittänyt ja töistä nauttinut. 

   Lainaa

  25. Tulos: -35 (37 ääntä)
   Hattu: Miksi lie-muotoa näkee vain väärin käytettynä? Miksi?
   Lie ei ole pelkästään sanan pääte, vaan myös ihan oma sanansa taivutusmuotoineen joissain murteissa. Hyvin yleisesti käytetty ainakin täällä Savossa.

   Lainaa

  26. jukkapalmu 9.5.2023 15:43
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   "Viimeks kun kävin niin kamppeet oli lattiassa kiinni"... Sen takia ne kotikäynnit on kalliita kun kamppeiden irroitus ja raahaaminen on sen verran työlästä.

   Lainaa

  27. Tulos: +45 (57 ääntä)
   Rasittaa ihmiset, jotka puhuu tylysti ja ivallisesti tai ”suoraan”, mutta uhriutuvat kun heille vastaa samalla tavalla. Päivi olisi voinut esim kysyä ”tekeekö hammaslääkärit kotikäyntejä?”

   Lainaa

  28. Itserakas jänis 9.5.2023 17:35
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Haluaisin myös tietää että miten Hämeenlinna tekee töitä kotona?

   Lainaa

  29. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Tove: Rasittaa ihmiset, jotka puhuu tylysti ja ivallisesti tai ”suoraan”, mutta uhriutuvat kun heille vastaa samalla tavalla. Päivi olisi voinut esim kysyä ”tekeekö hammaslääkärit kotikäyntejä?”
     En minäkään ollut koskaan sellaisesta kuullut, mutta jos asiaa ajattelee, niin järki sanoo, että täytyy, kun kaikki eivät pääse kotoaan liikkumaan. Saahan kotona tai laitoksessa äänestääkin jos muuten ei käy päinsä, vaikka tavallinen pulliainen ei voi sellaista tilata. Kuvittelisin, että valkaisua ja invisalignia ei saa kotona (en tiedä sitäkään varmaksi), mutta kyllä paha hammassärky on sitä kertaluokkaa inha juttu, ettei ketään voi sen kynsiin jättää.
     Päivin asenne oli tosi ärsyttävä: "No voivoi että tuollaisen herneen veditte, bläämää". Ei siis ollenkaan myöntänyt olleensa väärässä, kun tuli vittuilemaan kysymykseen johon ei vastausta tiedä. "Oho anteeksi" olisi ollut parempi.

   Lainaa

  30. Suuri majava 9.5.2023 23:45
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Mammutti: Meinaatko, että kun joku ihminen on kerran kokenut jotain, niin ikinä enää sen jälkeen toinen ihminen ei voi kokea samaa?   Ystäväni oli 10 vuotta sitten maansiirtohommissa kaupungilla ja kyllä, meno oli juuri niin kliseisen tehotonta kuin vitseissä kerrotaan. Ukot olivat esimmäiset 2 tuntia kahvilla, työskentelivät sauraavan tunnin, ja taas kahvilla tunnin. 
   Kaivan kuopan ja istun kahvilla 2 tuntia. Ihan syystäkin. Vai pitäisikö vesiputken korjaaja haudata maakuorman alle?

   Lainaa

  31. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Hattu: Miksi lie-muotoa näkee vain väärin käytettynä? Miksi?
   Tämän lisäksi jatkuvasti näkee jengin kirjoittavan "mitä haen takaa tällä" sekä "ehken", vaikka tarkoitetaan "ehkä". Ahdistavaa.

   Lainaa

  32. Siivoton varis 10.5.2023 11:56
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Rautias hampurilainen: No mutta Kuopiossahan homma meni oikein. Kuopankaivaja-Kari teki työtehtävänsä, samoin kuopan täyttäjä-Tomi. Ei siis lorvimista, mitä se olisi ollut jos eivät olisi tehneet mitään kun taimi-Timo oli saikulla. Esimies-Esa kiittää. Hänkin teki oman työtehtävänsä ja vahti alaisiaan tekemässä töitään.
   Jos nyt haluais saivarrella, ensimmäinen ukko kaivoi katupohjan maat pois istutusalalta ja toinen ukko täytti montun kantavalla kasvualustan mailla. Se että siihen ei nyt juuri taimea laitettu ei liity asiaan, kysyjä sai hieman epäselvän vastauksen. Ei siihen puuta varten tehdä isoakaan kuoppaa lopulta, vain pienen paakun verran.
   Tässä on vaan tiedottaminen hieman ollut puutteellista.

   Lainaa

  33. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Hattu: Miksi lie-muotoa näkee vain väärin käytettynä? Miksi?
   Tai kun porukka sanoo "olevinaan katsoin/muistin/tein..."
   Olin katsovinani/muistavinani/tekevinäni.
   Toj Karin: Lie ei ole pelkästään sanan pääte, vaan myös ihan oma sanansa taivutusmuotoineen joissain murteissa. Hyvin yleisesti käytetty ainakin täällä Savossa.
   Täällä Savossa puhutaan suomea, niin kuin muuallakin Suomessa. 
   Lie ja sen taivutusmuodot on suomea eikä mitään murretta.
   Asia lienee nyt selkeä?
   Täpärä majava: Aina se ensimmäinen lähtökohtainen oletus on, että tehdään pelkästään tahallaan tai vahingossa mitä sattuu, missä ei ole mitään järkeä ja ainahan tietty he jotka jonkun tilanteen näki niin vain tietävät paremmin mikä siinä oli taustalla.
   En myöskään ymmärrä tuota ainaista niin-sanan turhaa lisäämistä. 
   "Kun kävin lähikaupassa, joka on Sale, niin ostin mustikoita."
   Ei siihen tarvita niin-sanaa. Jos ei hallitse sivulauseita, [tähänkään ei tarvita sanaa niin] voi myös kirjoittaa käyttämättä niitä.

   Lainaa

  34. Moderni mustikka 10.5.2023 12:25
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Siivoton varis: Jos nyt haluais saivarrella, ensimmäinen ukko kaivoi katupohjan maat pois istutusalalta ja toinen ukko täytti montun kantavalla kasvualustan mailla. Se että siihen ei nyt juuri taimea laitettu ei liity asiaan, kysyjä sai hieman epäselvän vastauksen. Ei siihen puuta varten tehdä isoakaan kuoppaa lopulta, vain pienen paakun verran. Tässä on vaan tiedottaminen hieman ollut puutteellista.
   Joo, tätä tulin itsekin kommentoimaan että silleen me kotipihaankin puut istutetaan, että eka kaivetaan hiekkaan iso monttu ja täytetään se sitten mullalla. Lopuksi tökätään se taimi pienine juuripaakkuineen. Jos on useampi puu istutettavana, niin kuvittelisi että olisi parempikin tehdä kaikki paikat valmiiksi ja hakea ja laittaa taimet vasta lopuksi ja kaikki kerralla, etteivät kuivu tai muuten vahingoitu.

   Lainaa

  35. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Ja jos joku miettii, miten sitten lie-sanaa voi käyttää verbin kanssa: Väärin: Hän ei lie ole oikeassa. Oikein: Hän ei liene oikeassa. Väärin: Hän lie tulee käymään. Oikein: Hän tullee käymään.

   Lainaa

  36. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Sinällään ymmärrän Päivin hämmentyneen passiivisaggressiivisuuden, että kunnallisella puolellahan vedotaan just tuommoisiin "ei pysty" -sääntöihin. Aikanaan meillä oli yhtaikaa kolmen lapsen oikomishoidot menossa, ja suomalaisittain suurehkossa kaupungissa oikomiset on keskitetty tiettyyn [...]
   Onpa tehty hankalasti. Meillä ala-asteella oli niin, että koululta järjestettiin kyyditys 50 km päähän hammashoitolaan. Porukalla mentiin tilataksilla ja melkein päivähän siellä meni, mutta opettajat olivat antaneet tehtäviä ja yksi valvoja oli mukana. Yläasteella oli toinen hoitola, se oli 5 min kävelymatkan päässä, mutta sitten se lakkautettiin ja siirryttiin taas koulukuljetuksiin, mutta nyt matka oli enää 10 km.

   Lainaa

  37. Ikävystynyt jänis 10.5.2023 17:31
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Lienee on "olla"-verbin potentiaali ihan samalla lailla kuin "tulla"-verbin potentiaali on tullee. Lienen oikeassa Lienet väärässä Petran serkku lienee juristi Me lienemme pulassa Te lienette botteja He lienevät Alexin kavereita Mutta passiivin potentiaali on "oltaneen". "Lie" on johdettu pidemmästä muodosta, ja sitä käytetään vakiintuneissa ilmaisuissa kuten "missä lie" eli missä mahtaa olla.

   Lainaa

  38. Ikävystynyt jänis 10.5.2023 17:40
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Akrasia: Ja jos joku miettii, miten sitten lie-sanaa voi käyttää verbin kanssa: Väärin: Hän ei lie ole oikeassa. Oikein: Hän ei liene oikeassa. Väärin: Hän lie tulee käymään. Oikein: Hän tullee käymään.
   Joo, sen takia noi ei toimi, kun lienee on jo verbi, siinä tulee tuplaverbi. Mutta toki olla-verbiä käytetään aikamuodoissa kuten perfektissä (olen puhunut/lienen puhunut). Plusvamperfektissä (tai imperfektissä) ei ole potentiaalia, koska se ilmaisee aikamuotona jo päättynyttä asiaa, ja potentiaali viittaa tulevaan.

   Lainaa

  39. Härö kettu 13.5.2023 17:24
   Tulos: -7 (7 ääntä)
   Piiritetty gerbiili: En ole ikinä ymmärtänyt itsemurhalla vitsailun hauskuutta.
   Se kertoo enemmän sinusta kuin vitsailijasta.

   Lainaa

  40. Loputon hämähäkki 19.5.2023 8:22
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Sen sijaan, että Terhi keräisi itse ne roskat pois hän huutelee somessa, että soittaa poliisit ja vittuilee muille, että meeppä kerääään pois. Onkohan Terhi kuullut asiastan nimeltä peili, jonne kannattaa joskus vilkaista?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eteenpäin, hammaslääkäri, jyväskylä, kotikäynti, luonto, oikeudenkäynti, roskata