Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 619

Puhelinmyynnin taso on noussut entisestään.
Sekalaisia, osa 619

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tapetoitu menninkäinen 9.5.2023 0:08
   Tulos: +353 (375 ääntä)
   Ei saa luovuttaa. Lääkkeet on tarkoitettu niille joille se resepti on kirjoitettu.

   Lainaa

  2. Koemaistettu gaselli 9.5.2023 0:53
   Tulos: +221 (223 ääntä)
   Tulli ei tarkkaile Suomen sisäisiä lähetyksiä.

   Lainaa

  3. Urbaani fretti 9.5.2023 1:55
   Tulos: +183 (293 ääntä)
   On aina yhtä hauskaa kun idiootit on aina suureen ääneen haukkumassa nistiksi jos tulee puhe lääkityksistä. Terveisin mm adhd:n ja ahdistuneisuushäiriön omaava

   Lainaa

  4. Jeesus Putlerilainen 9.5.2023 1:55
   Tulos: 0 (88 ääntä)
   Tapetoitu menninkäinen: Ei saa luovuttaa. Lääkkeet on tarkoitettu niille joille se resepti on kirjoitettu.
   Sikäli jos toisella on vastaava resepti, niin ei siitä mitään tuomiota kuitenkaan tule, vaikka niitä nappeja kaverille antaakin.

   Lainaa

  5. Pärepää 9.5.2023 3:15
   Tulos: -14 (82 ääntä)
   Jeesus Putlerilainen: Sikäli jos toisella on vastaava resepti, niin ei siitä mitään tuomiota kuitenkaan tule, vaikka niitä nappeja kaverille antaakin.
   No kyllä vaan tulee lääkerikkomuksesta tuomio, jos on huumaava lääke kyseessä. Ethän sä voi vedota siihen, että sulla on esim oksikodoni resepti, niin voit sit ostaa huumaavaa ainetta vaikka triplamäärän lisää ja vedellä naamaas.

   Lainaa

  6. Jeesus Putlerilainen 9.5.2023 3:18
   Tulos: +82 (96 ääntä)
   Pärepää: No kyllä vaan tulee lääkerikkomuksesta tuomio, jos on huumaava lääke kyseessä. Ethän sä voi vedota siihen, että sulla on esim oksikodoni resepti, niin voit sit ostaa huumaavaa ainetta vaikka triplamäärän lisää ja vedellä naamaas.
   Ei tule. Poliisin kanssa riittää että on kyseisen aineen resepti.

   Lainaa

  7. Maistettu ahven 9.5.2023 5:21
   Tulos: -37 (101 ääntä)
   Ketään ei ihmettele että Nimetön jäsen skippaa papa-kokeen.

   Lainaa

  8. Säädytön lehmä 9.5.2023 5:35
   Tulos: +105 (185 ääntä)
   Tapetoitu menninkäinen: Ei saa luovuttaa. Lääkkeet on tarkoitettu niille joille se resepti on kirjoitettu.
   Olet viime viikolla saanut hammaslääkäriltä 100kpl purkin Burana 600mg, josta olet syönyt vain 10kpl. Mahdollinen asuinkumppanisi sai tänään myös Burana 600mg reseptin. Todellako käsket hänen hakemaan oman purkkinsa ja jätät sinun omasi kaappiin lojumaan odottaen vanhenemista?

   Lainaa

  9. Tupakoimaton ilves 9.5.2023 6:00
   Tulos: +163 (191 ääntä)
   Maistettu ahven: Ketään ei ihmettele että Nimetön jäsen skippaa papa-kokeen.
   Ei ketään voi ihmetellä kun se on KUKAAN.

   Lainaa

  10. Upea persoona 9.5.2023 6:13
   Tulos: -135 (157 ääntä)
   Säädytön lehmä: Olet viime viikolla saanut hammaslääkäriltä 100kpl purkin Burana 600mg, josta olet syönyt vain 10kpl. Mahdollinen asuinkumppanisi sai tänään myös Burana 600mg reseptin. Todellako käsket hänen hakemaan oman purkkinsa ja jätät sinun omasi kaappiin lojumaan odottaen vanhenemista?
   Löikö hammaslääkäri ihan nyrkillä hampaat irti, kun määräsi 100 kpl erän buranaa?

   Lainaa

  11. Kaasuttava maahinen 9.5.2023 6:30
   Tulos: +25 (41 ääntä)
   Maistettu ahven: Ketään ei ihmettele että Nimetön jäsen skippaa papa-kokeen.
   No mut hei, oma mielipide ja kaikkee.

   Lainaa

  12. Tornipöllö 9.5.2023 6:35
   Tulos: +44 (56 ääntä)
   Postin "kielletyt/rajoitetut aineet" -listasta: "Huumausaineet kuten esimerkiksi LSD, morfiini, kokaiini, kannabistuotteet, oopium (sallittua lääke- ja muuhun tieteelliseen tarkoitukseen)." Eli kai nuo lääkkeet voi pistää postin kautta vaikka huumaaviksi luokitellaankin.

   Lainaa

  13. Tukintolvana 9.5.2023 6:37
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   Kolonoskopia on huomattavasti kivempi kuin gastroskopia. Rektumiin kameraa tunkiessa ei tule oloa kuin tukehtuisi koko operaation ajan.

   Lainaa

  14. Pilkkopimeä ämpäri 9.5.2023 7:03
   Tulos: +128 (134 ääntä)
   Tukintolvana: Kolonoskopia on huomattavasti kivempi kuin gastroskopia. Rektumiin kameraa tunkiessa ei tule oloa kuin tukehtuisi koko operaation ajan.
   se on sinälleen yllättävää että rööri joka on rakennettu vastaanottamaan sisään kärsii näissä skopioissa ja rööri joka on rakennettu ulostamaan ei ota nokkiinsa kun sinne putkea tungetaan!

   Lainaa

  15. Minä itte 9.5.2023 7:41
   Tulos: +25 (59 ääntä)
   Urbaani fretti: On aina yhtä hauskaa kun idiootit on aina suureen ääneen haukkumassa nistiksi jos tulee puhe lääkityksistä. Terveisin mm adhd:n ja ahdistuneisuushäiriön omaava
   Ei se silti oikeuta kaverin lääkkeitä syömään. 
   Yst.terv. toinen ADHD.

   Lainaa

  16. Tulos: -19 (91 ääntä)
   Jeesus Putlerilainen: Ei tule. Poliisin kanssa riittää että on kyseisen aineen resepti.
   Siis kuvitteletko tosissasi, että jos sulla on lääkärin kirjoittama resepti vaikka oksikodiniin akuuttiin kipuun, saat ostaa sitä rajattomasti piritorilta?

   Lainaa

  17. Viehkeä lihapiirakka 9.5.2023 8:53
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Itselläni ainakin reseptilääkkeistä jo ihan apteekissakin tarkkaillaan, että reseptiin merkitty määrä vastaa ajallisesti suunnilleen realistista aikaväliä sen määrän syömiseen verrattuna siihen kun edellisen kerran kävin hakemassa lisää. Ja minulla ei edes ole mitään huumaavia lääkkeitä. Jouduin kerran selvittämään, miksi hain niin aikaisin lisää, kun olin onnistunut kaatamaan vesiastiaan osan lääkkeistä. Selitys meni läpi, mutta voisin kuvitella, että aika nopeasti tekevät ilmoituksen eteenpäin varsinkin, jos kyseessä huumaavat lääkkeet. Tätä seurantaa tosin tehdään ymmärtääkseni kaikesta, mikä menisi kaupaksi vaikka netin kautta, vaikkei olisi huumaaviakaan (joskin huumaavat varmaan on sitä helpommin kaupattavaa). Tuskin sentään yhdestä kerrasta jää kiinni, mutta jos toistuvasti yrittää hakea liian aikaisin, niin melko varmasti asiaa viedään jo apteekista jonnekin eteenpäin.

   Lainaa

  18. Särötön hedelmä 9.5.2023 9:02
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Tukintolvana: Kolonoskopia on huomattavasti kivempi kuin gastroskopia. Rektumiin kameraa tunkiessa ei tule oloa kuin tukehtuisi koko operaation ajan.
   Gastroskopian tyylinen toimenpide tehty ja se todellakin tuntui juuri siltä, että tukehtuu! Olin aivan paniikissa. Laitettiin stentti sappijohtimeen ja se stentti piti sitten ottaa pois muutaman kk päästä. Silloin osasin vaatia humausta toimenpiteen ajaksi.

   Lainaa

  19. Särötön hedelmä 9.5.2023 9:05
   Tulos: +74 (86 ääntä)
   -x-x-: Siis kuvitteletko tosissasi, että jos sulla on lääkärin kirjoittama resepti vaikka oksikodiniin akuuttiin kipuun, saat ostaa sitä rajattomasti piritorilta?
   Ei kuvittele. Ei kukaan sellaista kuvittele. Vaan kyse on siitä, että jos annat kaverille omista reseptilääkkeistäsi ja teillä molemmilla on lääkkeen resepti. Asia on sinänsä ok, sillä mistä kukaan, myös poliisi voisi tietää, että lääkkeet onkin toisen henkilön. Koska, you know, molemmilla on se resepti.

   Lainaa

  20. Kiteetön herne 9.5.2023 9:08
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Koemaistettu gaselli: Tulli ei tarkkaile Suomen sisäisiä lähetyksiä.
   Ei tulli, mutta poliisi saattaa tarkkailla, jos on vahva syy epäillä rikosta.

   Lainaa

  21. Tarpeeton majava 9.5.2023 9:36
   Tulos: +22 (40 ääntä)
   Maistettu ahven: Ketään ei ihmettele että Nimetön jäsen skippaa papa-kokeen.
   Kukaan ei ihmettele……

   Lainaa

  22. Rauhaton lepakko 9.5.2023 9:45
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Tukintolvana: Kolonoskopia on huomattavasti kivempi kuin gastroskopia. Rektumiin kameraa tunkiessa ei tule oloa kuin tukehtuisi koko operaation ajan.
   Itse toimenpide kyllä on kivempi, mutta sitä edeltävät toimet ei niinkään. Suolen tyhjennys on aina rankkaa puuhaa. Myös sillä millä tyhjentää on väliä. Toista ainetta pitää juoda 2x 2dl ja toista ihan liian monta litraa, tarkkaa määrää en muista mutta en kai hirveästi valehtele jos sanon että n. 6 litraa, eikä se edes meinaa mennä alas ensimmäisen puolen litran jälkeen. Hyh.

   Lainaa

  23. Itseasiassa 9.5.2023 9:53
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   Maistettu ahven: Ketään ei ihmettele että Nimetön jäsen skippaa papa-kokeen.
   No, jos on mies niin sitten se on ihan ok. Muuten toivon että on ottanut edes HVP-rokotteen, vaikkei se tehoa kuin osaan niistä viruksista. Luulen kuitenkin että syöpä on huomattavasti enemmän kärsimystä aiheuttava kun yksi papa-koe, joka onneksi meille tarjotaan ilmaiseksi.
   Molempien päiden tutkimuksen kokeneena menisin minä päivänä tahansa mielummin kolonoskopiaan kuin gastroskopiaan. Kannattaa molempiin pyytää niin tiukat lääkkeet kun saa. 

   Lainaa

  24. Kouluttamaton muurahainen 9.5.2023 10:38
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Rauhaton lepakko: Itse toimenpide kyllä on kivempi, mutta sitä edeltävät toimet ei niinkään. Suolen tyhjennys on aina rankkaa puuhaa. Myös sillä millä tyhjentää on väliä. Toista ainetta pitää juoda 2x 2dl ja toista ihan liian monta litraa, tarkkaa määrää en muista mutta en kai hirveästi valehtele jos sanon että n. 6 litraa, eikä se edes meinaa mennä alas ensimmäisen puolen litran jälkeen. Hyh.
   Mahdollista on myös, että se litku ei edes mene alas, vaan tulee ylös saman tien. Ja siinä samassa kaikki se, mitä on ehtinyt kovalla tuskalla ehkä nielemään. Kahden viikon paasto jokapäiväisine suolihuuhteluineen on paljon helpompi.

   Lainaa

  25. It's a deal 9.5.2023 11:14
   Tulos: +95 (95 ääntä)
   Rauhaton lepakko: Itse toimenpide kyllä on kivempi, mutta sitä edeltävät toimet ei niinkään. Suolen tyhjennys on aina rankkaa puuhaa. Myös sillä millä tyhjentää on väliä. Toista ainetta pitää juoda 2x 2dl ja toista ihan liian monta litraa, tarkkaa määrää en muista mutta en kai hirveästi valehtele jos sanon että n. 6 litraa, eikä se edes meinaa mennä alas ensimmäisen puolen litran jälkeen. Hyh.
   Minun piti saada sitä alas 4 litraa neljässä tunnissa, mutta koska siihen sai lisätä makuesanssia, raivosin sen läpi kahdessa tunnissa. Taputtelin itseäni selkään suorituksen johdosta, jolloin paikalle saapunut hoitaja ystävällisesti kertoi suorituksen olleen liian nopea maksimivaikutuksen aikaansaamiseksi ja toi toiset 4 litraa.

   Lainaa

  26. Rauhaton lepakko 9.5.2023 11:48
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Mahdollista on myös, että se litku ei edes mene alas, vaan tulee ylös saman tien. Ja siinä samassa kaikki se, mitä on ehtinyt kovalla tuskalla ehkä nielemään. Kahden viikon paasto jokapäiväisine suolihuuhteluineen on paljon helpompi.
   Joo, ei enää tänä päivänä mene lasillistakaan alas, ilman että se tulee samantien ylös. Jouduin juomaan hiukan saman makuista litkua ennen magneettikuvausta, se tuli ylös samantien. Maksan vaikka mielummin itse ne lääkkeet joissa tarvitsee juoda se 4dl koko tyhjennyksen aikana.

   Lainaa

  27. Rauhaton lepakko 9.5.2023 11:49
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   It's a deal: Minun piti saada sitä alas 4 litraa neljässä tunnissa, mutta koska siihen sai lisätä makuesanssia, raivosin sen läpi kahdessa tunnissa. Taputtelin itseäni selkään suorituksen johdosta, jolloin paikalle saapunut hoitaja ystävällisesti kertoi suorituksen olleen liian nopea maksimivaikutuksen aikaansaamiseksi ja toi toiset 4 litraa.
   Itselle käynyt vähän samalla tavalla joskus... Ei paljoa naurata siinä vaiheessa.

   Lainaa

  28. Vaikeuksiin ajautunut metsämarja 9.5.2023 11:50
   Tulos: +33 (43 ääntä)
   Säädytön lehmä: Olet viime viikolla saanut hammaslääkäriltä 100kpl purkin Burana 600mg, josta olet syönyt vain 10kpl. Mahdollinen asuinkumppanisi sai tänään myös Burana 600mg reseptin. Todellako käsket hänen hakemaan oman purkkinsa ja jätät sinun omasi kaappiin lojumaan odottaen vanhenemista?
   Antamasi hypoteesi on täysin turha. Kysymys oli "onko laillista antaa omia reseptilääkkeitäni henkilölle jolla on sama resepti mutta ei omia lääkkeitä" ja vastaus siihen on ei. Ei ole laillista. Ihan sama minkälaisen tekosyyn annat, laki on kaikille sama. Reseptit ovat henkilökohtaisia.
   Sen sijaan kysymys "onko tässä laissa mitään järkeä koska ketään viranomaista ei kiinnosta" on varsin aiheellinen. Esimerkiksi poliisia asia kiinnostaa siihen asti kunnes tämä toinen henkilö todistaa että hänellä on resepti kyseiseen lääkkeeseen.

   Lainaa

  29. Kaksoiskupera siili 9.5.2023 11:59
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Kävi samoin kuin "Akille". Puhelin soi, vastasin ja luurista kuuluu "tuut, tuut, tuut" ja sitten "Haloo? AIG:n asiakaspalvelu, kuinka voin auttaa?" Puhelinmyyjä soittaa ja kysyy vastaajalta kuinka voi auttaa tätä. Todennäköisesti hämmentävin puhelinkeskustelu mitä olen ikinä käynyt.

   Lainaa

  30. Mukava maksamakkara 9.5.2023 12:41
   Tulos: -20 (56 ääntä)
   Noilla ei käynyt mielessä että a) suomessa asuu ihmisiä jotka haluaa lähettää rahaa perheelleen nigeriassa, ja b) nigeria on kristitty maa, eikä siellä allahista puhuta vaikka tummia ovatkin.

   Lainaa

  31. It's a deal 9.5.2023 13:27
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Noilla ei käynyt mielessä että a) suomessa asuu ihmisiä jotka haluaa lähettää rahaa perheelleen nigeriassa, ja b) nigeria on kristitty maa, eikä siellä allahista puhuta vaikka tummia ovatkin.
   *B) N. 52% väestöstä, eli yli 80 miljoonaa muslimia.

   Lainaa

  32. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Papa-koetta tai kolonoskopiaa ei kyllä tosiaan kannattaisi skipata, jos lääkäri sellaista suosittelee! Saattaa kaduttaa sitten myöhemmin syöpähoidoissa kärvistellessä 😔

   Lainaa

  33. Metallia niellyt kookos 9.5.2023 14:06
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Pärepää: No kyllä vaan tulee lääkerikkomuksesta tuomio, jos on huumaava lääke kyseessä. Ethän sä voi vedota siihen, että sulla on esim oksikodoni resepti, niin voit sit ostaa huumaavaa ainetta vaikka triplamäärän lisää ja vedellä naamaas.
   Suomessa ei ole olemassakaan sellaista kun lääkerikkomus. Se on aina rikos.

   Lainaa

  34. Lihavahko meduusa 9.5.2023 14:21
   Tulos: +49 (57 ääntä)
   Nykyään on Nigerialaiskirjeitäkin varten oma äppi.

   Lainaa

  35. Lisäaineeton ahven 9.5.2023 14:37
   Tulos: +10 (28 ääntä)
   Säädytön lehmä: Olet viime viikolla saanut hammaslääkäriltä 100kpl purkin Burana 600mg, josta olet syönyt vain 10kpl. Mahdollinen asuinkumppanisi sai tänään myös Burana 600mg reseptin. Todellako käsket hänen hakemaan oman purkkinsa ja jätät sinun omasi kaappiin lojumaan odottaen vanhenemista?
   Burana ei lienee huumaava lääke? Onko siinä edes kolmiota? Sehän on ihan sama jos jotain kaverin salvaa levittää, allergialääkettä napsii tai inhalaattoria imee, ei siinä kupata kuin korkeintaan Kelaa, jos siis kelakorvattavia toiselle ja toiselle ei. Ja siinäkin tosiaan jos kelakorvattavia lääkkeitä menee tuplanopeudella niin ei saa uutta satsia korvauksen kanssa vasta kun sitten kun lääke laskennallisesti pitäisi loppua. Apteekki seuraa kyllä. Keskushermostoon vaikuttavat / päihdyttävät on eri asia. Buranassa ei oo mitään erikoista, pienempiä annoksia saa käsikaupasta ja sitä voi vetää useamman kerralla niin saa saman vaikutuksen. Se on reseptillä vain sen takia että on kerta-annoksena vahvempi että on hyvä olla jokin kontrolli.

   Lainaa

  36. Kasapäin aprikoosi 9.5.2023 14:39
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Metallia niellyt kookos: Suomessa ei ole olemassakaan sellaista kun lääkerikkomus. Se on aina rikos.
   Ks. lääkelain 98 §.

   Lainaa

  37. Sulava kirjohylje 9.5.2023 14:40
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Koemaistettu gaselli: Tulli ei tarkkaile Suomen sisäisiä lähetyksiä.
   Lähtökohtaisesti ei mutta jos posti säheltää ja kierrättää sen ulkomaiden kautta niin saattaa ne tarkistaa. Ja mistä sitä tosiaan tietää kyttääkö jeparitkin aina välillä huumekoiran kanssa jossain lajittelukeskuksessa. Suuremman riskin tässä näen tossa lähettämisessä yleensä, että posti saattaa sen hukata tai särkeä. Siinähän sitä olisikin näytös kun pillerikirje repeytyy lajittelussa ja aletaan poliisin kanssa selvittelemään. Onnea Nimetön (Arska).

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (28 ääntä)
   Maistettu ahven: Ketään ei ihmettele että Nimetön jäsen skippaa papa-kokeen.
   "Ketään ei ihmetytä..." tai "Kukaan ei ihmettele..." Nillitin edellisen julkaisun kohdalla jollekin joka yritti virheellisesti korjata paljon käytettyä murresanaa, mutta tämän sanan kohdalla on kyllä itsekin pakko sortua moiseen.

   Lainaa

  39. Tulos: +29 (39 ääntä)
   Tupakoimaton ilves: Ei ketään voi ihmetellä kun se on KUKAAN.
   Jep. Jos jotain sanaa voi vihata niin juurikin tuo, eri muodoissaan. "Ketä se on"... voi vittu.

   Lainaa

  40. Tukintolvana 9.5.2023 15:19
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Rauhaton lepakko: Itse toimenpide kyllä on kivempi, mutta sitä edeltävät toimet ei niinkään. Suolen tyhjennys on aina rankkaa puuhaa. Myös sillä millä tyhjentää on väliä. Toista ainetta pitää juoda 2x 2dl ja toista ihan liian monta litraa, tarkkaa määrää en muista mutta en kai hirveästi valehtele jos sanon että n. 6 litraa, eikä se edes meinaa mennä alas ensimmäisen puolen litran jälkeen. Hyh.
   Edeltävät toimet mukaan luettuna itse valitsisin silti mielummin kolonoskopian kolmannen kerran kuin menisin uudelleen gastroskopiaan, jos saisi valita. Se oli sen verran kamala ja ahdistava kokemus.

   Lainaa

  41. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Parantumaton manaatti: Sulle löytyy myös oma diagnoosi, mutta jätetään se tähän laittamatta.
   Ei idiootti ole enää nykyään diagnoosi. Ja mulkku ei ole ollut koskaan.

   Lainaa

  42. Itserakas jänis 9.5.2023 17:40
   Tulos: -19 (21 ääntä)
   Urbaani fretti: On aina yhtä hauskaa kun idiootit on aina suureen ääneen haukkumassa nistiksi jos tulee puhe lääkityksistä. Terveisin mm adhd:n ja ahdistuneisuushäiriön omaava
   Kahdella kaverilla on elvanset, ja no, toine on kyllä vähän nisti.

   Lainaa

  43. Säädytön lehmä 9.5.2023 19:01
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Viehkeä lihapiirakka: Itselläni ainakin reseptilääkkeistä jo ihan apteekissakin tarkkaillaan, että reseptiin merkitty määrä vastaa ajallisesti suunnilleen realistista aikaväliä sen määrän syömiseen verrattuna siihen kun edellisen kerran kävin hakemassa lisää. Ja minulla ei edes ole mitään huumaavia lääkkeitä. [...]
   Tällä ei oo mitään tekemistä väärinkäyttöjen kanssa, vaan kelakorvausten. Saat maksimissaan 3kk annoksesta kelakorvauksen ja se milloin korvauksen saa uudelleen, riippuu siitä minkälaisen annoksen on edellisellä kerralla ottanut:
   - 1kk annos —> kelakorvaus aikasintaan 3 viikon päästä hausta. 
   - 2kk annos —> kelakorvaus aikasintaan 1,5kk päästä. 
   - 3kk annos —> kelakorvaus aikasintaan 2kk ja 1 viikon päästä.
   Voit siis tyhjentää yhdellä ostolla vaikka koko 2 vuoden reseptin, ellei sitä ole esim. iteroitu, mutta saat kelakorvauksen vain 3kk annoksen ajalta. Lopusta 1v 9kk osasta maksat 100% hinnan. 

   Lainaa

  44. Säädytön lehmä 9.5.2023 19:10
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Lisäaineeton ahven: Burana ei lienee huumaava lääke? Onko siinä edes kolmiota? Sehän on ihan sama jos jotain kaverin salvaa levittää, allergialääkettä napsii tai inhalaattoria imee, ei siinä kupata kuin korkeintaan Kelaa, jos siis kelakorvattavia toiselle ja toiselle ei. Ja siinäkin tosiaan jos kelakorvattavia lääkkeitä menee [...]
   Lainaamassani kommentissa ei puhuttu muusta kuin toisten reseptilääkkeistä. Vaikka alle 600mg Buranaa saa ilman reseptiä, on se 600mg ihan yhtälailla resepti siinä missä fentanyylilaastarin resepti. Reseptin vaativia lääkkeitä molemmat, joita ei saisi antaa kenellekään muille. 
   Miten sillä on mitään merkitystä mikä se resepti on, jos molemmilta edelleenkin löytyy reseptit samaan annokseen ja lääkkeeseen?

   Lainaa

  45. Nuutunut kivi 9.5.2023 20:23
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Kyselystä puuttui vastausvaihtoehto: EVVK.

   Lainaa

  46. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Nuutunut kivi: Kyselystä puuttui vastausvaihtoehto: EVVK.
   "Huoh" on tätä varten. 🧐

   Lainaa

  47. Mätä hilleri 9.5.2023 21:26
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Säädytön lehmä: Lainaamassani kommentissa ei puhuttu muusta kuin toisten reseptilääkkeistä. Vaikka alle 600mg Buranaa saa ilman reseptiä, on se 600mg ihan yhtälailla resepti siinä missä fentanyylilaastarin resepti. Reseptin vaativia lääkkeitä molemmat, joita ei saisi antaa kenellekään muille.  Miten sillä on mitään merkitystä mikä [...]
   Vihreä nimetön jäsen kysyi huumausaineesta ja siihen täällä kaiketi kaikki ovat kommentoineet.

   Lainaa

  48. Säädytön lehmä 10.5.2023 0:15
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Mätä hilleri: Vihreä nimetön jäsen kysyi huumausaineesta ja siihen täällä kaiketi kaikki ovat kommentoineet.
   Aivan, koska ”Voiko siis tulli pysäyttää Suomen sisäisen lähetyksen?” kysymykseen osuu vastaus ”Ei saa luovuttaa. Lääkkeet on tarkoitettu niille joille se resepti on kirjoitettu.” huomattavasti paremmin, kuin nimettömän julkaisuun kommentoineen Jannen kysymykseen ”Vastasiko kukaan oleelliseen - saako reseptilääkkettä luovuttaa toiselle reseptin omaavalle?” 👍
   Sori, mun moka!

   Lainaa

  49. Viimi seuraeläin 10.5.2023 9:37
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Urbaani fretti: On aina yhtä hauskaa kun idiootit on aina suureen ääneen haukkumassa nistiksi jos tulee puhe lääkityksistä. Terveisin mm adhd:n ja ahdistuneisuushäiriön omaava
   Itseltä löytyy myös ADHD ja mielialahäiriö. Ja suoraan sanottuna en itse tosiaankaan alkaisi kaverille lainaamaan omia lääkkeitä, vaikka ne tulisivatkin oikeaan käyttöön. ADHD-lääkkeiden kanssa annostus kun on usein millintarkkaa. Esimerkiksi oma annostukseni on kymmenkertainen erään kaverini annostukseen verrattuna, vaikka meillä on sama lääke. Jos kaverini ottaisi lääkkeeni, seuraukset olisivat hirveät. Jos itse taas ottaisin kaverini lääkkeet, joutuisin ottamaan kymmenkertaisen annostuksen. Sen takia minua epäilyttää nähdä tuon postauksen kaltaista lääkkeiden lainailua. En menisi sanomaan nistiksi, mutta kuulostaa vastuuttomalta.

   Lainaa

  50. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Leeppo: Jep. Jos jotain sanaa voi vihata niin juurikin tuo, eri muodoissaan. "Ketä se on"... voi vittu.
   Tuota vois ehkä käyttää jossain kamalassa tilanteessa, jossa on tapahtunut  vaikka suuri tapaturma. Sitten jotain veristä länttiä tutkiessa poliisi (tms) voisi kysyä toiselta "Ketä se on?" - jos uhreja on useita, eikä siinä ole koko uhri vaan vain osa hänestä. 
   Vastaavasti jos löydät sulanutta suklaata, kysyt "mitä se on?" VS jos löydät kokonaisen suklaalevyn, kysyt "mikä se on?" 
   Mutta tässäkin tapauksessa olis aika tökerö 🤔 

   Lainaa

  51. Rauhaton lepakko 10.5.2023 12:05
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tukintolvana: Edeltävät toimet mukaan luettuna itse valitsisin silti mielummin kolonoskopian kolmannen kerran kuin menisin uudelleen gastroskopiaan, jos saisi valita. Se oli sen verran kamala ja ahdistava kokemus.
   Pari tehty gastroskopia ja kyllä, se oli maailman hirveintä. Kolonoskopia sitten.. varmaan kymmenisen kertaa, onnistuen hyvin, huonosti ja hyvin huonosti. Nykyään toimenpiteenä se on huomattavasti miellyttävämpi koska hyvät lääkkeet ja ei enää ilmaa taideta käyttää, vaan jotain kaasua tms. Korjatkaa jos olen väärässä. Näin ei tosin aina ole ollut ja on tähystetty epäonnistuen ja huonolla lääkityksellä terveyskeskuksessa. Erikoissairaanhoidon yksikkö sen sijaan kyllä osasi ja osaa hommansa.

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Mikä juttu se on, et joidenkin on aina pakko olla esittelemässä kieltään? En oo ikinä ymmärtänyt, mitä siistiä (tai mitä lie) siinä on.

   Lainaa

  53. Karu katkarapu 10.5.2023 21:48
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Mikä tossa Käärijä jutussa oli pointti?

   Lainaa

  54. Urbaani fretti 11.5.2023 1:01
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Minä itte: Ei se silti oikeuta kaverin lääkkeitä syömään.  Yst.terv. toinen ADHD.
   Viimi seuraeläin: Itseltä löytyy myös ADHD ja mielialahäiriö. Ja suoraan sanottuna en itse tosiaankaan alkaisi kaverille lainaamaan omia lääkkeitä, vaikka ne tulisivatkin oikeaan käyttöön. ADHD-lääkkeiden kanssa annostus kun on usein millintarkkaa. Esimerkiksi oma annostukseni on kymmenkertainen erään kaverini annostukseen verrattuna, [...]
   Enhän mä missään vaiheessa kehottanut niitä lääkkeitä kaverille antamaan tai muiden nappeja popsimaan. Tuossa mokassa Jari leimaa aloittajan nistiksi.

   Lainaa

  55. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Säädytön lehmä: Olet viime viikolla saanut hammaslääkäriltä 100kpl purkin Burana 600mg, josta olet syönyt vain 10kpl. Mahdollinen asuinkumppanisi sai tänään myös Burana 600mg reseptin. Todellako käsket hänen hakemaan oman purkkinsa ja jätät sinun omasi kaappiin lojumaan odottaen vanhenemista?
   Kun kyseessä on huumaavaksi luokiteltu lääkeaine niin sen eteenpäin välittäminen on yksiselitteisesti laitonta. Sillä ei ole merkitystä onko välittäjällä tai saajalla resepti. Buranan tapauksessa tilanne on toinen. Lääke (päihdyttävä) muuttuu lainsäädännössä huumausaineeksi siinä kohtaa kun sitä välitetään eteenpäin. Näin minä olen asian ymmärtänyt kaiken lukemani perusteella. Voi olla että tiedossani on aukkoja tässä asiassa joten saa korjata.

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Särötön hedelmä: Ei kuvittele. Ei kukaan sellaista kuvittele. Vaan kyse on siitä, että jos annat kaverille omista reseptilääkkeistäsi ja teillä molemmilla on lääkkeen resepti. Asia on sinänsä ok, sillä mistä kukaan, myös poliisi voisi tietää, että lääkkeet onkin toisen henkilön. Koska, you know, molemmilla on se resepti.
   Laittoko lähettäjä selkeästi tietonsa lähetykseen että poliisi/tulli tietää kuka lähetti? Entä jos lähetyksen meneekin väärään osoitteeseen? Entäpä jos vastaanottaja vain myy saaman lääkkeet  eteenpäin?

   Lainaa

  57. Syömätön susi 12.5.2023 13:33
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Lisäaineeton ahven: Burana ei lienee huumaava lääke? Onko siinä edes kolmiota? Sehän on ihan sama jos jotain kaverin salvaa levittää, allergialääkettä napsii tai inhalaattoria imee, ei siinä kupata kuin korkeintaan Kelaa, jos siis kelakorvattavia toiselle ja toiselle ei. Ja siinäkin tosiaan jos kelakorvattavia lääkkeitä menee [...]
   Se että jokin lääke on reseptin takana ei välttämättä tarkoita, että kyseessä olisi huumaava aine. Kyseiset lääkkeet ovat kuitenkin ihan syystä käsikaupan ulkopuolella, eikä niitä saa jaella miten sattuu. Esimerkiksi antibioottien kohdalla erittäin tärkeä asia ihan jo antibioottiresistanssin kehittymisen takia.

   Lainaa

  58. Lievä käärme 17.5.2023 10:41
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Viimi seuraeläin: Itseltä löytyy myös ADHD ja mielialahäiriö. Ja suoraan sanottuna en itse tosiaankaan alkaisi kaverille lainaamaan omia lääkkeitä, vaikka ne tulisivatkin oikeaan käyttöön. ADHD-lääkkeiden kanssa annostus kun on usein millintarkkaa. Esimerkiksi oma annostukseni on kymmenkertainen erään kaverini annostukseen verrattuna, [...]
   ADHD-lääkkeissä on muutamaa eri milligrammavahvuutta, 10-kertainen annos on ehkä isolla aikuisella verrattuna pikkulapseen. 
   Ja todennäköisesti reseptilääkkeitä käyttävät osaavat tarkistaa että otettava annos on itselle sopiva.

   Lainaa

  59. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Minä itte: Ei se silti oikeuta kaverin lääkkeitä syömään.  Yst.terv. toinen ADHD.
   Mulla on ollut joskus tilanteita, joissa mulle on määrätty lääkettä (esim. migreeni- ja ADHD-lääkkeet) joka ei sitten olekaan sopinut/toiminut ja tilalle on määrätty jotain muuta. Itselleni on jäänyt vanhaa lääkettä käyttämättä ja tuntuisi hölmöltä heittää loput vaan pois (= viedä apteekkiin) kun lääkkeet on kuitenkin jo maksettu. Näissä tilanteissa olen sitten antanut loput lääkkeet jollekin ystävälle, jolla tiedän olevan resepti samaan lääkkeeseen. Tietenkään lääkkeitä ei huvin vuoksi jaella muille, mutta mielestäni maalaisjärjen käyttäminen tuollaisissa tilanteissa on ihan sallittua. Loput lääkkeet menee hyötykäyttöön ja kaveri säästää rahaa. Tietenkään en antaisi lääkkeitä henkilölle jota en tunne, en haluis lääkkeiden päätyvän katukauppaan tai väärinkäytetyksi.

   Lainaa

  60. Kimakka paprika 19.5.2023 11:57
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Rauhaton lepakko: Itse toimenpide kyllä on kivempi, mutta sitä edeltävät toimet ei niinkään. Suolen tyhjennys on aina rankkaa puuhaa. Myös sillä millä tyhjentää on väliä. Toista ainetta pitää juoda 2x 2dl ja toista ihan liian monta litraa, tarkkaa määrää en muista mutta en kai hirveästi valehtele jos sanon että n. 6 litraa, eikä se edes meinaa mennä alas ensimmäisen puolen litran jälkeen. Hyh.
   Itse jouduin juomaan colonsteril liuosta 6 litraa, eikä ollut kovin hankalaa koska maistui vaan suolaiselta vedeltä. Vessassa sai juosta koko päivän, muttei sekään mikään mahdottomuus ollut

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asu, bolero, elvytys, euroviisut, eutanasia, kuva, käärijä, liivi, lääkkeet, nigeria, posti, puhelinmyyjät, puhelinmyynti, reseptilääkkeen antaminen kaverille, tulli