Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kulkuneuvola, osa 4

Älä ole tööttänä liikenteessä.
Kulkuneuvola, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Rautias hampurilainen 9.5.2023 0:16
   Tulos: +332 (336 ääntä)
   Täähän se on hauskaa kun ihmiset on olevinaan oikeassa, julistaa sen kaikille ja ovat sitten kuitenkin väärässä, niinkuin Tööttänä-Vuokko. Se joka toisia haukkuu on ite!

   Lainaa

  2. Tulos: +381 (393 ääntä)
   Tööttänä illistelee.Ei mitään hajua mitä tarkoittaa, mutta otan käyttöön. Sopii tilanteisiin missä en tiedä mitä sanoa 👍😂

   Lainaa

  3. Klesa kantojuhta 9.5.2023 1:09
   Tulos: +170 (172 ääntä)
   Kelmiina: Tööttänä illistelee.Ei mitään hajua mitä tarkoittaa, mutta otan käyttöön. Sopii tilanteisiin missä en tiedä mitä sanoa 👍😂
   Illistely on ilmeilyä, kielen näyttämistä yms elehtimistä.

   Lainaa

  4. Simpsakka hilleri 9.5.2023 1:19
   Tulos: +77 (91 ääntä)
   Kylläpäs on paska kaupunni taas edustanu..

   Lainaa

  5. Tyyni tonttu 9.5.2023 3:10
   Tulos: +46 (148 ääntä)
   Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien autojen väliin peruuttaminen on vaikeampaa, kuin peruuttaminen liikennevirtaan autojen välistä.

   Lainaa

  6. Suonensisäinen lokki 9.5.2023 4:05
   Tulos: +142 (158 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Koska se on nopeampaa. Toiseksi hyvin usein on mahdotonta oeruutella koska sun auton perseessä on toinen auto kiinni niin et vaan pysty ajaan vapaasta paikasta ohi ja peruuttamaan ruutuun. Hahmottaminen peileistä voi olla myös monelle haastavaa.
   Itsekin yritän peruttaa ruutuun mahdollisimman paljon, mut jää tekemättä juuri siksi että takana in tulossa toinen auto.

   Lainaa

  7. Nirso persikka 9.5.2023 5:14
   Tulos: +108 (108 ääntä)
   Helvi ❤️

   Lainaa

  8. Tulos: +76 (94 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Ei ole tullut opeteltua. En osaa peruuttaa (kulmassa) niin tarkasti. Olisi se hyvä taito, mutta autokoulu oli muutenkin haastava homma minulle, niin piti keskittyä tärkeimpään. Kun lähden ruudusta, katson sellaisen välin, että autoja ei ole. Jos epäonnistun tässä, toiset kuskit antavat armoa ja väistävät. Parkissa olevat autot eivät väistä ketään, vaikka olisi kuinka selkeästi muija pulassa. :)
   Kyllä minä sen peruuttelun joku päivä vielä treenaan kuntoon.

   Lainaa

  9. AinaPihalla 9.5.2023 6:34
   Tulos: +100 (118 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Itse en peruuta parkkiruutuun, koska laitan aina ostokset takakonttiin. Jos peruuttaisin ruutuun ja taakse tulisi toinen auto, niin olisi melkoista taiteilua yrittää saada takakonttiin tavarat.

   Lainaa

  10. Matala kotieläin 9.5.2023 7:58
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Onko Laurin väline kenties Photoshop?

   Lainaa

  11. Tulos: +167 (175 ääntä)
   Se on tietenkin selvää, että ruudusta lähtevä on väistämisvelvollinen kaikkiin nähden, mutta kyllä se silti ärsyttää, kun ruuhkaisessa hallissa yrittää lähteä ruudusta ja sitten jonkun tööttänän (mahtava sana) on pakko oikein painaa kaasua ja päästä blokkaamaan se ulosajo. Tai kun kävijöiden on aivan pakko kävellä suoraan sen peruuttavan auton taakse luottaen, että kyllä se kuski huomaa. Sitä ei kuitenkaan tiedä, koska siellä ratin takana sattuu olemaan Vuokko, joka ei huomaa taakse tulevia tööttänöitä (yhä edelleen mahtava sana)

   Lainaa

  12. Vastuuton hämähäkki 9.5.2023 8:02
   Tulos: +126 (128 ääntä)
   Helvihän vetäs ässän hihasta Dallas-kommentilla.

   Lainaa

  13. Räkäpää 9.5.2023 8:27
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Koska se on monille haastavampaa. Itsekin peruutan transitin parkkiin aina kun voi, mutta pääasiassa siksi että pysäköidyt autot eivät liiku. Sellaisesta laivasta ei oikeasti aina näe niitä kävelijöitä ja muita autoilijoita jotka kokeilevat kuinka röyhkeästi voi ängetä viereen. Pikkuautollahan voi tehdä kummin haluaa, kun niistä on varsinkin nyt peruutuskameroiden ja tutkien aikana hyvä näkyvyys.

   Lainaa

  14. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Koska se on nopeampaa. Toiseksi hyvin usein on mahdotonta oeruutella koska sun auton perseessä on toinen auto kiinni niin et vaan pysty ajaan vapaasta paikasta ohi ja peruuttamaan ruutuun. Hahmottaminen peileistä voi olla myös monelle haastavaa. Itsekin yritän peruttaa ruutuun mahdollisimman paljon, mut jää tekemättä juuri siksi että takana in tulossa toinen auto.
   No just näin. Tilanteen mukaanhan sitä on toimittava. Parkkipaikoilla silloin tällöin näkee niitä periaatteen ihmisiä jotka ovat päättäneet että ruutuun peruutetaan ja siitä ei tingitä. Liikenteessä ainoa pysyvä periaate pitäisi olla joustavuus.

   Lainaa

  15. Sisustettu appelsiini 9.5.2023 9:03
   Tulos: +20 (50 ääntä)
   Näin syntyperäsenä merilappilaisena Vuokon murre sattuu päähän todella paljon. Tuntuu ku se väkisin yrittäis työntää kaikki maholliset murresanat tekstiinsä.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 9.5.2023 9:25
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Pitäisin myös peruuttamista parempana. Mulla on nyt muutama vuosi autotonta elämää takana, mutta auton kanssa menin yleensä parkkiin nokka edellä. Ihan siitä syystä, että olen tällainen hukkapätkä, niin en näe kunnolla edes pienestä autosta taakse. Peruuttaminen pois parkista on helpompaa, ehkä kun liikkuvat kohteet on helpompi havaita (?). Nyt peruutuskamera-aikaan voisin jo kokeilla menisikö peruuttaminen helpommin, kun on uusia teknisiä laitteita apuna.

   Lainaa

  17. Katkaistu kani 9.5.2023 9:26
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Matala kotieläin: Onko Laurin väline kenties Photoshop?
   Eiköhän Laurin välineet ole maalikynä ja kiillotuslaikat. https://www.autodude.fi/fi/tuote/korjauskyna_tokya_scratch_repair_pen Erittäin hyvä vehje mm. pienten kiveniskemien peittämiseen.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 9.5.2023 9:28
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Tööttänä ja illistelee ovat niin ihania sanoja, että on varmasti pakko ottaa käyttöön. Käykö tässä niin että meidän alueella tunnistaa toisen FM-lukijan näistä uusista sanoista. Tulee vähän sellainen salaseuraolo, voi tööttänää käyttää samalla tavalla kuin hiekkaan piirrettyä kalaa aikoinaan. Vaikka toivon etteivät tämän saitin lukeminen ole niin vakavaa, että kokee väkivallallan uhkaa.

   Lainaa

  19. Kouluttamaton muurahainen 9.5.2023 10:30
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Itseasiassa: Pitäisin myös peruuttamista parempana. Mulla on nyt muutama vuosi autotonta elämää takana, mutta auton kanssa menin yleensä parkkiin nokka edellä. Ihan siitä syystä, että olen tällainen hukkapätkä, niin en näe kunnolla edes pienestä autosta taakse. Peruuttaminen pois parkista on helpompaa, ehkä kun liikkuvat kohteet [...]
   Minulle on ihan sama, miten kukakin parkkeeraa, joten en arvostele kenenkään tyyliä (kunhan ei kolhi mun autoa, ja jos kolhii, niin jättää lapun ja maksaa laskun), mutta en ymmärrä tätä. Minusta on huomattavasti helpompi peruuttaa ruutuun kuin sieltä pois, liikenteen sekaan. Ruutuun saa peruutettua pienemmässä tilassa, kun perä on lyhyempi kuin keula, joten auto kääntyy helpommin. Ruudussa on vähemmän tööttanöitä edessä, joten sivupeileistä katsominen riittää (toki siihen tuulilasin taustapeiliinkin voi vilkaista), eikä tarvitse näin hukkapätkänä nähdä, onko jonkun tööttänän kaksivuotias päässyt vapaaksi ja illistelemässä juuri auton takana. (Toki sekin on mahdollista, mutta jos sitä ei joka tapauksessa pysty peruuttaessa näkemään, niin parempi minimoida riski.) Lisäksi ruutuun peruuttaa nopeammin kuin siltä pois, mikäli joutuu yhtään varomaan niitä tööttänöitä. Jos vieressä on muita autoja, on pakko peruuttaa vähän jo ajotielle ennen kuin pystyy edes näkemään liikennettä. Mieluiten ajan kuitenkin blondiparkkiin, koska blondit ovat fiksuja ja tekevät asiat mieluummin helpommin ja turvallisemmin kuin vaikeammin. Kuten sanottu, muut parkkeeratkoon miten haluaa.

   Lainaa

  20. Pyörätön kurkku 9.5.2023 10:43
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Minulle on ihan sama, miten kukakin parkkeeraa, joten en arvostele kenenkään tyyliä (kunhan ei kolhi mun autoa, ja jos kolhii, niin jättää lapun ja maksaa laskun), mutta en ymmärrä tätä. Minusta on huomattavasti helpompi peruuttaa ruutuun kuin sieltä pois, liikenteen sekaan. Ruutuun saa peruutettua pienemmässä [...]
   "Ruutuun saa peruutettua pienemmässä tilassa, kun perä on lyhyempi kuin keula, joten auto kääntyy helpommin." Huomautus tähän: auton eturenkaat ovat auton kääntyvät renkaat, joten kääntöakseli on eturenkaiden välissä -  harvassa autossa eturenkaiden takainen osa on lyhyempi kuin nokka.

   Lainaa

  21. Katkaistu kani 9.5.2023 10:47
   Tulos: -20 (34 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Minulle on ihan sama, miten kukakin parkkeeraa, joten en arvostele kenenkään tyyliä (kunhan ei kolhi mun autoa, ja jos kolhii, niin jättää lapun ja maksaa laskun), mutta en ymmärrä tätä. Minusta on huomattavasti helpompi peruuttaa ruutuun kuin sieltä pois, liikenteen sekaan. Ruutuun saa peruutettua pienemmässä [...]
   Joo kyllä tuo yllä olevan logiikka heittää aikamoista kuperkeikkaa. :D Tietenkin järkevintä on peruuttaa parkkiin ja lähteä nokka edellä pois, jos on _vähääkään_ epävarma ajotaidoistaan. Tosin jos tuollainen suoritus, ajoi kummin päin tahansa siihen ruutuun, tuottaa haasteita ja epävarmuutta, niin ehkä kannattaa kiikuttaa se ajokortti takaisin poliisilaitokselle ja kulkea vaikka bussilla.

   Lainaa

  22. Kirjoitettu lintu 9.5.2023 10:49
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Itse asun kyllä sen verran pienemmällä paikkakunnalla ja päivänaikoihin, että harvemmin oikeasti tulee tilannetta, että joutuisi peruuttamaan pois parkkipaikasta liikenteen sekaan. Ei tule muita autoja, ylipäätänsä on enemmän tilaa peruuttaa kuin kahden auton väliin. Ja tosiaan niinkuin muutkin sanoi, justiinsa kauppareissulla on helpompi viedä ostokset autoon kun ei joudu autojen välissä ostoskärryjen tai -kassien kanssa pujottelemaan.

   Lainaa

  23. It's a deal 9.5.2023 10:58
   Tulos: +64 (64 ääntä)
   Itseasiassa: Tööttänä ja illistelee ovat niin ihania sanoja, että on varmasti pakko ottaa käyttöön. Käykö tässä niin että meidän alueella tunnistaa toisen FM-lukijan näistä uusista sanoista. Tulee vähän sellainen salaseuraolo, voi tööttänää käyttää samalla tavalla kuin hiekkaan piirrettyä kalaa [...]
   Voit myös kohteliaasti sanoa "Kiitos, Alex" ja ongelmatilanteissa todeta "Petran serkku on juristi".

   Lainaa

  24. Esiintyvä käärme 9.5.2023 11:35
   Tulos: -46 (58 ääntä)
   Jos ei osaa ruutuun peruuttaa, mars autokouluun takaisin!! Miten hahmottaminen on yhtään sen helpompaa silloin, kun pitää tilan lisäksi hahmottaa liikkuvia objekteja, kuin jos on muuttumaton, reilusti auton kokoinen tila, jossa ei kulje ketään? Ja jos takana tuleva ei malta odottaa sitä 10 sekuntia, mikä menee ruutuun peruuttamiseen (vilkku kertoo pysäköintiaikeesta!), niin vika on sen toisen kuskin päässä. Silleenhän se menee taskuparkissakin, että osoitetaan aikomus pysäköidä kadunvarteen kytkemällä vilkku, ja muut sitten odottavat että toinen pääsee ruutuun. Toisekseen, ei oo tainnu ikinä käydä niin, että peräkonttiin ei ois saanu isojakin ostoksia pakattua, vaikka takana ois auto. Ja on ollut monensorttista autoa, sedania ja farkkua ja isoa tila-autoa, eikä ikinä ongelmia. Jos takaruutuun ois auto ajettu aivan pyllyhyn kiinni, ni siirtäisin omaani puoli metriä eteenpäin. Sellasta parkkipaikkaa en oo vielä nähnyt, jossa tällainen temppu tukkisi liikennettä. Ajakaa toki ruutuun keula edellä, mutta pitäkääpä sitten huoli siitä ettette tuu mun keulaan tai päälle. Asioita kun voi tehdä helposti ja turvallisesti tai vaikeasti ja riskialttiisti.

   Lainaa

  25. Talviasuttava joutsen 9.5.2023 12:28
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Pinjan kysymykseen vastaus: Liikennesääntöjä, ainakaan nopeusrajoituksia, ei tarvitse noudattaa 23.00 jälkeen. Tämän havainnon olen keskisuuressa kaupungissa tehnyt iltavuorosta kotiutuessa.

   Lainaa

  26. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Klesa kantojuhta: Illistely on ilmeilyä, kielen näyttämistä yms elehtimistä.
   Jes, puolet käännetty! Nyt ku vielä tietäis, mikä se tööttänä on? 🤔

   Lainaa

  27. Täsmentyvä perhonen 9.5.2023 13:06
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Laura: Jes, puolet käännetty! Nyt ku vielä tietäis, mikä se tööttänä on? 🤔
   Tööttänä on tietenkin törppö

   Lainaa

  28. Kouluttamaton muurahainen 9.5.2023 13:14
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Katkaistu kani: Joo kyllä tuo yllä olevan logiikka heittää aikamoista kuperkeikkaa. 😁 Tietenkin järkevintä on peruuttaa parkkiin ja lähteä nokka edellä pois, jos on _vähääkään_ epävarma ajotaidoistaan. Tosin jos tuollainen suoritus, ajoi kummin päin tahansa siihen ruutuun, tuottaa haasteita ja epävarmuutta, niin ehkä kannattaa kiikuttaa se ajokortti takaisin poliisilaitokselle ja kulkea vaikka bussilla.
   Olet siis sitä mieltä, että jos on täysin varma ajotaidostaan, niin silloin peruutukset pitää tehdä vaikeammin kuin olisi tarpeen? Onko kukaan niin täydellinen ajaja, ettei koskaan tee virheitä? Jos on, niin oliko hän sellainen syntyessään, vai vasta opettelun ja virheiden kautta? Harva taitaa ajokortin saadessaan olla kovin mestari ajaessa, joten ei niitä ajokortteja sinun logiikallasi kenelläkään olisi. Sanot, että jos ei ole varma ajotaidostaan, niin kannattaa peruuttaa. Eli myönnät itsekin, että se on helpompi tapa. Toiset nyt vaan haluavat tehdä asiat helpommin, toiset vaikeammin. Kuten sanoin, minulle on ihan sama, miten muut sen tekevät.

   Lainaa

  29. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Bless your soul, Helvi.

   Lainaa

  30. Räikeä tuhatjalkainen 9.5.2023 14:27
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Tööttänä vois olla myös semmoinen torvelo joka ansaitsisi kunnon tööttäyksen.

   Lainaa

  31. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Viimeinen on loistava. Harvoin näkee kaksi täysin toisistaan riippumatonta mokaa samassa.

   Lainaa

  32. jukkapalmu 9.5.2023 15:41
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   Suosittelen ajelemaan niin ettei tarvi peruuttaa sieltä ruudusta pois, eli peruuttamaan sinne ruutuun. Sieltä ei niitä Dazioita tule. Tietysti jos on takaluukulle oltava esteetön kulku niin silloin se ei ole fiksua, mutta noin yleisesti peili alas, että näkee viivan ja eikun ruutuun, humpsista-rallaa.

   Lainaa

  33. Itserakas jänis 9.5.2023 17:10
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Tollaset K:t on rasittavia ihmisiä, kummasti aina tässä tilanteessa sitä lakia pitää noudattaa täysin. Sitten lähtee varmaan itse kaupan pihasta ylinopeutta, ilman vyötä ja luuri kädessä. Itse odotan aina että toinen pääsee lähtemään pois, jos oli jo tulossa ulos ruudusta, siinä samalla voi ajaa itse kyseiselle paikalle.

   Lainaa

  34. Tulos: 0 (16 ääntä)
   Munkin vaikea ymmärtää miksi ihmiset mieluummin peruuttaa pois ruudusta (liikkuvia autoja ja pahimmillaan jalankulkijoita/juoksevia lapsia) kuin ruutuun.

   Lainaa

  35. Itserakas jänis 9.5.2023 17:22
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Tove: Munkin vaikea ymmärtää miksi ihmiset mieluummin peruuttaa pois ruudusta (liikkuvia autoja ja pahimmillaan jalankulkijoita/juoksevia lapsia) kuin ruutuun.
   Kaikenlisäksi se pysäköinti olisi helpompaa kun peruuttaa siihen ruutuun, taittuu kummasti paremmin isompikin auto.

   Lainaa

  36. Kunniakas pulu 9.5.2023 18:45
   Tulos: +9 (21 ääntä)
   Katkaistu kani: Joo kyllä tuo yllä olevan logiikka heittää aikamoista kuperkeikkaa. 😁 Tietenkin järkevintä on peruuttaa parkkiin ja lähteä nokka edellä pois, jos on _vähääkään_ epävarma ajotaidoistaan. Tosin jos tuollainen suoritus, ajoi kummin päin tahansa siihen ruutuun, tuottaa haasteita ja epävarmuutta, niin ehkä kannattaa kiikuttaa se ajokortti takaisin poliisilaitokselle ja kulkea vaikka bussilla.
   Oikein mielelläni palauttaisin ajokorttini, mutta lähipiiri ei anna. Vihaan ajamista edelleen näin yli 10 vuoden jälkeenkin. Ajan harvoin, joten en kartuta taitoja. 
   Suurin syy ahdistukseen (ei pelkoon, en pelkää) ovat muut autoilijat. Useimmiten kaksilahkeiset, iällä ei väliä. Ajellaan maailman napana, tullaan perseeseen kiinni, tuijotetaan kuka on kuskina ja huudetaan se tietty sananparsi.
   Onneksi mulla on pitkät sormet.

   Lainaa

  37. Tuntematon kesyaasi 9.5.2023 20:17
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Takaluukkuun on hankala saada tavaraa, jos takana on toinen auto rai seinä. Siksi. Kotona taas on nopeampi tapa lähteä peruuttaen kuin tulla peruuttamalla.

   Lainaa

  38. Taipuisa mandariini 9.5.2023 21:32
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Jos ei osaa ruutuun peruuttaa, mars autokouluun takaisin!! Miten hahmottaminen on yhtään sen helpompaa silloin, kun pitää tilan lisäksi hahmottaa liikkuvia objekteja, kuin jos on muuttumaton, reilusti auton kokoinen tila, jossa ei kulje ketään? Ja jos takana tuleva ei malta odottaa sitä 10 [...]
   Kyllähän minä tätä yli viisimetristä ja yli 2 metriä leveää pakettiautoani hyvin peruutan kotipihassa katokseen, kun pihalla ei yleensä liiku samaan aikaan muita. (Sinne katokseenkin menen kyllä mieluummin etuperin, kun sähköpistoke on takaseinässä ja etuperin ajamalla pääsen kuskin puoleisesta ovesta ulos.)
   Mutta kaupan pihassa ajan aina etuperin ruutuun. Ne läpiajoruudut ovat yksinkertaisesti liian pieniä, koska autoni, joka on kymmenisen senttiä niitä parkkiruutuja pitempi, menee joko keulan puolelta pikkuisen ajoradalle, tai sitten vetokoukku menee takana olevaan ruutuun. Tämän vuoksi minun on valittava läpiajoruudun sijaan reunaruutu, jossa auton keula pääsee ruohikolle, ja silloinkin auto on saatava osumaan siihen ruutuun aika tasan tarkkaan oikein, koska autossa ei leveydenkään suhteen jää paljoa liikkumavaraa parkkiruutuun nähden Peruutus reunaruudusta ulos on nopeampaa kuin peruutus ruutuun, koska ruudussa jo ollessaan auto on valmiiksi oikeassa kulmassa toisiin autoihin nähden. Eli ei tarvitse veivata eestaas ihan niin monta kertaa. Tämä edestakaisen veivaamisen vähentäminen on aika tärkeää parkkialueella, jossa liikkuu koko ajan toisia ihmisiä.
   Pakettiautosta on valitettavan huono näkymä taaksepäin, jopa minulla, vaikka autossani on takalasit ja taustapeili. Liikenteessä mopoilijat ja moottoripyöräilijät jäävät siihen ikkunoiden välisen palkin katveeseen, ja parkkialueilla taas on niinkin matalia ihmisiä, ettei heitä ole fyysisesti mahdollista havaita, jos seisoisivat paikoillaan suoraan autoni takana.
   Anteeksi, että parkkeeraan väärin, mutta haluan vain minimoida henkilövahinkojen riskit. Tyhjällä parkkipaikalla voin mielelläni todistaa sinulle ja sinun ihme parkkikompleksillesi, että osaan kyllä peruuttaa siihen ruutuun ihan hyvin. Mutta se, kun kaikkialla koko ajan menee ja tulee autoja ja ihmisiä, on kuitenkin käytännössä ihan eri tilanne, enkä halua vahingossa ajaa kenenkään päältä.

   Lainaa

  39. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Tööttänä illistele kuukkana seesteli milläti hä?

   Lainaa

  40. Ainoa pelikaani 9.5.2023 22:54
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   It's a deal: Voit myös kohteliaasti sanoa "Kiitos, Alex" ja ongelmatilanteissa todeta "Petran serkku on juristi".
   Toimivatko nämä myös ESPANJASSA tai muualla caucana?

   Lainaa

  41. Kullattu pöllö 9.5.2023 23:53
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Itse en taas meinaa osata laittaa etuperin parkkiin, koska pakittmainen on niin hyvin tullut opeteltua. Ja käy muuten nopeasti. Toki vaikkapa auton pakkaus on eri juttu, ja silloin taiteilen kaaran etuperin ruutuun.  Eikä siinä takapuskurissa tarvitse roikkua kenenkään, niin käy se parkkiin pakitus tai taskuparkki helposti ja nopeesti. Hidasta hommasta tekee juuri se liian lähelle takana tunkeva idiootti.

   Lainaa

  42. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Aina peruuttamalla parkkiin ja syitäkin on monia: - Auto taittuu sinne ruutuun huomattavasti helpommin pienemmässä tilassa perse edellä. - Tyhjässä ruudussa todennäköisesti ei ole ketään eikä mitään jäämässä autosi alle kun sitä autoa sinne pakitat. Jos pakitat ruudusta pois niin alle on tunkemassa kyllä joka sortin tööttänää joita et meinaa edes nähdä ajoissa. - Kun lähdet liikkeelle pääset lähtemään keula edellä liikenteeseen jolloin näkyvyys on huomattavasti parempi joka suuntaan. Jos on auto ulkona ja heikot kelit niin ilmiö vielä korostuu. - Isoisä osuvasti kommentoi aikanaan että "automiehen tunnistaa siitä että se peruuttaa ruutuun" niin ei kai sitä kehtaa etuperin parkkeerata jos nyt kyseisessä kohtaa jotenkin järkevästi saa pakittamalla auton ruutuun.

   Lainaa

  43. Kujeileva apina 10.5.2023 3:05
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Peruutus ruutuun voi olla haastavaa, varsinkin jos parkkipaikka on ahdas, täynnä autoja ja jos takana on joku toinen, joka röyhkeesti päättää kiilata siihen ruutuun, johon itse tähtää.
   Mun on kuitenkin pakko hehkuttaa, että olen naispuolinen ja mä oon pari kertaa joutunut, ajokortin saamisen jälkeen, tilanteeseen, missä taskuparkkeeraus on ollut ainoa vaihtoehto.
   No päätin, että minä pystyn siihen, kun naisten taskuuparkkeeraus taitoa on aina vähän mollattu. Olin aika ylpee ku onnistuin siinä ja teki mieli kahdelle ihan tuntemattomille vanhemmalle miehelle hehkuttaa, että minäpäs osasin taskuparkkeerauksen. 😂

   Lainaa

  44. Vakiintunut kana 10.5.2023 8:32
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   Minä, melko tuore kortin haltija, ajan useimmiten keula edellä ruutuun ja peruutan pois ihan siitä syystä, että ajotiellä on enemmän tilaa eikä tarvii olla ihan niin justiinsa tarkka suunnan kanssa kuin (omaani mahdollisesti 10 tai 20 kertaa arvokkaampien) autojen väliin peruuttaessa. Ja siksikin, mitä joku toinenkin tuossa sanoi, että ruudusta pois peruuttaessa sitä ei yleensä tarvitse tehdä niin kiireesti.

   Lainaa

  45. Tulos: +9 (11 ääntä)
   It's a deal: Voit myös kohteliaasti sanoa "Kiitos, Alex" ja ongelmatilanteissa todeta "Petran serkku on juristi".
   Netti ei toimi

   Lainaa

  46. Mietteliäs kani 10.5.2023 9:43
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Tyyni tonttu: Olen kovin hämmästynyt siitä, miten harva ajaa auton parkkiin peruuttamalla, itse ajan käytännössä aina peruuttaen, jos ei ole läpiajettavia parkkeja. Jotkut kyydissä olevat ovat jopa sanoneet että ruutuun peruuttaminen on pelottavampaa tai vaikeaa. En oikein tajua, miten paikallaan olevien [...]
   EI ole yhtään vaikeaa peruuttaa ruutuun. Sen sijaan kun on kannettavaa jotka ovat menossa takaluukkuun (tai otettavana sieltä) ei ole mukavaa pujotella autojen välistä varovasti ettei naarmuta autoja. Siispä on järkevämpää ajaa nokka edellä ruutuun. Jos osaa peruuttaa, osaa sitten peruuttaa poiskin (vaikka Autoliitto suosittelikin joskus läpiajoa, ilmeisesti peruutustaidottomia varten)

   Lainaa

  47. Ikävystynyt jänis 10.5.2023 15:14
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Hyviä pointteja ruutuun peruuttamisen puolesta, mutta itse menen nokka edellä siksi, että en tykkää kääntyä peruuttamalla. Nokka edellä mennessä on helpompi kääntyä se 90 astetta ruutuun kuin peruuttamalla, varsinkin jos taakse on jo tullut muita autoja. Lähtiessä voi sitten peruuttaa suoraan taakse ruudusta kääntämättä renkaita. Toki siinä pitää olla varovainen tööttänöiden suhteen, mutta ratin voi pitää suorassa. Tietty siinä ei saa sitten olla ihan ahdas parkkiskaan, kun pitää päästä auton mitan verran peruuttamaan.

   Lainaa

  48. Kiittämätön sohvaperuna 10.5.2023 21:51
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Mua jäi vaivaamaan, vastasiko kukaan Helville mistä näkyy Dallas-sarja? Nopealla googletuksella suoratoistoissa ainakaan Suomessa ei näkyisi, mutta esim. CDON.fi pitäisi löytyä ainakin tuotantokaudet 1-3 suomalaisilla tekstityksillä. Jos joku tietää, mihin ryhmään Helvi postannut, käykää laittamassa Helville tämä linkki! (Tai parempi). https://cdon.fi/elokuvat/dallas-complete-box-kausi-1-3-10-disc-p33510440

   Lainaa

  49. Ilmeisesti Tööttänä 11.5.2023 5:57
   Tulos: -14 (16 ääntä)
   Nyt yhteisen turvallisuuden vuoksi voisitte jokaiset jotka ei uskalla ruutuun peruuttaa, mennä vaikka tyhjälle parkkikselle treenaamaan. Faktahan se on, että tulee vähän turhankin paljon osumaa, kun sieltä ruudusta ajetaan perä edellä sokkona pois. Ja sille, joka sanoi että ongelma on persuolessa kiinni ajava toinen kuski: Vilkku päälle, pakkivalo palamaan. Yleensä tajuavat.

   Lainaa

  50. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Mä ajan keula edellä ruutuun. Oon päätelly, et se ehkä liittyy osittain siihen, et mulla on adhd ja en enää tiukan liikenteeseen keskittymisen jälkeen jaksa/pysy keskittymään peruuttamiseen, jos ei oo ihan pakko. Lievien hahmotusvaikeuksien takia peruuttaminen on aina ylimääränen stressi. Sen sijaan liikkelle lähtiessä jaksaa ja pystyy havainnoimaan kaiken. (Toinen syy on ihan varmasti vaan tottumus, kyllähän sen peruuttamisenkin oppis sulavaks, kun jaksais vaan treenata. Mut hyvin on sujunu näinkin) Nyt joku setämies varmaan tulee ulisemaan, et kortti pois keskittymishäiriöiseltä. Mut mulla on ollu kortti yli 10 vuotta ja sen jälkee, ku ekana vuotena kopsauttelin autoa kevyesti millon mihinkin tolppaan parkkipaikoilla, ei oo tullu kolhuja. Ja tunnen oman vireystilani ja suosin läpi ajattevia ruutuja. Enkä tunge johonkin kaupan ovien läheisimpään ruutuun ruuhka-aikana. Jätän kauemmas, ni ei tarvii nii paljoo stressata muista kulkijoista.

   Lainaa

  51. Mahku kotka 13.5.2023 17:22
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Elli: Mä ajan keula edellä ruutuun. Oon päätelly, et se ehkä liittyy osittain siihen, et mulla on adhd ja en enää tiukan liikenteeseen keskittymisen jälkeen jaksa/pysy keskittymään peruuttamiseen, jos ei oo ihan pakko. Lievien hahmotusvaikeuksien takia peruuttaminen on aina ylimääränen stressi. Sen [...]
   Hei Elli, ketään ei kiinnosta.

   Lainaa

  52. Johdoitettu pähkinä 14.5.2023 17:48
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Ilmeisesti Tööttänä: Nyt yhteisen turvallisuuden vuoksi voisitte jokaiset jotka ei uskalla ruutuun peruuttaa, mennä vaikka tyhjälle parkkikselle treenaamaan. Faktahan se on, että tulee vähän turhankin paljon osumaa, kun sieltä ruudusta ajetaan perä edellä sokkona pois. Ja sille, joka sanoi että ongelma on persuolessa kiinni ajava toinen kuski: Vilkku päälle, pakkivalo palamaan. Yleensä tajuavat.
   Mä en kovinkaan monen kohdalla huomannut, että pelkäisivät ruutuun peruuttaamista, vaan perustelut on olleet selkeät. Sinua suosittelisin hankkimaan silmälasit tai luopumaan suosiolla ajokortista, jos sun faktatiedolla ruudusta peruuttaessa kolhiintuu auto turhankin paljon! Mä oon itse peruuttanut satoja kertoja ruudusta ulos ja tiedän muitakin jotka on peruuttanut ruudusta ulos satoja ja tuhansia kertoja KOLHIMATTA kertaakaan kenenkään autoa.

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Vuokosta tuli juuri FB-suosikkini. Pyytäisin kaveriksi, jos tietäisin koko nimen :D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aika, dallas, kellonaika, kuva, liikennesäännöt, mummo, naarmut, ohjelma, parkkipaikka, peruuttaa, sarja, suojatie, traktori, tööttänä