Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 51

Elvis on saanut tarpeekseen ja siirtyy eläkkeelle.
Koiranomistajat, osa 51

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +615 (633 ääntä)
   Kyllä koiratieteen harjoittaja(!) taatusti tietää suomen kielen sanonnat ja kirjoitusasut. Vähän niinkuin baarimestari tietää kaiken lääketieteestä.

   Lainaa

  2. Ihmeellinen päärynä 25.5.2023 0:18
   Tulos: +433 (441 ääntä)
   Mitähän kaikkea savolainen koiratieteen harjoittaja voisi meille ammatillisella auktoriteetilla kertoa? Itselläni olisi muutama kysymys tekstiilien värjäyksestä.

   Lainaa

  3. Huoleton jääkarhu 25.5.2023 0:25
   Tulos: +159 (167 ääntä)
   Marjut vissiin väärässä ryhmässä?

   Lainaa

  4. Tinkimätön valas 25.5.2023 1:35
   Tulos: +94 (126 ääntä)
   Eikös tuo alin juttu ole siitä lehdessäkin olleesta espanjalaisesta tyypistä jolla susikoira ja asustelee Tampereella? Pitänyt koiraa irti joka hyökkäilyt useamman eri koiran kimppuun, ja mitkään lait eivät herraa koske.

   Lainaa

  5. heimosenkeimo 25.5.2023 1:36
   Tulos: -119 (149 ääntä)
   Koirat nuotioon ja omistajat avantoon betonikengissä.

   Lainaa

  6. Tulos: +118 (152 ääntä)
   Tinkimätön valas: Eikös tuo alin juttu ole siitä lehdessäkin olleesta espanjalaisesta tyypistä jolla susikoira ja asustelee Tampereella? Pitänyt koiraa irti joka hyökkäilyt useamman eri koiran kimppuun, ja mitkään lait eivät herraa koske.
   Ei ole. Ensinnäkään k.o. koira mihin viittaat ei ole susikoira ja toisekseen koira minkä kimppuun kävi ei ollut Tarmo vaan Inkeri. Mutta väärin se äijä tekee, koirat pidetään kytkettyinä, vaikka ei nyt tähän juttuun liittynytkään.

   Lainaa

  7. Nirso persikka 25.5.2023 3:01
   Tulos: +172 (188 ääntä)
   Enpä ollut ikinä ees miettinyt mistä 'tupenrapinat' on peräisin tai mitä se tarkoittaa, oonpahan taas hieman fiksumpi

   Lainaa

  8. Tulos: -88 (160 ääntä)
   Se on oli Annelle taas kaikkein tärkein asia, päästä kommentoimaan "kirjoitusvirhettä", mikä ei liittynyt itse asiaan mitenkään. Ja kyse on vielä jostain sanonnasta, mistä on varmasti tuhat ja yksi eri versiota ympäri Suomea.

   Lainaa

  9. Kulmikas puuma 25.5.2023 6:16
   Tulos: +183 (209 ääntä)
   Sam: Se on oli Annelle taas kaikkein tärkein asia, päästä kommentoimaan "kirjoitusvirhettä", mikä ei liittynyt itse asiaan mitenkään. Ja kyse on vielä jostain sanonnasta, mistä on varmasti tuhat ja yksi eri versiota ympäri Suomea.
   Se voidaan lausua kullakin murteella eri tavoin, mutta kirjoitusasuja on täsmälleen tuo yksi.

   Lainaa

  10. Viritetty patsas 25.5.2023 6:21
   Tulos: +134 (152 ääntä)
   Ikäni Savossa asunut, enkä ole kuullut kenenkään sanovan tuperrapinat.

   Lainaa

  11. Arvaamaton kolibri 25.5.2023 6:35
   Tulos: +81 (87 ääntä)
   Kelmiina: Ei ole. Ensinnäkään k.o. koira mihin viittaat ei ole susikoira ja toisekseen koira minkä kimppuun kävi ei ollut Tarmo vaan Inkeri. Mutta väärin se äijä tekee, koirat pidetään kytkettyinä, vaikka ei nyt tähän juttuun liittynytkään.
   Mutta aiemmin se oli hyökännyt corgin kimppuun, Inkeri oli vain se uusin tapaus. Tuo koira näyttää corgilta minun silmään mutta en ole varma enkä myöskään tiedä onko sama corgi kyseessä.

   Lainaa

  12. Arvaamaton kolibri 25.5.2023 6:39
   Tulos: +112 (114 ääntä)
   Arvaamaton kolibri: Mutta aiemmin se oli hyökännyt corgin kimppuun, Inkeri oli vain se uusin tapaus. Tuo koira näyttää corgilta minun silmään mutta en ole varma enkä myöskään tiedä onko sama corgi kyseessä.
   Ei näköjään ollut sama corgi, oli Pipa-niminen se. Joka tapauksessa varsin vastuuton ja ikävä tyyppi se koiraansa vapaana pitävä.

   Lainaa

  13. Savolaiska 25.5.2023 6:44
   Tulos: +34 (44 ääntä)
   Anne, eikä sanota.

   Lainaa

  14. Silityskuiva hirvi 25.5.2023 6:55
   Tulos: +32 (96 ääntä)
   Tupen rapinat lausutaan useimmiten yhdyssanan lailla (tuperrapinat) ja kuulostaa siksi "tuperrapinat", koska n-kirjain on kuulumaton. Puhuttua kieltä kirjoittaessa ei oikeinkirjoitussäännöt aina päde.

   Lainaa

  15. Silityskuiva hirvi 25.5.2023 6:59
   Tulos: +26 (36 ääntä)
   Yhdyssanana siis kirjoitettaisiin tupenrapinat (kiitos automaattinen tekstinsyöttö, kun taas "korjailet" tekstiäni päin peetä 😅).

   Lainaa

  16. Aatteeton piikkisika 25.5.2023 8:43
   Tulos: +24 (44 ääntä)
   Tuperapinat loppukahdennuksella! Vrt. Hernekeitto

   Lainaa

  17. Tulos: -60 (104 ääntä)
   Pitäisikö tuossa Helin postauksessa olla jotain hauskaa tai mokaa? Mitä mä en nyt ymmärrä. Kuva koirasta ja kertomus, että meidän koira söi pöydältä ruokaa - niin? Mun lapsi oli tänä aamuna hupsu, ketä kiinnostaa?

   Lainaa

  18. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Nirso persikka: Enpä ollut ikinä ees miettinyt mistä 'tupenrapinat' on peräisin tai mitä se tarkoittaa, oonpahan taas hieman fiksumpi
   Sama täällä, käyhän toi järkeen nyt kun sen joku selitti 😅 Eli Muumipeikko ja Pyrstötähti -leffassa Muumipeikko uhkaili Angostura kasvia puukotuksella! ..käyhän se järkeen kyllä, puukollahan niitä köynnöksiä jo katkottiin kun Niiskuneitiä pelastettiin.

   Lainaa

  19. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Tinkimätön valas: Eikös tuo alin juttu ole siitä lehdessäkin olleesta espanjalaisesta tyypistä jolla susikoira ja asustelee Tampereella? Pitänyt koiraa irti joka hyökkäilyt useamman eri koiran kimppuun, ja mitkään lait eivät herraa koske.
   Miksei Ylen jutussa mainittu hyökkäilystä mitään? Päinvastoin mukana oli ukon kommentti tyyliin "koirani tottelee eikä ole koskaan aiheuttanut kenellekään haittaa joten en ymmärrä missä ongelma". Ihmettelinkin, että onko siinä koko tarina jos kerta tyyppi on saanut noin paljon negatiivista huomiota, sillä onhan tosiaan monia muitakin jotka pitävät koiraansa vapaana. Mutta yksikin hyökkäys kyllä muuttaa tilanteen vakavuutta paljon.

   Lainaa

  20. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Ajattelin, että Marjutista olisi inhottavaa kun koirasta hankkiudutaan eroon kun se ei enää toimi metsällä, mutta ei sitten.

   Lainaa

  21. Tinkimätön valas 25.5.2023 10:14
   Tulos: +17 (33 ääntä)
   Kelmiina: Ei ole. Ensinnäkään k.o. koira mihin viittaat ei ole susikoira ja toisekseen koira minkä kimppuun kävi ei ollut Tarmo vaan Inkeri. Mutta väärin se äijä tekee, koirat pidetään kytkettyinä, vaikka ei nyt tähän juttuun liittynytkään.
   Susikoira tai koirasusi, en tiedä tarkkaa termiä, mutta kumminkin omistajan väittämän mukaan 19% sutta. Mihis sinun väittämä perustuu?

   Lainaa

  22. Soinnuton joutsen 25.5.2023 10:20
   Tulos: +23 (57 ääntä)
   Sam: Se on oli Annelle taas kaikkein tärkein asia, päästä kommentoimaan "kirjoitusvirhettä", mikä ei liittynyt itse asiaan mitenkään. Ja kyse on vielä jostain sanonnasta, mistä on varmasti tuhat ja yksi eri versiota ympäri Suomea.
   No kerropa mitä "tuperrapinat" tarkoittaa? Jos kerran "tupenrapinat" tarkoittaa sitä kun puukko vedetään tupesta, niin mikä se tuper on ja miksi se rapisee? Itsekin asun savossa enkä ikinä ole kuullut että se sanottaisiin "tuperrapinat", vaikka isoäitini käytti kyseistä sanontaa.
   Hölmöä alkaa puolestelemaan ihmistä joka on väärässä eikä edes halua myöntää sitä.

   Lainaa

  23. Saatanan vajaaälyinen lehmä 25.5.2023 10:50
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Savolaiset, tuo Suomen kaikkitietävin ja osaavin kansanosa 🫡

   Lainaa

  24. Harteeton tomaatti 25.5.2023 11:48
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Nimi: Ajattelin, että Marjutista olisi inhottavaa kun koirasta hankkiudutaan eroon kun se ei enää toimi metsällä, mutta ei sitten.
   Samaa ajattelin. Onko tuon ryhmän tarkoitus siis antaa/myydä eteenpäin metsästyskoiria, joista ei ole enää "hyötyä"?

   Lainaa

  25. Viisto ilves 25.5.2023 11:49
   Tulos: -38 (64 ääntä)
   Nimi: Miksei Ylen jutussa mainittu hyökkäilystä mitään? Päinvastoin mukana oli ukon kommentti tyyliin "koirani tottelee eikä ole koskaan aiheuttanut kenellekään haittaa joten en ymmärrä missä ongelma". Ihmettelinkin, että onko siinä koko tarina jos kerta tyyppi on saanut noin paljon negatiivista huomiota, sillä onhan [...]
   Ylen tuntien varmaan siksi kun hän on ulkomaalainen.

   Lainaa

  26. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Tinkimätön valas: Susikoira tai koirasusi, en tiedä tarkkaa termiä, mutta kumminkin omistajan väittämän mukaan 19% sutta. Mihis sinun väittämä perustuu?
   19% sutta?? 😳 siinä pitäis kyllä osata pitää kunnolla kuria ja kouluttaa hyvin, villieläimen vaistot voi tulla yllättävän äkkiä esiin.

   Lainaa

  27. Keskisuuri apina 25.5.2023 12:58
   Tulos: -17 (45 ääntä)
   Tinkimätön valas: Susikoira tai koirasusi, en tiedä tarkkaa termiä, mutta kumminkin omistajan väittämän mukaan 19% sutta. Mihis sinun väittämä perustuu?
   Siinä tapauksessa tuo omistaja tuntee lemmikkinsä sukuhistorian kyllä uskomattoman pitkälle.
   Useimmat koiranomistajat tietävät koiransa vanhemmat, ja omistautuneet rotuintoilijat ovat ehkä kärryillä isovanhemmistakin, mutta tuo tyyppi siis tietää, että hänen sekarotuisensa isoisoisovanhemmista täsmälleen kolme kuudestatoista on ollut susia (eli koirassa on 18,75% sutta).

   Lainaa

  28. Tulos: +17 (29 ääntä)
   Viritetty patsas: Ikäni Savossa asunut, enkä ole kuullut kenenkään sanovan tuperrapinat.
   Otaksun, että aivosi tulkitsevat nasaalitremulantin - siis äänteen, jota lausuttaessa ilma pääsee virtaamaan nenän kautta ulos kuten n-äänteessä ja kielenkärki värähtelee kitalaen etureunaa vasten kuten r-äänteessä - n-äänteen tremulanttimuunnelmaksi, joten kuulet normaalin savolaisen ääntämistavan muodossa "tupenrapinat". Moni muu tulkitsee saman äänteen automaattisesti r-äänteen nasaalimuunnelmaksi ja kuulee siis savolaisen sanovan "tuperrapinat". Kyseessä on samankaltainen havaintopsykologinen ilmiö kuin sen kuuluisan raidallisen mekon väreissä. Tämä on siis oma käsitykseni, joka perustuu harrastelijatasoiseen tietämykseeni fonetiikasta ja fonologiasta.

   Lainaa

  29. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Savolainen koiratieteen harjoittaja on ihan oikeassa siitä miten se lausutaan ääneen, mutta itsekin savolaisena pidän typeränä kirjoittaa sitä ääntämisen mukaan. Ylipäätään kaikki murteet kirjoitettuna tekstinä on yhtä helvetin persettä. Murteita kun ei ole koskaan suunniteltu kirjalliseen kommunikointiin.

   Lainaa

  30. Tulos: -28 (44 ääntä)
   Se o iha se ja sama kui menis mormitetun kielen kirjotussääntöjen mukaa ku mikää ei velvota kirjottaa akateemisesti soveliasta kieltä jossai faacebooki koirapäivityksessä. Sanaloppune n tuppaa helposti katoomaa ja/tai assimiloitumaa seuraavaa äänteesee, jolloi "tupenrapima" voi puhutussa kielessä realisoitua muodossa "tuperrapina".

   Lainaa

  31. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Keskisuuri apina: Siinä tapauksessa tuo omistaja tuntee lemmikkinsä sukuhistorian kyllä uskomattoman pitkälle. Useimmat koiranomistajat tietävät koiransa vanhemmat, ja omistautuneet rotuintoilijat ovat ehkä kärryillä isovanhemmistakin, mutta tuo tyyppi siis tietää, että hänen sekarotuisensa isoisoisovanhemmista täsmälleen kolme kuudestatoista on ollut susia (eli koirassa on 18,75% sutta).
   En tiedä oletko koskaan kuullut jalostustietojärjestelmästä, mutta minä ainakin näen koirani sukuhistorian 8. sukupolveen saakka. Suomessa tämä on viety harvinaisen pitkälle, muttei ole silti mitenkään mahdotonta, että jossain muuallakin noita olisi seurattu. Lisäksi kyseinen koira on nordic wolfdog, joita kasvattaa myös ihan oikeat kasvattajat, ja joihin on risteytetty rotukoiria. Toki noi täsmälliset prosenttiosuudet on lähinnä ihmisten laskelmia eikä ehkä kovin oleellinen asia.

   Lainaa

  32. Naulitseva maahinen 25.5.2023 16:14
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Savossa jopa koirat käyvät puukkohippaa.

   Lainaa

  33. Tulos: -36 (36 ääntä)
   Kulmikas puuma: Se voidaan lausua kullakin murteella eri tavoin, mutta kirjoitusasuja on täsmälleen tuo yksi.
   No ei

   Lainaa

  34. Tulos: -2 (24 ääntä)
   Anita ja tyypit -sivua vuosia lukeneena en kyllä silmääni räpäyttänyt tuolle "tuperrapinat", ja ihmettelen, että täällä kommenteissakin sitä kritisoidaan. Mun mielestä vihreä Anne vaan hupailee, ja tietää kyllä miten tupenrapinat oikeasti kuuluu kirjoittaa. 🙂

   Lainaa

  35. Nuhteeton pähkinä 26.5.2023 0:59
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Pandariini: Anita ja tyypit -sivua vuosia lukeneena en kyllä silmääni räpäyttänyt tuolle "tuperrapinat", ja ihmettelen, että täällä kommenteissakin sitä kritisoidaan. Mun mielestä vihreä Anne vaan hupailee, ja tietää kyllä miten tupenrapinat oikeasti kuuluu kirjoittaa. 🙂
   Minäkin ajattelin, että Anne humoristisesti leikittelee! Ihmetys oli suuri, kun kommenteissa otettiinkin asia erittäin vakavasti. Ymmärrän silti vastenmielisyyden kirjoitettua murretta kohtaan (itse koen sen eri tavoin).

   Lainaa

  36. Apea mandariini 26.5.2023 1:19
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Marjutin kukkahattuilulle naurahtaminen ei kyllä riittänyt poistamaan tuosta ilmoituksesta aiheutuvaa ikävää fiilistä. Minusta on aika moraalitonta laittaa jo 9v koira uuteen kotiin ihan vaan kun alkaa iän myötä jäljestysvietti vähentyä. Jos kyseessä olisi 1-2v koira joka ei toimisi metsällä lainkaan, ymmärtäisin että etsittäisiin sille sopivampi koti loppuelämäksi, mutta kun koira on oletettavasti 9v majaillut samalla omistajalla ja uskollisesti juossut metsällä kunnes ikä on alkanut syödä kykyjä, tuntuu aika kylmältä tuupata se hyödyttömänä vanhuksena jollekin muulle. Eläimen ei pitäisi olla enää pelkkä väline kun puhutaan kehittyneistä maista vuonna 2023.

   Lainaa

  37. Astmasta kärsivä kesyhanhi 26.5.2023 5:13
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Mimmi: Pitäisikö tuossa Helin postauksessa olla jotain hauskaa tai mokaa? Mitä mä en nyt ymmärrä. Kuva koirasta ja kertomus, että meidän koira söi pöydältä ruokaa - niin? Mun lapsi oli tänä aamuna hupsu, ketä kiinnostaa?
   Minusta se on hauska. Olen huomannut samaa käytöksen muutosta omassa 12v koirassa. Aiemmin todella hyvin koulutettu ja kuuliainen koira on vanhemmuuttaan antanut kaiken olla ja tekee mitä haluaa. Se on ihan ok, sallin sen sille. Meillä tämä alkoi vaista 11 vuotiaana, 9 vuotiaana oli vielä mitä parhain palveluskoira eikä vanhuuden merkkejä harmautta lukuunottamatta ollenkaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Apea mandariini: Marjutin kukkahattuilulle naurahtaminen ei kyllä riittänyt poistamaan tuosta ilmoituksesta aiheutuvaa ikävää fiilistä. Minusta on aika moraalitonta laittaa jo 9v koira uuteen kotiin ihan vaan kun alkaa iän myötä jäljestysvietti vähentyä. Jos kyseessä olisi 1-2v koira joka ei toimisi metsällä [...]
   Parempi vaihtoehto se uusi koti on, kuin se mitä jotkut harrastavat että koiralle kuula kalloon kun ei enää ole tehokas metsällä.

   Lainaa

  39. Säädytön lehmä 26.5.2023 18:42
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Tinkimätön valas: Susikoira tai koirasusi, en tiedä tarkkaa termiä, mutta kumminkin omistajan väittämän mukaan 19% sutta. Mihis sinun väittämä perustuu?
   Susikoira = saksanpaimenkoira, koirasusi = koira jossa on sutta.

   Lainaa

  40. Nuutunut kivi 26.5.2023 23:33
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Säädytön lehmä: Susikoira = saksanpaimenkoira, koirasusi = koira jossa on sutta.
   Vuosia sitten sain kuulla pitkän luennon aiheesta saksanpaimenkoira =/= susikoira. Lievästi humalainen kertoja oli syvästi tuohtunut, kun saksanpaimenkoiraa sanotaan susikoiraksi, vaikka (kuulemma) colliessa on enemmän sutta, kuin saksanpaimenkoirassa.

   Lainaa

  41. Ikinuori apina 27.5.2023 6:03
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Viritetty patsas: Ikäni Savossa asunut, enkä ole kuullut kenenkään sanovan tuperrapinat.
   Se sanotaan "tupe rapinat" eli äkkiseltään kuulostaa luin olisi kaksi ärrää välissä. T. umpisavolainen.

   Lainaa

  42. Humalikas ampiainen 27.5.2023 6:08
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Apea mandariini: Marjutin kukkahattuilulle naurahtaminen ei kyllä riittänyt poistamaan tuosta ilmoituksesta aiheutuvaa ikävää fiilistä. Minusta on aika moraalitonta laittaa jo 9v koira uuteen kotiin ihan vaan kun alkaa iän myötä jäljestysvietti vähentyä. Jos kyseessä olisi 1-2v koira joka ei toimisi metsällä [...]
   Meillä saa olla viimeiseen hengenvetoon saakka vaikka ei enää metsällä jaksaisikaan <3 mut joo, vaikka meillä näin, niin yleensä näissä on takana se, että varsinkin jos on useita koiria ja kaikki muut vie sinne metsälle, niin se eläköitynyt jää sitten huutamaan kun ei itse enää pääse. Eikä se ymmärrä miksi muut pääsee ja muut ei. Se on vähän kuin roikottaisi tikkaria lapsen nenän edessä. Sinänsä ymmärrän miksi vanhukset myydään, ja parempi se on, kuin lopetus jos terveys yhä tallella.

   Lainaa

  43. Kumea ylioppilas 27.5.2023 9:57
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Tarmo raukka, ilmekin on edelleen järkyttynyt. Pikaista paranemista (sekä henkisesti ja fyysisesti) pötkylälle! Omalle koiravainaalle jäi elinikäinen epäilys muita koiria kohtaan kerrostalonaapurin irtiolevan mäyräkoiran purressa takamuksesta. Toivottavasti Tarmolle ei jää pahempia traumoja!

   Lainaa

  44. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Sam: Se on oli Annelle taas kaikkein tärkein asia, päästä kommentoimaan "kirjoitusvirhettä", mikä ei liittynyt itse asiaan mitenkään. Ja kyse on vielä jostain sanonnasta, mistä on varmasti tuhat ja yksi eri versiota ympäri Suomea.
   Tai sitten ihmiset vois käyttää vaan sanoja ja sanontoja, joiden merkityksen ymmärtää edes jollain tasolla.
   Yksi hyvä esimerkki on sana "lienee".
   Tätä näkee kirjoitettuna about 90% väärin.

   Lainaa

  45. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Niin monesti näkee ihmisten kirjoittavan jotain ihan tosissaan luullen sen olevan niin ja kun heille sitten vinkataan, että se on muuten oikeasti näin eikä noin, koska x, toiset reagoi neutraalisti tai jopa hilpeydellä, että "eikä, oon aina luullu näin mut onpa hyvä tietää!", kun taas toiset suuttuu heti tai vähintään väittävät hamaan tappiin asti olevansa oikeassa. Minusta se kertoo enemmän henkilöstä, jolle neuvo tai vinkki annetaan, kuin siitä, joka sen (asiallisesti) antaa.

   Lainaa

  46. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Tinkimätön valas: Susikoira tai koirasusi, en tiedä tarkkaa termiä, mutta kumminkin omistajan väittämän mukaan 19% sutta. Mihis sinun väittämä perustuu?
   Oikeasti? Oletko nähnyt kuvan kyseisestä koirasta? Ei ole susikoiraa, eli Shäferiä nähnytkään. Osittainen koirasusi on eri asia kuin susikoira. Siihen mun väittämäni perustuu.

   Lainaa

  47. Tulos: +1 (1 ääni)
   Nirso persikka: Enpä ollut ikinä ees miettinyt mistä 'tupenrapinat' on peräisin tai mitä se tarkoittaa, oonpahan taas hieman fiksumpi
   Olen ollut siinä käsityksessä, että tupenrapinoilla tarkoitetaan tuppivyöllä piiskaamista. Nyt joku tietäjä kertomaan, mistä sanonta tulee.

   Lainaa

  48. Köytetty hirvi 12.7.2023 21:57
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tuppivyö: Olen ollut siinä käsityksessä, että tupenrapinoilla tarkoitetaan tuppivyöllä piiskaamista. Nyt joku tietäjä kertomaan, mistä sanonta tulee.
   Se tulee nimensä mukaisesti puukon tupesta, joka rapisee kun puukkoa otetaan esiin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koirat, kuva, metsästyskoirat, metsästää, tappaja, totella, tupenrapinat, vanha, vanhus