Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 36

Vuokranantaja kieltää saunakaljat. 🍺🚫
Johan on asuntomarkkinat! Osa 36

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Suora apina 25.5.2023 0:15
   Tulos: +298 (314 ääntä)
   ”Huoneen lisäksi vuokralaisen käytettävissä keittiö, wc, saunatilat, pyykinpesukone ja kuivausrumpu.” Ei ollenkaan huono hintaansa nähden https://asunnot.oikotie.fi/vuokra-asunnot/helsinki/17258663

   Lainaa

  2. Tauoton majava 25.5.2023 0:29
   Tulos: +354 (366 ääntä)
   Sari, vuokranantajalla ei ole oikeutta kieltää vuokralaisia juomasta alkoholipitoisia juomia asunnossa yhtään missään. Tietenkään. Jotenkin jäi kiinnostamaan, että vaikka vuokranantaja kuinka yrittäisi saunakaljat kieltää, niin mistä tuo muka saisi koskaan tietää, rikotaanko ”sääntöä” vai ei? Ei kai sille vuokranantajalle tartte mitään raportteja laittaa siitä, mitä helkkari omassa kodissaan tekee. En nyt tajua tätä yhtään.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 25.5.2023 0:30
   Tulos: +294 (298 ääntä)
   Vaikka asukas ei saisikaan käyttää keittiötä, niin ei kai se poliisia kiinnosta ellei vuokralaista tyyliin lukita sinne vuokrahuoneeseensa vastoin tahtoaan? Ja vielä vähemmän käsitän, mitä se verohallintoa kiinnostaa, jos joku tahtoo vuokrata vain yhden huoneen talostaan.

   Lainaa

  4. Sotaisa panda 25.5.2023 0:33
   Tulos: +186 (206 ääntä)
   Jottei mitään mitä vakuutus ei korvaa tapahdu, pitäis alkoholi kieltää kaikkialta. Itseasiassa pitäisi kieltää kaikki. T. Päivi

   Lainaa

  5. Äänioikeutettu oliivi 25.5.2023 0:33
   Tulos: +100 (120 ääntä)
   Sijaintiin nähden neliövuokra kuulostaa aika hulppealta. Esimerkiksi opiskelijalle (jotka luultavasti ovat solukämppien paras kohderyhmä) tuo on aika syrjässä kampukselta.

   Lainaa

  6. Ihmeellinen päärynä 25.5.2023 0:35
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Tauoton majava: Sari, vuokranantajalla ei ole oikeutta kieltää vuokralaisia juomasta alkoholipitoisia juomia asunnossa yhtään missään. Tietenkään. Jotenkin jäi kiinnostamaan, että vaikka vuokranantaja kuinka yrittäisi saunakaljat kieltää, niin mistä tuo muka saisi koskaan tietää, rikotaanko ”sääntöä” vai ei? [...]
   Kai se on se pelote, että jos jotain sattuu, niin vuokranantaja voi saada tietää ja laulaa vakuutusyhtiölle. (Ei sillä, että se johtaisi mihinkään.)

   Lainaa

  7. Äänioikeutettu oliivi 25.5.2023 0:37
   Tulos: +88 (98 ääntä)
   Tauoton majava: Sari, vuokranantajalla ei ole oikeutta kieltää vuokralaisia juomasta alkoholipitoisia juomia asunnossa yhtään missään. Tietenkään. Jotenkin jäi kiinnostamaan, että vaikka vuokranantaja kuinka yrittäisi saunakaljat kieltää, niin mistä tuo muka saisi koskaan tietää, rikotaanko ”sääntöä” vai ei? [...]
   Kyse ei ole juomisesta asunnossa, vaan saunatiloissa. Yleisillä saunavuoroilla kaljoittelun voi varmasti kieltää (tosin ei siinäkään mitään järkeä ole, ellei siitä tiedetä aiheutuneen ongelmia), mutta omalla saunavuorolla saanee kukakin juoda mitä lystää, kunhan ei sotke paikkoja.

   Lainaa

  8. Valittu mestari 25.5.2023 1:09
   Tulos: -13 (85 ääntä)
   Suora apina: ”Huoneen lisäksi vuokralaisen käytettävissä keittiö, wc, saunatilat, pyykinpesukone ja kuivausrumpu.” Ei ollenkaan huono hintaansa nähden asunnot.oikotie.fi/vuokra-asunnot/helsinki/17258663
   Käytettävissä mutta pohjapiirroksen perusteella ne on jaettava muiden vuokralaisten kanssa. Omaa tilaa on ainoastaan se yksi huone. Käytännössä soluasumista.

   Lainaa

  9. Kuminauhaton hirmulisko 25.5.2023 1:33
   Tulos: +81 (121 ääntä)
   Suora apina: ”Huoneen lisäksi vuokralaisen käytettävissä keittiö, wc, saunatilat, pyykinpesukone ja kuivausrumpu.” Ei ollenkaan huono hintaansa nähden asunnot.oikotie.fi/vuokra-asunnot/helsinki/17258663
   Tuo on aivan helvetin kallis pieni koppi.

   Lainaa

  10. Kuminauhaton hirmulisko 25.5.2023 1:38
   Tulos: -23 (53 ääntä)
   Valittu mestari: Käytettävissä mutta pohjapiirroksen perusteella ne on jaettava muiden vuokralaisten kanssa. Omaa tilaa on ainoastaan se yksi huone. Käytännössä soluasumista.
   Tuolla voi kyllä tulla vessoista ja suihkusta pientä riidanpoikasta.

   Lainaa

  11. Tuntematon kesyaasi 25.5.2023 3:42
   Tulos: +162 (178 ääntä)
   Meidän nuoruudessa oli ihan yleistä vuokrata huone perheeltä tai esim. yksin jääneeltä vanhukselta. Sitä kutsutaan alivuokralla asumiseksi, silloinkin vaikka vuokranantaja omistaa asunnon tai osan siitä.

   Lainaa

  12. Opettava sika 25.5.2023 5:14
   Tulos: +112 (130 ääntä)
   Kuminauhaton hirmulisko: Tuo on aivan helvetin kallis pieni koppi.
   Varsin edullinen pkseudulla. Vuokrailin vastaavia kun olin reissuhommissa. Parempia kuin kerrostalokämpät. Auton saa yleensä pihaan eikä tarvitse kinuta parkkiruutua isännöitsijältä. Ei tarvitse huolehtia sähkösoppareita tai kotivakuutuksia. Ei tietenkään sovi kaikille. Paljoa halvemmalla et helsingissä asu. Puistolassa taitaa olla myös lähijunapysäkki, jos haluaa "ytimeen".

   Lainaa

  13. Tyytymätön kantojuhta 25.5.2023 5:18
   Tulos: +22 (50 ääntä)
   Sarille vinkkinä että ottaa 0,5limupullosta korkin pois höyryllä lämmittäen ja kaataa osan limuista pois. Tilalle viinaa ja korkki nätisti paikalleen. Ja eikun omaan saunaan saunomaan! Myös muut festari kikat suositeltavia.

   Lainaa

  14. Tulos: +80 (106 ääntä)
   Mut tuo "persoonallinen rock"-kotihan on hieno, eikä näytä yhtään läävältä, päin vastoin. Tosin tuskin noi kaikki huonekalut ja koristeet kuuluisi kauppahintaan.

   Lainaa

  15. Kulmikas puuma 25.5.2023 6:03
   Tulos: +119 (129 ääntä)
   Kuminauhaton hirmulisko: Tuolla voi kyllä tulla vessoista ja suihkusta pientä riidanpoikasta.
   Oletko koskaan kuullut soluasunnoista? Toki aina voi osua kohdalle paska kämppis, mutta ei yhteisistä tiloista lähtökohtaisesti mitään riitaa tarvitse kehittää.

   Lainaa

  16. Kulmikas puuma 25.5.2023 6:10
   Tulos: +24 (66 ääntä)
   Opettava sika: Varsin edullinen pkseudulla. Vuokrailin vastaavia kun olin reissuhommissa. Parempia kuin kerrostalokämpät. Auton saa yleensä pihaan eikä tarvitse kinuta parkkiruutua isännöitsijältä. Ei tarvitse huolehtia sähkösoppareita tai kotivakuutuksia. Ei tietenkään sovi kaikille. Paljoa halvemmalla et helsingissä asu. Puistolassa taitaa olla myös lähijunapysäkki, jos haluaa "ytimeen".
   Edullinen pk-seudulla, jos olisi edes kohtuullisen matkan päässä keskustasta/yliopistolta, mutta tuo on varsin syrjässä. Melkein Vantaalla.
   Sijaintiin nähden 450€ noin pienestä soluhuoneesta on aivan liikaa.

   Lainaa

  17. Arvaamaton kolibri 25.5.2023 6:31
   Tulos: +43 (67 ääntä)
   Tyytymätön kantojuhta: Sarille vinkkinä että ottaa 0,5limupullosta korkin pois höyryllä lämmittäen ja kaataa osan limuista pois. Tilalle viinaa ja korkki nätisti paikalleen. Ja eikun omaan saunaan saunomaan! Myös muut festari kikat suositeltavia.
   Miksi ihmeessä pitäisi tuollaista kikkailua harrastaa? Ja etenkin jos ja kun saunajuomaksi haluaa kylmää olutta eikä jotain limuviinasekoitusta. Ihan reippaasti vaan saunajuomat messiin, ei kuulu vuokranantajalle.

   Lainaa

  18. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Tornipöllö: Vaikka asukas ei saisikaan käyttää keittiötä, niin ei kai se poliisia kiinnosta ellei vuokralaista tyyliin lukita sinne vuokrahuoneeseensa vastoin tahtoaan? Ja vielä vähemmän käsitän, mitä se verohallintoa kiinnostaa, jos joku tahtoo vuokrata vain yhden huoneen talostaan.
   Oletuksena lienee, ettei vuokraaja kuitenkaan ilmoita saamiaan vuokratuloja verottajalle.

   Lainaa

  19. Kilokalori 25.5.2023 7:09
   Tulos: +104 (106 ääntä)
   Joskus aikanaan kerrostalossa oli kielletty lasipullojen vienti saunaosastolle. Minkä ymmärsi, koska jos saunan märälle lattialle lauteiden alle rikkoo lasipullon, humalainen rikkoja sitä tuskin itse poimii, ainakaan niitä pikkusirpaleita. Seuraavan jalassa ovat. Saman kiellon nähnyt ihan tänä vuonna myös ison vuokramökin paljua. Ei lasipulloja paljuun.

   Lainaa

  20. karvaturpa 25.5.2023 7:12
   Tulos: -13 (29 ääntä)
   Tauoton majava: Sari, vuokranantajalla ei ole oikeutta kieltää vuokralaisia juomasta alkoholipitoisia juomia asunnossa yhtään missään. Tietenkään. Jotenkin jäi kiinnostamaan, että vaikka vuokranantaja kuinka yrittäisi saunakaljat kieltää, niin mistä tuo muka saisi koskaan tietää, rikotaanko ”sääntöä” vai ei? [...]
   Jos se on piilottanut sinne kameran, saa vahtia ja tumputtaa.

   Lainaa

  21. Suuri majava 25.5.2023 7:56
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Tauoton majava: Sari, vuokranantajalla ei ole oikeutta kieltää vuokralaisia juomasta alkoholipitoisia juomia asunnossa yhtään missään. Tietenkään. Jotenkin jäi kiinnostamaan, että vaikka vuokranantaja kuinka yrittäisi saunakaljat kieltää, niin mistä tuo muka saisi koskaan tietää, rikotaanko ”sääntöä” vai ei? [...]
   Ehkä edellinen vuokralainen sammui suihkuun.

   Lainaa

  22. Suuri majava 25.5.2023 7:57
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Sam: Mut tuo "persoonallinen rock"-kotihan on hieno, eikä näytä yhtään läävältä, päin vastoin. Tosin tuskin noi kaikki huonekalut ja koristeet kuuluisi kauppahintaan.
   Ainakin laminaatin päälle liimatut kivet kuuluvat kauppaan.

   Lainaa

  23. Ränsistynyt ahma 25.5.2023 7:59
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Tornipöllö: Vaikka asukas ei saisikaan käyttää keittiötä, niin ei kai se poliisia kiinnosta ellei vuokralaista tyyliin lukita sinne vuokrahuoneeseensa vastoin tahtoaan? Ja vielä vähemmän käsitän, mitä se verohallintoa kiinnostaa, jos joku tahtoo vuokrata vain yhden huoneen talostaan.
   Verohallintoa mukamas kiinnostaa, koska joidenkin ihmisten mukaan yksityiset vuokranantajat ovat aina veronkiertäjiä.

   Lainaa

  24. Epäkurantti roska 25.5.2023 8:31
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Ränsistynyt ahma: Verohallintoa mukamas kiinnostaa, koska joidenkin ihmisten mukaan yksityiset vuokranantajat ovat aina veronkiertäjiä.
   Ja ylipäätään kaikki jotka voisi sentinkin jostain tienata

   Lainaa

  25. Itseasiassa 25.5.2023 8:31
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Tyytymätön kantojuhta: Sarille vinkkinä että ottaa 0,5limupullosta korkin pois höyryllä lämmittäen ja kaataa osan limuista pois. Tilalle viinaa ja korkki nätisti paikalleen. Ja eikun omaan saunaan saunomaan! Myös muut festari kikat suositeltavia.
   Teippaa 0,2 litran viinapullon nilkkaan ja ei ku menoks! Voiko viinoja myös piilottaa saunaan ennen saunavuoroa, niin ei tarvitse salakuljettaa niitä sinne mennessä? Yksi vaihtoehto on juoda kaikki ennen saunomista, mutta se 7 desiä viinaa on ehkä hasardimpaa kuin yhden oluen juonti lauteilla...

   Lainaa

  26. Itseasiassa 25.5.2023 8:40
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Sam: Mut tuo "persoonallinen rock"-kotihan on hieno, eikä näytä yhtään läävältä, päin vastoin. Tosin tuskin noi kaikki huonekalut ja koristeet kuuluisi kauppahintaan.
   Tuo on kerrankin koti, jolla voi olla ihan myyntivalttina persoonallisuus.

   Lainaa

  27. Jäätynyt sakaali 25.5.2023 9:17
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Tauoton majava: Sari, vuokranantajalla ei ole oikeutta kieltää vuokralaisia juomasta alkoholipitoisia juomia asunnossa yhtään missään. Tietenkään. Jotenkin jäi kiinnostamaan, että vaikka vuokranantaja kuinka yrittäisi saunakaljat kieltää, niin mistä tuo muka saisi koskaan tietää, rikotaanko ”sääntöä” vai ei? [...]
   Vuokranantajalla on varmasti joku jalo ajatus tämän kiellon taustalla, mutta kieltona turha kun ei voi valvoa. Toki myös varmaan laiton tai vähintään kyseenalainen.

   Lainaa

  28. Tulos: +36 (50 ääntä)
   Toi rock-kämppä on ihan hieno mutta vuokrataanko siis kalustettuna tms? Koska jos ei, niin miksi mainostaa aikaisemman asukkaan sisustuksella?🤔 (ja jos kyllä, niin vuokranantaja varmaan vie ainakin noi kitarat ensin turvaan, eihän nuo mitään halpoja ole)

   Lainaa

  29. Tuhoisa rakki 25.5.2023 10:11
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Sam: Mut tuo "persoonallinen rock"-kotihan on hieno, eikä näytä yhtään läävältä, päin vastoin. Tosin tuskin noi kaikki huonekalut ja koristeet kuuluisi kauppahintaan.
   Ei se läävä ole mutta en tiedä hienostakaan. Katselin eilen noita kuvia ja koko kämpän kaikki pinnat päällystetty kivillä (keittiötasot mukaanlukien) ja seinät paneloitu puulla. Toisaalta tulee enemmän mieleen että kyseessä olisi jokin mökki, kun jopa asunnon väliovi on käsintehty. Näyttää siltä että on vähintään satatuhatta mennyt pelkästään asunnon remontointiin ja sistukseen, ja varmasti uusi asukas joutuu saman verran käyttämään jos ei satu pitämään tyylistä. Vissiin betoniin valettu nuo lattialaatatkin.
   Persoonallinen se toki on. Sänkykin on mittatilauksena tehty, kivilaattoineen kaikkineen.

   Lainaa

  30. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Kulmikas puuma: Edullinen pk-seudulla, jos olisi edes kohtuullisen matkan päässä keskustasta/yliopistolta, mutta tuo on varsin syrjässä. Melkein Vantaalla. Sijaintiin nähden 450€ noin pienestä soluhuoneesta on aivan liikaa.
   Puistolastahan pääsee parhaimmillaan vartissa keskustaan junalla

   Lainaa

  31. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Siis jos ei katsota neliöitä, onhan tuo edullinen pk-seuduksi, mutta todellisuus on silti se, että vuokralla on 10 m^2 koppi. Kyllä, olen kuullut soluasumisesta enkä itse todellakaan haluaisi maaaksaa soluasunnosta 45 €/neliö. Esimerkiksi Satolla on Helsingissä vuokralla ~15 neliön soluasuntoja alle 300 €/kk.

   Lainaa

  32. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Äänioikeutettu oliivi: Kyse ei ole juomisesta asunnossa, vaan saunatiloissa. Yleisillä saunavuoroilla kaljoittelun voi varmasti kieltää (tosin ei siinäkään mitään järkeä ole, ellei siitä tiedetä aiheutuneen ongelmia), mutta omalla saunavuorolla saanee kukakin juoda mitä lystää, kunhan ei sotke paikkoja.
   Itse myös oletin, että kyseessä olisi taloyhtiön sauna, ei siis asunnossa oleva.

   Lainaa

  33. Tulos: +15 (19 ääntä)
   https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/tampere/17245523?utm_content=fb_post&utm_campaign=OTAS_B2C&utm_medium=cpc&utm_source=facebook&fbclid=IwAR3LjYSYqiymTA938NuSPxN0F0vcLsl0mXwTKd7ZOQYB8pxV4-WzRbPOPR0

   Lainaa

  34. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Tyytymätön kantojuhta: Sarille vinkkinä että ottaa 0,5limupullosta korkin pois höyryllä lämmittäen ja kaataa osan limuista pois. Tilalle viinaa ja korkki nätisti paikalleen. Ja eikun omaan saunaan saunomaan! Myös muut festari kikat suositeltavia.
   Puolen litran pullo? Toihan on ihan ajan, rahan ja viinan hukkaa käyttää huijaukseen noin pientä pulloa. Vähintään puolentoista litran pullo, mieluummin kahden litran pullo Lidlistä.

   Lainaa

  35. Roosa jääkarhu 25.5.2023 14:22
   Tulos: +22 (42 ääntä)
   360€ HOASin soluasunnosta Helsingissä ja samalla tavalla julkisten päästä. Hinta tämänpäivän tietoa. Tämä hinta ei sisällä autopaikkaa, omaa saunavuoroa, pyykkikoneen käyttöoikeutta, vain veden ja sähkön. Samalla se HOASin soluasunto sisältää kerrostalollisen meteliä, liikenteen melun vieressä, yöbileitä ym. Puistolasta on kohtuullinen polkupyörämatka useammallekin kampukselle. Omakotitalo on viihtyisämpi eikä pyykinpesusta tarvitse maksaa 2e/koneellinen kuin HOASilla ja saunavuorosta ja ehä autopaikastakin kuukausimaksua. Ei se nyt mikään halpa ole, mutta lähellä käypää hintaa. HOAS on kuitenkin vuokranantajana yksi perseenreikä ja asunnot karseassa kunnossa. Kuvitteleeko joku saavansa vuokralle huoneen Helsingistä 200 eurolla, kun noin taivastellaan 450 euroa? Jos ei raha riitä, voi valita jonkin muun paikkakunnan asuttavakseen. Katsoin Helsingin vuokrayksiöt: halvin on Ida Ahlbergintie 1:n luteita vilisevä soluhuone, vain tietynlaisille vuokralaisille, ei vapailla markkinoilla. Tuo puistolan kohde on seuraavaksi halvin. Sitten on soluja kerrostaloista hintaan 499e/kk. Se sisältää yhden huoneen neliöstä, jonka kokonaispinta-ala on 67 m2, joten varmaankin vaatehuoneen kokoinen... Et saa tuon halvempaa, ellet maksa osaa luonnossa. Mutta ei ole pakko asua Helsingissä, joten miksi valittaa normaaleista Helsingin hinnoista?

   Lainaa

  36. Viisto ilves 25.5.2023 18:05
   Tulos: +11 (25 ääntä)
   Roosa jääkarhu: 360€ HOASin soluasunnosta Helsingissä ja samalla tavalla julkisten päästä. Hinta tämänpäivän tietoa. Tämä hinta ei sisällä autopaikkaa, omaa saunavuoroa, pyykkikoneen käyttöoikeutta, vain veden ja sähkön. Samalla se HOASin soluasunto sisältää kerrostalollisen meteliä, liikenteen melun vieressä, yöbileitä ym. [...]
   Mielipidekysymys mutta valitsen epäröimättä kerrostalollisen meteliä ennen kuin samassa omakotitalossa asuvan vuokranantajan.

   Lainaa

  37. Inhimillinen eläin 25.5.2023 19:03
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Viisto ilves: Mielipidekysymys mutta valitsen epäröimättä kerrostalollisen meteliä ennen kuin samassa omakotitalossa asuvan vuokranantajan.
   Oliko tämä vain yleinen huomautus vai liittyykö ylläolevaan? En löydä mistään mainintaa, että vuokranantaja asuisi tämän tapauksen talossa. Pohjapiirroksen mukaan siinä on vain vuokrahuoneita, tosin yläkerrasta ei käy ilmi mitään.
   Mietin, miten saunomisen kanssa menetellään, etenkin jos talossa asuu kaikensukupuolisia sekaisin. Saunatilojen ovi on ehkä sisäpuolelta lukittavissa, mutta silloin on hankala lähteä jäähdyttelemään pihalle ilman, että joku saattaa tällä välin omia saunan itselleen. Vaan ehkäpä asukkaat ovat asiallista väkeä ja noudattavat keskenään sopimiansa juttuja.

   Lainaa

  38. Tulos: +15 (21 ääntä)
   jukkapalmu: asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/tampere/17245523?utm_content=fb_post&utm_campaign=OTAS_B2C&utm_medium=cpc&utm_source=facebook&fbclid=IwAR3LjYSYqiymTA938NuSPxN0F0vcLsl0mXwTKd7ZOQYB8pxV4-WzRbPOPR0
   Jonkun mielestä rock-henki saadaan siis aikaan liimailemalla kiviä joka ikiseen paikkaan.

   Lainaa

  39. Kampura kirjohylje 25.5.2023 22:47
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Sam: Mut tuo "persoonallinen rock"-kotihan on hieno, eikä näytä yhtään läävältä, päin vastoin. Tosin tuskin noi kaikki huonekalut ja koristeet kuuluisi kauppahintaan.
   Hämmentävää. Scrollasin vahingossa tuon hienouden ohitse, kun alitajunta tulkitsi sen mainokseksi mikä mua ei kiinnosta. Mutta onhan tuo pähee.

   Lainaa

  40. Seisova lehmä 26.5.2023 18:17
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Pandariini: Jonkun mielestä rock-henki saadaan siis aikaan liimailemalla kiviä joka ikiseen paikkaan.
   Näin se näyttää olevan. Kirjaimellisesti rock = kivi :D

   Lainaa

  41. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Täällä vuokranantaja rakennutti kerrostalon pihalle hienon grillikodan. Vuokrassa toki näkyi aika hurjana nousuna. Antoi vuokranalennusta niille, jotka parvekkeelta kyttäsivät, ettei kukaan nauti alkoholijuomia kodalla ja soitti poliisit jos joku joi makkaransa kanssa kaljaa. Lopulta purki pöydän ja penkit kokonaan pois ja sulki munalukolla lopullisesti hienon kodan. :D Ei ihan yhtä kesääkään ehtinyt olla. Eikä kyse siis ollut mistään örveltämisestä/mekastamisesta.

   Lainaa

  42. Nuutunut kivi 26.5.2023 23:09
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Iltiksen juttu rock kämpästä: https://www.iltalehti.fi/sisustus/a/3cda1e30-3e1f-4e34-a101-d10138dd0bc7

   Lainaa

  43. Letittämätön kyyhky 27.5.2023 2:55
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   Suora apina: ”Huoneen lisäksi vuokralaisen käytettävissä keittiö, wc, saunatilat, pyykinpesukone ja kuivausrumpu.” Ei ollenkaan huono hintaansa nähden asunnot.oikotie.fi/vuokra-asunnot/helsinki/17258663
   Ei toi mikään hyväkään diili ole, tolla hinnalla saa kyllä jo yksiöitä Helsingistä ihan omalla keittiöllä ja vessalla.

   Lainaa

  44. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Letittämätön kyyhky: Ei toi mikään hyväkään diili ole, tolla hinnalla saa kyllä jo yksiöitä Helsingistä ihan omalla keittiöllä ja vessalla.
   Saisko linkkiä näihin halpoihin yksiöihin Helsingissä, kiitos?

   Lainaa

  45. rottanpää 27.5.2023 18:06
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Eikös läävä tarkoita epäsiistiä? Joonaksella on joko vähän erilainen käsitys sanasta tai lasit hukassa, koska tuo kotihan on aivan siisti. Ja hienokin! Ei kyllä tippaakaan mun makuuni, mutta se on kuitenkin tehty mielestäni selvästi hyvällä, tyylinsä mukaisella esteettisellä tajulla.

   Lainaa

  46. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Itseasiassa: Teippaa 0,2 litran viinapullon nilkkaan ja ei ku menoks! Voiko viinoja myös piilottaa saunaan ennen saunavuoroa, niin ei tarvitse salakuljettaa niitä sinne mennessä? Yksi vaihtoehto on juoda kaikki ennen saunomista, mutta se 7 desiä viinaa on ehkä hasardimpaa kuin yhden oluen juonti lauteilla...
   Ei sitä tiedä, vaikka saunojat tarkistetaan ovella. Kannattaa ehkä ottaa mukaan pari kiloa appelsiineja, joiden sisään on injektoitu kossupullo tai pari (tai saunakaljat) ennen saunavuoron alkua. Siinä sitten vain imeskelee mehut pois appelsiineista ja taas on tila kuin sarjakuvassa, että never stop the madness. Tai sitten edellisellä saunavuorolla voi ottaa lattiasta ehkä laattoja pois, kovertaa sinne alle tarpeeksi ison kuopan ja käy piilottamassa jossain sopivassa välissä sinne juomavaraston, josta voi napata kaljaa tai väkeviä aina tarpeen tullen. Tai ehkä saunassa on avattava tuuletusikkuna tai vastaava, jonka kautta paikalle hälytetty kaveri voi joko työntää pelipullon tai pari tai sitten siirtää juomat letkulla saunojan suuhun tai muuhun astiaan.

   Lainaa

  47. Letittämätön banaani 28.5.2023 14:06
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   rottanpää: Eikös läävä tarkoita epäsiistiä? Joonaksella on joko vähän erilainen käsitys sanasta tai lasit hukassa, koska tuo kotihan on aivan siisti. Ja hienokin! Ei kyllä tippaakaan mun makuuni, mutta se on kuitenkin tehty mielestäni selvästi hyvällä, tyylinsä mukaisella esteettisellä tajulla.
   No kyllä pistää miettimään että miten tuon saa pysymään siistinä. Pölyä keräävää pintaa täynnä. Saako lattiaa tai varsinkaan tiskipöytää puhtaaksi? Kivenkoloja täynnä.

   Lainaa

  48. Tulos: +12 (14 ääntä)
   En ole vuokrahintoja seurannut, mutta tämän kommentoin: Miksi porukka olettaa, että kaikille on kätevintä Helsingissä asua keskustan lähellä? Eivät edes kaikki yliopiston kampukset ole keskustassa. Viikissä ja Kumpulassa niitä on ainakin myös. Teekkarit opiskelevat Otaniemessä. Sitten on niitä, jotka opiskelevat ammattikorkeakoulussa. Esimerkiksi Laureassa, jolla on kampus Tikkurilassa- aivan siinä Puistolan vieressä. Oikeastihan toki Puistola on kätevä myös keskustaa ajatellen. Siitä kulkee juna. Kaikki, mistä kulkee lähijuna tai metro, on pääkaupunkiseudulla kätevää.

   Lainaa

  49. rottanpää 29.5.2023 19:24
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Letittämätön banaani: No kyllä pistää miettimään että miten tuon saa pysymään siistinä. Pölyä keräävää pintaa täynnä. Saako lattiaa tai varsinkaan tiskipöytää puhtaaksi? Kivenkoloja täynnä.
   Pölyjen pyyhkimisessä on tietysti suurempi vaiva (maksimalistina elän itsekin tavaran ympäröimänä, mm. paljon koriste-esineitä avohyllyillä, joten tiedän vaivan määrän), mutta jos sisustus on omaan mieleen, niin kyllä se on aivan sen arvoistakin. Itse ainakin elän mieluummin kodissa, jossa todellakin viihdyn, ja maksan siitä joutumalla pyyhkimään pölyjä enemmän/vaivalloisemmin kuin vähentäisin siivoamisen määrää vihtyvyyteni kustannuksella.
   Perus arkisiivoamisessa tuon kivikodin pinnoille riittää varmasti imuri ihan kuten meillä muillakin, ja luuttuamisen sijaan juuriharja pätee varmasti aivan hyvin. (Tai ehkä varsiharja, jossei halua kontata.) Jos tiskipöytä on yhtä epätasainen, niin siisti ihminen varmaan käyttäisi siihenkin harjaa rätin sijaan.

   Lainaa

  50. Kokopitkä sateenvarjo 30.5.2023 9:13
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Äänioikeutettu oliivi: Kyse ei ole juomisesta asunnossa, vaan saunatiloissa. Yleisillä saunavuoroilla kaljoittelun voi varmasti kieltää (tosin ei siinäkään mitään järkeä ole, ellei siitä tiedetä aiheutuneen ongelmia), mutta omalla saunavuorolla saanee kukakin juoda mitä lystää, kunhan ei sotke paikkoja.
   Minulle kyllä tuli ennemminkin mieleen asunnon yhteydessä oleva sauna, vuokranantajalla tuskin on sen suurempaa intressiä valvoa taloyhtiön saunan käyttöä (ellei sitten omista koko taloa, mutta tässä vuokranantajaan viitataan henkilönä, joten kovin todennäköistä se ei ole). Ja ei, vuokranantaja ei voi asettaa sellaisia rajoituksia, jotka rajoittavat tavanomaista elämää, ja vuokrasopimukseen kirjattunakin ne ovat pätemättömiä. Toiveita voi toki esittää, ja vuokralainen on tietysti vastuussa aiheuttamistaan vahingoista.

   Lainaa

  51. Tuore ihminen 31.5.2023 6:34
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   täh, mitä ihmeellistä tuossa alkoholikiellossa on? Jos on taloyhtiön sauna taloyhtiö ja sen hallitus vastaa turvallisuudesta. Jos joku liukastuu siellä voi tulla taloyhtiölle kalliiksi. Jos kuitenkin mitataan alkoholia verestä se on "vapaudu vankilasta" -kortti, tosin sitä se lienee muutenkin. Tuon voisi siis kääntää toisin; Jos kännissä kaadutte taloyhtiö ei ole vastuussa.

   Lainaa

  52. Syömätön susi 2.6.2023 1:23
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Sam: Mut tuo "persoonallinen rock"-kotihan on hieno, eikä näytä yhtään läävältä, päin vastoin. Tosin tuskin noi kaikki huonekalut ja koristeet kuuluisi kauppahintaan.
   Lääväksi haukkuminen taisi olla enemmänkin naljailua oikotien kommenttia kuin itse asuntoa kohtaan. Oli asunnosta mitä mieltä vain, niin läävä on niin epäsopiva haukkumasana, että siihen ei voi oikein suhtautua loukkaantuen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huone, huoneen vuokraus, kalja, kielletty, kuva, olut, omakotitalo, rock, sauna, sisustus, vain huone, vuokra, vuokrataan huone

 • Uusimmat

 • Kategoriat