Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 73

Kysymys, johon "kukaan" ei ole kyennyt vastaamaan.
Luontoilta, osa 73

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Äänioikeutettu oliivi 25.5.2023 0:22
   Tulos: +705 (727 ääntä)
   Petteri, johtuisikohan se ”jauhojen meneminen suuhun”, siitä että ihmiset joutuvat hetken miettimään, miten noin järjettömään kysymykseen ylipäätään lähtisi vastaamaan, vai vaivautuisiko ollenkaan. Etenkin jos sen tuumaustauon aikana höpiset omiasi tuohon tyyliin, kuin kommentissasi, useimmat luultavasti toteavat, ettei kannata edes yrittää. Katsotaan asiaa uudelleen sitten, kun olet sisäistänyt edes ala-asteen oppimäärän.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 25.5.2023 0:23
   Tulos: +545 (553 ääntä)
   Siinähän päästiin harvinaisen nopeasti hedelmistä muunsukupuolisuuteen ja lasten mädätykseen. Onnin pään sisällä tuntuu ainakin itävän jotain merkillistä.

   Lainaa

  3. Tauoton majava 25.5.2023 0:24
   Tulos: +359 (377 ääntä)
   Eli Onni loukkaantui epäilemättä täysin hyvillä tarkoitusperillä laitetusta ”Pistä lasten tiedekysymyksiin” -kommentista, (koska tulkitsi sen niin, että häntä sanotaan lapseksi?), ja tämän perusteella sanoi Emmaa ja Ainoa ”raiskareitten puolustajiksi” – jotenkin saaden vielä muunsukupuolisetkin mukaan. Mitä luulette: onko ihmisillä oikeasti luetunymmärtäminen näin huonolla tolalla, vai onko internetissä jengillä vaan kynnys matalammalla siinä, kuinka helposti tulkitsee muiden jutut loukkaukseksi?

   Lainaa

  4. Maksuton jyrsijä 25.5.2023 0:38
   Tulos: +255 (261 ääntä)
   Tuo Onni ei taida olla kovin onnellinen ihminen.

   Lainaa

  5. Solmioton karjalanpiirakka 25.5.2023 0:41
   Tulos: +173 (193 ääntä)
   Mikäs tuota Onnia riivaa? Persahti kyllä aika äkkiä?

   Lainaa

  6. Hintava bataatti 25.5.2023 0:47
   Tulos: +210 (218 ääntä)
   Trumpin naama hämähäkin perseessä, jessus! Vielä oranssikin.

   Lainaa

  7. Kuminauhaton hirmulisko 25.5.2023 1:28
   Tulos: -296 (360 ääntä)
   Plot twist: Aino ja Emma on oikeasti rasittavia kiusaajia, jotka ovat jo aikaisemmin valinneet kohteekseen Onnin joka ei ole verbaalisesti yhtä pätevä kuin he ja härkkineet häntä. Nyt kun Onnilla meni herne nenään ja hän sanoi rumasti, Aino tai Emma lähettivät tämän Feissarimokiin että Onnista tulisi yleisön silmissä jutun pahis. Tämä on siis hypoteesi, ei tieto.

   Lainaa

  8. heimosenkeimo 25.5.2023 1:32
   Tulos: -277 (307 ääntä)
   Onnilla on kyllä pointtinsa viimeaikaisten meediassa tapahtuneiden hässäköiden takia.

   Lainaa

  9. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Hintava bataatti: Trumpin naama hämähäkin perseessä, jessus! Vielä oranssikin.
   Ite katoin että Voldemort

   Lainaa

  10. Lorvaileva kilpikonna 25.5.2023 6:05
   Tulos: +61 (99 ääntä)
   Kuminauhaton hirmulisko: Plot twist: Aino ja Emma on oikeasti rasittavia kiusaajia, jotka ovat jo aikaisemmin valinneet kohteekseen Onnin joka ei ole verbaalisesti yhtä pätevä kuin he ja härkkineet häntä. Nyt kun Onnilla meni herne nenään ja hän sanoi rumasti, Aino tai Emma lähettivät tämän Feissarimokiin että Onnista tulisi yleisön silmissä jutun pahis. Tämä on siis hypoteesi, ei tieto.
   Päivää, Onni!

   Lainaa

  11. Arvaamaton kolibri 25.5.2023 6:25
   Tulos: +125 (131 ääntä)
   Kuminauhaton hirmulisko: Plot twist: Aino ja Emma on oikeasti rasittavia kiusaajia, jotka ovat jo aikaisemmin valinneet kohteekseen Onnin joka ei ole verbaalisesti yhtä pätevä kuin he ja härkkineet häntä. Nyt kun Onnilla meni herne nenään ja hän sanoi rumasti, Aino tai Emma lähettivät tämän Feissarimokiin että Onnista tulisi yleisön silmissä jutun pahis. Tämä on siis hypoteesi, ei tieto.
   Ei ole. Olen tuolla huonekasvit-ryhmässä ja näin tämänkin postauksen. Ihan yllättäen ja aiheetta repesi.

   Lainaa

  12. Tukintolvana 25.5.2023 6:49
   Tulos: -16 (128 ääntä)
   heimosenkeimo: Onnilla on kyllä pointtinsa viimeaikaisten meediassa tapahtuneiden hässäköiden takia.
   Kyllä, Onni käyttäytyy kuin kokoomuslainen. Jos se oli sun pointtisi.

   Lainaa

  13. Räkäpää 25.5.2023 7:22
   Tulos: +132 (160 ääntä)
   Tukintolvana: Kyllä, Onni käyttäytyy kuin kokoomuslainen. Jos se oli sun pointtisi.
   Miksi pitää AINA jonkun vetää nuo puoluekortit esille? Eikö ihan perus "idiotti" toimi? Aina on joku persu tai vihreä tai kokoomuslainen tai ties mikä, ja sopivasti tod näk juuri sitä "pahaa laitaa" kommentoijan mielestä.

   Lainaa

  14. Altis kantojuhta 25.5.2023 8:12
   Tulos: -52 (68 ääntä)
   Kuminauhaton hirmulisko: Plot twist: Aino ja Emma on oikeasti rasittavia kiusaajia, jotka ovat jo aikaisemmin valinneet kohteekseen Onnin joka ei ole verbaalisesti yhtä pätevä kuin he ja härkkineet häntä. Nyt kun Onnilla meni herne nenään ja hän sanoi rumasti, Aino tai Emma lähettivät tämän Feissarimokiin että Onnista tulisi yleisön silmissä jutun pahis. Tämä on siis hypoteesi, ei tieto.
   Jos minä olisin kiusaaja, toimisin juuri näin, härkkisin sellaisia, jotka provosoituvat herkästi, ja leikkisin tietämätöntä, jos toinen alkaa kommentoida jostain vanhemmista jutuista. Tuttua eräältä nettisivulta, jossa saatetaan vetää keskusteluihin vaikka mitä aiempia väittelyitä.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 25.5.2023 8:22
   Tulos: +84 (114 ääntä)
   Tauoton majava: Eli Onni loukkaantui epäilemättä täysin hyvillä tarkoitusperillä laitetusta ”Pistä lasten tiedekysymyksiin” -kommentista, (koska tulkitsi sen niin, että häntä sanotaan lapseksi?), ja tämän perusteella sanoi Emmaa ja Ainoa ”raiskareitten puolustajiksi” – jotenkin saaden vielä muunsukupuolisetkin mukaan. Mitä luulette: [...]
   Misogymniaan kuuluu olla naisten yläpuolella älyllisesti, joten luulen myös että tuo lasten tiedekysymys -kommentti kirvoitti tämä raiskaus- ja ihmissaastakommentit. Jotkut jaksavat edelleen olla sitä mieltä, ettei naisvihaa ole olemassa, mutta todennäköisesti kieltäjä on Onnin linjoilla.

   Lainaa

  16. Tiine sitruuna 25.5.2023 8:25
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Tauoton majava: Eli Onni loukkaantui epäilemättä täysin hyvillä tarkoitusperillä laitetusta ”Pistä lasten tiedekysymyksiin” -kommentista, (koska tulkitsi sen niin, että häntä sanotaan lapseksi?), ja tämän perusteella sanoi Emmaa ja Ainoa ”raiskareitten puolustajiksi” – jotenkin saaden vielä muunsukupuolisetkin mukaan. Mitä luulette: [...]
   Mä ajattelin myös näin, mutta silti hämmentää tuo reagointi, että esittävät tekopyhää että ihmiset pitäisi niitä kiltteinä ja hyvinä ihmisinä, kun jos tosiaan olisi (Onnin tulkinnalla) haukkunut lapseksi, niin millä tavalla silloinkaan esitetään jotenkin hyvää ihmistä edes sillä Onnin tulkinnalla? Toisaalta tuo ajatusjatkumo siitä eteenpäinkin on muutenkin aika kummallinen, että ehkä se voi mennä sitten senkin piikkiin.

   Lainaa

  17. Tulos: -33 (89 ääntä)
   Täytyy myöntää, että itseäkin vähän kismittäisi jos itselle mielenkiintoisen kysymyksen kysyessä joku reagoisi mallia "Voikun oot söpö! Tuohan on loistava lasten tiedekysymys.", mutta en ikinä vetäisi tuollaisia kierroksia asiasta ja lähteä sitten vielä urakalla haukkumaan jopa kokonaisia ihmisryhmiä, jotka vituttavat jostain muusta syystä. Tulipahan lausehirviö, väsyttää tälleen aamusta. Ps. Ötökkä- ja hämähäkkikammoiselle ihan painajaismainen kysely tänään. Ehkä ottaisin hämähäkit riesaksi kun ne yleensä tulevat yksinään, eli ei tarvitse koko kämppää kääntää ympäri jos löytää yhden. (Jos olen väärässä älkää korjatko niin voin nukkua yöt toistaiseksikin.)

   Lainaa

  18. Tulos: -61 (89 ääntä)
   Kuminauhaton hirmulisko: Plot twist: Aino ja Emma on oikeasti rasittavia kiusaajia, jotka ovat jo aikaisemmin valinneet kohteekseen Onnin joka ei ole verbaalisesti yhtä pätevä kuin he ja härkkineet häntä. Nyt kun Onnilla meni herne nenään ja hän sanoi rumasti, Aino tai Emma lähettivät tämän Feissarimokiin että Onnista tulisi yleisön silmissä jutun pahis. Tämä on siis hypoteesi, ei tieto.
   Oon samassa ryhmässä kun Aino, Emma ja Onni, ja voin todeta että se on juurikin noin. Aino ja Emma on varsinainen riesa tuolla, en ymmärrä miksi YP ei tee mitään vaikka ilmiantoja on tehty useita.

   Lainaa

  19. Tulos: -69 (81 ääntä)
   Ainolle ja Emmalle bannit, kiusaajia ei tarvitse kenenkään sietää!

   Lainaa

  20. Tulos: +87 (121 ääntä)
   Tulin surulliseksi muurahaisten puolesta, jotka vievät tietämättään myrkkyä kotiinsa ja sitten kuolevat sinne hitaasti. 😔

   Lainaa

  21. Jäätynyt sakaali 25.5.2023 9:14
   Tulos: +85 (91 ääntä)
   Tämmöisten Petterien takia meillä on kiertopetikattiloiden suuttimet tukossa kun eivät viitsi edes metalleja/laseja lajitella. Onhan se raskasta.

   Lainaa

  22. Tulos: +102 (110 ääntä)
   Petteri, sitä hyötyä kierrätyksestä on että sitä samaa muovia pyritään käyttämään uusien tuotteiden valmistuksessa. Tällä vähennetään kokonaan uuden muovin tekemistä. Totta kyllä on että muovi on melkoinen vitsaus ja päätyy lopulta mikromuoveina kaikkialle luontoon, myös meihin. (Nykyään jo syntymättömillä vauvoilla on mikromuovia elimistössään) Eli kiva jos olet samalla kannalla että pyritään vähentämään jokainen muovin käyttöä. Ja kierrättämään mahdollisimman hyvin se muovi jota käytetään.

   Lainaa

  23. Tulos: +98 (104 ääntä)
   Onni, kuka on nyt jossain jotain raiskaajia puolustanut? 🤔 Ja miten muunsukupuolisten olemassaolo uhkaa ketään?

   Lainaa

  24. Rikas ylioppilas 25.5.2023 9:56
   Tulos: -42 (68 ääntä)
   Itseasiassa: Misogymniaan kuuluu olla naisten yläpuolella älyllisesti, joten luulen myös että tuo lasten tiedekysymys -kommentti kirvoitti tämä raiskaus- ja ihmissaastakommentit. Jotkut jaksavat edelleen olla sitä mieltä, ettei naisvihaa ole olemassa, mutta todennäköisesti kieltäjä on Onnin linjoilla.
   *Misogyniaan. Ei tarvitsisi tätä sukupuolten taistelua väkisin vääntää jokaiseen mokaan. 
   Saahan kaikista idioottimaisista kommenteista väännettyä milloin nais-, milloin miesvihaa jos oikeasti sitä etsimällä etsii, mutta voin lyödä satasesta vetoa että jos Onnille olisi vastannut mies tuolla tekstillä hän olisi vastannut prikulleen samalla tavalla, koska Onni luulee että hänelle vittuillaan.

   Lainaa

  25. Saatanan vajaaälyinen lehmä 25.5.2023 10:45
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   Nää Onnin ja Petterin kaltaiset peräreiät saa kyllä pitää Metan hyvänään.

   Lainaa

  26. Viisto ilves 25.5.2023 11:19
   Tulos: -30 (52 ääntä)
   Laura: Petteri, sitä hyötyä kierrätyksestä on että sitä samaa muovia pyritään käyttämään uusien tuotteiden valmistuksessa. Tällä vähennetään kokonaan uuden muovin tekemistä. Totta kyllä on että muovi on melkoinen vitsaus ja päätyy lopulta mikromuoveina kaikkialle luontoon, myös meihin. (Nykyään jo [...]
   Toisaalta mihin se kierrätysmuovi kelpaa? Siitä kuulee vain paljon asioita mihin sitä ei saa käyttää. Just vähän aikaa sitten EU kielsi kierrätysmuovin käytön jopa kauppakasseissa. Kuulemma voi lähteä jotain myrkkyjä ostoksiin. No niihin itse pakkauksiinhan sitä ei tietenkään voi käyttää, eikä varmaan ilmaisiin ämpäreihinkään. Puutarhatuoleja siitä kai saa vielä tehdä, kunnes keksivät myrkkyjen tarttumisen perseeseen tai jotain. Kohta siitä tehdään vain roskapönttöjä ja jätesäkkejä, ja nekin varmaan sallittu vain muoviroskille.

   Lainaa

  27. Sitkeä fretti 25.5.2023 11:30
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Onni, mitä helkkaria :D

   Lainaa

  28. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Viisto ilves: Toisaalta mihin se kierrätysmuovi kelpaa? Siitä kuulee vain paljon asioita mihin sitä ei saa käyttää. Just vähän aikaa sitten EU kielsi kierrätysmuovin käytön jopa kauppakasseissa. Kuulemma voi lähteä jotain myrkkyjä ostoksiin. No niihin itse pakkauksiinhan sitä ei tietenkään voi käyttää, eikä varmaan ilmaisiin [...]
   Juu tässä olis kehittämistä. Oon kans ymmärtäny että kaikkia muoveja ei edes pysty kierrättää ja ne mitä pystyy alkaa myös olla käyttökelvotonta muutaman kierrätyksen jälkeen(?) Eli mitenkään täydellinen tää kierrätys systeemi ei ole, ainakaan vielä 😑

   Lainaa

  29. Tulos: +82 (92 ääntä)
   Onnin sekava puheenvuoro liittyy erääseen tiettyyn laajempaan keskusteluun, ainakin vahvasti näin epäilen retoriikan pohjalta. Ajatus ei ole mitenkään uusi, mutta sitä näkee taas valitettavasti enemmän kun "trans-keskustelu" on pinnalla, eli toisin sanoen törmää entistä useammin transfobisiin puheenvuoroihin ja niiden yleiseen hyväksyntään. Argumentti siis on ensinnäkin, että transihmiset haluavat sekoittaa lasten päät ja väkisin aivopestä lapset vaihtamaan sukupuoltaan. Toiseksi vallalla on jälleen/edelleen ajatus, että transihmiset ovat seksuaalisia ahdistelijoita. Jotkut puheenvuorot ovat toisia maltillisempia, eivätkä välttämättä esimerkiksi allekirjoita jälkimmäistä näkemystä, mutta ne kaikki perustuvat valheisiin ja johtavat vihamielisiin ajatuksiin transihmisiä kohtaan. Onni vaikuttaisi olevan syvässä päässä: Kaikki, jotka puolustavat transihmisiä, puolustavat raiskaajia ja lasten aivojen mädättäjiä. En tiedä tästä Ainosta ja Emmasta, mutta Onni nyt ei ainakaan vaikuta miltään viattomalta kiusaamisen uhrilta.

   Lainaa

  30. Silmiinpistävä hampurilainen 25.5.2023 12:22
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Laura: Petteri, sitä hyötyä kierrätyksestä on että sitä samaa muovia pyritään käyttämään uusien tuotteiden valmistuksessa. Tällä vähennetään kokonaan uuden muovin tekemistä. Totta kyllä on että muovi on melkoinen vitsaus ja päätyy lopulta mikromuoveina kaikkialle luontoon, myös meihin. (Nykyään jo [...]
   Muovin kierrätys on tosiaan ihan perusteltua ympäristösyistä, koska se tuottaa päästöjä vähemmän kuin täysin uusi muovi. 
   Mut väittäisin, että Suomen mikromuoviongelma johtuu eniten autonrenkaista, tupakantumpeista ja ehkä vanhoista teollisuuden ym. huonon jätehuollon peruista (hulevesissä vesistöön) kuin niinkään siitä meneekö muovi sekajätteisiin vai muovinkeräykseen. 
   Mutta varsinaiseen mokaan takaisin: Miten Petteri on voinut ohittaa sen faktan, että metallinkeräys on kiistatta hyödyllisin kierrätyksen muoto. Se on helpoiten uudelleenkäytettävissä ja siitä on jätteenpolttoprosessissa pelkkää haittaa. 
   Likainen muovihan käy jätteenpolttoon ihan hyvin. Pestä sitä ei kannata. 
   Kokonaan muovista eroon muussa kuin kestomuovitavaroissa olisi hyvä tavoite, mutta ei helppo. 

   Lainaa

  31. Roosa jääkarhu 25.5.2023 13:48
   Tulos: -7 (31 ääntä)
   Nimi Onni näyttäisi olevan enne. Vanhemmat antavat lapselle nimeksi Onni vain, jos he ovat erityisen onnellisia saamastaan lapsesta, tuskin kukaan antaa nimeksi Onni, jos ei ole onnellinen lapsesta. Seuraavaksi vanhemmat hemmottelevat Onnia, kun hän on niin tärkeä ja oppii olevansa maailman napa, koska häneltä ei paljon kielletty. Lopputulos: Onni on kusipää. Näitä Onneja riittää. Onneksi osa vanhemmista on sentään muistanut kasvattaa hyvin sen Onni-nimisenkin lapsen.

   Lainaa

  32. Tietty hanhi 25.5.2023 15:24
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Tauoton majava: Eli Onni loukkaantui epäilemättä täysin hyvillä tarkoitusperillä laitetusta ”Pistä lasten tiedekysymyksiin” -kommentista, (koska tulkitsi sen niin, että häntä sanotaan lapseksi?), ja tämän perusteella sanoi Emmaa ja Ainoa ”raiskareitten puolustajiksi” – jotenkin saaden vielä muunsukupuolisetkin mukaan. Mitä luulette: [...]
   Heikko ymmärrys muutenkin kuin vain luetun suhteen. Ja hei, tompsukin alkaa itää kuoressaan kunhan olosuhteet on sopivat.

   Lainaa

  33. Naulitseva maahinen 25.5.2023 16:07
   Tulos: +19 (39 ääntä)
   Voidaanko palata takaisin siihen, että noista yleisistä fobian kohteista ainakin olisi se varoitus, niin voi skippaa vaan kokonaan seuraavaan. 🙏

   Lainaa

  34. Kivulias matelija 25.5.2023 16:22
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Eli asiantuntijan mielipiteen toivominen on pätemistä? Onni, ota sanakirja käteen niin pääset sitten ihan itse pätemään kun tiedät, mitä se tarkoittaa.

   Lainaa

  35. Tulos: -9 (25 ääntä)
   Itseasiassa: Misogymniaan kuuluu olla naisten yläpuolella älyllisesti, joten luulen myös että tuo lasten tiedekysymys -kommentti kirvoitti tämä raiskaus- ja ihmissaastakommentit. Jotkut jaksavat edelleen olla sitä mieltä, ettei naisvihaa ole olemassa, mutta todennäköisesti kieltäjä on Onnin linjoilla.
   "Misogyniaan". Misogymnia taitaa olla lähinnä alastomuuden vihaamista.

   Lainaa

  36. Retro lintu 25.5.2023 17:11
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Tornipöllö: Siinähän päästiin harvinaisen nopeasti hedelmistä muunsukupuolisuuteen ja lasten mädätykseen. Onnin pään sisällä tuntuu ainakin itävän jotain merkillistä.
   Kel Onni on, se Onnin kätketöön. Pliis.

   Lainaa

  37. Itseasiassa 25.5.2023 18:01
   Tulos: +13 (29 ääntä)
   Rikas ylioppilas: *Misogyniaan. Ei tarvitsisi tätä sukupuolten taistelua väkisin vääntää jokaiseen mokaan.  Saahan kaikista idioottimaisista kommenteista väännettyä milloin nais-, milloin miesvihaa jos oikeasti sitä etsimällä etsii, mutta voin lyödä satasesta vetoa että jos Onnille olisi vastannut mies tuolla tekstillä hän olisi vastannut prikulleen samalla tavalla, koska Onni luulee että hänelle vittuillaan.
   Vitut olisi.

   Lainaa

  38. Kuurosokea mehiläinen 26.5.2023 8:59
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Silmiinpistävä hampurilainen: Muovin kierrätys on tosiaan ihan perusteltua ympäristösyistä, koska se tuottaa päästöjä vähemmän kuin täysin uusi muovi.  Mut väittäisin, että Suomen mikromuoviongelma johtuu eniten autonrenkaista, tupakantumpeista ja ehkä vanhoista teollisuuden ym. huonon jätehuollon peruista (hulevesissä vesistöön) kuin niinkään [...]
   Ja biojäte taas kannattaa erotella sekajätteestä (poltettavasta tavarasta), koska se märkänä heikentää polttotehoa. 
   Lisäksi monen jätehuoltolaitoksen alueella siitä tehdään biokaasua ajoneuvoliikenteen tarpeisiin, siis kotimaista, omaa polttoainetta. Ja jos ei, niin maanparannukseen se käy kuitenkin. 
   Mutta Petteri varmaan keksii tähänkin älykkään argumentin, jolla kumoaa hyödyt. 

   Lainaa

  39. Reseptivapaa Dinosaurus 26.5.2023 10:50
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Laura: Juu tässä olis kehittämistä. Oon kans ymmärtäny että kaikkia muoveja ei edes pysty kierrättää ja ne mitä pystyy alkaa myös olla käyttökelvotonta muutaman kierrätyksen jälkeen(?) Eli mitenkään täydellinen tää kierrätys systeemi ei ole, ainakaan vielä 😑
   Tismalleen tästä syystä meillä kierrätetään muovit. Kehitystyö kaipaa raakamateriaalia, josta niitä parempia ratkaisuja saadaan tuotettua. Ei se itsekseen ja ilmaiseksi tapahdu. Melko pieni vaiva se on lopulta erotella ja tarvittaessa huuhtaista ne kierrätettävät muovipakkaukset. Kauppareissulla kulkeutuvat kätevästi kauppakassissa kierrätysastiaan kaupan pihalla. Samalla kassilla sitten uudet ostokset kotiin.

   Lainaa

  40. Kuminauhaton hirmulisko 26.5.2023 17:11
   Tulos: -5 (19 ääntä)
   Onniton: Oon samassa ryhmässä kun Aino, Emma ja Onni, ja voin todeta että se on juurikin noin. Aino ja Emma on varsinainen riesa tuolla, en ymmärrä miksi YP ei tee mitään vaikka ilmiantoja on tehty useita.
   En itse todellakaan ole tuossa ryhmässä, vaan tää Onnin äkillinen ”persahtaminen” (kuten joku tossa ilmaisi) vaikutti vahvasti siltä että nää henkilöt on keskustelleet keskenään jo aikaisemminkin, ehkä vähemmän hyvässä hengessä.

   Lainaa

  41. Kuminauhaton hirmulisko 26.5.2023 17:17
   Tulos: -12 (22 ääntä)
   Muhveli: Onnin sekava puheenvuoro liittyy erääseen tiettyyn laajempaan keskusteluun, ainakin vahvasti näin epäilen retoriikan pohjalta. Ajatus ei ole mitenkään uusi, mutta sitä näkee taas valitettavasti enemmän kun "trans-keskustelu" on pinnalla, eli toisin sanoen törmää entistä useammin transfobisiin puheenvuoroihin ja niiden [...]
   Joo ilmeisesti Onnilla on tosiaan tuollainen mielipide, josta itsekin olen Onnin kanssa eri mieltä. 
   On silti mahdollista että Onnia on kiusattu / ärsytetty tarkoituksella. Se että hänellä on tyhmä mielipide tuosta asiasta ei oikeuta huonoa käytöstä muilta, ja sellainenkin mahdollisuus tässä kommenteissa on nyt käynyt ilmi. 

   Lainaa

  42. Tyytymätön hampurilainen 26.5.2023 18:02
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Silmiinpistävä hampurilainen: Kokonaan muovista eroon muussa kuin kestomuovitavaroissa olisi hyvä tavoite, mutta ei helppo. 
   Vaikeinta siinä on se, että fossiilimuovilla rahaa tekevät kapitalistit eivät haluaisi luopua mistään mikä tuottaa heille lisää pääomaa. Meillähän on jo erittäin paljon monikäyttöisiä kasvipohjaisia muovinkorvikkeita (hamppu, kookos, bambu, merilevä, banaani, sokeriruoko puukuitu ym.) jotka voisivat syrjäyttää fossiilimuovin kokonaan ja luultavasti niin ennen pitkää käykin, vaikka muoviteollisuuden jättiläiset ahneuttaan hankaavat vastaan.

   Lainaa

  43. Nuutunut kivi 26.5.2023 22:44
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Maksuton jyrsijä: Tuo Onni ei taida olla kovin onnellinen ihminen.
   Ainakaan hänen ympärillään olevat ihmiset eivät ole onnellisia jos tuo on hänen normaali tapansa reagoida keskusteluun.

   Lainaa

  44. Ylipäällikkö 27.5.2023 15:33
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Olipa paska onni.

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Siinnä

   Lainaa

  46. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kuminauhaton hirmulisko: Plot twist: Aino ja Emma on oikeasti rasittavia kiusaajia, jotka ovat jo aikaisemmin valinneet kohteekseen Onnin joka ei ole verbaalisesti yhtä pätevä kuin he ja härkkineet häntä. Nyt kun Onnilla meni herne nenään ja hän sanoi rumasti, Aino tai Emma lähettivät tämän Feissarimokiin että Onnista tulisi yleisön silmissä jutun pahis. Tämä on siis hypoteesi, ei tieto.
   En käsitä tälläistä arvailua. Varsinkin tälläisiä kun ei vaan voi tietää.

   Lainaa

  47. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 30.5.2023 9:48
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kuurosokea mehiläinen: Ja biojäte taas kannattaa erotella sekajätteestä (poltettavasta tavarasta), koska se märkänä heikentää polttotehoa.  Lisäksi monen jätehuoltolaitoksen alueella siitä tehdään biokaasua ajoneuvoliikenteen tarpeisiin, siis kotimaista, omaa polttoainetta. Ja jos ei, niin maanparannukseen se käy kuitenkin.  Mutta Petteri varmaan keksii tähänkin älykkään argumentin, jolla kumoaa hyödyt. 
   Kaiken lisäksi biojäte siellä sekajätteen seassa houkuttaa rottia, mikö aiheuttaa ongelmia asutusalueillekin. Mätänemisprosessi tuottaa kaatopaikkaan yhdistetyn hajun sekä tuottaa metaania, joka tosiaan olisi helppo ottaa käyttöön polttoaineena. Kompostoituneesta lopputuotteesta saadaan multaa. 
   Kierrätys pienentää kustannuksia talonyhtiöissä ja ainakin isoimmat kunnat (?) tarjoaa myös ilmaisia kierrätyspisteitä omakotiasujille. Kierrätys on myös aika helppoa, ja iisi tapa tehdä omaa osuuttaan ympäristön tueksi. Ei kannata miettiä kierrätyksen kannattavuutta vaan antaa sen osan jätealan ammattilaisille.

   Lainaa

  48. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Vois ne hämähäkit kaikissa muodoissaan jättää pois, osa meistä pelkää niitä.

   Lainaa

  49. Lohduton tiikeri 30.5.2023 14:00
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Onniton: Oon samassa ryhmässä kun Aino, Emma ja Onni, ja voin todeta että se on juurikin noin. Aino ja Emma on varsinainen riesa tuolla, en ymmärrä miksi YP ei tee mitään vaikka ilmiantoja on tehty useita.
   Moi Onni! Ihan tavallisia kommentoijia ovat, mitään riidanhaastamista tai piikittelyä en ole huomannut, muuta kuin tämän sinun henkilökohtaisen kaunasi heitä kohtaan. Siinä sinun pitkässä ketjussasikin kritiikkiä sait sinä asiattoman käytöksesi takia, koska sinä olit ainoa huonosti käyttäytynyt. YP ei poista ihmisiä sinun aiheettomien ilmiantojesi perusteella. Älä viitsi yrittää aiheetta mustamaalata muita vain siksi että itseäsi harmittaa.

   Lainaa

  50. Ruokoton lintu 30.5.2023 14:12
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Tismalleen tästä syystä meillä kierrätetään muovit. Kehitystyö kaipaa raakamateriaalia, josta niitä parempia ratkaisuja saadaan tuotettua. Ei se itsekseen ja ilmaiseksi tapahdu. Melko pieni vaiva se on lopulta erotella ja tarvittaessa huuhtaista ne kierrätettävät muovipakkaukset. Kauppareissulla kulkeutuvat kätevästi [...]
   Ja kerrostalossa asuvan ei välttämättä tarvitse edes kauppaan asti niitä raahata. Meillä ainakin on kierrätyspöntöt muoville, biolle, lasille, pahville ja paperille samassa yhteydessä kuin sekajätemolokki, omassa pihassa siis. Kannattaa ehdottaa esim taloyhtiön kokouksessa.

   Lainaa

  51. Litteä roska 30.5.2023 14:25
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kel' Onni on, se Onnin kätkeköön. Kiitos

   Lainaa

  52. Kiistaton siili 30.5.2023 14:27
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Yipdu: Vois ne hämähäkit kaikissa muodoissaan jättää pois, osa meistä pelkää niitä.
   Eikö niitä hämähäkkejä tule väkisinkin ihan luonnossakin vastaan näin kesällä. Mitä jos joku pelkää sairaalloisen paljon vaikka koiria, eikö koirienkaan kuvia saa postata mihinkään vai ovatko hämähäkkipelkoiset erityisasemassa? Ymmärrän että fobiat on kurjia, itsekin kärsin eräästä aika vahvasta fobiasta, mutta minusta ei voi odottaa että koko maailman pitäisi tanssia sinun tai minun ehdoilla. 
   Tuolla samaisessa kasviryhmässäkin oli asiasta joskus keskustelua, kun joku vaati että hämähäkkien kuvia ei saisi laittaa postauksiin ollenkaan vaan vain varoitusten taakse kommentteihin. Tuntuu että tuollainen hämähäkkien mystifiointi saattaisi toimia jopa vähän tarkoitustaan vastaan. Ne on luontokappaleita, Suomessa kaiken lisäksi harmittomia sellaisia, niitä kannattaisi päinvastoin normalisoida eikä tehdä niistä jotain pelottavaa tabua mikä on omiaan vain lisäämään hämähäkkikammoa ihmisissä. 

   Lainaa

  53. typettäjä 30.5.2023 19:43
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Petteri, tyhmä saa olla mutta mikä hinku sinulla on tuoda tyhmyyttäsi kaikkien tietoon?

   Lainaa

  54. Kuminauhaton hirmulisko 3.6.2023 9:35
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Perar3ika: En käsitä tälläistä arvailua. Varsinkin tälläisiä kun ei vaan voi tietää.
   Spekulointia ja arvailuahan se nimenomaan on enkä käsitä miksi niin ei saisi tehdä kun ei tiedetä. Kunhan ei väitä totuudeksi.
   Olen nähnyt Feissarimokissa tapauksia jotka  tiedän ja usein niissä on toimittu just niin että on saatu joku tietty ihminen näyttämään typerältä ja jätetty omat ilkeilyt pois.

   Lainaa

  55. Päällystetty dinosaurus 6.6.2023 5:17
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Räkäpää: Miksi pitää AINA jonkun vetää nuo puoluekortit esille? Eikö ihan perus "idiotti" toimi? Aina on joku persu tai vihreä tai kokoomuslainen tai ties mikä, ja sopivasti tod näk juuri sitä "pahaa laitaa" kommentoijan mielestä.
   Niinpä. Ei enää jaksa.

   Lainaa

  56. Päällystetty dinosaurus 6.6.2023 6:14
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Nimi: Tulin surulliseksi muurahaisten puolesta, jotka vievät tietämättään myrkkyä kotiinsa ja sitten kuolevat sinne hitaasti. 😔
   Lue vielä kirja Muurahaiset, sitten vasta säälittääkin niiden puolesta :D

   Lainaa

  57. Tulos: +1 (1 ääni)
   Minttu: Ite katoin että Voldemort
   Onko tuo hämähäkki siis Orave/Quirrell?

   Lainaa

  58. Maalaamaton alligaattori 5.2.2024 6:29
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Maksuton jyrsijä: Tuo Onni ei taida olla kovin onnellinen ihminen.
   Onni ei liene ihan terve, veikkaan että on kehitysvammainen kun noin väärin ymmärtää toisten kommentit.

   Lainaa

  59. Iso-Britannian paras kotiviemäri 11.2.2024 11:10
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Oon miettinyt, että onko keskustelu sukupuolirooleista ja rakenteista vähentänyt kykyämme empatiaan. Onnin käytös on loppua kohden törkeää. Kun hän hyökkää kommentoineita naisia kohtaan, puhutaan misogyniasta ja alistavien rakenteiden toisintamisesta. Silti kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, että Onnilla menee huonommin kuin Emmalla ja Ainolla, sukupuolestaan huolimatta. Uudet sukupuoliroolitkaan eivät lähtökohtaisesti tee meistä parempia ihmisiä. Emma ja Aino, kuten muut naiset, liittyvät maskuliinisen käytöksen piiriin: lapsellinen ja usein väärässä oleva Onni loukkaantuu vitsailusta, mikä luultavasti selittyy hänen aiemmilla kokemuksillaan. Hän reagoi tähän torjunnalla ja agressiolla, kuten on oppinut, ja hänelle vittuillaan lisää. Nämä maskuliiniset rakenteet synnyttävät misogyniaa, ei se, että Onni olisi paha ihminen. Tuntuu, että toisenlainen lähestymistapa, jossa ymmärrettäisiin lasten tiedekysymyskommentin loukanneen Onnin tunteita, saisi paremman vastaanoton, ja kaikille jäisi parempi mieli. Tähän luultavasti ehdotetaan, että Aino pakotetaan kiltin tytön rooliin, mikä on perusteltu näkemys. Kyse on mielestäni enemmän siitä, että feminiinisempi maailma olisi meille kaikille kivempi. Sitten, jos Onni on ehtinyt kommentoida jotain ikävää, tulee kyllä olla jämäkkä ja sanoa, ettei se ollut asiallista, mutta voi silti paloitella väärinkäsitykseen johtanutta kommenttia. Kohdata toisemme ihmisinä, eikä nähdä kaikkea uhri -alistaja valtarakenteen läpi. Vaikuttaa todennäköiseseltä, että Onnikin kokee itsensä uhriksi jossain suhteessa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hedelmät, helsingin sanomat, hesari, itää, kierrätys, kuva, lasten tiedekysymys, muovi, muurahaisansa, muurahaiset, muurahaissyötti, raid, siemenet