Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uutiskatsaus, osa 26

Uusin someraivo on tällainen.
Uutiskatsaus, osa 26

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 56 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Äkeä sohvaperuna 18.4.2023 0:19
      Tulos: +437 (481 ääntä)
      On kyllä nykyään todella karua, miten tietty ryhmä tulee huutelemaan rokotepaskaa kuolinuutiseen. Kuolinsyyllä ei ole mitään väliä, sillä heidän mielestä kaikki johtuu piikeistä. Sääliksi käy kuolleen läheisiä ja tuttavia jos sattuvat lukemaan kommentteja. Tavallaan käy sääliksi myös noita foliohattuja. Pahasti on mielenterveyden kanssa ongelmia, jotka korona-aika nosti esiin ja pahensi niitä.

      Lainaa

    2. Kurvikas kobra 18.4.2023 0:26
      Tulos: +372 (410 ääntä)
      Toinen öyhöryhmä on uskovaiset, pitää tulla syöpäketjuunkin arvostelemaan uskonpuutteesta. No, tavallaan vastaavaa porukkaa kuin rokotevastaisuususkovaiset, tunneliteoreetikot ja muut Qano-vaikutteiset.

      Lainaa

    3. Tulos: -109 (343 ääntä)
      Helinä-keijuhan oli väkivaltainen, äksy ja murhanhimoinen pikku kärpänen joten ihan luontevaa tässä tapauksessa palkata joku Bronxin kasvatti siihen rooliin. On tämä tummapesu ilmiönä silti ihan naurettavaa monikulttuurisen ihanointia. Aikaisemmin oli sadut ja elokuvat täynnä vain valkoisia ihmisiä, eikä kukaan nähnyt siinä mitään väärää. Disneyhän teki saman jo pienen merenneidon kanssa. Pitäisi tässä ihan oikeasti uskoa että merenneito on mustaihoinen? Menee kaikki uskottavuus elokuvasta. Lähestyn asiaa ihan vaan lähdekirjallisuuden kautta, esim kaikenlaiset lasten sadut on tärkeitä mulle just nyt jostain ihmeen syystä, ja tietysti Ghostbusters (vaginapesua) on myös tosi tärkeä, puhumattakaan siitä jos James Bondista tehdään mustaihoinen tai nainen. Siinä tapauksessa alkaa nekin paskaleffat kiinnostaa sen verran paljon että boikottiin menee. Ja en minä siis rasisti ole, mutta.

      Lainaa

    4. Mälsä siili 18.4.2023 0:58
      Tulos: -41 (117 ääntä)
      Eikös sen pitäisi olla ihan sama onko Helinä-keiju ihan mitä vaan? Satuolento niinkuin joulupukki. Sehän voisi olla vaikka vihreä marsilainen? Ei pidä rajoittaa monikulttuurisuutta pelkästään maahan vaan huomioida koko universumi.

      Lainaa

    5. Jeesus Putlerilainen 18.4.2023 2:23
      Tulos: -121 (271 ääntä)
      No Helinä nyt vain on valkoihoinen. Olihan tämä aivan törkeästi tehty Disneyltä.

      Lainaa

    6. Tulos: +270 (286 ääntä)
      Se on loppupeleissä ihan sama onko kyseessä fyysinen vai "hengellinen" kipu, niin joka tapauksessa sivistysvaltiossa pitäisi olla parantumattomien sairauksien kohdalla mahdollisuus olla kitumatta ja saada rauhallinen ja tuskaton lopetus elämälle. En oikein ymmärrä mikä tossa kiikastaa, kun siitä hyötyis about kaikki. Potilaan lisäksi todennäköisesti myös omaiset, ja jopa yhteiskunta säästettyjen resurssien ja rahojen muodossa.

      Lainaa

    7. Tulos: +14 (74 ääntä)
      traumcity: Helinä-keijuhan oli väkivaltainen, äksy ja murhanhimoinen pikku kärpänen joten ihan luontevaa tässä tapauksessa palkata joku Bronxin kasvatti siihen rooliin. On tämä tummapesu ilmiönä silti ihan naurettavaa monikulttuurisen ihanointia. Aikaisemmin oli sadut ja elokuvat täynnä vain valkoisia [...]
      News flash: merenneitoja ei ole oikeasti olemassa.

      Lainaa

    8. Lihava pöllö 18.4.2023 5:17
      Tulos: -91 (137 ääntä)
      Se on jännä, että kiinnostaa kyllä tämä, että elokuviin tuodaan värejä, mutta ei kiinnosta se, että monet disneyn elokuvat on täynnä seksuaalistaväkivaltaa, pedofiliaa, rikollisuutta ja eläimiin sekaantumista 🤷🏻 Jos ihmiset keskittyis ihan oikeisiin ongelmiin leffoissa, että oikeassa maailmassa, niin ehkä maailma olisi parempi paikka, eikä mikään väriagendaa jauhava Karenien paratiisi.

      Lainaa

    9. Ennensikaista piikkiproteiinikuolemaa odotellessa 18.4.2023 5:56
      Tulos: +149 (173 ääntä)
      Oi niitä aikoja, kun kaikki yhdessä nauroimme yksittäisille rokotekieltäytyjäfoliohattuhuru-ukoille. Sitten tuli korona ja huru- ukot saivat äänensä kuuluviin.

      Lainaa

    10. Inha mandariini 18.4.2023 6:54
      Tulos: +135 (141 ääntä)
      Näin uskovana, kuten muutenkin mielestäni Leena olisi voinut pitää nuo kommentit itsellään. Ihan hirveä ajattelutapa

      Lainaa

    11. Kahen kilon kalori 18.4.2023 7:08
      Tulos: +60 (70 ääntä)
      Lihava pöllö: Se on jännä, että kiinnostaa kyllä tämä, että elokuviin tuodaan värejä, mutta ei kiinnosta se, että monet disneyn elokuvat on täynnä seksuaalistaväkivaltaa, pedofiliaa, rikollisuutta ja eläimiin sekaantumista 🤷🏻 Jos ihmiset keskittyis ihan oikeisiin ongelmiin leffoissa, että oikeassa [...]
      Nuo muut kohdat tunnistan, mutta missä Disneyn leffassa on eläimiin sekaantumista?

      Lainaa

    12. Tulos: +62 (66 ääntä)
      Kahen kilon kalori: Nuo muut kohdat tunnistan, mutta missä Disneyn leffassa on eläimiin sekaantumista?
      Oiskohan tuo viitannut kaunotar ja hirviöön, vaikkei sekään kyllä ilman väkisin vääntämistä mitään sekaantumista ollu?

      Lainaa

    13. Varpaaton hylje 18.4.2023 7:45
      Tulos: +103 (107 ääntä)
      Niin Leena. Juurikin syöpä aiheuttaa ihmiselle vain hengellistä kipua.On pelkästään lääketehtaiden ja lääkäreiden propagandaa typerät särkylääkkeet, kun sieluun sattuu... Tavan uuvatti!

      Lainaa

    14. Tulos: +75 (79 ääntä)
      Kiiwi: Oiskohan tuo viitannut kaunotar ja hirviöön, vaikkei sekään kyllä ilman väkisin vääntämistä mitään sekaantumista ollu?
      Toimii varmaan paremmin englanninkielisessä öyhötyksessä, kun eläimiin sekaantuminen on beastiality englanniksi.

      Lainaa

    15. Lila herne 18.4.2023 8:39
      Tulos: +64 (84 ääntä)
      Lihava pöllö: Se on jännä, että kiinnostaa kyllä tämä, että elokuviin tuodaan värejä, mutta ei kiinnosta se, että monet disneyn elokuvat on täynnä seksuaalistaväkivaltaa, pedofiliaa, rikollisuutta ja eläimiin sekaantumista 🤷🏻 Jos ihmiset keskittyis ihan oikeisiin ongelmiin leffoissa, että oikeassa [...]
      No pitäisiköhän sitten keskittyä myös valittamaan niistä oikeista ongelmista eikä siitä, että Helinä-keiju on tumma?

      Lainaa

    16. Shaisse varis 18.4.2023 8:51
      Tulos: -12 (26 ääntä)
      Saattaisi Anttikin oppia jotain uutta, kun vain avartaisi maailmankatsomustaan ja poistuisi siitä omasta kuplastaan.

      Lainaa

    17. Karmea lehmä 18.4.2023 8:57
      Tulos: -30 (94 ääntä)
      Minusta on aivan normaalia, että ihmiset vihastuvat siitä, että heidän tarinansa muutetaan muiden tarinoiksi ja myydään heille uudelleen.

      Lainaa

    18. Epäkurantti panda 18.4.2023 9:06
      Tulos: +48 (52 ääntä)
      Lauri: Se on loppupeleissä ihan sama onko kyseessä fyysinen vai "hengellinen" kipu, niin joka tapauksessa sivistysvaltiossa pitäisi olla parantumattomien sairauksien kohdalla mahdollisuus olla kitumatta ja saada rauhallinen ja tuskaton lopetus elämälle. En oikein ymmärrä mikä tossa kiikastaa, kun [...]
      Kannattaa lukea kirja ’Auta minut kuolemaan - armollinen, rikollinen eutanasia’ (J. Hänninen). Se ottaa kantaa ja avaa mm. eutanasian etiikkaa lääkäreiden, yksilön ja omaisten näkökulmasta.
      Itse kannatan eutanasiaa. Asiaan liittyy kuitenkin paljon haasteita, ja mm. yksi pohdittava asia on, että pitäisikö jokaisen lääkärin suostua antamaan esim. resepti eutanasiaan käytettävästä lääkkeestä? Mitkä perusteet eutanasian myöntämiselle on? Pitäisikö jokaisella yksilöllä olla oikeus eutanasiaan esim. vain elämän ilon loppumisen vuoksi, vai vaaditaanko siihen tietty sairaus tai oireet?

      Lainaa

    19. Kiitettävä minkki 18.4.2023 9:18
      Tulos: -13 (15 ääntä)
      Shaisse varis: Saattaisi Anttikin oppia jotain uutta, kun vain avartaisi maailmankatsomustaan ja poistuisi siitä omasta kuplastaan.
      Ei tuo kommentti enää oikein toimi, hohto meni aikoja sitten.

      Lainaa

    20. Valittu mestari 18.4.2023 9:36
      Tulos: -21 (99 ääntä)
      Tummapesussa on suoraan sanottuna se huono puoli, että osaan rooleista on ryhdytty valitsemaan korkeintaan keskinkertaisia näyttelijöitä, kun tärkein valintakriteeri onkin ihonväri. Itselleni ihonväri on sivuseikka mutta en jaksa katsella huonoa näyttelemistä tai elokuvia, joissa pääasia on värikäs roolitus.

      Lainaa

    21. Navakka sitruuna 18.4.2023 9:39
      Tulos: +71 (81 ääntä)
      Ei Helinän tai Arielin ihon värillä niinkään väliä ole, mutta miksi näiden uusien live action Disney-leffojen on oltava kauhean synkän näköisiä? Tai no, varmaan siksi, että keinotekoisen vähäinen valaistus ja värikylläisyyksien säätäminen nollaan piilottaa paremmin halvat ja huonolaatuiset CGI-efektit. Luulisi silti, että miljardööriyhtiö Disneyllä olisi vähän enemmän varaa panostaa siihen, että edes lasten elokuvat olisivat oikeasti kivan näköisiä katsoa.

      Lainaa

    22. Kenkku raataja 18.4.2023 9:40
      Tulos: +109 (119 ääntä)
      Loppupeleissä mulle on ihan sama, minkä värinen Helinä on. En kuitenkaan sitä tule katsomaan. Enemmän ärsyttää se, ettei voida kehitellä uusia elokuvia ja sarjoja uusilla hahmoilla, vaan pitää uusiokäyttää näitä vanhoja hieman erilaisilla twisteillä, kuten sukupuolta tai tätä ihonväriä vaihtamalla.

      Lainaa

    23. Subwooferilla höystetty muurahainen 18.4.2023 9:53
      Tulos: +88 (92 ääntä)
      Lihava pöllö: Se on jännä, että kiinnostaa kyllä tämä, että elokuviin tuodaan värejä, mutta ei kiinnosta se, että monet disneyn elokuvat on täynnä seksuaalistaväkivaltaa, pedofiliaa, rikollisuutta ja eläimiin sekaantumista 🤷🏻 Jos ihmiset keskittyis ihan oikeisiin ongelmiin leffoissa, että oikeassa [...]
      Disneyn leffat on melko kesyjä versioita klassisista saduista joihin ne perustuu.

      Lainaa

    24. Tulos: +4 (34 ääntä)
      traumcity: Helinä-keijuhan oli väkivaltainen, äksy ja murhanhimoinen pikku kärpänen joten ihan luontevaa tässä tapauksessa palkata joku Bronxin kasvatti siihen rooliin. On tämä tummapesu ilmiönä silti ihan naurettavaa monikulttuurisen ihanointia. Aikaisemmin oli sadut ja elokuvat täynnä vain valkoisia [...]
      Oletko muistanut suuttua siitä että jo alkuperäisessä Ghostbusters-elokuvassa yksi päähenkilöistä on mustaihoinen?

      Lainaa

    25. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Kurvikas kobra: Toinen öyhöryhmä on uskovaiset, pitää tulla syöpäketjuunkin arvostelemaan uskonpuutteesta. No, tavallaan vastaavaa porukkaa kuin rokotevastaisuususkovaiset, tunneliteoreetikot ja muut Qano-vaikutteiset.
      Suomessa nuo on vielä kaksi selvästi toisistaan eroteltavaa ryhmää, mutta Usassa ne on sulautuneet lähes kokonaan yhteen kun niiden höyrypää-saarnaajat on varmaan pahimpia paskatiedon levittäjiä.

      Lainaa

    26. Tulos: +53 (55 ääntä)
      Epäkurantti panda: Kannattaa lukea kirja ’Auta minut kuolemaan - armollinen, rikollinen eutanasia’ (J. Hänninen). Se ottaa kantaa ja avaa mm. eutanasian etiikkaa lääkäreiden, yksilön ja omaisten näkökulmasta. Itse kannatan eutanasiaa. Asiaan liittyy kuitenkin paljon haasteita, ja mm. yksi pohdittava asia on, että pitäisikö jokaisen [...]
      Mielestäni asiasta ei tarvitse tehdä vaikeampaa kuin se on. Meidän ei tarvitse aloittaa tuota filosofista ja lääketieteellistä pohdintaa puhtaalta pöydältä, vaan voidaan katsoa miten homma toimii ja mitä ongelmia on ilmennyt niissä maissa joissa eutanasia on jo käytössä. Siitä on huomattavasti helpompi lähteä kehittämään asiaa paremmaksi ja korjaamaan mahdollisia ongelmia.

      Lainaa

    27. Itseasiassa 18.4.2023 10:41
      Tulos: +50 (54 ääntä)
      traumcity: Helinä-keijuhan oli väkivaltainen, äksy ja murhanhimoinen pikku kärpänen joten ihan luontevaa tässä tapauksessa palkata joku Bronxin kasvatti siihen rooliin. On tämä tummapesu ilmiönä silti ihan naurettavaa monikulttuurisen ihanointia. Aikaisemmin oli sadut ja elokuvat täynnä vain valkoisia [...]
      Näissä tarinoissa on aina muutettu sisältöä sen ajan henkeen sopivaksi. Grimmin sadutkin (siis kokoelma jo olemassa olevis satuja) oli alunperin huomattavasti raaempaa kamaa. Mm. pahat äitipuolet olivat aiemmin ihan vain äitejä, voi myös miettiä millainen Punahilkka oli alunperin, koska susihan oli varoitus raiskaajista. Ja Helinä (taisi olla alunperin suomennettu Raikuliksi, jos en väärin muista) yritti tosiaan tappaa Wendyn, koska oli kateellinen Peter Panista.

      Lainaa

    28. Itseasiassa 18.4.2023 10:47
      Tulos: +57 (65 ääntä)
      Tuomas on varmasti niitä ihmisiä, jotka möykkäävät "kun mitään ei saa sanoa". Ja silti jättikorporaatio Disney kehtasi olla kysymättä Tuomaksen mielipidettä näyttelijävalintaan. Ihan sieluun sattuu tämä vääryys.

      Lainaa

    29. It's a deal 18.4.2023 10:54
      Tulos: +13 (17 ääntä)
      Kenkku raataja: Loppupeleissä mulle on ihan sama, minkä värinen Helinä on. En kuitenkaan sitä tule katsomaan. Enemmän ärsyttää se, ettei voida kehitellä uusia elokuvia ja sarjoja uusilla hahmoilla, vaan pitää uusiokäyttää näitä vanhoja hieman erilaisilla twisteillä, kuten sukupuolta tai tätä ihonväriä vaihtamalla.
      200 miljardia dollaria ei vaan riitä palkkaamaan luovaa henkilökuntaa, kun pitää lypsää samoja hahmoja maailman tappiin asti, nyt ollaan jo spin-offien spin-offeissa.
      Tarkoitushan on laajentaa kohdeyleisöä ja vaimentaa meteliä. Jos hämähäkkimiehestä tehtäisiin naispuolinen navajo tai Crocodile Dundeesta aboriginaali, en usko sen olennaisesti parantavan maailmaa tai lämmittävän ko. viiteryhmien mieltä.
      Ihmismieli toimii niin, että jos joku idioottiryhmä raivostuu jostain, heitä vihaavat haluavat nähdä, mikä sen niin tehokkaasti aiheutti. Elokuvien ja uutisten tekijöiden tavoite on se, että ihmiset haluavat nähdä tuotteen, kuluttajien motiivi ei merkkaa mitään.
      Toisaalta taas kaikki kohut ihonväreistä ja sukupuolista vaimentavat elokuvateollisuuden taustojen skandaaleja, sisäänrakennettu seksuaalirikollisuus pysyy poissa otsikoista.
      Olkiluotoa koskien Janna on jäljillä, eihän kukaan rakentaisi maanosan suurinta reaktoria, jos lopullinen tavoite ei olisi 1,21 gigawattia.

      Lainaa

    30. Tulos: +5 (15 ääntä)
      Lihava pöllö: Se on jännä, että kiinnostaa kyllä tämä, että elokuviin tuodaan värejä, mutta ei kiinnosta se, että monet disneyn elokuvat on täynnä seksuaalistaväkivaltaa, pedofiliaa, rikollisuutta ja eläimiin sekaantumista 🤷🏻 Jos ihmiset keskittyis ihan oikeisiin ongelmiin leffoissa, että oikeassa [...]
      Missä on muka pedofiliaa ja seksuaalista väkivaltaa?

      Lainaa

    31. Tulos: 0 (56 ääntä)
      foo: Oletko muistanut suuttua siitä että jo alkuperäisessä Ghostbusters-elokuvassa yksi päähenkilöistä on mustaihoinen?
      Ei kun Ghostbusters oli tosiaan sitä vaginapesua, ei voi naiset olla kummituksia metsästämässä, sanoohan sen järkikin.
      2017 Black Tower elokuvassa muistin kyllä suuttua kun Idris Elba näytteli Roland Deschainia joka ei kirjoissa ole tummaihoinen. Idris Elba ja Black Tower kuulostaa kököltä aikuisviihdelokuvalta.
      Mutta vieläkin dorkempi juttu on vaatimukset että jos elokuvassa on joku kehari, niin sitä pitäisi oikean keharin näytellä. Öö, eikö näyttelijöiden tehtävä nimenomaan ole esittää jotain muuta mitä ovat. Kiva varmaan ohjata jotain downaria... "Jari on mun poikaystävä!" -"Joo Roosa ole nyt jo hiljaa, sä et edes näyttele Kotikadussa"
      Sitten on vielä se yksi TSH-vakiokääpiö Hollywood-elokuvissa joka vinkui siitä että kääpiöt saa aina kaikenlaisia kääpiöiden tai tonttujen rooleja. No voisko johtua siitä että sä oot metrin pituinen pikku hobitti, koko elokuva pelkkiä lähiotoksia jotta menee täydestä normaalina ihmisenä? Niin Tom Cruisehan se oli nimeltään.

      Lainaa

    32. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Angst: Missä on muka pedofiliaa ja seksuaalista väkivaltaa?
        No, alkuperäissaduissa esim. Lumikki on jotain nelitoistavuotias, ja prinssi käy käpäliksi häneen vaikka hän nukkuu. Onhan se nykynäkökulmasta outoa, vaikka niin on kyllä kaikki muukin niissä viime vuosisadan prinsessoissa. Luin joskus Walt Disneyn elämäkerran, jossa kerrottiin, että "homoudesta kiinni jäänyttä" Disneyn animaattoria _ei_ potkittu ulos, koska herra Disneyn mukaan "kaikki tekevät virheitä". Ja tällä anekdootilla siis yritettiin selittää että Disney on tosi avaramielinen paikka tehdä töitä. Hm. No, meidän on aika vaikeaa käsittää miten erilaisia ajat olivat.
        Itsellenikin ensin pisti silmään, että näyttelijöitä on rodullistettuja myös muissa kuin Othellon rooleissa. Häiritsikin vähän, kun olen jotenkin tottunut ajattelemaan, että vaikkapa Sandmanin Kuolema on valkoinen, kun sarjakuvassakin hän on. Mutta sarjakuvassa toisaalta Loputtomat näyttäytyvät sen mukaan, mitä katsoja on -kissa näkee Unen toisena kissana, ja marsilainen marsilaisena. Joten on siis täysin kaanonia, että Loputtomien, joihin Kuolema kuuluu, täytyy ilmentyä myös tummaihoisina, ja voisin mennä itseeni sen suhteen, miksei ei ole ihan ilmeistä että tietysti. Kuka muka tietää minkä värisiä keijujen pitäisi olla? Niiden todistukseen, jotka väittävät keijuja näkevänsä, ei luultavasti oikein voi luottaa.

      Lainaa

    33. It's a deal 18.4.2023 13:01
      Tulos: -2 (16 ääntä)
      traumcity:
      Sitten on vielä se yksi TSH-vakiokääpiö Hollywood-elokuvissa joka vinkui siitä että kääpiöt saa aina kaikenlaisia kääpiöiden tai tonttujen rooleja. No voisko johtua siitä että sä oot metrin pituinen pikku hobitti, koko elokuva pelkkiä lähiotoksia jotta menee täydestä normaalina ihmisenä? Niin Tom Cruisehan se oli nimeltään.
      Pakko korjata, Tom Cruise on kyllä se 196-senttinen blondi, joka näytteli Jack Reacheria.

      Lainaa

    34. Tulos: +36 (52 ääntä)
      Valittu mestari: Tummapesussa on suoraan sanottuna se huono puoli, että osaan rooleista on ryhdytty valitsemaan korkeintaan keskinkertaisia näyttelijöitä, kun tärkein valintakriteeri onkin ihonväri. Itselleni ihonväri on sivuseikka mutta en jaksa katsella huonoa näyttelemistä tai elokuvia, joissa pääasia on värikäs roolitus.
      Olisko sulla antaa joku esimerkki, missä leffassa on roolitettu huono näyttelijä pelkän ihonvärin perusteella? Ja kenet olisit mieluummin ottanut siihen rooliin?

      Lainaa

    35. Tulos: +25 (33 ääntä)
      Angst: Missä on muka pedofiliaa ja seksuaalista väkivaltaa?
      Pedofiliaa löytyy aika monesta Disney prinsessa-sadusta, jos katsotaan hahmojen ikää. Esim Lumikki taisi olla 14-vuotias(?)

      Lainaa

    36. Tulos: +36 (42 ääntä)
      It's a deal: 200 miljardia dollaria ei vaan riitä palkkaamaan luovaa henkilökuntaa, kun pitää lypsää samoja hahmoja maailman tappiin asti, nyt ollaan jo spin-offien spin-offeissa. Tarkoitushan on laajentaa kohdeyleisöä ja vaimentaa meteliä. Jos hämähäkkimiehestä tehtäisiin naispuolinen navajo tai Crocodile Dundeesta aboriginaali, [...]
      Näitä Disney-leffojen "real life"-versioitahan tehdään nyt paljon siksi että niiden alkuperäisten tekijänoikeudet on pian umpeutumassa. Tekemällä uuden filmatisoinnin esim Tuhkimosta, Disney sai taas sen hahmon ja tarinan omiin nimiinsä.

      Lainaa

    37. Loistelias lokki 18.4.2023 13:42
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      Todellakin pitäisi keskittyä oikeisiin ongelmiin näyttelijöiden ihonvärin sijaan. Esim. Pinokkion uudessa versiossa tummaihoisen haltiattaren SIIVET oli ihan järkyttävän rumat! Eihän ne oikeastaan edes olleet siivet, vaan jotain lonkeroita tai mitälie kosmisia alien-häntiä. Koko hahmo oli sitäpaitsi turha, koska se ilmestyi sinne vaan kattelemaan että "jaahas, vai tällaista, en minä tiedä mitä tapahtuu mut koittakaa pärjäillä :D" Eikä toista kertaa sitten käynytkään. Plus päälleliimattuja uusia sivuhahmoja, koko tarinan opetuksen muuttaminen... Vanha leffa jo tähän mennessä, mut jos jollain on näkemättä niin ei kannata vaivautua.

      Lainaa

    38. Typerä neuvonantaja 18.4.2023 15:06
      Tulos: +14 (40 ääntä)
      Lauri: En oikein ymmärrä mikä tossa kiikastaa, kun siitä hyötyis about kaikki. Potilaan lisäksi todennäköisesti myös omaiset, ja jopa yhteiskunta säästettyjen resurssien ja rahojen muodossa.
      Tuossapa yksi ongelma juurikin, eli mitä jos joku potilas ei oikeesti haluaisi vielä luovuttaa mutta sanattomat paineet yhteiskunnan resursseista ja omaisten vaivaamisesta saavatkin hänet suostumaan eutanasiaan.

      Lainaa

    39. Lihava pöllö 18.4.2023 15:17
      Tulos: 0 (10 ääntä)
      Kahen kilon kalori: Nuo muut kohdat tunnistan, mutta missä Disneyn leffassa on eläimiin sekaantumista?
      Kaunotar ja hirviö?

      Lainaa

    40. Ylväs gorilla 18.4.2023 15:55
      Tulos: +34 (36 ääntä)
      Epäkurantti panda: Kannattaa lukea kirja ’Auta minut kuolemaan - armollinen, rikollinen eutanasia’ (J. Hänninen). Se ottaa kantaa ja avaa mm. eutanasian etiikkaa lääkäreiden, yksilön ja omaisten näkökulmasta. Itse kannatan eutanasiaa. Asiaan liittyy kuitenkin paljon haasteita, ja mm. yksi pohdittava asia on, että pitäisikö jokaisen [...]
      Maailmalla yleinen käytäntö on, että eutanasiaan on mahdollisuus henkilöllä, jolla on väistämättä kuolemaan johtava sairaus joka loppuvaiheessa aiheuttaa kovia kipuja tms. Yleensä kaksi tai kolme lääkäriä haastattelevat potilasta erikseen ja tekevät päätöksen vastausten perusteella (puollan/en). Potilas itse voi eutanasia luvan jälkeen päättää, missä vaiheessa sairautta on aika lähteä.

      Lainaa

    41. Moitteeton henkilö 18.4.2023 15:57
      Tulos: +28 (38 ääntä)
      Onko niissä alkuperäisissä saduissa mainittu ihon väriä? Jos ei, niin silloin se voi olla kumpi vaan.

      Lainaa

    42. Typistetty orava 18.4.2023 16:29
      Tulos: +14 (20 ääntä)
      Toj Karin: Suomessa nuo on vielä kaksi selvästi toisistaan eroteltavaa ryhmää, mutta Usassa ne on sulautuneet lähes kokonaan yhteen kun niiden höyrypää-saarnaajat on varmaan pahimpia paskatiedon levittäjiä.
      Kyllä Ano Turtiainen on tehnyt parhaansa, että ne yhdistyisivät täälläkin. Samoin Patmos.

      Lainaa

    43. Tulos: +10 (16 ääntä)
      traumcity: Helinä-keijuhan oli väkivaltainen, äksy ja murhanhimoinen pikku kärpänen joten ihan luontevaa tässä tapauksessa palkata joku Bronxin kasvatti siihen rooliin. On tämä tummapesu ilmiönä silti ihan naurettavaa monikulttuurisen ihanointia. Aikaisemmin oli sadut ja elokuvat täynnä vain valkoisia [...]
      Mun on myönnettävä että tänään oli viihdyttävä kattaus. Trollina toi eka kappale vois ehkä toimia niille jotka ei tiedä sua. Loppua kohden tulee jopa ihan hyvääkin piikittelyä sekaan.

      Lainaa

    44. Lehdetön paarma 18.4.2023 17:56
      Tulos: +6 (20 ääntä)
      Laura: Pedofiliaa löytyy aika monesta Disney prinsessa-sadusta, jos katsotaan hahmojen ikää. Esim Lumikki taisi olla 14-vuotias(?)
      Lumikki oli tosiaan 14 ja prinssi 31. Ainakin Notre Damen Kellonsoittajassa taisi olla seksuaalista häirintää, en ole varma raiskauksesta kun oon nähnyt vaan kerran muksuna. Insestiä nyt on Leijonakuninkaassa, mutta eipä sitä puolta lapsille tuputeta. Kaunotarta ja Hirviötä en laske eläimiinsekaantumiseen omalta osaltani.

      Lainaa

    45. Kenkku ampiainen 18.4.2023 19:42
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      Kivi:   No, alkuperäissaduissa esim. Lumikki on jotain nelitoistavuotias, ja prinssi käy käpäliksi häneen vaikka hän nukkuu. Onhan se nykynäkökulmasta outoa, vaikka niin on kyllä kaikki muukin niissä viime vuosisadan prinsessoissa. Luin joskus Walt Disneyn elämäkerran, jossa kerrottiin, että "homoudesta kiinni jäänyttä" [...]
      Oranssin keijun näki lapseni pienenä. Eli sen värisiä ainakin löytyy.

      Lainaa

    46. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Lauri: Se on loppupeleissä ihan sama onko kyseessä fyysinen vai "hengellinen" kipu, niin joka tapauksessa sivistysvaltiossa pitäisi olla parantumattomien sairauksien kohdalla mahdollisuus olla kitumatta ja saada rauhallinen ja tuskaton lopetus elämälle. En oikein ymmärrä mikä tossa kiikastaa, kun [...]
      Lähinnä varmaan se, miten vaikka jonkun muistisairaan tai muuten vähemmän omana itsenään olevan oikea oma tahto todennetaan ja mihin kohtaan vedetään raja siitä, milloin on kykenevä päättämään itse asiasta. Sinänsä kyllä kannatan eutanasiaa, mutta mielestäni päätöksen ei tulisi missään kohtaa kuulua esimerkiksi läheisille. Siitä, mikä on elämisen arvoista elämää, on kuitenkin yhtä monta mielipidettä kuin on ihmisiäkin.

      Lainaa

    47. Moitteeton henkilö 18.4.2023 20:10
      Tulos: +22 (30 ääntä)
      Alkuperäisessä (tai ainakin vanhemmissa versioissa) prinssi raiskaa nukkuvan prinsessa Ruususen, joka tulee raskaaksi ja synnyttää kaksoset. Nukkuessaan tietenkin. Ja prinssi oli vieläpä varattu mies Grimmien Lumikissa ilkeä äitipuoli ryhtyi kannibaaliksi ja söi Lumikin suolavedessä kypsennetyt keuhkot ja maksan. Aika k18-materiaalia.

      Lainaa

    48. Ennenaikainen alligaattori 18.4.2023 21:11
      Tulos: -3 (21 ääntä)
      AINA kun mennään muuttamaan radikaalisti tuttua ja rakastettua hahmoa niin on vaarana että tulee vihat niskaan. Tässä ei varmastikaan monen kohdalla ole kyse rasismista. Jos tehdään isompi muutos hahmon piirteisiin ym niin sen pitää myös toimia. Esimerkkejä näin lennosta: 1. Samuel J. Nick Furyn roolissa, varsin pidetty. Toimii. 2. Ancient one marveleissa. Höh, eikös tämän pitänyt olla aasialainen mies. No eipä mitään omasta mielestäni Tilda veti roolin ihan hyvin. Tosin vähän taisi vene keikkua mediassa. 3. Luken rooli uusissa star wars leffoissa. Hahmo kirjoitettu angstaamaan katkerana pikkuplaneetalla juomaan avaruuslehmän maitoa. Roolituksessa ei mitään vikaa vaan toteutuksessa muuten.

      Lainaa

    49. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Typistetty orava: Kyllä Ano Turtiainen on tehnyt parhaansa, että ne yhdistyisivät täälläkin. Samoin Patmos.
      Patmos on jostain syystä jäänyt kokonaan tuntemattomaksi nimeksi minulle. Vai tarkoitatko Patmoksella Radio Patmosta? Senkään jutut ei ole tuttuja. Turtiaisesta ei kuitenkaan lähde erityisen uskovaiset fibat satunnaisia "koti, uskonto, isämmaa" -heittoja lukuunottamatta, mutta en ehkä sanois että siinä ollaan vielä lähelläkään Amerikan meininkiä. Toki, tunnen huomattavasti vähemmän kotimaisten foliohattujen meininkiä kuin ulkomaiden, joten on mahdollista että olen missannut Anonkin melkein yhtä pahasti kuin Patmoksen.

      Lainaa

    50. Poltettu pöllö 19.4.2023 1:36
      Tulos: +13 (15 ääntä)
      Kenkku ampiainen: Oranssin keijun näki lapseni pienenä. Eli sen värisiä ainakin löytyy.
      Oranssi meni pois muodista Trumpesterin myötä.

      Lainaa

    51. Hupaisa päärynä 19.4.2023 15:00
      Tulos: -15 (23 ääntä)
      Olikohan se juuri Kanadassa (?) missä eutanasia on laillistettu ja siellä lääkärit tarjoavat sitä ihmisille jotka ovat esim. kodittomia (terveydentila estää työskentelyn ja sossupalveluista väliinputoaja) tai pahasti masentuneita, eli täysin vääristä syistä. Halutaan säästää rahaa.

      Lainaa

    52. Käsittelemätön monni 19.4.2023 23:29
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      On Disneyn tuotanto kyllä nykyään aika syvältä. Käsikirjoitukset internet-fanifiktion tasoa, toteutus halvan näköisellä CGI:llä ja kaikesta paistaa välinpitämättömyys. Taitaa siellä väkeä kiinnostaa enempi politiikka kuin elokuvat. Klassikoiden uusinnoilla rahastaminen olisi vähän sus vaikka tehtäisiin huolella ja kunnioituksellakin, mutta hälläväliä-asenteella ja kaikkea huvin vuoksi muuttamalla saadaan aikaan vain roskaa. But who cares, yleisönhän voi aina haukkua rasisteiksi tai jotain kun leffa floppaa...taas.

      Lainaa

    53. Tulos: -10 (26 ääntä)
      Mutta on se nyt naurettavaa, että valkoiset hahmot korvataan mustilla. Mikä poru tulis jos minä valkoinen ja vaalea hiuksinen sitten esittäisinkin yhtäkkiä pochahontasia. Ja myös simpsonit joutuivat muuttamaan ääniään tän perseilyn takia..

      Lainaa

    54. Tulos: +17 (27 ääntä)
      ss: Mutta on se nyt naurettavaa, että valkoiset hahmot korvataan mustilla. Mikä poru tulis jos minä valkoinen ja vaalea hiuksinen sitten esittäisinkin yhtäkkiä pochahontasia. Ja myös simpsonit joutuivat muuttamaan ääniään tän perseilyn takia..
      Missä on sanottu että Helinä-keiju on valkoinen? Sehän on fantasiaolento, voi olla ihan minkä näköinen vaan. 
      Pocahontas on vähän eri asia, kun se perustuu oikeasti eläneeseen Powhatan-naiseen ja koko leffa käsittelee kahden kulttuurin kohtaamista.

      Lainaa

    55. Ratkaiseva sonni 23.4.2023 23:19
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Kurvikas kobra: Toinen öyhöryhmä on uskovaiset, pitää tulla syöpäketjuunkin arvostelemaan uskonpuutteesta. No, tavallaan vastaavaa porukkaa kuin rokotevastaisuususkovaiset, tunneliteoreetikot ja muut Qano-vaikutteiset.
      Qanosta ei olekaan kuulunut aikoihin. Mitähän kaveri nykyään puuhailee?

      Lainaa

    56. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Äkeä sohvaperuna: On kyllä nykyään todella karua, miten tietty ryhmä tulee huutelemaan rokotepaskaa kuolinuutiseen. Kuolinsyyllä ei ole mitään väliä, sillä heidän mielestä kaikki johtuu piikeistä. Sääliksi käy kuolleen läheisiä ja tuttavia jos sattuvat lukemaan kommentteja. Tavallaan käy sääliksi myös noita [...]
      Luulevat varmaan, että poliorokotteet aiheuttivat Estonian uppoamisen.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: aikakone, cancel-kulttuuri, eutanasia, helinä, hengellinen kipu, kuolema, olkiluoto 3, rasismi, silja symphony, syöpä