Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 258

Voiko perinnön jotenkin piilottaa Kelalta?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 258

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Äkeä sohvaperuna 18.4.2023 0:13
   Tulos: +272 (286 ääntä)
   Violalla on tainnut tupakka tuhota aivosoluja. Heinille sanoisin, että aina kannattaa yrittää.

   Lainaa

  2. Tupakkatauon äänekkäin kirahvi 18.4.2023 0:30
   Tulos: +255 (261 ääntä)
   Vasen pitänee määritellä Violalle. Yllättävän monella on vasen ja oikea sekaisin. Näistä monilla on ajokortti.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 18.4.2023 0:30
   Tulos: +88 (120 ääntä)
   Kannattaa Heini ensin kysyä mieheltä, mitä mieltä se on petikaverin pissanjuonnista. Jollei äijä innostu ajatuksesta, niin voi olla että aamupissan juonti latistaa tunnelmaa sen verran että lapsentekopuuhat lähinnä vaikeutuvat.

   Lainaa

  4. Typistetty orava 18.4.2023 0:41
   Tulos: +41 (105 ääntä)
   Tupakkatauon äänekkäin kirahvi: Vasen pitänee määritellä Violalle. Yllättävän monella on vasen ja oikea sekaisin. Näistä monilla on ajokortti.
   Ja ennen kaikkea he saavat myös äänestää.

   Lainaa

  5. Tommi Pienimuna 18.4.2023 1:37
   Tulos: +233 (251 ääntä)
   Minä olen kuullut semmoista, että jos syö aamupaskaansa niin oksennus tulee helposti. Onkohan siinä mitään perää?

   Lainaa

  6. Tulos: +276 (364 ääntä)
   Miten hiton hankalaa se on tajuta ettei toimeentulotuki ole mikään tulonlähde vaan viimeisin mahdollinen tuki minkä voit saada? Jos saat rahaa muualta, se on aina toimeentulotuesta pois. Jos sait tuhansia euroja perintöä tai vaikka lottovoittoa, ei se tarkoita että se saamasi raha on jotain extraa jonka voi kuluttaa miten vaan. Suhteuta se saamasi raha elämiseesi äläkä oleta että valtio maksaa kun on tähänkin mennessä maksanut.

   Lainaa

  7. Kahen kilon kalori 18.4.2023 7:04
   Tulos: -14 (44 ääntä)
   Ne läikät on paskaa.

   Lainaa

  8. Kela-täti 18.4.2023 7:28
   Tulos: +243 (271 ääntä)
   Sillai hassua että tuo toimeentulotukipohdinta on täällä mokana, koska ihan samaa miettii varmaan jokainen toimeentulotuen saaja jolle jokunen perintöpenni osuu. Ja ne jotka eivät mieti, saavat kyllä märän rätin naamalle koska se perintö todellakin huomioidaan tulona huonolla tuurilla monen monta kuukautta, vaikka se olisi jo viimeistä penniä myöden hassattu. Ryhmän jäsenhän olisi toki voinut miettiä asiaa _ennen_ kuin käytti kaikki rahat.

   Lainaa

  9. Painoton lammas 18.4.2023 7:32
   Tulos: -97 (133 ääntä)
   Päälle tonnin saa palkkaa, mistä työstä noin vähän maksetaan? Vai onko sitten joku pari tuntia päivässä tekevä duunari. Keskituloisenakin on pelottavan vieraantunut siitä millä pennosilla osa joutuu kitkuttamaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +68 (84 ääntä)
   Kela-täti: Sillai hassua että tuo toimeentulotukipohdinta on täällä mokana, koska ihan samaa miettii varmaan jokainen toimeentulotuen saaja jolle jokunen perintöpenni osuu. Ja ne jotka eivät mieti, saavat kyllä märän rätin naamalle koska se perintö todellakin huomioidaan tulona huonolla tuurilla monen [...]
   Kun luet oman kommenttisi viimeisen lauseen, löydät toimeentulotukipohdinnan mokan.

   Lainaa

  11. Uhkarohkea hedelmä 18.4.2023 8:39
   Tulos: +150 (156 ääntä)
   Tupakkatauon äänekkäin kirahvi: Vasen pitänee määritellä Violalle. Yllättävän monella on vasen ja oikea sekaisin. Näistä monilla on ajokortti.
   Minä olen juuri yksi näistä, joilla on menee oikea ja vasen sekaisin. Ja minulla on tosiaan ajokortti. Yleensä, kun kerron tästä, ihmiset kysyvät heti ekana, että miten minä väistän oikealta tulevia. Vakiovastaukseni on: "En minä väistä oikealta tulevia. Minä väistän niitä, jotka tulee tuolta päin. *osoittaa oikealle* Sitä minä en tiedä, mikä suunta se on, mutta tuolta päin ne väistettävät tulee." Tämä on erittäin jännä hahmotushäiriö, jota en edes itse kunnolla ymmärrä.

   Lainaa

  12. Peruuttamaton riikinkukko 18.4.2023 8:40
   Tulos: +139 (145 ääntä)
   Painoton lammas: Päälle tonnin saa palkkaa, mistä työstä noin vähän maksetaan? Vai onko sitten joku pari tuntia päivässä tekevä duunari. Keskituloisenakin on pelottavan vieraantunut siitä millä pennosilla osa joutuu kitkuttamaan.
   Täysiaikaisena toimistosiivoojana tulee käteen reilu tonni palkkaa. Tosin en tiedä onko tuo "reilu tonni" niinku alle 1100 vai miten se määritellään, mut itelläni jää käteen noin 1300 €/kk, vaikka en ole edes ihan alimmassa palkkaluokassa.

   Lainaa

  13. Arveluttava vadelma 18.4.2023 9:10
   Tulos: -4 (70 ääntä)
   Tupakkatauon äänekkäin kirahvi: Vasen pitänee määritellä Violalle. Yllättävän monella on vasen ja oikea sekaisin. Näistä monilla on ajokortti.
   Hyvä muistisääntö: Kun laittaa kädet vierekkäin, vasen käsi on se, jonka peukalo osoittaa oikealle.

   Lainaa

  14. Kiitettävä minkki 18.4.2023 9:12
   Tulos: -54 (78 ääntä)
   Painoton lammas: Päälle tonnin saa palkkaa, mistä työstä noin vähän maksetaan? Vai onko sitten joku pari tuntia päivässä tekevä duunari. Keskituloisenakin on pelottavan vieraantunut siitä millä pennosilla osa joutuu kitkuttamaan.
   Kyllä noita ihmisiä löytyy paljonkin jotka myyvät itsensä töihin jollain 10€/t palkalla.

   Lainaa

  15. Arveluttava vadelma 18.4.2023 9:13
   Tulos: +37 (47 ääntä)
   Tommi Pienimuna: Minä olen kuullut semmoista, että jos syö aamupaskaansa niin oksennus tulee helposti. Onkohan siinä mitään perää?
   Mä oon kuullut ton niin, että jos tarvii oksentaa, niin toinen peukku suuhun ja toinen perseeseen. Jos ei toimi niin vaihdetaan.

   Lainaa

  16. Vakavarainen muovipussi 18.4.2023 9:20
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Kela-täti: Sillai hassua että tuo toimeentulotukipohdinta on täällä mokana, koska ihan samaa miettii varmaan jokainen toimeentulotuen saaja jolle jokunen perintöpenni osuu. Ja ne jotka eivät mieti, saavat kyllä märän rätin naamalle koska se perintö todellakin huomioidaan tulona huonolla tuurilla monen [...]
   Uskaltaisin väittää että suurin osa ihmisistä ymmärtää sen suuremmin pohtimatta että se kyllä vaikuttaa toimeentulotukeen, kun Kela kuitenkin selkeästi ilmoittaa että kaikki yli 50e ansiot vaikuttavat. Ainakin toivon suuresti että ihmiset eivät ole täysiä idiootteja asian suhteen.

   Lainaa

  17. Tulos: +121 (165 ääntä)
   Vakavarainen muovipussi: Uskaltaisin väittää että suurin osa ihmisistä ymmärtää sen suuremmin pohtimatta että se kyllä vaikuttaa toimeentulotukeen, kun Kela kuitenkin selkeästi ilmoittaa että kaikki yli 50e ansiot vaikuttavat. Ainakin toivon suuresti että ihmiset eivät ole täysiä idiootteja asian suhteen.
   Luultavasti tosiaan on näin (en tiedä), mutta minusta se on kyllä vähän surullista. Minä haluaisin, että maksamiani verorahoja käytettäisiin mm. siihen, että sellaiset perheet, joissa toinen vanhempi tienaa "ei kovin hyvin, mutta kuitenkin päälle tonnin" ja toinen on kotihoidontuella, saisivat maksaa muutaman tuhannen euron perinnöllä laskunsa pois ja hankkia kodinkoneita tai mitä ikinä tarvitsevatkaan.

   Lainaa

  18. Kiitettävä minkki 18.4.2023 9:48
   Tulos: -98 (114 ääntä)
   Lala: Luultavasti tosiaan on näin (en tiedä), mutta minusta se on kyllä vähän surullista. Minä haluaisin, että maksamiani verorahoja käytettäisiin mm. siihen, että sellaiset perheet, joissa toinen vanhempi tienaa "ei kovin hyvin, mutta kuitenkin päälle tonnin" ja toinen on kotihoidontuella, saisivat maksaa muutaman [...]
   Ei nuo jutkusossut tätä ymmärrä kun luetaan vaan tuloksi kaikki, vaikka se olisi mennyt laskuihin ja velkoihin.

   Lainaa

  19. Tuottoisa sitruuna 18.4.2023 9:51
   Tulos: -34 (120 ääntä)
   Lala: Minä haluaisin, että maksamiani verorahoja käytettäisiin mm. siihen, että sellaiset perheet, joissa toinen vanhempi tienaa "ei kovin hyvin, mutta kuitenkin päälle tonnin" ja toinen on kotihoidontuella, saisivat maksaa muutaman [...]
   Sitä voi haluta kaikenlaista, mutta totuus on se, että maksamasi verorahat eivät riitä edes siihen, mitä niillä nykyisellään kustannetaan. 
   Tähän vielä vähän löysempää syynäystä "että kaikilla on kivaa", niin koko maa on konkurssissa nopeammin kuin kuvitteletkaan. 

   Lainaa

  20. Kiitettävä minkki 18.4.2023 10:11
   Tulos: +39 (77 ääntä)
   Tuottoisa sitruuna: Sitä voi haluta kaikenlaista, mutta totuus on se, että maksamasi verorahat eivät riitä edes siihen, mitä niillä nykyisellään kustannetaan.  Tähän vielä vähän löysempää syynäystä "että kaikilla on kivaa", niin koko maa on konkurssissa nopeammin kuin kuvitteletkaan. 
   Työttömät on yks kärpäsenpaska budjetissa kun vertaa eläkkeensaajiin tai mitä terveydenhuoltoon menee.

   Lainaa

  21. Blaablaablaa 18.4.2023 10:13
   Tulos: +71 (99 ääntä)
   Tuottoisa sitruuna: Sitä voi haluta kaikenlaista, mutta totuus on se, että maksamasi verorahat eivät riitä edes siihen, mitä niillä nykyisellään kustannetaan.  Tähän vielä vähän löysempää syynäystä "että kaikilla on kivaa", niin koko maa on konkurssissa nopeammin kuin kuvitteletkaan. 
   Niin no, nähtävästi ne riittää kuitenkin esimerkiksi siihen, että kansanedustajien palkkoja nostetaan ja ne korotukset on aika tuntuvia.
   Mäkin ottaisin mieluusti tuon vaihtoehdon, että huono-osaiset saisivat vähän parempia tukia tai että joku random ylimääräinen raha ei olisi välittömästi pelkkä paha, jonka takia ne vähätkin tuet leikataan pois.
   Ja ei, mulla ei ole tähän mitään faktaa, et paljonko säästettäisiin kansanedustajien palkkoja leikkaamalla, mutta kyllä tuolla silti liikkuu niin naurettavia rahasummia yli-viikarien edustuskuluina, johtajien ja virkamiesten palkkoina, yritys"tukina" yms, että väittäisin niistä saatavan muutamat veromassit siirrettäväksi tukien korotukseen. Tai yleisen hyvinvoinnin parantamiseen.

   Lainaa

  22. Kiiltävä puhveli 18.4.2023 10:15
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Minä olen juuri yksi näistä, joilla on menee oikea ja vasen sekaisin. Ja minulla on tosiaan ajokortti. Yleensä, kun kerron tästä, ihmiset kysyvät heti ekana, että miten minä väistän oikealta tulevia. Vakiovastaukseni on: "En minä väistä oikealta tulevia. Minä väistän niitä, jotka tulee tuolta päin. *osoittaa [...]
   Onko tälle hahmotushäiriölle mitään nimeä tai onko sitä koskaan tutkittu tms? Yhdellä kaverillani on ihan samanlainen juttu, ei osaa nimetä oikeaa ja vasenta miettimättä. On ihan normaaliälyinen ihminen, kouluttautunut ja työssäkäyvä, joten selvästi kyse tosiaan jostain hahmotushäiriöstä eikä mistään älyllisestä vajavaisuudesta.

   Lainaa

  23. Itseasiassa 18.4.2023 10:16
   Tulos: +22 (36 ääntä)
   Tupakkatauon äänekkäin kirahvi: Vasen pitänee määritellä Violalle. Yllättävän monella on vasen ja oikea sekaisin. Näistä monilla on ajokortti.
   Vasemman ja oikean sekaisin meneminen on usein merkki lukivaikeudesta. Itselläni myös menee ja mullakin on ajokortti. Harvemmin ratissa tarvitsee tietää kumpi on kumpi, inssi on jo ajettu.
   Sanon silti, että Viola tarvitsee Volvon. 

   Lainaa

  24. Honottava perhonen 18.4.2023 10:20
   Tulos: -27 (37 ääntä)
   Olisiko kuvassa kuitenkin pikkusormi? Selittäisi miksi ei tunnu ymmärtävän vasemmasta kädestä huomauttelua?

   Lainaa

  25. Uhkarohkea hedelmä 18.4.2023 10:21
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Kiiltävä puhveli: Onko tälle hahmotushäiriölle mitään nimeä tai onko sitä koskaan tutkittu tms? Yhdellä kaverillani on ihan samanlainen juttu, ei osaa nimetä oikeaa ja vasenta miettimättä. On ihan normaaliälyinen ihminen, kouluttautunut ja työssäkäyvä, joten selvästi kyse tosiaan jostain hahmotushäiriöstä eikä mistään älyllisestä vajavaisuudesta.
   En itse asiassa tiedä. Joku kaverini sanoi, että oikean ja vasemman sekoittaminen on todella yleinen hahmotushäiriö ja yleisempää naisilla. Mutta en tiedä yhtään, mihin tämä perustui. Mutta itsekin miellän sen hahmotushäiriönä. Olen myös kouluttautunut ja työssä käyvä. Minulla on joitakin muitakin lieviä haasteita avaruudellisessa hahmottamisessa, mutta ei mitään, mikä vaikuttaisi elämään oikeastaan mitenkään. Eikä loppujen lopuksi tämäkään vaikuta kauheasti.

   Lainaa

  26. Tohlo hedelmä 18.4.2023 10:22
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Minä olen juuri yksi näistä, joilla on menee oikea ja vasen sekaisin. Ja minulla on tosiaan ajokortti. Yleensä, kun kerron tästä, ihmiset kysyvät heti ekana, että miten minä väistän oikealta tulevia. Vakiovastaukseni on: "En minä väistä oikealta tulevia. Minä väistän niitä, jotka tulee tuolta päin. *osoittaa [...]
   Kannattaa kokeilla tätä: Itsellä meni vasen ja oikea sekaisin varmaan 6lk asti. Sitten siitä tuli kavereiden kesken niin suuri naurunaihe että oikeasti piirsin permanenttitussilla vasempaan ranteeseen V ja oikeaan O. No, siitä tuli sitten oma naurunaiheensa kun tajusin että ne eivät lähteneetkään helposti pesemällä pois, MUTTA jotenkin vielä tänä päivänäkin 30 vuotiaana, aina kun puhutaan oikeasta ja vasemmasta niin minulle piirtyy se kuva päähäni kun kirjoitan oikealla kädellä V:tä vasempaan ja vasemmalla kädellä O:ta oikeaan käteen, eli se oikeasti toimi!

   Lainaa

  27. Tulos: +38 (60 ääntä)
   Vakavarainen muovipussi: Uskaltaisin väittää että suurin osa ihmisistä ymmärtää sen suuremmin pohtimatta että se kyllä vaikuttaa toimeentulotukeen, kun Kela kuitenkin selkeästi ilmoittaa että kaikki yli 50e ansiot vaikuttavat. Ainakin toivon suuresti että ihmiset eivät ole täysiä idiootteja asian suhteen.
   Se että mitä asioita pidetään tulona vaihtelee hyvinkin paljon eri virastoissa ja asioissa. Ja toimeentulotuen kohdallakin rahaa voi saada monesta paikasta niin että sitä ei huomioida toimeentulotuessa. 
   Esimerkkinä tästä vaikkapa rahojen takaisin saanti jonkun tuotepalautuksen yhteydessä. Tämä pätee myös tilausmaksuihin. Itse olin tietämättäni maksanut Amazon-Prime palvelusta pari vuotta, enkä käyttänyt sitä ollenkaan. En edes huomannut pienen kuukausierän häviämistä tililtä. Valituksen jälkeen sain kaikki rahat kerralla takaisin, yhteensä jotain 200-300€, eikä niitä huomioitu. Samaten kaupasta saatavat bonusrahat ovat sellaisia. 
   Ja toki perintö itsessäänkin on osittain epäselvä kun se katsotaan tulona yhtäällä mutta ei toisaalla. Ei noista asioista kysyminen ole idiootin merkki. Idiootin merkki on kysymättä jättäminen ja siitä aiheutuvista seurauksista kärsiminen.

   Lainaa

  28. Itseasiassa 18.4.2023 10:25
   Tulos: +12 (38 ääntä)
   Kela-täti: Sillai hassua että tuo toimeentulotukipohdinta on täällä mokana, koska ihan samaa miettii varmaan jokainen toimeentulotuen saaja jolle jokunen perintöpenni osuu. Ja ne jotka eivät mieti, saavat kyllä märän rätin naamalle koska se perintö todellakin huomioidaan tulona huonolla tuurilla monen [...]
   Ehkä se on hyvä puhua näistä julkisesti, jos joku vastaava tapaus oppisi tästäkin jotain. Jotkut kun tuntuvat olevan mielestään etuoikeutettuja saamaan lisää rahaa, vaikka omat on hassattu. Kelan rahoilla eläneenä se tietysti tuntui kurjalta, kun oma tilanne oli mikä oli, saatava rahasumma oli pieni, mutta siihen oli sopeuduttava.

   Lainaa

  29. Itseasiassa 18.4.2023 10:31
   Tulos: +42 (54 ääntä)
   Kiitettävä minkki: Ei nuo jutkusossut tätä ymmärrä kun luetaan vaan tuloksi kaikki, vaikka se olisi mennyt laskuihin ja velkoihin.
   Antisemitismiä sitten kehiin? Vai tarkoitetaanko jutkulla muutakin kuin juutalaista? Siellä on varmasn kyllä töissä ihmisiä, joiden pitää tuntea lainsäädäntö.

   Lainaa

  30. Tuottoisa sitruuna 18.4.2023 10:57
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Blaablaablaa: Niin no, nähtävästi ne riittää kuitenkin esimerkiksi siihen, että kansanedustajien palkkoja nostetaan ja ne korotukset on aika tuntuvia. Mäkin ottaisin mieluusti tuon vaihtoehdon, että huono-osaiset saisivat vähän parempia tukia tai että joku random ylimääräinen raha ei olisi välittömästi pelkkä paha, jonka takia ne [...]
   Valitettavasti yliviikaroinnin vähentäminen ei riitä mihinkään. Eli ei, sillä ei saisi korotusta tukiin.

   Lainaa

  31. Pinkki karhu 18.4.2023 11:53
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Painoton lammas: Päälle tonnin saa palkkaa, mistä työstä noin vähän maksetaan? Vai onko sitten joku pari tuntia päivässä tekevä duunari. Keskituloisenakin on pelottavan vieraantunut siitä millä pennosilla osa joutuu kitkuttamaan.
   Maravan palkat ainakin on pienet, etenki siivoojilla, pikaruokapaikoissa työskentelevillä yms

   Lainaa

  32. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Toj Karin: Se että mitä asioita pidetään tulona vaihtelee hyvinkin paljon eri virastoissa ja asioissa. Ja toimeentulotuen kohdallakin rahaa voi saada monesta paikasta niin että sitä ei huomioida toimeentulotuessa.  Esimerkkinä tästä vaikkapa rahojen takaisin saanti jonkun tuotepalautuksen yhteydessä. Tämä pätee myös [...]
   Mä kuulun näihin ihmisiin jotka kyselevät Kelalta "tyhmiä" kysymyksiä, joihin uskon tietäväni lähes varmasti oikean vastauksen, mutta mikäänhän ei ole varmaa ja poikkeuksen poikkeuksia piisaa. Silloin ei tarvitse tuhlata aikaa hylkäävästä päätöksestä valittamiseen.

   Lainaa

  33. Tarkkaileva siili 18.4.2023 12:31
   Tulos: +21 (33 ääntä)
   Kiiltävä puhveli: Onko tälle hahmotushäiriölle mitään nimeä tai onko sitä koskaan tutkittu tms? Yhdellä kaverillani on ihan samanlainen juttu, ei osaa nimetä oikeaa ja vasenta miettimättä. On ihan normaaliälyinen ihminen, kouluttautunut ja työssäkäyvä, joten selvästi kyse tosiaan jostain hahmotushäiriöstä eikä mistään älyllisestä vajavaisuudesta.
   itsellänikin on aina mennyt vasen ja oikea sekaisin. Sitä tuossa jokin aika sitten pohdin kunnolla ja päädyin selitykseen, että ainakin suomeksi sanotaan "oikea ja vasen" eli sana "oikea" on vasemmalla puolella ja sana "vasen" on oikealla puolella. Olenkin alkanut sanomaan ja ajattelemaan "vasen ja oikea" näin ne ovat valmiiksi oikeilla puolilla, ja tuntuu että se on hieman auttanut asiaa.

   Lainaa

  34. Loistelias lokki 18.4.2023 12:49
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Mulla on myös vähän ongelmaa oikean ja vasemman erottamisessa. Syytän siitä itseäni, kun pikkulapsena olisin niin kovasti halunnut olla vasenkätinen, koska se on erikoisempaa, ja yritin uskotella itselleni että olen. (joo siis todellakin muodossa "kaikki muut vaan sanoo ne väärinpäin", sen sijaan että olisin esim. yrittänyt opetella käyttämään sitä vasuria...) No, käden käytöstä se ratkaisukin löytyi, jos pitää äkkiä muistaa kumpi on oikea niin "kummalla kädellä mä kirjoitan?" Ps. En omista ajokorttia :P

   Lainaa

  35. Tulos: -15 (25 ääntä)
   Lala: Luultavasti tosiaan on näin (en tiedä), mutta minusta se on kyllä vähän surullista. Minä haluaisin, että maksamiani verorahoja käytettäisiin mm. siihen, että sellaiset perheet, joissa toinen vanhempi tienaa "ei kovin hyvin, mutta kuitenkin päälle tonnin" ja toinen on kotihoidontuella, saisivat maksaa muutaman [...]
     Ihmisenä olen samaa mieltä, mutta loogisesti ajatellen en voi olla. Kaikkihan eivät peri mitään, joten jos joku saa elämänsä ainakin jonkinlaiselle tolalle pienellä perinnöllä, niin se sitten tarkoittaa, että jotkut eivät saa. Mieluummin pitäisi olla mahdotonta, että ainakaan lapsiperheessä jossa joku käy töissä, on luottoja joita ei saada maksetuksi ja tarpeellisia vempaimia jotka puuttuvat. Kulutusluottoja ei ylipäänsä saisi myöntää ihmisille, joilla on huono mahdollisuus saada ne maksetuksi, ja jos haluaa katsoa pidemmän päälle, niin pikkulapsiperheessä sauvasekoitin ja mikro käy paljon halvemmaksi kuin purkkisoseiden ostaminen.

   Lainaa

  36. Itsestäänselvä pöllö 18.4.2023 14:24
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   Kyllä sellaiset ihmiset jotka juovat omaa virtsaansa tulevat helpommin raskaaksi. Ehkäisy on ylitsepääsemättömän vaikeaa niin tyhmillä ihmisillä.

   Lainaa

  37. Epäitsekäs hauki 18.4.2023 17:10
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Minä olen juuri yksi näistä, joilla on menee oikea ja vasen sekaisin. Ja minulla on tosiaan ajokortti. Yleensä, kun kerron tästä, ihmiset kysyvät heti ekana, että miten minä väistän oikealta tulevia. Vakiovastaukseni on: "En minä väistä oikealta tulevia. Minä väistän niitä, jotka tulee tuolta päin. *osoittaa [...]
   Itsellä nimenomaan on, että erotan kyllä vasemman ja oikean - jos joku olisi kysynyt kumpi käsi kuvassa on, osaisin sanoa että vasen. Mutta, jos esimerkiksi juuri ajan autolla tai pelaan pelejä ja mielessä on monta muuta asiaa, ja minulle sanotaan "käänny vasemmalle", auton ratissa joudun miettimään hetken kumpi se olikaan, ja pelissä saatan lähteäkin oikealle. Se on enemmän se intuitio tai vaisto mikä menee sekaisin kun haen tätä tietoa muistista, ei varsinaisesti se tieto kumpi on vasen ja kumpi oikea. Ja minulla on erittäin huono suuntavaisto. Kuten muutkin sanoi, tämä yleensä johtuu lukihäiriöstä ja on myös kuulema (mitä olen lukenut kokemuksia) yleistä ADHD:ta sairastavilla ihmisillä. Onko sitten vaan lukihäiriö yleisempi ADHD:ta sairastavilla henkilöillä, en muista oliko tästä tarkkaa tutkimustilastoa.

   Lainaa

  38. Toipuva haisunäätä 18.4.2023 17:12
   Tulos: +27 (39 ääntä)
   Ainakin tähän asti toimeentulotukea hakiessa on kysytty historiaa vain edeltäneiltä kahdelta kuukaudelta, joten tuossa tilanteessa pieni apu olisi ollut katkaista tuki kahdeksi kuukaudeksi juuri kun perinnön sai, käyttää ne rahat velkojen maksuun ja huonekaluihin, nostaa loput hätävaraksi käteiseksi ja hakea tukea uudestaan kahden kuukauden kuluttua siitä kun tili näyttää taas tavallista nollan tuntumaa. Sen parin kuukauden tuen siinä menettää, mutta ainakaan se ei sitten jakaudu pidemmälle aikajaksolle. Varmasti kiellettyä tämäkin, mutta jos Suomen sosiaaliturvasta tulee toistuvasti EU:n tai ihmisoikeusjärjestöjen suunnalta noottia, että se laahaa auttamattomasti perässä, itse ainakin koen ihan oikeutetuksi.

   Lainaa

  39. Asuttu sohvaperuna 18.4.2023 17:32
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Tavallaan ei täysin tuulesta temmattu tuo Heinin kysymys, sillä lapsettomuus- ja hedelmöityshoitojen yhteydessä käytettävä Menopur valmistetaan vaihdevuodet ohittaneiden naisten virtsasta. Tosin Heini ei varmaan ole ohittanut vaihdevuosia. Ja ehkä se pisu on käsitelty ensin. Ja se lääke pistetään eikä oteta suun kautta. Mut melko lähelle kuitenkin.

   Lainaa

  40. Tulos: -22 (34 ääntä)
   Kiitettävä minkki: Työttömät on yks kärpäsenpaska budjetissa kun vertaa eläkkeensaajiin tai mitä terveydenhuoltoon menee.
   Jos lasket että ne ottaisi sitä paskaduunia vastaan ja maksaisi veroja edes 100e kuussa vrt. Ottavat tukia tonnin. 
   Ero on aika iso kun sitä toistaa 12x 45 vuoden ajan.

   Lainaa

  41. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Toj Karin: Se että mitä asioita pidetään tulona vaihtelee hyvinkin paljon eri virastoissa ja asioissa. Ja toimeentulotuen kohdallakin rahaa voi saada monesta paikasta niin että sitä ei huomioida toimeentulotuessa.  Esimerkkinä tästä vaikkapa rahojen takaisin saanti jonkun tuotepalautuksen yhteydessä. Tämä pätee myös [...]
   "Ei noista asioista kysyminen ole idiootin merkki. Idiootin merkki on kysymättä jättäminen ja siitä aiheutuvista seurauksista kärsiminen."
   Aivan. Hän hassasi ensin rahat ja kysyi vasta sitten, ja vieläpä facebookista eikä Kelalta.

   Lainaa

  42. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Epäitsekäs hauki: Itsellä nimenomaan on, että erotan kyllä vasemman ja oikean - jos joku olisi kysynyt kumpi käsi kuvassa on, osaisin sanoa että vasen. Mutta, jos esimerkiksi juuri ajan autolla tai pelaan pelejä ja mielessä on monta muuta asiaa, ja minulle sanotaan "käänny vasemmalle", auton ratissa joudun miettimään hetken kumpi se [...]
   Haluan nyt vaan oikaista sun käsitystä, eli ADHD ei ole sairaus, joten ADHD:ta ei sairasteta. Se on neurologinen häiriö, joka ei lääkkeilläkään "parane", oireet vain lievittyvät. Eli ei "ADHD:ta sairastavilla", vaan _niillä joilla on ADHD_.

   Lainaa

  43. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Ja juu, ADHD:hen ja neurokirjoon (autismi ym) liittyy enemmän lukihäiriötä ja muita hahmottamisen häiriöitä todennäköisemmin kuin valtaväestöllä. Kaikilla neurokirjolaisillakaan ei näitä ole, ja hahmottamisen vaikeuksien vakavuus vaihtelee ihmisestä toiseen. Savant-syndrooma taas on toinen ääripää.

   Lainaa

  44. Kouluttamaton muurahainen 19.4.2023 8:45
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Epäitsekäs hauki: Itsellä nimenomaan on, että erotan kyllä vasemman ja oikean - jos joku olisi kysynyt kumpi käsi kuvassa on, osaisin sanoa että vasen. Mutta, jos esimerkiksi juuri ajan autolla tai pelaan pelejä ja mielessä on monta muuta asiaa, ja minulle sanotaan "käänny vasemmalle", auton ratissa joudun miettimään hetken kumpi se [...]
   Minusta näyttää, että on ihmisiä, joille oikea ja vasen on yhtä itsestäänselvää kuin ylös ja alas. "Kukaan" ei varmaan joudu miettimään, oliko yläs pään vai varpaiden puolella. Osalle ihmisistä, minä mukaan luettuna, oikea ja vasen ei ole yhtä selviä, vaan joutuu joka kerran miettimään erikseen jonkin "kummalla kädellä kirjoitan" tai muun muistisäännön kautta. Itselläni on arpi oikeassa kädessä, joten vilkaisen aina arpea ennen kuin olen varma. Katson arpea aina suoraan oikeasta kädestä, eli koskaan en etsi sitä vasemmasta. Ainoastaan sanana oikea ja vasen vaatii muistisäännön (joka hidastaa sen ymmärtämistä), mutta kun rutinoituu tekemään jotain oikealla puolella, se ei tuota mitään ongelmia. Ongelmia tulee siis auton ratissa, kun joku antaa ajo-ohjeina oikealle ja vasemmalla, eikä "sinne ja tänne" -määrityksellä. Tai jos itse pitää antaa ajo-ohjeita jollekin, joka ei ymmärrä missä suunnassa on sinne ja missä tänne. (Tämä on hyvin yleistä, joten ennen kuin arvostelee ihmisiä, jotka eivät hahmota oikeaa ja vasenta, kannattaa miettiä, hahmottaako itse varmasti kaikki muut selkeät määritelmät.) Tämä ei tarkoita, ettei TIEDÄ, kumpi on oikea ja kumpi vasen, maailmaa ei vain määritä näiden sanojen kautta. Varsinaiseen autolla ajamiseen se ei vaikuta. Tiedän, että oikealta tulevia pitää väistää, mutta en risteyksessä mieti väistövelvollisuutta oikean ja vasemman kautta, vaan  vänkärin suunnasta tulevia väistetään. Minä olen erittäin hyvä kaikenlaisessa avaruudellisessa hahmottamisessa ja vastaavassa, joten mitään sen tyylisiä hahmotusongelmia ei ole. Ei myöskään lukihäiriöitä. ADHD kyllä on, jos se vaikuttaa asiaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kiitettävä minkki: Ei nuo jutkusossut tätä ymmärrä kun luetaan vaan tuloksi kaikki, vaikka se olisi mennyt laskuihin ja velkoihin.
   Aivan. En mäkään ymmärrä, miksi mun pitää maksaa veroja palkasta kun se raha menee laskuihin ja velkoihin.

   Lainaa

  46. heimosenkeimo 19.4.2023 11:29
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Lääkäriin ehdottomasti. Lähes kuoliossa toi sormi ja henkilö mitä luultavimmin menehtyy.

   Lainaa

  47. Varastoitu viikuna 19.4.2023 12:24
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Blaablaablaa: Niin no, nähtävästi ne riittää kuitenkin esimerkiksi siihen, että kansanedustajien palkkoja nostetaan ja ne korotukset on aika tuntuvia. Mäkin ottaisin mieluusti tuon vaihtoehdon, että huono-osaiset saisivat vähän parempia tukia tai että joku random ylimääräinen raha ei olisi välittömästi pelkkä paha, jonka takia ne [...]
   Yritystukia maksetaan jotta syntyy työpaikkoja ja hyvinvointia. Kansanedustajien palkkioiden jakaminen niitä enemmän tarvitseville olisi vaikutukseltaan nolla. Rahaa ei vain synny taianomaisesti jaettavaksi. Mutta kun syntyy työtä, saadaan kasaan isompi potti veroina tulonsiirtoja ja hyvinvointiyhteiskuntaa varten.

   Lainaa

  48. Tarkkaileva siili 19.4.2023 12:26
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Minusta näyttää, että on ihmisiä, joille oikea ja vasen on yhtä itsestäänselvää kuin ylös ja alas. "Kukaan" ei varmaan joudu miettimään, oliko yläs pään vai varpaiden puolella. Osalle ihmisistä, minä mukaan luettuna, oikea ja vasen ei ole yhtä selviä, vaan joutuu joka kerran miettimään erikseen jonkin "kummalla [...]
   Kiinnostuin tästä vasen ja oikea ongelmasta niin, että piti ihan googlata hieman. Löysin todella mielenkiintoisen blogikirjoituksen left ja right sanojen etymologiasta https://medium.com/the-philipendium/word-connections-left-right-b20b32a48440, sekä BBC:n artikkelin "miksi jotkut ihmiset eivät osaa erottaa vasenta oikeasta" https://www.bbc.com/future/article/20230112-why-some-people-cant-tell-left-from-right.
   Tuossa BBC:n artikkelissa kerrotaan, että noin joka kuudennella ihmisella on haasteita erottaa vasen oikeasta, eikä ongelma ole suurin autoa ajaessa vaan kun esim. kirurgin pitää amputoida vasen jalka, ja näitä siis on tapahtunut! Samassa artikkelissa myös mainittiin, että henkilöillä joilla on epäsymmetrisempi keho (esim. vahvasti oikeakätinen) on helpompi erottaa vasen ja oikea. Itse olen molempikätinen, jonka luulen olevan yksi syy tuohon hahmotusvaikeuteen. En siis osaa kirjoittaa kummallakin kädellä vaan teen eri asioita eri kädellä, kirjoitan oikealla, syön vasemmalla, vasemman puolen hampaat pesen oikealla kädellä ja oikean puolen vasemmalla (itse asiassa luulin, että kaikki pesevät hampaat noin, mutta ainakin isäni sanoi, ettei niin tehdä). 
   Luin jostain, että suuri osa vasenkätisistä olisikin oikeasti molempikätisiä. Sitä vaan on totuttu sanomaan, että on se kätinen millä kädellä kirjoittaa, vaikka tekisi muita asioita toisella kädellä.

   Lainaa

  49. Seksikäs kumisaapas 19.4.2023 17:55
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Typistetty orava: Ja ennen kaikkea he saavat myös äänestää.
   Se onkin kyllä aika paha, miettikää jos tuollainen ihminen haluaisi äänestää oikeistoa mutta koska hänellä menee suunnat sekaisin, niin hän äänestääkin vahingossa vasemmistoa tai toisinpäin.

   Lainaa

  50. Grillattu gorilla 19.4.2023 19:30
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Miksi tuo ei voisi olla oikeasta kädestä? Oikean käden sormen oikea puoli? En voi olla ainoa joka voisi ottaa oikeasta kädestä tuollaisen kuvan?

   Lainaa

  51. Vakiintunut kana 19.4.2023 22:02
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Minä olen juuri yksi näistä, joilla on menee oikea ja vasen sekaisin. Ja minulla on tosiaan ajokortti. Yleensä, kun kerron tästä, ihmiset kysyvät heti ekana, että miten minä väistän oikealta tulevia. Vakiovastaukseni on: "En minä väistä oikealta tulevia. Minä väistän niitä, jotka tulee tuolta päin. *osoittaa [...]
   Hei kiitos sulle tosi paljon tästä ajatusvinkistä!!! Oon saanut ajokortin aika vastikään ja mulla on myös ADHD ja sen mukanaan tuomat kivat hahmotushäiriöt ja tasa-arvoisessa risteyksessä väistäminen on aiheuttanut päänvaivaa kun en jotenkin saa sisäistettyä oikeaa ja vasenta päässäni sillei et ne myös pysyis siellä. Mut nyt kun kerroit miten sinä sen näet, tajusin yhtäkkiä et hemmetti, näinhän se on!! Tuoltapäin (oikealta) tulevia väistetään, ei sitä tartte muistaa et just tuo suunta on "oikea". Riittää et muistan et se on tuollapäin. Hitsi... Neurotyypillisiltä menee takuulla ohi koko homma, mut luulenpa että joku heimolainen saattaa tajutakin mitä tässä nyt tajusin... En itsekään pysty sitä tarkemmin selittämään, mutta tosiaan tajusin nyt hyvin selvästi jotain jonka ansiosta tulen todennäköisesti olemaan tulevaisuudessa entistäkin parempi kuski. Kiitos toisenkin kerran!

   Lainaa

  52. Uhkarohkea hedelmä 20.4.2023 12:25
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Vakiintunut kana: Hei kiitos sulle tosi paljon tästä ajatusvinkistä!!! Oon saanut ajokortin aika vastikään ja mulla on myös ADHD ja sen mukanaan tuomat kivat hahmotushäiriöt ja tasa-arvoisessa risteyksessä väistäminen on aiheuttanut päänvaivaa kun en jotenkin saa sisäistettyä oikeaa ja vasenta päässäni sillei et ne myös pysyis siellä. [...]
   Ilo olla avuksi. :)

   Lainaa

  53. Olkaimeton lokki 20.4.2023 15:30
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tupakkatauon äänekkäin kirahvi: Vasen pitänee määritellä Violalle. Yllättävän monella on vasen ja oikea sekaisin. Näistä monilla on ajokortti.
   Miten ajokortti liittyy tähän? Itselläni on kyseinen vaiva, mutta tiedän kyllä esim. keitä väistää ilman suuntiman nimeä. (Tuolta puolelta tulevia väistetään, sanoisin) 
   Pelkääjän paikalle kartturiksi ei kannata taasen pyytää. 

   Lainaa

  54. Kavokki kobra 20.4.2023 15:33
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Mulla on helppo neuvo, mene töihin!

   Lainaa

  55. Sidottu perhonen 20.4.2023 17:10
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Painoton lammas: Päälle tonnin saa palkkaa, mistä työstä noin vähän maksetaan? Vai onko sitten joku pari tuntia päivässä tekevä duunari. Keskituloisenakin on pelottavan vieraantunut siitä millä pennosilla osa joutuu kitkuttamaan.
   Esimerkiksi viheraluehoitajan hommissa (kausityöläisenä) tienasin lapaseen n. 1000€/kk. Ihan täyttä työviikkoa tein.

   Lainaa

  56. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Blaablaablaa: Niin no, nähtävästi ne riittää kuitenkin esimerkiksi siihen, että kansanedustajien palkkoja nostetaan ja ne korotukset on aika tuntuvia. Mäkin ottaisin mieluusti tuon vaihtoehdon, että huono-osaiset saisivat vähän parempia tukia tai että joku random ylimääräinen raha ei olisi välittömästi pelkkä paha, jonka takia ne [...]
   Tuo on erittäin naiivi katsantotapa. Nykyäänkin pienipalkkaisten tulo ero tuilla elämiseen on sen verran pieni että jos tukia nostetaan ja palkat ei nouse niin työtä ei kannata tehdä vaan olla suoraan työtön. On uskomatonta jos ajattelet että siitä ei lähtisi isompi sattumusten ketju kun pienipalkkaiset siirtyisivät työttömäksi ja työt jäisi sitten tekemättä. Nyt ymmärrän miksi äänestystulokset on aina mitä on jos tämänkaltainen ajatusmalli on täälläkin useammalla.

   Lainaa

  57. Satavuotias lohikäärme 21.4.2023 0:24
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tommi Pienimuna: Minä olen kuullut semmoista, että jos syö aamupaskaansa niin oksennus tulee helposti. Onkohan siinä mitään perää?
   Kusen juontikin auttaa siinä oksentamisessa. Jos ei muutoin niin siihen kuseen voi lisätä suolaa.
   Ihan vaan varmuuden vuoksi kerron jos sattuu saamaan vaikka jonkun myrkytyksen jostain.

   Lainaa

  58. Mönjässä kierinyt lintu 21.4.2023 2:22
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Mä en saa toimeentulotukee, mut kiitos exän hyväksikäytön mulla on sellanen velkataakka niskassa, että mun on ollut pakko yksinkertaisesti kieltäytyä muutaman tonnin perinnöstä. Summa sen verran iso, että eroa loppusummaan ei ois tullut. Siksi mie mieluummin luopunu perinnöstä niin, että muut saa sit enemmän, koska mä aattelen että perinnöstä pitäs olla jotain hyötyä tai iloa, mulle siitä tulis vaan paha mieli, kun en pystyis käyttämään sitä.

   Lainaa

  59. Kelvoton ananas 24.4.2023 14:37
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Minä katoin myös, että kuvassa voi ihan hyvin olla myös oikean käden pikkurilli ja siksi ihan turhaan nauretaan vasemman vänkäyksestä.

   Lainaa

  60. Kelvoton ananas 24.4.2023 14:49
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Olkaimeton lokki: Miten ajokortti liittyy tähän? Itselläni on kyseinen vaiva, mutta tiedän kyllä esim. keitä väistää ilman suuntiman nimeä. (Tuolta puolelta tulevia väistetään, sanoisin) Pelkääjän paikalle kartturiksi ei kannata taasen pyytää. 
   Miten sinulle pitäisi sitten opastaa pidempi reitti? Käänny siitä risteyksestä sinne, seuraavasta tuonne ja kolmannesta jonnekin päin, niin olet perillä? Koska jos kertoo oikealle ja vasemmalle, osaatko perille itsenäisesti ohjeiden kanssa kun vieressä ei kukaan näytä että "tuonne"?

   Lainaa

  61. Avaamaton manaatti 28.4.2023 21:36
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kelvoton ananas: Miten sinulle pitäisi sitten opastaa pidempi reitti? Käänny siitä risteyksestä sinne, seuraavasta tuonne ja kolmannesta jonnekin päin, niin olet perillä? Koska jos kertoo oikealle ja vasemmalle, osaatko perille itsenäisesti ohjeiden kanssa kun vieressä ei kukaan näytä että "tuonne"?
   oon ajanut yli kymmenen vuotta, enkä muista onko mulle koskaan neuvottu reittiä noin. Jos on, niin oon varmaan sanonut, että nyt menee koko homma multa ohi, sanotko vain osoitteen :D Siis jos mua neuvoisi noin, se kuulostaa mun korvaan tältä "sitvasen aja siitä oikea oikea vasen sinne sitten risteys ja roskis ja vasen ja sivuun ja ei sinne vaan oikea ja blaa blaa blaa". En näe mielessäni sitä reittiä ja en muista ulkoa niitä lueteltuja maamerkkejä ja montako metriä piti minnekin ajaa.  Sanokaa vain osoite niin laitan sen navigaattoriin.  Tota voisi totta kai treenata, se on taito siinä missä muutkin. En ole luontaisesti siinä hyvä, mutta en usko sen olevan muuttumaton ominaisuus. Mutta.... ei mulla ole mitään motivaatiota treenata tota, koska mieluummin pääsen perille oikeaan paikkaan sopivassa ajassa käyttäen navigaattoria.

   Lainaa

  62. Söötti ananas 22.5.2023 3:45
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Toimeentulosta kyselevä miettii ihan valideja asioita. Hän ei kuitenkaan tuhlannut sitä perintöä turhuuksiin, vaan hoiti maksuja, sijoitti tarvittaviin kodinkoneisiin ja uusiin vaatteisiin. Jos ei ole elänyt toimeentulotuella, niin ei voi ymmärtää kuinka tärkeää se on, kun saa vihdoin ostettua ehjiä alusvaatteita tai pesukoneen, joka oikeasti pesee vaatteita, eikä hakkaa reikää lattiaan. Tuossa ei ole mitään mokaa. Eikä rahoja ole hassattu. Mut köyhä ei sais saada mitään ilman, että raippa iskee välittömästi.

   Lainaa

  63. Silityskuiva pulu 19.12.2023 9:45
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mä olen yksi niitä, jotka eivät muista kumpi on oikea ja kumpi vasen. Jos neuvon muita, näytän aina suuntaa kädellä, koska se sana mikä suusta tulee voi olla ihan kumpi vain. Tää sama ongelma mulla on tosin nimien kanssa: heti kun toinen lapsi syntyi, aloin kutsumaan lapsia ihan ristiin sattumanvaraisesti, vaikka lapsilla on neljä vuotta ikäeroa. Opettajana tää on muuten tosi kiva ominaisuus 🙈 Ja mitä tulee oikeaan ja vasempaan, todistetusti saa kortin vaikka ne menee sekaisin. Inssiä ajaessa se valvoja käski (ihan hyvissä ajoin) kääntymään valoristeyksestä oikealle. Siinä valoissa odottaessa hän sitten totesi, että kun nyt ollaankin kääntymässä vasemmalle, niin ajetaanpa tuon kaupan pihaan 🙈

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kela, kuva, käsi, perintö, raha, raskaus, sormi, vasenkätinen, verenpurkauma