Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Maskuliinisuuden kahleet

Miehen rooli nyky-yhteiskunnassa näyttää varsin mielenkiintoiselta, ainakin Tuulan näkökulmasta.
Maskuliinisuuden kahleet

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 87 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kimeä persikka 20.4.2023 0:12
   Tulos: +481 (535 ääntä)
   Frantsila ja Frantsilan tuotteen on parhaita! Suomalaista laatua! Upea mainoskuvakin.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 20.4.2023 0:43
   Tulos: +697 (733 ääntä)
   Aurora ei viitsi edes tutustua tuotteeseen, mutta viitsii kyllä kirjoittaa viiden kappaleen miniesseen siitä, mikä Frantsilassa ja nyky-yhteiskunnassa on vikana. Mielensäpahoittaminen on jännä asia.

   Lainaa

  3. Tulos: -461 (627 ääntä)
   Jos Tuula haluaa vinkkejä miesleipureilta, niin mitä Marja tulee siihen sössöttämään jotain jonninjoutavuuksia? Kai Tuula nyt saa kysellä vinkkejä ihan keneltä haluaa, ilman että keskustelu tarvii viedä randomiksi off-topic sekoiluksi. Tuula saa myös olla misogyninen jos siltä tuntuu, se ei Marja kuulu sinulle pätkän vertaa eikä tarvitse tulla heti menkkaraivoissa sekoilemaan. Muutenkin jos käyttää termejä kuten "misogyninen" muutenkin kuin läpällä kun vittuilee feminatseille niin siitä heti tietää millainen ilopilleri on kyseessä. Ja minä en minkäänlaista naisvihaa tunne, oikeastaan jopa päin vastoin. Mielestäni naiset ovat usein loistavia leipureita ja ruuanlaitto sujuu muutenkin, kuten myös kaikenlaiset pienet askareet.

   Lainaa

  4. Pikkutarkka hamsteri 20.4.2023 1:37
   Tulos: +552 (572 ääntä)
   En suosittele laskimen tökkimistä munalla, ei varmasti osu oikeisiin nappeihin kun ei tahdo osua kusikaan pönttöön.

   Lainaa

  5. Maineikas varis 20.4.2023 1:41
   Tulos: +178 (192 ääntä)
   Turha käyttää aikaa laskemiseen. Ei siitä tule montaa euroa hintaa oli millanen sähkösoppari tahansa. Raaka-aineet ja vaiva on kuitenkin kymppejä että siinä se 0,2e - 2e sähkö ei tunnu missään.

   Lainaa

  6. Tulos: +464 (494 ääntä)
   Käsittämätön ajatus, että kun minä en osaa, ei varmasti osaa koko sukupuolikaan. Naispuolisia ammattilaisiakaan ei tosiaan tunnu löytyvän esim. taloushallinnon, finanssialan tai tekniikan puolelta... Surullista, että joku tosissaan ajattelee, ettei voi kyetä johonkin (poislukien siittäminen) vain ja ainoastaan siksi koska on nainen.

   Lainaa

  7. Tunnettu vesimeloni 20.4.2023 2:19
   Tulos: +427 (475 ääntä)
   Pakko sanoa, et on kyllä kaunis mainoskuva.

   Lainaa

  8. Tääontää 20.4.2023 2:35
   Tulos: +280 (312 ääntä)
   Onnistunut mainoskuvahan toi on.

   Lainaa

  9. Välttämätön albatrossi 20.4.2023 3:11
   Tulos: +351 (357 ääntä)
   Saahan sitä olla sellainen kuin on, mutta sairasta, että kehtaa solvata toista ihmistä ihan julkisesti

   Lainaa

  10. Random minkki 20.4.2023 3:24
   Tulos: +283 (287 ääntä)
   Välttämätön albatrossi: Saahan sitä olla sellainen kuin on, mutta sairasta, että kehtaa solvata toista ihmistä ihan julkisesti
   On kyl tosiaan typerää väittää, että joku ei ulkonäkönsä perusteella olisi sopiva sukupuolensa edustaja. Miehiä ja naisia on monen näköisiä ja mallisia, ja on tosiaan sairasta yrittää mahduttaa heitä johonkin kapeaan muottiin. Ei ihme että nuoriso voi pahoin, jos aikuiset ajattelevat näin.

   Lainaa

  11. Kastunut mato 20.4.2023 3:32
   Tulos: +340 (346 ääntä)
   "jos se hänelle sopii, go for it" sanoo, ja vetää sen jälkeen vielä parin kappaleen esseen siitä miten tämä on väärin auroora mulla on sulle pieni vinkki: joskus voi ihan vaan välittää omista jutuistaan ja se miltä muut näyttää kuvissa ei oo sun asia

   Lainaa

  12. Tukintolvana 20.4.2023 5:18
   Tulos: +289 (305 ääntä)
   Auroran mittapuulla Jeesuksestakin yritetään tehdä nainen kun hän on hoikka, vaalea ja pitkätukkainen, usein myös kuvattu pukeutuneena pastelliväriseen "mekkoon" ja jopa vaaleanpunaiseen sellaiseen! Härregyyd!

   Lainaa

  13. Tulos: -167 (205 ääntä)
   Miksi ei saisi kysyä juuri mieheltä tai naiselta. Mitä ihmeen haittaa siitä on jos joku näin haluaa tehdä.

   Lainaa

  14. Tuoksuva raatokärpänen 20.4.2023 6:22
   Tulos: -37 (55 ääntä)
   Alkoi tehdä mieli Tuulan tekemiä voileipiä. Ne ovat varmasti täydellisiä.

   Lainaa

  15. Attrahoiva sotilas 20.4.2023 6:40
   Tulos: +310 (324 ääntä)
   Olen nainen, insinööri ja töissä insinööritoimistossa. Joskus tulee puheluita yleisnumeroomme, johon vastaa kuka kerkiää: "olisiko siellä joku mies joka tietää..." 100 % näin kysyjistä on naisia. Voi kuulostaa yllättävältä, mutta vanhimmat miehet luottavat ammattitaitooni eniten.

   Lainaa

  16. Hajoamaton marja 20.4.2023 7:00
   Tulos: +184 (194 ääntä)
   Tuota olin itsekin tulossa kertomaan, että eikö Jeesus ole kuvattu iät ajat juuri samankaltaisena miehenä? Siitä vaan kirjoittamaan esseetä Jumalalle että moinen epämiehekkyys ei ole ok. Mitä tulee Tuulaan, samaa ajatusmaailmaa toteuttaa myös äitini. Olisi pitänyt pyytää joku mies ostamaan ja vaihtamaan kylppäriin lamppu kun eihän nainen voi semmoista osata. Tuohon vanhakantaiseen mielenmaisemaan liittyy myös vahva haluttomuus opetella mitään uutta edes pakon edessä, eli ennemmin pysyisi kylppäri pimeänä kuin että äiti ikipäivänä kysyisi neuvoa miten hän itse osaisi ostaa ja vaihtaa lampun. (Hupaisa detalji: tuo lause sanottiin minulle tyttärelle, joka olin paraikaa rakentamassa äidille uutta terassia.)

   Lainaa

  17. Puli paarma 20.4.2023 7:01
   Tulos: +45 (53 ääntä)
   Miesten on helpompi laskea 11 asti.

   Lainaa

  18. Kupera kobra 20.4.2023 7:19
   Tulos: +206 (212 ääntä)
   Ohjeet epäselvät, nyt on muna jumissa laskimessa.

   Lainaa

  19. Laihahko tyyny 20.4.2023 7:25
   Tulos: +117 (123 ääntä)
   Attrahoiva sotilas: Olen nainen, insinööri ja töissä insinööritoimistossa. Joskus tulee puheluita yleisnumeroomme, johon vastaa kuka kerkiää: "olisiko siellä joku mies joka tietää..." 100 % näin kysyjistä on naisia. Voi kuulostaa yllättävältä, mutta vanhimmat miehet luottavat ammattitaitooni eniten.
   Minäkin olen insinööri ja nainen. Olen joutunut usein todistelemaan osaamistani yritysten johtohenkilöille ja haastattelijoille, mutta useimmat työkaverit eivät todisteluja kaipaa, vaan näkevät taidot ihan työtä tehdessä. Välillä vanhemman sukupolven metallimiehien kanssa on ollut ennakkoluuloja alkuun, mutta nekin ovat nopeasti kääntyneet kunnioitukseksi molempia kohtaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +121 (139 ääntä)
   Juu: Miksi ei saisi kysyä juuri mieheltä tai naiselta. Mitä ihmeen haittaa siitä on jos joku näin haluaa tehdä.
     No tottakai saa. Aika vapaasti netissä saa harjoittaa mitä idiotismia tahansa, miten muuten kävisi Feissarimokienkaan. 
     Saa myös sanoa, että nyt muuten harjoitat idiotismia. Nämä "aaargh mitään ei saa sanoa" porukat yleensä ovat ensin sanoneet, oikein laajasti, jotain mahdollisimman hölmöä (a'la Aurora: miehillä ei voi olla lihaskipuja? Se on epämiehekästä? Mitä vattua nyt taas?). Joku sitten huomauttaa, että sekoiletpa taas -ja sitä sekoilijan mielestä ei sitten todellakaan saa sanoa. 
     Jos haluaisi vastauksen, niin kannattaisi varmaan muotoilla kysymys niin, että sellaisen saisi. Mutta saahan sen muotoilla niinkin, että saa aikaiseksi kinan jostain ihan muusta, jos jostain käsittämättömästä syystä kokee sen hyödylliseksi. Saahan sitä vaikka syödä keittoa haarukalla jos haluaa, eri asia sitten kannattaisiko.

   Lainaa

  21. Tulos: +253 (261 ääntä)
   Auroralla on nyt logiikan kanssa ongelmia. Jos hän valittaisi esim. siitä, että kuvassa on kukkia, eivätkä kukat sovi miehelle, se olisi ainoastaan typerää mutta jotenkin mahdollista. Mutta hän valittaa siitä, millaiset kasvonpiirteet ja luusto kuvan miehellä on. Ja tällä perusteella miehestä yritetään tehdä jotain muuta kuin mies. Koska eihän mies näytä tuolta. Mutta kun kuvassa on mies. Todistettavasti mies siis näyttää tuolta - tuo mies ainakin. Aurorakaan ei yritä kiistää sitä, että siinä mies on, ei myöskään väitä, että kuva olisi fotoshopattu tai piirretty. Ei hänelle myöskään ole kasvojen tai vartalon muotoa tätä kuvaa varten luotu: eiköhän hän ole syntynyt noilla piirteillä. Loogisesti ei voi yhtä aikaa mahdollista, että miehet eivät näytä tuolta, ja kuvassa samaan aikaan kuitenkin on mies, ja kuvan mies näyttää juurikin tuolta.

   Lainaa

  22. Altis kantojuhta 20.4.2023 7:42
   Tulos: +30 (44 ääntä)
   Siis mitä? Jos sormet loppuu laskiessa, niin housuista löytyy se yhdestoista. Näin siis miehillä.

   Lainaa

  23. Ynseä seuraeläin 20.4.2023 7:58
   Tulos: -104 (114 ääntä)
   Akrasia: Käsittämätön ajatus, että kun minä en osaa, ei varmasti osaa koko sukupuolikaan. Naispuolisia ammattilaisiakaan ei tosiaan tunnu löytyvän esim. taloushallinnon, finanssialan tai tekniikan puolelta... Surullista, että joku tosissaan ajattelee, ettei voi kyetä johonkin (poislukien siittäminen) vain ja ainoastaan siksi koska on nainen.
   Joo mutta siittimellä eli peeniksellä siitetään, joten en ymmärtänyt tota sun kommentin loppua, että mitä oikein tarkoitit sanoa. Että jonkun mielestä naiset pystyy kuitenkin siittämään, vaikka ovat naisia? 🤔

   Lainaa

  24. Tulos: +47 (59 ääntä)
   Mieshän ajattelee alapäällään? Kyllä, siellä ne matemaattiset laskukaavat lasketaan.

   Lainaa

  25. Särötön hedelmä 20.4.2023 8:30
   Tulos: +136 (142 ääntä)
   Kyöpeli: Auroralla on nyt logiikan kanssa ongelmia. Jos hän valittaisi esim. siitä, että kuvassa on kukkia, eivätkä kukat sovi miehelle, se olisi ainoastaan typerää mutta jotenkin mahdollista. Mutta hän valittaa siitä, millaiset kasvonpiirteet ja luusto kuvan miehellä on. Ja tällä perusteella miehestä yritetään tehdä jotain [...]
   Aivan omitunen avautuminen Auroralta. Tuolla miehellä on aivan upea luusto ja kauniit/komeat kasvonpiirteet. Hän on hyvännäköinen "länsimaalaisella mittapuulla" 
   vaikka ei välttämättä kaikkien silmää miellyttäisikään. 

   Lainaa

  26. Ihan oikea banaani 20.4.2023 8:37
   Tulos: +129 (135 ääntä)
   Mun suurin toive on, että nämä mokien päähenkilöt lukevat itse feissarimokia ja osaavat mennä edes vähän itseensä.

   Lainaa

  27. Aikailematon puuma 20.4.2023 8:40
   Tulos: +66 (76 ääntä)
   Upea tuo mainoskuva 😍👏🏻

   Lainaa

  28. Peruuttamaton riikinkukko 20.4.2023 8:43
   Tulos: +49 (61 ääntä)
   Kupera kobra: Ohjeet epäselvät, nyt on muna jumissa laskimessa.
   Ei saa naurattaa! Melkein tuli kahvit puhelimen näytölle. 🤣

   Lainaa

  29. Vakavarainen muovipussi 20.4.2023 8:44
   Tulos: +132 (144 ääntä)
   Auta armias jos joku uskaltaisi hyökätä tuolla tavalla Auroraa itseään kohtaan niin täydellä varmuudella olisi kunnianloukkaus-syyte poliisilla ja ties mitä muita uhkauksia.

   Lainaa

  30. Reseptivapaa Dinosaurus 20.4.2023 9:06
   Tulos: +117 (129 ääntä)
   Aurora on juuri sitä, mikä on vikana tässä maailmassa. Hyi.

   Lainaa

  31. Itseasiassa 20.4.2023 9:08
   Tulos: +115 (133 ääntä)
   Tuo Aurora oli muuten joku KD:n aktiivi. Ei taas yllätä nämä kristilliset arvot.

   Lainaa

  32. Pöhkö hedelmä 20.4.2023 9:12
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Miehet ilmeisesti tietävät myös, minkä hintaista sähköä Tuula käyttää. Koitin käyttää laskinta munallani, ja näppäilin seuraavat: 715517 0.05135 0.513513 Jonnet ei ehkä muista.

   Lainaa

  33. Tulos: +118 (126 ääntä)
   Kyöpeli: Auroralla on nyt logiikan kanssa ongelmia. Jos hän valittaisi esim. siitä, että kuvassa on kukkia, eivätkä kukat sovi miehelle, se olisi ainoastaan typerää mutta jotenkin mahdollista. Mutta hän valittaa siitä, millaiset kasvonpiirteet ja luusto kuvan miehellä on. Ja tällä perusteella miehestä yritetään tehdä jotain [...]
   Kävin katsomassa sivustolla myös sitä naisen kuvaa, ja mietin samaa. Vaikea kuvitella miksi se on joidenkin mielestä negatiivista, että mainoskuvissa on nykyään edustettuna enemmän eri näköisiä ihmisiä. Oikein väen väkisin halutaan että vain tietyn muotin mallit ovat esillä luomassa kauneusihanteita ja ulkonäköpaineita.

   Lainaa

  34. Topakka sakaali 20.4.2023 9:20
   Tulos: +81 (89 ääntä)
   Ikinä en ole Frantsilasta kuullut, joten piti googlettaa. Näköjään jatkossa voi alkaa käyttää ky. tuotteita

   Lainaa

  35. Tulos: +2 (20 ääntä)
   Pikkutarkka hamsteri: En suosittele laskimen tökkimistä munalla, ei varmasti osu oikeisiin nappeihin kun ei tahdo osua kusikaan pönttöön.
   Luultavasti täällä joskus oli kuva pisuaarista joh8n oli viritetty karvaa jotta miehet edes yrittäisi osua sinnepäin. Joten joku samantyyppinen kyhäelmä vois toimia. Tai sitten ihan sormia käyttää? Siitä kuvasta jostain syystä tuli ajatus että miksei enää tule ikuisesti iholla sarjaa? Onko ihmiset lopettaneet tatskojen ottamisen vai missä vika?

   Lainaa

  36. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kimmo ❤

   Lainaa

  37. Itseasiassa 20.4.2023 10:22
   Tulos: +63 (77 ääntä)
   Attrahoiva sotilas: Olen nainen, insinööri ja töissä insinööritoimistossa. Joskus tulee puheluita yleisnumeroomme, johon vastaa kuka kerkiää: "olisiko siellä joku mies joka tietää..." 100 % näin kysyjistä on naisia. Voi kuulostaa yllättävältä, mutta vanhimmat miehet luottavat ammattitaitooni eniten.
   Oho. Itse insinöörinä voin sanoa, että aletavaa kommentointia on tullut kyllä molemmilta sukupuolilta. Jotkut miehet alkavat luottaa vasta kun ovat saaneet tutustua ammattiosaamiseen, nuorempana varsikin sai niitä kysymyksiä, että olenko paikalla vai keittämässä kahvia. Tottakai, en kai muuten oisit ollut työnjohtajan tittelillä. 
   Mutta mitäs läksit, kun kaikkihan tietää että tekniikan alalla tarvitsee kivekset. Vaikka niistä ei kyllä kysytty pääsykokeissa. 

   Lainaa

  38. Itseasiassa 20.4.2023 10:25
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Altis kantojuhta: Siis mitä? Jos sormet loppuu laskiessa, niin housuista löytyy se yhdestoista. Näin siis miehillä.
   Miksei meillä ole yksitoistasormijärjestelmää tai tasaluvut aina 11 välein?

   Lainaa

  39. Itseasiassa 20.4.2023 10:34
   Tulos: +47 (55 ääntä)
   Topakka sakaali: Ikinä en ole Frantsilasta kuullut, joten piti googlettaa. Näköjään jatkossa voi alkaa käyttää ky. tuotteita
   Heillä on Hämeenkyrösdä myös aivan ihana kahvila ja siitä muutaman kilometrin päässä se alkuperäinen tila, jossa voi yöpyä ja siellä järjestetään erilaisia kursseja.

   Lainaa

  40. Valloittamaton järvisieni 20.4.2023 10:34
   Tulos: +20 (46 ääntä)
   Akrasia: Käsittämätön ajatus, että kun minä en osaa, ei varmasti osaa koko sukupuolikaan. Naispuolisia ammattilaisiakaan ei tosiaan tunnu löytyvän esim. taloushallinnon, finanssialan tai tekniikan puolelta... Surullista, että joku tosissaan ajattelee, ettei voi kyetä johonkin (poislukien siittäminen) vain ja ainoastaan siksi koska on nainen.
   Toisaalta, kaikki henkilökohtaisesti tuntemani kirjanpitäjät ovat naisia. 
   Joku tutkimuskin oli jossain missä todettiin miesten pärjäävän erityisesti matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa, naisten taas aikalailla kaikessa. Naisten suhteellinen vähyys STEM-aloilla ei siis johdu siitä etteivät naiset siellä pärjäisi, vaan siitä että koska heillä on niin monta muutakin vaihtoehtoa tarjolla he hajautuvat joka alalle mielenkiinnon mukaan. Miehillä taas ei välttämättä ole niin monta muuta suuntaa tarjolla jos osaamisprofiili on jäänyt kapeaksi, joten kun suuri osa sitten kerääntyy STEM-aloille, niin sekä miesten paljous että naisten vähyys siellä korostuvat.

   Lainaa

  41. Tulos: +96 (102 ääntä)
   Taidankin laittaa jonkin Frantsilan tuotteen heti ostoslistalle. Toimitusjohtajalle terkkuja, vaikutat huipputyypiltä! Tuen mielelläni yritystänne. Ja mainoskuva on onnistunut 🙂

   Lainaa

  42. It's a deal 20.4.2023 11:03
   Tulos: +125 (135 ääntä)
   Meillä oli pitkään toimitusjohtajana nainen, joka selvitti kaikkein hankalimmat ja sekavimmat ongelmat, ja joutui usein tekemään sen puhelimessa. Jumankauta että keitti päässä joka kerran kun minulle soitettiin ja sanottiin "Teiltä soitti keskuksesta joku sihteeri ja väitti, että asia on näin, sano sinä nyt miten se oikeasti menee?" En voi edes kuvitella miltä hänestä tuntui, varmaan siltä, että se titteli pitäisi mainita joka lauseessa vaikka kyse oli joskus ihan mitättömistä asioista kuten asiakkaan itsensä hukkaamasta laskusta. Ärsyttävimpien kohdalla laitoin hänelle pikaviestin tilanteesta että varautuu puheluun ja sanoin asiakkaalle "Anteeksi, mutta minulla ei ole pätevyyttä tai valtuuksia moiseen, mutta annan sinulle TJ:n ei-julkisen kännykkänumeron, niin pääset valittamaan suoraan huipulle." Kaikkein pahimmat olivat jo mouhonneet aiemmassa puhelussa hankkivansa hänelle potkut, kunhan saavat johtajan linjan päähän. Silloin hain kahvin ja menin hänen toimistoonsa istumaan ja kuuntelemaan.

   Lainaa

  43. Syyntakeeton monni 20.4.2023 11:04
   Tulos: +66 (74 ääntä)
   Attrahoiva sotilas: Olen nainen, insinööri ja töissä insinööritoimistossa. Joskus tulee puheluita yleisnumeroomme, johon vastaa kuka kerkiää: "olisiko siellä joku mies joka tietää..." 100 % näin kysyjistä on naisia. Voi kuulostaa yllättävältä, mutta vanhimmat miehet luottavat ammattitaitooni eniten.
   Totta! Ne on just ne vanhan liiton ammattilaiset, timpurit yms, joille mun sukupuoleni ei ole ongelma. Ilmeisesti ei tarvitse pelätä, että akat tulee ja vie mun työt.
   Nuoremmista miehistä löytyy sitten ihan käsittämätön määrä tytöttelijöitä.

   Lainaa

  44. Tulos: -54 (68 ääntä)
   Kivi:   No tottakai saa. Aika vapaasti netissä saa harjoittaa mitä idiotismia tahansa, miten muuten kävisi Feissarimokienkaan.   Saa myös sanoa, että nyt muuten harjoitat idiotismia. Nämä "aaargh mitään ei saa sanoa" porukat yleensä ovat ensin sanoneet, oikein laajasti, jotain mahdollisimman hölmöä (a'la Aurora: miehillä [...]
   Tämä siinä ihmetyttää kun sanotaan että olkaa sellaisia kuin haluatte ja jos joku haluaa olla "vanhanaikainen" ja kysellä juuri siltä jonka olettaa tietävän asiasta niin mitä ihmeen väliä sillä pitäisi olla

   Lainaa

  45. Vakavarainen matelija 20.4.2023 11:28
   Tulos: -104 (132 ääntä)
   Miksi oletatte että kuvassa on mies? Hänhän voi olla mikä tahansa niistä 70+ sukupuolesta joita kuulemma löytyy.

   Lainaa

  46. Monenlaenen sotilas 20.4.2023 11:32
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Puli paarma: Miesten on helpompi laskea 11 asti.
   Unohdat varpaat! 20 onnistuu naisilta ja 21 miehiltä.

   Lainaa

  47. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Kyöpeli: Auroralla on nyt logiikan kanssa ongelmia. Jos hän valittaisi esim. siitä, että kuvassa on kukkia, eivätkä kukat sovi miehelle, se olisi ainoastaan typerää mutta jotenkin mahdollista. Mutta hän valittaa siitä, millaiset kasvonpiirteet ja luusto kuvan miehellä on. Ja tällä perusteella miehestä yritetään tehdä jotain [...]
   Luulen että tää koko juttu lähti siitä että kuvassa on kukkia. Sitten on katsottu että omfg, sehän on MIES kukkien keskellä ja vielä pitkillä hiuksilla, mitä täällä tapahtuu?!🤯😵 Sitten on laitettu foliohattu äkkiä päähän ja käyty katsomassa myös joku toinen kuva, jossa on nainen ILMAN KUKKIA, mitä ihmettä?! Ja vielä vakava ilme, NAISELLA?
   Jos kuvassa ei olisi ollut kukkia, oon aika varma että siitä olisi scrollattu ohi sen enempää miettimättä. 

   Lainaa

  48. Voittoisa sakaali 20.4.2023 12:45
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Monenlaenen sotilas: Unohdat varpaat! 20 onnistuu naisilta ja 21 miehiltä.
   Naisilla kyllä onnistuu 22.

   Lainaa

  49. Tulos: +88 (94 ääntä)
   Ei, Tuula! Eihän miesleipureita ole olemassakaan, koska testosteroni vie kyvyn tehdä keittiössä mitään monimutkaisempaa kuin kaljan ja makkaran ottaminen jääkaapista.

   Lainaa

  50. Sopiva paarma 20.4.2023 13:36
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Mutta miehethän tuntevat sähkölaskun munaskuissaan.

   Lainaa

  51. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Juu: Miksi ei saisi kysyä juuri mieheltä tai naiselta. Mitä ihmeen haittaa siitä on jos joku näin haluaa tehdä.
   Saahan sitä kysyä, mutta sitten sanoa ääneen se olettamus, että naiset ei osaisi laskea on se, missä mentiin aivan metsään.

   Lainaa

  52. Tulos: +43 (51 ääntä)
   Ynseä seuraeläin: Joo mutta siittimellä eli peeniksellä siitetään, joten en ymmärtänyt tota sun kommentin loppua, että mitä oikein tarkoitit sanoa. Että jonkun mielestä naiset pystyy kuitenkin siittämään, vaikka ovat naisia? 🤔
   Niin. Sanoin, että kyllä nainenkin voi kyetä vaikka mihin mitä miehetkin, muttei siittämään... 🙄 luehan ihan ajatuksella.

   Lainaa

  53. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Yrittikö kukaan muu tykätä Kimmon kommentista?

   Lainaa

  54. Tulos: -75 (97 ääntä)
   Juu se on kyllä kieltämättä jännä että esim. kimppakyytiin saa toivoa ainoastaan naiskuljettajia, mutta laskutoimituksen suorittamiseen ei saa toivoa miestä.

   Lainaa

  55. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Pikkutarkka hamsteri: En suosittele laskimen tökkimistä munalla, ei varmasti osu oikeisiin nappeihin kun ei tahdo osua kusikaan pönttöön.
   Tässä on tärkeetä sekä koko että miten sitä käyttää. Pitää olla tarpeeksi pieni vehje ja tarkka tähtäys.

   Lainaa

  56. Tulos: +66 (78 ääntä)
   Juomari: Juu se on kyllä kieltämättä jännä että esim. kimppakyytiin saa toivoa ainoastaan naiskuljettajia, mutta laskutoimituksen suorittamiseen ei saa toivoa miestä.
     Saahan sitä toivoa ihan mitä ikinä haluaa, vaikka kuun taivaalta. Kuten sanottu, mikään ei estä. 
     Se, saako toivomaansa on sitten eri juttu. Jos esim. pelkään olla yksin autossa vieraan miehen kanssa (mikä valitettavasti ei ole ihan järjetön pelko), otan sitten sen riskin etten saa kyytiä ollenkaan. Saan ihan omassa pienessä vatsassani pohtia, haluanko mieluummin varmemman kyydin, vaiko naiskuskin, ja päättää itse kumpi on parempi. Samaan tapaan Tuula saa pyytää sähköongelmalleen miestä ratkaisijaksi, ei vain näy löytyvän. Jos Tuulan mielestä on parempi olla ilman ratkaisua ollenkaan jos ratkaisijaksi ei löydy miestä, niin onko sitä joku jollain tavoin estämässä? Kukaanhan ketjuun vastanneista naisista ei tarjonnut ratkaisua, mikä on oletettavasti sitä, mitä Tuula toivoikin, kun naisratkaisu ei kerran ollut hyvä. 

   Lainaa

  57. Toipuva haisunäätä 20.4.2023 15:11
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   Ynseä seuraeläin: Joo mutta siittimellä eli peeniksellä siitetään, joten en ymmärtänyt tota sun kommentin loppua, että mitä oikein tarkoitit sanoa. Että jonkun mielestä naiset pystyy kuitenkin siittämään, vaikka ovat naisia? 🤔
   Ihan selvästihän siinä sanottiin, että se siittäminen on ainoa, mistä ei ole surullista ajatella, ettei nainen siihen sukupuolen perusteella pysty, koska siihen sitä miehen varustusta tarvitaankin.

   Lainaa

  58. Invalidi kotieläin 20.4.2023 15:43
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Kupera kobra: Ohjeet epäselvät, nyt on muna jumissa laskimessa.
   Ethän vaan käyttänyt perinteistä helmitaulua? Saattaa sattua jos sinne väliin jumiutui :D

   Lainaa

  59. Epäreilu paarma 20.4.2023 16:54
   Tulos: -26 (34 ääntä)
   traumcity: Jos Tuula haluaa vinkkejä miesleipureilta, niin mitä Marja tulee siihen sössöttämään jotain jonninjoutavuuksia? Kai Tuula nyt saa kysellä vinkkejä ihan keneltä haluaa, ilman että keskustelu tarvii viedä randomiksi off-topic sekoiluksi. Tuula saa myös olla misogyninen jos siltä tuntuu, se ei [...]
   Clown world.

   Lainaa

  60. Epäreilu paarma 20.4.2023 16:55
   Tulos: -23 (31 ääntä)
   Juu: Miksi ei saisi kysyä juuri mieheltä tai naiselta. Mitä ihmeen haittaa siitä on jos joku näin haluaa tehdä.
   Clown World

   Lainaa

  61. Tulos: -68 (88 ääntä)
   Hirveä valitus siitä että miksi kysytään miestä kun nainenkin osaa laskea sähkönkulutuksen hinnan uunille, mutta kukaan nainen ei sitä sitten viitsinyt tehdä ja kertoa siinä samalla.

   Lainaa

  62. Riskaabeli huonekalu 20.4.2023 18:32
   Tulos: -31 (59 ääntä)
   traumcity: Jos Tuula haluaa vinkkejä miesleipureilta, niin mitä Marja tulee siihen sössöttämään jotain jonninjoutavuuksia? Kai Tuula nyt saa kysellä vinkkejä ihan keneltä haluaa, ilman että keskustelu tarvii viedä randomiksi off-topic sekoiluksi. Tuula saa myös olla misogyninen jos siltä tuntuu, se ei [...]
   Eivätkö ihmiset oikeasti ymmärrä enää ironiaa vai miksi saat niin paljon alapeukkuja?

   Lainaa

  63. Nuutunut kivi 20.4.2023 18:32
   Tulos: +40 (46 ääntä)
   Kyöpeli: Auroralla on nyt logiikan kanssa ongelmia. Jos hän valittaisi esim. siitä, että kuvassa on kukkia, eivätkä kukat sovi miehelle, se olisi ainoastaan typerää mutta jotenkin mahdollista. Mutta hän valittaa siitä, millaiset kasvonpiirteet ja luusto kuvan miehellä on. Ja tällä perusteella miehestä yritetään tehdä jotain [...]
   Schrödingerin mies

   Lainaa

  64. Tulos: -11 (17 ääntä)
   Kyöpeli: Auroralla on nyt logiikan kanssa ongelmia. Jos hän valittaisi esim. siitä, että kuvassa on kukkia, eivätkä kukat sovi miehelle, se olisi ainoastaan typerää mutta jotenkin mahdollista. Mutta hän valittaa siitä, millaiset kasvonpiirteet ja luusto kuvan miehellä on. Ja tällä perusteella miehestä yritetään tehdä jotain [...]
   Logiikka ei tunnetusti ole "Aurorien" (taipuuko se edes noin) laji. Jos se meni väärin niin ei taida logiikka olla minunkaan lajini sikäli että kielessämme olisi aina logiikkaa.

   Lainaa

  65. Tulos: -46 (58 ääntä)
   Akrasia: Käsittämätön ajatus, että kun minä en osaa, ei varmasti osaa koko sukupuolikaan. Naispuolisia ammattilaisiakaan ei tosiaan tunnu löytyvän esim. taloushallinnon, finanssialan tai tekniikan puolelta... Surullista, että joku tosissaan ajattelee, ettei voi kyetä johonkin (poislukien siittäminen) vain ja ainoastaan siksi koska on nainen.
   Eipä niistä kukaan osannu ratkasta alkuperäistä pulmaa

   Lainaa

  66. Vetoketjuton ihminen 20.4.2023 23:13
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Vihdoin selvisi, miksi miehet rapsuttelevat muniaan niin usein. Siellähän on käynnissä joku monimutkainen yhtälöratkaisu, niin ei ihme, että vähän kutkuttelee. Anteeksi aiempi ymmärtämättömyyteni, lupaan jatkossa olla suvaitsevaisempi.

   Lainaa

  67. Vastarannan kiiski 20.4.2023 23:32
   Tulos: -69 (79 ääntä)
   En laita Frantsilan tuotteita ostoslistalle. Ihan vaan sen vuoksi, että näkevät markkinoinnin välineenä esittämänsä aiheen tärkeämpänä kuin tuotteiden mainostamisen ja toisekseen siksi, että täällä kommentoijia kiinnostavat nuo asiat enemmän kuin tuotteiden muut ominaisuudet. Sukupuolifobiaa konkreettisimmillaan. Oikeasti kukaan Frantsilan tuotteiden ostamista esittänyt ei laita tikkua ristiin asian eteen. Mutta meteliä saatiin taas aikaiseksi.

   Lainaa

  68. Lajiteltu sohvaperuna 20.4.2023 23:35
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Riskaabeli huonekalu: Eivätkö ihmiset oikeasti ymmärrä enää ironiaa vai miksi saat niin paljon alapeukkuja?
   Ei jaksa tuon paskaa

   Lainaa

  69. Lihavahko meduusa 21.4.2023 0:19
   Tulos: -33 (41 ääntä)
   No höh, eihän Tuula edes varsinaisesti kysynyt miestä, vaan arveli että niitäkin ryhmässä varmaan olisi ja sitten luuli että miehelle laskeminen olisi ehkä helpompaa. Mutta pieleen meni, ei saanut vastaukseksi sen enempää miehiä kuin laskutoimituksiakaan.

   Lainaa

  70. Pilkkopimeä ämpäri 21.4.2023 7:54
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   down with gender stereotypes!

   Lainaa

  71. Siveä pähkinä 21.4.2023 10:31
   Tulos: +1 (23 ääntä)
   Pluri: Logiikka ei tunnetusti ole "Aurorien" (taipuuko se edes noin) laji. Jos se meni väärin niin ei taida logiikka olla minunkaan lajini sikäli että kielessämme olisi aina logiikkaa.
   Aurora - Auroroiden tai Aurorojen 
   Aurori - aurorien (tuttu taikamaailmasta)

   Lainaa

  72. Tulos: -43 (67 ääntä)
   Särötön hedelmä: Aivan omitunen avautuminen Auroralta. Tuolla miehellä on aivan upea luusto ja kauniit/komeat kasvonpiirteet. Hän on hyvännäköinen "länsimaalaisella mittapuulla" vaikka ei välttämättä kaikkien silmää miellyttäisikään. 
   Mistä lähtien kalpeat hintelät miehet gingeri-tukassa ovat olleet hyvännäköisiä länsimaalaisella mittapuulla? Länsimaalaisella mittapuulla tämähän on nimenomaan ihan outcastia ja lähes kääpiöön verrattava örkki, vaikka jonkun yksittäisen ihmisen silmää sattuisikin mielyttämään.

   Lainaa

  73. Eloton nainen 21.4.2023 13:01
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Attrahoiva sotilas: Olen nainen, insinööri ja töissä insinööritoimistossa. Joskus tulee puheluita yleisnumeroomme, johon vastaa kuka kerkiää: "olisiko siellä joku mies joka tietää..." 100 % näin kysyjistä on naisia. Voi kuulostaa yllättävältä, mutta vanhimmat miehet luottavat ammattitaitooni eniten.
   Sama. Vastaus on, että ei ole, mutta asiasta tietäviä naisia olisi roppakaupalla; tässä heistä yksi. Miten voin auttaa?

   Lainaa

  74. Metsänpeikko 22.4.2023 16:36
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Aurorasta huokuu "ei haittaa, mutta..." energia.

   Lainaa

  75. Tulos: -33 (47 ääntä)
   Ensin mietin närkästyneenä että jopa on Tuulalla stereotypiat syvään juurtuneet kunnes luin keskustelun läpi toiseen kertaan ajatuksella. - Yksi naisoletettu ei osaa käyttää googlea ja kysyy sen sijaan fb-ryhmältä. - Kolme naisoletettua ei osaa käyttää googlea tai auttaa alkuperäistä kysyjää mutta se ei heitä pysäytä heittämästä neljä vastausta jotka eivät ratkaise ongelmaa vaan ovat puhdasta v*ttuilua. - Lopputulos: OP ei saanut ratkaisua ongelmaansa mutta muutama mielensäpahoittaja pääsi sentään avautumaan. Ei mikään ihme jos tuosta touhusta tulee jos jonkunlaisia stereotypioita ihmisille mieleen tyyliin "nainen on naiselle susi" ja tosiaan eipä kaksijalkaisten kanssasiskojen vastauksista hevon humpan vertaa hyötyä ollut alkuperäisen ongelman ratkaisuun. Jos kerran mieli tekee avautua Tuulalle (kuten varmasti tekeekin) niin olisihan sitä voinut googlettaa "uunin sähkönkulutus tunnissa" ja tämän 20 sekuntia elämästään tuhlattuaan esittää asian malliin "Vastaisin varmaan että uunista riippuen noin 2kW per tunti eli kolmessa tunnissa tyypillisesti 6kWh tai vähän alle mutta valitettavasti en ole mies niin en tällä kertaa voi auttaa." XD XD Ja todettakoon jo etukäteen kun nyt tuli sohaistua kepillä muurahaispesää että ihan rauhassa sopii alapeukutella jos on arvon neideillä akuutti misandriakohtaus päällä mutta ei se yllä ihmeteltyä ilmiötä miksikään muuta.

   Lainaa

  76. MeeHomoImeeSitäPersettä 23.4.2023 15:00
   Tulos: -40 (60 ääntä)
   no onhan toi pelleily nykyään ihan sairasta, on mies ja nainen, loput sit on vääristyneitä biologisesti jo kohdussa tai sit vaan päässä heittää ja terapeutille tartteis ajan. pidetään vaan miehet miehinä ja naiset naisina - miltäköhä maailma näyttää 2040 tienoilla, kuumotellen odotellaan xD

   Lainaa

  77. Tulos: +30 (42 ääntä)
   MeeHomoImeeSitäPersettä: no onhan toi pelleily nykyään ihan sairasta, on mies ja nainen, loput sit on vääristyneitä biologisesti jo kohdussa tai sit vaan päässä heittää ja terapeutille tartteis ajan. pidetään vaan miehet miehinä ja naiset naisina - miltäköhä maailma näyttää 2040 tienoilla, kuumotellen odotellaan xD
   Terapia vois sullekin tehdä hyvää, jos noin paljon jaksaa tuntemattomien sukupuoli-identiteetti kiinnostaa.

   Lainaa

  78. Eriskummallinen alokas 24.4.2023 10:15
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   traumcity: Jos Tuula haluaa vinkkejä miesleipureilta, niin mitä Marja tulee siihen sössöttämään jotain jonninjoutavuuksia? Kai Tuula nyt saa kysellä vinkkejä ihan keneltä haluaa, ilman että keskustelu tarvii viedä randomiksi off-topic sekoiluksi. Tuula saa myös olla misogyninen jos siltä tuntuu, se ei [...]
   Juuri näin. Aamen.

   Lainaa

  79. Kiinnostunut jyrsijä 24.4.2023 16:06
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Tuula on vitun tyhmä ja luulee että se johtuu siitä että hän on nainen, vaikka se johtuu siitä että hän on.. no.. Tuula.

   Lainaa

  80. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 24.4.2023 20:43
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Tuulan kysymykeen ei varmasti julkaistu kaikkia kommentteja, tiedä onko siellä ollut joku valaistunut nainen tai jopa luonnonlahjakkuus mies kertonut paljonko Tuulan uuni kuluttaa kolmessa tunnissa. Tuula olisi voinut myös kysyä näin: "Hei kotileipurit, jotka myytte tuotteitanne! Miten muodostatte tuotteen hinnan?" Sehän sisältää tarvikkeiden lisäksi myös muuta kuin sähkön, jonka hinta voi yksilöllä olla vaikka 7 senttiä vanhalla määräaikaisella sopimuksella (kuten allekirjoittaneella) tai, kuten talven kallein pörssisähkö, 107 senttiä kilowattitunnilta.

   Lainaa

  81. Tulos: +20 (32 ääntä)
   MeeHomoImeeSitäPersettä: no onhan toi pelleily nykyään ihan sairasta, on mies ja nainen, loput sit on vääristyneitä biologisesti jo kohdussa tai sit vaan päässä heittää ja terapeutille tartteis ajan. pidetään vaan miehet miehinä ja naiset naisina - miltäköhä maailma näyttää 2040 tienoilla, kuumotellen odotellaan xD
   "Terapeutille tartteis ajan". Mä oon ravannut kaiken maailman terapioissa lapsesta asti (fysioterapia, toimintaterapia, psykoterapia, neuropsykologinen kuntoutus) eikä sillä ole mitään tekemistä mun sukupuoleni kanssa. Oon silti edelleen muunsukupuolinen. Eli haista sinä transfoobikko paska.

   Lainaa

  82. Tulos: -10 (18 ääntä)
   Jamppa: Hirveä valitus siitä että miksi kysytään miestä kun nainenkin osaa laskea sähkönkulutuksen hinnan uunille, mutta kukaan nainen ei sitä sitten viitsinyt tehdä ja kertoa siinä samalla.
   Täällä kyllä saa nykyään alapeukkua ihan ilman syytä näköjään

   Lainaa

  83. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Ymmärrän täysin miksi Tuula halusi kysyä mieheltä neuvoa, näkeehän sen syyn jo tässäkin; Naiset alkavat vain vittuilemaan, että minäpä tiedän vastauksen mutta en kerro. Liekö syynä taas joku nokkimisjärjestys tai menkkakivut, tiedä häntä.

   Lainaa

  84. Tulos: -10 (22 ääntä)
   Eri: "Terapeutille tartteis ajan". Mä oon ravannut kaiken maailman terapioissa lapsesta asti (fysioterapia, toimintaterapia, psykoterapia, neuropsykologinen kuntoutus) eikä sillä ole mitään tekemistä mun sukupuoleni kanssa. Oon silti edelleen muunsukupuolinen. Eli haista sinä transfoobikko paska.
   Varmaan kannattaisi ravata siellä lekurissa myös sukupuolesi takia. Voisi auttaa.

   Lainaa

  85. Kirpeä Ahven 25.4.2023 12:59
   Tulos: -5 (13 ääntä)
   Tuosta Frantsilan kuvasta tuli kyllä minulle ensimmäisenä mieleen joku progelaulaja hämärältä 70-luvulta. Nykyaikana tuntuvat kaikki olevan vähän sekaisin. Dee Snider vastikään kommentoi Tennesseen drag-kieltoa, että tekisi mieli vetää meikit taas naamaan. Nykytilanteessa taitaisi olla yhtä tyhjä kanssa kun sekin ymmärrettäisiin väärin. Jotenkin tuntuu siltä etteivät järkevät ihmiset enää jaksa yrittää, kun nämä ääripäät vievät kaiken tilan, ilman mitään muuta tavoitetta kuin ajaa oma asiansa läpi. Ihan vain siksi kun se on heidän mielipide.

   Lainaa

  86. Luonnonkihara myyrä 25.4.2023 15:27
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Tuulan kysymykeen ei varmasti julkaistu kaikkia kommentteja, tiedä onko siellä ollut joku valaistunut nainen tai jopa luonnonlahjakkuus mies kertonut paljonko Tuulan uuni kuluttaa kolmessa tunnissa. Tuula olisi voinut myös kysyä näin: "Hei kotileipurit, jotka myytte tuotteitanne! Miten muodostatte tuotteen hinnan?" [...]
   Oli siellä jokunen nainen(!) laskenut arvion sähkönkulutuksesta. Laskemista tietysti hankaloittaa se  ettei kysyjä kertonut sähkönsä kWh hintaa tai uuninsa sähkönkulutusta.

   Lainaa

  87. Tulos: +1 (1 ääni)
   Frantsilan työntekijällä on ihanan klassinen ulkonäkö - jostakin syystä minulle tulee hänestä mieleen Virpi Hämeen-Anttilan 1920-luvun yksityisetsivähahmo (Karl Axel Björk). En tiedä miksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: frantsila, herkkyys, kuva, laskea, leipurit, mainos, maskuliinisuus, matematiikka, miehet, miesleipurit, salva, sukupuoli, sukupuoliroolit, sähkön hinta, voide