Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Automaailma, osa 18

Uhkaava tilanne siirtyy Jumbon parkkipaikalta Messengeriin.
Automaailma, osa 18

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Absurdi sorsa 25.4.2023 0:18
   Tulos: +464 (480 ääntä)
   Nyt ei kyllä vihreällä naisella ole pätkääkään realismia. Jenkeistä mallia siviilikanteesta, ei tuosta rikosta sana sanaa vastaan saa? Ja turhaa poliisin ajan kuluttamista. Jos olisi video missä oikeasti meinataan ajaa päälle niin sitten ehkä siitä pikkusakon voisi kuski saada liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

   Lainaa

  2. Tulos: -78 (130 ääntä)
   Huh, meinasi tulla vahinkomiinus tuohon ekaan kommenttiin, kun puhuttiin vihreästä naisesta. Lyötyä ei sovi lyödä. Jatkakaa!

   Lainaa

  3. Älyvapaa aasi 25.4.2023 0:39
   Tulos: +422 (430 ääntä)
   Mulla halkee pää ja repee perse jos toi jenkkiläinen tapa haastaa oikeuteen jokaisesta pienestä asiasta rantautuu Suomeen. Mistä saamarin kivusta ja särystä tuo edes korvauksia hakee kun käytännössä mitään ei tapahtunut? Kuskina olleelle teinille puhuttelu liikenneturvallisuudesta ja siitä kuinka kaahaillessa voi ihan oikeasti tappaa paitsi muita, myös itsensä – asia on sillä selvä.

   Lainaa

  4. Takuuvarma hai 25.4.2023 1:02
   Tulos: +317 (323 ääntä)
   Älyvapaa aasi: Mulla halkee pää ja repee perse jos toi jenkkiläinen tapa haastaa oikeuteen jokaisesta pienestä asiasta rantautuu Suomeen. Mistä saamarin kivusta ja särystä tuo edes korvauksia hakee kun käytännössä mitään ei tapahtunut? Kuskina olleelle teinille puhuttelu liikenneturvallisuudesta ja siitä [...]
   Ja välttämättähän teini ei ole edes kaahaillut, jos vihreä onkin huijari, joka lähettelee samaa viestiä useammalle ja testaa, jos joku säikähtäessään maksaisi. Vaatisin häntä kertomaan "näkemänsä" rekisterinumeron heti alkuun.

   Lainaa

  5. Tääontää 25.4.2023 2:15
   Tulos: +159 (165 ääntä)
   Hitto melkeen kuolin ku auto tuli lujaaa kohti mut onneks se jarrutti just mun eteen. Mut lähellä oli.

   Lainaa

  6. Typistetty orava 25.4.2023 3:19
   Tulos: +161 (165 ääntä)
   Älyvapaa aasi: Mulla halkee pää ja repee perse jos toi jenkkiläinen tapa haastaa oikeuteen jokaisesta pienestä asiasta rantautuu Suomeen. Mistä saamarin kivusta ja särystä tuo edes korvauksia hakee kun käytännössä mitään ei tapahtunut? Kuskina olleelle teinille puhuttelu liikenneturvallisuudesta ja siitä [...]
   Suomessa nuo hylätään heti alkuunsa, eikä ikinä pääse lähellekään mitään oikeusastetta. Toki ylimääräistä työtä ne silti aiheuttaa.

   Lainaa

  7. jukkapalmu 25.4.2023 3:30
   Tulos: +120 (132 ääntä)
   "Se on kaksataa tai muuten vedän itteni alasti tässä pihassa!"

   Lainaa

  8. jukkapalmu 25.4.2023 3:32
   Tulos: +66 (88 ääntä)
   Typistetty orava: Suomessa nuo hylätään heti alkuunsa, eikä ikinä pääse lähellekään mitään oikeusastetta. Toki ylimääräistä työtä ne silti aiheuttaa.
   Joo, koska Suomessa on sellainen ihana asia kuin syyteharkinta, joka tarkoittaa juurikin sitä, että asiantuntijat päättävät onko asiasta aihetta nostaa syyte. Luulis noiden öyhöttäjien olleen asioden kanssa tekemisissä jossain vaiheessa ja tietävän miten hommat meillä menee .

   Lainaa

  9. Tornipöllö 25.4.2023 5:46
   Tulos: +85 (93 ääntä)
   Jos (ja se on muuten hemmetin iso jos) vihreä saisi tämä jutun vietyä oikeuteen asti ja voittaisi, niin melkein veikkaisin että saadut korvaukset eivät edes riittäisi korvaamaan asianajajalta tulevaa laskua.

   Lainaa

  10. Tulos: +94 (96 ääntä)
   jukkapalmu: "Se on kaksataa tai muuten vedän itteni alasti tässä pihassa!"
   panokset kovenee, olen valmiiksi jo alasti näiden vaatteiden alla

   Lainaa

  11. Hassu näyttelijä 25.4.2023 6:27
   Tulos: +123 (125 ääntä)
   jukkapalmu: Joo, koska Suomessa on sellainen ihana asia kuin syyteharkinta, joka tarkoittaa juurikin sitä, että asiantuntijat päättävät onko asiasta aihetta nostaa syyte. Luulis noiden öyhöttäjien olleen asioden kanssa tekemisissä jossain vaiheessa ja tietävän miten hommat meillä menee .
   Juuei. Syyteharkinta tehdään vasta esitutkinnan jälkeen, eikä tuollaiset "meinasin jäädä auton alle" - jutut mene edes esitutkintaan.

   Lainaa

  12. Tittelintuure 25.4.2023 7:19
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Tänne tarttis jonkun juristin selittämään, mutta sinänsä homma näyttää kiinnostavalta, kun vähän perehdyin. 1. Pääosin rikokset hoitaa Suomessa syyttäjä. Ja tosiaan, vähäiset jutut pysähtyy jo esitutkintaan, mutta myös syyttäjä voi päättää jättää syyttämättä. 2. Silti, ON olemassa joitain asianomistajarikoksia, joiden kohdalla asianomistaja voi itse nostaa syytteen, jos syyttäjä on päättänyt olla syyttämättä. Esimerkiksi kunnianloukkaus on tällainen. Eipä siinä, tietenkään jutun esimerkillä ei olisi mitään saumaa edetä mihinkään. Syytteen nostaminen ja ajaminen edellyttää jonkin verran ymmärrystä ja osaamista Suomen oikeusjärjestelmän toiminnasta ja tuossahan näkyy, että sitä ei ole yhtään. Jenkeissähän on se jännä systeemi, että siellä voi samasta rikoksesta tulla sekä virallinen syyte että asianomistajakanne, jossa vaaditaan korvauksia. Ja vaikka jälkimmäinen toki menestyy paremmin, jos edellisestä tulee tuomio, tämä ei ole EDELLYTYS sille, että vahingonkorvaus määrätään. Koska, asianomistajakanteen kriteerit ovat löysemmät kuin rikossyytteiden. Yksi kuuluisimmista tapauksista on OJ Simpson, joka julistettiin syyttömäksi rikosoikeudenkäynnissä, mutta kun uhrien perheet haastoivat Simpsonin oikeuteen kuolemista (wrongful death on termi tässä), he voittivat ja Simpson määrättiin maksamaan kymmeniä miljoonia korvauksia. (Simpson tosin jatkoi juttua ja on nykyään vankilassa muista rikoksista, joten perheet eivät vissiin ole saaneet yhtään rahaa.)

   Lainaa

  13. Kilokalori 25.4.2023 7:21
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   jukkapalmu: Joo, koska Suomessa on sellainen ihana asia kuin syyteharkinta, joka tarkoittaa juurikin sitä, että asiantuntijat päättävät onko asiasta aihetta nostaa syyte. Luulis noiden öyhöttäjien olleen asioden kanssa tekemisissä jossain vaiheessa ja tietävän miten hommat meillä menee .
   Koskee yleisen syytteen alaisia asioita eli "kunnon rikoksia" joista syyttäjä tekee syytteen, johon uhri voi sitten lähteä mukaan omine vastimuksineen (tai välillä uhrilla ei ole vaatimuksia). Vaikka syyttäjä jättäisi nostamatta syytettä, syytteen saa toki nostaa itsekin, mikä on esim. henkilöiden välisissä riita-asioissa normaali toimintatapa. 
   Olisi kyllä hauska nähdä miten kaahailusta eli perusmuotoisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta joku nostaa itse syytteen ilman poliisin lausuntoja 😄 "joo kovaa ajoi mutta en osaa sanoa oliko yli 20km/h vai ei"

   Lainaa

  14. Tommi Pienimuna 25.4.2023 8:04
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Älyvapaa aasi: Mulla halkee pää ja repee perse jos toi jenkkiläinen tapa haastaa oikeuteen jokaisesta pienestä asiasta rantautuu Suomeen. Mistä saamarin kivusta ja särystä tuo edes korvauksia hakee kun käytännössä mitään ei tapahtunut? Kuskina olleelle teinille puhuttelu liikenneturvallisuudesta ja siitä [...]
   Mutta ois voinut tapahtua! 😳

   Lainaa

  15. Säännötön haukka 25.4.2023 8:17
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Eikö tuo itse syyllisty kiristukseen?

   Lainaa

  16. Vastuuton sankari 25.4.2023 8:20
   Tulos: +95 (95 ääntä)
   Elämän kova korkea koulu on kyllä vahvana tässä. Kenellä tahansa normaaleilla älynlahjoilla varustetulla ihmisellä on aika varmasti tiedossa että Suomessa ei ole mahdollista saada mitään kahtasataa miljoonaa euroa vahingonkorvauksia "säikähdyksestä", kun ei ole mistään oikeasta rikoksestakaan.

   Lainaa

  17. Kiiltävä puhveli 25.4.2023 9:27
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tittelintuure: Tänne tarttis jonkun juristin selittämään, mutta sinänsä homma näyttää kiinnostavalta, kun vähän perehdyin. 1. Pääosin rikokset hoitaa Suomessa syyttäjä. Ja tosiaan, vähäiset jutut pysähtyy jo esitutkintaan, mutta myös syyttäjä voi päättää jättää syyttämättä. 2. Silti, ON olemassa joitain [...]
   Ei muuten ole vankilassa enää, Simpson siis. Ei ole montaa vuotta kun pääsi vapaaksi, muistan kun siitä uutisoitiin. En kyllä tiedä onko siltä siltikään onnistuttu niitä korvauksia velkomaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +27 (27 ääntä)
   jukkapalmu: Joo, koska Suomessa on sellainen ihana asia kuin syyteharkinta, joka tarkoittaa juurikin sitä, että asiantuntijat päättävät onko asiasta aihetta nostaa syyte. Luulis noiden öyhöttäjien olleen asioden kanssa tekemisissä jossain vaiheessa ja tietävän miten hommat meillä menee .
   Eihän tuossa aloittaja puhu syytteestä tai rikosilmoituksesta mitään, vaan vahingonkorvauskanteesta. Sellaiseen ei tarvita poliisia, esitutkintaa tai syyteharkintaa. Kanteen voi jättää kuka tahansa mistä tahansa ja oikeus ottaa sen aina käsittelyyn jos kantaja pysyy vaatimuksessaan. Se on lakisääteinen oikeus. Haastehakemuksen tekeminen ei kyllä perustavikselta onnistu ilman asianajajaa ja suomalaiset asianajajat ei yleensä kovin heppoisin perustein hommaan rupee. Siis varmistavat että hakijalla on oikeusturvavakuutus, ja vakuutusyhtiö antaa maksusitoumuksen. Vakuutusyhtiöt siis lopulta käytännössä ratkaisee mikä juttu menee oikeuteen asti kun ne lukee perustelut ja päättää mielivaltaisesti korvaako vakuutus kantajan oikeuskulut. Tässä tapauksessa ei ehkä lähtisi mukaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +65 (69 ääntä)
   "3 § (24.8.1990/769) Kiristys Joka muulla kuin 1 §:ssä tarkoitetulla uhkauksella pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta, on tuomittava kiristyksestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Yritys on rangaistava." -Rikoslaki 24.8.1990/769 Vihreä henkilö saattaa syyllistyä mielestäni kiristykseen. Varsinkin jos hän tehtailee näitä useammillekkin henkilöille. Kyllä tosta kannattaa vinkata poliisille.

   Lainaa

  20. Valittu mestari 25.4.2023 10:52
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Vantaalainen katsoi amerikkalaisen elokuvan ja keksi tavan tienata säikähdyksellä. Jos joku ei usko mokaa aidoksi, voin kertoa Vantaalta löytyvän oikeasti tuollaista ainesta.

   Lainaa

  21. Moitteeton henkilö 25.4.2023 11:32
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Wagjo: "3 § (24.8.1990/769) Kiristys Joka muulla kuin 1 §:ssä tarkoitetulla uhkauksella pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta, on tuomittava kiristyksestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Yritys on [...]
   Syyllistyy kiristyksen yritykseen. Raha ei ole vaihtanut omistajaa.

   Lainaa

  22. Jäätynyt sakaali 25.4.2023 11:39
   Tulos: +8 (22 ääntä)
   Älyvapaa aasi: Mulla halkee pää ja repee perse jos toi jenkkiläinen tapa haastaa oikeuteen jokaisesta pienestä asiasta rantautuu Suomeen. Mistä saamarin kivusta ja särystä tuo edes korvauksia hakee kun käytännössä mitään ei tapahtunut? Kuskina olleelle teinille puhuttelu liikenneturvallisuudesta ja siitä [...]
   Suomen oikeuslaitoksessa ei voita muut kuin lakimiehet.

   Lainaa

  23. Kouluttamaton muurahainen 25.4.2023 12:22
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Tylsimys: Eihän tuossa aloittaja puhu syytteestä tai rikosilmoituksesta mitään, vaan vahingonkorvauskanteesta. Sellaiseen ei tarvita poliisia, esitutkintaa tai syyteharkintaa. Kanteen voi jättää kuka tahansa mistä tahansa ja oikeus ottaa sen aina käsittelyyn jos kantaja pysyy vaatimuksessaan. Se on lakisääteinen oikeus. [...]
   Vahingonkorvauskanteeseen tarvitaan kuitenkin vahinko.

   Lainaa

  24. Kahjo hyeena 25.4.2023 12:33
   Tulos: +94 (94 ääntä)
   Jos saisin joka kerta 200e kun säikähdän liikenteessä muiden töppäilyjä, niin pystyisin lopettamaan työnteon.

   Lainaa

  25. Kirpeä Ahven 25.4.2023 13:04
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Älyvapaa aasi: Mulla halkee pää ja repee perse jos toi jenkkiläinen tapa haastaa oikeuteen jokaisesta pienestä asiasta rantautuu Suomeen. Mistä saamarin kivusta ja särystä tuo edes korvauksia hakee kun käytännössä mitään ei tapahtunut? Kuskina olleelle teinille puhuttelu liikenneturvallisuudesta ja siitä [...]
   Ei voi rantautua, koska lakijärjestelmämme toimii täysin eri tavalla. Onneksi.

   Lainaa

  26. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Vastuuton sankari: Elämän kova korkea koulu on kyllä vahvana tässä. Kenellä tahansa normaaleilla älynlahjoilla varustetulla ihmisellä on aika varmasti tiedossa että Suomessa ei ole mahdollista saada mitään kahtasataa miljoonaa euroa vahingonkorvauksia "säikähdyksestä", kun ei ole mistään oikeasta rikoksestakaan.
    Sitähän me emme tiedä. On mahdollista, että Vihreä tietää asian ihan hyvin, mutta tehtailee näitä sillä teorialla, että vastaanottaja ei tiedä. Eivät nigerialaiset prinssitkään itse usko olevansa nigerialaisia prinssejä?

   Lainaa

  27. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Haha joo, eihän tietenkään Jumbon parkkihallissa ole kameroita tai silminnäkijöitä, joilta voisi saada tukea tälle tarinalleen (jos se olisi totta) En usko että oikea liikenneonnettomuuden uhri ottaisi ekana yhteyttä Facebookin kautta - enemmänkin soittaisi poliisit ja antaisi heille sen rekkarin.

   Lainaa

  28. Huomisen riepu 25.4.2023 19:37
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Tittelintuure: Tänne tarttis jonkun juristin selittämään...
   No mutta Petran serkkuhan on juristi.

   Lainaa

  29. Tarvittava lisko 27.4.2023 16:43
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Jos haastaisin oikeuteen kaikki, joiden myötävaikutuksella mulle olisi saattanut tapahtua jotakin pahaa, niin enhän mä mitään muuta ehtisi elämälläni tekemäänkään.

   Lainaa

  30. Pyhä ilonpilaaja 28.7.2023 16:40
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   kyl nyt on taas ameriikkaa... :D

   Lainaa

  31. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Absurdi sorsa: Nyt ei kyllä vihreällä naisella ole pätkääkään realismia. Jenkeistä mallia siviilikanteesta, ei tuosta rikosta sana sanaa vastaan saa? Ja turhaa poliisin ajan kuluttamista. Jos olisi video missä oikeasti meinataan ajaa päälle niin sitten ehkä siitä pikkusakon voisi kuski saada liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
   Minun ja naapurin rouvan päälle melkein ajettiin yhtenä uudenvuoden yönä. Ei saatu videokuvaa, mutta otin rekkarin ylös ja tarkistin auton tiedot Autorekisterikeskuksesta; selvisi, että auto oli ollut puoli vuotta ajokiellossa.
   Ilmoitin sitten rekkarin ja kuskin tiedot poliisille. Vastauksena oli "kiitos, tieto välitetty eteenpäin partioille".

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Raha sun muu roska ei tullut mieleenkään tuossa tilanteessa, ainoa ajatus päässä oli "pitää saada tuo paska liikenteestä pois, kun ei kerta osaa ajaa".

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: haaste, jumbo, kipu ja särky, kiristää, käräjät, maksaa, messenger, miljoona, oikeus, parkkipaikka, sydänkohtaus, säikähtää, yksityisviesti