Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uutiskatsaus, osa 24

Nuori nainen jää jumiin keskelle-ei-mitään.
Suurenna näkymä
Uutiskatsaus, osa 24
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Leppeä liitu 14.3.2023 0:43
   Tulos: +206 (228 ääntä)
   Krista on oiva esimerkki siitä kun länsimaisen ihmisen ahdinko on pahimmillaan.

   Lainaa

  2. Tulos: +95 (221 ääntä)
   Voi Krista-parkaa. Kyllä täytyy olla jaloissa jotain vikaa jos kahden kilometrin matkaan menee puoli tuntia. Onneksi kuitenkin Jumboon pääsee pyörimään, vaikkei pystykään liikkumaan _mihinkään_.

   Lainaa

  3. Muuttumaton aprikoosi 14.3.2023 0:50
   Tulos: +62 (84 ääntä)
   Nyt jumalauta Krista!

   Lainaa

  4. Steriili sonni 14.3.2023 2:03
   Tulos: +155 (165 ääntä)
   Danny perkule vei neandertalilaisten nuoret naiset niin kuolivat sukupuuttoon.

   Lainaa

  5. Tulos: +55 (59 ääntä)
   Legit.

   Lainaa

  6. Tulos: +127 (183 ääntä)
   Kelmiina: Voi Krista-parkaa. Kyllä täytyy olla jaloissa jotain vikaa jos kahden kilometrin matkaan menee puoli tuntia. Onneksi kuitenkin Jumboon pääsee pyörimään, vaikkei pystykään liikkumaan _mihinkään_.
   Ihan normaali vauhti kävellessä.
   Kristakin on todnäk käyttänyt Google Mapsia tämän katsomiseen, eikä ne hatusta niitä lukuja revi.

   Lainaa

  7. Nimetön marja 14.3.2023 3:46
   Tulos: -79 (183 ääntä)
   Omaol: Ihan normaali vauhti kävellessä. Kristakin on todnäk käyttänyt Google Mapsia tämän katsomiseen, eikä ne hatusta niitä lukuja revi.
   No en se terveelle aika hidas. 10 minuuttia/ km pitää pystyä jos ei ole vaivoja tai vanhus. Mutta jos on paljon risteyksiä ja liikennevaloja, niin sitten voi mennä toki puoli tuntia.

   Lainaa

  8. Kaveriton ankerias 14.3.2023 4:27
   Tulos: -87 (153 ääntä)
   No ei mene 2km kävelyyn puoltaa tuntia, jos itsellä 3km työmatka meni kävellen vajaaseen puoleen tuntiin. Ja kävelin se päivässä kahdesti!

   Lainaa

  9. Muuttumaton aprikoosi 14.3.2023 5:48
   Tulos: +205 (227 ääntä)
   Kaveriton ankerias: No ei mene 2km kävelyyn puoltaa tuntia, jos itsellä 3km työmatka meni kävellen vajaaseen puoleen tuntiin. Ja kävelin se päivässä kahdesti!
   Mistä sä toisen kävelyvauhdin voit tietää. Ihmiset kävelevät eri vauhtia.

   Lainaa

  10. Tulos: +70 (90 ääntä)
   Siis: Legit.
   Katoin just jonkun nuorisolaisen tekemän tikitokin että mikä mitäkin tarkoittaa nyky junnujen puheissa ja jos nyt englantia puhuu niin eipä paljon jää ymmärtämättä. Omaan korvaan kuulostaa dorkalta moinen sönkötys mutta niin varmaan myöskin mun höpötys kuulostaa niistäkin idiootilta. Ja siis yhden illan nyt kattellut sitä tiktalkkia ja täytyy sanoa että mun aivot kuoli vähäsen. Voin vaan kuvitella kuinka aivokuollut olisin jos vaikka vuoden päivät sitä kuraa tuijottaisin. Eli tiktok pois puhelimesta ja takas maakuoppaan käy tieni. Fr sus.

   Lainaa

  11. Nirso persikka 14.3.2023 6:31
   Tulos: +130 (136 ääntä)
   Mun nuoruudessa sinne bussipysäkille oli 2 km.

   Lainaa

  12. Surumielinen lihapiirakka 14.3.2023 7:07
   Tulos: +5 (73 ääntä)
   No en nyt vetäisi mitään johtopäätöksiä Kristasta tuon perusteella, todennäköisesti oli vaan laiskalla tuulella juuri sillä hetkellä. Varmaan jokainen osaa kuitenkin samaistua siihen tunteeseen.

   Lainaa

  13. Tulos: +170 (190 ääntä)
   Nimetön marja: No en se terveelle aika hidas. 10 minuuttia/ km pitää pystyä jos ei ole vaivoja tai vanhus. Mutta jos on paljon risteyksiä ja liikennevaloja, niin sitten voi mennä toki puoli tuntia.
   Kuka sanoo missä ajassa _pitää_ pystyä kävelemään yietty matka? Ja uskomatonta mutta totta, joillain ihmisillä on fyysisiä rajoitteita tai tykkäävät kävellä rauhallisesti varsinkin silloin jos ei ole kiire. Koska olen yli 2-vuotias, ymmärrän että ihmiset ovat erilaisia ja muut eivät kävele yhtä nopeasti kuin minä.

   Lainaa

  14. Räkäpää 14.3.2023 7:27
   Tulos: +96 (100 ääntä)
   Kelmiina: Voi Krista-parkaa. Kyllä täytyy olla jaloissa jotain vikaa jos kahden kilometrin matkaan menee puoli tuntia. Onneksi kuitenkin Jumboon pääsee pyörimään, vaikkei pystykään liikkumaan _mihinkään_.
   Ei välttämättä. Riittää että on vähän tottumattomampi kävelemään, jos mennään tarkalla ajalla. Lisäksi 20-40min monesti pyöristyy kielenkäytössä puoleen tuntiin, joten ollaan ihan alueella vielä.

   Lainaa

  15. Kouluttamaton muurahainen 14.3.2023 7:36
   Tulos: -28 (52 ääntä)
   Oho: Kuka sanoo missä ajassa _pitää_ pystyä kävelemään yietty matka? Ja uskomatonta mutta totta, joillain ihmisillä on fyysisiä rajoitteita tai tykkäävät kävellä rauhallisesti varsinkin silloin jos ei ole kiire. Koska olen yli 2-vuotias, ymmärrän että ihmiset ovat erilaisia ja muut eivät kävele yhtä nopeasti kuin minä.
   Laki sanoo, että 10-vuotiaan pitää kävellä kilometri 10 minuuttiin. Sen mukaan lasketaan maksimikoulumatkaan kuluva aika. Eli 10-vuotiaalta voi vaatia 5 km kävelymatkaa bussipysäkille ja sieltä iltapäivällä takaisin, jos bussimatka kestää vain 50 minuuttia eikä odotteluaikaa koululla ennen bussin lähtöä tule. Maksimi matka-aika (odotuksineen) saa kestää 2,5 tuntia. Ja koska 10-vuotiaan pitää pystyä tähän, niin samantien se 6-7-vuotias ekaluokkalainen. Minusta tuo on kohtuuton vaatimus, mutta vastaus kysymykseesi "kuka sanoo, että pitää". Tietysti tuo ei tarkoita, että kaikki kävelisivät. Vammaiset lapset toki saavat helpotuksia tähän vaatimukseen. Väittäisin kuitenkin, että suurin osa 10-vuotiaista ei kävele tuota nopeutta ainakaan niitä päivän viimeisiä kilometrejä takaisin tullessa. Tämä on kuitenkin arkea monelle koululaiselle.

   Lainaa

  16. Tulos: +38 (54 ääntä)
   Sinänsä helppo samaistua Kristaan, kun on asunut niin monissa eri paikoissa. Mitä parempi julkinen liikenne on, sitä lyhempiä matkoja ihmiset ovat valmiita kulkemaan lihasvoimin. Olen huomannut tämän itsessäsni mutta myös muissa. Helsingistä pienempään paikkaan muuttaessa hetki menee että alkaa kävely ja pyöräily maistua, mutta aina se lopulta voittaa koska on pakko huonojen yhteyksien takia.

   Lainaa

  17. Luotettava rätti 14.3.2023 7:47
   Tulos: +59 (71 ääntä)
   Tottakai te kävelette vähintään 10km/h, mutta miten te tiedätte esim millaiset korkokengät Kristalla sattuu olemaan jalassa? Ei tainnut olla lähdössä lenkille kun asteli ovesta ulos

   Lainaa

  18. Tulos: +81 (91 ääntä)
   Kaveriton ankerias: No ei mene 2km kävelyyn puoltaa tuntia, jos itsellä 3km työmatka meni kävellen vajaaseen puoleen tuntiin. Ja kävelin se päivässä kahdesti!
   Tommosta matkaa kun kävelet kahdesti päivässä, niin saattaapi olla, että sulla on keskivertotallustajaa parempi kunto ja nopeampi tahti? Ihmisiä on moneen lähtöön, ja keskimääräinen kävelyvauhti taitaa olla 6km/h kieppeillä. Tuossa mokassa ainut moka oli laiskuus, kaks kilsaa ja/tai puoli tuntia bussipysäkille pääsemiseen ei ole kauhea uroteko tai mahdottomuus...

   Lainaa

  19. Lila herne 14.3.2023 7:53
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Mikä Joukon pointti on?

   Lainaa

  20. Painoton lammas 14.3.2023 8:00
   Tulos: +86 (94 ääntä)
   Itse ainakin kävelen rauhalliseen tahtiin etten ole hiki päässä kun pääsen perille. 10km/h kun painattaa menemään vartinkin verran niin etenkin talviaikaan saa sitten riisua munasilleen kun pääsee perille ja silti hiki valuu. Eivät tykkää juna-asemalla.

   Lainaa

  21. Painoton lammas 14.3.2023 8:00
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Itse ainakin kävelen rauhalliseen tahtiin etten ole hiki päässä kun pääsen perille. 10km/h kun painattaa menemään vartinkin verran niin etenkin talviaikaan saa sitten riisua munasilleen kun pääsee perille ja silti hiki valuu. Eivät tykkää juna-asemalla.

   Lainaa

  22. Tulos: -52 (66 ääntä)
   Omaol: Ihan normaali vauhti kävellessä. Kristakin on todnäk käyttänyt Google Mapsia tämän katsomiseen, eikä ne hatusta niitä lukuja revi.
   Kyllä se on kunnon mateluvauhtia, kun 2km matkaan menee hyvällä kävelytahdilla 15-18min.

   Lainaa

  23. Tulos: -22 (46 ääntä)
   Mmm... Mun kolmasluokkalainen tyttö on jo kaksi vuotta kävellyt tai pyöräillyt joka koulupäivä 2.2km kouluun ja toisen mokoman takaisin. Krista prkl.

   Lainaa

  24. Leppeä liitu 14.3.2023 8:51
   Tulos: +49 (63 ääntä)
   Neoneo: Kyllä se on kunnon mateluvauhtia, kun 2km matkaan menee hyvällä kävelytahdilla 15-18min.
   Jos meinaat mennä kahdeksan kilometriä tunnissa, niin se ei kävellen onnistu. Se on sellainen vauhti, että joudut vähintäänkin hölkkäämään.

   Lainaa

  25. Uneton meduusa 14.3.2023 8:58
   Tulos: +64 (74 ääntä)
   Nyt ennen kuin ollaan kaikki parempia ihmisiä, jotka käveli kouluun 10 km alle puoleen tuntiin kesät talvet... En minäkään v-mäisimmillä talvikeleillä kävele paria kilometriä kehnossa kunnossa olevia teitä, jos ei ole pakko (Kristan ei ilmeisesti ollut pakko päästä minnekään). Kaikki on jäätynyt kuhmuraiseksi liukkaaksi korpuksi, ja jalat tulee vaan kipeiksi. Tarpeeksi liukkaalla tai kylmällä/tuulisella myös selkä tai niska. Ja joo ihan tavallisilla matalilla, paksupohjaisilla talvikengillä kävelen, ei millään korkkareilla. En myöskään koe olevani huonompi ihminen, vaikka en aina saisi kilometriä alle varttiin, tai siksi että kroppani joskus kipuilee. Siellä kauppakeskuksessa käydessä taas saa kävellä tasaisella ja jäättömällä. Itse en edes pidä kauppakeskuksista, mutta saahan niissä ostokset tehtyä ja pahimmilla keleillä niissäkin käy "että edes vähän tulisi käveltyä"...

   Lainaa

  26. Shaisse leijona 14.3.2023 9:30
   Tulos: -26 (42 ääntä)
   Miten me vielä 90-luvulla ja 2000-luvun alussa pärjättiin täällä Helsingin ulkopuolella, kun ei mennyt linja-auto, ratikka eikä metro vierestä, vaan pyörällä mentiin kouluun yli 2 km matkat myös talvisin. Eikä matkaan mennyt kuin maksimissaan puol tuntia.

   Lainaa

  27. Tulos: -15 (39 ääntä)
   Höpö: Katoin just jonkun nuorisolaisen tekemän tikitokin että mikä mitäkin tarkoittaa nyky junnujen puheissa ja jos nyt englantia puhuu niin eipä paljon jää ymmärtämättä. Omaan korvaan kuulostaa dorkalta moinen sönkötys mutta niin varmaan myöskin mun höpötys kuulostaa niistäkin idiootilta. Ja siis [...]
   "nuorisolainen" cringe

   Lainaa

  28. Tulos: +76 (82 ääntä)
   Neoneo: Kyllä se on kunnon mateluvauhtia, kun 2km matkaan menee hyvällä kävelytahdilla 15-18min.
   Ja mitä sitten jos Krista kävelisi hänelle itselleen mieluisaa mateluvauhtia? Saako hitaasta kävelystä miinuspisteitä taivaan porteilla?

   Lainaa

  29. Tulos: +52 (62 ääntä)
   Maalla kävellään max 2 metriä autoon tai autosta ulos.

   Lainaa

  30. Solakka kavioeläin 14.3.2023 11:35
   Tulos: -33 (43 ääntä)
   Leppeä liitu: Jos meinaat mennä kahdeksan kilometriä tunnissa, niin se ei kävellen onnistu. Se on sellainen vauhti, että joudut vähintäänkin hölkkäämään.
   No enpä sanoisi noin. Itselläni on pitkät jalat ja sen vuoksi kävelyvauhtini on sellaista 8 - 10 min. per kilometri. Nuorempana pystyi pitämään 6 min per km jonkin aikaa eikä sekään vielä ollut hölkkäämistä.

   Lainaa

  31. Validi mansikka 14.3.2023 11:41
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Painoton lammas: Itse ainakin kävelen rauhalliseen tahtiin etten ole hiki päässä kun pääsen perille. 10km/h kun painattaa menemään vartinkin verran niin etenkin talviaikaan saa sitten riisua munasilleen kun pääsee perille ja silti hiki valuu. Eivät tykkää juna-asemalla.
   Ei kukaan sentään kävele 10 km/h, mutta hyvin saattaa kävellä kilometrin kymmenessä minuutissa (jolloin nopeus on 6 km/h).

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Lähin juna-asema 2km päässä ja Jumbo vastapäätä? 🤔 Eli todennäköisesti puhuu Aviapoliksen asemasta. Sieltähän ei pääsekään ku länsi-Vantaalle, itä-Vantaalle, lentokentälle ja Helsinkiin.

   Lainaa

  33. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Laki sanoo, että 10-vuotiaan pitää kävellä kilometri 10 minuuttiin. Sen mukaan lasketaan maksimikoulumatkaan kuluva aika. Eli 10-vuotiaalta voi vaatia 5 km kävelymatkaa bussipysäkille ja sieltä iltapäivällä takaisin, jos bussimatka kestää vain 50 minuuttia eikä odotteluaikaa koululla ennen [...]
   Nyt kiinnostaa missä tämmönen laki on kirjattuna?

   Lainaa

  34. Kouluttamaton muurahainen 14.3.2023 13:01
   Tulos: -4 (28 ääntä)
   Laura: Nyt kiinnostaa missä tämmönen laki on kirjattuna?
   Meille nämä pykälät esitettiin, kun yritettiin valittaa lapsemme koulumatkasta, johon todellakin kului kävelyineen kaikkineen yli 2,5 km. Googlaamalla pykälät löytynee helposti. Itse en jaksa niitä enää etsiä sinulle, kun olen ihan tarpeekseni saanut tämän aiheen jauhamisesta jo lasten koulukyytijärjestelyjen takia.

   Lainaa

  35. Räkäpää 14.3.2023 13:31
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Validi mansikka: Ei kukaan sentään kävele 10 km/h, mutta hyvin saattaa kävellä kilometrin kymmenessä minuutissa (jolloin nopeus on 6 km/h).
   Älä sano "kukaan". Atleetit on täysin oma asiansa. Kovimmat on jopa kävellyt yli 10km/h 100km putkeen. Kertonee tosin siitäkin, että melkoisen kova vauhti tavalliselle tallaajalle, joka ei harjoittele elämäntyönä.

   Lainaa

  36. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Jos se asuu paikassa missä Jumbo on "vastapäätä" niin siitä Aviapoliksen asemalle on 2.4 km ja Google sanoo kävelyajaksi 29 minuuttia. Että siinähän tappelette sitten.

   Lainaa

  37. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Uneton meduusa: Nyt ennen kuin ollaan kaikki parempia ihmisiä, jotka käveli kouluun 10 km alle puoleen tuntiin kesät talvet... En minäkään v-mäisimmillä talvikeleillä kävele paria kilometriä kehnossa kunnossa olevia teitä, jos ei ole pakko (Kristan ei ilmeisesti ollut pakko päästä minnekään). Kaikki on [...]
     Itsehän olen käynyt kävelyillä Meilahden sairaalan alla (siellä on aivan tuhoton määrä tunnelia), kun Meilahden kampuksella olevalla kaverilla oli sinne avaimet. Talvella käveleminen ulkona on inhottavaa, en todellakaan menisi sinne puoleksi tunniksi, ainakin kastumaan ja mahdollisesti taittamaan niskani, ellei olisi ihan vihonviimeinen pakko, eikä ole mitenkään ihme, ettei joku muukaan halua.

   Lainaa

  38. Itseasiassa 14.3.2023 14:36
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   Onko tuo huoruuden mainonta nyt jonkun "hätääntyneen" mielestä siis seksuaalikasvatusta? Se onkin aina pahasta, kun lapsille opetetaan esim. oman kehon määräämisoikeudesta ja siitä ettei kukaan muu ihminen saa koskea ilman lupaa. Olisihan se nyt kamalaa, jos lapsi ei joutuisikaan pedofiilin uhriksi vuosikausiksi ja eläisi mukavan elämän ilman turhia traumoja. Todennäköisesti tämä puhelimessa hätääntynyt on juuri niitä, joka olisi tarvinnut omalle ikäluokalleen sopivaa seksuaalivalistusta ja sukupuolikasvatusta, mutta nyt taitaa jo olla liian myöhäistä.

   Lainaa

  39. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Toj Karin: Sinänsä helppo samaistua Kristaan, kun on asunut niin monissa eri paikoissa. Mitä parempi julkinen liikenne on, sitä lyhempiä matkoja ihmiset ovat valmiita kulkemaan lihasvoimin. Olen huomannut tämän itsessäsni mutta myös muissa. Helsingistä pienempään paikkaan muuttaessa hetki menee että [...]
   Itsellä kävi päinvastoin, isossa kaupungissa kävelen julkisille ja kaikkialle muuallekin, kun taas kotona pienemmässä kaupungissa asuessa mentiin aina autolla vähänkin pidemmät matkat.

   Lainaa

  40. Virkeä rotta 14.3.2023 16:49
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Vii kuninkaat? Näistä en olekaan vielä kuullut.

   Lainaa

  41. Hylätty hanki 14.3.2023 17:07
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Kelmiina: Voi Krista-parkaa. Kyllä täytyy olla jaloissa jotain vikaa jos kahden kilometrin matkaan menee puoli tuntia. Onneksi kuitenkin Jumboon pääsee pyörimään, vaikkei pystykään liikkumaan _mihinkään_.
   Kyllä mulla ainakin menee kahteen kilsaan puoli tuntia. Ehkä sitten kävelen vain "liian" hitaasti joidenkin mielestä. Eikä kyse ole siitä että olisin jotenkin sairaalloisen lihava tai sairas ylipäänsä, tai etten liikkuisi tai mitään. En vaan pysty kävelemään kovin nopeasti. Anteeksi?

   Lainaa

  42. Räjähtävä timantti 14.3.2023 18:00
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Leppeä liitu: Krista on oiva esimerkki siitä kun länsimaisen ihmisen ahdinko on pahimmillaan.
   Enpä tiiä. Kaikenlaisia kovia kohtaloita löytyy Suomestakin, niitä lukiessa monella tekee pahaa.

   Lainaa

  43. Lohduton sika 14.3.2023 18:07
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Oho: Ja mitä sitten jos Krista kävelisi hänelle itselleen mieluisaa mateluvauhtia? Saako hitaasta kävelystä miinuspisteitä taivaan porteilla?
   Vain, jos samalla tukkii tietä.

   Lainaa

  44. Luvattu makkara 14.3.2023 19:22
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   just: Itsellä kävi päinvastoin, isossa kaupungissa kävelen julkisille ja kaikkialle muuallekin, kun taas kotona pienemmässä kaupungissa asuessa mentiin aina autolla vähänkin pidemmät matkat.
   Juuri näin. Se on kun pienissä kunnissa täytyy pitää autoa niin sitä kannattaa myös käyttää. Isossa kaupungissa voi pärjätä ilmankin.

   Lainaa

  45. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Nirso persikka: Mun nuoruudessa sinne bussipysäkille oli 2 km.
   Omassa nuoruudessa sama mutta bussia jos olisin siihen jäänyt odottamaan niin siellä sitä yhä oltaisi.

   Lainaa

  46. Nuutunut kivi 14.3.2023 21:14
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Laura: Nyt kiinnostaa missä tämmönen laki on kirjattuna?
   Sama lakipaketti, missä on huoruuden mainostuspakko.

   Lainaa

  47. Kenkku ampiainen 14.3.2023 21:48
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Nirso persikka: Mun nuoruudessa sinne bussipysäkille oli 2 km.
   Tarkoitit varmaan 200 km?

   Lainaa

  48. Raisu ilonpilaaja 14.3.2023 23:07
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Minä myönnän, että olen lihava, enkä juurikaan harrasta liikuntaa. Saan parin kilsan matkaan kulutettua joko parikymmentä minuuttia tai vaikka tunnin, jos fokus ei ole kävelemisessä vaan luonnosta ja ulkoilusta nauttimisesta. Ei ole mikään ongelma kävellä nopeasti, mutta ei myöskään hitaasti.

   Lainaa

  49. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 15.3.2023 0:29
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Ehkä on turha väitellä onko 2km syytä kävellä nopeammin kuin 30 minuuttiin, mutta Krista sanoi ettei "pääse liikkuu minnekään" bussilakon takia. Ihan varmasti terve ihminen pääsee muutaman kilometrin päähän kävellen, se voi toki vaatia vaivaa ja aikataulun suunnittelua. Mutta eiköhän tuo oo puolivitsillä tarkoitettu kommentti korostamaan kuinka helppo normaalisti on päästä liikkumaan paikasta toiseen.

   Lainaa

  50. Harvennettu tonttu 15.3.2023 1:26
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Nirso persikka: Mun nuoruudessa sinne bussipysäkille oli 2 km.
   Bussipysäkille joita koko kaupungissa oli yksi oli 4 km. Juna-asemia nolla. Naapurikaupungissa yksi ja siinäkään ei moni juna pysähtynyt. Eipä niitä bussejakaan mennyt kuin pari päivässä. Pyörällä polkeminen oli ihan normaalia. Käveleminen myös. Vanhemmat eivät kuskanneet koskaan mihinkään. Ei mitään pullamössöilyä.

   Lainaa

  51. Kirpeä Ahven 15.3.2023 9:15
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   jukkapalmu: Jos se asuu paikassa missä Jumbo on "vastapäätä" niin siitä Aviapoliksen asemalle on 2.4 km ja Google sanoo kävelyajaksi 29 minuuttia. Että siinähän tappelette sitten.
   No niin. Terävä komentti. Miksi pitää ottaa nämä niin kirjaimellisesti? Ei kai kukaan normaali-ihminen tuollaisessa keskustelussa minuutin tahi 0,1 km tarkkuudella puhu. Tai osaa sanoa vaikka kysyttäisiin. Harva kellottaa kävelymatkansa muutenkaan.

   Lainaa

  52. Viitteetön kesyaasi 15.3.2023 17:41
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Naurattaa nämä kommenttien kävelyvauhdillaan pullistelijat. Bussilakon aikaan sai lukea miten nämä valioyksilöt kävelevät pikakävelyn suomenennätysaikoja hipovaa vauhtia joka päivä töihin ylämäkeä molempiin suuntiin ja se on "ihan normaali" kävelytahti. Jos ei voi sitä tahtia kävellä on luonnollisesti luuseri, nolo ja hidas.

   Lainaa

  53. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Siis jengi oikeasti keulii täällä sillä, että kävelee 6 km/h eikä 4 km/h. Voi luoja. Millä sitä keulisi... "Minä ainakin soitin pianoa lapsena! En ymmärrä miten KUKAAN voi olla osaamatta soittaa Kissanpolkkaa! Minä soitan Kissanpolkan joskus kahdesti päivässä."

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Nimetön marja: No en se terveelle aika hidas. 10 minuuttia/ km pitää pystyä jos ei ole vaivoja tai vanhus. Mutta jos on paljon risteyksiä ja liikennevaloja, niin sitten voi mennä toki puoli tuntia.
   Mitäpäs leivot, maalainen, mahtaako Vantaalla olla paljon risteyksiä ja valoja?

   Lainaa

  55. Kaakeloitu sonni 25.3.2023 18:49
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kelmiina: Voi Krista-parkaa. Kyllä täytyy olla jaloissa jotain vikaa jos kahden kilometrin matkaan menee puoli tuntia. Onneksi kuitenkin Jumboon pääsee pyörimään, vaikkei pystykään liikkumaan _mihinkään_.
   Helposti, enkä koe itteäni laiskaks läskiks eikä vaivojakaan ole. Jos nyt on about koko matka kevyttä ylämäkeä, duunavarustus omien vaatteiden alla, missä tulis hiki jos reippaasti kävelis työmatkan ja olalla vielä laukku heilumassa mikä tuntuu sitä inhottavammalta mitä kovempaa kävelee, niin yleensä kävelen vartissa kilometrin, eli kaks menis tuossa puolessa tunnissa. Nopeempi vauhtikin luonnistuu mutta näiden muuttujien takia olisi epämukavaa, niin miks helvetissä mun pitäs jotain sun asettamaa "standardivauhti" lähtee ravaamaan, kun pääsen perille hitaamminkin?

   Lainaa

  56. Tilattava tuhatjalkainen 2.5.2023 20:21
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kelmiina: Voi Krista-parkaa. Kyllä täytyy olla jaloissa jotain vikaa jos kahden kilometrin matkaan menee puoli tuntia. Onneksi kuitenkin Jumboon pääsee pyörimään, vaikkei pystykään liikkumaan _mihinkään_.
   En tunne Kristaa, mutta voisin väittää, että meidänkin ryhmällä menee ainakin puoli tuntia (luultavasti tunti) kävellä 2km. Mukana olisi koira, eskarilainen ja rattaat. Mehän emme tiedä Kristan taustaa yhtään, onko pieniä lapsia ( jolloin bussilla kulkeminen voi helpottaa), onko hän pyörätuolissa, ja 2km kävely mahdotonta, onko hän toipumassa leikkauksesta tai muusta sairaudesta. Hän voi olla myös laiska, ja sekin hänelle suodaan. Kaikki meistä ei ole samanlaisia. Krista voi muuten olla erittäin aktiivinen ja urheilla, mutta kävely ei vaan nappaa. Se voi olla hänestä vaikka vaan tylsää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussilakko, laki, maanjäristys, navan alapuoli, neandertalilainen, neandertalinihminen, ruotsi, sota, suomi, turkki, uutiset

 • Uusimmat

 • Kategoriat