Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 611

Mikä avuksi, kun ystävä on liian normaali?
Sekalaisia, osa 611

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Riemukas peruna 14.3.2023 0:30
   Tulos: +266 (274 ääntä)
   No nyt alkoi huolestuttaa omankin vaimon ja lasten puolesta, sen verran pahasti tavallinen olen. Trippiinkin tulee kilometrejä ihan ajamalla ja vielä selvin päin.

   Lainaa

  2. Tulos: +440 (476 ääntä)
   Ei se vastaus ole "jes" vaan "jees" eli "ok".

   Lainaa

  3. Leppeä liitu 14.3.2023 0:46
   Tulos: +307 (315 ääntä)
   Tuota narsismi-korttia viljellään nykyään turhan herkästi. Tuntuu vähintään joka toisen ihmisen ex-puoliso on narsisti.

   Lainaa

  4. Kynnetön päärynä 14.3.2023 0:55
   Tulos: +302 (324 ääntä)
   Kuten edellisviikon mokissa esiintyneestä kauppojen sulkemisaikakeskustelusta nähtiin, asiakaspalvelu on useimmiten aika paskaa hommaa. Että voisko vaan saakeli antaa niiden aspaihmisten tehdä rauhassa työnsä ja käyttää sanaa jes (tai jees) jos siltä tuntuu.

   Lainaa

  5. Tulos: +173 (179 ääntä)
   Iso osa suomalaisista miehistä on kylläki maailman tavallisimpia perusperttejä mitä oot ikinä nähnyt. Onkohan ne kaikki narsisteja?

   Lainaa

  6. Enempi herkkuruoka 14.3.2023 2:06
   Tulos: -86 (132 ääntä)
   Leppeä liitu: Tuota narsismi-korttia viljellään nykyään turhan herkästi. Tuntuu vähintään joka toisen ihmisen ex-puoliso on narsisti.
   Miten niin joka toinen? Kaikki kai ne on. Siksi sitä erotaan. Aletaan nähdä puolisossa narsisti jos se ei ole alistuva koira vaan omaa mielipiteen.

   Lainaa

  7. Auktorisoitu alokas 14.3.2023 2:08
   Tulos: +183 (185 ääntä)
   Kun tavallisuus on ongelma. Skoda Octavia = narsisti. Omakotitalo = narsisti. Kaksi lasta = narsisti. Kesämökki = narsisti. Koira = narsisti. Pelaa padelia = narsisti.

   Lainaa

  8. Tulos: +228 (240 ääntä)
   Mikko vois olla aikuinen mies, ja kertoa "akalle" ihan reilusti mikä meininki. Ei kai se sun äiti ole

   Lainaa

  9. Sekoileva poro 14.3.2023 6:49
   Tulos: +95 (131 ääntä)
   Kun porukka jakaa sitä, että exä on narsisti, niin tuntuu tosi kivalta meille keillä oikeesti on ollu. Yhtä kivalta tuntuu kun porukka valehtelee raiskauksista, meille keille se on oikeesti tapahtunu.

   Lainaa

  10. Painuva sonni 14.3.2023 7:12
   Tulos: +10 (54 ääntä)
   Leppeä liitu: Tuota narsismi-korttia viljellään nykyään turhan herkästi. Tuntuu vähintään joka toisen ihmisen ex-puoliso on narsisti.
   Jännästi olen myös kuullut miltei sanasta sanaan tuon "joka toisen ihmisen ex-puoliso on narsisti." -lauseen, kun tästä aiheesta puhutaan. Periaatteessa sitäkin sitten viljellään turhan herkästi :D

   Lainaa

  11. Kylän kaunein majava 14.3.2023 7:23
   Tulos: -19 (35 ääntä)
   Painuva sonni: Jännästi olen myös kuullut miltei sanasta sanaan tuon "joka toisen ihmisen ex-puoliso on narsisti." -lauseen, kun tästä aiheesta puhutaan. Periaatteessa sitäkin sitten viljellään turhan herkästi :D
   Mitä? Miten tämä kommmentoi "jännästi" tuota edellistä viestiä?

   Lainaa

  12. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Auktorisoitu alokas: Kun tavallisuus on ongelma. Skoda Octavia = narsisti. Omakotitalo = narsisti. Kaksi lasta = narsisti. Kesämökki = narsisti. Koira = narsisti. Pelaa padelia = narsisti.
   Padelin pelaaminen on vieläkin ihan oma erillinen puheenaihe ja asia mihin ihmiset kiinnittää huomiota. Se ei ole vielä niin tavallista että voisi tulkita sen viittavan narsistiseen persoonallisuushäiriöön.

   Lainaa

  13. Tulos: +126 (132 ääntä)
   Inhottaa ja ihmetyttää tyypit, jotka viettävät aikaansa tuttujen ja tutuntuttujen elämää porukalla spekuloimalla ja näistä pahaa puhumalla, näköjään jopa kirjaimellisesti täysin ilman syytä.

   Lainaa

  14. Sammattimies 14.3.2023 9:20
   Tulos: +76 (82 ääntä)
   Omaol: Mikko vois olla aikuinen mies, ja kertoa "akalle" ihan reilusti mikä meininki. Ei kai se sun äiti ole
   Jennin vastauksesta päätellen ei mitään kovin suurta hätää tässä tilanteessa tai heidän parisuhteessa. Aistin rakkauden!

   Lainaa

  15. Jäätynyt sakaali 14.3.2023 11:29
   Tulos: +25 (55 ääntä)
   Omaol: Mikko vois olla aikuinen mies, ja kertoa "akalle" ihan reilusti mikä meininki. Ei kai se sun äiti ole
   Tässä tapauksessa mies tais olla sen verran yksinkertainen tapaus että ei tajua että "akka" taitaa tietää mikä on homman meininki. Lisäksi sanan "akka" käyttäminen kertoo yleensä elämänkovastakoulusta.

   Lainaa

  16. It's a deal 14.3.2023 11:36
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Toj Karin: Padelin pelaaminen on vieläkin ihan oma erillinen puheenaihe ja asia mihin ihmiset kiinnittää huomiota. Se ei ole vielä niin tavallista että voisi tulkita sen viittavan narsistiseen persoonallisuushäiriöön.
   Mutta toisaalta se siis on tapa saada huomiota, eli sitä pelaavat ne, jotka ovat kärähtäneet liiasta tavallisuudesta nyt kun sekin juoni on paljastettu. SIllä peitellään Skoda Octavialla ajelua ja labradorinnoutajaa ja valheiden verkko vain tihenee.

   Lainaa

  17. Validi mansikka 14.3.2023 11:53
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Leppeä liitu: Tuota narsismi-korttia viljellään nykyään turhan herkästi. Tuntuu vähintään joka toisen ihmisen ex-puoliso on narsisti.
   Toisaalta narsistilla lienee elämänsä aikana useampia puolisoja, koska elämänmittaisen suhteen luominen ei ole heillä kovin todennäköistä. Eli näistä "joka toisesta ihmisestä" usealla saattaa olla kokemusta samasta narsistista.

   Lainaa

  18. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Öm: Inhottaa ja ihmetyttää tyypit, jotka viettävät aikaansa tuttujen ja tutuntuttujen elämää porukalla spekuloimalla ja näistä pahaa puhumalla, näköjään jopa kirjaimellisesti täysin ilman syytä.
    Tosiaan. Tuollaisesta voisi tulla melkein vainoharhaiseksi. "Puhun miehestäni yleensä kauniisti; luulevatko tuttuni siis, että hakkaan sitä ja yritän peitellä asiaa?" No, onneksi omat tuttavani ovat täyspäisempiä. Toivottavasti. 
     Sivumennen sanoen, eräs existäni tosiaan on... jotain. En tiedä narsistiko vaiko mitä, mutta pahempaa kuin vain ex (mihin tietysti aina on joku syy, syy voi olla ihan viatonkin mutta jotenkin ärsyttävä kuitenkin) -oikeasti paha ihminen. Selitin edesottamuksiaan pitkästi psykologiystävälleni, siinä toivossa, että asiaan olisi jotain valaistusta saatavissa. Psykologi tähän: "Kultaseni, ei kaikelle ole diagnoosia. Jotkut ihan vaan ovat kusipäitä".

   Lainaa

  19. Tulos: +11 (21 ääntä)
   No ohan toi Mikko jotain mokannu joskus jos ei voi sanoa että lähtee ryyppäämään. Joko on itse tehnyt jotain tyhmää tai se tyhmän tekeminen on se, että on huolinut naisen joka valittaa sellaisesta.

   Lainaa

  20. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Narsismikysymys kiteytti Vauvapalstan narsismikeskustelun.

   Lainaa

  21. Itseasiassa 14.3.2023 14:43
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   jukkapalmu: No ohan toi Mikko jotain mokannu joskus jos ei voi sanoa että lähtee ryyppäämään. Joko on itse tehnyt jotain tyhmää tai se tyhmän tekeminen on se, että on huolinut naisen joka valittaa sellaisesta.
   Niinpä. Tässä kannattaisi lähteä purjamasn sitä ongelmaa, onko se sitten liika juominen vai kontrolloiva puoliso, niin kumpikaan ei ole hyvä.

   Lainaa

  22. Kauhea päärynä 14.3.2023 15:43
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Kirjoituksen perusteella kuulostaa siltä, kuin tuo jes-siä viljellyt tarjoilija olisi suurin piiretein hyppinyt tasakäpälää ja läpyttänyt karvaisia kämmeniään samalla kuin huutaa JEEESSSSSS! Ehkä se oli vaan niin riemuissaan. Heittiköhän vielä pari nyrkkipumppausta ja kainalopierut päälle. Onko sillä nyt hirveästi väliä sanooko jes, kyllä, joo, jep, selvä, ok, bueno, jepulis, khyyyl, asia pihivi, niijjustiisa, sehäntuopassovaa, tai jotain muuta. Jollakin tapaa on kuitenkin kuitattava kuulleensa mitä asiakas sanoi.

   Lainaa

  23. Punahilkka tohtori 14.3.2023 16:16
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Tuohon ensimmäiseen kulminoituu täydellisesti koko internet. Nähdään ongelmia sielläkin, missä niitä ei ole.

   Lainaa

  24. Vaalea lammas 14.3.2023 16:25
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Toj Karin: Padelin pelaaminen on vieläkin ihan oma erillinen puheenaihe ja asia mihin ihmiset kiinnittää huomiota. Se ei ole vielä niin tavallista että voisi tulkita sen viittavan narsistiseen persoonallisuushäiriöön.
   Niinpä. Narsistit heittävät korkeintaan tikkaa muutaman kerran kesässä, etteivät jää kiinni.

   Lainaa

  25. Virkeä rotta 14.3.2023 16:54
   Tulos: -20 (22 ääntä)
   Joandy: Ei se vastaus ole "jes" vaan "jees" eli "ok".
   Tää!
   Leppeä liitu: Tuota narsismi-korttia viljellään nykyään turhan herkästi. Tuntuu vähintään joka toisen ihmisen ex-puoliso on narsisti.
   Tää!
   Omaol: Mikko vois olla aikuinen mies, ja kertoa "akalle" ihan reilusti mikä meininki. Ei kai se sun äiti ole
   Se oli noiden kahden läppää, vitun pässi :D

   Lainaa

  26. Tulos: -35 (45 ääntä)
   Ärsyttää ihan himona, kun ihmiset tilaa: "voisin ottaa" -otatko vai etkö ota?

   Lainaa

  27. Virkeä rotta 14.3.2023 17:54
   Tulos: -20 (30 ääntä)
   J: Ärsyttää ihan himona, kun ihmiset tilaa: "voisin ottaa" -otatko vai etkö ota?
   Ei voisin ole kysyvä, voisitko taas on.

   Lainaa

  28. Luvattu makkara 14.3.2023 19:31
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Litton: Iso osa suomalaisista miehistä on kylläki maailman tavallisimpia perusperttejä mitä oot ikinä nähnyt. Onkohan ne kaikki narsisteja?
   Suurin osa kaikista ihnisistä on ihan tavallisia. Sitä tavallisuus tarkoittaa.

   Lainaa

  29. Ilmielävä flamingo 14.3.2023 20:18
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   J: Ärsyttää ihan himona, kun ihmiset tilaa: "voisin ottaa" -otatko vai etkö ota?
   Ei tuo muoto ole kysyvä tai epäröivä, vaan konditionaali, eli kohteliaisuusmuoto, jota sivistyneet ja hyvinkäyttäytyvät ihmiset käyttävät. Moukkamaisille metsäläisille ilmeisesti liian vaikeaa kieltä.

   Lainaa

  30. Nuutunut kivi 14.3.2023 21:29
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Ärsyttää ihan himona? Missä sanotaan näin? Ihan himona? Ärsyttää ihan Simona, kun kaikki ei puhu niin kuin minäminäminä.

   Lainaa

  31. Kenkku ampiainen 14.3.2023 22:13
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Toj Karin: Padelin pelaaminen on vieläkin ihan oma erillinen puheenaihe ja asia mihin ihmiset kiinnittää huomiota. Se ei ole vielä niin tavallista että voisi tulkita sen viittavan narsistiseen persoonallisuushäiriöön.
   Mulla ei ole oikein ketään kaveria jolla olisi ikään kuin oma kesämökki. Boomerius, ei narsismi?

   Lainaa

  32. Osuva pomelo 14.3.2023 23:21
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Että aloitte ihan porukalla miettiä.

   Lainaa

  33. Tahaton lokki 14.3.2023 23:58
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Voiko korostunut tarve haluta nähdä tavallissa ihmisissä harvinaisia persoonallisuushäiriöitä olla merkki huomiohakuisuudesta?

   Lainaa

  34. Juokseva mato 14.3.2023 23:59
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Riemukas peruna: No nyt alkoi huolestuttaa omankin vaimon ja lasten puolesta, sen verran pahasti tavallinen olen. Trippiinkin tulee kilometrejä ihan ajamalla ja vielä selvin päin.
   Tein varmuuden vuoksi rikosilmoituksen.

   Lainaa

  35. Valtava ankerias 15.3.2023 7:40
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Mullakin on se yksi kaveri joka on niin uskomattoman normaalin tavallinen tallaaja että on sen takia kummallinen. Ihme tyyppejä kaikki tavikset. Ihailtavia. Olkaa.

   Lainaa

  36. Ikävystynyt jänis 15.3.2023 8:52
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Ilmielävä flamingo: Ei tuo muoto ole kysyvä tai epäröivä, vaan konditionaali, eli kohteliaisuusmuoto, jota sivistyneet ja hyvinkäyttäytyvät ihmiset käyttävät. Moukkamaisille metsäläisille ilmeisesti liian vaikeaa kieltä.
   Kun nuorena toimittajaopiskelijana tein jotain harjoitusjuttua varten gallupia jyväskyläläisessä baarissa, menin muotoilemaan näin: "Sitten kysyisin, mitä..." Haasteltava mies siitä oitis napautti, että kysy sitten.
   Hassutteluosastoahan se on, mutta ravintolassa tarjoilija voisi ihan hyvin vastata "voisin ottaa" -tilaukseen toteamalla, että "aivan totta, olet ravintolassa, se on auki ja kyseinen annos on listallamme. Voit tosiaan tilata sen, jos haluat."

   Lainaa

  37. Peruuttamaton riikinkukko 15.3.2023 9:01
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Karo on lukenut Markus Kajoa. Mistäkö tiedän? Sanaparista "puren pesuvamppua." 😂

   Lainaa

  38. Vanha mäyrä 15.3.2023 11:23
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Juokseva mato: Tein varmuuden vuoksi rikosilmoituksen.
   Olisiko kannattanut kuitenkin ensin konsultoida Petran serkkua, se on juristi?

   Lainaa

  39. Luvattu makkara 15.3.2023 16:56
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Ikävystynyt jänis: Kun nuorena toimittajaopiskelijana tein jotain harjoitusjuttua varten gallupia jyväskyläläisessä baarissa, menin muotoilemaan näin: "Sitten kysyisin, mitä..." Haasteltava mies siitä oitis napautti, että kysy sitten. Hassutteluosastoahan se on, mutta ravintolassa tarjoilija voisi ihan hyvin vastata "voisin ottaa" [...]
   Juu niin voisi, jos tarkoitus on karkottaa asiakkaat.

   Lainaa

  40. Kasapäin simpanssi 15.3.2023 22:02
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: Tässä tapauksessa mies tais olla sen verran yksinkertainen tapaus että ei tajua että "akka" taitaa tietää mikä on homman meininki. Lisäksi sanan "akka" käyttäminen kertoo yleensä elämänkovastakoulusta.
   Akka on Pohjanmaalla naisen lempinimi, Pirkanmaalla se on muija jne
   Jäätynyt sakaali taitaa itse olla elämän kovasta koulusta, kun muita syyttää, vai mitä se elämänkovasta koulusta tarkoittaa?

   Lainaa

  41. Kelvoton neuvonantaja 16.3.2023 11:49
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Juokseva mato: Tein varmuuden vuoksi rikosilmoituksen.
   Vanha mäyrä: Olisiko kannattanut kuitenkin ensin konsultoida Petran serkkua, se on juristi?
   Mä soitin jo häkeen.

   Lainaa

  42. Sairaslomasta nauttiva hedelmä 16.3.2023 21:51
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Totta puhuen, itseänikin on alkanut häiritsemään ainainen "jes"/"jees" vastauksena. Onko se suomea vai mitä kieltä? Kiinnittäkääpä tästä eteenpäin huomiota niin ehkä havaitsette saman.

   Lainaa

  43. Aurinkolasiton Noita 17.3.2023 1:42
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kivi:  Tosiaan. Tuollaisesta voisi tulla melkein vainoharhaiseksi. "Puhun miehestäni yleensä kauniisti; luulevatko tuttuni siis, että hakkaan sitä ja yritän peitellä asiaa?" No, onneksi omat tuttavani ovat täyspäisempiä. Toivottavasti.   Sivumennen sanoen, eräs existäni tosiaan on... jotain. En tiedä narsistiko vaiko mitä, [...]
   Mun exäni on sellainen jota kaikki kutsuivat lopulta narsistiksi.
   Mun heikoimmalla hetkellä, kun mun läheinen kuoli, tämä alkoi hakkaamaan mua, eristi mut ystävistä, uhkaili mun perhettä, vei rahat, turvallisuuden tunteen, rikkoi mun asunnon ja lopulta hakkasi oman tätinsäkin, ihan siinä ohimennen mua potkiessaan.
   Terapeuttini sit sanoi, että ei tämä hyypiö luultavasti edes ollut narsisti.
   Todennäköisimmin kärsi jostain persoonallisuushäiriöstä. Niitäkin on monenlaisia, ja tämä "narsistimuotti" on hieman suppea.

   Lainaa

  44. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Ikävystynyt jänis: Kun nuorena toimittajaopiskelijana tein jotain harjoitusjuttua varten gallupia jyväskyläläisessä baarissa, menin muotoilemaan näin: "Sitten kysyisin, mitä..." Haasteltava mies siitä oitis napautti, että kysy sitten. Hassutteluosastoahan se on, mutta ravintolassa tarjoilija voisi ihan hyvin vastata "voisin ottaa" [...]
   On eri asia todeta, että ”voisin ottaa” kuin kysyä ”voisinko ottaa”. Kuten todettu, konditionaali ei itsessään ole kysymysmuoto. Toki konditionaaliin liittyy ajatus jostakin ehdosta. (Koska se kirjaimellisesti tarkoittaa ”ehtotapaa”.)
   Eli ”voisin tilata ruokalistalta kalaa, jos se on tänään pyydystettyä”.
   Se ei ole kysymys.
   Mutta varmaan jokainen 1800-luvun jälkeen syntynyt ymmärtää, että konditionaali viittaa nykyään kohteliaaseen tapaan ehdottaa jotakin.
   ”Haluaisin ilmoittaa…”, ”Toivoisin, että…”, ”Voisin tilata (jos siitä ei ole liikaa vaivaa)…”, jne.

   Lainaa

  45. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Aurinkolasiton Noita: Mun exäni on sellainen jota kaikki kutsuivat lopulta narsistiksi.Mun heikoimmalla hetkellä, kun mun läheinen kuoli, tämä alkoi hakkaamaan mua, eristi mut ystävistä, uhkaili mun perhettä, vei rahat, turvallisuuden tunteen, rikkoi mun asunnon ja lopulta hakkasi oman tätinsäkin, ihan siinä ohimennen mua [...]
     Omani edesottamuksiin kuuluivat se väkivalta (tottakai), omituinen pinnallinen hurmaavuus -kaikki jotka eivät tunteneet häntä kovin hyvin, pitivät häntä erittäin hauskana seuraihmisenä. Hän käytti tätä mielellään hyväkseen tuhotakseen kaikkien niiden maineen, joista ei tykännyt (päästyäni pakoon väitti muun muassa yhteisille tuttavillemme, että olisin valheellisesti tehnyt rikosilmoituksen raiskauksesta. En koskaan tehnyt ilmoitusta, en olisi voinut todistaa mitään, mutta jos olisin tehnyt, ei se olisi valhe ollut). Kaikki jotka tunsivat, esim kämppiksensä (sittemmin ex-kämppiksensä) inhosivat häntä, eikä hän ollut kenenkään eksänsä kanssa missään puheväleissä. 
     Uskoin ensin kaikenlaista -törmäsimme eksään joka suunnilleen sylki hänen päälleen -ja hän selitti surullisena, että sydän niin särkyy kun eksän nyksä on kääntänyt niin kivan tytön häntä vastaan. Ok. Mutta valeet menivät yhä kummallisemmiksi -onko olemassa suomenkielistä termiä "gaslightaukselle"?. Siis hän väitti, kirkkain silmin, mustaa valkoiseksi ja sinistä punaiseksi, ja itse kun en osaa valehdella niin vakavan näköisenä , eikä kukaan tuntemani normaali ihminen, kirjoitin päiväkirjaani "jompikumpi meistä on hullu. En ole enää varma kumpi". Menin jälkeenpäin terapiaan, ja oli oikeasti suunnaton helpotus saada lausunto, ettei todellisuudentajussani ole mitään vikaa. 
     Kauhean ailahteleva, joskus olin elämänsä nainen ja seuraavana hetkenä saatanasta seuraava. Väkivalta meni joskus sille tasolle, että epäilin, etten ollenkaan selviä hengissä. Mutta seuraavana päivänä a/ sitä ei tapahtunut b/ jos tapahtuikin niin oma syyni kun olen niin ärsyttävä ja c/ hän tosiaan rakastaa minua, on tosi vaikeaa, enkä voi mennä koska tarvitsee tukeani. Ja sitten kaikki oli taas pari kuukautta pelkkää hunajaa, metrin levyisiä suklaalaatikoita ja söpöilyä.
     Ulkopuoliselle tietysti meno kuulostaa mielipuoliselta, ja niin nyt minullekin. Mutta silloin tosiaan en ollut varma, kuka tässä on mielipuoli, koska tyyppi oli niin vakuuttava. Näin asian selvästi vasta vuosien päästä, kun olin terapiani käynyt ja masennuslääkkeeni syönyt ja uudessa suhteessa -ja mitään tällaista ei tapahdu, kukaan ei lyö ketään ja kaikki sujuu, jos nyt ei sulassa sovussa, niin ainakin rauhallisesti neuvotellen yhteisesti hyväksyttyjen faktojen pohjalta, musta on mustaa ja valkoinen valkoista. Eli ei se sitten ollutkaan minä. 
     En koskaan saanut selville missä vika, mutta tapahtuneesta selviäminen alkoi siitä, että hyväksyin etten saakaan tietää. Mitään loppulauselmaa ei tule, eikä selitystä sille miten hitossa nyt näin kävi. Sinänsä ymmärrän erittäin hyvin, että ihminen haluaisi edes jonkun selityksen, vaikka sitten narsismin. On vaikea sanoa, että en tiedä, vituiksi meni, enkä ikinä saa selitystä tai sovitusta, ja sellaisen hakeminen on pään takomista seinään.
     (Tuli avauduttua, mutta jos olet vuosikymmenien takainen minä tai muuten kuulostaa tutulta, juokse ja kovaa. Tuollaista ei voi rakastaa terveeksi). 

   Lainaa

  46. Tulos: +1 (1 ääni)
   Öm: Inhottaa ja ihmetyttää tyypit, jotka viettävät aikaansa tuttujen ja tutuntuttujen elämää porukalla spekuloimalla ja näistä pahaa puhumalla, näköjään jopa kirjaimellisesti täysin ilman syytä.
   Kun ei sitä omaa elämää ole. Näin olen päätellyt. On toisaalta aika kiinnostavaa olla se tavallinen (narsisti?), josta liikkuu älyttömiä juttuja.

   Lainaa

  47. Tilattava tuhatjalkainen 2.5.2023 19:01
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kauhea päärynä: Kirjoituksen perusteella kuulostaa siltä, kuin tuo jes-siä viljellyt tarjoilija olisi suurin piiretein hyppinyt tasakäpälää ja läpyttänyt karvaisia kämmeniään samalla kuin huutaa JEEESSSSSS! Ehkä se oli vaan niin riemuissaan. Heittiköhän vielä pari nyrkkipumppausta ja kainalopierut [...]
   Kiitos tästä mielikuvasta! 😆

   Lainaa

  48. Tilattava tuhatjalkainen 2.5.2023 19:05
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kelvoton neuvonantaja: Mä soitin jo häkeen.
   Minä teen sitten eläinsuojeluun ilmoituksen

   Lainaa

  49. Tyyppivika perhonen 11.4.2024 12:10
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Sprinkles: On eri asia todeta, että ”voisin ottaa” kuin kysyä ”voisinko ottaa”. Kuten todettu, konditionaali ei itsessään ole kysymysmuoto. Toki konditionaaliin liittyy ajatus jostakin ehdosta. (Koska se kirjaimellisesti tarkoittaa ”ehtotapaa”.) Eli ”voisin tilata ruokalistalta kalaa, jos se on tänään pyydystettyä”. Se ei ole [...]
   Käytän itse paljon "johteita" eli melko turhia sanoja puheen alussa. Se johtuu siitä, että minulla menee hetki rekisteröidä, kun joku alkaa puhua, joten turhat sanat alussa varmistavat, että viesti tulee perille. Aloitan siis useinkin ravintolassa tilauksen "mä voisin ottaa tuon..."
   Puhelimessa, jos joku aloittaa "tyyppivika perhonen täällä hei" niin nimi menee varmasti ohi. Itse käytän mieluummin "no hei, täällä on tyyppivika perhonen".

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hukkaan, jes, jess, kelkka, kilometrit, matka, narsismi, prepaid, rahat, roskiin, tarjoilija, tekstiviestit, trippimittari