Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 33

Marjatta sanoo suorat sanat.
Puskaradio suhisee, osa 33

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Torkahteleva karjalanpiirakka 14.3.2023 0:10
   Tulos: +743 (761 ääntä)
   Marjatta puhuu täyttä asiaa

   Lainaa

  2. Aito dinosaurus 14.3.2023 0:12
   Tulos: +367 (379 ääntä)
   Olkaa

   Lainaa

  3. Hiilenmusta hämähäkki 14.3.2023 0:14
   Tulos: +532 (548 ääntä)
   Marjatta on ihminen, joka on oppinut elämässä jotain oleellista. Respect!

   Lainaa

  4. Tulos: +358 (368 ääntä)
   Kauan eläköön Marjatta!

   Lainaa

  5. Leppeä liitu 14.3.2023 0:35
   Tulos: +148 (180 ääntä)
   Miksi Lauri ei voi kertoa mikä lemmikki on kyseessä?

   Lainaa

  6. Turta persoona 14.3.2023 0:36
   Tulos: +91 (107 ääntä)
   Aito dinosaurus: Olkaa
   Selkää

   Lainaa

  7. Tulos: +326 (330 ääntä)
   Saakatti: Kauan eläköön Marjatta!
   Kauan on Marjatta jo elänytkin!

   Lainaa

  8. Muuttumaton aprikoosi 14.3.2023 0:43
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   Vitun Simo.

   Lainaa

  9. Riemukas peruna 14.3.2023 0:46
   Tulos: +259 (265 ääntä)
   Nuori tyttö ja Marjatta tuovat hieman toivoa ihmiskunnalle. Vielä kun saisi Simotkin tolkkuihinsa.

   Lainaa

  10. Epälikvidi ahven 14.3.2023 1:00
   Tulos: -57 (111 ääntä)
   Kasvattajaksi ryhtyessään pitäisi kai jo olla ns. oma eläinlääkäri tiedossa, olkoon vaikka kilpikonna kyseessä.

   Lainaa

  11. Pilkuton ilonpilaaja 14.3.2023 1:04
   Tulos: -45 (83 ääntä)
   Leppeä liitu: Miksi Lauri ei voi kertoa mikä lemmikki on kyseessä?
   Koska kyseessä on orava tai siili tai joku muu laiton lemmikki.

   Lainaa

  12. Tulos: -156 (226 ääntä)
   On ihan OK olla hintti tai afrikkalainen jos ei muita satuta, kaikki me ollaan ihmisiä. Mutta sitten jos rupeaa muita satuttamaan, niin siinä vaiheessa ei enää ole OK olla afrikkalainen. Eli kiltti afrikkalainen = saa olla afrikkalainen, paha afrikalainen = ei saa olla afrikkalainen, vaan on mutakuono jolla on puukko. Ja jos on pakko valita, niin mielummin kuitenkin homo kuin pedofiili. Nyt siellä ryssät puuhailee jekkujaan ja kansanmurhaa, mutta huomenna välttämättä ei, ja se on just näin koska can you smell what the rock is cooking!

   Lainaa

  13. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Olemme

   Lainaa

  14. Tulos: +170 (172 ääntä)
   "On parempi olla homppeli kuin raiskari." - Marjatta

   Lainaa

  15. Karhea keiju 14.3.2023 2:11
   Tulos: +108 (120 ääntä)
   Pilkuton ilonpilaaja: Koska kyseessä on orava tai siili tai joku muu laiton lemmikki.
   Tuskinpa eläinlääkärit villielämiä siruttaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +58 (64 ääntä)
   Marjatta ❤

   Lainaa

  17. Nimetön marja 14.3.2023 3:35
   Tulos: +109 (111 ääntä)
   Jos tuo Marjatan nimi on oikea saatan tietää tyypin. Älykännykän käytössä osaisi varmaan neuvoa nuorisoa.

   Lainaa

  18. Tärkeähkö koala 14.3.2023 4:22
   Tulos: -257 (287 ääntä)
   Juu että ihan saa olla afrikkalainen 🙄 Kaukana anti-rasismi tästä vanhasta naisesta. Kannattaisi vähän opetella inkluusiivisempaa kielenkäyttöä.

   Lainaa

  19. Tupakoimaton ilves 14.3.2023 5:41
   Tulos: +273 (295 ääntä)
   Tärkeähkö koala: Juu että ihan saa olla afrikkalainen 🙄 Kaukana anti-rasismi tästä vanhasta naisesta. Kannattaisi vähän opetella inkluusiivisempaa kielenkäyttöä.
   Oikeasti, 90-vuotias rouva somessa koittaa luoda suvaitsevuutta kanssaihmisiin ja tartut sitten yhteen sanaan. 
   Rasismi on kaukana Marjatasta, vaikka ei käytäkään kenties oikeanlaisia ilmaisuja joista kukaan ei voisi pahoittaa mieltään.

   Lainaa

  20. Tulos: -81 (103 ääntä)
   Katkesiko Marjatalla ajatus vai suoni päästä? Toivottavasti edellinen. Muuten niin selvää tekstiä mutta tuo loppu. Nyt huolestuin enkä keksi miten voisin auttaa Marjattaa.

   Lainaa

  21. Pehmeä jänis 14.3.2023 5:59
   Tulos: -13 (47 ääntä)
   traumcity: On ihan OK olla hintti tai afrikkalainen jos ei muita satuta, kaikki me ollaan ihmisiä. Mutta sitten jos rupeaa muita satuttamaan, niin siinä vaiheessa ei enää ole OK olla afrikkalainen. Eli kiltti afrikkalainen = saa olla afrikkalainen, paha afrikalainen = ei saa olla afrikkalainen, vaan on [...]
   Lääkeet

   Lainaa

  22. Surumielinen lihapiirakka 14.3.2023 6:41
   Tulos: -52 (80 ääntä)
   Niin just! Älä ole esim. afrikkalainen jos et vittu osaa käyttäytyä :DD

   Lainaa

  23. Tääontää 14.3.2023 6:50
   Tulos: +39 (51 ääntä)
   Kiitos Marjatta, puhut niin asiaa.

   Lainaa

  24. Tulos: -146 (186 ääntä)
   En tiedä tarkoittiko Marjatta sitä, mutta tuossahan se low-key vertaa homoja raiskareihin ja muuta kivaa. Jos se ei tarkoittanut asiaa pahalla, miksi vertasi niitä pahimpaan ihmissaastaan? Selvästi ryövärit, rattijuopot ja muut pikkurikolliset on homojen yläpuolella Marjatan mielestä. Puhumattakaan hänen avoimesta rasismista.

   Lainaa

  25. Sotaisa vihannes 14.3.2023 8:20
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Laurille opetuksena, että kun kysyy tyhmässä paikassa kysymyksiä niin saa tyhmiä vastauksia. Google osasi kertoa vaikka minkälaista eläinlääkinnän ammattilaista Jyväskylän seudulta keneltä onnistuu siruttaminen lemmikin laatua kyselemättä.

   Lainaa

  26. Tuliterä kotieläin 14.3.2023 8:29
   Tulos: +192 (192 ääntä)
   Yhden kirjaimen typon takia Kari muuttui mukavasta miehestä oudoksi hiippariksi.

   Lainaa

  27. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Tarpeeksi kauan kun elää niin alkaa tajuta ettei joka asiaan tarvii tarttua tai siitä välittää liikaa, harmi kyllä että vasta todella pitkän ajan jälkeen yleensä..

   Lainaa

  28. Tulos: +186 (196 ääntä)
   Tärkeähkö koala: Juu että ihan saa olla afrikkalainen 🙄 Kaukana anti-rasismi tästä vanhasta naisesta. Kannattaisi vähän opetella inkluusiivisempaa kielenkäyttöä.
   Marjatta ei ole ehkä ihan kartalla kaikista tämän viikon trendeistä poliittisesti korrektissa kielenkäytössä, mutta eiköhän tuosta tekstistä tullut aika selväksi, että hänellä on sydän paikallaan. Tämä maailma olisi aika paljon parempi paikka, jos ihmiset yrittäisivät keskittyä viestin sisältöön eikä väkisin etsiä mahdollisuutta väärinymmärrykseen ja riitaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +129 (129 ääntä)
   Oma mummo joskus totesi, että erityisesti juuri vanhempien ihmisten luulisi olevan suvaitsevia. He ovat nähneet ja tavanneet paljon ihmisä elämän aikana. Vastaan on tullut ties ketä. Ja jos on elänyt vanhaksi eikä siltikkään ole oppinut että jokainen niistä ihmisestä on yksilö, mitä hemmettiä on elämällään tehnyt.

   Lainaa

  30. Vakaa susi 14.3.2023 9:12
   Tulos: +37 (47 ääntä)
   Niinhän se on että pahis on nyt venäläinen, mutta seuraava voi olla sipuli.

   Lainaa

  31. Hillitty manaatti 14.3.2023 9:39
   Tulos: +35 (51 ääntä)
   Karhea keiju: Tuskinpa eläinlääkärit villielämiä siruttaa.
   No nimenomaan.
   Oletettavasti Lauri on yli 5-vuotias, joten hän kyllä tietää, että lemmikin voi siruttaa eläinlääkärissä.
   Se on kuitenkin ongelma, koska Laurin lemmikki on pulu tai saimaannorppa, jota hän ei voi viedä eläinlääkäriin, ja siksi pitää kysellä Facebookissa, mistä niitä siruja saa. Gigantista? Telialta? Sisäministeriöstä?

   Lainaa

  32. Valittu mestari 14.3.2023 9:40
   Tulos: +104 (106 ääntä)
   Voi ei. Oliko eläkeläisten laulukerho lopetettu koska joku valitti rollaattoreista parkissa!

   Lainaa

  33. Tukkajumala aasi 14.3.2023 9:50
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   Sotaisa vihannes: Laurille opetuksena, että kun kysyy tyhmässä paikassa kysymyksiä niin saa tyhmiä vastauksia. Google osasi kertoa vaikka minkälaista eläinlääkinnän ammattilaista Jyväskylän seudulta keneltä onnistuu siruttaminen lemmikin laatua kyselemättä.
   Eläinlääkärit nimenomaan kyselevät lemmikin laatua ja hyvä niin.
   Ei nimittäin kovin pitkään pysyisi alalla sellainen veterinääri, joka sen kummempia kyselemättä siruttaa susia, harakoita, amurintiikereitä, karhunpoikasia tai mitä ikinä joku Lauri keksiikään raahata kynnyksen yli.

   Lainaa

  34. Sonnaton persikka 14.3.2023 10:09
   Tulos: +44 (56 ääntä)
   Hillitty manaatti: ...siksi pitää kysellä Facebookissa, mistä niitä siruja saa. Gigantista? Telialta? Sisäministeriöstä?
   Rokotteista

   Lainaa

  35. It's a deal 14.3.2023 11:09
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Miten väärällä jalalla pitää nousta, että alkaa lähtökohtaisesti nillittää kommentoimalla aivan satunnaisia puskaradiojuttuja edes lukematta niitä ajatuksella? Jos aloitus kiinnostaa, siihen voi esittää tarkentavia kysymyksiä ja sitten vastata. Kai Simo on sitten niitä, jotka vastaavat kaikkeen missä on kahvipaketin kuva "T&J" tai "mukana".

   Lainaa

  36. Tulos: +66 (70 ääntä)
   Toj Karin: En tiedä tarkoittiko Marjatta sitä, mutta tuossahan se low-key vertaa homoja raiskareihin ja muuta kivaa. Jos se ei tarkoittanut asiaa pahalla, miksi vertasi niitä pahimpaan ihmissaastaan? Selvästi ryövärit, rattijuopot ja muut pikkurikolliset on homojen yläpuolella Marjatan mielestä. Puhumattakaan hänen avoimesta rasismista.
   Varmaan vastaa kanssaihmisille, jotka nimenomaan käyttävät tuota retoriikkaa. Vaikka Esteri kahvitteluiden lomassa taivastellut samassa lauseessa homoja, raiskareita ja ryssiä, ja Marjatta nyt sitten muistuttaa somessakin, että höpöhöpö nyt.

   Lainaa

  37. Validi mansikka 14.3.2023 11:26
   Tulos: +63 (63 ääntä)
   Kasvattaja saisi tehdä aika paljon aika uudenlaista ja uraaurtavaa jalostustyötä, että pennut/poikaset/mitkä lie eläinlapset syntyisivät valmiiksi sirutettuina.

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (42 ääntä)
   "Ottaisitko mikrosirun, jos et sen jälkeen enää tarvitsisi passia tai muuta henkilötodistusta?" vastauksena muuten totta helevetissä. Henkilökortti ja passi vanhenevat muutaman vuoden välein ja kuvat + asiakirja maksavat kymmeniä euroja. Kuka tästä rumbasta oikein tykkää? Terveisin ajokortilla äänestävä, joka ei voi hoitaa esimerkiksi pankkiasioita konttorissa, koska "ajokortti ei riitä todistamaan henkilöllisyyttä". :)

   Lainaa

  39. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Hillitty manaatti: No nimenomaan. Oletettavasti Lauri on yli 5-vuotias, joten hän kyllä tietää, että lemmikin voi siruttaa eläinlääkärissä. Se on kuitenkin ongelma, koska Laurin lemmikki on pulu tai saimaannorppa, jota hän ei voi viedä eläinlääkäriin, ja siksi pitää kysellä Facebookissa, mistä niitä siruja saa. Gigantista? Telialta? Sisäministeriöstä?
   Tämä mullekin tuli ensimmäisenä mieleen, että mitäköhän ketun pentuja tai koirasusia yrittää omin päin siruttaa 🤔

   Lainaa

  40. Tulos: +57 (63 ääntä)
   clover: "Ottaisitko mikrosirun, jos et sen jälkeen enää tarvitsisi passia tai muuta henkilötodistusta?" vastauksena muuten totta helevetissä. Henkilökortti ja passi vanhenevat muutaman vuoden välein ja kuvat + asiakirja maksavat kymmeniä euroja. Kuka tästä rumbasta oikein tykkää? Terveisin [...]
   Koska mikrosiruhan ei voi vanheta. "Olemme siirtyneet käyttämään xyz-sirunlukijoita, joten kaikki zyx-lukijoilla luettavat sirut tulee vaihtaa uusiin xx.xx.xxxx mennessä. Kustannus on xx €." Voin vain kuvitella.

   Lainaa

  41. Kouluttamaton muurahainen 14.3.2023 12:47
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   Miksi ihmeessä kukaan haluaisi siruttaa lemmikkiään, joka on orava, saimaannorppa, amurintiikeri tai mitä täällä nyt onkaan ehdotettu? Meinaatteko, että kun joku löytää sen sun karanneen oravan tai norpan, hän vie sen ensimmäisenä eläinlääkärille sirun lukuun, että se pääsee takaisin oikean omistajansa luo? Minusta aika käsittämätön (joskin nykyään valitettavan tyypillinen) keskustelu, jossa pienen aloituksen perusteella tiedetään jo, että Lauri on kasvattanut laittomasti harakan. Aika monia muitakin laillisia eläimiä kasvatetaan ja sirutetaan kuin kissoja ja koiria.

   Lainaa

  42. Homma hanskassa? 14.3.2023 13:20
   Tulos: +14 (24 ääntä)
   Olen "lemmikin" kasvattaja, ja kysyn neuvoja puskaradiosta... Tuossa on jo lähtökohtaisesti niin moni asia väärin.

   Lainaa

  43. Tulos: -9 (63 ääntä)
   Nykypäivän "wokepellet" eivät tajua että me 70- luvulla syntyneet olemme joutuneet opettelemaan ton kaiken jossain vaiheessa uudelleen. 80- luvulla kun neekeri oli ihan ok sana ja "kuka pelkää mustaa miestä" oli koulun liikuntatuntien peli. Sitten siitä tuli kiellettyä ja jouduimme opettelemaan kaiken uudelleen. Ne on taas syntyneet maailmaan missä tuo kaikki on valmiiksi väärin eikä ole tarvinu opetella mitään uudelleen. Mä olen jumalauta elänyt ajalla jolloin on ollut käytössä sanoja kuten "Väri-tv", "Taulu-tv", "Kosketusnäyttöpuhelin" jne.

   Lainaa

  44. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Miksi ihmeessä kukaan haluaisi siruttaa lemmikkiään, joka on orava, saimaannorppa, amurintiikeri tai mitä täällä nyt onkaan ehdotettu? Meinaatteko, että kun joku löytää sen sun karanneen oravan tai norpan, hän vie sen ensimmäisenä eläinlääkärille sirun lukuun, että se pääsee takaisin oikean [...]
     No jotain outoahan tuossa on tekeillä -eläimiä kasvattavalla yleensä on luottoeläinlääkäri, jonka luona sen emoeläimenkin olisi pitänyt käydä ennen kuin kasvatukseen ryhdytään ollenkaan. Kyseessä tietysti voisi olla vahinkopentue, mutta olisihan sellaisenkin pitänyt käydä lääkärissä ainakin rokotuksia varten? Ja kaikki eläinlääkärit laittavat siruja?
     Enkä todellakaan käsitä, mitä etua sirusta ihmisellä voisi olla -eläimelläkin on mahdollista, että siru lähtee jonnekin siirtymään, ja kaikissa maissa ei ole samanlaiset sirunlukijat -eläimenkin kanssa, jos lähtee kauemmas, pitää varautua, että saattaa tarvita oman sirunlukijan mukaan. Passista näen vilkaisemalla että se on kunnossa ja voimassa, olisi ihan turhaa tehdä ylimääräinen siruntarkistusreissu jollekin siruasemalle, tarkistaakseen ennen matkaa että siru on paikoillaan ja luettavissa. (Enkä halua edes plussakorttia, koska en ole erityisen kiinnostunut luopumaan yksityisyydestäni enempää, kuin on pakko). 

   Lainaa

  45. Itseasiassa 14.3.2023 14:06
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Hillitty manaatti: No nimenomaan. Oletettavasti Lauri on yli 5-vuotias, joten hän kyllä tietää, että lemmikin voi siruttaa eläinlääkärissä. Se on kuitenkin ongelma, koska Laurin lemmikki on pulu tai saimaannorppa, jota hän ei voi viedä eläinlääkäriin, ja siksi pitää kysellä Facebookissa, mistä niitä siruja saa. Gigantista? Telialta? Sisäministeriöstä?
   Jostain syystä mä sain ekan vipan, et olis menossa siruttamaan lasta. Ehkä tää johtui vain tuosta alun gallupista, että ottaisiko itselleen sirua. Tai mistä tietää, jos Lauri ajatteli siruttaa itsensä.

   Lainaa

  46. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kivi:   No jotain outoahan tuossa on tekeillä -eläimiä kasvattavalla yleensä on luottoeläinlääkäri, jonka luona sen emoeläimenkin olisi pitänyt käydä ennen kuin kasvatukseen ryhdytään ollenkaan. Kyseessä tietysti voisi olla vahinkopentue, mutta olisihan sellaisenkin pitänyt käydä lääkärissä ainakin rokotuksia varten? Ja [...]
   Monesti varmaan hoidetaan siru ja rokotus samalla kertaa. Toki vastuullisen kasvattajan toivoisi tietävän ilman puskaradiorakin, missä on lähin eläinlääkäriasema.

   Lainaa

  47. Suhdanneherkkä haisunäätä 14.3.2023 15:01
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   jukkapalmu: Nykypäivän "wokepellet" eivät tajua että me 70- luvulla syntyneet olemme joutuneet opettelemaan ton kaiken jossain vaiheessa uudelleen. 80- luvulla kun neekeri oli ihan ok sana ja "kuka pelkää mustaa miestä" oli koulun liikuntatuntien peli. Sitten siitä tuli kiellettyä ja jouduimme [...]
   Ei kyllä ollut edes 80-luvun peli "kuka pelkää mustaa miestä" pikkuveli oli kuulemma leikkinyt sitä eskarissa vielä 2005 vuonna.

   Lainaa

  48. Vaalea lammas 14.3.2023 15:03
   Tulos: +27 (37 ääntä)
   jukkapalmu: Nykypäivän "wokepellet" eivät tajua että me 70- luvulla syntyneet olemme joutuneet opettelemaan ton kaiken jossain vaiheessa uudelleen. 80- luvulla kun neekeri oli ihan ok sana ja "kuka pelkää mustaa miestä" oli koulun liikuntatuntien peli. Sitten siitä tuli kiellettyä ja jouduimme [...]
   Valitettavasti monille nykyajan nuorille ei silti nämä asiat ole itsestäänselviä, vaikka mitään ei ole tarvinnut opetella uudelleen. 
   Olisi edistystä, jos Marjatan taso olisi edes se alkuasetelma. Sitten voisi opetella, että "homppelit vs. raiskarit" -tyyliset vertaukset ovat vähän… 😬 Siinä mielessä siis Marjatalle pisteet, että tosiaan, miksi 90-v. mummo on osaa nuorisosta edellä. Eikä pelkästään nuorisoa, vaan kaikkia ikäluokkia.
   Tuossa Venäjä-asiassa hän on vielä pidemmällä ja osaa jo ennakoida aikaa, kun sodat on sodittu, mutta syrjiminen ja nimittely jatkuu. Hieman huvitti tuo ryssittely siinä mielessä, että aivan kuin ryssäkortti olisi vedetty vanhasta pakasta esiin heti sodan alettua. "Nyt saa taas sanoa ryssä!" 😂
   T: Homo

   Lainaa

  49. Tulos: -29 (35 ääntä)
   Cris: Oma mummo joskus totesi, että erityisesti juuri vanhempien ihmisten luulisi olevan suvaitsevia. He ovat nähneet ja tavanneet paljon ihmisä elämän aikana. Vastaan on tullut ties ketä. Ja jos on elänyt vanhaksi eikä siltikkään ole oppinut että jokainen niistä ihmisestä on yksilö, mitä hemmettiä on elämällään tehnyt.
   Ikävä kyllä joillekin sattuu niin että ryhmän x edustaja tappaa sinun isäsi ja sen jälkeen joku vuosi eteenpäin samaisen ryhmän edustaja raiskaa tyttäresi. Siinä sitten yrität ajatella ettei kaikki ne ole pahoja. Ja sehän on ihan sama sitten onko ne miehiä, naisia, Thaimaasenlaisia vai pi-seksuaaleja. Joo pitäisi olla realisti ja ymmärtää ettei ne kaikki, ketä sitten ovatkaan, ole pahoja mutta ihmismieli ei toimi niin. Meidän suurimman osan aivot kuitenkin skulaa edelleen heimomentaliteetilla jossa me olemme oma laumamme ja nuo muut on ns toisia. Ei me kaikki setämiehetkään olla niin pahoja mutta kuraa sataa niskaan vain kun ollaan ja se vaan pitää ymmärtää. Kunhan pääsen selittämään tytöille miten mikäkin menee niin kyllä ne ymmärtää että olen/ollaan oikeassa.

   Lainaa

  50. Virkeä rotta 14.3.2023 16:20
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Miksi kari ei katso että mitä kirjoittaa ennenkuin on painanut enteriä? Ja kommenttia voi myös muokata jälkikäteen.

   Lainaa

  51. Virkeä rotta 14.3.2023 16:21
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Tärkeähkö koala: Juu että ihan saa olla afrikkalainen 🙄 Kaukana anti-rasismi tästä vanhasta naisesta. Kannattaisi vähän opetella inkluusiivisempaa kielenkäyttöä.
   Vastaan nyt baittiin, vaikkakin heikkoon sellaiseen, mutta opettele mustanmiehen ja neekerin ero, ne ei ole sama asia.

   Lainaa

  52. Kieltäytyvä lihapiirakka 14.3.2023 16:51
   Tulos: +30 (40 ääntä)
   jukkapalmu: Nykypäivän "wokepellet" eivät tajua että me 70- luvulla syntyneet olemme joutuneet opettelemaan ton kaiken jossain vaiheessa uudelleen. 80- luvulla kun neekeri oli ihan ok sana ja "kuka pelkää mustaa miestä" oli koulun liikuntatuntien peli. Sitten siitä tuli kiellettyä ja jouduimme [...]
   Tällaisia kommentteja lukiessa nolottaa, että on itsekin syntynyt 70-luvulla. Älkää nyt kaikkia meitä niputtako samaan kasaan näiden jukkapalmujen kanssa. Eiköhän suurin osa meistä ole ihan normaalisti kasvanut maailman mukana, kuten on tehty aina ja kuten tullaan tekemään vastaisuudessakin. Jostain syystä tietty ihmisryhmä tuntuu kuvittelevan, että maailma ja kulttuuri normeineen muuttuu vain juuri nyt ja aina ennen on eletty jossain staattisessa tilassa.

   Lainaa

  53. Vesisateeton hyttynen 14.3.2023 17:45
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Vakaa susi: Niinhän se on että pahis on nyt venäläinen, mutta seuraava voi olla sipuli.
   Sipuleissa on kerroksia, kun vähän pintaa raaputtaa ei voi tietää, mitä sieltä tulee, paitsi itku.

   Lainaa

  54. Kenkku ampiainen 14.3.2023 19:19
   Tulos: +22 (32 ääntä)
   jukkapalmu: Nykypäivän "wokepellet" eivät tajua että me 70- luvulla syntyneet olemme joutuneet opettelemaan ton kaiken jossain vaiheessa uudelleen. 80- luvulla kun neekeri oli ihan ok sana ja "kuka pelkää mustaa miestä" oli koulun liikuntatuntien peli. Sitten siitä tuli kiellettyä ja jouduimme [...]
   No ei se ole vaikeeta. Aika monta muutakin asiaa olet toivottavasti elämäsi aikana oppinut. Ethän jäänyt jumiin muissakaan asioissa sinne 80 -luvulle?

   Lainaa

  55. Kenkku ampiainen 14.3.2023 19:22
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kiitos Simo ja kumppanit kun vastaatte ilman minkäänlaista sisältöä aiheeseen. Ilmeisesti vaan ihan vastaamisen ilosta.

   Lainaa

  56. Nuutunut kivi 14.3.2023 20:20
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Leppeä liitu: Miksi Lauri ei voi kertoa mikä lemmikki on kyseessä?
   Koska haluaa sirutta puolisonsa, jota kutsuu leikkisästi lemmikiksi.

   Lainaa

  57. Nuutunut kivi 14.3.2023 20:22
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Vakaa susi: Niinhän se on että pahis on nyt venäläinen, mutta seuraava voi olla sipuli.
   Sipuli ainakin itkettää.

   Lainaa

  58. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Höpö: Ikävä kyllä joillekin sattuu niin että ryhmän x edustaja tappaa sinun isäsi ja sen jälkeen joku vuosi eteenpäin samaisen ryhmän edustaja raiskaa tyttäresi. Siinä sitten yrität ajatella ettei kaikki ne ole pahoja. Ja sehän on ihan sama sitten onko ne miehiä, naisia, Thaimaasenlaisia vai pi-seksuaaleja. Joo pitäisi olla [...]
     Ellet ole Ukrainassa (tms) niin ei satu. On olemassa ihan tutkittuakin tietoa siitä, että mitä enemmän jonkun ryhmän edustajia tuntee, sitä vähemmän tuppaa omaamaan heistä outoja ennakkoluuloja. 
     Olin kerran kielikurssilla (asuin muualla, ja kaikki meidät ulkomaalaiset laitettiin samalle kurssille), jossa kahdeksan opiskelijan nimi oli Muhammed/ Muhammad -meidät täytyi tuntea sukunimillä koska muuten ei tullut mistään mitään (Muitakin uskontoja oli, pari katolista ja lisää muslimeja, mutta se muhammadlauma jäi mieleen). Yksi Muhammad käyttäytyi kaiken aikaa törkeästi, kieltäytyi kuuntelemasta mitään käskyjä (nuorelta nais)opettajalta ja muutenkin selosti omiaan. Meille annettiin tahallaan keskustelutehtäviä jotka suututtivat, jotta ainakin puhuimme, virheistämme huolimatta. En unohda kun aiheessa "länsimainen TV" kusipää-Muhammad selosti että hän voi katsoa TV'tä koska on mies, vaimo ja lapset tietenkään eivät voi, koska he olisivat niin vaikutukselle alttiita TV'n epämoraalisuudesta. (Ihan hyvä pedagogiikka, saivat aikaiseksi hyviä riitoja kohdekielellä, kun ei meillä muuta yhteistä kieltä ollut. Oppilas joka on hyvin hiiltynyt ei istu tuppisuuna).
     Seitsemän muuta olivat oikein mukavia, yksi tosin toivoi että kääntyisin islaminuskoon, mutta sitäkin vain siksi, että kuulemma olin niin kiva ja uskossa on mukavampaa. Muita ei vähempää kiinnostanut uskomiseni tai uskomatta jättämiseni.
     Jos olisin tavannut vain sen yhden Muhammedin, olisi voinut jäädä outo tunnelma. Kun oli lauma, oli selkeää, että eroa oli enemmän yksilöiden kuin ryhmien välillä. En usko, että muussa tilanteessa kuin sodassa voisi käydä niin, ettei tapaisi enemmän normaaleja, kivoja ihmisiä, kuin outoja, jos aikaa kuluu.

   Lainaa

  59. Navakka norsu 15.3.2023 7:32
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Toj Karin: En tiedä tarkoittiko Marjatta sitä, mutta tuossahan se low-key vertaa homoja raiskareihin ja muuta kivaa. Jos se ei tarkoittanut asiaa pahalla, miksi vertasi niitä pahimpaan ihmissaastaan? Selvästi ryövärit, rattijuopot ja muut pikkurikolliset on homojen yläpuolella Marjatan mielestä. Puhumattakaan hänen avoimesta rasismista.
   Riippuu noista ryöväreistä ja rattijuopoista, ovatkobsuomalaisia. Suomalaisena ovat homojen yläpuolella, ainakin näiden rassejen kommenteissa, joten ihan oikein rinnastettu Marjatalla. Ongelma näille uskis ja öyhöporukoille ovat ulkomaalaiset ja homot, eivät muut niinkään, vaikka rikollisiakin olisivat. Rasismia tuossa taisit löytää vain sinä.

   Lainaa

  60. Peruuttamaton riikinkukko 15.3.2023 8:26
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   just: Monesti varmaan hoidetaan siru ja rokotus samalla kertaa. Toki vastuullisen kasvattajan toivoisi tietävän ilman puskaradiorakin, missä on lähin eläinlääkäriasema.
   Siru laitetaan usein pentutarkastuksen yhteydessä, mutta koska ko. tarkastus ei ole aikakaan koirilla pakollinen, jotkut pyytää kotiin siruttajan, joka voi olla muukin kuin eläinlääkäri. Toki hänellä pitää olla sirutusoikeudet olemassa.
   Rokotuksia ei yleensä anneta ennen luovutusikää, poikkeuksena erityistilanteet, joissa on perusteltua antaa varhaisrokotus.

   Lainaa

  61. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Höpö: Ikävä kyllä joillekin sattuu niin että ryhmän x edustaja tappaa sinun isäsi ja sen jälkeen joku vuosi eteenpäin samaisen ryhmän edustaja raiskaa tyttäresi. Siinä sitten yrität ajatella ettei kaikki ne ole pahoja. Ja sehän on ihan sama sitten onko ne miehiä, naisia, Thaimaasenlaisia vai pi-seksuaaleja. Joo pitäisi olla [...]
   "ihmismieleni on traumatisoitunut ja tämän takia saan olla ennakkoluuloinen ja vihaa täynnä."
   Tai mitä jos ne omat traumat käsittelisi ammattilaisen avustuksella? 

   Lainaa

  62. Tulos: +22 (28 ääntä)
   jukkapalmu: Nykypäivän "wokepellet" eivät tajua että me 70- luvulla syntyneet olemme joutuneet opettelemaan ton kaiken jossain vaiheessa uudelleen. 80- luvulla kun neekeri oli ihan ok sana ja "kuka pelkää mustaa miestä" oli koulun liikuntatuntien peli. Sitten siitä tuli kiellettyä ja jouduimme [...]
   70-luvulla syntyneet pellet ei tajua että heidän vanhempansa kasvoivat ilman telkkaria ja nuorisomusiikkia! Pullamössökakarat eivät tiedä mitään sota-ajalla elämisestä! Otetaan itsestäänselvyytenä että joka kodissa on puhelin ja kaupasta saa makeisia! Aiempi sukupolvi on joutunut opettelemaan nämä asiat!

   Lainaa

  63. Kirpeä Ahven 15.3.2023 9:32
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Sotaisa vihannes: Laurille opetuksena, että kun kysyy tyhmässä paikassa kysymyksiä niin saa tyhmiä vastauksia. Google osasi kertoa vaikka minkälaista eläinlääkinnän ammattilaista Jyväskylän seudulta keneltä onnistuu siruttaminen lemmikin laatua kyselemättä.
   Toisaalta, Googlen kautta saa vähän mitä sattuu tuloksia. Kysymällä saa vähän paremmin tietoa minne se lemmikki kannattaisi viedä. nimim. vaimo varasi eläinlääkärin kissalle +30 km väärästä kaupungista, kun Google-haulla ei selvinnyt, että ihan olisi omasta kunnastakin löytynyt.

   Lainaa

  64. Kouluttamaton muurahainen 15.3.2023 10:47
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kivi:   No jotain outoahan tuossa on tekeillä -eläimiä kasvattavalla yleensä on luottoeläinlääkäri, jonka luona sen emoeläimenkin olisi pitänyt käydä ennen kuin kasvatukseen ryhdytään ollenkaan. Kyseessä tietysti voisi olla vahinkopentue, mutta olisihan sellaisenkin pitänyt käydä lääkärissä ainakin rokotuksia varten? Ja [...]
   No, kuulostaa vähän oudolta. Mutta jos hänellä on vaikka lemmikkipapukaijapariskunta (eksoottisia lintuja sirutetaan meidän eläinlääkärin mukaan jonkin verran, koska niiden karkaamisriski on jonkinlainen), jotka eivät ole olleet sairaana eikä tarkoituksellisesti ulkoile, niin hänellä ei ole ollut tarvetta viedä niitä eläinlääkärille. Se papukaija on sitten suuremmitta suunnitelmitta hautonut, eikä sieltä ole kuoriutunut kuin yksi tipu, jonka hän aikoo itse pitää. En kutsuisi häntä varsinaisesti kasvattajaksi, enkä ymmärrä, miksi pitäisi olla luottoeläinlääkäri. Aloituksesta myös päättelen, että sirutettavia eläimiä on vain yksi, kun hän puhuu lemmikistä, joka ei ole kissa tai koira. Koirille annetaan rokotukset vasta uudessa kodissa, eli alkaen 12 viikon iästä, joten kasvattaja vie pentueen ensimmäistä kertaa eläinlääkärille sirutukseen, jos mitään ongelmia ei ole. Papukaijoista tai muista eläimistä en tiedä, enkä ole yhtään varma, suositellaanko papukaijoille edes rokotuksia. Minun eläimilläni on muuten luottoeläinlääkäri, mutta rokotuksille vien ne kunnan eläinlääkärille, joka osaa kyllä pistää sen piikin, mutta on puolta halvempi. Jos veisin sirutukseen pentueen, saattaisin kysellä, missä se kannattaa tehdä, koska on turhaa maksaa sille luottoeläinlääkärille paljon, jos vähemmällä saa rutiinihommat hoidettua. Todennäköisesti lopullisen valintani tekisin kyllä lääkäriasemien hinnastovertailun pohjalta.

   Lainaa

  65. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kouluttamaton muurahainen: No, kuulostaa vähän oudolta. Mutta jos hänellä on vaikka lemmikkipapukaijapariskunta (eksoottisia lintuja sirutetaan meidän eläinlääkärin mukaan jonkin verran, koska niiden karkaamisriski on jonkinlainen), jotka eivät ole olleet sairaana eikä tarkoituksellisesti ulkoile, niin hänellä ei ole ollut tarvetta viedä niitä [...]
     Varmastikin, en tiedä linnuista. Mutta eikö kuitenkin olisi erikoista, ettei sanottaisi, mikä? Itsekin käytän kissani rokotuksilla siellä, missä sattuu olemaan kätevintä, mutta kun haluan spesialistin, selitän minkä ja miksi. (Otin kerran säälistä pesueen hiiriä jotka oli tarkoitettu käärmeenruoaksi, mutta eivät sitten menneetkään ja olivat jonkinlaisessa limbossa. Oli tosi hankalaa löytää hiiret osaavaa lääkäriä, vaikka kissaspesialistin tiedänkin vaikeampiin tapauksiin -kyselin nimenomaan pienjyrsijät ymmärtävää).

   Lainaa

  66. histrioitsija 16.3.2023 15:24
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   "Ei pidä muistella vanhoja" Tuo on samanlainen aivopieru kuin "Sitä kepillä silmään joka vanhoja muistelee" Vai pitäisi historia unohtaa eikä ottaa siitä mitään oppia. nimim. Historian tutkija

   Lainaa

  67. Ketterä peruna 19.3.2023 18:52
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Marjatan puheet ei kyllä ole ihan sellaisia mitä varmaan tarkoitti sanoa.

   Lainaa

  68. Letittämätön banaani 19.3.2023 20:11
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kivi:   No jotain outoahan tuossa on tekeillä -eläimiä kasvattavalla yleensä on luottoeläinlääkäri, jonka luona sen emoeläimenkin olisi pitänyt käydä ennen kuin kasvatukseen ryhdytään ollenkaan. Kyseessä tietysti voisi olla vahinkopentue, mutta olisihan sellaisenkin pitänyt käydä lääkärissä ainakin rokotuksia varten? Ja [...]
   Harvemmin hamsterin, hiiren, rotan, kanan yms kasvattaja käy jalostuseläimiään eläinlääkärillä tarkistuttamassa. Eikä noilla eläimillä ole mitään sirutuspakkoa, silti joku voi haluta sellaisen siruttaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: afrikkalaiset, eläimet, homot, hymy, kirjoitusvirhe, kiva, kuva, maahanmuuttajat, mikrosiru, mummot, nuoriso, puukotus, rollaattorit, ulkomaalaiset, vanhukset