Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 104

Isä meidän -rukous uusiksi: Lapsen erikoinen versio ei mennyt läpi.
Vanhempainilta, osa 104

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -118 (124 ääntä)
   Traumacity?

   Lainaa

  2. Tornipöllö 28.2.2023 0:31
   Tulos: +390 (396 ääntä)
   Tiia mainitsee julkaisussaan töitä etsivät lapset ja oman kukkapenkkinsä, minkä perusteella Pirita osaa sata_varmasti sanoa, että lapset ovat köyhiä ja Tiia on hyvätuloinen mulkero, joka välittää enemmän kukistaan kuin henkensä pitimiksi kotitöitä tekevistä lapsista. Edes Nikke Knatterton ei osaa tehdä johtopäätöksiä yhtä nopeasti kuin Pirita.

   Lainaa

  3. Halukas matelija 28.2.2023 0:59
   Tulos: +104 (146 ääntä)
   Onneksi olen pakana. 🙏

   Lainaa

  4. Marinoitu monni 28.2.2023 1:38
   Tulos: +40 (72 ääntä)
   Ulkoa en ainakaan osaa isä meidän-rukousta. Tuon kokeen olisin ehkä miettimisen jälkeen saattanut saada oikein. Yli 30 vuotta on siitä, kun se piti riparilla osata. Ei ihan helposti mennyt silloinkaan.

   Lainaa

  5. Melko ananas 28.2.2023 2:15
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Vesa on napakasti jäljillä.

   Lainaa

  6. Tulos: +127 (141 ääntä)
   Tohtori M: Traumacity?
   Älä manaa esiin.

   Lainaa

  7. Vaatelias maksamakkara 28.2.2023 3:09
   Tulos: +33 (73 ääntä)
   Onneksi ei ole tarvinnut opetella yhtäkään rukousta.

   Lainaa

  8. Tunnoton robotti 28.2.2023 5:47
   Tulos: +216 (284 ääntä)
   Tuo uskontunnukset ja rukoukset pitöisi jättää vallan pois uskonnon tunneilta. Riparit ovat sitä varten. Koulussa voisivat laajasti opettaa vain minkälaisia nämä uskonnot ovat ja mitä niiden historiaan kuuluu, jolloin emme tarvitsisi erikseen elämänoppia ja uskontoa. Yleisestikkin uskonto on jotain semmoista mitä perheessä opitaan

   Lainaa

  9. Tulos: +176 (178 ääntä)
   Piritta on malli esimerkki henkilöstä, joka luulee tietävänsä mitä tarkoittaa vähävaraisuus. Itse vähävaraisessa lapsuudessani, ei käytä rikkomassa naapurin kukkapenkkejä tai muutakaan. Joskus syyshämärässä käytiin ehkä vähän omenia varastamassa, vaikka päivällä naapuri sanoikin, et syökää niin paljon kun haluatte, muuten menee roskiin :D

   Lainaa

  10. Sävelletty orja 28.2.2023 6:20
   Tulos: +138 (152 ääntä)
   "Kyllä ihan sata varmaan oon heikompien puolella." Eiköhän kasvit ole heikompia kuin lapset.

   Lainaa

  11. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Hmmm, luulen, että Pirita luki suurpiirtein postauksen ja oletti, että hulppean kukkapenkkipihan omistaja oli ärtynyt, että käyvät kysymässä töitä. Ja sitten vain paikkaili kommentointiaan, epäonnistuneesti.

   Lainaa

  12. Painoton lammas 28.2.2023 7:35
   Tulos: +138 (172 ääntä)
   En kyllä keksi yhtään hyvää syytä opetella koulussa yhdenkään rukouksen sanoja ulkoa.

   Lainaa

  13. Aatteeton piikkisika 28.2.2023 7:55
   Tulos: +7 (53 ääntä)
   Tunnoton robotti: Tuo uskontunnukset ja rukoukset pitöisi jättää vallan pois uskonnon tunneilta. Riparit ovat sitä varten. Koulussa voisivat laajasti opettaa vain minkälaisia nämä uskonnot ovat ja mitä niiden historiaan kuuluu, jolloin emme tarvitsisi erikseen elämänoppia ja uskontoa. Yleisestikkin uskonto on jotain semmoista mitä perheessä opitaan
   Kuplautumisen ja ääriliikkeiden aikana tarvitaan mielestäni neutraalihko taso (koulu), jossa käydään uskontoja läpi. 
   Uskontunnustus tiivistää keskeisiä näkemyksiä, joten se on ihan hyvä keino tutustua uskontoon. Toki näiden tulkitseminen/avaaminen mielellään siellä neutraalihkossa ympäristössä kuuluisi yläasteelle. 
   En halua, että koulu käännyttää. En myöskään halua lapsia ja nuoria epämääräisten lahkojen tms. käännyttämäksi. 
   Peruskoulu, sinun on valta ja nuoriso ja kurin puute iänkaikkisesti. Aamen. 

   Lainaa

  14. Tulos: +72 (90 ääntä)
   Tunnoton robotti: Tuo uskontunnukset ja rukoukset pitöisi jättää vallan pois uskonnon tunneilta. Riparit ovat sitä varten. Koulussa voisivat laajasti opettaa vain minkälaisia nämä uskonnot ovat ja mitä niiden historiaan kuuluu, jolloin emme tarvitsisi erikseen elämänoppia ja uskontoa. Yleisestikkin uskonto on jotain semmoista mitä perheessä opitaan
   Tämä ehdottomasti. Mutta ottaen kantaa tuohon viimeiseen virkkeeseen, ei ole välttämättä hyvä jos uskonnon opetus jätetään kokonaan kodin vastuulle. Joka ikinen häiriintynyt kultti on syntynyt siitä että yksi tai muutama ihminen on tehnyt omia valtavirrasta poikkeavia tulkintoja. Sitten jo tapetaan muita tai tehdään joukkoitsemurhia. Aika vähän tuota tapahtuu Suomessa verrattuna Suureen Maailmaan, mutta en haluaisi välttämättä lisätä riskiä sille.

   Lainaa

  15. Pikimusta panda 28.2.2023 8:02
   Tulos: +100 (100 ääntä)
   "Yllättävän kovasti julkaisussa huoletti sun kasvit enemmän kuin nää nuoret." Niin, johtunee siitä että nämä nuoret ei ollu se osapuoli jota tallottiin porukalla.

   Lainaa

  16. Impotentti kurkku 28.2.2023 8:13
   Tulos: -28 (42 ääntä)
   Miten noilla leveyspiireillä voi olla kukkapenkissä vähän lunta? En Joensuussa asu mutta "ohuelti" ei kuvaa realistisesti paikallista lumitilannetta noin suunnilleen samalla korkeudella. Ei tarvitse meidänkään kukkapenkkiin lasten tulla juoksentelemaan, mutta jos haluaa yrittää niin joutuu kyllä tekemään ensin tekemään lumityöt.

   Lainaa

  17. Tuima maito 28.2.2023 8:22
   Tulos: -20 (24 ääntä)
   Tornipöllö: Tiia mainitsee julkaisussaan töitä etsivät lapset ja oman kukkapenkkinsä, minkä perusteella Pirita osaa sata_varmasti sanoa, että lapset ovat köyhiä ja Tiia on hyvätuloinen mulkero, joka välittää enemmän kukistaan kuin henkensä pitimiksi kotitöitä tekevistä lapsista. Edes Nikke Knatterton ei osaa tehdä johtopäätöksiä yhtä nopeasti kuin Pirita.
   Tässä voi itseasiassa päätellä aika hyvin. Kyseinen alue on tunnettu suureksi osaksi kaupungin vuokra-asunnoista ja niiden mukana tulevista ongelmista. Monet näistä asunnoista on tyhjillään, koska harva haluaa muuttaa tietyille kaduille. Joten voi olettaa, että ihminen jolla on piha onkin todennäköisesti parempituloinen omistaja kuin kaupungin vuokralla asuva.

   Lainaa

  18. Eloton Lelu 28.2.2023 8:23
   Tulos: +103 (147 ääntä)
   Käsittämätöntä, että koululaisen pitää vielä vuonna 2023 opetella joku rukous, jotta saa tehtävästä pisteitä. Joko voitaisiin irrottaa uskonto valtiosta? Voidaan tottakai kouluun jättää uskonnonopetus, mutta sen pitäisi nimenomaan keskittyä eri uskontojen historiaan ja ylipäänsä mitä kyseiset uskonnot ovat. Saisivat kirkossa hoitaa tuon aivopesun niille, jotka sitä haluavat.

   Lainaa

  19. Itseasiassa 28.2.2023 8:45
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Sam: Piritta on malli esimerkki henkilöstä, joka luulee tietävänsä mitä tarkoittaa vähävaraisuus. Itse vähävaraisessa lapsuudessani, ei käytä rikkomassa naapurin kukkapenkkejä tai muutakaan. Joskus syyshämärässä käytiin ehkä vähän omenia varastamassa, vaikka päivällä naapuri sanoikin, et syökää niin paljon kun haluatte, muuten menee roskiin :D
   Mä olin vähävarainen, mutta meidän omppuvarkaudet ei liittyneet millään tavalla ravinnonsaamiseen. Perinnettä kutsuttiin omppukaisilsi, joten kai sillä oli jo oma kutsumanimikin, kun niissä säännöllisesti käytiin vuodesta toiseen. Mutta en tiennyt, että karkkirahan sijaan olisi saanut talloa pihoista kukat. En kyllä olisi halunnutkaan.

   Lainaa

  20. Itseasiassa 28.2.2023 8:48
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Impotentti kurkku: Miten noilla leveyspiireillä voi olla kukkapenkissä vähän lunta? En Joensuussa asu mutta "ohuelti" ei kuvaa realistisesti paikallista lumitilannetta noin suunnilleen samalla korkeudella. Ei tarvitse meidänkään kukkapenkkiin lasten tulla juoksentelemaan, mutta jos haluaa yrittää niin joutuu kyllä tekemään ensin tekemään lumityöt.
   Meillä on Joensuun kanssa samoilla leveyspiireillä satanut ja sulanut lumet jo monta kertaa tänä talvena. Eikä tuosta tiedä, jos tuo on kirjoitettu joskus viime vuonna.

   Lainaa

  21. Juokseva etana 28.2.2023 9:11
   Tulos: -59 (117 ääntä)
   Ei ne lapset sitä uskontoa ota tosissaan kouluissa tai edes rippileireillä. Ainoat mielensäpahoittajia on ne vanhemmat, jotka luulee, että jos lapsi opettelee yhden rukouksen ulkoa, niin hänestä tulee joku äärikristitty ja lähtee ristiretkelle. Tämä on kyllä ollut hauskaa Suomen menoa seuratessa, että täällä ollaan nykyään kauhuissaan aina, kun jossain puhutaan uskonnon opetuksesta tai että jossain rukoillaan tai jopa suvivirsi pitäisi kieltää. Ihan vasta oli, että Suomessa pitäisi teurastus kieltää, mutta muiden uskontojen teurastus rituaalit pitää hyväksyä.... Siis oikeasti. Täällä kun suvivirsi soi kerran vuodessa, niin heti ollaan pääpunaisena huutamassa somessa ettei tämmöistä voi hyväksyä, mutta muiden uskontojen pitää saada harjoitella ihan rauhassa ties mitä leikkelyä. Suomesta tulossa maa, missä ei saa olla mitään suomalaista kohta, koska sehän loukkaa muita ihmisiä.

   Lainaa

  22. Ränsistynyt tohtori 28.2.2023 9:17
   Tulos: +47 (61 ääntä)
   Pirita mitä helvettiä, mitä jos selviäiski että ne nuorten perheet on rikkaita ja tää kukkien omistava on se köyhä. Ota pää pois köyhien perseestä ja lopeta tommonen, toi on perseemmästä ku mikään. Et voi loukkaantuu toisten puolesta ilman, että oikeesti tiedät asiasta, ja tässä keississä et riedä YHTÄÄN MITÄÄN. Sijaisloukkaantujat on alinta sakkaa, koska ne ei ota huomioon oikeita uhreja vaan keksivät heidät päästään.

   Lainaa

  23. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Sam: Piritta on malli esimerkki henkilöstä, joka luulee tietävänsä mitä tarkoittaa vähävaraisuus. Itse vähävaraisessa lapsuudessani, ei käytä rikkomassa naapurin kukkapenkkejä tai muutakaan. Joskus syyshämärässä käytiin ehkä vähän omenia varastamassa, vaikka päivällä naapuri sanoikin, et syökää niin paljon kun haluatte, muuten menee roskiin :D
   Myös oletus siitä, että taskurahoja tienaavat lapset ovat köyhiä on outo. Kyllä aika monet varakkaatkin vanhemmat haluavat opettaa lapsilleen, että raha tulee työnteosta eikä vain ostaa heille ihan mitä tahansa.

   Lainaa

  24. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Pirita ei taida tajuta että meillä köyhilläkin voi olla kukkapenkkejä. Kyllä mua hatuttais jos joku ihan sama onko lapsi vai aikuinen, rikas tai köyhä tulis talloon mun vähillä rahoilla kesä kerrallaan ostetut ja rakkaudella kasvatetut kukat.

   Lainaa

  25. Edeltävä raataja 28.2.2023 11:42
   Tulos: +87 (91 ääntä)
   Kiiwi: Pirita ei taida tajuta että meillä köyhilläkin voi olla kukkapenkkejä. Kyllä mua hatuttais jos joku ihan sama onko lapsi vai aikuinen, rikas tai köyhä tulis talloon mun vähillä rahoilla kesä kerrallaan ostetut ja rakkaudella kasvatetut kukat.
   Köyhillä ei voi, eikä SAA, olla kukkapenkkejä, lemmikkejä, lapsia, harrastuksia, uusia vaatteita, tai edes elämää. Köyhien tulee olla vain hiljaa 20 neliön yksiössä ja olla nöyriä. Jos köyhällä on varaa mihinkään, mikä vähänkään ilahduttaa, maksetaan köyhille liikaa tukia.

   Lainaa

  26. Tulos: +43 (51 ääntä)
   Toj Karin: Tämä ehdottomasti. Mutta ottaen kantaa tuohon viimeiseen virkkeeseen, ei ole välttämättä hyvä jos uskonnon opetus jätetään kokonaan kodin vastuulle. Joka ikinen häiriintynyt kultti on syntynyt siitä että yksi tai muutama ihminen on tehnyt omia valtavirrasta poikkeavia tulkintoja. Sitten jo [...]
    Koulussa saisi kyllä opettaa uskontoa joo, mutta ihan eri kantilta. Esim. "Miten tunnistan kultin" olisi hyvä aihe -alun rakkauspommitus, sitten eristäminen "väärin" uskovista jne. Toki myös ihan perusasiat siitä, miten kannattaa olla -hattu päähän synagogaan, pojat, ja harrasta kristittyä ei varmaan kannata kutsua ensimmäisenä joulupäivänä rymybileisiin, vaikka toisenakin joulupäivänä on lomaa. Kulttuurihistoriaa toki myös, mutta se menisi varmaan historian oppiaineen lomassa. 
     Juokseva etana, vaikka esitätkin, että tässä ollaan suomalaisuutta kieltämässä, niin kyllä se on ihan kotisuomalaiset vapaa-ajattelijat joilla on hattu kireimmällä siitä, että meidän lapsillemme ette perkele tuollaista hapatusta opeta. Jo siksikin, että siinä ajassa kun päntätään höpöhöpöä voisi opiskella vaikka saksaa, jolla on sentään jokin järkevä käyttö. Toki uskontojen historiallakin on, mutta muistan kyllä omalta kouluajaltani, miten meni joulukuusta ala-asteella varmaan puolet Marian pikku aasista joka kantoi Jeesus-vauvaa -höpötykseen. Sellaista ei tarvita. 

   Lainaa

  27. Invariantti piimä 28.2.2023 12:50
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Itselleni tuli vähän aikaa sitten yllätyksenä, kun tuli puheeksi ja sanoin kavereille että meillä oli uskonnon tunneilla yläasteella (viitisentoista vuotta sitten) paljon muitakin aiheita kuin kristinusko. Käytiin läpi budhalaisuutta ja shintolaisuutta ainakin, mitä muistan. Ilmeisesti näin ei todellakaan ole ollut kaikilla, kun kaveriporukassa kellään muulla ei ollut tällaisia muistoja. Sellaisia uskonnonopetus pitäisi olla mielestäni. Ainoa ysini päästötodistuksessa oli uskonnosta mutta en tiedä olisiko kiinnostanut niin paljon jos oltais käsitelty pelkkää kristinuskoa. Tuskinpa.

   Lainaa

  28. Tulos: +31 (35 ääntä)
   On se hurjaa ajatella että miten persaukinen pitää oikeasti olla jos kukkapenkki on varakkuuden mitta?

   Lainaa

  29. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Kivi:  Koulussa saisi kyllä opettaa uskontoa joo, mutta ihan eri kantilta. Esim. "Miten tunnistan kultin" olisi hyvä aihe -alun rakkauspommitus, sitten eristäminen "väärin" uskovista jne. Toki myös ihan perusasiat siitä, miten kannattaa olla -hattu päähän synagogaan, pojat, ja harrasta kristittyä [...]
   Joo, en muista että kultteja olisi hirveästi käsitelty missään uskonnon tai edes historian tunneilla edes lukiossa. Tai oikeastaan mitään muutakaan uskontoon liittyviä ääri-ilmiöitä. Niistä kyllä soisi jakaa tietoa.

   Lainaa

  30. Vuolas alokas 28.2.2023 14:45
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Mikä on porsaiden iltarukous? . . . . . -Äläkä saata meitä kiusaukseen

   Lainaa

  31. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Tornipöllö: Tiia mainitsee julkaisussaan töitä etsivät lapset ja oman kukkapenkkinsä, minkä perusteella Pirita osaa sata_varmasti sanoa, että lapset ovat köyhiä ja Tiia on hyvätuloinen mulkero, joka välittää enemmän kukistaan kuin henkensä pitimiksi kotitöitä tekevistä lapsista. Edes Nikke Knatterton ei osaa tehdä johtopäätöksiä yhtä nopeasti kuin Pirita.
   Itse jäin miettimään, mistä Pirita tietää, että penskat ovat poikia?

   Lainaa

  32. Lemuava pupu 28.2.2023 15:46
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Edeltävä raataja: Köyhillä ei voi, eikä SAA, olla kukkapenkkejä, lemmikkejä, lapsia, harrastuksia, uusia vaatteita, tai edes elämää. Köyhien tulee olla vain hiljaa 20 neliön yksiössä ja olla nöyriä. Jos köyhällä on varaa mihinkään, mikä vähänkään ilahduttaa, maksetaan köyhille liikaa tukia.
   Pienen pitää olla kiva ja köyhän nöyrä.

   Lainaa

  33. Uppoamaton lintu 28.2.2023 16:00
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Impotentti kurkku: Miten noilla leveyspiireillä voi olla kukkapenkissä vähän lunta? En Joensuussa asu mutta "ohuelti" ei kuvaa realistisesti paikallista lumitilannetta noin suunnilleen samalla korkeudella. Ei tarvitse meidänkään kukkapenkkiin lasten tulla juoksentelemaan, mutta jos haluaa yrittää niin joutuu kyllä tekemään ensin tekemään lumityöt.
   Seurasin tuota keskustelua silloin aikanaan Facebookista. Se oli muistaakseni ennen joulua vai oliko vieläkin aikaisemmin syksyllä.

   Lainaa

  34. Puolueeton matelija 28.2.2023 17:38
   Tulos: +24 (50 ääntä)
   Painoton lammas: En kyllä keksi yhtään hyvää syytä opetella koulussa yhdenkään rukouksen sanoja ulkoa.
   Vuosi 2023, ja ei voi kuin ihmetellä että miksi noita satuja edelleen opetetaan koulussa. Ymmärrän että joskus muinoin noilla tarinoilla sai peloteltua ihmiset ruotuun, mutta sille ei liene enää tarvetta enää.

   Lainaa

  35. Säälittävä apina 28.2.2023 17:47
   Tulos: -48 (74 ääntä)
   En valitettavasti ymmärrä, miksi ihmiset niin kiihkeästi haluavat uskonnon pois koulusta, saatte toki valaista minua. Ei se lapsi siitä uskonnosta kärsi. Jos aivan välttämättä haluat, ettei lapsesi tunneille mene, voit ilmoittaa koululle, ettei lapsesi ole osa kirkkoa. En vain ymmärrä, miten se haittaa lasta, että hänelle kerrotaan Jeesuksesta

   Lainaa

  36. Aurinkolasiton Noita 28.2.2023 22:43
   Tulos: +32 (48 ääntä)
   Säälittävä apina: En valitettavasti ymmärrä, miksi ihmiset niin kiihkeästi haluavat uskonnon pois koulusta, saatte toki valaista minua. Ei se lapsi siitä uskonnosta kärsi. Jos aivan välttämättä haluat, ettei lapsesi tunneille mene, voit ilmoittaa koululle, ettei lapsesi ole osa kirkkoa. En vain ymmärrä, miten se haittaa lasta, että hänelle kerrotaan Jeesuksesta
   Jos se kaikki energia mikä käytetään jeesusteluun ja uskonnon tuputtamiseen, käytettäisiin jotenkin vaikka johonkin oikeasti tärkeään oppimiseen?
   Ei se lapsii siitä ehkä kärsi, mut ne tunnit vois vaikka käyttää paremmin. Vaikka oppimiseen jostain oikeasti hyödyllisestä.

   Lainaa

  37. Riskaabeli raadonsyöjä 28.2.2023 23:30
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Sillimuurista valo välähtää.

   Lainaa

  38. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Aatteeton piikkisika: Kuplautumisen ja ääriliikkeiden aikana tarvitaan mielestäni neutraalihko taso (koulu), jossa käydään uskontoja läpi.  Uskontunnustus tiivistää keskeisiä näkemyksiä, joten se on ihan hyvä keino tutustua uskontoon. Toki näiden tulkitseminen/avaaminen mielellään siellä neutraalihkossa [...]
   Ymmärrän ja hyväksyn kyllä ihan täysin että opetetaan esimerkiksi uskontunnustusta sillä tasolla että ymmärretään mikä siinä on idea ja miten se ilmentää kyseistä uskontoa ym. Sen sijaan rukousten tai uskontunnustusten sanasta sanaan ulkoa opettelun vaatiminen ei kyllä kouluun kuulu millään perustelulla.

   Lainaa

  39. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Säälittävä apina: En valitettavasti ymmärrä, miksi ihmiset niin kiihkeästi haluavat uskonnon pois koulusta, saatte toki valaista minua. Ei se lapsi siitä uskonnosta kärsi. Jos aivan välttämättä haluat, ettei lapsesi tunneille mene, voit ilmoittaa koululle, ettei lapsesi ole osa kirkkoa. En vain ymmärrä, miten se haittaa lasta, että hänelle kerrotaan Jeesuksesta
   Jos lapselle kerrotaan Jeesuksesta objektiivisesti ja neutraalisti, asiana johon tiettyjen uskontojen edustajat uskovat, ei siitä olekaan mitään haittaa. Sen sijaan siitä on haittaa jos lapselle opetetaan koulussa uskontoa totuutena. Mitäs luulet, olisitko sitä mieltä ettei olis mitään haittaa jos koulussa opettaja, joka lähtökohtaisesti on vahva auktoriteettihahmo, opettaisi sun lapselle vaikkapa että ulkoavaruuden diktaattori Xenu toi maapallolle 75 miljoonaa vuotta sitten olentoja joiden kuoltua niiden body thetanit siirtyivät ihmisiin ja nyt sen takia ihmisistä täytyy dianeettisen terapian avulla saada engrammien vaikutukset pois?

   Lainaa

  40. Tyly näätä 1.3.2023 7:14
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Säälittävä apina: En valitettavasti ymmärrä, miksi ihmiset niin kiihkeästi haluavat uskonnon pois koulusta, saatte toki valaista minua. Ei se lapsi siitä uskonnosta kärsi. Jos aivan välttämättä haluat, ettei lapsesi tunneille mene, voit ilmoittaa koululle, ettei lapsesi ole osa kirkkoa. En vain ymmärrä, miten se haittaa lasta, että hänelle kerrotaan Jeesuksesta
   Kyllä mua haittasi, lujaa ja pitkään. Vielä enemmän alkoi haitata, kun sain kyllä peruskoulun jälkeen päättää jatko-opiskelusta lukiossa tai amiksessa, mutta uskonnon opetuksesta vasta kahden vuoden päästä siitä täysi-ikäisenä. Lukion kolmannella olisin saanut ilman vanhempien lupaa vaihtaa elämänkatsomustietoon. Yläasteella (2000-luvulla) päädyin jälki-istuntoon, kun kieltäydyin oman vakaumuksen pohjalta menemästä joulukirkkoon, vaikka tiedoissani luki että kuulun seurakuntaan. Voitaisko katsoa, millainen maailmasta tulisi jos opetettais yleissivistystä ja ihmisten erilaisista tavoista nähdä maailma eikä päntätä rukouksia kouluajalla?

   Lainaa

  41. Asuttu pöllö 1.3.2023 7:23
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Invariantti piimä: Itselleni tuli vähän aikaa sitten yllätyksenä, kun tuli puheeksi ja sanoin kavereille että meillä oli uskonnon tunneilla yläasteella (viitisentoista vuotta sitten) paljon muitakin aiheita kuin kristinusko. Käytiin läpi budhalaisuutta ja shintolaisuutta ainakin, mitä muistan. Ilmeisesti näin [...]
   On niillä muillakin käsitelty niitä muita uskontoja, mutta ei yhtä mieleenpainuvasti. Kun kasiluokkalaiselle opettaa ala-asteasiaa kertauksena, 4 muistaa sen ja loput on sitä mieltä, että ei tällaista asiaa ole voitu jankata ala-asteella puolen vuoden ajan, vaikka niin on todella tehty. Tosi on, ihmiset eivät vain muista.

   Lainaa

  42. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Leeppo: Itse jäin miettimään, mistä Pirita tietää, että penskat ovat poikia?
   Pojat on poikia.

   Lainaa

  43. Mykkä hampurilainen 1.3.2023 13:08
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Kivi:  Koulussa saisi kyllä opettaa uskontoa joo, mutta ihan eri kantilta. Esim. "Miten tunnistan kultin" olisi hyvä aihe -alun rakkauspommitus, sitten eristäminen "väärin" uskovista jne. Toki myös ihan perusasiat siitä, miten kannattaa olla -hattu päähän synagogaan, pojat, ja harrasta kristittyä [...]
   Kyllä. Eikä siihen koko oppiainetta tarvita. Uskontoja pitäisi käsitellä historian ja yhteiskuntaopin tunneilla, yleisellä "tällaisia on olemassa, näin ne vaikuttaa/on vaikuttaneet maailmassa" -tasolla. Tunnustuksellinen uskonnonopetus rukouksineen kuuluu kotiin tai kirkkoon, niille joita semmoinen kiinnostaa.

   Lainaa

  44. Riski muurahainen 1.3.2023 13:42
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   "Jotka ovat meitä vastaan syrjineet." Voi, että. Julkinen keskustelu on vääristynyttä ja se tunkeutuu lasten maailmaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Tiiahan mainitsi vain lapset, Pirita tiesi heti käyttää termiä pojat.Piritan pojjaat siellä pahuuttelee.Tytöt/naisethan ovat herrantertunkukkarossa eläviä viattomuuden perikuvia.Pojat on poikia,tytöt aivan muita.

   Lainaa

  46. Pöljä ahma 2.3.2023 1:05
   Tulos: -8 (18 ääntä)
   Vaatelias maksamakkara: Onneksi ei ole tarvinnut opetella yhtäkään rukousta.
   Olisihan se nyt ihan hirveää, jos nuoruuden ehkä parhaan kesäleirin aikana joutuu opettelemaan muutaman virkkeen runoa.

   Lainaa

  47. Tuhomaatti 2.3.2023 5:32
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Itseä ei kiinnostaisi tippaakaan oman kersan uskonnon tulokset. Kunhan kasvaa edes ok ihmiseksi niin kaikki hyvin.

   Lainaa

  48. Digitaalinen ämpäri 6.3.2023 17:08
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Säälittävä apina: En valitettavasti ymmärrä, miksi ihmiset niin kiihkeästi haluavat uskonnon pois koulusta, saatte toki valaista minua. Ei se lapsi siitä uskonnosta kärsi. Jos aivan välttämättä haluat, ettei lapsesi tunneille mene, voit ilmoittaa koululle, ettei lapsesi ole osa kirkkoa. En vain ymmärrä, miten se haittaa lasta, että hänelle kerrotaan Jeesuksesta
   Omalta kohdaltani voin sanoa, että saattaa kärsiäkin. Olin helposti ahdistuva lapsi, joten todella uskonnollisen opettajan opetukset mm. synnistä ei tehnyt kovin hyvää.

   Lainaa

  49. Epäsuotuisa piirroshahmo 8.3.2023 11:02
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Pirita vaikuttaa kateelliselta ihmiseltä.

   Lainaa

  50. Kunnioitettu hedelmä 12.3.2023 9:18
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ajatella. Tuollaista opetetaan koulussa 2023.

   Lainaa

  51. It's a deal 6.11.2023 13:41
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Ja ensimmäinen kohta rukouksesta on väärin sekä vastauksessa että korjauksessa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: isä meidän, koe, koevastaus, koulu, koulutehtävä, kukkapenkki, köyhyys, lapset, puhelinlasku, rikkaat, rukous