Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 608

Mitä älytöntä olet joutunut tekemään rahan takia?
Sekalaisia, osa 608

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kiihkoileva aprikoosi 16.2.2023 0:16
   Tulos: +313 (333 ääntä)
   Oijoijoijoi elämä on julmaa mun on pakko twerkkaa että saisin fyrkkaa

   Lainaa

  2. Tulos: +344 (394 ääntä)
   Huh, meinasin jo suuttua, muttei tarvinnut.

   Lainaa

  3. Tulos: -489 (585 ääntä)
   Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän enemmänkin mutta aika raivona olen. Meillä on feministipiireissä sanonta "mihin muka miestä tarvitaan kun vaidetaan auton renkaat? ei mihinkään" Kannattaa miettiä ihan ajatuksella mitä se tarkoittaa, sellanen voimaannuttava jane austin-tyyppinen selviytymisslogan monelle.

   Lainaa

  4. Ihkauusi vesimeloni 16.2.2023 3:06
   Tulos: +327 (397 ääntä)
   traumcity: Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän [...]
   ois kannattanu lukee  ennen ku alat aukoo

   Lainaa

  5. Tarkoitettu kesyaasi 16.2.2023 3:07
   Tulos: +142 (194 ääntä)
   traumcity: Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän [...]
   Lueppa silti loppuun asti <3

   Lainaa

  6. Pekka Kana 16.2.2023 5:02
   Tulos: -183 (417 ääntä)
   Tarkoitettu kesyaasi: Lueppa silti loppuun asti <3
   Ei feminatsit kerkeä lukea loppuun, koska otsasuoni pullistuu liikaa jos ei hetkeen pääse öyhöttämään.

   Lainaa

  7. Tulos: -64 (384 ääntä)
   Ihkauusi vesimeloni: ois kannattanu lukee  ennen ku alat aukoo
   Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.

   Lainaa

  8. Lojaali meduusa 16.2.2023 6:14
   Tulos: +362 (420 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Meillä on vissiin sitten eri käsitys oivaltavasta.

   Lainaa

  9. Timmi hyönteinen 16.2.2023 6:34
   Tulos: +51 (127 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Juuei. Mutta ainahan voi vastailla itse itselleen, jos ei muut viitsi kehua huomiohoroa. Vai mitä?

   Lainaa

  10. Kommentoin 16.2.2023 6:40
   Tulos: +239 (243 ääntä)
   Ryhmän jäsen ei ole kyllä tehnyt mitään älytöntä rahan takia, vaan kaljan takia 😅

   Lainaa

  11. Mukava Norppa 16.2.2023 7:05
   Tulos: +232 (242 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Minusta oli aivan selvää, että hän luki jutun loppuun. Kommentti ei vaan ollut erityisen viihdyttävä, vaikka hän varmasti sen sellaiseksi tarkoitti. Mutta tyyppi nauttii selkeesti huomiosta, tuskinpa välittää saako miinusta vai plussaa, kunhan hänet huomataan.

   Lainaa

  12. Luvaton noita 16.2.2023 7:28
   Tulos: -5 (31 ääntä)
   Lojaali meduusa: Meillä on vissiin sitten eri käsitys oivaltavasta.
   Traumcity puhuu itsestään kolmannessa persoonassa.

   Lainaa

  13. Ehyt muovipussi 16.2.2023 8:01
   Tulos: +25 (107 ääntä)
   Pekka Kana: Ei feminatsit kerkeä lukea loppuun, koska otsasuoni pullistuu liikaa jos ei hetkeen pääse öyhöttämään.
   Common persu öyhötys L

   Lainaa

  14. Tulos: -13 (31 ääntä)
   traumcity: Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän [...]
   Oli niin hyvä, että piti antaa alapeukku. Vaimo on samaa mieltä.

   Lainaa

  15. Rättiväsynyt sateenvarjo 16.2.2023 8:23
   Tulos: +104 (120 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Ei se ole oivaltavaa vaan lähinnä tylsää. Lähinnä peruskauratasoa ne oivallukset, mutta typerästä suunnasta, jotta said reaktioita.

   Lainaa

  16. Maksettu flamingo 16.2.2023 8:25
   Tulos: +49 (107 ääntä)
   Ihan sama, onko Traumiksen teksti oivaltavaa tai hauskaa. Maaliinsa se näyttää uppoavan joka kerta...

   Lainaa

  17. Jaettava siili 16.2.2023 8:33
   Tulos: +81 (99 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Oivaltavaa? No jaa. Lähinnä syy skipata heti kun nimimerkin näkee. Siitä kyllä samaa mieltä, että loppuun on luettu ja tällä kertaa mielipide on tämä, koska ilmeisesti on jotenkin tyydyttävää saada "olisit lukenut" kommentteja. Hupinsa se kai kullakin. Seuraavassa ketjussa sitten naiset kuuluu keittiöön. Sellaista geneeristä paskapostia

   Lainaa

  18. Iisisti ottava leopardi 16.2.2023 8:46
   Tulos: +125 (155 ääntä)
   Jännä kun ei porukka vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkään osaa vaan ohittaa Traumcityn kommentteja. Itse en ole lukenut niitä aikoihin. Tökännyt alapeukun vaan ohittaessani, jos jaksanut. (Kuulostipa vähän jotenkin likaiselta)

   Lainaa

  19. Laatuisa henkilö 16.2.2023 8:58
   Tulos: -99 (111 ääntä)
   Janin suhde ei taida olla heteropohjainen.

   Lainaa

  20. Tulos: +27 (41 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Hmm, oivaltavaa provokatiivista sarkasmia... En tiiä onko toi mikään juttu tai ainakaan että pitäisikö sen olla jos onkin. En näe tuossa mitään hyvää, en edes tekijänsä kannalta, pikemminkin tulee säälin tunteita että mahdollinen kielellinen lahjakkuus jää kokonaan hyödyntämättä kun ei löydä sille tai omalle elämälle kenties muuta käyttöä. Toki hän itse voi sen kokea aivan eri tavalla, mutta ei se varsinaisesti tilannetta paranna.

   Lainaa

  21. Moderni viikuna 16.2.2023 9:27
   Tulos: +140 (140 ääntä)
   Yllätyskakku taisi muuttua ihan vain kakuksi, kun Pekka tägäsi Jannen kommenttiinsa.

   Lainaa

  22. Kullattu patsas 16.2.2023 9:31
   Tulos: +56 (70 ääntä)
   Yllätyskakku tais mennä vähän pieleen. :D Kaikkea se leipä elättää.

   Lainaa

  23. Peruuttamaton riikinkukko 16.2.2023 9:52
   Tulos: +72 (90 ääntä)
   Jamppa: Hmm, oivaltavaa provokatiivista sarkasmia... En tiiä onko toi mikään juttu tai ainakaan että pitäisikö sen olla jos onkin. En näe tuossa mitään hyvää, en edes tekijänsä kannalta, pikemminkin tulee säälin tunteita että mahdollinen kielellinen lahjakkuus jää kokonaan hyödyntämättä kun ei löydä [...]
   Voihan Traumcity olla vaikka kuinka menestynyt toimittaja tai kirjailija tai muu sanojen käyttäjä. Ehkä se kirjottaa ihania ja valoisia lastenkirjoja kaiket päivät ja purkaa patoutuneet tunteensa sitten täällä kaksi kertaa viikossa.

   Lainaa

  24. Tulos: +24 (56 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Oivaltavaa? Millä sä  oot vetänyt pääsi noin sekaisin? Toisaalta jotkut pitää myös paskaa lasipurkissa taiteena, että meitä ihmisiä on moneksi.

   Lainaa

  25. Ehtymätön hampurilainen 16.2.2023 10:13
   Tulos: -25 (51 ääntä)
   Lojaali meduusa: Meillä on vissiin sitten eri käsitys oivaltavasta.
   Jos tunnistaa itsensä vitsailun kohteeksi, niin yleensä juuri ne vitsit sitten tuntuvat huonoilta kaikilta osin.

   Lainaa

  26. Selvä taikuri 16.2.2023 10:35
   Tulos: -69 (83 ääntä)
   traumcity: Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän [...]
   Feministit nyt vetää herneen nenään milloin mistäkin

   Lainaa

  27. Vaaleanruskea hampurilainen 16.2.2023 10:37
   Tulos: +88 (98 ääntä)
   Jan kuulostaa unelmien mieheltä, ois ihana tulla kotiin töistä nii et lämmin ruoka odottaa ja lapset ja koti hoidettu ja sit vielä mies hoitaa mun tarpeet raskaan työpäivä jälkeen. Miksei tollasia miehiä löydy ees ettimällä?

   Lainaa

  28. Tulos: -2 (30 ääntä)
   traumcity: Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän [...]
   Iisisti ottava leopardi: Jännä kun ei porukka vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkään osaa vaan ohittaa Traumcityn kommentteja. Itse en ole lukenut niitä aikoihin. Tökännyt alapeukun vaan ohittaessani, jos jaksanut. (Kuulostipa vähän jotenkin likaiselta)
   Jännä että jaksat kuitenkin vielä sen peukun tökätä. Ohittaisit kokonaan, peukuttamatta yhtään mitään tai ketään.

   Lainaa

  29. Tulos: -20 (32 ääntä)
   Ehyt muovipussi: Common persu öyhötys L
   Persut mainittu!

   Lainaa

  30. Juureton kiivi 16.2.2023 10:46
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Kommentoin: Ryhmän jäsen ei ole kyllä tehnyt mitään älytöntä rahan takia, vaan kaljan takia 😅
   Sen kaiken teen vain kaljan takii

   Lainaa

  31. Tulos: +29 (45 ääntä)
   Vaaleanruskea hampurilainen: Jan kuulostaa unelmien mieheltä, ois ihana tulla kotiin töistä nii et lämmin ruoka odottaa ja lapset ja koti hoidettu ja sit vielä mies hoitaa mun tarpeet raskaan työpäivä jälkeen. Miksei tollasia miehiä löydy ees ettimällä?
   Kunhan tienaat tarpeeksi, että sulla on varaa elättää se :)

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (35 ääntä)
   Vaaleanruskea hampurilainen: Jan kuulostaa unelmien mieheltä, ois ihana tulla kotiin töistä nii et lämmin ruoka odottaa ja lapset ja koti hoidettu ja sit vielä mies hoitaa mun tarpeet raskaan työpäivä jälkeen. Miksei tollasia miehiä löydy ees ettimällä?
   Koska tollasia miehiä ei ole :'D

   Lainaa

  33. Tulos: +10 (28 ääntä)
   Ehyt muovipussi: Common persu öyhötys L
   Älä tuo tuota tiktok-paskaa tänne, kiitos

   Lainaa

  34. Tiedoton taistelija 16.2.2023 11:53
   Tulos: +3 (25 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Viimeaikoina ei ole voinut kyllä oivaltavaksi sanoa. Tietysti ottaen huomioon että olet varmaan samaa kerhoa, niin toki voit itseäsi ja tovereitasi oivaltaviksi maalata.

   Lainaa

  35. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Kiihkoileva aprikoosi: Oijoijoijoi elämä on julmaa mun on pakko twerkkaa että saisin fyrkkaa
   Tää oli mun pahin korvamato joku pari vuotta sitten. Soi taukoamatta päässä useamman viikon. Olinkin jo unohtanut, mutta nyt näin tän kommentin.
   Taas mennään. Kiitos tästä.

   Lainaa

  36. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Jan hämäsi onnistuneesti ekalla puoliskolla, valehtelematta. sain hyvät naurut kun tajusin missä mennään xD hyvä Jan!

   Lainaa

  37. Tulos: +3 (19 ääntä)
   traumcity: Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän [...]
   Se on Jane Austen ei Austin.

   Lainaa

  38. Tulos: +31 (43 ääntä)
   Eikö olis mukavempi olla selvinpäin kotona kun humalassa jonkun paskiaisen nöyryytettävänä? Miten siitä alkoholista voi edes nauttia?

   Lainaa

  39. Pyörivä leijona 16.2.2023 14:23
   Tulos: -31 (39 ääntä)
   traumcity: Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän [...]
   Ehkä sun olisi pitänyt lukea loppuun ennen kuin alat avautumaan. Kyllä oli aika miesvihamielinen kommentti.

   Lainaa

  40. Valittu mestari 16.2.2023 15:39
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Jan on humoristi. Varmaan sama Jan, jolle usein sattuu ja tapahtuu ainakin hieman väritettynä strömsejä.

   Lainaa

  41. Nuutunut kivi 16.2.2023 16:08
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Mielenkiintoinen suhde Janin isovanhemmilla. Ei ihan tyypillinen aikanaan, arvaan ma.

   Lainaa

  42. Sähkötön sirkka 16.2.2023 17:25
   Tulos: +35 (47 ääntä)
   Todellakin tuollainen suhde voi olla onnellinen. Oli siinä roolit miten päin hyvänsä. Omassa parisuhteessa just se roolittomuus aiheuttaa välillä kitkaa. Silloin harvoin kun ollaan koko perhe kotosalla, kukaan ei tiedä kenen pitäis tehdä mitäkin ja vieläpä että milloin. Eikä se mene omalla painollaan. Kuvitteleenko jengi, että tuollainen roolijako perheessä tarkoittaa toisen olevan alakynnessä/onneton? En siis ole tyhmä ja ymmärrän että tässä oli pointti, mut saa kyl olla todella ahdasmielinen jos toi herätti jonkin ahaa-elämyksen. Sukupuolesta riippumatta voi olla toteutunut unelma, mikäli saa olla ns.kodin henki/hengetär, eikä tarvitse raahautua kodin ulkopuolelle töihin. Feminismi ei kiellä, etteikö nainenkin saisi olla kotiäiti, elää miehen tienesteillä tms, jos se perustuu omaan valintaan.

   Lainaa

  43. Tulos: -22 (44 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Pikkasen v-tuttaa nää täysin huumorintajuttomat kommentoijat. Traumi on usein hauskin kommentti, muut paheksuu epäolennaisuuksia "ei saa olla epäwoke".

   Lainaa

  44. Verraton hilleri 16.2.2023 23:43
   Tulos: +18 (38 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Ihmiset "triggeröityy" koska traumcityn jutut ovat niin sakeaa paskaa ettei niissä ole oikein mitään järkeä. Sarkasmia ole kyseinen ihminen tuskin nähnyt sanakirjassakaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Sähkötön sirkka: Todellakin tuollainen suhde voi olla onnellinen. Oli siinä roolit miten päin hyvänsä. Omassa parisuhteessa just se roolittomuus aiheuttaa välillä kitkaa. Silloin harvoin kun ollaan koko perhe kotosalla, kukaan ei tiedä kenen pitäis tehdä mitäkin ja vieläpä että milloin. Eikä se mene omalla [...]
   Feministinä olen kanssasi samaa mieltä, ja myös tunnen pari naista joilla tämä järjestely toimii, ja yhden miehen, joka haluaisi olla ns. 'kodin henkenä' ja jäädä kotiin tulevien lastensa kanssa, mutta jolle tämä ei ainakaan vielä ole ollut mahdollista (tyttöystävänsä opiskelee vielä ja on aika nuori, että saa nähdä onnistuuko myöhemmin).
   Tämän sanottuani haluan kuitenkin tuoda keskusteluun myös rakenteet, ja todeta että ennen kuin todellinen tasa-arvo on yhteiskunnassa on saavutettu, varsinkin naisen päätös jäädä kotiäidiksi ei ole neutraali. Noista aiemmin mainitsemistani naisista toinen vieläpä asuu maassa, jossa yhteiskunnan tuki vanhemmille on melko olematonta, ja päivähoitomaksut niin kalliita (ja hänen palkkansa melko pieni), ettei työnteko hänelle edes kannata, kun lähes kaikki palkka menisi niihin sitten. Myös naisille asetetut odotukset äitiydestä ohjaavat naista kotiin miestä enemmän, mikä Suomessakin näkyy siinä, miten naiset käyttävät vanhempainvapaansa mutta monet miehet eivät.
   Lisäksi haluan todeta vielä, että jos aikeissa on jäädä kotiin ja elää puolison tienesteillä, niin sukupuolesta riippumatta kannattaa ns. turvata selustansa. Eli esim. pitää puolison tienaamat rahat yhteisinä ja varmistaa, että jos tulee ero, niin saa puolet kerrytetystä omaisuudesta, sillä tässä järjestelyssä on itse mahdollistanut puolison työnteon jäämällä kotiin hoitamaan lapset. Varmaankin avioliitto ilman avioehtoa sopii näihin tilanteisiin, vs. avopuolisona olo. Tällainen järjestely tosiaan voi toimia niin kauan kuin parisuhde on hyvä, mutta jos tulee ongelmia niin on haavoittuvassa asemassa, jos on taloudellisesti riippuvainen toisesta. Suomessa onneksi on yhteiskunnan tukea saatavilla hankaliin tilanteisiin, mutta esim. Yhdysvalloissa moni koditon nainen on kadulla siksi, että on lähtenyt väkivaltaisesta suhteesta, mutta ei ole ollut itsellä taloudellisia resursseja elättää itseään, niin on päätynyt kadulle.

   Lainaa

  46. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Piparjuuri: Feministinä olen kanssasi samaa mieltä, ja myös tunnen pari naista joilla tämä järjestely toimii, ja yhden miehen, joka haluaisi olla ns. 'kodin henkenä' ja jäädä kotiin tulevien lastensa kanssa, mutta jolle tämä ei ainakaan vielä ole ollut mahdollista (tyttöystävänsä opiskelee vielä ja on [...]
     Ajattelin huomauttaa aivan samasta. Lisäksi köyhyys on leskinaisissa yleistä: jos on vielä ollut sitä sukupolvea, että on ollut vuositolkulla kotona lasten kanssa, niin sinä ei eläke kerry. Vaikka suhde olisi miten onnellinen, ja säilyisi sellaisena tappiin saakka, niin kannattaisi katsoa taloudellinen riippuvuus kenestäkään aika varovasti. Ei ole kiva ajatella, mitä tekisin jos mieheni jäisi vaikka bussin alle (nuori ja rakastunut minä olisi vastannut: etsisin toisenkin bussin pikimmiten). Keski-ikäinen ja rakastunut minä sanoisi myös niin, paitsi että sitten lapsi olisi täysorpo, eikä se käy, joten seuraava kysymys olisi, miten ajattelin ruokkia meidät. 
     Suomessa ei hirveästi ole systeemejä tyyliin leskeneläkettä, joita löytyy niistä yhteiskunnista, missä kotirouvuus on tavallista, joten ainoan varsinaisen elättäjän katoaminen johonkin, vaikka sitten kuoleminen epädramaattisesti vanhuuteen, voi johtaa ongelmiin -joten sellaiseen täytyy itse varautua vaikka tuntuisi miten pullantuoksuiselta, eikä sellaista ole kiva ajatella.

   Lainaa

  47. Pelottava ahma 17.2.2023 23:24
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kivi:   Ajattelin huomauttaa aivan samasta. Lisäksi köyhyys on leskinaisissa yleistä: jos on vielä ollut sitä sukupolvea, että on ollut vuositolkulla kotona lasten kanssa, niin sinä ei eläke kerry. Vaikka suhde olisi miten onnellinen, ja säilyisi sellaisena tappiin saakka, niin kannattaisi katsoa [...]
   Sanoit, että "Suomessa ei hirveästi ole systeemejä tyyliin leskeneläkettä, joita löytyy niistä yhteiskunnista, missä kotirouvuus on tavallista". Suomessa kyllä maksetaan niin leskeneläkettä, kansaneläkettä, toimeentulotukea kuin asumistukeakin tarpeen vaatiessa. Mutta ei se sitä poista, etteikö olisi fiksua turvata taloutensa myös 'mitä jos' -tilanteiden varalle, ja että saisi myös haluamaansa juustoa (tai vuustoa) leivän päälle eikä pelkkää näkkäriä henkensä pitimiksi.
   https://www.kela.fi/leskenelake

   Lainaa

  48. Näppärä hyeena 18.2.2023 8:37
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Ehyt muovipussi: Common persu öyhötys L
   Commom persum öyh, et itse eroa hänestä mitenkään kelle öyhötät. T. Demareita äänestävä.

   Lainaa

  49. Kirpeä Ahven 18.2.2023 12:12
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   Sähkötön sirkka: Todellakin tuollainen suhde voi olla onnellinen. Oli siinä roolit miten päin hyvänsä. Omassa parisuhteessa just se roolittomuus aiheuttaa välillä kitkaa. Silloin harvoin kun ollaan koko perhe kotosalla, kukaan ei tiedä kenen pitäis tehdä mitäkin ja vieläpä että milloin. Eikä se mene omalla [...]
   Juuri näin! Mutta miks muuten lailla pitää säätää, paljonko kujin saa/pitää käyttää perhevapaita? Miksi sitä einsaisi perheissä jakaa hapuamallaan tavalla. En nyt tarkota ettei jotain minimiä pitäisi olla, mutta nykyinen 60/90 on aika tiukka. Monelle kyseessäon ihan taloudellinen ongelma. Jos toinen tienaa 500-1000 e/kk enemmän, niin puutaan aika isoista jutuista perheen talouden kannalta. Puhumattakaan siitä että toinen olisi vajaatuntisopimuksella tms. Toinen outous on tulojen vaikutus vanhempainrahoihin. Miksi enemmän muutenkin enemmän tienaavat saavat enemmän? Ei siinä ole mitään tolkkua, tasapuolisuudesta puhumatttakaan. (Itse olen tässä asiassa saamapuolella, eli ei ole oma lehmä ojassa, en pidä vain sitä oikeudenmukaisena).

   Lainaa

  50. Muurattu norppa 18.2.2023 23:26
   Tulos: -14 (14 ääntä)
   Saakatti: Huh, meinasin jo suuttua, muttei tarvinnut.
   Millä tavalla tuo tarina on yhtään sen parempi, kuin naista pidettäisiin nyrkin ja hellan välissä?

   Lainaa

  51. Läpikäytävä sotilas 19.2.2023 10:05
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Pekka Kana: Ei feminatsit kerkeä lukea loppuun, koska otsasuoni pullistuu liikaa jos ei hetkeen pääse öyhöttämään.
   Sinä et näy lukevan alkuakaan. Mikä sulla pullistuu?

   Lainaa

  52. Lattiaton orja 20.2.2023 4:49
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Iso-isovanhempani olivat yhdessä kunnes kuolema erotti, ja he vihasivat jokaista sekuntia omasta olemassaolostaan.

   Lainaa

  53. Tarjoiltu kurkku 20.2.2023 11:33
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   traumcity: Pari valittua sanaa sulle Jan, ensinnäkin oli niin misogyninen teksti ja oikein raikas tuulahdus -70 luvulta että en jaksanut lukea ees loppuun. Onhan se ihan kamalaa kun nainen ei ole vain kokki ja synnyttäjä, vaan ihan oikea ihminen siinä vieressä. Tekisi mieli avautua tähän vähän [...]
   Jos olisit lukenut loppuun, niin olisit ehkä ymmärtänyt mistä on kyse. Tai sittet et ;(

   Lainaa

  54. Olkaimeton lokki 21.2.2023 13:05
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Setäti: Kyllä traumcity luki loppuun. Hänen juttunsa ovat usein oivaltavaa provokatiivista sarkasmia, ja on hauska seurata miinusten määrästä ja kommenteista, miten niistä kovin moni triggeröityy. Mikä epäilemättä on hänen tarkoituksensakin.
   Taidat olla traumacity valepuvussa. Sarkasmi on vaikea laji ja valitettavan harvoin hänen kommenttinsa sitä on. Provosoiva trollaus lienee oikea tyylilaji.

   Lainaa

  55. Kiimainen peräpuikko 22.2.2023 12:43
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Iisisti ottava leopardi: Jännä kun ei porukka vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkään osaa vaan ohittaa Traumcityn kommentteja. Itse en ole lukenut niitä aikoihin. Tökännyt alapeukun vaan ohittaessani, jos jaksanut. (Kuulostipa vähän jotenkin likaiselta)
   Ei kiinnosta mutta silti vähän kiinnostaa.

   Lainaa

  56. Suvaitsematon hilleri 23.2.2023 11:34
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Mukava Norppa: Minusta oli aivan selvää, että hän luki jutun loppuun. Kommentti ei vaan ollut erityisen viihdyttävä, vaikka hän varmasti sen sellaiseksi tarkoitti. Mutta tyyppi nauttii selkeesti huomiosta, tuskinpa välittää saako miinusta vai plussaa, kunhan hänet huomataan.
   Sivuutan nykyään traumcityn kommentit lukematta niitä

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: atk-ajokortti, kerjätä, kontata, mainos, raha, rikas, sana-sol, sukupuoliroolit, tampere, turku

 • Uusimmat

 • Kategoriat