Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uutiskatsaus, osa 20

Sanomalehden lukijat auttavat poliisia tunnistamaan ruumiin.
 Uutiskatsaus, osa 20

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Säälitty tyyny 16.2.2023 0:13
   Tulos: +355 (361 ääntä)
   *inisee omaa olemattomuuttaan* 😔

   Lainaa

  2. Tulos: +451 (469 ääntä)
   Yleensä nuo mene oikeisiin töihin huutelijat on niitä työpaikan vätyksiä jotka tekisivät mielellään jotain kevyempää hommaa mutta kun ei koulu kiinnostanut tai ei muuten vain pärjännyt niin sitten aiotaan netissä niille jotka pärjäsi. Olen itse duunariosastoa peruskoulupohjalta joten elitistiksi on turha syyttää ja kokemus työpaikoilla on osoittanut että väittämäni pitää lähes poikkeuksetta paikkansa. Mitä laiskempi yksilö sitä enemmän tekee melua siitä vähäisestäkin tekemästään.

   Lainaa

  3. Tulos: +346 (352 ääntä)
   Toivottavasti tämä ihminen ymmärtää olla menemättä lääkäriin, jos sairastuu vakavasti, sillä ei nyt voi sellaisia ylikoulutettuja paskiaisia tukea.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 16.2.2023 0:32
   Tulos: +295 (299 ääntä)
   Nyt tekisi oikeasti mieli tietää, mitä traumoja Rikulla on yliopistoista/opiskelijoista. Noin ylenpalttiseen inhoon on pakko olla joku syy.

   Lainaa

  5. Tulos: +150 (180 ääntä)
   Uskomatonta miten tämäkin Riku on todennäköisesti ihan oikea ihminen, jolla on samat oikeudet ja vapaudet kuin muillakin.

   Lainaa

  6. Reseptivapaa Dinosaurus 16.2.2023 0:43
   Tulos: +227 (247 ääntä)
   Kaikista eniten tuossa viimeisessä mokassa hämmästyttää se, miten virheetöntä Rikun teksti on.

   Lainaa

  7. Tulos: +51 (161 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Kaikista eniten tuossa viimeisessä mokassa hämmästyttää se, miten virheetöntä Rikun teksti on.
   Riku on se yksi persu joka osaa lukea ja kirjoittaa!

   Lainaa

  8. Kömpelö pussieläin 16.2.2023 0:47
   Tulos: +18 (38 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Kaikista eniten tuossa viimeisessä mokassa hämmästyttää se, miten virheetöntä Rikun teksti on.
   Haaskenneet?

   Lainaa

  9. Pilkkopimeä ämpäri 16.2.2023 3:57
   Tulos: +103 (121 ääntä)
   Tornipöllö: Nyt tekisi oikeasti mieli tietää, mitä traumoja Rikulla on yliopistoista/opiskelijoista. Noin ylenpalttiseen inhoon on pakko olla joku syy.
   projektoi omaa elämäänsä, kun ei laiskana jaksanut kouluja käydä ja nyt se unelma-ammatti meni sivu suun, mä veikkaan

   Lainaa

  10. Rajoittunut piimä 16.2.2023 5:16
   Tulos: +123 (125 ääntä)
   Pilkkopimeä ämpäri: projektoi omaa elämäänsä, kun ei laiskana jaksanut kouluja käydä ja nyt se unelma-ammatti meni sivu suun, mä veikkaan
   Se on projisoi

   Lainaa

  11. Tulos: +200 (208 ääntä)
   Ajattelisin ns duunarisuvusta polveutuvana ja aikanaan myös alhaisen koulutuksen duuneija tehneenä, että tuommoinen katkeruus paremmin koulutettuja kohtaan voi olla ihan vain sitä että yhteiskunta ei osoita matalakoulutusaloille arvostusta. Ei paljon autoamiksen valmistujaiskulkueista uutisoida kahdesti vuodessa, tai luetella tilastollisia koosteita siitä kenellä lähärillä meni viimeinen harkkanäyttö mitenkin hyvin. Juhlapuheissa tietenkin saatetaan välillä muistaa ne taksikuskit ja laikkaritkin, mutta enemmän siinä kaikuu semmoinen kiitollisuus siitä että joku tekee ne työt ettei muiden tarvitse, kuin mitään muuta. Duunareilla on kuitenkin usein paljon ammattiylpeyttä, joka on seurausta siitä että niissä omissa työtehtävissä on kokemuksen myötä hioutunut taitavaksi ja sen saattaa validoida vähintään se oma työyhteisö tai ala. Ja siinä on minusta todella syytäkin ylpeyteen. Ongelma vain on se, että sitä on aika hankalaa saada näyttämään juuri miltään sellaiselle ihmiselle joka ei sitä kyseistä työtä niin hyvin tunne. Ja useinhan merkki siitä, että duunari tekee työnsä hyvin, on se ettei kukaan edes huomaa sitä, toisin sanoen kun kaikki vaan sujuu. Eikös esimerkiksi siistijän työ tule kaikkein näkyvimmäksi juuri silloin kun on tekemättä? Tunsin suvustani erityisesti erään miehen joka hoki kuinka hänen työtään ei tietokoneen nappia painamalla tulisi mitään vaan tarvitaan aina mies joka on valmis lähtemään aikaisin aamulla reippaasti ulos tekemään se työ omin käsin. Minusta tämä mies ei vaikuttanut unelmoivan mistään korkeakouluhommasta, vaan halusi vain tuntea itsensä tärkeäksi osaksi yhteiskuntaa muidenkin silmissä kuin maarakennuspiireissä. Toivon että tunsi, koska työnsä on erittäin tärkeää, ja tosiaan kuten sanoi, ei korvattavissa ainakaan toistaiseksi minkään insinöörin työpanoksella. Nämä oli puhtaasti vain omia vaikutelmiani, en ole näitä asioita keneltäkään suoraan kysynyt. Kommentteja? Herääkö kenellekään näistä jutuista mitään kaikuja?

   Lainaa

  12. Kilokalori 16.2.2023 7:10
   Tulos: +81 (93 ääntä)
   Pilkkopimeä ämpäri: projektoi omaa elämäänsä, kun ei laiskana jaksanut kouluja käydä ja nyt se unelma-ammatti meni sivu suun, mä veikkaan
   Ja se nuoruuden ihastus lähti opiskelemaan ja jätti Rikun ennen fuksivappua, vaihtaen kumppanin hintelään yliopistomieheen.

   Lainaa

  13. Näkinkenkiä keräilevä alligaattori 16.2.2023 7:27
   Tulos: +124 (126 ääntä)
   Mitä vanhemmaks tulen, sitä enemmän arvostan perusammatteja. Kaikkia tarvitaan, että yhteiskunta pyörii.

   Lainaa

  14. Leivätön piirroshahmo 16.2.2023 8:17
   Tulos: +60 (74 ääntä)
   Banaani: Ajattelisin ns duunarisuvusta polveutuvana ja aikanaan myös alhaisen koulutuksen duuneija tehneenä, että tuommoinen katkeruus paremmin koulutettuja kohtaan voi olla ihan vain sitä että yhteiskunta ei osoita matalakoulutusaloille arvostusta. Ei paljon autoamiksen valmistujaiskulkueista [...]
   Itse ajattelin samaa. Ehkä tuota miestä on tarpeeksi väheksytty, joten on päättänyt tehdä samalla tavalla väheksyjiä kohtaan.
   On väärin, että ihmisiä arvotetaan niin paljon koulutuksen perusteella.

   Lainaa

  15. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Kas, Eetu on näköjään opiskellut ahkerasti yläasteen kemian koetta varten

   Lainaa

  16. Muurattu norppa 16.2.2023 9:12
   Tulos: +74 (80 ääntä)
   Eetu on selvästi juuri aloittanut lukion, kun pitää noin päteä. "Älykäs ihminen osaa selittää vaikeat asiat yksinkertaisesti, typerä ihminen tekee yksinkertaisista asioista vaikeita" Sama kun kutsuisi ruokasuolaa natriumkloridiksi ja nauraisi muille.

   Lainaa

  17. Tulos: +75 (75 ääntä)
   Kömpelö pussieläin: Haaskenneet?
   Reseptivapaa Dinosaurus yllättyi virheiden vähäisyydestä eikä niiden (muka) täydellisestä puutteesta.

   Lainaa

  18. Kaksoiskupera 16.2.2023 9:16
   Tulos: +100 (112 ääntä)
   Banaani: Ajattelisin ns duunarisuvusta polveutuvana ja aikanaan myös alhaisen koulutuksen duuneija tehneenä, että tuommoinen katkeruus paremmin koulutettuja kohtaan voi olla ihan vain sitä että yhteiskunta ei osoita matalakoulutusaloille arvostusta. Ei paljon autoamiksen valmistujaiskulkueista [...]
   Jep. Ja jos luulette, että on vaikeaa duunariperheen lapselle kouluttautua korkealle niin kuvitelkaa, miten vaikeaa on "eliittiperheen" lapselle lähteä duunarihommiin. Siis sosiaalisen painostuksen vuoksi. Varmasti mieltä ylentävää, kun omat vanhemmat pitää omaa työtä ihan alisuoriutumisena. Ei tietenkään koske kaikkia korkeastikoulutettuja vanhempia. Aika vähän myöskään uutisoidaan niistä burn outin kokeneista asiantuntijoista, jotka haaveilevat aikanaan opiskelleensa ammattikoulussa vaikka sähkömieheksi tai vastaavaksi, että saisi tehdä käsillään mielekästä, tärkeää työtä sen sijaan että istuu turhantärkeissä zoom-palavereissa katsomassa turhantärkeitä powerpoint-esityksiä. Ja osa vaihtaakin valkokaulushommista duunareiksi, koska kokee sen mielekkäämpänä ja vähemmän stressaavana.

   Lainaa

  19. Ehtymätön hampurilainen 16.2.2023 10:06
   Tulos: +65 (79 ääntä)
   Banaani: Ajattelisin ns duunarisuvusta polveutuvana ja aikanaan myös alhaisen koulutuksen duuneija tehneenä, että tuommoinen katkeruus paremmin koulutettuja kohtaan voi olla ihan vain sitä että yhteiskunta ei osoita matalakoulutusaloille arvostusta. Ei paljon autoamiksen valmistujaiskulkueista [...]
   Oman kokemukseni mukaan ne henkilöt, olivat sitten insinöörejä, amiksia, taviksia, tohtoreita tai ihan mitä vaan tonttuja, joilla on terve käsitys omasta itsestään ja tyytyväisyys omaan elämäänsä, keskustelevat yleensä muusta kuin työstä tai koulutuksesta. Esim. jalkapallosta, jääkiekosta tai kuinka hemmetin kylmää oli Rovajärvellä -74. Ei ne käytä energiaa minkäänlaiseen koulutus- tai työtehtävätasolla ylpeilyyn / mollaamiseen.  Jotka erityisesti tuovat esim. koulutustasoaan esille, paljastuvat ennemmin tai myöhemmin mulkuiksi.

   Lainaa

  20. Tulos: -40 (58 ääntä)
   Näkinkenkiä keräilevä alligaattori: Mitä vanhemmaks tulen, sitä enemmän arvostan perusammatteja. Kaikkia tarvitaan, että yhteiskunta pyörii.
   Tarkoittanet sitä, että nuorempana suurinpiirtein syljit ns duunareita päin? Sitten elämää eläneenä tajuat, että ei perkele, jos ei tuo Pirkko käy täällä konttorilla jokapäivä siivoamassa, hukkuisimme paskaan?

   Lainaa

  21. Tulos: -36 (40 ääntä)
   Riku on täysin oikeassa! Menkää töihin!

   Lainaa

  22. Valkaiseva maahinen 16.2.2023 10:43
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Banaani: Ajattelisin ns duunarisuvusta polveutuvana ja aikanaan myös alhaisen koulutuksen duuneija tehneenä, että tuommoinen katkeruus paremmin koulutettuja kohtaan voi olla ihan vain sitä että yhteiskunta ei osoita matalakoulutusaloille arvostusta. Ei paljon autoamiksen valmistujaiskulkueista [...]
   Sinänsä ihan hyvää pohdintaa, ja varmasti pitää paikkansa, että duunarialoilta(kin) löytyy paljon ihmisiä, jotka ovat ylpeitä omasta roolistaan yhteiskunnassa.
   Se on kuitenkin varmaa, että Riku ei ole. Ihmisillä, joilla on ammattiylpeyttä, ei ole tarvetta mollata muiden ammatteja.

   Lainaa

  23. Tulos: -43 (43 ääntä)
   Hyvä Riku!

   Lainaa

  24. It's a deal 16.2.2023 11:12
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Leeppo: Tarkoittanet sitä, että nuorempana suurinpiirtein syljit ns duunareita päin? Sitten elämää eläneenä tajuat, että ei perkele, jos ei tuo Pirkko käy täällä konttorilla jokapäivä siivoamassa, hukkuisimme paskaan?
   Ei tarkoittane. Lisääntynyt arvostus ei kerro lähtötason olevan alle nollan, vaan siitä, että tajuaa miten paljon rattaita tarvitaan koko koneiston toimintaan. Sitä on aika vaikea hahmottaa nuorena, kun oma elämä pyörii kodin, koulun ja kavereiden ympärillä. Sen ulkopuolisia asioita pitää itsestäänselvyyksinä, koska ne ovat aina olleet olemassa eikä työelämään ole vielä itse osallistunut tahi laskuja maksellut.

   Lainaa

  25. Tulos: +71 (71 ääntä)
   Leeppo: Tarkoittanet sitä, että nuorempana suurinpiirtein syljit ns duunareita päin? Sitten elämää eläneenä tajuat, että ei perkele, jos ei tuo Pirkko käy täällä konttorilla jokapäivä siivoamassa, hukkuisimme paskaan?
   Jos mä sanon että oon lihonu, tarkottaako se että aikasemmin ei painanut yhtään/0 kg?

   Lainaa

  26. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Riku saattaisi yllättyä jos huomaisi kuinka monessa ammatissa nimenomaan vaaditaan koulutus.

   Lainaa

  27. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Kyöpeli: Toivottavasti tämä ihminen ymmärtää olla menemättä lääkäriin, jos sairastuu vakavasti, sillä ei nyt voi sellaisia ylikoulutettuja paskiaisia tukea.
   Tai käyttämättä pankin palveluita, mokomat koulutetut paskiaiset.

   Lainaa

  28. Meluisa aprikoosi 16.2.2023 12:54
   Tulos: -4 (28 ääntä)
   Eetu on kyllä ihan oikeassa. En ole kemisti mutta lukion kemiasta Laudaturin kirjoittaneena kyllä vähän särähtää korvaan tuo tapa käyttää termejä. Ja vaikka olisi Eximiaan jäänyt niin särähtäisi silti.

   Lainaa

  29. Tulos: +74 (74 ääntä)
   Pluri: Yleensä nuo mene oikeisiin töihin huutelijat on niitä työpaikan vätyksiä jotka tekisivät mielellään jotain kevyempää hommaa mutta kun ei koulu kiinnostanut tai ei muuten vain pärjännyt niin sitten aiotaan netissä niille jotka pärjäsi. Olen itse duunariosastoa peruskoulupohjalta joten [...]
   Tää on niin totta! Nytkin oon (korkeakoulun käyneenä) duunarihommissa ja täällä eräs vanha, katkera ukko pitää aina isoa ääntä siitä miten aamulla kuudelta teki jo asian x, sillävälin kun "nää muut vätykset ei ole vielä edes töissä" (työvuoro alkaa klo 7, kukaan ei tiedä miksi se tulee aina kuuteen tai jopa puoli kuuteen tänne uhriutumaan)
   ... Ja tällä aamun uroteollaan hän sit leijailee loppupäivän, häviten milloin vessaan milloin röökille, samalla kun me muut tehdään asiat y, z, å, ä ja ö. 🙄

   Lainaa

  30. Meluisa aprikoosi 16.2.2023 12:59
   Tulos: +30 (46 ääntä)
   Rikulla pikku alemmuuskompleksi kun ei ole lukupää yläasteella riittänyt. Terapiaan vaan, terapeutti voi kertoa sitten että myös kätten työ on tärkeää ja Rikukin voi tuntea itsensä kokonaiseksi ja tarpeelliseksi yhteiskunnan jäseneksi ilman, että pönkittää omaa itsetuntoaan painamalla muita alas. Se on kyllä joskus hauska miten "duunarit" eivät ymmärrä mitä tietotyöläiset tekevät. Fiksummat duunarit toki ymmärtää mutta niitä on jotka eivät ymmärrä. Ymmärtävät tietotyöläisen tekemisestä vähemmän kuin 5-vuotias lapseni. "siellä se vaan naputtaa tietokoneen näppäimistöä." eikä tee mitään. Olisi hauska jos kaikki tietotyöläiset ja toimistorotat lopettaisivat vain tekemisen ja duunarit saisivat sitten viikkojen edetessä huomata miten yhteiskunnassa kummasti vain alkaa kaikki rakenteet romahtaa kun mitään ei-näkyvää ei tapahdu. Kukaan ei johda mitään. Alkaisi Rikukin arvostaa väitöskirjatutkijaa.

   Lainaa

  31. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Meluisa aprikoosi: Rikulla pikku alemmuuskompleksi kun ei ole lukupää yläasteella riittänyt. Terapiaan vaan, terapeutti voi kertoa sitten että myös kätten työ on tärkeää ja Rikukin voi tuntea itsensä kokonaiseksi ja tarpeelliseksi yhteiskunnan jäseneksi ilman, että pönkittää omaa itsetuntoaan painamalla muita [...]
   Ja Suomessa on myös se mahtava juttu että uudelleen saa kouluttautua ja opintoja jatkaa vaikka aikuisenakin. Eli sinne vaan aikuislukioon, jos häntä oikeesti tämä ahdistaa! Koskaan ei oo myöhäistä aloittaa alusta ☺️

   Lainaa

  32. Loistelias lokki 16.2.2023 14:03
   Tulos: -26 (28 ääntä)
   Angst: Jos mä sanon että oon lihonu, tarkottaako se että aikasemmin ei painanut yhtään/0 kg?
   Jaaaa oikeastaan, tarpeeksi "aikaisin" et kyllä ole painanut :D Paino alkoi pikkuhiljaa lisääntyä äitin vatsassa ollessa.

   Lainaa

  33. Joidenkin mielestä hylje 16.2.2023 14:16
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Meluisa aprikoosi: Eetu on kyllä ihan oikeassa. En ole kemisti mutta lukion kemiasta Laudaturin kirjoittaneena kyllä vähän särähtää korvaan tuo tapa käyttää termejä. Ja vaikka olisi Eximiaan jäänyt niin särähtäisi silti.
   Mulla on maisterin tutkinto kemiasta ja ei särähdä yhtään. Yleiskieli kehittyy omaa tahtiaan ja yhden erikoisalan ammattikielellä on siihen aika vähän sananvaltaa. Jos sanalla tulee ymmärretyksi eikä tule väärinkäsityksiä niin sitten se on arkikielessä ok. Ihmisellä ei ole tapana juoda absoluuttisen puhtaita alkoholeja, joten tuostakaan artikkelista ei oikein voi väärinkäsityksiä tulla. Sokeritkin on kemiallisesti alkoholeja. Syyllistynkö alkoholijuoman välittämiseen alaikäiselle, kun ostan lapsille kaupasta maitoa ja limpparia?

   Lainaa

  34. Töitä löytyisi, löytyy palkkarahat? 16.2.2023 15:00
   Tulos: +31 (39 ääntä)
   Oikeasti on iso ongelma, että niille ihmisille, joilla ei ole kykyä tai halua kouluttautua (ammattikoulussa, yliopistossa tms), ei enää ole tarjolla töitä. Suuri osa tuollaisille ihmisille sopivista työpaikoista on karsittu tuottamattomina. Muualla maailmassa näkee vielä ihmisiä tekemässä töitä, joissa ei oikeastaan ole mitään järkeä. Esimerkkinä vaikkapa eräässä nähtävyyskohteessa oli erikseen lipunmyynti 10 metrin päässä portista ja portilla toinen ihminen merkitsemässä lipun käytetyksi. Kohde ei ollut mikään huippusuosittu paikka, jonne olisi pitänyt jonottaa, joten pelkkä lipunmyyjä olisi riittänyt. Tuosta "tehottomien työtehtävien" karsimisesta on sitten seurannut se, että pitkälle koulutettuja kalliita työntekijöitä käytetään tekemään ne hanttihommat, kun ne kuitenkin pitää tehdä. Esimerkiksi lääkärin pitäisi voida keskittyä potilaiden hoitamiseen. Se onnistuisi paremmin, jos lääkärin apuna olisi jonkinlainen sihteeri, joka huolehtii asioiden kirjaamisesta ja vastaavista. Lääkärin voisi keskittyä potilaan hoitamiseen ja lopuksi tarkistaa, että tiedot on kirjattu oikein. Samoin aikamoinen määrä ihmisiä voitaisiin työllistää vaikkapa roskien keräämiseen ja ylipäätään ympäristön siistimiseen. Työ ei vaadi pitkää koulutusta, mutta ei se kovin tuottavaakaan ole. Olisiko kuitenkin parempi teettää tuollaista hyödyllistä työtä sen sijaan, että maksetaan työttömyyskorvausta, jonka vastineeksi ei saada oikein mitään?

   Lainaa

  35. Veroton vaatekappale 16.2.2023 15:22
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Riku kyllä itsekin lukion aloitti. Kovin tuntuu kirpaisevan että kesken jäi.

   Lainaa

  36. Nuutunut kivi 16.2.2023 15:49
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Kertoisiko joku nyt sitten mitä ovat nämä 'oikeat työt'?

   Lainaa

  37. Nuutunut kivi 16.2.2023 15:53
   Tulos: -15 (21 ääntä)
   Miksi kuolleesta ei saisi laittaa kuvaa? Ymmärrän, ettei junan alle jääneestä varmaankaan saa sellaista kuvaa, minkä voisi julkaista. Mutta noin yleensä? Leenan kommentti oli melko kryptinen, hän haluaa / ei halua vainajaa tunnustettavan?

   Lainaa

  38. Mustavalkea liitu 16.2.2023 16:00
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Joidenkin mielestä hylje: Mulla on maisterin tutkinto kemiasta ja ei särähdä yhtään. Yleiskieli kehittyy omaa tahtiaan ja yhden erikoisalan ammattikielellä on siihen aika vähän sananvaltaa. Jos sanalla tulee ymmärretyksi eikä tule väärinkäsityksiä niin sitten se on arkikielessä ok. Ihmisellä ei ole tapana juoda [...]
   Nyt on kemian maisterilla jäänyt lähteet tarkastamatta. Sokerit eivät ole alkoholeja.
   "Sokerialkoholeja", kuten ksylitolia, kyllä käytetään makeutusaineina, mutta ne eivät ole kemiallisesti sokereita.

   Lainaa

  39. Vilvas aasi 16.2.2023 16:05
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Tt: Uskomatonta miten tämäkin Riku on todennäköisesti ihan oikea ihminen, jolla on samat oikeudet ja vapaudet kuin muillakin.
   Tuo nyt ei auta ketään

   Lainaa

  40. Melko kookos 16.2.2023 16:10
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Olen kyllä huomannut, että monilla koulutetuilla ei ole suurta arvostusta esimerkiksi perus asiakaspalvelijoita kohtaan. Välillä se on suorastaan epärationaalista, esimerkiksi syytetään rivityöntekijää ketjupomon valinnoista. En ymmärrä sellaista, itse sanon aina kiitos kaupan kassalla. Vaikka olenkin korkeakoulutettu, ihan olen samanarvoinen ihminen kun se siivoojakin ja saman arvostuksen ansaitsevia töitä teemme molemmat.

   Lainaa

  41. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Aloin jo miettiä, että jos Rikun mielestä koulutus estää työnsaannin, miksi kukaan edes haluaisi kouluttautua?

   Lainaa

  42. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Suvunsa ensimmäisiä ylioppilaita tai maistereita on ihan helvetisti nykyisin.

   Lainaa

  43. Joidenkin mielestä hylje 16.2.2023 16:49
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mustavalkea liitu: Nyt on kemian maisterilla jäänyt lähteet tarkastamatta. Sokerit eivät ole alkoholeja. "Sokerialkoholeja", kuten ksylitolia, kyllä käytetään makeutusaineina, mutta ne eivät ole kemiallisesti sokereita.

   Lainaa

  44. Joidenkin mielestä hylje 16.2.2023 16:50
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Mustavalkea liitu: Nyt on kemian maisterilla jäänyt lähteet tarkastamatta. Sokerit eivät ole alkoholeja. "Sokerialkoholeja", kuten ksylitolia, kyllä käytetään makeutusaineina, mutta ne eivät ole kemiallisesti sokereita.
   Alkoholit on yhdisteitä, joissa hydroksyyliryhmä (-OH) on kiinnittynyt tyydyttyneeseen hiiliatomiin. Tämä määritelmä on IUPACilta (kansainvälinen kemian liitto, jota pidetään alan nimeämiskäytäntöjen korkeimpana auktoriteettina). Vilkaisepa glukoosin rakennekaavaa. Kappas, siinä on viisi juuri tuollaista määritelmän mukaista hydroksyyliryhmää. Se on viisinkertainen alkoholi eli pentaoli. Sokerialkoholeja kutsutaan sokerialkoholeiksi, koska niissä on yksi hydroksyyliryhmä enemmän kuin vastaavissa sokereissa (karbonyyli-/hemiasetaaliryhmä on pelkistetty). Se ei muuta sitä tosiasiaa, että sokerit jo valmiiksi on alkoholeja.

   Lainaa

  45. Sähkötön sirkka 16.2.2023 17:04
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Pluri: Yleensä nuo mene oikeisiin töihin huutelijat on niitä työpaikan vätyksiä jotka tekisivät mielellään jotain kevyempää hommaa mutta kun ei koulu kiinnostanut tai ei muuten vain pärjännyt niin sitten aiotaan netissä niille jotka pärjäsi. Olen itse duunariosastoa peruskoulupohjalta joten [...]
   Sen verran haluan laajentaa yleistystäsi, että myös epävarmat ihmiset saattavat hakea huomiota tekemisillään. Kaivataan niin kovasti kehuja ja huomiota. Kokee, ettei mikään riitä, eikä kukaan huomaa miten paljon saa aikaiseksi. Todella ahkeratkin ihmiset tekee tätä. Myös masennus tms voi aiheuttaa sen, että hyvinkin arkisia suorituksia haluaa mainostaa todistaakseen muille, että on saanut jotain aikaiseksi.

   Lainaa

  46. Kitsas piimä 16.2.2023 17:54
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Banaani: Ajattelisin ns duunarisuvusta polveutuvana ja aikanaan myös alhaisen koulutuksen duuneija tehneenä, että tuommoinen katkeruus paremmin koulutettuja kohtaan voi olla ihan vain sitä että yhteiskunta ei osoita matalakoulutusaloille arvostusta. Ei paljon autoamiksen valmistujaiskulkueista [...]
   Ihan samat fiilikset. Täällä siis yks tuplamaisteri toivois myös enemmän arvostusta matalapalkkatyön tekijöille, heidän työssään on usein kyse tärkeistä perusasioista joita ilman emme tule toimeen.

   Lainaa

  47. Kamala mansikka 16.2.2023 18:15
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Pluri: Yleensä nuo mene oikeisiin töihin huutelijat on niitä työpaikan vätyksiä jotka tekisivät mielellään jotain kevyempää hommaa mutta kun ei koulu kiinnostanut tai ei muuten vain pärjännyt niin sitten aiotaan netissä niille jotka pärjäsi. Olen itse duunariosastoa peruskoulupohjalta joten [...]
   Itsellänikin on sama kokemus. Eräällä työpaikalla oli tyyppi, joka jaksoi kehua itseään "kovaksi röimieheksi" ja länkytti siitä miten ulkomaalaiset tulee tänne loisimaan ja käyttämään hänen maksamiaan veroja. Totuus oli se, että hän käytti enemmän aikaa paskan jauhamiseen (ja vei tällöin myös muiden työaikaa) ja oli elämässään myös hyvin paljon ollut työttömänä, käyttämässä niitä verorahoja.
   Sen sijaan ne, jotka oikeasti ovat kovia tekemään töitä, ei ole siitä asiasta juuri melua pitäneet.

   Lainaa

  48. Tulos: -10 (16 ääntä)
   Kamala mansikka: Itsellänikin on sama kokemus. Eräällä työpaikalla oli tyyppi, joka jaksoi kehua itseään "kovaksi röimieheksi" ja länkytti siitä miten ulkomaalaiset tulee tänne loisimaan ja käyttämään hänen maksamiaan veroja. Totuus oli se, että hän käytti enemmän aikaa paskan jauhamiseen (ja vei tällöin [...]
   Mikä on röimies?

   Lainaa

  49. Siivoton susi 16.2.2023 20:11
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Täytyy sanoa että ihminen joka pyytää kuvaa junan alle jääneestä "tunnistukseen" ei (ehkä onnekseen) ole tietoinen minkälaista jälkeä siinä tulee. Siinä "pelastusviranomaiset" keräävät ruumiinosia kirjaimellisesti muutaman kymmenen metrin säteellä törmäyskohdasta. Ei kaunista. Eikä paljon käyttökelpoista materiaalia "tunnistukseen".
   Banaani: Ajattelisin ns duunarisuvusta polveutuvana ja aikanaan myös alhaisen koulutuksen duuneija tehneenä, että tuommoinen katkeruus paremmin koulutettuja kohtaan voi olla ihan vain sitä että yhteiskunta ei osoita matalakoulutusaloille arvostusta. Ei paljon autoamiksen valmistujaiskulkueista [...]
   Yleensä nuo matalapalkkatyöt on just niitä mitä ilman yhteiskunta ei pyörisi. Roskakuskista lähtien. Niitä töitä tekeviä ei yleisesti ottaen hirveästi arvosteta, vaikka ilman roskakuskejakin jokaikinen taajama olisi aika äkkiä todella hirveässä kunnossa.
   Itse olen etsinyt omaa suuntaani todella pitkään ja olen pätkätöinä tehnyt vähän sitä mitä pystyy ilman monen vuoden koulutusta, erinäisten opiskelujen lomassa. Varastomiehestä ja trukkikuskista lähtien. Joku korkeasti koulutettu joka on pienestä asti tiennyt mitä haluaa työkseen tehdä voisi pitää sitä surullisena, mutta itse koen että olen saanut hyvin arvokasta tietoa siitä mikä yhteiskuntaa todella pyörittää. Ilman matalapalkka-aloja tämäkään maa ei pitkään toimisi. En silti allekirjoita tuota mokan katkeraa valitusta. Jokaisella ammatilla on paikkansa yhteiskunnassa. Riku on juuri niin väärässä kuin voi vain olla.

   Lainaa

  50. Tahriintunut persoona 16.2.2023 20:20
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Töitä löytyisi, löytyy palkkarahat?: Oikeasti on iso ongelma, että niille ihmisille, joilla ei ole kykyä tai halua kouluttautua (ammattikoulussa, yliopistossa tms), ei enää ole tarjolla töitä. Suuri osa tuollaisille ihmisille sopivista työpaikoista on karsittu tuottamattomina. Muualla maailmassa näkee vielä ihmisiä tekemässä [...]
   Paljonko lie maksettaisiin roskien kerääjälle palkkaa. Jälleen uusi matalapalkka-ala jossa työmäärä ei todellakaan näy kukkarossa. Siistijistä on huutava pula koska harva suomalainen suostuu tekemään työtä jossa palkka ei vastaa työmäärää. Tässä olisi varmaan toinen sellainen ammatti.

   Lainaa

  51. Kyseenalainen kesyhanhi 16.2.2023 20:34
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Riku on vastenmielinen ihminen.

   Lainaa

  52. Tulos: -12 (14 ääntä)
   Tahriintunut persoona: Paljonko lie maksettaisiin roskien kerääjälle palkkaa. Jälleen uusi matalapalkka-ala jossa työmäärä ei todellakaan näy kukkarossa. Siistijistä on huutava pula koska harva suomalainen suostuu tekemään työtä jossa palkka ei vastaa työmäärää. Tässä olisi varmaan toinen sellainen ammatti.
   Vähemmän kuin saa sossutukia kun sylkee kattoon. Tätähän hait?

   Lainaa

  53. Itseasiassa 16.2.2023 21:23
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Eetu ja Riku olis varmaan parasta ryyppyseuraa ikinä. Joisin itseni varmaan ennätysajassa tajuttomaksi.

   Lainaa

  54. Vikuri ahven 17.2.2023 1:35
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Olen luovuttanut sen suhteen että tunnistaisimme vielä trollia vaikka se hieroisi sontaa suoraan naamaamme, mutta toivon että tulevat sukupolvet jo ymmärtäisivät ohittaa ilman huomiota. Turhauttaa niin, ei trollit vaan ne jotka ei tajua....

   Lainaa

  55. Nukkavieru hilleri 17.2.2023 4:19
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Valkaiseva maahinen: Sinänsä ihan hyvää pohdintaa, ja varmasti pitää paikkansa, että duunarialoilta(kin) löytyy paljon ihmisiä, jotka ovat ylpeitä omasta roolistaan yhteiskunnassa. Se on kuitenkin varmaa, että Riku ei ole. Ihmisillä, joilla on ammattiylpeyttä, ei ole tarvetta mollata muiden ammatteja.
   Oman kokemuksemi mukaan haluaisin puhua (duunari) työstäni koko ajan, kun olen ottanut muutaman. Teen työtä johon pystyy periaatteessa kuka vain. Työni ei vaadi koulutusta mutta vaatii hyvät  hermot ja avaruudellistahahmotuskykyä.

   Lainaa

  56. Kouluttamaton muurahainen 17.2.2023 6:52
   Tulos: +25 (33 ääntä)
   Melko kookos: Olen kyllä huomannut, että monilla koulutetuilla ei ole suurta arvostusta esimerkiksi perus asiakaspalvelijoita kohtaan. Välillä se on suorastaan epärationaalista, esimerkiksi syytetään rivityöntekijää ketjupomon valinnoista. En ymmärrä sellaista, itse sanon aina kiitos kaupan kassalla. [...]
   Minä taas olen huomannut, että nimenomaan koulutetuilla on parempi näkemys siitä, että esimerkiksi se kaupan kassalla oleva henkilö tekee työtä kaupan kassalla ja ne päätökset tapahtuvat muualla. Vähemmän koulutetut paitsi huutavat sille kassalle turhasta myös syyttävät insinöörejä jokaisesta asiasta, mikä haittaa jollain tavalla heidän elämäänsä edes teoreettisesti ymmärtämättä lainkaan, että asioihin vaikuttavat monet muutkin asiat kuin ne insinöörit. Ehkä me liikumme eri piireissä, joten todellisuus taitaa olla, että idiootteja on kaikilla koulutustasoilla.

   Lainaa

  57. Taidokas pomelo 17.2.2023 11:23
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Tt: Uskomatonta miten tämäkin Riku on todennäköisesti ihan oikea ihminen, jolla on samat oikeudet ja vapaudet kuin muillakin.
   Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

   Lainaa

  58. Raaka bataatti 17.2.2023 12:09
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Taidokas pomelo: Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.
   Kunnes joku leikkaa lapseltasi pään irti.

   Lainaa

  59. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Minä taas olen huomannut, että nimenomaan koulutetuilla on parempi näkemys siitä, että esimerkiksi se kaupan kassalla oleva henkilö tekee työtä kaupan kassalla ja ne päätökset tapahtuvat muualla. Vähemmän koulutetut paitsi huutavat sille kassalle turhasta myös syyttävät insinöörejä [...]
   Oon törmännyt samaan kyllä toisinaan. Eräskin entinen kollega oli yli 30 vuotta tehnyt duunarihommia, jotka aloitti heti peruskoulun jälkeen. Häneltä aina kuuli tätä että "siellä norsunluutornissa koulutetut johtajat tekee kaikki virheet". Ja jos joku toinen duunari, esim kaupan kassa, teki virheen niin se oli "helvetinmoinen amatööri, ei oo niin vaikeeta!"
   Eli lopulta ihan sama mikä koulutustausta, hän kyllä löysi aina jotain valitettavaa. 

   Lainaa

  60. Tulos: +25 (27 ääntä)
   It's a deal: Ei tarkoittane. Lisääntynyt arvostus ei kerro lähtötason olevan alle nollan, vaan siitä, että tajuaa miten paljon rattaita tarvitaan koko koneiston toimintaan. Sitä on aika vaikea hahmottaa nuorena, kun oma elämä pyörii kodin, koulun ja kavereiden ympärillä. Sen ulkopuolisia asioita pitää [...]
     Koulutuksen pitäisi sopia siihen, mitä tehdään -matematiikan professorit ovat hyviä olemassa, mutta en päästäisi sellaista korjaamaan keittiön hanaa. Kaikki tarpeelliset ammatit ovat "asiantuntija-ammatteja" sen suhteen, että niissä on tarve tietää mitä tekee eikä sekoilla, sen sijaan muiden työn halveeraaminen on silkkaa sivistymättömyyttä, oli sitten kyse siivouksesta tai koodaamisesta (jälkimmäisen suhteen Rikut voi toki jättää omaan arvoonsa; koko netti ei toimisi ilman valkokauluslaisia. Tässä tapauksessa se ei olisi vahinko, mutta noin yleisesti). 
     Muutamalla poikkeuksella työ on arvokasta, vaikkapa tupakan mainoskampanjoiden luominen kehittyvien maiden nuoriin vetoaviksi, nyt kun lännessä oikein ei enää polteta, on luova työ, jonka epäilemättä korkeasti koulutettu tekijä voisi vaikka ampua itsensä maailman mitään menettämättä. 
     Työttömien pakottamista halpatyövoimaksi en voi kannattaa. Briteissä sitä on jo kokeiltu, ja lopputulos oli se, että esim. Tesco antaa hyllyjä täyttäville palkansaajille potkut, ottaa tilalle työttömiä "koeajalle", ja kun koeaika loppuu, otetaan uusi setti. Se e ole hyvä tilanne tavalliselle ihmiselle, joka haluaa tehdä työtä ja saada siitä palkkaa. Hyllyjen täyttäminen (ja roskien kerääminen) on "oikeaa työtä", ja jos työ on pakollista, vailla palkkaa, puhutaan orjuudesta. Vaikka se ei koskisikaan itseä, sellainen "valuu ylöspäin" -itse aloitin neuvottelut siististä sisätyöstä ihan hyvistä asemista, mutta jouduin valittamaan työoloista kaiken aikaa (onneksi tarvittiin suomen puhujaa, toista ei löytynyt, joku muu olisi lentänyt). Esim. pakko tulla puoli tuntia etuajassa (palkatta) käynnistämään koneet, ja pakko lähteä kun viimeinen puhelu loppuu, joten jos joku aloittaa kaamean selittämisen kahta vaille kuusi, ja jatkaa tunnin, niin pahempi juttu, ylitöistä ei makseta eikä niistä voi kieltäytyä. Mutta työkaverini, ei-suomen puhujat, eivät uskaltaneet pihahtaakaan, koska työttömäksi (=orjatyöhön parilla punnalla) et ainakaan halua.Työntekijällä pitää olla mahdollisuus todeta "ei" ilman sellaisia seurauksia, muuten työnantajat voivat keksiä ihan mitä tahansa. Systeemi pitää suunnitella normaalille ihmiselle joka haluaa palkkatyön, eikä rangaistukselle niille parille hassulle, jotka eivät halua. 

   Lainaa

  61. Iloton norppa 18.2.2023 0:31
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Rajoittunut piimä: Se on projisoi
   ämpäri käytti harmittavaa anglismia, mutta viesti oli silti ymmärrettävissä

   Lainaa

  62. Näppärä hyeena 18.2.2023 8:10
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Terveisin Riku joka tienaa 1700€/kk. Aistin vitutuksen tuosta tekstistä :D

   Lainaa

  63. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kamala mansikka: Itsellänikin on sama kokemus. Eräällä työpaikalla oli tyyppi, joka jaksoi kehua itseään "kovaksi röimieheksi" ja länkytti siitä miten ulkomaalaiset tulee tänne loisimaan ja käyttämään hänen maksamiaan veroja. Totuus oli se, että hän käytti enemmän aikaa paskan jauhamiseen (ja vei tällöin [...]
   Kyllä itsekin kehuskelee toisinaan tilanteen tullen kuten silloin kun eräs röimies kysyi porukassa jostakin toisesta tyypistä että tekeekö se täällä yhtään mitään. Tuumasin sille että mulla ei ole oikein aikaa seurata muiden tekemisiä kun töitäkin tässä tekee. Oli näkemisen arvoinen ilme kaverilla kun muu porukka väänsi ilkikurista hymyä.

   Lainaa

  64. Läpikäytävä sotilas 19.2.2023 10:03
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Tornipöllö: Nyt tekisi oikeasti mieli tietää, mitä traumoja Rikulla on yliopistoista/opiskelijoista. Noin ylenpalttiseen inhoon on pakko olla joku syy.
   Oman surkeuden tajuaminen tuota aiheuttaa. Eikö me kaikki ole noita syrjäytyneitä nähty.

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Omaol: Riku on se yksi persu joka osaa lukea ja kirjoittaa!
   Oikeammin kyllä "melkein lukea ja melkein kirjoittaa".

   Lainaa

  66. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Tuulalle sanoisin tiedoksi, että junan alle jääneistä kysellään tietoja, koska ei tiedetä ketä he ovat. Jos tiedettäisiin, tietoja ei kyseltäisi yleisöltä. Olin kerran paikalla, kun aamulenkillä ollut henkilö jäi junan alle. Koska asuna oli eräänlainen tuulipuku, henkilötietoja piti kysellä suurelta yleisöltä. Kateissa oli mm. henkilön ikä ja pituus. Miksi? Nainen oli jäänyt junan alle niin, että hänen päänsä oli jäänyt kiskoille ja juna oli jyrännyt pään yli. Pituudesta oli siis kateissa olennainen osa ja samalla pirstaloitui kiskojen väliin myös ko. naisen ikä, joka olisi ollut helpommin arvioitavissa kasvoista kuin vartalosta, josta siitäkin puuttui palasia. Niitä poliisit keräsivät jätesäkkeihin kiskojen välistä.

   Lainaa

  67. Luha salaatti 21.2.2023 19:12
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Miten kukaan vielä nykypäivänä voi haksahtaa noin selkeään trollaukseen, kuin mitä Riku harrastaa?

   Lainaa

  68. Silityskuiva pulu 13.3.2023 8:39
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Väsynyt: Vähemmän kuin saa sossutukia kun sylkee kattoon. Tätähän hait?
   Jos palkkaa saa vähemmän kuin tukia, sillä palkalla ei elä. Toimeentulotuki on laskettu sen perusteella, että sillä elää (saa ruoan ja katon pään päälle), jos palkka jää sen alle, sillä ei laskennallisesti enää ole tarkoituskaan tulla toimeen. 
   Eikä roskien kerääminen oikein ole sellaistakaan työtä, mistä saisi työkokemusta CV:tä varten. Eli ehkä voimme jatkossakin jättää katujen ja viheralueiden kunnossapidon lakaisuautoille ja puistotyöntekijöille.

   Lainaa

  69. Häiritsevä kilpikonna 16.3.2024 10:30
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pilkkopimeä ämpäri: projektoi omaa elämäänsä, kun ei laiskana jaksanut kouluja käydä ja nyt se unelma-ammatti meni sivu suun, mä veikkaan
   Luulen, että on pyrkinyt, ehkä useammankin kerran, mutta ei päässyt.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aineosat, ainesosat, etanoli, joensuu, junaturma, korkeakoulu, koulutus, koulutustaso, kuva, laiskuus, passikuva, tunnistaa, tunnistaminen, uutiset, ylioppilaat