Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 474

Edelleen myynnissä uudenkarhea PS5 200 € halvemmalla – mutta miksi?
Kirpputorin löytöjä, osa 474

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Korpulentti taikuri 23.2.2023 0:15
   Tulos: +314 (324 ääntä)
   Samihan oli varsin kohtelias kaveri.

   Lainaa

  2. Muurattu piirroshahmo 23.2.2023 0:16
   Tulos: -139 (235 ääntä)
   Saahan sitä aina yrittää myydä vaikka ja mitä... Mutta löytyykö ostajaa on toinen. Tuo keskustelu ei mielestäni ollut feissarimokiin sopiva, sillä myyjän asenne on loukkaava. Huumoria en näistä löytänyt.

   Lainaa

  3. Pöljä ahma 23.2.2023 0:20
   Tulos: +215 (229 ääntä)
   Haluaisin löytää keinon ärsyttää Samia ihan tahallaan. Hyvällä tuurilla lähtisi rikkomaan paikkoja ja joutuisi putkaan.

   Lainaa

  4. Tulos: +135 (147 ääntä)
   Ja minä luulin, että hinta olisi kaikkein pelottavin asia noiden uusien konsoleiden ostamisessa. Mutta näköjään oikeinkirjoitus on sitäkin jännittävämpää.

   Lainaa

  5. Tulos: +235 (239 ääntä)
   Pöljä ahma: Haluaisin löytää keinon ärsyttää Samia ihan tahallaan. Hyvällä tuurilla lähtisi rikkomaan paikkoja ja joutuisi putkaan.
   Luultavasti siihen riittäisi ihan vaan vaikka kysymys "No mitä äijä?". Sami vaikuttaa tyypiltä joka ärsyyntyy ihan kaikesta.

   Lainaa

  6. Raivoraitis varis 23.2.2023 0:45
   Tulos: +276 (326 ääntä)
   Samin kaltaisten tyyppien takia meillä on eduskunnassa Ano Turtiainen.

   Lainaa

  7. Tornipöllö 23.2.2023 1:16
   Tulos: +238 (242 ääntä)
   On kyllä paljon nähty vaivaa kusetukseen, kun ei edes jaksa keksiä että mikä peli siihen konsolin kylkiäisiksi tulee. Eihän siinä kestäisi kuin n. 10 sekuntia googlettaa PS5:n suosituimmat pelit ja siitä summamutikassa valita yksi.

   Lainaa

  8. Tulos: +46 (124 ääntä)
   Mummolassa on tommonen samanlainen rasistinen sivupöytä mutta se esittää vaan nuorta poikaa. Sinne periytyny isomummilta aikoinaan. Aina saa varoa kun sielä ottaa kuvia ettei se satu kummittelemaan sielä taustalla jos niitä aikoo nettiin julkasta. :D

   Lainaa

  9. Nimetön marja 23.2.2023 3:20
   Tulos: +138 (154 ääntä)
   Arja on luultavasti viaton. Ei matkustele junalla kuin kerran viidessä vuodessa. Hän ajattelee että liput toimii niinkuin joskus vielä vuosia siten että ne voimassa tietyn ajan ostopäivästä sihen asti, kunnes ne leimataan. Kerran näin junassa vastaavan tapauksen. Konduktööri möi uuden lipun ja selitti asian. Konnari sanoi, että hän uskoo mutta tarkastajat voi tulla.

   Lainaa

  10. Rujo hevonen 23.2.2023 3:36
   Tulos: +54 (80 ääntä)
   Sami vaikuttaa yhtä vakaalta henkilöltä kuin Putin, liekkö miten kaukaista sukua keskenään

   Lainaa

  11. Tulos: +132 (250 ääntä)
   Itsellä särähti ensimmäisessä jutussa tuo "ei millään tavalla rasistinen". Kyllä, tuotteessa vaikuttaa paljon tuon ajan sorto sekä ihmisten epätasa-arvoisuus (ja kun se perustuu ihonväriin, on kyseessä rasismi). Kuitenkin ennen kuin minua leimataan miksikään, totean myös, että omaan kotiin tuo on kai ihan ok. Historiasta pitää voida puhua ja sitä tulee ymmärtää, ei piilottaa tai kiistää kokonaan.

   Lainaa

  12. Julmettu tyyny 23.2.2023 7:34
   Tulos: -70 (234 ääntä)
   Tuo Ninan pitkä puolusteleva selitys tuosta karmeasta ”sisustustuotteesta” on kyllä ihan hirveetä soopaa :D Mietin jo että onko toi sarkasmia, mut tosissaan taitaa olla. Lisäksi toi ei kyllä ole mitään antiikkia, on niin uuden näköinen että eiköhän sen ole joku persu vasta itse väsännyt. En kyllä pitäis sivistyneenä tai muutenkaan kummosena ihmisenä sellasta jolla olis tollanen kotona.

   Lainaa

  13. Iisisti ottava leopardi 23.2.2023 8:30
   Tulos: +113 (207 ääntä)
   Vaakku: Itsellä särähti ensimmäisessä jutussa tuo "ei millään tavalla rasistinen". Kyllä, tuotteessa vaikuttaa paljon tuon ajan sorto sekä ihmisten epätasa-arvoisuus (ja kun se perustuu ihonväriin, on kyseessä rasismi). Kuitenkin ennen kuin minua leimataan miksikään, totean myös, että omaan kotiin [...]
   Mä oon tavallaan sun kanssa samaa mieltä siitä piilottamisen hölmöydestä mitä tulee siihen että poistetaan joka paikasta eri etnisyyttä edustavat henkilöt silloinkin, kun itse kuvassa ei ihan oikeasti ole mitään muuta kuin vain ihminen hengaamassa. Tämän mokan tapaus nyt ei kuitenkaan millään muotoa neutraalisti tai opettavaisesti kuvasta tuon ajan sortoa ja epätasa-arvoisuutta. Kärjistetysti vähän sama kuin sinua olisi hakattu lapsena ja joku pitäisi sun mustelmilla olevan naaman kuvaa seinällään kun onhan se osa sun historiaa, joten eihän se silloin millään tavalla loukkaava ole.

   Lainaa

  14. Riippuva nektariini 23.2.2023 8:31
   Tulos: -80 (164 ääntä)
   Esineiden määrittäminen rasistiseksi ilman että tuntee esineen kulttuurihistoriallista kontekstia. Jos esineen tekijä tai omistaja on värillinen niin muuttuuko esine vähemmän rasistiseksi?

   Lainaa

  15. Katkaistu kani 23.2.2023 8:44
   Tulos: -46 (94 ääntä)
   Raivoraitis varis: Samin kaltaisten tyyppien takia meillä on eduskunnassa Ano Turtiainen.
   Ja Paavo Arhinmäki, vanha tappelija ja öykkäri. Hieno mies. <3

   Lainaa

  16. Katkaistu kani 23.2.2023 8:47
   Tulos: +1 (89 ääntä)
   Iisisti ottava leopardi: Mä oon tavallaan sun kanssa samaa mieltä siitä piilottamisen hölmöydestä mitä tulee siihen että poistetaan joka paikasta eri etnisyyttä edustavat henkilöt silloinkin, kun itse kuvassa ei ihan oikeasti ole mitään muuta kuin vain ihminen hengaamassa. Tämän mokan tapaus nyt ei kuitenkaan [...]
   Toinen kärjistetty esimerkki. Ihmiset pitävät taulua seinällä, jossa istuu muutama mies rakenteilla olevan pilvenpiirtäjän runkopalkilla ilman turvavaljaita. Onhan se osa historiaa, mitä siitä että pari työntekijää kuoli sitä tönöä tehdessä.

   Lainaa

  17. Kolmas Peruna 23.2.2023 8:50
   Tulos: -23 (39 ääntä)
   Nimetön marja: Arja on luultavasti viaton. Ei matkustele junalla kuin kerran viidessä vuodessa. Hän ajattelee että liput toimii niinkuin joskus vielä vuosia siten että ne voimassa tietyn ajan ostopäivästä sihen asti, kunnes ne leimataan. Kerran näin junassa vastaavan tapauksen. Konduktööri möi uuden lipun [...]
   Eli Arja on viimeksi matkustanut junalla joskus 20 vuotta sitten? Ei ole ihan äsken kun VR muutti lipunmyyntilogiikkaansa...

   Lainaa

  18. Häijy kobra 23.2.2023 8:56
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Sami taisi olla huijari nro. 31.

   Lainaa

  19. Varma stalkkeri 23.2.2023 8:59
   Tulos: +91 (101 ääntä)
   Aika vaikee raiskata niitä lapsia, kun on ensin ampunu ittensä.

   Lainaa

  20. Tulos: +140 (192 ääntä)
   Ei kyllä ihan kestä päivänvaloa nuo väitteet, että ennenvanhaan ei oltu rasisteja, kun tehtiin hassunhauskoja neekeripalvelijapatsaita ja naureskeltiin yksinkertaisille villeille. Ei sitä ehkä rasismina silloin pidetty, koska kaikki ajattelivat sen käytöksen olevan oikeutettua. Tänä päivänä jokaisen pitäisi kyllä jo tajuta, että kyseessä rotuun perustuva syrjintä ja halveksunta, eli rasismi.

   Lainaa

  21. Tulos: +52 (92 ääntä)
   Tässä en puolusta mitenkään pleikkarinmyyjän asennetta tai käytöstä, enkä tuollaiselta mitään todellakaan ostaisi. Kuitenkin ajattelen että ”miksi myyt” on sellainen kysymys johon en välttämättä haluaisi vastata tuntemattomille ostajaehdokkaille. Syy ei ole se että minulla olisi koskaan ollut myydessäni mitään salattavaa, vaan se että haluan pitää rajani sen suhteen mikä kuuluu muille. Esim henkilökohtaiset motiivini myydä tavaraani eivät kuulu kenellekään vain siksi että ovat kiinnostuneita tuotteesta. Jos ostajaehdokas tarkoittaa kysyä että onko tuotteessa vikaa, niin silloin voi kysyä että onko tuotteessa vikaa. Sehän nimittäin kyllä kuuluu ostajan tietää. Jos halutaan tietää onko tuote varastettu niin sitä tuskin kysymällä saa selville. Varastetun tavaran myyjällä on varmaan joku vastaus kyllä valmiina. Ylipäätään omia motiiveja koskevan tarinan voi aina sepittää helposti koska tuntematon ei yleensä sellaista pysty tsekkaamaan. Joten kysymys on vähän turha senkin takia. Epäilyttävältä myyjältä kannattaa vain jättää ostamatta.

   Lainaa

  22. Tulos: +103 (107 ääntä)
   Sami taitaa olla hermoheikko, koska kusetus ei vaan ota onnistuakseen. Eikä ymmärrä miksi kaikki vaan vinkuu sitä kuittia nähtäväksi ja kyselee typeriä sen sijaan, että onnesta soikeena laittaisivat oitis muutaman satasen tulemaan.

   Lainaa

  23. Tulos: -72 (166 ääntä)
   Vaikka koen olevani liberaali ja suvaitsevainen ja kaikkea sitä, niin en ymmärrä miten ihmisen ihonväri tekee tuosta tuotteesta rasistisen. Liittyykö se siis siihen että henkilö esittää palvelijaa? Jos kuvassa oli vaaleaihoinen hahmo, niin ei olisi rasistinen? Kö? En aidosti ymmärrä. Muutenkin tuntuu että nykymaailmassa ei ole mahdollista miellyttää ketään. Laitetaan mainokseen kuva vaaleaihoisista ihmisistä - rasismia, missä on tummaihoiset? Laitetaan mainokseen kuva vaaleaihoisista ja tummaihoisista - rasismia, miksi tässä on tällänen kiintiötummaihoinen? Laitetaan mainokseen kuva tummaihoisista ihmisistä - rasismia, miksi tummaihoiset ihmiset kuvataan näin, kyllä heistä olisi muuhunkin. Parempi laittaa mainoksiin vain kissanpentuja. Tosin se syrjii koiraihmisiä, mutta syrjiköön.

   Lainaa

  24. Tulos: +130 (178 ääntä)
   Ihmetyttää aina miten ihmiset kuvittelee esineen vanhan iän ja rasistisuuden olevan jotenkin toisensa pois sulkevia. Ei todellakaan ole. Avoin rasismi oli vain täysin hyväksyttävää siihen aikaan. Niin hyväksyttävää että edes hyväntahtoiset ihmiset eivät huomanneet käyttäytyvänsä rasistisesti.

   Lainaa

  25. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Huijarit tunnistaa pitkälti kirjoitustyylistä ja PS5-tapauksessa "ps5pelikonsoli", "1ohjain"sekä "1peli" kertovat jo paljon.

   Lainaa

  26. Asiallinen vadelma 23.2.2023 9:55
   Tulos: -6 (22 ääntä)
   Katkaistu kani: Ja Paavo Arhinmäki, vanha tappelija ja öykkäri. Hieno mies. <3
   Todellakin, oon nimennyt koirani Paavoksi hänen mukaansa. Upee tyyppi.

   Lainaa

  27. Tulos: +76 (90 ääntä)
   Minusta tuon kaltaisissa historiallisissa esineissä suhtautumistapa määrää paljon. Historian ilmaiseminen ei ole historian toistoa. Eikä historian piilottaminen nykyihmisten katseilta olisi minkäänlainen antirasistinen teko. Kuitenkaan en tuollaista kotiini laittaisi. Haluan esillä olevilla asioilla paljon mieluummin ilmaista arvoja joita kannatan, ja tutustua historiaan sitten eri kontekstissa.

   Lainaa

  28. Mukava Norppa 23.2.2023 10:44
   Tulos: +41 (91 ääntä)
   Täällä keskustelussa näkyy kyllä just tämä aika: loukkaantuminen kaikesta on jopa oletus. Rasismi ja ihmisten sortaminen ei ole ok, siitä lienee suhteellisen selvä yhteisymmärrys suurimman väestönosan kesken. Mutta sitten se, mikä kaikki on rasismia, sortamista, syrjivää tms on todella laajalla kirjolla. Eletään sellasessa maailmassa, jossa individualismi on viety ääripäähänsä ja jokaisen pitäisi kaikissa tekemisissään ja sanomisissaan koko ajan tietää, mikä kanssaeläjän subjektiivinen näkemys johonkin asiaan on ja käyttäytyä sen mukaisesti (enkä puhu nyt vain ihonväristä, vaan ihan kaikesta). Sehän on yksinkertaisesti mahdotonta. Tää on jotenkin ihan kääntyny katolleen, kun puhutaan ymmärryksestä muita ihmisiä kohtaan, mutta lopultakin penätään vain ymmärrystä itselle, muttei oikein tahdota ymmärtää muita. Ihmiset tuijottaakin itseensä sen seurauksena, vaikka varmasti tarkoitus on ollut löytää ennemminkin parempia tapoja muita loukkaamattomaan yhteiseloon. Itseen tuijottaminen kuitenkin aiheuttaa sen, että kaikesta loukkaannutaan, tulee turhaa vastakkainasettelua, suhtautumista itseen jollain tapaa sorrettuna ja vähäteltynä, mikä edistää entisestään loukkaantumista muiden tekemisistä/sanomisista (esimerkkinä case Ebrahim-Valtaoja, jossa minun tulkintani mukaan lopultakin molemmat keskustelijat olivat samalla "puolella", mutta ilmapiiri oli sellainen, että etsimällä etsittiin syitä vastakkainasetteluun perustuen lähtöasetelmaan, jossa valkoinen vanhempi mies keskustelee värillisen nuoremman naisen kanssa - eiväthän he VOI olla samaa mieltä asioista). Tää on ihan päätöntä. Tää mun vuodatus ei sinänsä oo suora vastaus kellekään tai edes varsinaisesti kommentti mokiin. Oma suhtautumiseni tuohon "hiljaiseen palvelijaan" on vähän ristiriitainen. Toisaalta ymmärrän täysin, miksi tuo voi olla loukkaava, sillä tuo esine ei ole mikään neutraali toteamus historiasta (eikä kyse ole edes Suomen historiasta) vaan ennemminkin aiheella leikittelevä, mikä voi tuntua herkästi loukkaavalta, kun jokin kipeä aihe esitetään liian kevyeen tyyliin. Ja kun joku täällä vertasi, että olisiko se loukkaava, jos kyseessä olisi valkoihoinen palvelija - ei tietenkään, koska valkoihoiset eivät ole kohdanneet ihonväriin perustuvaa sortoa, jota tuo teos lopultakin kuvaa. Ristiriitainen suhtautumiseni liittyy siihen, että en myöskään näe tuossa syytä nousta barrikaadeille julistamaan sitä, kuinka kamala tuo teos on, vaan ennemminkin paheksun huonoa makua, käännän pääni toiseen suuntaan ja keskityn mukavampiin asioihin (enkä tällä tarkoita silmien ummistamista aiheelle, vaan ihan nyt vain juuri tähän esineeseen liittyen, joka on oletettavasti menossa jonkun ihmisen kotiin, eikä sinänsä kohdistu ketään oikeaa ihmistä kohtaan). Fakta on kuitenkin se, että osa ihmisistä ei jaa edes yleisesti hyväksyttyjä asenteita ja arvoja muiden ihmisten kohteluun liittyen, mutta en itse nää mieltä siinä, että jokaisesta asiasta tehdään valtava haloo, joka vain lisää konflikteja ihmisten välillä. Meidän tulee kyetä elää rinnakkain myös niiden kanssa, joiden arvomaailma sotii omamme kanssa. Asioista voi keskustella ja tuoda epäkohtia esiin myös ilman automaattioletusta loukkaantumisesta ja antaa myös vastapuolelle mahdollisuus kertoa näkemyksistään. SE on avain aitoon ymmärrykseen, ei se, että jokin vähemmistö/sorrettu väestönosa saa yksinään puheenvuoron ilman dialogia. Kenenkään hiljentäminen ei johda mihinkään hyvään. Mutta koska elämme tätä polarisaation ja loukkaantumisen aikakautta, varmasti minutkin ohitetaan vain etuoikeutettuna valkoihoisena, joka ei saisi sanoa aiheeseen yhtään mitään. Vai?

   Lainaa

  29. Moitteeton henkilö 23.2.2023 10:48
   Tulos: +39 (95 ääntä)
   Kyllä tuo patsas vaan on rasistinen. En ikinä samoilla perusteluilla ostaisi suihkua, jota kannattelee holokaustin uhria esittävä patsas. Samanlaista historiaahan sekin sitten on..?

   Lainaa

  30. Juureton kiivi 23.2.2023 11:21
   Tulos: +102 (134 ääntä)
   On totta, että tuo esine on aikansa tuote. Siksi se kuuluukin museoon eikä kotikäyttöön. Nykyaikana jos pitää tuollaista sisustuksessaan, niin kyllä se kertoo kyseisen henkilön arvomaailmasta. Samalla tavalla kuin natsilippu on ok museossa, mutta epäsovelias olohuoneen seinällä. Käsittämätöntä, että noissa vanhan tavaran ryhmissä ei vieläkään tajuta tätä. Taitaa tosin olla enemminkin ryhmien ylläpitäjien syytä, koska antavat touhulle oikeutuksen ja väittävät ettei ole rasistista.

   Lainaa

  31. Tulos: -52 (80 ääntä)
   Rasisti emmat ja annat tahtoo pyyhkiä muut rodut maailmankartalta? Vai mikä tuossa myyntiartikkelissa oli rasismia?

   Lainaa

  32. Kouluttamaton muurahainen 23.2.2023 12:43
   Tulos: -53 (97 ääntä)
   Minä tulkitsin tuon puukäsityön tarjoilijaksi. Tarjoilijoitahan on joka ravintolassa, kaiken värisiä, mutta Suomessa enimmäkseen vaaleaihoisia. Kertookohan rasismista enemmän se, jos tuon automaattisesti tulkitsee jotenkin alempiarvoiseksi ihmiseksi kuin suomalaisen tarjoilijan?

   Lainaa

  33. Kaakeloitu hyeena 23.2.2023 13:04
   Tulos: +1 (47 ääntä)
   Mukava Norppa: Täällä keskustelussa näkyy kyllä just tämä aika: loukkaantuminen kaikesta on jopa oletus. Rasismi ja ihmisten sortaminen ei ole ok, siitä lienee suhteellisen selvä yhteisymmärrys suurimman väestönosan kesken. Mutta sitten se, mikä kaikki on rasismia, sortamista, syrjivää tms on todella [...]
   Sanoisin, että tässä on ehkä koko feissarimokahistorian fiksuin kirjoitus. Kiitos tästä!

   Lainaa

  34. Saatanan vajaaälyinen lehmä 23.2.2023 13:11
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Sami, olet peräreikä.

   Lainaa

  35. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Samista oli tehty jo 43 rikosilmoitusta. Ilmeisesti ammattihuijari joka huutelee törkeyksiä kaikille.

   Lainaa

  36. Tulos: +74 (98 ääntä)
   Riippuva nektariini: Esineiden määrittäminen rasistiseksi ilman että tuntee esineen kulttuurihistoriallista kontekstia. Jos esineen tekijä tai omistaja on värillinen niin muuttuuko esine vähemmän rasistiseksi?
   Jos kulttuurihistoriallinen konteksti on 30-40-luvun suomalainen puukässätunti, jossa veistellään tummaihoisia palvelijahahmoja, niin kyllä siitä aika hyvin voi päätellä ajankuvan olleen melkoisen rasistinen. Älä jaksa.

   Lainaa

  37. Tulos: +115 (125 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Minä tulkitsin tuon puukäsityön tarjoilijaksi. Tarjoilijoitahan on joka ravintolassa, kaiken värisiä, mutta Suomessa enimmäkseen vaaleaihoisia. Kertookohan rasismista enemmän se, jos tuon automaattisesti tulkitsee jotenkin alempiarvoiseksi ihmiseksi kuin suomalaisen tarjoilijan?
   Kaislahameessa, rinnat paljaana ja "hiljaiseksi palvelijaksi" tituleerattuna?

   Lainaa

  38. Päihtynyt päärynä 23.2.2023 13:35
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Kolmas Peruna: Eli Arja on viimeksi matkustanut junalla joskus 20 vuotta sitten? Ei ole ihan äsken kun VR muutti lipunmyyntilogiikkaansa...
   No jos asuu paikassa, jossa ei kulje kiskoja lähimaillakaan, niin luultavasti valitsee jonkin muun kulkuneuvon. Äitini matkusti junalla viimeksi 60-luvulla.

   Lainaa

  39. Loskasta märkä menninkäinen 23.2.2023 14:03
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Banaani: Tässä en puolusta mitenkään pleikkarinmyyjän asennetta tai käytöstä, enkä tuollaiselta mitään todellakaan ostaisi. Kuitenkin ajattelen että ”miksi myyt” on sellainen kysymys johon en välttämättä haluaisi vastata tuntemattomille ostajaehdokkaille. Syy ei ole se että minulla olisi koskaan ollut [...]
   Voi sepittää tarinan, joo. Samikin olisi varmaan saanut pleikkansa myydyksi (tai onnistunut huijauksessa) kun olisi vaan sanonut että tarpeettomana ilman ylimääräistä mäkätystä. Mutta kun ei sanonut, vaan harmiton pikku kysymys paljasti että tuon kanssa ei ainakaan kannata kauppoja tehdä. Mulle kyllä olisi riittänyt siihen jo "vinkumisesta" puhuminen ilmossa mutta jotkut sietää enemmän.

   Lainaa

  40. Numeroimaton herkkuruoka 23.2.2023 15:05
   Tulos: -42 (72 ääntä)
   just: Jos kulttuurihistoriallinen konteksti on 30-40-luvun suomalainen puukässätunti, jossa veistellään tummaihoisia palvelijahahmoja, niin kyllä siitä aika hyvin voi päätellä ajankuvan olleen melkoisen rasistinen. Älä jaksa.
   Jos esineen omistaja on värillinen ja ei pidä esinettä rasistisena. Niin kuka päättää että esine on rasistinen? Sinä?

   Lainaa

  41. Tulos: -52 (68 ääntä)
   just: Jos kulttuurihistoriallinen konteksti on 30-40-luvun suomalainen puukässätunti, jossa veistellään tummaihoisia palvelijahahmoja, niin kyllä siitä aika hyvin voi päätellä ajankuvan olleen melkoisen rasistinen. Älä jaksa.
   Sinähän sen ajattelet palvelijaksi :D

   Lainaa

  42. Tulos: -36 (54 ääntä)
   Moitteeton henkilö: Kyllä tuo patsas vaan on rasistinen. En ikinä samoilla perusteluilla ostaisi suihkua, jota kannattelee holokaustin uhria esittävä patsas. Samanlaista historiaahan sekin sitten on..?
   Alkuasukkaat rasismia. Täällähän  on nyt kova buumi pyyhkiä ihmisiä kartalta. Saatanan rasisti!

   Lainaa

  43. Pinkki hampurilainen 23.2.2023 15:30
   Tulos: +43 (69 ääntä)
   Te, joiden mielestä kyseessä on vain tummaihoinen tarjoilija, eikä mitään rasismiin viittaavaakaan, niin huomioikaa edes yksi asia: Kaislahame + silinterihattu. Tämä on vähintään rodullistamista.

   Lainaa

  44. Loskasta märkä menninkäinen 23.2.2023 16:42
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Jokke: Samista oli tehty jo 43 rikosilmoitusta. Ilmeisesti ammattihuijari joka huutelee törkeyksiä kaikille.
   Ammattihuijari ja törkeyksien huutelu ei kovin hyvin sovi yhteen. Yleensä hyvin lipeväkielistä porukkaa ovat. Sami näyttää pikemminkin onnettomalta amatööriltä.

   Lainaa

  45. Viallinen banaani 23.2.2023 18:12
   Tulos: -44 (68 ääntä)
   Pinkki hampurilainen: Te, joiden mielestä kyseessä on vain tummaihoinen tarjoilija, eikä mitään rasismiin viittaavaakaan, niin huomioikaa edes yksi asia: Kaislahame + silinterihattu. Tämä on vähintään rodullistamista.
   Kyseinen tupakkapöytä on deco art blackamoor -tyyli vuodelta1920. Tyyli lähtöisin antiikin ajan Venetsiasta. Nykyään tyylin katsotaan rasistiseksi, koska xxx ja xxx, sekä x mielensä pahoitti. Ei ole väliä jos on kaislahame, silinterihattu tai kuninkaan kruunupäässä.

   Lainaa

  46. Tulos: +65 (71 ääntä)
   Tosi Rakki: Sinähän sen ajattelet palvelijaksi :D
   Mitä jos lukisit mikä mokassa on ilmoitettu kyseisen teoksen nimeksi.

   Lainaa

  47. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Iisisti ottava leopardi: Mä oon tavallaan sun kanssa samaa mieltä siitä piilottamisen hölmöydestä mitä tulee siihen että poistetaan joka paikasta eri etnisyyttä edustavat henkilöt silloinkin, kun itse kuvassa ei ihan oikeasti ole mitään muuta kuin vain ihminen hengaamassa. Tämän mokan tapaus nyt ei kuitenkaan [...]
   Ymmärrän mitä haet takaa. Tuli hieman huonosti esitettyä oma pointti tuossa aiemmassa kommentissa. Tuota sun esimerkkiä käyttäen hän enemmän sitä, että en laittaisi taulua esille, mutta en myöskään esittäisi että mitään ei ole tapahtunut. Osa asioiden käsittelyä on niistä puhuminen. En kuitenkaan itse ottaisi kuvan tuotetta omaan kotiini juurikin sen taustan takia. Lähinnä ehkä hain sitä, että historiasta pitää puhua ja oppia, ei pidä esittää että kyseessä on vain viaton kappale, mutta ei ehkä kuitenkaan myöskään kieltää koko asian olemassa oloa sen hirveyden takia.
   Niin vaikea ilmaista asiaa kirjoittamalla, toivottavasti tästä saa edes jonkinlaisen ymmärryksen :D

   Lainaa

  48. Moitteeton henkilö 23.2.2023 20:02
   Tulos: +23 (45 ääntä)
   Numeroimaton herkkuruoka: Jos esineen omistaja on värillinen ja ei pidä esinettä rasistisena. Niin kuka päättää että esine on rasistinen? Sinä?
   "Värillinen". Huhhuh.
   Syön hatullisen paskaasi, jos todistat että kukaan "värillinen" ei tuosta mielensä pahoittaisi.

   Lainaa

  49. Tahrittu näätä 23.2.2023 21:26
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Riippuva nektariini: Esineiden määrittäminen rasistiseksi ilman että tuntee esineen kulttuurihistoriallista kontekstia. Jos esineen tekijä tai omistaja on värillinen niin muuttuuko esine vähemmän rasistiseksi?
   Ei?

   Lainaa

  50. Hiomaton vuohi 23.2.2023 21:28
   Tulos: +37 (45 ääntä)
   Tosi Rakki: Sinähän sen ajattelet palvelijaksi :D
   Luetunymmärtäminen 10/10. Ei yllätä.

   Lainaa

  51. Nimetön marja 23.2.2023 22:08
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Kolmas Peruna: Eli Arja on viimeksi matkustanut junalla joskus 20 vuotta sitten? Ei ole ihan äsken kun VR muutti lipunmyyntilogiikkaansa...
   10 vuotta sitten oli vielä paikka erikseen. Ei kaikki matkustele yhtenään. Itse en esimerkiksi ole viiteen vuoteen liikkunut bussilla mihinkään. Junalla, metrolla ja ratikalla kyllä enkä edes asu Tampereella enkä Helsingissä.

   Lainaa

  52. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 24.2.2023 0:48
   Tulos: +40 (50 ääntä)
   Suomalaisetkin kovasti loukkaantuivat aikoinaan, kun rotutieteilijät luokitteli meidät mongoleiksi (näiden tieteilijöiden epäpätevien määritelmien mukaiseen ali-ihmisrotuun) sivistyneiden eurooppalaisien sijasta. Veikkaanpa, että yhtälailla se koettaisiin nykyisinkin epämiellyttäväksi, mikäli olisimme eläneet sen vuoksi alistettuina satoja vuosia kymmenien vuosien nimittelyn sijaan. En usko että naurattaisi, jos Maija -mummon virsukenkiin ja tyhjään tuijotukseen leikkisästi pukeutunutta "tollo palvelija"-teosta myytäisiin vaikka ruotsalaisilla markkinoilla, koska heikäläiset iso-isänsä sattuivat vilpittömästi uskomaan teoriaan, että naapurimaa oli kansoitettu idiooteilla. Itseasiassa Amerikkaan muuttaneet suomalaiset kokivatkin rasismia, eli (mongoli)rotuun perustuvaa syrjintää, koska he eivät saaneet mm. Usa:n kansalaisuutta, koska heitä ei pidetty valkoihoisina. En ole ylenpalttisen loukkaantumiskulttuurin kannattaja, mutta kyllä silloin kannattaa jättää näin räikeät rodullistamisen muistomerkit pölyttymään ullakoille tai museoihin. Jos tämän teoksen joku ostaa 150€:lla, niin se tulee silloin esille, enkä näe nykyisten sisustustrendien joukossa tällaisia esineitä. Niinpä ainoa syy miksi joku ostaisi tämän on hankkia se jostain moraalisesti kestämättömästä syystä.

   Lainaa

  53. Tulos: -10 (26 ääntä)
   Tuula ei siis edes ole ostamassa Annen haalareita mutta valittaa silti että Anne myy niitä liian kalliilla? Mitä se hinta sitten silloin enää Tuulalle kuuluu?

   Lainaa

  54. Kouluttamaton muurahainen 24.2.2023 7:37
   Tulos: -28 (50 ääntä)
   just: Kaislahameessa, rinnat paljaana ja "hiljaiseksi palvelijaksi" tituleerattuna?
   Kaislahame on hame siinä missä muutkin. Tyylikäs ja sopii tuohon kulttuuriin. Sillä on päällään ruskea paita. Se, miten muut sitä tituleeraavat kertoo niiden muiden asenteista, ei minun.

   Lainaa

  55. Kouluttamaton muurahainen 24.2.2023 7:45
   Tulos: -30 (48 ääntä)
   Pinkki hampurilainen: Te, joiden mielestä kyseessä on vain tummaihoinen tarjoilija, eikä mitään rasismiin viittaavaakaan, niin huomioikaa edes yksi asia: Kaislahame + silinterihattu. Tämä on vähintään rodullistamista.
   Minä olen ylpeä rodustani. Se ei tarkoita, että katsoisin muita rotuja mitenkään alempiarvoiseksi, mutta mielelläni esittelen itseni kulttuurilleni tyypillisessä vaatetuksessa kaikkialla. Oletan ja toivon, että kaikki muutkin olisivat ylpeitä itsestään ja taustastaan. Onko rodullistamista esimerkiksi se, että intialainen pukeutuu tyypilliseen intialaisvaatetukseen? Tai lappalainen lappalaispukuun?

   Lainaa

  56. Näkinkenkiä keräilevä alligaattori 24.2.2023 8:10
   Tulos: +4 (32 ääntä)
   Nuo mustia poikia tai tyttöjä esittävät pikkupöydät liittynevät alunperin ennen WW2 vallinneeseen eksotiikan ja kaukaisten maitten ihailuun. Suomessa se näyttäytyi mm näin. Meillähän ei koskaan ole ollut mustia orjia.

   Lainaa

  57. Tulos: +19 (49 ääntä)
   Ai että kun ärsyttää toi argumentti "se on vanha joten se ei ole rasistinen". Ihan sama miltä ajalta se on tehty, siinä on silti rasistinen karikatyyri ja selkeästi vedotaan aikaan, kun tummaihoisia pidettiin orjina. "Tässä sinulle orja joka ei sano vastaan tai ei lähde karkuun!" Hyi saatana. Kaikki tollaset "hiljainen palvelija" tasot on muutenkin mun mielestä tosi mauttomia, oli sitte mikä ihonväri. Hommaa normaali taso, minkä päälle laittaa tavaraa.

   Lainaa

  58. Tulos: -33 (53 ääntä)
   Ikirouta: Ai että kun ärsyttää toi argumentti "se on vanha joten se ei ole rasistinen". Ihan sama miltä ajalta se on tehty, siinä on silti rasistinen karikatyyri ja selkeästi vedotaan aikaan, kun tummaihoisia pidettiin orjina. "Tässä sinulle orja joka ei sano vastaan tai ei lähde karkuun!" Hyi [...]
   No ei ole! Se ei silloin ollut, ja jos nyt rupeat tulkitsemaan mitä silloin oli, on nyt pakko canceloida woke-paskan takia, ole hyvä.
   Se ei ollut rasistinen, ei pidä keksiä "kyllä olis pitänyt olla". M.m ne musiikkikappaleet ei olleet rasistisia, nyt ne on.
   Astrit canceloidaan ... voi tumma Jeesus. 

   Lainaa

  59. Tulos: -27 (43 ääntä)
   Raivoraitis varis: Samin kaltaisten tyyppien takia meillä on eduskunnassa Ano Turtiainen.
   ja sun kaltaisten hihhulien takia meillä on pm:nä tällä hetkellä sanna marin ja ollaan ennätysveloissa mitä meidän sukupolvi tulee maksamaan koko loppu elämänsä, haista ***** ja kiitos vaan tästä.

   Lainaa

  60. Aistikas manaatti 27.2.2023 21:46
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Orjatkin olivat oman aikansa tuotteita, ei yhtään rasistista tai epäsopivaa.

   Lainaa

  61. Viallinen banaani 2.3.2023 10:28
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Ikirouta: Ai että kun ärsyttää toi argumentti "se on vanha joten se ei ole rasistinen". Ihan sama miltä ajalta se on tehty, siinä on silti rasistinen karikatyyri ja selkeästi vedotaan aikaan, kun tummaihoisia pidettiin orjina. "Tässä sinulle orja joka ei sano vastaan tai ei lähde karkuun!" Hyi [...]
   Vanhojen esineiden leimaaminen ilman historian tuntemusta on väärin. Myös vanhojen esineiden hävittäminen tuhoaa jäljet rasismista sekä väärinkohdeltujen historian.
   Vanhoja esineitä pitää arvioida sen aikakauden arvojen ja nykyisten arvojen perusteella.
   Esim. Nykyisen tuota pöytää ei kukaan halua, mutta aikaisemmin esine kuvasi Afrikan mystiikkaa Suomessa ja koska tekijä oli alaikäinen niin hänellä ei välttämättä ollut tietoa kolonialismista ja tasa-arvosta. Aika menee eteenpäin ja arvot muuttuvat.

   Lainaa

  62. Villi pomelo 4.3.2023 10:53
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Banaani: Tässä en puolusta mitenkään pleikkarinmyyjän asennetta tai käytöstä, enkä tuollaiselta mitään todellakaan ostaisi. Kuitenkin ajattelen että ”miksi myyt” on sellainen kysymys johon en välttämättä haluaisi vastata tuntemattomille ostajaehdokkaille. Syy ei ole se että minulla olisi koskaan ollut [...]
   Muuten oon kyllä samoilla linjoilla, mutta kun jo myynti-ilmoituksessa on noin selkät hälytysmerkit huijauksesta tai muusta rikollisuudesta, on vain järkevää selvittää onko myyjä oikealla asialla vai ei. Tietenkään kukaan ei lähde kertomaan että joo onhan tää nyt sittenkin varastettu, mutta reaktiosta kysymykseen voi aika pitkälle päätellä missä mennään - kuten tässäkin nähdään.

   Lainaa

  63. Lystikäs kettu 8.3.2023 18:26
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Sami myy, koska tarvitsee rahaa lääkkeisiinsä. Tulevatkin tarpeeseen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläkeläinen, haalari, hiljainen palvelija, kirppari, kirppis, kirpputori, lippu, messenger, playstation, ps5, rasismi, vanha, ylläpitäjä