Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 48

Olisiko aika katkaista välit?
Koiranomistajat, osa 48

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +511 (515 ääntä)
   Ensin kysyy kysymyksen joka on spesifisti osoitettu sen kaltaiselle ihmiselle joka siihen sitten vastaa. Reaktio... tiputa viimeinenkin löysällä oleva pultti päästä ja vedä pultit. Vaikuttaa mukavalta ihmiseltä.

   Lainaa

  2. Tulos: +76 (78 ääntä)
   Hauvan surua voisi jakaa vaikka kalenterin muodossa.

   Lainaa

  3. Painava pomelo 31.1.2023 0:40
   Tulos: +403 (405 ääntä)
   Kunnon alakoulumeininki - Kuka haluaa? - Minä! - Kysyinkö sinulta?

   Lainaa

  4. Varpaaton hylje 31.1.2023 0:43
   Tulos: +199 (201 ääntä)
   Tuijalla poksahtaa tolla menolla joku suoni vielä päässä. Relaa, nainen!

   Lainaa

  5. Symppis makkara 31.1.2023 0:43
   Tulos: -84 (120 ääntä)
   Ritvat on perseestä

   Lainaa

  6. Tulos: +136 (142 ääntä)
   Näin koiraihmisenä haluisin vaa sanoa: Mitä helvettiä?

   Lainaa

  7. Tulos: +375 (381 ääntä)
   "Ei tästä lähde karvoja" on melkein kuin sanoisi laktoosi-intolerantikolle että "tämä on rasvatonta maitoa". Ei ne karvat allergiaoireita aiheuta vaikka olisivatkin irtonaisia.

   Lainaa

  8. apinaattori 31.1.2023 7:19
   Tulos: -59 (83 ääntä)
   Asian vierestä mutta pakko jakaa kun allergiasta oli puhe. Meillä oli kissa joka ei aiheuttanut kissa allergiasta kärsiville parille kaverille mitään oireita eikä ollut mikään karvaton katti vaan pitkäkarvainen maatiaiskissa. Oisko pitkät karvat sitonut hilseen tiukemmin kissan ihoon tai jotain.

   Lainaa

  9. Lila herne 31.1.2023 7:33
   Tulos: +238 (238 ääntä)
   "Ifolor ja laita oman koiran kuvia, saat hienomman". Mistä tulee oletus, että kalenteri olisi tuolloin hienompi? Myynnissä olevassa kalenterissa voisi kuitenkin kuvitella olevan ammattilaisen ottamia kuvia. Tosin tuo seikka nyt oli ehkä pienin ongelma Tuijan ulosannissa.

   Lainaa

  10. Kukkahattuneiti 31.1.2023 7:36
   Tulos: +65 (73 ääntä)
   Vähintään internet, tai ainakin viestintä siellä, pitäisi otta pois osalta ihmisistä. Aloitetaan Tuijasta?

   Lainaa

  11. Lila herne 31.1.2023 7:40
   Tulos: +192 (192 ääntä)
   En muutenkaan oikein ymmärrä, miksi ihmisillä on tarve mennä dissaamaan tuotteita, joita eivät itse tarvitse tai halua. Miksei sellaisia mainoksia voi vain ohittaa ja keskittyä itselle mielekkäisiin asioihin? Jos menisin kommentoimaan jokaista mainosta, joka ei itseäni koske, niin ei minulla mihinkään muuhun aikaa olisikaan. Tuijaa ei kiinnosta, mitä joku "lehmä" haluaa (vaikka aikaisemmin kysyi juuri sitä). Miksi hän luulee, että jotakuta kiinnostaa yhtään sen enempää, mitä hän itse ei halua?

   Lainaa

  12. Nuhteeton pähkinä 31.1.2023 8:12
   Tulos: +116 (116 ääntä)
   apinaattori: Asian vierestä mutta pakko jakaa kun allergiasta oli puhe. Meillä oli kissa joka ei aiheuttanut kissa allergiasta kärsiville parille kaverille mitään oireita eikä ollut mikään karvaton katti vaan pitkäkarvainen maatiaiskissa. Oisko pitkät karvat sitonut hilseen tiukemmin kissan ihoon tai jotain.
   Karvojen määrä ei vaikuta kissan allergisoivuuteen, vaan tietyt kissan tuottamat proteiinit, joita lähtee liikenteeseen hilseen ja eritteiden mukana. Noita proteiinejakin on useampia, eivätkä kaikki kissat tuota yhtä paljon kaikkia niitä. Esim. siperiankissan rodussa esiintyy yksilöitä, jotka tuottavat keskimääräistä vähemmän yleisimmin allergisoivaa kissaproteiinia, mutta tämä ei riitä, koska nekin kissat tuottavat samalla myös muita allergeeneja. On siis käsittääkseni enemmän ihmisestä kiinni, mihin näistä proteiineista reagoi ja sattuuko silittämänsä kissa erittämään kyseistä proteiinia enemmän vai vähemmän.

   Lainaa

  13. Impotentti kurkku 31.1.2023 8:16
   Tulos: +176 (178 ääntä)
   Jos olisin itse tuossa tilanteessa, etten haluaisi toisen ihmisen koiraa autooni ja tästä loukkaantuneena hän ei haluaisi olla enää kavereita niin tietäisin tehneeni oikean valinnan.

   Lainaa

  14. Nuhteeton pähkinä 31.1.2023 8:19
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Ja edelliseen kommenttiini vielä: piti kirjoittaa, että "karvojen määrä tai laatu". Vähän huono oli tuo ulosanti lainausteksti huomioiden... Eli luultavasti karvan runsaudella tai esim. pohjavillan esiintymisellä ei myöskään ole vaikutusta allergisoimiseen.

   Lainaa

  15. Haudattu hampurilainen 31.1.2023 8:31
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Ilmeisesti on koiranomistajia jotka eivät tiedä mikä siinä koirassa aiheuttaa allergiaa. Karvat ovat lähinnä esteettinen ongelma.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 31.1.2023 8:33
   Tulos: +165 (167 ääntä)
   Mulle tulee aina paha mieli näistä "ei mun eläin aiheuta allergioita". Mulla on sisarus, joka oli lapsena todella allerginen eläimille. Silti jotkut ihmiset kutsuivat meidät kylään ja vanhempien kysyessä eläimistä, eivät välttämättä kertoneet niistä. Ollaan ihan oikeasti oltu esim. menossa jo kylään, kun perheen koira on tullut ovella vastaan ja siinä vaiheessa isäntäperheessä on oltu sillein "ai niin, ei teitä varmaan meidän Rekku haittaa". Joo ei haittaa jätetään vissiin yksi lapsista pihalle ja mennään muut sisään. Itsekkyyttä vai typeryyttä? Ihan sama.

   Lainaa

  17. Asfaltoitu kobra 31.1.2023 8:40
   Tulos: +44 (70 ääntä)
   Haudattu hampurilainen: Ilmeisesti on koiranomistajia jotka eivät tiedä mikä siinä koirassa aiheuttaa allergiaa. Karvat ovat lähinnä esteettinen ongelma.
   No ei kun ei meidän pikku söpöpupusesseliini aiheuta allergioita, miksi muka kukaan muu ei tajua että just mun söpöpupuhanipööhauvavauvaliinuli on ihan parasta maailmassa ja siitä ei voi olla mitään haittaa ikinä kellekään kun kyllähän muutkin nyt näkee sen, että mun buubiduubihömppistumppiskainen on maailman ihanin ja kaikki rakastaa sitä enemmän kuin itseään!

   Lainaa

  18. Rikki meni, sanoi pupu 31.1.2023 9:47
   Tulos: +73 (73 ääntä)
   Kai tuo kalenteripostaus oli "Rennossa koiraryhmässä" :D

   Lainaa

  19. Kiittämätön appelsiini 31.1.2023 9:50
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Varpaaton hylje: Tuijalla poksahtaa tolla menolla joku suoni vielä päässä. Relaa, nainen!
   Näyttää menevän tunteisiin kun hänen maailman parasta mielipidettä arvostellaan. Se on Ifolor ja itse otetut räpsyt omasta koirasta parhaat kalenteriin, ei ammattilaisen kuvaama useita rotuja sisältämä. Auta armias jos joku menee tämän "faktan" haastamaan.

   Lainaa

  20. Räkäpää 31.1.2023 11:47
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Ryhmän jäsen: Kyllä, nyt on aika katkaista välit. Ystäväsi voittaa vielä enemmän kuin sinä.

   Lainaa

  21. Pähkähullu tuhatjalkainen 31.1.2023 11:58
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Nuhteeton pähkinä: Karvojen määrä ei vaikuta kissan allergisoivuuteen, vaan tietyt kissan tuottamat proteiinit, joita lähtee liikenteeseen hilseen ja eritteiden mukana. Noita proteiinejakin on useampia, eivätkä kaikki kissat tuota yhtä paljon kaikkia niitä. Esim. siperiankissan rodussa esiintyy yksilöitä, [...]
   Yep. Minulla on lievä kissa-allergia, mutta huomasin että kahden viikon sukulaisvierailulla perheessä, jossa on kissa, siedätyin allergiaoireisiin nopeasti. Nyt meillä on kaksi rakasta kissaa. Olen 100% siedättynyt karvoihin, mutta jos kissa esim. nuolee kättä, se kohta alkaa heti kutiamaan ja punoittamaan.

   Lainaa

  22. Valmistautunut raataja 31.1.2023 12:13
   Tulos: -23 (45 ääntä)
   Miksi retkeilijä ei voisi sanoa, että "mennään sitten mun autolla"? Jos itselle tuollainen tilanne (kiellettäisiin ottamaan koiraa mukaan) sattuisi niin olisin kyllä itsekkin hämmästynyt etenkin, jos kyseessä on että siihen joskus mahdollisesti tulee joku allerginen kyytiin eikä siis tiedossa ole esim. perheessä olevaa allergikkoa.

   Lainaa

  23. Valtaapitävä maksamakkara 31.1.2023 13:29
   Tulos: +21 (61 ääntä)
   En ikinä voisi olla tommoisen koirahullun ystävä, jolla koira menee kaiken edelle. Joo, on mulla ystäviä joilla koira. mutta se on koira. saatana.

   Lainaa

  24. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Lila herne: En muutenkaan oikein ymmärrä, miksi ihmisillä on tarve mennä dissaamaan tuotteita, joita eivät itse tarvitse tai halua. Miksei sellaisia mainoksia voi vain ohittaa ja keskittyä itselle mielekkäisiin asioihin? Jos menisin kommentoimaan jokaista mainosta, joka ei itseäni koske, niin ei minulla [...]
   Mä luulen että noi ihmiset jotenki kuvittelee, että kaiken mitä Facebookissa näkyy on joku oikein erikseen ✨hänelle✨ jakanut, hänen omalla FB seinällään? Tyyliin "Katsopas, Sirpa-Irmeli tätä! Mitäs mieltä, kommentoi alle!"
   Ja sen takia pitää sitten kovaan ääneen haukkua kaikki mainoksetkin läpi, että varmasti tuli selväksi että "minua ei kiinnosta tämä enkä aio ostaa! 1!"🤔

   Lainaa

  25. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Impotentti kurkku: Jos olisin itse tuossa tilanteessa, etten haluaisi toisen ihmisen koiraa autooni ja tästä loukkaantuneena hän ei haluaisi olla enää kavereita niin tietäisin tehneeni oikean valinnan.
   Tossa voi olla muitakin syitä ettei halua koiraa uuteen autoonsa. Jos tää koira on esim kova pureskelemaan nahkapäällysteitä, tai räksyttää 27/7, tai vaatii huomiota eikä osaa rauhoittua hetkeksikään, tai ripuloi/pissii/oksentaa herkästi... Tai sit tää kaveri on kyllästynyt toimimaan koirakuskina. 
   Syitä voi olla monia, mutta hän on ajatellut että toi allergia syy on vaikein kumota. 😅

   Lainaa

  26. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Asfaltoitu kobra: No ei kun ei meidän pikku söpöpupusesseliini aiheuta allergioita, miksi muka kukaan muu ei tajua että just mun söpöpupuhanipööhauvavauvaliinuli on ihan parasta maailmassa ja siitä ei voi olla mitään haittaa ikinä kellekään kun kyllähän muutkin nyt näkee sen, että mun [...]
   Hyi saatana, nous oksennus kurkkuun tuosta mielikuvasta. Saattaa osittain johtua siitä että mun mummo on tuollainen kaikille pikkulapsille, ja välillä vielä minullekin  vaikka ikää on jo yli kolme vuosikymmentä. En oo koskaan osannut sanoa mummolle että se ei ole OK. Otan vinkkejä vastaan jollekin nätille ilmaisulle.

   Lainaa

  27. rottanpää 31.1.2023 17:24
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Niin, kuka haluaa kalenteriinsa kuvia tuntemattomista koirista? Jaa-a. Jos kalenterit, joissa on kuvia tuntemattomista ihmisistäkin (esim. malli- ja vauvakalenterit) on ihan helppo käsittää mallien hyvännäköisyyden ja vauvojen söpöyden takia, niin luulisi pohjimmiltaan saman selityksen avaavan niiden koirakalenterienkin suosiota. Tosin mistäpä sitä tietää, ehkä Tuija ei käsitä niitä ihmiskalentereitakaan sen paremmin.

   Lainaa

  28. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Laura: Tossa voi olla muitakin syitä ettei halua koiraa uuteen autoonsa. Jos tää koira on esim kova pureskelemaan nahkapäällysteitä, tai räksyttää 27/7, tai vaatii huomiota eikä osaa rauhoittua hetkeksikään, tai ripuloi/pissii/oksentaa herkästi... Tai sit tää kaveri on kyllästynyt toimimaan [...]
     Suostumus on suostumus, ihan sama mistä on kyse: "en halua" on aina riittävä syy (paitsi tietysti jos kuuluu sovittuihin työtehtäviin tai jotain sen tapaista. Ja sittenkin voi vaihtaa työpaikkaa, jos ei halua niitä tehdä). Ei tarvitse alkaa keksiä jotain monimutkaista selitystä -sellaisesta juuri kumpuaa "allergikkoja", jotka aiheuttavat koko ravintolakeittiön hätäsiivouksen, vaikka oikea syy oli se, etteivät he pitäisi jostain.
     Itsekään en pitäisi kissanvihaajaa ystävänä, ei siitä hyötyisi minä eikä kukaan muu. Tai jotakuta, joka tuntisi syvää tarvetta selittää jatkuvasti ettei pidä lapsista ja katsoo niiden hankkijat hulluiksi -saa olla sitä mieltä, mutta voi sitä joskus olla hiljaakin. 
     Ja ymmärtäisin, jos kyse olisi hätätilanteesta saada koira eläinlääkäriin ja muuta kyytiä ei ole. Mutta jos ei ole mitään hätää ja voi siirtyä muutenkin? Miten tässä on suhtauduttu koiraan negatiivisesti, mukaanhan se olisi tulossa kuitenkin?

   Lainaa

  29. Napapiirin suurin lammas 31.1.2023 17:55
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Kerta toisensa jälkeen mä jaksan hämmästyä siitä, miten käytöstavattomia ihmisiä somessa on. Monellako olisi pokkaa alkaa nimittelemään ihmisiä noin, jos small talkissa tuntemattoman kanssa ei näkemykset kohtaa?

   Lainaa

  30. Synkkä ankerias 31.1.2023 19:05
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Painava pomelo: Kunnon alakoulumeininki - Kuka haluaa? - Minä! - Kysyinkö sinulta?
   Perus WT meininki.

   Lainaa

  31. Varjoisa muovipussi 1.2.2023 0:18
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   No nythän minäkin tilaan pannuhuoneen seinälle kalenterin jossa on ihan vaan oman vaimon kuvia. Paljon parempi. Pääse enää edes sinne piiloon.

   Lainaa

  32. Litteä kirjohylje 1.2.2023 1:52
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Lila herne: En muutenkaan oikein ymmärrä, miksi ihmisillä on tarve mennä dissaamaan tuotteita, joita eivät itse tarvitse tai halua. Miksei sellaisia mainoksia voi vain ohittaa ja keskittyä itselle mielekkäisiin asioihin? Jos menisin kommentoimaan jokaista mainosta, joka ei itseäni koske, niin ei minulla [...]
   Koska: "MINÄ!"
   Toisille on hirveän tärkeää tuoda se oma mielipide esille mutta muiden mielipiteet ei kiinnosta. Myös loukkaantuvat syvästi jos joku tuo mielipiteensä esille ja se on vastaan omaa mielipidettä. Ei saa olla erimieltä! 

   Lainaa

  33. Väsynyt Pupu 1.2.2023 3:28
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Meillä hävis kans Mittelspitz vaatehuoneeseen kerran. Ihan paniikissa huudeltiin ja mietittiin että ei se oo voinu mitenkään ees ulos päästä, kun ei ollut kukaan avannut ovea. Sit huomasin vaatehuoneen oven olevan raollaan, siellä se pörrökasa nukkui kerällä, ei ollut kuullut mitään kun täynnä oleva vaatehuone eristi niin hyvin

   Lainaa

  34. Poistuva pupu 1.2.2023 16:14
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Mä en tiiä päteeks sama koiriin, mutta itellä kissa-allergia, omille kissoille en oo allerginen, mut vieraille kissoille oon. Ja kyl mä jos haluan oman koirani välttämättä retkelle, missä muita ystäviä, oon valmis ajamaan omalla autolla koiran kanssa, jos kimppakyytiin sitä ei haluta ottaa. Ei se oo ongelma, jos ei tee siitä ongelmaa. Allergia ei kuitenkaan oo kiva ja se on totta, että niistä ns.allergisoimattomistakin lähtee sitä allergisoivaa hilsettä, mutta ne ei kuitenkaan allergisoi niin pahasti kuin moni muu rotu.

   Lainaa

  35. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Lila herne: En muutenkaan oikein ymmärrä, miksi ihmisillä on tarve mennä dissaamaan tuotteita, joita eivät itse tarvitse tai halua. Miksei sellaisia mainoksia voi vain ohittaa ja keskittyä itselle mielekkäisiin asioihin? Jos menisin kommentoimaan jokaista mainosta, joka ei itseäni koske, niin ei minulla [...]
   No katsos kun siinä näytelmässa joka on Tuijan elämä muut ovat vain statisteja, npc:eitä, ehkä tuurilla sivuroolissa. Kaikki on vain ja ainoastaan Tuijaa varten.

   Lainaa

  36. Viettävä kivi 2.2.2023 13:56
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Pähkähullu tuhatjalkainen: Yep. Minulla on lievä kissa-allergia, mutta huomasin että kahden viikon sukulaisvierailulla perheessä, jossa on kissa, siedätyin allergiaoireisiin nopeasti. Nyt meillä on kaksi rakasta kissaa. Olen 100% siedättynyt karvoihin, mutta jos kissa esim. nuolee kättä, se kohta alkaa heti kutiamaan ja punoittamaan.
   Joo. Mie en ole ollut koskaan yhtä tautinen ja allerginen kuin niinä vuosina, jolloin minulla ei ollut koiraa. Lopulta elämäntilanne salli koirakaverin hankkimisen, ja elämänlaatu on parantunut 100000 %.

   Lainaa

  37. Lyhyt hamsteri 4.2.2023 1:38
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Lila herne: En muutenkaan oikein ymmärrä, miksi ihmisillä on tarve mennä dissaamaan tuotteita, joita eivät itse tarvitse tai halua. Miksei sellaisia mainoksia voi vain ohittaa ja keskittyä itselle mielekkäisiin asioihin? Jos menisin kommentoimaan jokaista mainosta, joka ei itseäni koske, niin ei minulla [...]
   Koska vaikka kuinka he julistavat että "ei kiinnosta," oikeasti kiinnostaa kuitenkin ja se oma mielipide pitää saada esiin. Jos ei kiinnostaisi niin ei tosiaan olisi mitään sanottavaakaan. Kommentit kuitenkin ovat kommentoimista varten eikä se dissaus ole sivullisille lopulta yhtään sen turhempaa kuin fanituskaan. Ja mainostajallehan molemmista on vain hyötyä, sillä facen algoritmit suosivat sisältöä jota kommentoidaan, ihan sama mitä niissä sanotaan. Vasta siinä vaiheessa mennään metsään kun ruvetaan muita kieltämään kommentoimasta kun hui kauhistus joku on eri mieltä jostain. Tämä kyllä on valitettavan yleistä somessa.

   Lainaa

  38. Aistikas manaatti 12.2.2023 10:02
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Impotentti kurkku: Jos olisin itse tuossa tilanteessa, etten haluaisi toisen ihmisen koiraa autooni ja tästä loukkaantuneena hän ei haluaisi olla enää kavereita niin tietäisin tehneeni oikean valinnan.
   Olisiko kuitenkin kyse enemmän siitä että kaveri kyllästyi kyydin pummaamiseen, eikä niinkään koiraan.

   Lainaa

  39. Tilattava tuhatjalkainen 21.2.2023 20:49
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Itseasiassa: Mulle tulee aina paha mieli näistä "ei mun eläin aiheuta allergioita". Mulla on sisarus, joka oli lapsena todella allerginen eläimille. Silti jotkut ihmiset kutsuivat meidät kylään ja vanhempien kysyessä eläimistä, eivät välttämättä kertoneet niistä. Ollaan ihan oikeasti oltu esim. menossa jo [...]
   Minä ainakin voin kertoa, että meille ei tarvitse tulla.

   Lainaa

  40. Tilattava tuhatjalkainen 21.2.2023 20:56
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Väsynyt Pupu: Meillä hävis kans Mittelspitz vaatehuoneeseen kerran. Ihan paniikissa huudeltiin ja mietittiin että ei se oo voinu mitenkään ees ulos päästä, kun ei ollut kukaan avannut ovea. Sit huomasin vaatehuoneen oven olevan raollaan, siellä se pörrökasa nukkui kerällä, ei ollut kuullut mitään kun täynnä oleva vaatehuone eristi niin hyvin
   Meillä oli koira eteisessä pari tuntia. Tyytyväisenä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: allergiat, allergiavapaa, auto, ifolor, kadonnut, kalenterit, kaveri, koirat, komero, komerossa, kuvat, riita, rotukalenteri, villakoira, ystävä